ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.8.13

Ξέχασαν χρέος-κούρεμα Ομπάμα-Σαμαράς

Τροχιοδεικτικά πυρά Ομπάμα προς Μέρκελ μέσω Σαμαρά
Ανέξοδες δηλώσεις στήριξης χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο και οικονομικά ανταλλάγματα έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα πριν την έναρξη της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Αμερικανός πρόεδρος -όπως ήταν αναμενόμενο- έθεσε στο επίκεντρο την ανατροπή της πολιτικής λιτότητας στην οποία επιμένει ο άξονας της Γερμανίας και των συνοδοιπόρων της. Ο Αντωνης Σαμαράς αν και πήρε τη δήλωση στήριξης "θα σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας" δεν κατάφερε να πάρει τον πολυπόθητο ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και την κυβέρνησής του.
Στη συνάντηση δεν τέθηκε το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ούτε οι σχέσεις της κυβέρνησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρά τις προσπάθειες των συμβούλων του πρωθυπουργού. 
Αρνητικά ερμηνεύεται από πολιτικούς αναλυτές το γεγονός ότι δεν υπήρξε τετ-α-τετ των δυο ηγετών, με τη συνάντηση να περιορίζεται σε στρογγυλή τραπέζα με πολλά στελέχη εκατέροθεν.
Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», είπε ο αμερικανός Πρόεδρος ενώ τόνισε πως η λιτότητα δεν είναι λύση.
Ο ίδιος αναγνώρισε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις παρόλα αυτά εκτίμησε πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει.
Όπως είπε, οι δύο αρχηγοί συζήτησαν επίσης για το ευρύτερο περιβάλλον στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, σημειώνοντας πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει ένα σταθεροποιητικό ρόλο.
Καταλήγοντας δήλωσε ότι «είμαστε υπερήφανοι για τη φιλία με τον ελληνικό λαό».
Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως οι δύο χώρες είναι κάτι περισσότεροι από σύμμαχοι γιατί υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες.
Σε ότι αφορά το γεωπολιτικό ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες σταθεροποίησης ενός αποσταθεροποιημένου περιβάλλοντος στην περιοχή ενώ τα κύρια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η παράνομη μετανάστευση, οι εσωτερικές αναταραχές σε κοντινές χώρες και η τρομοκρατία.

Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στο Λευκό Οίκο συνοδευόμενος από τους συμβούλους του.
Η αμερικανική αντιπροσωπεία κατά τη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο αποτελούνταν από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολι Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς.
Συμμετείχαν επίσης ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερος στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.



sofokleousin

Οι κατά φαντασίαν successtorιστές.

Δεν είναι τζιμάνια πολιτικής σκέψης στο Μαξίμου, αλλά αυτό τουλάχιστον είναι σε θέση να το καταλάβουν. Αυτά τα περί ανάπτυξης που τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, στην χθεσινή συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, βρίσκονται στους αντίποδες της επαχθούς λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Παρ' όλα αυτά, μόλις τελείωσε η συνάντηση, έβαλαν μπροστά την μόνη μηχανή που ξέρουν να δουλεύουν σωστά, την προπαγανδιστική: Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, παρουσιάστηκε ως η συνέχεια του success story στην εξωτερική πολιτική...
Ετσι η κυβέρνηση είδε την χώρα να αναβαθμίζεται, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακάλυψε και καλή χημεία μεταξύ Σαμαρά - Ομπάμα. Ο δε ανεκδιήγητος Στουρνάρας πλειοδότησε στον πλειστηριασμό - των παραπλανητικών δηλώσεων, όχι των σπιτιών που προετοιμάζει - ανακαλύπτοντας ότι στην Ουάσιγκτον «πήραμε αυτό που θέλαμε», δηλαδή «μια δήλωση στήριξης στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο». Αυτό που ξέχασε να διευκρινίσει για ποια πολιτική πήρε την στήριξη αυτή. Για την πολιτική της Μέρκελ ή του Ομπάμα;

Γιατί μπορεί ο Ομπάμα να έχει αποδειχθεί χειρότερος του Γουοτεργκέιτ - προέδρου Νίξον στο τομέα των παρακολουθήσεων και των διώξεων εναντίον των whistleblowers που αποκαλύπτουν ανήθικα κρατικά μυστικά, όπως ο Σνόουντεν ή ο Μάνινγκ, αλλά η αλά Κέινς οικονομική πολιτική που ακολουθεί έχει αποδώσει καρπούς. Την ίδια ώρα που η μιζέρια της ύφεσης και τα κύματα των ανέργων κατακλύζουν την Ευρώπη, οι ΗΠΑ έχουν να επιδείξουν το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, το 2008.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καταφέρει να τιθασεύσει την κρίση και αυτό που φοβάται είναι μήπως του ξαναγυρίσει στο σπίτι της, στην Αμερική δηλαδή απ όπου ξεκίνησε, μέσω της ευρωζώνης. Το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα,έχει αποκλειστικά να κάνει με το γεγονός ότι αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο μιας αλυσίδας, που αν σπάσει κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες. Αυτό είναι που εννοεί ο κ. Στουρνάρας όταν λέει ότι πήραμε δήλωση στήριξης: την μηχανική υποστήριξη που παρέχει ο γιατρός στον ετοιμοθάνατο, γιατί αν πεθάνει θα αρχίσει να βρομάει.

Κατά τα άλλα, στον μοναδικό τομέα όπου η χώρα έχει αναβαθμιστεί είναι στον ακαδημαϊκό: η ελληνική περίπτωση αποτελεί πλέον παράδειγμα για το τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει μια χώρα που για τον ένα ή τον άλλο λόγο βρεθεί υπερχρεωμένη, μοναδική ιστορική περίπτωση τόσο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης σε περίοδο ειρήνης. Στην αμερικανική πολιτική η λέξη Ελλάδα χρησιμοποιείται πλέον από τους νεοφιλελεύθερους όταν θέλουν να τονίσουν ότι μια χώρα δεν πρέπει να έχει ελλείμματα και από τους κευνσιανούς ως απόδειξη αποτυχίας της νεοφιλελεύθερης οικονομικής συνταγής. Να δηλώνει μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι με το ταξίδι στις ΗΠΑ αναβαθμιστήκαμε, είναι σαν να σε φτύνουν και να υποστηρίζεις ότι ψιχαλίζει.

Αν ο κ. Σαμαράς ήθελε πραγματικά να ασκήσει κάποια πολιτική, θα έπρεπε να ζητήσει την βοήθεια του Ομπάμα για την αναδιαπραγμάτευση των επαχθών και αναποτελεσματικών δανειακών συμβάσεων, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Δεν μπορεί όμως να το κάνει, γιατί η εξουσία του στηρίζεται στην Μέρκελ και στην τυφλή υποταγή στις οδηγίες της. Γι΄αυτό περιορίζεται να ακούει τον Ομπάμα που χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να τα ρίξει στην Γερμανία, να κλαψουρίζει περί της ανάπτυξης, που και αυτός επιθυμεί αλλά δεν τον αφήνουν να εφαρμόζει και να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες με τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής. Ή να ζητάει στο παρασκήνιο από τον Ομπάμα, όπως έκανε στην συνάντηση, να τιθασεύσει το ΔΝΤ, τις επισημάνσεις του για το λάθος στην ελληνική περίπτωση ή τα σχέδια του για αποχώρηση από την διαχείριση ενός χρέους που σε όλους είναι φανερό ότι δεν είναι βιώσιμο.

Το διασκεδαστικό με το Μέγαρο Μαξίμου είναι όμως ότι βλέπουν συνεχώς οράματα με success story, όπως αυτό που είδαν και χθες. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην χθεσινή του αντιφώνηση, ο κ. Σαμαράς απέφυγε να επαναλάβει την ιστορία περί ελληνικού success story, όπως έκανε τους προηγούμενους μήνες. Μάλλον θα ντράπηκε τον Ομπάμα..


tvxs.gr

Ο πρωθυπουργός ''ζει το story του'': Τραγικά λάθη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον

'Eδωσε την εντύπωση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι (περίπου)... ''μιά χαρά'' και η κυβέρνησή του είναι (περίπου)... ''λαοφιλής''. Προσπάθησε να ''πείσει'' ότι η κυβερνητική-κοινοβουλευτική σύμπραξη Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ εμπνέει... ''σταθερότητα'' (λες και οι ΗΠΑ δεν ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα) και ''θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση''. 'Ερχεται ''λύση'' στην Κύπρο, αλα ''σχέδιο Ανάν''. Η Ελλάδα ''χρήσιμη'' γιά την φύλαξη των αγωγών. Οικονομία-μνημόνια: Δεν αναμένεται δραστική επέμβαση των ΗΠΑ, ούτε αναμένονται επενδύσεις.
Σημ.: Δεν μιλάνε, κ. Σαμαρά, στον Λευκό Οίκο -έστω έμμεσα- γιά... success story, όταν όλοι γνωρίζουν την άθλια κατάσταση στην Ελλάδα. Και δεν μιλάνε γιά ''παράγοντα σταθερότητας'' στην περιοχή, όταν και οι... κότες γνωρίζουν ότι μία αδύναμη, χρεοκοπημένη ουσιαστικά χώρα, δεν μπορεί να είναι ''παράγοντας σταθερότητας''. Ούτε μιλάνε γιά ''επενδύσεις'' και ''ευκαιρίες'', όταν στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, το διαπλεκόμενο πολιτικό-κομματικό σύστημα, η φορολογία κ.ά., αποτρέπουν οποιαδήποτε επένδυση. Στην Ουάσιγκτον ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ άριστα τι γίνεται στην Ελλάδα. Ευχόμαστε να μην σε χαραχτήρισαν και... γραφικό. Διαβάστε: Γιατί στην Ουάσιγκτον, ΔΕΝ μπορούν να λάβουν σοβαρά υπόψη τον Α. Σαμαρά
 Η Ελλάδα ''κέρδισε'' κατανόηση, συμπάθεια, αλληλεγγύη και ο πρωθυπουργός της, την... φωτογραφία
''ΘΡΙΑΜΒΟΣ'': Στο ελληνικό... ''success story''(!!!) -που θα γίνει ευρωπαϊκό- και στην... ανεργία στους νέους (πάνω από 60%), αναφέρθηκε ο Α. Σαμαράς, στον Λευκό Οίκο, στις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα
''...our success story is going also to be a European success story...''
Γιά πρώτη φορά 'Ελληνας πρωθυπουργός από τον Απρίλιο 1961, με την πρώτη επίσκεψη στις ΗΠΑ πρωθυπουργού της Ελλάδας (Κων/νος Καραμανλής, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Ε. Αβέρωφ) έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο (Αντ. Σαμαράς, 8 Αυγ. '13), ΧΩΡΙΣ να συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών.
Ομπάμα: ''Θα στηρίξουμε την Ελλάδα όπου και όπως μπορούμε... Η λιτότητα δεν είναι η μόνη λύση... Πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας γιατί όπου υπάρχει εργασία, υπάρχει παραγωγικότητα και αυτές οι χώρες είναι πιο εύκολο να μειώσουν το χρέος...''.
Οικονομία, ενέργεια, Μ. Ανατολή, Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, τα θέματα που συζητήθηκαν.
Ο πρόεδρος Ομπάμα έθεσε το θέμα της τρομοκρατίας και έκφρασε την ανησυχια του για όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική και τα Βαλκάνια. Είπε ότι θα εργαστεί γιά εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και άκουσε τα όσα του είπε ο κ. Σαμαράς για τα κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις Ομπάμα - Σαμαρά στον Λευκό Οίκο

Δεν ''αναβαθμίστηκε'', ούτε ''διευρύνθηκε'' η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά, εξαιτίας της παρουσίας στελεχών του Λευκού Οίκου και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ. Αυτή είναι πάγια πολιτική-τακτική σε συναντήσεις του πρόεδρου των ΗΠΑ με ξένους ηγέτες. Απεναντίας, υποβαθμίστηκε η ελληνική πλευρά, χωρίς την παρουσία -μαζί με τον πρωθυπουργό- των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.

Συνάντηση με Κέρρυ
: Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλει, έκφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρρυ, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, μεσημέρι Πέμπτης. 'Οπως ανάφερε η εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, ο κ. Κέρρυ «αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η Ελλάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη. Σημείωσε δε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις σημαντικές αλλαγές».
Την ώρα που ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις στο Στέητ Ντηπάρτμεντ και στον Λευκό Οίκο, ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος στην Αθήνα, έκανε ανταλλαγή ''κοσμητικών'' με την αντιπολίτευση.
Θα ήταν αστείο να περιμένει κανείς (εκτός από... ευχολόγια) πρακτικό όφελος ή κάτι ουσιαστικό γιά την Ελλάδα, μετά την συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά, στoν Λευκό Οίκο, 8 Αυγούστου.
Στην Ουάσιγκτον, ΔΕΝ μπορούν να λάβουν σοβαρά υπόψη τον κ. Α. Σαμαρά
Σεβαστή η προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί να πείσει ότι το τωρινό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και ειδικά η συγκυβέρνηση-όμηρος της ''τρόϊκα'', μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση, οικονομική και μη, την οποία (τα κόμματα εξουσίας)... δημιούργησαν... (Περισσότερα)
Washington Post: «...Ο Σαμαράς προωθεί την Ελλάδα ως ''προπύργιο σταθερότητας''...»
Ποιός ανόητος κατάρτισε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και γελούν στην Ουάσιγκτον;
Το ταξιδιωτικό ''αλαλούμ'' του Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ, με τις αεροπορικές... περιπλανήσεις του μεταξύ Ουάσιγκτον-Νέα Υόρκης http://www.kalami.net/

«Πατώσαμε… Τα παιδία παίζειν καταστρέφοντας τη χώρα…»


ΘΕΟΧΑΡΗΣ -ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ -ΝΤΟΛΚΑΣ -ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ -ΤΣΟΥΚΑΣ  — Δες τον Χάρη Θεοχάρη στο βίντεο, Από το 53:14 έως τέλος!!!!  Το σχετικό βίντεο υπάρχει στη διεύθυνση http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=726

  — ….Αυτόν που τον είχαν βάλει από υπουργικό γλύφτη, σε θέση Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, για να τα κάνει σκατά και να αποδειχθεί ότι ήταν απολύτως ΞΕΝΟΣ με το όποιο τυπικό γνωστικό του αντικείμενο…. Το υποκείμενο….

  — Αυτόν, που μας τον φόρτωσαν πλέον σαν Γενικό Γραμματέα Εσόδων και ως έτσι τον κάλεσαν οι υπόλοιποι άσχετοι στη συνάθροιση κρατικοδίαιτων παρακρατικών κοπριτών, με άκαιρο και άσχετο με την ασχετοσύνη τους βαρύγδουπο θέμα «Χωρίς ριζική διοικητική μεταρρύθμιση, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη!!!!!»

  — Αυτόν, που τον βλέπουμε να κοιμάται όρθιος και ασυνάρτητα να λέει στο μικρόφωνο:

— ότι δεν ξέρει γιατί τον προσκάλεσαν στη περίεργη μάζωξη φωστήρων μεταρρυθμιστών, καθ΄ υπόθεση της δημόσιας διοίκησης!!! Γενικός Γραμματέας Εσόδων, που πιστεύει ότι η δουλειά που του έδωσαν ΑΝΑΞΙΩΣ να κάνει, είναι άσχετη με την…. Ανάπτυξη της χώρας!!!! ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ, Ο ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑΞΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ!!!! ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΥΒΛΟΣ!!!!
— ότι εκεί που τον έβαλαν (Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Στουρνάρα!!!), προσπαθεί και αυτός να… μάθει και μελετά μέχρι αργά, γιατί αυτό που του ανάθεσαν (πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών), είναι ΞΕΝΟ και ΑΓΝΩΣΤΟ με το γνωστικό του αντικείμενο!!!!
— ότι είμαστε στο 2013 της τεχνολογικής επανάστασης, αλλά το δικό του μεταρρυθμιστικό ιδεώδες είναι ….η εισαγωγή της πατάτας από τον Καποδίστρια(!) και ψάχνεται για να βρει τη δική του πατάτα!!!!! (ο Μπαρμπανίκος δεν κάνει πλάκα με τα απ΄ ευθείας λεγόμενα ενός εκ γεννετή μαλάκα).
— ότι αναγκαστικά, τους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ  …ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΕΣΟΔΑ!!!!!!  και κάπως έτσι, το διασκέδαζε το αρχίδιον και άρχισε την… ανάγνωση της αρλουμπολογίας του εκ του χειρογράφου του ΓΕΛΩΝΤΑΣ, για να μας φέρει με τους υπόλοιπους (κατά τον ορισμό του Πάγκαλου) κοπρίτες, την μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση!!! Ήσυχα, απλά και θεωρητικά ….με κάποιο τέτοιο όμορφο κατά φαντασίαν τρόπο, που όλοι τους ελπίζουν είτε να ανακαληφθεί ή να ανακατασκευαστεί, από τα υπάρχοντα υλικά κατεδάφισης!…
Η ΧΟΥΝΤΟΜΑΖΩΞΗ είχε γίνει την  Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013, και ήταν η πέμπτη κατά σειρά που πραγματοποιήθηκε σε δημόσια (ημερήσια στο γόνατο) συζήτηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα «Χωρίς ριζική διοικητική μεταρρύθμιση, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη» του κύκλου υπό τον γενικό τίτλο «Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις, Ρήξεις, Τομές» Μεταρρυθμίσεις… Ρήξεις… Τομές…. Μεταρρυθμίσεις… Ρήξεις… Τομές…. ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΟΡΔΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ….
Η αθλιότητα του εμπαιγμού μας διοργανώθηκε από τις ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Kantor, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΙΟΒΕ, Κίνηση Πολιτών και ….Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος ….Megaron Plus.
Εκτός από τον ανεκδιήγητο κοπρίτη Χάρη Θεοχάρη (Γ.Γ. Εσόδων) στη κούφια συζήτηση συμμετείχαν:
1.—  Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, πρώην ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ για τον λαό συνήγορος του πολίτη και δοτός Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής και Ομότιμος (συνταξιούχος) Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο εν λόγω συμπληρώνει μια δεκαετία και σε αυτή τη περίοπτη θέση της ναζιστικής και φασιστικής Ευρώπης και αποχωρεί κουρασμένος εκ του τίποτα, την 1η Οκτωβρίου 2013. Τόσο σαν ανύπαρκτος συνήγορος του πολίτη, όσο και σαν Ευρωπαίος διαμεσολαβητής (χικ) στους ετήσιους απολογισμούς του περιλαμβάνεται περιορισμόνος αριθμός υποθέσεων, ΟΤΑΝ εκατοντάδες θιγόμενοι αδυνατούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, λόγω των δυσβάστακτων ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ που έχουν επιβάλει οι χούντες της Ευρώπης που τον διόρισαν.
Υπηρέτησε το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χουντικό καθεστώς με αφοσίωση και παρά λίγο να διοριστεί και δοτός πρωθυπουργός της χούντας των σιωνιστών Αθηνών, στις αρχές Νοεμβρίου 2011, θέση την οποία τελικά κατέλαβε ο νεοναζί τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος.
2.— Ο Γιάννης Μπουτάρης, τουρκόφιλος, εβραιόφιλος αλλά ακραία ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Πριν από το εγκάθετο δημαρχιλίκι του, είναι γνωστός ως παίχτης του χρηματιστηρίου (και μιλώ για περιόδους πολύ πριν την απάτη του 1999) ως κρασοποιός και αθεράπευτα αλκοολικός, και
3.— Ο Χαρίδημος Τσούκας, Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick. Ο Τσούκας έχει υπηρετήσει πιστά, τόσο το συγκρότημα Αλαφούζου, όσο και το συγκρότημα ΔΟΛ. Είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αλλά και επικίνδυνος, διότι ενώ υπηρετεί πιστά το σύστημα και το διευκολύνει με τις «έτοιμες» προτάσεις του, χτίζει παράλληλα και πεμπτοφαλαγκίτικα, ένα επικριτικό του… καθεστώτος προφίλ. Επίσης επικρίνει και μεγαλοστελέχη του καθεστώτος, που προσλαμβάνονται με αδιαφάνει, οικογενειοκρατεία και με μη αντιστοίχιση θέσης που καταλαμβάνουν με το επιστημονικό γνωστικό τους αντικείμενο!!!! Αλλά….
Αλλά από το βιογραφικό της ιστοσελίδας του ΕΝΑΡΘΡΗ ΚΡΑΥΓΗ, μαθαίνουμε ότι ο αδέκαστος αναμορφωτής μας, έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός και έκανε διδακτορική διατριβή στη Κοινωνιολογία των οργανώσεων!!!! Με βάσει αυτό το διδακτορικό, έχει προσληφθεί, ως Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στην Έδρα Columbia Ship Management και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, και Καθηγητής Οργανωσιακών Σπουδών στο University of Warwick της Βρετανίας!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ (!!!!!!!) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Το πως τα προλαβαίνει όλα, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ίσως να ανήκουν στη κατηγορία των σχολών, που μοιράζουν πτυχία δι΄ αλληλογραφίας!!!….
  — Την ανούσια και παντελώς άχρηστη κατά την επιστημονική μου άποψη συζήτηση, είχε συντονίσει και είχε συνοψίσει (χικ) ο Χαράλαμπος Ντόλκας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Kantor Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ, και οι μεταρρυθμίσεις και η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο. 40 χρόνια φουρναραίοι του σάπιου καθεστώτος, τους «φωνάζουν» σαν…. ειδικούς και μιλούν σαν χαμάληδες της πλάκας. Ούτε καν εμπειροτέχνες δεν είναι.
 
 
 
 

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ




Dr. Kiriakos Tobras

"Τῶ τράγω ὁ ἔριφος ἔλεγεν· ῶ πάτερ οἱ μάγειροι ἀπέθανον· ὁ δὲ πρὸς αὐτὸν· οὐαὶ σοι, τέκνον, ὅτι εἰς ἱδιώτου χεῖρας μέλλεις ἐμπεσεῖν."

ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ:   Το κατσίκι έλεγε στον τράγο: "Πατέρα, οι μάγειροι (εκδοροσφαγείς) πέθαναν"· κι εκείνος του απάντησε: "Αλίμονό σου παιδί μου, σε χέρια άσχετου θα πέσεις."

"....οἱ μάγειροι ἀπέθανον·"
Είναι γνωστόν τοις πάσι, ότι αι μνημονιακαί λεγόμεναι κυβερνήσεις, διέλυσαν τον φοροεισπρακτικόν μηχανισμόν της χώρας ....για "ιδικούς" τους λόγους  ....ο κόσμος το χει τούμπανο....

"....οὐαὶ σοι, τέκνον, ὅτι εἰς ἱδιώτου χεῖρας μέλλεις ἐμπεσεῖν."
Είναι γνωστόν ομοίως, ότι αι μνημονιακαί λεγόμεναι κυβερνήσεις, υποκατέστησαν ειδικευμένους περί την φοροτεχνικήν επιστήμην, δια στελεχών άτινα ουδεμίαν σχέσιν έχουσιν με αυτήν!

 Εν μέσω των στελεχών αυτών ο συμπαθείς -τουλάχιστον εις εμέ- κ. Χάρης Θεοχάρης, όστις επεφορτίσθη -υπό της κυβερνήσεως- με το δυσβάσταχτον έργον της εντοπίσεως της φοροδιαφευγούσης ύλης και της "συλλογής" εν συνεχεία, των φόρων, προσαυξήσεων και σχετικών προστίμων υπέρ του δημοσίου. 

Το βιογραφικόν σημείωμα του κ. Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, ως προκύπτει εκ της αναρτήσεως εις την οικείαν ιστοσελίδαν του Υπουργείου Οικονομικών(υποτιθέμενου),  έχει ως εξής:


Ο Χάρης Θεοχάρης -Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων- κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up). Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) - 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου.
Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing).
Με ικανότητες στην διαχείριση έργων και συστημάτων, στην σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και στον έλεγχο κόστους, υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.
theoxaris
Με ικανότητες στην διαχείριση έργων και συστημάτων, στην σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και στον έλεγχο κόστους, υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.


ΕΠΙΣΗΜΆΝΣΕΙΣ:
Oυδαμού εν τω βιογραφικώ σημειώματι, αναφέρεται η ενασχόλησής του(πλην της ολιγόχρονης θητείας αυτού εν τη ΓΓΠΣ)  ή αί σπουδαί του κ. Χάρη Θεοχάρη, περί τα δημοσιονομικά και ειδικότερον περί την φοροτεχνικήν επιστήμην, ήτις χαρακτηρίζεται εν Ελλάδι, υπό πολυπλοκότητος εν τη εφαρμογή αυτής και εκτεταμένου -τεραστίου- νομικού πλαισίου ως προς τον αριθμόν και την έκτασιν των νομοθετημάτων.
Βεβαίως δεν αμφισβητείται -ούτε κατ' ελάχιστον- η επιστημοσύνη του κ. Χ.Θ. περί την Πληροφορικήν, πλην η φοροτεχνική τοιαύτη "πάσχει", ότι ....εις "ἱδιώτου χεῖρας" παρεδόθη!
Φρονώ κ. Γ.Γ.Εσόδων, ότι η οριζοντία εφαρμογή του φορολογικού δικαίου και τοιουτοτρόπως και της πατάξεως της φοροδιαφυγής, οδηγεί μοιραίως εις πράξεις αίτινες αντίκεινται του φορολογικού και λοιπού δικαίου και φοβούμαι ότι ικανός αριθμός πολιτών εν αδικοπραξία  -τυχαίως- αντιμετωπισθέντες, θα προσφεύγωσιν εν τη δικαιοσύνη, διεκδικούντες "αποκατάστασιν" και αποζημιώσεις υψηλάς, λόγω  αδικοπραξίας -επαναλαμβάνω ουχί εθελουσίας- εν τη πλημμελή -εξ' αγνοίας- εφαρμογής των νόμων και λοιπών πλαισίων.
Υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος -και του ιδικού σας- κ. Γενικέ, πρέπει -ίσως- ο κ. Πρωθυπουργός  να ασχοληθεί με το Πρόβλημα ....κατά  "το έκαστος εις το είδος του"!
Η εξειδίκευσις είναι κ. Θεοχάρη, που οδήγησεν -κυρίως τους τελευταίους δυο αιώνας- την ανθρωπότηταν εις την τεχνολογικήν πρόοδον, ανάπτυξην και ευημερίαν και ουχί η παλαιόθεν εφαρμοζόμενη -και θεωρούμενη ως επαρκής- παντογνωσία!  

[ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]
[ΑΡΧΑΙΟΛΆΤΡΗΣ ....ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΟΣ ΕΝ ΑΠΟΣΤΆΣΕΙ, ΤΟΝ κ. ΑΔΩΝΙΝ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΝ.]

Ξανά στον αέρα το Alter

Ξανά στον αέρα το Alter
Στην τελική ευθεία για την επαναλειτουργία του Alter βρίσκεται ο Γιώργος Κουρής, καθώς στην αναλογική συχνότητα του καναλιού αναγράφεται η φράση "Σύντομα ξανά κοντά σας".
Οι διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και μέσα στις επόμενες εβδομάδες το κανάλι αναμένεται να εκπέμψει ξανά. Όπως είχε γίνει γνωστό με μόλις μια ψήφο κατά και δύο αποχές περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Alter συμφώνησαν με την πρόταση του μετόχου του σταθμού Γιώργου Κουρή, για τμηματική αποζημίωση των δεδουλευμένων καθώς και στο πλάνο εξυγίανσης της εταιρίας που προτάθηκε.
Αυτό που μένει ακόμη ανοιχτό είναι ο τρόπος που θα μοιραστεί ένα ποσό της τάξης των 2.000.000 ευρω το οποίο αποτελεί προκαταβολή δεδουλευμένων και ο τρόπος κατανομής του θα αποφασισθεί από την γενική συνέλευση των εργαζομένων.
 Άγνωστο παραμένει το περιεχόμενο και οι όροι της συμφωνίας με τις τράπεζες οι οποίες κρατούσαν παγωμένο το κανάλι για περίπου δυο χρόνια τώρα.



sofokleousin

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. Το success story του Σαμαρά γίνεται ήδη thriller story με εφιαλτικό φινάλε.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigCAeY_wLQ60Au121d1XRIk07sxXGWhI7W6PMzcLdtwZLMEHiihw1cGLVItNS7BaSEUNkDkDXKUTWvmpYslwJkfCfZ2KdMFVmFi3mNWlZK_n2CRhOZpQj5Fg70Hir45SUV5n4MvFGkUc8/s1600/!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!thesecretrealtruth.blogspot.com.png 
... ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
H καταστροφική πορεία της Ελλάδος έχει ήδη πάρει θέση για το salto mortale. Και πρώτοι το ξέρουν οι εθνοπροδότες, οι υπηρέτες των νεοκατακτητών της Πατρίδας μας.




 Το σχέδιο το υπηρετούν πειθήνεια. Προσποιούνται αγώνα για τη σωτηρία της χώρας, μοιράζοντας αφειδώς κούφιες ελπίδες
περί ανάπτυξης που έρχεται και για έξοδο από το τούνελ, αλλά οι πομφόλυγες που εκτοξεύουν έχουν ήδη ...
σκάσει από τα γεγονότα που τους έχουν ξεπεράσει.

Ο Στουρνάρας σε συνέντευξή του ήδη αναγκάστηκε να προετοιμάσει το έδαφος για τα νέα μέτρα που έρχονται τον Σεπτέμβριο, με την άφιξη της τρόικας! O Σόϊμπλε την ίδια ώρα είπε ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν έχει ανέβει το βουνό!

Η ανάπτυξη που υποσχέθηκαν οι πολιτικοί ταγοί μας από το δεύτερο εξάμηνο του 2013, μετατρέπεται σε εφιάλτη. Το success story του Σαμαρά γίνεται ήδη thriller story με εφιαλτικό φινάλε.
Το ολοκαύτωμα έρχεται το φθινόπωρο. Θα πρόκειται για ανείπωτη καταστροφή για τον τόπο, για τους Έλληνες και τις μελλοντικές γενιές. Η Κύπρος που υπέστη το μεγάλο σοκ θα φαντάζει ως παιδική χαρά μπροστά σε αυτό που έρχεται για την Πατρίδα μας.

Θα ρημάξουν τους Έλληνες με αρπαγή της περιουσίας τους και ταχύτατο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Αντί αυτή την ύστατη ώρα, τα ξεπουλημένα ανδρείκελα να φύγουν από την καρέκλα της εξουσίας, προτιμούν να σφίξουν την τελευταία θηλιά. Να ρίξουν τη χαριστική βολή.
 






Πηγή

6.8.13

Κυβέρνηση των προ-χοίρων: όλα ρόδινα…

Μπροστά στο διαρκώς κλιμακούμενο κύμα δυσαρέσκειας, για τις προ-χΟΙρότητα με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να κατευθύνει τον ιδρώτα των Ελλήνων στις τσέπες των δανειστών, έχει εξαπολυθεί από το επικοινωνιακό της επιτελείο ένα ακόμη κύμα success story.

Βουλευτές οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αποδείξουν στην Τρόϊκα την υποταγή τους, περιδιαβαίνουν τα τηλεοπτικά παράθυρα, μήπως και πείσουν τους πολίτες ότι τους καταστρέφουν για το καλό τους.

Χαρακτηριστική της νοοτροπίας τους είναι η δήλωση Βούλτεψη, ότι πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν…αλλά θα γίνουν κατασχέσεις για να εξασφαλιστούν τα ταμεία (βλέπε δανειστές). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο επόμενος επικοινωνιακός χειρισμός, όταν πλέον ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί, θα είναι ότι «εξαιρούνται των πλειστηριασμών ακίνητα ευπαθών ομάδων», με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Δηλαδή θα …εξαιρούνται των πλειστηριασμών σπίτια αστέγων από χαρτόκουτα ή καλύβες!!! Στην πραγματικότητα δεν θα εξαιρείται κανένας!

Η αλήθεια που επιμελώς έκρυψαν όλοι οι μετέχοντες στο πάνελ, είναι ότι «κατάσχεση» σημαίνει επί πλέον επιβάρυνση του πολίτη-οφειλέτη κατά τουλάχιστον 1000 ευρώ ανά «κεφάλι» (συμπεριλαμβανομένης και της άρσης της κατάσχεσης αν και όταν εξοφλήσει)!!!

Έτερο επικοινωνιακό ψεύδος αποτελούν οι δηλώσεις Μυταράκη ότι ο προϋπολογισμός πάει καλά και δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα, όταν μέχρι τον Ιούνιο μιλούσαν για «μαύρη τρύπα στα έσοδα».

Ψευδόμενος ο εκ των προ-χΟιρων υπουργών Μητσοτάκης ο οποίος απεφάνθη ότι μία κρυφή πλειοψηφία στηρίζει τις επιλογές της Κυβέρνησης.

Από αυτήν την δήλωσή του προκύπτουν δύο ειδήσεις: Η πρώτη ότι γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιδρούν γιατί έχουν καταλάβει, ότι οι κυβερνητικές ενέργειες στρέφονται κατά της χώρας και του έθνους και η δεύτερη ότι η «σιωπηρή αυτή πλειοψηφία» είναι οι ωφελούμενοι από τις κυβερνητικές αποφάσεις, δανειστές και οι εντός της Ελλάδος απάτριδες συνεργάτες τους μεγαλοεπιχειρηματίες και φυσικά οι βουλευτές.

Όσο για την δήλωση Σαμαρά προς την διοίκηση του ΟΑΕΕ, «να εξοφλήσουν πάση θυσία τα οφειλόμενα του ΟΑΕΕ έως το τέλος του χρόνου» την στιγμή που μόλις πριν λίγες ημέρες τα δημοσιεύματα μιλούσαν για κατάρρευση του Ταμείου, στην πραγματικότητα μεταφράζεται «προχωρήστε σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς εναντίων των Ελλήνων εμπόρων και επαγγελματιών, για να πληρωθούν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές και οι εργολάβοι»!!!

Την μία και μοναδική αλήθεια λόγων και προθέσεων εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υπουργός οικονομικών Στουρνάρας, ευθέως ταυτιζόμενος με την Τρόϊκα: δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα. Ανεπίτρεπτη και αναξιοπρεπής τοποθέτηση για Έλληνα Υπουργό, ο οποίος δείχνει την εικόνα του παντελώς υποταγμένου «ραγιά»…

Ωστόσο, με την Κυβέρνηση να έχει δώσει επανειλημμένως εξετάσεις αναξιοπιστίας και διαρκούς προσπάθειας εξαπάτησης των πολιτών, το κύμα δυσαρέσκειας βαίνει διογκούμενο και ενδεχόμενα να οδηγήσει στο άμεσο μέλλον σε συγκρούσεις με εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα!!!

Εκτός αν πιστεύουν ότι θα βγεί ο «δημοκράτης» Δένδιας και μαζί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, απαγορεύσει στους Έλληνες να αντιλαμβάνονται την αλήθεια!!!

Ι. Δέμος



http://kostasxan.blogspot.gr/

«Μπορεί να ζήσει με 700 ευρώ ο κ. Στουρνάρας;»

Το ξέσπασμα της συζύγου του Πέτρου Φυσσούν
«Το θέμα δεν είναι μόνο ο Πέτρος. Το θέμα είναι ο Έλληνας. Έφτιαξαν νόμους για να πετούν ανθρώπους που χρωστούν ένα νοίκι στο δρόμο…».
Με αυτά τα λόγια, η σύζυγος του Πέτρου Φυσσούν, Νικολέττα, εκφράζει, μιλώντας στη «Δημοκρατία», την πικρία του ζευγαριού για την περιπέτεια που ζουν ύστερα από την έξωση από το σπίτι τους, αλλά και την οργή τους για τις επιλογές των πολιτικών και τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους Έλληνες πολίτες.
«Ο Πέτρος κι εγώ κάπως θα βρούμε τη λύση στο πρόβλημά μας. Τι θα γίνει όμως με αυτούς που δεν έχουν κάποιο “όνομα”; Θα πεθαίνουν στην ψάθα; Οδηγούν την κοινωνία σε μεγάλο αδιέξοδο. Μόνο αυτοί που παρανόμως πλούτισαν επιβραβεύονται σήμερα και αυτοί είναι που θα επιβιώσουν. Ο κόσμος πρέπει να αφυπνιστεί», τονίζει η κ. Φυσσούν. «Και στη δική μας περίπτωση, όμως, έπρεπε να βγούμε στις εφημερίδες για να ζήσουμε; Χρειαζόταν να έρθει ο υπουργός (Υγείας) Άδωνις Γεωργιάδης για να δοθεί ένα κρεβάτι σε κανονικό δωμάτιο για τον Πέτρο; Δεν μας φτάνει όμως να βολευτούμε εμείς», σημειώνει.
Και προσθέτει: «Έχουμε πλέον απέναντί μας κυβερνήσεις τοκογλύφων. Από 1.200 ευρώ να σου δίνουν 700 και ταυτόχρονα να σου ζητούν παραπάνω φόρους. Να μας εξηγήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας: Μπορεί εκείνος να ζήσει με 700 ευρώ; Ζητούμε μια απάντηση».
alexiptoto

Σαμαράς και Ουάσιγκτον ''αδειάζουν'' Βενιζέλο


Γιά πρώτη φορά 'Ελληνας πρωθυπουργός - από τον Απρίλιο 1961, όταν έγινε η πρώτη επίσκεψη στις ΗΠΑ πρωθυπουργού της Ελλάδας (Κων/νος Καραμανλής, μαζί με τον υπουργό των Εξωτερικών Ε. Αβέρωφ)- γίνεται δεκτός στον Λευκό Οίκο (Αντ. Σαμαράς, 8 Αυγούστου), ΧΩΡΙΣ να συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών
(τον Μάρτιο 2010 ο GAP επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο ως πρωθυπουργός, με αφορμή την εκδήλωση γιά την 25η Μαρτίου, αλλά τότε ήταν και υπουργός Εξωτερικών).
Το δεύτερο ηχηρό ''χαστούκι'' γιά τον Ε. Βενιζέλο είναι ότι ο Α. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρρυ
(δήθεν η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ έκλεισε ''τελευταία στιγμή'' κι ενώ ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς... πετούσε -την Δευτέρα 5 Αυγ.- γιά Αμερική, αφού έφυγε από την Αθήνα 8 ώρες ενωρίτερα από ότι δημοσίευαν-έλεγαν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, φυσικά, ΔΕΝ κλείνουν ''στο πόδι'', ούτε γίνονται σε ώρες)



 http://www.kalami.net/

Στρατούλης:Καλοκαιρινό ανέκδοτο οι διαβεβαιώσεις Βρούτση!

«Καλοκαιρινό ανέκδοτο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Ι. Βρούτση, σύμφωνα με τις οποίες δεν τίθεται θέμα μείωσης του 13ου και 14ου μισθού.

«Οι σημερινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον κατώτερο και τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα μοιάζει με καλοκαιρινό νυχτερινό ανέκδοτο» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ήδη συμφωνημένη από το δεύτερο μνημόνιο, την «ιδιοκτησία» του οποίου έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δέσμευση των μνημονιακών κυβερνήσεων στην τρόικα ότι ο κατώτερος μισθός στη χώρα μας θα φθάσει στα επίπεδα της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Λετονίας, δηλαδή στα 150 με 200 ευρώ τον μήνα».
Σημειώνεται ότι ο κ. Βρούτσης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού έως το 2016, ούτε και του 13ου και 14ου μισθού, διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε τέθηκε από την τρόικα θέμα κατάργησης των συγκεκριμένων επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ούτε θέμα περαιτέρω μείωσης συντάξεων υφίσταται, σημείωσε, ωστόσο, ότι το Ασφαλιστικό χρειάζεται «διορθωτικές αλλαγές».
newsbomb

ΠΕΙΝΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΝΔουλας ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΔΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ..



ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ  ΑΛΛΑ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο!! ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ!!
ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ!!! ΒΡΗΚΑΤΕ ΔΗΘΕΝ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ!!
ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ!!!
ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΚΝΩΔΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΚΥΒΑΛΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ ....

... ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ...ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΦΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΑΣ!!!

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ  ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!! ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Πουλήστε τα σπίτια σας έρχονται νέοι φόροι μαμούθ από την κατοχική Κομαντατούρ!

"Χρυσάφι" θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες το νέο φόρο ακινήτων

Υψηλότερους φόρους από κάθε άλλη χρονιά θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 2014, καθώς τα ποσά που θα πρέπει να εισπράξει η κυβέρνηση από τον νέο ενιαίο φόρο θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Συγκεκριμένα, οι 5,6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν για το 2014 περίπου 4,15 δισ. ευρώ, μέσω του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, ενώ θα αυξηθούν οι τιμές στις οικοδομικές ζώνες και ο αριθμός των συντελεστών από 9, που ισχύει σήμερα, σε 33.


Ο λόγος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών μας εικάζουν ότι οι φόροι που τελικά θα καταφέρει να εισπράξει το κράτος θα είναι πολύ λιγότεροι από το αναμενόμενο, καθώς από τα 4,15 δισ. που θα επιβληθούν σε φόρους, το κράτος προβλέπεται ότι θα εισπράξει το 70%, ενώ 1,25 δισ. θα καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Αρχικά, υπήρχε η πρόθεση για φόρους ύψους 3,27 δισ. ευρώ όπου εκτιμούσαν ότι θα εισπράττονταν σίγουρα τα 2,7 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες και τις αμφιβολίες των δανειστών, η κυβέρνηση προχώρησε σε αναθεώρηση και σε αύξηση των 33 συντελεστών που θα προσδιορίσουν τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Υπενθυμίζεται πως στην έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες, η τρόικα εκφράζει σαφείς αμφιβολίες και ενστάσεις για την αποδοτικότητα του νέου ενιαίου φόρου και ζητά να παραμείνει το «χαράτσι» ως έχει, αλλά και να συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.





Πηγή

ΔΝΤ σε Μέρκελ: Κινδυνεύετε σοβαρά να φάτε… βούτα τρελή!!!

ΔΝΤ σε Μέρκελ: Κινδυνεύετε σοβαρά να φάτε… βούτα τρελή!!!  
Οι προοπτικές της Γερμανικής οικονομίας για το υπόλοιπο του 2013 εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την σταδιακή ανάκαμψη στην υπόλοιπη ευρωζώνη και από μια διατηρήσιμη μείωση της αβεβαιότητας, σχολιάζει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όπως επισημαίνει, η κατανάλωση αναμένεται να συνεχίσει να επεκτείνεται με υγιή ρυθμό φέτος, δεδομένων των ευνοϊκών συνθηκών στην αγορά εργασίας και τις συμφωνίες μισθοδοσίας. Οι εξαγωγές προς την ευρωζώνη αναμένεται να ανακάμψουν σταδιακά, ενώ η εκτιμάται πως η αβεβαιότητα θα συνεχίσει να έχει αυξανόμενη επίπτωση στις επενδύσεις μέχρι το τέλος το έτους.
Έτσι, η ανάπτυξη για το 2013 προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί γύρω στο 0,3%, ενώ το 2014 αναμένεται να αυξηθεί στο 1,3%. Όπως αναφέρει στην έκθεσή του το ΔΝΤ, αυτό το βασικό σενάριο υπόκειται σε διάφορα συσχετιζόμενα και αμοιβαία ενισχυόμενα πτωτικά ρίσκα.
Η Γερμανία, σύμφωνα με την έκθεση, είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε μια επιβράδυνση της εξωτερικής ζήτησης ή και των αυξημένων χρηματοοικονομικών πιέσεων, λόγω του εμπορικού ανοίγματός της σε περιφερειακό επίπεδο.
Oι αναταράξεις στην ευρωζώνη θα μπορούσαν να μεταφερθούν μέσω των εμπορικών και των χρηματοοικονομικών καναλιών.
Την ίδια ώρα, η αλληλεπίδραση μεταξύ της εξασθενημένης οικονομικής δραστηριότητας και των αυξημένων χρηματοοικονομικών πιέσεων σε πολλές χώρες, θα μπορούσε να λειτουργήσει αμοιβαία ενισχυτικά, λόγω των ήδη πιεσμένων ισολογισμών σε αρκετές χώρες, και να αυξηθεί περισσότερο λόγω της επιδείνωσης της εμπιστοσύνης ή της αυξημένης αβεβαιότητας.
Ένα σημαντικά ισχνότερο outlook για την Γερμανία θα επηρέαζε με τη σειρά του τόσο της περιφερειακές όσο και τις παγκόσμιες προοπτικές ανάπτυξης, πρωτίστως μέσω του εμπορικού καναλιού.
Η αβεβαιότητα για την πολιτική του οδικού χάρτη και των βασικών στοιχείων των μεταρρυθμίσεων για την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, τις προοπτικές ανάκαμψης της δραστηριότητας στην ευρωζώνη και το ρυθμιστικό και εποπτικό τοπίο του χρηματοοικονομικού τομέα, αντιπροσωπεύει έναν ακόμα παράγοντα που θα μπορούσε να μεγεθύνει τις επιπτώσεις των προαναφερθέντων αναταράξεων.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, ως μεσοπρόθεσμο ρίσκο θεωρείται μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλής ανάπτυξης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπτώσεις υστέρησης από την ελάττωση της δυνητικής ανάπτυξης.
Ενδέχεται να έρθουν στην επιφάνεια ρίσκα για την εγχώρια χρηματοοικονομική σταθερότητα, για παράδειγμα, από ένα σοκ στην εμπιστοσύνη των καταθετών και των πιστωτών συστημικά σημαντικών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, τα οποία, στην προσπάθειά τους να μειώσουν το ρίσκο, θα μπορούσαν να πιέσουν δυσανάλογα την οικονομική δραστηριότητα και να πυροδοτήσουν μια ευρύτερη μετάσταση.

Bόμβα Σόιμπλε… Σταματήστε την βοήθεια προς την Ελλάδα. Το μόνο που κάνουμε είναι να συντηρούμε τις Μαφίες της Αθήνας!


Αποκάλυψη-σοκ!
Σύμφωνα με γερμανικές ιστοσελίδες ο Γερμανός υπ. Οικονομικών εισηγήθηκε στην Μέρκελ να σταματήσει αμέσως μετά τις εκλογές η βοήθεια προς την Ελλάδα!
Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι του Γερμανού είναι οι υποθέσεις με τα νυχτερινά κέντρα της Μυκόνου και της Θεσσαλονίκης στα οποία η οργανωμένη πολιτεία αδυνατεί να επιβάλλει τον Νόμο.
-Ο κρατικός μηχανισμός στην Ελλάδα είναι βαθιά διεφθαρμένος ενώ η χώρα βρίσκεται στο έλεος μιας χούφτας ολιγαρχών. Πίστευα ότι ο Στουρνάρας θα τα κατάφερνε. Έχω απογοητευθεί βαθιά. Αυτοί δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν ούτε την Μαφία της νύχτας η οποία έχει αλώσει ακόμη και την αστυνομία. Ως εκ τούτου το να δίνουμε βοήθεια στην Ελλάδα είναι σαν να συντηρούμε με χρήματα των φορολογούμενων Ευρωπαίων τις Μαφίες της Αθήνας...
Η εξομολόγηση αυτή του Σόιμπλε έρχεται σε μια στιγμή που κορυφαίο στέλεχος της Τρόικας κάνει μπίζνες στην Ελλάδα με μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ιδού η συγκλονιστική αποκάλυψη από τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ και πείτε μου εσείς αν αυτή η Κολομβία των Βαλακανίων έχει κάποια τύχη.
Τις περισσότερες φορές στις ιδιωτικές συζητήσεις τους ορισμένοι υπουργοί αναφέρονται σε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία ουδέποτε βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τις προάλλες, φέρ' ειπείν, ένας από τους πρωτοκλασάτους υπουργούς (να συμπληρώσω, είναι από τους υπουργούς που δουλεύουν) διηγόταν σε μια παρέα εμπειρίες από την πολιτική καριέρα του. Σε κάποια στιγμή μοιραίως η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την τρόικα και τις απαιτήσεις που έχει. Και ποιος είδε τον υπουργό και δεν τον φοβήθηκε...
Έδειξε οργισμένος και συνάμα έκπληκτος και άρχισε να λέει τα πάντα, χωρίς τους συνηθισμένους περιορισμούς του πρωτοκόλλου ή των επίσημων κυβερνητικών ανακοινώσεων. Και τι δεν είπε ο άνθρωπος... Αναφέρθηκε σε κάποιες συνήθειες ορισμένων Τροϊκανών, οι οποίοι είδαν την αποστολή τους στην Ελλάδα περίπου σαν... μπίζνες και όχι για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Έδωσε και ένα παράδειγμα για συγκεκριμένο τροϊκανό αξιωματούχο λέγοντας ότι, αν ο δείκτης διαφθοράς στην Ελλάδα ήταν 70, γι' αυτόν τον συγκεκριμένο ξεπερνά το... 170. Ο τύπος αυτός, είπε, πήρε σβάρνα όλες τις ομάδες συμφερόντων, δηλαδή μεγαλοξενοδόχους, βιομηχάνους, μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, ακόμη (ο αθεόφοβος) και μικρομεσαίους, τους προσέγγισε, δήθεν για συμβουλές, και τους πήρε λεφτά! Δεν μπορεί να το αποδείξει, αλλά έτσι είναι.
www.zoomblog.org

Και η παραπληροφόρηση καλά κρατεί…


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Η παραπληροφόρηση και το σάπιο πολιτικό σύστημα όχι μόνον καλά κρατεί αλλά «δίνει και τα ρέστα του» προκειμένου να πείσει, εαυτό και τον λαό, ότι τα πράγματα αλλάζουν στην χειρότερη περίπτωση ή ότι έχουν αλλάξει στην καλύτερη στην πατρίδα μας!  Βαυκαλίζονται όμως οι εκπρόσωποι του αχρείου πολιτικού συστήματος που είναι οι καταστροφείς ενός ολόκληρου λαού αλλά συνάμα εμφανίζονται και ως ΟΙ σωτήρες του….  Έτσι όλο αυτό το διάστημα έχουν φλομώσει τον κόσμο στην «μπαρουφολογία», στις επιτυχίες για σύλληψη της φοροδιαφυγής, στον κακό δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου αποκαλύπτονται δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία…  Άκουσον άκουσον…. Γινόντουσαν τέτοια πράγματα στην χώρα και δεν το ήξεραν; Άρα για αυτό και προφανώς τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα!!!
Θα αρχίσουμε την τεκμηρίωση των όσων σχολιάζουμε με την «σοκαριστική» είδηση του γενικού διευθυντή των…

Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΑΒ, τον Αθ. Χρονόπουλο, ο οποίος κατέθεσε τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια που τελικά ήταν πλαστός!!! Πωπωωωω!!! Βρέθηκε δημόσιος υπάλληλος με πλαστά πτυχία, πιστοποιητικά…  Αυτό είναι θαύμα!!!  Μα καλά για τόσο ηλιθίους έχουν τον λαό οι κυβερνώντες; Οι ίδιοι επέτρεψαν, για να μην πούμε ότι ενεθάρρυναν αυτό το «σπορ» όλα αυτά τα χρόνια.  Όποιος ήθελε να πάρει αύξηση, να διοριστεί, να …, να…., κατέθετε και ένα πλαστό έγγραφο.  Και το ερώτημα που γεννάται είναι: τόσο θρασείς ή και ατρόμητοι ήταν όλοι αυτοί που αψηφούσαν ακόμη και τις ποινικές κυρώσεις για τις πράξεις τους ή ενθαρρύνθηκαν να κάνουν ότι έκαναν;  Κάτι σαν τους «τυφλούς» με τα επιδόματα τους δηλαδή… Ξαφνικά σε κάποια μέρη της χώρας μας ξύπνησαν άνθρωποι οι οποίοι σκεπτόντουσαν πως θα κονομήσουν και είπαν να κάνουν τον τυφλό, να βγάλουν ένα πιστοποιητικό και να πάρουν το ανάλογο επίδομα!!! Τόσα απλά!!!

Το άλλο εξ ίσου …σοκαριστικό που μάθαμε με την περίπτωση του κ. Χρονόπουλου της ΕΑΒ είναι ότι για μια δεκαετία περίπου, ήτοι από το 2004 και μετά εισέπραξε 466.752,44 Ευρώ… Δηλαδή εδώ όχι μας δουλεύουν χωρίς καμία αιδώ αλλά παίρνουν και όσκαρ θρασύτητας, όσοι δίνουν αυτές τις ειδήσεις στην δημοσιότητα.  Γιατί αν η ΕΡΤ ήταν αμαρτωλό «μαγαζί» που έπρεπε να κλείσει, τότε η ΕΑΒ ήταν το άκρον άωτον του αμαρτωλού «μαγαζιού»… Μας ενημερώνουν λοιπόν ότι δόθηκαν 40-50 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο σε έναν κύριο που δεν είχε πτυχίο και μπορεί παρ’ όλα αυτά να έκανε καλή δουλειά.  Αλλά «ξεχνάνε» να μας ενημερώσουν ότι πχ τα ομολογιακά δάνεια που είχαν συναφθεί από την ΕΑΒ για την λειτουργία της ανέρχονται στα 730.000.000 Ευρώ και ότι είναι με την εγγύηση του Δημοσίου και στο ότι επειδή η εταιρεία βρισκόταν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων, κατέπιπταν οι εγγυήσεις και τα δάνεια εξοφλούντο από το Δημόσιο, όπως αναφέρεται στην Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Από την ερώτηση στην Βουλή του Βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου πληροφορηθήκαμε ότι το ελληνικό Δημόσιο  ΜΟΝΟ το 2011 χρειάστηκε να καταβάλει για καταπτώσεις εγγυήσεων δανείων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) προηγούμενων χρόνων το ποσό των 153.814.706,52 ευρώ!!!  Δηλαδή τα αστέρια αυτά που κυβερνούν την χώρα μας έκαναν τριχιά το πλαστό πτυχίο ενός υπαλλήλου και άφησαν ως τρίχα τα ομολογιακά δάνεια των 730 εκατομμυρίων ευρώ ή τα σχεδόν 154 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε το Δημόσιο ΜΟΝΟΝ το 2011 για καταπτώσεις των εγγυήσεων των δανείων της ΕΑΒ….  Και δεν ντρέπονται λιγάκι….
Βέβαια τα στοιχεία για την ΕΑΒ δεν σταματούν εδώ… Τι πλήρωναν τον εαυτό τους στην ΕΑΒ, τι οδηγούς είχαν με βασιλικές αποδοχές, τι γιατρούς με off-shore εταιρείες, τι χορηγίες έκαναν χωρίς να υπάρχουν κριτήρια, υπερβαίνοντας μάλιστα τους προϋπολογισμούς, τι εργολαβίες έδιναν σε τρίτους με ύποπτες διαδικασίες, τι αναθέσεις έργου σε εξωτερικούς δικηγόρους ενώ η εταιρεία είχε μια «μια ευπρόσωπη, ικανή και εξειδικευμένη νομική υπηρεσία»… Για να γελάσει και το χειλάκι του κάθε πικραμένου θα αναφέρουμε εδώ ότι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, κύριος Αν. Φιλιππάκος έδωσε χορηγία 40.000 Ευρώ σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση όπου ο ίδιος ήταν μέλος σε θέση ταμία.!!! Και ποια ήταν αυτή η ΜΚΟ;  Μα η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος!!!! Δηλαδή τι να σχολιάσει κανείς;  Ότι αυτός που κατηγορείτο για σωρεία παρανομιών κλπ από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ήταν και στο συμβούλιο μιας ΜΚΟ που ελέγχει την διαφθορά; Ότι παρανόμως, παρατύπως έδωσε χορηγία στον εαυτό του; Ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος είχε στείλει επιστολή στον Ταμία του για χορηγία σαν να μην τον ήξερε…. Παντού ΚΟΡΟΙΔΙΑ σε βάρος του δύσμοιρου λαού αυτής της χώρας….

Τώρα με το άλλο παράδειγμα που θα φέρουμε θα είμαστε πολύ συνοπτικοί γιατί δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε.  Έκλεισε το ΣΔΟΕ ΕΝΑ κέντρο διασκέδασης στην επαρχία….  Ζήτω!!! Ήρωες!!! Μπράβο!!! Με όλα τα άλλα που φοροδιαφεύγουν τι γίνεται; Με την φοροδιαφυγή των «καρχαριών» τι γίνεται; Γιατί η «μαρίδα» τελείωσε… Την εξαφανίσατε…. Πόσοι άνδρες και γυναίκες του ΣΔΟΕ κάνουν τους «σαρωτικούς» ελέγχους; Ποιος ελέγχει τους ελεγκτές για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους;  Μήπως κάποιοι μπαίνουν σκυθρωποί για ελέγχους πχ σε κέντρα διασκέδασης και μετά βγαίνουν χαμογελαστοί; Η δύναμη του ΣΔΟΕ που κάνει τους ελέγχους είναι άραγε μεγαλύτερη από αυτήν που ελέγχει την μαύρη εργασία; Δηλαδή τα 25 άτομα;;;;

Τελικά ένα πράγμα είναι σίγουρο.  Ότι στην προσπάθεια της να επιβιώσει αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί πολύ σκληρά για να κάνει το ψέμα αλήθεια… Γιατί όπως έχει πει και ο Μπ. Σω «Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει»… Και κλείνουμε με μια παρατήρηση προς τους πολιτικούς μας, για τον καταιγισμό ειδήσεων που δεχόμαστε όλοι μας από τα ΜΜΕ των «ολιγαρχών», είτε περί ευδαιμονίας που μας περιμένει, είτε περί εθνικής ανάτασης της χώρας, είτε περί success story, ότι «η επανάληψη δεν μετατρέπει το ψέμα σε αλήθεια…»
greki-gr

Στηβ Λάλας : "Με πρόδωσαν οι Έλληνες πολιτικοί"



Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν μία προβοκάτσια που θα οδηγούσε σε εμπλοκή της χώρας με τα Σκόπια. Ο Λάλας το γνώριζε. Όμως το έμαθαν και λάθος άνθρωποι.
Του Κώστα Βαξεβάνη
Για τη CIA, ο Στηβ Λάλας, πρώην υπάλληλός της σε εμπιστευτικές θέσεις, είναι ένας προδότης. Για τους Έλληνες, ένας πατριώτης που κατάφερε να κατασκοπεύει την πιο ισχυρή μυστική υπηρεσία του κόσμου.
Η ιστορία του Λάλα δεν είναι μια ιστορία κατασκοπίας μόνο. Είναι αυταπάρνησης, πατριωτισμού και μαζί ντροπής και προδοσίας. Τα δύο πρώτα ανήκουν αποκλειστικά στον ΣΤΑΥΡΟ.
Τα υπόλοιπα ανήκουν σε μια χούφτα Κυπατζήδων, πολιτικών και επαγγελματιών της υποτέλειας.
Το τραγικό για τον Σταύρο Λάλα είναι πως πλήρωσε για όλα.
Το 1993, είδα για πρώτη φορά το πρόσωπο του Σταύρου Λάλα. Η εκδικητική αμερικανική κρατική μηχανή, για παραδειγματισμό, άφησε να κάνουν το γύρο του κόσμου τα πλάνα με ένα μικρόσωμο άντρα, δεμένο με αλυσίδες, ανάμεσα σε πράκτορες του FBI.
Ο Λάλας είχε συλληφθεί για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας.
Οι αμερικανικές Αρχές, στο κατηγορητήριό τους, του χρέωναν πάνω από 700 απόρρητα σήματα που είχε διοχετεύσει στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Αν η τραγική φυσιογνωμία του αλυσοδεμένου Σταύρου δεν ήταν τόσο πραγματικά συγκλονιστική, η είδηση της σύλληψής του θα έμοιαζε απλώς με ανέκδοτο: «Ένας Έλληνας πράκτορας στην καρδιά της CIA».
Ο Σταύρος έμεινε 12 χρόνια και 4 μήνες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Αρκετά για να γίνω από νεαρός δημοσιογράφος, που έβλεπε απλώς με απορία εκείνες τις σκληρές εικόνες, ένας δημοσιογράφος που προσπαθούσε να απαντήσει στις απορίες για τη σύλληψή του. Πριν από χρόνια κατάφερα να έχω μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, όταν ήταν υπό κράτηση.
Δεν έλυσα πολλές από τις απορίες μου τότε, αλλά έμαθα πως υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Σταύρο, που μέσα από τη φυλακή, σε ομηρία, τολμούν να λένε: «Πες στους Έλληνες πως θα το ξανάκανα. Όπως όλοι σας». Όταν το Νοέμβριο του 2007 η αμερικανική κυβέρνηση επέτρεψε στον Λάλα να πετάξει προς την ελευθερία και την Ελλάδα, συναντηθήκαμε στη Χρυσούπολη.
Ο Σταύρος για πρώτη φορά έβλεπε το γιο του, μετά τη γέννησή του, έφηβο. Και τον άλλο του γιο, με ειδικές ανάγκες, και τη γυναίκα του Μαρία μετά από 15 χρόνια. Ο Σταύρος προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει την αγάπη του κόσμου. Ψάχνει όλα όσα του έχουν διαφύγει, και κυρίως τη ζωή.
Πατέρας, σύζυγος, ελεύθερος άνθρωπος, με καθυστέρηση. Έζησε 30 χρόνια περισσότερο με τις αποφάσεις του παρά με τους συνανθρώπους του. Ανησυχεί για πολλά, αλλά είναι σίγουρος για ένα:
«Με πρόδωσαν αυτοί που εξυπηρετήθηκαν από μένα και μετά με εγκατέλειψαν. Αλλά αν χρειαζόταν θα έκανα και πάλι τα ίδια».
Η στρατολόγηση από Έλληνα πράκτορα
Ο Σταύρος γεννήθηκε στην Αμερική. Γιος μετανάστη, μετά τον ελληνικό Εμφύλιο. Μεγάλωσε με την ένταση της πατρικής νοσταλγίας για την πατρίδα και τις διηγήσεις για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η πατρίδα ήταν γι’ αυτόν Κολοκοτρώνηδες, κατορθώματα, νικηφόρες μάχες με τους Γερμανούς και μια γλυκιά προσμονή. Αργότερα θα ανακάλυπτε πως ήταν και προδότες.
«Μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, πώς να σου πω. Πειθαρχία, θα σέβεσαι, θα ακούς… Ο πατέρας μου ήταν αυστηρός, Θεός σχωρέσ’ τον.
Ήρθε στην Ελλάδα 8 χρονών από τη Μικρά Ασία, με την καταστροφή εκεί πέρα, στη Σμύρνη, και πήγε στην Κρήτη. Και ήταν στο στρατό εδώ πέρα, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και πάλι, στον πόλεμο, στο αντάρτικο, τον Εμφύλιο Πόλεμο, δυστυχώς, που είχαμε. Ύστερα, τέλη ’49-’50, πήγε Αμερική. Εκεί πέρα γεννήθηκα εγώ και ο αδερφός μου και ξέραμε: σχολείο, εκκλησία…
Ωραία χρόνια. Ο πατέρας μου, και πιο πολύ ο παππούς μου, που έχω και το όνομά του, Σταύρο τον λέγανε, μου έλεγε για τη Μικρά Ασία. Μου έλεγε για το χωριό μας, λεγόταν Κάτω Παναγία. Ύστερα, οι Τούρκοι, που πήρανε τα μέρη, Αλάτσικα το βγάλανε. Και μου έλεγε. Μας λέγανε για την Ελλάδα πάντοτε. Συγγενείς που είχαμε, φωτογραφίες. Και μικρός, 16 χρονών, με έστειλε ο πατέρας μου στην Ελλάδα.
Και γνώρισα συγγενείς μου και από του πατέρα μου το σόι και από της μητέρας μου την οικογένεια. Ήταν πολύ όμορφο αυτό το ταξίδι, είχα άγχος γιατί δεν ήξερα κανέναν, αλλά οι συγγενείς με έκαναν και αισθάνθηκα όμορφα. Μετά έφυγα στον πόλεμο, στο Βιετνάμ. Είχα μείνει πίσω στα μαθήματα και θα με παίρνανε φαντάρο, γιατί παίρνανε με κλήρους τότε. Και εγώ άργησα. Θα με παίρνανε. Αποφάσισα και ο πατέρας μου λέει, τότε ήταν και πόλεμος, φασαρίες… Η μητέρα μου ήθελε να με στείλει εδώ πέρα, αλλά ο πατέρας μου είπε όχι, γιατί θα ήμουν λιποτάκτης. Δεν θα μπορώ να ξαναγυρίσω. Πήγα στο στρατό, παιδεύτηκα και από εκεί και πέρα…»
«ΕΚΑΝΑ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ»
Ο Σταύρος υπηρέτησε στο Βιετνάμ, στο Λάος και στην Καμπότζη την εποχή των μυστικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Τραυματίστηκε στο Λάος. Από κει στρατολογήθηκε στη CIA, στάλθηκε στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Και στις παλιές διηγήσεις του παππού για τη Μικρά Ασία. Εκεί γνωρίστηκε με κάποιον Έλληνα που δούλευε στην ελληνική πρεσβεία. Στην πραγματικότητα, ήταν πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών με διπλωματική κάλυψη. Ο Σταύρος θυμάται μάλλον ρομαντικά εκείνη την επαφή που οδήγησε στη στρατολόγησή του το 1977.
«Αυτός ο άνθρωπος ζει ακόμη και θα ήθελα πολύ να τον συναντήσω. Με είχε πλησιάσει τότε και μου λέει: “Είσαι Έλληνας, θέλουμε να μας βοηθήσεις, δεν βλέπεις τι έχει γίνει στην Κύπρο; Θέλουμε να μας δώσεις πληροφορίες”. Ήθελα και εγώ να βοηθήσω την πατρίδα μου και άρχισα να δίνω πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις. Δεν έβλαπτα την Αμερική, απλώς υπηρετούσα τη χώρα μου».
Ο Σταύρος Λάλας δεν θέλει να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για τις πληροφορίες που έδωσε. Τα κατηγορητήρια εναντίον του στις ΗΠΑ είναι ακόμη ανοιχτά. Στελέχη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζουν πως ο Λάλας υπήρξε ο σημαντικότερος Έλληνας πράκτορας μετά τον πόλεμο. Έδωσε πληροφορίες για τη διάταξη του τουρκικού στρατού, τις αποβατικές δυνάμεις, τον εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ. Όσα δεν μπορούσε να δώσει ένα ολόκληρο δίκτυο πρακτόρων. Το επόμενο πόστο του Σταύρου Λάλα θα είναι στην αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι.
Είναι λίγο πριν τη δίνη του πολέμου στα Βαλκάνια, αλλά και την προσωπική του. Εκεί θα ζήσει στη δίνη του έρωτα με μια Ελληνίδα φοιτήτρια τη Μαρία Μαιδανού την οποία και θα παντρευτεί.
Ο σταύρος υπηρέτησε στο βιετνάμ, στο λάος και στην καμπότζη την εποχή των μυστικών επιχειρήσεων των ηπα. τραυματίστηκε στο λάος. Από κει στρατολογήθηκε στη CIA, στάλθηκε στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Εκεί γνωρίστηκε με κάποιον έλληνα που δούλευε στην ελληνική πρεσβεία. στην πραγματικότητα ήταν πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών με διπλωματική κάλυψη.
Επόμενο πόστο, η Κωνσταντινούπολη. «Έκανα ό,τι μπορούσα για την πατρίδα. Περνούσα κρυφά τον Έβρο και έδινα πληροφορίες σε κάποιον που τον έλεγαν Γιώργο. Όσους συναντούσα τους έλεγαν Γιώργο. Ήταν σε εξέλιξη τότε μεγάλα γεγονότα και χρειαζόταν η πατρίδα αυτές τις πληροφορίες».
Η συμβολή του Λάλα ήταν μεγάλη στην υπόθεση της ελληνοτουρκικής κρίσης το Μάρτιο του 1987. Τα στοιχεία που έδωσε ήταν καθοριστικά για τις ελληνικές διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου και στην επιτυχή έκβαση για την Ελλάδα. Το 1989 όμως ο Λάλας παίρνει μετάθεση για Ταϊβάν. Η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για το Σκοπιανό, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χρειαζόταν πληροφορίες για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό και ο «χρυσός» πράκτορας πιεζόταν να ζητήσει μετάθεση σε πιο χρήσιμο για την Ελλάδα πόστο. Καταφέρνει τελικώς να μετατεθεί στην Αθήνα ως υπεύθυνος για τη μετάδοση σημάτων από τον κλωβό ασφαλείας επικοινωνιών της αμερικανικής πρεσβείας. Όλα τα πολύ σημαντικά σήματα περνούν από τα χέρια του και δίνονται σε Έλληνες πράκτορες.
«Τα σήματα μετά τη μετάδοσή τους έπρεπε να τα καταστρέφω. Εγώ τα έβαζα στην τσέπη μου και τα έδινα σε κάποιον. Τον συναντούσα σε ένα πάρκο και σε μια γκαρσονιέρα. Ήταν σήματα για τα Βαλκάνια. Πάρα πολύ σημαντικά, που βοήθησαν την κυβέρνηση να κάνει διπλωματικούς ελιγμούς. Νόμιζα πως ήμουν προστατευμένος, αλλά δεν ίσχυε.
Κάποια στιγμή, τον Απρίλιο του 1993, έφτασε σήμα για να πάω στην Αμερική για κάποια σεμινάρια. Η γυναίκα μου ήταν έγκυος και το χρησιμοποίησα για να μην πάω. Κάτι μου έλεγε το ένστικτό μου. Μου είπαν πως ήταν για τρεις μέρες. Μόλις έφτασα στην Ουάσιγκτον, έμεινα δύο μέρες σε ένα ξενοδοχείο και είχα αντιληφθεί πως κάποιοι με παρακολουθούσαν.
Την τρίτη ημέρα με συνέλαβαν. Μου έδειξαν βίντεο και φωτογραφίες την ώρα που έκλεβα τα έγγραφα. Πράκτορες του FBI είχαν παγιδεύσει την πρεσβεία με κάμερες και τα είχαν καταγράψει όλα. Επίσης, με παρακολουθούσαν όταν πήγα να παραδώσω τα έγγραφα. Με πέρασαν από ανιχνευτή ψεύδους.
Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Πέρασα δεκατρία χρόνια στη φυλακή και άλλα δύο σε περιορισμό. Έμεινα ξεχασμένος στη φυλακή, απέκτησα προβλήματα υγείας και έπρεπε να μάθω να επιβιώνω. Μόνο το 2002 ο Γιώργος Παπανδρέου, ως υπουργός Εξωτερικών, μου έστειλε μέσω ενός άλλου φυλακισμένου, του Λέστερ Μπέλιν, ένα γράμμα συμπαράστασης. Ήξερα πως με είχαν προδώσει και οι προδότες δεν έπαθαν τίποτα από το ελληνικό κράτος. Εγώ, αντιθέτως, σάπιζα στη φυλακή».
Οι προδότες και η παγίδα
Το ερωτήματα που συνοδεύουν την προδοσία δεν μπορεί να τα απαντήσει ο ίδιος ο Σταύρος Λάλας. Μπορεί όμως η έρευνα. Μέχρι το 1989, τον πράκτορα Σταύρο Λάλα είχε στην ευθύνη του αποκλειστικά ο κάθε διοικητής της ΕΥΠ. Όταν στις εκλογές του 1989 δεν μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Τσίμας παρέδωσε την ευθύνη χειρισμού του πράκτορα σε ένα στέλεχος της κατασκοπίας, με τη συμβουλή να ενημερώσει το διοικητή που θα έμπαινε στην ΕΥΠ μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες.
Αυτός όμως δεν το έκανε. Παρέδωσε το χειρισμό Λάλα στο διευθυντή κατασκοπίας και όχι στο διοικητή. Ο κύκλος όσων γνωρίζουν για τον πολύτιμο πράκτορα διευρύνεται. Οι πληροφορίες για το πώς χειρίστηκαν τον Σταύρο Λάλα είναι συγκλονιστικές. Μετά την επιπολαιότητα θα έρθει και η προδοσία.
Ο χειριστής του Λάλα τον συναντά σε μια γκαρσονιέρα στου Ζωγράφου. Η γκαρσονιέρα δεν είναι και τόσο κρυφή, αφού ο πράκτορας της ΕΥΠ τη χρησιμοποιεί και ως ερωτική φωλιά όπου συναντά μια συνάδελφό του. Είναι τέτοια η επιπολαιότητα, που ο ερωτύλος της ΕΥΠ παραβαίνει κάθε μέτρο ασφάλειας και συναντά τον Λάλα στο σπίτι του!
«Ναι, δεν ξέρω για τα υπόλοιπα, αυτό ισχύει. Όπως ισχύει πως δεν υπήρχε και κανένα μέτρο αντικατασκοπίας για την προστασία μου. Οι πράκτορες του FBI με ακολούθησαν, όταν παρέδιδα έγγραφα, αλλά κανένας δεν τους εντόπισε», λέει με απογοήτευση σήμερα ο Σταύρος Λάλας.
Το χειρότερο θα έρθει αργότερα. Ο πράκτορας της ΕΥΠ, όταν παίρνει ένα πολύ σοβαρό σήμα από τον Λάλα, δεν το πάει στην ΕΥΠ, ώστε αυτό να περάσει από τη διεύθυνση χειρισμού πληροφοριών. Στο τμήμα αυτό, οι πληροφορίες πριν δοθούν για χρήση από την πολιτική ηγεσία φιλτράρονται, ώστε να μην αποκαλυφθεί η πηγή πληροφόρησης και πράγματα που δεν πρέπει να γίνουν γνωστά.
Ο πράκτορας όμως θέλει να πουλήσει πολιτική εκδούλευση και το διοχετεύει –χωρίς να πει πως δεν υπάρχει επεξεργασία– στην υφυπουργό Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού. Η υφυπουργός, λόγω της σοβαρότητας του σήματος, ενημερώνει την πρεσβεία στην Ουάσιγκτον να κάνει διάβημα στους Αμερικανούς. Ο Έλληνας πρέσβης το κάνει, αλλά ο συνομιλητής του καταλαβαίνει πως οι Έλληνες μαθαίνουν πληροφορίες από κάποιον στην πρεσβεία στην Αθήνα. Έτσι στέλνουν τους πράκτορες και εντοπίζουν από τις κάμερες τον Λάλα.
Τον έμαθαν μέχρι και οι μεταφραστές
Ένα άλλο σενάριο προδοσίας δίνει υψηλό στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών εκείνη την εποχή. Η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετώπισαν τον Λάλα τον αποκάλυψε στους Αμερικανούς, ανεξάρτητα από τη δράση του ερωτύλου πράκτορα. Για κάποιο λόγο που δεν αποκλείεται να ήταν μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ο Λάλας, ξαφνικά, το 1992, τα σήματά του άρχισαν να μοιράζονται πέραν του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.
Πέντε έξι ακόμη υπουργοί προστέθηκαν στους αποδέκτες των σημάτων. Κάποιοι απ’ αυτούς δεν ήξεραν αγγλικά. Έτσι ζητούσαν από μεταφραστές να τους μεταφράσουν το περιεχόμενό τους. Έως το 1993 ένας κύκλος 25 ατόμων γνώριζε την ύπαρξη κάποιου υπερπράκτορα στις γραμμές της CIA. Οι Αμερικανοί το έμαθαν και τον παγίδευσαν, στέλνοντας ένα σήμα με αποστολέα τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους και αποδέκτη τον Αμερικανό πρέσβη Μάικλ Σωτήρχο. Γνώστες του σήματος, μαζί με τον Λάλα, ήταν τρεις.
Έτσι κατάλαβαν ποια ήταν η διαρροή.
Ο Σταύρος Λάλας αποφεύγει να μιλά για την προδοσία του: «Όποιος ή όποιοι το έκαναν έστειλαν έναν Έλληνα πατριώτη στη φυλακή. Η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να βρει ποιοι ήταν. Δεν το έκανε. Εντάξει, εγώ ήμουν απώλεια, αλλά αυτοί που την προκάλεσαν τι έγιναν; Δεν έπαθαν τίποτα. Ποιος λοιπόν να μας σεβαστεί και γιατί ως χώρα;».
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Στηβ Λάλας. Ένας απλός άνθρωπος. Κανένας δεν υποψιάζεται πως δουλεύει για τη CIA. Πολύ περισσότερο πως είναι διπλός πράκτορας.
Ο Λάλας δεν απαντά στο ερώτημα ποιο ήταν το περιεχόμενο του σήματος που προκάλεσε υποψίες στους Αμερικανούς και την παγίδευσή του. Κάποιος από τους διπλωμάτες που ασχολήθηκαν με τη διαμαρτυρία προς τους Αμερικανούς μετά το σήμα Λάλα υποστηρίζουν πως ήταν ένα πολύ σοβαρό σήμα που αποκάλυπτε πως οι Αμερικανοί σχεδίαζαν μια προβοκάτσια που θα οδηγούσε σε εμπλοκή μας με τα Σκόπια.
Απώτερος σκοπός, η πλήρης αποσταθεροποίηση στην περιοχή και η επαναδιαμόρφωσή της με βάση τους μακροπρόθεσμους αμερικανικούς γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς. Το σήμα έλεγε πως έπρεπε να δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών μετά από αιματηρή ενέργεια. Αντίστοιχη ενέργεια είχε γίνει στα ελληνοαλβανικά σύνορα με επίθεση μελών της οργάνωσης ΜΑΒΗ σε αλβανικό φυλάκιο και την εκτέλεση στρατιωτών. Δεν αποδείχτηκε κάποια εμπλοκή των Αμερικανών, αλλά δεν αναζητήθηκε στα σοβαρά και ποτέ.
Παρότι η τακτική αυτή της CIA είναι αρκετά συνηθισμένη και πολλές φορές εκτός πολιτικού ελέγχου από την επίσημη κυβέρνηση, το θέμα είναι όχι αν αυτό ήταν το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος (γιατί επιμένουν πως ήταν), αλλά αν ήταν αληθινό. Δηλαδή, αν δινόταν στ’ αλήθεια μια εντολή προβοκάτσιας ή αν το έκαναν ώστε να αναγκάσουν τον Λάλα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, να κινηθεί για να συναντήσει τους ανθρώπους της ΕΥΠ. Είναι κάτι που ίσως να μάθουμε σε 30 χρόνια, όταν θα ελευθερωθούν τα αμερικανικά αρχεία.
Η ελληνική πλευρά «έριξε» το θέμα για να μην εξοργίσει την αμερικανική πλευρά. Ο Σταύρος Λάλας έμεινε μόνος και απροστάτευτος στις φυλακές. Μοναδικός συμπαραστάτης του, ο φίλος του Μιχάλης Κυπριανού. Τα τελευταία χρόνια, όπως λέει, πριν την αποφυλάκισή του, «ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης, η Μπακογιάννη, ο Σαμαράς, ο Μολυβιάτης, ο Παπαληγούρας ενδιαφέρθηκαν. Μοναδική ίσως εξαίρεση ο Σημίτης» .
Μαζί με τα χρόνια της φυλακής, ο Σταύρος αφιέρωσε 30 χρόνια σε αυτό που πίστευε. Οι δυσκολίες της κατασκοπευτικής δράσης ίσως δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που τον περίμεναν με την επιστροφή του.
«Όταν μπήκα στο αεροπλάνο για την Ελλάδα, ήταν σαν να ξαναγεννιόμουνα. Είχα σηκωθεί όρθιος πριν την προσγείωση και προσπαθούσαν οι αεροσυνοδοί να με πείσουν να κάτσω κάτω. Όταν πάτησα το πόδι μου, ήταν σαν να αγκάλιαζα τη μάνα μου. Τους αγκάλιασα όλους, είχα ξεχάσει πώς είναι. Έπρεπε να μιλήσω στο γιο που δεν είχα γνωρίσει.
Έλεγε η μαμά του πως όταν τους έβαλε η δασκάλα να ζωγραφίσουν το επάγγελμα του μπαμπά τα παιδιά, ο Παναγιώτης με ζωγράφισε πίσω απ’ τα κάγκελα. Δεν καταλάβαινε. Έπρεπε να ξαναμάθω να ζω με μια γυναίκα που πέρασε τα πάνδεινα. Προσπάθησαν να τη φέρουν στην Αμερική ως συνεργάτρια. Στην πρεσβεία την πέρασαν από τον ανιχνευτή ψεύδους. Την τελευταία στιγμή πήγε στο αεροδρόμιο και, αντί να πετάξει για Αμερική, ήρθε στην Καβάλα. Ανέθρεψε δουλεύοντας δυο βάρδιες τα παιδιά.
Το μεγάλο έχει προβλήματα. Προσπαθούμε να χτίσουμε ένα σπίτι, μας βοηθά και ο δήμαρχος ο Σάββας Μιχαηλίδης και ο νομάρχης ο Θεόφιλος Καλατζής. Δεν λέω, με συγκινούν πολλοί άνθρωποι απλοί. Και άνθρωποι όπως ο Εμφιετζόγλου που μοιάζει πολύ με τον παππού μου. Οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη που ανάλαβαν να με ξανακάνουν άνθρωπο. Τους ευχαριστώ. Λέω πως ό,τι έκανα δεν πήγε χαμένο. Μου αρέσει στην πατρίδα. Είμαστε λίγο κακομαθημένοι, αλλά είναι η πατρίδα και ανησυχώ γι’ αυτή. Και για την Κύπρο και για τη Θράκη. Ακούω αυτά που λένε για τη Θράκη.
Μακάρι να ζούσαν παντού έτσι οι μειονότητες. Και στην Κύπρο πρέπει να δώσουν λύση. Δεν λέω για τους Τούρκους που γεννήθηκαν στο νησί, αυτοί είναι Κύπριοι. Λέω για τα στρατεύματα κατοχής, πρέπει να φύγουν. Αυτό είναι πολιτισμός».
Ο Σταύρος Λάλας ανησυχεί για όλα. Για τη χώρα, για την οικογένειά του, ακόμη και για να μην ξεχάσει να ευχαριστήσει κάποιον που τον βοήθησε. Με έναν τρόπο που μοιάζουν να μπερδεύονται η υπευθυνότητά του με τη φύση του. Αυτή η φύση του ανθρώπου που έμαθε να κρύβει μια πλευρά του στο σκοτάδι και να ανησυχεί. Ίσως αυτοί που τον πρόδωσαν (πλούσιοι πια, λένε οι πληροφορίες) να τον θεωρούν παράπλευρη απώλεια στο σκοτεινό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών.
Μπορεί να τον αποκαλούν θύμα που πίστεψε πως μπορεί η σύγχρονη Ελλάδα να είναι απέναντί του όπως ίδιος ήθελε και φανταζόταν. Η αλήθεια είναι πως η ιστορία έχει τα θύματά της. Δεν μπορεί όμως κάποιος που γράφει ιστορία να είναι θύμα.