ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.1.14

«Στήνουν» αστρονομικό πλεόνασμα για να συμφωνήσουν με την τρόικα


«Στήνουν» αστρονομικό πλεόνασμα για να συμφωνήσουν με την τρόικα
Πρωτογενές πλεόνασμα που μπορεί να υπερβεί ακόμα και 1 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 812 εκατ. που είχε ο προϋπολογισμός του 2013 αναμένεται να εμφανίσουν τα στοιχεία της Eurostat που θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο. Το οικονομικό επιτελείο με διαρροές για εκρηκτική αύξηση των εξόδων προσπαθεί να ανατροφοδοτήσει με φήμες και σενάρια που θα επέτρεπαν μια συμφωνία με την τρόικα καθώς και την απορρόφηση των κραδασμών από την απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους.
Σύμφωνα με τα όσα διαρρέει σήμερα από το πρωί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς και το Μέγαρο Μαξίμου, σε Ελλάδα και Βρυξέλλες, τα στοιχεία για τα έσοδα στο τελευταίο δίμηνο του 2013 είναι πολύ πάνω από τους στόχους και οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,13-1,17 δισ.
Παράλληλα από το υπουργείο Οικονομικούς επιχειρούν να απαντήσουν και στην έκθεση βιωσιμότητα του πλεονάσματος, αν δηλαδή τα έσοδα αυτά που καταγράφονται μπορούν να επαναληφθούν κατά τα επόμενα έτη.
Στην τρόικα επισημαίνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερφορολόγηση και αυτό γιατί οι δαπάνες του Δημοσίου παραμένουν υψηλές και συνεπώς η κάλυψή τους επιβαρύνει τους φορολογουμένους.
Η θέση του Γιάννη Στουρνάρα, που έχει εκφραστεί και δημόσια είναι ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπεροφορολόγηση». Τώρα γίνεται αντιληπτή η ανησυχία του υπουργού Οικονομικών να περάσει το μήνυμα ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών δεν έχει εξαντληθεί.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να απαντήσει στην τρόικα με έσοδα και όχι με υποθέσεις ώστε να μπορέσει να αποφύγει νέα μέτρα σε όλα τα επίπεδα.
Το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο εξαιρεί την πληρωμή τόκων, παρακολουθείται στενά καθώς η Ελλάδα, μετά από δύο πακέτα διάσωσης και αντίστοιχα Μνημόνια, θα δικαιούται να ζητήσει από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ να ελαφρυνθεί το συνολικό χρέος της χώρας, εάν ανακοινώσει πλεόνασμα για το σύνολο του 2013.
Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο τοποθετεί το πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον στα 812 εκατ. ευρώ και η νέα πρόβλεψη πηγαίνει ακόμη ψηλότερα.
«Τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των νοσοκομείων είναι θετικά και δείχνουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί και το 1 δισ. ευρώ», είπε υπό τον όρο της ανωνυμίας ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
Η επίσημη ανακοίνωση θα έρθει τον Απρίλιο από την Eurostat, όταν η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ θα ανακοινώσει τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας για τη χρονιά που πέρασε. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα έχει επιτευχθεί ένα χρόνο νωρίτερα ο συγκεκριμένος μνημονιακός στόχος.
Οι δανειστές της χώρας μας παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς το αν η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει το πρωτογενές της πλεόνασμα περαιτέρω, από 1,5% του ΑΕΠ το 2014 σε 4,5% το 2016. Οι ανησυχίες τους εντάθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η Δικαιοσύνη ακύρωσε μισθολογικές περικοπές που μπορεί να κοστίσουν μισό δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014.


sofokleousin
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: