ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.6.13

Η νομική επίλυση της κατάργησης της ΕΡΤ (;;;)

Η κατάργηση της ΕΡΤ έχει νομική βάση από το 2011
Το θέμα της κατάργησης με Υπουργική Απόφαση μια ανώνυμης εταιρίας του Δημοσίου ή ο εξορθολογισμός της αν το κόστος λειτουργίας της επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα, όπως η ΕΡΤ, προβλέπεται ήδη από το 2011 και το ν. 4002/2011 ΦΕΚ 180/22.8.2011.
Άρα υφίσταται ήδη η νομοθετική πρόβλεψη για τη σχετική ΚΥΑ αριθ. οικ. 02/11.6.2013 κατάργησης της ΕΡΤ και η ΠΝΠ ΦΕΚ ‘Α 139/ 11-6-13 κρίνεται ίσως μη αναγκαία για την κατάργηση της ΕΡΤ. Περαιτέρω η Δικαιοσύνη λαμβάνοντας υπόψιν τους νόμους καλείται να αποφασίσει σχετικά με την ΚΥΑ και όχι για την ισχύ ή μη της ΠΝΠ.
Μέλλει να κριθεί εάν το ΣτΕ θα κρίνει αξιολογώντας πως καλύπτονται πράγματι οι λόγοι κατάργησης που περιγράφονται στο σχετικό άρθρο του νόμου, αν δηλαδή όντως η πρόσκαιρη κατάργηση και η εκ νέου εξορθολογισμένη επανασύσταση της ΕΡΤ ως ΝΕΡΙΤ πραγματώνουν τα νομικά προαπαιτούμενα. Ιδιαίτερα το θέμα της επιβάρυνσης του Κρατικού Προϋπολογισμού δύναται να εξεταστεί πέραν του προφανούς της ύπαρξης ή μη αρνητικού πρόσημου στον ισολογισμό της ΕΡΤ αλλά επεκτείνεται και στο αν η κρατική επιχορήγηση κρίνεται ως υπέρμετρη ανεξαρτήτως εάν προκύπτει κάποιο ποσό πλεονάσματος. Το ζήτημα λοιπόν, ως προς τη νομική του διάσταση είναι αρκετά λεπτό.
Πάντως όποια κι αν είναι η νομική απόφαση η κατάργηση της ΕΡΤ και η επανασύστασή της με όποιον τρόπο, είναι καθαρά ένα πολιτικό ζήτημα μιας και αντικατοπτρίζει την δημόσια πηγή ενημέρωσης των πολιτών.

Τασιόπουλος Σταύρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης Νομικής Δ.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: