ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.5.13

Ο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΑΝ ΚΑ "ΕΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Ο "ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Την έξοδο από την κυβέρνηση «βλέπει» ο Αντώνης Ρουπακιώτης

Στα άκρα οδηγεί τη σχέση του με το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτης, ο οποίος, αν και γνώριζε ότι το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που έχει συντάξει βρίσκεται σε φάση «ελέγχου» από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, διέρρευσε χθες μέσω κύκλων του ότι διαβιβάστηκε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής...
Η κίνηση αυτή η οποία προκάλεσε έντονη ενόχληση στο πρωθυπουργικό γραφείο οδήγησε τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τ. Μπαλτάκο να εκδώσει μία αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία  διέψευδε ότι κατατέθηκε με στόχο την συζήτηση και ψήφισή του στις 21 Μαΐου.

Ο πρώτος γύρος της σύγκρουσης είχε σημειωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το επιτελείο του κ. Σαμαρά εκδήλωσε μέσω διαρροών την έντονη αντίδρασή του για πτυχές του νομοσχεδίου που κατά την άποψή του είναι δυνατόν να δημιουργήσουν ζήτημα στην κυβέρνηση.

Χθες, ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η αντιρατσιστική νομοθετική παρέμβαση να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, αλλά άφησε ανοικτό το χρονοδιάγραμμα για την προώθησή του στη Βουλή και επέκρινε τη σπουδή των αρμοδίων φορέων.

Με στόχο να αποφευχθούν «άσκοπες παρανοήσεις» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου τα νομοσχέδια δεν κατατίθενται στην Βουλή, αλλά στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, η οποία «τα ελέγχει με τη νομική της υπηρεσία και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, για την διαπίστωση τυχόν νομικών ή άλλων ατελειών». Μετά την έρευνα αυτή, και εφόσον «ουδεμία ατέλεια διαπιστωθεί», τα νομοσχέδια κατατίθενται στην Βουλή από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάκος.

Γνωστοποίησε, δε, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε μόλις χθες , Πέμπτη, στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και τόνισε ότι στις 10 Μαΐου (όταν το Μέγαρο Μαξίμου είχε ζητήσει περαιτέρω επεξεργασία του νομοσχεδίου) «προσκομίσθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προς ενημέρωσή μας, ανυπόγραφο σχέδιο του νομοσχεδίου, μη συνοδευόμενο από έκθεση συνεπειών της ρύθμισης, έκθεση τροποποιούμενων - καταργούμενων διατάξεων και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Το σχέδιο αυτό, κατέληξε ο Τάκης Μπαλτάκος, παραδόθηκε στον πρόεδρο της ΚΕΝΕ, αρεοπαγίτη ε.τ. κ. Καϋμενάκη και ορίστηκε η 21η Μαΐου ως ημερομηνία ενημέρωσης των μελών της ΚΕΝΕ και αρχικής συζήτησης επί του νομοσχεδίου.

Το χθεσινό επεισόδιο επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο δεν κρύβει πλέον την ενόχλησή του για τη στάση και τους χειρισμούς του κ. Ρουπακιώτη. Πολλοί, μάλιστα, προβλέπουν ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα αποτελέσει την αφορμή για την έξοδο του κ. Ρουπακιώτη από την κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού καταλογίζουν στον υποστηριζόμενο από τη ΔΗΜΑΡ υπουργό εμμονή σε νομικού τύπου προσεγγίσεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν αντιμετωπίζουν τα πολιτικά ζητήματα που εγείρονται, κυρίως λόγω της παρουσίας και δράσης της Χρυσής Αυγής, ενώ ταυτοχρόνως είναι δυνατόν, μέριμνες του νομοσχεδίου να δημιουργήσουν προβλήματα στην Εκκλησία αλλά και τον στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: