ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.9.13

Εκλογές στις 3 Νοεμβρίου; Σχεδόν βέβαιη η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Με λίστα η ανάδειξη βουλευτών. Η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής επιταχύνει τις εξελίξεις

Εκλογές στις 3 Νοεμβρίου;
Το αποφασιστικό χτύπημα κατά της Χρυσής Αυγής, οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα σε συνδυασμό με τα μηνύματα για διαφοροποίηση της στάσης του ΔΝΤ και τα "βουνά" προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση, φέρνουν πιο κοντά τις κάλπες. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν αποφασίσει να "απαντήσουν" με πρόωρες εθνικές εκλογές, αν ο Ν. Μιχαλολιάκος προλάβαινε να πραγματοποιήσει την απειλή του για μαζικές παραιτήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Τώρα βλέπουν ότι δεν θα βρουν καλύτερη ευκαιρία για να κερδίσουν το μάξιμουμ δυνατό σε κοινοβουλευτική δύναμη. 
Αποφασίζουν λοιπόν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, όσο είναι ακόμα νωπές οι εντυπώσεις από το "ξεδόντιασμα" της ναζιστικής συμμορίας. Εκτιμούν ότι τους συμφέρει πολιτικά και κομματικά μια εκλογική αναμέτρηση όπου η ατζέντα θα εστιάζεται στο διακύβευμα σταθερότητα ή χάος” και όχι στο δίπολο “μνημόνιο-αντιμνημόνιο”.
Την άποψη αυτή προωθούν με επιμονή στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι είναι το μόνο πεδίο όπου η ΝΔ μπορεί να βγεί κερδισμένη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, εφ' όσον μάλιστα συνεχίσει να επενδύει στη "θεωρία των δύο άκρων".
 Υπερ της επίσπευσης των εκλογών συνηγορούν και τα δημοσκοπικά ευρήματα, που δείχνουν ραγδαία πτώση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής και μετακίνηση μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων της  προς τη Νέα Δημοκρατία. Οι επιτελείς του Μαξίμου υπολογίζουν στα "συν" μιας πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης και το ότι  θα μείνουν εκτός Βουλής οι υπόδικοι ηγέτες της Χρυσής Αυγής, γεγονός που θα διευκολύνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας ποινικών διώξεων.
Οι κάλπες σχεδιάζεται να στηθούν τον Νοέμβριο, πριν παρέλθει 18μηνο από τις προηγούμενες εκλογές, ώστε - βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου - οι βουλευτές να αναδειχθούν με λίστες και όχι με σταυροδοσία.
Ετσι οι κομματικές ηγεσίες θα μπορέσουν να συγκροτήσουν περισσότερο συμπαγείς και "πιστές" κοινοβουλευτικές ομάδες, αποκλείοντας ή τοποθετώντας σε μη εκλόγιμες θέσεις "αμφισβητίες" βουλευτές που έχουν δημιουργήσει προβλήματα, ή υπάρχει φόβος να διαφοροποιηθούν σε κρίσιμες ψηφοφορίες για μέτρα που πρόκειται να ληφθούν τους επόμενους μήνες.
Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον θεωρούν βέβαιο ότι εκλογές θα γίνουν τον Νοέμβριο, αλλά έχουν προσδιορίσει και ημερομηνία: Στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε σχεδόν μετά βεβαιότητας ότι θα γίνουν στις 3 Νοεμβρίου και ότι θα προκηρυχθούν μόλις ο πρωθυπουργός επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Ο εκλογικός μηχανισμός  του κόμματος έχει τεθεί ήδη σε ετοιμότητα.
 Σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο διαρρέουν και από άλλα κομματικά επιτελεία. Ομως, τα μέσα ενημέρωσης δεν θέλησαν να δώσουν έμφαση σ' αυτό το θέμα, όσο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μονοπωλούσαν οι ραγδαίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.
Πολλά θα κριθούν από τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού  στις ΗΠΑ και από τα "μηνύματα" που θα λάβει τις επόμενες μέρες από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Τα στοιχεία που θα μετρήσουν στη λήψη των τελικών αποφάσεων θα είναι η διαφαινόμενη διαφοροποίηση της στάσης του ΔΝΤκαι οι προσανατολισμοί της νέας γερμανικής κυβέρνησης  όσον αφορά τα θέματα της κρίσης χρέους .
Μία ακόμη πολυ σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου - άρα θα είναι μάλλον αδύνατο να διενεργηθούν εκλογές μέχρι τον Ιούνιο.
Χ. ΝΙΑΚΑΣ



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: