ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.11.13

Alpha Bank: Κίνδυνος «ατυχήματος» με την ανατροπή στον ΕΝΦΑ. ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Alpha Bank: Κίνδυνος «ατυχήματος» με την ανατροπή στον ΕΝΦΑ
Τα νέα σενάρια που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, ενδέχεται να φρενάρουν την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και να αποτελέσουν τροχοπέδη στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014, αναφέρει η Alpha Bank. Η τράπεζα σε ανάλυσή της κάνει λόγω για διαστρέβλωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΑ), προς την κατεύθυνση της νέας υπέρμετρης επιβάρυνσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με σχετικά μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Το σχέδιο ενιαίου φόρου που έχει ανακοινωθεί πηγαίνει ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων και με εντολή Σαμαρά γίνονται  καινούργιοι υπολογισμοί, πάνω σε δύο βασικούς άξονες: Τελικά έσοδα 2,8 δισ. ευρώ, χαμηλότερη επιβάρυνση της μικρής ιδιοκτησίας και των αγροτικών εκτάσεων.
Στο υπουργείο Οικονομικών "γράφουν και σβήνουν", προσπαθώντας να υπολογίσουν τι φορολογική επίπτωση θα είχε κάθε προτεινόμενη αλλαγή στις ήδη διαμορφωμένες διατάξεις.  Μέσα από τις προτεινόμενες λύσεις καταλήγουν σε ένα βασικό σενάριο, το οποίο ουσιαστικά μισοκαταργεί τον ενιαίο φόρο και "νεκρανασταίνει" τον ΦΑΠ, συνδυάζοντας και τους δύο.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Alpha Bank, η αλλαγή αυτή είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικά έντονων πιέσεων που ασκούνται από διάφορες ισχυρές ομάδες συμφερόντων για την εκ νέου ουσιαστική εκ βάθρων ανατροπή της δομής και της δικαιολογητικής βάσης του ΕΝΦΑ.
Αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος
Η τράπεζα κάνει λόγο ότι ο φόρος αποκτά δημευτικό χαρακτήρα εφόσον ο στόχος είναι να επιμερισθεί το βάρος με αυθαίρετο τρόπο, όπου οι κατά συνθήκην «πλούσιοι» επιβαρύνονται υπερμέτρως προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού και κατόχων ακινήτων πάσης φύσεως.
«Στη ίδια αυτή λογική εντάσσεται και η επιχειρούμενη εξαίρεση των οικοπέδων, αγροτεμαχίων, κτλ από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, διότι η επιβάρυνση που αντιστοιχεί θα εξευρεθεί από τα συνήθη υποζύγια».
«Μια τέτοια λογική είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να αντιστραφεί το καλό επενδυτικό κλίμα και να μεταναστεύσουν άνθρωποι και περιουσίες στο εξωτερικό. Μπορεί να δημεύσεις άπαξ την περιουσία κάποιου ανθρώπου αλλά δεν μπορείς να την δημιουργήσεις ξανά κατά βούληση» σημειώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank.
«Συνολικά, θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι η απολύτως αναγκαία ουσιαστική ανάκαμψη της οικονομίας από το 2014 στηρίζεται και στην εφαρμογή του ΕΝΦΑ» τονίζει η Alpha Bank.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: