ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.2.13

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΣΕΙΣ??? ..ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΩΝ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΔΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΣ ΕΜΕΙΣ...ΕΛΑΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!!

Η φορολογική τρομοκρατία εντείνεται τον τελευταίο καιρό από το κατοχικό καθεστώς Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη. Καλοσχεδιασμένα και μεθοδικά οργανώνεται νέα μορφή καθεστωτικής τρομοκρατίας, η φοροτρομοκρατία. Επιβάλλοντας τις καταστροφικές εντολές ΔΝΤ – ΕΕ, και από Μνημόνιο σε Μνημόνιο μας οδήγησαν στην υποαπασχόληση ή στην ανεργία, διέλυσαν τις κοινωνικές δομές, μας εξαθλίωσαν τις ζωές μας. Τι κι’ αν το ΔΝΤ παραδέχεται τώρα ότι έκανε λάθη, το καθεστώς δεν βάζει φρένο στις δολοφονικές πολιτικές του και συνεχίζει να φτωχοποιεί το λαό. Και σαν να μην φτάνει αυτή η καταστροφή, συνεχίζει να φορολογεί και να απειλεί ότι θα κατασχέσει τα εισοδήματα της φτώχιας και όποια περιουσιακά στοιχεία βρει. Θα ανοίξει λέει και φορολογικές φυλακές. Απαιτεί από τους νεόπτωχους να πληρώσουν. Φορολογική τρομοκρατία!
Διαβάζουμε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες φόρων θα λάβουν

συστημένες επιστολές ζητώντας την εξόφληση των φόρων, με την απειλή της κατάσχεσης των πενιχρών εισοδημάτων και περιουσιακών τους στοιχείων.
Κατασχέσεις περικομμένων μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων, μειωμένων ενοικίων και πάσης φύσεως εισοδημάτων θα γίνονται από τις ΔΟΥ. Κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως Ι.Χ. αυτοκίνητα και δίκυκλα.
Και σαν να μην φτάνουν οι κατασχέσεις, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ετοιμάζουν και φορολογικές φυλακές, για να φυλακίζεται με συνοπτικές διαδικασίες ο απλός λαός. Μήπως θα ανοίξουν πάλι και τα ξερονήσια; 
τι καταγγέλλει ο γνωστός δικηγόρος κ. Δημητρακόπουλος για τις φορολογικές φυλακές τις οποίες ετοιμάζουν για τον απλό λαό.
Η υπερφορολόγηση, τα κάθε είδους χαράτσια και η με κάθε τρόπο είσπραξή τους από ανθρώπους και οικογένειες που δεν έχουν πια να βάλουν τσουκάλι για το καθημερινό τους φαγητό, που δεν έχουν πια να αγοράσουν τα αναγκαία φάρμακά τους, που ζουν με το φως των κεριών και κάθονται σε παγωμένα δωμάτια, προσομοιάζει με την εποχή της Οθωμανικής κατοχής.
Το νεοκατοχικό καθεστώς, αφού μείωσε μισθούς και συντάξεις, αφού στραγγάλισε την οικονομία και οδήγησε σε ανεργία 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, με φορολογικούς τυφώνες, προσπαθεί να αρπάξει και το τελευταίο ευρώ. Για παράδειγμα, φορολογεί τώρα και εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας, ενώ επέβαλε αυξήσεις 465% μέσα σε μία διετία στα ακίνητα. Αύξησε το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, άκουσον άκουσον 1500%!!! Για το 2013 ετοιμάζει την επιβολή φόρων στα ακίνητα που θα υπερβούν τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και όλα αυτά όταν το οικογενειακό εισόδημα στραγγαλίζεται με συνοπτικές διαδικασίες.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει γιατί τους έφεραν σε αδιέξοδο ζωής. Χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να προσφέρουν τροφή και ιατρική περίθαλψη στα ανήλικα παιδιά τους. Υποταγμένο στις απαιτήσεις των οικονομικών δολοφόνων το καθεστώς, πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και ανθρωπισμού, αγνοεί παγερά τις ανάγκες και τις εκκλήσεις του λαού.
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις συντάσσουν, σε συνεργασία με τους οικονομικούς κατακτητές, εξοντωτικά φορολογικά νομοσχέδια. Πρόθυμοι βουλευτές, με εξασφαλισμένες φοροαπαλλαγές, τα υπερψηφίζουν πειθήνια και νομοθετούν σε παγκόσμια πρωτοτυπία ακόμα και επέκταση του χρονικού ορίου αυτόφωρης διαδικασίας σε 20 μήνες.
Τρομοκρατία και έρεβος παντού. Μετατρέπουν τον Ελληνικό λαό μέρα με τη μέρα σε τρόφιμο μεταμοντέρνου στρατοπέδου Άουσβιτς.
Κάθε μέρα που μένει στην εξουσία αυτό το ξενόδουλο καθεστώς γδέρνει ακόμη περισσότερο το φτωχό λαό.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Πανπαν



«Ένας για όλους, όλοι για έναν!…»


Γιώργος Πιπερόπουλος
Μη με ρωτήσετε πώς και γιατί θυμήθηκα το περιβόητο σλόγκαν των τριών – που, τελικά, ήταν τέσσερις – «σωματοφυλάκων» από το γνωστό έργο του Γάλλου Αλεξάνδρου Δουμά (πατρός)…
Ο συνειρμός οφείλεται στη γενέτειρά μου Κατερίνη (στη Θεσσαλονίκη μεγάλωσα), στις τέσσερις βουλευτικές έδρες που διαθέτει ο Νομός Πιερίας και στον ξεσηκωμό λαού και τοπικών αρχόντων κόντρα στα διόδια του Αιγινίου!
Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, που με το γνωστό bonus των 50 εδρών επέτρεψαν στον κ. Αντώνη Σαμαρά και τη «Νέα» Ν.Δ. να σχηματίσει κυβέρνηση με τη σύμπραξη του «Νέου» ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και τη «Νεοσύστατη» ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, οι τέσσερις έδρες του Νομού Πιερίας κατακτήθηκαν από τη «Νέα» Ν.Δ.
Άλλες εποχές η πλάστιγγα έγερνε υπέρ του ΠΑΣΟΚ και σε άλλες υπήρχε «μοιρασιά» των εδρών ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα που έγραψαν την ιστορία της «μεταπολιτευτικής» Ελλάδας από το καλοκαίρι του 1974…
Βλέπω στις φωτογραφίες γνωστά και άγνωστα πρόσωπα στις δυναμικές διαδηλώσεις στα διόδια Αιγινίου, αλλά ΔΕΝ έχω δει μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑ από τα γνωστά μου πρόσωπα που ανήκουν στους τέσσερις εκλεγμένους βουλευτές του Νομού Πιερίας…
Δεν θα ειρωνευτώ, ούτε θα κάνω σκωπτικό σχόλιο, αλλά ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ οι βουλευτές εκλέγονται για να εκπροσωπούν τον λαό της περιοχής τους στην Κεντρική Κυβέρνηση που εδρεύει στην Αθήνα (παρά το γνωστό «ψέμα»… «Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνο η Αθήνα!…»).
Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, αλλά δανειζόμενος συμπεριφορές περασμένων ετών, θα τολμούσα να πω ότι εάν οι τέσσερις έδρες ήταν μοιρασμένες όπως σε άλλες εποχές, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης (κάποτε ΠΑΣΟΚ και κάποτε Ν.Δ.) θα πρωτοστατούσαν σε παρόμοιες «λαϊκές διαμαρτυρίες» ενάντια στις αποφάσεις της Κεντρικής Εξουσίας…
Επί του προκειμένου, όμως, και να μην ήταν και οι τέσσερις τωρινοί βουλευτές, όπως συμβαίνει να είναι, Νεοδημοκράτες, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που υπάρχει για τη «σωτηρία» μας η συγκυβέρνηση «Νέας» Ν.Δ. και «Νέου» ΠΑΣΟΚ, ποιος θα αποτελούσε «εξουσία» και ποιος «αντιπολίτευση»;
Οι τρεις «σωματοφύλακες» του Αλεξάνδρου Δουμά, Άθως, Πόρθος και Άραμις τελικά ήταν τέσσερις με τη συμμετοχή του νεαρού Ντ’ Αρτανιάν»… ΟΛΟΙ υπέρ του βασιλέως, που ήταν τότε η Κεντρική Εξουσία…
Στην περίπτωση των διοδίων του Αιγινίου και των διαμαρτυριών του λαού, με πληροφορούν φίλοι ότι ψάχνουν, αλλά δεν βλέπουν τους βουλευτές να συμμετέχουν ως συμπαραστάτες στους αγώνες του λαού της Πιερίας!…
Εγώ καθώς ΔΕΝ ψηφίζω στη γενέτειρα, αλλά στη Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ έχω δικαίωμα να επικρίνω τους τέσσερις βουλευτές και τη συμπεριφορά τους!…
το Ποντίκι

Κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και έξοδο από το ευρώ, προμηνύει η Citigroup


Δυσoίωνες έως άκρως απαισιόδοξες είναι για μία ακόμη φορά οι προβλέψεις του Citigroup για την ελληνική οικονομία. Σε έκθεση του αναλυτή Τζιάντα Τζιάνι, αναφέρετια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ το 2014 και πλήρη κατάρρευση της οικονομίας.
Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Παγκόσμια Οικονομική Επιθεώρηση και Στρατηγική» και μέσα αναφέρεται ότι οι στόχοι που έχει θέσει το νέο Μνημόνιο είναι άπιαστοι και μόνον ένα γενναίο κούρεμα μπορεί να καταστήσει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο.
Ο Αμερικανός αναλυτής υπογραμμίζει ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχει καταβάλει η ελληνική οικονομία η ύφεση το 2014 θα φτάσει στο ύψος ρεκόρ του 11,5%.
Πιο συγκεκριμένα η Citigroup εκτιμά για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ ώς το 2016:
2013: -6,5%
2014: -11,5%
2015: -3,6%
2016: 1,6%

Ανοικτή Επιστολή σε εσάς με τα ¨Απλωμένα Χέρια Για Μία Τσάντα Τρόφιμα¨


¨Φτωχοί μου¨, και φτωχοί συμπολίτες μου: 

1. Γιατί τους επιτρέψατε να σας καταντήσουν έτσι οι ισχυροί και οι δοσίλογοι του τόπου και του όποιου κράτους δικαίου είχαμε,  που τα ξεπουλάνε τώρα στις Ιδιωτικές Αγορές με ταχύτατες διαδικασίες; Μια ζωή πέσατε στην παγίδα τους, (γραβάτες, λούσα, πτυχία, ωραία λόγια, χαμόγελα, χειραψίες, ρουσφέτια)  ότι αυτοί είναι (δήθεν) αξιόπιστοι, αξιοπρεπείς, με  ηθικές αρχές, με μπέσα, και.....
τους ψηφίζετε να σας εκπροσωπήσουν δήθεν, και να σας ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας.
 2.Μια ζωή σας κοροϊδεύουν, και εσείς έχοντας κάνει την κρίση σας λάστιχο, και σημαία σας την έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σας, κάνετε κούνια-μπέλα, από το ένα κόμμα στο άλλο, και ποτέ δεν είπατε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Γιατί το επιτρέπετε αυτό στον εαυτό σας; Απάντησε το αυτό στον εαυτό σου εσύ, και εσύ, και εσύ και εσύ…..

Η εμμονή σας  σε άπειρες φρούδες ελπίδες, και  οι όποιες  τσάντες τρόφιμα, δεν  μπορούν να σας διασφαλίσουν την  ασφάλεια και την αξιοπρέπεια στην ζωή σας με έναν αειφόρο τρόπο. Δικαιούσθε να ελπίζετε βάσιμα, μόνο όταν αναπτύσσεται τις δράσεις που κρίνεται ως  κατάλληλες για να σας οδηγήσουν στην συνεχή εκπλήρωση των αναγκών και τα ονείρων σας. Ελπίδα χωρίς την δράση, είναι μόνο άλλοθι, για να βουλιάζετε στην αδράνεια, στους υποσυνείδητους τεράστιους φόβους σας που δεν σας αφήνουν να γίνετε υπερασπιστές του δίκιου σας και της αλήθειας, άλλοθι για να βουλιάζετε στην λατρεία των καταναλωτικών ¨παιχνιδιών¨ σας, στο βόλεμα της δήθεν προσωπικής σας ευδαιμονίας του φαίνεσθε και όχι του είσθε, που μπορεί να σας την διαλύσει όποτε θέλει ο παρανοϊκά άπληστος  ισχυρός, ελέω της δικής σας σύμπραξης ή και ανοχής .

Αγωνιάτε να σας τύχει μια τσάντα τρόφιμα - σιγά τα αυγά – αλλά έστω και έτσι - μόλις την παίρνετε την τσάντα, θα ήταν εύλογο, συνεπές, απόλυτα φυσιολογικό, και υπέροχο,   να σχηματίζατε όλοι μαζί την πορεία σας στο Σύνταγμα να διαδηλώσετε την αγανάκτησή σας για την ανοδικά εξελίξιμη εξαθλίωση που σας φέρνουν με τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις τους, οι ντόπιοι και ξένοι  ¨αφέντες¨, η πολιτική ορντινάντσα τους, και τα πάνοπλα σώματα ασφαλείας τους, Εκεί στον συμβολικό τόπο των πολιτικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων σας, στο Σύνταγμα, αλληλέγγυοι να φωνάξετε και να χτυπήσετε με πάθος και οργή τις άδειες κατσαρόλες σας κάθε Κυριακή – για αρχή – να γίνετε η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ ΣΑΣ, αντί να γλιστρούν όλο και πιο πολλοί από εσάς στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ της ΑΔΙΚΙΑΣ , της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, του μακελάρη των λαών, του Φασισμού. Αυτό οφείλετε στον εαυτό σας: Να γίνετε εσείς οι ίδιοι λεβέντες και λεβέντισσες – τσαμπουκάδες/υπερασπιστές του δίκιου σας - αντί να κάνετε πάλι τα προηγούμενα λάθη σας. Ε, όχι και πάλι αλλού να ακουμπήσετε,  και δη στους ψευτολεβέντες και ανθρωποφάγους φασίστες, που θα ξεχάσουν  τάχιστα    τα αντιμνημονιακά τους συνθήματα, όπως έκανε και το μητρικό τους ¨κώμα¨ το ΛΑΟΣ, από το οποίο πήραν την σκυτάλη της ξεδιάντροπης και βίαιης κοινοβουλευτικής εμφάνισής τους, στην πολύπαθη χώρα-θύμα της φασιστικής αλλά και της νυν Γερμανίας.

Στο  Σύνταγμα,  ή  εκεί,  στην όποια κεντρική σας πλατεία, ή έξω από το σπίτι του Υπουργού, που είναι υπό-το-έργον, του να  μας εξαθλιώσει, να βρεθούμε δίπλα – δίπλα, Συνταξιούχοι, (φτάνει πια το ¨σάπισμα¨ στις καρέκλες, στο τάβλι, στην τηλεόραση, τα ΚΑΠΗ να γίνουν κύτταρα αντίστασης και διαμαρτυρίας, για να προλάβετε να σταθείτε πια περήφανοι μπροστά στα παιδιά και στα εγγόνια μας, πριν το μεγάλο το ταξίδι), Άνεργοι, πολύτεκνοι, όλοι οι ματαιωμένοι και φοβισμένοι, ¨να βάλουμε πλάτη¨ ο ένας στον άλλον και όλοι για όλους, ο καθένας να γράψει στο δικό του χαρτόνι ότι τον εκφράζει, ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ, όλη την μέρα εκεί, και να απαιτούμε και την αλλαγή/τήρηση των άρθρων του Συντάγματος. Όταν ενοχλείσαι πρέπει να το λες, όταν πονάς πρέπει να φωνάξεις, αλλά και όταν πεινάς ή όταν δεν ξέρεις πια πως αλλιώς  να τα φέρεις βόλτα πρέπει να φωνάξεις. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Μεγαλειώδης σκοπός της Κυριακής θα είναι να επικοινωνήσουμε και για να βρούμε –χωρίς ¨καπελώματα¨ - τους τρόπους για να προστατέψουμε τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας μας από ύποπτους μεταμφιεσμένους σε υπερ-αγανακτισμένους που βρίζουν σκαιά μητέρες, γυναίκες και παιδιά των ΜΑΤ, ή και θερμόαιμους νέους που ξεκινούν με πέτρες και μολότωφ και που προκαλούν πρώτοι την επίθεση των ΜΑΤ και έτσι  η κυβέρνηση θολώνει τα νερά για να μην χρεωθεί ακέραιη την ευθύνη της καταστολής, για να οργανωθούμε και για να ανακαλύψουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, με ποιους τρόπους θα αμυνθούμε αρχικά και θα επιτεθούμε για να πάρουμε την ζωή μας στα τίμια και κουρασμένα χέρια μας, και πως θα διασφαλισθούμε ότι δεν θα την ξανά εκχωρήσουμε σε κανέναν άλλο εκόντα – άκοντα δημοκόπο. Να κατακτήσουμε την άμεση ανάκληση των εκπροσώπων όταν κάνουν λάθη που έχουν κόστος σε εμάς. Δεν είμαστε πειραματόζωα, (μάθανε όλοι ελαφρά τη καρδία και καλυμμένοι στην ατιμωρησία τους να λένε το ¨mea culpa¨ - λάθος μου) ενώ ικανοί και τίμιοι άνθρωποι υπάρχουν αρκετοί, απλά σιωπούν και παρατηρούν. Μόνο αν κρατάς την φωνή σου, την αλληλεγγύη σου, και την μαζικότητά σου, μένεις ζωντανός/ενεργός και κρατάς τις προοπτικές σου ανοικτές για μια ασφαλή ζωή, για ικανοποίηση των ιεραρχικά καίριων αναγκών μας για Οξυγόνο, Νερό ( έ κόμματα, κινήματα, συνδικάτα,  τι θα κάνετε;! ξεπουλούν την ΕΥΔΑΠ και σε λίγο θα είναι τόσο ακριβό το νερό νεράκι, που θα  απλώνουμε χέρια με κανάτες, ή θα κουβαλάμε το νερό πάλι με τους ντενεκέδες από την βρύση του εκάστοτε ¨φιλάνθρωπου¨ φορέα), για Ειρήνη, Φυσική Τροφή, Οικία, Υγεία, Μόρφωση, Εργασία, Εισόδημα, Χαρά, Αξιοπρέπεια, Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Ισότητα…..

Εσείς που απλώσατε τα χέρια  για μια τσάντα τρόφιμα, προχθές στην πλατεία Βάθης, εσείς που θα τα απλώσετε σε λίγο ή περισσότερο καιρό, εμείς όλοι λοιπόν, αντί να οδεύουμε προς τα αδιέξοδα της απανθρωπιάς των ισχυρών και  παρανοϊκά άπληστων της Γής με   σημαία μας αυτήν  που γράφει επάνω της ¨Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι¨, να πάρουμε την σημαία της καρδιάς μας και του δίκιου μας, και κάθε Κυριακή να φωνάξουμε και να κτυπήσουμε τα άδεια κατσαρολικά μας, να κοιταχτούμε και να τραγουδήσουμε το πείσμα μας, την ζωντάνια μας, την ευφυΐα μας για την Ζωή και την επίγεια ειρήνη.

Άκου Ανθρωπάκο  Αλήθειες    

      Μάνος Θ.
 
 
 
πηγη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

 
ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
σε ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ,
που ομολόγησε ότι εφάρμοσε λάθος πρόγραμμα σκοτώνοντας την Ελλάδα!
10.000.000 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
 
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ: Αυτή είναι η κίνηση που επιβάλλεται, μετά την κυνική ομολογία του ΔΝΤ, ότι "έκανε λάθος" καταστρέφοντας μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό, που ζούσε ευτυχισμένα, με αξιοπρέπεια, εργασία και χαμόγελο! Ένα ολόκληρο λαό, που έσυρε στην αυτοκτονία, στην απελπισία, στο χάος!
   Μέχρι τώρα όλες οι κινητοποιήσεις, ήταν κατά των Κυβερνήσεων. Ποτέ δεν έγινε μια καθαρή, μεγάλη, γιγάντια κινητοποίηση εναντίον των πραγματικών δυναστών μας! Ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, χωρίς κομματικές αναμίξεις, χωρίς αντιπαλότητες, αλλά με ενότητα και ομοψυχία, ενωμένοι σαν αδέλφια! Σε ένα ΕΘΝΙΚΟ, ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που να στείλει την εικόνα των ενωμένων, αδελφωμένων, ειρηνικών και αποφασισμένων Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο!

ΟΧΙ ΛΑΘΗ: Δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη της διχόνοιας και της αλληλοεξόντωσης:
Δεν θα πολιορκήσουμε τη Βουλή! Δεν θα διαμαρτυρηθούμε στην Κυβέρνηση! Δεν θα χτυπήσουμε τα Ματ! Δεν θα ματώσει μύτη, δεν θα αγγιχτεί βιτρίνα, δεν θα ραγίσει μάρμαρο!


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ: ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΟΛΟΣ Ο ΚΛΗΡΟΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΔΕΡΦΩΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ...
 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ: ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΝ, ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
Σε ποσοστό τουλάχιστον κάτω του 60% του ΑΕΠ!


ΣΤΟΧΟΣ, είναι ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΞΩ και όχι να αλληλοσκοτωθούμε μέσα!
Εάν δεν διαγραφεί το Χρέος, όποια Κυβέρνηση και να αναλάβει, θα συναντά τα ίδια αδιέξοδα! Γι΄ αυτό πρέπει να παρέμβει ο Ελληνικός Λαός, στην μεγαλύτερη, δυναμικότερη και ειρηνικότερη, συγκέντρωση που έγινε ποτέ στον κόσμο, ώστε να περάσει και στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΠΟΤΕ; Προτείνουμε το Γιγάντιο Συλλαλητήριο για την Ελλάδα μας, να γίνει στην Αθήνα, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, ανήμερα της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, ηρωίδας της Πίστης και της Πατρίδας, που αφιέρωσε και έδωσε και την ίδια τη ζωή της για να γλυτώσει το υπόδουλο γένος από την σκλαβιά και την τυραννία!


Την επομένη τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο! Ο αντίκτυπος διεθνώς θα είναι τεράστιος! Το Χρέος θα διαγραφεί! Γιατί πλέον έχουν πειστεί και οι ξένοι, ότι άλλη λύση δεν υπάρχει! Κι έτσι και εμείς θα βγούμε από το Πρόγραμμα Θανάτου, μια για πάντα!
 
Ελλάδα  2-2-2013 μ.Χ.
ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 
 
https://twitter.com/Ethnosyneleysi

Τελικά, τι ώρα τους δείρατε;



Μέγα πολιτικό θέμα εγείρεται με τη δημοσίευση των φωτογραφιών των 4 συλληφθέντων από τηνελληνική αστυνομία.
Αφού πρώτα σας θυμίσουμε ότι για το photoshop στις πρώτες φωτογραφίες ο κ. Δένδιας είχε πει ότι χρησιμοποιήθηκε για να τους κάνει αναγνωρίσιμους (προφανώς τους είχαν κάνει αγνώριστους από το ξύλο), προσέξτε τι αποδεικνύεται σ’ αυτή τη δεύτερη σειρά των φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία.
Πριν σας παραθέσουμε το επίμαχο απόσπασμα από το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ, να σας θυμίσουμε το εξής.  ο λόγος της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών είναι για να πείσουν τον κόσμο ότι τα χτυπήματα στα πρόσωπα των 4 συλληφθέντων έγιναν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Άρα, το κρίσιμο στοιχείο είναι η ώρα λήψης των φωτογραφιών. Αυτό μας λέει η ελληνική αστυνομία. Ότι ορίστε. αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 13.30 το μεσημέρι. Και τα χτυπήματα τα είχαν. Άρα, δεν τους χτυπήσαμε μετά στο τμήμα.
Αφού κρατάμε αυτό το δεδομένο, ας διαβάσουμε τι λέει το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ.
Η σύλληψη έλαβε χώρα περί την 12:50 ώρα περίπου στην οδό Τρύφωνος στο κέντρο της Βέροιας.
Οι δράστες προσήχθησαν στη Διεύθυνση περί την 13:00-13:05 ώρα.
Φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό τηλέφωνο περί την 13:11-13:14 ώρα και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας περί την 13:30 ώρα.(Αρχείο1 & Αρχείο 2)
Το Τ.Α. Βέροιας προσπάθησε ανεπιτυχώς αρχικά να αποστείλει τις φωτογραφίες στην Δ.Α.Ε.Ε.Β. την 13:30 ώρα μέσω του υπηρεσιακού e-mail.
Οι φωτογραφίες απεστάλησαν τελικά στη Δ.Α.Ε.Ε.Β. μέσω πάλι του υπηρεσιακού e-mail περί την 13:45 ώρα
Άρα, η ΕΛΑΣ επίσημα μας ενημερώνει ότι οι φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα τραβήχτηκαν στις 13.30 το μεσημέρι.
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ 8.25 ;;;;;
Στη φωτογραφία του Δημήτρη Μπουρζούκου, το ρολόι τοίχου που φαίνεται στο βάθος αποδεικνύει τι ώρα είναι ακριβώς. όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία. Είναι 8 και 25 πρώτα λεπτά.
Άρα, αυτή η φωτογραφία που δείχνει το πρόσωπο του συλληφθέντος γεμάτο χτυπήματα  δεν τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την άφιξη του συλληφθέντος στο τμήμα (όπως ισχυρίζεται επίσημα η ελληνική αστυνομία) αλλά αρκετές ώρες μετά ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!  
Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι και οι φωτογραφίες (με το photoshop) δόθηκαν στη δημοσιότητα το επόμενο απόγευμα. Άρα έχουν μεσολαβήσει αρκετές ώρες από τη σύλληψη. Και όμως τα σημάδια στο πρόσωπο είναι εμφανέστατα.  
Πρέπει ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ να απαντήσει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης.
ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ να απαντήσει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τι θα μας πουν; Ότι ήταν σταματημένο το ρολόι τοίχου της αστυνομίας;
Περιμένουμε να το ακούσουμε και αυτό!
Το ΧΩΝΙ
Πηγή:http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/1205-kirie-dendia-apantiste-mas-tora

Η ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ...

Αν συνεχιστεί η πολιτική των δωσίλογων της συγκυβέρνησης Τσολάκογλου... μια σπίθα και θα έχουν βάψει και με αίμα τα χέρια τους!... 

Θα είναι η στιγμή που αυτή η εικόνα... 


Θα αντικατασταθεί με αυτήν... 



Και τότε ο εφιάλτης τους δε θα έχει τέλος... Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. 

Γιάννα Αγγελοπούλου: My Big Greek Drama "Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χρεοκοπήσαμε

Η Γιάννα Αγγελοπούλου έγραψε την αυτοβιογραφία της, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Μάιο. Το βιβλίο έχει τίτλο «My Greek Drama» και αυτό αποδεικνύει πως η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου έχει πάρει προσωπικά ακόμα και την χρεοκοπία της Ελλάδας.


Η τιμή πώλησης του βιβλίου έχει καθοριστεί στα 29,65 δολάρια και τα 19,90 ευρώ, ενώ οι Έλληνες θα μπορούν να το αγοράσουν με 15 εκατομμύρια δραχμές.
Στο κείμενο της αναγγελίας της έκδοσης του βιβλίου, αναφέρεται πως η ζωή της Γιάννας Αγγελοπούλου θυμίζει την ιστορία της Σταχτοπούτας.
Η Σταχτοπούτα γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1955 και ήταν πολύ τριχωτή –είχε τρίχες και στις πατούσες-, οπότε οι γονείς της την κούρεψαν με την ψαλίδα που κουρεύανε τα πρόβατα.
Η μαμά της Σταχτοπούτας αρρώστησε και πέθανε, και ο μπαμπάς της αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί για να φροντίζει κάποιος το ορφανό και να μην το έχει μέσα στα πόδια του.
Αντί να πάρει, όμως, καμιά Ουκρανέζα, παντρεύτηκε -σε έναν γάμο που έγινε στην Ολλανδία- τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που ήταν κι αυτός χήρος και είχε δυο άσχημες κορούλες που ήταν μέσα στην κακία και την ξινίλα: την Ντόρα Μπακογιάννη και την Άννα Διαμαντοπούλου.
Όταν ο μπαμπάς της Σταχτοπούτας έφυγε σε ταξίδι για δουλειές –ήταν λαδέμπορος κοκαΐνης-, ο Μητσοτάκης έντυσε την Σταχτοπούτα με κουρέλια και την έβαζε να γλείφει τα πατώματα με την γλώσσα.
Μια μέρα, ο Μητσοτάκης πήρε τις δυο κόρες του και πήγε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη γιατί έπαιζε η Φενέρ Μπαξέ με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Ντόρα Μπακογιάννη και η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν ενθουσιασμένες επειδή ήταν άρρωστοι γάβροι και η Σταχτοπούτα τους έραψε δυο ωραίες ερυθρόλευκες φανέλες με λευκά σορτσάκια.
Η Σταχτοπούτα ήθελε πολύ να πάει κι αυτή στην Κωνσταντινούπολη να δει τον Θρύλο αλλά ο Μητσοτάκης της είπε πως είναι πολύ άσχημη και πολύ βρόμικη, και θα πρέπει να κάτσει στο σπίτι μαζί με τα τρία γουρουνάκια, για να μην χαλάσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Η Σταχτοπούτα έκλαιγε από την τσαντίλα της που δεν θα δει τον Λάγιος Ντέταρι να καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα των Τούρκων και ξέσπασε σε κλάματα.
Ενώ είχε πλαντάξει στο κλάμα, εμφανίστηκε μπροστά της μια όμορφη νεράιδα και της είπε «Θα σε βοηθήσω εγώ να πας στην Κωνσταντινούπολη».
Η νεράιδα άγγιξε με το ραβδάκι της μια κολοκύθα που έγινε αμέσως ένα υπερηχητικό αεροπλάνο.
Μετά άγγιξε με το ραβδί την Σταχτοπούτα, και τα κουρέλια μετατράπηκαν σε μια ερυθρόλευκη εμφάνιση του Ολυμπιακού, ενώ η Σταχτοπούτα ήταν φτυστή ο Μήτρογλου.
«Σταχτοπούτα, είσαι έτοιμη για την Κωνσταντινούπολη αλλά πρόσεξε γιατί τα μεσάνυχτα τα μάγια θα λυθούν και το αεροπλάνο θα γίνει κολοκύθα και τα ρούχα σου φανέλα του Παναθηναϊκού, οπότε, αν είσαι εκείνη την ώρα μέσα στην κερκίδα των φανατικών γάβρων, την πούτσισες. Θα σε μαζεύουν με το τσιμπιδάκι.
Όταν η Σταχτοπούτα έφτασε στο γήπεδο της Φενέρ Μπαξέ, όλοι έμειναν άφωνοι από την ομορφιά της και ο προπονητής του Ολυμπιακού πήγε και την πήρε από την εξέδρα και την έβαλε στην ενδεκάδα.
Η Σταχτοπούτα πέταξε τέσσερα γκολάκια στους Τουρκαλάδες και μετά οι οπαδοί του Ολυμπιακού την πήραν στους ώμους και την πήγαν στο Φανάρι για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγιάς της Θύρας 7.
Ο Μητσοτάκης και οι κόρες του είχαν λυσσάξει από την ζήλια τους που έπαιξε σέντερ φορ του Ολυμπιακού η Σταχτοπούτα και όχι η Ντόρα αλλά δεν την αναγνώρισαν γιατί δεν την είχαν ξαναδεί με σωβρακοφανέλα.
Οι οπαδοί του γάβρου έκαναν τον γύρο του θριάμβου μέσα στην εκκλησία αλλά την Σταχτοπούτα την έπιασε ζαλάδα από τα λιβάνια και της ήρθε λιποθυμία.
Ο Μητσοτάκης είπε στις κόρες του να λιποθυμήσουν για να πέσουν στην αγκαλιά του πρίγκιπα της Χαλυβουργικής και να τον πλακώσουν και να τις παντρευτεί και τις δυο, αλλά η Σταχτοπούτα λιποθύμησε πρώτη και ο πρίγκιπας την άρπαξε και άρχισε να της δίνει το φιλί της ζωής μπροστά στην Αγία Τράπεζα.
Οι καμπάνες της εκκλησίας άρχισαν να σημαίνουν μεσάνυχτα, οπότε η Σταχτοπούτα πετάχτηκε όρθια και άρχισε να τρέχει προς το αεροδρόμιο, ενώ ο πρίγκιπας έτρεχε πίσω της επειδή νόμιζε πως του είχε αρπάξει το πορτοφόλι αλλά το μόνο που βρήκε ήταν το δεξί ποδοσφαιρικό παπούτσι της Σταχτοπούτας που της βγήκε επειδή της λύθηκαν τα κορδόνια.
Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο, το αεροπλάνο είχε γίνει κολοκύθα αλλά, ευτυχώς, η καλή νεράιδα της είχε στείλει τον Σούπερμαν που την πήρε καλιτσούρι και την πήγε στο σπίτι της πριν προλάβουν να επιστρέψουν ο Μητσοτάκης και οι κόρες του.
Την επόμενη ημέρα, ο πρίγκιπας της Χαλυβουργικής παίρνει το παπούτσι -που ήταν 50 νούμερο- και αρχίζει να ψάχνει όλο τον κόσμο για να βρει ένα πόδι που να χωράει.
Κάποια στιγμή, ο πρίγκιπας έφτασε και στο σπίτι της Σταχτοπούτας, και η Ντόρα Μπακογιάννη με την Άννα Διαμαντοπούλου δοκίμασαν το παπούτσι αλλά τους ήταν μικρό επειδή φοράνε 52 νούμερο.
Η Σταχτοπούτα ήθελε κι αυτή να δοκιμάσει το παπούτσι, ο Μητσοτάκης δεν την άφηνε αλλά ο πρίγκιπας πήγε και φόρεσε το παπούτσι στην Σταχτοπούτα και μετά την παντρεύτηκε και της έκανε και Ολυμπιακούς Αγώνες.
Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χρεοκοπήσαμε.


πηγη

«συμμορία» με πολλές συνιστώσες»

ΗΛΙΘΙΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Διάταξη - φωτιά του ΥΠΟΙΚ: Χαράτσια και σε προστατευόμενα-ανήλικα τέκνα. Σε ΔΟΥ σπεύδουν μαθητές και φοιτητές για απόκτηση ΑΦΜ.

Υπόχρεοι απόκτησης Αριθμού Φορολογικού Μητρώοι και υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ακόμα και οι μαθητές Λυκείου, αλλά και οι φοιτητές.

Οι περισσότεροι από αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα και συντηρούνται από τους γονείς τους, κινδυνεύουν να βρεθούν υπόχρεοι καταβολής φόρου ύψους τουλάχιστον 75 ευρώ ή να εμπλακούν με την ανίκητη γραφειοκρατεία των ΔΟΥ, για να γλιτώσουν το... φόρο αυτό, αν το ΥΠΟΙΚ δεν μεριμνήσει ώστε να τους απαλλάξει άμεσα από το ελάχιστον τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία για κάθε φυσικό πρόσωπο που υποβάλλει φορολογική δήλωση.

Η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" σε αποκλειστικό δημοσίευμά της, αναλύει τι προβλέπει η νέα διάταξη - φωτιά του ΥΠΟΙΚ:
  • Όλοι οι νέοι που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια, ακόμα και όσοι είναι μαθητές Γ' Λυκείου, υποχρεώνονται να προσέλθουν εντός των προσεχών εβδομάδων στις αρμόδιες ΔΟΥ και να παραλάβουν ΑΦΜ. Είναι δε υποχρεωμένοι να πάρουν σύντομα το ΑΦΜ, καθώς το αργότερο μέχρι τον φετινό Ιούνιο, πρέπει να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Αντιμέτωποι με φόρους:
  • Βάσει της νέας διάταξης, όλοι οι Έλληνες που έχουν που έχουν κλείσει τα 18 έτη ηλικίας, έστω και αν δεν είχαν καθόλου εισόδημα το 2012, έστω και αν συντηρούνταν από τους γονείς τους σαν προστατευόμενα τέκνα, υποχρεούνται να υποβάλουν δηλώσεις εισοδήματος για το προηγούμενο έτος.
  • Οι δηλώσεις αυτές όμως, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα χρεώνονται αυτόματα, κατά την εκκαθάρισή τους με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ. Ειδικότερα, με βάση τα όσα ισχύουν τώρα, οι νέοι αυτοί φορολογούμενοι θα εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ως έχοντες ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ, προσδιοριζόμενο βάση της ελάχιστης ισόποσης ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης που προβλέπει του άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Ως εκ τούτου θα θεωρούνται ότι υπερέβησαν το ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος των 2.900 ευρώ που ισχύει για τα προστατευόμενα τέκνα και έτσι δεν αναγνωρίζονται ούτε καν ως "προστατευόμενα". Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να θεωρούνται ότι απέκτησαν τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ το 2012, το οποίο είναι μεν αφορολόγητο, αλλά θα πρέπει να καλυφθεί κατά 25% με αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.

Αλλιώς, σε κάθε τέτοια περίπτωση ο 18 ετών και άνω νέος φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει φόρο 10% για το 25% των 3.000 ευρώ που δεν θα έχει καλύψει με αποδείξεις.

Αν δηλαδή δεν έχει μεριμνήσει να έχει κρατήσει αποδείξεις συνολικής αξίας 750 ευρώ που του έκοψαν κατά τη διάρκεια του 2012 οι επιτηδευματίες από τους οποίους αγόρασε προϊόντα ή έλαβε υπηρεσίες, τότε το ποσό των 750 ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με το 25% του τεκμαρτού εισοδήματος των 3.000 ευρώ, θα φορολογηθεί με 10% και ο νέος θα κληθεί να πληρώσει 75 ευρώ εφάπαξ για εισοδήματα που δεν απέκτησε.

Έξω τώρα οι οικονομικοί δολοφόνοι του ΔΝΤ.

20130209-184131.jpg


Τα καθάρματα που υποτίθεται με την “τεχνογνωσία” τους θα βοηθούσαν στην “ανάπτυξη”. Τα ελεεινά υποκείμενα που τα έβαλε από την πισω πόρτα ο ελεεινότερος πολιτικός που πέρασε από την χώρα. Τα κτήνη με τα “Vulture Funds” που τυχαία κέρδισαν δισεκατομμύρια γνωρίζοντας κάθε βήμα της συμμορίας Παπανδρέου, απο το selective default μέχρι το ύψος του κουρέματος και το buy back των
ομολόγων, αφού απλούστατα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΑΝ. Καμαρώστε τους…
Και βγαίνει σήμερα το πολιτικό απόβλητο που ονομάζεται Σημίτης, να παραστήσει τον σωτήρα.



  olympiada

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ! ! !ΕΝΤΕΛΩΣ! ΣΟΚ! ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ!


ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ν.D.







Φαίνεται πως η υπόθεση των ομογενών της E.N.D. δεν ...βρωμάει από την μία μόνο πλευρά αλλά και από την ίδια την Πολιτεία. Η οποία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρρα και η εταιρεία "ΕL (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας, αναγνωρίζει ότι οι μετοχές ΔΕΝ ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον...σε χρεωστικό ομόλογο. 
 
Πρόκειται για τις περίφημες μετοχές της "Τράπεζας της Ανατολής", τις οποίες κατέχει ο Σώρρας, ο φερόμενος δισεκατομμυριούχος της E.N.D. που διατείνεται ότι προσφέρει 600 δις δολάρια για την εξαγορά του χρέους της χώρας! Οι αποκαλύψεις που κάνει η ομογενειακή εφημερίδα "Το Καλάμι" είναι πολύ σημαντικές, η οποία μάλιστα θέτει ερωτήματα-φωτιά προς την ελληνική κυβέρνηση η οποία καλείται να απαντήσει. Τα στοιχεία που παρατίθενται εξηγούν και την στάση του υπουργείου Οικονομικών το οποίο έκανε την πάπια όσο διάστημα βρίσκονταν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της E.N.D. ζητώντας του να πάρει θέση.
 
 Όταν δηλαδή ο κ. Λαμπράκης, Πρόεδρος της οργάνωσης και ο κ. Παπαδάκης, δικηγόρος της, έλεγαν ότι το υπουργείο Οικονομικών αλλά και ο κ. Σαμαράς γνωρίζουν τα πάντα για τα 600 δις δολάρια, καλώντας τους να πάρουν θέση, ενδεχομένως έλεγαν αλήθεια. Μόνον όταν το θέμα των ομογενών της E,N.D πήρε μεγάλη δημοσιότητα, το υπουργείο Οικονομιών αναγκάστηκε να μιλήσει, εκδίδοντας όμως μια ανακοίνωση με αντιφάσεις!

Ιδού τι έλεγε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικνομικών: «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα... 
 
Την στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία "ανακάλυψης θησαυρών", που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί». Μπουρδολογίες: από την μια έλεγε ότι "ουδεμία πρόταση ή προσφορά" έλαβε από τους ομογενείς, προσποιούμενο μάλιστα ότι πρόκειται για "600 δις ευρώ" ενώ οι πάντες γνώριζαν για 600 δις δολάρια, αλλά από την άλλη την χαρακτηρίζει "αστειότητα"!!!


Χαρακτηριστικό είναι ότι πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος όπως λέγεται γνώριζε και γνωρίζει τα πάντα!
Σήμερα, μετά την νέα τροπή που παίρνουν τα πράγματα, τα οποία εμφανίζουν το ελληνικό κράτος να έχει αναγνωρίσει τις μετοχές, καθιστώντας τες χρεωστικό ομόλογο, καλείται να πάρει θέση και να μην κρατά το στόμα της κλειστό, όπως συνέβαινε επί καιρό με την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" που τώρα αποκαλύπτεται η συνωμοσία.
Η ομογενειακή εφημερίδα "Το Καλάμι" αποκαλύπτει για το θέμα:


Εγκυρη-νόμιμη ή όχι η μετοχή;
 
H "Τράπεζα της Ανατολής", συγχωνεύθηκε με την 147611/1932 σύμβαση εξαγοράς και απορρόφησής της, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.. Με τη σύμβαση συγχώνευσης, προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί ειδική εκκαθάριση, συνεπεία μεταβίβασης των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την «Τράπεζα της Ανατολής» στην «Εθνική Τράπεζα», με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς, για την απόδοσή του στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας.
Η εκκαθάριση αν και προβλέφθηκε ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί σε δύο χρόνια από την δημοσίευση της σύμβασης συγχώνευσης, δηλαδή εντός δύο χρόνων από την 31η Δεκεμβρίου του 1932, με δυνατότητα ''παρατάσεως εφάπαξ ή αλληλοδιαδόχως'', δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
 
Στη σύμβαση συγχώνευσης, ορίζεται ρητά ότι μετά το πέρας της εκκαθάρισης, η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει το -σε κάθε μία των 280.000 μετοχών της "Τράπεζας της Ανατολής"- αναλογούν, επιπλέον του προκαταβληθέντος ποσού, υπόλοιπο του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, με παράλληλη παράδοση του τίτλου της μετοχής προς ακύρωση.
 
Η Εθνική Τράπεζα διατείνεται ότι η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 1936 και ότι το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλό «άνοιγμα» σε βάρος της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ακυρώθηκαν.
 
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρρα και η εταιρεία "ΕL (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας, αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές ΔΕΝ ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων.


Aληθεύει ή όχι;
 
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι των μετοχών είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
 
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνική ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους κατόχους μετοχών για την ίδια υπόθεση.
 
Η οικογένεια Σώρρα προχώρησε και σε ένα ακόμη βήμα. Δώρισε 4 μετοχές στην «END» και κατάθεσε την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ. ευρώ. Κατά σύμπτωση, είναι το ποσό... των μέτρων που συμφωνούν ότι πρέπει να ληφθούν με σκληρές περικοπές εις βάρος του λαού, τρόϊκα κι ελληνική κυβέρνηση!!!
 
Η Εφορία παρέπεμψε το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών.Ναι, γραφικοί οι -υποθετικά- ''κατέχοντες 600 δισ.'', αλλά πως γίνεται Πρωτοδικείο Ελλάδας (6342/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων) πρόσφατα, να αναγνωρίζει τις ''μετοχές'' τους ως ''έγκυρες''; Γιατί δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος; Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους,επίσημα, το ελληνικό κράτος ΤΙ πραγματικά συμβαίνει (εκτός από την χαζή ανακοίνωση με τις αερολογίες του υπουργείου Οικονομικών).








Πηγή

Ανέπαφες οι διπλές συντάξεις βουλευτών και δημάρχων!


Απέφυγαν τη μέγγενη των περικοπών οι συντάξεις των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων, καθώς η σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νόμο 4093/12 και προβλέπει την περικοπή των συντάξεών τους κατά 20% ή 30% δεν εφαρμόστηκε στις 31 Ιανουαρίου, και μάλιστα δεν θα εφαρμοστεί


ούτε στο τέλος Φεβρουαρίου! Δεν είναι όμως
η μόνη «ιδιότυπη ασυλία» που φαίνεται ότι εξασφάλισαν έστω και προσωρινά, οι βετεράνοι της πολιτικής και οι τοπικοί μας άρχοντες, καθώς οι μειώσεις όταν γίνουν (λέγεται για το τέλος Μαρτίου) θα υπολογιστούν διαφορετικά από τις μειώσεις που έγιναν στους υπόλοιπους 2 και πλέον εκατομμύρια συνταξιούχους της χώρας! Οι συντάξεις των πρώην βουλευτών, των πρώην δημάρχων νομαρχών, και κοινοταρχών, ενώ θα έπρεπε να είναι οι πρώτες από τις οποίες θα ξεκινούσαν οι μειώσεις του τρίτου μνημονίου, εντούτοις «ως δια μαγείας» (σ.σ: και δια μαγειρέματος), θα κοπούν τελευταίες, καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής, οι μειώσεις προγραμματίζονται να γίνουν –πλην απροόπτου- στο τέλος Μαρτίου, και μάλιστα με «λογιστικά κόλπα» που θα περιορίζουν τα τελικά ποσά των περικοπών! Η διάταξη που αναφέρεται στην παράγραφο «θ» του ενός και μόνου άρθρου του νόμου 4093/12, και η οποία δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπει ότι οι καταβαλλόμενες κατά την 1-1-2013, κανονιζόμενες συντάξεις των βουλευτών και των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού που λαμβάνουν και δεύτερη κύρια σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%. Το ποσοστό μείωσης ορίζεται στο 30% εάν τα ανωτέρω πρόσωπα λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη συμπεριλαμβανομένης και της βουλευτικής ή της χορηγίας. Η διάταξη λέει ότι ένας πρώην δήμαρχος ή βουλευτής που παίρνει δυο συντάξεις, μια βουλευτική έστω 3000 ευρώ και μια εξ επαγγέλματος (γιατρού, δικηγόρου, μηχανικού, κ.α), έστω 1.800 ευρώ, τότε η βουλευτική ή δημαρχιακή σύνταξη θα κοπεί κατά 20%, και θα πέσει στα 2.400 ευρώ. Αν τώρα υπάρχουν συνολικά τρείς κύριες συντάξεις, τότε η βουλευτική κόβεται κατά 30% και από 3.000 ευρώ θα έπρεπε να πέσει στα 2.100 ευρώ από την 1η/1/2013. Η μείωση αυτή λοιπόν δεν έγινε στις 31 Ιανουαρίου που πληρώθηκαν οι κομμένες συντάξεις Φεβρουαρίου, σε όλους (σχεδόν) τους λοιπούς συνταξιούχους, και δεν θα γίνει ούτε στη σύνταξη του Μαρτίου, αλλά, προγραμματίζεται πλέον να γίνει στη σύνταξη Απριλίου, που θα πληρωθεί στο τέλος Μαρτίου! Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς από τη στιγμή που δεν έγινε η μείωση κατά 20% ή 30% στη βουλευτική σύνταξη εφόσον υπάρχουν δυο ή και τρείς κύριες συντάξεις, δεν μπορεί να γίνουν ούτε οι άλλες μειώσεις, δηλαδή πάει πίσω και η μείωση του ΛΑΦΚΑ όπως και η νέα μείωση κατά 5%-20%! Καθώς όπως προβλέπει η διάταξη, οι επόμενες μειώσεις του μνημονίου, θα υπολογιστούν αφού πρώτα γίνει η περικοπή 20%, ή 30%! Την ώρα λοιπόν που υπουργοί της κυβέρνησης επιδεικνύουν ιδιαίτερη, αν όχι και μοναδική σπουδή και εμμονή για το πώς θα καμουφλάρουν τους νέους φόρους, (και ίσως τα επόμενα μέτρα) και τη στιγμή που τα 2 και πλέον εκατομμύρια συνταξιούχων της χώρας, ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ των ποσών που πληρώθηκαν στις 31 Ιανουαρίου, αποκαλύπτεται ότι ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα προερχόμενο από την πολιτική, βρίσκεται εκτός περικοπών! Ο λόγος που δεν …πρόλαβαν να κόψουν τις βουλευτικές και δημαρχιακές συντάξεις είναι ότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως πληροφορήθηκε ο Τ.τ. Κ. από αρμόδια πηγή, δεν κατάφεραν να στείλουν και να διασταυρώσουν τα μητρώα των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτή, δημάρχου νομάρχη, και κοινοτάρχη, ταυτόχρονα με δεύτερη ή και τρίτη κύρια σύνταξη. Δεν πρόλαβε δηλαδή το «σύστημα»να βρεί τους λίγους, αλλά είχε χρόνο να πιάσει τους πολλούς στις μειώσεις που έγιναν στις 31 Ιανουαρίου. Παρά την ομολογουμένως γραφειοκρατική εμπλοκή στις διασταυρώσεις, δεν υπήρξε όμως ιδιαίτερη πίεση από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα για να επισπευσθούν οι μειώσεις. Το θέμα όμως έχει και άλλη μια εξίσου απίστευτη διάσταση, καθώς έτσι όπως διατυπώθηκε στο νέο μνημόνιο η σχετική διάταξη, ο τρόπος που θα γίνουν (όταν γίνουν) οι μειώσεις στις «βουλευτικές» και «δημαρχιακές» συντάξεις δεν θα είναι ίδιος με τον τρόπο που γίνονται στις συντάξεις των απλών συνταξιούχων της χώρας, αλλά διαφορετικός και τέτοιος που να περιορίζει τις απώλειες! Ενώ λοιπόν σε όλες τις συντάξεις των απλών πολιτών, μπαίνει πρώτα η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, 3% ως 14% και μετά ακολουθούν όλες οι επόμενες μειώσεις του μνημονίου, στις συντάξεις των βουλευτών και πρώην δημάρχων νομαρχών κ.λπ, αποφασίστηκε να γίνει πρώτα η μείωση 20%, ή 30% και μετά να μπεί η ΕΑΣ με τις επόμενες περικοπές. Αυτή η «λογιστική τακτοποίηση» έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζει τις τελικές μειώσεις. Μπορεί να δείχνει εντυπωσιακό, να γίνεται πρώτα μείωση 20% σε σύνταξη 3.000 ευρώ, αλλά στο τέλος υπάρχει κέρδος από το να επιβαλλόταν πρώτα ο ΛΑΦΚΑ (12% στην κλίμακα των  3.000 ευρώ) και στη συνέχεια οι άλλες μειώσεις.
Ένα παράδειγμα που επεξεργάστηκε ο «Τ.τ.Κ», δείχνει πως γλιτώνουν τις μεγαλύτερες μειώσεις: Σε σύνταξη 3.000 ευρώ, αν μπεί πρώτος ο ΛΑΦΚΑ (-12%) η περικοπή είναι 360 ευρώ. Ακολούθως με τη μείωση 20% στο τμήμα άνω των 1.200 ευρώ, η μείωση είναι 288 ευρώ. Με την επόμενη περικοπή 12% στο τμήμα άνω των 1.300 ευρώ, φεύγουν άλλα 126 ευρώ. Στη συνέχεια με τη νέα μείωση κατά 15%, η σύνταξη φτάνει στα 1.892 ευρώ. Και αν έμπαινε σε αυτό το ποσό η περικοπή της βουλευτικής σύνταξης κατά 20%, τότε θα έμεναν 1.513 ευρώ. Στη διάταξη της παραγράφου «θ» όμως ο ΛΑΦΚΑ και οι επόμενες μειώσεις θα υπολογιστούν αφού πρώτα γίνει η περικοπή της βουλευτικής σύνταξης. Με αποτέλεσμα οι απώλειες να συγκρατούνται και η τελική σύνταξη να καταλήγει στα 1.620 ευρώ, αντί για 1.513 ευρώ.  Αυτή η διαφορετική μεταχείριση όμως ως προς τη σειρά που επιβάλλονται οι περικοπές, είναι πιθανό, αν όχι βέβαιο, ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερες αντιδράσεις, καθώς ακόμη και αν κοπούν στο τέλος Μαρτίου έστω και καθυστερημένα οι βουλευτικές συντάξεις, στην πράξη θα έχουν κοπεί λιγότερο απ΄ότι των υπολοίπων συνταξιούχων με τα ίδια ποσά.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
Kkatikos@e-typos.com
Δημοσιεύεταιο στον Τύπο της Κυριακής

Πηγή: ΕΤ

8.2.13

Τραπεζική και κυβερνητική δικαιοσύνη, στη χώρα της Δημοκρατίας (Ο δικαστικός «γύψος) !!!

ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ
 
  Η ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
σπέρνουν καταστροφή και θάνατο για να κερδίζουν οι τράπεζες


Στην Κεφαλονιά, και συγκεκριμένα στη Λειβαθώ στο χωριό Κεραμειές, εξαμελής οικογένεια θα μείνει στο δρόμο γιατί η τράπεζα τους πήρε το σπίτι λόγω χρεών.


Ο πατέρας της οικογένειας έχει φύγει στο εξωτερικό εργάτης μήπως καταφέρει να σώσει τα παιδιά του και οι παππούδες στο σπίτι είναι άνεργοι όπως και η γυναίκα του. Τα δύο μικρά παιδιά τους είναι μαθητές του σχολείου.

Η Eurobank, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης, ισχυρίστηκε ότι το σπίτι δεν είναι η πρώτη κατοικία της οικογένειας. Κατάφερε να πείσει το δικαστήριο και από μέρα σε μέρα η οικογένεια θα μείνει στο δρόμο. Πετούν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο.
πηγή: Αττικά Νέα

Σημ. του "Λογια και σκέψεις": Όταν η δικαιοσύνη ταυτίζεται με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, φροντίζοντας να βγάζει παράνομη οποιαδήποτε κινητοποίηση των εργαζομένων και προχωρά σε πλειστηριασμούς ακινήτων υπερ των τραπεζών, νομίζω είναι η στιγμή που πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη ζωή!

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κ-Ι που αναφέρεται αναλυτικά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένεια του νησιού.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι ληστές – τραπεζίτες πετούν τους μαθητές μας στο δρόμο!!!

Να κόψουμε τα χέρια στα ανθρωπόμορφα τέρατα του κεφαλαίου
και να τσακίσουμε το άδικο που μεταμφιέζεται σε «νόμο και τάξη».


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει, ως επαίσχυντη πράξη βαρβαρότητας, την προετοιμασία έξωσης από το σπίτι εξαμελούς οικογένειας συμπολιτών μας. Ο πατέρας ήδη έφυγε στο εξωτερικό για αναζήτηση δουλειάς και στο σπίτι μένουν οι άνεργοι και υπερχρεωμένοι παππούδες, η άνεργη μητέρα και οι δύο μικροί μαθητές. Η δικαιοσύνη απέδειξε, για και ακόμη φορά, ότι δεν είναι τυφλή αλλά ότι είναι βαθιά ταξική. Δικαίωσε τους ληστές - τραπεζίτες της Eurobank (ομίλου Λάτση), που ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πως το σπίτι που ζει η οικογένεια «δεν αποτελεί πρώτη κατοικία»!!! Τι κι αν δεν έχουν κανένα χώρο στην ιδιοκτησία τους για να μείνουν, αν η έξωση πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, η Eurobank αγόρασε και το σπίτι, το οποίο μεθοδεύτηκε να βγει στον πλειστηριασμό για ένα κομμάτι ψωμί. Έτσι, η εν λόγω οικογένεια όχι μόνο κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο αλλά και συνεχίζει να είναι υπερχρεωμένη!!! Πετούν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο – δεν έχουν έλεος οι τοκογλύφοι - είναι αδίστακτα κτήνη!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Αυτό που συμβαίνει είναι μόνο η αρχή των κατασχέσεων οικιών και το πέταγμα στο δρόμο των μαθητών μας και των οικογενειών τους. Αυτό που ξεκινά με τον ένα θα επεκταθεί, με τη μαζική φτωχοποίηση, σε πολλούς. Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που δίνει κέρδη στο κεφάλαιο σπέρνει δυστυχία στο λαό. Οι κεφαλαιοκράτες, μέσα στην κρίση, συσσωρεύουν σε εξευτελιστικές τιμές σταθερές αξίες (γη, ορυκτό πλούτο, ακίνητα κ.ά.), προκειμένου να τις αξιοποιήσουν σαν πεδία κερδοφορίας την περίοδο της ανάπτυξης.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς.

Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε:

• Να σταματήσει τώρα η κατάσχεση. Να μην μείνει κανείς φτωχός και κανένα παιδί στο δρόμο. Εδώ θα φανεί και ο πραγματικός δάσκαλος, που, μαζί με το λαό, θα μπει μπροστά για να αποτρέψει την αθλιότητα, κόντρα στο αστικό δίκαιο και τη νομιμότητα της ντροπής. Μέσα στα σχολεία να στηρίξουμε, ψυχολογικά και υλικά, τα παιδιά που θα βρεθούν στη δίνη αυτής της περιπέτειας.
• Πέμπτη 7 Φλεβάρη 7 πμ, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Eurobank.
• Πέμπτη 7 Φλεβάρη 5.30 μμ, στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνουμε μαζικό «παρών» και απαιτούμε να συζητηθεί το ζήτημα.
• Παρασκευή 8 Φλεβάρη 6 μμ, Λαϊκή Συνέλευση στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.


Καλούμε τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν το αίσχος των εξώσεων και μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να οργανώσουν άμεσα τη δράση. Να μην αφήσουμε τους εγκληματίες καπιταλιστές σε χλωρό κλαρί!!! Να σταματήσουμε το έγκλημα. Ο λαός οργανωμένος και ταξικά προσανατολισμένος μπορεί!!!

Αργοστόλι 7 Φλεβάρη 2013


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7253

Έκλεισαν την "Κερκόπορτα" - Τροπολογία βάζει τέλος στις πωλήσεις νησιών σε Τούρκους


Mε τροπολογία που υπογράφεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, η κυβέρνηση βάζει οριστικά φραγμό στις πωλήσεις νησιών ή νησίδων, ιδιωτικών ή και δημόσιων (αυτό το τελευταίο αφορά την "παρέα" του ΤΑΙΠΕΔ...) μετά τις αποκαλύψεις του defencenet.gr για τους εθνικούς κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ανεξέλεγκτες αγοραπωλησίες τους.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε έντολή στον γραμματέα της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκο να ερευνήσει το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται μετά τις εξελίξεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας το defencenet.gr (π.χ. περίπτωση νησίδων Τοκμάκια στην Μυτιλήνη και πώληση νησιού σε Τούρκο) και εντοπίστηκε αυτά που ήδη είχαμε σημειώσει: Ένα τεράστιο κενό για την εθνική ασφάλεια.
Ο Π.Μπαλτάκος, ο οποίος εξ αρχής είχε δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα,, κατόπιν διαβούλευσης με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης συνέταξε την τροπολογία (η διατύπωσή της είναι "απόλυτη" και δεν επιδέχεται παρερμηνείας), η οποία υπογράφηκε άμεσα από τους υπουργούς, κατατέθηκε πριν λίγο στην Βουλή και κλείνει οριστικά την πόρτα σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Στην τροπολογία αναφέρεται σαφώς ότι πλέον για να πουληθεί νησί χρειάζεται την άδεια των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, σε διαφορετική περίπτωση η πώληση είναι άκυρη. Κατ'αυτό τον τρόπο ακυρώνεται και η όποια πώληση νησιού έχει γίνει σε Τούρκο, αφού ο νόμος έχει και αναδρομική ισχύ!
Ιδού η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Κύρωση της Συμφωνίας Για Εισαγωγή Τροποποιήσεων Σε Μερικές Διατάξεις της Συμφωνίας Αεροπορικών Μεταφορών μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κατάρ».
                                                                                Αιτιολογική έκθεση
Η παρούσα διάταξη κατατείνει στη ρύθμιση της διαδικασίας που απαιτείται να ακολουθηθεί προκειμένου να αποκτηθούν από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με δικαιοπραξία εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες και σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων ή νησίδων, καθώς και σε ανήκουσες στο δημόσιο νησίδες.
Άρθρο....
Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 28 του ν. 1892/ 1990, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 της από 1.6.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄128), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4086/ 2012 (Α΄195) αντικαθίστανται ως εξής:
«Για την απόκτηση με δικαιοπραξία εν ζωή εμπραγμάτων ή ενοχικών δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες και σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων νησίδων, καθώς και σε ανήκουσες στο δημόσιο νησίδες, οπουδήποτε και εάν αυτές βρίσκονται, απαιτείται άδεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη των Γενικών Επιτελείων. Με κοινή απόφαση των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται κάθε άλλο σχετικό με την έκδοση της ανωτέρω άδειας θέμα. Η μη τήρηση των ως άνω συνεπάγεται την αυτοδίκαιη ακυρότητα της σχετικής δικαιοπραξίας κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 174 Α.Κ.».
Οπωσδήποτε είναι ευχάριστο το ότι ευαισθητοποιήθηκε άμεσα η κυβέρνηση και εξακολουθούν να υπάρχουν εθνικά ανακλαστικά, τουλάχιστον στα εμπλεκόμενα επίπεδα της ανωτέρω τροπολογίας.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρό στρατηγικό βάθος και μια αγορά περιοχής από Τούρκους σε ευαίσθητο στρατηγικά σημείο (ακόμα και κοντά σε στρατιωτικά αεροδρόμια της ενδοχώρας ή ναυτικές βάσεις) ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Όταν βαριά κι’ αλύπητη ξεσπάει ανάγκη και προστάζει, ανάξιος όποιος διστάζει.



   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλοι και Αναγνώστες της επιστολής.

   Πριν από λίγο καιρό έγραψα ένα άρθρο-επιστολή με τίτλο «Η ΑΡΕΤΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ», την οποία σας κοινοποίησα, αλλά αναρτήθηκε και σε δεκάδες blogs τα οποία, θα έλεγα, την υποδέχθηκαν με καλά σχόλια, παρά το ότι προερχόταν από έναν Στρατιωτικό.

   Στην επιστολή αυτή εξέθετα τις απόψεις μου για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να αντιδράσουμε μπροστά στη λαίλαπα των διαφόρων οικονομικών και όχι μόνον, μέτρων τα οποία επρόκειτο να ληφθούν από την σημερινή Κυβέρνηση.
   Σε γενικές γραμμές οι θέσεις που εξέθετα (το Σεπ. 2012 που προγραμματιζόταν κάποιες δράσεις με οικονομικά αιτήματα των αποστράτων) ήταν να κινηθούμε ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την προδοσία που πραγματοποιείται σε βάρος του υπερήφανου Ελληνικού λαού και της Πατρίδος μας και να μην ασχοληθούμε μόνο και μόνο με διεκδίκηση οικονομικών θεμάτων, τα οποία είναι μεν σοβαρά, αλλά κατώτερα της αποστολής που επιτελέσαμε όλα τα χρόνια στην ενεργό υπηρεσία. Συγκεκριμένα δε είχα χρησιμοποιήσει και τον όρο ‘Λάμπουσα Πενία’, ο οποίος είναι όρος που χρησιμοποιούσε ο αείμνηστος πατέρας μου (Αξκός ΣΣΕ 1922), όταν αναφερόταν στους συναδέλφους Στρατιωτικούς και ο οποίος δείχνει ότι ο Στρατιωτικός ουδέποτε ήταν πλούσιος, αλλά πάντα έλαμπε για τις Ιδέες και τις δράσεις του.
   Οι απόψεις μου αυτές, σχολιάσθηκαν από τους συναδέλφους (πλην ενός) με ένθερμο και θετικό τρόπο και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό. Ιδιαίτερα (χωρίς να σημαίνει κάτι) σχολιάστηκαν θετικότατα από Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού από τους οποίους και έλαβα πληθώρα συγχαρητηρίων επιστολών.
   Παρά τη θετική ανταπόκριση που είχα στην προαναφερθείσα επιστολή μου, δεν πραγματοποιήθηκε κάτι από αυτά τα οποία πρότεινα και μπορώ να αντιληφθώ, ότι υπήρχε από πάρα πολλούς η πίστη και η ελπίδα, πως η Ελληνική Κυβέρνηση θα έπραττε κάτι το οποίο θα πλησίαζε, τουλάχιστον, στη λογική.
   Σήμερα είναι πλέον εμφανές ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδος απέχει πολύ από τη λογική και πολλοί θα μπορούσαν να προσάψουν και δόλο στις διάφορες ενέργειες και αποφάσεις που λαμβάνονται όταν διαλύονται οι θεσμοί και η Άμυνα της χώρας και ουδείς ενδιαφέρεται παρά μόνο για την καρέκλα στην οποία κάθεται.

   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλοι και Αναγνώστες της επιστολής.
   Γνωρίζω ότι από τους ανθρώπους δε μπορείς να ζητάς περισσότερα από αυτά που μπορούν να δώσουν, όμως είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους προγόνους μας και στους υστερότερους, να μη μείνουμε απαθείς παρατηρητές των γεγονότων.
   Σήμερα η Πατρίδα πουλήθηκε-παραδόθηκε και είμαστε υποχρεωμένοι να την ‘πάρουμε πίσω’.
   Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα και σοβαρότατες οι ενδείξεις, πως δε λειτουργεί τίποτα με στόχο τη σωτηρία της Πατρίδος, αλλά ο κάθε νοήμων, αντιλαμβάνεται ότι έχουμε παραδοθεί πλήρως και άνευ όρων στον εχθρό, κατά τον αθόρυβο πόλεμο που διεξάγεται.
   Η Ελληνική γη χωρίστηκε με τον ‘Καλλικράτη’ σε τεμάχια, έτοιμα για παράδοση στα ‘φίλια’ όμορα Κράτη. (Θυμηθείτε την κ. Μπενάκη)
   Η Άμυνα της χώρας καταρρέει από κάθε πλευρά, αφού η Μαχητική Ισχύς των Ε.Δ. είναι πλέον στο ναδίρ και οι αρμόδιοι ‘άρχοντες’ που επιλέχτηκαν (με το γνωστό τρόπο που επιλέχτηκαν) για την ασφάλεια της χώρας, είναι (λίαν επιεικώς) ανεπαρκείς και δεν έχουν ανάστημα να υψώσουν απέναντι στους διαφόρους προϊσταμένους τους, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος.
   Χαρακτηριστικό παράδειγμα πλέον είναι και η Blackwater (ιδιωτικός Στρατός) η οποία, όπως μάθαμε πρόσφατα, ετοιμάζεται να έλθει στην Ελλάδα (κληθείσα από την Ελληνική κυβέρνηση) για να προστατεύει αρχικά το κοινοβούλιο και στη συνέχεια ό,τι χρειαστεί. Δηλαδή οι ‘Φίλιες Δυνάμεις’ που θα προστατεύουν το Πάτριο έδαφος (Βουλή των Ελλήνων) θα είναι η ιδιωτική Αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και όχι κάποια Ελληνική Αστυνομική δύναμη. Πράγμα που αυτόματα συνεπάγεται πως οι κυβερνώντες πλέον θεωρούν τους Έλληνες ως ‘Εχθρική Δύναμη’, αφού ως ‘Φίλια Δύναμη’ θεωρούν την Blackwater.

   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλοι και Αναγνώστες της επιστολής.
   Δε θέλω να μακρηγορήσω και να καταχραστώ την καλοσύνη που δείχνετε διαβάζοντας αυτή την επιστολή μου, όμως θέλω να σας παροτρύνω να κάνετε κάτι παραπάνω, από αυτό που κάνατε μέχρι σήμερα.
   Το σήμερα δεν είναι όπως το χθες και αν δε δραστηριοποιηθούμε, το αύριο δε θα είναι όπως το σήμερα.
   Τι άλλο και τι πιο επίσημο θέλει να ακούσει κάποιος για την παράδοση της Πατρίδας, όταν υλοποιούνται πλέον σήμερα, αυτά τα ‘περίεργα’ που είχε πει η κ. Μπενάκη (πρόεδρος της Βουλής) το 2005 στον αναλαμβάνοντα, τότε, πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια;
   Το να δραστηριοποιηθούμε δεν είναι δικαίωμά μας, είναι Ιερά υποχρέωση.
   Θα μου επιτρέψετε να επικαλεσθώ πάλι αυτά που επικαλέστηκα στην προηγούμενη επιστολή μου:
   Όταν σπουδάζαμε στη Σ.Σ.Ε. (και στις άλλες παραγωγικές Σχολές), στοχεύαμε σε Αξίες, Αρχές και Ιδανικά.
   Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε δυναμικά παρόντες, κατευθύνοντας τις εξελίξεις και όχι ρυμουλκούμενοι από αυτές.
   Γι’ αυτό το ‘είμαι παρών’ σπουδάσαμε,
   γι’ αυτό το ‘είμαι παρών’ εκπαιδευτήκαμε,
   μ’ αυτό το ‘είμαι παρών’ ανδρωθήκαμε και
   σ’ αυτό το ‘είμαι παρών’ ορκιστήκαμε.
   Αν κάποιος θέσει το ερώτημα ‘τι μπορώ να κάνω’ θα του έλεγα ότι μπορεί να κάνει πολλά, αλλά το λιγότερο που μπορεί και πρέπει να κάνει είναι να σηκωθεί από τον καναπέ, να βγει έξω από το σπίτι του δραστηριοποιούμενος στην περιοχή του, συμμετέχοντας σε Πατριωτικές Οργανώσεις ή Συλλόγους που υπάρχουν σχεδόν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και οι οποίοι/ες είναι αυτοδιοίκητοι/ες  ώστε να μην ελέγχονται και καθοδηγούνται από σκοτεινά ή άλλα συμφέροντα
   Η παρουσία και συμμετοχή διακεκριμένων και καταξιωμένων ανθρώπων της κοινωνίας, όπως είναι οι Αξκοί των Ε.Δ. και Σ.Α., στις διάφορες γνήσιες, ανιδιοτελείς και έξω από Πολιτικά Κόμματα, Πατριωτικές Κινήσεις και Οργανώσεις, μπορεί να προσφέρει πολλά στη σημερινή δοκιμαζόμενη Πατρίδα.
   Αν θέλει κάποιος, μπορεί μέσα από το Internet, να ψάξει τις δραστηριότητες και τις δράσεις που πραγματοποιούν οι Πατριωτικές αυτές Οργανώσεις, σε όλο σχεδόν τον Ελλαδικό χώρο.
   Επίσης όποιος επιθυμεί, αν στην περιοχή διαμονής του δεν υπάρχει κάποιος Πατριωτικός Σύλλογος, ας έλθει σε επαφή μαζί μου ώστε με τη συνδρομή τη δική μου ή και της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ (υπήρξε πρωτοστάτης και πρωτεργάτης όλων αυτών των κινήσεων) να βοηθήσουμε στη δημιουργία αντιστοίχου συλλόγου, όπου δεν υπάρχει.
   Τελειώνοντας θέλω να κλείσω με το μήνυμα που είχα επί του trailer του ποδηλάτου μου, όταν το 2002 έκανα τον ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των Ανθρωπίνων Αξιών, καθώς επίσης και με το στίχο του Εθνικού μας ποιητή με τον οποίο ξεκίνησα:

Το μέλλον δε το κληρονόμησες από τους γονείς σου,
αλλά το δανείστηκες από τα παιδιά σου.

Όταν βαριά κι’ αλύπητη ξεσπάει ανάγκη και προστάζει,
ανάξιος όποιος διστάζει.


            Με εκτίμηση
     Άγγελος Βουλόδημος
 Ταξίαρχος ε.α. (ΣΣΕ 1972)
      Γενικός Γραμματέας
   Πατρ.Κιν.Πολ.Καβάλας