ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.3.10

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΩΡΑ "ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΑΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ

Από την έγκυρη γερμανική εφημερίδα Die Zeit:

Σε σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit αναγνωρίζεται ότι ποτέ δεν υπήρξε υπέρμετρη αύξηση των μισθών στην Ελλάδα και ότι το ύψος των μισθών δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται εδώ: "Μία άλλη κατηγορία που αποδίδεται συχνά στους Έλληνες, αλλά δεν είναι αλήθεια, είναι ότι προέβησαν σε υψηλές μισθολογικές αυξήσεις και συνεπώς αυτό έβλαψε την ανταγωνιστικότητά τους. Εάν όμως εξετάσει κάποιος προσεκτικότερα τα στοιχεία θα διαπιστώσει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα και εντελώς παράδοξα η ανταγωνιστικότητα της χώρας από μόνη της, παρά τα υψηλά ποσοστά ανάπτυξης των τελευταίων ετών, δε φαίνεται καθόλου αυξημένη (επισημαίνεται ότι ο κλασικός ορισμός της ανταγωνιστικότητας είναι το εργατικό κόστος ανά μονάδα παραγωγής, ή το γινόμενο του μισθού επί την παραγωγικότητα). Το ενδιαφέρον είναι ότι οι αυξήσεις μισθών των Ελλήνων, υστερούν σε σύγκριση με αυτές της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, ή της Ισπανίας.
Σχετικές αυξήσεις μισθών με βάση αναφοράς το έτος 2000.
Μαύρη γραμμή: Γερμανία, μπλε: Ελλάδα, πράσινη: Ιρλανδία, κίτρινη: Ισπανία, κόκκινη: Ιταλία και μωβ: Πορτογαλία

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει χάσει σημαντικό μερίδιο από την παγκόσμια αγορά. Αυτό δε συμβαίνει γιατί ο μισθός των Ελλήνων έχει αυξηθεί υπερβολικά, αλλά επειδή το ήμισυ περίπου των εξαγωγών τους κατευθύνεται σε μη-κάτοικους της ζώνης του ευρώ, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική και γενικότερα σε χώρες που δεν έχουν ευρώ. Τα νομίσματα πολλών από αυτές τις χώρες έχουν, ωστόσο, υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, γεγονός που έχει πλήξει σημαντικά τις ελληνικές εξαγωγές."

Σε άλλο προχθεσινό άρθρο της Die Zeit (βλ. εδώ) διαβάζουμε σε σχέση με τα νέα μέτρα και τις κοινωνικές αναταραχές: "Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή είναι ένα ευρωπαϊκό πειραματικό εργαστήριο. Καμία χώρα δεν έχει περικόψει τόσο πολύ και τόσο σύντομα τον προϋπολογισμό της κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Πουθενά αλλού στην Ευρωζώνη δεν έχει επιβληθεί μία τόσο δραστική παραίτηση από την ευημερία."
Μέρος αυτού του άρθρου έχει δημοσιευτεί και στο tvxs.gr

ΑΝΤΛΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΝΕΑ ΑΡΧΕΙΑ FBI, ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ AIPAC ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ


ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΓΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ, ΜΕ ΚΛΟΠΕΣ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

WASHINGTON, March 10 / PRNewswire-USNewswire /

---->> Αποχαρακτηρισμένα αρχεία, με λεπτομέρειες μιας έρευνας του FBI, με στόχο τις Αμερικανο-Ισραηλινές Δημόσιες Υποθέσεις, είναι τώρα διαθέσιμες στο Διαδίκτυο. Η "AIPAC" διερευνήθηκε, για την απόκτηση και διανομή διαβαθμισμένων πληροφοριών (κατασκοπεία), που παρέχονται στην κυβέρνηση με αυστηρά κριτήρια εμπιστοσύνης από τη βιομηχανία των ΗΠΑ και των ομάδων των εργαζομένων, κατά παράβαση της νομοθεσίας χορηγησης οικονομικής βοήθειας, σχετικά από την "AIPAC" (δωροδοκία).

Οι 50 σελίδες που διατίθενται σήμερα σε φορητά (ηλεκτρονικά) αρχεία εγγράφων (PDF) περιλαμβάνουν:

Εκθέσεις τουFBI, για τη κυκλοφορίαδιαβαθμισμένων εγγράφων από τους Ισραηλινούς, του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που "θέτουν σε κίνδυνο" τις εξουσίες του Προέδρου των ΗΠΑ. http://irmep.org/ila/economy/06201984.pdf

Του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, που αφορούν, ότι Εκπρόσωποι του "AIPAC" είχαν τακτικά (συχνά) "αποκαλύψει" διαβαθμισμένες πληροφορίες, που παρέχονται από τις αμερικανικές βιομηχανίες, οι οποίες είναι ανταγωνιστές των ομάδων συμφερόντων, για τα οποία έπερνε πρωτοβουλίες το "AIPAC". http://irmep.org/ila/economy/06211984.pdf

Εκθέσεις της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου, για το ότι η "AIPAC" και εργαζόμενοι για λογαριασμό του Ισραήλ "σφετερίστηκαν" τις εξουσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ότι η Ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών (ΜΟΣΑΝΤ), ήταν γενεσιουργός (δημιουργός) μυστικής συνεργασίας για το προσωπικό της "AIPAC": http://irmep.org/ila/economy/08131984r.pdf

Εσωτερικό έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με τις απόψεις των εισαγγελικών αρχών, για το ότι "η κλοπή των κρατικών περιουσιακών στοιχείων" είχε συμβεί: http://irmep.org/ila/economy/08301984.pdf

Μπαρμπανικος

Ιστορική χρεοκοπία το «Μέτρα σκληρά και άδικα μα απολύτως αναγκαία».


Γιάννης Παπαϊωάννου

Η παραδοχή από τον πρόεδρο και τα μέλη της κυβέρνησης ότι “τα μέτρα είναι σκληρά και άδικα μα απολύτως αναγκαία” σημαίνει στην ουσία ότι η πολιτική και το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ για την παρούσα ιστορική φάση είναι τελείως ανεπίκαιρα.

Έχουμε ως δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ ενώ αναλώθηκε σε βαθύ διάλογο επί 6 ετία δεν κατάφερε να αποκτήσει ιδεολογικό πολιτική υπεροχή. Ταυτόχρονα μιλάμε για το μεγαλύτερο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης. Μπορεί αυτό να σημαίνει ένα γενικότερο ιστορικό πρόβλημα για την σοσιαλδημοκρατία αλλά επειδή μιλάμε για ιδεολογίες πιστεύω ότι εμείς τελικά δεν το ψάξαμε αρκετά και κυρίως δεν το ψάξαμε έντιμα.

Το παράδοξο είναι ότι αντί αυτή η κατάσταση να πυροδοτήσει επιτέλους ένα σοβαρό διάλογο από τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θα ξανά αναλάβει την ιδεολογική καθοδήγηση της χώρας και της Ευρώπης …

Αντί να προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε κάποιες τελείες στην αφήγηση και συγγραφή της Ιστορίας.

Βλέπουμε να κυριαρχούν επικοινωνιακά οι δυνάμεις που μας οδήγησαν σε αυτό το λάθος. Ακόμη στην παρούσα φάση εμφανίζονται ως εκφραστές της πασοκικής ορθοδοξίας πίσω από την οποία κρύβονται εκ νέου πρόσωπα και υπολογισμοί.

Η λιτάνευση αυτής της Πασοκικής ορθοδοξίας με την μορφή ευαγγελίου δεν αφήνει πολλά περιθώρια διαλόγου. Όμως ο διάλογος χρειάζεται καθώς αφορά την καθοδήγηση της χώρας.

Δεν μπορούμε κάθε φορά να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο ενθυμούμενοι το 1981. Πρέπει να αναλογιστούμε μήπως αυτή η συμπεριφορά είναι τελικά το πρόβλημα. Ας μαζευτούμε λοιπόν να κουβεντιάσουμε.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.... Έκτακτα αναδρομικά επιδόματα δισεκατομμυρίων ευρώ , σε βουλευτές και δικαστικούς , μέχρι το 2012 !


Επτά Δισεκατομμύρια για βουλευτές και δικαστικούς και ο υπόλοιπος λαός στη φτώχεια!

Η Παράταξή μας είναι η πρώτη που φέρνει στο φώς της δημοσιότητας ένα κρατικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αποκαλύπτει ότι η Κυβέρνηση έχει προγραμματίσει από φέτος μέχρι και το 2012 (!) να στρώσει πλουσιοπάροχο τραπέζι σε βουλευτές και δικαστικούς χαρίζοντάς τους, με έκτακτα αναδρομικά επιδόματα, εκατομμύρια ευρώ ενώ στερεί από τον ελληνικό λαό και τη στοιχειώδη μισθοδοσία του.

Τα ποσά που προβλέπονται για βουλευτές και δικαστικούς έχουν ανοδική πορεία και, όπως αναφέρει το έγγραφο, δεν θα μείνουν στο ύψος αυτό που προβλέπεται ,γιατί δεν είναι γνωστός ο αριθμός των προσφυγών που θα...

ασκηθούν από τους ενδιαφερομένους συνταξιούχους βουλευτές και δικαστές για τη διεκδίκησή τους.

Σε καιρό θρυλλούμενης πτωχεύσεως της Ελλάδος δίδονται εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτα αναδρομικά επιδόματα βουλευτών και δικαστικών. Οι δικαστικοί επιδικάζουν στους εαυτούς τα επιδόματα ως καθ' ύλην αρμόδιοι και οι βουλευτές εισπράττουν τα δεδικασμένα (δικαστικοί κερνούν, βουλευτές πίνουν).

Πηγή: http://www.koinwnia.com/2009-05-15-10-00-17/137-2010-03-11-12-20-11

ΚΟΙΝΩΝΙΑ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
http://www.koinwnia.com

Καμία είδηση από τη συνάντηση Ραγκούση με τους βουλευτές Β Αθήνας του ΠΑΣΟΚ. Απίθανες διαρροές και σενάρια. Σε 15 μέρες ο χάρτης.


" Ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό το Γιάννη" και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Γιάννης Ραγκούσης τους βουλευτές της Β Αθηνών και οι βουλευτές τον υπουργό Εσωτερικών. Τι προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση; ΤΙΠΟΤΑ

Ο υπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τον χάρτη του Καλλικράτη στην περιοχή, βολιδοσκόπησε τις διαθέσεις των βουλευτών, κέρδισε χρόνο και η συζήτηση κινήθηκε περί της ανάγκης προώθησης της διοικητικής μεταρρύθμισης, των όρων και των προϋποθέσεων.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε βουλευτή να προβάλει τη δική του ερμηνεία. Άλλοι μίλαγαν για όριο 20.000 κατοίκων, άλλοι για 30.000 και ο χάρτης με τους δήμους έγινε ένα λάστιχο...

Οι "πληροφορίες" για το νέο... χάρτη έφτασαν και στην Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση, που όμως δεν πρόκειται να δημοσιεύσει τίποτα πριν το παιγνίδι ξεκαθαρίσει. Δεν είναι σωστό άλλωστε τους κατοίκους ενός ολόκληρου δήμου ή ακόμη και πολλών να τους κάνουμε «μπαλάκι» ανάλογα με τα κέφια του οποιουδήποτε.

Το βέβαιο είναι ότι όπως έχουμε ξανά τονίσει, Καλλικράτης χωρίς ουσιαστικές συνενώσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής -με τη δραστική μείωση των δήμων σχεδόν στους μισούς από όσους είναι σήμερα- θα είναι σαν μια τούρτα χωρίς
το κερασάκι.

Νίκος Βοσδογάνης
e-aftodioikisi

Αποδοκιμασία της υπουργού Παιδείας σε σημερινή εκδήλωση για την καινοτομία στην εκπαίδευση


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ EUROGENDFOR ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ!!



Μετάφραση από γερμανική ιστοσελίδα!!!
Μυστικές προετοιμασίες για την επέμβαση της ειδικής ευρωπαϊκής δύναμης EUROGENDFOR στην Ελλάδα!
Η οικονομική κρίση η οποία θα συνοδεύεται από κοινωνικές αναταραχές θα δώσει στις Βρυξέλλες την καλοδεχούμενη ευκαιρία να τεστάρει την ικανότητα επέμβασης της μυστικής ομάδας η οποία έχει δημιουργηθεί για την πάταξη ξεσηκωμάτων και αναταραχών στην Ευρώπη.
Η μυστική αυτή ομάδα λέγεται EUROGENDFOR, έχει την έδρα της στην Ιταλία και είναι έτοιμη να ξεκινήσει για την Ελλάδα όπου θα έχει την πρώτη της μεγάλη επέμβαση ενάντια σε λαό ενός ευρωπαϊκού κράτους.
Η Ελλάδα βράζει. Από μέρα σε μέρα οι διαμαρτυρίες των πολιτών γίνονται και πιο βίαιες.
Τη στιγμή που οι Γερμανοί προτείνουν στους Έλληνες να ξυπνάνε πιο νωρίς και να εργάζονται περισσότερα, στους ελληνικούς δρόμους συσσωρεύεται ο θυμός. Στις Βρυξέλλες λαμβάνονται μέτρα και γίνονται προετοιμασίες για την πρώτη επέμβαση της μυστικής ομάδας για την πάταξη ξεσηκωμών, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη αυτής της ομάδας.
Πηγή
====================================================================================

Πρός τους αξιότιμους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων.

Κύριοι
Έχω την εντύπωση ότι οι ψηφοφόροι σας, σας εξέλεξαν με αντικειμενικό σκοπό να χειριστείτε με ευπρέπεια και πλήρη διαφάνεια τα προβλήματα αυτού του άμοιρου τόπου, του οποίου την μοίρα διαχειρίζεσθε εσείς και μόνον εσείς.
Τα μέτρα και οι αποφάσεις που λαβαίνετε όμως αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο, μια και οδηγείτε την όμορφη αυτή χώρα μας στην καταστροφή και τον λαό της - "που δεν φταίει σε τίποτ' απολύτως" - σε πλήρη εξαθλίωση και μαρασμό.
Ευνοείτε πασιφανέστατα τα συμφέροντα μιας μερίδας ατόμων αλλά και τα δικά σας, σε βάρος της πλειονότητας που μαστίζεται από τα οικονομικά μέτρα που της επιβάλλεται, χωρίς φυσικά να σας νοιάζει καθόλου.
Διαβάστε σας παρακαλώ με ιδιαίτερη ευλάβεια το κειμενάκι που ακολουθεί και "αφυπνιστείτε" κύριοι, "πριν είναι πολύ αργά για όλους σας, για όλους μας"
Υπέργηρος, δεν ανησυχώ για εμένα. Εύλογα όμως ανησυχώ για το μέλλον της πατρίδας μου που "ΑΓΑΠΩ" !!! "όσο ελαχιστότατοι από εσας" και για το μέλλον των παιδιών μου και εγγονών μου, που δίχως να φταίνε σε τίποτα τα έχετε υπερχρεώσει με χιλιάδες ευρώπουλα.
Και μέλλον....ουδέν!!!
Ιωάννης Εμμ.Νομικός

Ε, ναι λοιπόν , φταίω εγώ.

Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο που μετά από τόόόσα χρόνια παίρνω 1400 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.

Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.

Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοιπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.

Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.

Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφθώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα;

Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.

Φταίω εγώ που δεν έχω Porsche Cayenne και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικό.

Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ?. Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις ? να φάμε παντεσπάνι.

Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.

Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.

Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.

Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.

1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα απολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω.

2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.

3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.

4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.

5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πουν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.

Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στο κοινοβούλιο που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις θα απέφεραν

1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.

3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ

4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.

5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.

6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.

7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατική διαφήμιση

8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους

9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.

10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.

Το 45,5% του ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στην Ικανότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το χρέος.

"Οne Stop Shop", "One Stop Gov" και "One Night Stand"....


Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ιδιαίτερα από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό.
Είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ σοβαρό πρόγραμμα και ιδιαίτερα πολύπλοκο τόσο στη σχεδίαση όσο και στην υλοποίηση του.
Σε καμιά περίπτωση οι αποσπασματικές γενικές και αόριστες δηλώσεις-πυροτεχνήματα περί "Οne Stop Shop", "One Stop Gov", "Open Gov" κλπ, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Μιλάμε για σοβαρά προγράμματα τα οποία σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βασικά στάδια:



Δηλαδή του αρχικού καθορισμού του σκοπού του έργου, του αναλυτικού σχεδιασμού-τρόπου χρηματοδότησης, της υλοποίησης , της παρακολούθησης και τέλος την ολοκλήρωσή του.

Για όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και στρατηγικός σχεδιασμός...
Τι γίνεται από όλα αυτά; Tίποτα μόνο σπασμωδικές και χωρίς πρόγραμμα κινήσεις.



Για παράδειγμα στην άν πάτε στην γωνία, κάτω δεξιά στην ιστοσελίδα opengov.gr (Γραφείου Πρωθυπουργού) υπάρχει ένας δεσμός (link) Ανασχεδιάζουμε : Labs>opengov.gr , ο οποίος σας οδηγεί σε έναν "μαγικό κόσμο".

Τι λέει αυτή η σελίδα; Διαβάστε και θαυμάστε:
"Μετά την παρουσίαση των προτάσεων στην ημερίδα του Μαρτίου περνάμε στην επόμενη φάση του Labs.OpenGov. Μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαρτίου μπορείτε να προτείνετε τι θεματολογία και αντικείμενο θα θέλατε να έχει η 2η φάση η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010.
Ημερίδα labs.OpenGov
H ημερίδα έγινε την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας", Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
Όλο το οπτικοακουστικό υλικό από την ημερίδα και από τις 15 προτάσεις που παρουσίασαν πολίτες, θα δημοσιευθεί στις επόμενες μέρες στο Labs.OpenGov.gr."
Υπήρχε δε και επιτροπή που εξέτασε τις προτάσεις:

Η επιλογή στηρίχθηκε σε τρία κριτήρια: α) την παρουσίαση της πρότασης στον δικτυακό τόπο http://labs.opengov.gr, β) στην δυνατότητα εφαρμογής της κάθε πρότασης και φυσικά, γ) στο ενδιαφέρον που προκάλεσε ανάμεσα στους επισκέπτες του δικτυακού τόπου (όπως αυτή απεικονίζεται στη «δημοτικότητα» που είχε και στα σχόλια που προκάλεσε.)

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από τους
Γιάννη Γιαναράκη, in.gr
Πέτρο Καβάσαλη, Παν. Αιγαίου και ΕΑΙΤΥ
Νεκτάριο Κοζύρη, ΕΜΠ
Χρήστο Μπούρα, Παν. Πατρών και ΕΑΙΤΥ
Γρηγόρη Χωματά, betaconcept


Τώρα ποιά είναι η 1η, ποιά η 2η και ποιά η 3η (και μακρύτερη) φάση δεν γνωρίζω.
Ποιό είναι το πρόγραμμα εργασίας, πλαίσιο αρμοδιοτήτων, που εντάσσονται όλες αυτές οι διαδικασίες, είναι ένα ζητούμενο.
Ποιός, γιατί και με ποιά απόφαση όρισε αυτή την επιτροπή, πάλι δεν ξέρω να σας πώ.
Γιατί στην επιτροπή συμμετέχει το "in.gr" και η "beta concept" ;; (Η BetaCONCEPT είναι μια νέα εταιρεία που επικεντρώνεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής υψηλής ποιότητας, και την ανάπτυξη λύσεων λογισμικού υψηλών προδιαγραφών)
Αυτή η επιτροπή και τα μέλη της αμείβονται ή εργάζονται αφιλοκερδώς;;

Ρε δεν μας παρατάτε με την "ανοικτή διακυβέρνηση" που κάθε άλλο παρά ανοικτή είναι, να κάνετε καμιά σοβαρή δουλειά και αφήστε τα παραμύθια περί "one stop shop" "one stop Gov", γιατί περισσότερο μου ακούγονται πρός "ΟΝΕ NIGHT STAND" !!!
πηγη

Συμφωνία ΝΔ-ΣΕΒ για κορύφωση της επιδρομής κατά των πολιτών


Με τον πρόεδρο των βιομηχάνων συναντήθηκε χτες ο Αντ. Σαμαράς,επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά μέσα από τις δηλώσεις πού έγιναν,ότι το κόμμα του οποίου ηγείται ταυτίζεται πλήρως και διαχρονικά με τα συμφέροντα τους.
Η επιτάχυνση των «διαρθρωτικών τομών», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το περιεχόμενό τους, αποτέλεσε το βασικό σημείο συμφωνίας της συνάντησης που είχε χτες η ηγεσία της ΝΔ, επι διακυβέρνησης της οποίας τα καρτέλ οδήγησαν τη χώρα στο υψηλότερο κόστος διαβίωσης στην Ευρώπη και τους πολίτες στην οικονομική εξαθλίωση, με το προεδρείο του ΣΕΒ. «Συμφωνήσαμε ότι χρειάζονται διαρθρωτικές τομές και μεγάλες αλλαγές προοπτικής», τόνισε εξερχόμενος της συνάντησης ο Δ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος υπήρξε εκ των επικεφαλής του καρτέλ του γάλακτος. «Επεσήμανα, επίσης, ότι η σημερινή κυβέρνηση, με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, καλείται να διαχειρισθεί, προσπαθεί να διαχειρισθεί μια κρίση μεγάλη, που μαίνεται σήμερα», σημείωσε και αμέσως μετά απηύθυνε έκκληση για στήριξή της από τα άλλα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους: «Γι' αυτό, ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή διακυβέρνηση και δεν υπάρχει ισχυρότερη διακυβέρνηση από την εθνική σύμπνοια από όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς φορείς στον τόπο μας», συμπλήρωσε, εννοώντας μία διακυβέρνηση πού αφ'ενός κάτω από την ασφυκτική πίεση της σύμπνοιας των ελληνικών οικονομικών και πολιτικών φορέων πού λήστεψαν τον τόπο και με το μπιστόλι που της έχουν βάλει στόν κρόταφο οι πολιτικοί του διευθυντηρίου των Βρυξελλών κατ'εντολή των διεθνών καρτέλ των τοκογλύφων τραπεζιτών και εμποροβιομηχάνων,θα υλοποιει αδιαμαρτύρητα τις εντολές τους. Υπέρ της «ανάγκης» άμεσης υλοποίησης των προαποφασισμένων μέτρων που καθιστούν πιο φτηνή την εργατική δύναμη τάχτηκε από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης,ο τελευταίος χρονικά γνωστός ειδικευμένος προστάτης των ελληνικών καρτέλ,πού φρόντισε λίγο πρίν τις εκλογές να διορίσει την υπό αναχώρηση Επιτροπή Ανταγωνισμού, κινδυνολογώντας γύρω από την «καθυστέρηση» εκ μέρους της κυβέρνησης. «Κάθε ημέρα καθυστέρησης στην υιοθέτηση αναπτυξιακών μέτρων είναι μια σφαίρα στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας», αποφάνθηκε ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση «να μη χάσει άλλο χρόνο, γιατί είναι χαμένος χρόνος για την Ελλάδα». Η ηγεσία της ΝΔ φαίνεται εξ άλλου ότι συστρατεύεται και στο μέτωπο της έντασης της κρατικής καταστολής και της συκοφάντησης των αγώνων των πολιτών. Με αφορμή τα «επεισόδια» στο κέντρο της Αθήνας, κατά την προχτεσινή απεργία, ο αρμόδιος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας διαπίστωσε ότι «για ακόμη μία φορά, καταλύθηκε στο κέντρο της Αθήνας η έννομη τάξη» και κάλεσε την κυβέρνηση «να αντιληφθεί επιτέλους το μέγεθος του φαινομένου της τυφλής βίας και να εκπληρώσει το καθήκον της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο»,προφανώς εννοώντας με μεθόδους που οδήγησαν στο θάνατο τον άτυχο 15 χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο πρίν 15 μήνες.
Απο cartel

Φωτιά στα μπατζάκια των «γκόλτεν μπόις»

Γράφει ο Μαγια

Επιτέλους, άρχισαν να παίρνουν μπροστά οι «βραδύκαυστοι» …φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών. Πήρε βέβαια χρόνο μέχρι να καταλάβουν τι εννοούσε ο πρωθυπουργός, όταν μιλούσε για τους ευυπόληπτους τύπους, που πίνουν εις υγείαν των κορόιδων, τα οποία κλήθηκαν να σηκώσουν το «πάτερο» της κρίσης.
Ετσι, λοιπόν, αποφάσισαν να «βάλουν χέρι» στα οικονομικά των ποικιλώνυμων «γκόλτεν μπόις» του ευρύτερου δημόσιου τομέα και θα επιστραφούν τα ποσά που ξεπερνούν τα νόμιμα όρια

Ο διαχειριστικός έλεγχος αφαρά τα ...........
στελέχη που απασχολήθηκαν την τελευταία εξαετία στην «ΕΡΤ Α.Ε.», στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ΔΕΚΟ, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κρατικούς οργανισμούς κ.λπ.

Στο έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών, ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας, Γιώργος Σχοινιωτάκης, αναφέρει ότι οι αποδοχές στην ΕΡΤ, ΝΠΔΔ, κ.λπ., σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις, δεν μπορεί να ξεπερνούν τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, που ανέρχονται στα 6.090 ευρώ (καθαρά). Σε περίπτωση, που ορισμένοι έλαβαν αποδοχές πάνω από αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, πρέπει «σε βάρος των προσώπων αυτών να εκδοθούν καταλογιστικές πράξεις για το επιπλέον ποσό και να κηρυχθούν οι συμβάσεις του άκυρες».

Ακόμη, ο κ. Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθεί εάν υπάρχουν στην ΕΡΤ κ.λπ. πολυθεσίτες και αν υποβάλλεται η προβλεπόμενη δήλωση πολυθεσίας, αλλά και να αναζητηθεί, στις περιπτώσεις αυτές, αν οι αποδοχές τους υπερβαίνουν αυτές του προέδρου του ΑΠ, προκειμένου να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά.

Επίσης, ο Επίτροπος ζητεί να ελεγχθεί αν είναι νόμιμες όλες οι συμβάσεις στην ΕΡΤ (προέδρου, διευθυντών, παρουσιαστών, δημοσιογράφων, σκηνοθετών, ηθοποιών, παραγωγών) κ.λπ.. Με άλλα λόγια, να ελεγχθεί αν έχει διενεργηθεί σχετικός διαγωνισμός, ή πρόκειται για συμβάσεις απευθείας ανάθεσης», κάτι που -στην τελευταία περίπτωση- είναι άκυρες ως παράνομες.

Tέλος, ο κ. Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθεί αν για τις συμβάσεις στις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ υπήρξε «προσυμβατικός προληπτικός έλεγχος» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει προληπτικός έλεγχος -κατά τον Επίτροπο- πρέπει τα ποσά των συμβάσεων να καταλογιστούν στα στελέχη της ΕΡΤ και σε όσους τα εισέπραξαν.
kafeneio

Η επίμαχη επιστολή του Νικόλαου Πλαστήρα το 1941 με τις ηττοπαθείς απόψεις του για τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο

Μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό κίνημα της 5ης Μαρτίου 1933 ο Νικόλαος Πλαστήρας για να αποφύγει την σύλληψη, φυγαδεύτηκε στην Γαλλία μέσω της Ιταλοκρατούμενης Πάτμου, χάρις την προσωπική βοήθεια του Ελευθέριου Βενιζέλου. Εκεί, παρέμεινε ως τον Δεκέμβριο του 1944, συντηρούμενος από την βοήθεια επιφανών Βενιζελικών οικονομικών παραγόντων (ανάμεσα τους και η Πηνελόπη Δέλτα με την οποία τηρούσε τακτική αλληλογραφία). Στα χρόνια που βρισκόταν στην Γαλλία, ανέλαβε κατ΄ όνομα την στρατιωτική αρχηγία του μεγάλου Βενιζελικού κινήματος του 1935, αλλά δεν ήρθε στην Ελλάδα καθώς το Κίνημα απέτυχε σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την έναρξη του, λόγω των πολλών λαθών των ηγετών του, της κακής χρήσης των ναυτικών μονάδων που καταλήφθηκαν από τους στασιαστές και της αποτυχίας τους να επικρατήσουν στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της 4ης Αυγούστου ο Πλαστήρας προσπάθησε να σχηματίσει μια μυστική οργάνωση στην Αθήνα για την ανατροπή του καθεστώτος της. Δημιουργήθηκε ένας υποτυπώδης οργανισμός στην Αθήνα, με πυρήνα απότακτους αξιωματικούς του κινήματος του 1935, αλλά η επιρροή του ήταν πενιχρή και ουσιαστικά ήταν ακίνδυνη για ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που διέθετε αποτελεσματικούς και οργανωμένους μηχανισμούς καταστολής. Η οργάνωση αυτή ονομάστηκε Ε.Δ.Ε.Σ. και αποτέλεσε τον πυρήνα για την σημαντική αντιστασιακή οργάνωση που έδρασε στην Κατοχή υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα και είχε ως αρχηγό κατ΄ όνομα τον Νικόλαο Πλαστήρα. Ενώ όμως ο στρατηγός Πλαστήρας φερόταν ως φανατικός πολέμιος του ολοκληρωτικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, πριντο 1935 είχε προβεί σε πολλές δηλώσεις υπέρ των φασιστικών καθεστώτων που είχαν επικρατήσει τότε στην ευρώπη του μεσοπολέμου, προτρέποντας μάλιστα τον Βενιζέλο να καταλάβουν δικτατορικά την εξουσία, ώστε να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς Μουσσολινικού τύπου.

Μετά την συντριπτική στρατιωτική κατάρρευση της Πολωνίας και της Γαλλίας σε λίγες μόνο μέρες, ο Πλαστήρας διαμένοντας στην Γαλλία και διαπιστώνοντας την μηχανοκίνητη δύναμη του Άξονα και την απομόνωση της Αγγλίας (δεν είχαν εισέλθει ακόμη στον πόλεμο οι Ηνωμένες Πολιτείες) σχημάτισε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να εμπλακεί σε πόλεμο κατά της Ιταλίας και της Γερμανίας, λόγω της συντριπτικής τους στρατιωτικής υπεροχής. Αλλά και μετά την έναρξη του Ελληνο-ιταλικού πολέμου, είχε την άποψη πως η Ελλάδα όφειλε να δεχθεί τις γερμανικές προτάσεις που προέβλεπαν ανακωχή στα αλβανικά βουνά με προσάρτηση της Β. Ηπείρου στην Ελλάδα.

Οι απόψεις του αυτές είχαν καταγραφεί σε μια επιστολή του Πλαστήρα στον Ελληνα πρέσβη στην Γαλλία του Βισύ, Πλούταρχο Μεταξά τον Σεπτέμβριο του 1941, αφού η Ελλάδα είχε παραδωθεί και η Ελληνική κυβέρνηση είχε αποδράσει στην Μέση Ανατολή. Η επιστολή αυτή αφορούσε την άρνηση της Ελληνικής κυβέρνησης Τσουδερού να δώσει διαβατήριο στον Πλαστήρα διευκολύνοντας τις κινήσεις του. Η άρνηση αυτή εξόργισε τον Πλαστήρα, ο οποίος κατηγόρησε τον Τσουδερό ως συνεχιστή της 4ης Αυγούστου. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ελληνικό Αίμα" τον Απρίλιο του 1945 όταν ο Πλαστήρας ήταν πρωθυπουργός και προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης του στις 8 Απριλίου 1945. Η εφημερίδα "Ελληνικό Αίμα" είχε πρωτοκυκλοφορήσει στην Κατοχή, είχε την φήμη του αντιστασιακού εντύπου και το δημοσίευμα της προκάλεσε μια πολιτική θύελλα στην Ελλάδα.

Προφανώς η χρονική στιγμή δημοσίευσης δεν ήταν τυχαία, αλλά εξυπηρετούσε τα βρετανικά σχέδια για πιο σκληρή αντιμετώπιση του ΕΑΜ - ΚΚΕ. Φημολογείται μάλιστα ότι η επιστολή διοχετεύτηκε στον Τύπο από τις μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας. Ο Πλαστήρας δεν αρνήθηκε την γνησιότητα της επιστολής και αυτή θεωρήθηκε γνήσια από την κοινή γνώμη της εποχής και τις πολιτικές δυνάμεις. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις παραθέτω αυτολεξεί το κείμενο παραλείποντας μόνο την πρώτη παράγραφο που αναφέρεται στο διαδικαστικό τμήμα της έκδοσης διαβατηρίου και την τελευταία που δεν περιέχει, κατά την γνώμη μου, κάτι ουσιαστικό. Οι υπογραμμίσεις είναι φυσικά δικές μου. Η επιστολή αυτή ήταν η εξής:
"...και παρ΄ όλα αυτά όταν η αδεξιότης της εξωτερικής πολιτικής της 4ης Αυγούστου οδήγησε τον Ελληνικόν λαόν εις έναν άνισον πόλεμον με μιαν μεγάλην δύναμιν ως η Ιταλίαν, έρριψα εις την λήθην όλας τας πικρίας και έκαμα ότι εξηρτάτο από εμέ εις την επιτυχίαν του αγώνος. Αρκεί προς επιβεβαίωσιν τούτου μιαν έκκλησιν μου προς τους Έλληνας της Αμερικής υπό ημερομηνίαν 17 Νοεμβρίου 1940, ως και μιαν συνέντευξιν μου, ζητηθείσα εδώ υπό ξένον ανταποκριτήν...

Από της ενάρξεως όμως του μετά της Ιταλίας πολέμου, αι ανησυχίαι μου υπήρξαν μεγάλαι και παρά τας τοπικάς νίκας του ελληνικού στρατού στα αλβανικά βουνά, προησθανόμην τας ολεθρίας συνεπείας μιας αστόχου πολιτικής και προπαντώς εκ της ανυπαρξίας ικανής διευθύνσεως των πολεμικών επιχειρήσεων. Η έπαρσις των ανθρώπων του σεσηπότος καθεστώτος της 4ης Αυγούστου αναζωογονηθέντων υπό την μαχητικήν ορμήν του Έλληνος στρατιώτου, υπερέβη κάθε όριον. Η τύφλωσις των ήταν τοιαύτη, ώστε απέρριψαν και αθρόας προσφοράς προς συμμετοχήν εις τον αγώνα ενός σεβαστού αριθμού αξιωματικών τους οποίους το κίνημα του 1935 είχε θέσει εκτός στρατού...

Κατά το τέλος του μηνός Νοεμβρίου του 1940 πληροφορούμαι βασίμως ότι υπάρχει έδαφος διευθετήσεως της ιταλοελληνικής συρράξεως τη μεσολαβήσει της Γερμανίας. Έκαμα ότι ήταν δυνατόν, εις την περίπτωσιν αυτήν, ώστε η Ελλάς να επωφεληθεί της ευκαιρίας, αλλ΄ εχθρική στάσις εναντίον μου και του καθεστώτος εν γένει, αλλά και της πρεσβείας του Βισύ, καθίστα αδύνατη την προσωπική μου ενέργεια. Έστειλα τον πρώτον φίλο μου κ. Πυρομάγλου να έλθει σε επαφήν με την πρεσβείαν και να τους πληροφορήση σχετικώς με το σπουδαιότατον αυτό ζήτημα, αλλ΄ ούτος δεν εγένετο δεκτός παρά λίαν δυσμενώς και παρα του συμβούλου της πρεσβείας.

Βραδύτερον κατά Ιανουάριον και Φεβρουάριον, ο κίνδυνος ήτο οφθαλμοφανής. Ανήσυχος μέχρι απελπισίας ηθέλησα να μεταβώ εις Αίγυπτον. Φίλοι μου εκεί ενήργησαν μέσω Αγγλικών αρχών να μου διευκολυνθή η μετάβασις, αλλά και πάλι η καλή διάθεσις των Άγγλων προσέκρουσεν εις την κατηγορηματικήν απαίτησιν της κυβερνήσεως Μεταξά να μην μου επιτραπή η μετάβασις επί Αιγυπτιακού εδάφους. Εσκέφθην τότε να επιχειρήσω, όπως επιτύχω μετάβασιν εις Βηρυττόν, οπόθεν θα μου ήτο εύκολον να να επικοινωνήσω μέσω προσώπου τινός της Ελληνικής κυβερνήσεως, δια να της παραστήσω τον κίνδυνον και τας ελπίδας αποφυγής της καταστροφής δια μιας συμφωνίας μεσολαβήσει της Γερμανίας....Δυστηχώς όλαι αι προσπάθειαι μου απέτυχον, οφειλόμεναι εις την εχθρικήν διάθεσιν εναντίον μου της πρεσβείας, παρ΄ όλον ότι προσεπάθησα να διευκολύνω την επαφήν , πράγμα το οποίο θα έπρεπε να επιδιώξει εκ της ιδιότητος της η πρεσβεία και όχι εγώ.
Εάν κ. πρεσβευτά κατόρθωνα να μεταβώ εις Βηρυττόν, έτρεφον πολλάς ελπίδας ότι θα έπειθον την κυβέρνησιν Κορυζή τουλάχιστον να επιδιώξη την προτεινόμενην εκ μέρους της Γερμανίας διευθέτησιν της ιταλόελληνικής συρράξεως. Είχα αρκετά σοβαρά πειστήρια προς τούτο.

Παρ΄όλα αυτά δεν έπαυσα τας ενέργειας μου, όπως ωθήσω προς μιαν απευθείας συννενόησιν της Γερμανίας μετά της Ελληνικής Κυβερνήσεως Μεταξά, ήτις κατά τας πληροφορίας μου, ήρξατο από του Δεκεμβρίου, αλλ΄άνευ αποτελέσματος, χωρίς να γνωρίζω τους λόγους της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων εκείνων.

Και το μοιραίον επήλθεν. Η Ελλάς ήχθη προς αυτοκτονίαν παρά μιας βασιλικής κυβερνήσεως δεχθείσης μετ΄απεριγράπτου αφελείας ν΄αντιμετωπίση τας δύο μεγαλυτέρας στρατιωτικάς δυνάμεις της Ευρώπης, καίτοι της υπεδείχθη υπό της συμμάχου Αγγλίας ότι η βοήθεια της θα ήταν αυστηρώς περιορισμένη. Η ανήκουστος κουφότης της Βασιλικής κυβερνήσεως υπήρξεν η αφορμή μιας τραγικής καταστροφής για της χώρας εντός ολίγων ημερών και ως να μην ήρκει ετούτο ένεκα τελείας αγνοίας των νεότερων πολεμικών μεθόδων, παρέτειναν ασκόπως τον πόλεμον δια να συντελεσθή η πράξις η τελευταία του δράματος δια την μετατροπίν εις ερείπια της ωραίας αλλά ατυχούς νήσου Κρήτης, την ευθύνην της οποίας κατά μέγα μέρος φέρει επί των ώμων του ο κ. Τσουδερός, γέννημα αυτής. Αυτά είχα να πώ εις απάντησιν του περιεχομένου της επιστολής σας κ. πρεσβευτά....

Μετά της προσηκούσης υπολήψεως
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ


www.istorikathemata.blogspot.com

Η "ΤΖΟΥΛΙΑ" ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ...ΤΟΥΣ "ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ"

Κέρκυρα: To νησί βουλιάζει και οι δήμαρχοι "σφάζονται" για τον Καλλικράτη (Ακούστε το ηχητικό)

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από: Αναγνώστη

Αποφάσισα να σας στείλω αυτό το θέμα και σας παρακαλώ να δημοσιευθεί στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ για να πάρει ο κόσμος μια γεύση από τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στην Κέρκυρα. Δυστυχώς πίσω από όλα αυτά κρύβεται η σκληρή πραγματικότητα για την κατάντια που μαστίζει το νησί μας.

Την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο του νησιού βρίσκεται σε αθλία κατάσταση και ακόμη και οι νεκροί χρειάζεται να μεταφέρονται για νεκροψία στα Γιάννενα...



Οι Δημάρχοι του νησιού «σκοτώνονται» για το μοναδικό πρόβλημα τους , να μοιράσουν τα φέουδα τους εν όψη του Καλλικράτη.

Χρόνια ολόκληρα χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν οι εργασίες για κείνο το ρημάδι το νέο νοσοκομείου της Κέρκυρας αλλά κατ’ουσίαν τίποτα δεν έχει αλλάξει, αφού δεν υπάρχει προσωπικό ούτε για το παλιό.

Η κ.Ξενογιαννακοπούλου θα επισκεφθεί την Κέρκυρα μετά το Πάσχα με σκοπό να προεδρεύσει σε σύσκεψη για το νοσοκομείο σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Ακούγεται μάλιστα ότι η μεταφορά προσωπικού, ασθενών και εξοπλισμού από το παλιό νοσοκομείο στο καινούργιο θα γίνει μέσα σε 8 ώρες !!!

Άλλα προβλήματα όμως φαίνεται πως απασχολούν τους «σοφούς» άρχοντες τις τοπικής αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας και αυτά έχουν να κάνουν με τον εφιάλτη τους , που λέγεται Καλλικράτης.

Οι καταχρεωμένοι Δήμοι του νησιού έτσι όπως τους κατάντησαν οι λαίμαργες καμόρες των Δημάρχων πρόκειται να συρρικνωθούν πιθανόν σε τρείς υπερχρεωμένους Δήμους και όλοι οι τοπικοί άρχοντες σκοτώνονται τώρα για το πώς θα οργανώσουν τις καμόρες τους για τις νέες λιγότερες «καρέκλες» εξουσίας.

Ακούστε τι λεέι ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ στο απόσπασμα ραδιοφωνική εκπομπής που σας αποστέλλω, ότι η επιφύλαξη του όσον αφορά τον αριθμό των Δήμων της Κέρκυρας έγκειται έτσι ώστε να διατηρήσει την καρέκλα του.

Σκοτώνονται , για να μην χάσουν τις αποζημιώσεις τους δηλαδή !!!

Στις δύσκολες αυτές εποχές που το νησί μαραζώνει μέρα με τη μέρα στόχος των Δημάρχων δεν είναι τα προβλήματα του νησιού αλλά το πως θα οργανώσουν νέες συμμαχίες και καμόρες.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Δημάρχου που επιμένει σε χρηματοδότηση για …. πλανητάριο που θέλουν να δημιουργήσουν για να τσεπώσουν χοντρό χρήμα μαζί με τους εργολαβικά συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Το καλύτερο βέβαια το λέει ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος που θα τον ακούσετε να λέει πως σκοπεύει να διαφημίσει το νέο νοσοκομείο στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Δηλαδή κάτι σαν το... «Κέρκυρα διακοπές για το νοσοκομείο»

Ελάτε να σας περιθάλψουμε στην Κέρκυρα…

Ακούστε το ηχητικό








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...

Πεταλωτής: έχουμε την λευκή εξουσιοδότηση από τον ελληνικό Λαό.


Γιάννης Παπαϊωάννου

«Εμείς είμαστε οι Έλληνες με το φιλότιμο, είμαστε οι Έλληνες που πάνω από την κρίση, τις τεράστιες δυσκολίες, βάζουμε τις αξίες και τις παραδόσεις μας», τόνισε από την Ουάσιγκτον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ημερήσιας ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», η οποία συμπλήρωσε 95 χρόνια από την ίδρυσή της, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε: «αισθανόμαστε το χρέος και τη βαριά ευθύνη, διότι έχουμε την λευκή εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να κάνουμε αυτές τις μεγάλες ανατροπές, αυτές τις μεγάλες αλλαγές».


Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, το θέμα της Ελλάδας είναι ένα θέμα διεθνές», συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει αυτή την αρνητική εικόνα να την εκμεταλλευτούμε και να την χρησιμοποιήσουμε θετικά για να μπορούμε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα να λέμε ναι, είμαστε εμείς η Ελλάδα, οι Έλληνες, που κάποτε, για ένα χρονικό διάστημα, γινόμασταν η αρνητική είδηση στον κόσμο, αλλά καταφέραμε να αντιστρέψουμε το κλίμα, τη δύσκολη για μας αρνητική πραγματικότητα και να αποδείξουμε πάλι ότι μπορέσαμε και σταθήκαμε στα πόδια μας».

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «αν και πολλές φορές και από πολλές κυβερνήσεις έγιναν προσπάθειες να αλλάξουν, τώρα είναι ευκαιρία μέσα απ’ αυτή την κρίση όλοι μαζί και μέσα από την τεράστια συναίνεση που έχει η κυβέρνησή μας, από όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις εκλογές πριν από πέντε μήνες».

«Αισθανόμαστε το χρέος και τη βαριά ευθύνη διότι έχουμε την λευκή εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να κάνουμε αυτές τις μεγάλες ανατροπές, αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Θέλουμε την Ομογένεια όχι μόνο για να στηρίζει την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές. Αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη εξαπάτηση και η χειρότερη εκμετάλλευση. Εμείς θέλουμε την Ομογένεια για να πλουτίζει τις παραστάσεις μας, για να πλουτίζει τον πολιτισμό μας, για να πλουτίζει τις ιδέες μας, έτσι ώστε και μέσα στην Ελλάδα να πηγαίνουμε καλά….

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μας δίνετε εσείς τις κατευθύνσεις που για μας είναι αδιανόητες και για σας είναι αυτονόητες», κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

========================

Σχόλιο: Βλακείες.

Χρόνια πολλά dr.SeenG, αλλά..


Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη


Αγαπητέ dr. SeenG,

Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις να μας χαρίζεις ξεχωριστές διαδικτυακές στιγμές και χαίρομαι πραγματικά που αρχίζεις νέο κύκλο συνεδρίων. Χρειάζεται το ιδιαίτερο χιούμορ σου και απαιτούνται τα καυστικά πειράγματά σου σε φωτογραφίες της επικαιρότητας, ειδικά τούτη την περίοδο μιζέριας και ολικής κρίσης που διανύουμε.

Μιας, όμως, που φέρεις τον τίτλο του "ψυχολόγου" και συνηθίζεις σε ακροάσεις, θα δεχθείς φαντάζομαι μια σημείωσή μου στο επετειακό κείμενο που έγραψες για τα 2 χρόνια παρουσίας σου (http://www.mediasoup.gr/node/10819) στο διαδίκτυο. Διαβάζοντας το, δεν σου κρύβω ότι στο τέλος με ενόχλησε η αναφορά σου στο PRESS-GR. Εκεί, ανάμεσα στις άλλες ευχαριστίες σου, γράφεις:

"Επίσης πρέπει να κάνω μια –μικρή έστω- αναφορά και σε δύο blogs, από τα παλιότερα στο χώρο, που με «ανάγκασαν» για πρώτη φορά να ακούσω τη λέξη «ιστολόγιο». Το περίφημο Press-gr, με το οποίο είχε γίνει μεγάλος πάταγος για ένα σκάνδαλο, το οποίο δε θυμάμαι ντιπ… τι αφορούσε και φυσικά το blog της Αμαλίας."

Θεωρώ ατυχή τη συγγραφική σου αυτή στιγμή, καθώς χωρίς ίσως να το θέλεις και ελπίζω δίχως να 'ναι αυτός ο σκοπός σου, απαξιώνεις ένα blog του οποίου πολλοί του οφείλουμε πολλά. Όπως και εσύ, αλλά και ο υπογράφων.

Είναι αυτή η αναγνώριση στο PRESS-GR, σε συνδυασμό με τον συνειδησιακό μου κόσμο, που με καλεί -με πειθαναγκάζει-να σου γράψω αυτές τις σειρές, καθώς νιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ ένα blog, χάρη στο οποίο οφείλω και οφείλεις την αναγνωρισημότητά σου, γιατί μην ξεχνάς ότι προϋπήρχε και -αν δεν κάνω λάθος- ήταν το πρώτο που διαφήμισε και μάλιστα δίχως ανταλλάγματα και δίχως ίδιον όφελος τη δουλειά σου. Εκτός από αυτήν την όποια αναγνωρισιμότητα, του οφείλουμε -όπως κι εσύ παραδέχτηκες, αλλά άκρως αποτυχημένα εξέφρασες- το "μικρόβιο" του blogging. Εκείνο σου κατέδειξε, με περίτρανο τρόπο, ότι μπορείς από τον καναπέ ή το γραφείο σου στην Κατερίνη να εισακουστείς σε ένα ευρύ κοινό και σε έκανε να πιστεύεις ότι μπορείς να συμβάλλεις, με το δικό σου τρόπο, στην αλλαγή ή έστω στην επισήμανση κάποιων κακώς κείμενων και πεπραγμένων σε τούτον το τόπο. Είχε για σένα, για μένα και για πολλούς άλλους, το ρόλο που έχουν τα παραμύθια με τους πρίγκιπες σε συνειδήσεις και όνειρα κοριτσιών της ηλικίας σου, μικρότερα και μεγαλύτερα. Μόνο που το PRESS-GR σε έπεισε ότι η φωνή σου μπορεί να ακουστεί. Η άποψη σου μπορεί να επηρεάσει. Η παρέμβασή σου μπορεί να ενοχλήσει. Η γλώσσα σου μπορεί να τσακίσει. Το χιούμορ σου μπορεί να βρει ευρύτερη απήχηση από τη γειτονιά σου και τις παρέες σου.

Οφείλεις, λοιπόν, κι εσύ νομίζω, στην επετειακή σου αναφορά να είσαι πιο προσεκτικός και να μην γράφεις με απαξία για εκείνο. Για την ενημέρωσή σου, αν και θα έπρεπε να το γνωρίζεις αφού ασχολείσαι με θέματα της επικαιρότητας, σου γνωστοποιώ ότι το PRESS-GR δεν σχετίζεται με κάποιο "σκάνδαλο" αλλά κάποιοι "καλοπροαίρετοι" -με τους οποίους πρόσφατα ο κ. Σαμαράς συνέφαγε έχοντάς τους στο τραπέζι σε προεδρική θέση- κατηγόρησαν αβάσιμα το blog, με αποτέλεσμα εκείνο να αθωωθεί πανηγυρικά. Σου γνωστοποιώ ότι το PRESS-GR το έχουν τιμήσει με την παρουσία τους (σε συνεντεύξεις), πριν από κάθε άλλο blog και portal, εξέχουσες προσωπικότητες από την πολιτική ζωή, τον χώρο των τεχνών, των επιστημών και της τηλεόρασης. Καταλαβαίνεις ότι η απαξιωτική αναφορά, προσβάλλει πρώτα απ' όλα εκείνους. Επιπρόσθετα, σου υπενθυμίζω ότι το PRESS-GR δεν έχει κάποια ιδιαίτερη επισήμανση από τη google και δεν προειδοποιεί τους αναγνώστες ότι πρόκειται να μεταβούν σε χώρο "ακατάλληλο".

Θεωρώ ότι είναι πιο ασφαλές και έγκυρο, αν δεν γνωρίζεις την (όποια) ιστορία, να μην την αναφέρεις ντιπ. Έτσι δεν είναι;

Μεγαλώνουμε και δυστυχώς δεν μπορώ να εντάξω το ατόπημά σου στην μετεφηβική ανωριμότητα και γνωρίζεις -ως έμπειρος πια- ότι τέτοιου είδους αναφορές και συσχετίσεις δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις.

Είμαι σίγουρος ότι θα κατανοήσεις την επισήμανσή ενός νέου που γράφει για 3 χρόνια και έχει την τιμή οι απόψεις του να έχουν φιλοξενηθεί και να τις δίνονται το φιλόξενο και σημαντικό βήμα τόσο, του PRESS-GR (το οποίο αγαπώ και σέβομαι απεριόριστα), όσο και του mediasoup (του οποίου μπορώ να δηλώνω εξωτερικός συνεργάτης).

Φιλικά,

Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

12.3.10

Όλοι απέργησαν εκτός απο τους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ λιθογράφους της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΕ του ΚΚΕ

Συνάδελφοι συγχωρήστε τους, έπρεπε να τυπώσουν τα αστικά έντυπα των αφεντικών τους.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, στον καπιταλισμό της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ποτέ συγχωροχάρτι.
Το kke κατάφερε να δείξει στους καπιταλιστές τι πρέπει να κάνουν σε μέρα απεργίας, απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι μέρος του συστήματος.
Γι’ αυτό το σύστημα τους ταίζει.
Κάθε χειροκρότημα στους αριστερούς ιμπεριαλιστές και ένα καρφί στο σώμα της εργατικής τάξης.
Δεν εξανθρωπίζεται ο αριστερός καπιταλισμός... Δε θα τους περάσει.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης


--
www.typografeio.blogspot.com

Λέτε ο Πρωθυπουργός να βαριέται στην Ελλάδα;


Γιάννης Παπαϊωάννου
Στην Καθημερινή διαβάζουμε ότι από Δεύτερα φεύγει πάλι.:
Πρόσκληση Ούγγρου πρωθυπουργού στον Γ. Παπανδρέου

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε επίσημη πρόσκληση από τον Ούγγρο ομόλογό του Γκόρντον Μπάιναϊ για να συναντηθούν στις 16 Μαρτίου και να συζητήσουν για «τη διαχείριση της κρίσης», δήλωσε σήμερα ο ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντομόκος Ζόλαρ.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συζητήσουν βάσει των εμπειριών τους για τα μέσα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, διευκρίνισε ο Ζόλαρ σε δηλώσεις που έκανε στο ουγγρικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

=====================

Σχόλιο: Όλοι καταλάβαμε ότι η διεθνή διπλωματία και τα μεγαλα σαλονια για σπουδαίους παίκτες είναι ένα ασίγαστο πάθος και για αυτό ο Δρούτσας δεν θα γίνει ποτέ ΥΠΕΞ. Περισσότερες πιθανότητες έχει να γίνει πρωθυπουργός όταν ο Γιώργος βαρεθεί τα πέρα δώθε στην Ελλάδα.

Παραλήρημα Βρετανού ευρωβουλευτή: "Να φύγετε, να πάτε αλλού"!

AddThis  Social Bookmark Button

Νάιτζελ ΦαράζΒρετανός ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στην δραχμή για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα. Μετά την προκλητική πρόταση των Γερμανών βουλευτών που ζήτησαν από την Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της για να ξεπληρώσει το χρέος της, το νέο χτύπημα έρχεται από το Λονδίνο.

Ο Νάιτζελ Φαράζ του ακροδεξιού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) τόνισε ότι ήταν λάθος που η ΕΕ επέτρεψε την Ελλάδα να ενταχθεί στην ζώνη του Ευρώ. "Η ένταξη της Ελλάδας (και της Ισπανίας) κράτησε τα επιτόκια σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από εκεί όπου έπρεπε να είναι και δημιούργησε μια "φούσκα" δανεισμού", είπε. Δείτε τις δηλώσεις:

Πρόσθεσε ότι εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ζώνη του ευρώ "δεν πρόκειται να έχει κανένα μέλλον".

"Αν δεν επιστρέψουν στη δραχμή θα συνεχίσουν να υποφέρουν, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Φοβάμαι ότι θα ξεσπάσει κοινωνική αναταραχή..." προέβλεψε ο βρετανός ευρωβουλευτής και κατέληξε λέγοντας με πλατύ χαμόγελο:

"Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και φύγει από την ζώνη του Ευρώ η Ευρώπη θα ανακουφισθεί. To κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα ενισχυθεί".


theinsider

Η ανακολουθία Νέας Δημοκρατίας και ΟΝΝΕΔ για το μεταναστευτικό

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της, Αντώνης Σαμαράς, έδιναν στην Βουλή μάχη για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο που έφερνε το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι παλιοί γνώριμοι στην ΟΝΝΕΔ και γνωστοί άγνωστοι παροικούντες σ' αυτήν ετοιμάζονται να στήσουν πολιτικά πογκρόμ εκτοπίζοντας και διαγράφοντας από την ιστορία της νεολαίας και της παράταξης τους χιλιάδες Έλληνες Κύπριους και Βορειοηπειρώτες.

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να δώσει ελληνική ιθαγένεια σε χιλιάδες μετανάστες, η ομάδα Παπαμιμίκου μεθοδεύει την εκλογή Προέδρου ΟΝΝΕΔ χωρίς τη συμμετοχή των νέων που κατάγονται από τη Βόρεια Ήπειρο και την Κύπρο. Με σαθρά επιχειρήματα και λογική κυβερνητικού γραφειοκράτη προσπαθούν να αποξενώσουν από τη νεολαία και την παράταξη χιλιάδες νέους οι οποίοι δίνουν πολλά χρόνια τώρα τις δικές τους πολιτικές μάχες, ως μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, της ΟΝΝΕΔ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Αντίθετα, από ότι κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν, το ζήτημα δεν είναι πολιτικό. Πρόκειται για ζήτημα ουσίας για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιοι μιλάνε για ανοιχτές διαδικασίες αλλά μάλλον δεν εννοούν ανοιχτές σε όλους. Κάποιοι μιλάνε για ΟΝΝΕΔ της συμμετοχής, αλλά μάλλον εννοούν τη συμμετοχή των υποστηρικτών τους. Κάποιοι μιλάνε για τη Νέα ΟΝΝΕΔ, αλλά μάλλον εννοούν μία νεολαία στην οποία κάποιοι θα αποκλείονται λόγω καταγωγής. Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι νεοφιλελεύθεροι κυβερνητικοί νέοι από το γραφείο του Ανδρέα Παπαμιμίκου:

  • Γιατί θίγεται τόσο πολύ η Νέα Δημοκρατία από το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, αφού η ίδια ακόμα συζητεί το αν θα δώσει πολιτικά δικαιώματα σε ελληνικής καταγωγής νέους;
  • Η ανακολουθία μεταξύ ΟΝΝΕΔ και Νέας Δημοκρατίας πρόκειται για κακή συνεννόηση ή εντάσσεται στο πλαίσιο της ρήξης που ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και η ομάδα της Ντόρας Μπακογιάννη προσπαθούν να φέρουν στο κόμμα;
  • Κύριε Παπαμιμίκο, οι μετανάστες μπορεί σύντομα να έχουν δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας, οι Βορειοηπειρώτες και οι Κύπριοι που τόσα χρόνια στηρίζουν την παράταξη σας δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ … που επιθυμείτε; Είναι ή δεν είναι Έλληνες τα παιδιά αυτά κύριε Παπαμιμίκο. Είναι ή δεν είναι μέλη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ πολλά χρόνια τώρα;

Ως Κύπριος ποτέ δεν ντράπηκα ούτε για την καταγωγή μου, ούτε για την ελληνικότητα μου. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας κλείσουν την πόρτα, εμείς έχουμε μάθει να κρατάμε ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας … και είναι η ίδια ελπίδα που ο Πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς ευαγγελιζόταν παραμονές της εκλογής του.

Πολύκαρπος Αντωνίου

Έλληνας Κύπριος

Αξιοκρατία και ΕΛ.ΑΣ


Συγχαίρουμε το υπουργείο Προστασίας Πολίτη για τη σύσταση της ομάδας ΔΙΑΣ. Είναι μια καινοτόμος προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση αντιμετώπισης της αυξημένης εγκληματικότητας.

Είναι δικαίωμα να μάθουν όλοι όμως, ότι την ώρα που Αστυνομικοί μετακινούνται χωρίς τη θέληση τους σε αυτή τη νεοσύστατη υπηρεσία, κάποιοι άλλοι επωφελούμενοι από την αλλαγή της κυβέρνησης και του υπουργού περνούν ζωή και κότα .

Αμέσως μετά το διορισμό του, ο κ.Χρυσοχοϊδης έκρινε ότι το Υπουργείο του, με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, είχε ανάγκη από σκοπούς στους ορόφους και δη γυναίκες και μάλιστα ειδικές φρουρούς. Τυχαία βέβαια, οι περισσότερες είναι συγγενείς ή φιλενάδες ανθρώπων του γραφείου του και του περιβάλλοντός του.

Είναι απαράδεκτο κ.Υπουργέ της αξιοκρατικής κυβέρνησης, την ώρα που η πλειοψηφία των αστυνομικών "φτύνει" αίμα στους δρόμους, οι εκλεκτές σας να σαλιαρίζουν στους διαδρόμους τους υπουργείου σας.


Κουκουλοφόρος