ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.10.11

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ.... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΣΟ ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΑΠ ΚΑΙ Ο ΛΑΚΕΣ ΤΟΥ beni-to!! ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΥΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ )


 
Το (αθέλητο, ίσως) «κάρφωμα» του υπουργού Οικονομικών του Βελγίου για τον Βενιζέλο, ότι αυτός προκάλεσε την αναβολή της έκτης δόσης του δανείου της τρόικας για τα μέσα Νοεμβρίου, σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε να δημιουργήσει τεράστιο πολιτικό θέμα. Όχι μόνο επειδή η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ εργολαβικά τρομοκρατούν τόσο καιρό με την απειλή της μη εκταμίευσης. Αλλά επειδή μια εκλεγμένη κυβέρνηση λειτουργεί με μεθόδους συνοικιακού εκβιαστή.
Οι αναγνώστες του έντυπου «Π» είδαν από χθες δημοσιευμένες τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι αυτή που ζήτησε την αναβολή του Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου – για να αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα – ήταν η ίδια η… Ελλάδα.
Η αιτιολογία ήταν ο κίνδυνος «είτε να μην περάσει ο προϋπολογισμός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ενδεχόμενο μάλλον απίθανο – είτε, ακόμη χειρότερα, να προκληθεί κοινωνική αναταραχή από τη βαρβαρότητα των μέτρων». Συνεπώς «η κυβέρνηση θέλησε να αργήσει η εκταμίευση, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη πίεση στο εσωτερικό».
Και συμπληρώναμε: «Στο ίδιο πλαίσιο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια μερική στάση πληρωμών σε μισθούς από το Δημόσιο – ενδεχόμενο για το οποίο γίνεται ήδη δημοσιογραφική… κονσομασιόν – προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου».
Ενώ λοιπόν η εφημερίδα όδευε προς το τυπογραφείο, γινόταν γνωστό ότι ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ Ντιντιέ Ρέιντερς ομολογούσε σε συνέντευξή του πως ο Βενιζέλος ζήτησε την αναβολή προκειμένου να περάσουν τα προγραμματισμένα μέτρα από τη Βουλή.
Με την καταιγίδα ρυθμίσεων στα εργασιακά, αλλά και στα μισθολογικά και φορολογικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου του, είναι προφανές γιατί ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, από εκεί που – σύμφωνα με τον υφυπουργό του Φ. Σαχινίδητα ταμιακά διαθέσιμα έφταναν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ξαφνικά επαρκούν για έναν επιπλέον μήνα.
Όμως, πριν ο Ρέιντερς πει ξεκάθαρα ότι ο Βενιζέλος ζήτησε την αναβολή, ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Τρίτη που μας πέρασε, ανακοινώνοντας τη ματαίωση της συνεδρίασης της 13ης Οκτωβρίου, είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα διότι η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε το Eurogroup πως «δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστού» μέχρι τον Νοέμβριο.
Τι κι αν ο ατυχής Σαχινίδης σκιζόταν τις προηγούμενες μέρες να μας πείσει ότι το χρήμα μας βγάζει ίσα με τα μέσα Οκτωβρίου πυροδοτώντας δεκάδες δημοσιεύματα για το οριακό του πράγματος και σενάρια κατακλυσμού σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής της έκτης δόσης. Μία μούφα στο πρότυπο συμμορίας εκβιαστών ήταν…
Συνεχής εκβιασμός
Τα ίδια όμως είχαν συμβεί και τον περασμένο Ιούνιο, τότε που υποτίθεται ότι δεν θα παίρναμε τη δόση των 12 δισ. – ένας εκβιασμός που αφορούσε ξεκάθαρα την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Και τότε σε Eurogroup παιζόταν η… «επιβίωση της χώρας», πάλι δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», πάλι η αγωνία (!) στο… κατακόρυφο.
Πάλι τότε ο ίδιος άνθρωπος, ο ΥΠΟΙΚ του Βελγίου, στις 19 Ιουνίου, είχε δώσει τέλος στο κουκλοθέατρο του Βενιζέλου αποκαλύπτοντας (πάλι… άθελά του;) ότι υπήρχε η δυνατότητα να εκταμιευθεί το μισό της δόσης: «Υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δυνατότητες στην Ε.Ε. για να βρεθούν τα λίγο λιγότερα από 6 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι αναγκαία έως τις αρχές του Ιουλίου». Και… τέζα ο εκβιασμός!
Βεβαίως στην Ελλάδα ο «Καραγκιόζ μπερντές» περί απειλής άμεσης πτώχευσης συνεχίστηκε, καθώς την επομένη τα στημένα ρεπορτάζ διερμήνευαν ως εξής το μήνυμα που υποτίθεται πως έλαβε ο Βενιζέλος από εκείνο το Eurogroup: «Αν κάνετε αυτά που έχετε δεσμευθεί, τότε δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτε». Σε διαφορετική περίπτωση, έγραφαν τότε, ίσως υπάρξει «ατύχημα». Η λέξη «ατύχημα» είχε επιστρατευθεί και όλες τις τελευταίες μέρες…
● Κάπως έτσι στις 29.6 ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο εν μέσω δακρυγόνων και απίστευτης αστυνομικής βίας, χάρη στην αμέριστη συνδρομή των καταστροφέων μπαχαλάκηδων.
● Κάπως έτσι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα όλο το βαρύτατο πακέτο για εφεδρεία, μισθούς, συντάξεις και φορολογία.
Γκρεμίζεται
Βεβαίως ταυτόχρονα χθες δόθηκε και μια… δημοσκόπηση, από την Public Issue, η οποία φέρνει πλέον το ΠΑΣΟΚ στο 22,5% (έναντι 30,5% τον Αύγουστο, 28% τον Σεπτέμβριο και… 25,34% στις βουλευτικές εκλογές του 1977!!!). Όσο για την – πάντα αδιάψευστη – «παράσταση νίκης»; Μόλις… 9% θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έναντι 17% τον Σεπτέμβριο και 22% τον Αύγουστο, λίγο μετά τη μακαρίτισσα «συμφωνία της 21ης Ιουλίου».
Ακόμη χειρότερα, παρότι το 53% θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές, το 57% πιστεύει ότι τελικά θα έχουμε πρόωρες κάλπες. Μπορεί επίσης μόνο το 39% να πιστεύει ότι χρειαζόμαστε εκλογές, αλλά αυτή τη γνώμη τον περασμένο Ιανουάριο είχε μόλις το 14%, τον Μάιο το 22% και τον Σεπτέμβριο το 31%.
Το προφανές δεν είναι μόνο το γκρέμισμα του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και η διαρκώς ενισχυόμενη πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές για να προχωρήσει…
Αυτοεξευτελισμός
Όμως η κατρακύλα δεν είναι μόνο δημοσκοπική και πολιτική. Εντοπίζεται πια και σε ζητήματα αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας, τομείς στους οποίους η κυβέρνηση αυτή δεν διαπρέπει ούτως ή άλλως. Όμως τα τελευταία κρούσματα καθιστούν το πρόβλημα δυσεπίλυτο και κατεπείγον.
Γράφαμε χθες, μεταξύ σοβαρού και αστείου, στις πρώτες γραμμές της σελίδας 19 του «Π»: «Αξιόπιστες πηγές λένε ότι η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε τέτοιο αδιέξοδο, ώστε σκέφτεται σοβαρά να διαθέτει στο εξής το Μέγαρο Μαξίμου για γάμους και βαφτίσεις… Ανάλογα μάλιστα με το social class, οι νιόπαντροι, οι νονοί και το βρέφος θα φωτογραφίζονται και με τον πρωθυπουργό».
Το θέμα της σελίδας 19 ήταν «η υπογραφή (σ.σ.: στο Μέγαρο Μαξίμου) της συμφωνίας μιας ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας (Κούτρας – Μπόμπολας) με την Qatar Holdings για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλικιδικής, συμφωνία από την οποία, βέβαια, το Ελληνικό Δημόσιο δεν παίρνει ούτε ευρώ»! Παρεμπιπτόντως αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Χθες, λοιπόν, με την εφημερίδα στα περίπτερα, σκάει μια απίστευτη είδηση την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη, μαζί με ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκουμέντο, στην ιστοσελίδα μας με τίτλο Το δημόσιο «θυσιάζεται» για τον Μπόμπολα…).
Ποια ήταν η είδηση; Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με τίτλο «Ελλάδα κατά Επιτροπής»:
«Η Ελλάδα ζητά από το Γενικό Δικαστήριο της ακύρωση της αποφάσεως C(2011)1006 τελικό της Επιτροπής, με την οποία κηρύχθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση η επιδότηση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από τις ελληνικές αρχές στη μεταλλευτική επιχείρηση Ελληνικός Χρυσός, η οποία συνίστατο σε παραχώρηση της μεταλλευτικής εκμεταλλεύσεως της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας και στην απαλλαγή από τους φόρους για την πράξη αυτή και με την οποία διατάχθηκε η ανάκτηση του ποσού της επιδοτήσεως, πλέον τόκων».
Δηλαδή; Το Ελληνικό Δημόσιο εγκαλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή καταλόγισε στην «Ελληνικός Χρυσός» (των μεταλλείων της Χαλκιδικής και της συμφωνίας με τους Καταριανούς στο Μαξίμου!) πρόστιμο 15,34 εκατομμυρίων ευρώ λόγω παράνομης κρατικής επιδότησης προς την ιδιωτική αυτή εταιρεία.
Το πρόστιμο αυτό η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να το εισπράξει – και γι’ αυτό προσφεύγει στο ευρωδικαστήριο. Και αρνείται – βλάπτοντας το δικό του, αλλά κυρίως δικό μας – συμφέρον.
● Την ίδια ώρα που απειλεί να κόψει το ρεύμα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει την εισφορά για το σπίτι του.
● Την ίδια ώρα που ο Βενιζέλος μας λέει ότι, αν δεν σπεύσουμε στην εφορία για να πληρώσουμε τα παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια, θα πτωχεύσουμε – και θα φταίμε εμείς.
Καθώς η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αξιοπιστία εντός και εκτός της χώρας, έχοντας προχωρήσει προ πολλού σε πολιτική πτώχευση, ακριβώς αυτή την ώρα βρίσκει να αυτοεξευτελιστεί με όλους τους δυνατούς τρόπους. Αποδεικνύοντας ακόμη και στους πλέον δύσπιστους πώς εννοεί τη δικαιοσύνη, την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη σωτηρία της χώρας και όλες τις άλλες δικαιολογίες της συμφοράς, με τις οποίες οδηγεί τη χώρα στον χειρότερό της εφιάλτη…

ΩΠΑ!! Ε!! ..ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ..... ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑΦΙΟΥ ΦΑΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

Ε ναι! και άει σιχτίρ δηλαδή…


Γραφει ο Γ . Κρόγιας

Μόσιαλος: “Θα σας πάρουμε τα σπίτια”!!!

Όταν πρωί-πρωί ακούς τον Μόσιαλο με ένα αυταρχικό υφάκι κουνώντας το δαχτυλάκι (σαν να μαλώνει όλους τους Έλληνες ότι έκαναν κάτι κακό) να λέει στο MEGA ότι “το ΑΕΠ μας είναι μικρότερο από της Γερμανίας, αλλά έχουμε μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία κατά μέσο όρο από όλους τους Βορειοευρωπαίους”, το μόνο που μπορείς να σκεφτείς για αυτή την κυβέρνηση είναι ότι είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!
Για δεκαετίες τώρα μας μιλούσαν (ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ) για την “ατμομηχανή της οικοδομής”. Έδιναν το “πράσινο φως” σε τράπεζες και ΟΕΕ να παίρνει δάνεια ο κάθε εργαζόμενος για να φτιάξει ένα σπίτι.
Ξαφνικά, η ιδιοκτησία ενός σπιτιού, αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Μόσιαλο.
Και πως διορθώνεται αυτό;
Πολύ απλά, φαίνεται και από τον σχέδιο αυτής της κυβέρνησης.
Χωρίς να έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ:
Κάνεις απολύσεις παντού, μειώνεις δραματικά τους μισθούς, αυξάνεις κατά 20%-30% την φορολογία όλων και… απλά περιμένεις τις τράπεζες να “μαζέψουν” την ακίνητη περιουσία.
Έτσι θα σωθεί και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά (νομίζουν) και το πολιτικό σύστημα.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Τέλος!
Κύριε Μόσιαλε… εσύ με έπεισες για αυτό.
Συμπληρώνω Και άει σιχτίρ δηλαδή.
 

Kυριακάτικες Εφημερίδες


9-10-11

......










Προσφυγή Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο ΣτΕ για τα μεταλλεία χρυσού

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προσφύγει δικαστικά αυτοτελώς κατά κανονιστικών πράξεων της διοίκησης, που σχετίζονται με την εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική. Ο ΔΣΘ αναμένεται να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να δρομολογηθεί η προσφυγή.
Από το ΚΑΡΦΩΤΙΚΟ.

Ο beni-to ΚΑΙ Η ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥ !!! ....ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ...

"Ουστ κοπρίτη", λέει ο Χάρρυ Κλυνν στο Ραγκούση


«Ιστορικό έγκλημα οι πρόωρες εκλογές»
Τι ήθελε να κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Ραγκούσης; Δεν ήξερε ότι καραδοκεί ο Χάρρυ Κλυνν; Δήλωσε λοιπόν ο Ραγκούσης: «Οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Αυτό πιστεύουμε ότι ωφελεί τη χώρα και τις επόμενες γενιές.
Στη δική μου την περίπτωση, τα τρία μου παιδιά είναι η τρόικα που λογοδοτώ και έχω στο μυαλό μου συνέχεια, αυτή είναι η τρόικα που καθοδηγεί τις αποφάσεις μου».
Τι απαντά ο Χάρρυ Κλυνν; "Δε γνωρίζει ο εκ Πάρου ορμώμενους βλαχοδημαρχοσωτήρας ότι υπάρχουν οικογένειες που ζούνε αποκλειστικά από τα συσσίτια των Δήμων, των φιλανθρώπων και της Εκκλησίας… Δεν ξέρει τίποτα για παιδιά που υποσιτίζονται… Ούτε πάλι ότι η ανεργία στους νέους χτύπησε κόκκινο… Αγνοεί ότι επιχειρηματίες που αυτοκτονούν… Δεν ντρέπεσαι υπερφίαλε νεόκοπε σωτήρα να μιλάς για καθήκον, επόμενες γενιές και παιδιά; Εσύ έχεις παιδιά… Οι άλλοι τι έχουν, καλόπαιδα; ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΗ…"

Γέννησαν μίσος και ετοιμάζονται να το εισπράξουν! ..... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)




Η οικογένεια Παπανδρέου αρχίζει πλέον να νιώθει την καυτή ανάσα του πολιτικού τέλους.

Η αίσθηση ότι από στιγμή σε στιγμή θα σκάσει ένα τσουνάμι αποκαλύψεων είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Το διαισθάνονται και οι ίδιοι, γι αυτό και οι σχετικές οδηγίες για την αύξηση της δοσολογίας βίας στις καταστολές των πολιτών που....
διαδηλώνουν.

Κάθε βράδυ μετά από μια επιτυχημένη καταστολή του πλήθους, ο Παπουτσής επικοινωνεί με το Καστρί και αφού περιγράψει τη κατάσταση δέχεται τα πρωθυπουργικά συγχαρητήρια.

Οι σχετικές συνομιλίες δεν καταγράφονται μόνο στο υποσυνείδητο των δύο αλλά το «αποτύπωμά» τους παραμένει και κάπου «αλλού».

(Ο πρωθυπουργός λησμόνησε γρήγορα τα «νεκρά» τηλέφωνα της κατοικίας του, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.)

Είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν μυστικά και έχουν οικειοποιηθεί, στη μνήμη τους, ντοκουμέντα από το οικογενειακό παρελθόν.

Στο σπίτι των Παπανδρέου μπαινόβγαιναν άνθρωποι όπως ο Αντώνης Λιβάνης και ο Κώστας Λαλιώτης.

Ο Λαλιώτης σας θυμίζουμε ότι αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τον άνθρωπο που εξάρθρωσε τη «17 Νοέμβρη», στη Γραμματεία του Κινήματος.

Το περιοδικό «Επίκαιρα», ιδιοκτησίας Λιβάνη και Λαυρεντιάδη, αφού ολοκλήρωσε την επιχείρηση "Δολοφονία Καραμανλή" κυκλοφορεί με αποκαλύψεις για το ρόλο του Παπανδρέου στην περίφημη υπόθεση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη κι όχι μόνο.

Στην ουσία δίνει στεγνά τον γιο του Ανδρέα.

Με τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη συνεργάζεται ο Κώστας Λαλιώτης, το προσωπικό τσιπάκι του οποίου θα ζήλευε και ο Έντγκαρ Χούβερ.

Αίφνης οι παλαιοί φίλοι που κατέχουν το μυστικό του «οικογενειακού»-Παπανδρεικού Δισκοπότηρου απελευθερώνουν τις «αναμνήσεις» τους και αυτές ξεχύνονται- άγρια άτια στην ατμόσφαιρα.
Δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας που μιλάει ανοιχτά για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος της χώρας με τον Παπανδρέου σε ρόλο ντίλερ.

Είναι το γεγονός ότι αυτό που ξεκίνησε σαν μοναχική καταγγελία του Πάνου Καμμένου-η εμπλοκή της οικογένειας σε σκοτεινές μπίζνες με τη χρεοκοπία της χώρας-αρχίζει να αποκτά μυθικές διαστάσεις.
Ο αστικός μύθος του οργανωμένου ξεπουλήματος της χώρας αποκαλύπτει όλο και πιο πολλές αληθοφανείς πλευρές του, λες και μέρα με τη μέρα συμπληρώνεται ένα εφιαλτικό παζλ για την ιστορική πολιτική οικογένεια.

Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το Καστρί και ο ΓΑΠ, από ένστικτο, το διαισθάνεται.
Άλλωστε έχει ζήσει από πολύ κοντά την κολασμένη πτώση του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου και την εποχή του Ωνασείου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψηλαφούν τον δικό του ρόλο σ’ εκείνη τη συγκυρία. Αλλά και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού τα μηνύματα μόνο φιλικά δεν είναι για έναν πρωθυπουργό που πολλοί τον αποκαλούν «Αμερικανάκι».

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει να πατήσει το πόδι του στην Αμερική από την εποχή που συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν. Τι φοβάται ο ΓΑΠ και δεν ταξιδεύει στις ΗΠΑ; Πόσο καιρό έχει να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Μπαράκ Ομπάμα;
Μέσα σε 2 χρόνια, αυτά της εξουσίας, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του φαίνεται να έχουν «αλλάξει».

Οι Παπανδρέου, για όσους τους γνωρίζουν, είναι πλέον «άλλοι» άνθρωποι.

Μόνο ένα πράγμα παραμένει ίδιο, βαθιά ριζωμένο μέσα τους: Το ΠΑΣΟΚ μας ανήκει κι εμείς είμαστε αυτοί που θα του βάλουμε το λουκέτο, οι σκηνοθέτες που θα ρίξουμε τους τίτλους τέλους στην οθόνη.

Το ζήτημα πλέον είναι αν θα προλάβουν ακόμη και αυτό. Το ΠΑΣΟΚ για τη συνείδηση των πολιτών είναι το κόμμα της μεγάλης προδοσίας, αυτό που παρέδωσε τη χώρα και τις ζωές τους στη κόλαση.
Ακόμη και οι 154 βουλευτές του γνωρίζουν πως ελάχιστοι από δαύτους θα επιβιώσουν την επόμενη μέρα.

Με τη ψυχολογία του "όλοι μαζί", έχουν ταμπουρωθεί πίσω από τον Βασιλιά της Βίας Χρήστο Παπουτσή και ψηφίζουν αφουγκραζόμενοι τα ανοιγμένα κεφάλια των διαδηλωτών εκεί έξω, με την ψευδαίσθηση ότι θα διασωθούν οι ίδιοι.

Οι πιο ανόητοι από τους δελφίνους του ΓΑΠ-υπάρχουν και τέτοιοι-πυκνώνουν τα πάρε δώσε σε βίλες και θαλαμηγούς των γνωστών σεσημασμένων και απαξιωμένων ιδιοκτητών των ΜΜΕ ελπίζοντας στην στήριξή τους.

Σε αυτό το σημείο έχουν την κατανόησή μας, τη συμπάθειά μας.

Είναι ανθρώπινο να μην αντέχουν στη θέα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΣΟΥΣ που έρχεται κατά πάνω τους…


ΠΗΓΗ

Δημόσιο: Υβρεολόγιο, και όχι μισθολόγιο

Κατακρεουργούν τα εισοδήματα και ύστερα μιλούν για «αυξήσεις»!

Μεγαλύτερο εργοδότη αποκαλούν συχνά το Δημόσιο, η κυβέρνηση όμως εργάζεται σκληρά για να καταστεί ο ...χειρότερος. Η προκλητικότητα, η αναίδεια, η υποτίμηση για τον εργαζόμενο, η απόλυτη και σχετική εκμετάλλευσή του, όλες αυτές οι επιχειρηματικές αρετές που ανθούσαν μέχρι σήμερα αποκλειστικά στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα, γίνονται τώρα δεύτερη φύση του ίδιου του κράτους.

Του Γιώργου Λαουτάρη στο Πριν

Κάνουν «ό,τι δηλαδή θα έκανε καθένας στην προσωπική του επιχείρηση», όπως χαρακτηριστικά παραδέχτηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του τον Αύγουστο. Η συνταγή είναι πλέον γνωστή: Απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση. Κι αν το ζήτημα των απολύσεων δεν έχει ακόμη διευθετηθεί, το νέο μισθολόγιο έρχεται να μοιράσει απελπισία και μιζέρια σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βαγγέλης Βενιζέλος, σαν ταχυδακτυλουργός σε τετριμμένο νούμερο, βάφτισε το κρέας ψάρι ή ορθότερα, το ξεροκόμματο χαβιάρι. Διότι παρά την απόλυτη κατακρήμνιση των μισθών, δήλωσε ανερυθρίαστα ότι θα προχωρήσει σε «αυξήσεις»!
Το χρονικό των περικοπών στους δημοσίους υπαλλήλους ξεκινά πριν από το Μεσοπρόθεμο. Εν αρχή ην το «ψαλίδι» στα επιδόματα διακοπών και Πάσχα, καθώς και στο δώρο των Χριστουγέννων, αποφάσεις που τελικώς συντέλεσαν στο να μειωθούν οι απολαβές των εργαζομένων κατά περίπου 1.000 ευρώ το χρόνο. Από τις πρώτες ενέργειες του οικονομικού επιτελείου ήταν επίσης η περικοπή διάφορων επιδομάτων κατά 20%, κάτι που σήμαινε πως τα σημειώματα αποδοχών ανά μήνα είχαν 100 ευρώ λιγότερα. Έπειτα ήρθε η κανονιοφόρος του Μεσοπρόθεσμου να τορπιλίσει ό,τι είχε απομείνει: Κόπηκαν επιδόματα, επιβλήθηκαν διάφορες κρατήσεις υπέρ των ταμείων και των ανέργων (2% και 3% αντίστοιχα) κόπηκαν χρήματα από το κίνητρο απόδοσης, την ίδια στιγμή που αυξήθηκε και η παρακράτηση φόρου. Ήταν τέτοια η δίψα για χρήμα, που τα παραπάνω χαράτσια οι δημόσιοι υπάλληλοι κλήθηκαν να τα πληρώσουν αναδρομικά, γεγονός που οδήγησε σε ψαλίδισμα του μηνιάτικου κατά 300 περίπου ευρώ για τους μήνες που τώρα διανύουμε.
Επί βομβαρδισμένου εδάφους λοιπόν κινείται η κυβέρνηση. Παρόλ’ αυτά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε συνέντευξη Τύπου, είπε πως «το νέο μισθολόγιο, δεν θα θίξει καθόλου το 80% των δημοσίων υπαλλήλων»! Το κοντέρ, όπως το βλέπουν στο Μαξίμου, μηδένισε. Με τα μαθηματικά του υπουργείου Οικονομικών σκίζουν τα πτυχία τους ακόμη και οι ορθόδοξοι οικονομολόγοι, αφού η κυβέρνηση μίλησε μετά τη σφαγή και για «αυξήσεις»: «Μπορεί και ένα 10% να ευνοηθεί ελαφρώς με μια αύξηση της τάξεως του 7%», υπογράμμισε ο ίδιος ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου. Και έφερε σαν παράδειγμα το βασικό μισθό για την κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ο οποίος από 711 ευρώ, θα «αυξηθεί» στα 780. Είναι βέβαια ειρωνικό και άτοπο να μεταχειρίζεται κανείς την άγνωστη πια λέξη «αυξήσεις», όταν το πρόσημο είναι για όλους ανεξαιρέτως αρνητικό. Το «ενιαίο βαθμολόγιο - μισθολόγιο», που παρουσιάζεται στις λεπτομέρειές του εντός της εβδομάδας, φέρνει νέο πετσόκομμα του βασικού μισθού και μαζί την πλήρη κατάργηση όλων των επιδομάτων, πλην τεσσάρων (από τα σημερινά 52). Τα επιδόματα που τώρα θυσιάζονται με το επιχείρημα του «εξορθολογισμού» δεν είναι βεβαίως τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα παλιότερων κλαδικών αγώνων και διαπραγματεύσεων για μισθολογικές αυξήσεις. Το περίφημο «εξωδιδακτικό επίδομα» που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί για παράδειγμα, προέκυψε ύστερα από τις 50 ημέρες απεργίας των καθηγητών το 1988. Η κυβέρνηση δεν ήθελε τότε να αυξήσει το βασικό μισθό, γιατί αυτό θα αφορούσε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Έτσι εφηύρε τη «λύση» του επιδόματος.
Επομένως, η κατάργησή τους συνιστά μια βίαιη μισθολογική καθίζηση. Πόσω μάλλον, όταν οι απολαβές συνδέονται και με το νέο βαθμολόγιο, την ιεραρχική δηλαδή κλίμακα των δημοσίων υπαλλήλων. Με δεδομένο ότι αξιολογητές σε αυτή τη διαδικασία θα είναι επιλεγμένα από την κυβέρνηση πρόσωπα, με κομματικά κριτήρια, γίνεται φανερό ότι κριτήριο της εξέλιξης κάθε εργαζόμενου θα είναι κατά κανόνα η πίστη του στην εφαρμοζόμενη πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, μέσω του βαθμολογίου, η κυβέρνηση ετοιμάζει μπλοκάρισμα των μισθών ακόμη και για την επόμενη 30ετία!
«Διαχρονικά το μισθολόγιο ήταν για τους υπαλλήλους του Δημοσίου και ειδικά τους εκπαιδευτικούς αιτία πολέμου», είπε στο Πριν ο Παύλος Αντωνόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΟΛΜΕ. «Υποστήκαμε σειρά αφαιμάξεων», συνεχίζει, «και μόνη διέξοδος είναι η αντίσταση και η ανατροπή όχι μόνο αυτής της πολιτικής, αλλά και όποιου θέλει να τη συνεχίσει». Για μισθολόγιο που «υποτάσσεται στους γενικότερους δημοσιονομικούς στόχους, οδηγεί σε νέες μειώσεις εισοδημάτων και διαμορφώνει ασφυκτικές μισθολογικές συνθήκες», έκανε λόγο η ΑΔΕΔΥ, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.
 
listonpress

ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΤΕ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ!!!




Κάθε μέρα και ένα σκάνδαλο, κάθε μέρα και φόροι, περικοπές μισθών και επιδομάτων εις βάρος του λαού, κάθε μέρα ψέματα και φρούδες ελπίδες και όλο και χειρότερα για μας, καλύτερα για σας και το περιβάλλον σας. Μα καλά αφού δεν μπορείτε, δεν τα καταφέρνετε, σας έχουν στριμώξει άγρια και σεις με τη σειρά σας εκβιάζετε τον ελληνικό λαό που δεν σας αντέχει πια, τι κάθεστε και μας ταλαιπωρείτε; Παραιτηθείτε και αφήστε μας ήσυχους μήπως και γλυτώσουμε τα χειρότερα. Ίσως ο επόμενος τα καταφέρει καλύτερα από σας και αν όχι και αυτός θα πάει σπίτι του. Θα βρει ο λαός τη λύση. Αλλά η λύση πλέον δεν είστε εσείς. Κοροϊδέψατε, είπατε πολλά ψέματα, αναρριχηθήκατε στην εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις και έχετε χάσει πλέον κάθε ψήγμα αξιοπιστίας. Δεν σας πιστεύει κανείς πια ούτε στο εσωτερικό αλλά ούτε και στο εξωτερικό. Γι αυτό σας βάζουν να υπογράφετε συνυποσχετικές επιστολές μήπως και τις τηρήσετε. Αλλά δυστυχώς δεν ξέρουμε τι υπογράφετε και εν ονόματι ποιου δεσμεύεστε.

Δεν το βλέπετε εσείς κύριε Πρωθυπουργέ που δεν τόλμησες να γράψεις δυο λέξεις για τον μακαρίτη ιδρυτή της APPLE και σε περίλαβαν στο κράξιμο οι συμπατριώτες σου; Δεν βλέπετε που δεν τολμάτε να κυκλοφορήσετε στο δρόμο χωρίς ισχυρή ασφάλεια και σας γιουχάρει ο κόσμος; Δεν αντιλαμβάνεσθε που έχετε οδηγήσει τα ελληνικά νοικοκυριά με τα επαχθή μέτρα που λαμβάνετε;
Πότε επιτέλους θα αντιληφθείτε την πραγματικότητα;
Μα και οι «σύντροφοί σας» στο κόμμα σας υβρίζουν , άσχετο αν τα στρατιωτάκια βουλευτές σας, σας στηρίζουν με την ψήφο τους στα νομοσχέδια που εισάγετε στη βουλή για ψήφιση. Στα τηλεπαράθυρα και στις συνεντεύξεις, άλλα λένε. Δεν τα ακούτε , δεν τα διαβάζετε; Τόσους συμβούλους αδρά αμειβόμενους από το δημόσιο έχετε. Βάλτε κάποιον να κάνει αποδελτιοποίηση και να σας ενημερώνουν.
Άρχισε η γκρίνια ακόμη και στο υπουργικό σας συμβούλιο και ο ένας τα βάζει με τον άλλο.
Και τα οικονομικά σκάνδαλα άρχισαν να τεκμηριώνονται και να αγγίζουν την οικογένεια σας Πρωθυπουργέ, άσχετα αν δεν παίζονται στα δελτία των 8!  Υπάρχουν, ευτυχώς τόσα μέσα για να αναπαραχθούν και να τα πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός. Εσείς δεν λέγατε ότι θα καθαρίσετε την «κόπρο». Μα η κόπρος άρχισε να ξεχειλίζει από εκεί κοντά σας και γι αυτό δεν λέτε κάτι. Όλο σώζετε τη χώρα και αυτή η κακομοίρα μαζί με τους «επιβάτες κατοίκους» της όλο και ολισθαίνει στο χάος και στα στόματα των αρπακτικών.
Σταματήστε πια και παραδεχθείτε το και ζητήστε μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το κακό που μας έχετε κάνει μιας και καταφέρατε να μας γυρίσετε μια εικοσαετία πίσω για να μην πω και ακόμη πιο πίσω. Εξάλλου δεν είναι και τόσο μεγάλο κακό να παραδέχεται κάποιος ότι έκανε λάθος και εφάρμοσε λάθος συνταγή και το φαγητό βγήκε από τη κατσαρόλα καμένο. Εσείς όμως καίτε στη κυριολεξία όχι απλά ένα φαγητό, αλλά κυριολεκτικά μια ένδοξη χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΣ.
Και δεν φτάνει ότι εφαρμόζετε λάθος πολιτική σε όλα τα προβλήματα που έχει ο τόπος, από την άλλη αρχίζουν τα οικονομικά σκάνδαλα να βρωμάνε και από τη δυσωδία ίσως έχουμε ασφυκτικό και εφιαλτικό κλίμα που δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα για όλους μας. Όπως σας έχω ξαναγράψει, έρχεται η στιγμή που η αγανάκτηση γίνεται μίσος και το μίσος τυφλώνει και γίνεται θυμός και δεν το σταματά απολύτως τίποτα. 
Ούτε ΜΑΤ, ούτε στρατός, ούτε τίποτα. Γιατί και αυτοί στο ίδιο καζάνι σιγοβράζουν, και αν το καζάνι εκραγεί θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όλους μαζί αλά πρώτα εσάς.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Στο Σούνιο η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!! ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΜΕ??

http://img.protothema.gr/0A15577E5E42D65A6B50F31D03982802.jpgΣτην τακτική τον άσκοπων περιπλανήσεων ανάμεσα σε ελληνικά νησιά επανήλθε σήμερα το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.
Η φρεγάτα Κεμάλ Ρέις η οποία τα ξημερώματα του Σαββάτου πέρασε νότια της Ρόδου κινούμενη δυτικά ξαφνικά άλλαξε πορεία κατευθύνθηκε βόρεια.

Πέρασε νότια της Μήλου κινούμενη κατά βάση σε διεθνή ύδατα στη συνέχεια διήλθε από το στενό μεταξύ της Τζιας και της Κύθνου και τελικώς πέρασε περίπου 15 μίλια ανατολικά από το Σούνιο.

Όλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η τουρκική φρεγάτα κινούνταν ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, η πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού Ξένος παρακολουθούσε διακριτικά και κατέγραφε τις κινήσεις τις Κεμάλ Ρέις.
Αυτή την ώρα (περίπου στις 17:30 ) η τουρκική φρεγάτα πλέει προς το Κάβο Ντόρο!!!


 από:dexiextrem

Mister Rοesler RAUS...... (κ. Ρέσλερ πάρε δρόμο).


Η είδηση από την Ελευθεροτυπία:

«Πρόσκομμα» χαρακτήρισε τις αποζημιώσεις που διεκδικούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες από την γερμανική κυβέρνηση για τις θηριωδίες των Ναζί και κάλεσε τους Έλληνες να το ξεχάσουν και να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν γνωρίζει πότε θα καταβληθούν αυτές οι αποζημιώσεις ή αν θεωρεί ότι έχουν παραγραφεί και δεν θα πρέπει να καταβληθούν στους Έλληνες πολίτες, απάντησε: “Αν έχω την ιδέα είπατε, έχω τη βεβαιότητα ότι αυτή η συζήτηση στη βάση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, θα αποτελέσει ένα πρόσκομμα"
.


Δηλαδή κ. Γερμανοβιετναμέζε Ρέσλερ σας ενοχλεί να ζητάμε αυτά που μας αρπάξατε πριν από 60 χρόνια; Σας ενοχλεί που ζητάμε να αποζημιωθούν οι συμπατριώτες μας που καταστρέψατε;...
Σας ενοχλεί που ζητάμε τον χρυσό που μας άρπαξε επισήμως η Γερμανία;...
Φτιάξατε μια πανίσχυρη οικονομία στηριγμένοι σε ξένα χέρια. Σε χέρια λαών που τους πτωχεύσατε και τους λεηλατήσατε....

Ελληνόπουλα κατά την διάρκεια της κατοχής "απολάμβάνουν" τα οφέλη της Γερμανικής κατάκτησης.

Κύριε Ρέσλερ, φίλτατε Φιλίπ.... που ήρθες με υφάκι να μας το παίξεις μάγκας και παντογνώστης.... Δεν πας να βρεις από "που κρατάει η σκούφια σου" πρώτα;

Δείξε σεβασμό στην πατρίδα μας και τους Ελληνες και να συμπεριφέρεσαι όπως αρμόζει σε έναν φιλοξενούμενο. Κι εσύ 2 φορές παραπάνω να μετράς τα λόγια σου, αφού οι θετοί παπούδες σου κατέστρεψαν ζωές, λεηλάτησαν περιουσίες, δολοφόνησαν αθώους Ελληνες που δεν τους πείραξαν, άφησαν χιλιάδες συμπατριώτες μας να πεθάνουν από την πείνα και να τους μαζεύει το κάρο του δήμου, και έβαλαν το βρωμερό τσιρλόπανο με την σβάστιγκα πάνω στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολής μας...

Δεν φταίει κανένας άλλος. Εμείς φταίμε, το ξέρουμε, που απατημένοι έστω, ψηφίσαμε αυτά τα σιχαμερά ανδρείκελα που μας κυβερνούν. Τους ραγιάδες, χαρτογιακάδες που σε γλύφουν και σου δίνουν το δικαίωμα να κοκορεύεσαι με αυταρχισμό και υπεροψία....

Και για να έχουμε και καλό ρώτημα, λες "αυτή η συζήτηση στη βάση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, θα αποτελέσει ένα πρόσκομμα". Δηλαδή σε ποιά δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η Γερμανία;

Με την ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη, με το μεγάλο κόλπο του Ευρώ που φαλήρισε όλη την Ευρωζώνη και τώρα σας παρακαλάει να την σώσετε;
Ρε Ρέσλερ ποιούς νομίζεις ότι δουλεύεις;

Σε καμιά δύσκολη κατάσταση δεν βρίσκεται η χώρα σου.... Εκτός αν εννοείς την αρχηγό σου την Ανγκέλα; Που δεν την χωνεύουν ούτε οι ίδιοι οι θετοί σου συμπατριώτες.... Ναι αυτή είναι σε δύσκολη πολιτικά θέση...
Και πως να την χωνέψουν; Αφού αυτοί (οι Γερμανοί) δεν θέλουν η Γερμανία να βοηθήσει κανέναν κι αυτή (η Ανγκέλα) κάνει φιλίες με τον Σαρκοζί, το ΔΝΤ κ.α....

Να σου πω κάτι Ρέσλερ; Κι εγώ αν ήμουν Γερμανός δεν θα ήθελα η πατρίδα μου να βοηθήσει καμιά χώρα... Αλλά ακόμα κι αν τελικά βοηθούσαμε κάποια, θα επέλεγα να την έκανα προτεκτοράτο μας. Ετσι θα σκεφτόμουν σαν ένας καλός πατριώτης Γερμανός.

Ομως Ρεσλεράκο δεν είμαι Γερμανός... Είμαι Ελληνας κι έχω να σκεφτώ την δική μου πατρίδα.

Και δεν θέλω την βοήθειά σου. Θέλω την ανεξαρτησία μου. Θέλω να πάρω, αν χρειάζομαι δάνειο, από όπου γουστάρω και με τους όρους και τα επιτόκια που με συμφέρουν.... (ας πούμε από την Ρωσία -λέω τώρα για παράδειγμα).

Δεν θα μου πεις εσύ τι να κάνω. Θέλω να απαλλαχτώ από το συναλλαγματικό βρωμοευρώ σου... να έχω το δικό μου αρχαίο νόμισμα, κι όχι το αντίγραφο του μάρκου σου... Προτιμώ να έχω την ανεξαρτησία μου, την οικονομική μου αυτάρκεια κι ας υποτιμώ όσες φορές θέλω το ΔΙΚΟ ΜΟΥ νόμισμα...

Και να στο πω και διαφορετικά; Αν είχα πατριώτες πολιτικούς κι όχι πουλημένους προδότες τότε θα είχε γίνει η πατρίδα μου μια μικρή υπερδύναμη.... Θα εκμεταλλευόμασταν όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους που κρύβει η μικρή μας αλλά πλούσια, Ελλάδα υπέρ του λαού μας. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσό, ουράνιο, πλουτώνιο, εύφορη ευλογημένη γή, παντοδύναμη ναυτιλία, σύγχρονο τουρισμό, καταπληκτικές και μοναδικές παγκοσμίως φυσικές ομορφιές, τεράστια ένδοξη πολιτιστική ιστορία που έχει γεμίσει αρχαιολογικά έργα τέχνης το υπέδαφος μας. Θα είχαμε γίνει παγκόσμιο φωτεινό παράδειγμα ευημερίας και ανάπτυξης.

Ομως εσύ κι η χώρα σου είχατε άλλα σχέδια για μας. Και οι ξεπουλημένοι πολιτικοί μας τα ακολούθησαν κατά γράμμα.... Και νά μαστε τώρα....

Ερχεσαι και παριστάνεις τον ειδήμονα... τον τεχνοκράτη. Και οι ραγιάδες κρέμονται από τα χείλη σου... τι είπε ο Ρέσλερ; Γιατί το είπε ο Ρέσλερ; Εχει δίκιο ο Ρέσλερ; ...ο αντικαγκελάριος;

Και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ αφιερώνουν αράδες για να αναλύσουν τα λεγόμενά σου....

Πιτσιρίκο.... Φιλιππάκο... που μου ήρθες με τους 50 μεγαλοεπιχειρηματίες για να δείς τι θα φάτε από την πατρίδα μας, ξεκουμπίσου. Πάρε δρόμο....

Κι αν νομίζεις ότι θα κάνεις καλές μπίζνες εδώ κι αν ακόμα σου τα χαρίσουν οι σημερινοί κυβερνώντες όλα.... Κι αν σου φτιάξουν και Ζώνες ειδικής φορολόγησης για να επενδύσεις άφοβα και ανέξοδα... και κατεβάσουν και τους μισθούς στα 300 ευρώ για να βρείς φτωχό πεινασμένο προσωπικό, ένα να ξέρεις.
Ολα αυτά θα ανατραπούν σύντομα....

Μόλις η συνταγματική τάξη στην πατρίδα μας, αποκατασταθεί, οι συμφωνίες θα ακυρωθούν.
Τα χρέη θα παραγραφούν μονομερώς.... όπως παρέγραψε και η Γερμανία σου μονομερώς, τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Οτι τολμήσεις να φτιάξεις για επένδυση εδώ χωρίς την δημοκρατική άδεια μας και σε ισότιμη διαπραγμάτευση θα κρατικοποιηθεί.
Οπότε το μόνο που πετυχαίνεις αυτή την στιγμή εσύ και οι ομοιοί σου είναι απλά να αυξάνετε το αντιγερμανικό μένος των Ελλήνων.

Ετσι κι αλλιώς εδώ και αρκετό καιρό ο Γερμανικός τύπος βρίζει και λοιδωρεί την πατρίδα μας με άρθρα και εικόνες... Και σας έχουμε ήδη στην μπούκα.

Θα στο πώ λοιπόν στην θετή σου γλώσσα να το καταλάβεις:

Mister Rοesler RAUS...... (κ. Ρέσλερ πάρε δρόμο).

ΘΑΝΟΣ

Αργεντινή-Ελλάς. Το ίδιο ακριβώς σενάριο.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Το θλιβερό τάνγκο Βενιζέλου
Ο κ. αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος στην πρόσφατη συνέντευξή του αναρωτήθηκε: «Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας πολίτης που πιστεύει ότι μπορούσαμε χωρίς κίνδυνο για τη χώρα, χωρίς δραματικό κίνδυνο για τις περιουσίες, τις δουλειές, τα εισοδήματα και τις προοπτικές των Ελλήνων, να πάρουμε άλλες αποφάσεις, πιο φιλικές, λιγότερο δύσκολες και δεν τις παίρνουμε;»
Προσωπικά αναρωτιόμαστε αν σήμερα υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας πολίτης που πιστεύει ότι ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνησή του λένε την αλήθεια. Υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει ότι αυτές οι απανωτές αποφάσεις στραγγίσματος του μέσου ελληνικού νοικοκυριού και της ελληνικής οικονομίας θα μας σώσουν από την επίσημη πτώχευση; Υπάρχει έστω και ένας αφελής που σήμερα να πιστεύει ότι υπάρχει μέλλον για τη χώρα ακολουθώντας
αυτό τον μονόδρομο που σε κάθε βήμα του αποδεικνύεται καταστροφικός; Θυμάται άραγε κανείς τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου πριν από κάμποσους μήνες, που μας έλεγε ότι τα σενάρια αναδιάρθρωσης, σαν κι αυτό που μας επιβλήθηκε με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, ισοδυναμούν με καταστροφή της χώρας; Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»  (15.11.10) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλεγε για ένα πιθανό σενάριο αναδιάρθρωσης με «κούρεμα» του δημόσιου χρέους: «Αυτό το σενάριο δεν συζητείται καν. Θα είναι καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες, δεδομένων των θυσιών στις οποίες συναίνεσαν» και τόνιζε ότι θα είναι και «καταστροφή για την εμπιστοσύνη προς την Ευρώπη και το ευρώ». Και γεμάτος με προσποιητή αυτοπεποίθηση εξακολουθούσε: «Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση. Διαψεύσαμε, ήδη, όσους υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της. Συνεχίζεται η προσπάθειά μας».
Τζάμπα μάγκες
Τότε ο πρωθυπουργός το έπαιζε και τζάμπα μάγκας απέναντι στη Μέρκελ, η οποία δήλωνε ότι η Γερμανία ήθελε να δει συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα στο κόστος μιας πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας. Αυτό που υπονοούσε η Μέρκελ το είδαμε να συμβαίνει με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, οι οποίες βασίζονται σε μια συμφωνία για εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) με συμμετοχή ιδιωτικών τραπεζών και φαινομενικό «κούρεμα» κατά 21%. Όμως την εποχή εκείνη ο κ. Παπανδρέου καυτηρίαζε τη στάση του Βερολίνου και την πρόταση για συμμετοχή τραπεζών και επενδυτών στον μηχανισμό στήριξης κρατών - μελών της ευρωζώνης, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στη χρεοκοπία μίας χώρας - μέλους. «Η γερμανική κυβέρνηση έχει υποστηρίξει ότι οι τράπεζες, που χρηματοδοτούν χώρες με υψηλά επίπεδα χρέους, θα πρέπει να είναι έτοιμες να αναλάβουν το κόστος μιας πιθανής στάσης πληρωμών... Η θέση αυτή δημιούργησε έναν κύκλο υψηλότερων επιτοκίων για χώρες που φάνηκε ότι ήσαν σε δυσχερή θέση, όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία» παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Θα μπορούσε να δημιουργήσει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία... Είναι σαν να λες σε κάποιον που βρίσκεται σε δεινή θέση, ότι του αυξάνεις το φορτίο που έχει να σηκώσει». («Εξπρές», 16.11.10).
Τα θυμάται αυτά κανείς; Τις θυμούνται αυτές τις δηλώσεις η κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου σήμερα; Πώς γίνεται κι αυτό ακριβώς που ισοδυναμούσε με απόλυτη καταστροφή τότε, αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση σήμερα; Πότε μας κορόιδευαν; Τι διαφορετικό από αυτό που καταδίκαζε και απευχόταν τότε ο κ. Παπανδρέου είναι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου;
Θυμάται κανείς τις απανωτές δηλώσεις του προηγούμενου υπουργού οικονομικού κ. Παπακωνσταντίνου ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας θα ήταν καταστροφή για την ευρωζώνη» («Κέρδος», 16.9.10); Και τόνιζε: «Είναι εντελώς εκτός συζήτησης η αναδιάρθρωση. Θα ήταν καταστροφή... Θα είχε επιπτώσεις στην ευρωζώνη… Ο λόγος που οι αγορές δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί, είναι ότι περιμένουν να δουν αν μπορούμε να μείνουμε εντός της πορείας μας». Κι έτσι έπραξαν. Όσο περισσότερο έμενε εντός πορείας η κυβέρνηση τόσο περισσότερο βυθιζόταν το καράβι, τόσο περισσότερο αύξαναν οι πιέσεις των αγορών. Φτάσαμε στο σημείο τα ελληνικά ομόλογα να πληρώνουν ασφάλιστρα έναντι κινδύνου για χρεοκοπία τα υψηλότερα από την εποχή που επινοήθηκαν τα CDS. Τελικά, για ποιον δούλευε και δουλεύει αυτή η κυβέρνηση; Πότε θα τελειώσει αυτή η κοροϊδία;
Πότε θα λογοδοτήσει κάποιος για όλα αυτά; Θυμάστε τον πρωθυπουργό που σε συνέντευξή του στον κατε-ξοχήν εκπρόσωπο του γερμανικού κιτρινισμού, την «Bild» (24.11.11), δήλωνε ανερυθρίαστα: «Σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σεντ»; Αυτή τη διαβεβαίωση έδινε ο τζάμπα μάγκας πρωθυ-πουργός στη μακροσκελή συνέντευξή του, υπό τον τίτλο: «Στοιχηματίζετε ότι δεν θα πληρώσετε ποτέ τα χρέη σας, κ. Παπανδρέου;». Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη δυναμική και αυτή τη στιγμή βιώνει μία πραγματική έκρηξη των εξαγωγών της, χάρη στις διαρκείς δομικές μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζει να υφίσταται».
Όλα στους τοκογλύφους
Πού πήγε αυτή η «μεγάλη δυναμική» της ελληνικής οικονομίας με την «πραγματική έκρηξη των εξαγωγών της» – η οποία είναι δημιούργημα του γνωστού ταλέντου του κ. Γεωργίου, προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, στη στατιστική μεθοδολογία – αλλά και η απόδοση των «δομικών μεταρρυθμίσεων» και των θυσιών «που υπέστη ο ελληνικός λαός την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζει να υφίσταται»; Τι απέγιναν όλα αυτά; Τίποτε. Απλώς ήταν λόγια του αέρα. Το μόνο που μετρούσε και εξακολουθεί να μετρά για την κυβέρνηση είναι η υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σεντ» στους τοκογλύφους δανειστές της και στις κυβερνήσεις τους. Έστω κι αν χρειαστεί να εξοντωθεί κοινωνικά και οικονομικά ο πληθυσμός της και να ακρωτηριαστεί ως χώρα.
Αυτό το νόημα είχαν και οι δηλώσεις Βενιζέλου κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (22.9): «Ο κόσμος – και δικαίως – νομίζει ότι η κρίση είναι αυτή που ζούμε, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, η μείωση των προοπτικών που έχουν τα νέα παιδιά. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι η κρίση. Αυτό είναι μια προσπάθεια, πολύ σκληρή, που κάνουμε να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Γιατί η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000, δηλαδή η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, δυστυχώς, η ευρωζώνη αυτή τη στιγμή, δεν έχει το πολιτικό και θεσμικό επίπεδο που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις. Και η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες – χώρες που ηγούνται της ευρωζώνης – για δικούς τους εσωτερικούς λόγους, ξεσπάει επάνω μας. Εμείς πρέπει να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, πρέπει να εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις, για να μη χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι εις βάρος μας».
«Η τρομοκρατία της πείνας» και ο Καβάγιο
Καταρχάς, θα πρέπει να πούμε στον μεγάλο και πολύ υπουργό μας να είναι πιο διαβασμένος όταν προσπαθεί να εκβιάσει τον λαό με πρόστυχα διλήμματα. Η Αργεντινή δεν κατέρρευσε το 2000, αλλά το 2001. Εκτός κι αν η αναφορά του κ. Βενιζέλου στην Αργεντινή του 2000 είχε άλλη λογική. Ανεξερεύνηται αι βουλαί του Υψίστου. Πόσω μάλλον του κ. Βενιζέλου, του γνωστού κατά κόσμον Μπενίτο, όπως πολύ εύστοχα τον έχει βαφτίσει ο Τζίμης Πανούσης.
Ας δούμε όμως αν η Αργεντινή του 2000, κατά Βενιζέλο, ή του 2001 οδηγήθηκε στην κατάρρευση γιατί ακολούθησε άλλη πολιτική. Τον Μάρτιο του 2001, περίπου 50 χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν στους κεντρικούς δρόμους του Μπουένος Άιρες για την 25η επέτειο της στρατιωτικής χούντας. Σύμφωνα με τους «Financial Times» (26.3.01), «πολλοί έκαναν συγκρίσεις ανάμεσα στη στρατιωτική χούντα του 1976 και το οικονομικό μοντέλο της αγοράς που ακολούθησε την επιστροφή στη δημοκρατία. Ένα πανό έγραφε: «Χούντα σημαίνει τρομοκρατία του αίματος. Αγορά σημαίνει τρομοκρατία της πείνας». Σας λέει τίποτε αυτό;
Το ΔΝΤ βρισκόταν ήδη στον δεύτερο χρόνο παρέμβασής του στην Αργεντινή προκειμένου να τη «σώσει» από την κρίση χρέους και την κατάρρευση. Οι πολιτικές που απαιτούσε να επιβληθούν είχαν εκτινάξει την ανεργία στο 16%, το λαϊκό εισόδημα είχε βυθιστεί κατά 20%-30%, η εσωτερική αγορά πέθαινε κι όμως το χρέος αύξανε και η ύφεση βάθαινε.
«Λιτότητα ή κατάρρευση»
Τότε, σαν Ιππότης της Αποκαλύψεως πάνω σε μαύρο άλογο, εμφανίζεται ο Ντομίνγκο Καβάγιο, εκ του Χάρβαρντ και επιφανής πολιτικός του κατεστημένου. Κάτι δηλαδή σαν τον δικό μας Μπενίτο. Αναλαμβάνει τα ηνία της οικονομίας τον Μάρτιο του 2001 και υπόσχεται ότι θα σώσει πάση θυσία την Αργεντινή. Η κυβέρνηση του δίνει έκτακτες εξουσίες για να κινηθεί εν λευκώ. Το πρώτο που κάνει είναι να διαπραγματευτεί μια εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) με τις τράπεζες - δανειστές της Αργεντινής, με το ΔΝΤ και την Ουάσιγκτον, στην οποία μάλιστα υπόσχεται ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ το δολάριο. Να σας θυμίσουμε ότι η Αργεντινή είχε κλειδώσει το δικό της νόμισμα με το δολάριο για τους ίδιους περίπου λόγους που και η Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς ευρώ.
Πριν εφαρμοστεί η πρώτη φάση της συμφωνίας PSI, ο μέγας και πολύς Καβάγιο ανακοινώνει ένα πρωτοφανές πρόγραμμα λιτότητας, φοροεπιδρομής και περικοπών σαν αυτό που ανακοίνωσε ο δικός μας Μπενίτο. Ο Αργεντίνος ομόλογος του κ. Βενιζέλου το ονόμασε πρόγραμμα «μηδενικού πρωτογενούς ελλείμματος» και υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του ίδιου χρόνου τα δημοσιονομικά της Αργεντινής θα εμφάνιζαν πρωτογενή πλεονάσματα. Σας θυμίζει τίποτε αυτό;
Συνεχίζουμε: «Λιτότητα ή κατάρρευση» ήταν το δίλημμα που έθεσε στον λαό της Αργεντινής ο Καβάγιο, και το «Economist» (19.7.01) της εποχής το είχε αναδείξει σε κεντρικό του τίτλο. Λίγο νωρίτερα είχε προχωρήσει η πρώτη φάση της ανταλλαγής ομολόγων PSI με απόλυτη επιτυχία. Ο Καβάγιο δήλωνε περιχαρής: «Νικήσαμε όλους εκείνους που στοιχημάτιζαν εναντίον της Αργεντινής. Λύσαμε τις πιο επείγουσες ανάγκες μας και τώρα προχωρούμε μπροστά για το πιο σημαντικό: ανάπτυξη στην οικονομία της Αργεντινής». («The New York Times», 5.6.01).
Υποτίθεται ότι με την ανταλλαγή και την επιμήκυνση της διάρκειας του χρέους που είχε πετύχει η κυβέρνηση της Αργεντινής, είχαν λυθεί οι πιο πιεστικές ανάγκες πληρωμής τοκοχρεολυσίων και έτσι θα μπορούσε με τα πλεονάσματα που θα εξασφάλιζε η αιματηρή λιτότητα να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη.
«Κούρεμα» 20%!
Μάλιστα, επίσημα η κυβέρνηση της Αργεντινής τότε έλεγε ότι είχε πετύχει ένα «κούρεμα» του χρέους της τάξης του 20%. Η αλήθεια ήταν ότι λόγω των κρυφών τότε εγγυήσεων που είχε συμφωνήσει να πληρώσει στους τραπεζίτες το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους είχε αυξηθεί κατά 28%. Μέσα σε δυο μήνες η ανέχεια σάρωσε κυριολεκτικά την αργεντίνικη κοινωνία και η ύφεση χτύπησε κόκκινο. Οι αγορές και το ΔΝΤ άρχισαν να πιέζουν για περισσότερα μέτρα, πιο αυστηρές περικοπές και πιο δραστική λιτότητα. Ο Καβάγιο σε μια κρίση πανικού έλεγε τον Ιούλιο του 2001: «Αν θέλουν [οι αγορές] μπορούν να προκαλέσουν την πτώχευση [της Αργεντινής]. Όμως η Αργεντινή δεν θα αποτελέσει την αιτία της πτώχευσης, οπωσδήποτε όχι. Η Αργεντινή θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, θα πληρώσει τους τόκους στο χρέος της».
Θα παραμείνουμε αμέτοχοι θεατές;
Σας θυμίζουν τίποτε αυτά τα λόγια; Να τι είπε ο κ. Βενιζέλος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου: «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος καθυστερήσεων, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αντιφάσεων, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εμπλοκών, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κατά λάθος να οδηγηθούμε σε δραματικές εξελίξεις… Εμείς πρέπει να θωρακιστούμε απέναντι σε όλα αυτά. Και ο θώρακας είναι ένας και μόνο: Να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας».
Έλεγε τίποτε διαφορετικό ο Καβάγιο της Αργεντινής του 2001; Αντίθετα, διαβεβαίωνε, όπως κι ο κ. Βενιζέλος, ότι η «Αργεντινή θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και, όταν αυτό γίνει, θα είναι πολύ έντονη». Και για να γίνει, εφάρμοζε την ίδια ακριβώς συνταγή: αδίστακτη λιτότητα, δραστικές περικοπές και γενικευμένη εκποίηση των πάντων μέσα από ιδιωτικοποιήσεις και γενικό ξεπούλημα.
Ύστερα από οχτώ μήνες ως υπουργός οικονομικών της Αργεντινής, ο Καβάγιο το μόνο που είχε μάθει να λέει ήταν ότι «εμείς πρέπει να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας» και να πετσοκόβει νοικοκυριά και οικονομία σε τέτοιο βαθμό που έφτασε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2001 να απαγορεύει τις αναλήψεις από τις τράπεζες για πάνω από 1.000 δολάρια τον μήνα και να εισάγει την πολιτική της δολαριοποίησης, δηλαδή την αντικατάσταση του εγχώριου νομίσματος από το ίδιο το δολάριο.
Εκφοβισμοί με το νόμισμα!
Στις 5 Δεκεμβρίου 2001 ο Καβάγιο δήλωνε ότι «αν η Αργεντινή το αποφασίσει, θα υπάρξει στην πράξη 100% χρήση του δολαρίου». Ήταν κι αυτή μια ακόμη κίνηση να εξευμενιστούν οι αγορές, που έβλεπαν την ύφεση να βαθαίνει και είχαν ήδη αρχίσει να ξεφορτώνονται μαζικά τα κρατικά ομόλογα της χώρας. «Όταν θα υπερβούμε τη χρηματιστική κρίση, η αντίληψη των αγορών ότι δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις μας και ότι θα οδηγηθούμε σε πτώχευση και υποτίμηση, θα διαλυθεί. Και τότε θα είστε σε θέση να δείτε την οικονομική επανενεργοποίηση» (Agence France -Presse, 6.12.01). Αυτή ήταν η τελευταία επίσημη δήλωση του Καβάγιο πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση της Αργεντινής προς τα τέλη Δεκεμβρίου 2001. Μήπως σας θυμίζει τίποτε; Μήπως εντελώς τυχαία σας θυμίζει τις δηλώσεις των δικών μας υπουργών με πρώτον τη τάξη τον κ. Βενιζέλο;
Η Αργεντινή, την οποία αρέσκεται να επικαλείται ο δικός μας Μπενίτο, κατέρρευσε γιατί οι υπουργοί και οι κυβερνήσεις της ήξεραν μόνο να «τηρούν τις υποχρεώσεις τους» απέναντι στις αγορές. Ούτε που διανοήθηκαν ποτέ να «τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους» απέναντι στον λαό που τους εκλέγει, αφελώς ποιών. Αν λοιπόν δεχτούμε ότι ο κ. Βενιζέλος ξέρει τι λέει, ακόμη κι όταν αναφέρεται στην Αργεντινή, τότε πόσο καιρό του δίνετε μέχρι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, όπως ακριβώς και ο ομόλογός του στην Αργεντινή Καβάγιο το 2001; Είναι μάλλον σίγουρο ότι η θητεία του κ. Βενιζέλου και της κυβέρνησής του δεν θα είναι μακροβιότερη του κ. Καβάγιο, ούτε και η κατάληξή τους καλύτερη.
Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη δική μας κατάσταση και σ’ αυτήν της Αργεντινής είναι το γεγονός ότι δίνεται μια τεράστια ευκαιρία στον ελληνικό λαό. Ίσως η τελευταία πριν επέλθει η πλήρης κατάρρευση, που έτσι κι αλλιώς προγραμματίζεται από τις αγορές και το πολιτικό προσωπικό της ευρωζώνης. Μήπως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει να κάνει στάση πληρωμών προς το κράτος, την κυβέρνηση και τις αγορές, πριν υποστεί ο ίδιος παύση πληρωμών προς όφελος των δανειστών, των τραπεζών και των αγορών; Μήπως έτσι πάρει τις τύχες στα χέρια του, πριν τις παραδώσει ολοκληρωτικά στις δυνάμεις που του έχουν επιβάλει καθεστώς κατοχής και δουλοπαροικίας;
Μήπως έτσι αρχίσει επιτέλους αυτός να εκβιάζει ώστε να σταματήσουν πια να τον εκβιάζουν με το πιστόλι στον κρόταφο; Είναι μια ιδέα. Άλλωστε τι έχει να χάσει ο λαός; Το παράδειγμα της Αργεντινής, που προσφάτως τόσο αγαπά να επικαλείται ο δικός μας Μπενίτο, δείχνει ξεκάθαρα πού πάει το πράγμα.
http://dimitriskazakis.blogspot.com

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ...ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!



Έλληνες Πατριώτες, όσο πληρώνουμε τούς -έτσι κι αλλιώς- δυσβάσταχτους φόρους, άλλο τόσο η κατοχική Κυβέρνηση θα μας πνίγει με νέο τσουνάμι αντισυνταγματικών φόρων. Στόχος της Κυβέρνησης του Μνημονίου και του Παπανδρέου, είναι να ξεθεμελιώσει ό,τι ελληνικό υπάρχει σε αυτό τον τόπο. Να εξαθλιώσει τους Έλληνες και να τους παραδώσει  σκλάβους, στους δανειστές οι οποίοι θα έχουν ήδη αρπάξει τη δημόσια περιουσία.
Όσοι περισσότεροι Έλληνες φτωχύνουν ή καταχρεωθούν, όσοι περισσότεροι ξεπουλήσουν τα σπίτια τους, όσοι περισσότεροι μεταναστεύσουν στο εξωτερικό ή ακόμη-ακόμη όσοι περισσότεροι πεθάνουν ή αυτκτονήσουν, θα είναι η... επιτυχία του Παπανδρέου απέναντι στην τρόϊκα!
Δεν βλέπετε τι κάνει τώρα με τις πολύτεκνες οικογένειες; Τις εξοντώνει στους φόρους, επειδή απέκτησαν πολλά παιδιά!
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΦΩΝΑΞΤΕ:
ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
διαδώστε και τηρείστε όσα λέει το παρακάτω βίντεο:
 


ΣΧΕΤΙΚΟ:ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΣΟ ΡΕΥΣΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ....

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ !! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!


   ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΗ ΑΘΗΝΑΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΑ- ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 30) ΚΑΙ ΛΑΜΙΑ (ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ), ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/10/11, 12 μεσημερι.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ: ΟΜΟΝΟΙΑ- ΕΞΟΔΟΣ ΗΣΑΠ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΛΑΜΙΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ , 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ

«ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

 Το κίνημα «Δεν πληρώνω» (www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com)  γεννήθηκε από τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής και αποτελεί σάρκα από τη σάρκα όλων των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων. Μάχεται ακατάπαυστα εδώ και δύο χρόνια, προασπιζόμενο τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών. Θεμελιώδης πολιτική θέση και άξονας δράσης του κινήματός μας αποτελεί η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση του λαού, σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Διεκδικούμε αγωνιστικά δωρεάν παιδεία, υγεία, δρόμους, δημόσιους χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νερό, ηλεκτρικό, όλα τα φυσικά αγαθά (π.χ. παραλίες, δάση), και κάθε άλλο αγαθό κοινωνικού χαρακτήρα για κάθε άνθρωπο, Έλληνα ή μετανάστη.

Τα τελευταία μέτρα που εφαρμόζονται στη χώρα μας αποτελούν μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας. Τα νέα εξαθλιωτικά χαράτσια περιλαμβάνουν καταιγίδα εκτάκτων εισφορών και ανηλεή φορολόγηση και της παραμικρής ακίνητης περιουσίας που με κόπο απέκτησε ο λαός, μέσω του εισπρακτικού μηχανισμού της ΔΕΗ. Η πρόσβασή μας στο ηλεκτρικό ρεύμα, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για την επιβίωσή μας, εξαρτάται πλέον από τη «φιλευσπλαχνία» που θα δείξει η τρόικα και οι διεθνείς και ντόπιοι μεγαλοτραπεζίτες. Μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα εισπράττεται εκβιαστικά στο εξής μία σειρά νέων αδυσώπητων χαρατσιών. Οι διεθνείς τοκογλύφοι μέσω της ντόπιας μαριονέττας τους (ελληνική κυβέρνηση) μας απειλούν ευθέως ότι αν δεν εισπράξουν τα λύτρα τους, θα μας βυθίσουν στο σκοτάδι.

Το ερώτημα που μπαίνει πλέον στο λαό ως καθήκον είναι το εξής. Για πόσο θα σκύβουμε το κεφάλι αφήνοντας ένα μάτσο τραμπούκους εκμεταλλευτές να κλέβουν την ίδια μας τη ζωή; Πότε επιτέλους θα υψώσουμε ανάστημα και θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω;

Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να μην γίνουν φοροεισπράκτορες. Η θέση τους είναι με τον λαό και όχι με την κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου.

Καλούμε όλους τους εκμεταλλευόμενους, να επιλέξουν το δρόμο του συλλογικού αγώνα συμμετέχοντας ενεργά στις ανοιχτές «Επιτροπές Αγώνα δεν Πληρώνω» (www.oxidiodia.gr) που σχηματίστηκαν από τους από κάτω για τους από κάτω. Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές και τις γροθιές μας και να διεκδικήσουμε με αταλάντευτο αγώνα τις ζωές μας πίσω, έως ότου βυθίσουμε εμείς τους από πάνω στο σκοτάδι της ιστορίας και πάρουμε επιτέλους τις τύχες στα χέρια μας. 

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

- ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ- ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
                              
  
Για περισσοτερες πληροφορίες:
www.denplironodenplirono.com            
  www.oxidiodia.gr

επικοινωνείστε μαζί μας: 6972904666,  6943686760, 6937351687, 6945426178, 6932327294

Η Ελλάδα έβαλε στο φέρετρό της την επιγραφή του Δ.N.T.

Η χώρα βουλιάζει , η ανεργία αυξάνεται και τα μεσσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα  πλήτονται σε τέτοιο σημείο οπου σε λίγο ολοι θα βιώνουμε μια κοινή σχέση καταπίεσης. Το ΔΝΤ, η ευρωπαϊκή τράπεζα και οι παρατρεχάμενοι τους δεν έχουν σκοπό να μας βοηθήσουν αλλα να αρπάξουν ότι απέμεινε απ το πτώμα της Ελλάδας. Μας βλέπουν ως αριθμούς. Γι αυτούς  είμαστε το 3% της οικονομίας της ευρωπαικής ένωσης, δηλαδή ένα αστείο ποσό το οποίο όμως
αν πτωχεύσει θα συμπαρασύρει την υπόλοιπη ευρώπη.

Η Ελλάδα αυτή την στιγμή, αν δεν είναι ήδη, τείνει να γίνει προτεκτοράτο της Αμερικής. Το πρόβλημα, δεν είναι πως δεν αποφασιζουμε εμείς αλλα το ότι δεν αποφασίζουν ουτε καν αυτοί που εκλέξαμε.Η λήψη των αποφάσεων ανήκει σε άτομα πέρα και πάνω απο μας, στην τρόικα,τους οικους αξιολόγησης, το ευρωπαικό ταμείο στήριξης, τους δανειστές.Αν δεν καταλάβουμε την επικινδυνότητα αυτης της κατάστασης, θα συνεχίσουμε να ακούμε παθητικά τα μέτρα πίσω απ' τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.Θα συνεχίσουμε να καβατζώνουμε μονάχα τον εαυτό μας μη συνειδητοποιώντας την ανάγκη για συλλογικές λύσεις.Θα συνεχίσουμε τον ρόλο μας, αυτόν της μαριονέτας σε ένα παιχνίδι όπου άλλοι έχουν στήσει για μας.Θα συνεχίσουμε να ψηφίζουμε τους ληστοσυμορίτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.Όταν μας τα πάρουν όλα θα είναι αργά.Και όσο αφορά τις επερχόμενες γενιές τι θα απαντήσουμε στο παιδί μας στην έρωτηση:"Γιατί η κατάσταση ειναι ετσι;"
                 Ότι είναι έτσι γιατί εγώ λούφαξα στον καναπέ μου; Μάλλον αυτό θα γίνει.
                                                                                                           
                                                                                                                  επιμέλεια:Fotis 
alexiptwto

ΑΠΑΙΧΤΟΣ Ο "ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ" ΓΑΠ! ΥΠΟ ΤΗΝ ΦΕΝΑΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΛΕΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΞΕΘΑΒΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΤΑ "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!! ….. ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΝΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ??

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Σχέδιο Παπανδρέου για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

- Ο πρωθυπουργός φέρεται να σχεδιάζει Συμβούλιο Αρχηγών με συμμετοχή: Μητσοτάκη, Σημίτη και Καραμανλή
- Στόχος είναι η χώρα να αποφύγει την στάση πληρωμών δίνοντας ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας
- Εμπόδιο στο σχέδιο”, σύμφωνα με δημοσίευμα, η απροθυμία υπουργών να αφήσουν την καρέκλα
Σχέδιο για μία εκ νέου “νομιμοποίηση” της εκτελεστικής εξουσίας επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός ώστε να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που κινδυνεύει να γίνει “η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι” σπρώχνοντας τη χώρα στην στάση πληρωμών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας του Σαββάτου, ο κ. Παπανδρέου – χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του -συζητά με συνεργάτες του διάφορες πιθανές λύσεις που όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή να μην παραδοθεί η χώρα αμαχητί.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει δώσει στίγμα προθέσεων ήδη από το καλοκαίρι όταν ανέλαβε πρωτοβουλία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στο πλαίσιο της οποιας είχε δεχτεί να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία.
Ο πρωθυπουργός εκτιμά – σύμφωνα με το δημοσίευμα – ότι αν δεν διαμορφωθεί μία ισχυρή εικόνα εθνικής συσπείρωσης, που θα προσδίδει το αντίστοιχο κύρος στις πολιτικές των υπουργών, το παιχνίδι είναι χαμένο.
Οι δρόμοι για μία εκ νέου “νομιμοποίηση” της κυβέρνησης είναι δύο, σύμφωνα με την Ημερησία. Ο πρώτος είναι να προκηρυχθούν εκλογές που θα ήταν καταστροφικές στην φάση που διανύει η χώρα.
Ο δεύτερος είναι μία κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μία εθνική πλειοψηφία που μπορεί να συγκροτηθεί από την παρούσα Βουλή, από την οποία θα ζητηθεί η αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την Ημερησία, ο πρωθυπουργός εξετάζει την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με την συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών κ.κ. Μητσοτάκη, Σημίτη και Καραμανλή.
Στη συνάντηση αυτή θα δηλώσει έτοιμος να εξαιρέσει τον εαυτό του από την πρωθυπουργία για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, θέτοντας προ των ευθυνών του το σύνολο του πολιτικού κόσμου – ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με τους δανειστές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μία τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να εκδηλωθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 17 με 18 Οκτωβρίου αλλά και πριν από αυτή ώστε η χώρα να φανεί αποφασιστική και με ενιαία φωνή στην δύσκολη διαπραγμάτευση.
Ως προς τα αγκάθια αυτής της ιδέας που φέρεται να έχει ο πρωθυπουργός, το βασικό είναι οι καθόλου ευνοικές αντιδράσεις από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που θα δουν την καρέκλα τους στον… αέρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Είναι ηλίου φαεινότερων ότι η "σωτηρία" της χώρας κατά τον ΓΑΠ είναι ένα παραμύθι και ότι η νέα "μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας δεν είναι τίποτε περισσότερο από την "οικογενειακή σωτηρία " του ίδιου του ΓΑΠ και του συρφετού της κυβέρνησης απατεώνων . Η νέα απάτη που δρομολογείται από το εσωτερικό κονκλάβιο των αμερικανοσυμβούλων του δεν είναι τίποτε άλλο από το να πάρει παρατάσεις το σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας , ως επίσης και να αποκτήσει ένα σχετικό άλλοθι ο εθνοπροδότης προκειμένου να αποφύγει το ραντεβού του με το ικρίωμα . Κίνηση εντυπωσιασμού προκειμένου να δημιουργήσει σύγχυση στο ήδη καθολικά διαμορφωμένο λαϊκό αίσθημα το οποίο πλέον εκδηλώνει το μίσος του για τον πιο μισητό έλληνα πρωθυπουργό που έχει καταγραφεί στην ιστορία του τόπου!