ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.11.13

Τι αλλάζει σε όρια ηλικίας και συντάξεις το 2014 (Αφορά και Στρατιωτικούς - Σώματα Ασφαλείας)

Αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ αλλά και διακοπή στην καταβολή του ΕΚΑΣ περιλαμβάνονται μεταξύ των 12 «σίγουρων» αλλαγών που έρχονται μέσα στο 2014.

Όχι, δεν πρόκειται για νέα μέτρα. Είναι τα παλαιά, ψηφισμένα μνημονιακά (και όχι μόνο) μέτρα που αναμένεται να... εφαρμοστούν μέσα στον επόμενο χρόνο και αφορούν συνολικά, περισσότερους από μισό εκατομμύριο ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Οι αλλαγές, αγγίζουν τρεις ομάδες ασφαλισμένων στο ΙΚΑ αλλά και τους Στρατιωτικούς - Σώματα Ασφαλείας που θέλουν να αποχωρήσουν ανεξαρτήτως ηλικίας, αναφέρει το «Έθνος». Οι ρυθμίσεις που θα «τρέξουν» είναι οι ακόλουθες:

Αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ που υπάγονται στο καθεστώς των βαρέων. Το μέτρο αφορά ασφαλισμένους με 10.500 ημέρες εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα.
Αύξηση του ορίου ηλικίας στο ΙΚΑ των γυναικών που αποχωρούν με 10.000 ένσημα. Την επόμενη χρονιά θα απαιτούνται 12.000 ημέρες ασφάλισης και συμπλήρωση τ0υ 62ου έτους για πλήρη σύνταξη και του 60ου και 6 μηνών για μειωμένη.
Αύξηση ορίου ηλικίας ασφαλισμένων αεροπορικών επιχειρήσεων. Οι ρυθμίσεις αφορούν ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των β.δ. 7/65, β.δ. 649/68 και του άρθρου 19 του ν. 2793/99.
Αύξηση του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για όσους ένστολους θέλουν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας. Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 μπορούν να αποχωρήσουν χωρίς όριο ηλικίας με την συμπλήρωση 30 ετών και 6 μηνών συντάξιμου χρόνου ασφάλισης.
Μείωση κατά 1% του ποσοστού αναπλήρωσης για τις συντάξεις του Δημοσίου και των ασφαλισμένων στα ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών
Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος.
Εφαρμογή της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, με αποτέλεσμα περικοπές σε όσους φορείς είναι στο «κόκκινο». Με βάση την νομοθεσία θα γίνονται ακόμα και ανά τρίμηνο μελέτες για τη βιωσιμότητα των φορέων επικουρικής ασφάλισης
Διακοπή καταβολής του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους που είναι κάτω των 65 ετών από την 1η Ιανουαρίου.
Μείωση κατά 4% του ποσού της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ και αύξηση κατά 2,5% της εισφορά για τον Κλάδο Υγείας
Περιορισμός στο ποσοστό προσαύξησης της σύνταξης στο 2% για κάθε επιπλέον έτος για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου
Οι ασφαλισμένοι που θεμελιώνουν δικαίωμα αποχώρησης μετά την 1η Ιανουαρίου του 2014, μπορούν να αναγνωρίσουν επτά πλασματικά έτη
Σταματά από το 2014 η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών ασφάλισης του ν. 2084/1992 για αναδρομική θεμελίωση με τις διατάξεις του 2010.

(matrix24.gr)  πηγη
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: