ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.3.14

Ραγδαίες εξελίξεις! Η Αμερική τραβάει το σχοινί και επιβάλει κυρώσεις στους Ρώσους - Στέλνουν και αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα


- Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενημερώθηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Η Αμερική δήλωσε πως οι κυρώσεις δεν αφορούν τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν...
- Η Ευρώπη αποφάσισε βοήθεια στην Ουκρανία 11 δισ. και άμεση υπογραφή σύνδεσης με την Ε.Ε. - Ρωσικό ΥΠΕΞ για Αμερική: Ανίκανοι να αποδεχθούν την κατάσταση
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αποφάσισε να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και πάγωμα πόρων σε Ρώσους αξιωματούχους καθώς και σε αξιωματούχους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας τους οποίους κρίνει «υπεύθυνους» για το ότι «απειλείται η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα, η εθνική κυριαρχία ή η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή —το ανάλογο του προεδρικού διατάγματος—, με στόχο να τιμωρηθούν οι Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι που η Ουάσινγκτον θεωρεί πως ευθύνονται «για την εξελισσόμενη ρωσική εισβολή» στην περιοχή της Κριμαίας, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία. Η κρίση στην Ουκρανία και η εισβολή έχουν ανακινήσει παλιού τύπου εντάσεις, που παραπέμπουν στον Ψυχρό Πόλεμο.

Επιπλέον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει περιορισμούς και κυρώσεις σε βάρος αριθμού προσώπων, κυβερνητικών αξιωματούχων και μη, όσον αφορά τις χορηγήσεις θεωρήσεων διαβατηρίου, στη Ρωσία και στην Κριμαία για τους ίδιους λόγους. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν επίσης, πέρα από φυσικά πρόσωπα, και σε νομικά πρόσωπα τα οποία υπονομεύουν «τις δημοκρατικές διαδικασίες ή τους θεσμούς» ή προσπαθούν να επιβάλουν την «εξουσία της σε οποιοδήποτε τμήμα της Ουκρανίας χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης του Κιέβου».

Η ανακοίνωση των κυρώσεων έγινε τη στιγμή κατά την οποία στη Ρώμη βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και του ομολόγου του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στη Ρώμη, σε μια σύνοδο για τη Λιβύη που όμως επισκιάστηκε πλήρως από την Ουκρανία. Όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνάντησή τους, οι Κέρι και Λαβρόφ χαμογέλασαν ευγενικά ο ένας στον άλλο, αντάλλαξαν χειραψία και κλείστηκαν στο δωμάτιο για τη συζήτησή τους, την τρίτη μέσα σε δύο ημέρες.
Ο Ομπάμα προσπαθεί να επιβάλει τη διεθνή διπλωματική απομόνωση της Μόσχας λόγω της εισβολής της στην Κριμαία, που ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε πως είχε στόχο να προστατευτούν οι Ρώσοι υπήκοοι και οι ρωσόφωνοι Ουκρανοί στη χερσόνησο αυτή της Μαύρης Θάλασσας.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ανέφερε ακόμη πως «καλούμε τη Ρωσία να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που της παρουσιάζεται για να διευθετήσει αυτή την κρίση αρχίζοντας απευθείας και άμεσα έναν διάλογο με την κυβέρνηση της Ουκρανίας». Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κέρι, ο Λαβρόφ δήλωσε πως «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία» ανάμεσα στη Μόσχα και στην Ουάσινγκτον σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Στο μεταξύ ένα στέλεχος της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο Πούτιν δεν θα είναι ανάμεσα στα πρόσωπα εναντίον των οποίων στρέφονται οι κυρώσεις που ανακοίνωσε πως επιβάλει η Ουάσινγκτον εξαιτίας της «εισβολής» των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Κριμαία. «Είναι μια ασυνήθιστη και έκτακτη περίσταση να επιβάλλονται κυρώσεις σε έναν αρχηγό κράτους, και δεν θα αρχίζαμε την επιβολή κυρώσεων πράττοντας κάτι τέτοιο», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας ήρθε από την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για "βάρβαρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, για κυνισμό και για μια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών. "Είναι σαφές στην Ουάσινγκτον, όπως και πριν, ότι είναι ανίκανοι να αποδεχθούν μια κατάσταση που εξελίσσεται κατά τρόπο διαφορετικό από τα δικά τους σχήματα", δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.


Η Αμερική στέλνει ένα αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα

Το USS Truxtun, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό με κατευθυνόμενους πυραύλους, οδεύει προς τη Μαύρη Θάλασσα όπου θα λάβει μέρος σε γυμνάσια με βουλγαρικές και ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις. Τα γυμνάσια αυτά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν πολύ καιρό πριν από την κρίση στην Ουκρανία, όπως διευκρίνισε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση αυτή δόθηκε στην δημοσιότητα μία ημέρα αφού το Πεντάγωνο αποκάλυψε τα σχέδιά του να διαθέσει περισσότερα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ για την προστασία του εναέριου χώρου των χωρών της Βαλτικής, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμμάχους οι οποίοι έχουν θορυβηθεί από τη στάση της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας βρίσκεται η σημαντικότερη βάση της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το Truxtun ξεκίνησε την Πέμπτη από την Ελλάδα με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα όπου θα διεξαχθεί ναυτική εκπαίδευση με τις βουλγαρικές και ρουμανικές δυνάμεις.


Ετοιμάζουν κυρώσεις οι ευρωπαίοι ηγέτες κατά της Ρωσίας

Σε εξέλιξη είναι η έκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. Ο Ουκρανός μεταβατικός πρωθυπουργός, Αρσένι Γιατσένιουκ, ο οποίος, κατόπιν πρόσκλησης των «28», παραβρέθηκε στην πρωϊνή συνεδρίαση, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά, χαρακτήρισε «παράνομη» την απόφαση του κοινοβουλίου της Κριμαίας να προσχωρήσει στη Ρωσία. Ζήτησε εξάλλου την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το έδαφος της Ουκρανίας και εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει σε εποικοδομητικό διάλογο με τη ρωσική πλευρά.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τόνισε την ανάγκη να αποφευχθούν κινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένοπλη ένταση και ζήτησε πλήρη και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε, εξάλλου, στις ιστορικές σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα με την Ουκρανία, καθώς και στον ελληνισμό της Μαριούπολης.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν με την παροχή οικονομικής βοήθειας της ΕΕ, ύψους 11 δισ. ευρώ, προς την Ουκρανία. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας δήλωσε έτοιμος να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ- Ουκρανίας, το συντομότερο δυνατό.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: