ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.11.10

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Του ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Οι ντόπιες και ξένες ελίτ πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, ενώ ο γνωστός «σοσια-ληστής» ηγέτης του ΔΝΤ, όσο και ο δηλώνων «σοσιαλιστής με πατέντα», Γιωργάκης και η Κοινοβουλευτική «Χούντα» του, διακηρύσσουν ότι τα αποτελέσματα των εκλογών νομιμοποίησαν τα ληστρικά μέτρα. Ο θρασύτατος μάλιστα Ντομινίκ Στρος Καν θριαμβολόγησε για τη νίκη της «αριστεράς» στην Ελλάδα (δηλαδή της Χούντας και των «αριστερών» δεκανικιών της στην Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους-Πράσινους και τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ) δηλώνοντας με θαυμασμό: «Δεν έχει ποτέ συμβεί, παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα που οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση». Και, πράγματι, από όπου πέρασε το ΔΝΤ και εφάρμοσε ακόμη και ηπιότερα μέτρα από αυτά της δικής μας Χούντας, οι λαοί τελικά τους «πήραν με τις πέτρες»: από την Ουγγαρία που μαύρισε τους αντίστοιχους «σοσιαλιστές», μέχρι την Αργεντινή όπου η Χούντα και το ΔΝΤ φυγαδεύονταν με ελικόπτερα [1].
Όσοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι ο Ελληνικός λαός ενέκρινε τα μέτρα και τη κατεδάφιση ιστορικών κοινωνικών κατακτήσεων, πρέπει επίσης να δεχθούν ότι ζούμε σε μια παρωδία «δημοκρατίας» όπου αυτό που περνά για πολιτική όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με την κλασική έννοια της Πολιτικής ως της συλλογικής αυτο- διεύθυνσης των πολιτών, αλλά ούτε καν πληροί τα κριτήρια μιας αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» (που δεν έχει βέβαια σχέση με πραγματική δημοκρατία). Και αυτό, διότι η όλη διαδικασία για να περάσουν τα κτηνώδη μέτρα που θα γονατίσουν τα λαϊκά στρώματα για δεκαετίες, στηρίχθηκε σε μια σειρά από απάτες.

 

Δηλαδή:
α) Στην αρχική κατάφωρη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, όπου ένα «σοσιαλιστικό» κόμμα εκλέχθηκε για να εφαρμόσει πρόγραμμα που ήταν εντελώς αντίθετο αυτού που εφάρμοσε μετεκλογικά.
β) Στη συνακόλουθη απάτη ότι η κυβέρνηση, (η οποία επάξια απέκτησε τον τίτλο της Χούντας όταν δεν τόλμησε να φέρει σε δημοψήφισμα μέτρα που αλλάζουν δραματικά το κοινωνικό-οικονομικό τοπίο) δήθεν δεν ήξερε το μέγεθος της κρίσης και των απαιτούμενων μέτρων.
γ) Στο χοντρό ψέμα που υιοθέτησε όλο το κατεστημένο ότι το Μνημόνιο (ή κάποια παραλλαγή του) αποτελούσε μονόδρομο «για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις» , όταν ακόμη και η Πορτογαλέζικη ελίτ συζητά την πιθανότητα εξόδου από την Ευρωζώνη, ακριβώς για να αποφύγει τον Ελληνικό «μονόδρομο», ενώ οι Ιρλανδοί, με διπλάσιο έλλειμμα απο εμάς, αγωνίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή να μην εκχωρήσουν κυριαρχία, δηλώνοντας για τους δικούς μας ξεδιάντροπους πολιτικάντηδες «εμείς δεν είμαστε Ελλάδα»! Φυσικά, όλα αυτά δεν εμπόδισαν συγγραφείς μας να δηλώνουν, με τον τουπέ «σοφού», ότι, αφού...δεν διακυβευόντουσαν κρίσιμα ζητήματα, θα ψήφιζαν «πρόσωπα» [2] («κατά σύμπτωση» υποστηριζόμενα απο τη Χούντα), ενώ «κομουνιστές» μουσικοσυνθέτες δεν έχουν πρόβλημα να «τιμώνται» απο μέλη της Χούντας με επί κεφαλής τον θρασύτατο υπαρχηγό της, ενισχύοντας την εικόνα της «κανονικότητας» που καλλιεργούν τα ημι-ολοκληρωτικά κρατικά κανάλια![3]
δ) Στην ολοκλήρωση της απάτης με τους αρχηγούς της Χούντας και του ΔΝΤ να ισχυρίζονται ότι τα κτηνώδη μέτρα εγκρίθηκαν από τον λαό, όταν στην πραγματικότητα, αν υπολογιστεί η αποχή/άκυρο/λευκό, οι εκλεκτοί της Χούντας εκλέχθηκαν από το 15% με 20% των πολιτών. Με άλλα λόγια, το Μνημόνιο της τρόικας και των υποτελών της εγκρίθηκε άμεσα από λιγότερο από το 1/5 του λαού ή, έμμεσα (αν συνυπολογίσουμε τις ψήφους των Ευρωπαϊστών στα κόμματα εξουσίας και τα δεκανίκια τους) απο κάτι παραπάνω απο το 1/3 των πολιτών. Το γεγονός επομένως ότι, όπως έδειξε σχετική δημοσκόπηση[4], το 75% των πολιτών είναι εναντίον του Μνημονίου, φανερώνει πως το μεγαλύτερο τμήμα της αποχής/άκυρου εκφράζει συνειδητή απαξίωση όχι μόνο του Μνημονίου αλλά και αυτού που περνά για «πολιτική». Tο ίδιο έδειξαν και οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου που πήραν σαφώς αντι-Χουντικό χαρακτήρα, γι αυτο και η Χούντα προσπάθησε να τις συντρίψει με χημικά και δακρυγόνα.
Συμπερασματικά, μόνο ένα δημοψήφισμα, (όχι βέβαια Χουντικό!), θα μπορούσε να νομιμοποιήσει τα μέτρα –ούτε καν οι εκλογές που θα στόχευαν απλά να παγιδεύσουν πάλι το εκλογικό σώμα σε ψευτο-επιλογές μεταξύ Μανολιών με διαφορετικά ρούχα...

 [1[ Βλ. ΗΕλλάδα ως προτεκτοράτο της υπερεθνικής ελίτ, (Γόρδιος, Νοέμ.2010) κεφ.10
 [2] Βλ."αυτο-συνέντευξη" Γ. Γραμματικάκη, Κυριακάτικη "Ε", 7/11/2010
 [3]  Βλ.τρέιλερ για την αποψινή εκπομπή της ΕΡΤ, "Στην υγειά μας"
 [4] Βλ. δημοσκόπηση Γιάννη Μαυρή για το κανάλι «ΣΚΑΪ

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 20.11.2010

Ακούστε πώς υποδέχτηκαν οι Ιρλανδοί δημοσιογράφοι την έλευση του ΔΝΤ και συγκρίνετε τον τρόπο με τον οποίο αυτή έγινε στη Ελλάδα και την αντιμετώπιση που είχε απ τα μεσα. Ακούστε ερώτηση του Ιρλανδού δημοσιογράφου.


Πηγη

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Η προπαγάνδα δεν έχει τελειωμό από το υπουργείο παιδείας και από τους ανθέλληνες που το απαρτίζουν.Πριν λίγες μέρες έπεσε στην αντίληψη μας κάτι που μας σόκαρε αλλά περισσότερο αναρωτηθήκαμε ΓΙΑΤΙ ; Γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα γίνετε ακόμη και.....στα Ελληνικά βιβλία που τα διαβάζουν Ελληνόπουλα κυρία Διαμαντοπούλου ; Ποιοι είναι οι ανθέλληνες που τύπωσαν το βιβλίο ;
Έχετε γνώση για το θέμα ; Αυτή είναι η παιδεία που δίνετε στους νέους και πάνε κατά διαόλου τα λύκεια και πανεπιστήμια ; Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία είναι ο χάρτης και το κρατίδιο τον Σκοπίων είναι γραμμένο όχι ως Γιουγκοσλαβία η Fyrom αλλά ως Μακεδονία.
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες για την άμεση αντικατάσταση του βιβλίου.
Πηγή



ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ !

Ακούγοντας τους καραγκιόζηδες των δελτίων των 8, (ας όψεται ο έμφυτος μαζοχισμός), είναι να παίρνεις φόρα και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, διαπιστώνοντας το που μπορεί να φτάσει η αμορφωσιά και η ξετσιπωσιά.
Οι πρετεντέρηδες, οι τράγκες, οι τρέμηδες, οι μακρήδες κι όλα τα υπόλοιπα ανδρείκελα, (που κάθε άλλο, παρά ειδήσεις λένε), που το παίζουν διάνοιες και ξερόλες, έχουν μπουκώσει τις καραμέλες και τις πιπιλίζουν κάθε βράδυ, αναφερόμενοι σε άχρηστους φορείς, σε αργόσχολους εργαζόμενους, σε περιττές υπηρεσίες, σε διεφθαρμένα επαγγέλματα κ.ο.κ.

Κι όμως όλοι αυτοί οι καριόληδες και οι καριόλες, δουλεύουν (και μας δουλεύουν), στα πιο άχρηστα, κοινωνικά και μορφωτικά, και τα πιο κοστοβόρα μέσα : τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι επιχειρήσεις τους είναι χρεοκοπημένες και οφείλουν στις τράπεζες, στους οργανισμούς και στ΄ ασφαλιστικά ταμεία, τα μαλλιοκέφαλά τους, τα, δε, αφεντικά τους, εξέχοντα μέλη της μαφίας των διαπλεκόμενων συμφερόντων, είναι στα κάτω τους κι έχουν, εδώ και καιρό, αρχίσει μειώσεις μισθών και απολύσεις, σ΄ όλους τους άλλους εργαζόμενους, εκτός απ΄ τα φερέφωνά τους, στα δελτία των 8 !

Αυτό το σκυλολόϊ της παραπληροφόρησης και της αποχαύνωσης του ελληνικού λαού, εμφανίζεται ως ο υπέρτατος των πάντων κριτής, ως ο ελεεινολόγος, κάθε, τάχα, στραβού και τραβηγμένου εργασιακού ή κοινωνικού φαινομένου, κατακεραυνώνει τους υψηλά αμειβόμενους ή τους φοροφυγάδες άλλων χώρων, την ίδια ώρα που το ίδιο (το σκυλολόι) περιλαμβάνει άτομα : που εισπράττουν τεράστια ποσά, μαύρα και προερχόμενα από δανεικά και αγύριστα ή που και ως ιδιοκτήτες άλλων μέσων, (εφημερίδων ή ραδιοφωνικών σταθμών), χρωστάνε οι ίδιοι εκατομμύρια € και, ακόμα, βρίσκονται (ως αφεντικά ή διευθυντάδες), πίσω από απολύσεις απλών εργαζόμενων δημοσιογράφων !

Σ΄ αυτόν τον συρφετό, που νέμεται τα ΜΜΕ και παραμυθιάζει εργολαβικά, τον ελληνικό λαό, η πολιτεία φέρεται με το γάντι, προστατεύοντας και κανακεύοντας τα μέλη του.
Ο πολυπράγμων Καπελέρης του ΣΔΟΕ δεν πήγε σε κανένα μέσο για να ελέγξει τις αποδοχές των τηλε - αστέρων, ούτε μπούκαρε σε κανενός, απ΄ αυτούς, το κότερο ή τη βίλλα, για να εξετάσει τη φορολογική του δήλωση και το πόθεν έσχες.
Ακόμα και κραυγαλέες περιπτώσεις παρανομίας, (π.χ. με πλαστά τιμολόγια),παραμένουν, επί χρόνια, στο συρτάρι προκλητικώς και σκανδαλωδώς. Το μέτρο αύξησης του χαρτοσήμου στις διαφημίσεις οδηγήθηκε στην αναστολή και στην ματαίωση, κάτω από τις πιέσεις και τα χτυπήματα των καναλαρχών και των «μπράβων» τους των 8 !

Το χειρότερο, δε, απ΄ όλα είναι η θρυλούμενη κυβερνητική παρέμβαση για τη «βοήθεια» του χώρου, με χαριστικές νομοθετικές και οικονομικές ρυθμίσεις ! Την ώρα των περικοπών παντού και σε όλους, το σκυλολόι της πιο άχρηστης και ανώφελης δραστηριότητας, στηρίζεται και ενισχύεται, χωρίς ντροπή και χωρίς, καν, όρους και προϋποθέσεις.
Τα πλαφόν και τα όρια, μόνο στους άλλους χώρους μπαίνουν, στα ΜΜΕ όχι ;
Οι έλεγχοι, οι εξακριβώσεις και το χτύπημα της φοροδιαφυγής, αφορούν όλους τους έλληνες, εκτός από τους telestars δημοσιοκάφρους ;
Τελικά ο ανταγωνισμός στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, (στον οποίο μερικοί σαν τον ηλίθιο τον Παπαδημητρίου, καυχώνται πως ανήκουν …υποφέροντες…), ισχύει για όλους τους άλλους, εκτός από τα κανάλια και τις εφημερίδες ;

Αυτοί οι, διαχρονικά, καλοπερασάκηδες δεν τόχουν για τίποτα να κατακεραυνώνουν τα ρουσφέτια και τις μεροληπτικές παρεμβάσεις του κράτους, την ίδια στιγμή, που παράλληλα και ταυτόχρονα, υλοποιούν τα βρώμικα σχέδια των αφεντικών τους διεκπεραιώνοντας τις πιέσεις και τους εκβιασμούς τους, προκειμένου να υπάρξει μια αισχρή, μεροληπτική και χαριστική κρατική παρέμβαση, για το χώρο τους ! Το άκρον άωτον του αμοραλισμού, είν’ εδώ !...

Αυτούς πάτε να στηρίξετε και να σώσετε κύριοι της κυβέρνησης ; Σ΄ αυτούς θα χαρίσετε εκατομμύρια, την ώρα που η υπόλοιπη κοινωνία κατακρεουργείται ;

Στη δεινή τους θέση, τους έφερε ο ανταγωνισμός (που συνέχεια επικαλούνται για τους άλλους) και η ανεπάρκειά τους. Αφήστε τους, λοιπόν, να ψοφήσουν, μπας και ξεβρομίσει, επιτέλους, αυτός ο δύσμοιρος τόπος !

Ενόψει Εθνικής τραγωδίας μετά την κόντρα ΓΑΠ με την Μερκέλ


Οπως όλα δείχνουν η Ανατολικογερμανίδα καγκελάριος δεν πρόκειται να βάλει νερό στη μπύρα της. Θα επιμείνει στην πρότασή της για ελεγχόμενη χρεοκοπία  κρατών μελών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, (σ.σ: εννοεί την Ελλάδα ) προκειμένου να δημιουργήσει μία νέα κατάσταση με σαφή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους πειθαρχημένους “έχοντες” και τους “άσωτους” με τα ελλείμματα και τα χρέη.

Μια κόντρα που στήθηκε για τα μάτια της Ιρλανδίας και με τις ευλογίες της Γαλίας με λαγό  τον  Πρόδερο της Σοσιαλιστικής διεθνούς  δειχνει να βαίνει σε βάρος της Ελλάδας
Μοναδική ελπίδα να μην τα καταφέρει είναι τυχόν εναντίωση της Γαλλίας, που -σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις- έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον, η οποία ζητά από το Βερολίνο αναθεωρήσει τη λογική του στη διαχείριση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2013. Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο, θα έχει τελειώσει η διάρκεια του μηχανισμού στήριξης στον οποίο έχει υπαχθεί η Ελλάδα.
Η Μέρκελ θέλει να κάνει προεκλογική καμπάνια πάνω στην αναγκαστική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, την οποία δρομολογεί. Αυτό θα ενισχύσει την εικόνα της στη γερμανική κοινή γνώμη και θα της δώσει επιχειρήματα για να διαμηνύσει ότι ποτέ ξανά οι Γερμανοί πολίτες δεν θα πληρώσουν για τα χρέη άλλων ευρωπαϊκών λαών.
ΠΗΓΗ: zoomnews

Εορτή Ενόπλων δυνάμεων! Ου γάρ οίδασι τι ποιούσι.....

Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο για την υποβάθμιση της γιορτής των ενόπλων δυνάμεων, βλέπετε οι Ε.Δ  δεν είναι Μ.Κ.Ο, μετά είσαστε και αντιπαραγωγικοί που λέει και ο πάσχων από πολιτικό και κοινωνικό παχυδερμισμό Αντιπρόεδρας ….θέλετε και γιορτή ;
Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι στη παρούσα περίπτωση ταιριάζει ο τίτλος του άρθρου πλην όμως πιστεύουμε ότι βάσει σχεδίου ενεργούν και έτσι λοιπόν αποφάσισε η κατοχική κυβέρνηση «τοις κείνων (επικυρίαρχων) ρήμασι πειθόμενοι» … και όχι για οικονομικούς λόγους την υποβάθμιση της γιορτής.
Εμείς από το “άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι,  κρατάμε  μόνο το …ότι  οίδασι τί ποιούσι  και δεν υπάρχει γι αυτούς …. το άφες αυτοίς.   
Μαζί με τις ευχές μας για Χρόνια πολλά σε όλα τα στελέχη των  Ενόπλων Δυνάμεων  σας παραθέτουμε και ένα video …. εκεί κάπου  θα βρείτε τον εαυτό σας.
Κρατάτε γερά παλικάρια..... 
 

Syndesmos71

Συναγερμός στη Γερμανία για χτύπημα τρομοκρατών

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», στόχος των τρομοκρατών...
 
Συναγερμός στη Γερμανία για χτύπημα τρομοκρατών
στη Γερμανία θα είναι το «Ράιχσταγκ», το κτήριο όπου στεγάζεται η γερμανική βουλή στο Βερολίνο.
Στο συμπέρασμα αυτό φαίνεται να καταλήγει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Γερμανίας εξετάζοντας πληροφορίες που προέρχονται από φερόμενο ως ισλαμιστή τρομοκράτη.
Το άτομο αυτό επικοινωνεί από το εξωτερικό τηλεφωνικώς με την υπηρεσία αυτή, και υποστηρίζει ότι η ομάδα των τρομοκρατών – κομάντο αποτελείται από τουλάχιστον 6 άτομα, από τα οποία τα δύο, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται ήδη στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν, οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν σχεδιαστεί για τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.


Το FBI ενημέρωσε τις γερμανικές αρχές για το σχέδιο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στη Γερμανία από μια ινδική τρομοκρατική ομάδα με το όνομα «σπαθί», η οποία συνεργάζεται στενά με την Αλ Κάιντα.
Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Spiegel, η CIA και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες αμφιβάλουν για την εγκυρότητα αυτών των πληροφοριών, σε αντίθεση όμως με το FBI και τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος.
Το ψεύτικο πακέτο βόμβα που χρησιμοποιήθηκε σαν δόλωμα στη Ναμίμπια σε γερμανική πτήση και οι έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία που ακολούθησαν, εντείνουν τον προβληματισμό των αρμόδιων αρχών για την εγκυρότητα των πληροφοριών.
Η Άνγελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνάντησης των αρχηγών κρατών του ΝΑΤΟ, έκανε λόγο για «πραγματική απειλή», αλλά δε θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι αστυνομικές αρχές της χώρας έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας και σύμφωνα με την κ. Μέρκελ «λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την αποφυγή οποιουδήποτε χτυπήματος.
http://www.epikaira.gr/

ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ..

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
1]ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ [ΠΡΟΔΟΣΙΑ] ΚΑΙ
2] ΙΔΙΟΣ Ο ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΕΝΤΑΚΙΣ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΕΤΟΛΜΗΣΕ…[ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ]
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ
[ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΤΤΟΝΙΑΣ ,ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ κλπ ΠΟΥ ΑΠΕΡΙΨΑΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
 ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ  ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ]

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ :ΣΤΟ ΣτΕ ΟΙ "ΘΕΤΙΚΕΣ" ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ GIORGOS ..ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ: "ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"..... ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕ ? 

Solon Athineos


Το νέο δίλημμα : μετάταξη ή απόλυση

Συνεχίζοντας την πολιτική των διλημμάτων η κυβέρνηση προχωρά στο επόμενο στάδιο: Τις υποχρεωτικές μετατάξεις στον δημόσιο τομέα τις οποίες καθιερώνει με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.  Σύμφωνα με  ΤΟ ΒΗΜΑ , όσοι δεν δεχτούν τις μετατάξεις θα φεύγουν από το δημόσιο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις προσωπικού και από τους δήμους προς τις κεντρικές υπηρεσίες ή και αντίστροφα, αναφέρει η εφημερίδα.Όπως σημειώνει μάλιστα η εφημερίδα, η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο 

αναμένεται να προχωρήσει σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να στηριχθούν τα σχέδια εξυγίανσης, κυρίως των ΔΕΚΟ, και να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου. Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο αναμένεται μάλιστα να συμπεριληφθεί ρητή διάταξη, η οποία θα αναφέρει ότι όσοι υπάλληλοι δεν αποδέχονται τη νέα τους θέση θα απολύονται. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα κριτήρια για τις μετατάξεις θα είναι τα εξής: Οι υπάλληλοι δεν θα μετακινούνται έξω από τα γεωγραφικά όρια των νομών στους οποίους εργάζονται και κατοικούν, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στις υπό μετάταξη υπηρεσίες. Διαφορετικά, θα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη και εκτός των ορίων των νομών με βάση κανόνες που θα έχουν σχέση με την οικογενειακή κατάσταση.
1.      Οι υπό μετάταξη υπάλληλοι θα τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις, αντίστοιχες της ειδικότητας που υπηρετούν. Εάν αυτές δεν υπάρχουν, τότε η τοποθέτησή τους θα γίνεται σε παραπλήσιες με την ειδικότητά τους θέσεις.
2.      Οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι θα αμείβονται με τους μισθούς που λάμβαναν στις υπηρεσίες από τις οποίες μετατάσσονται.

Η αρχή αναμένεται να γίνει με τις μετατάξεις 2.500 εργαζομένων στον ΟΣΕ, ενώ θα ακολουθήσουν παρόμοια προγράμματα για όλες τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
πηγη

Κυβέρνηση: Αλλαγή πλάνων και κυβερνητικών οργάνων

thumb
Πού πας, ρε Παπανδρέου με τον Πετροπουλάκη; Αυτό λένε πολλοί υπουργοί με δικά τους λόγια στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση.
Δεκατρείς μήνες μετά την εκλογική νίκη και μετά τη σχετική επικράτηση στον δεύτερο γύρο των εκλογών, οι συζητήσεις για τους ρυθμούς, τις επιδόσεις και τη λειτουργία της κυβέρνησης συνεχίζονται.
Κοινή πια είναι η διαπίστωση ότι η Επιτροπή Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό τον Ραγκούση όχι μόνο δεν «αγκαλιάστηκε» από την υπόλοιπη κυβέρνηση, αλλά υπονομεύτηκε όσο τίποτα.
Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που επανέφερε δίπλα του όσους τον οδήγησαν στην πολιτική νίκη του 2009, φέρεται κλονισμένος από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που προκαλεί η συγκεκριμένη επιτροπή και πολλοί εκτιμούν ότι ξανασκέφτεται τη λειτουργία της. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στελέχη του Μαξίμου, έχει αρχίσει να… ωριμάζει η ιδέα επαναλειτουργίας της κυβερνητικής επιτροπής προκειμένου να χαράσσεται η πολιτική σ’ ένα όργανο όπου υπάρχει εμπειρία, σχέση με την πολιτική κατάσταση και κυρίως ευθύνη για το παραγόμενο πολιτικό αποτέλεσμα.
Κι αυτό γιατί η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να κλείσει ακόμα περισσότερο τον χώρο των πολιτικών διαβουλεύσεων και της λήψης αποφάσεων για τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνησης θεωρήθηκε αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος.
Το ΠΑΣΟΚ από τον Σεπτέμβριο και μετά έχασε την πολιτική πρωτοπορία, απέδειξε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει την ατζέντα του, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις συσπειρώθηκαν και του επέβαλαν ένα ανελέητο σφυροκόπημα που οδήγησε το πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με την ερμηνεία πολλών κυβερνητικών, σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Ποιο το αποτέλεσμα; Πάνω από 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην το καταψηφίσουν, του γύρισαν την πλάτη.
«Κοντέψαμε να ξεχάσουμε ποιος δημιούργησε την κρίση και το ΠΑΣΟΚ παρά λίγο να φορτωθεί πλήρως την τρόικα και το μνημόνιο εξαιτίας της παράλυσης της κυβέρνησης» επισημαίνει πρωτοκλασάτος υπουργός στο «Π», κρίνοντας τη δράση της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και η αναβαθμισμένη Ρεγγίνα Βάρτζελη έχει επισημάνει στον πρωθυπουργό ότι «η Επιτροπή δεν περπάτησε και δεν απέδωσε στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, αφού δεν έχει πολιτικό βάρος».
Στελέχοι του «σωλήνα»
Πολλοί υπουργοί επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να κυβερνάται η χώρα από μια ομάδα ανθρώπων όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Νίκος Αθανασάκης, ο Κ. Θέος, ο Δ. Στεφάνου, ο Γ. Πετροπουλάκης και η Ρεγγίνα Βάρτζελη που δεν έχουν επιχειρήσει να κερδίσουν ούτε μια ψήφο από τους πολίτες, δεν έχουν ζυμωθεί με την ελληνική κοινωνία και η πολιτική τους αναφορά είναι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου. Από την κριτική αυτή εξαιρείται ο Γιάννης Ραγκούσης, επειδή έχει εκτεθεί στην κοινή γνώμη ως δήμαρχος Πάρου, αν και αυτός ο δήμος σε σχέση με τη διοίκηση όλου του ελληνικού λαού φαντάζει αμελητέα ποσότητα, όσο και ο Νίκος Αθανασάκης, που θεωρείται – λόγω κομματικού παρελθόντος – μπαρουτοκαπνισμένος.
«Πολλά από τα στελέχη που τώρα φαντάζουν ως μικροί θεοί ελέω Παπανδρέου θα εξαφανιστούν από το κάδρο αμέσως μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού από το προσκήνιο» επισημαίνουν έμπειρα κομματικά στελέχη, θυμίζοντας ότι το ίδιο συνέβη και με τον Κώστα Σημίτη, αλλά και στην αρχή αρχή του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπου άντεξαν μόνο όσοι είχαν πολιτική αναφορά στους ψηφοφόρους και όχι στον αρχηγό.
Η απάντηση του Μαξίμου
Από την άλλη πλευρά, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι οι ίδιοι δεν κυβερνούν, το Υπουργικό Συμβούλιο παίρνει τις αποφάσεις και οι ίδιοι βρίσκονται στην Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού ή στο Μέγαρο Μαξίμου για να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό, που τους επέλεξε, στα καθήκοντά τους. Επισημαίνουν ότι αδίκως συγκεντρώνουν τα πυρά, απλώς είναι τα συνήθη θύματα, αφού όσοι δεν μπορούν να χτυπήσουν τον… γάιδαρο, χτυπάνε το σαμάρι.
Και αποδίδουν όλο αυτόν τον θόρυβο γύρω από την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στην τάση συγκυβέρνησης με τον Γιώργο Παπανδρέου που επιχειρούν πολλοί υπουργοί που νιώθουν τουλάχιστον «πρωθυπουργίσιμοι».
Το βέβαιο είναι ότι μετά την Κυριακή του πρώτου γύρου και αφού απομακρύνθηκε η «απειλή» των εκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών και το γραφείο του Γιάννη Ραγκούση, άρχισε να βγαίνει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι η Επιτροπή δικαιώθηκε που εισηγήθηκε το δίλημμα των εκλογών στον Παπανδρέου, παρά τις εσωτερικές βολές που δέχτηκε από υπουργούς, βουλευτές και στελέχη.
Το άγχος και η αγωνία ήταν τόσο έκδηλα από τα πανομοιότυπα παραπολιτικά που είδαν το φως της δημοσιότητας από διαφορετικά έντυπα, που έδειχναν και την πίεση που είχαν υποστεί από τις πολλαπλές αρνητικές αναγνώσεις του αποτελέσματος των εκλογών. Κι αυτό γιατί όσο απομακρυνόμαστε από τις εκλογές όλο και πιο καθαρά αποτυπώνεται ότι λόγω και του εκβιαστικού διλήμματος το ΠΑΣΟΚ έχασε πάνω από 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους, έπεσε από 5 ώς 8 μονάδες από το 2009 και ότι οι χειρισμοί, ακόμα κι αν είχαν μια σωστή αφετηρία, ήταν τελικά άκομψοι και χωρίς αναλυτική πολιτική επεξεργασία και εμβάθυνση.
Μέσα σ’ όλα αυτά ήρθε και η αντεπίθεση από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θεώρησε ότι το μέτωπο με τον Γιάννη Ραγκούση είναι παρελθόν μετά την ομοβροντία δημοσιευμάτων ότι θα «πληρώσει» για τους χειρισμούς του με την περαίωση που στοίχισε εκλογικά στο ΠΑΣΟΚ. Πέρα από υπουργούς όπως η Λούκα Κατσέλη που άσκησε δημόσια κριτική τη Δευτέρα του πρώτου γύρου, ο υπουργός Οικονομικών θεώρησε ότι υπήρχε άλλη σοβαρή κυβερνητική πηγή, που εξέθρεψε τα σενάρια αντικατάστασής του από τον Λουκά Παπαδήμο και η προσπάθεια να του χρεωθεί η εκλογική επίδοση του ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δραματική συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, ο δεύτερος εισηγήθηκε την διυπουργική συνάντηση το Σάββατο πριν από τον δεύτερο γύρο που θα εξέταζε την πορεία της οικονομίας. Μάλιστα πρότεινε να παρευρίσκεται ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά στον κατάλογο των παρευρισκόμενων δεν μπήκε ποτέ ο Γιάννης Ραγκούσης. Η εκ των υστέρων επίσημη δικαιολογία από την πλευρά του ήταν ότι δεν παρέστη προκειμένου να μη δοθούν δικαιώματα να εκληφθεί ότι συζητήθηκε οποιαδήποτε αναφορά σε απολύσεις στο Δημόσιο.
Η συνάντηση τελικά έγινε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε μια αναλυτική ενημέρωση για όλα τα οικονομικά δεδομένα, άκουσε προτάσεις, χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αποφάσεις που θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, ούτε καν αναφέρθηκε στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί σήμερα.
Η εθνική αφήγηση…
Τις μέρες της έντασης μεταξύ των δύο γύρων ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται να λέει σε φίλους του ότι ο Ραγκούσης είναι τελειωμένος, αν και η κατάληξη του δεύτερου γύρου μάλλον δικαίωσε τον υπουργό Εσωτερικών, που δεν έχει λόγο να νιώθει αποσταθεροποιημένος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι μετά το σπάσιμο του διδύμου Ραγκούση - Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Οικονομικών άρχισε να ρίχνει γέφυρες στον Χάρη Παμπούκη, που διατηρεί ψυχρές σχέσεις πολιτικής αξιοπρέπειας με τον υπουργό Εσωτερικών και πολύ - πολύ θερμές σχέσεις με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, με τον οποίο ανταλλάσσουν απόψεις πολύ συχνά. Ο Παμπούκης φροντίζει να μεταφέρει τις απόψεις Βενιζέλου στον πρωθυπουργό, παρ’ ότι και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου έχει συχνά και εκτός πρωτοκόλλου συναντήσεις εφ’ όλης της ύλης με τον υπουργό Άμυνας και πολύ συχνά υιοθετεί τις απόψεις του.
Μια απ’ αυτές είναι και η ανάγκη του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει στον ελληνικό λαό μια πλήρη εθνική αφήγηση, ένα σχέδιο για την πορεία της χώρας και τις διαδικασίες εξόδου από την κρίση.
Από το γραφείο του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι μπορεί ο Παπανδρέου να δέχτηκε ασμένως την πρόταση αυτή, αλλά δεν είναι ακόμα ο καιρός να διατυπωθεί η πρόταση αφού προηγείται η διάσωση της χώρας από την κρίση, προηγείται δηλαδή η συστηματική πορεία εντός του μνημονίου, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για μελανά σημεία που δεν περπατάνε σ’ αυτό και η βεβαιότητα ότι η χώρα δεν κινδυνεύει με παραίτηση.
Δεν αποκλείεται πάντως, αν οι συνθήκες – που αυτήν τη στιγμή είναι πολεμικές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επιτρέψουν μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού, και πάντα με την προϋπόθεση ότι έχει βρεθεί πεδίο συνεννόησης με τη Γερμανία, να επιχειρηθεί ο πρωθυπουργός με το νέο έτος να καταθέσει έναν οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα. Να πει δηλαδή τι θα συμβεί μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, που αναμένεται να έχουν μπει τα «νούμερα» σ’ έναν ρυθμό.
Όσο, λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, «η δαμόκλειος σπάθη» της κρίσης είναι πάνω από το κεφάλι μας, δεν μπορεί να περπατήσει η εθνική αφήγηση, γιατί μπορεί και να γίνει εθνικό ανέκδοτο.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν, οδεύουμε πλήρως προς τη συγκρότηση της κυβερνητικής επιτροπής με τον βασικό πρωθυπουργικό δισταγμό τού ποιους θα αφήσει και ποιους θα βγάλει απ’ αυτήν, ώστε να τηρούνται ισορροπίες, να μην είναι ένα δυσκίνητο σώμα, όπως το υπουργικό και το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, που ουσιαστικά επικυρώνουν νομοσχέδια. Κυρίως η κυβερνητική επιτροπή να παράγει πολιτική σε καθημερινή σχεδόν βάση. Με τη λογική αυτή συμφωνούν μια σειρά υπουργών που θέλουν και μια θέση σ’ αυτήν, όπως οι: Ανδρ. Λοβέρδος, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Δ. Ρέππας, Χρ. Παπουτσής, Κ. Σκανδαλίδης και Χ. Καστανίδης. Τώρα το αν θα μετέχουν και όλοι είναι μάλλον χλομό…
Στο ΠΑΣΟΚ τα… όργανα αργούν, μπας και εκτονωθούν τα στελέχη
Παρότι έχουν περάσει αρκετές μέρες από το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, όλοι καλύπτονται πίσω από τις διεθνείς υποχρεώσεις του πρωθυπουργού, που μετά το Παρίσι επισκέπτεται τη Λισσαβώνα προκειμένου να παραστεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ώστε να μην ανακοινώσουν τη σύγκληση οργάνων που θα εξετάσει τα αποτελέσματα των δημοτικών - περιφερειακών εκλογών.
Το σίγουρο είναι ότι εκκρεμεί η αναπλήρωση κενών θέσεων στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, όπως προέκυψαν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο και την προώθηση στη θέση του γραμματέα τού Μιχάλη Καρχιμάκη. Να σημειώσουμε εδώ ότι το Πολιτικό Συμβούλιο ως σώμα ήταν ανύπαρκτο σ’ όλη την εκλογική διαδικασία, ελάχιστα στελέχη του δούλεψαν πραγματικά για το κόμμα, αφού οι βουλευτές ασχολήθηκαν για την πάρτη τους, ενώ όσα στελέχη δεν ήταν τα ίδια υποψήφια έσπευσαν να εξαφανιστούν.
Τελικά τα βάρη έπεσαν όλα στους βουλευτές, που ενοχοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις για το αποτέλεσμα. Δικαίως, λένε πολλά κομματικά στελέχη, αφού τόσα χρόνια επιχειρώντας να ελέγξουν πλήρως τον κατά τόπους κομματικό μηχανισμό προσεταιρίστηκαν τα μικρομεσαία στελέχη αφυδατώνοντας εντελώς το κόμμα, καθιστώντας το ουσιαστικά ένα… πουκάμισο αδειανό. Η «βουλευτοκρατία» στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρχικά οργανώθηκε στα πρότυπα του ΚΚΕ, καλά κρατεί, αφού παρά τις συνεχείς απόπειρες που γίνονται, οι μόνοι που έχουν έστω και υποτυπώδεις μηχανισμούς να κινητοποιήσουν είναι οι πατέρες και οι μητέρες του έθνους.
Οι βουλευτές όμως περνάνε στην αντεπίθεση, επισημαίνοντας ότι χωρίς μηχανισμό δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν πολιτικά, αφού το κόμμα (όπου υπάρχει) επιχειρεί να δουλέψει μόνο για τον αρχηγό, ενώ ο Καλλικράτης δημιουργεί ισχυρά περιφερειακά στελέχη - σφήνα στην όποια πολιτική εξουσία των ίδιων.
Παρά τα θετικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, πάντως, πρόβλημα υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις, όπου η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων είτε υπέκυψε σε πιέσεις, είτε έκανε λάθος επιλογών, αδυνατίζοντας το τελικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο. Πολλοί δήμοι αλλά και τουλάχιστον δύο περιφέρειες χάθηκαν λόγω τραγικής καθυστέρησης ανάδειξης των υποψηφίων, αλλά και από λάθος επιλογές. Μάλιστα πολλά ακούγονται για επιλογές που επιβλήθηκαν από «εξωτερικούς» στο όνομα του πρωθυπουργού, ακόμα και για λόγους ιδιοτέλειας.
Πολλά λοιπόν στελέχη περιμένουν με αγωνία τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να εκφράσουν «δυνατά» τις απόψεις τους, ενώ και οι βουλευτές αναμένουν τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κατά πάγια τακτική η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα δώσει χρόνο, ώστε να εκτονωθούν οι αντιδράσεις, πριν ανακοινώσει τη σύγκληση οργάνων…

Νόμοι και νυστέρια ή νόμοι-νυστέρια: απ την προϊστορία στον πολιτισμό.

Με αφορμή τη δίκη των παιδιών μας στις 9 Δεκέμβρη στη Λάρισα, που κατηγορούνται σαν τρομοκράτες).

Θέλω ν απευθύνω ένα ερώτημα προς όλους σας.
Την ευρύτερη κοινωνία, που αν είμαστε ρεαλιστές, θα παραδεχθούμε ότι δεν αντιδρά ή και προβληματίζεται: «ήταν τα παιδιά ένοχοι ή όχι; Πετούσαν πέτρες ή όχι; Πρέπει να υποστηρίξουμε τους «φασαριόζους» που οι αστυνομικοί με τις καταθέσεις τους – που δεχόμαστε «πέραν πάσης αμφιβολίας» - βεβαιώνουν ότι εγκλημάτησαν;
Για να γίνω κατανοητός θα χρησιμοποιήσω μια υπόθεση εργασίας.

Πέστε ότι στα νοσοκομεία, τις θέσεις των χειρουργών καταλαμβάνουν άνθρωποι διορισμένοι απ τα κόμματα, ότι αυτοί οι χειρουργοί δεν ακολουθούν τις οδηγίες της επιστήμης και όσα εκπαιδεύτηκαν να κάνουν, αλλά ενεργούν αυθαίρετα, ακολουθώντας κάθε φορά κάποιες πολιτικές πεποιθήσεις ή παρεμβάσεις, ακόμα και κάποιους νόμους, που όμως δεν έχουν σχέση με την επιστήμη της χειρουργικής, αλλά με συμφέροντα και πολιτικές. Κόβουν δηλαδή τους άρρωστους ή και κάποιες φορές αρπάζουν αυθαίρετα απ τους δρόμους και υγιείς και τους κόβουν σύμφωνα με τέτοιου είδους «κανόνες».
Ερώτημα: Τι θα κάνατε; Θα το θεωρούσατε κανονικό; Θα το θεωρούσατε λογική συνέπεια του πολιτικού συστήματος που επικρατεί; Θα λέγατε ότι δεν γίνεται τίποτε, έτσι είναι το σύστημα; Μήπως ότι αυτά θ αλλάξουν στο σοσιαλισμό;
Και θ αφήνατε αυτούς τους χασάπηδες να κόβουν (ή μάλλον να πετσοκόβουν), πιθανόν και τους συγγενείς σας, με τέτοιους «κανόνες»;
Υπάρχει περίπτωση στη σημερινή κοινωνία να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο (τουλάχιστον τόσο φανερά);

Όχι; Γιατί λοιπόν γίνεται ανεκτό και δεν ξεσηκώνεται το σύμπαν, το να υπάρχουν σε μια άλλη λειτουργία της κοινωνίας, εξίσου κρίσιμη με τη χειρουργική (τη δικαιοσύνη εννοώ), νομικοί χειρουργοί, που χρησιμοποιούν ένα νυστέρι εξίσου αιχμηρό και επικίνδυνο με το φυσικό, τον νόμο και να κομματιάζουν και να σακατεύουν ανθρώπινες υπάρξεις ακόμη και ανώριμες, που τώρα ξεκινούν τη ζωή τους, ακολουθώντας «κανόνες» όπως πολιτική σκοπιμότητα, πιθανές ιδεοληψίες τους, προσδοκίες ατομικής ανέλιξης και άλλους εξίσου «καθαρούς» και «επιστημονικούς», με τους προηγούμενους που ανέφερα;
Μήπως αυτό το νυστέρι σας φαίνεται ότι σκίζει πιο μαλακά, πιο θολά, πιο θεωρητικά, με περισσότερη ασάφεια;
Κι όμως, αυτό το νυστέρι, μπορεί να καταστρέψει τόσο την ψυχική, όσο και ολόκληρη την κοινωνική ζωή ενός ανθρώπου. Η εικόνα ενός σακατεμένου ανθρώπου, ψυχικά και κοινωνικά, σας φαίνεται λιγότερο αποκρουστική απ το φυσικό σακάτεμα; Γιατί λείπουν μήπως τα αίματα;
Τι μας συγκρατεί απ το ν απαιτήσουμε και να κάνουμε απαίτηση της κοινωνίας, εδώ και τώρα, να μπουν κανόνες, επιστημονικοί και δημοκρατικοί και στη χρήση του νόμου;

Νομίζω ότι αυτή η διαφορά στην αντίληψη και αντίδραση του κόσμου, απέναντι σ αυτές τις δυο κρίσιμες λειτουργίες της κοινωνίας, δείχνει πόσο δρόμο ακόμη έχουμε να διανύσουμε, για να θεωρηθεί ότι η κοινωνία ξεπέρασε το προϊστορικό στάδιο ανάπτυξής της και μπήκε σ ένα πολιτισμένο στάδιο, όπου οι πολίτες αντιλαμβάνονται την έννοια του σακατέματος, μ έναν πιο γενικευμένο τρόπο, αλλά εξίσου συνειδητά και ενεργά, όσο και το φυσικό σακάτεμα. (Χαριτολογώντας θα λέγαμε, ως προς τα κινητά με 3G και ιντερνετική διασύνδεση, πάμε καλά. Ως προς τις κοινωνικές σχέσεις υστερούμε σακατευτικά).

Για όσους αμφιβάλλουν για το τι «κανόνες» επικρατούν στη δικαιοσύνη, παραθέτω:
«Η βαριά παραβατικότητα προέρχεται όχι μόνο από «μικρομεσαίους» απατεωνίσκους, αλλά και από φορείς της πολιτικής εξουσίας και της διαπλεκόμενης οικονομικής παραεξουσίας, οι οποίοι μένουν στο απυρόβλητο» (επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Βελής, από έρευνα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», 2-12-2001).
«Ανώτατοι δικαστικοί θέτουν επί τάπητος, ζήτημα εκ βάθρων αναμόρφωσης και εκκαθάρισης της Δικαιοσύνης. Όλα δείχνουν ότι παρακολουθούμε το «χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου» μιας κοινωνικής τερατογένεσης, που μας ταλαιπώρησε επί δεκαετίες» (απ το ίδια έρευνα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, 2-12-2001).
«Ανώτερος δικαστικός, απ τους πιο θαρραλέους και άτεγκτους, σημειώνει ότι η διατήρηση της επιλογής των ανωτάτων δικαστών από το υπουργικό συμβούλιο επιτρέπει τον έλεγχο της δικαιοσύνης απ την πολιτική εξουσία» (απ την ίδια έρευνα).
«Υπάρχει βέβαια και ο θεσμός της επιθεώρησης των δικαστών: δικαστές του ανώτατου βαθμού επισκέπτονται κάθε χρόνο τα κατώτερα δικαστήρια και διαβάζουν τις αποφάσεις για να συντάξουν εκθέσεις περί της ποιότητας των δικαστών…Συχνά η επιθεώρηση δεν είναι παρά ένας τύπος (όχι άχρηστος) ή η ευκαιρία για ένα ευγενές γεύμα που παραθέτει ο δικηγορικός σύλλογος της περιφέρειας» (Γιώργος Κουμάντος, πανεπιστημιακός δάσκαλος, μαχητής της ελευθερίας και δικαστής του Ευρωπ. Δικαστηρίου Ανθρωπ. Δικαιωμάτων και πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας πνευματικής Ιδιοκτησίας).
Κ.ά, κ.ά, κ.ά που δεν έχουν τέλος.
Για να μην αναφερθώ στα έργα και ημέρες του προηγούμενου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σανιδά.
Ακούσατε εσείς να έχουν λύθει κάποια απ αυτά τα προβλήματα που αναφέρθηκαν;

Γιώργος Παπανικολάου
19 Νοέμβρη 2010

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ

1]Χασαμε το αρχαιο μας νομισμα ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΟΝΕ
Χασαμε ετσι ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χασαμε  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ [ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ]
2]Τωρα χασαμε  ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ  της χωρας [ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ [=ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ]
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ητοι το
3]ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΗΣ ..
ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΙΜΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ
Α Υ Τ Ο Σ Ε Ι Ν Α Ι ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ Σ Τ Ο Χ Ο Σ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ -ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ
ΑΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΗ
ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ -ΤΡΕΜΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΟΥ
Οφειλουμε στα παιδια μας και σε κεινους που πολεμησαν για ναμαστε ελευθεροι να αλλαξουμε ολο αυτο το σαπιο πολιτικο συστημα διακυβερνησης της χωρας μας
Απαιτουμε νεα προσωπα- νεα κομματα που θα λειτουργουν σε νεους αδιαβλητους δημοκρατικους θεσμους
ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ
ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ  ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ  ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ.........

Epikouros Athineos

 

Ναι, εξίσωση προς τα κάτω!


Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΤΟ Κράτος, λοιπόν, που όλοι πολεμήσαμε και πολεμάμε ήρθε η ώρα να ανταποκριθεί και δεν μπορεί. Χτυπημένο από «ιδεολόγους» αντικρατιστές που το ροκάνισαν συστηματικά και από κάθε λογής συμφεροντολόγους. Δεν το είδαν(;) πως πάμε κατά διαβόλου και βγάζουν τον (καμένο) άσσο απ’ το μανίκι, ξαμολούν το περιστέρι κρυμμένο στο μαντήλι περιμένοντας χειροκρότημα. Ο λαός (απέναντί τους και σε βαθιά περισυλλογή) ζυγιάζει τα δεδομένα και τους κρατάει σε απόσταση. Το είδαμε ότι πάμε κατά διαβόλου, το έβλεπαν Μητσοτάκηδες, Σιμήτηδες και Καραμανλήδες, αλλά δεν μίλησαν, δεν αντέδρασαν κι άφησαν την Ελλάδα κατά κρημνόν και οι τελευταίοι στο χείλος του γκρεμού. 
ΤΡΕΞΕ, λοιπόν κι ό,τι αποσώσεις. Πάρε μέτρα που δεν πήρες ως κυβέρνηση του…Καλατράβα και (η επόμενη) των «κουμπάρων», των «ομολόγων» και του Ρουσόπουλου κι έχει ο Θεός. Για τους τέως Πρωθυπουργούς που λούφαξαν, αλλά το κουπί άλλοι θα το τραβήξουν. Αναγκαστικά και χωρίς να είναι ολότελα αθώοι. Γιατί, αν πεις να βγάλεις απ’ την ευθύνη τον πονηρό νεοέλληνα της υπερσυνταγολόγησης με τη συγκατάθεσή του και της επιμονής του για ρουσφέτι (αδικώντας τον διπλανό), είσαι άδικος και θα’ ρθει η ώρα να πληρώσεις. Και ήρθε. Χωρίς να το πολυσκοτίζονται οι κάθε βαθμίδας τέως πολιτικοί, αραχτοί στις βίλες, στον πλούτο και στη συνέχιση των προνομίων τους. Κι εσύ στο μερδικό σου κι εκείνοι στα ανάλογα των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών τους. Ωστόσο, εκείνοι με την ατιμωρησία τους, αλλά εσύ με τον σταυρό του μαρτυρίου στην πλάτη. Κι ας έφταιξες λιγότερο απ’ εκείνους, κι ας μην ωφελήθηκες όσο εκείνοι.
ΔΕΝ είναι υπόθεση…Λιάνας Κανέλλη το αύριο της Ελλάδας κι όμως φωνασκεί. Για την «εξίσωση προς τα πάνω», ενώ μόνο στην «εξίσωση προς τα κάτω» υπάρχει δυνατότητα και ελπίδα. Τόσα κομμάτια είναι η πίττα, που όταν δεν φτάνει για τα στόματα που περίσσεψαν την ξανακομματιάζεις. Δεν το πρόσεξαν τα παλικάρια της κραυγής «λιγότερο Κράτος» και περνούν τη διαμαρτυρία τους για πρόταση. Πως έχουν τη λύση στο τσεπάκι που οι άλλοι δεν την είδαμε και πως με πίττα λιγοστή θα χορτάσουν νηστικοί και χορτάτοι. Δεν μιλούν για δίκαιη, ίση μοιρασιά και «εξίσωση προς τα κάτω» κι εμείς τους θυμίζουμε το «πλεονέκτημα» του κομμουνισμού. Την ίση μοιρασιά της φτώχιας.

Ένας Ζορμπάς για την Ελλάδα της «τρόικα»;

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

     Ηταν, θυμάμαι, μέσα της δεκαετίας του 1960 και τελειόφοιτος τότε φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης παρέσυρα μια παρέα συμφοιτητών μου (αμερικανών και άλλων) να δούμε την πετυχημένη μεταφορά στην οθόνη του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη με τίτλο «Ζορμπάς- ο Ελληνας».
     Θυμάμαι, λές και ήταν χτές, όλες εκείνες τις διεργασίες της νεανικής ταύτισης με τους πρωταγωνιστές, την περηφάνεια της ελληνικότητάς μου, ακόμη και εκείνη την ανείπωτα πικρή στιγμή όπου - πριν ακόμη ο Χάρος αλοκληρώσει τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του με την Μαντάμ Ορτάνς - ολοκλήρωσαν την τραγικά γυμνή πεζότητα της ανθρώπινης εφημερότητας οι καθιερωμένες «μοιρολογήτρες» που, αντί να περιοριστούν στο γοερό κλάμα, είχαν έρθει να κλέψουν, να λεηλατήσουν, τα αποκτήματα και μαζί την αξιοπρέπεια μιάς ζωής που τέλειωνε...
     Μέσα στα δικά μου βουβά συναισθήματα πονού και θυμού ήρθε, εντελώς αυθόρμητα, και ο θυμός ενός συμφοιτητή μας που  χωρίς δισταγμό, στά ίσια,  ρώτησε εμένα και τους άλλους δύο Έλληνες: «...έτσι είστε εσείς οι Ελληνες;»
     Πέρασε από τότε σχεδόν μισός αιώνας, τό έργο έτυχε να το ξαναδώ και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και μέσα από τους μηχανισμούς της ωραιοποίησης του παρελθόντος και της απώθησης πικρών εμπειριών κάπου επουλώθηκε ο πόνος που  είχε προκαλέσει εκείνη η ερώτηση που είχε γίνει σαν χαστούκι στα ισια: «έτσι είστε εσείς οι Ελληνες;»
    2010 στην Ελλάδα όπου μάταια πασχίζουμε να απωθήσουμε στο συλλογικό, εθνικό μας υποσυνείδητο τη σημασία του κοινωνικού  «άλγους» που πηγάζει από την επερχόμενη οικονομική απαξίωση κόπων μιας ζωής και λέγεται υπόθεση «ΔΝΤ και πιθανή…πτώχευση»! ...
     Στην Ελλάδα όπου μοιάζει να ξεχάστηκαν Χρηματιστήριο, Ολυμπιακά Έργα, Τοξικά Ομόλογα, Ψευδή Οικονομικά Στοιχεία.
    Στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου και του «εξαφανισμένου» Κώστα Καραμανλή χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή...
    Στην Ελλάδα όπου ενώ όλα αυτά και πολλά άλλα θαυμαστά συμβαίνουν γύρω μας η Κυβέρνηση δεν έχει στείλει ΚΑΝΕΝΑ λαμόγιο, κλέφτη, καταχραστή στη ΦΥΛΑΚΗ βρισκόμενη ήδη στον 14 μήνα από τις 4 Οκτωβρίου 2009 όταν κέρδισε τις εκλογές από την Νέα Δημοκρατία του κ Καραμανλή που είχε δηλώσει…κουρασμένη και ανίκανη να χειριστεί τις κρίσεις που τώρα ζώνουν απειλητικά τη χώρα μας!..
   
     Όπου τα Σκόπια συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και οι Σκοπιανοί φυσικοί «απόγονοι» του Μ. Αλέξανδρου, όπου  το Κυπριακό πυορροεί και η Αγκυρα ονειρεύεται αναστήλωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας καθώς οι φρεγάτες της φτάσαν στο Σούνιο, και να, μούρχεται στο νου, σα νάταν χθές, η Μαντάμ Ορτάνς και ο Ζορμπάς να κυνηγά «τα κοράκια» (εκείνες τις μαυροφορεμένες μοιρολογήτρες) που είχαν έρθει δήθεν για να μοιρολογήσουν αλλά ουσιαστικά για να λεηλατήσουν την αξιοπρέπεια μιάς ζωής, μιάς αγάπης, μιάς ιδέας.
    Ελλάδα του 2010 όπου:
    Στη Θεσσαλονίκη Δήμαρχος εξελέγη ο κ Μπουτάρης, στην Αθήνα ο κ Καμίνης    την ίδια ώρα ο Νομάρχης (τώρα πιά Περιφερειάρχης) κ Παναγιώτης Ψωμιάδης ίσως – εάν το ΠΑΣΟΚ τον οδηγήσει στα Δικαστήρια, να αναθέσει την Πςεριφέρια στον εκλεγέντα αδελφό του Διονύση (κ Σαμαρά τι ακριβώς πετύχατε στην συγκεκερτιμένη περίπλοη (;) περίπτωση) – να ξεκινήσει δικό του…Κόμμα… Ενώ στον Πειραιά ήδη εξελέγη Δήμαρχος ο κ Μιχολολιάκος ( Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που παραιτήθηκε παραμονές εκλογών από την βουλευτική του έδρα!)...
    Ελλάδα του 2010!
    Πώς, τελικά, να ερμηνεύσουμε τις μονεταριστικές και φορομπηχτικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού μας που μοιάζει να λησμόνησε τα συνθήματα του σοσιαλιστή πατέρα του έχει γύρω του Υπουργούς και Συμβούλους που ΔΕΝ συμμετείχαν και ίσως ποτέ δεν συμμερίσθηκαν το ΟΡΑΜΑ και τη φιλοσοφία του παλαιού, ιστορικού ΠΑΣΟΚ της ΑΛΛΑΓΗΣ;
    Ελλάδα του 2010!
     Είναι πλέον ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ 30 ιδιωτικά κολλέγια για τα οποία καταστρεφόντουσαν τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ, χανόντουσαν εξάμηνα και καιγόντουσαν από κουκουλοφόρους ελληνικές σημαίες…
     Ελλάδα του 2010! Στενάζουν από φορομπηχτικές εισπρακτικές πρακτικές οι γονείς των φοιτητών, ζούν καθημερινά με το φόβο της ΑΠΟΛΥΣΗΣ, έγιναν δραματικές περικοπές στα κονδύλια ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά φέτος είχαμε την πλέον ΕΙΡΗΝΙΚΗ (ήμαρτον Κύριε) επέτειο της 17ης Νοέμβρη!!!     
     Ελλάδα του 2010, να θυμηθούμε τις περυσινές προεκλογικές υποσχέσεις του τύπου «λεφτά υπάρχουν» αλλά «χρειάζεται καλή διαχείριση» και οι «ένοχοι θα εντοπισθούν και θα τιμωρηθούν» ενώ τώρα 14 μήνες αργότερα αποδεικνύεται ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ πέρασε στα χέρια ΕυρωπαΊκής Ένωσης και ΔΝΤ και μέχρι σήμερα, όπως προανέφερα, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ έκατσε στο εδώλιο;
    Για σένα Ελλάδα, «συμβολική» Μαντάμ Ορτάνς που καθρεπτίζεσαι στο πρόσωπο κάθε Ελληνα και Ελληνίδας, δεν υπάρχει, τελικά, ένας ΖΟΡΜΠΑΣ σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο;
    Θυμάμαι τον θυμωμένο Νεοϋερκέζο συμφοιτητή μου και αναρωτιέμαι κι εγώ,  σήμερα στα ίσια: «Μήπως, τελικά, έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες;..»

Απόλυτη υποταγή

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα οξυδερκής ή θρήσκος για να κάνει την κοινωνιολογική παρατήρηση πως η συγκέντρωση και προσευχή των μουσουλμάνων στα Προπύλαια ήταν μια τρομερή επίδειξη λαϊκής συσπείρωσης και πειθαρχίας ετερόκλητων στοιχείων, πέραν κάθε προσωπικού ή εθνικού χαρακτηριστικού, μια στρατιωτική σχεδόν άσκηση ιδεολογικής προσήλωσης σε μια ιδεολογία ισοπεδωτικά ενωτικής και πανίσχυρης. Το Ισλάμ, αντίθετα με τον Χριστιανισμό, δεν είναι απλά μια θρησκεία, αλλά ένα "σύστημα απόλυτης υποταγής" που καλύπτει όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και συμπεριφοράς (οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής).

Το ανθρωπάκι που...προσεύχεται πέντε φορές τη μέρα με το πρόσωπο κολλημένο στα πλακάκια μιας δημόσιας πλατείας, δεν ασκεί βέβαια πολιτική, ακολουθεί απλά τα προστάγματα μιας ιδεολογίας που κουβαλάει απ' το χωριό του. Πολιτική όμως ασκούν οι ηγέτες του, τα κέντρα των οποίων βρίσκονται στην Αίγυπτο, στο Πακιστάν και στην αραβική χερσόνησο, και μάλιστα επιθετική. Οι οργανωμένες προσευχές των μουσουλμάνων στην Ελλάδα είναι μέρος μιας γενικότερης ενορχήστρωσης, στρατηγικός σκοπός της οποίας είναι η επίδειξη δύναμης του Ισλάμ μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Το Ισλάμ εξαπλώνεται παντού στην Ευρώπη, είναι πανταχού παρών, και κάνει ό,τι γουστάρει.

Το Ισλάμ ασκεί επιθετικό πολιτιστικό πόλεμο με πρώτο στόχο την Ευρώπη. Έναν εύκολο στόχο, καθότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν έχουν ιδιαίτερες θρησκευτικές και μεταφυσικές ανησυχίες, ούτε συνωστίζονται πλέον ομαδικά στις εκκλησίες. Ο ευρωπαϊκός Χριστιανισμός δεν διαθέτει πλέον μεγάλη λαϊκή βάση συσπείρωσης, δεν έχει καμία προδιάθεση προς "απόλυτη υποταγή" κανενός είδους, και βέβαια δεν κλείνει τις επιχειρήσεις του πέντε φορές τη μέρα για προσευχές.

Τα επόμενα βήματα είναι εντελώς προβλέψιμα. Ακόμα και αν η ελληνική πολιτεία δεν χρηματοδοτήσει κάποιο νέο τζαμί τύπου Athens Mall, (όπως μαθαίνω πως ετοιμάζεται να κάνει), υπάρχει άφθονη χρηματοδότηση από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν για να χτιστούν χιλιάδες τζαμιά ανά την Ελλάδα. Οι προσευχές θα επεκταθούν στους δρόμους και τις γειτονιές (κατά τα πρότυπα του Παρισιού), καθώς και στα σχολεία. Η ισλαμική διανόηση θα προμηθεύσει ιμάμηδες και μουλάδες για όλη ελληνική επικράτεια (κατά τα πρότυπα του Λονδίνου), θα χτιστούν ισλαμικά βιβλιοπωλεία και πολιτιστικά κέντρα, και σε κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί και ένα ισλαμικό πολιτικό κόμμα για πολιτική εκπροσώπηση. Η δεύτερη γενιά των εν Ελλάδι γεννημένων ισλαμιστών θα προμηθεύσει την νομική και ακαδημαϊκή εκπροσώπηση των υποταγμένων. Λογικό βέβαια είναι να δημιουργηθεί και ένα ισλαμικό public relations team, για τηλεπαράθυρα, θρησκευτικά πρωινάδικα και άλλες εκδηλώσεις. Το ισλάμ διαθέτει αφοσιωμένους στρατιώτες να το ακολουθήσουν από τις γειτονιές μέχρι το Κοινοβούλιο.

Οι παρατηρήσεις μου είναι καθαρά κοινωνιολογικές. Η Ελλάδα μπορεί στρατηγικά να εξισλαμιστεί μέσα σε μερικές γενιές. Μήπως ο κύριος Ερντογάν κανόνισε να μας παραχωρήσει το εκκλησάκι της Σουμελά στα βάθη της Τουρκίας, και την σχολή της Χάλκης, σε αντάλλαγμα τον εξισλαμισμό της ελληνικής κοινωνίας;

Προσευχές "Κουρμπάν Μπαϊράμ" οργανώθηκαν μέχρι και την Πρέβεζα, και η ισλαμική διανόηση έστειλε ήδη τους πρώτους αντιπροσώπους της από την Αίγυπτο.
Το βιντεάκι που παραθέτω στη συνέχεια είναι από το Παρίσι.





Γουρούνι στο σακί

Του Γιώργου Λακόπουλου 

«∆εν ξέρατε τι υπογράφατε;».
Το είπαν οι «τροϊκανοί» στη Λούκα Κατσέλη όταν τους αντέτεινε ότι δεν υιοθετεί την παράκαµψη της Εθνικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας. Το κλιµάκιο των«µικροµεσαίων υπαλλήλων διεθνών οργανισµών», όπως θα έλεγε και οΧρήστος Παπουτσής, απλώς μειδίασε µε συγκατάβαση: ας προσέχατε όταν υπογράφατε, κυρία µου.
Εννοούσαν: θα εφαρμόσετε το Μνηµόνιο και θα πείτε κι ένα τραγούδι. ∆εν έχουν άδικο. Το περιεχόµενο του Μνηµονίου αποτελεί συµβατική υποχρέωση της χώρας. Έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή ως διεθνής σύµβαση , άρα υπερισχύει και του καταστατικού χάρτη της χώρας.
Εδώ σηκώνουμε τα χέρια. Ποιος ακριβώς, πότε και µε ποια διαδικασία συνέταξε το Μνηµόνιο;
Ποια φυσικά πρόσωπα και κατ’ εξουσιοδότησιν ποιων θεσµικών οργάνων της χώρας έκαναν τη διαπραγμάτευση; – αν έγινε ποτέ διαπραγμάτευση.
Αυτά δεν τα µάθαµε ποτέ. Η Βουλή ψήφισε έναν νόµο, χωρίς να έχει υπόψη της το πλήρες κείµενο του Μνηµονίου και τις δανειακές συµβάσεις που το συνόδευαν.
Πρώτα ψήφισε και µετά ενηµερώθηκε. Αν και δεν έχει σηµασία – γιατί οι βουλευτές συνηθίζουν να ψηφίζουν κάτι που δεν έχουν διαβάσει.
Αλλά ούτε τοΥπουργικό Συµβούλιο, ως ανώτερο όργανο διακυβέρνησης της χώρας, συζήτησε ποτέ για το Μνηµόνιο, όπως επισηµαίνει σε άρθρο του ο Νίκος Κοτζιάς, παλαιός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Ο ιστορικός του µέλλοντος θα µείνει άφωνος όταν µελετήσει τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης, που κράτησε – δεν κράτησε µισή ώρα, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της ηµέρας.
Ακούγονται κάπως κουφά όλα αυτά. Αλλά έτσι είναι. Στην περίπτωση του Μνηµονίου, δεν πήραµε απλώς γουρούνι στο σακί. Εµείς είµαστε το γουρούνι στο σακί. Για τους µεγαλο-Ευρωπαίους, άλλωστε, έτσι κι αλλιώς είµαστε ένα από τα τέσσερα γουρουνάκια. Ενα κείµενο που αλλάζει εκ θεµελίων τη χώρα δεν συζητήθηκε ποτέ στα αρµόδια όργανα διακυβέρνησής της. Ενδεχοµένως δεν ετέθη ποτέ και υπό κανονική διαπραγµάτευση.
Ηταν η µόνη εφαρµογή του «fast track». Πέρασε µε τη διαδικασία «take it or leave it». Το πήραµε και οι εντεταλµένοι της τρόικας µάς πετάτε στα µούτρα ότι µετά την υπογραφή ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Πρακτικά αυτό σηµαίνει ότι δεν γίνεται καµία διαπραγµάτευση. Οι δανειστές µας εφαρµόζουν αυτό που έγραψε κάποιος σε έναν τοίχο στα Εξάρχεια: «Αν χρειαστώ την άποψή σου, θα σου την πω». 
ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ "ΙΔΙΟΙ" ΕΙΝΑΙ ... ΠΡΩΗΝ ΣΗΜΙΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ...ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΡΑ!! ΓΕΙΑ ΣΟΥ Μ@#ΑΚΑ.. ΚΟΜΜΑΤΙΚΕ ΟΠΑΔΕ!

Από το "press-gr"
  

Διετέλεσε βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Υγείας στις κυβερνήσεις Σημίτη.
Είναι και κουμπάρος του πρώην πρωθυπουργού, ο Θεόδωρος Κοτσώνης τον οποίο οι πληροφορίες φέρουν μεταξύ εκείνων που θα πλαισιώσουν το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο Θ. Κοτσώνης έχει...
 διαρρήξει άλλωστε προ πολλού τις σχέσεις του με το κυβερνών κόμμα λόγω της άδικης πολεμικής που θεωρεί ότι δέχτηκε από τον νυν βουλευτή Κορινθίας και αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ !!! Ειρηνική επανάσταση κατά του Τραπεζικού Καρτέλ: Αποσύρετε τα χρήματά σας στις 7 Δεκέμβριου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)

(Οσοι έχουν πλέον..) Δεν χρειάζονται όπλα, ούτε αίμα να χυθεί.Όπως μας υποδούλωσαν χωρίς πόλεμο, όπλα η αίμα και εμείς οι πολλοί, χρησιμοποιώντας την ίδια τη μεθοδολογία τους θα τους ανατρέψουμε. Μια ειρηνική επανάσταση κατά των τραπεζών,απλά δοσμένη στους πολίτες,έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να καταλάβει, θα φέρει την ανατροπή και το τέλος του συστήματός τους.Και η επανάσταση που φέρνει ένα καινούργιο κόσμο στίς ζωές μας θα έχει ξεκινήσει!
 
Ο Ερίκ Καντονά,της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακυρηγμένος ευρωπαίος παίκτης του αιώνα, μετέχει στο κάλεσμα για ειρηνική επανάσταση κατά των τραπεζών.Καλεί  τους Ευρωπαίους και φυσικά τους έλληνες, να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες στις 7 Δεκεμβρίου.

Πριν από λίγες εβδομάδες,αποφασίσαμε η 7η Δεκέμβρίου να είναι η ημέρα που θα γίνει λαική ανταρσία κατά των τραπεζών.Οι πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη θα πρέπει να αποσύρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζές τους και συνεπώς, να προκύψει μία πανευρωπαϊκή τραπεζική κατάρρευση.Μία πτώχευση του λεγόμενου χρηματοπιστωτικού συστήματος η οποία ηδη έχει συντελεστεί.Ενός συστήματος το οποίο επιβιώνει κάθε μέρα μόνο εις βάρος των ολοένα και πιο χρεωμένων πολιτών της ηπείρου, της ζωής τους με την καθημερινά αυξανόμενη λιτότητα και φυσικά, με τα δεκανίκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα προστασίας του.

Η εκστρατεία αυτή καλεί για μια αναίμακτη επανάσταση εναντίον των καρτέλ των τραπεζών σε όλες τις χώρες: «Δεν θα πάρουμε τα όπλα για να σκοτώσουμε ανθρώπους, για να ξεκινήσει η επανάσταση ..η επανάσταση είναι πραγματικά εύκολη.Μπορούμε να την κάνουμε σήμερα.

Τι είναι το σύστημα; Το σύστημα περιστρέφεται γύρω από τις τράπεζες. Λειτουργεί με βάση τη δύναμη των τραπεζών .. γι αυτό πρέπει να ανατραπεί, αρχής γενομένης από αυτές. Αυτό σημαίνει ότι τα 3 εκατομμύρια άτομα με τα πανό τους στο δρόμο .. πάνε στην τράπεζα και αποσύρουν τα χρήματά τους.Αποτέλεσμα η κατάρρευση των τραπεζών.10 εκατομμύρια άτομα και η κατάρρευση των τραπεζών είναι γεγονός.Εχει ξεκινήσει μια πραγματική επανάσταση για την ολοκληρωτική ανατροπή του εφιαλτικού συστήματος που καταδυναστεύει δισεκατομύρια ανθρώπους σε όλες τις χώρες.

Πρέπει να πάμε στην τράπεζα. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει μια πραγματική επανάσταση. Δεν είναι περίπλοκο. Εσύ απλά πήγαινε στην τράπεζα στη χώρα σου και απόσυρε τα χρήματά σου.(Αν έχεις βέβαια). Αν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι να το κάνουν, την απόσυρση των χρημάτων τους,θα ακολουθήσει η κατάρρευση του συστήματος.

Δεν χρειάζονται όπλα, ούτε αίμα να χυθεί.Όπως μας υποδούλωσαν χωρίς πόλεμο, όπλα η αίμα και εμείς οι πολλοί, χρησιμοποιώντας την ίδια τη μεθοδολογία τους θα τους ανατρέψουμε. Μια ειρηνική επανάσταση κατά των τραπεζών,απλά δοσμένη στους πολίτες,έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να καταλάβει, θα φέρει την ανατροπή και το τέλος του συστήματός τους.Και η επανάσταση που φέρνει ένα καινούργιο κόσμο στίς ζωές μας θα έχει ξεκινήσει!
 
stopcartel

Η δαρβίνειος επιλογή της ιστορίας

«Πρέπει να επέμβει ο στρατός με όλα αυτά που γίνονται» η μελετημένη και φιλοσοφημένη ιδέα του ενός. 
«Να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να κάψει τα πάντα» άλλη μια ενδιαφέρουσα πρόταση σε διάφορες εκπομπές ερτζιανών μεσοβδόμαδα, με τους ακροατές να συνδέουν τη 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την Ελλάδα εν έτει 2010.

Αραγε πόσοι από αυτούς, τουλάχιστον, είδαν χθες τη «Μηχανή του Χρόνου» στη ΝΕΤ; Μια από τις τελευταίες άξιες εκπομπές στη βρωμοτηλεόραση των συμφερόντων. Παύλος Κλαυδιανός, Χρήστος Ρεκλείτης, Γιώργος Βοϊκλής, Μπάμπης Γεωργούλας και Περικλής Κοροβέσης περιέγραψαν τα βασανιστήρια που δέχθηκαν από την ασφάλεια επί Χούντας.
Φάλαγγες, χτυπήματα στα πέλματα, ηλεκτροσόκ, βασανισμός γεννητικών και άλλων οργάνων, κάψιμο τσιγάρων στο σώμα, ξύλο και των γονέων σε αντιστασιακούς.
Το κρίμα είναι πως η ισχύ εκείνη της γενιάς πέρασε ανεπιστρεπτί. Οι γενιές που ακολούθησαν, δεν παραδειγματίστηκαν. Καμία «προίκα» δεν έμεινε για τις επόμενες διότι δεν πήραν το σωστό μήνυμα.

Αν ρωτήσεις έναν νέο σήμερα πως θα αντισταθεί, πριν καν απαντήσει θα περάσουν από το μυαλό του δύο σκέψεις/ιδέες: είτε να δείρει μπάτσους είτε να κάψει καμιά τράπεζα.
Κρατάω κάτι που είχε γράψει προ ενός έτους ο Undertaker. Πως το επίπεδο ξεφτίλας της κοινωνίας μας φαίνεται από το γεγονός ότι όλοι πια γνωρίζουν το όνομα Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος (με όλο τον σεβασμό προς το αδίκως χαμένο παλικαράκι), όμως αν τους ρωτήσεις για τον Σωτήρη Πέτρουλα, ας πούμε, θα σε κοιτάξουν με γουρλωμένα μάτια. Ή για τον Νίκο Μπελογιάννη. Για να μην πάμε μακριά, σε Ευαγόρες Παλληκαρίδηδες, Καραολήδες και Δημητρίου… Γεμάτη αδικοχαμένα παιδιά η ιστορία μας…

Όπως αδικοχαμένοι ήταν και χιλιάδες, ανώνυμοι, επί χούντας. Πολλοί δεν βρέθηκαν καν, από τους νεκρούς του Πολυτεχνείου (τους οποίους, ακόμη και σήμερα, κάποιοι αμφισβητούν πως υπήρξαν καν νεκροί!) υπάρχουν 16 η ταυτότητα των οποίων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.
Πολλοί, ευτυχώς, γνωρίζουν την ιστορία του αντιστασιακού Αλέξανδρου Παναγούλη αλλά ελάχιστοι θυμούνται πως ο μεγάλος γιος της οικογένειας, Γιώργος, «χάθηκε» εν πλω προς Αθήνα. Ουδείς τον ξαναείδε.

Ειρήσθω εν παρόδω είναι συγκλονιστικό το βιβλίου του Κώστα Μαρδά «Πέπλοι θανάτου» για τον τελευταίο πραγματικό Έλληνα ήρωα.

Πλέον, στην Ελλάδα του σήμερα, αποτελεί είδηση να μην καεί το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη και όχι το αντίθετο.
Η διαφορά της εποχής είναι πως πλέον, στον πλανήτη Γη του διαδικτύου, τα πάντα μαθαίνονται γρήγορα ή αργά και ο κόσμος αποκτά συγκεκριμένη λογική και συνείδηση. Αμφισβητεί τα πάντα, και καλά κάνει. Ζητά την αλήθεια.

Η γενιά του Πολυτεχνείου και όλοι οι αντιστασιακοί που χάθηκαν, χάθηκαν μεταξύ άλλων διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα της δημοκρατίας, της οποίας η ψήφος είναι το πρώτο και κύριο συστατικό.
Την περασμένη Κυριακή οι μισοί Έλληνες δεν πήγαν (και δεν πήγαμε, δεν βγάζω εαυτόν απ’ έξω) στις κάλπες. Και τη Δευτέρα οι ίδιοι γκρίνιαζαν και φώναζαν πάλι για τον Γιωργάκη, τον δικομματισμό, τα σκάνδαλα. Αντίθετα, που όμως δεν έλκονται.

Τελικά, το Πολυτεχνείο επισκίασε όλα τα προηγούμενα χρόνια; Το Πολυτεχνείο δεν θα είχε γίνει αν δεν είχε προηγηθεί η κατάληψη της Νομικής Σχολής. Και τα δύο αυτά δεν θα είχανε συμβεί αν δεν ακουμπούσαν στη θολή αλλά ορατή αντίθεση του λαού. Το Πολυτεχνείο δεν έγινε στα σκοτεινά. Ήταν μια ηρωική εξέγερση που συνεπήρε και ενσωμάτωσε πολύ κόσμο. Το Πολυτεχνείο ανέδειξε ήρωες κι έγινε η δαρβίνειος επιλογή της ιστορίας. Δεν λέμε «αντιδικτατορική γενιά» αλλά λέμε «η γενιά του Πολυτεχνείου».

Κι όμως, σύμφωνα με κάποιους, το ότι διατηρείται ζωντανή η επέτειος του Πολυτεχνείου «δηλητηριάζονται τα νέα παιδιά με τα τόσα ψευδή και ανυπόστατα που ακούν στα σχολεία, στις συγκεντρώσεις, στα κανάλια και αλλού από ινστρούχτορες της κομματικής αποχαύνωσης διότι η επέτειος παραμένει χρήσιμη, ως λιτανεία βολικών μύθων για τη δικτατορία, ως εκμετάλλευση από τα κόμματα, ως δεκανίκι υπάρξεως ορισμένων, ως κομματική δεξαμενή άγρας οπαδών, ως σκαλοπάτι κομματικής επιβιώσεως, ως ο μύθος των μύθων».

Ακόμη να τους δείρετε;