ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.3.14

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ... Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ "ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΤΩΝ "ΣΤΗΜΕΝΩΝ" ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Το «Σάλτο Μορτάλε» Σαμαρά, για δόση και εκλογές

Η καλοστημένη σύγκρουση με τρόικα και τα ρίσκα του εγχειρήματος

Το «Σάλτο Μορτάλε» Σαμαρά, για δόση και εκλογές
 «Ύποπτη» και «στημένη» χαρακτηρίζουν κορυφαίοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών τη σύγκρουση κυβέρνησης-τρόικας καθώς το Μνημόνιο τελειώνει ντε-φάκτο τον Απρίλιο, μετά την πιστοποίηση των στοιχείων από τη Eurostat και η κυβέρνηση αναζητούσε «σάκο του μποξ» για την εκτόνωση της πολιτικής και κοινωνικής έντασης ώστε να καρπωθεί μικροπολιτικά οφέλη.
Ετσι η «θητεία» της τρόικας στην Ελλάδα ολοκληρώνεται με πάταγο, ενώ η κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος τις τράπεζες και την άρνηση λήψης νέων μέτρων στήνει σκηνικό ευρείας σύγκρουσης, επιχειρώντας να αναδείξει το «καλό» πολιτικό της προφίλ και να «διώξει» τον Πολ Τόμσεν και την παρέα του.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Economist ενέταξε την Ελλάδα στη λίστα χωρών υψηλού πολιτικού ρίσκου, αντιτοίχου με την Ουκρανία και τη Γεωργία, προβλέποντας προβλήματα στην τελευταία αξιολόγηση της χώρας καθώς και εκλογές....
Το εγχείρημα αν και καλοσχεδιασμένο από το πολιτικό και επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου ενέχει όμως και μεγάλο πολιτικό και οικονομικό ρίσκο, καθώς πρόκειται για έναν ακόμη στυγνό πολιτικό εκβιασμό του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπολογίζοντας στην «ανάγκη» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο προσπαθεί να θέσει την Άνγκελα Μέρκελ προ τετελεσμένων και να εκμαιεύσει τη στήριξή της στην πολιτική δυναμικής απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο και εκδίωξης της τρόικας.
Το πολιτικό βήμα των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου δεν είναι όμως επί σταθερού εδάφους καθώς οι ισορροπίες στο Eurogroup είναι εύθραυστες και η Γερμανία έχει ήδη εκβιάσει στήριξη στο εγχείρημα της Ουκρανίας. Συνεπώς μπορεί να ενδώσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον πολιτικό εκβιασμό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα πράξουν και οι υπόλοιποι ομόλογοι του Γιάννη Στουρνάρα.
Το κλίμα στο Euroworking Group, που θα προηγηθεί του Eurogroup, θα είναι βαρύ για την Ελλάδα καθώς τα μηνύματα από την τρόικα είναι αρνητικά για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, κάνουν λόγο για ελλιπή στοιχεία και για αναξιόπιστους υπουργούς.
Με το ζήτημα των τραπεζών ανοιχτό δεν αρκεί μόνο η πρόθεση της κυβέρνησης να πολιτικοποιήσει την αξιολόγηση αλλά θα χρειαστεί και η σύμφωνη γνώμη του Eurogroup για να φτάσει το θέμα της δόσης στο Eurogroup. Δηλαδή θα πρέπει το συμβούλιο των τεχνοκρατών να αποδεχθεί την πρόταση της Ελλάδας να συζητήσει τον ελληνικό φάκελο εξαιρώντας το κεφάλαιο «τράπεζες».
Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Sofokleousin.gr αναφέρουν ότι ακόμα και αυτό να συμβεί εκμαιεύοντας από την τρόικα τη «δήλωση ικανοποιητικής προόδου» τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά. Αυτό γιατί πέρα από την άμεση και ευθεία σύνδεση των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών με τα δημοσιονομικά και το χρηματοδοτικό κενό, υπάρχουν εκκρεμότητες σε μια σειρά διαρθρωτικά ζητήματα.
Ο Αντώνης Σαμαράς αντιλαμβανόμενος το μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας του εγχειρήματος θα προσπαθήσει σήμερα να εκμεταλλευτεί την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τις Βρυξέλλες θέτοντας στο περιθώριο το ελληνικό ζήτημα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιδιώξει άτυπη πολιτική παρέμβαση των Ευρωπαίων ηγετών και της Κομισιόν στην τρόικα ώστε να αποδεχθεί να αποστείλει τον φάκελο της Ελλάδας στο Euroworking Group με τη «δήλωση επαρκούς προόδου» εξαιρώντας παράλληλα το κεφάλαιο «τράπεζες».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: