ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.11.13

ΒΟΜΒΑ!!!! ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΟ EUROGROUP ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ


Βόμβα Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων

Σαφής και χωρίς περιστροφές είναι η απόφαση του Eurogroup για τη διαδικασία ενεργοποίησης του ESM ως lender of last resort για τη διάσωση τραπεζών, προβλέποντας πλέον ρητώς κούρεμα καταθέσεων και προκαλώντας ρίγη σε αγορές και καταθέτες.. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρεμβαίνει εξαγοράζοντας μετοχές τραπεζών αφού πρώτα έχουν κουρευτεί διαδοχικά οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης, οι μέτοχοι και εν συνεχεία οι καταθέτες.
Η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σε αυτή τη φάση στέλνει σαφές μηνυμα προς τους τραπεζίτες και τις εθνικές κυβερνήσεις ενώ προκαλεί ανησυχία στις αγορές και αναμένεται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις.
Τα media κωφεύουν και οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν την πολιτική του "μπαζώματος" προσπαθώντας να θάψουν το θέμα και να αποσοβήσουν για όσο μπορέσουν τις δρομολογηθείσες εξελίξεις.
Η αποδοχή της συμφωνίας αυτής από την Ελληνική πλευρά τη στιγμή που οι αυξήσεις κεφαλαίου των Συνεταιριστικών Τραπεζών βρίσκονται σε εξέλιξη και ενώ ανοίγει και δεύτερος κύκλος ανακεφαλαιοποιήσεων για τις συστημικές τράπεζες καταδεικνύει την αδύναμη θέση στην οποία βρισκόταν ο Γιάννης Στουρνάρας στο Eurogroup, ενώ αποκαλύπτει και την παγίδα στην οποία έπεσε η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε το Sofokleousin.gr λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup.
Οι Ευρωπαίοι "έστησαν" τη σύγκρουση, το ΔΝΤ σιώπησε και η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας έπεσε αύτανδρη στο λάκκο που έσκαψαν οι Ευρωπαίοι. Αναγκάστηκε να αποδεχθεί στην πλέον κρίσιμη στιγμή την ενεργοποίηση του κουρέματος καταθέσεων ως προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του ESM. Συμφώνησε περιμένοντας να λάβει ανταλλάγματα και τη δόση του 1 δισ. έως τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα πρσπαθεί να φανεί ισχυρή.
Μάλιστα, σημειώνει το Reuters, με την απόφαση αυτή φαίνεται να επιλύονται οι διαφωνίες της Γερμανίας με άλλες χώρες της ευρωζώνης για το εάν το Ταμείο θα έπρεπε να αποτελεί ύστατη λύση για τις τράπεζες εκείνες, που, σύμφωνα με τις διαγνωστικές μελέτες των κεντρικών τραπεζών του χρόνου, αποδειχτεί ότι χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχυση.
Η ανακοίνωση ανέφερε ότι το εργαλείο για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με όριο τα 60 δισ. ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup του Ιουνίου, μετά την σύσταση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism).
Για την απευθείας κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών από τον ESM, η ΕΕ θα πρέπει πρώτα να καταλήξει σε συμφωνία επί της νομοθεσίας που θα προβλέπει την δυνατότητα επιβολής ζημιών στους ομολογιούχους υψηλής εξασφάλισης, ακόμη και σε μεγαλοκαταθέτες, σε περίπτωση που χρειαστεί να κλείσει μία τράπεζα.
Ο νέος νόμος θα πρέπει να έχει εγκριθεί μέχρι τα τέλη του έτους.
Άλλη προϋπόθεση για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να έχει αναλάβει την τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο του 2014.
Επιπλέον, η Γερμανία θα πρέπει να αλλάξει την νομοθεσία της, που αυτή τη στιγμή απαγορεύει ρητά την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM.
Τι ισχύει
Στην Ελλάδα όσο το ΤΧΣ διαθέτει κεφάλαια από το αρχικό πακέτο στήριξης και αντλεί νέα πουλώντας μετοχές σε τράπεζες που ελέγχει οι εξελίξεις αυτές θα αποφευχθούν καθώς δεν απαιτείται η κατάθεση νέου αιτήματος για στήριξη από τον ESM.
Αυτό διασφαλίζει τις τέσσερις συστημικές τράπεζες καθώς και την Τράπεζα Αττικής, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως και διαθέτουν εγκεκρριμένα capital action plans και business plans.
Άγνωστο παραμένει το καθεστώς που θα ισχύσει για τις συνεταιριστικές τράπεζες οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία αυξήσεων κεφαλαίου και μέχρι στιγμής δυσκολεύονται πολύ να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια.
Όσον αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων ισχύει ότι μέχρι 100,000 ανά λογαριασμό, ανά τράπεζα και ανά φυσικό πρόσωπο είναι πλήρως διασφαλισμένες. 
sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: