ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.12.13

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!???.. ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙ ΔΗΛΩΣΙΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ???

Ο κρυφός άσσος στο μανίκι του Σαμαρά για το χρέος 
Άσσος στο μανίκι του Αντώνη Σαμαρά και του οικονοικού επιτελείυο της κυβέρνησης μπορεί να αποδειχθεί η έκθεση-κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου για τον ρόλο και τις αποφάσεις που έχει λάβει η τρόικα στην περίπτωση της Ελλάδος. Η προκαταρκτική έκθεση καθώς και η ποιτική συγκυρία, ανβαθμίζουν τον ρόλο των πολιτικών στη διαχείριση της κρίσης και στη λκήψη αποφάσεων, ενώ οι τεχνοκράτες στοχοποιούνται και χρεώνονται το πολιτικό κόστος των κοινωνικά επώδυνων μεταρρυθμίσεων και αστοχιών.
Η έκθεση -μεταξύ άλλων- αναφέρει ότι παρά τις αιματηρές θυσίες των Ελλήνων δεν απετράπη η ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας ούτε εξασφαλίστηκε η μακροπρόθεσμη παραμονή της στο ευρώ.
Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου συνιστά πολιτική παρέμβαση και αποτελεί καταλύτη για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας καθώς και για τον καθορισμού του πλαισίου των συζητήσεων στα Ευρωπαϊκά φόρα.
Παάλληλα ζητά παρεμβάσεις για τη λογοδοσία της τρόικας δεδομένων των αστοχιών που προέκυψαν. Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι έδρασε σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, υπογραμμίζοντας ότι ήταν τεράστια η πρόκληση που αντιμετώπισε καθώς, μεταξύ άλλων, ο φόβος της κατάρρευσης της ζώνης του ευρώ ήταν προφανής, οι πολιτικές συμφωνίες έπρεπε να γίνουν και η παγκόσμια οικονομία ήταν σε ύφεση.
Βάσει του εγγράφου διαπιστώνονται προβλήματα στη διαμόρφωση της πολιτικής, αστοχίες στην εφαρμογή τους και αποκλίνουσες στρατηγικές και προτεραιότητες μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την τελευταία ειδικά διαπιστώνει ότι "μπερδεύτηκε" αφού από τη μια έπρεπε να λειτουργεί ως μέλος της Τρόικα κι από την άλλη ως τοποτηρητής των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Εξάλλου διαπιστώνεται ότι εκ του αποτελέσματος τα Μνημόνια οδήγησαν σε μεγάλη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας, και τελικά σε αύξηση του χρέους των κρατών μελών που τα εφάρμοσαν.
Με την έκθεση επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα αποτέλεσε «πειραματόζωο», αφού όπως επισημαίνει η ύφεση που θα προκαλούσαν τα μέτρα είχε  υποεκτιμηθεί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ότι η μείωση των διαρθρωτικών ελλειμμάτων σε όλες τις χώρες του προγράμματος από την έναρξη των αντίστοιχων προγραμμάτων παροχής βοήθειας δεν έχει ακόμη οδηγήσει σε μείωση των ποσοστών του δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ και ότι ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ, αντίθετα, έχει αυξηθεί πολύ.
Τα μηνύματα που περνάει το βαρύνουσας σημασίας έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου είναι πολλά και με αρκετούς αποδέκτες. Το βασικό ωστόσο ερώτημα που εγείρεται είναι το κατά πόσο η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να παίξει αυτό το χαρτί που της δόθηκε στο χέρι ή θα το υποτιμήσει με αποτέλεσμα να το κάψει.
Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και της διαπραγματευτικής ομάδας είναι κρίσιμες και καθορίζουν την επόμενη μέρα. Ο πρωθυπουργός καλείται να επεξεργαστεί τους χειρισμούς του σε αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα αλλά και να εκμεταλλευτεί τη δυναμική των ευρωεκλογών. Σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθεί σε τεχνοκρατικές διαπραγματτεύσεις.
Με αυτά τα στοιχεία παρέχεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση να πιέσει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να τους οδηγήσει σε πολιτικό μέτρο. Το προσχέδιο αφήνει πολλά ανοιχτά παράθυρα, τα οποία εάν η ελληνική πλευρά αξιοποιήσει εύστοχα μπορεί να πετύχει συμφωνία πλησιέστερη στους δικούς της όρους.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: