ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.4.14

Αυτοί διώχνουν τον Βενιζέλο.Κινήσεις για ανατροπή Βενιζέλου και επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Εντείνεται η εσωκομματική αμφισβήτηση. Παπανδρεϊκοί, παλιά φρουρά και "σοσιαλιστές" θέτουν θέμα ηγεσίας


Κινήσεις για ανατροπή Βενιζέλου και επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ
Ο Κώστας Λαλιώτης φέρεται ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία για συνέδριο επανίδρυσης και αλλαγή ηγεσίας
Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς εντείνεται η κριτική για τις επιλογές Βενιζέλου και σε όλες της βαθμίδες οργάνωσης του κόμματος εκφράζονται διαφωνίες και αντιρρήσεις για την ακολουθούμενη πολιτική απόλυτης σύμπλευσης με τη ΝΔ. Βλέποντας τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος να παραμένουν χαμηλά και το εγχείρημα της "Ελιάς" να μην αποδίδει, βουλευτές και στελέχη του κομματικού μηχανισμού μιλούν για "κρίση πολιτικής ταυτότητας" του ΠΑΣΟΚ και θέτουν ανοιχτά θέμα ηγεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ομάδα στελεχών έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση "συνεδρίου επανίδρυσης", όπου θα αποσαφηνισθεί και η ιδεολογική φυσιογνωμία του κινήματος. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από ιστορικά στελέχη του Κινήματος, όπως ο Κώστας Λαλιώτης.
Οι εσωτερικές διαφωνίες και η αμφισβήτηση κατά Βενιζέλου  ήρθαν στο προσκήνιο με αφορμή και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, για το οποίο υπήρχαν έντονες αντιδράσεις  μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ομως η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η οποία μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ψήφο εμπιστοσύνης, άλλαξε τα πράγματα και οι διαφωνίες συγκαλύφθηκαν πρόσκαιρα.
Το πρόβλημα για τον Ευ. Βενιζέλο και την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον οι μεμονωμένοι "αντάρτες" που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις κατά περίπτωση, αλλά  η δραστηριοποίηση μιας πραγματικής εσωκομματικής αντιπολίτευσης, συγκροτούμενης κυρίως από "παπανδρεϊκούς" και από παλιά στελέχη της ακραιφνούς "σοσιαλιστικής" πτέρυγας.  Αυτές οι δύο ομάδες είναι ανοιχτές, δεν έχουν ακόμη  χαρακτηριστικά οργάνωσης, αλλά πραγματοποιούν επαφές και ζυμώσεις, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επόμενες κινήσεις. Εχοντας κοινές ιδεολογικές αναφορές και διαύλους επικοινωνίας, δεν αποκλείεται σύντομα να "συναντηθούν", συγκροτώντας ένα ισχυρό ρεύμα.
Στους  "παπανδρεϊκούς" περιλαμβάνονται πολλοί πρώην βουλευτές, υπουργοί και ηγετικά στελέχη,καθώς και περιφερειακά στελέχη του κομματικού μηχανισμού, που έχουν περιθωριοποιηθεί ή αδρανοποιήθηκαν μετά το 2010. Αυτοί θέτουν ευθέως θέμα ηγεσίας,  συμμετέχουν στις διεργασίες και  περιμένουν το σωστό timing για να αναλάβουν  πρωτοβουλία ανατροπής του Ευ. Βενιζέλου.
 Σε παράλληλους δρόμους κινείται η ομάδα των "σοσιαλιστών", αποτελούμενη κυρίως από παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είχαν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τη "χρυσή δεκαετία" του Κινήματος, το 1974-1965.
Δηλωτικό των ιδεολογικών προσανατολισμών τους  είναι το γεγονός ότι έχουν ονομάσει την κίνηση τους "3η Σεπτέμβρη", παραπέμποντας στην ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, με Ανδρέα Παπανδρέου το 1974. Η κίνηση αυτή έχει ήδη εμφανισθεί  με  ομώνυμο σάιτ, όπου δημοσιεύονται άρθρα και πολιτικές αναλύσεις.
Πρωταγωνιστεί η παλιά φρουρά
Την εικόνα  έντονων εσωτερικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ και ανοιχτής πλέον αμφισβήτησης  του Ευ. Βενιζέλου έρχονται να επιβεβαιώσουν πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά»  αναφέρει ότι κορυφαία στελέχη που στο παρελθόν ανήκαν στην κατηγορία των «δελφίνων», βρίσκονται σε συνεννόηση με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Νίκο Ανδρουλάκη, για  τη διοργάνωση συνεδρίου επανίδρυσης, όπου θα εκλεγεί νέα ηγεσία και θα επανακαθορισθούν η ιδεολογική φυσιογνωμία και η πολιτική στρατηγική του Κινήματος.
Η πρωτοβουλία θα έχει ως αφετηρία την οργανωμένη βάση του κόμματος, καθώς το αίτημα για τη διεξαγωγή συνεδρίου θα είναι αποτέλεσμα πανελλαδικής κινητοποίησης και θα ισχυροποιηθεί μέσα από τη διαδικασία συλλογής υπογραφών. 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, συμβουλευτικό και καθοδηγητικό ρόλο στο κυοφορούμενο εσωκομματικό κίνημα διαδραματίζουν πρώην κορυφαίοι υπουργοί που έχουν κατά καιρούς προειδοποιήσει για την ιδεολογική αποστέωση του κόμματος, λόγω της άνευ όρων ταύτισής του με τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται, όπως γράφει η εφημερίδα, για τους Δημήτρη Ρέππα, Κώστα Σκανδαλίδη, Πέτρο Ευθυμίου, Κώστα ΛαλιώτηΒάσω Παπανδρέου, Απόστολο Κακλαμάνη κ. ά.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: