ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.1.14

Squeeze out στις ασφαλιστικές με υπογραφή Προβόπουλου




Squeeze out στις ασφαλιστικές με υπογραφή Προβόπουλου
Καραμπόλα εξελίξεων και θρυαλλίδα ανακατάξεων στην ασφαλιστική αγορά φέρνει η εφαρμογή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου 30/31 του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα βάσει των οποίων οι ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι να προπληρώνουν τα συμβόλαιά τους, πριν την ενεργοποίησή τους. Ετσι περιορίζεται ο "αέρας" στην ασφαλιστική αγορά, τον οποίο παρείχαν οι άτυπες πιστώσεις, οι οποίες όμως -όπως υποστηρίζει ο επόπτης -δημιουργούσαν στρεβλώσεις και πολλές φορές ήταν υπεύθυνες προβληματική και ελλιπή εφαρμογή των νόμων και κανόνων, εκθέτωντας τους ασφαλισμένους και το σύστημα σε κίνδυνο.
Της Ελενας Ερμείδου
Η εφαρμογή πιο αυστηρών όρων και κανόνων σε αυτό το επίπεδο σε συνδυασμό με τη χιονοστιβάδα εξελίξεων που φέρνει το Solvency II οδηγούν σε squeezw out των μικρών παιχτών και περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου, με ραγδαίες μάλιστα διεργασίες.
Οι Πράξεις 30 και 31/30/9/2013 για τις οποίες έχει αναφερθεί το Sofokleousin.gr σε προγενέστερο δημοσίευμα αφορούν: αφ’ ενός  στην ρύθμιση θεμάτων διοικητικής και λογιστικής οργάνωσης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και αφ΄ ετέρου κανόνες που διέπουν την συμπεριφορά των  (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων. 
Ωστόσο, όπως δήλωσαν στο Sofokleousin.gr στελέχη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης «η προείσπραξη και η απόδοση των ασφαλίστρων  σε διάστημα μόλις 7 ημερών προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην αγορά, μάλιστα εν όψει στοιβάδας κανονιστικών ρυθμίσεων. Εξ’ αυτών και  το πρόβλημα ρευστότητας, σε μία περίοδο που τα πιστωτικά ιδρύματα δεν χορηγούν δάνεια αλλά, και σε μία περίοδο που οι προμήθειες έχουν μειωθεί σημαντικά, παράλληλα και η παραγωγή ασφαλίστρων ».

Τα μέτρα πάντως με την σύσσωμη γνώμη της αγοράς είναι προς την σωστή κατεύθυνση καθώς μεταξύ των άλλων θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν και οι μαύροι κωδικοί μέσω των οποίων καρπώνονταν οφέλη και οι ασφαλιστικές. Οσο για τις ασφαλιστικές σήμερα αριθμούν 67, σύντομα όπως λέγεται δεν θα ξεπερνούν τις 20 στον σύνολο τους.

Ερώτημα επίσης παραμένει το «τι πίστωση θα μπορούν να δώσουν οι ασφαλιστικές», σύμφωνα με τους διαμεσολαβούντες. Και στο σημείο αυτό το βέβαιο είναι ότι «παιχνίδι θα κάνουν οι μεγάλες που έχουν επαρκή αποθεματικά, ώστε να είναι σε θέση να καλυφθούν από τα ταμιακά τους».

Στις ίδιες Πράξεις υφίστανται και η διάταξη της Προσυμβατικής Δεοντολογίας η οποία σήμερα φαίνεται να έχει παραμεριστεί και αφορά: στα ενημερωτικά έντυπα που εκπονούνται από τους διαμεσολαβητές για λογαριασμό του πελάτη πάνω στα οποία αναγράφεται η επωνυμία του Διαμεσολαβητή.
Το έντυπο Αναγκών του Πελάτη όπου καταγράφονται οι ανάγκες και οι προτεραιότητες του πελάτη.
 Στην συνέχεια αφού υποβληθεί η πρόταση και επεξηγηθούν τα προσφερόμενα ασφαλιστικά προϊόντα βάσει οδηγιών των εταιριών, ο διαμεσολαβητής μόλις λάβει την γραπτή απόδειξη εκ του πελάτη διαβιβάζει σε ηλεκτρονική μορφή το έντυπο στην εταιρία. Τέλος, όπως προβλέπεται η επικοινωνία και όλες οι πράξεις φυλάσσονται καταλλήλως προκειμένου να επιδειχτούν ανά πάσα στιγμή.

Σχετικά με την ομαλή διευθέτηση του θέματος που απασχολεί σήμερα την ασφαλιστική αγορά αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΕΜΑ προγραμματίζει σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιριών, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι αλλαγές που επέρχονται στις ασφαλίσεις από τις πράξεις Διοικητή με τις δύο πρώτες συναντήσεις να  έχουν οριστεί  για τις 29 Ιανουαρίου 2014 και 12 Φεβρουαρίου σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Τέλος εν μέσω αυτών των εξελίξεων η αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα πρέπει να εναρμονιστεί με την Οδηγία για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση (IMD2).



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: