ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.1.14

Έμφραγμα στις τράπεζες

 Έμφραγμα στις τράπεζες προκαλεί η κυβέρνηση
Οξεια κρίση ρευστότητας απειλεί να δυναμιτίσει την οικονομία και τις επιχειρήσεις για ακόμη μια φορά καθώς οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης σπρώχνουν το "ζωντανό" χρήμα στα ταμεία του Δημοσίου, ενώ παράλληλα μπλοκάρουν την πρόσβαση επιχειρήσεων στο τραπεζικό σύστημα. Με αυτό τον τρόπο και με την περαιτέρω σύσφιξη των πιστοδοτικών κριτηρίων οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο μεταίχμιο καταδικάζονται σε κατάρρευση. Κυβερνητικές επιλογές, όπως η άντληση κεφαλαίων με έντοκα γραμμάτια, φόροι και διώξεις τραπεζιτών προκαλούν απανωτά εμφράγματα στο τραπεζικό σύστημα το οποίο άδυνατεί να παίξει το ρόλο του. 
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει ένα νέο φαύλο κύκλο λουκέτων στην αγορά ο οποίος θα έχει πολύ βαρύτερες και πιο εκτεταμένες συνέπειες τόσο στο κλίμα όσο και στα οικονομικά μεγέθη καθώς πρόκειται για εργοδότες που επιβίωσαν από το πρώτο κύμα της ύφεσης και θεώρησαν ότι μπορούν να ανοιχτούν.
Η κυβέρνηση από τη μια πλευρά εκδίδει διαρκώς -και πάνω από τους στόχους- έντοκα γραμμάτια για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου, τα οποία όμως καλύπτουν κατ αποκλειστικότητα οι ελληνικές τράπεζες από τα λεφτά που προορίζονταν για τη βελτίωση της κεφαλαιακής τους διάρθρωσης και για την πραγματική οικονομία. Ετσι το Δημόσιο μετατρέπεται σε "μαύρη τρύπα" απορροφόντας τα κεφάλαια που το ίδιο δανείστηκε για να στηρίξει τις τράπεζες.
Παράλληλα η προσπάθεια για την αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων, οι νέες ρυθμίσεις και οι νέοι φόροι οδηγούν επιχειρηματίες και καταναλωτές σε νέα βίαιη αναδιανομή του διεθέσιμου εισοδήματος προς το Δημόσιο.
Σε αυτές τα δυο προβλήματα έχει προστεθεί όμως και ο φόβος των τραπεζικών στελεχών, όλων των βαθμίδων, στην έγκριση χρηματοδοτήσεων. Κάτι που ήταν εμφανές από τις αρχές της κρίσης αλλά εντείνεται τώρα, στον απόηχο των συλλήψεων τραπεζιτών για χρηαμτοδοτήσεις μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων.
Το σκηνικό αυτό προκαλεί έμφραγμα στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο μέχρι τώρα δήλωσε ότι αδυνατεί να παίξει ρόλο αναπτυξιακής λοκομοτίβας ελλείψει κεφαλαίων, ενώ τώρα αρνείται να αναλάβει οποιοδήποτε ρίσκο, καθώς δεν απειλούνται μόνο οι δείκτες των τραπεζών αλλά και η εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων.
 Αν και δεν γίνεται αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού, τα μεσαία και κατώτερα στελέχη των τραπεζών διακατέχονται πλέον από φόβο, καθώς απειλείται η επιβίωσή τους. Ετσι το σύστημα οδηγείται σε black out, τα στελέχη αρνούμενα να αναλάβουν ρίσκο -που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια της εργασίας τους και ενδεχομένως και σε δικαστικές περιπέτειες- κωλυσιεργούν και αρνούνται να υπογράψουν χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων.
Ετσι προκαλείται εμπλοκή στο σύστημα και το ήδη περιορισμένο ρευστό στην αγορά «στερεύει». Με τους όρους χρηματοδότησης να γίνονται ολοένα και πιο αυστηροί και τα στελέχη διστακτικά και φοβισμένα οι τράπεζες θα καταστούν νομοτελειακά τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προσπάθεια.
Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Sofokleousin.gr για το μεγαλύτερο μέρος των δανείων και των χρηματοδοτήσεων απαιτείται πλέον υπογραφή ανωτάτων στελεχών λόγω «στημένων» διαφωνιών στα κατώτερα και μεσαία στελέχη. Ετσι ακόμα και αν τελικά εγκριθούν τα κεφάλαια οι καθυστερήσεις που έχουν μεσολαβήσει έχουν «στραγγαλίσει» τις επιχειρήσεις.
Χ.ΦΡΑΓΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: