ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.11.13

Οι πολλοί χρωστούν παντού, οι πλούσιοι πλουτίζουν κι άλλο!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αυξάνονται τα χρέη προς την εφορία, τις τράπεζες, ακόμη και προς τη… ΔΕΗ (!), αλλά την ίδια ώρα το χρηματιστήριο της Αθήνας… καλπάζε
Τη μια όψη της κρίσης τη ζουν ή την ακούνε όλοι σχεδόν οι Ελληνες: αυξάνονται τα χρέη των πολλών στις τράπεζες, στην εφορία, ακόμη και στη… ΔΕΗ! Την άλλη όψη της κρίσης, οι πολλοί την αγνοούν ή και όταν διαβάζουν κάτι σχετικό, αδυνατούν να το συνειδητοποιήσουν σε βάθος: το χρηματιστήριο Αθηνών καλπάζει και οι πλούσιοι πλουτίζουν περισσότερο!
Τα δύο πρόσωπα του Ιανού.

Ας δούμε όμως τα στοιχεία για να μη μένουμε στις γενικές εντυπώσεις.

 Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Ελλήνων προς τις τράπεζες (αυτά δηλαδή που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην εξόφληση άνω των 90 ημερών) έχουν ήδη ανέλθει εσχάτως, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας PwC, στο ύψος των περίπου 65 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Υπερέβαιναν έτσι το 30% του συνολικού ύψους των δανείων που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες και είχαν αναρριχηθεί σε επίπεδα διπλάσια των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών της χώρας μας, καθώς τα ίδια κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 30 δισ. ευρώ μόνο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διπλασιάστηκαν μέσα σε ενάμιση (!) χρόνο: τον Σεπτέμβριο του 2011 ήταν το 14,7% του συνόλου των δανείων, αλλά τον Μάρτιο του 2013 είχαν ήδη εκτοξευθεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 27,8% του συνόλου. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε με ελαφρές αποκλίσεις σε όλες τις κατηγορίες δανείων – επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά.
 Με ταχύτατο ρυθμό αυξάνονται και οι οφειλές προς την εφορία. Μόνο μέσα στο εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2013 κατέστησαν ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο νέα χρέη ύψους 6,18 δισεκατομμυρίων ευρώ. Προστιθέμενα στα παλιά χρέη, αποκαλύπτουν ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις χρωστούν στην εφορία σχεδόν… 60 δισεκατομμύρια πλέον! Τα 48,6 δισ. ευρώ από αυτά είναι χρέη επιχειρήσεων. Τον Ιούλιο του 2011 τα χρέη των επιχειρήσεων ήταν 30,9 δισ. ευρώ και μέσα σε δύο χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2013, αυξήθηκαν κατά… 57% (!) και έγιναν 48,6 δισεκατομμύρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διόγκωση των οφειλών προς την εφορία παίζουν προεξάρχοντα ρόλο και εταιρείες του… δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα! Τον Ιούλιο του 2011 π.χ. ο ΟΣΕ είχε οφειλές προς την εφορία 1,26 δισ. ευρώ και τον Σεπτέμβριο του 2013 αυτές οι οφειλές είχαν γίνει… 2,8 δισεκατομμύρια!
Μιλάμε για υπερδιπλασιασμό του χρέους του ΟΣΕ προς το κράτος. Αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής σε αυτό όμως ήταν η… αθάνατη Ολυμπιακή: το χρέος της στην εφορία από 152 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2011… επταπλασιάστηκε (!) και έγινε 733,2 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2013. Απογειώνονται οι οφειλές και προς τη ΔΕΗ, οι οποίες έφτασαν στο 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ! Μόνο τα 400 εκατομμύρια από αυτά τα χρωστούν τα νοικοκυριά. Τα 700 εκατομμύρια τα χρωστούν οι επιχειρήσεις – 380 εκατομμύρια οι ενεργοβόρες βιομηχανίες υψηλής τάσης, τα 130 εκατ. ευρώ οι μεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται ρεύμα μεσαίας τάσης και λίγο πάνω από τα 200 εκατομμύρια ευρώ οφείλουν οι μικρές επιχειρήσεις.
Το τραγικό είναι ότι “φέσι” στη ΔΕΗ ύψους 190 εκατομμυρίων έχουν βάλει το… Δημόσιο και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας! Τι να πει κανείς;

Στην αντίπερα όχθη, το χρηματιστήριο της Αθήνας κάνει πάρτι, τρελό πάρτι! Ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια έχουν εισβάλει στην Ελλάδα τώρα που οι μετοχές πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί (και φτηνότερα!) και αγοράζουν τα πάντα. Στις 31.12.2012 η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο της Αθήνας ανερχόταν στα 39,8 δισ. ευρώ. Μέσα στο δεκάμηνο του 2013 που κύλησε, η κεφαλαιοποίηση κέρδισε σχεδόν… 110% (!), αυξήθηκε κατά 37 δισεκατομμύρια και ξεπέρασε τα 70 δισ. ευρώ! Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν στο ΧΑΑ 2.687 άτομα που διαθέτει το καθένα τους μετοχές που η αξία τους ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επιπροσθέτως, κατά τα στοιχεία που έχει η ελβετική τράπεζα UBS για τη χώρα μας, υπάρχουν 505 Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι που διαθέτουν σήμερα περιουσία 60 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι τόσο ο αριθμός τους, καθώς το 2012 μόνο 455 Ελληνες συγκαταλέγονταν στους πολυεκατομμυριούχους, όσο και η συνολική τους περιουσία, αφού πέρυσι υπολογιζόταν σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ και φέτος σε 60. Είναι να απορεί πάντως κάποιος όταν βλέπει πως ενώ για τον κόσμο η κατάσταση έχει χειροτερεύσει πολύ από πέρυσι το καλοκαίρι, το χρηματιστήριο αντιθέτως από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι φέτος αυξήθηκε κατά 140%!


 Είναι φανερό ότι το 99% των Ελλήνων από τη μια και οι ζάπλουτοι από την άλλη ζουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους που ελάχιστα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: