ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.9.13

Η θεομηνία που έρχεται και ο πανικός των ανδρεικέλων

 
Του Θύμιου Παπανικολάου
«Ηλίθιοι δήμιοι! Η “τάξη” σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η επανάσταση αύριο “θα υψώσει τη βροντερή φωνή της ως τους ουρανούς”. Τρομαγμένοι θ’ ακούσετε το νικητήριό της σάλπισμα:
- Ημουν, είμαι και θα είμαι» (Ρόζα Λούξεμπουργκ).

Τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα νιώθουν τη βροντερή φωνή
της παλλαϊκής ΟΡΓΗΣ και έχουν καταλειφθεί από πανικό…
Γνωρίζουν ότι η «τάξη» τους είναι κτισμένη στην άμμο: Στη βάρβαρη καταλήστευση του ελληνικού λαού, στην αποτέφρωση της ελληνικής κοινωνίας, στις στάχτες από τα φλογοβόλα της κακουργίας τους, στην «τάξη» των δημίων…
Τα κατοχικά γιγαντοκύτταρα της δωσίλογης λευχαιμίας και όλο το σύμφυρμα των γενιτσάρων και κακοποιών της προπαγάνδας τους νιώθουν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους από τις γιγάντιες συσσωρεύσεις της λαϊκής σεισμικής ενέργειας πολλών ρίχτερ…
Γι αυτό ο πανικός τους δεν κρύβεται πλέον. Τώρα αρχίζει ο εφιάλτης τους. Ο μήνας Σεπτέμβρης ανοίγει τις πύλες της κολάσεως: Ανοίγουν οι ρωγμές των σεισμικών δονήσεων…
Κάθε σπινθήρας λαϊκής έκρηξης απειλεί με ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ…
Και ο πρώτος σπινθήρας είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!!!
Πίστεψαν οι «ηλίθιοι δήμιοι» ότι επέβαλαν την «τάξη» στο ρωμαλέο ΚΙΝΗΜΑ των εκπαιδευτικών. Μόνο που δεν υπολόγισαν τούτο το σημαντικό: Ότι η φωτιά από αυτό το κίνημα δεν έσβησε και σήμερα ανατροφοδοτείται και γιγαντώνεται από το οξυγόνο και τους ισχυρούς ανέμους της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ λαϊκής ΟΡΓΗΣ.
Ο ΠΡΩΤΟΣ, λοιπόν, κοινωνικός σπινθήρας (θα υπάρξουν άπειροι) ανοίγει την αυλαία των λαϊκών κινητοποιήσεων και ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ.
Αυτό το γνωρίζουν και το νιώθουν, σαν τον παγερό αέρα που ανατριχιάζει τη ραχοκοκαλιά σου, οι διαχειριστές της κατοχικής αποικίας και τα γλοιώδη παπαγαλάκια τους: αυτές οι ξετσίπωτες πόρνες των ΜΜΕ…
Γι αυτό άρχισαν ήδη να ξερνούν, με υστερικά ξεφωνητά, την τρομοκρατική τους προπαγάνδα, το ψεύδος τους, τις συκοφαντίες τους και τα ταχυδακτυλουργικά τους τεχνάσματα εναντίον της ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εκπαιδευτικών…
Όλα αυτά συμπυκνώνονται στο εξής ταχυδακτυλουργικό ψεύδος: «Η απεργία των καθηγητών δεν έχει αιτήματα. Είναι πολιτικός χειρισμός αποκλειστικά, για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση»….
Καταρχήν αυτό το εφεύρημα των κατοχικών ανδρεικέλων σηματοδοτεί, για άλλη μια φορά, τη φασιστική φιλοσοφία και τους άμεσους στόχους της κυβέρνησης: Την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε απεργίας, διότι κάθε απεργία θα χαρακτηρίζεται «πολιτικός χειρισμός για την ανατροπή της κυβέρνησης».
Σήμερα, ειδικά, η κυβέρνηση επιχειρεί να ταυτίσει κάθε κοινωνική έκρηξη, ακόμα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες, με τη γενική πολιτική απεργία.
Ο δόλιος υπολογισμός αυτής της ταχυδακτυλουργίας συνίσταται σε τούτο: Γνωρίζει η κυβέρνηση, ότι σήμερα μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο που κοχλάζει η λαϊκή ΟΡΓΗ, κάθε κοινωνικός σπινθήρας (κοινωνική έκρηξη), ακόμα και επαγγελματικός σπινθήρας (στενά συνδικαλιστικά αιτήματα) ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ τα συσσωρευμένα εκρηκτικά υλικά της λαϊκής ΟΡΓΗΣ (τη γενική λαϊκή εξέγερση), μια ΕΞΕΓΕΡΣΗ η οποία από τη δύναμη των πραγμάτων, μετατρέπεται σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ εξέγερση: στο γενικό πολιτικό αίτημα, «Κάτω η κυβέρνηση»…
Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι η απεργία των Εκπαιδευτικών, πυροδοτούμενη από τη «ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ» της καθολικής λαϊκής αγανάκτησης και απελπισίας, θα αποτελέσει τον καταλύτη για ένα γενικό ξεσηκωμό, ο οποίος μοιραία θα θέσει το ζήτημα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…
Παρακάμπτει, συνεπώς, τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ χαρακτήρα της κινητοποίησης των Εκπαιδευτικών, τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αιτήματα του κλάδου, την κατεδάφιση και ισοπέδωση του εκπαιδευτικού κλάδου από τη δική της ΠΟΛΙΤΙΚΗ, παρακάμπτει τη δική της κακουργία εναντίον των εκπαιδευτικών, ΟΛΑ ΑΥΤΑ που ενώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να αμυνθούν για την επιβίωσή τους, ΚΑΙ τα αναγάγει, με ένα ταχυδακτυλουργικό σάλτο, στο ανώτατο στάδιο μας ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που θέτει το ζήτημα της εξουσίας…
Όπως προληπτικά τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ επιστράτευσαν τους εκπαιδευτικούς (έβαλαν στο γύψο και τη σκέψη για απεργία), έτσι και τώρα «προληπτικά» επιχειρούν να βάλουν στο γύψο την τωρινή απεργία των εκπαιδευτικών, με το «επιχείρημα» της πολιτικής απεργίας: Με το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα της ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ εξέλιξης, της ενδεχόμενης, δηλαδή, δυνατότητας να μετατραπεί ο κοινωνικός και κλαδικός αγώνας των εκπαιδευτικών σε σπινθήρα μιας ΓΕΝΙΚΗΣ λαϊκής Εξέγερσης που θα θέτει τι ζήτημα της πολιτικής εξουσίας…
Η δόλια και πανικόβλητη αυτή ταχυδακτυλουργία της κυβέρνησης έχει πολλαπλούς στόχους.
Από τη μια επιχειρεί να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία, να παρακάμψει τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αιτήματα ενός κοινωνικού κλάδου που υφίσταται την κανιβαλική και δικτατορική μοχθηρία της κυβέρνησης, να τον συκοφαντήσει σαν «πολιτικά υποκινούμενο» ΚΑΙ από την άλλη να τρομοκρατήσει την ειρηνόφιλη «κοινοβουλευτική αριστερά», να την εξαναγκάσει, για άλλη μια φορά, να δηλώσει τη νομιμότητά της στην κατοχική «νομιμότητα»…
Και είναι σίγουρο (εδώ δεν πρέπει να έχουμε καμία ΑΥΤΑΠΑΤΗ) ότι αυτή η «αριστερά» θα δώσει πάλι χείρα βοηθείας στο κατοχικό καθεστώς: Δεν θα μπει μπροστάρης αυτών των θυελλωδών αγώνων που έρχονται, δεν θα επιχειρήσει να ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ τη λαϊκή ΟΡΓΗΣ σε ένα ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ πολιτικό κίνημα, αντίθετα θα επιχειρήσει να τη χειραγωγήσει και καναλιζάρει στα πλαίσια της εκλογικής κερδοσκοπίας.
Δεν πρέπει οι εκπαιδευτικοί και κάθε άλλος κλάδος να έχει καμία πλέον εμπιστοσύνη σ’ αυτό το «αριστερό» σωσίβιο του καθεστώτος: Έμπορας εκλογικός, και ασφαλιστική δικλίδα εκτόνωσης στην κάλπη είναι…
Για την απεργία των Εκπαιδευτικών και γενικά για τις λαϊκές κινητοποιήσεις που έρχονται θα συνεχίσουμε και με άλλα κείμενα.
Βρισκόμαστε στο κατώφλι σεισμικών λαϊκών δονήσεων και θυελλωδών εκρήξεων…
Θα αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι η «τάξη» των δημίων στηρίζεται στην άμμο. Κανένα ψεύδος, καμία τρομοκρατία και κανένα τέχνασμα δεν μπορεί να σώσει την κυβέρνηση των δημίων…
resaltomag.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εβραίοι τρομοκράτες επιτέθηκαν εναντίον της Βρετανικής αστυνομίας ως και εναντίον του στρατηγείου…..

ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  — Δεν είναι ψέμα, ούτε αστείο!!!! Είναι όμως του 1947 και τότε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν ανήκε σε Εβραίους.
  — Τότε, οι Εβραίοι δεν είχαν αποκτήσει ακόμα την οικονομική και πολιτική δύναμη που έχουν σήμερα και τα ΜΜΕ στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήσαν ελεύθερα και έγραφαν αλήθειες…. Και αποκαλούσαν τους Εβραίους ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, όπως είναι και σήμερα, αλλά που τώρα πλέον οι δημοσιογράφοι είναι υπάλληλοί τους και γράφουν επ΄ αμοιβή τα γούστα τους.
  —Και έγραφε τότε το ρεπορτάζ  3 IANOYAPIOY 1947:
  — Λονδίνον. Tηλεγραφείται εξ Ιεροσολύμων ότι τρεις εκρήξεις εγένοντο εκεί (…) Εβραίοι τρομοκράται επετέθησαν εναντίον της έδρας της βρεταννικής αστυνομίας ως και εναντίον του στρατηγείου εις τον οίκον Σιτρούς του Tελ Αβίβ (…) Εις το κέντρον του Tελ Aβίβ διεξάγονται οδομαχίαι μεταξύ βρεταννικών στρατευμάτων και ενόπλων Εβραίων. 


Μπαρμπανικος

ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ!! "ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΔΩΣΑΝ , ΜΑΧΑΙΡΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ" ...ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Picture 0 for Πάνε για κούρεμα οι επικουρικές συντάξεις των δημοσιογράφων
Σε δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, η διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).
 
Η πρόταση, που αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ., περιλαμβάνει την καθιέρωση πλαφόν 600 ευρώ, στις επικουρικές συντάξεις  που χορηγεί το Ταμείο.
 
Η μείωση θα είναι μεγαλύτερη για τις συντάξεις μεταξύ 900 και 1.300 ευρώ, που χορηγούνται σε 180 από τους 2.300 συνταξιούχους και μπορεί να φθάσει έως και το 50%.
 
Για τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων, που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις έως 500 ευρώ, αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις από 5% έως 7%.
 
Η διοίκηση του Ταμείου πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν σε ετήσια βάση από 6.000.000 έως 8.000.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο ετήσιο έλλειμμα του ΕΔΟΕΑΠ.
 
Επιπλέον 1.000.000 ευρώ το χρόνο αναμένεται να εξοικονομηθεί από τις μειώσεις που θα επιβληθούν στους μισθούς των εργαζομένων, μειώσεις οι οποίες θα φθάνουν έως και 50% για μισθούς άνω των 4.500 τον μήνα. Αντίθετα, δεν θα θιγούν μισθοί έως και 1.500 ευρώ.
 
Το ζήτημα των μειώσεων των μισθών του προσωπικού θα συζητηθεί και στην ετήσια γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ εκτός από τις μειώσεις η διοίκηση εξετάζει και την επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων με όλα τα ιδιωτικά κέντρα, από την οποία προσδοκά την εξοικονόμηση 3.000.000 ευρώ το χρόνο.
 
Τα συνολικά ελλείμματα του ΕΔΟΕΑΠ, που καλύπτει 19.000 ασφαλισμένους (έμμεσα και άμεσα μέλη) φθάνουν αθροιστικά τα 23.000.000 ευρώ.
 
 Πηγη
Πηγή: voria.gr

ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ!


ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ! ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ!

Την δήλωση – βόμβα με ξεκάθαρους αποδέκτες την έκανε ο ο πρώτος εκ των συνηγόρων του Δημοσίου, Διονύσης Κολοβός: «Το 1996, μετά τα Ίμια, ελήφθη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά προγράμματα σε εξωπραγματικό πόσο …”

Αναφορά σε «άγνωστους δράστες» και σε χρηματικά ποσά που «είναι σπαρμένα σε πολλές γωνιές της γης», έκαναν στις αγορεύσεις τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στη δίκη για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Οι κατασκευαστές και οι μεσάζοντες οργανώνονται και καταφέρνουν να φτάσουν στον ΥΕΘΑ, τον πανίσχυρο τότε Άκη Τσοχατζόπουλο! Δηλαδή ο Κώστας Σημίτης που τον διόρισε, έπαιξε το παιχνίδι των μιζαδόρων!

Γι’ αυτό ο Τσοχατζόπουλος επιμένει στην κλήση του ΚΥΣΕΑ του Σημίτη, του Παγκάλου, του Παπανδρέου, του Παπαντωνίου κλπ, ώστε να καταθέσει!

Εδώ λοιπόν δεν υπάρχουν περιθώρια για παρερμηνείες. Αυτοί που πρόδωσαν τα Ίμια ακρωτηριάζοντας απόλυτα την στρατιωτική ηγεσία εκείνο το βράδυ, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπάρχει στρατός; Όχι βέβαια… Αντίθετα, βρήκαν την ευκαιρία να πλουτίσουν μετά την τραγωδία που οι ίδιοι προκάλεσαν. Τα “εξοπλιστικά” ήταν το πεδίο της μίζας, την ίδια στιγμή που ο επίορκος Σημίτης έστελνε τον αρχηγό της ΕΥΠ, ναύαρχο Βασιλικόπουλο να μιλήσει με τον …Μαντέλη τη νύχτα της ντροπής!  Η δήλωση του συνηγόρου έχει μόνο μία ερμηνεία: Η συμμορία των Ιμίων, ενδέχεται να μοιράστηκε τις μίζες των εξοπλιστικών.

Εδώ ως απαραίτητο συμπλήρωμα είναι η αποκάλυψη του Ολυμπία για το επίμαχο ΚΥΣΕΑ που υπέγραψε την σύμβαση της ντροπής: ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κλπ. Λέτε να τους παρέσυρε ο δαιμόνιος Άκης; Βρε τα καημένα…

Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του πρώην υπουργού, υποστήριξαν ότι για τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δόθηκαν πάρα πολλά χρήματα ως δώρα για «πολυτελή διαβίωση» του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως ανέφερε ο πρώτος εκ των συνηγόρων του Δημοσίου, Διονύσης Κολοβός: «Το 1996, μετά τα Ίμια, ελήφθη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά προγράμματα σε εξωπραγματικό πόσο …Οι κατασκευαστές και οι μεσάζοντες οργανώνονται και καταφέρνουν να φτάσουν στον ΥΕΘΑ, τον πανίσχυρο τότε Άκη Τσοχατζόπουλο».

Ο συνήγορος, κάνοντας εκτενή αναφορά στον τρόπο προώθησης των προγραμμάτων αυτών, τόνισε πως εκείνη την περίοδο «όλοι πίστευαν ότι θα παραμείνουν ανεξιχνίαστα όλα αυτά», αλλά «οι επιτήδειοι δεν υπολόγισαν τον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που τους περίμενε στη γωνία».

Η δεύτερη εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, Aργυρία Φανουράκη, επικαλούμενη έγγραφα της δικογραφίας, μίλησε για τα τεράστια ποσά που δόθηκαν ως «μίζες» τα οποία έφθαναν στον πρώην υπουργό «ακόμα και μέσα σε βαλίτσες».

Η συνήγορος συμπεριέλαβε δε, εκτός του πρώην υπουργού και των οικείων του, και τον Νίκο Ζήγρα και την οικογένειά του στους «πολυτελώς διαβιούντες» με το αμέτρητο παράνομο χρήμα. Κατά την άποψη της εκπροσώπου του Δημοσίου, υπάρχουν και άλλα χρήματα που σχετίζονται με δωροδοκίες για την αγορά όπλων. «Ποιος έχει αυτά τα λεφτά; Γιατί δεν μας λέει κανείς και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα;» αναρωτήθηκε η δικηγόρος.

Η σημερινή διαδικασία θα κλείσει με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων της Πολιτικής Αγωγής.

 

 

olympia

Σκόπια: «Ο Σαμαράς θέλει να μας πουλήσει εθνικό τους θησαυρό»

«Οι εργαζόμενοι της ελληνικής στρατιωτικής βιομηχανίας «ΛΑΡΚΟ» κατηγορούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θέλει να πωλήσει τον εθνικό θησαυρό σε εταιρεία των Σκοπίων», γράφει η νοτιοσλαβική εφημερίδα.



Το συνδικάτο της εταιρείας «ΛΑΡΚΟ» που επεξεργάζεται τον νικέλιο και με το οποίο μαζί με άλλες δύο εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας κατασκευάζουν όπλα και οι οποίες έκλεισαν κατόπιν αιτήματος της τρόικας, λόγω της αξίωσης της για την αναποτελεσματικότητα τους, ισχυρίζονται ότι ο Σαμαράς θα πουλήσει την εταιρεία νικελίου έναντι 16 δις ευρώ σε εταιρεία των Σκοπίων.
Σύμφωνα με το συνδικάτο, ο μόνος υποψήφιος για να αγοράσει την εταιρεία προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί είναι μία σκοπιανή εταιρεία, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.
Η «ΛΑΡΚΟ» βρισκόταν σε δύσκολη θέση, δεδομένου ότι πριν από μία εβδομάδα η τρόικα, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσουν τις τρεις εταιρείες της στρατιωτικής βιομηχανίας, διότι ήταν ελλειμματικές.
Η «ΛΑΡΚΟ» θεωρείται η καλύτερη από τις τρεις εταιρείες και η κυβέρνηση σκοπεύει να την ιδιωτικοποιήσει αντί να την κλείσει. Ομάδα επενδυτών, η «Κούνικ», η οποία ανήκει στην «Fen Industries», έχει δείξει ενδιαφέρον για την ελληνική εταιρεία.
«Πως είναι δυνατόν να πάει ο Σαμαράς τις επόμενες ημέρες να διαπραγματευθεί για το όνομα της FYROM, όταν ετοιμάζεται να πουλήσει τον εθνικό πλούτο της χώρας σε Σκοπιανούς», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου της «ΛΑΡΚΟ», Ανδρέας Κορέτζελος στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πώληση της εταιρείας αποσκοπεί στην απόκτηση χρημάτων χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσει κανείς για την εκποίηση του εθνικού θησαυρού της Ελλάδας.
«Ως μόνη λύση στο πρόβλημα παρουσιάζεται η εταιρεία των Σκοπίων της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει έδρα στο Ισραήλ και ήταν πρώην μάνατζερ της «ΛΑΡΚΟ» σε θέση-κλειδί» κατήγγειλε ο Κορέτζελος, σύμφωνα με την Ούτρινσκι Βέσνικ.
newsbomb.gr

SUCCESS STORY ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ "ΔΑΝΕΙΟ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Συντάξεις ΙΚΑ
«Δάνειο» διάρκειας… πέντε ημερών θα πάρει το ΙΚΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να καταβάλει τις συντάξεις του Οκτωβρίου. Δεν ξεπερνούν τις 6.900 οι επιχειρήσεις που ρύθμισαν τα χρέη τους στο ΙΚΑ.
Mε ταμειακή διευκόλυνση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ για τον Οκτώβριο. Η διευκόλυνση αυτή (προσομοιάζει με δάνειο διάρκειας πέντε ημερών για ποσό 150 εκατ. ευρώ) εξοφλείται από το ΙΚΑ με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται την τελευταία ημέρα του μήνα. Πρόκειται για τακτική η οποία δεν θα προκαλούσε την παραμικρή ανησυχία εάν δεν συνέπιπτε με έγκυρες εκτιμήσεις για δραματική επιδείνωση όλων των οικονομικών και πληθυσμιακών μεγεθών του ΙΚΑ και των άλλων μεγάλων ασφαλιστικών Ταμείων. Η επιδείνωση αυτή εκδηλώνεται τώρα και με την αποτυχία της νέας ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων εισφορών.

Οι Ελληνες θεωρούν βουλευτές, εφοριακούς και δημάρχους αρχιερείς της διαθφοράς


 

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης δείχνει εμφανώς απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί στον κοινό βίο της χώρας χαρακτηρίζοντας βουλευτές, εφοριακούς, δημάρχους αδιακρίτως ως τους «βασικούς υπόπτους» για διαφθορά στην Ελλάδα.
Η έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και παρουσιάζει το vima, είναι αποκαλυπτική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική.
Με βάση τα όσα κατέγραψαν οι ερευνητές « Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εκτιμά ως εκτενή τη διαφθορά σε όλα τα κλιμάκια δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, με κορυφαία ωστόσο την περίπτωση των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι η εικόνα της κοινής γνώμης για τα επίπεδα διαφθοράς των πολιτικών επιδεινώθηκε κατά την περίοδο 2009-2013».
Πάνω από το 80% της κοινής γνώμης τονίζει, ακόμη, ότι η δράση της πολιτικής εξουσίας απέναντι στη διαφθορά είναι αναποτελεσματική, προσθέτοντας ότι ούτε οι συλλήψεις είναι αρκετές ούτε οι ποινές που έχουν επιβληθεί αντίστοιχες των αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατατάσσουν κατά σειρά βουλευτές, εφοριακούς και δημάρχους στην κορυφή της λίστας με τους «βασικούς υπόπτους» για διαφθορά, γεγονός στο οποίο επηρέασαν και οι πολύκροτες δίκες τόσο του Ακη Τσοχατζόπουλου όσο και του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Μάλιστα από την έρευνα καταδεικνύεται πως η δυσαρέσκεια των πολιτών, αναφορικά με τη διαχείριση τέτοιων ζητημάτων, έχει αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στο 2013, όπου, αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση και δικαιοσύνη προσπαθούν να παρουσιάσουν έμπρακτες ενέργειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Ως κυριότερη αιτία άνθησης της διαφθοράς στην Ελλάδα προκρίνεται (περίπου από το 80%-85% της κοινής γνώμης) και πάλι η αναποτελεσματικότητα ή απροθυμία της πολιτικής εξουσίας, όπως αυτές αποτυπώνονται είτε στην επιβολή ελαφρών ποινών είτε στη διατήρηση καθεστώτος αδιαφάνειας στις δημόσιες δαπάνες. Βεβαίως μέρος της ευθύνης αποδίδεται (περίπου από το 60%-65%) και στους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους, η μη αξιοκρατική επιλογή των οποίων καθιστά πιθανότερη τη μη άρτια άσκηση των καθηκόντων τους ή την εκμετάλλευση της νομοθεσίας για προσωπικό τους όφελος κατά τις συναλλαγές τους με τους πολίτες.
Καθαρή έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς
Το ζήτημα της διαφθοράς είναι δεδομένο ότι συνδέεται άμεσα με την έννοια της πολιτικής εμπιστοσύνης και σε αυτόν τον τομέα η κοινή γνώμη δείχνει σαφώς ότι δεν εμπιστεύεται τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο κάτι που αντικατοπτρίζει και την γενικότερη άποψη για τα πολιτικά κόμματα.
Στο γράφημα 1, όπως το παρουσιάζει το vima, οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 58% ότι δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και τη μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ευρωπαϊκή Ενωση
iefimerida.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ! ΤΕΛΟΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.



Ο ΑΘΛΙΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΟΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ! ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ 8 ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!  
"Στερήσατε από τον λαό το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, του στερείτε και το δικαίωμα στην Υγεία;"
Ο ΕΟΠΥΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ! ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ 45% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΑΜΕΡΙΚΗΣ 9 – 7ος ΟΡΟΦΟΣ – Τ.Κ. 10672 ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ. 210-3642927 – FAX. 210 - 3642249

       Παρά τις διαβεβαιώσεις, μόλις πριν ένα μήνα, του Υπουργού Υγείας, ότι κανείς δεν πρόκειται να κλείσει τις Μονάδες Υγείας (Πολυϊατρεία) του ΕΟΠΥΥ και ότι κανείς Έλληνας βουλευτής δεν πρόκειται να ψηφίσει το σχέδιο δράσης της  Task force για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), κάνει ακριβώς το αντίθετο.
Να τι προσπαθεί να κάνει η Συγκυβέρνηση.
·         Με επικοινωνιακά τερτίπια, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και με το πρόσχημα της μεταρρύθμισης μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ από πάροχο σε αγοραστή υγείας.
·         Mεταφέρει τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ  και βάζει σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα (απόλυση) όλο το Ιατρικό και Υγειονομικό προσωπικό, χαρίζοντας την Υγεία του λαού στα μεγάλα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.
·         Σύμβουλοι και πλήθος «σοφών» από τον χώρο της υγείας, οι ίδιοι δηλαδή  που δημιούργησαν τον ΕΟΠΥΥ σε μία νύχτα και προεξόφλησαν την κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας, επαναπροσλήφθηκαν για να υπογράψουν τη θανατική της καταδίκη. 
·         Είναι λογικό να τρίβουν τα χέρια τους οι κλινικάρχες και τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, αφού βλέπουν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται και ταυτόχρονα να καρπώνονται το μεγαλύτερο μέρος από την ¨πίττα¨ της υγείας.
·         Είναι γνωστό σε όλους, ΕΟΠΥΥ – Υπουργείο – Κυβέρνηση ότι ο ιδιωτικός τομέας στοιχίζει πολλαπλάσια απ’ ότι το ήδη υπάρχον δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας.
·         Οι παροχές θα αγοράζονται και σύντομα το σημερινό 15% συμμετοχή θα βρεθεί σε δυσθεώρητα ύψη. 
·          Ο ΕΟΠΥΥ στις συμβάσεις με τους ιδιώτες, θα παρέχει στοιχειώδη πακέτα παροχών (π.χ. γενική αίματος, ακτινογραφία).
·         Το ξεπέρασμα των προκαθορισμένων πακέτων θα οδηγήσει τους ασφαλισμένους να βάλουν βαθειά το χέρι στην άδεια τσέπη τους, για να έχουν στοιχειώδη υγεία. 
·         Τα διαφυγόντα κέρδη  προς τους ιδιώτες είναι της τάξης των εκατομμυρίων. Το Α΄ εξάμηνο του 2013 οι αμοιβές των ιδιωτών για παρακλινικές εξετάσεις έχουν ξεπεράσει το 51% του προκαθοριζόμενου ποσού. Κι ενώ η Κυβέρνηση έχει γονατίσει τον Ελληνικό λαό με φόρους και χαράτσια, χαρίζει εκατομμύρια σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.
·         Η μετάβαση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στο ήδη καταρρακωμένο ΕΣΥ, θα διαλύσει το μεγαλύτερο οργανωμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, το οποίο με συγκεκριμένες, προμελετημένες τακτικές προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης, αποδομήθηκε. Οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ θα εξαφανισθούν από τον Υγειονομικό χάρτη. 
·         Στις Μονάδες Υγείας έχουν πρόσβαση οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων και το κυριότερο, η μεγάλη μερίδα των φτωχών μικροσυνταξιούχων, για δωρεάν εξετάσεις και ιατρική περίθαλψη, για τις οποίες πλήρωναν ακριβά ασφάλιστρα όλη τους τη ζωή.
          ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ;
          ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ; 
      Δωρεάν συνταγογράφηση.
      Κατ΄ οίκον νοσηλεία

·         Δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.
·         Δωρεάν πλήρης βιοχημικός και ορμονολογικός έλεγχος.
·         Δωρεάν ακτινογραφίες, αξονικές, μαγνητικές.
·         Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, test pap, παρακολούθηση εγκύου.
·         Δωρεάν εμβόλια για παιδιά, ενήλικες  και ηλικιωμένους.
·         Δωρεάν φυσικοθεραπείες και κατ’ οίκον για τους κλινήρεις.
·         Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική στα σχολεία.
    Δωρεάν οδοντοστοιχίες, μεταλλικούς σκελετούς και ορθοδοντικά μηχανήματα για παιδιά. Ποιος Έλληνας μπορεί να διαθέσει σήμερα 1000 ευρώ – 5000 ευρώ για οδοντιατρικές εργασίες. Θα πληρώνονται δηλαδή από τον ασφαλισμένο,  γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να «σηκώσει» και την οδοντιατρική περίθαλψη. 
        Ακόμα και αυτός ο αποδομημένος σήμερα ΕΟΠΥΥ, χωρίς προμήθειες, χωρίς μηχανήματα, χωρίς τεχνική υποστήριξη, εξυπηρετεί το 25% των ασφαλισμένων και αποτελεί το ανάχωμα για την συγκράτηση των τιμών απέναντι στην αγορά υπηρεσιών από  ιδιώτες. Τι θα γίνουν όλοι αυτοί όταν κλείσει; Ποιος θα είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος;
     ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!!!!!!!!! 
        Το 45% των ήδη  φτωχοποιημένων Ελλήνων δεν θα έχει πρόσβαση στην Υγεία. Τα Νοσοκομεία κλείνουν, η μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου δεν είναι δυνατόν να αντικαταστήσει τις παροχές του υπάρχοντος συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η ίδια η Τρόικα σε όλα τα μνημόνια και σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει στην Κυβέρνηση ότι πρέπει να ξεχάσει τους ιδιώτες και να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες δημόσιες  δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ;
ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ;
         Επειδή δεν πιστεύουμε στην ανικανότητα της κυβέρνησης, πιστεύουμε στην κακή πρόθεσή της.  Με απειροελάχιστο κόστος μπορεί να ενισχύσει  τις μονάδες και να υπάρξει  τεράστιο οικονομικό όφελος και το κυριότερο να φροντίσει τους πολίτες, που είναι και το επιβεβλημένο χρέος κάθε κυβέρνησης. 
Σε αυτές τις πολιτικές ο Ελληνικός λαός δεν θα μείνει αδρανής. 
Του στερήσατε το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, του στερείτε και το δικαίωμα στην Υγεία; 
     Καλούμε όλους συνταξιούχους, εργαζόμενους και μη,  να αγωνιστούν μαζί μας για την διατήρηση των πολυϊατρείων.
       Η κατάσταση που θα υπάρξει μετά το κλείσιμό τους θα είναι πάνω από κάθε φαντασία, πραγματικό τσουνάμι. 
    ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
            ΔΗΜΟΣΙΑ  ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

            ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ¨ΕΙΔΙΚΩΝ¨ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ.
Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ο.Ε. - ΕΟΠΥΥ
 

Η αυστηρή έκθεση προόδου της Τρόικα για την Ελλάδα και τα νέα μέτρα οδηγούν σε βραχυχρόνια χρηματιστηριακή αβεβαιότητα


Έγκαιρα έχει διαγνωστεί ότι η έλευση της Τρόικα που κορυφώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου – μαζί με τις γερμανικές εκλογές – αλλά και η έκθεση προόδου που θα συνταχθεί με αφορμή την νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και θα παρουσιαστεί μέσα Οκτωβρίου θα περιέχει αρνητικές εκπλήξεις.

Αυτό αρχίζει να αποκαλύπτεται σταδιακά.
Στην προηγούμενη αξιολόγηση που συνέπεσε χρονικά πάνω στην προεκλογική περίοδο η Γερμανία, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε να εμφανίζεται ως μόνιμο άλυτο πρόβλημα το ελληνικό οικονομικό ζήτημα, της αδυναμίας δανεισμού από τις αγορές, της αδυναμίας διαχείρισης του χρέους και βεβαίως του μείζονος ζητήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Παραμονές προεκλογικής περιόδου τέτοιου είδους ζητήματα αναζωπυρώνουν τα πολιτικά πάθη και τις πολιτικές εντάσεις και αποτελούν σημείο έντονων προστριβών.
Έτσι λοιπόν η έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας που συνέταξε η Τρόικα ήταν πολύ ήπια.
Βέβαια δεν σημαίνει ότι η Τρόικα δεν αναγνωρίζει και την πρόοδο που έχει υπάρξει σε ορισμένους τομείς αλλά αξιολόγησε «χαλαρά» και τα σημεία όπου η Ελλάδα δεν έχει πάει καλά.
Η νέα έκθεση της Τρόικα θα εστιάζεται σε δύο τομείς στην διατηρισιμότητα του πρωτογενούς πλεονάσματος που τεχνηέντως εμφανίστηκε και βεβαίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Η Τρόικα θα βγάλει κίτρινη κάρτα σε ορισμένους τομείς και σε κάποιους άλλους θα διαπιστώσει πρόοδο.
Ωστόσο οι τόνοι θα ανέβουν, η Γερμανία μετά τις εκλογές θα ζητήσει ακόμη περισσότερα από την Ελλάδα.
Η σκληρή γλώσσα της Τρόικα θα ξαναφορεθεί και οι φωνές σκληρής κριτικής θα επανέλθουν μαζί βεβαίως και με κάποιες αναφορές για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα.
Το σκηνικό αυτό που θα κρατήσει από τις Γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου οπότε και θα δημοσιευθεί η έκθεση προόδου είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει μια περίοδο μερικής ή ολικής χρηματιστηριακής αβεβαιότητας.
Το βασικό ζήτημα που θα επηρεάσει σημαντικά τις ισορροπίες στην αγορά είναι η νέα δανειακή σύμβαση η 3η κατά σειρά δηλαδή ένα τρίτο μνημόνιο και βεβαίως το βασικό σχέδιο για ελάφρυνση του χρέους.
Όλοι εστιάζονται στην 3η κατά σειρά δανειακή σύμβαση αλλά όχι τόσο στην ουσία που είναι πως το haircut θα καταστεί βιώσιμο.
Έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά.
Επιμένουμε και δεν είμαστε οι μόνοι, συνολικά 11 ξένοι οίκοι, καθηγητές πανεπιστημίου και Γερμανοί θεσμικοί παράγοντες θεωρούν ότι για να καταστεί βιώσιμο το χρέος θα πρέπει να υπάρξει ένα γενναίο haircut 40% με 50%.
Μια τέτοια απόφαση θα έδινε τεράστια ώθηση στην οικονομία και ακόμη μεγαλύτερη στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Στην κυριολεξία το ελληνικό χρηματιστήριο θα εκτοξευόταν όχι στις 1400 μονάδες αλλά 101% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.
Με χρηματιστηριακούς όρους λοιπόν η αγορά αναμένεται να ανακρούσει πρύμναν, ίσως υπάρξει και διόρθωση αλλά θα κινηθεί σε ένα ελεγχόμενο εύρος διακύμανσης για τις επόμενες εβδομάδες.
Τον Νοέμβριο λοιπόν θα κριθεί η τάση και με δεδομένο ότι λόγω της ειλημμένης απόφασης υποβάθμισης του ΧΑ σε emerging market αναμένονται εισροές έως 3,5 δισεκ. δολάρια εξέλιξη που αναμένεται να δώσει ώθηση στην αγορά.
Ωστόσο από σήμερα έως τους επόμενους 6-12-18 μήνες θα έχει γυρίσει σελίδα και η οικονομία καθώς σε διάστημα 6 ή 12 ή 18 μηνών η ελληνική οικονομία θα έχει ανακάμψει.
Σε κάθε περίπτωση πάντως λαμβάνοντας υπόψη και τους αντικειμενικούς κινδύνους π.χ. πολιτικής κατάρρευσης ή κοινωνικής αναταραχής το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έχει χαραχθεί.
Αν βέβαια υπάρξει στραβοπάτημα τότε το σοκ της απογοήτευσης θα είναι πολλαπλάσιο του αναμενόμενου.
Όμως φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία θα γευτεί το σοκ της ανάκαμψης το σοκ της επιτυχίας.
Το χρηματιστήριο επίσης έχει προδιαγεγραμμένη πορεία.
Όταν το ΧΑ ήταν στις 2200 μονάδες τολμήσαμε να προβλέψουμε 500-550 μονάδες.
Το ΧΑ σημείωσε ιστορικό χαμηλό 474 μονάδες.
Τώρα εκτιμούμε ότι το ΧΑ θα βρεθεί στις 1400 μονάδες.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Σαμαράς και Βενιζέλος ετοιμάζουν το νέο εκλογικό νόμο με το βλέμμα στις κάλπες του καλοκαιριού

Σαμαράς και Βενιζέλος ετοιμάζουν το νέο εκλογικό νόμο με το βλέμμα στις κάλπες τΣτη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που ενδέχεται να εφαρμοστούν από το καλοκαίρι του 2014 στις δημοτικές εκλογές.
Μπορεί αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να έχουν ήδη εκφράσει αντιρρήσεις για την κατάργηση του 50% ως βάση για την εκλογή των αιρετών στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος δεν φαίνεται να το απορρίπτει και αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις του στο ραντεβού που θα έχει με τον Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη.
Σε πρώτη φάση το ΠΑΣΟΚ έχει διαφωνήσει με την ψήφιση του 42% για την εκλογή των δημάρχων, ενώ, όπως αναφέρει το «Εθνος», ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου πάνω στο ζήτημα του εκλογικού νόμου.
Βασικό θέμα της συζήτησης αναμένεται να είναι και ο προωθούμενος «Κώδικας Μετανάστευσης» ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει και να απλοποιήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησης των μεταναστών.
Με τον εν λόγω «Κώδικα» η κυβέρνηση στοχεύει να ξεπεράσει το «αγκάθι» του νόμου περί ιθαγένειας που είχε προκαλέσει τριγμούς προ μηνών και να εξασφαλίσει τη συναίνεση όχι μόνο της ΔΗΜΑΡ, αλλά και των κομμάτων του υπόλοιπου συνταγματικού τόξου.
Πηγή: Fosphotos

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΟ ΧΟΥΝΤΟΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ "ΚΑΡΦΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Ποιος λέει ψέματα; Στοιχεία – «φωτιά» για μαγείρεμα των δημοσιονομικών

stournprovopoul
Καταγγελία – «βόμβα» για εξόφθαλμο «μαγείρεμα» των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας με στόχο την εξαπάτηση του ελληνικού λαού για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που επιβεβαιώνεται ότι συνεχίζει να κατρακυλά με αποτέλεσμα να θεωρούνται δεδομένα νέα δυσβάστακτα μέτρα, προχώρησαν 8 ανεξάρτητοι βουλευτές με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Οπως φαίνεται από το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης, είτε ο κ. Στουρνάρας, είτε ο κ. Γ. Προβόπουλος (ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος) λένε ψέματα αφού ο μεν υπουργός υποστηρίζει ότι έσοδα και δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού (βλ. «πρωτογενές πλεόνασμα») πάνε καλά, ο δε επικεφαλής της ΤτΕ (και εξίσου θερμός, εξαρχής, υποστηρικτής των μνημονίων) αναφέρει μέσα από τα επίσημα στατιστικά το ακριβώς αντίθετο.
Η επισήμανση αυτή ξεκίνησε από τον καθηγητή Γιώργο Βάμβουκα ο οποίος, ως τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», προχθές, σε ανακοίνωση – «βόμβα» που χρήζει, πέραν της πολιτικής, και της νομικής διερεύνυσης του θέματος, ανέφερε: «Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο κ. Στουρνάρας και το επιτελείο του μαγειρεύουν τα δημοσιονομικά στοιχεία. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ταμειακά και η λογιστικοποίηση των δημοσιονομικών μεγεθών είναι σχεδόν αδύνατη. Στο Υπουργείο Οικονομικών επί εποχής Παπαντωνίου και Στουρνάρα, υπάρχει αδιάσειστη ιστορική μαρτυρία περί συστηματικής χάλκευσης των δημοσιονομικών μεγεθών. Το μαγείρεμα των στοιχείων στο ιερατείο του Υπουργείου Οικονομικών, πιστοποιείται και από το γεγονός ότι την περίοδο Δεκέμβριος 2012-Αύγουστος 2013, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης σημείωσε επιπρόσθετη αύξηση 23 δις ευρώ.
Πως είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια του 2013, το δημόσιο χρέος να παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο και ταυτόχρονα ο κ. Στουρνάρας να διατυμπανίζει την μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων; Δυστυχώς, για τους δεινοπαθούντες πολίτες από την απάνθρωπη κυβερνητική οικονομική πολιτική, σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης, τα κρατικά χρέη και τα ελλείμματα διογκώνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς και γι αυτό το τρίτο μνημόνιο είναι προ των πυλών».
5 στοιχεία – «φωτιά» για το… μαγείρεμα
Πάνω στις καίριες επισημάνσεις του κ. Βάμβουκα, 8 ανεξάρτητοι βουλευτές (Σταυρογιάννης Νικόλαος, Μουτσινάς Πάρις, Κουράκος Γιάννης, Μπόλαρης Μάρκος, Κασαπίδης Γιώργος, Νικολόπουλος Νίκος, Παραστατίδης Θεόδωρος και Βουδούρης Οδυσσέας) φέρνουν με επίκαιρη ερώτηση τους προς τον καθ” ύλην αρμόδιο και, παράλληλα, «ύποπτο» για μαγείρεμα, υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, επισημαίνοντας τι εξής εξόφθαλμες στρεβλώσεις μεταξύ των στοιχείων της κυβέρνησης και της ΤτΕ:
1) Για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2012/2013, η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει την άνοδο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού κατά 5,5%, σε αντιδιαστολή με το Υπουργείο Οικονομικών που διαπιστώνει τη μείωση των δαπανών κατά -18%.
2) Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρουν ότι την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2012/2013, τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού μειώθηκαν -6%, ενώ τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού παρουσίασαν αύξηση 5,6%.
3) Οι τεράστιες αποκλίσεις στα δημόσια έσοδα και ιδίως στο σκέλος των κρατικών δαπανών, είχε ως ιλαροτραγικό αποτέλεσμα, η Τράπεζα της Ελλάδος να υποστηρίζει ότι την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013, ο κρατικός προϋπολογισμός είχε πρωτογενές έλλειμμα -3,2 δις ευρώ, το οποίο μάλιστα ήταν δέκα φορές υψηλότερο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Απεναντίας, το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ.
4) Η Τράπεζα της Ελλάδος και Υπουργείο Οικονομικών, συμφωνούν ότι το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού εξακολουθεί να είναι ελλειμματικό. Τα στοιχεία τους όμως διαφέρουν ριζικά. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013/2012, η Τράπεζα της Ελλάδος διαπιστώνει την διεύρυνση του συνολικού ελλείμματος του προϋπολογισμού από -6,4 σε -9,0 δις ευρώ, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι το συνολικό έλλειμμα από -12,5 ελαττώθηκε σε -2,4 δισ. ευρώ.
5) Την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2013 τα πιστωτικά έσοδα υπερέβησαν τα 55 δισ. ευρώ.
Απαντήσεις τώρα!
Στη βάση των επισημάνσεων αυτών, οι ανεξάρτητοι βουλευτές ζητούν άμεσα από τον κ. Στουρνάρα να απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
-Αμφισβητεί η κυβέρνηση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος;
-Αμφισβητεί η κυβέρνηση το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους που λειτουργεί στη Βουλή;
-Καθώς από την διάσταση των στοιχείων προκύπτει αναμφισβήτητα «μαγείρεμα» των στοιχείων και δημιουργείται τουλάχιστον ηθικό θέμα για την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, τι σκοπεύετε να πράξετε;
-Τελικά, οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν η μειώθηκαν;
-Το πρωτογενές έλλειμμα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013, ήταν ναι η όχι, δέκα φορές υψηλότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2012;
-Γιατί τα πιστωτικά έσοδα του Κράτους έφτασαν την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου στο θηριώδες ποσό των 55 δισ. ευρώ;


The life boat “ΕΛΛΑΣ”

varka
Διερωτώμαι αν ως πολίτες υπό ομηρία των μνημονιακών και ανερμάτιστων πολιτικών, έχουμε συνειδητοποιήσει πως η κρίση της κοινωνίας, που εκρήγνυται μέσα στη συνείδηση, είναι κρίση της ελευθερίας. Διερωτώμαι πως ο ιδεαλισμός μας κάποτε τεχνουργούσε ή, αν θέλετε, απεκάλυπτε όχι το ανίδρωτα ” διαμορφωμένο από τους επιτήδειους “πρωτογενές πλεόνασμα”, αλλά το πρωτογενές ζεύγμα που υπάρχει ανάμεσα στη συνείδησή μας και την ελευθερία.
του Στέλιου Συρμόγλου
Διερωτώμαι αν οι αντιστάσεις μας και οι αγώνες μας σε παρελθόντα χρόνο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως αθλήματα τραγικά μιας ρωμαλέας συνείδησης, που αναγνωρίζοντας τις δυσυπέρβλητες δυσκολίες των καιρών, το μεταφυσικό κενό της τότε εποχής, πάλευε και συνέθετε με υλικά μια σχεδία ικανή να σηκώσει και πάλι το έθνος και να το πάει πιο πέρα…
Δεν διερωτώμαι ωστόσο γιατί στον παρόντα χρόνο δν πλέουμε…Εμείς δεν πλέουμε. Είμαστε πελαγωμένοι. Και τι να κάνουμε τώρα; Να κλαίμε τη μοίρα μας; Δεν υπάρχουν αποδέκτες των δακρύων μας. Να γελάσουμε; Και ποιος θα δώσει σημασία στο γέλιο μας; Το πολύ πολύ να μας πάρουν για ευχαριστημένους και να συνεχίσουν πιο έντονα να βαράνε το βιολί τους! Οποιος, λοιπόν, στην Ελλάδα κλαίει ή γελάει, να ξέρει ότι δεν υπάρχει αυτιά να τον ακούσουν…
Ενας συγγραφέας, μου διαφεύγει το όνομά του, στο έργο του “η θάλασσα”, δίνει την ψυχολογία των ναυαγών πάνω σε μια σωσίβια βάρκα, που το ρεύμα την πάει κατευθείαν στο Golf Stream. Εκεί δεν γλυτώνει κανείς. Ούτε υπάρχει ελπίδα να περάσει καράβι. Ενας πιο απελπισμένος, αρπάζει μια ματσόλα και κοπανάει τη βάρκα να τη διαλύσει. Να τελειώσει σκέφτηκε το μαρτύριο…
Ποιος θα “κοπανήσει” τη δική μας βάρκα; Ετσι κι αλλιώς, πλοίο δεν έχουμε.Μέσα στη σωσίβια βλαρκα στριμωγμένοι “γιορτάζουμε, ως φιλέορτος λαός, έτσι για να παίρνουμε κουράγιο. Γιορτάζουμε “εν ονόματι της Δημοκρατίας” την παραβίαση του Συντάγματος από τους κυβερνώντες, την απαξίωση των θεσμών και τη μιζέρια μας. Γοιρτάζουμε την πλειοψηφία της Βουλής, ως γνήσιο απόγονο του σοφιστικού δόγματος ” αδικούντα μη διδόναι δίκην”, να υπερψηφίζει αβούλευτα την καταστροφή μας…
Γιορτάζουμε την εμμονή μας στη στρέβλωση της αλήθειας, τη θεοποίηση της πλάνης μας, την αυταπάτη μας. Γιορτάζουμε γιατί αν και ορώντες, δεν διαβλέπουμε τα επερχόμενα γεγονότα που θα μας συνθλίψουν, αλλά και χλευάζουμε ή μένουμε απαθείς στους ολίγους που αντιδρούν. Γιορτάζουμε τη “μαζοποιημένη κοινωνία”, όπου το άτομο “μετασχηματίζεται” σε αγέλη, που σκέπτεται, συναισθάνεται και βούλεται, ό,τι σκέπτεται, συναισθάνεται και βούλεται το κράτος του “τυράννου”, που ανεδείχθη με “δημοκρατικές διαδικασίες”. Γιορτάζουμε τη ψυυδαίσθησή μας ότι ο “λαός είναι κυρίαρχος”.
Δεν αντιλαμβανόμαστε την τυραννία των πολλών “απαίδευτων” επί των ολίγων “πεπαιδευμένων”, της άβουλης, τυφλής και φανατισμένης πλειοψηφίας επί της ανυπεράσπιστης μειοψηφίας. Ετσι, αν στον καιρό των πατέρων της Δημοκρατίας, του Σόλωνος και του Κλεισθένους, δεν εθεωρείτο:
- Ως δημοκρατία η αυθαιρεσία
- Ως ελευθερία η αυταρχικότητα
- Ως ισότητα η ασυδοσία
- Ως δημιουργία η καταστροφή
- Ως ειλικρίνεια η υποκρισία
- Ως ενημέρωση η παραπλάνηση
- ως μόρφωση η παραμόρφωση
- Ως ανθρωπιά η αναλγησία
- Ως πατριωτισμός η προσδοσία
- Ως ομοψυχία ο διχασμός
- Ως λιτότητα των πολλών η σπατάλη των ολίγων
- Ως “επιτηδειότης” τα σκάνδα

Σήμερα αντιστράφηκαν, κατά πάντα, οι όροι!..
Κι εμείς “γιορτάζουμε” μέσα στη σωσίβια βάρκα. Και μας σβουρλίζει το κύμα. Και στο αυτοσχέδιο υπουργικό σύμβουλιο της σωσίβιας βάρκας, ο Στουρνάρας, γνήσιο τέκνο της υποτέλειας και του βολέματος, οραματίζεται τη μέλλουσα ζωή στο Golf Stream. Αυξάνει τη φορολογία των ναυαγών και επαυξάνει την τιμή των αναγκαίων της διαδρομής. Οσοι φτάσουν ζωντανοί το 2021, κατά τηις εκτιμήσεις των “αποικιοκρατών”, θα φάνε τα τρόφιμα των πεθαμένων. Το μεγάλο πλέον όραμα της φυλής!..
Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Τσίπρας και οι άλλοι επίδοξοι “σωτήρες”, αντιλαμβάνονται ότι στη μέλλουσα πολιτεία χρειαζόμαστε εκπαιδευμένους. Πηδάνε στη θάλασσα με τους απελπισμένους ναυαγούς. Δεμένοι όμως με σχοινί, τραβιούνται στο πρώτο κύμα πίσω…Ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Κάποιοι επικαλούνται απεγνωσμένα το “Αξιον εστί”. Και μεσοπέλαγα φωνή ηκούσθη: Επενδύσεις…Και ήλθε η λέξη ως βλοσυρός αστήρ εξ’ ανατολών, ως μάγος μουγγός άνευ δώρων. και ως διάττων αστήρ απέσβετο. Πάλι σκοτεινά τα πέλαγα…
Το life boat “Ελλάς” απασχολεί τη διεθνή κοινότητα. Οχι μόνο για το υπέρογκο χρέος και τον κίνδυνο μη εξυπηρλετησης των δανείων, αλλά και για τη…διανοητική ικανότητα των Ελλήνων. Ναυαγοί είμαστε, οπότε πολλοί ξένοι ίσως σκέπτονται πως τα μποφόρ ξεκινούν από το κεφάλι μας. Και κάποιοι μας νοιάζονται. Αλλωστε βλέπουν να κουβαλάμε στις ωμοπλάτες μας το προγονικό μας κλέος ευρισκόμενο σε αμηχανία…Και επιχειρούν να μας κάνουν διανοητογράφημα, κατά το εγκεφαλογράφημα, επειδή διεπίστωσαν ότι όλοι δεν διαθέτουμε εγκέφαλο που να επεξεργάζεται τα δεδομένα.
Πρέπει μάλλον να έχουμε πάθει μαζική παράκρουση. Κάτι σαν “τρικυμία εν κρανίω”. Γι’ αυτό παρασυρόμαστε πρός το Golf Stream. Ας μη ξεχνάμε ότι είμαστε περίπου 10 εκατ. Ελληνες. Μάλλον πάμε για πνίξιμο τα 9 εκατομμύρια. Το ένα είναι ικανό να ξαναφτιάξει το έθνος. Το ένα εκατομμύριο το αποτελούν οι σοβαροί πολιτικοί, οι σοβαροί επιχειρηματίες και επιστήμονες, οι σοβαροί δημοσιογράφοι και διανοούμενοι (όλοι αυτοί δεν ξεπερνούν τους 500…) και η σοβαροί εργαζόμενοι (αυτοί είναι 999,500…).
Οι άλλοι είναι για πνίξιμο. Ανεγκέφαλοι, εύπιστοι, ασπάλακες, ασπόνδυλοι, μαζόχες , της μαγκιάς και του όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, της επιτηδευμένης συμπεριφοράς, της υποκρισίας και της θρασυδειλίας. Ενας άμορφος όχλος των ψευδαισθήσεων και των παραισθήσεων, με το δαυλό της αυθεντίας και πολυξερίας στο ένα χέρι και το χαλκό της υποταγής στο άλλο, εκτροχιάζεται σε φωνασκίες και ύβρεις, χωρίς όμως πράξεις…
Η παραπάνω καθ’ υπερβολήν επισήμανση περί “πνιξίματος των 9 εκατ…”, δεν ανήκει στον γράφοντα. Καταγράφεται ως ανέκδοτη σκέψη με το χαρακτήρα του καυστικού του χιούμορ, από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του “Γέρου της δημοκρατίας”, όπως αποκαλούσαν τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος “ευτύχησε” να έχει ως επίγονο τον ανυπρόκοπο, απαίδευτο και ολιγόνοου Γιωργάκη Παπανδρέου.
Μη με ρωτάτε ποιος φταίει; Βλέπω ό,τι βλέπετε κι εσείς. Βλέπουμε να έχει ανατεθεί η “σωτηρία” της χώρας στους καταστροφείς της…Είναι σαν να είχαμε αναθέσει σε μια συμμορία κλεφτών να φυλάει το σπίτι μας…Βλέπω την ισοπεδωτική εκ των άνω επιβολή να προσπαθεί να περάσει τον οδοστρωτήρα της επάνω από την έξαψη και το πάθος των ελευθέρων ψυχών, όταν ζητεί τη διαρκή κατάφαση στην ανήθικη επιταγή της δουλικής υποταγής στη δύναμη των συμφερόντων, στη δύναμη του παραλόγου. Βλέπω ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, για να θυμηθώ τον Ροίδη, είναι συντεθειμένη από τα νοσηρά στοιχεία της πνευματικής παρακμής…
Τι δεν καταλαβαίνουμε; Κι όσο κι αν εκλαμβάνεται ως ακραία η ανεκδοτολογιή επισήμανση του μακαρίτη Γεωργίου Παπανδρέου, θαρρώ ότι η life boat “Ελλάς” περιμένει την κατάλληλη στιγμή για την τελευταία σφυριά, που θα πνίξει τα 9 εκατ. Ελληνες. Και θα προσέθετα στο λογοπαίγνιο του “Γέρου της δημοκρατίας” ( αν και δεν κατάλαβα ποτέ αυτό το προσωνύμιο που του απεδόθη ) ότι σε τέτοιους “ναυαγούς” Ελληνες και το τρισάγιο πάει στράφι…

http://freepen.gr

Στα 10 ευρώ το στρέμμα ο φόρος για τα εκτός σχεδίου ακίνητα

Στα 10 ευρώ το στρέμμα ο φόρος για τα εκτός σχεδίου ακίνηταΣε μέσο στρεμματικό φόρο 10 ευρώ για τα εκτός σχεδίου ακίνητα καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα εφαρμοστεί από το 2014.

Τα ποσά θα είναι κλιμακωτά και θα ξεκινούν από δύο ευρώ το στρέμμα...
Για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις ο μέσος φόρος θα είναι 4-6 ευρώ, ενώ για τα εκτός σχεδίου "φιλέτα" σε παραθαλάσσιες και τουριστικές περιοχές θα φτάνει τα 30 έως 40 ευρώ το στρέμμα.

Στόχος είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, να εισπραχθούν 945 εκατ. από τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου.

Για τα αστικά ακίνητα μετά τις ενστάσεις της τρόικας, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αλλαγές στα κλιμάκια και στους συντελεστές, με βάση τους οποίους θα υπολογίζεται ο νέος φόρος.

Ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την εφαρμογή μιας κλίμακας με 33 συντελεστές, οι οποίοι θα ξεκινούν από 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, το τελευταίο σενάριο προβλέπει λιγότερα κλιμάκια 25 έως 30. Ο περιορισμός των κλιμακίων σημαίνει αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Τα αγροτεμάχια θα φορολογούνται ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκονται (πεδινά, ημιορεινά, ορεινά) και το εμβαδόν. Ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το στρέμμα και θα είναι μικρότερος για τις εκτάσεις γης που εκμεταλλεύονται οι κατ’ επάγγελμα αγρότες.
 
 
 

13.9.13

Υπεύθυνος για την κατάντια, την ανεργία, την αυτοκτονία είναι ο διπλανός


Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε ποτέ διότι ζούμε την εποχή των μαχών. Των προσωπικών μαχών. Η απότομη αλλαγή της ζωής μας και των συνήθειών μας μάς έκανε καταρχάς να ψάχνουμε να βρούμε τον φταίχτη. Τον βρήκαμε στα πρόσωπα των πολιτικών καρικατούρων που αιώνες κυβερνούσαν ζωές σαν τις δικές μας. Οργιστήκαμε μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να τους κόψουμε τα λαρύγγια και να κρεμάσουμε τα κουφάρια τους ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος.
Μετά όμως ξαφνικά είδαμε ότι η καθολική οργή άρχισε να διασπάται εντέχνως από το ίδιο το σύστημα σε κόμματα αναχώματα τραβεστί αριστεράς, σε κόμματα παρακρατικά, σε κόμματα νοικοκυραίων δεξιών και σε ανένταχτους που τα… δίνουν όλα να γίνουν ένα ποσοστό καλό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με την ελπίδα συμμετοχής σε έναν πολιτικό συνασπισμό. Και εκεί άρχισε να ξεφουσκώνει η οργή για το πολιτικό σύστημα και άρχισε η οργή για τον παλαμακιστή του κάθε κακομοίρη που θέλει να σε κυβερνήσει χωρίς να ξέρει πώς, αλλά δεν τον ενδιαφέρει και πολύ διότι όπως πάντα τον τρόπο διακυβέρνησης θα τον πάρει έτοιμο σε χαρτί από το ανάλογο διεθνές σύστημα που θα τον χρηματοδοτήσει.
Η οργή πέρασε στο βλέμμα που ρίχνει ο καθένας μας σε εκείνον που δεν έχασε τίποτε το ουσιαστικό και πάνω από όλα έχει κόμμα να υπερασπιστεί. Η οργή έγινε ένα μεγάλο ερωτηματικό για αυτούς που αδίκως έχασαν και χάνουν τα πάντα αν και πάλεψαν σκληρά να τα αποκτήσουν. Δεν είναι και μικρό πράγμα να σε σέρνουν με χειροπέδες για ένα χρέος που σου επέβαλλαν και την ίδια στιγμή ο άεργος τεμπέλης της ζωής να πίνει τον καφέ του παρακολουθώντας την δική σου κατάντια κάνοντας παράπονα για το επίδομα που το θεωρούσε όχι επίδομα αλλά δικαίωμα. Και η οργή βρήκε τον στόχο. Υπεύθυνος για την κατάντια, την ανεργία, την αυτοκτονία είναι ο διπλανός.
Ποιος όμως δημιούργησε τον διπλανό; Ποιος ήταν αυτός που έδωσε το δικαίωμα να θεωρεί ο κάθε υπάνθρωπος ότι η ζωή του είναι πολυτιμότερη του αποδεδειγμένα ανθρώπου; Ποιος ήταν αυτός που παραχώρησε έδαφος από τα δικά του δικαιώματα ζωής σε συντεχνίες; Το δικαίωμα για όλα αυτά το έδωσες εσύ που κοιτάς από τον 5ο όροφο και αναρωτιέσαι πώς είναι να πέφτεις. Εσύ, που κάθε φορά που βλέπεις σχοινί αναρωτιέσαι πώς είναι να αιωρείσαι. Εσύ, που όταν όλοι φεύγουν από το σπίτι κοιτάς το δίκαννο του παππού και αναρωτιέσαι αν φθάνει το δάκτυλό σου την σκανδάλη όταν θα έχεις την κάνη μέσα στο στόμα σου. Είδε κανείς τις μέρες που ζήσαμε να αυτοκτονούν μαζικά συντεχνίες; Η μοναξιά και η αξιοπρέπεια δεν χωράνε σε συντεχνίες. Και τις συντεχνίες δεν τις νικάς διότι είναι παιδιά του πολιτικού συστήματος που εσύ υπερασπιζόσουν νομίζοντας ότι υπερασπιζόσουν την δημοκρατία.
Φθάνεις, λοιπόν, στο δια ταύτα. Γιατί να φθάσεις εσύ ως εδώ; Γιατί εσύ φταις. Διότι τώρα που τα έχεις χάσει όλα και μένει μόνο ο εαυτός σου για να οργιστείς πρέπει να τα βάλεις κάτω τα πράγματα και να δεις ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για συνάνθρωποι αλλά η πλειοψηφία τους είναι μόνο συναλλασσόμενοι. Το Σύνταγμα Δικαιωμάτων που εσύ όρισες ως ευαγγέλιο στο μυαλό σου πρέπει να το αναθεωρήσεις διότι επέβαλλες νόμους απαράβατους αλλά ξέχασες να θέσεις ως πρώτο άρθρο το εξής: Δικαίωμα δικαιωμάτων έχουν μόνο οι αποδεδειγμένα συνάνθρωποι. Φταις γιατί ποτέ η ευθύνη δεν ήταν ομαδική. Ήταν πάντα ατομική και για τον λόγο αυτό στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν σύρεσαι ως ομάδα αλλά ως άτομο.
Τώρα που δεν έχεις τίποτε να συναλλάξεις, τίποτε που η μάζα να θεωρεί άξιο εκμετάλλευσης δες την αλλιώς την κατάσταση και σώσε ό,τι αξίζει να σωθεί. Η αναζήτηση δεν θα σε κουράσει καθόλου, διότι αυτός ο κατάλογος δεν είναι μακρύς. Στην λίστα θα βρεις αυτούς που σε τέτοιους καιρούς δεν δίνουν μάχες αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας μέσω ομάδων που έχουν συστατικά συντεχνίας. Για αυτούς η κρίση γεννήθηκε την ώρα που γεννήθηκαν κι αυτοί. Θα τους βρεις εκεί που ήταν πάντα και σε καιρούς παχιών αγελάδων να δακρύζουν για ένα δέντρο που αδίκως κόπηκε, για ένα πουλί που ένα χορτάτο παιδί το έκανε στόχο με την σφεντόνα του, για ένα Γιατί που μένει πάντα αναπάντητο. Εκεί στέκουν με το στόμα σφιγμένο αυτοί που δεν χώρεσαν ποτέ σε κόμμα, σε συντεχνία, σε ομάδα συμφερόντων. Σαν παιδιά μια ολόκληρη ζωή έχουν τα μάτια χαμηλά για την τιμωρία που τους ορίστηκε και που δεν τους άξιζε. Θα τους δεις να κόβουν το καρβέλι της αξιοπρέπειας σε λειψές φέτες γνωρίζοντας ότι σε έναν πόλεμο με τον εχθρό πρέπει να έχεις νικήσει τον εαυτό σου με χορτασμένη ψυχή.
simplemangreek

Είναι ώρα για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ΛΑΟΥ: Με κάθε τρόπο ως τη Νίκη και τη Λευτεριά




Το πρόβλημα δεν βρίσκεται πια στην κακή "κυβέρνηση" και σε κάθε άλλο συνένοχο της (κόμματα ή πρόσωπα). Είναι η ώρα όσων δηλώνουν ότι βρίσκονται στο χώρο της αντίστασης να πάρουν θέση. Αλλιώς, η αντίσταση τους γίνεται μέρος του προβλήματος, αν όχι το κατ΄εξοχήν πρόβλημα. Η κυβέρνηση και οι παραφυάδες της εξουσίας κάνουν καλά τη δουλειά τους. Κάποιοι άλλοι δεν κάνουν το χρέος τους. 
Σε "Πρωτοβουλίες για την εγκαθίδρυση δημοκρατικού πολιτεύματος", μπαίνουν προς συζήτηση τα θέματα του χρέους και της δημοκρατίας. Τώρα πια, τα δύο μεγάλα θέματα δεν αμφισβητούνται. Είναι το παγκόσμιο πρόβλημα: Χρέος και έλλειμμα δημοκρατίας.
Τώρα πια, είναι γνωστός ο ένοχος, η αιτία και η λύση του δράματος.
 
Έχουν προηγηθεί άπειρα σχόλια και διαπιστώσεις, για τα κόμματα, τις απεργίες, την κυβερνητική πολιτική και "για τα θύματα που δεν αντιδρούν μπροστά στην καταστροφή τους".
Αρκετά με τις διαπιστώσεις, τις κατάρες και τα αναθέματα. Αρκετά με τα λόγια, δίχως ενωτική παλλαϊκή - πατριωτική - δημοκρατική δράση. Έχουμε κατοχή και μόνο μία ενασχόληση έχει απομείνει σε όσους πολεμούν το άθλιο ολιγαρχικό καθεστώς και τις παραφυάδες του. Τώρα πια, μπαίνει στην ημερήσια διάταξη το θέμα ύπαρξης μιας οργάνωσης των αποκάτω, με δυο πράγματα που μπορούν να ενώσουν όλους τους Έλληνες:
Με αφετηρία τον πολιτική αμφισβήτηση της δημιουργίας χρήματος και χρέους από ιδιώτες, καταλήγουμε στην μόνη πολιτική Λύση, που δίδαξαν οι Έλληνες: Δημοκρατία, ένα πολίτευμα όπου τους νόμους τους φτιάχνει ο λαός.
(Σε κάθε τόπο και από όποιον συμφωνεί -πρόσωπο ή ομάδα- ανοίγει κατάλογος εγγραφής μελών).
 
Παρ΄όλα αυτά, φαίνεται ότι στο διαδίκτυο πρέπει να υπάρχουν πολλοί "μεταλλαγμένοι αντιστασιακοί". Συνεχίζουν να σχολιάζουν, με κατεβασμένα τα χέρια. Δίχως επιχειρήματα άτομα που συμμετέχουν σε "αντιστασιακές" διαδικτυακές ομάδες αρνούνται την ανάγκη μιας μεγάλης οργάνωσης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Δίχως αποκλεισμούς και διαιρέσεις.
Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού, που αποκαλέστηκε "αγανακτισμένος",  έχει δημιουργηθεί ένα πλήθος εκατοντάδων οργανώσεων, κινημάτων, ομάδων, που αρνούνται να συναντηθούν, να αυτοδιαλυθούν ή να συγχρωτιστούν με κάθε ένα που έχει διαφορετική άποψη. Καμμία ομάδα ή κόμμα δεν αμφισβητεί, ευθέως, το Χρέος και την Εξουσία αυτών που το φτιάχνουν. Καμμία ομάδα ή πρόσωπο δεν θέτει πολιτικό ζήτημα ενωτικής ανατροπής και εγκαθίδρυσης δημοκρατίας, χωρίς να είναι η ίδια ή ο ίδιος "ηγέτης".  
Και εξακολουθούν να κατηγορούν τα "πρόβατα που υπομένουν και δεν επαναστατούν". Με άλλα λόγια, που δεν τους ακολουθούν, ως πρόβατα στα αδιέξοδα που κουβαλούν οι ίδιοι.
 
Ιδού τι λέει το ευρωβαρόμετρο, έρευνα κοινής γνώμης, που πραγματοποιεί η Ε.Ε. για να ξέρει τι της γίνεται:
Η έρευνα δεν προέρχεται από κάποια "αντιστασιακή" πηγή. Είναι έρευνα της Ε.Ε. που έκρυψαν τα ΜΜΕ. Ο δημοσιογράφος που την πρόβαλε, τη συμπλήρωσε με μία έρευνα της εταιρείας Marc, στην ίδια περίοδο: 
  • Το 89% κρίνει ανεπαρκή τη λειτουργία του πολιτεύματος.
  • Το 91% δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση.
  • Το 89% δεν εμπιστεύεται τη Βουλή.
  • Το 94% δεν εμπιστεύεται τα κόμματα.
  • Η έρευνα της  εταιρείας Marc δίνει ανάλογα ποσοστά:
  • Το 91,3% δεν είναι ευχαριστημένο από τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα.
  • Το 54,5% πιστεύει ότι μόνο αν δημιουργηθούν καινούργια κόμματα μπορούν να πάνε καλύτερα τα πράγματα.
  • Το 81,4% πιστεύει ότι το 2013 θα είναι χρονιά αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, με τη δημιουργία νέων κομμάτων, διάσπαση παλιών και συμμαχιών.
  • Το 88% πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει λάθος έναντι 4% που πιστεύει ότι πάει καλά. 
  • Το 66% περιμένει επιδείνωση της κατάστασης έναντι 6% που περιμένει βελτίωση.
  • Το 81% πιστεύει ότι θα επιδεινωθεί η ανεργία έναντι 4% που πιστεύει το αντίθετο.
  • Το 76% περιμένει επιδείνωση και το 2014 έναντι 7%.
Τώρα, πως γίνεται ο "παραπλανημένος" λαός να έχει κακή γνώμη για όλο το κομματικό σύστημα, πάρα την παραπλάνηση του; Κατά τα άλλα, κάποιοι εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το λαό ανώριμο που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει και άγεται και φέρεται από κάθε τυχάρπαστο δημιοσιογράφο ή πολιτικό.
 Δεν περιμέναμε τις σφυγμομετρήσεις για να μάθουμε τι θέλει ο λαός. Το ζούμε εκεί που βρίσκονται οι κανονικοί άνθρωποι. Θέλει ανατροπή και δεν ξέρει άλλο τρόπο από τη δημιουργία μιας οργάνωσης - κόμματος των αποκάτω. Με πρόταγμα :Δεν χρωστάμε - Δημοκρατία.
Έχει κανείς αντίρρηση;
Αρκετοί: Είναι όσοι παριστάνουν, για κάποιο προσωπικό λόγο, τον "αντιστασιακό" και δεν συντρέχουν στη δημιουργία ενός ενωτικού κινήματος. (Όποιος διαφωνεί μπορεί να το εκφράσει και θα δημοσιευτεί η αντίρρηση του. Και πού ξέρεις: Αν και λίγο δύσκολο, μπορεί να μας μεταπείσει).
Μας έγραψε κάποιος : "Έχω 4 παιδιά, ένα μαγαζί που χάνεται, χρέη κι ετοιμάζομαι για φυλακή και κατασχέσεις. Γράψτε με".
Και ένας άλλος (και πολλοί άλλοι): "Είμαι μέσα. Δεν ξέρω αν αντέχω (έχω γυναίκα και παιδί και είμαι ήδη 49 χρόνων). Θα δούμε στο δρόμο".
 
Ακριβώς αυτό: Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στο δρόμο.
Η εγκαθίδρυση Δημοκρατίας ως πολιτικός στόχος και το "δεν χρωστάμε τίποτα, μας χρωστάνε τα πάντα", αφορά το 95% του λαού. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.
Ο λαός έχει δώσει το μήνυμα του. Έχει δώσει την εντολή:
  • Την έδωσε με τους "αγανακτισμένους": "Άμεση δημοκρατία τώρα".
  • Την έδωσε και στις εκλογές του 2012, κατακερματίζοντας το πολιτικό σύστημα.
  • Το δίνει σε κάθε επαφή μαζί του σε όσους θέλουν να ακούσουν τι λέει.
  • Τη δίνει, με αδιαμφισβήτητο τρόπο στις σφυγμομετρήσεις που έκρυψαν τα ΜΜΕ (Ευχαριστούμε τον κ. Γ.Δελαστίκ):
"Το 89% κρίνει ανεπαρκή τη λειτουργία του πολιτεύματος. Το 94% δεν εμπιστεύεται τα κόμματα.  Το 54,5% πιστεύει ότι μόνο αν δημιουργηθούν καινούργια κόμματα μπορούν να πάνε καλύτερα τα πράγματα".
Δεν υπάρχει επανάσταση, χωρίς οργάνωση που να την προετοιμάζει. Αγώνας με όλα τα μέσα, ακόμα και με εκλογές. Κι ας αφήσουμε εκείνους τους λίγους, να λένε τα δικά τους.
Όσοι πιστοί στη δύναμη του λαού και την ικανότητα του να γνωρίζει, να ανατρέπει και να δημιουργεί, προσέρχονται.
Ο καθένας εκεί που βρίσκεται, το λέει στον διπλανό του και συντονιζόμαστε.
Για να μετατραπεί η πλειοψηφική δυσαρέσκεια σε πλειοψηφική πολιτική δύναμη, χρειάζεται μια οργάνωση ανατροπής και εγκαθίδρυσης δημοκρατίας. " "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, με χαρακτηριστικά δημοκρατικής διαδικασίας.
Αυτό μόνο. Το τόσο λίγο. Το τόσο Μεγάλο.
Οι Έλληνες μπορούν να γράψουν, ξανά, την ιστορία του κόσμου. Όπως το έχουν ξανακάμει.
 
 
Μένει να γνωριστούμε καλύτερα.
Τα κόμματα, ας λάβουν σοβαρά υπόψη το μήνυμα που στέλνει ο λαός. Η άλλη λύση είναι να εξαφανιστούν. Η φωνή των αποκάτω, δηλαδή του 95% των Ελλήνων, θα γίνει η οργανωμένη φωνή που θα τελειώσει όσους έχουν δώσει τη ψυχή τους στον Μαμωνά Δανειστή.
Τα σχόλια και οι διαπιστώσεις τέλειωσαν. Είναι η ώρα της δράσης. Υπέρ Βωμών και Εστιών. Υπέρ πάντων Αγών.
Περιμένουμε τις απόψεις σας: ithacanet.gr@gmail.com

ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
twitter:@egerssi

            Τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, με άλλα λόγια, η απόλυτη υποταγή μας στους τροϊκανούς, οι οποίοι επιδεικνύουν απέναντί μας συμπεριφορά τοκογλύφου δανειστού προς δανειολήπτη και όχι ισότιμου εταίρου στον ίδιο συνασπισμό, εξαθλίωσαν τον λαό μας και εκχωρήθηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Παρ΄όλα ταύτα, από τον Μάιο του 2013 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση και με βάσει την παράγραφο 6 του άρθρου 110 του Συντάγματος (δεν επιτρέπεται αναθεώρηση του Συντάγματος προ της παρόδου πενταετίας από της περατώσεως της προηγουμένης) θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία νέας συνταγματικής αναθεώρησης. Διότι όπως, λέει και ο θυμόσοφος λαός μας: «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Είναι λοιπόν, κατεπείγουσα η αναγκαιότητα γενναίας αναθεώρησης του Συντάγματος, από τη στιγμή που όλοι οι μετέχοντες του σημερινού πολιτικού συστήματος έχουν παραδεχτεί πως αυτό το πολιτικό σύστημα έχει πτωχεύσει και η πατρίδα μας βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Έτσι, απαιτούνται βαθιές τομές στο υπάρχον Σύνταγμα, κάτι που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες αναθεωρήσεις, και μοιραία μας οδήγησαν ως χώρα στον γκρεμό! Απαιτούνται ουσιαστικές διαρθρωτικές και ριζοσπαστικές τομές που θα έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας, η οποία σήμερα επί της ουσίας έχει καταργηθεί. Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η κομματοκρατία που κατασπαράσσει τα σωθικά της υγιούς κοινωνίας. Απαιτούνται ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας αυτής της αθεράπευτης, αντιπαραγωγικής και διεφθαρμένης δημόσιας διοίκησης, που θα έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ των άλλων να πατάξει τις παθογένειες δεκαετιών του Ελληνικού κράτους, όπως, η φοροκλοπή, η φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο, η λαθρομετανάστευση κλπ.  
            Άλλωστε, αυτήν την αναγκαιότητα, δηλαδή της σαρωτικής αναθεωρήσεως του Συντάγματος, πρώτος από όλους διατυμπάνισε ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αντώνης Σαμαράς, όταν δήλωνε τον Δεκέμβριο του 2010 στην επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος της ΝΔ: «Η ΝΔ είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά όχι σε αλλαγές στο πόδι. Ζητούμε διαρθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα. Όχι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική». http://www.skai.gr/news/politics/article/158250/an-samaras-anatheoritiki-vouli-to-2013/  Όπως επίσης, δήλωνε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στις 6 Απριλίου 2011: «το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και απαιτείται τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση». Και από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε ημέρες 78ης ΔΕΘ, ας θυμηθούμε τι ακριβώς εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, δυο χρόνια πριν, από του βήματος της 76ης ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2011: «Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά χρειάζεται και σωστά μέτρα. Με άμεσα αποτελέσματα. Θα σας μιλήσω τώρα επιγραμματικά για τις πέντε μεγάλες προτεραιότητές μας σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Όμως, το πιο σημαντικό-προϋπόθεση και επιστέγασμα όλων όσων θα ακούσετε-είναι η μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος. Για να γίνουν οι θεσμοί πιο λειτουργικοί, η χώρα πιο ανταγωνιστική και ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Είναι αυτή η κεντρική ιδέα της σαρωτικής συνταγματικής αναθεώρησης 31 σημείων, που προτείνει η παράταξή μας. Και όλες οι μεταρρυθμιστικές τομές, που θα σας πω τώρα, μαζί με την συνταγματική αναθεώρηση, θα αποτελέσουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Ώστε να υπάρξουν προοπτικές επανεκκίνησης παντού. Και να μπούμε πια στην εποχή της Νέας Μεταπολίτευσης…». 
            Πράγματι, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς, που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ηγείτο του αντιμνημονιακού αγώνα, είχε συστήσει «επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος» με επικεφαλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μετά από μήνες επεξεργασίας του υπάρχοντος Συντάγματος, η εν λόγω επιτροπή κατέθεσε πόρισμα που περιελάμβανε τα 31 διορθωτικά σημεία του Συντάγματος και για τα οποία ανέφερε ο κ. Σαμαράς στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο σημείο αυτό θα ήταν ωφέλιμο να θυμηθούμε εκτός των άλλων κάποια από αυτά τα σημεία: «Αρ. 4) Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή. Αρ. 7) Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους. Αρ. 8) Συνταγματική πρόβλεψη για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των 3 Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας. Αρ. 9) Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των πολιτικών κομμάτων και εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους. Αρ.10) Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή. Αρ.14)  Συνταγματική κατοχύρωση της ακρόασης κοινωνικών φορέων κατά την εξέλιξη της νομοθετικής διαδικασίας. Αρ.19)  Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου. Αρ.25)  Αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία. Αρ.30) Ρητή πρόβλεψη για την προστασία της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας. Αρ.31) Εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών».
            Ωστόσο, εκείνος ο οποίος αποδεχόταν πως «το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και απαιτείτο τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση» και επιπρόσθετα πως «Η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές», είναι ο ίδιος ο οποίος έχει στείλει στις καλένδες το πόρισμα της επιτροπής αναθεωρήσεως του Συντάγματος της ΝΔ για την αναθεώρησή του, αφού επί 16 μήνες που είναι Πρωθυπουργός δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια ή έστω αναφορά στο μείζον ζήτημα ανατάξεως της χώρας. Επιπρόσθετα, απέφυγε επιμελώς να κάνει την παραμικρή αναφορά, στην πρόσφατη ομιλία του στην 78η ΔΕΘ και επιπλέον δεν ήταν η ομιλία του δεσμευτική από υποσχέσεις. Άλλωστε, η πολιτική αίγλη της 78ης ΔΕΘ, όπως και πέρσι,  υποβαθμίστηκε από τη στιγμή που αντιδημοκρατικά ο Πρωθυπουργός απαγόρευσε την συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ. Αυτή η συνέντευξη του Πρωθυπουργού, μέσω και των ερωτήσεων που πάντα ακολουθούσαν, ήταν επί δεκαετίες κατά κάποιο τρόπο δεσμευτική των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού.
            Συνεπώς, αποδεικνύεται πως ο Πρωθυπουργός και η πολιτική του καμαρίλα δεν σέβεται τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις του προς τον Ελληνικό λαό (τελευταία αναφορά Σαμαρά στην αναθεώρηση του Συντάγματος έγινε στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο τον Μάιο του 2013). Αποδεικνύεται πως δεν έχει καμιά διάθεση να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να κατατεθεί σχετική πρόταση από τουλάχιστον 50 Βουλευτές του κόμματός του, για να ανοίξει ο διάλογος της αναθεωρήσεως του Συντάγματος! Και αφού η ΝΔ και ο Πρόεδρός της αποφεύγουν την υλοποίηση των εξαγγελιών τους, όπως ο διάβολος το λιβάνι, τι κάνουν τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως; Γιατί δεν ξεκινούν να πιέζουν την κυβέρνηση για δημοψήφισμα από τον κυρίαρχο λαό, με βάσει την αποδοχή από τη ΝΔ του 25ου σημείου της επιτροπής τους αναθεωρήσεως του Συντάγματος, όπου αποδέχονται την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία; Γιατί δεν προτάσσουν το αρ. 1 παρ. 3 του Συντάγματος που ορίζει πως: «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται, όπως ορίζει το Σύνταγμα»;
                                                                                                            (Συνεχίζεται) 

ΥΣ.:
Διατυπωμένη άποψή μου με το άρθρο μου: «Νέο Σύνταγμα-Άλμα ελπίδας στο μέλλον», στις 21 Μαρτίου 2011, πως η καλύτερη λύση είναι ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ με ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και όχι ή όποια αναθεώρηση του υπάρχοντος Συντάγματος http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/1-2011-04-15-06-36-08%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%2021%20%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85%202011