ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.8.13

[VIDEO] Μονο στο Απεργιακό Πρόγραμμα της ΕΡΤ ακούγονται αυτά ! Ετσι Καλύπτουν τους Μεγάλους Φοροφυγάδες !


 το χωνι,@toxwni, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΤΟ ΧΩΝΙ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΦΟΡΟΙ

Από όλους τους μεγαλο-φοροφυγάδες που έβγαλαν τα δισεκατομμύριά τους στο εξωτερικό, έχουν ψάξει μόνο 178! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !
Ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ Γιώργος Χριστοφορίδης, προσκεκλημένος στην πρωινή εκπομπή του απεργιακού προγράμματος της ΕΡΤ, αποδεικνύει με έγγραφο-ντοκουμέντο του υπουργείου Οικονομικών ότι μέχρι σήμερα…
… Από όλους τους μεγαλο-φοροφυγάδες που έβγαλαν τα δισεκατομμύριά τους στο εξωτερικό, έχουν ψάξει μόνο 178!Από όλα τα δισεκατομμύρια που ταξίδεψαν και έφυγαν από την Ελλάδα (μόνο την περίοδο 2003-2011 βγήκαν 207 «βρώμικα» δισ.), μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει ΜΟΝΟ 150.000 ευρώ. Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Αρκεί να συγκεκριμενοποιήσουμε για ποια φοροδιαφυγή μιλάμε. «Φοροφυγάς» θεωρείται και ο μικροεπιχειρηματίας που δεν κόβει αποδείξεις για να επιβιώσει και τον ξεσκίζουν με όλη την υπόλοιπη φορολογία.
«Φοροφυγάς» είναι και ο μεγαλο-επιχειρηματίας που έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό και απολαμβάνει της πλήρους ασυλίας της κυβέρνησης.
Το έγγραφο που κρατά στα χέρια του ο Γιώργος Χριστοφορίδης δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες….








Σε ασκήσεις απόλυτης υποταγής υποβάλλει η τρόικα την κυβέρνηση!! Σαμαράς - Βενιζέλος εκτελούν κατά γράμμα το «πρόγραμμα θανάτου».

 dromos


 Του Δημήτρη Υφαντή
Από τον αργό θάνατο της κοινωνίας στο καθοδικό σπιράλ της ύφεσης, εδώ και μία τριετία, τώρα οι «προαπαιτούμενες δράσεις» ψηφίζονται και επιβάλλουν τους ξαφνικούς θανάτους στο όνομα των πολυπόθητων δόσεων αίματος στη μηχανή απομύζησης που εκτινάσσει το χρέος σε επίπεδα πάνω από 160%. Και μετά τα προαπαιτούμενα, ακολουθούν τα… προβλεπόμενα, δηλαδή η περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η σύνθλιψη του κατώτατου μισθού και η κατεδάφιση του εναπομείναντος ασφαλιστικού συστήματος.
Η έκθεση του ΔΝΤ και οι δηλώσεις του Γ. Βρούτση ομολογούν τα πάντα, κατά γράμμα. Πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά πως μετά τον κλονισμό της κυβερνητικής σταθερότητας από τη λαϊκή αντίδραση στο κλείσιμο της ΕΡΤ, δεν υπήρχε κανένα περιθώριο «ανακωχής», ενόψει της εκκρεμότητας των γερμανικών εκλογών.
Τα σοκ των εξευτελισμών
Η τρόικα όρισε με το σύνηθες ύφος και τη δοκιμασμένη μέθοδο των τελεσιγράφων τον «οδικό χάρτη» της κατεδάφισης του Δημοσίου και της αρπαγής των λαϊκών εισοδημάτων και περιουσιών (ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει δηλαδή). Όμως δεν της άρκεσαν αυτά. Έσφιξε κι άλλο τον κλοιό της επιτήρησης και των εκβιασμών. Η κατάτμηση των δόσεων αποδεικνύεται, σήμερα, ως η ωμή επιβολή μιας εξευτελιστικής άσκησης υποταγής για την κυβέρνηση Σαμαρά. Μέχρι ποιο βαθμό; Δεν υπάρχει τέλος, ούτε έλεος!
Ο Σόιμπλε ήρθε εδώ χωρίς επί της ουσίας να πει τίποτε καινούργιο, παρά μόνο επιβεβαιώνοντας την απόλυτη επικυριαρχία της χώρας του. Κι από το Βερολίνο απείλησε με στέρηση της δόσης της… δόσης, γιατί η κυβέρνηση υπολείπεται στη συμμόρφωση με τις περίφημες προαπαιτούμενες δράσεις.
Η αλαζονεία και η ωμότητα, αναμφισβήτητα, χαρακτηριστικά της ηγεμονικής πολιτικής της γερμανικής ολιγαρχίας, δεν ερμηνεύονται βέβαια παραμένοντας στην ψυχολογική σφαίρα μιας Μέρκελ και ενός Σόιμπλε. Η πηγή δεν είναι άλλη από την εμμένουσα ασφυξία της κρίσης χρέους στην Ε.Ε. Η αστάθεια επιτείνεται στον ευρωπαϊκό Νότο, κι η προαναγγελία «ανάπτυξης» κατά 0,1% στην Ευρωζώνη αποτιμήθηκε ως αισιόδοξη είδηση! Αν, επίσης, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θεωρείται ως κορυφαία επιτυχία του προγράμματος, τότε δεν απαιτούνται άλλα επιχειρήματα για να στοιχειοθετήσουν πως μαζί με το succes story έχει τελειώσει και το παραμύθι του «μετά» τις γερμανικές εκλογές. Συνεπώς, ποια άλλη επιλογή είχε η τρόικα παρά την επιτάχυνση του καταιγιστικού «σοκ και δέος» που υφίσταται η χώρα και μάλιστα υπό τους όρους του κυνικού εξευτελισμού αυτών των ημερών;
Στην πολιτική αποτίμηση της πρώτης φάσης, μετά τον εξαναγκαστικό «ανασχηματισμό» για την επιβίωση μιας κυβέρνησης-βιτρίνας της τρόικας και σωσιβίου της διαπλοκής, θα πρέπει να τονιστεί ένα ακόμη, όχι δευτερεύον στοιχείο. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βρίσκεται εκτεθειμένη και εγκλωβισμένη στη διελκυστίνδα των ανταγωνισμών και των γεωπολιτικών επιδιώξεων μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ. Τον Σόιμπλε ακολούθησε ο αμερικανός υπ. Οικονομικών, ενόψει της επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ. Αυτό το «ράλι» επαφών δεν μπορεί να αποδοθεί απλώς στο διπλωματικό πρωτόκολλο των διεθνών σχέσεων της χώρας, καθώς εκτός της περιπλοκής των ενεργειακών δρόμων και των κοιτασμάτων, στο σύνολο των ανοιχτών εθνικών ζητημάτων από το Αιγαίο ώς τα Σκόπια και την Κύπρο, οι εντάσεις αναβαθμίζονται.
Τα σοκ των «εκτελέσεων»
Από την εκπλήρωση του συμβολαίου εκτέλεσης και μόνο εξαρτά την επιβίωσή της η κυβέρνηση, λαβωμένη ήδη από τις πρώτες δοκιμασίες της.
Ο υφ. Παιδείας, Σ. Κεδίκογλου, ομολόγησε εντός της Βουλής πως νομοθετεί κατά γράμμα όσα υπαγορεύουν οι δανειστές. Όχι, αυτά δεν θεωρήθηκαν κατάντια, ούτε ευτελισμός του κοινοβουλευτισμού. Ποιο μέλλον όμως μπορεί να έχει μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία νομοθετώντας με αλλεπάλληλα σοκ; Όσο σκληραίνει η επιβολή του ειδικού καθεστώτος των Μνημονίων και εξαλείφονται ολοσχερώς τα περιθώρια επιλογών για την κυβέρνηση, τόσο το επιτελείο του πρωθυπουργού σφίγγει τα λουριά με φτηνούς εκβιασμούς απέναντι στην ίδια την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Παρά τις απειλές περί άμεσης προκήρυξης εκλογών ανά πάσα στιγμή, αν καταψηφιστεί «κρίσιμο» νομοσχέδιο, δύο βουλευτές της Ν.Δ. δήλωσαν «παρών» στην τροπολογία για τους εκπαιδευτικούς. Αντιμετώπισαν επίπληξη και λεονταρισμούς περί διαγραφών, «αν επαναληφθεί». Ο εσωκομματικός κλεφτοπόλεμος δεν είναι η μόνη διάσταση εδώ. Τα αδιέξοδα του καταδικαστικού προγράμματος θα αντανακλώνται όλο και πιο εμφατικά εντός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κλυδωνίζοντας τη φαινομενική κυβερνητική σταθερότητα.
Οι Σαμαράς και Βενιζέλος νιώθουν πολύ καλά την απειλή και γι’ αυτό το λόγο εκτός από το να σφίγγουν τα λουριά στους «δικούς του» ο καθένας, ετούτοι σφίγγονται και μεταξύ τους.
Είναι εντυπωσιακός ο ξαφνικός ενδοκυβερνητικός έρωτάς τους, ακόμη και με δημόσιες δηλώσεις. Άραγε, έπρεπε να μείνουν οι… δυο τους για να το αντιληφθούν;




Πηγή: Εφημερίδα «Δρόμος» της Αριστεράς




Πηγή: Εφημερίδα «Δρόμος» της Αριστερά

Κυβέρνηση υποτέλειας σε φόντο εθνικού διχασμού

Ενσωματωμένη εικόνα 1
του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
Τα μνημόνια και οι πρωτοφανείς «συμβάσεις», που δεσμεύουν την χώρα από την άνοιξη του 2010, είναι ο απόλυτος οδικός χάρτης της νεοφιλελεύθερης τυραννίας, του Δόγματος του Σοκ, που οδηγούν τελικά στην αντιδημοκρατική εκτροπή. Το πρώτο σχετικό πείραμα έγινε την δεκαετία του ’70 στην Χιλή με την χούντα του Πινοσέτ για να λεηλατηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας, τον οποίο εποφθαλμιούσαν τα αρπακτικά των πολυεθνικών.
Σήμερα, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με την βαριά φορολογία, τα χαράτσια, τις απολύσεις, το γενικό ξεπούλημα και τις αυταρχικές συμπεριφορές, που κορυφώθηκαν με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, επιχειρεί να βαδίσει στην ίδια αντιλαϊκή και αντεθνική ατραπό, έχοντας ζηλώσει την «δόξα» του αιμοσταγούς δικτάτορα της Χιλής.
Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη όπως διαχειρίζεται την εξουσία, όχι μόνο γιατί είναι πλήρως υποταγμένη στις επιταγές των τοκογλύφων, όχι μόνο για τον πρωτοφανή αντιλαϊκό και ξενόδουλο χαρακτήρα της, αλλά και γιατί επιδεικνύει έναν διχαστικό ρεβανσισμό απέναντι στην κοινωνία.
Η αναζωπύρωση του διχαστικού, ρεβανσιστικού λόγου με πρωταγωνιστές ακόμα και υπουργούς της σημερινής συγκυβέρνησης, έρχεται την ώρα ακριβώς που οι λαϊκές αντιδράσεις πολλαπλασιάζονται και πλησιάζει η ώρα του ξεσπάσματος. Παληά μου τέχνη κόσκινο το «διαίρει και βασίλευε» για τους υπηρέτες των ξένων συμφερόντων στον τόπο μας.
Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος του εμφυλίου που μια ακροδεξιά αντίληψη, μέσα κι έξω από το Μαξίμου, προσπαθεί να υφαρπάξει τα ηνία της χώρας (οι γέφυρες προς την Χ.Α. δεν έγιναν τυχαία) ξεθάβοντας από τα σεντούκια της νεώτερης ιστορίας μας τον εμφυλιοπολεμικό λόγο, κάτι που η μεταπολιτευτική συντηρητική παράταξη, την οποία χρησιμοποιούν ως όχημα, δεν το τόλμησε ούτε το επιδίωξε ποτέ.
Το σκεπτικό της γερμανόφιλης νομενκλατούρας, που θεωρεί τον εαυτό της «αναμορφωτή» του τόπου, είναι να επιβάλει τις ούλτρα νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις» και την προτεσταντική εργασιακή ηθική στην ελληνική κοινωνία, να τιμωρήσει τους ατίθασους, «τεμπέληδες», Έλληνες εργαζόμενους για τα «προνόμια» που τους εξασφάλιζαν μια αξιοπρεπή ζωή και να τους παραδώσει στον εξαθλιωμένο «παράδεισο» των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) της γερμανικής επικυριαρχίας.
Στα πλαίσια αυτά, διαφαίνονται βλέψεις για την ανασυγκρότηση μιας «εθνικόφρονης» παράταξης που θα ενσωματώνει στελέχη από τις παρυφές της Χρυσής Αυγής μέχρι το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ και θα θυμίζει έναν δεξιό «Συναγερμό» της μετεμφυλιακής δεκαετίας του ‘50 με ακραίο νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό και χωρίς τον εθνικό έλεγχο της οικονομίας.
Δεν είναι τυχαίο που, από την είσοδο του Αντώνη Σαμαρά στου Μαξίμου, αναζωπυρώθηκαν οι εμφυλιοπολεμικές αναφορές, ο ακροδεξιός ρεβανσιστικός λόγος απέναντι στην αριστερά, η στοχοποίηση της αντιχουντικής γενιάς, οι πατριδοκάπηλες κορώνες για την σημαία και την πατρίδα που, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, δεν έχουν καμμία σχέση με το πατριωτικό προφίλ της «αδικοχαμένης» Πολ.Αν., αλλά θυμίζουν περισσότερο τον ιδεολογικό ξιπασμό και ξεπεσμό των δωσιλογικών ταγμάτων της ναζιστικής κατοχής.
Η κυβέρνηση Σαμαρά χαρακτηρίζεται ως «το σκυλάκι της Μέρκελ» στην Ε.Ε., την ώρα που ο ρόλος της Γερμανίδας πρωθυπουργού στην καταστροφή της Ευρώπης καυτηριάζεται έντονα και μέσα στην ίδια την χώρα της. Το νεύμα της φράου Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά την τελευταία συνάντηση των Ευρωπαίων στο Βερολίνο, για να σταθεί πίσω της έγινε αντικείμενο πολλών σατιρικών σχολίων.
Η οποιαδήποτε «πατριωτική» αξιοπιστία του κ. Σαμαρά και του επιτελείου του έχει χαθεί από την κρύα εκείνη νύχτα του Νοέμβρη του 2010, όταν αποφάσισαν να προστεθούν στο ρόστερ των «δαρμένων σκυλιών» της φράου Μέρκελ και του τραπεζικού 4ου Ράϊχ που δυναστεύουν την πατρίδα μας.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, υπολογίζουν χωρίς τον «ξενοδόχο» και δεν πρόκειται να σωθούν ούτε με τους ανόητους αυτοσχεδιασμούς τους, ούτε με τις τρομολαγνικές φανφάρες, γιατί οι αντιδράσεις που ξεσηκώνονται ήδη είναι τεράστιες και μετά το φθινόπωρο ο λαός, σαν αφηνιασμένος χείμαρρος, θα παρασύρει τα πάντα.
ΕΡΤ: το κυβερνητικό πραξικόπημα καμπή για το λαϊκό κίνημα
Το κυβερνητικό πραξικόπημα της ΕΡΤ ήταν η πρώτη προσπάθεια της ομάδας των «προεδρικών» της ΝΔ να ελέγξουν τις εξελίξεις, εκβιάζοντας ακόμα και πρόωρες εκλογές μέσα στον Ιούλιο. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από τις αποκαλύψεις που έγιναν στην συνέχεια. Σε δύο τουλάχιστον συνεντεύξεις του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στην κρίση του Ιουνίου, ισχυρίστηκε ότι ο Αντ. Σαμαράς εκείνες τις ημέρες είχε επιλέξει «να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές»! Το newsbomb.gr, στις 11/07, δημοσίευσε τις γνώμες δύο πολύ στενών συνεργατών του Σαμαρά, που επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.
Πείθοντας τον πρωθυπουργό ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ευοίωνες, οι στενοί συνεργάτες του σχεδίαζαν να απευθυνθούν ξανά στα φοβικά σύνδρομα εκείνου του κομματιού της μεσαίας τάξης –μεσαία και ανώτερα εισοδηματικά στρώματα- που παραλύουν μπροστά στον κίνδυνο της ακυβερνησίας και τον φόβο της εγκατάλειψης από τους Ευρωπαίους «εταίρους».
Όσο κι αν φαίνεται εξωφρενικό, για την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, που έχουν υποστεί τις δεινές συνέπειες των μνημονίων και τελεσίδικα τα θεωρούν αδιέξοδα, υπάρχει ακόμα ένα υπολογίσιμο κοινωνικό στρώμα που είναι δυσαρεστημένο μεν, αλλά παραμένει αθεράπευτα εξαρτημένο από συντηρητικά και «ευρωλιγούρικα» αντανακλαστικά. Αυτούς τους βολεμένους και φοβισμένους πολίτες επιχείρησε να συσπειρώσει ο Σαμαράς με τον «τσαμπουκά» της ΕΡΤ και την θεωρία των «δύο άκρων», την οποία έχει αναγάγει σε πιλότο της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Με αυτή την κοντόθωρη λογική, οι υπεύθυνοι του πολιτικού σχεδιασμού στο Μαξίμου έριξαν την «ζαριά» της ΕΡΤ στοχεύοντας την καρδιά του κρατικού λεβιάθαν, τους δημοσιογράφους και τους υπάλληλους της δημόσιας τηλεόρασης, που είναι καλά συνδικαλισμένοι αλλά έχουν και καλύτερη πρόσβαση στην κοινή γνώμη σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους προς απόλυση (ΠΟΕ-ΟΤΕ, ΕΑΒ, κλπ).
Αν η κίνηση πετύχαινε, τότε θα σήμαινε ότι έχουν «ρίξει στο καναβάτσο» τον ελληνικό λαό, όπως διατείνονταν σύμβουλοι του πρωθυπουργού, και τότε ο δρόμος για τις γενικευμένες απολύσεις, για να ταϊστεί με άφθονο αίμα Ελλήνων εργαζομένων ο μνημονιακός μινώταυρος θα ήταν ανοικτός. Αν συναντούσαν αντιδράσεις, όπως και έγινε, το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ θα επέλεγε την στρατηγική της έντασης εκβιάζοντας τους κυβερνητικούς εταίρους με το φάσμα μιας οδυνηρής ήττας σε πρόωρες εκλογές και τους συντηρητικούς εκλογείς με την εικόνα μιας αποφασιστικής κυβέρνησης που είναι έτοιμη να τα βάλει με την …ανεύθυνη αριστερά και το συνδικαλιστικό κατεστημένο.
Στα πλαίσια αυτού του σεναρίου, οι εντεταλμένοι «μεταρρυθμιστές» της Συγγρού διαβεβαίωναν τον Αντ. Σαμαρά ότι η ΝΔ θα ερχόταν πρώτη στις εκλογές, κινούμενη σε ποσοστά άνω του 30%, τα οποία θα μπορούσαν να αυξηθούν αισθητά σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, δίνοντας ακόμα και αυτοδυναμία.
Η κίνηση αιφνιδιασμού της κυβέρνησης απέτυχε, αφ’ ενός με διότι δεν υπολόγισαν σωστά την μαζική αντίδραση του ελληνικού λαού που έχει φτάσει στα όριά του, και αφ’ ετέρου διότι είχαν υπερεκτιμήσει την προσωρινή «νίκη» τους επί των καθηγητών και της ΟΛΜΕ τον Μάϊο λόγω της αναδίπλωσης των κομμάτων της αριστεράς.
Αυτή την φορά, όμως, όχι μόνο δεν υποχώρησαν τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις, αλλά, αντίθετα, από την πρώτη στιγμή έτρεξαν όλοι, μαζί με τα διάφορα κινήματα, στο ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που προχώρησαν στην αυτοδιαχείριση της δημόσιας τηλεόρασης.
Παράλληλα, το τελικό χτύπημα στους σχεδιασμούς του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος δόθηκε από ισχυρά ντόπια και ξένα κέντρα αποφάσεων, που έχουν άλλα πλάνα και χρονοδιαγράμματα από τους αλαζονικούς και πολωτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης.
Η αντίσταση των εργαζομένων στην ΕΡΤ στα σχέδια της διάλυσης του δημόσιου τομέα, το βήμα της λειτουργικής αυτοδιαχείρισης που έκαναν και η λαϊκή συμπαράσταση επί τόσες εβδομάδες αποτέλεσαν αναμφισβήτητα ένα σημείο καμπής στην ανάπτυξη του αντιμνημονιακού-αντικατοχικού κινήματος από εδώ και πέρα.
Πρώτον, λειτούργησε αφυπνιστικά και συσπειρωτικά για τις οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος που, μετά τις τελευταίες συγκρούσεις του περσινού Νοέμβρη, έδειχναν ναρκωμένες. Είδαμε, έτσι, την θετική εικόνα στο προαύλιο της ΕΡΤ να συμμετέχουν από κοινού οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ., μαζί με τα κινήματα της πλατείας, ΕΠΑΜ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις. Δεύτερον, ένοιωσαν πλέον και άλλα πληττόμενα μεσαία κοινωνικά στρώματα, που μέχρι τώρα είχαν κάποια σχετική ασφάλεια, το μέγεθος της επίθεσης που δέχεται η κοινωνία και μπήκαν στον κοινό αγώνα. Τρίτον, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού συνειδητοποίησε ότι η υποταγή στην τρόϊκα και η εφαρμογή των μνημονίων σημαίνει το σταδιακό τέλος της δημοκρατίας.
Ενσωματωμένη εικόνα 2
Η ΕΡΤ ήταν η αρχή του νέου κύκλου της κοινωνικής καταστροφής που, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των τοκογλύφων και της παρασιτικής ελίτ, περιλαμβάνουν το κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων και άλλων οργανισμών σε όλη την χώρα. Κλάδος με τον κλάδο, εργαζόμενος με τον εργαζόμενο στοχοποιούνται ένας-ένας κι εξοντώνονται, γι’ αυτό καταλαβαίνουν πλέον ότι πρέπει να γίνουν αγωνιστές, συμμαχητές στον αγώνα για την δημοκρατία, την σωτηρία και αναγέννηση της χώρας.
Η υπό λειτουργική κατάληψη ΕΡΤ έδωσε, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, την δυνατότητα στο λαϊκό κίνημα να αναμετρηθεί με το καθεστώς από θέση ευνοϊκή. Το ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής κατέστη από τις πρώτες ημέρες ένα σύμβολο αντίστασης του ελληνικού λαού παγκόσμιας εμβέλειας, κι έτσι πρέπει να συνεχίσει.
Απέναντι σε ένα καταρρέον καθεστώς που πανικόβλητο αυτογελοιοποιείται, όπως συνέβη με την απερίγραπτη ΝΕΡΙΤ ή ΕΔΤ ή ΔΤ, οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεπεράσουν τα συντεχνιακά τους αιτήματα, να πολιτικοποιήσουν ξεκάθαρα τον αγώνα τους για να ανατραπεί μια ώρα αρχύτερα η κατοχική συγκυβέρνηση Σαμαρά και η πολιτική των μνημονίων.
Η ΕΡΤ πρέπει να τεθεί υπό κατάληψη από τους ίδιους τους πολίτες και τα αντιμνημονιακά κινήματα που, μαζί με τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, μουσικούς και τεχνικούς, θα καλέσουν όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους, τους ανέργους και τους απολυμένους, τα εργατικά σωματεία και τους επαγγελματικούς συλλόγους να συγκροτήσουν το στρατηγείο της αντίστασης. Να γίνει ένα νέο «Πολυτεχνείο» που, υπό πολύ καλύτερους όρους πρόσβασης στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη, θα μπορέσει να ανατρέψει το σημερινό αντιδημοκρατικό καθεστώς και να αποτρέψει τα επερχόμενα δεινά πριν είναι αργά, αλλιώς η μελλοντική καταστροφή θα είναι χειρότερη του ’74.
Όλα αυτά είναι ανοικτά την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, συζητιούνται καθημερινά στην ΕΡΤ ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και από την έκβαση της κατάληψης θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η πορεία των γεγονότων μετά τον Σεπτέμβρη.
Το success story ... της παράδοσης της χώρας
Η κοινωνική ταπείνωση της χώρας, χάρη στο …success story της κυβέρνησης Σαμαρά, ολοκληρώνεται και με την εθνική ταπείνωση καθώς γύρω μας εξελίσσεται πυρετωδώς ένα μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι που οξύνεται λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει καμμία κατανόηση αυτού του παιχνιδιού.
Θριαμβολογούν οι υπουργοί τους για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, που μας συνδέει με το αζέρικο αέριο δια μέσου Τουρκίας, την οποία οι δύο «πρωθυπουργεύοντες» πολιτικοί, Αντώνιος και Ευάγγελος, ανήγγειλαν ως τεράστια εθνική επιτυχία, συνεχίζοντας το παραμύθι του «success story».
Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να φαίνεται καλή η συγκεκριμένη ενεργειακή συμφωνία που μας βάζει στον ενεργειακό χάρτη, αλλά στον ενεργειακό χάρτη παίζει ρόλο από ποια θέση εντάσσεσαι.
Και εδώ, απ’ ό,τι φαίνεται, βρισκόμαστε πίσω από την Τουρκία και την Αλβανία, ιδίως μετά την εκλογή του Έντυ Ράμα ως νέου ηγέτη της τελευταίας, ο οποίος ζήτησε η προηγούμενη συμφωνία για το Ιόνιο να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο περιφερειακής συμφωνίας, βάζοντας στο ενεργειακό παιχνίδι του Ιονίου και την Τουρκία.
Με την επιλογή του ΤΑΡ, η Ελλάδα μπαίνει σε μια περιοχή ελέγχου από την Τουρκία, την ώρα μάλιστα που χάνεται η σχέση με το ρωσσικό φυσικό αέριο και ο αγωγός δεν θα πληρώνει στο ελληνικό κράτος τέλη διέλευσης.
Υποβαθμίζει επίσης γεωπολιτικά την χώρα γιατί θα υπονομεύσει την σχέση της Ελλάδας με το κυπριακό και ισραηλινό πετρέλαιο εάν οι αντίστοιχοι αγωγοί θα συνδεθούν με τον ΤΑΡ. Ο ΤΑΡ, με απλά λόγια, αναβαθμίζει κυρίως τον ρόλο της Τουρκίας στον εφοδιασμό της Γηραιάς Ηπείρου με φυσικό αέριο από τις περιοχές Κασπίας και της Μέσης Ανατολής και μειώνει την εξάρτησή της από το ρωσσικό φυσικό αέριο.
Άλλα σκοτεινά σημεία γύρω από τον αγωγό ΤΑΡ είναι κατά πόσον θα υπάρξει δέσμευση στην συμφωνία για να προσληφθούν από την κοινοπραξία του αγωγού Έλληνες εργάτες. Βέβαια, το μείζον ζήτημα είναι κατά πόσον η Ελλάδα θα είναι σε θέση αύριο να εκπονήσει ένα δικό της σχέδιο οικονομικής σωτηρίας και εθνικής στρατηγικής μέσα από την ανατροπή της σημερινής κατοχής, αλλιώς η Τουρκία θα «κλείνει» όποτε θέλει την κάνουλα, καθιστώντας μας δέσμιους των νεοοθωμανικών της βλέψεων.
Στην Ελλάδα σήμερα, η κοινωνική καταστροφή και η συρρίκνωση της ανεξαρτησίας μας, που έχει συντελεσθεί και πρόκειται να επιταχυνθεί, με εντολές Βερολίνου και νομοθετικά πραξικοπήματα των εδώ Κουΐσλινγκ, πλησιάζει σε ένα οριακό σημείο.
Οι ανησυχητικές εξελίξεις στον περίγυρο της Μεσογείου, σε συνδυασμό με τους διεθνείς γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς, είναι πολύ πιθανόν πλέον να δρομολογήσουν συνθήκες έντασης στο Αιγαίο.
Η σημερινή κυβέρνηση-μπούφα θυμίζει την τελευταία κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου της χούντας, που παρέδωσε την Κύπρο στον όλεθρο. Ένας ακόμη λόγος που χρειάζεται να επαγρυπνούμε τους επόμενους μήνες είναι οι πιθανές εμπλοκές στα εθνικά θέματα και δη στο Αιγαίο, όπου οι δωσιλογικές κυβερνήσεις έχουν ουσιαστικά παραχωρήσει τον ενεργειακό του πλούτο με τις μνημονιακές συμβάσεις και απομένει η «σκηνοθεσία» της παράδοσης, όπως στην Κύπρο.
Η μόνιμη εγκατάσταση του ιδρύματος Soros στην Ελλάδα, ανάμεσα στο επιτελείο του οποίου φημολογείται ότι θα υπάρχουν και άνθρωποι του Wikileaks, δημιουργεί εύλογες υπόνοιες για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και για τις «αποκαλύψεις» ή προβοκάτσιες που θα τις προκαλέσουν.
Αν συμβούν τέτοια ακραία γεγονότα, τότε, με δεδομένη την οικονομική κατάρρευση στη Νότια Ευρώπη και τον επερχόμενο λαϊκό ξεσηκωμό στην Ελλάδα, μπορεί να υπάρξει ένα ντόμινο πολιτικών εξελίξεων, ανάλογο αυτών της μεταπολίτευσης. Ο δωσιλογισμός κατακρημνίζεται αργά ή γρήγορα, το μέγεθος της εθνικής καταστροφής και οι συνθήκες κοινωνικής ανισότητας που διαμορφώνονται στην πατρίδα μας θυμίζουν εποχές …Λουδοβίκων. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το εύρος των αντιδράσεων και την οργή του λαού, όταν αποφασίσει να κινηθεί. 


 Leonidas C. Aposkitis

Βαρύς ο πέλεκυς του ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2014

 
Φόροι ύψους 4,15 δισ. ευρώ θα καταλογιστούν σε 5,6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων το 2014, οι οποίοι θα πρέπει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν και το νέο έντυπο Ε9.

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα επιβληθεί το επόμενο έτος (εφόσον επέλθει συμφωνία με την τρόικα) θα επιβαρύνει το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα πληρώσουν στην εφορία υψηλότερους φόρους για τα ακίνητα που κατέχουν σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά.

 Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των τεχνικών κλιμακίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στους ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταλογιστούν φόροι ύψους 4,15 δισ. ευρώ. Ωστόσο, εκτιμούν ότι από το ποσό αυτό θα εισπραχθεί το 70%, δηλαδή 2,9 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 1,25 δισ. ευρώ θα καταστούν ληξιπρόθεσμα σύμφωνα με τις προβλέψεις των πιστωτών μας, τα οποία η φορολογική διοίκηση θα κληθεί να τα εισπράξει πιέζοντας τους υπόχρεους ακόμα και με κατασχέσεις ακινήτων. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη βεβαίωση φόρων ύψους 3,27 δισ. ευρώ για να εισπραχθούν έσοδα 2,7 δισ. ευρώ. Η αμφιβολία όμως που εκφράζεται τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο από το ΔΝΤ οδήγησαν την κυβέρνηση στην αύξηση των 33 συντελεστών που θα συνοδεύουν τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ με την έκθεση που δημοσιοποίησε εκφράζει αμφιβολίες για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοσθεί το 2014 και ζητά από την κυβέρνηση να ξανασκεφθεί τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος, δηλαδή του ειδικού τέλους ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Βέβαια, εφόσον αποφασισθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να λυθούν τα θέματα αντισυνταγματικότητας του ειδικού τέλους ακινήτων που λήγει σύμφωνα με τον νόμο στο τέλος του 2013.

Οι φόβοι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ότι δεν θα καταφέρει η κυβέρνηση να εισπράξει τον ενιαίο φόρο ακινήτων το 2014 ανάγκασε το οικονομικό επιτελείο να αυξήσει τους συντελεστές με τους οποίους θα φορολογηθούν τα ακίνητα το επόμενο έτος. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν περισσότερους φόρους σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά. Η εξέλιξη αυτή θα δοκιμάσει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, οι οποίοι θα κληθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή. Βέβαια, δεν αποκλείεται να τεθεί το δίλημμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων: θέλετε τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα σας κοστίσει 4,15 δισ. ευρώ ή το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακίνητων και να συνεχίσετε να το πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που κοστίζει 2,25 δισ. ευρώ;

Οι φόροι ύψους 4,15 δισ. ευρώ θα προέλθουν:


• Αστικά ακίνητα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.) 2,27 δισ. ευρώ.

• Οικόπεδα φυσικών προσώπων 786,1 εκατ. ευρώ.

• Εμπορικά ακίνητα (νομικών προσώπων) 272,9 εκατ. ευρώ.

• Επαγγελματικά ακίνητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων 505,6 εκατ. ευρώ.

• Οικόπεδα νομικών προσώπων 81,2 εκατ. ευρώ.

• Ακίνητα Νομικών Προσώπων 68,5 εκατ. ευρώ. • Αγροτεμάχια 158,8 εκατ. ευρώ. Το νέο φορολογικό πλαίσιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων προβλέπει ότι:

• Θα ακολουθηθεί παρόμοια μεθοδολογία με το ειδικό τέλος ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, χρησιμοποιώντας την τιμή ζώνης του ακινήτου, το μέγεθος του κτιρίου, καθώς και ενός συντελεστή ηλικίας.

• Αύξηση του αριθμού των ζωνών και αύξηση των συντελεστών από 9 σε 33 σε σύγκριση με το υφιστάμενο καθεστώς.

• Προοδευτική κλίμακα για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ακινήτων. Οσο αυξάνεται η τιμή ζώνης τόσο θα αυξάνεται και ο συντελεστής. Φοροελαφρύνσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους.

• Επέκταση της φορολογικής βάσης σε εμπορικά, βιομηχανικά και γεωργικά ακίνητα που θα συμμετάσχουν στη φορολογική επιβάρυνση με 25-30%. Τα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν ότι ο νέος ενιαίος φόρος «κουβαλά» σημαντικούς περιορισμούς που μεταφέρθηκαν από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Αναφέρουν ότι ο νέος φόρος θα πρέπει να θεωρηθεί ως μεταβατικός και υποστηρίζουν ότι σε 2-3 χρόνια θα αναθεωρηθεί. Τα μειονεκτήματα που εντοπίζουν περιλαμβάνουν:

• Ο φόρος βασίζεται στα δικαιώματα ιδιοκτησίας και όχι στο σύνολο της περιουσίας (π.χ., εάν δύο άτομα κατέχουν από κοινού ένα ακίνητο, κάθε άτομο αξιολογείται βάσει του μεριδίου ιδιοκτησίας της).

• Η διαχείριση του φόρου εξαρτάται από την αυτο-αξιολόγηση, δεδομένης της έλλειψης Κτηματολογίου

• Η μέθοδος για τον υπολογισμό του φόρου δεν συσχετίζεται με την αγοραία αξία του ακινήτου. Δηλαδή δεν έχει γίνει η αναγκαία εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές αξίες.

• Το 40% των εσόδων από τον νέο φόρο προέρχεται από τους ιδιοκτήτες που φορολογούνται με τους τρεις κατώτερους συντελεστές.

 
 

Στην Πάρο ψάχνουν την Όλγα να την δείρουν! 17 εκατ. τουρίστες>Το μεγαλύτερο επικοινωνιακό τρυκ μετά το Αγαπάτε Αλλήλους.









Τελικά μήπως τα 17 εκατ. Τουριστών του φετινού καλοκαιριού ήταν το καλύτερο επικοινωνιακό κόλπο μετά το “Αγαπάτε Αλλήλους”;
Μήπως  οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι της Όλγας που την έχουν φέρει πρώτη σε δημοφιλία υπουργό πρέπει να πάρουν το βραβείο της χρονιάς στην κατηγορία “Πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει”;
Κι αυτό γιατί η Αθήνα για παράδειγμα ως τα μέσα Ιουλίου ήταν άδεια από τουρίστες-αν εξαιρέσεις τον Ταμήλο στην περίπτωση του οποίου μιλάμε για εσωτερικό τουρισμό- όπως επίσης και δημοφιλείς ιστορικοί προορισμοί όπως η Επίδαυρος.
Με εξαίρεση κάποια νησιά που έχουν μεγάλα αεροδρόμια και δέχονται πτήσεις τσάρτερς ή αποτελούν προορισμούς για μεγάλα κρουαζιερόπλοια όλα τα υπόλοιπα είναι πεθαμένα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πάρος για την οποία ένα ζευγάρι με αυτοκίνητο πρέπει να πληρώσει ακριβώς 300 ευρώ για εισιτήρια πήγαινε έλα. Αν έχει και παιδιά καλύτερα να τα πετάξει στη θάλασσα.
Παρόλα αυτά πολλοί από τους επιχειρηματίες του νησιού δεν χαμπαριάζουν και ακόμη και αυτή την περίφημη μείωση του ΦΠΑ την γράφουν εκεί που δεν παίρνει φως.
Έτσι οι ξαπλώστες στην Σάντα Μαρία της Πάρου (που στο μεταξύ φυσάει συνεχώς και παράλληλα με το ψέκασμα του Δένδια γίνεσαι κουδούνα και βλέπεις την Τζάκρη Κιμ Μπάσινγκερ στο 91/2 Εβδομάδες) έχουν 8 ευρώ και στη Χρυσή Ακτή 7 ευρώ. Το μικρό μπουκαλάκι νερό (μάρκα μ΄ έκαψες) το πουλάνε οι μπαγάσηδες 1 ευρώ κι ακόμη δεν τους έχει συλλάβει αυτό το σκληροτράχηλο αγόρι ο Χάρης Θεοχάρης.
Πέρυσι έκανα κατά μέσο όρο 300 ευρώ τη μέρα μόνο από τους καφέδες στην παραλία…Φέτος πολύ λιγότερα” μας λέει η Αγγελική που δουλεύει σε ξενοδοχείο στη Νέα Χρυσή Ακτή.
-Έχει σαφώς λιγότερο κόσμο από πέρυσι…”, θα μας πει και ο Γιάννης που κάνει την ίδια δουλειά σε ξενοδοχείο της Χρυσής Ακτής.
Για λιγότερο κόσμο στο νησί κάνει λόγο και η Μαρία που δουλεύει στον (διάσημο) Ξυλόφουρνο.
Όλοι σχεδόν στην Πάρο αναρωτιούνται που είναι τα 17 εκατ. Τουρίστες ενώ ο δήμαρχος, μπασμένος στα κόλπα της μικροπολιτικής, κάνει λόγο για τσουνάμι Κινέζων τουριστών που τους βλέπει μόνο ο ίδιος.  Αυτό το παραμύθι εξιστορούσε στην κάμερα του ΑΝΤ1 (Σκορδά-Λιάγκας) καθώς γυρνούσε τα σοκάκια καμαρωτός καμαρωτός...
Πηγή

Χαρείτε τώρα το #Success_Story γιατι από το 2014 θα σας πάρουν τα Σπίτια για χρεη από €300


Δεν κρατιούνται με τίποτα: Έρχονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας από το 2014

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς προανήγγειλε την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1-1-2014.

Αποδεικνύεται έτσι το αυτονόητο: όλοι οι “παπαγάλοι”, κυβερνητικοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι που έσπευδαν να ρίξουν το θέμα στην επικαιρότητα, απλώς προετοίμαζαν το έδαφος για μια προειλημμένη απόφαση. Όχι της ελληνικής κυβέρνησης, βέβαια. Των πραγματικών αφεντικών αυτού του τόπου. Των δανειστών.

Ο Σκόρδας δηλώνει πως γίνεται κουβέντα για θέσπιση κριτηρίων (κοινωνικά κριτήρια(άνεργοι, πολύτεκνοι), εισοδηματικά κριτήρια, χρονική διάρκεια «παγώματος» πλειστηριασμού, έκταση ακινήτου, ύψος δανείου) αλλά αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Η “καλή” κυβέρνηση κάνει κουβέντες για να σώσει τους πολίτες, η “κακή” τρόικα όμως είναι ανένδοτη.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΚΙΟΥΡΗΤΑΔΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ!!! ( Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ..ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΜΠΑΣΚΙΝΕΣ...ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ..ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ)

Αστυνομικοί Σταματούν Πολίτες Και Τους Ελέγχουν Αν Χρωστούν Στην Εφορία, Στη Λάρισα


Δεν έχει ξαναγίνει... Περιστατικό που μας περιέγραψε αναγνώστης του press-a έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο κέντρο της πόλης της Λάρισας και συγκεκριμένα στην Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν διερχόμενοι με το αυτοκίνητό τους πατέρας και γιος, ο δεύτερος οδηγούσε το όχημα στο οποίο επέβαιναν και στα καλά καθούμενα στην κυριολεξία, τους σταμάτησε αστυνομικός με μηχανή (της ομάδας ΖΗΤΑ, όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά), χωρίς να υπάρχει μπλόκο - το τονίζουμε - και τους ζήτησαν ταυτότητες.

Όχι δεν ήθελαν απλά να κάνουν τον καθιερωμένο έλεγχο (που πολύ σωστά πράττουν και τον κάνουν), αλλά τους ρώτησαν αν οφείλουν στην εφορία. Έκπληκτοι οι δύο άντρες τους απάντησαν "όχι" και τότε ο αστυνομικός αφού επικοινώνησε με τα κεντρικά έκανε διασταύρωση στοιχείων και αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν "καθαροί", δηλαδή δεν χρωστούν στην εφορία, τους επέτρεψαν να φύγουν, επιστρέφοντας τους τις ταυτότητες.

Ναι, καλά καταλάβατε, και αν σκεφτήκατε ότι πρόκειται για τρομοκρατία, την ίδια σκέψη κάναμε και εμείς όταν πληροφορηθήκαμε το γεγονός. Αν είναι δυνατόν, εκεί έχουν φτάσει, να σταματούν κοσμάκη στον δρόμο για να διαπιστώσουν αν χρωστούν στην εφορία;

Και αν οφείλουν τελικά κάποιο ποσό, μικρό σας λέμε εμείς, τότε τι γίνεται δηλαδή; Σύλληψη επιτόπου;
Και δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, διότι το ίδιο συνέβη και σε άλλους πολίτες της Λάρισας.

2.8.13

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2013 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

 Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου


Ο ορισμός μίας κρατικής μηχανής έγκειται στην εξής λειτουργία : λαβαίνοντας το ‘καύσιμο’, δηλαδή τους φόρους των Πολιτών (που επί της ουσίας αρχικά η λογική τους ήταν η ίδια με μία συνδρομή σε ένα αποκλειστικό κλαμπ ή ίδρυμα ή σύλλογο) η μηχανή παράγει υπηρεσίες δωρεάν ή εξαιρετικά φθηνές για τους Πολίτες-συνδρομητές.

Οι υπηρεσίες αυτές ανάλογα με το Σύνταγμα του τυπικού αλλά ουσιαστικά Δημοκρατικού Κράτους αφορούν, με διαφορετικούς βαθμούς παρέμβασης και /ή στήριξης ανά κράτος και σύνταγμα, τους τέσσερις......
πυλώνες προστασίας και υποστήριξης ενός κοινωνικού συνόλου : υγεία, εκπαίδευση / παιδεία, συγκοινωνίες-επικοινωνίες, προστασία (αστυνομία –στρατός -δικαιοσύνη).

Για αυτό σύμφωνα με το φορολογικό Δίκαιο βάση για την υποχρέωση των Πολιτών του Ελληνικού Κράτους να καταβάλλουν φόρους είναι αυτή ακριβώς η προαναφερθείσα ανταποδοτικότητα : το κράτος υποχρεούται να ανταποδίδει στο σύνολο του Ελληνικού Λαού σε υπηρεσίες, παροχές και αγαθά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το αντίτιμο του συνόλου της φορολογίας που απαιτεί από τους Πολίτες, αλλιώς η διαδικασία της είσπραξης των φόρων και η ίδια η απαίτηση φόρων δεν είναι παρά κλοπή και απάτη.

Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, και γίνεται όλο και χειρότερο με γεωμετρική πρόοδο, είναι ότι οι λαθροκυβερνήσεις των τελευταίων ετών τουλάχιστον, κατ’ εντολήν των αλλοδαπών αφεντικών των όπως παραδέχθηκαν πρόσφατα και οι ίδιοι στην Βουλή (βλέπε δηλώσεις Σ. Κεδίκογλου περί του «νομοθετείν κατ’ εντολήν της Τρόϊκας»), ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ.

Δηλαδή, αφ’ ενός το σύνολο της φορολογίας δεν διοχετεύεται ανταποδοτικά στις υπηρεσίες –παροχές - αγαθά για τον Ελληνικό Λαό όπως προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά στους ‘δανειστές’ και αφ’ ετέρου το σύνολο της υποδομής της Χώρας, από εγκαταστάσεις μέχρι τον Δημόσιο Τομέα εξαρθρώνεται, αποσυντίθεται και διαμοιράζεται σε ένα πλιάτσικο που επιδίδονται Ιστορικά αποικιοκράτες και κατακτητές από αμνημονεύτων χρόνων :

• σχολεία κλείνουν

• νοσοκομεία κλείνουν

• οι υπηρεσίες ζωτικών αγαθών γίνονται οικονομικά αβάσταχτες για τους Πολίτες (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ)

• οι συγκοινωνίες γίνονται πανάκριβες και απροσπέλαστες στους Πολίτες (διόδια, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες αυτοκινήτων, εισιτήρια ΜΜΜ, ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, κλπ)

• η πρόσβαση στην Δικαιοσύνη απαγορευτική για οικονομικούς λόγους (τα παράβολα είναι από 150 ευρώ και άνω για άσκηση ενδίκων μέσων και τουλάχιστον 3 ευρώ για κατάθεση απλής αίτησης για πρωτοκόλληση, πρόσβαση σε φάκελο δικογραφίας, ενημέρωση για πορεία δίκης /υποθέσεων, κλπ την φορά /αίτηση)

• η πρόσβαση στην Δικαιοσύνη γίνεται αδύνατη και για λόγους εφαρμογής αντισυνταγματικών και αντιανθρωπιστικών νόμων, αδυναμίας ελέγχου δικαστών, εισαγγελέων και δικαστικών υπαλλήλων, και εξασφάλισης αδιαφάνειας / αποφυγής ευθυνών μέσω της άρνησης χρήσης οπτικοακουστικών μέσων για καταγραφή των διαδικασιών

• η ασφάλεια των Πολιτών δεν υπάρχει ούτε από άποψη προστασίας από την εγκληματικότητα που είναι στα ύψη κυρίως λόγω του πλήθους των μη επισήμως καταγεγραμμένων λαθρομεταναστών/ εποικιστών, ούτε από άποψη προστασίας από διπλωματικούς, κρατικούς – διακρατικούς και άλλους κινδύνους (από τον διασυρμό της Ελληνικής Ταυτότητας διεθνώς και κατασυκοφαντικώς έως τις προκλήσεις κρατών όπως η Τουρκία, η FYROM, η Αλβανία / Βουλγαρία, κλπ έως την ουσιαστική διπλωματική ανυπαρξία της Ελλάδας σε διεθνείς κοινότητες)

• η υγεία των Πολιτών αντί να προστατεύεται καταστρέφεται λόγω ελλείψεως πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε πρόληψη και παροχές υγείας, λόγω εκθέσεως του γηγενούς πληθυσμού σε φορείς λοιμωδών ασθενειών που είχαν εξαφανισθεί για δεκαετίες από την Ελλάδα, οι οποίοι δεν παρεμποδίζονται να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ανεξέλεγκτοι και ακατάγραπτοι ενώ ήδη νοσούν, χώρια την έξαρση της πορνείας από το εμπόριο λευκής σαρκός που γίνεται στα πλαίσια της λαθρομετανάστευσης και εκμετάλλευσης ανθρώπων από την ίδια κάστα που ελέγχει και τους θώκους του κρατικού μηχανισμού

• η πρόσβαση σε εργασία, ανάπτυξη επιχειρηματικότητας προσωπικής /οικογενειακής επιχείρησης, εξασφάλιση βιοτικού επιπέδου άνω του ορίου της φτώχειας και εξασφάλιση δυνατότητας τεκνοποίησης των Ελλήνων Πολιτών απαγορεύεται δια ροπάλου μέσω αφ’ ενός της υπερ-φορολόγησης και του κεφαλικού ασφαλιστικού φόρου (Ο.Α.Ε.Ε.) καθώς και του τέλους επιτηδεύματος, και αφ’ ετέρου της τιμωρίας τεκνοποίησης και δημιουργίας οικογένειας /ανατροφής τέκνων εμμέσως πλην σαφώς αφού για κάθε παιδί που γεννιέται σε Έλληνες γονείς πλέον το νοικοκυριό τους τιμωρείται με επί πλέον εισφορές στο κράτος και καμμία στήριξη από αυτό

• η ιδιοκτησία και γενικώς πρόσβαση σε στέγη όσον αφορά τους Έλληνες Πολίτες τιμωρείται και γίνεται απαγορευτική ενώ πλέον αφαιρείται μέσω μεθοδευμένων κατασχέσεων λόγω εικονικών χρεών (πολλές φορές ‘αναδρομικών’ και ήδη χιλιοπληρωμένων)

• η τροφή γίνεται απροσπέλαστη αφού είναι από πιο υπερφορολογημένα με έμμεσους φόρους αγαθά, ακόμα και για βασικά διατροφικά είδη όπως ψωμί, γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά και λάδι, για να μην υπεισέλθουμε σε φρούτα και λαχανικά ή τα ακόμη πιο υπερτιμημένα γαλακτοκομικά.


Και όλα τα ανωτέρω δεν περιλαμβάνουν την έκπτωση των υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα που και αυτές είναι οικονομικά απροσπέλαστες στους Έλληνες Πολίτες, δεν περιλαμβάνουν την έκπτωση της πρόσβασης στην παιδεία και τον πολιτισμό, δεν περιλαμβάνουν την έκπτωση της πρόσβασης σε διασκέδαση και ενημέρωση και κυρίως δεν περιλαμβάνουν το συνολικό αντίκτυπο στην Ελληνική κοινωνία που οδηγεί Έλληνες στην μετανάστευση, στην περιθωριοποίηση / κοινωνικό αποκλεισμό , στον θάνατο από ασθένειες που θεραπεύονται, στον πρόωρο θάνατο λόγω χρονίων ανιάτων ασθενειών (π.χ. διαβήτη, νεφροπάθειες, καρδιοπάθειες, καρκίνους, κλπ) και στις αυτοκτονίες για λόγους οικονομικούς ή κοινωνικής ντροπής λόγω κοινωνικού διασυρμού / αδυναμίας αυτοσυντήρησης.

Βεβαίως οι Έλληνες Πολίτες αντιδρούν και αντιστέκονται εντόνως με πολλά μέσα και τρόπους σε όλο αυτό τον πόλεμο εξόντωσης με οικονομικά μέσα και για αυτό έχουμε από την εχθρική πλευρά των κρατούντων τους κυβερνητικούς θώκους :

• καταστολή διαδηλώσεων με βία που απαγορεύεται από την ΕΣΔΑ

• απαγόρευση συγκεντρώσεων παντός είδους

• απαγόρευση πρόσβασης /κυκλοφορίας σε δημόσιους χώρους όταν υπάρχουν εκεί οι κρατούντες τους κυβερνητικούς θώκους ή εκπρόσωποι των εντολέων των (π.χ. βλέπε αποκλεισμό κέντρου κατά την πρόσφατη επίσκεψη Σόιμπλε)

• αστυνομοκρατία και απαγόρευση πρόσβασης σε περιοχές ιδιοκατοίκησης των κρατούντων τους κυβερνητικούς θώκους και συνεργατών των

• αστυνομοτρομοκρατία με απειλή Πολιτών με συλλήψεις για απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, κλπ όταν οι Πολίτες ασκούν Δικαίωμα άρνησης συνεργασίας ή συναίνεσης σε παράνομες ή αυθαίρετες εντολές / παραινέσεις από αστυνόμους ή δικαστικούς (π.χ. απειλή για απείθεια εάν ο Πολίτης αρνηθεί να υπογράψει έγγραφο στο οποίο δεν συναινεί όπως είναι και αναφαίρετο Δικαίωμα του)

• σωρεία έκδοσης και χορήγησης ψευδών βεβαιώσεων από το δημόσιο ιδίως όσον αφορά πληρωμές /καταβολές συντάξεων και μισθών σε πραγματικούς δικαιούχους που τους αφήνει απλήρωτους ενώ δηλώνει στα έγγραφα του ότι τους πλήρωσε, καθώς και κάθε βεβαίωσης που συγκαλύπτει την ασύδοτη παρανομία του δημοσίου προς τους Πολίτες

• εξαιρετικά βίαιη και παρεμβατική προπαγάνδα μέσω ΜΜΕ και κρατικών δελτίων τύπου ώστε οι Έλληνες Πολίτες να απελπίζονται ή να τρομοκρατούνται ώστε να μένουνε άπρακτοι ή σε σύγχυση ενώ ταυτόχρονα στο εξωτερικό να προβάλλεται μία εικόνα νομιμότητας και συναίνεσης και ομαλότητας /ευημερίας (που ευτυχώς γκρεμίζεται συστηματικά και αμετάκλητα με γεωμετρική πρόοδο μέρα με την μέρα όπως φαίνεται και από διεθνή πλέον δημοσιεύματα)

• συνεχή παράβαση καθήκοντος και παρανομίες από ανώτατους δικαστικούς (βλέπε αποφάσεις ΣτΕ και ΝΣΚ για το Μνημόνιο και περιρρέοντα θέματα) που με την αρωγή τους και κάλυψη τους προσφέρουν μία εύθραυστη αλλά ικανή επίφαση νομιμοφάνειας στους κρατούντες τους κυβερνητικούς θώκους και εν συνεχεία εντέλλουν και τους δικαστικούς υφισταμένους τους όλων των υπολοίπων ειδών και βαθμών να κάνουν το ίδιο εξατομικευμένα σε μεμονωμένους Πολίτες.


Άρα, με βάση όλα τα ανωτέρω δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι δεν υπάρχει κρατικός μηχανισμός στην Ελλάδα. Έχει αντικατασταθεί με έναν από τους πιο στυγνούς και πιο εξοντωτικούς αποικιοκρατικούς μηχανισμούς του 21ου αιώνα, με πρακτικές apartheid και ναζιστικού αποκλεισμού και εξαφάνισης εις βάρος των Ελλήνων Πολιτών, καθ’ ότι πάς μη Έλλην ή ανθέλλην ή μειοδότης ή προδότης χαίρει ασυδοσίας και ανομίας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των όσων παραμένουν στον δημόσιο τομέα μετά από τις εκατόμβες προγραφών/ απολύσεων που ακόμα λαμβάνουν χώρα εν είδη νέων ταγματασφαλιτών και καμαρίλας.

Συνεπώς λοιπόν, εφ’ όσον όλοι μας γνωρίζουμε και έχουμε νοιώσει στο πετσί μας την ισχύ των ανωτέρω πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι μας έβαλαν χωρίς να το θέλουμε ή να το ξέρουμε στόχο ενός εξοντωτικού κατακτητικού πολέμου και πρέπει κάθε κίνηση του αποικιοκρατικού αυτού μηχανισμού (διότι είναι λάθος να τον λέμε κρατικό) να την εκλαμβάνουμε ως τακτική επίθεσης εναντίων μας ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Η αντεπίθεση γίνεται με πολλαπλές ενέργειες σε πολλά ταμπλό και κυρίως με ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΕΙΣΦΟΡΑΣ, ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΚΛΠ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ /ΕΝΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΔΙΔΑΞΕΙ.

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ :

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ δράση με νομικά μέσα.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ δράση τύπου Ιερισσού και Κερατέας.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αντιπροπαγάνδα στην προπαγάνδα τους και εντός της Χώρας για να εμψυχώνουμε ο ένας τον άλλον αλλά ΚΥΡΙΩΣ εκτός της Χώρας, στους ουσιαστικά ακόμα ανίδεους Πολίτες και κοινές γνώμες των άλλων Χωρών.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ συστηματική ενημέρωση της Ομογένειας που βομβαρδίζεται από την προπαγάνδα του εχθρού.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ συντονισμένη αντεπίθεση στους διεθνείς Οργανισμούς που επίτηδες κωφεύουν ή είναι ανενεργοί με μεγάλη δημοσιότητα από όλους μας.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ προάσπιση με όλους τους τρόπους και τα μέσα της πρόσβασης μας σε νερό, ρεύμα, τροφή, στέγη, ενημέρωση, ελευθερία μετακίνησης και δράσης.

ΕΑΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΤΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.

Από αυτή την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 και συστηματικά μέσα στον μήνα, εμείς, κατόπιν πολλαπλών και πολλών εκκλήσεων Ελλήνων Πολιτών από όλες τις κοινωνικές ομάδες και μετερίζια, πολιτικές και θρησκευτικές κατευθύνσεις να βοηθήσουμε στην Αντίσταση σε εκφάνσεις του αποικιοκρατικού μηχανισμού όπως εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, αστυνομία, δικαστικό σώμα, δημόσιο τομέα, κλπ που τους έχουν επιτεθεί τρομοκρατώντας και παραβιάζοντας τα Δικαιώματα τους στην επιβίωση αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι Έλληνες Πολίτες και θέλουν να παραμείνουν Έλληνες Πολίτες στην Ελλάδα τους, θα δημοσιεύουμε στρατηγικές δράσεις με φόρμες και ό,τι άλλο και δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε όποιον συνΈλληνα χρειάζεται κάνοντας όλα τα ανωτέρω που απαιτούνται για να ελευθερώσουμε την Πατρίδα μας από την καμαρίλα που νέμεται τους θώκους μας και τους ‘προστάτες’ που έχουν διαλύσει και διαμοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας και των Ελλήνων.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ! ΖΗΤΩ ΤΟ 120Σ (πρώην 1-1-4 Σ).

Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου
 
 
 
 
καφενειο

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ....ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1:1



Πότε ισχύει το 1:1 στις απολύσεις-προσλήψεις...σχεδόν ποτέ...

I. Η κυβέρνηση θα προσλάβει έναν νέο υπάλληλο για κάθε έξοδο, ως αποτέλεσμα :

(i) πειθαρχικών υποθέσεων. (ii) λόγω αξιολόγησης νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που οδηγεί σε συγχωνεύσεις και κατάργηση (iii) Αξιολόγηση του προσωπικού χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της πριν από οποιαδήποτε ανακατανομή των πόρων σε μια νέα θέση (iv) εθελούσιες έξοδοι από το σύστημα κινητικότητας (εξαιρουμένων των εξόδων προσωπικού 3 ετών από συνταξιοδότηση) και (v) την εκπνοή της προθεσμίας 8 μηνών στο πρόγραμμα κινητικότητας.
II. Εάν η εκτίμηση (που παρέχεται από το ΕΕ / ΔΝΤ / ΕΚΤ σε μηνιαία βάση) σε οποιοδήποτε σημείο δείχνει ότι οι εξελίξεις στην απασχόληση και τα σχέδια δεν είναι πλέον σε καλό δρόμο για την επίτευξη των συγκεντρωτικών στόχων, οι αρχές δεσμεύονται να μειώσουν την αναλογία 1:1 στις προσλήψεις για τις εξόδους που αναφέρονται στο (Ι.)

III. Για όλες τις άλλες εξόδους εκτός εκείνων που αναφέρονται στο (Ι.), η αναλογία προσλήψεων θα παραμείνει 1:5, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα
 
 

Σταϊκούρας-Μιχελάκης προς Δήμους: Σφίξτε τα «λουριά»

  Σταϊκούρας-Μιχελάκης προς Δήμους: Σφίξτε τα «λουριά»
Οδηγίες για εφαρμογή περιοριστικής πολιτικής δαπανών το 2014 ενόψει της κατάρτισης των προϋπολογισμών τους, δίνουν με κοινή υπουργική απόφαση προς τους δήμους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκης.
Στην απόφαση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών στις οποίες συνίσταται προ τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε εξοικονομήσεις σε σχέση με φέτος. Μεταξύ αυτών είναι:
- Οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησής του εντός του ωραρίου εργασίας.
- Οι δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κ.ο.κ.
- Οι πάσης φύσεως προαιρετικές δαπάνες που αφορούν μεταξύ άλλων επιχορηγήσεις προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, βοηθήματα σε οικονομικά αδυνάτους.
Όπως αναφέρεται, οι δαπάνες αυτές πρέπει να περιορισθούν στις απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες.

Κανένα κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου δεν έχει λίγο φιλότιμο και τσίπα να βγει και να πει την αλήθεια στον γίγαντα Ελληνικό λαό;


 



 ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΤΑΡΑΔΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ:

"Φταίνε τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και το κούρεμα που τους οδήγησε στην ανακεφαλαιοποίηση." 

Πόσα δις ήταν κύριοι η προμήθειες που εισέπραξαν οι τράπεζες από την διάθεση των ομολόγων; Πολλά ε; Πόσα κέρδη έβγαλαν οι τράπεζες από το trade αυτών των ομολόγων; Πολλά ε; Που κατέληξαν αυτά τα δις; Μοιράστηκαν σε μερίσματα. Σε ποιους; Στους τραπεζηταράδες μας. Η ζημιά από το κούρεμα είναι ναι ή όχι μεγάλε κεντρικέ τραπεζίτη πολύ κάτω των 20 δις;

http://lobbystasgr.blogspot.gr/

==============
ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ???
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΤΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΓΛΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ???

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο (φωτογραφίες)



Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 στην περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες, 40 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα από δήμους, 12 βυτιοφόρα και 5 σκαπτικά μηχανήματα. Από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές σπιτιών, ενώ υπάρχουν αναφορές για καμμένα σπίτια, αποθήκες και στάνες.
Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά 190 παιδιών από κατασκηνώσεις στην Κερατέα, σε προσωρινό καταφύγιο στα ΚΑΠΗ της περιοχής.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.



 
http://www.koutipandoras.gr

Ξαφνικός συναγερμός της Ελληνικής Αεράμυνας απο το πρωί ενώ… Στα όρια τους είναι οι Πιλότοι μας.


Σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ και ξαφνικός συναγερμός με τα όπλα των Α/Α να μπαίνουν..σε κατάσταση (safe arm-Arm )έχουμε απο το πρωί της 10:00 της σήμερον !

Η κατάσταση ειναι γενική ενώ σε επιφυλακή μπήκαν οι Μονάδες άμεσης αντίδρασης ´´ΧΩΚ-Patriot ” Στην 
περιοχή της Θεσσαλονίκης που επικρατεί μεγάλη Στρατιωτική κινητικότητα !

Στην Κρήτη δόθηκαν εντολές για ´´blaze skies ” σε όλα τα Α/Α και των S-300 !
Στο ΑΤΑ επικρατεί πολεμικός πυρετός ενώ σίγουρα έχει να κάνει με την χθεσινή υπερπτήση των τούρκικων Μαχητικών !

Ο Συνήθως ήρεμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος τα έχει πάρει στο κρανίο με τις μπαμπασιές των Τούρκων ….Ενώ πληθαίνουν οι φωνές στο Στράτευμα που κάνουν λόγο για δυναμική αντίδραση!

Ο Αρχηγός ΑΤΑ κατέβαζε όλα τα καντήλια και προχώρησε σε ετοιμότητα όλων των Μονάδων !

Αγρεύουν τα πράγματα και πρέπει η ηττοπάθεια των Πολιτικών που μας χαρακτηρίζει να μην περάσει στο Στράτευμα ,ενώ καιρός είναι να κατεβάσουμε και κάνα Τούρκικο Μαχητικό έτσι για αλλαγή !

Σε λίγο περισσότερα …

Πηγή

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 
«Καλούμε τους Βουλευτές, αντί να ρίχνουν μπαλωθιές στον αέρα με ανακοινώσεις, να ψηφίσουν πρόταση νόμου που θα καταθέσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, ανεξάρτητα από τις γραπτές υποσχέσεις που έδωσαν προσωπικά στην Τρόικα οι κκ. Σαμαράς, Στουρνάρας και Προβόπουλος».

Η δημοκρατία της ολιγαρχίας: Τρία σκληρά μνημονιακά χρόνια!!!


 

Πάνε τρία χρόνια που επίσημα πια, σε μία κατ’ όνομα Ελληνική Πολιτεία, κουμάντο κάνουν άλλοι και όχι οι γηγενείς κάτοικοι του ελληνικού χώρου.

Σε ένα κρατίδιο τύπου γερμανικού länder, κατά την προφητική ρήση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη το τόσο μακρινό πια, 1996. Ως άλλοι «ιθαγενείς», άλλων εποχών, οι Έλληνες πολίτες υπακούουν σε εντολές ξένων κέντρων που προωθούν με πληθωρικό τρόπο την οικονομική κι όχι μόνο εξαθλίωση της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, ενώ ένα μικρό ποσοστό Ελλήνων μεγαλοκαρχαριών, μακριά από το πνεύμα τον άλλοτε, ίσως μεγαλο-ιδεατών και μεγαλομανών, αλλά πατριωτών εφοπλιστών και κεφαλαιούχων, αδυνατούν να ξεχωρίσουν το εθνικό από το διεθνιστικό καπιταλιστικό συμφέρον. Μία ελίτ που πέρα από τις ιδεολογικές αναφορές της έχει εμποτίσει με την δική της «πανίσχυρη ιδεολογία» πολιτικούς χώρους σε όλο το ιδεολογικό και κομματικό φάσμα, όπου, αν κανείς εξετάσει βαθύτερα τα χαρακτηριστικά αυτών των χώρων θα διαπιστώσει ότι οι διαφορές είναι αχνές και ότι η ταύτιση απόψεων είναι σχεδόν απόλυτη όσον αφορά την αποδοχή της κυριαρχίας των Αγορών, έναντι του θελήματος των λαών και της Δημοκρατίας.

Η κυριαρχία των αγορών και των μεγάλων τραπεζικών κολοσσών ονομάζονται «εκσυγχρονισμός», όταν με πασιφανή τρόπο τα δικαιώματα των πολιτών καταπατούνται και η καθημερινότητά τους εν γένει γίνεται ένα μαρτύριο.

Η πολιτική κατάσταση στη χώρα σήμερα, θυμίζει την αντίστοιχη των αρχών της δεκαετίας του 1960, τότε που ο λαός, ενώ ζητούσε περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια στην πολιτική ζωή, πληρώθηκε με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και με το γνωστό «νόμισμα» των αξιωματούχων της CIA, μιας στρατιωτικής χούντας που κράτησε επτά χρόνια, με τα γνωστά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αντί να δημιουργηθούν νέοι θεσμοί και συνταγματικές δικλείδες ασφαλείας της δημοκρατίας, πλάτεμα όπως λέγεται της Δημοκρατίας, όπως συνέβαινε στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία η οποία εξελισσόταν και διαμορφώνονταν για τουλάχιστον 150 χρόνια, επιλέχτηκε ο ολοκληρωτικός εκτροχιασμός της.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, τα τρία τελευταία χρόνια, χρησιμοποίησαν ως όπλα τους το ψέμα, τον εκφοβισμό των πολιτών και την ανησυχία για το αύριο, ενώ δε δίστασαν να κάνουν σε μεγάλη έκταση και χρήση σωματικής βίας. Οι έννοιες εκσυγχρονισμός και αναχρονισμός έχουν χάσει ή πάνε να χάσουν το πραγματικό τους νόημα. Η κατάλυση των εννοιών, του Λόγου, άλλοτε Θεού και σήμερα όχημα κακοποίησης ανθρώπων και καταστάσεων, έχει εισέλθει σε επικίνδυνη τροχιά. Μια νέα Βαβέλ είναι προ των πυλών, μια νέα κατάσταση όπου θα πάψουν να υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια και κοινωνική πολιτική, σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα, μα πάνω απ’ όλα θα πάψει να υπάρχει το δικαίωμα της άρνησης να υπακούσουν οι πολίτες σε οτιδήποτε οπισθοδρομικό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κυρίαρχων ελιτίστικων ομάδων και το οποίο θα βαφτίζεται ως εκσυγχρονισμός και θα σερβίρεται μέσω των τρομοκρατικών τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων, τα οποία ως γνωστόν «βλάπτουν σοβαρά την υγεία».

Με αυτές τις λογικές επιστρέφει, ούτε καν από την πίσω πόρτα, αλλά επίσημα και με «θεσμικό» μανδύα, ο αναχρονισμός μιας πολιτικής πρακτικής που πάνε δεκαετίες πια που είχε υποτίθεται εξαλειφθεί από την επίσημη πολιτική σκηνή. Σαν μία νόσος που είχε αντιμετωπιστεί και που σήμερα επιστρέφει περισσότερο ισχυρή, μια πανούκλα που φαίνεται να κατακλύζει τα πάντα. Ένας νέος φεουδαρχικού τύπου καπιταλισμός επιτίθεται και καλούμαστε να του αντισταθούμε.

Τις τελευταίες δεκαετίες έκαναν σταδιακά την εμφάνισή τους ολιγαρχικοί θεσμοί που παλεύουν να αντικαταστήσουν τους θεσμοθετημένους από τις σύγχρονες αστικές δημοκρατίες θεσμούς του Κοινοβουλίου, του υπουργικού συμβουλίου, ακόμα και το θεσμό της Δικαιοσύνης, αλλά και να εισαγάγουν νέα δεδομένα στην ελευθερία δημόσιου λόγου, την ανεξαρτησία εργασιακών υποχρεώσεων και πολιτικών πιστεύω του εργαζομένου κ.ο.κ. Έτσι βλέπουμε τις Κεντρικές τράπεζες, το ΔΝΤ, το Eurogroup και άλλους τέτοιους φορείς, στελεχωμένους από εντεταλμένα και διορισμένα όργανα της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, να αποφασίζουν για παράδειγμα για τον ελληνικό λαό χωρίς αυτός να έχει την οποιαδήποτε επαφή μαζί τους και φυσικά ποτέ να μην τους έχει εκλέξει με κάποιο τρόπο.

Οι φορείς αυτοί και τα μακρινά και σκοτεινά αυτά πρόσωπα, να υποκαθιστούν τις εκλεγμένες, με χίλιες δυο αλχημείες είναι η αλήθεια, κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες των κρατών. Ακραία νεοφιλελεύθεροι φορείς που δε το έχουν «τίποτα» να κόβουν και να ράβουν τη δημοκρατία όπως τη φαντασιώνονται στα δικά τους μέτρα, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ιδίων, καθώς και ημετέρων.

Αντί για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, αντί να εξορθολογήσουν τα αδύναμα σημεία της που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν, επέλεξαν να οδηγήσουν τους θεσμούς στον «γύψο» και τη δημοκρατία στο μουσείο της Ιστορίας. Μια δημοκρατία που τους αποτελεί εμπόδιο στα σατανικά σχέδια τους. Εισάγονται νόμοι, εκ των οποίων πολλοί εξ αυτών κρίνονται ακόμα και από τη νομική υπηρεσία της ίδιας της ελληνικής Βουλής, αντισυνταγματικοί, εν τούτοις ψηφίζονται απ’ τους χειροκροτητές βουλευτές-μαριονέτες.

Είναι φανερό μέσα σε τούτο το πλαίσιο ότι μια ολιγαρχία κυριαρχεί σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, που έχει στη διάθεσή της όλα τα όπλα στρατιωτικά και μη. Όπλα, και αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης, που έχουν αποκτηθεί και αναπτυχθεί με τον ιδρώτα των λαών και που στη συνέχεια στρέφονται εναντίον τους. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, όταν ζούμε σε μία ζοφερή εποχή όπου, ποιός βουλευτής αλήθεια μπορεί με το χέρι στην καρδιά να πει στους εκλογείς του ότι εκείνος αποφασίζει για τα νομοσχέδια που θα περάσουν από τη Βουλή και ότι αυτό γίνεται με γνώμονα το συμφέρον του λαού που τον εξέλεξε. Το χάσμα μεταξύ των βουλευτών και των πολιτών έχει τόσο διευρυνθεί τα τελευταία 3 μνημονιακά χρόνια που κανένα σενάριο ανοιχτής εκτροπής της σημερινής έστω δήθεν δημοκρατίας δεν αποκλείεται.

Το παράλογο είναι ότι η σημερινή συνεργαζόμενη με το διεθνές κεφάλαιο ντόπια ολιγαρχία προσπαθεί με τη χρήση ψυχολογικών και άλλων μέσων να μας πείσει για την αναγκαιότητα να σωθεί η χώρα, μέσω της καταστροφής του λαού της. Όμως κρύβουν ότι ο πραγματικός στόχος τους, ήταν πάντα και είναι και σήμερα, η εκ νέου ανακατανομή του πλούτου, κάτι που ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι συμβαίνει σε κάθε μεγάλη κρίση, τουλάχιστον τα τελευταία εκατό χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο δεν υπολογίζεται το κόστος που θα έχει η καταστροφή της μεσαίας τάξης. Διότι ακριβώς αυτός είναι ο στόχος, η καταστροφή της και το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ της ελίτ και του φτωχοποιημένου λαού της βάσης της κοινωνικής πυραμίδας. Παράλληλα, οι ειδήμονες επί των οικονομικών (λες και το πρόβλημα της χώρας είναι οικονομικό) αντί να βοηθήσουν ως εργάτες με την παροχή των γνώσεών τους στην επίλυση αυτού του είδους των προβλημάτων, όχι μόνο δεν βοηθούν στην επίλυση τους προς όφελος του λαού, αλλά αντιθέτως καπηλεύονται την δημόσια εξουσία και αναγνωρισιμότητα που κατέχουν για μια ολοκληρωτική δική τους θεώρηση της κοινωνικής προοπτικής.

Στο ερώτημα αυτό, ως προς το ποιός εν τέλει κυβερνά τους λαούς σήμερα, αν κυβερνώνται με τη θέλησή τους από κάποιους αντιπροσώπους ή από μια οικονομική ελίτ, όσο κι αν υποψιαζόμαστε εκ των προτέρων την απάντηση, οι συστημικές εφημερίδες και οι τραπεζικοί κολοσσοί του εξωτερικού το έχουν απαντήσει. Οι λαοί σήμερα κυβερνώνται από τις ελίτ και όποιος ενδεχομένως το αμφισβητήσει αυτό ως δεδομένο σβήνει, είτε αυτός είναι λαός, είτε ηγέτης.
Τα παραδείγματα, ειδικά μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, όπου ο νεοφιλελευθερισμός αλωνίζει ανεξέλεγκτα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι πάμπολλα. Από τις εκτελέσεις του Σαντάμ στο Ιράκ και του Καντάφι στη Λιβύη, μέχρι την προσφάτως απίστευτη δήλωση-απειλή του μισάνθρωπου γερμανού υπουργού οικονομικών Σόιμπλε ότι «λυπάται τον κυπριακό λαό», μετά το ηχηρό «ΟΧΙ» του περασμένου μήνα.

Μόνη απάντηση που θα πρέπει ο λαός να δώσει, είναι η συντονισμένη αφύπνιση, η κατανόηση της δύναμης που κατέχει και του ρόλου του ως διαμορφωτή της Ιστορίας. Επιπλέον, οι λαοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας, να «εμποτιστούν» με την αξία του ανθρώπου.

Πολλές είναι οι προσπάθειες, ηθελημένες και προγραμματισμένες για χρόνια, διαίρεσης του κοινωνικού συνόλου και ανάδειξης εκείνων των στοιχείων που υποτίθεται τους χωρίζουν («κοινωνικός αυτοματισμός»). Το «διαίρει και βασίλευε» βρήκε πρόσφορο έδαφος να ανθίσει σε μια κοινωνία ευμάρειας που δημιουργήθηκε μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο, αλλά και σε αναπτυσσόμενες οικονομίες της λατινικής Αμερικής και του ευρύτερου αραβικού κόσμου. Μόνο με αυτό το δεδομένο θα μπορέσουν οι λαοί να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις νεοφιλελεύθερες προωθούμενες πολιτικές. Ας κλείσουμε με μια προτροπή του μεγάλου Τσάρλι Τσάπλιν:


«Στρατιώτες! Μην υπακούτε στους αγροίκους, που σας περιφρονούν και σας σκλαβώνουν, που σας δυναστεύουν τις ζωές. Ανθρώπους που σας λένε τι να κάνετε, τι να σκεφτείτε και τι να νιώσετε! Που σας μεταμορφώνουν σε κοπάδι, σε κρέας για τα κανόνια. Μην υποχωρείτε μπροστά σε αυτά τα εκφυλισμένα όντα, στους εγκέφαλους και τις καρδιές των μηχανών! Δεν είστε ούτε μηχανές, ούτε κοπάδι, είστε άνθρωποι! Φέρετε την αγάπη της ανθρωπότητας μέσα στις καρδιές σας, δεν μισείτε! Μόνο όσοι στερήθηκαν την αγάπη μισούν! Οι στερημένοι και οι αφύσικοι! Στρατιώτες! Μην αγωνίζεστε για τη σκλαβιά, αγωνιστείτε για την ελευθερία!»

Ηλίας Κοπανάκης - ramnousia

Πολιτικός καύσωνας τον Αύγουστο Σε πολεμική ετοιμότητα η κυβέρνηση με το βλέμμα στον Οκτώβριο. Στο τραπέζι σενάρια από Grexit μέχρι εκλογές

Πολιτικός καύσωνας τον Αύγουστο
Με το διεθνή κλοιό γύρω από τη χώρα να σφίγγει, την ύφεση να γονατίζει κοινωνία και οικονομία ο πρωθυπουργός επιχειρεί το τελεταίο sprint μέχρι τον Οκτώβριο οπότε θα κριθεί η κατάσταση της οικονομίας και η βιωσιμότητα του χρέους και της κυβέρνησης, Θέτοντας τους υπουργούς σε επιφυλακή και ανακαλώντας τις άδειες ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της εγρήγορσης, ενώ ταυτόχρονα αναζητεί διεξόδους στα σύνθελα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την ελλιπή εφαρμογή του λάθος προγράμματος.
Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού επιδέχονται πολλαπλών ερμηνειών καθώς απευθύνονται σε παραπάνω από ένα ακροατήρια. Στο διεθνές μέτωπο επιδεικνύει πολιτική βούληση για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων και ενόψει της συνάντησης με τον Μπαράκ Ομπάμα επιδιώκει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Στο εσωτερικό ακροατήριο το σκηνικό μυρίζει -εκτός των άλλων- και εκλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει προωθήσει προς ψήφιση πακτωλό νομοσχεδίων στα θερινά τμήματα της Βουλής, σε βαμό που θεωρείται αδύνατη η επεξεργασίας τους από τόσο μικρό αριθμό βουλευτών. Παρ όλα αυτά δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του Φώτη Κουβέλη για λειτουργία της Βουλής σε πλήρη σύνθεση λόγω εκτάκτων συνθηκών. Η εξέλιη αυτή δείχνει την πρόθεση του πρωθυπουργού να επιβάλλει θερινή ραστώνη για να περάσει το δυνατόν αναίμακτα νέα μέτρα.
Η προοπτική αυτή έχει όμως προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις ακόμα και στις τάξεις βουλευτών της συμπολίτευσης, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να ανοίγει συζήτηση ακόμα και για αλλαγή πρωθυπουργού...
Το διεθνές σκηνικό
Με τους New Yοrk Times να μιλούν (ξανά) για εκτροχιασμό του προγράμματος και για απόκρυψη της αλήθειας από τους Έλληνες, τον Economist να επαναφέρει σενάρια Grexit και τα διεθνή media να στρέφουν τους προβολείς προς την Ελλάδα, το σκηνικό περιπλέκεται και οι νάρκες ενεργοποιούνται.
Παράλληλα τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία και η παραδοχή ότι οι προβλέψεις για ανάπτυξη εδράζονται στο καλό κλίμα και τη διεθνή οικονομική συγκυρία αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ. 
Επίσης η σαφής δήλωση του Πολ Τόμσεν ότι το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους θα εξεταστεί κατά την επόμενη επίσκεψη της τρόικας στις 29 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσει το θέμα στα μέσα Οκτωβρίου, οριοθετεί τον χρονικό ορίζοντα της προαναγγελθείσας σύγκρουσης με την Κομισιόν και δίνει στην ελληνική κυβέρνηση το περιθώριο να δράσει.
Οι δηλώσεις της αντιπροέδρου της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ και διάλυση της τρόικας σκιαγραφούν το σκηνικό που διαμορφώνεται αποκαλύπτουν την προοπτική πόλωσης μεταξύ των δυο στρατοπέδων.
Η προσπάθεια να πέσουν οι τίνοι με αμοιβαίες υποχωρήσεις στην αξιολόγηση της Ελλάδας τον Ιούλιο με την Κομισιόν να αναγνωρίζει το χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό και το ΔΝΤ να το μεταθέτει για τον Οκτώβριο είναι μόνο μια προσωρινή ανακωχή, σε έναν εν εξελίξει πόλεμο για τη διαχείριση της κρίσης






sofokleousin