ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.5.14

Κρατικό χρήμα και τηλεοπτικό χρόνο χαρίζει ο Σαμαράς στον Βενιζέλο


Κρατικό χρήμα και τηλεοπτικό χρόνο χαρίζει ο Σαμαράς στον Βενιζέλο
Βλέποντας την «Ελιά» να μην "περπατά" δημοσκοπικά και τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, ο Αντώνης Σαμαράς και οι επιτελείς του σπεύδουν να βοηθήσουν το παραπαίον ΠΑΣΟΚ και τον υπό αμφισβήτηση αρχηγό του. Αξιοποιούν προς τούτο την κρατική χρηματοδότηση και τον τηλεπτικό χρόνο, εφευρίσκοντας τρόπους "περίεργης" ανισομερούς κατανομής, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ και εις βάρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι λόγοι είναι προφανείς: Βλέπουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι ο μοναδικός πολιτικός τους σύμμαχος στην παρούσα συγκυρία και  αναγκαστικός εταίρος σε οποιοδήποτε μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα υπό τη ΝΔ.  Στηρίζουν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ όχι μόνον για να αποτελέσει "ανάχωμα" στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επειδή από την επιβίωση του εξαρτάται η δυνατότητα παραμονής τους στην εξουσία.
Η βοήθεια παρέχεται σε χρήμα (κρατικό) και σε χρόνο προβολής μέσω των κρατικών και των ιδωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Και τα δύο κατανέμονται με αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών, βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων. Στην τακτική κρατική επιχορήγηση μάλλον δεν χωρούν αλχημείες. Ομως στην κατανομή της εκλογικής ενίσχυσης (που αποτελεί μέρος της χρηματοδότησης) φαίνεται ότι τα κριτήρια αφήνουν περιθώρια "ερμηνειών".
Γι αυτό, με τις σχετικές αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, η εκλογική χρηματοδότηση και ο τελεοπτικός χρόνος κατανέμονται στα κόμματα βάσει των ποσοστών που πήραν στις... ευρωεκλογές του 2009 - και όχι στις εθνικές εκλογές του 2012.
Ετσι  το ΠΑΣΟΚ παίρνει πολύ μεγάλο μερίδιο σε σχέση με την εκλογική και την κοινοβουλευτική του δύναμη. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πολύ λιγότερα - λιγότερα και από τον ΛΑΟΣ(!) του Γ. Καρατζαφέρη.
 Από το κομμάτι της κρατικής ενίσχυσης που δίνεται ως εκλογική ενίσχυση στα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ παίρνει σχεδόν 1,4 εκατομμύρια ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις... 177 χιλιάδες. Ενδεικτικά και συγκριτικά αναφέρεται ότι 270 χιλιάδες ευρώ δίνονται στον ΛΑΟΣ.
Ενώ στις τελευταίες εθνικές εκλογές είχε 12,3% των ψήφων, το ΠΑΣΟΚ παίρνει τώρα το 39,6% της εκλογικής ενίσχυσης και το 25% του δωρεάν τηλεοπτικού χρόνου (που μεταφράζεται σε διαφήμιση-προβολή αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ).
Πολιτικοί σχολιαστές επισημαίνουν ότι «είναι τουλάχιστον προκλητικό ένα κόμμα να πριμοδοτείται ευθέως δυσανάλογα με το εκλογικό του ποσοστό». Η αντιπολίτευση μιλάει για  «τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, που αποτελεί συνέχεια μιας σειράς αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων» .
Σύμφωνα με τις τρεις κοινές υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψαν ο  υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε πρώτη φάση θα δοθεί στα κόμματα το 50% από τα 7 εκατ. ευρώ της προβλρπόμενης εκλογικής ενίσχυσης, με κριτήριο κατανομής τα ποσοστά τους στις ευρωεκλογές του 2009. Θα δοθεί επιπλέον 10% (700 χιλιάδες ευρώ) στα κόμματα που έχουν κοινουλευτική εκπροσώπηση.  Κριτήριο κατανομής για αυτό το ποσό θα είναι τα ποσοστά στις εθνικές εκλογές του 2012.
Τα 3,5 εκατ. ευρώ της εκλογικής ενίσχυσης κατανέμονται ως εξής:
-ΠΑΣΟΚ: 1.384.696

-Νέα Δημοκρατία: 1.220.261

-Κομμουνιστικό Κόμμα: 315.476

-ΛΑΟΣ: 270.126,59

-ΣΥΡΙΖΑ: 177.550

-Οικολόγοι Πράσινοι: 131.888
Οι 700.000 ευρώ της δόσης του 10%,στα κόμματα που  εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του 2012, κατανέμονται ως εξής:

-Νέα Δημοκρατία: 220.807

-ΣΥΡΙΖΑ: 200.187

-ΠΑΣΟΚ: 91.448

-Ανεξάρτητοι Έλληνες: 55.931

-Χρυσή Αυγή:***  51.530

-Δημοκρατική Αριστερά: 46.564

-Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας:  33.530
 Τακτική χρηματοδότηση
Πέραν των ποσών που προαναφέρθηκαν και αφορούν την εκλογική ενίσχυση για τις ευρωεκλογές, στα κόμματα θα δοθεί μέρος της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης, η οποία κατανέμεται με βάση τα ποσοστά τους στις τελευταίες εθνιές εκλογές. Η κατανομή:

-Νέα Δημοκρατία: 820.386

-ΣΥΡΙΖΑ: 749.690

-ΠΑΣΟΚ: 376.870

-Ανεξάρτητοι Έλληνες: 255.097

-Χρυσή Αυγή:****  240.009

-Δημοκρατική Αριστερά: 222.983

-Κομμουνιστικό Κόμμα: 178.295

-ΛΑΟΣ: 63.333

-Οικολόγοι Πράσινοι:  63.333

-Δημιουργία Ξανά: 30.000
 **** Τα ποσά που αναλογούν στη Χρυσή Αυγή, με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής δεν εκταμιεύονται, όσο διαρκεί η δικαστική έρευνα για εγκληματικές δραστηριότητες της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: