ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.1.14

Εισαγγελείς: εκτός λογικής και αρχών δικαίου οι αιτιάσεις Δένδια

"Καταπέλτης" για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και μερίδα των ΜΜΕ που επιτέθηκαν στη Δικαιοσύνη για τις ενέργειές της με τις οποίες "απελευθερώθηκαν επικίνδυνοι τρομοκράτες", είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς επισημαίνουν ότι οι ισχυρισμοί του υπουργού δεν βρίσκουν έρεισμα στη λογική και στις αρχές της δίκαιης δίκης, ενώ σκωπτικά υπενθυμίζουν ότι η αστυνομία, της οποίας προΐσταται, έβγαλε "λάδι" τους αστυνομικούς που χρειάστηκε να περάσουν εννέα ημέρες για να πάρουν χαμπάρι την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πώλας Ρούπα.
Στην τετρασέλιδη ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς εγκαλούν τον υπουργό ότι υπέλαβε "ως δεδομένη την πλημμελή άσκηση καθηκόντων δικαστικού λειτουργού που μετείχε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Καταστήματος Κράτησης από τον οποίο χορηγήθηκε άδεια σε κρατούμενο καταδικασθέντα για υπόθεση τρομοκρατίας" (σ.σ.: Χριστόδουλος Ξηρός) και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους "για την απλότητα με την οποία όργανα της Πολιτείας και φορείς της ενημέρωσης προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης, ευρισκόμενα πέραν της αρμοδιότητάς τους και των οποίων την ουσία μάλλον αγνοούν".
Θυμίζουν επίσης στον Ν. Δένδια ότι στην υπόθεση εξαφάνισης των Μαζιώτη - Ρούπα παραγγέλθηκε η διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης που τελικά τέθηκε στο αρχείο λόγω "της επιβάρυνσης των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση, της πολυπλοκότητας της υπόθεσης και της δυσχέρειας διερεύνησης των θεμάτων που ανέκυπταν κατά τον χρόνο μελέτης των αποδεικτικών στοιχείων". Για τους εισαγγελείς, "το αίτημα ταχείας περαίωσης μιας προφανώς δυσχερούς και απαιτητικής σε διαδικαστικές ενέργειες υπόθεσης, ούτε στη λογική ευρίσκει έρεισμα -σε πείσμα της τυχόν επιθυμίας της κοινής γνώμης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη- ούτε όμως στις εγγυήσεις της δίκαιης δίκης που υποχρεούνται να τηρούν οι δικαστικοί λειτουργοί στην Ελλάδα".
Αντιθέτως, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, "θα ήταν ενδιαφέρον ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που μέμφεται σήμερα γενικώς το σύστημα απονομής της δικαιαοσύνης, να ενημέρωνε με την ίδια παρρησία την κοινή γνώμη για το αθωωτικό αποτέλεσμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ο ίδιος διέταξε, μετά την αποφυλάκιση δύο εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης αυτής, λόγω παρέλευσης του 18μήνου, όσον αφορά σε τυχόν πειθαρχικές ευθύνες αστυνομικών του αρμόδιου Τμήματος Ασφαλείας, οι οποίοι μετά πάροδο εννέα ημερών από την ημερομηνία που οι εν λόγω κατηγορούμενοι όφειλαν να εμφανιστούν ενώπιόν τους αντελήφθησαν το γεγονός, ανήγγειλαν δε τούτο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και στην προϊσταμένη υπηρεσία τους μετά πάροδο πέντε ακόμη ημερών".
Υπερασπιζόμενοι εξάλλου το νομικό πλαίσιο που ορίζει τα ανώτατα όρια προφυλάκισης οι εισαγγελείς πέρασαν στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι ο Ν. Δένδιας "είχε πλήρη την ευχέρεια να μεταρρυθμίσει [το νομικό πλαίσιο] επί το ταχύτερον, ενώ διατελούσε υπουργός της Δικαιοσύνης, πλην όμως δεν το έπραξε".
Οι εισαγγελείς υπερασπίζονται και τον θεσμό των αδειών στους κρατούμενους υπογραμμίζοντας ότι "εάν ο νομοθέτης κρίνει ότι ο θεσμός χρήζει αναθεώρησης, έχει τη συνταγματική ευχέρεια να το πράξει, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι οι τυχόν τροποποιήσεις που θα επιφέρει δεν θα υπαγορεύονται από την πίεση της επικαιρότητας αλλά θα αντικρύζουν τεκμηριωμένες δικαιοπολιτικές και εγκληματοπροληπτικές ανάγκες".

Αιχμές κατά ΜΜΕ

Η Ένωση Εισαγγελέων τέλος απευθύνεται με αυστηρότητα και σε μερίδα των ΜΜΕ ("Καθημερινή" και "Τύπος της Κυριακής") που κατηγόρησαν τη Δικαιοσύνη για ολιγωρία όσον αφορά σε θέματα τρομοκρατίας, καταλογίζοντάς τους "προφανή άγνοια του εθνικού ποινικού δικονομικού πλαισίου που διέπει κάθε δίκη για να μπορεί αυτή να θεωρείται δίκαιη σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου". Τέτοια δημοσιεύματα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά "δεν συμβάλλουν στην ορθή πληροφόρηση του κοινού, αλλά και στην καλή λειτουργία της Δημοκρατίας, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στον τρόπο με τον οποίο απονέμεται η Δικαιοσύνη, ως μία από τις τρεις ανεξάρτητες λειτουργίες του Πολιτεύματος, αφού θέτουν σε αμφισβήτηση με τρόπο πρόχειρο και εντυπωσιοθηρικό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαιοδοτικό έργο της".
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: