ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.5.11

Μήπως κάποιοι άρχισαν να καπηλεύονται τους «αγανακτισμένους»;

Συνεχίζεται η προσέλευση των Ελλήνων κάθε απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και σε άλλες πλατείες σε άλλα μέρη της χώρας μας. Είναι ενθαρρυντικό το μήνυμα από όσους κατεβαίνουν και διαμαρτύρονται ειρηνικά μπροστά στο κοινοβούλιο.

Σύντομα όμως, θα προκύψουν πολλά προβλήματα. Αυτά θα είναι η πιθανή καπήλευση αυτών των ενεργειών ή ακόμη και προβοκάτσια.

Προς το παρόν το «σύστημα» δεν δείχνει να ανησυχεί από τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις πλατείες. Αυτό που σκέφτονται οι του «συστήματος» είναι πως κάποια στιγμή με την πάροδο του χρόνου θα ατονήσουν αυτές οι καθημερινές συγκεντρώσεις. Εάν δεν ατονήσουν πολύ πιθανόν είναι να δράσουν διαφορετικά. Όταν λέω διαφορετικά, εννοώ με τον τρόπο που ξέρει το
«σύστημα» να υπερασπίζεται τα κατακτημένα. Μερικοί γνωστοί άγνωστοι, τσιράκια τους, θα ρίξουν μερικές μολότοφ, θα πλακωθούν με τα ΜΑΤ και φυσικά θα πάνε οι αγανακτισμένοι στα σπίτια τους.

Οι δημοσιογράφοι ξαφνιάστηκαν από την μαζικότητα των συγκεντρώσεων και άρχισαν να κάνουν τα πάντα για να δικαιώσουν τον τίτλο τους, όπως, ρουφιάνοι, παπαγαλάκια και εξυπηρετητές του συστήματος, προβάλλοντας στα ΜΜΕ πολύ το θέμα με τους "αγανακτισμένους".

Αυτοί οι πολίτες που κατεβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος θα πρέπει να προσέξουν πολύ την κατασκήνωση που έχουν κάνει κάποιοι στο σιντριβάνι της πλατείας και τις ομάδες εργασίας που ζητούν να φτιάξουν. Δεν έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν τα πολλά θέματα που προκύπτουν, μαζεύουν ονόματα και τηλέφωνα, δεν έχουν blogs, δεν γράφουν σε blogs δεν διακινούν ιδέες παρά μόνο θέλουν κάτι να εξυπηρετήσουν... Τι είναι αυτό το κάτι; Έχουν μια νοοτροπία διαφορετική απο αυτούς τους "αγανακτισμένους" πολίτες που συγκεντρώνονται επάνω στο δρόμο απέναντι απο το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Κοιτάξτε τις φάτσες τους, το στυλ τους, τα σακίδιά τους, πολύ έχουν και τα κράνη στα χέρια τους, τα μαντήλια και τα φουλάρια τους. Ατημέλητο στυλ και οι περισσότεροι έχουν κοτσιδάκι με μούσια. Δεν νομίζω ότι αυτοί είναι οι αγανακτισμένοι πολίτες, που τους έκοψαν τα χρήματα, τους απέλυσαν και τους πλήγωσε η πολιτεία.

Όλοι εκεί στην πλατεία λένε ότι δεν ανήκουν πουθενά και όλοι είναι αρχηγοί στις ομάδες εργασιών. Κανένας από αυτούς δεν παίρνει πρωτοβουλίες παρα μόνο πως θα ελέγξουν μια κατάσταση που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει στην πλατεία με τις σκηνές τους και την πρόχειρη τέντα.

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια διαδικτυακή προσπάθεια να κατευθυνθεί ο κόσμος προς αυτή την σελίδα http://real-democracy.gr. Χωρίς όνομα και επώνυμο δεν ξέρουμε ποιοι είναι τι είναι, παρα μόνο μας λένε ότι είναι αγανακτισμένοι.

Αυτοπαρουσιάζεται ως η επίσημη σελίδα του κινήματος των αγανακτισμένων και σε πολλές φυλλάδες (π.χ ελευθεροτυπία) παραπέμπουν τον κόσμο εκεί!

Επικοινώνησα με μερικούς εκ των δημιουργών απο τις σελίδες/events στο facebook και μεταξύ άλλων η πιο ενδιαφέρουσα απάντηση ήταν η εξής:

κλίκ για μεγένθυση
''Εχεις δικιο.. δεν ειναι το επισημο site των αγανακτισμενων.. οι αγανακτισμενοι δεν εχουν καποιο site περα απο το δικο μου Blog και αλλα 2-3 καθως και αυτα που τους υποστηριζουν, οπως πχ εσυ.. Θα βγαλω ανακοινωση να υπαρξει προσοχη απο τους αγανακτισμενους γιατι πανε να μας ενταξουν σε καποιο κομμα-ιδεα..''

Το κίνημα των αγανακτισμένων ΔΕΝ έχει κάποια επίσημη σελίδα καθώς και ΔΕΝ έχει εκπροσωπους!

Είμαστε απλοί πολίτες που αγανάκτησαν απο την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.

Επίσης να πούμε πως την πρώτη σελίδα στο facebook με τίτλο "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" την έφτιαξαν ένας 18χρονος και 2 φίλοι του με την ελπίδα πως η Ελλάδα θα ξυπνήσει..

Προσέξτε λοιπόν όσο μπορείτε, κρατήστε την ενέργειά σας, κατεβαίνετε στις πλατείες, φωνάξτε για το δίκαιο σας και να είστε έτοιμοι, ο Θεός είναι μεγάλος και θα μας δείξει τον δρόμο. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να διαβάζουμε, να σκεφτόμαστε και να είμαστε έτοιμοι για όλα.

Μην αφήνετε να σας χειραγωγούνε... Κατέβείτε μια μέρα και δείτε ΜΟΝΟΙ σας τι πραγματικα γίνετε και έπειτα εκφράστε την όποια άποψη σας...  Θετική η αρνητική... Εγώ εδώ θα είμαι να διαβάσω τι σας άρεσε και τί όχι. Μην κάθεστε να διάβαζετε για ένα γεγονός που συντελλείται ακριβώς δίπλα σας... απλά βγείτε και δείτε!!!!

Από εκει και πέρα όλα θα έρθουν όπως πρέπει γιατί η χώρα μας αξίζει να πρωταγωνιστεί απο την θετική μεριά και όχι απο την αρνητική.

Λόγιος Ἑρμῆς  με πληροφορίες απο Ιδεοπηγή

ΤΡΙΗΜΕΡΟΝ ΣΟΥ ΕΓΕΡΣΙΝ

DUSTOFROAD

To Σύνταγμα του 2011, δεν θα κάνει το ίδιο λάθος με το Πολυτεχνείο του 1973. Δεν θα γεννήσει Λαλιώτηδες και Δαμανάκες. Ο ελληνικός λαός, πήρε την υπόθεσή του στα χέρια του

Τρίτη μέρα των διαδηλώσεων χθες στο Σύνταγμα, και όλο και περισσότεροι απλοί ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ Έλληνες πολίτες, προστίθενται στο ποτάμι της οργής που άρχισε να σχηματοποιείται εδώ και μέρες, απέναντι στους νεοταξίτες κατοχικούς συνεργάτες των διεθνών τοκογλύφων.

Η διαδήλωση μετατρέπεται σιγά αλλά σταθερά, σε εφιάλτη του συστήματος. Η Ελλάδα που ελπίζει, η Ελλάδα που αντιστέκεται, στέκεται στα πόδια της, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς το σύνολο του αριστεροδέξιου πολιτικού κατεστημένου: Μαζέψτε τα και φύγετε.

Παρά τις έντεχνες προσπάθειες των κομμάτων, των συντεχνιών και των σοροχρηματοδοτούμενων οργανώσεων να διεισδύσουν στη διαδήλωση, ο Λαός αντιστέκεται είτε με οργή, πότε με περιφρόνηση γιουχάροντάς τους, πότε σηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία και πότε τραγουδώντας με συγκίνηση τον εθνικό μας ύμνο.

Ιδιαίτερα τα νέα παιδιά μας, αυτά που παγιδεύτηκαν κάποια στιγμή σε εκδηλώσεις αντικοινωνικής οργής, καθοδηγούμενες από μια χούφτα σοροχρηματοδοτούμενων παλιανθρώπων, με γελαστά πρόσωπα και με μάτια γεμάτα ελπίδα, πιασμένα χέρι χέρι με 50άρηδες και 60άρηδες, διαδηλώνουν με πάθος: «Εεεε…Οοοο… Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω». Η ακόμη, απευθυνόμενα στους παραταγμένους αστυνομικούς των ΜΑΤ τους καλούν: « Αν έχετε τιμή, αν έχετε Πατρίδα, ανάποδα ανάποδα γυρίστε την ασπίδα».

Σαστισμένα τα κομματικά μαγαζιά, στέκονται αμήχανα μπροστά στην λαϊκή οργή. Έκπληκτα τα παραδοσιακά «γκρουπούσκουλα», δεν αποφασίζουν ακόμη αν πρέπει να αφήσουν κάτω τα σφυροδρέπανα και να πάρουν επιτέλους στα χέρια τους το σύμβολο της ελευθερίας και της δημοκρατίας: Την ελληνική σημαία. Καταδικασμένα στην θλιβερή τους απομόνωση, ελάχιστα χρωματιστά πανό, να δαχτυλοδείχνουν την μιζέρια κάποιων, που δεν μπορούν να ξεφύγουν από την εγωμανιακή τους κακομοιριά. Μαυροκακαρισμένα από το κακό τους τα σοροχρηματοδοτούμενα ανθρωπάκια, βλέπουν την διαδήλωση να ξεφεύγει από τα αρχικά τους σχέδια και να γίνεται καθαρά ελληνική υπόθεση. Υπόθεση του ελληνικού Λαού.

Τα μέλη και οι φίλοι του Πατριωτικού Μετώπου, κρατώντας με παρρησία την αρχή του Κινήματος, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. Ενώνουν τη φωνή τους με τη φωνή του Λαού, δεν προπαγανδίζουν, δεν καθοδηγούν, δεν «πασάρουν» κουτοπόνηρα αυτοκολητάκια με το σήμα της οργάνωσης, όπως επιχείρησαν να κάνουν διάφοροι περίεργοι τύποι, προερχόμενοι από αγνώστου ταυτότητας οργανώσεις.

Την ίδια ώρα, κοινή πεποίθηση του Λαού που συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα, μετά μάλιστα την εμφάνιση κάποιων πεμπτοφαλαγγιτών σε μεγαλοχουντοκάναλο της Αθήνας και οι οποίοι επιχείρησαν να παρουσιαστούν ως εκπρόσωποί μας, είναι πως, όποιος επιχειρήσει να παρουσιαστεί ως εκφραστής της λαϊκής οργής του Συντάγματος, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Δεν θα επαναλάβουμε το λάθος του Πολυτεχνείου του 1973, γεννώντας από τα σπλάχνα του αγώνα και της αγωνίας μας, Λαλιώτηδες και Δαμανάκες. Μαζί με το «ούστ» στο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, «ουστ» και στους «ινστρούχτορες» τους «μεσσίες» και τους «σωτήρες» που επιχειρούν να προκύψουν από την οργή μας.

Η Ελλάδα των οραμάτων των αγωνιστών της ελευθερίας που έδωσαν τη ζωή τους για τούτον δω τον τόπο με τα «αετόμορφα ψηλά βουνά», σήμερα κάνει αυτό που της ζήτησε ο Ποιητής, που συμπλήρωσε φέτος 100 χρόνια από τη γέννησή του: «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική. Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρίξει. Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου. Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων».

Ζήτω η Ελλάδα μας και κάθε τι μοναχικό στον κόσμο αυτό. Η Ελλάδα που ελπίζει. Η Ελλάδα που επιμένει. Η Ελλάδα που αντιστέκεται. Η Ελλάδα μας, είναι επιτέλους στα χέρια του Λαού της. ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΠΑ.ΜΕ

Προκλήσεις Ολλανδικού τύπου

Στα χνάρια του γερμανικού περιοδικού Focus αποφάσισε να βαδίσει η ολλανδική εφημερίδα De Pers, υψώνοντας την τουρκική σημαία στην κορυφή τρούλου εκκλησίας της Σαντορίνης.
Το προκλητικό εξώφυλλο της εφημερίδας έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όπως αυτά του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία ή να εμφανίζεται ως ζητιάνα.
Με τη βοήθεια του Photoshop, το free-press έντυπο τοποθέτησε στη θέση του σταυρού της εκκλησίας την τουρκική σημαία προκειμένου η φωτογραφία να συνοδεύσει άρθρο αναφορικά με τους Τούρκους που, ενόψει πτώχευσης της Ελλάδας, βρίσκουν ελκυστικές τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

 Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο επικείμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με τη δημοσιογράφο να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πουλήσει κρατικές τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέρος του ΟΤΕ, τα λιμάνια του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και ορισμένους αερολιμένες.
Επιχειρηματίες από την Τουρκία, όπως σημειώνει η δημοσιογράφος της De Pers Eva Ludemann, ετοιμάζονται να αγοράσουν ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια και ακόμα και σύνολο νησιών.
Αναφέρει μάλιστα ειρωνικά, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, ότι οι διπλωμάτες της χώρας μας σφουγγαρίζουν τους διαδρόμους επειδή τα χρήματα δεν επαρκούν για να συντηρήσουν προσωπικού καθαρισμού.

http://syndesmos71.blogspot.com/

Προεδρικό Μέγαρο: Σκηνικό μελοδράματος

Η χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν μια κακότεχνη, μελοδραματική παράσταση για τις «δραματικές» στιγμές που ζει η Ελλάδα.
Όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε για να δραματοποιήσει το πολιτικό κλίμα προς την κατεύθυνση των λύσεων που έχουν αποφασιστεί από τους πραγματικούς κυβερνήτες: Διεθνείς και ντόπιοι «νταβάδες».
Καμία καθαρή «συναινετική λύση», σε τυπικό επίπεδο (σε ουσιαστικό υπάρχει) δεν θα μπορούσε να υπάρξει και να διατυπωθεί από μια τέτοια σύσκεψη…
Ήδη τα κόμματα μέχρι χθες ακόμα διατύπωναν καθαρά την άρνησή τους πάνω στην αποδοχή αυτής της πολιτικής.
Προχθές είχε στηθεί ένα παρόμοια θέατρο με τις πρωθυπουργικές επαφές των αρχηγών των κομμάτων…
Προς τι λοιπόν το καινούργιο θέατρο, με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Το ζήτημα είναι απλό: Το σημερινό θέατρο στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε για να κλιμακώσει το μελόδραμα της «έκτακτης ανάγκης» και να φορτίσει, ακόμα πιο εκβιαστικά το πολιτικό κλίμα.
Δόθηκε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ μια παράσταση ελληνικού μελοδράματος, παράσταση η οποία θα διευκολύνει και θα προωθήσει, την τυπική φόρμα της συναίνεσης. Δηλαδή τις άμεσες πολιτικές λύσεις που έχουν προαποφασιστεί από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας: Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή τίποτα «μεικτά» συναινετικά σχήματα (πολιτικών και προσωπικοτήτων).
Οι ηθοποιοί του μελοδράματος επιχείρησαν να δώσουν και στα πρόσωπά τους το ανάλογο ύφος.
Αυτό αποτυπώθηκε καθαρότερα στον κλόουν της παράστασης, τον Καρατζαφέρη. Μας εμφανίστηκε «τσακισμένος» από την «αγωνία» και τον «πόνο» για την Ελλάδα και μίλησε, σαν Μάρθα Βούρτση, για τους «κακούς» που δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες τους!!!
Τέτοιοι καραγκιόζηδες κοσμούν το πολιτικό μας τοπίο.
Η δε Παπαρήγα μας μίλησε γενικά για τον καπιταλισμό των Μονοπωλίων, τα αρπακτικά της ΕΕ κ.λπ…
Αυτό που δεν μας είπε ήταν: ΓΙΑΤΙ συμμετείχε στο μελόδραμα;
Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ για να μας πει μετά ότι δεν συναινεί στον καπιταλισμό των μονοπωλίων!!!
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τις προεδρικές διαδικασίες της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ (και μάλιστα στη δραματοποίηση τους), και κατόπιν μας λέει ότι ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί!!!!
Μα, τόσο ηλίθιο περνάνε τον ελληνικό λαό;
Η σημερινή παράσταση στο Προεδρικό Μέγαρο ένα και μόνο στόχο είχε: Να νομιμοποιήσει τις καθεστωτικές διαδικασίες της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ και να δώσει σε αυτές δραματικό τόνο, τον τόνο της «έκτακτης ανάγκης», «ότι χανόμαστε αν δε βρεθεί λύση»!!!
Τη λύση την έχουν στα συρτάρια τους…
Απλώς προλειαίνουν το έδαφος και φορτίζουν αποπνιχτικά το κλίμα για να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ με όσο λιγότερους κραδασμούς.
Αυτό το έδαφος καλλιεργούν και τα δήθεν «αριστερά» κόμματα με την πρακτική τους συμμετοχή, καταναλώνοντας απλώς ρητορικές κορώνες εναντίον της συναίνεσης…
ΠΗΓΗ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5699

Η "ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ!! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΩ Ο ΜΙΜΗΣ !! Μίμης: “Αν βγούμε από το Ευρώ θα χιμήξουν οι Τούρκοι”.


Μαζί με την Δαμανάκη ο αυτοεξευτελισμός για την γενιά του Πολυτεχνείου συνεχίζεται. Μια γενιά για την οποία η Ιστορία  και ο Ιστορικός  έχει φρικάρει με τα έργα της.
Μια γενιά που οδήγησε τους έλληνες στο να απαξιώσουν την προϋπάρχουσα ταυτότητα τους και κόψουν το ένα τους πόδι και τις ρίζες τους. Που μας οδήγησε στο να αποσυρθούμε από την προνομιακή μας περιοχή της μεσογείου και γενικά της κοντινής ανατολής. Μια περιοχή στην οποία κάνουμε μπίζνες και εξάγουμε πολιτισμό και επιρροή από την εποχή του Μ Αλέξανδρου, των ρωμαίων, και των βυζαντινών και μέχρι σήμερα.
Μια περιοχή  στην όποια  σήμερα (και πάλι μετά από αιώνες)  μετακινείται ο δυτικός καπιταλισμός. Μετακινείται  με χώρες υποδοχής του την Τουρκία  του 5% ανάπτυξη, και τα βαλκάνια (έκτος βεβαίως της Ελλάδος).
Μια περιοχή που μαζί με την μεσόγειο είναι ήδη Ιστορικό φιλέτο και στην οποία σύντομα χώρα μας θα κληθεί να “παλέψει”  για τα συμφέροντα άλλων. Των Αμερικανών, των Γερμανών, των Ρώσων ή των Γάλλων. Και θα παλέψει  δυνατά, μήπως έτσι μπορέσει να τσιμπήσει κάτι και για την ίδια,  κυρίως όμως για να κόψει την  φόρα της Τουρκίας που θα κάνει το δικό της παιχνίδι.
Και πάλι, όταν θα νικήσουν οι Αμερικανοί, θα μας «ξεβγάλουν» με ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και άντε το πολύ πολύ, μια επίσκεψη του φυλάρχου μας στον Πλανητάρχη,  με την οποία θα χαρούν οι ιθαγενείς για την σπουδαία μας σχέση.
Μια γενιά που αποχώρησε από παντού και βήμα βήμα έμαθε τις επόμενες γενιές  πώς το κυπριακό είναι (τελικά) θέμα των δυο κοινοτήτων, και ότι το αιγαίο (έλα μωρέ τώρα Εθνικιστή) έχει ψιλογκριζάρει…
Μια Γενιά χωρίς αυτοπεποίθηση που παρέμεινε οπαδός των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου σε όλη της την ζωή. Που αναγνώρισε την αυθεντία, την πρόοδο, την σκέψη, και το δικαίωμα στην ηγεσία μόνο σε όσους έρχονταν απ έξω. Ψωνισμένοι με Χαρβαρντ και  London School of Economics και όχι με ΑΠΘ Μετσόβιο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Δημοκρίτειο ή το  Παν/μιο  Κρήτης
Πνευματικά υποτελείς…
Και μας έκαναν φτωχό συγγενή, μας κέρασαν χλεύη και ξεφτίλα, μας έκαναν βάρος της Ευρώπης για μια χούφτα ευρώπουλα και για να καλύψει τους μεταφυσικούς της φόβους.
Έφτιαξαν μια χώρα χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς όραμα και σχέδιο, που έχασε σταδιακά τους όλους τους στόχους της.  Μια χώρα που βαδίζει σε βέβαιη εθνική καταστροφή οικειοθελώς, με μοναδικό της στόχο να μείνει στο ευρώ και μέρος της καταστροφής της  ως το τέλος. Η πρόταση του Ανδρουλάκη και της γενιάς του που κυβερνά, είναι να είμαστε μέσα στην φωτιά, στο πυρήνα του ηφαιστείου -αν έτσι μας πουν- και μονιασμένοι… καιόμενοι ολοσχερώς ότι και αν γίνει σε βάρος μας.  Διότι αν βγούμε από την φωτιά θα είμαστε μοναχοί…
Έφτιαξαν χώρα  που αποχωρεί από την γειτονιά στην οποία έρχονται επιτέλους οι δουλειές μια χώρα που  αυτοκαταστρέφεται χωρίς εθνικό δικό της σχέδιο.
Και τώρα που αρχίζουμε να μιλάμε και να αναθεωρούμε την στάση μας ψάχνοντας τα βασικά όπως: Μια νέα αφήγηση, ένα απλό σχέδιο για μια νέα πορεία,  ο Μίμης ο Ευρωσκοταδιστής εισβάλει για να μας πουλήσει φόβο με το  τούρκικο καντάρι.
“Αν δεν είμαστε στο Ευρώ θα μας την πέσουν οι Τούρκοι”
 Αντί να καθοδήγει  ή να κάνει κάνει αυτοκριτική. τρομοκρατεί  την σκέψη και το κόσμο. Αυτοεξευτελισμός. Όλο το σκεπτικό της γενιάς της ήττας του 1974 και όλων των επόμενων σε λίγες λέξεις.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Ανδρουλάκης κατά την τελετή για την επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού κατά της χούντας από το κατάστρωμα του αντιτορπιλικού ”Βέλος” είπε για το ενδεχόμενο εξόχου απο το ευρώ
”Μα δεν θα επιστρέψουμε στο 2000 με την δραχμή – δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα”. ”Αν δεν βάλουμε γρήγορα ζώνη ασφαλείας στη χώρα, αν δεν κηρύξουμε εθνική συναγερμό, η επόμενη κυβέρνηση, ακόμα και αν έχει τους πιο πατριώτες από τους πατριώτες, δεν θα είναι ελληνική.
Σήμερα θα σας πω ότι δεν θα έχουμε επιστροφή στη δραχμή -θα το πω με μια υπερβολή- θα επιστρέψουμε στη ζώνη της Λίρας. Αλλά δεν θα είναι η Βρετανική Λίρα”…

Γιάννης Παπαϊωάννου,

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ..

Χθες, κάτω στην πλατεία στο Σύνταγμα, κάποιοι "ανήλικοι" έπαιζαν σενάριο άμεσης δημοκρατίας.
Προς ενημέρωσή τους:
• Το μοντέλο του να μιλάει κάποιος σε μικρόφωνο για να γίνει για 5 λέπτα, μια φορά στη ζωή του κι αυτός διάσημος, κι από κάτω μερικοί μαλάκες να τον χειροκροτούν (όχι απαραιτήτως επειδή συμφωνούν με τα λεγόμενα, αλλά -κυρίως- γιατί όταν έρθει η σειρά τους να πάρουν το μικρόφωνο θέλουν να συμβεί το ίδιο), έχει παρέλθει ΚΑΙ ανεπιστρεπτί!!!
• Αμεση δημοκρατία ξέρετε τι σημαίνει; Με ρωτάνε για όλα, απαντάω σε όλα και προσμετράται η γνώμη μου. Πόσο δύσκολο το θεωρείτε, για να χρειάζεται το σεμινάριο;;;
Το θεατρικό που στήσατε χθες μου θύμισε παιδιά της ηλικίας του γιου μου (12 ετών), τα οποία, επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν σεξ.. παίζουν τις κουμπάρες!!!
 
Στεφανία Λυγερού

Υ.Γ. Μπορείτε να το συνεχίσετε το παιχνιδάκι σας, αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να ενοχλείτε τους υπόλοιπους ΕΝΗΛΙΚΕΣ που μένουν Σύνταγμα. Οπότε ή κλείνετε τα μικρόφωνα και σταματάτε τα παλαμάκια σας ή αλλάζετε πλατεία.

Σηκώνουν μανίκια για το πετσόκομμα

Μπορεί να πήρε στην τρόικα έναν χρόνο πιέσεων και στην κυβέρνηση έναν χρόνο «άμυνας», αλλά τελικά πέρασε η άποψη της τρόικας, σύμφωνα με την οποία το πραγματικό και μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το «βαθύ κράτος του ελληνικού Δημοσίου». Ως εκ τούτου η κυβέρνηση σηκώνει τα μανίκια, παίρνει τον μπαλτά και αρχίζει το πετσόκομμα τουλάχιστον 150.000 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Η αποφασισμένη σφαγή προσδιορίζεται ήδη με μελοδραματικούς τόνους ως η μητέρα όλων των μαχών που ανέλαβε να δώσει ο Γ. Παπανδρέου και η οποία θα καθορίσει τις εξελίξεις για την οικονομία, το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά και την εικόνα που θα έχει αυτός ο τόπος έπειτα από μερικά χρόνια.
Τα κακά μαντάτα για την κυβέρνηση, που ανέλαβε να διαχειριστεί το ζήτημα αυτό για λογαριασμό των πιστωτών (ή μήπως εκβιαστών;) είναι τέσσερα:
♦  Σήμερα που είναι διατεθειμένη να πουλήσει το μισό Δημόσιο και να βάλει λουκέτο στο άλλο μισό, θα χρειαστεί προηγουμένως να έχει απολύσει η ίδια όσους υπαλλήλους περισσεύουν.
♦  Αν δεν το πράξει, δεν θα πάρει τις δόσεις του δανείου, και δύσκολα θα βρεθούν πελάτες για τις ΔΕΚΟ. Κάτι που θα σηματοδοτήσει και χρεοκοπία για το κράτος.
♦  Αν το πράξει, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα ανεργίας, που θα προσθέσει άλλους 100.000-150.000 ανθρώπους (που ανήκουν μάλιστα στους άλλοτε καλοπληρωτές των τραπεζών) σε αυτούς που θα ψάχνουν εργασία σε έναν τόπο που δεν θα έχει. Και ταυτόχρονα θα έρθει αντιμέτωπη με το ίδιο σύστημα πολιτικής πελατείας που τη στήριζε για πολλές μεταπολιτευτικές δεκαετίες.
♦ Ακόμη κι αν η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τις «πολύφερνες νύφες» του ελληνικού Δημοσίου, σε καμία περίπτωση δεν θα πιάσει τις τιμές που ήθελε. Η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου, όπου σε λιγότερο από 2 μήνες (25 Μαρτίου-20 Μαΐου) έχουν χαθεί σχεδόν 18 δισ. σε κεφαλαιοποιήσεις, έχει αλλάξει και τη στρατηγική των ενδιαφερομένων, που δεν βιάζονται και περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη πτώση της αξίας των επιχειρήσεων, για να τις πάρουν κοψοχρονιά. Και αυτό μειώνει τις πιθανότητες πολλών υπαλλήλων να κρατήσουν τη θέση τους.
♦  Η προκρούστεια διαχείριση του θέματος που ακολουθεί η κυβέρνηση, για να αποδώσει, απαιτεί τη διέγερση κοινωνικών συγκρούσεων, φέρνοντας σε αντιπαράθεση αυτούς (τους δημοσίους υπαλλήλους) οι οποίοι υποτίθεται ότι προσπαθούν να γαντζωθούν στα «κεκτημένα» με τους υπόλοιπους εργαζόμενους προς τους οποίους υποδεικνύεται ο υποτιθέμενος εχθρός τους. Είναι προφανές πως η υπόθαλψη της σύγκρουσης είναι μεγάλο ρίσκο για την κυβέρνηση...

Απολύσεις 3x3
Το κύριο ερώτημα, βέβαια, είναι ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και από πού θα κοπούν. Την απάντηση δίνει ένας ειδικός τύπος, που ακόμη δεν είναι ακριβής όσο ένα μαθηματικό θεώρημα, αλλά δίνει το στίγμα των ημερών που θα έρθουν. Απολύσεις λοιπόν θα γίνουν:
♦ από τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ,
♦  από αυτές που θα ιδιωτικοποιηθούν (και πιθανότατα πριν να ιδιωτικοποιηθούν)
♦ και από αυτές που θα κλείσουν.
Οι απολύσεις θα γίνουν με έναν συνδυασμό τερματισμού συμβάσεων αορίστου χρόνου, εθελουσίας εξόδου και κανονικής απόλυσης μόνιμου προσωπικού.
Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012 - 2015 προβλέπει περικοπές 24 δισ. ευρώ, έτσι ώστε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού να έχει υποχωρήσει κάτω από το 1% στο τέλος του. Τα μισά από αυτά θα προέλθουν από αύξηση των εσόδων (φόροι και αποκρατικοποιήσεις), ενώ τα άλλα μισά από περικοπές δαπανών. Η τρόικα όμως ζητά τουλάχιστον τα 6 δισ. από αυτά να μπουν στο ταμείο φέτος, με μετρήσιμες και δεσμευτικές κινήσεις, ψηφισμένες από τη Βουλή, ενδεχομένως και με αυξημένη πλειοψηφία. Κάτι που σημαίνει ότι οι απολύσεις θα ξεκινήσουν τώρα!
Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι την άγουσα θα πάρει το 30%-35% των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου (περίπου 45.000) που απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτό θα μειώσει το μισθολογικό κόστος κατά 600 εκατ. ευρώ. Όμως το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τους 130.000 εργαζομένους... Και αυτοί θα ζουν τα
επόμενα χρόνια επί ξύλου κρεμάμενοι. Ιδιαίτερα καθώς το σύνολο των αποχωρήσεων από το Δημόσιο θα ξεκινήσει από τις 150.000 για να φτάσει ίσως και τις 200.000. Από πού όμως μπορεί να φύγουν τόσοι υπάλληλοι;

Ζώνες κινδύνου...
Για να πάρει η Ελλάδα τη δόση (της), το κλιμάκιο της τρόικας απαίτησε:
1 Την πλήρη ιδιωτικοποίηση εταιρειών του Δημοσίου με μεγάλη αξία, όπως η ΔΕΠΑ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και τα ΕΛΤΑ, ενώ υπό συζήτηση τέθηκαν οι κρατικές τράπεζες ΑΤΕ, Τ.Τ. και Attica, με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να γίνεται ο πρώτος στόχος.
2 Να μπει τώρα το λουκέτο στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ ή και σε άλλους προβληματικούς φορείς του Δημοσίου. Ζήτησε μάλιστα να ανακοινωθούν από τώρα τα ονόματα δεκάδων φορέων που θα σταματήσουν τη λειτουργία τους, καθώς και αυτών που θα συγχωνευθούν με άλλους ή με τις υπηρεσίες υπουργείων.
Με δυο λόγια, δημιουργούνται δύο μεγάλες ζώνες επικινδυνότητας:
Η πρώτη και πιο καυτή αφορά τους εργαζομένους σε ζημιογόνους φορείς και ΔΕΚΟ του Δημοσίου, που απειλούνται με λουκέτο, άρα και με ανεργία.
Η δεύτερη, τους οργανισμούς που θα ιδιωτικοποιηθούν (πλήρως ή εν μέρει), όπου και πάλι θα διαταραχθούν οι σχέσεις εργασίας, με απολύσεις ή και εθελούσιες εξόδους.
Ποιες είναι οι πιο ζημιογόνες εταιρείες του Δημοσίου; Με βάση την κατάσταση που το ίδιο το Δημόσιο είχε δώσει στην τρόικα, αυτοί είναι οι:
ΟΣΕ Α.Ε. (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος)
ΕΔΙΣΥ Α.Ε. (Εθνικός Διαχειριστής Σιδη-ροδρομικής Υποδομής) ΤΡΕΝΟΣΕ Α.Ε. (Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και Φορτίου Ανώνυμη σιδηροδρομική Εταιρεία)
ΗΣΑΠ Α.Ε. (Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών - Πειραιώς)
ΗΛΠΑΠ Α.Ε. (Ηλεκτροκίνητα Περιοχής Αθηνών - Πειραιώς)
ΕΘΕΛ Α.Ε. (Εταιρεία Θερμικών Λεωφορείων)
ΕΑΣ Α.Ε. (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ, πρώην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) ΕΑΒ Α.Ε. (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία)
ΕΤΑ Α.Ε. (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης)
ΤΕΟ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων)
ΟΔΙΕ Α.Ε. (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος)
Από αυτούς, μόνο για την ΕΑΒ και τον ΟΔΙΕ έχουν οριστεί σύμβουλοι αποκρατικοποίησης. Κάτι που σημαίνει ότι για τους υπόλοιπους, και ιδιαίτερα για τον ΟΣΕ και τις εταιρείες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα πράγματα είναι δύσκολα. Άλλωστε και για τον ΟΣΕ, το «γαλλικό φλερτ» για τα ελληνικά τρένα που πριν από έναν χρόνο διαφημίστηκε στα μίντια, σήμερα μάλλον εξελίσσεται σε χυλόπιτα.

Οι... άγνωστοι
Πιο κάτω από τους μεγάλους και μετρήσιμους αυτούς οργανισμούς, η κατάσταση παραμένει χαώδης. Και αναδεικνύει αυτό που στην αρχή είπαμε για το βαθύ κράτος του ελληνικού Δημοσίου: 1.600 οργανισμοί που κανείς δεν γνωρίζει, αλλά υπάρχουν. Κι αν δεν υπάρχουν, οι υπάλληλοί τους πληρώνονται! Αυτό είναι το μυστικό του κράτους - Βυζαντίου στο οποίο καλείται να βάλει τέλος η κυβέρνηση μέσω των πιέσεων της τρόικας.
Τον Δεκέμβριο του 2010, συγκλήθηκε μία υπουργική επιτροπή υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο για να βάλει τάξη στο κράτος. Σας παραθέτουμε αυτούσια τα αποτελέσματα της σύσκεψης όπως καταγράφηκαν από την αντιπροεδρία. Φαίνονται τα ονόματα των οργανισμών που από τότε τελούσαν υπό κατάργηση, αλλά εδώ και ενάμιση χρόνο κανείς δεν έχει πειράξει...
Πρώτον, εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός Πολυκλαδικού - Πολυτεχνολογικού Κέντρου που θα συμπεριλάβει φορείς όπως η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ) Α.Ε., η Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Ανάπτυξης Μετάλλων (ΕΒΕΤΑΜ) Α.Ε., το Κέντρο Αργιλομάζης (ΕΛΚΕΑ) Α.Ε., το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛΚΑ)Α.Ε.κ.ά.
Δεύτερον, εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός Ενιαίου Φορέα Τυποποίησης - Μετρολογίας που θα συμπεριλάβει οργανισμούς όπως ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (ΕΙΜ), αφού λυθούν τυχόν νομικά ζητήματα.
Τρίτον, προωθείται η απορρόφηση της Εταιρείας Διανομής Αερίου Α.Ε. από τη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου ΔΕΠΑΑ.Ε.
Τέταρτον, προωθείται η ενοποίηση των διοικήσεων 16 οργανισμών αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε τρεις κατηγορίες με βάση το αντικείμενο δραστηριότητας, ως εξής: Γεωργική Ερεύνα - Κατάρτιση - Ενημέρωση, όπου περιλαμβάνονται το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), το Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών (ΙΓΕ), το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης «Δήμητρα» (ΟΓΕΕΚΑ), το Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας και η Εταιρεία Ανάπτυξης Αλιείας (ΕΤΑΝΑΛ) Α.Ε. Τρόφιμα, όπου περιλαμβάνονται ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ), η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας, η Κεντρική Αγορά Αθήνας και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης. Πληρωμές - Έλεγχοι, όπου περιλαμβάνονται ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), η ΑΓΡΟΓΗ και η ΚΤΓΚ.
Πέμπτον, προωθείται η κατάργηση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής ως ανενεργού (αρμοδιότητας υπουργείου Οικονομικών).
Έκτον, προωθείται η κατάργηση ανενεργών φορέων του υπουργείου Παιδείας, όπως η Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών, η Ιόνιος Ακαδημία, το Διαπανεπιστημιακό Συμβούλιο Έρευνας, το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου (ΙΧΘΥΚΑ) Α.Ε. και η Εταιρεία Ανάπτυξης Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΑΝΤ) Α.Ε.
Έλεγε επίσης τότε η αντιπροεδρία ότι αυτές δεν είναι ούτε 50 από τις 1.600 εταιρείες και πως «σε δεύτερο στάδιο θα προχωρήσει η ενοποιημένη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου και συνεπώς και των οργανισμών που εμπλέκονται με αυτή. Ομοίως και ο εξορθολογισμός του συστήματος συγκοινωνιακών φορέων του λεκανοπεδίου, θέματα για τα οποία η Επιτροπή θα λάβει αποφάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ειπώθηκε η περίπτωση του ΜΕΤΡΟ, όπου οι τρεις γραμμές έχουν... δύο διοικητικά συμβούλια! Και τα διοικητικά συμβούλια αναφέρονται επειδή όλοι αυτοί οι οργανισμοί έχουν διοικητικά συμβούλια που πληρώνονται. Βέβαια, από τον Δεκέμβριο του 2010 δεν έγινε τίποτα και τα θέματα ανέλαβε να λύσει η τρόικα...

Η αλυσίδα των απολύσεων
Το πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός των απολύσεων είναι κάτι που ούτε στην κυβέρνηση δεν γνωρίσουν ακόμη. Και μάλιστα επιδιώκουν για πολιτικούς λόγους να το «ρίξουν» στην τρόικα. Στο υπουργείο Εσωτερικών μιλούν, πάντως, για έναν σχεδιασμό, βάσει του οποίου οι υπάλληλοι θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες: Τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και αυτούς που θα τεθούν υπό αξιολόγηση.
Όπως φαίνεται, το πρώτο κύμα των απολύσεων θα έλθει αυτόματα ως επίπτωση του «λουκέτου» στις ΔΕΚΟ. Αυτό θα καθιστά αδύνατη την απορρόφηση των εργαζομένων από άλλες κρατικές υπηρεσίες με βάση τον νέο κανόνα μιας πρόσληψης για κάθε 10 αποχωρήσεις. Έτσι, στα γρήγορα θα αποχαιρετήσουν τις θέσεις τους οι εργαζόμενοι σε φορείς που θα συρρικνωθούν ή θα κλείσουν και δεν θα κριθούν «επαρκείς» από το ΑΣΕΠ για μετάταξη στο Δημόσιο. Η κατηγορία φαίνεται να είναι και η πιο «εύκολη», αφού δεν τίθεται θέμα αξιολόγησης, και απλώς δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις.
Στην ίδια κατηγορία αναμένεται να τεθούν και οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί είτε να απολύσει είτε να μετατάξει, αφού δεν καλύπτονται από τη συνταγματική απαγόρευση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Ήδη μάλιστα υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά περίπου 25.000, με δημοσιονομικό όφελος περίπου 550 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, όμως, η τρόικα ζητά και άρση μονιμότητας για το σύνολο του Δημοσίου, ανοίγοντας τον δρόμο για το δεύτερο κύμα απολύσεων, στο οποίο δεν θα περιλαμβάνονται μόνο ελλειμματικοί φορείς αλλά και μεγάλες εισηγμένες εταιρείες. Και όπως φάνηκε από την περίπτωση του ΟΤΕ, όπου η Deutsche Telekom έκανε πίσω για το εύκολο 10% (που, κατά την ελληνική κυβέρνηση, θα αγόραζε με ευκολία - και μάλιστα με υπερτίμημα προς όφελος του Δημοσίου), μέχρι να λυθεί το θέμα των υπεράριθμων εργαζομένων, οι ξένοι επενδυτές δεν θα έρθουν να βάλουν τα λεφτά τους στα ελληνικά κρατικά μαγαζιά, εάν το Δημόσιο δεν φροντίσει πρώτα να τα φέρει στα μέτρα τους...
Στην περίπτωση του ΟΤΕ, για την οποία μιλήσαμε και πιο πάνω, οι απεσταλμένοι της γερμανικής ιδιοκτησίας θα ξανάρθουν την επόμενη εβδομάδα, για να δουν κατά πόσον οι εδώ άνθρωποί τους μπορούν να προχωρήσουν τόσο την εθελουσία των περίπου 2.000 υπαλλήλων που εκκρεμεί από την περίοδο Βουρλούμη όσο και περαιτέρω περικοπές στον οργανισμό. Κυρίως όμως την τροποποίηση του καταστατικού εργασίας, που κατά τους ξένους διαμορφώνει την επιτομή του επαγγελματικού προστατευτισμού. Για τον ίδιο λόγο, στο στόχαστρο της τρόικας στην κατηγορία αυτή έχει μπει η ΔΕΗ (για την οποία μάλιστα ζήτησε πλήρη ιδιωτικοποίηση) λόγω του μεγάλου αριθμού του προσωπικού της (28.000 εργαζομένους έναντι 22.000 συνολικά στις 52 ελλειμματικές ΔΕΚΟ), αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες στις οποίες το Δημόσιο έχει πλειοψηφία άνω του 51% (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ ΕΥΑΘ και ΔΕΠΑ). Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και οι εισηγμένες με καταστατική μειοψηφία του Δημοσίου (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο). Εδώ ζητείται η περικοπή άλλων 2 5.000 θέσεων.
Η μεγαλύτερη κατηγορία είναι οι 1.600 ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και υπολογίζονται στο έλλειμμα. Εδώ η τρόικα θα ήθελε απλώς να πάψουν να υπάρχουν. Και γι' αυτό ζητά το λουκέτο, με στόχο να κόψει τουλάχιστον 50.000 θέσεις ακόμη και να πιάσει τους στόχους των πιστωτών...
Η κατηγορία των μόνιμων υπαλλήλων διαμορφώνει και τον μεγάλο πονοκέφαλο της κυβέρνησης, καθώς θα πρέπει να αποφασιστεί σύντομα εάν θα παραμείνουν στη θέση τους, εάν θα μεταταχθούν στον στενό δημόσιο τομέα ή εάν θα τεθούν εκτός υπηρεσίας. Και εδώ το σύστημα μέσω ΑΣΕΠ θα πρέπει να λάβει υπόψη του πολλές ανομοιογενείς παραμέτρους, προκαλώντας σύρραξη μεταξύ των υπαλλήλων που θα κριθούν.

Το Ποντικι

Ο Δημήτρης Καζάκης συνομιλεί με τους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ στο Σύνταγμα!!

Στο Σύνταγμα βρέθηκε και σήμερα ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος περικυκλώθηκε αμέσως από τον κόσμο που βρισκόταν στην πλατεία και συνομίλησε με τους διαδηλωτές για πολλή ώρα.
 ...
tsantiri

31-5-2011 ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑΤΙ ....


ΟΛΟΙ ΕΞΩ ......

Join the Greek Revolution !!!

Πέθανε το πολιτικό σύστημα, χάθηκε και η τσίπα

Όπως ήταν φυσικό κι αναμενόμενο δεν υπήρξε κλίμα συναίνεσης και κοινής πορείας στο σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού μόλις προχτές είχαν διαφωνήσει στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους με τον Πρωθυπουργό.

Όχι μόνο δεν προσέφερε τίποτα η σχεδόν 4ωρη συνάντηση αλλά αντιθέτως επιβεβαίωσε ότι το σάπιο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, όπως εκφράζεται από τα συγκεκριμένα κόμματα, πέθανε οριστικά. Άνθρωποι ανίκανοι να αφουγκραστούν την κοινωνία και τις πραγματικές ανάγκες της. Πολιτικά ανδρείκελα εγχώριων και ξένων τραπεζιτών. Όλοι τους πολιτικοί του περασμένου αιώνα κουβαλάνε αμαρτίες και κατάλοιπα του παρελθόντος. Γαλουχημένοι στο δόγμα της πελατειακής-κομματικής λογικής, του μαυρογυαλούρου  και του κουμπάρου, αδυνατούν να δουν πέρα από τη μύτη τους και το προσωπικό τους συμφέρον.

Ο ένας ζητούσε συναίνεση τώρα που τα έκανε θάλασσα, ο άλλος απάντησε να πάνε παρέα στην τρόικα να κλάψουν, ο τρίτος ζητούσε κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να εισπράξει τρεις αρνήσεις κι ένα θα δούμε. Οπότε ο γίγαντας αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του καταλογίζοντας τις ευθύνες στους άλλους. Σαν τα παιδάκια που ο ένας παίζει επειδή είναι δικιά του η μπάλα κι ο άλλος θα παίξει μόνο αν πάρει τη θέση του σέντερ φορ, τερματοφύλακας δεν θέλει να κάτσει κανένας τους!
Δεν υπάρχει πατρίδα γι' αυτούς, δεν υπάρχει λαός.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ακόμα και σήμερα που η φτώχεια κάνει περατζάδα στη χώρα οι κυβερνώντες επιμένουν στην ίδια πολιτική: να στηρίζουν το κεφάλαιο και να ξεζουμίζουν το λαουτζίκο λες κι είναι αυτός ο εχθρός της πατρίδας. Το μίσος τους απίστευτο και το μένος τους κατά του μέσου Έλληνα ακαταλαβίστικο! Δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους τέτοια αναλγησία. Στα πάντα υπάρχει ένα όριο, όλα τα βαρέλια έχουν πάτο, από ένα σημείο και μετά σπάει το σχοινί, εκρήγνυται το καζάνι. Αυτοί όμως ατάραχοι τρομοκρατούν κι εκβιάζουν αδίστακτα σε καθημερινή βάση τον κόσμο. Διοχετεύουν φήμες, ψευδείς ειδήσεις και άκυρα διλήμματα ασκώντας μια περίεργη ψυχολογική βία με μοναδικό σκοπό να υπερασπιστούν την αποτυχημένη πολιτική τους, τις καρέκλες τους και τους καινούργιους κατακτητές. Kι ας κατρακυλάει το χρηματιστήριο τρομοκρατημένο κι αυτό από τις κραυγές τους! Πως να πιστέψεις πως όλα αυτά γίνονται με αγαθές προθέσεις;

Με τέτοια κατακραυγή και τόσες αρνήσεις κάθε εχέφρων άνθρωπο θα αποχωρούσε
Κι όμως τούτοι 'δω δεν έχουν τη στοιχειώδη ευαισθησία να παραδεχτούν την αποτυχία τους ενώ ομολογούν πως δεν περπάτησε το μνημόνιο. Δεν έχουν την τσίπα να παραιτηθούν, να πάρουν το καπελάκι τους, τα σόγια τους και τις επιχειρήσεις τους  και να πάνε στο καλό.
Γιατί αυτή η επιμονή τους να μας σώσουν;

zeidoron
 
 
 
 

27.5.11

Προκλητική παρέμβαση Όλι Ρεν στην αποικία...Ελλάς

Δεν περίμενε ούτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν και, με βάση τις πληροφορίες που έφθαναν από την Αθήνα στις Βρυξέλλες για τα (αρνητικά) αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών  έστειλε προκλητικό τελεσίγραφο
προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συμφωνήσουν με το μνημόνιο.
Με γραπτή δήλωσή του ο Ολι Ρεν εξέφρασε τη λύπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αδυναμία συναίνεσης μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους.
Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. «Θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν, απαιτώντας εμμέσως αλλά σαφώς να γίνει και νέα συνάντηση των αρχηγών!
Σύμφωνα με το Φινλανδό επίτροπο «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος».

anatropi2020

ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ!

Αγανακτισμένα Χαμομηλάκια

είμαστε αγανακτισμένοι όλοι εμείς οι έφηβοι
είμαστε αγανακτισμένοι όλοι εμείς οι νέοι
είμαστε αγανακτισμένα όλα εμείς τα παιδιά
Δεν δέχομαι, δεν μπορώ να δεχτώ ότι έφυγε
το φιλότιμο από τον τόπο μου.
—-Το καταλαβαίνετε;
Αυτό με πονάει και με θυμώνει περισσότερο απ’ όλα.

επειδή:

—-δεν προστατεύσατε την πατρίδα μας
—-εκμεταλλευτήκατε και καταχραστήκατε ό,τι ήταν δυνατόν
—-υποθηκεύσατε το μέλλον μας με κάθε τρόπο
—-αφαιρέσατε τις ελπίδες μας

—-Με ποιο δικαίωμα για δεκαετίες ξεσαλώνατε υποθηκεύοντας τα αγέννητα;
—-Με ποιο δικαίωμα αφήσατε τόσες γενιές απαίδευτες με αποτέλεσμα να ψηφίζουν και να ξαναψηφίζουν εσάς τους ίδιους που φέρατε εδώ τα πράγματα;
—-Με ποιο δικαίωμα;

—-Αηδιάζω να σας ακούω να επαγγέλλεστε «λύσεις», εσείς που τίποτα δεν αφήσατε όρθιο.
—-Εσείς που χαρίσατε στους γερμανούς τον πλούτο που έκλεψαν, στην Κατοχή ντε, και από το ’50 φέρατε τη Siemens να αλωνίζει και μαζί τα τρώγατε.

—-Βαρέθηκα να σας βλέπω στα κανάλια και ντρέπομαι για λογαριασμό σας, που έχετε ακόμα μούτρα και εμφανίζεστε.
—-Βαρέθηκα να σας ακούω να μιλάτε και να μην κάνετε τίποτα.
—-Βγάλτε τις μοδάτες γραβάτες και στρωθείτε στη δουλειά ή ξεκουμπιστήτε.

—-Δε θέλω άλλο να φοβάμαι βλέποντας τις ειδήσεις σας.
—-Δε θέλω φωνές στο σπίτι και γκρίνιες επειδή δεν υπάρχουν λεφτά.

Ζάπλουτοι καταχραστές, κλέφτες του δημοσίου χρήματος, διαπλεκόμενοι αλητήριοι, δεν ανέχομαι πια να παρατηρώ αδιάφορα να ασελγείτε πάνω στο δικό μου μέλλον και στο μέλλον των αγέννητων παιδιών μου.

Στη συνείδησή μου είστε ένα όλοι, επειδή επιμένετε στην παραγραφή των δικών σας εγκλημάτων σε βάρος μου.
Έχω φτάσει στο σημείο να κλείνω τα αυτιά μου, να κατεβάζω ρολά για μη βλέπω και να μην ακούω τον άδικο λόγο σας. Ένα λόγο που με θράσος απίστευτο τον υπερασπίζεστε, όπως ο απόλυτα άμεμπτος αδικημένος άνθρωπος μάχεται για την τιμή του.
Δεν δέχομαι, δεν μπορώ να δεχτώ ότι έφυγε το φιλότιμο από τον τόπο μου.
—-Το καταλαβαίνετε;
Αυτό με πονάει και με θυμώνει περισσότερο απ’ όλα.

—-Θέλετε να βγει η Πατρίδα από την κρίση;
—-Εεε;; Θέλετε;;
—-Βάλτε φυλακή τους κλέφτες. Δημεύστε τις περιουσίες που άτιμα αποκτήθηκαν. Θυμώνω που μας περνάτε για ηλίθιους

Εμείς αυτό που θέλουμε είναι:
—-μια καλύτερη πατρίδα
—-θέλουμε δικαιοσύνη
—-θέλουμε παιδεία
—-θέλουμε ασφάλεια
—-θέλουμε μέλλον

—-θέλω να παιζω ελευθερα, με χαρά, γιατί είμαι παιδί

μας το χρωστάτε

Άντε μη ... θυμώσω κι άλλο…!!
www.hamomilaki.gr

ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!!! .... Ο ΔΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΛΟΓΩ "ΓΕΡΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΙΑΣ"

ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΗΘΕΛΕ Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σαμαράς : «Πάμε μαζί να επαναδιαπραγματευθούμε με την τρόϊκα.» 
Παπανδρέου : "Αυτό δεν έχει νόημα από την στιγμή που η τρόϊκα δεν δέχεται κάτι τέτοιο".
Σαμαράς : "Δεν φαίνεται να συμφωνούμε. Αυτό σημαίνει ότι πάμε σε εκλογές;"
Παπανδρέου : "Οχι! Σε καμία περίπτωση! Προχωράω μόνος μου και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του!"
 
 
ΥΓ. "ΦΙΛΟΤΙΜΙΑΣ": Καί τώρα κ. Παπανδρέου καλό δρόμο και η τρόϊκα μαζί σας....και Φωτόπουλος πετάμενος να μην βρεθεί μπροστά σας...
Όμως υπάρχουμε και εμείς που σίγουρα θα μας βρείτε μπροστά σας, αλλά και ... πίσω σας.
Τώρα που το σκέφτομαι, μετά την Δαμανάκη, τον Παπούλια και τις λοιπές μνημονιακές δυνάμεις, είμαι περίεργος να δώ ποιόν άλλο "λαγό" θα επιστρατεύσει ο ιός της Μαργαρίτας...
Τςςς

Το Μνημόνιο έδειξε την ορφάνια του.

Το μελλοντικά Ορφανό μνημόνιο όρισε και το κλίμα στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Ο Γιώργος πήγε εκεί για να υπερασπιστεί ως παιδί του. Ήθελε από όλους να το αναγνωρίσουν ως νόμιμο τέκνο της ιστορίας, και όχι απλά παιδί δικό του αποτέλεσμα ενός λάθους. Το πολύ να το άλλαζε λίγο  στο χτένισμα.
Ο Σαμαράς το απόφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν ήθελε να ταυτιστεί με τίποτα με το μελλοντικό ορφανό. Καμία σχέση με το λάθος. Στρατηγική που ακολουθεί από πέρυσι.
Ο Καρατζαφέρης προσπάθησε να το σώσει, δραματοποιώντας επί μέρες την κατάσταση. Στο κάτω κάτω είναι ο μισός πατέρας του. Σαρξ εκ σαρκός του. Σπόρος που έπεσε χωρίς να υπάρχει ανάγκη… πάρα μόνο  σκοπιμότητα.
Οι άλλοι δυο στα γνωστά.  Απέναντι  γενικώς και κριτική -μάλλον ηθικοπλαστική-,  πέρασαν σχεδόν απαρατήρητοι.
Αποτέλεσμα ο Παπανδρέου συνεχίζει πιο μόνος από ποτέ  με το ορφανό στο χέρι  να ζητά φαί
και με φανερή αδυναμία:
  • Να εγκλωβίσει το πολιτικό σύστημα -τώρα ή πιο μετά-  με τις 180 ψήφους. (παιχνίδι που χάθηκε μάλλον πέρυσι)
  • Και έχοντας χάσει την πιθανότητα να κάνει εκλογές  ή Δημοψήφισμα χωρίς να βάλει την χώρα σε περιπέτεια.
Μένει μόνο με ένα ανασχηματισμό προσωπικοτήτων. Κάτι δηλαδή που παίζει  ως σενάριο από πέρυσι
και με μια κοινωνία στα κεραμύδια.
Πλήρως αυτόοεγκλωβισμός δηλαδή με το ορφανό στα χέρια.  Τυπική επιτυχία  του ΓΑΠ.
Φυσιολογικά από εδώ και πέρα θα είναι απλώς θεατής σε ένα προβλέψιμο καλοκαίρι που οδηγεί σε προβλέψιμες εκλογές.
Και βασικά ότι και να πεις
μια στοιχειώδη  χρήση της λογικής σε οδηγεί να μην ταυτιστείς με κάτι αποτυχημένο

Γιάννης Παπαϊωάννου

Εκλογές? Πόθος πεινασμένων ή πρόταση αγωνίας?


Πολλές φωνές, ψίθυροι, χελιδονίσματα, αλλά μάλλον κρυφοί πόθοι ορισμένων, ακούγονται από παντού με το επιχείρημα - αίτημα - πρόταση  να  οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές!!


Και ερωτούμε ......... Γιατί να πάμε σε εκλογές? 

Για να κάνουμε νέες σπατάλες ως κράτος υπέρ εκείνων που αποκλειστικά ευθύνονται για την κατάντια μας? 


Ο Εμ Ροΐδης πολύ ορθά διατύπωνε ..... "Ο ελληνικός λαός αναλίσκει τον χρόνο του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και άπαν το χρήμα του δαπανά εις συντήρησιν κοπαδίου κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου"


Εάν επρόκειτο σήμερα οι βο(υ)λευτές να μειωθούν σε 100, όπως, θυμηθείτε, θα συμβεί το 2013-14, τότε να το συζητούσαμε......!! 


Εάν επρόκειτο να μην δαπανηθεί ούτε ένα λεπτό (σεντ) από τον κρατικό κορβανά, τότε να το σκεφτόμαστε.....!!


Εάν επρόκειτο η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση χωρίς τους "μάγους", τους "νομπελίστες της χημείας", τα τρωκτικά της εξουσίας, τους τυχάρπαστους, που την κυβερνάνε σχεδόν 40 χρόνια τώρα, άντε να το "βλέπαμε" !!!!


Εάν επρόκειτο ο επόμενος Πρωθυπουργός να εξαγγείλει οράματα όπως του Ιωάννη  Καποδίστρια, που έλεγε:

"Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει
μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια
υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»
«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το  μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».


Τότε ναι, να κάνουμε εκλογές ....... 


..... Διαφορετικά ουδείς  σοβαρός ή αναγκαίος λόγος υφίσταται!!!!


Τα κόμματα άλλωστε έχουν ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΕΙ τις επιδοτήσεις τους μέχρι το 2014!!!! 
Τούτη την δύσκολη περίοδο όλοι θα πρέπει να μείνουμε μακριά από τα κόμματα γιατί οι θέσεις και οι απόψεις τους διαστρεβλώνουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, δεν μας λένε την αλήθεια & εξυπηρετούν μόνα τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα.


Εξάλλου όλοι τους είναι άλλοι λιγότερο ή περισσότερο συνυπεύθυνοι για τα χάλια μας. 


Συνεπώς δεν χρειάζονται εκλογές αλλά ένα ηχηρό ράπισμα!!!! 
Τον τρόπο ..... προτείνετε τον εσείς!


Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas
 
 

Να και το ''Πανευρωπαϊκό κάλεσμα "Αγανακτισμένων" - Κάτι πολυ χοντρό ετοιμάζεται

Δείτε τι γράφει ο ''επαναστάτης'' ταρζάν...

Ακόμα μαζικότερη φαίνεται πως γίνεται μέρα με τη μέρα η αφύπνιση των πολιτών μέσω της μεθόδου… «click με click». Σε νέο group της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Ευρωπαίοι πολίτες καλούν σε ειρηνική διαμαρτυρία συμπολίτες τους με κεντρικό σύνθημα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ».

Δίνοντας ραντεβού σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, για τις 29 Μαΐου, ζητούν...
από τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να ζητήσουν- τι άλλο- να ανακτήσουν το αγαθό της Δημοκρατίας.

και αλλού...

Στο Facebook έκανε την εμφάνιση ένα γκρουπ που καλεί σε κινητοποίηση πολιτών σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, για την προσεχή Κυριακή (29/5).

Το πρόταγμα των διοργανωτών στο διαδικτυακό κάλεσμα αναφέρει: "Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μία καλύτερη ζωή. Ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα".

Στα χνάρια των Ισπανών και των Ελλήνων "Αγανακτισμένων", ζητούν "Πραγματική Δημοκρατία Τώρα", σημειώνοντας ότι "δεν είμαστε εμπόρευμα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών".

Κατηγορούν τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για τη δυσχερή κατάσταση και απαιτούν τις απαραίτητες αλλαγές.

Τέλος καλούν όλους τους ευρωπαίους πολίτες να βγουν στους δρόμους, ασχέτως με τις πολιτικές τους απόψεις προκειμένου να ακουστούν με μία ενιαία φωνή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλοί μη Ευρωπαίοι διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι το κάλεσμα απευθύνεται μόνο στη Γηραιά Ήπειρο και δεν λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις.


Σχόλιο egersis:
Κάτι πολύ χοντρό ετοιμάζουν οι παγκόσμιοι εξουσιαστές. Όλα γίνονται με απώτερο σκοπό τη ''Παγκόσμια Διακυβέρνηση''. Θα το ξαναπούμε για άλλη μια φορά. Δεν πιστεύουμε σ αυτό το ξαφνικό κύμα ''αγανακτισμένων''. Δεν είμαστε χτεσινοί στους Εθνικούς Αγώνες. Δεν περιμέναμε το μνημόνιο για να αγανακτήσουμε. Δεν κατεβήκαμε για πρώτη φορά σε διαδήλωση προχτές όπως δεκάδες χιλιάδες που με την παρακίνηση των καθεστωτικών μέσων κατέβηκαν πλανώμενοι πως ''επαναστατούν'' . Όχι δεν θα συμμετάσχουμε στο σχέδιό τους. Δεν μας ελέγχει κανείς και δε θα μας πει κανένας Τριανταφυλλόπουλος πότε και πως θα βγούμε στους δρόμους. Προτιμούμε να είμαστε οι κακοί της υπόθεσης λαμβάνοντας ξεκάθαρα εχθρική στάση απέναντι στους ''αόρατους'' διοργανωτές. Αντίθετα, κατανοούμε τους πλανεμένους συμπολίτες μας που κατεβαίνουν αγνά δίχως να γνωρίζουν και να υποψιάζονται τι κρύβεται από πίσω. Καθήκον μας είναι να τους ενημερώσουμε και να τους δείξουμε την πραγματικότητα μέσα στη ζάλη του ''επαναστατικού'' ενθουσιασμού. Με όποιο κόστος...

egersis2.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

26.5.11

Και η αγανάκτηση θέλει τον Ισπανό της

Έπρεπε να μας την πουν οι Ισπανοί για να αποφασίσουμε να βγούμε στις πλατείες για να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας.

Αλλά έστω και έτσι θετικό είναι το γεγονός των μεγάλων ακαπέλωτων συγκεντρώσεων.

Να δούμε βέβαια την συνέχεια γιατί αν μείνει εδώ αυτή η ιστορία θα είναι απλά μια εκτονωτική κίνηση. Κατεβαίνουμε μια μέρα, φωνάζουμε, ξεσπάμε, λέμε ότι εμείς κάναμε το καθήκον μας και κλεινόμαστε ξανά στο καβούκι μας.

Κάτι σαν ΓΣΕΕ δηλαδή. Θα πρόκειται για κατάντια.
Το περίεργο σε αυτήν την ιστορία είναι η κάλυψη από τα μέσα προπαγάνδας.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα δεν υπήρξε πανό στην Ισπανία με το γνωστό σύνθημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μας πειράζει καθόλου.

Αν είναι να κινητοποιηθούμε λόγω ενός μύθου ας γίνει και έτσι. Εξάλλου μέσα σε άπειρους μύθους ζούμε. Και άπειρους μύθους χρησιμοποιούν για να μας έχουν στο χέρι τους και να μας εκμεταλλεύονται. Ας χρησιμοποιήσουμε και εμείς έναν μύθο για να τους κάνουμε λίγο πιο ανήσυχο τον ύπνο.

Το σχέδιο τρομοκράτησης καλά κρατεί. Ή καθόμαστε να μας πεθάνουν και εμάς και τους απογόνους μας σε βάθος δέκα γενεών ή θα μας πετάξουν από το Ευρώ.

Σιγά το δίλλημα. Εμείς ότι είναι να πάθουμε θα το πάθουμε. Και το παθαίνουμε. Νομίζω ότι το πρόβλημα το έχουν κάτι τράπεζες και κάτι κεφαλαιούχοι.

Λένε κάποιοι ότι αν έρθει η δραχμή θα γίνουμε σαν την Κούβα. Και αν κάθε τρεις μήνες μας βάζουν όλο και πιο σκληρά μέτρα πως θα γίνουμε; Σαν την Δανία;

Και μέσα στον χαμό των μέτρων όπου ακόμα και κάποιος με μισθό 450 ευρώ μηνιαίως θα πληρώνει φόρο (από ότι του έχει μείνει από τους έμμεσους φόρους και τις κρατήσεις για τον ΟΑΕΔ) έσκασε και η ιστορία με το δημοψήφισμα.

Αναρωτήθηκαν λοιπόν κάποιοι και μέσα σε αυτούς οι (δώστε εσείς τον χαρακτηρισμό) ανατροπείς Πρετεντέρης και Τσίμας. Τι θα ρωτήσουμε στο δημοψήφισμα; Αν θέλουμε να βγούμε από το Ευρώ;

Και αμέσως είπαν την ατάκα του αιώνα. Είναι εντελώς λάθος να γίνει ένα δημοψήφισμα από την στιγμή που δεν είμαστε σίγουροι ότι θα έχει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι ρευστά τα πράγματα, είπαν. Κανείς δεν είναι βέβαιος για το τι θα ψηφίσει ο λαός.

Και αφού δεν είμαστε σίγουροι δεν κάνουμε δημοψήφισμα. Έτσι ωμά το είπαν.
Δημοκρατικότατα και σοσιαλιστικότατα.

Αν γράψω ότι υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε στην δραχμή θα με κυνηγήσει ο εισαγγελέας ή θα με καλύψει η ασυλία της Μαρίας;

Μόνο και μόνο η διάψευση από τους κατά συρροή ψεύτες κυβερνώντες της Ελλάδας είναι σοβαρός λόγος για να είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο το λένε διάφοροι στις Βρυξέλλες αλλά μπορεί να είμαστε πολύ κοντά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δηλαδή είναι λίγο εκβιασμός στους πολίτες να δεχθούν τον μεσαίωνα και λίγο αλήθεια.

Ο Γιωργάκης αντέδρασε. Αφήστε μας ήσυχους να κάνουμε την δουλειά μας είπε. Δηλαδή να φτάσουμε την ανεργία στο 50%, τους μισθούς στα 250 ευρώ, τις συντάξεις στα 140 ευρώ, να ξεπουλήσουμε κάθε εταιρεία που είναι κερδοφόρα (όπως ο ΟΠΑΠ), να ξεπουλήσουμε την Ελλάδα, το παρών, το μέλλον, τις ελπίδες και τα όνειρα.

Αφήστε μας επιτέλους ήσυχους. Μπορούμε άνετα να καταστρέψουμε τα πάντα.

Και ρωτάει τώρα το νεογέννητο που ακόμα και τα εγγόνια του θα πληρώνουν. Το νεογέννητο που δεν θα έχει δημόσια περιουσία και που ακόμα και το νεράκι του θα το διαχειρίζονται πολυεθνικές: Μαζί τα φάγαμε;

Εγώ δεν είχα γεννηθεί καν. Και αν μου λέτε ότι είναι δικά σας χρέη που μου τα κληρονομείτε δεν αποδέχομαι την κληρονομιά.

Μικρός Φωκίων

ΟΙ ΠΡΑΙΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!

Απόψε το βράδυ ξεκινάν οι μυστικοί δείπνοι και στο Παπανδρεϊκό στρατόπεδο

Ενω η Κυβέρνηση έχει μπει στο σπιράλ  της απραξίας και της ασυνεννοησίας και χιλιάδες αγανακτισμένων πολιτών γεμίζουν τις πλατείες στην Ελλάδα,  στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ  άρχισαν οι διεργασίες για την μετά Παπανδρέου εποχή. Μαθαίνουμε από καλά πληροφορημένη πηγή ότι απόψε το βράδυ ο Γρηγόρης Νιώτης από τα πρωτοπαλίκαρα των Παπανδρεικών  έχει καλέσει σε γεύμα  αρκετούς βουλευτές που στήριξαν Παπανδρέου  και η επιλογή είναι αυστηρή. Κανείς άλλος εκτός προεδρικών.
Το μενού θα είναι "τι κάνουμε τώρα που ο Γιώργος παραπαίει και με ποιόν θα πάμε ".
Επειδή οι καιροί είναι πονηροί δεν ξέρουμε ποιοι θα αποδεχτούν την πρόσκληση.Θα σας ενημερώσουμε ποιοι θα πάνε απόψε στο δείπνο.
Πάντως οι εξελίξεις προμηνύονται ραγδαίες 
πληροφοριες από Καφενείο