ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.7.13

Διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση – Κανένας δε θα επαναπροσληφθεί

εστάλη από eksegersi.gr
Δεν τρέφουμε καμιά συμπάθεια στη δημοτική αστυνομία, όπως και σε οποιοδήποτε κατασταλτικό σώμα. Και σε καμιά περίπτωση δε θα βάλουμε όσους και όσες υπηρετούν σ’ αυτόν τον κατασταλτικό μηχανισμό (τη δράση του οποίου «γεύονται» πολλοί, ιδιαίτερα στην Αθήνα) στο ίδιο τσουβάλι με τους φύλακες των σχολείων, τους καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης, τους απλούς εργαζόμενους της ΕΡΤ. Ομως, εδώ δεν πρόκειται για τη δημοτική αστυνομία ως θεσμό, αλλά για το εφιαλτικό μέσο των μαζικών απολύσεων εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα. Και το παράδειγμα της δημοτικής αστυνομίας είναι χαρακτηριστικό για το παραμύθι που προσπαθούν να πουλήσουν στους εργαζόμενους, ότι θα μπουν για μερικούς μήνες σε διαθεσιμότητα και μετά θα τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις.
Σε όσους και όσες ανήκουν στη δημοτική αστυνομία πουλάνε το παραμύθι ότι θα μεταφερθούν στην ΕΛΑΣ. Οι εκπρόσωποί τους, μάλιστα, στις πρώτες αντιδράσεις τους, πριν κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, εμφανίζονταν αρνητικοί στη μετάταξή τους στην ΕΛΑΣ, διότι έτσι θα μπορούσαν να τους μετακινούν από πόλη σε πόλη. Το είχαν σίγουρο, οι αφελείς, ότι θα τους μετατάξουν και τους ενοχλούσε μόνο η μετακίνηση σε άλλη πόλη! Ομως, το υπάρχον νομικό πλαίσιο διαψεύδει αυτό το παραμύθι και αποδεικνύει ότι όλοι θα πάρουν το δρόμο της απόλυσης μετά το οχτάμηνο της διαθεσιμότητας.
Το πολυνομοσχέδιο, στο άρθρο 81, μιλά για «κατάργηση θέσεων κλάδου δημοτικής αστυνομίας» και δεν προβλέπει καμιά διαδικασία μελλοντικής μετάταξής τους στην ΕΛΑΣ. Ούτε καν υπαινιγμό. Μάλιστα, μοιράζει και τις αρμοδιότητές τους. Θα ασκούνται από την ΕΛΑΣ, ενώ κάποιες αρμοδιότητες θα μπορούν να ασκούνται και από υπαλλήλους των Δήμων, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Μήπως, όμως, η ΕΛΑΣ θα χρειαστεί προσωπικό, οπότε θα πάρει κάποιους από τους σημερινούς δημοτόμπατσους; Κούνια που τους κούναγε αν περιμένουν κάτι τέτοιο.
Με το νόμο 4127/28.2.2013 εγκρίθηκε το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016». Στο κεφάλαιο «Παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών» και στο υποκεφάλαιο «Μισθολογικές Παρεμβάσεις, σημείο 12, διαβάζουμε: «Πάγωμα προσλήψεων στο Υπ. Δημοσίας Τάξης», από το οποίο πάγωμα θα εξοικονομηθούν 10,3 εκατ. ευρώ την τετραετία.
Ηδη, με Κοινή Υπουργική Απόφαση της 13.11.2012 είχε προβλεφθεί: «Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013−2014 και 2014−2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες».Δηλαδή, για δύο συνεχή ακαδημαϊκά έτη αποφάσισαν να μην εισάγονται σπουδαστές στις αστυνομικές σχολές.
Για τους δικούς τους ψηφοθηρικούς λόγους, οι πρώην μπατσοσυνδικαλιστές και νυν βουλευτές της ΝΔ Κυριαζίδης και Βλαχογιάννης κατέθεσαν (μαζί με άλλους βουλευτές) το Γενάρη του 2013 τροπολογία, η οποία έγινε δεκτή από την κυβέρνηση και αποτελεί την παράγραφο 23 του άρθρου 34 του νόμου 4115/30.1.2013 και προβλέπει τα εξής: «Κατά το σχολικό έτος 2012−2013 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016». Επειδή προφανώς κάποιοι είχαν ήδη αρχίσει να προετοιμάζουν τα παιδιά τους για τις μπατσοσχολές, προβλέφτηκε να δώσουν μεν εξετάσεις φέτος, όμως να μπουν στις σχολές μετά από δυο χρόνια.
Μ’ άλλα λόγια, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, «δεμένη» με διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις, να μην κάνουν προσλήψεις στην ΕΛΑΣ και να μη βάλουν κόσμο για δυο χρόνια στις αστυνομικές σχολές. Λέτε να προσλάβουν ομαδικά τους 3.500 της δημοτικής αστυνομίας; Θα πρέπει να είναι κάποιος εξαιρετικά αφελής για να φάει αυτό το παραμύθι.
ΥΓ. Ενώ οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης, οι οδηγοί και τεχνικοί κρατικών αυτοκινήτων μπαίνουν σε διαθεσιμότητα αμέσως, οι δημοτικοί αστυνομικοί μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από τις 23 Σεπτέμβρη. Η σκοπιμότητα είναι προφανής. Να περάσει η τουριστική σεζόν, στη διάρκεια της οποίας κρίνονται απαραίτητοι, μιας και μαζεύουν παραδάκι από πρόστιμα. Αυτή η μετακίνηση της ημερομηνίας, όμως, αποτελεί και μια επιβεβαίωση του ότι μετά «θα πάρουν τον πούλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: