ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.8.13

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΓΡΥΠΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ





ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ



ΣΣ: Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ... ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΑ "ΜΠΑΝΙΑ" ΤΗΣ... ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ 'ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΕΣ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ "ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ"  ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ....

ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑΖΟΝΤΕΣ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ...............




Όλους μας έχουν για το πριονιστήριο!


 
Αν οι δημο(σ)κόποι έχουν δίκιο, υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι συνελλήνων που θεωρούν μονόδρομο την εφαρμογή των πολιτικών που απορρέουν από το Μνημόνιο. 
Συμπολίτες μας, ψηφοφόροι που συναποφασίζουν πώς θα κυβερνάται ετούτος ο τόπος, είναι κι αυτοί. Είτε από αφέλεια είτε από ίδιο συμφέρον, αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κατά πάσα πιθανότητα, από φόβο -τον φόβο που σπέρνει κάθε βράδυ το καθεστώς, διαμέσου των διαπλεκόμενων μέσων μαζικής εξαπάτησης- πιστεύουν στο  “success story” κι ευελπιστούν ότι αυτό το αφήγημα της επιτυχίας είναι βάσιμο. Αυτούς έχω περισσότερο στο μυαλό μου γράφοντας ετούτες τις γραμμές και μ’ αυτούς θα ήθελα, πρωτίστως, να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις, με αφορμή την εκποίηση των εταιριών ύδρευσης Αθηνών και Θεσσαλονίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς δήλωσε ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης: “This has never been the intention,never been the reality“, ήταν η ακριβής διατύπωσή του.
Δεν είναι βέβαια συμπτωματική αυτή η υπαναχώρηση του νεοφιλελεύθερου ευρωπαϊκού ιερατείου.  Ασφαλώς σχετίζεται με την πίεση που ασκείται ετούτες τις μέρες από 1.500.000 Ευρωπαίους πολίτες που υπογράψαμε αίτημα κατά της λογικής των ιδιωτικοποιήσεων των εταιριών ύδρευσης.
Συνεπώς, η σημερινή κυβέρνηση των Ολετήρων, με την εμμονή της στο ξεπούλημα των εταιριών ύδρευσης Αθηνών και Θεσσαλονίκης, βρίσκεται τυπικά σε ρήξη ακόμα και με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος βέβαια τέτοιων αγοραπωλησιών δεν είναι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών. Κάτι τέτοιο θα ήταν οξύμωρο, αφού τα ίδια τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι κυρίως οι δανειστές μας, έχουν αποφανθεί για το θέμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξαιρέσει το νερό από την οδηγία για τις συμβάσεις παραχώρησης.
Αξιοσημείωτη είναι και η περίπτωση της “Κίνησης 136″, της πρωτοβουλίας πολιτών που συμμετείχε στην πρώτη φάση της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑ Θεσσαλονίκης, προτείνοντας μια βιώσιμη κοινωνική διαχείρισή, αλλά αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, στη ίδια λογική που πρυτάνευσε και στην περίπτωση της εκποίησης της Δωδώνης, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Μόνο με σκεπτικισμό μπορεί να ιδωθεί αυτή η εμμονή της εκποίησης των εταιριών ύδρευσης κι είναι εύλογη η καχυποψία ότι στόχος δεν είναι να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, αλλά να ικανοποιηθούν οι “ορέξεις” άλλων συμφερόντων.
Το τίμημα που αναμένεται να εισπραχθεί από την εκποίηση των δύο εταιριών, δεν είναι μόνο υποπολλαπλάσιο της εσωτερικής τους αξίας ακόμα και με τις πιο απαισιόδοξες αποτιμήσεις, αλλά επιπλέον είναι μια σταγόνα στον ωκεανό του ελληνικού χρέους.
Τραγική είναι και η πληροφορία που εμπεριέχεται στην πιοπρόσφατη ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας. Το ξεχαρβαλωμένο πια κράτος μας, το πρώτο επτάμηνο του 2013 έγινε ακριβότερο στη λειτουργία του, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κατά 1.278 εκατομμύρια ευρώ! Άρα το τίμημα που αναμένεται να εισπραχθεί από την εκποίηση των εταιριών ύδρευσης Αθηνών και Θεσσαλονίκης –σύμφωνα με τις διάφορες περιρρέουσες εκτιμήσεις-  δεν είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό του ελληνικού χρέους, αλλά είναι και κατά πολύ μικρότερο από την μόλις επτάμηνη αύξηση της ανεξέλεγκτης σπατάλης των διαπλεκόμενων, των ανέντιμων και των ανίκανων που μας κυβερνούν.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας: Όπως έγραφα ξανά, με άλλη αφορμή, πρώτιστος στόχος της κυβέρνησης των Ολετήρων είναι το μπιρ παρά ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Με τους ισχνούς πόρους από αυτό το ξεπούλημα, εξασφαλίζει το σύστημα της διαπλοκής τους την τελευταία του, ίσως, μεγάλη μπάζα!
Όσοι καλοί μου συμπολίτες, ελπίζετε ότι θα έχει αίσιο τέλος το παραμύθι της επιτυχίας με το οποίο προσπαθούν -κι ως έναν βαθμό καταφέρνουν- να μας κοιμίζουν το καθεστώς και οι αργυρώνητοι κονδυλοφόροι του, φοβούμαι ότι τρέφετε φρούδες ελπίδες. Μάρτυς μου ο Θεός δεν είναι, αλλά είναι τα νούμερα, που μιλούν από μόνα τους, αν θέλει κανείς να τους δώσει σημασία…
“Κι όμως δεν αυτοκτόνησα.
Είδατε ποτέ κανέναν έλατο να κατεβαίνει μοναχός του στο πριονιστήριο;
Η θέση μας είναι μέσα εδώ σ’ αυτό το δάσος
με τα κλαδιά κομμένα μισοκαμένους τους κορμούς
με τις ρίζες σφηνωμένες μες τις πέτρες.”, έγραψε ο αγαπημένος ποιητής
Μέσα στις πέτρες κι εμείς, με τις ρίζες σφηνωμένες και με μισοκαμένους τους κορμούς, πρέπει να αντιμετωπίσομε το φόβο μας και να βρούμε το σθένος να τους εξοστρακίσουμε. Γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει. Η μόνη λύση είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση των Ολετήρων που “βαφτίζει” όλες της τις βρομιές “μνημονιακές υποχρεώσεις” και μας έχει όλους μαρκαρισμένους για το πριονιστήριο…
Υ.Γ. Αν δεν έχετε υπογράψει κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και θέλετε να το κάνετε, προλαβαίνετε ακόμα εδώ.


my-pillow-book

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !!!

Έχουν περάσει  πάνω από δύο χρόνια από την μαζικότερη στη νεοελληνική ιστορία κινητοποίηση πολιτών ενάντια στη μνημονιακή υποταγή της Ελλάδας. 
Οι στόχοι εκείνης της λαϊκής αντίστασης παραμένουν στο σύνολο τους ανεκπλήρωτοι. 
Η απόρριψη από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της ασκούμενης μνημονιακής υποταγής από τις δωσίλογες κυβερνήσεις είναι γενικευμένη και διαπερνά όλες τις κοινωνικές τάξεις της χώρας.
Μεγάλο τμήμα των πολιτών που ενεργοποιήθηκε τότε στη διάρκεια της εξέγερσης των “Αγανακτισμένων” προχώρησε σε μορφές πολιτικής οργάνωσης, εγκαταλείποντας την παθητικότητα και την παραίτηση, χειραφετούμενοι από τις κάθε είδους πολιτικές ιδεοληψίες και έρχοντας σε αντίθεση με την κομματοκράτία. 
Το ρεύμα αυτό των ‘αγανακτισμένων’ ενεργών πολιτών, διεσπαρμένο σε πλήθος και ποικιλία ομάδων είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό ασυντόνιστο αλλά παραμένει στις επάλξεις της πολιτικής και αποτελεί ελπιδοφόρα παρακαταθήκη στην πολιτική σκηνή της χώρας. 
Συντηρεί άσβεστη την αντίσταση ενάντια στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, την υπαγωγή της Ελλάδας σε μεθοδεύσεις και συμφέροντα αλλοτρίωσης, του εξανδραποδισμού του Ελληνικού λαού, της ληστείας του δημοσίου πλούτου, της καταστροφής του περιβάλλοντος, την κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας, και την διάλυση του κοινωνικού ιστού και του κράτους.
Αυτές οι πολιτικοποιημένες πνευματικές και οργανωτικές νησίδες πολιτικής ελευθερίας που γεννήθηκαν από την εξέγερση των “αγανακτισμένων” είναι στην πλειοψηφία τους ανένταχτες κομματικά και ανυπότακτες. 
Η πλειοψηφία των Αγανακτισμένων είναι άνθρωποι που βγήκαν από τα κομματικά μαντριά και δεν έχουν σκοπό να ξαναμπούν σε κανένα.  Μια από αυτές τις ομάδες είναι και οι Αγανακτισμένοι Αποφασισμένοι Έλληνες. 
Είμαστε μια παρέα φίλων που αγωνιούμε για την τύχη αυτής της χώρας. Δεν στηρίζουμε κανένα κόμμα. Δεν διαλέγουμε καμία παράταξη. 
Δεν διαχωρίζουμε τους Έλληνες. Δεν έχουμε αυταπάτες. Κάνουμε ότι μπορούμε και όσο μπορούμε. Είμαστε σε επαφή με όλα τα πατριωτικά κινήματα και κρατάμε άσβεστη την σπίθα της αντίστασης μέχρι να έρθει η ώρα του ξεσηκωμού και της λευτεριάς.
Προτρέπουμε τους φίλους μας να μην περιμένουν κόμματα, κινήματα ή ηγέτες και να αυτοργανωθούν μόνοι ή με άλλους. 
Το διαδίκτυο δεν πρέπει ούτε να το υπερτιμούμε, ούτε να το υποτιμούμε.  Είναι ένα εργαλείο και αυτό όπως και πολλά άλλα. 
Έλληνες μην χάνετε την αισιοδοξία σας και την πίστη σας.  
Δώστε ο ένας τον χέρι στον διπλανό σας, αυτόν  που μέχρι χθες ήσασταν σε αντίθετες παρατάξεις και ξεκινήστε τον αγώνα. 
Αυτά που μας  ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. 
Η ενημέρωση είναι η πρώτη μορφή αντίστασης προωθήστε τις αναρτήσεις μας, τυπώστε τα άρθρα μας, μοιράστε τα. 
Όσοι αρνείστε ή δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο τουλάχιστον αγωνιστείτε από το διαδίκτυο. 
Είναι πολλά που κανείς μπορεί να κάνει και από τον καναπέ του. 
Προσπαθήστε να ξεπεράσετε την αδράνεια και την παθητικότητα και να προτρέψετε και άλλους να κάνουν το ίδιο.
Πάμε παιδιά, όλοι μαζί  να πολεμήσουμε το σκοτάδι για να γυρίσει ο Ήλιος και να έλθει ξανά η ξαστεριά.
Καλή Λευτεριά.
 
 

BINTEO: Η τελική επίθεση στον Έλληνα - Ερχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί

BINTEO: Η τελική επίθεση στον Έλληνα - Ερχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί

Μάθετε με ποιο κόλπο η κυβέρνηση παράγει πλαστούς «μεγαλο-φοροφυγάδες»!

Δείτε το βίντεο


.toxwni

Με την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία προ των πυλών, το κράτος ετοιμάζεται για κατασχέσεις ακόμη και για χρέη της τάξης των 10.000 ευρώ!

Μάθετε με ποιο κόλπο η κυβέρνηση παράγει πλαστούς «μεγαλο-φοροφυγάδες»!

Δείτε το βίντεο
- See more at: http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/4035-binteo-katasxeseis-pleistiriasmoi#sthash.wBMGw0De.dpuf

Το θαύμα του Δεκαπεντάγουστου: Πρωτογενές πλεόνασμα ένα μήνα μετά το έλλειμμα ανήγγειλε η κυβέρνηση!


“Θαύμα”… επίκαιρο, εν όψει δεκαπενταύγουστου, εμφανίζει η κυβέρνηση με πρωτογενές πλεόνασμα που έφτασε στα 2,6 δισ. ευρώ για το επτάμηνο 2013, δηλαδή μέσα σε ένα μήνα, αφού για το πρώτο εξάμηνο του έτους τα επίσημα στοιχεία παρουσίαζαν πρωτογενές έλλειμμα 981 εκατ.
Ειδικότερα, με βάση τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε σε 2,567 δισ. ή 1,4% του ΑΕΠ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, έναντι στόχου για έλλειμμα 3,1 δισ. ευρώ. Αν ληφθούν υπόψη και οι εξοφλήσεις χρεών προηγούμενων ετών το τροποποιημένο πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώνεται σε -1,5 δισ. ευρώ. Το επτάμηνο του 2012 υπήρξε πρωτογενές έλλειμμα 3,1 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ.
Τα στοιχεία πάντως …δεν περιλαμβάνουν τους προϋπολογισμούς ΟΤΑ – ασφαλιστικών ταμείων και τόκους για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους




online-pressblog

13.8.13

Η κόλαση άνοιξε τις πόρτες της και μας περιμένει



Μια είδηση που κυκλοφόρησε τέλη Ιουλίου πέρασε μάλλον απαρατήρητη απο το ευρύ κοινο. Οι εφημερίδες άρχισαν να πανηγυρίζουν για τη νέα «γενναία ρύθμιση των δανείων» από Σεπτέμβριο.
Η ρύθμιση θα ακολουθήσει το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Ιρλανδία, όπως μας πληροφορεί το Έθνος και το οποίο είναι τόσο πετυχημένο που η Τρόικα εισηγήθηκε την εφαρμογή του στην Ελλάδα.
Διαβάστε το δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής εδώ.
Βέβαια από το Έθνος ξέφυγε μια σημαντική λεπτομέρεια, το μοντέλο αυτό ΔΕΝ έχει εφαρμοστεί ακόμα στην Ιρλανδία.
Η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε το πλαίσιό του πριν πέντε μήνες περίπου και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα Αυγούστου αν και δεν προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ πριν τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Στην Ιρλανδία ήδη έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για το πρόγραμμα με αρκετούς οικονομολόγους να εκφράζουν τις ενστάσεις τους για το πόσο μπορεί το κράτος να διεισδύσει στη προσωπική ζωή των πολιτών ακόμα και αν αυτοί έχουν χρεοκοπήσει.
Στην Ελλάδα -αν τελικά εφαρμοστεί- δεν θα γίνει μεγάλη συζήτηση. Η συνομοταξία αρθρογράφων/δημοσιογράφων που ευδοκιμεί τα τελευταία χρόνια σε όλα τα «εναλλακτικά» protagon-αγωνιστικά site και στα διάφορα ηλεκτρονικά και μη free press, θα αρχίσει υπερωρίες και θα μας το πουλήσει σαν την μεγάλη ευκαιρία αφού πρώτα ενοχοποιήσει όποιον -ω τι περίεργο στους καιρούς που ζούμε- έχει χρέη. Στην τελική χάρη σου κάνουν το κράτος και οι τράπεζες, ας μην ξόδευες ανθρωπάκι πάνω από τις δυνάμεις σου, καλά να πάθεις.
Τι λέει λοιπόν η γενναία αυτή ρύθμιση:
Είσαι εργαζόμενος, έχεις παιδιά, έχεις στεγαστικό, ίσως έχεις και δάνειο αυτοκινήτου, ο μισθός σου δε φτάνει και έχεις χρέη.
Απολύθηκες, η επιχείρηση σου δεν πάει καλά, τα χρέη σε πνίγουν σα μέγγενη.

Τι κάνεις; Η Κυβέρνηση έχει τη λύση για σένα, πριν από σένα. Σύμφωνα λοιπόν με το ιρλανδικό μοντέλο που τόσο αγαπάει η Τρόικα και το Έθνος, η κυβέρνηση καθορίζει λίστα με το πόσα χρήματα πρέπει να ξοδεύει ένα χρεωμένο νοικοκυριό για να ζήσει.
Η λίστα διαφοροποιείται ελαφρά αν έχει κάποιος παιδιά, αν έχει αυτοκίνητο ή αν είναι εργένης.
Όποιος ζητήσει να μπει στο πρόγραμμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το ποσό που ορίζεται για κάθε συγκεκριμένη δαπάνη και όλο το υπόλοιπο εισόδημα πηγαίνει στην εξυπηρέτηση του χρέους.
Όσον αφορά στο ενοίκιο, το πρόγραμμα σε υποχρεώνει να μετακομίσεις σε σπίτι συγκεκριμένων τετραγωνικών το οποίο να “πληρεί βέβαια τα στοιχειώδη (αλήθεια ποια;) αλλά να έχει λογικό ενοίκιο” (πόσο άραγε;).

Για να δούμε τώρα τι προβλέπει η λίστα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Ένας ενήλικας λοιπόν, μπορεί να ξοδεύει 247 ευρώ το μήνα για φαγητό το οποίο όπως ορίζει η κυβέρνηση θα είναι “υγιεινό και χορταστικό”, ενώ με 35 ευρώ το μήνα μπορεί να αγοράσει ρούχα και παπούτσια. Βέβαια καλό είναι να μην πλένει τα ρούχα και συχνά, αλλά ούτε και να πλένεται και ο ίδιος γιατί το πρόγραμμα προβλέπει 33 ευρώ το μήνα για είδη προσωπικής υγιεινής και 31 για απορρυπαντικά και είδη καθαρισμού.
Αν τώρα αρρωστήσει, ας περιμένει και λίγο, διότι μόνο 31 ευρώ το μήνα επιτρέπονται για ιατρικά έξοδα κι έτσι αν χρειαστείς οδοντίατρο -που η ασφάλεια σου δεν καλύπτει έτσι κι αλλιώς- μάλλον θα πας σε έξι μήνες, μέχρι να μαζέψεις το πόσο που απαιτείται για σφραγίσματα.
Όμως ας μην γκρινιάζουμε, η κυβέρνηση σε σκέφτεται και σου ορίζει 5 ευρώ την εβδομάδα για να τηλεφωνείς στους φίλους σου και αλλά τέσσερα για να σερφάρεις στο διαδίκτυο.
Για να μην κουράζεσαι σου δίνει μια κάρτα απεριόριστων διαδρομών με τα ΜΜΕ το μήνα, ενώ αν έχεις αυτοκίνητο θα το χρησιμοποιήσεις αποκλειστικά για να πηγαίνεις στη δουλειά,  εφόσον δεν υπάρχει συγκοινωνία. Οποιαδήποτε άλλη χρήση, όπως να πας τα παιδιά στο σχολείο, να ψωνίσεις στο σούπερ μάρκετ, δεν προβλέπεται.
Εάν τα κάνεις όλα αυτά, σε 6 χρόνια υπολογίζεται ότι θα έχεις ξεπληρώσει κάθε χρέος.

Φανταστείτε τώρα αυτά τα ποσά, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα και το ύψος των επιτρεπόμενων ποσών…
Σίγουρα πολλοί θα σκεφτούν ότι είμαστε υπερβολικοί. Το κράτος σου δίνει τη ευκαιρία να ξεχρεώσεις και να αποφύγεις τη χρεοκοπία.
Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι για να μπει κάποιος στο πρόγραμμα χρειάζεται έναν μεσολαβητή που θα αναλάβει να παρουσιάσει την υπόθεση του στο κράτος. Αυτό μπορεί να του κοστίσει από 500 μέχρι 3000 ευρώ, τα οποία βέβαια δεν έχει εξηγήσει κανείς πως ακριβώς ένας χρεοκοπημένος άνεργος θα τα βρει.
Ψιλά γράμματα, το πολύ-πολύ να προστεθούν στο χρέος και να του κόψουν μετά από τα έξοδα φαγητού για να τα ξεπληρώσει.

Ας παραβλέψουμε πάλι το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται να ξεφύγει κάποιος από την σειρά των εξόδων. Δεν μπορείς δηλαδή να ξοδέψεις λιγότερο για φαγητό αλλά να συμπληρώσεις π.χ. τα ιατρικά έξοδα.
Μπορεί κάποιος να μην θέλει να αγοράζει ρούχα, ούτε “υγιεινό” φαγητό, αλλά να θέλει να αγοράσει φθηνότερο φαγητό και να πάει διακοπές με όσα περισσεύουν. Οι διακοπές όμως θεωρούνται πολυτέλεια και απαγορεύονται δια ροπάλου.

Και αν θέλει τόσο πολύ το κράτος να βοηθήσει, γιατί δεν ορίζει ένα ποσοστό του εισοδήματος που πρέπει να πηγαίνει στο χρέος και από κει και πέρα να επιτρέπει να διαθέτει ο πολίτης να υπόλοιπα όπως επιθυμεί;
Η κυβέρνηση δηλαδή σε θεωρεί de facto ανίκανο να διαχειριστείς τη ζωή και τα έξοδα σου, επειδή χρεοκόπησες. Και αν υπάρχει ευθύνη τραπεζών από τα αρπακτικά των οποίων οι νόμοι του κράτους σου δεν σε προστάτεψαν, είναι ασήμαντη λεπτομέρεια.
Αλλά είπαμε, το κράτος ξέρει καλύτερα, και καλά να πάθεις…
Ας μην ξόδευες πάνω από τις δυνάμεις σου!
Από το blog «Ταξιδεύοντας: Η άλλη όψη» της Φραγκίσκας Μεγαλούδη @Fran221175
Σχόλιο ιστολογίου: Για όσους νομίζουν ότι τα χειρότερα πέρασαν ή ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, τα νέα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστα. Η κόλαση έχει ανοίξει τις πόρτες της και μας περιμένει. Εκτός και αν αποφασίσουμε να καταργήσουμε τους “εξουσιαστές” μας και να επαναφέρουμε την λογική τάξη πραγμάτων, μαζί με την ηθική και τις αξίες που σήμερα βιάζονται με σχέδιο και κατ’ εξακολούθηση, από μία διεθνή σπείρα με εγχώριους πρόθυμους εκτελεστές – δημίους…



kostasxan

Πάνος Καμμένος για ΕΛΣΤΑΤ:Πιστεύουμε ότι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα διατάξει αμέσως τις νόμιμες ενέργειες..


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

«Χθες Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 στους τηλεοπτικούς σταθμούς Extra και Kontra καταγγέλθηκε ότι η ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ (Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Γεωργίου, Γιώργου Παπανδρέου), δηλαδή την κομπίνα
με την οποία κάποιοι μας έβαλαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρότεινε στην καθηγήτρια κ. Ζωή Γεωργαντά, η οποία είναι βασική μάρτυρας κατηγορίας, να συναντηθούν σε εξωθεσμική, δηλαδή εκτός του ανακριτικού γραφείου συνάντηση, δηλαδή σε προσωπικό ραντεβού με θέμα την υπόθεση αυτή.
Μάλιστα, η κ. Γεωργαντά περιορίστηκε, για προφανείς λόγους, να μην αναφερθεί σε λεπτομέρειες, λέγοντας: «Δεν θα ήθελα τώρα να δηλώσω τι συνέβη».
Πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες όχι μόνο καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του υπουργού Δικαιοσύνης (δυστυχώς πρώην προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος) περί υπάρξεως κράτους δικαίου, αλλά εξευτελίζουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα.
Καταγγέλλουμε κατόπιν τούτου, ανοιχτά και επίσημα, τις έκνομες αυτές ενέργειες της ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη (και όσων κρύβονται πίσω από αυτές ως ηθικοί αυτουργοί) ενώπιον της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Καταγγέλλουμε επίσης, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, ότι οι μέχρι σήμερα ανακριτικές ενέργειες κάθε άλλο παρά δικονομικές ενέργειες συνιστούν, αφού έχουν παραβιάσει βάναυσα το άρθρο 239 του κώδικα ποινικής δικονομίας και παρά την ύπαρξη εποπτεύοντος στην ανάκριση εισαγγελέως.
Πιστεύουμε ότι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα διατάξει αμέσως τις νόμιμες ενέργειες, όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένη εκ της ιδιότητός της.
Ο ελληνικός λαός με αγωνία περιμένει να αρχίσουν επιτέλους να εξαφανίζονται οι θύλακες σήψης που εδώ και χρόνια καταπληγώνουν το σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας».

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter: @egerssi

Στις 30 Νοεμβρίου 2012, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, έγραψα άρθρο με τίτλο: «Ο αλυτρωτισμός των γειτόνων μας είναι επακόλουθο των μνημονίων», όπου μεταξύ των άλλων έγραφα: «…Και ενώ η κυβέρνησή μας κοιμάται και μένει ουραγός των εξελίξεων, έρχονται τα μηνύματα από ΗΠΑ τα οποία δημοσιεύονται στην εφημερίδα της Ν.Υόρκης “Καλάμι”: “Την ώρα που οι διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ συνεχίζουν τον... τουρισμό τους και το Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται, από πλευράς Αλβανίας κορυφώνεται η προπαγάνδα περί Τσαμουριάς, των Αλβανόφωνων στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι οργανωμένοι, προπαγανδίζουν περί Τσαμουριάς και καταγγέλλουν την Ελλάδα για... ''γενοκτονία''. Οι περίπου 330.000 Αλβανόφωνοι (μεταξύ τους και Κοσσοβάροι) στις ΗΠΑ, συγκεντρωμένοι σε μεγάλες παροικίες (Νέα Υόρκη, Βόρεια Νέα Υερσέη, Σικάγο, Ντιτρόιτ, Φιλαδέλφεια, Βοστόνη, Κόλπος Τάμπα, Χάρτφορντ Κοννέτικατ, Ρίβερσάϊντ Καλιφόρνια), δικτυώνονται στο Κογκρέσσο και συγκεντρώνουν χρήματα”. Οι Αλβανοί που τόσα έχουν ωφεληθεί από την Ελλάδα δεν παύουν να αναπαράγουν και να αναμοχλεύουν το ανύπαρκτο θέμα της «Τσαμουριάς», από τη στιγμή που τους δίνει το δικαίωμα αυτό, η παντελής ανυπαρξία υπερήφανης Εθνικής φωνής από τις πολιτικές ηγεσίες της πατρίδας μας. Χρόνια τώρα δεν άκουγαν τις Εθνικές κραυγές αγωνίας του αείμνηστου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Σεβαστιανού, αλλά ούτε και του διαδόχου του, εξ ίσου δυναμικού, Μητροπολίτου Ανδρέα για το πολύ ευαίσθητο Εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου. Και αφού τα αυτιά και τα μάτια των κυβερνώντων είναι κλειστά σε τέτοιες κραυγές αγωνίας, οι Αλβανοί ζητούν και τα ρέστα, αξιώνοντας τα εδάφη μας μέχρι την Πρέβεζα…».
Αυτός, λοιπόν, ο δυναμικός Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ. Ανδρέας, εκδίδει από την ακριτική και αιματοβαμμένη Κόνιτσα, έδρα της Μητροπόλεώς του, τριμηνιαίο περιοδικό με τίτλο: «Βορειοηπειρωτικόν ΒΗΜΑ» (μου αποστέλλεται ανελλιπώς και ευχαριστώ γι΄ αυτό), όπου μάχεται υπέρ βωμών και εστιών. Μάχεται για τα Ιερά και τα Όσια των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας! Κάνει το χρέος του προς την πατρίδα, όπως ακριβώς είναι καθήκον του κάθε ρασοφόρου. Δηλαδή η προάσπιση της Πίστεως και της Πατρίδος! Έτσι, από το τελευταίο τεύχος αρ. 29, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα συγκλονιστικό άρθρο της πρώτης σελίδας και το οποίο επιγράφεται: «ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»:
«Κατά καιρούς ακούγονται ευχές για τη Βόρειο Ήπειρο, όπως “το αύριο είναι καλύτερο απ΄το χθες”. Όμως δεν γνωρίζει κανείς αν αυτή η ευχή θα ισχύσει για την αδικημένη Βόρειο Ήπειρο, αφού όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα δεν θα είναι πολύ ευοίωνα. Ας δούμε δυο περιστατικά –από τα πολλά- που στηρίζουν τους φόβους όλων όσων αγαπούν την Βόρειο Ήπειρο και τον εκεί Ελληνισμό, ο οποίος επιμένει να ζει στην γη των πατέρων του. Και παρά το γεγονός, ότι έχουμε ξαναγράψει για τα θέματα αυτά, θεωρούμε ότι πρέπει συχνά να τα υπενθυμίζουμε, γιατί έχουν μείζονα σημασία για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
  1. Ένα θέμα, που παρουσίασε έξαρση τον τελευταίο καιρό, είναι το ότι η Ελλάδα αποφάσισε να μη χορηγούνται οι συντάξεις του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες αν δεν παραμένουν μόνιμα εδώ. Και παλαιότερα είχε προκύψει κάτι τέτοιο, αλλά με κάποια “φόρμουλα” είχε διευθετηθεί, ύστερα και από σχετικές διαμαρτυρίες του ΠΑ.ΣΥ.ΒΑ και της Σ.Φ.Ε.Β.Α. Τώρα το ξανάφεραν στην επιφάνεια. Υποθέτουμε, από τον φόβο των κυβερνώντων μήπως χάνονται λεφτά “τζάμπα”, σε καιρούς, μάλιστα, που γίνονται παντού αιματηρές οικονομίες. Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέας, με καινούργιες δηλώσεις του διαμαρτυρήθηκε, άλλη μια φορά, για την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Τόνισε πως με τέτοιες μικρόψυχες ενέργειες δεν ασκείται εθνική πολιτική. Τα οικονομικά θέματα δεν πρέπει και δεν μπορούν να υπερισχύουν των εθνικών θεμάτων, γιατί αν, ο μη γένοιτο ισχύσει η εξωφρενική αυτή κυβερνητική απόφαση, τότε σίγουρα θα αδειάσει η Βόρειος Ήπειρος. Και στα σπίτια και στις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών θα εγκατασταθούν Κοσσοβάροι και “Τσάμηδες”, κάτι που διακαώς επιδιώκει η ηγεσία της γείτονος ώστε να μπορεί ο Αλβανός Πρωθυπουργός να ομιλεί για την…“Μεγάλη Αλβανία”!
  2. Το ότι αυτό είναι ακριβώς ο απώτερος στόχος της Αλβανίας το διακήρυξε επίσημα ο Σαλί Μπερίσα με σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του. Είπε, δηλαδή, ότι στόχος των Αλβανών είναι να ενοποιήσουν τα Αλβανικά εδάφη, όπως το Κόσσοβο, μέρος της ΠΓΔΜ, την Φλώρινα, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, μέχρι και την Άρτα και την Πρέβεζα! Και όλα αυτά να αποτελέσουν την …“Μεγάλη Αλβανία”. Θα πείτε ίσως: όνειρα. Ναι, αλλά αν δεν προσέξουμε και δεν αγωνισθούμε για το Έθνος μας και ειδικά για την Βόρειο Ήπειρο, που δυστυχώς, δεν έχει δικαιωθεί, τότε τα όνειρα αυτά των εχθρών της Πατρίδος μας δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνουν εφιαλτική πραγματικότητα…
Είναι, βέβαια, παρήγορο ότι ο Έλληνας υπουργός των εξωτερικών κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος έδωσε αμέσως την πρέπουσα αποστομωτική απάντηση, με αποτέλεσμα την αναδίπλωση του κ.Μπερίσα. Χρειάζεται, όμως, η Ελληνική ηγεσία να χαράξει μια σταθερή και αταλάντευτη εξωτερική πολιτική, χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό κόστος, όπως εν προκειμένω με τις συντάξεις του ΟΓΑ. Κι ακόμη χρειάζεται να καταλάβει ότι “ο Αλβανός δεν έχει μπέσα”, όπως επανειλημμένως ετόνιζε ο αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ. Γιατί, ενώ, στην κυριολεξία, “χόρτασε ψωμί” στην Ελλάδα και η Αλβανική οικονομία στηρίχθηκε από τα εμβάσματα των εν Ελλάδι εργαζομένων Αλβανών, τώρα, σε μια επίδειξη αλαζονείας, μιλάει για την…“Μεγάλη Αλβανία”! Κι αν σκεφθεί κανείς, ότι η Αλβανία χρειάζεται την υποστήριξη της Ελλάδος προκειμένου να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, και, ενδεχομένως, και άλλων διεθνών Οργανισμών…Ας είναι, λοιπόν, το τρέχον έτος 2013, έτος σημαντικών εθνικών αποφάσεων για την Ελλάδα. αυτό ευχόμαστε. Και προς αυτή την κατεύθυνση συν Θεώ ο ΠΑΣΥΒΑ και η ΣΦΕΒΑ θα κινηθούν».
Δυστυχώς, όμως, σε τούτη την ευλογημένη από τον Θεό χώρα και μουντζωμένη από τους προδότες και δοσίλογους πολιτικούς, ποτέ δεν χαράχτηκε μια εξωτερική πολιτική, κυρίως στα Εθνικά θέματα και η οποία με συνέπεια και συνέχεια θα ακολουθείτο από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις. Έτσι, στην μνημονιακή Ελλάδα του 2013, που όλοι εχθροί και «φίλοι» εποφθαλμιούν τον ενεργειακό μας πλούτο, η Ελλάδα αδύνατη πολιτικά και ευνουχισμένη στρατιωτικά (κλείνουν στρατόπεδα, μειώνονται δραστικά οι αμυντικές δαπάνες και οι μισθοί των αξιωματικών, πληγώνεται ανεπανόρθωτα το φρόνημα των στρατιωτών), κινδυνεύει να υποστεί βαρύτατες ήττες στη διπλωματική σκακιέρα από τις επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας.
Ωστόσο, παρά τις αντίξοες συνθήκες της σημερινής εποχής για την πατρίδα μας, ο Πρωθυπουργός μας θα έπρεπε να θυμάται το ρηθέν από τον μεγάλο μας φιλόσοφο, Σωκράτη: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι» (Από τη μητέρα και τον πατέρα και όλους τους άλλους προγόνους, η πατρίδα είναι πράγμα πολυτιμότερο και σεβαστότερο και αγιότερο και ανώτερο και κατά τη γνώμη των θεών και κατά τη γνώμη των ανθρώπων που έχουν φρόνηση)».
Συνεπώς, κ. Πρωθυπουργέ, εσείς στο πρόσφατο ταξίδι σας στις ΗΠΑ και στη συνάντηση που είχατε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα, είχατε τον πατριωτισμό και τη φρόνηση να θέσετε ευθαρσώς τα προβλήματα των Εθνικών μας θεμάτων και τα οποία πηγάζουν από τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας;

Από τα εμβλήματα του Γενικού Επιτελείου Στρατού

12.8.13

Οικονομία, ειρήνη και φιλότιμο…

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
 
Τι είπατε; Οικονομία, ειρήνη και φιλότιμο δεν πάνε μαζί; Δεν ανήκω σε αυτούς που θα πουν «δεν είναι έτσι, επειδή έτσι νομίζετε»!  Ανήκω σε εκείνους που θα πουν: είναι έτσι, επειδή ακριβώς έτσι νομίζεις, δυστυχώς!   
Τα πάντα είναι έτσι, επειδή, ακριβώς, έτσι νομίζεις. Όλα είναι καταστάσεις του μυαλού μας και εξαρτώνται από την διαδικασία της νόησης. Όλα είναι αντιληπτικές δομές μέσα σε ένα ηθικό πλαίσιο. Εδώ είναι το ζήτημα… το πλαίσιο! Εντός αυτού αντιμετωπίζεται και η ελληνική κρίση που προβληματίζει τον γράφοντα, στην συγκυρία, ως πολιτική ......
αφήγηση και πολιτική πρακτική, όλων των παραγόντων που εμπλέκονται σε αυτήν.  
Το τρέχον ηθικό πλαίσιο είναι αυτό που διαμορφώνει το κανάλι της αντίληψης και της αίσθησης της πραγματικότητας. Η αντίληψη και η αίσθηση είναι υποκειμενικοί παράγοντες δόμησης της πραγματικότητας και δεν συμπίπτουν ακριβώς από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το ηθικό πλαίσιο, ωστόσο είναι αντικειμενικό, ασχέτως πώς αξιολογείται υποκειμενικά και πως εσωτερικεύεται ως δυναμική δράσης. Το ηθικό είναι πολιτικό, κατεξοχήν πολιτικό!
Αυτό δεν καταλαβαίνει ο δεξιός και αυτό δεν κατάλαβε ο επιπόλαιος μαρξιστής, μελετώντας τον Μαρξ. Δεν λέω, φταίει και ο ίδιος ο Μαρξ, ο οποίος επιχειρώντας να δώσει στην φιλοσοφία μια επαναστατική διάσταση, να την ξεπεράσει, υπερβαίνοντας την ηθική της, κατέληξε να παρεξηγηθεί ο ίδιος από πολλούς μελετητές του και ακόμη περισσότερους «οπαδούς» του. Οι ουτοπικοί κομμουνιστές και οι αναρχικοί εδώ φάνηκαν σοφότεροι. Όλα είναι πολιτική διαδικασία, εντός της οποίας διαμορφώνονται τα οικονομικά συστήματα, ο πολιτισμός και η διακυβέρνηση, δηλαδή συνολικά το ηθικό πλαίσιο της δράσης. 
Προσοχή, δεν λέω «όλα είναι πολιτική» ως δομή, δηλαδή σχέση παραγόντων ισχύος, αλλά «όλα είναι πολιτική διαδικασία». Όλα είναι «πώς». Αν προσθέσεις και το «γιατί» τα χάλασες! Χρήσιμα και τα δυο, απαραίτητα, αλλά χωριστά «δουλεύονται» διανοητικά, μεθοδολογικά.  Αν πεις εξετάζω ταυτόχρονα στην ίδια υπόθεση το «πώς, το «γιατί» και το διότι» μπορεί να είσαι σωστός για τον φιλόλογο, όχι όμως για την πολιτική σου ύπαρξη.  Είσαι ικανός για «έκθεση ιδεών» ή προπαγάνδα , αλλά όχι για την μελέτη της αρχαιολογίας και γενεαλογίας των ιδεών και την πρακτική (υλική) διαδικασία [βιο-οικονομική την αποκαλώ εγώ], που τελικά θα τις σχετικοποιήσει και θα τις μετουσιώσει σε αντικειμενικό, ηθικό πλαίσιο.
Την δεξιά, λοιπόν, στην Ελλάδα την «κατατρώει» ο απολιτικός ηθικισμός της, δηλαδή η ηθικοκρατία της και η ηθικολογία της στη βάση μιας συγκεκριμένης  ρατσιστικής μυθοπλασίας περί έθνους, της θρησκευτικής πίστης και της αταξικής οικογένειας, ενώ παράλληλα δοξάζει και τιμά την αήθεια των αγορών. Από την άλλη, την αριστερά «κατατρώει» ο τακτισμός του Λένιν: όσο χειρότερα τα πράγματα, τόσο καλύτερα για εμάς. Άρα, προσβλέπουμε, εμμέσως ασφαλώς, σε αυτούς που θα μπορούσαν να τα κάνουν χειρότερα, έτσι ώστε να πληγεί ασφυκτικά ο λαός και να επαναστατήσει, υπό την καθοδήγησή μας φυσικά!    
Κοιτάξτε, θέλω να είμαι σαφής: ηθική, ως συγκεκριμένη μορφή συστηματοποίησης του ήθους, είναι η αφήγηση του «πώς» και όχι του «γιατί». Το νόημα προκύπτει από το «πώς» και όχι το «γιατί», από την διαδικασία και όχι τον στόχο ή την αφηρημένη ιδεολογία. [Εδώ συναντώ και τον Μαρξ πριν μετακομίσει απέναντι στο Βρετανικό νησί]. Αυτή είναι η μεγάλη παρεξήγηση της νεωτερικότητας που πρέπει να λυθεί στην εποχή μας, για να προχωρήσουμε σε μια κοινωνία υψηλότερου εναρμονισμού ισότητας και ελευθερίας, δίχως προηγουμένως τραγική κοινωνική οπισθοδρόμηση. Αυτή είναι και η παρεξήγηση που ταλαιπωρεί όσους προσεγγίζουν δημιουργικά την ελληνική κρίση της συγκυρίας. Δεξιοί και αριστεροί, αδιακρίτως, είναι «θύματα» του Ντοστογιέφσκι, ο οποίος το νόημα της ζωής το αναζητεί στο «γιατί άραγε ζούμε», ξεπερνώντας το «τι είναι η ζωή». Τραγικό λάθος! Αυτό «κάνει» θεοσοφία, ή μια μορφή ιδεαλιστικής φιλοσοφίας, ενώ εξυπηρετεί τον δογματισμό, τον ηγεμονισμό, τον ατομικισμό ίσως και ποτέ την διάθεση για ριζική, ορθολογικοποιημένη τεχνολογικά και θεσμικά αλλαγή, με κριτήριο την ενσυνείδητη, κοινή δράση χειραφετημένων υποκειμένων, που επιζητούν μια νέα κοινωνική δομή ισότητας για να αναπτύξουν την ελευθερία τους. 
Το «πώς» διαμορφώνει το ηθικό πλαίσιο της ύπαρξης, ενώ το «γιατί» νομιμοποιεί πολιτικά (Αριστερά) ή μεταφυσικά (Δεξιά) το «Είμαι». Να, γιατί το «γιατί» καταλήγει να είναι έκφραση ηθικισμού. Το «πώς» στην ελληνική κρίση, είτε ως αφήγηση και πρακτική του κυβερνώντος δικομματισμού, είτε ως αφήγηση και πρακτική της αριστερής ή δεξιάς αντιπολίτευσης φανερώνει το ηθικό πλαίσιο εντός του οποίου παράγεται ιδιαίτερο νόημα και δυναμική δράσης. Αυτό το «πώς» είναι η πραγματικότητα, το αντικειμενικό, το …δικό μου «εργαλείο» προσέγγισης της κρίσης και διαμορφωτής προτάσεων αριστερής μεταρρύθμισης, στη θέση της νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης υπό την αιγίδα και επιτροπεία της τρόικας.
Αυτό απομυθοποιεί δομικά την μεταπολίτευση του 1974, όπως και τους φαιδρούς έλληνες φασίστες ή εξτρεμιστές του νεοφιλελευθερισμού που ζητούν σήμερα άγαρμπα - δίχως ίχνος κοινωνιολογικής γνώσης και επιστημονικής συγκρότησης - και ύπουλα – εκμεταλλευόμενοι την φτωχοποίηση σε συνδυασμό με την κρίση στην διαχείριση του μεταναστευτικού ρεύματος που εγκλωβίζεται στην χώρα μας -  να πάρουν την ρεβάνς από την αποτυχία τους να κυριαρχήσουν την περίοδο του μεσοπολέμου, όπως και την περίοδο της μεγάλης μεταβολής στην σχέση της καπιταλιστικής δύσης με τους «υπαρκτούς σοσιαλισμούς» των «σοσιαλ-αυτοκρατοριών» (Ρωσίας και Κίνας) της ανατολής [αναφέρομαι στη Χούντα που έστησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα το 1967). 
Η μελέτη και αναλυτική κριτική του «πώς» της ελληνικής κρίσης, με την γενική μορφή που το προσδιόρισα, καταλήγει στο ηθικό συμπέρασμα: αναγνώστη, πάσχουμε από δραματική κρίση φιλότιμου. Πάσχουμε από δραματική κρίση (έλλειψη θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν άλλοι και «έλλειμμα» κάποιοι που επέβαλαν την οικονομιστική αφήγηση παντού, ξεχαρβαλώνοντας κάθε έννοια ηθικού πλαισίου) αξιοπρέπειας, τιμής, υπερηφάνειας, εντιμότητας, ευσυνειδησίας, συνέπειας, στρουκτούρας –  πες το όπως θέλεις! 
Δίχως φιλότιμο δεν «δένει» η οικονομία με την ειρήνη. Δίχως φιλότιμο δεν έχει έννοια η δημοκρατία. Μόνον που εσύ έμαθες και διαδίδεις πως οικονομία, ειρήνη και φιλότιμο δεν πάνε μαζί! Έτσι πράγματι συμβαίνει, αφού έτσι πιστεύεις, και αυτό είναι το πρόβλημα πίσω από το πρόβλημα της δημοκρατικής κρίσης στον τόπο μας. Αν ξάφνου πεις: «για ένα φιλότιμο ζει ο άνθρωπος», τα πάντα μέσα σου και «έξω» σου θα έχουν αλλάξει. Θα έχεις έρθει στον κόσμο του «πώς». Θα έχεις ως συνείδηση και αίσθηση δομήσει το φρούριό σου, το ηθικό πλαίσιο της δράσης σου, εντός του οποίου θα λάβουν διαφορετικό νόημα τα πάντα. Ένα κοινωνικό νόημα, αναγνώστη μου, που ΔΕΝ θα χωρά τον ρατσιστικό απανθρωπισμό, τον χυδαίο απανθρωπισμό της «θεότητας-αγορά» και τον απατεώνα πολιτικάντη, που υπάρχει είτε μέσω του πελατειακού καθεστώτος, είτε μέσω του κορπορατισμού. Θα είσαι ένας αριστερός ασχέτως αν αυτοπροσδιορίζεσαι έτσι!
Αντί να λες σαχλαμάρες του τύπου «οι αριστεροί και η αριστερή ιδεολογία μας οδήγησαν στην πτώχευση του κράτους και των τραπεζών και στην εσωτερική υποτίμηση» θα καταλάβαινες πως το πρόβλημα ήταν το «πώς», η πολιτική διαδικασία, το ηθικό πλαίσιο της μεταπολίτευσης του 1974 και ιδιαίτερα ή απόλυτη έλλειψη/ανεπάρκεια/κρίση φιλότιμου κατά την ύστερη φάση της. Το πρόβλημα ήταν και είναι η απόλυτη αλλοτρίωση της συνείδησης και του υποσυνειδήτου του Έλληνα από το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ της διαπλοκής που δόξασαν και δοξάζουν τους «αφιλότιμους» και τους υποκριτές καραγκιόζηδες όλων των μορφών. Τον επαρχιωτισμό και την απομίμηση. Επαρχιωτισμός, μνησικακία, μικρότητα, ζηλοφθονία, «κλειδαρότρυπα», κουτσομπολίστικη περιπτωσιολογία και απομίμηση δεν δουλεύουν με την αριστερή ιδεολογία και κοσμοαντίληψη. Βρίσκονται εκτός του ηθικού πλαισίου της αριστεράς, ενώ μια χαρά βολεύονται στο δεξιό πλαίσιο. Με αυτά φτιάχνεις αγορά, φτιάχνεις φασισμό, νομενκλατούρα, κόμμα, μπορεί και «σπίτι στα καμένα» ή «κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας», αλλά όχι πολιτική συνείδηση ισότητας και ελευθερίας. 
Δεν φταίει λοιπόν καμία αριστερά! Η επαρχιώτισσα συμπλεγματική κεντροδεξιά και κεντροαριστερά που «το έπαιξε» και σε κάποιο βαθμό ακόμη «το παίζει» αριστερά για να εμφανίζεται μοντέρνα, μάλιστα! Αυτή/αυτές πράγματι είναι ένοχη/ες για το «πώς» της κατάντιας μας! Προφανώς ευθύνες έχουν και όλες οι αριστερές ηγεσίες, οι οποίες προσέδωσαν στο φιλότιμο στρεβλά ταξική και κομματική διάσταση, υποτάσσοντας το «πώς» στο «γιατί». Και ερχόμαστε σήμερα να λέμε είναι ο «αφιλότιμος καπιταλισμός, ηλίθιε» για να εννοήσουμε την αποσύνθεση ενός καθεστώτος (ως ταυτόχρονα ηθικό ολοκλήρωμα της δεξιάς και αριστεράς στην Ελλάδα) πάνω από το πτώμα του οποίου πετούν κράζοντας νεοναζιστικά όρνια. Πώς θα ανασυστήσουμε το φιλότιμο ως πολιτικό ολοκλήρωμα, είναι αναγνώστη μου, σήμερα το ζήτημα. Αυτό πράγματι θα συνδέσει την εθνική μας οικονομία με την αγορά και την ειρήνη, υπηρετώντας την παραγωγική αναδιοργάνωση και τον εκδημοκρατισμό. Αυτό θα έδιωχνε μακριά και τα …όρνια, παράλληλα με την τρόικα.
 
 
 
καφενειο

Ζητούν να επιστραφεί αναδρομικά από το2005 μέρος της σύνταξης




Οι απόστρατοι στρατιωτικοί πρώτοι “γεύονται” την νέα “επιδρομή” στην τσέπη τους. Αυτή τη φορά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης όσων θίγονται “αρπάζει” κανονικά από την τσέπη στρατιωτικών που αποστρατεύθηκαν ως “ευδοκίμως τερματίσαντες της σταδιοδρομία τους”, μεγάλα ποσά από την σύνταξή τους ,αναδρομικά από το 2005!!!
Απόστρατος στρατιωτικός που “πήρε τη κρυάδα” ενημερώνει τους συναδέλφους του για την “αναδρομική ληστεία”:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
με έκπληξη, και σωρεία άλλων συναισθημάτων, πληροφορήθηκα σήμερα ότι από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ έχει αρχίσει η αποστολή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ,  με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις που είχαν κανονιστεί με βάση τους Ν. 2838/2000 και 3016/2002, για όσους συναδέλφους (Από Αντισυνταγματάρχη  και άνω και αντιστοίχους), στα Διατάγματα Αποστρατείας τους ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ότι αποστρατεύονται "ΩΣ ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥΣ".
Από την επισυναπτόμενη Πράξη (έχω διαγράψει το ονοματεπώνυμο, αν και έχω εξουσιοδοτηθεί να το δημοσιοποιήσω) του συναδέλφου, θα διαπιστώσετε ότι το Γ.Λ.Κ. κινήθηκε αυτεπάγγελτα και χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό ( προθεσμίες κ.λ.π.), με βάση τον Ν. 4151/2013, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν  καταλογιστικές πράξεις για όλα τα ληφθέντα ποσά (προ ....δεκαετίας και πλέον) και την βεβαίωση τους στις αρμόδιες ΔΟΥ προς είσπραξη (δείτε την πρώτη παράγραφο του εγγράφου).
Αντιλαμβάνεσθε ότι το θέμα, είναι τεράστιο και λίαν επώδυνο για όλους,  αφορά δε εκατοντάδες αν όχι  χιλιάδες συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (αφού είναι γνωστό από το παρελθόν ότι ελάχιστοι είχαν την τύχη να αναγράφεται ότι αποστρατεύονται ως ευδοκίμως τερματίσαντες ....), οι οποίοι μάλιστα εν  μέσω καλοκαιρινών διακοπών, καλούνται να ασκήσουν τα όποια ένδικα μέσα εντός 60 ημερών, ήτοι εντός του Σεπτεμβρίου 2013, αφού το έγγραφο αποστολής της  πράξης που σας στέλνω φέρει ημερομηνία 29/5/2013, ενώ παραλήφθηκε από τον συνάδελφό μας σήμερα. Το ίδιο έγινε και με άλλο συνάδελφο της Επαρχίας (Κόρινθο), ο οποίος μάλιστα Υποστράτηγος ων, έχει λάβει σύνταξη στον βαθμό του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. και τώρα του κανονίζεται η σύνταξη στον Αντιστράτηγο.
Σας επισυνάπτω τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα τόσο για ενημέρωσή σας, όσο και ενημέρωση άλλων συναδέλφων για να έχουν υπόψη τους  το θέμα που δημιουργείται και για τις όποιες ενέργειες κρίνουν σκόπιμες.
Σημείωση: Αν κάποιους από τους παραλήπτες συναδέλφους δεν τους αφορά το θέμα ας μας συγχωρήσουν την ενόχληση.
Την ΠΟΑΑΣΑ παρακαλώ, αν το κρίνει σκόπιμο,  να ενημερώσει και τις άλλες Ενώσεις (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ κ.λ.π.).-
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς”.
Μυρίζει μπαρούτι...  

ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ : Να αλλάξουν όλα, για να μην αλλάξει τίποτε


 
Γράφει ο Κώστας Λαπαβίτσας
Ο Γατόπαρδος του Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα είναι έργο που ανάγλυφα αποδίδει την κοινωνική αναταραχή στην Ιταλία του δέκατου ένατου αιώνα. Σε μια από πιο χαρακτηριστικές του σκηνές ο νεαρός Τανκρέντι λέει στο θείο του Ντον Φαμπρίτσιο, πρίγκιπα Σαλίνας: αν θέλουμε να μην αλλάξει τίποτε, πρέπει όλα ν’ αλλάξουν. Η φωνή του απηχεί τη βαθιά υπεροψία της σικελικής αριστοκρατίας, την καταφρόνια της για τους νέους ισχυρούς του χρήματος και τον ταξικό της κυνισμό. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την κοινωνική μας υπεροχή, θα πρέπει να δεχτούμε αλλαγές σε όλα, ακόμη και γάμους εξ ανάγκης.
Η επίσημη φιλολογία για την ελληνική κρίση αποδίδει την ευθύνη της κυρίως σε δύο κοινωνικές ομάδες: τους δημόσιους υπάλληλους και τους μικρομεσαίους φοροφυγάδες. Δηλαδή στον κορμό της ελληνικής κοινωνίας, όπως υποδηλώνει κι εκείνο το θρασύτατο ‘μαζί τα φάγαμε’. Παράλληλα απαιτεί ‘μεταρρυθμίσεις’, αλλαγές σε όλα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πλέον ένθερμοι οπαδοί των ‘μεταρρυθμίσεων’ είναι άνθρωποι που κατείχαν καίριες θέσεις όταν η χώρα έτρεχε με ορμή προς την καταστροφή. Όλα πρέπει ν’ αλλάξουν, για να μην αλλάξει τίποτε.
Την ευθύνη για την κρίση δεν την έχουν φυσικά ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε οι μικρομεσαίοι φοροφυγάδες. Αυτοί βρέθηκαν σε ένα σύστημα πολύ πιο πέρα από τα προσωπικά τους μέτρα και προσαρμόστηκαν όπως μπορούσαν. Το σύστημα φτιάχτηκε από το ανώτερο αστικό στρώμα με συμφέροντα στις τράπεζες, τη ναυτιλία, τις κατασκευές, τα ΜΜΕ, το εμπόριο, κι αλλού. Αυτοί οικοδόμησαν το μεταπολεμικό ελληνικό κράτος, αυτοί διαμόρφωσαν τους μηχανισμούς διαφθοράς και διαπλοκής, αυτοί εξασφάλισαν φορολογική ασυδοσία, αυτοί στήριξαν τις βασικές στρατηγικές επιλογές της Ελλάδας, όπως την ένταξη στην ΕΕ και την ΟΝΕ. Αυτοί έχουν και την κύρια ευθύνη της κρίσης.
Πρόκειται για στρώμα διακριτικό και σιωπηλό που έχει μάθει να πετυχαίνει αυτό που θέλει μέσω της δύναμης του χρήματος, αλλά και με λίγες αποφασιστικές κουβέντες στον εκάστοτε υπουργό. Ο χαρακτήρας του είναι βαθιά κοσμοπολίτικος, πράγμα φυσικό για τους απογόνους της πρώτης ιστορικά αστικής τάξης της Ανατολικής Μεσογείου. Για τον ίδιο λόγο, έχει περιφρόνηση για το λαϊκό στοιχείο και πονηρή δουλικότητα προς τον ισχυρό ξένο.
Ακούγεται συχνά ότι η ελληνική αστική τάξη έχει γίνει σκιά του εαυτού της γιατί πια περιέχει βαρκάρηδες και μαυραγορίτες, πολιτικούς αναρριχητές και τυχάρπαστους επαρχιώτες. Πως θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει το ρόλο αυτών των λαμπρών κοινωνικών τύπων στις γραμμές του ελληνικού αστισμού; Είναι όμως λάθος να πιστεύεται ότι υπήρξε κάποιο μυθικό παρελθόν που οι νεήλυδες αμαύρωσαν. Οι καταβολές κάθε αστικής τάξης είναι ακριβώς τέτοιας ολκής, κι όταν πάψει να αντλεί από αυτές τότε βρίσκεται δυο βήματα πριν την κατάρρευση. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος για τον ελληνικό αστισμό.
Η αστική τάξη διαμόρφωσε την πολιτική πραγματικότητα της Μεταπολίτευσης, η οποία, αντίθετα από ότι λέγεται, αποδείχτηκε επιτυχημένη γιατί εξασφάλισε απαράμιλλη σταθερότητα για δεκαετίες. Οι πολιτικοί φρόντισαν για την ενσωμάτωση των μικρομεσαίων στρωμάτων μέσω παράπλευρων μηχανισμών διαφθοράς και διαπλοκής, όλο αυτό το ατέλειωτο αλισβερίσι φορολογικών απαλλαγών, επιδοτήσεων, παροχών, προγραμμάτων και διορισμών που σφράγισε τη χώρα. Τα μικρομεσαία στρώματα παρείχαν το πολιτικό προσωπικό, αλλά κι επάνδρωσαν αυτό που οι Άγγλοι αποκαλούν τις ‘φλύαρες τάξεις’ – τα ΜΜΕ, τα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα. Το ωραίο αυτό σύστημα περιβλήθηκε τον ιδεολογικό μανδύα του ευρωπαϊσμού και πίστεψε ότι βρήκε την ιστορική του δικαίωση όταν η Ελλάδα υιοθέτησε το ευρώ.
Το πρόβλημα ήταν φυσικά η αδυναμία ανταγωνισμού εντός της ΟΝΕ, άρα η τρομακτική συσσώρευση χρέους και εν τέλει η αποτυχία. Τα Μνημόνια, τα οποία σύσσωμη επέλεξε η αστική τάξη, επιχειρούν τώρα να τα αλλάξουν όλα, ώστε να μην αλλάξει τίποτε. Ο πέλεκυς έπεσε βαρύς στη μισθωτή εργασία που συντρίφτηκε από την ανεργία και τη μείωση των μισθών. Έπεσε όμως και στα μικρομεσαία στρώματα που ρημάχτηκαν από την ύφεση και τη φορολογική καταιγίδα.
Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς. Για να παραμείνει στην ΟΝΕ, η αστική τάξη πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα όπου θα κυριαρχεί απόλυτα το μεγάλο κεφάλαιο, η εξάρτηση από τους ξένους θα είναι πλήρης, η ανεργία υψηλή, οι μικρομεσαίοι εξουθενωμένοι, η φτώχεια διάχυτη και οι προοπτικές κοινωνικής ανέλιξης τελείως περιορισμένες. Έτσι θα παραμείνει αλώβητη η δικιά της κυριαρχία. Απομένει να δούμε τι θα δεχτεί η ελληνική κοινωνία κι αν πραγματικά υπάρχουν αντισυστημικές δυνάμεις.

Αυξάνονται οι δυνάμεις επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.


145540-Bildergaleri 3-2007 587 (1)«Η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αργεντινούς είναι πως οι Έλληνες είναι δειλοί. Ο ελληνικός λαός είναι εκ φύσεως δειλός [....] δεν υπάρχει κάποια φωνή κατά του ευρώ» Observer.
Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία. Δεν νοείται αυτοδιάθεση και ελεύθερη δημοκρατική απόφαση μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι εντολές τρίτων. Αυτό είναι αδύνατον.
Όμως, εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς οικονομική αυτοδυναμία και κυρίως χωρίς κυριαρχία ενός λαού πάνω στο νόμισμά του. Εθνική ανεξαρτησία όταν σε ταΐζουν άλλοι και όταν δεν έχεις δικό σου νόμισμα, δεν νοείται.
Επομένως, κατά λογική συνεκδοχή, δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς οικονομική αυτοδυναμία και κυρίως χωρίς κυριαρχία ενός λαού πάνω στο εθνικό του νόμισμα.
Στην περίπτωσή μας, όλα τα προγράμματα της τρόϊκας έχουν αποτύχει παταγωδώς και όπως αποδεικνύεται τώρα, αυτό δεν ήταν και τόσο λάθος εκτίμηση, αλλά μάλλον εσκεμμένη προσπάθεια μόνιμης υποδούλωσης και ξεπουλήματος της χώρας και του λαού μας, μέσα σε ένα περιβάλλον Δ΄ Ράϊχ.
«Η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αργεντινούς είναι πως οι Έλληνες είναι δειλοί. Ο ελληνικός λαός είναι εκ φύσεως δειλός [....] δεν υπάρχει κάποια φωνή κατά του ευρώ», διαβάζουμε στον Observer. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι οι Έλληνες είναι δειλοί. Απλά βρίσκονται ακόμα κάτω από το ξαφνικό σόκ που τους βρήκε. Αρνούνται να το χωνέψουν και πιστεύουν ότι θα επανέλθουν σύντομα στον χαμένο τους Παράδεισο. Επομένως, τρομοκρατούνται εύκολα από το καθεστώς και υποθάλπεται ο κοινωνικός αυτοματισμός για να διατηρούνται  αδρανοποιημένοι στον μακάβριο καναπέ τους. Αυτή η δύναμη της αδράνειας είναι το κενό που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ντόπια και ξένα συμφέροντα. Αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ.
Μεγάλη πλέον μερίδα του λαού αφυπνίζεται και συνειδητοποιεί την αδήριτη ανάγκη επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Αντιλαμβάνεται ότι είναι προτιμότερη μια δύσκολη περίοδος με προοπτική αυτοδύναμης ανάπτυξης και προόδου, παρά μια αιώνια εξάρτηση και εθνικός εξευτελισμός. Έτσι, τελευταία παρατηρείται μια συνεχής αύξηση των δυνάμεων επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
Προς το παρόν αυτές οι δυνάμεις είναι διάσπαρτες και χωρίς σοβαρή στελεχιακή παρουσία, αλλά σιγά σιγά θα δυναμώνουν και θα συγκλίνουν σε ένα μεγάλο ρεύμα που θα βάλει την Ελλάδα στο δρόμο της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ανάπτυξης και της προόδου.
Όπως είναι φυσικό, το σημερινό πολιτικοοικονομικό σύστημα θα ανατραπεί και οι δυνάμεις που σήμερα χαρακτηρίζονται από τα συστημικά ΜΜΕ ως περιθωριακές, πολύ σύντομα θα γίνουν κυρίαρχες στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.
Είναι η μεγάλη ευκαιρία όλων όσων είναι αποκλεισμένοι από το σημερινό κλειστό, διαπλεκόμενο και κληρονομικό πολιτικοοικονομικό σύστημα, να αναλάβουν τα ηνία της χώρας.
Είναι μια μαθηματική νομοτέλεια που δεν θα αργήσει να επιβληθεί.
Πέτρος  Χασάπης




olympia

Λεχρίτες ιμπεριαλιστές, ποιους πάτε να κατακτήσετε; Χριστιανός στρατιώτης, ξυπόλητος (από σεβασμό στη θρησκεία των υπολοίπων συμπατριωτών του) πέφτει νεκρός υπερασπιζόμενος τζαμί της πατρίδας του, της αδέσποτης Συρίας! (Christian Soldier Defending Mosque Barefoot out of Respect)


Ο πατέρας του δηλώνει υπερήφανος που ο γιος του έφαγε τη σφαίρα στο στήθος κι όχι στην πλάτη!
Υποκλινόμαστε ευλαβικά σ’ αυτούς τους περήφανους πατεράδες, σ’ αυτό τον αδούλωτο Λαό!
Πως μπορούν να κατακτήσουν μια τέτοια χώρα που αδελφωμένοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι υπερασπίζονται την πατρίδα τους από τα ιμπεριαλιστικά γουρούνια;
Οι εγκληματίες της ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης κι από κοντά τα δωσίλογα γερμανοτσογλάνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα πληρώσουν τα εγκλήματά τους!
Η Αραβική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Συρίας, η κοσμική Συρία με κατοχυρωμένη Συνταγματικά την ανεξιθρησκία και την προστασία όλων των θρησκειών και μειονοτήτων αντιστέκεται!
Σχετικά:
sibilla
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Φοβερό ! Πως βγαίνουν οι ενοχές μας ....κάτω από το εικόνισμα της Παναγίας!

Αυτόν τον φοβισμένο άνθρωπο είχαμε ψηφίσει -και μάλιστα δυο φορές- για πρωθυπουργό τής Ελλάδας μας.
Τώρα "γευόμαστε" και νοιώθουμε σκληρά στο πετσί μας, τις ασυνάρτητες και πονηρές "πολιτικές" του ....που κατέστρεψαν την Χώρα για τα επόμενα πενήντα χρόνια !
Δυστυχώς, ο κύριος Σημίτης και οι συν αυτώ, παρέμειναν και παραμένουν στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης  ....Ελέω:  
....Κωστάκη, Γιωργάκη, Αντωνάκη, Βαγγελάκη και λοιπών Καλόπαιδων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων Κυνόσουρων. ....Των Κοπίδεμων(κόπτοντες το δέμας-οσφυοκάμπτες ) Μέσων Μεταλλαγμένης Ενημέρωσης, των ευπόρων φοροεισφοροκλεπτών, των σταβλισμένων Συνδικαλιστών, των παμφάγων Τραπεζοασφαλιστών, των αδίστακτων Νταβατζήδων, των επιτήδειων Λαμογίων του δημοσίου χρήματος, της Ελληνικής Καμόρας και Μαφίας  και των Σιωνιστικών εν γένει Συμφερόντων και Λεσχών....
 
 
....ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
 
"Βοήθα Παναγιά μου !" ....λέμε.
 
"Μα σαν "σκουριάσει" το μυαλό ....οι χείρες δε δικάνε"(παροιμία). 
 
 
[ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]

Κόλαφος για την ανακρίτρια που αθωώνει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, η αναφορά των κ.κ. Ζωής Γεωργαντά – Νίκου Λογοθέτη στον Εισαγγελέα


 ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: «Οι Ανακριτές, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οφείλουν αφοσίωση στην Πατρίδα, και όχι να διευκολύνουν την εξαθλίωση του πληθυσμού με την έντεχνη υπερχρέωση της Πατρίδας»!

«Ακόμα και οι γνώσεις δεν είναι το παν για έναν Ανακριτή: χρειάζεται αυτός-τή να διαθέτει και άλλα προσόντα, μερικά από τα οποία είναι η ακρίβεια στις λεπτομέρειες, η προσεκτικότητα, η επιμονή και υπομονή, το σθένος και θάρρος, η τιμιότητα και η αφοσίωση στο λειτούργημά του, η αποστασιοποίηση από προσωπικά προβλήματα, να είναι ανεπηρέαστος-τη από πολιτικά και άλλα κριτήρια, και να μην επιζητά την δόξα και την προβολή μέσω της υπό εξέταση υπόθεσης.»
HANS CROSS, θεμελιωτής της Ανακριτικής

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Σημαντικές πληροφορίες περιήλθαν στα attikanea, σύμφωνα με τις οποίες, υπόμνημα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, κατέθεσαν ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ και το πρώην Μέλος κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, Καθηγήτρια Στατιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το οποίον αφορά στην αναφορά – πόρισμα της ανακρίτριας ΕΛΕΝΗΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗ, με την οποία αθωώνει στην ουσία τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, στη συνέχεια της ποινικής δίωξης για κακούργημα, που άσκησαν εναντίον του οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ και ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ.

Στο υπόμνημά τους, οι κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, φέρονται να αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες μας, η κύρια ανάκριση της ως άνω υπόθεσης από την Ανακρίτρια Πρωτοδίκη κα Έλενα Πεδιαδίτη έχει περατωθεί με την πρακτική της τυπικής κλήσης για απολογία, κλήσης δηλαδή που δεν επιδίδεται στον κατηγορούμενο. Η έννοια της πρακτικής αυτής είναι ότι η ως άνω Ανακρίτρια φρόνησε ότι δεν προκύπτουν σε βάρος του κατηγορουμένου αποχρώσες ενδείξεις. Επειδή σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας, για την απόφασή της να περατώσει την κύρια ανάκριση με τον παραπάνω τρόπο, δηλαδή με την τυπική κλήση των κατηγορουμένων, η ως άνω Ανακρίτρια βασίστηκε σε μαρτυρίες αναξιόπιστων μαρτύρων, η δε αναξιοπιστία των μαρτύρων αυτών θεμελιώνεται στο ότι οι εν λόγω μάρτυρες υποστήριξαν και χρησιμοποίησαν τις ψευδείς βεβαιώσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και συνεπώς προσδοκούσαν αίσιο τέλος της δίωξής του.
Συγκεκριμένα, οι μάρτυρες στους οποίους βασίστηκε η ως άνω Ανακρίτρια ήταν και είναι κυβερνητικοί παράγοντες που είχαν συμφέρον και εξυπηρέτησαν την βεβαίωση της υπερόγκωσης του Δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009. Οι μάρτυρες αυτοί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠ’ ΟΨΙΝ καθότι έλκουν συμφέροντα από την επιβάρυνση του δημοσίου χρέους και την υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών και συνεπώς έλκουν συμφέροντα από την μη παραπομπή και αθώωση του υπό κακουργηματική κατηγορία προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου.»
Στο υπόμνημά τους, οι δυο καταγγέλλοντες, φέρονται επίσης, να κάνουν σαφή αναφορά στην ενδελεχή προανακριτική έρευνα και πραγματογνωμοσύνη των δυο εισαγγελέων ου είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, «για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου και δύο συνεργατών του υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητήθηκε να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση».
Στην καταγγελία των κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗ, φαίνεται πως αναφέρονται και στοιχεία των καταθέσεών τους στην ανακρίτρια, στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και τα οποία αποδεικνύουν την βλάβη την οποία υπέστη το Ελληνικό κράτος από την επιβολή του Μνημονίου, συνεπεία των παραπληροφορητικών στοιχείων που έδωσε ο Α. Γεωργίου.
«Η βλάβη της Ελληνικής δημόσιας περιουσίας έγινε εκ προθέσεως και για αποκόμιση ιδίου οφέλους, καθώς και με σκοπό να προσπορίσει ο δράστης αθέμιτο όφελος σε άλλους - τους δανειστές, ιδιαίτερα οι ενέργειες των ψευδών βεβαιώσεων αποσκοπούσαν συντονισμένα με τους κυβερνητικούς μάρτυρες να προσφέρουν αθέμιτο όφελος στους δανειστές και από τους υπερτόκους την στιγμή που διεθνώς το επιτόκιο της FED αλλά και της ΕΚΤ ήταν χαμηλότερο από αυτό που συμφωνήθηκε με τον υπερδανεισμό που βασίστηκε στην ψευδή βεβαίωση-πιστοποίηση του ελλείμματος του κράτους.
Τα στοιχεία αυτά όφειλε να τα συγκεντρώσει η ως άνω Ανακρίτρια και απέφυγε τέτοια ανακριτική πράξη. Εμείς όμως στην κατάθεσή μας θεμελιώσαμε την ζημία του Ελληνικού Κράτους η οποία αποδείχτηκε ότι συνοψίζεται στο ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 28,922 δισεκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα από τον Νοέμβριο 2010, που έλαβαν χώρα οι ψευδείς βεβαιώσεις, μέχρι και τον Μάϊο 2013, που έλαβε χώρα η μαρτυρική μας κατάθεση στην ως άνω Ανακρίτρια Πρωτοδίκη κα Έλενα Πεδιαδίτη. Η βλάβη του ελληνικού δημοσίου συνεχίζεται, έχει διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει συντελέσει στην συνεχιζόμενη προϊούσα καταστροφή της Ελληνικής Πληθυσμιακής Οντότητας».

Αποδομούν σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στην καταγγελία τους στον Εισαγγελέα οι κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ένα προς ένα την αναφορά – πόρισμα της ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη, θεωρώντας πως «ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να βασιστεί σε μαρτυρίες κυβερνητικών πολιτικών προσώπων που, όπως αναφέραμε παραπάνω, εξυπηρετούντο από την υπερόγκωση του Δημοσίου χρέους και ήταν υπαίτιοι γι’ αυτήν, ενώ ταυτόχρονα κάνανε χρήση των ψευδών βεβαιώσεων του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ στις Βρυξέλλες και είχαν κάθε λόγο να χρησιμοποιήσουν τις ψευδείς βεβαιώσεις για να πράξουν όσα μετέπειτα έπραξαν, συμπεριλαμβανομένης της διαπραγμάτευσης μεγαλύτερης χρέωσης με υπέρογκα για τον Ελληνικό λαό τοκοχρεωλύσια που έχουν οδηγήσει στην κατακόρυφη μείωση μισθών και συντάξεων και στην βαθύτατη και πρωτόγνωρη ύφεση της Ελληνικής οικονομίας.
Επιπλέον, η ως άνω κα Ανακρίτρια ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να βασίσει την περάτωση της κύριας ανάκρισης με τυπική κλήση του κατηγορουμένου-ων στις μαρτυρίες κυβερνητικών πολιτικών προσώπων και για ένα ακόμα σπουδαιότατο λόγο: τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα δεν είχαν την αρμοδιότητα και ήταν εκτός αντικειμένου τους η εξειδικευμένη μεθοδολογία ΕΣΑ95 υπολογισμού του Δημοσίου χρέους και ελλείμματος. Με ποια επιστημονικά-μεθοδολογικά κριτήρια τα πρόσωπα αυτά μπορούσαν να κρίνουν την καταστρατήγηση της μεθοδολογίας ΕΣΑ95;»

Οι κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, καθιστούν σαφές στην καταγγελία τους, ότι "η ανακρίτρια όφειλε να λάβει υπόψη της τα στοιχεία που της κατέθεσαν αρμόδιοι μάρτυρες και εμπειρογνώμονες και όχι αυτά που κατέθεσαν τα πολιτικά πρόσωπα που ήδη είχαν εξεταστεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2012".

Κάνοντας λόγο για τον ρόλο που οφείλει να έχει ένας ανακριτής – ανακρίτρια, οι κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, φέρονται να σημειώνουν ότι:
«Από το επιτυχημένο έργο του ανακριτή – τριας, εξαρτάται η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, ενώ το αποτυχημένο έργο τους, σημαίνει ενδεχόμενη διαφυγή δραστών και έκθεση αθώων σε κίνδυνο".

Ιδιαίτερα καυστική για τον ρόλο της ανακρίτριας, θεωρείται η αποστροφή του λόγου των κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗ:
«Σημειώνουμε επίσης ότι οι Ανακριτές κατά το άρθρο 120 παρ.2 του Συντάγματος οφείλουν αφοσίωση στην Πατρίδα και όχι να διευκολύνουν την εξαθλίωση του πληθυσμού με την έντεχνη υπερχρέωση της Πατρίδας.
Φρονούμε ότι μόνο το άνοιγμα του δικαστικού ακροατηρίου θα αποκαλύψει την αλήθεια έτσι ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα της εκ προθέσεως αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων η οποία οδήγησε στην σημερινή τραγωδία του Ελληνικού λαού που κινδυνεύει να εξαφανίσει το έθνος μας από προσώπου της γης.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι, δεδομένων των πολιτικών και κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών, ΜΟΝΟ Η ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ: μόνον η κάθαρση μπορεί να δημιουργήσει το απαιτούμενο καθαρό έδαφος για να ελπίσουμε πάλι και να ονειρευτούμε την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας μετά την λαίλαπα των Μνημονίων».

Καθιστούν δε σαφές, ότι έχουν αμφιβολίες και για την κατανόηση ενός εξειδικευμένου θέματος σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Μεθοδολογία του υπολογισμού του δημοσίου χρέους και ελλείμματος, καθότι χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις πολλών επιστημών.

Αιτούνται δε, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τον Εισαγγελέα να κλητευθούν οι κατηγορούμενοι, ώστε να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους απηύθυναν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κκ Πεπόνης και Μουζακίτης σε συνδυασμό με τα ερωτήματα που τίθενται από τις μαρτυρικές καταθέσεις των μη-πολιτικών προσώπων μαρτύρων, να ασκήσει και ο Εισαγγελέας την αρμοδιότητά του ως ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και επειδή το θέμα είναι μείζονος ενδιαφέροντος, να επιληφθεί η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ… και ΟΧΙ μια Ανακρίτρια, η οποία, όπως φαίνεται, δεν κατανοεί την σημασία ενός τόσο σημαντικού θέματος για τον Ελληνικό λαό.
Το κύρος της Δικαιοσύνης, κατά την άποψη του attikanea, έχει τελείως καταρρακωθεί.
Ελάχιστοι πλέον είναι οι δικαστές που την υπηρετούν με τόλμη και ήθος.
Ως εκ τούτου, δεν έχουμε μεγάλες ελπίδες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και για τον ρόλο του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου και για τον ρόλο της ανακρίτριας που τον αθώωσε.

Η ΝΕΜΕΣΗ, θα έρθει. Είναι νομοτελειακό.
Το ερώτημα είναι ΠΟΤΕ και ΠΩΣ!
Πόσο ελληνικό αίμα πρέπει να χυθεί ακόμα, για να δουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ, την μόνη τιμωρία που τους αξίζει;
ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ! 



από τον Στοχασμο Πολιτικη