ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.6.13

«Οχι» Βενιζέλου στην πρόταση Σαμαρά για μεταβατική επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Απορρίπτει ο Βαγγέλης Βενιζέλος την πρόταση που διατύπωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Παρασκευής για μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ, θέμα το οποίο πρόκειται να βάλει και στο τραπέζι της συνάντησης κορυφής των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του, με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ» ήταν το άτυπο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Αργότερα, κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν: «Τι μας λένε τώρα; Οτι έκαναν λάθος και ότι οι αλλαγές στην ΕΡΤ μπορούν, τελικά, να γίνουν με την κρατική ραδιοτηλεόραση σε λειτουργία;».

Λίγο νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, με μια έμμεση προειδοποίηση προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ανέφερε ότι επιθυμεί (με την πρόταση που διατύπωσε) «να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία τους» και να «αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό».

Αναλυτικά η πρόταση τριών σημείων του Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή. Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

»1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

»2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.

»3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».

Από την πλευρά της, η Συντονιστική Επιτροπή Απεργιακού Αγώνα της ΕΡΤ σε ψήφισμά της αναφέρει:

«Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για να κρατήσουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και ζωντανή.

»Με «σύμμαχο» τον πολίτη, τους εργαζόμενους όλης της χώρας, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, αντιστέκονται σθεναρά και ακούραστα στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης να «ρίξει μαύρο» στους δέκτες και να φιμώσει τα μικρόφωνα της ΕΡΤ.

»Με την ίδια δύναμη οι δημοσιογράφοι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα αγωνιστούν και για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια μελετούν οι κυβερνώντες για ένα μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ με ρευστό και πρόσκαιρο εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να εκτονωθούν οι πολιτικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης.

»Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα αντισταθούν σε κάθε επιχείρηση «συναλλαγής» που στοχεύει να ανοίξει η ΕΡΤ, με κυβερνητική σφραγίδα.

»Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά πως κανένας δημοσιογράφος δεν θα ανταποκριθεί στην ενδεχόμενη επιχείρηση εξαγοράς και στο εμπόριο ελπίδων για ένα μεροκάματο σε μία «μαϊμού» ΕΡΤ.

»Κανένας δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, απολυμένος – κατά την κυβέρνηση- εργαζόμενος στην ΕΡΤ, είτε συνάδελφος εκτός ΕΡΤ δεν πρόκειται να αποδεχτεί να «προσφέρει τις υπηρεσίες του» στην «επιχείρηση – σκούπα» του υπουργού Οικονομικών, με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις.

»Ο αγώνας για την ανοιχτή ΕΡΤ, με θεσμική κατοχύρωση, διαφανή λειτουργία, ανεξαρτησία, πολυφωνία και εργασιακή αξιοπρέπεια δεν συμβιβάζεται. Είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας και δεν επιδέχεται εκπτώσεις».


ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: