ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.4.14

Ρώτησε κανένας κύριοι βουλευτές τις επιχειρήσεις αν θέλουν να πληρώνουν εισφορές στα Επιμελητήρια;

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
Ρώτησε κανένας κύριοι βουλευτές τις επιχειρήσεις αν θέλουν να πληρώνουν εισφορές στα Επιμελητήρια;
Τις τελευταίες ημέρες τα Επιμελητήρια (Εμπορικά, κλπ) αντιδρούν έντονα στην κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής και εισφοράς των επιχειρήσεων
ενώ στο παιγνίδι έχουν μπει και 185 βουλευτές που υπογράφουν τροπολογία για τη διατήρηση της υποχρεωτικής εγγραφής.
Είναι προφανές ότι οι 185 βουλευτές αποτελούν πρόβλημα για την κυβέρνηση ενώ την ίδια στιγμή η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και κατά τόπους επιμελητήρια ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Το ζήτημα όμως είναι πως σε όλη αυτή την ιστορία κανένας δεν ρωτά τις ίδιες τις επιχειρήσεις αν είναι διατεθειμένες να συνεχίσουν να πληρώνουν υποχρεωτικά εισφορές και να εγγράφονται στα επιμελητήρια. Και η καλύτερη απάντηση σε αυτό δίνεται αν σταματήσει η εγγραφή και η υποχρεωτική καταβολή εισφοράς.
Το γεγονός ότι οι διοικούντες τα Επιμελητήρια αντιδρούν κάτι δείχνει. Δείχνει ότι φοβούνται πως θα σταματήσουν να έχουν έσοδα και άρα απειλείται η ύπαρξή τους. Όμως ο ρόλος ενός επιμελητηρίου είναι να παρέχει υπηρεσίες προς τα μέλη του και να προασπίζει τα συμφέροντά τους. Αν το κάνει και είναι ευχαριστημένα τα μέλη του και θα συνεχίσουν να πληρώσουν εισφορές και να εγγράφονται.
Και βεβαίως τα μέλη που πληρώνουν εισφορές θέλουν τα λεφτά τους να πιάνουν τόπο και να μην αναλώνονται σε έξοδα δημοσίων σχέσεων, θεάματα άνευ ουσίας που πολλές φορές εξυπηρετούν τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων αλλά και γενικότερα όχι ιδιαίτερα διαφανείς κατευθύνσεις.
Δυστυχώς ο κακός εννοούμενος προστατευτισμός των Επιμελητηρίων τόσα χρόνια δεν είχε αποτέλεσμα. Και το δυστύχημα είναι πως η πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου λειτουργεί με κριτήρια τα οποία ηπίως χαρακτηριζόμενα δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά. Κοινώς παίζουν με τις συντεχνίες για τα ψηφαλάκια και μάλιστα διακομματικά.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
nkaroutzos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: