ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.3.10

"Οne Stop Shop", "One Stop Gov" και "One Night Stand"....


Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ιδιαίτερα από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό.
Είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ σοβαρό πρόγραμμα και ιδιαίτερα πολύπλοκο τόσο στη σχεδίαση όσο και στην υλοποίηση του.
Σε καμιά περίπτωση οι αποσπασματικές γενικές και αόριστες δηλώσεις-πυροτεχνήματα περί "Οne Stop Shop", "One Stop Gov", "Open Gov" κλπ, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Μιλάμε για σοβαρά προγράμματα τα οποία σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βασικά στάδια:



Δηλαδή του αρχικού καθορισμού του σκοπού του έργου, του αναλυτικού σχεδιασμού-τρόπου χρηματοδότησης, της υλοποίησης , της παρακολούθησης και τέλος την ολοκλήρωσή του.

Για όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και στρατηγικός σχεδιασμός...
Τι γίνεται από όλα αυτά; Tίποτα μόνο σπασμωδικές και χωρίς πρόγραμμα κινήσεις.



Για παράδειγμα στην άν πάτε στην γωνία, κάτω δεξιά στην ιστοσελίδα opengov.gr (Γραφείου Πρωθυπουργού) υπάρχει ένας δεσμός (link) Ανασχεδιάζουμε : Labs>opengov.gr , ο οποίος σας οδηγεί σε έναν "μαγικό κόσμο".

Τι λέει αυτή η σελίδα; Διαβάστε και θαυμάστε:
"Μετά την παρουσίαση των προτάσεων στην ημερίδα του Μαρτίου περνάμε στην επόμενη φάση του Labs.OpenGov. Μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαρτίου μπορείτε να προτείνετε τι θεματολογία και αντικείμενο θα θέλατε να έχει η 2η φάση η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010.
Ημερίδα labs.OpenGov
H ημερίδα έγινε την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας", Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
Όλο το οπτικοακουστικό υλικό από την ημερίδα και από τις 15 προτάσεις που παρουσίασαν πολίτες, θα δημοσιευθεί στις επόμενες μέρες στο Labs.OpenGov.gr."
Υπήρχε δε και επιτροπή που εξέτασε τις προτάσεις:

Η επιλογή στηρίχθηκε σε τρία κριτήρια: α) την παρουσίαση της πρότασης στον δικτυακό τόπο http://labs.opengov.gr, β) στην δυνατότητα εφαρμογής της κάθε πρότασης και φυσικά, γ) στο ενδιαφέρον που προκάλεσε ανάμεσα στους επισκέπτες του δικτυακού τόπου (όπως αυτή απεικονίζεται στη «δημοτικότητα» που είχε και στα σχόλια που προκάλεσε.)

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από τους
Γιάννη Γιαναράκη, in.gr
Πέτρο Καβάσαλη, Παν. Αιγαίου και ΕΑΙΤΥ
Νεκτάριο Κοζύρη, ΕΜΠ
Χρήστο Μπούρα, Παν. Πατρών και ΕΑΙΤΥ
Γρηγόρη Χωματά, betaconcept


Τώρα ποιά είναι η 1η, ποιά η 2η και ποιά η 3η (και μακρύτερη) φάση δεν γνωρίζω.
Ποιό είναι το πρόγραμμα εργασίας, πλαίσιο αρμοδιοτήτων, που εντάσσονται όλες αυτές οι διαδικασίες, είναι ένα ζητούμενο.
Ποιός, γιατί και με ποιά απόφαση όρισε αυτή την επιτροπή, πάλι δεν ξέρω να σας πώ.
Γιατί στην επιτροπή συμμετέχει το "in.gr" και η "beta concept" ;; (Η BetaCONCEPT είναι μια νέα εταιρεία που επικεντρώνεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής υψηλής ποιότητας, και την ανάπτυξη λύσεων λογισμικού υψηλών προδιαγραφών)
Αυτή η επιτροπή και τα μέλη της αμείβονται ή εργάζονται αφιλοκερδώς;;

Ρε δεν μας παρατάτε με την "ανοικτή διακυβέρνηση" που κάθε άλλο παρά ανοικτή είναι, να κάνετε καμιά σοβαρή δουλειά και αφήστε τα παραμύθια περί "one stop shop" "one stop Gov", γιατί περισσότερο μου ακούγονται πρός "ΟΝΕ NIGHT STAND" !!!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: