ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.4.10

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ..... Ο ΠΡΟ-ΠΟ ΤΖΗΣ ΕΧΕΙ ΑΣΤΡΟ


Σήμερα η ΕΛ.ΑΣ "μυστικιστικά" και με τις υπό γρίφων ανακοινώσεις της στα ΜΜΕ προετοίμασε το στρώσιμο του χαλιού για να περάσει για άλλη μια φορά την αψίδα του θριάμβου ο star Χρυσοχοίδης.
Όλα δείχνουν ή τέλος πάντων εκ των διαρροών διαφαίνεται ότι οι συγκυρίες θα αποδώσουν καρπούς και θα αρχίσει να ξηλώνεται η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο κ. Χρυσοχοίδης έχει το "κοκαλάκι της νυχτερίδας" τον "πάει" ρε παιδί μου.... το "έχει" ο άνθρωπος .... ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει?


Ο Ξηρός ..... γίνεται απρόσεκτος μετά από δεκάδες βομβιστικές ενέργειες που είχε αναλάβει ως ο "καταρτισμένος" της οργάνωσης 17Νοέμβρη και του σκάει η βόμβα στα χέρια. Το κουβάρι ξετυλίγεται και ο Υπ. Χρυσοχοίδης δρέπει τις δάφνες και παρουσιάζει εαυτόν ως τον Έλληνα Τζέιμς Μποντ που "έχωσε" στο μπουντρούμι την Τρομοκρατία. Άντε τώρα να αντιπαραθέσεις επιχειρήματα ότι η εξάρθρωση της 17Ν ήταν μια άτυχη συγκυρία για την 17Ν και ένα "φλος ρουαγιάλ" για τον τυχεράκια. Άλλωστε όποιος τόλμησε εκείνον τον καιρό να αποδώσει το γεγονός της εξάρθρωσης της 17Ν στην ατυχή συγκυρία Ξηρού βρήκε τον μπελά του από τον κ.Χρτσοχοίδη ο οποίος 'έλεγε χαρακτηριστικά " ήταν θέμα χρόνου η εξάρθρωση της 17Ν απλά ο Ξηρός την επίσπευσε". Άντε τώρα να αποδείξεις ότι δεν είναι "Ελέφαντας"....

Σήμερα ήδη έχουν ξεκινήσει οι πανηγυρισμοί ....κρυφοί βέβαια .... αλλά από αύριο θα τον δούμε τον star να μοστράρει στα κανάλια. Άλλη συγκυρία. Ο Φούντας κορυφή στους συνωμοτικούς κανόνες "ξαπλώνεται" από τις σφαίρες αστυνομικού μετά από συμπλοκή η οποία έγινε μετά από έναν έλεγχο ρουτίνας της ΕΛ.ΑΣ.
Διάνα για τον Χρυσοχοίδη ,ο "ξαπλωμένος" έχει αφήσει "στοιχεία" στον υπολογιστή του και η ΕΛΑΣ δεν είναι και χαϊβάνια..... τα αξιοποιούν ....και σήμερα .... στρώνουν το χαλί για τον θρίαμβο του έχοντα το λαγοπόδαρο Υπουργού ΠΡΟΠΟ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ..... Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΘΑ ΠΕΙ ...ΑΝ ΕΡΩΤΗΘΕΙ...... "ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ...ΑΠΛΑ Ο ΦΟΥΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕ"

Δεν έχουμε την πρόθεση να ακυρώσουμε το έργο του Υπουργού. Αλλά και ο παράγοντας τύχη είναι μέσα στο παιχνίδι του κυνηγητού.
ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΕΡΑ

10ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΥΡΑΝΟ»: ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΟΝ!


Η πιο σημαντική προϋπόθεση για την εφαρμογή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, είναι η αλλοίωση του ελληνικού μας φρονήματος. Και αυτό, επειδή η ομοσπονδοποίηση της Κύπρου εμπεδώνει τον αφελληνισμό του βόρειου-κατεχόμενου τμήματος της πατρίδας μας, και έπειτα δημιουργεί τις θεσμοποιημένες προϋποθέσεις για τον εκτουρκισμό των ελεύθερων περιοχών. Η συνταγή της Ομοσπονδίας είναι αγγλοτουρκική (ιστορικά αδιαμφισβήτητο, ήδη από τη δεκαετία του 50΄) και οι μέχρι σήμερα προσπάθειες για τη διπλωματική επιβολή της Ομοσπονδοποίησης στην ελλαδοκυπριακή εξωτερική πολιτική αφ’ ενός, και η συνειδησιακή εγκατάσταση της ψευδοεπαναπροσέγγισης στην ελληνική μας ψυχή αφ’ ετέρου, έχουν ως κέντρο λήψης αποφάσεων το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον. Ενίοτε, οι προσπάθειες αυτές συνοδεύονται και με οικονομική (δολλαριακή) ενίσχυση. Η περίπτωση του σχεδίου Ανάν είναι μνημειώδης!

Στην ειδική κυπριακή περίπτωση (όπως και σε άλλες πρώην αποικίες), η αποικιακή μητρόπολη (Λονδίνο), προκειμένου να ελέγχει την Κύπρο, έστω και μετά την απόσυρσή της μετά την «ανεξαρτησία» του 1960, επεχείρησε και πέτυχε δύο στόχους, που με το πέρασμα των δεκαετιών χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο από το ίδιο το κυπριακό κατεστημένο, για την εξυπηρέτηση της βρετανικής μεταποικιακής κυριαρχίας στην Κύπρο:

Πρώτον, με την αναγωγή της μουσουλμανικής μειονότητας σε ισότιμη κοινότητα με την ελληνική πλειοψηφία (νομικά μεσώ των Συμφωνιών της Ζυρίχης) πέτυχε τη διάλυση του κυπριακού κράτους το 1963, την εδραίωση της διχοτόμησης στην τουρκική πολιτική και την εισβολή το 1974. Αντικειμενικός στόχος είναι η προσυπογραφή της ήττας στην κυπριακή υπόθεση από τον ελληνισμό, μέσω μιας ομοσπονδιακής λύσης.

Δεύτερο, η αποικιοκρατική μητρόπολη, δέσμευσε την κυπριακή πλουτοκρατία, που με την κυπριακή ανεξαρτησία άνδρωσε το κυπριακό ζυριχικό κατεστημένο, αναπτύσσοντάς της την «ανεξαρτησιακή συνείδηση και ιδεολογία». Η εξουσία και το χρήμα, απεμπόλησαν το ενωτικό ιδεώδες, και ιδιαίτερα μετά την τουρκική εισβολή, ο κυπριακός ελληνισμός αντί να στραφεί στην μητροπολιτική Ελλάδα για συνδρομή στην Απελευθέρωση από τους Τούρκους, επιδόθηκε στο στόχο της οικονομικής ανάπτυξης και ευμάρειας. Αυτή η καταναλωτική μανία, αναπόφευκτα καλλιέργησε την κρίση εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων Κυπρίων, που πλέον επιχειρηματολογούν ότι μέσω της Ομοσπονδίας και της οικονομικής δύναμης των Ε/κυπρίων, θα υπερισχύσουν των Τ/κυπρίων... Παραμύθια της Χαλιμάς.

Εκφραστικό όργανο της αποικιοκρατικής πολιτικής για ενταφιασμό της ελληνικής μας συνείδησης, ήταν κατά καιρούς το ΑΚΕΛ. Η πιο χαραχτηριστική του πράξη, ήταν η αποχή και καταδίκη του αγώνα της ΕΟΚΑ. Στα χρόνια της ανεξαρτησίας, το ΑΚΕΛ πολέμησε την Ελλάδα, με τις καταγγελίες κατά της Ελληνικής Μεραρχίας που προστάτευε την Κύπρο, επί της ηγεσίας του Διγενή (1964-67) και την υποστήριξη της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία προωθούσε μαζί με την Τουρκία την εφαρμογή της Ομοσπονδίας στην Κύπρο.

Οι επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις της ΕΔΟΝ που έχουν ως δεδηλωμένο στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας συμβίωσης σε ομοσπονδιακό καθεστώς, δεν ξεφεύγουν ούτε από τη σύγχρονη ουδέτερη έως και αρνητική στάση που έχουν για τον αγώνα της ΕΟΚΑ, ούτε και με τη γενικότερη πολιτική του ΑΚΕΛ για μετατροπή της ελληνικής μας ψυχής σε ξέφραγο πολυπολιτισμικό-μεταναστευτικο αμπέλι. Η ηθική κατάπτωση της κυπριακής κοινωνίας και η σταδιακή εδραίωση της διχοτόμησης στη συνείδηση όσων αντιδρούν με την ομοσπονδιακή πολιτική δεν είναι ανεξάρτητα από την ακελική σύνθλιψη των ελληνικών μας αρχών και αξιών. Σταδιακά και αναπόφευκτα δημιουργήθηκε ο φαύλος κύκλος της αποδοχής της διχοτόμησης, αφού τα αποδεδειγμένα αδιέξοδα της ελλαδοκυπριακής ομοσπονδιακής πολιτικής οδήγησαν στην νομιμότητα του ψευδοκράτους. Η πολιτική μας ηγεσία έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει την υποψηφιότητα Ταλάτ στις παράνομες εκλογές του Αττίλα! Χαραχτηριστικό επίσης, είναι και το σύνθημα της Ακελικής προπαγάνδας «Ή Ομοσπονδία ή Διχοτόμηση»...

Η προπαγάνδα του ΑΚΕΛ και το παιδομάζωμα των ΕΔΟΝόπουλων κατάντησε πραγματική γάγγραινα στην κυπριακή κοινωνία. Ας σταθούμε στις επάλξεις του σύγχρονου αγώνα: Προστασία της Ελληνικής μας Ταυτότητας, Καλλιέργεια Απελευθερωτικής Συνειδησης, Αποτίναξη της Ομοσπονδιακής Προπαγάνδας και Προώθηση της Απελευθέρωσης!

ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΝΟΙ.
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ!!


WWW.APOELLAS.COM

"Άρον, άρον σταύρωσον τον "μπάτσον"!

Ακόμα κι όταν "υπήρξε" ήρωας.
Τα λάθη, αν έγιναν, δεν τα συγχωρούμε σε μικρούς αδύναμους και αστυνομικούς.
Όταν μεγαλοδικηγόροι μεγαλοπολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι κάνουν την "στραβή", ακόμα και όταν καταδικαστούν από την Δικαιοσύνη, δεν τολμούμε ούτε να ψελλίσουμε το μικρό τους όνομα. Μας αρκεί η αναφορά " ο γνωστός...".
Χθες η τοπική εφημερίδα της Μαγνησίας "υπέπεσε", και παρέσυρε πολλά άλλα ΜΜΕ (κερδοσκοπικά και μη) σε φάουλ. Ο Νομός αυτός είναι πρωταθλητής στις "χοντρές αμαρτίες", και η Αστυνομία είναι η μόνη Δημόσια Υπηρεσία της περιοχής, που όχι μόνο δουλεύει καλά, αλλά έχει να παρουσιάσει μεγάλες επιτυχίες κατά του εγκλήματος. Επιτυχίες που τα Αθηνοκεντρικά Μέσα απαξιούν να αναφέρουν.
Το μόνο που ξέρουν (η νομίζουν) οι δημοιογράφοι είναι ότι, η διαπόμπευση (δικαίως η αδίκως) των "μπάτσων", πουλάει.
Θλίψη...
adena

Ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του….


Γράφει η Vicky Zar

Ιστορίες φρίκης , καθημερινής τρέλας και τραγωδίες που ξεκινούν στα βάθη των αιώνων και καταλήγουν σε μια κοινωνία που εκδικείται τα προβλήματά της με αυτοκτονικές τάσεις τιμωρώντας τον ίδιο της τον εαυτό μέσα στην παράνοια . Το αποτρόπαιο κρούσμα κανιβαλισμού στη Ρωσία όπου δύο νεαροί μαγείρεψαν και έφαγαν μια δεκαεξάχρονη σε κάνει να αναρωτιέσαι και να αηδιάζεις που είχες την τιμή να λέγεσαι άνθρωπος…. Από τον Κρόνο που έτρωγε τα παιδιά του στην αρχαιότητα αλλά και σε πολλές πρωτόγονες φυλές που οι πηγές πρωτεϊνών σπάνιζαν το φαινόμενο δεν είναι ξένο.

Ο όρος κανιβαλισμός δόθηκε αρχικά από τους Ισπανούς θαλασσοπόρους στους ανθρωποφάγους της Καραϊβικής (Cannibal από το Caribal, που σημαίνει Καραϊβικός)– είναι μια πανάρχαια συνήθεια, που θυμίζει την μικρή απόσταση που έχει ο άνθρωπος από τη ζωώδη φύση του. Από την αρχή της εξέλιξης μέχρι σήμερα με την έξαρση της βίας να χτυπάει κόκκινο οι άνθρωποι έχουν βγει από τα όρια και έχουν οδηγηθεί να κανιβαλίζουν τις ίδιες τους τις σάρκες κυριολεκτικά και μεταφορικά . Με κάθε έλλειψη μέτρου ο κανιβαλισμός έχει επεκταθεί από την προσωπική μας ζωή μέχρι το πεδίο της πολιτικής , θάψε για να σωθείς , λοιδόρησε για να επιβιώσεις τρώγοντας τις σάρκες του αντιπάλου σου πάτα επί πτωμάτων η σωτηρία είναι μακριά μην πιστεύεις σε ουτοπίες διάλεξε τον εύκολο δρόμο της κακίας μην υποκύπτεις σε σειρήνες . Τα νέα που σερβίρεις για νέα είναι η δική σου οπτική γωνία μια παραμορφωτική εικόνα μιας διαστρεβλωμένης αλήθειας που φιμώνοντας τους αντιρρησίες θα οδηγήσεις στην παράνοια . Κι όταν το δωμάτιο θα στενεύει και δε θα μπαίνει άλλο φως τότε όλοι θα αρχίσουν να ξανατρώνε τις σάρκες τους για να εκδικηθούν τον εαυτό τους και τη μήτρα που τους γέννησε .

Κι εσύ θα τα έχεις καταφέρει μένοντας μοναδικός βασιλιάς στο δικό σου τσίρκο αφού ο Κρόνος στην Ελλάδα πάντα έτρωγε και θα τρώει τα παιδιά του γιατί παραμένουν ανυπότακτα…. Κι ακόμα και μέσα στην κοιλιά παλεύουν για μια θέση στον ήλιο αποτελώντας γροθιά στο στομάχι τιμωρώντας όποιον έψαχνε για πιόνια αφού ακόμα κι αν εσύ καταβρόχθισες τις σάρκες τους διατηρούν το προνόμιο ακόμα να μπορούν να νιώθουν αηδία ….

Παρανομοῦν κι αὐθαιρετοῦν, ζητᾶνε καί τά ρέστα!

tzami Θυμᾶστε ἐνδεχομένως τήν ἱστορία πού ἐκτυλίχθηκε στήν Κομοτηνή μέ τό μειονοτικό Οἰκοτροφεῖο τῆς λεωφόρου Ἡρώων. Τότε πού χρειάστηκαν χρόνια ὁλόκληρα, δῶρο ἀπό τόν Δῆμο τά νέα μαγειρεῖα στήν διοίκηση τοῦ Οἰκοτροφείου, μά καί μία μήνυση στόν δήμαρχο γιά παράβαση καθήκοντος, προκειμένου νά γίνει κάποια στιγμή τό αὐτονόητο: νά διανοιχθεῖ ὁ δρόμος πού ἔκοβε μέρος τοῦ αὔλειου χώρου καί τῶν (παράνομων) μαγειρείων.

Ἔ, λοιπόν, ἀφοῦ μέ τά χίλια ζόρια ἐφαρμόστηκε ὁ νόμος στήν περίπτωση τῆς διάνοιξης (ἄς εἶναι καλά οἱ θιγόμενοι ἰδιῶτες καί κυρίως ὁ δικηγόρος Σωτήρης Πουπουζς πού ἔσπρωξε τό θέμα), ἀποκαλύφθηκε ὅτι τό Οἰκοτροφεῖο λειτουργοῦσε ἐπί χρόνια ὁλόκληρα χωρίς ἄδεια! Παράνομα, δηλαδή, ὅπως ὅλοι σχεδόν οἱ μειονοτικοί φορεῖς καί θεσμοί, πού λειτουργοῦν μονάχα χάρη στήν ἀνοχή τῆς πολιτείας καί τήν ἀδιαφορία τῶν πολιτῶν. Στίς 19 Ἰανουαρίου λοιπόν καταδικάστηκαν οἱ δύο ὑπεύθυνοι τῆς λειτουργίας του καί ἔκτοτε δέν λειτουργεῖ, ἀφοῦ γίνονται ἐκεῖ διάφορες ἐργασίες.

Ἡ καταδίκη ἔτσουξε ὁρισμένους…πρωκτούς. Τήν ἴδια μέρα βγῆκε ἡ τουρκόφωνη «Ὀλάι», γράφοντας χίλια μύρια κατά τοῦ Σ. Πουπουζῆ καί λέγοντας πώς ὅσα συνέβησαν μέ τό οἰκοτροφεῖο ἦταν «πολιτικό παιχνίδι τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους» (!) καί ὅτι τό ρυμοτομικό σχέδιο πόλεως τῆς Κομοτηνῆς τοῦ 1933 στόχευε στόν ἐξαναγκασμό τῶν Τούρκων σέ μετανάστευση! Παρότι μέ τίς διανοίξεις κανένα τέμενος δέν ἔχει θιχτεῖ, οὔτε κἄν περίβολός του, μέ ἀποτέλεσμα τήν παροιμιώδη δυσλειτουργία τῆς πόλης μας! Ἔ, τράβηξε μία μήνυση στόν ἐκδότη χμέτ Δαούτ ὁ Πουπουζής γιά διασπορά ψευδῶν εἰδήσεων, φημῶν ἱκανῶν νά ἐπιφέρουν διαταραχή στίς διεθνεῖς σχέσεις τῆς χώρας καί ἔκθεση τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους καί τῶν κατοίκων του σέ κίνδυνο ἀντιποίνων ἐκ μέρους τῆς Τουρκίας (191, 141 Π.Κ.) καί θά δοῦμε τή συνέχεια.

Στά Παρχάρια

Τό θέμα δέν εἶναι μεμονωμένο. Ἡ παρανομία καί ἡ αὐθαιρεσία εἶναι τό κοινό χαρακτηριστικό στή λειτουργία ὅλης τῆς μειονοτικῆς κοινωνίας. Φαίνεται ὅτι οἱ ἰθύνοντές της θεωροῦν ὅτι ἀποτελοῦν ἕνα κράτος ἐν κράτει, στό ὁποῖο ἡ ἑλληνική νομοθεσία ἔχει μηδενική ἀξία (δυστυχῶς κάποιοι δικοί μας φέρουν μεγάλη εὐθύνη, ἀφοῦ μέ τήν τακτική τους ἐπικυρώνουν τέτοιες ἀντιλήψεις). Κι αὐτό ἐπιβεβαιώνει καί ἡ ἄλλη ὑπόθεση πού βρίσκεται σέ ἐξέλιξη, αὐτή μέ τήν ἐκκλησία τοῦ Συλλόγου Ποντίων « Τραπεζούντα» στά Παρχάρια τῆς Νυμφαίας.

Πρόκειται γιά ἕναν θεσμό, ἕνα πανηγύρι πού καθιερώθηκε πρίν 8 χρόνια, 15 χλμ βορείως τῆς Κομοτηνῆς. Ἡ διοργάνωση άπαιτοῦσε κάποια ξύλινα κιόσκια πού κατασκευάστηκαν γιά νά παρέχουν μιάν ἄνεση στόν κόσμο μά καί, ὡς τυπικό ἑλληνικό πανηγύρι, μιάν ἐκκλησιά. Ἡ κατασκευή λοιπόν τῆς ἐκκλησίας αὐτῆς ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριῶν ἀπό μειονοτικούς κύκλους, μεταξύ τῶν ὁποίων, πέρα ἀπό τούς «συνήθεις ὑπόπτους» βρέθηκε καί ὁ νόμιμος μουφτής Κομοτηνῆς, Μέτσο Τζεμαλή. Τί ἰσχυρίζεται λοιπόν ἡ ἄλλη πλευρά; Ὅτι τό οἰκόπεδο στό ὁποῖο γίνεται ἡ διοργάνωση καί χτίζεται ἡ ἐκκλησία (τόν Γενάρη ἔριξαν τήν πλάκα της) εἶναι βακουφικό. Ὅτι ἀνῆκε μέχρι τό 1992 σέ κάποιον χωρικό τῆς Νυμφαίας, ὀνόματι Σουλεϊμάν Χασάν γλού, ὁ ὁποῖος τότε τό δώρισε στό τέμενος τοῦ χωριοῦ του. Τί ἐπικαλέστηκε ὁ Σουλεϊμάν γιά τήν κυριότητα τῆς ἔκτασης; Ὅτι τό κληρονόμησε ἀπό τόν πατέρα του, χωρίς φυσικά κανέναν τίτλο ἰδιοκτησίας. Ὁ μουφτής λοιπόν Μέτσο Τζεμαλή ἐπικαλεῖται ἕνα δωρητήριο τοῦ Σουλεϊμάν, τό ὁποῖο ὅμως δέν ἔχει καμμία νομική ἀξία ἐφόσον δέν συνοδεύεται ἀπό συμβολαιογραφική πράξη. Ἤδη ἀπό τό 1946 ἔχουν καθιερωθεῖ γιά τά ἀφιερώματα σέ ἐκκλησίες, μοναστήρια, τεμένη κτλ διαδικασίες πού ἐμπλέκουν διάφορες ὑπηρεσίες οἱ ὁποῖες ἐλέγχουν τήν παραχωρούμενη ἔκταση καί γνωμοδοτοῦν πρίν τήν ὁποιανδήποτε συμβολαιογραφική πράξη δωρεᾶς. Αὐτό εἶναι γνωστό στή μουφτεία ἀφοῦ ἔτσι γίνονται πάντα οἱ δωρεές. Κι ἄν λοιπόν ἀκόμη τό δωρητήριο εἶναι αὐθεντικό, κάτι πού μπορεῖ καί νά ἀμφισβητηθεῖ, ἡ πράξη τοῦ 1992 δέν ἔχει καμμία νομική ἰσχύ. Μένει μόνο ἡ συνεδρίαση τοῦ Συμβουλίου Ἰδιοκτησίας Δασῶν (πού συνέρχεται στή Θεσσαλονίκη) ὥστε νά κλείσει ὁριστικά τό θέμα πού σέρνεται ἀπό πέρυσι.

Νά θυμήσουμε τόν τρόπο μέ τόν ὁποῖο ἀνακαινίζονται τά τζαμιά, ὅπου μέ μιά ἄδεια ἐπισκευῆς σηκώνεται ὁλόκληρο νέο τέμενος; Νά θυμήσουμε ὅτι τά ἴδια κάνουν καί στά σπίτια τους (βλ. περίπτωση τουρκομουφτῆ Ἰμπράμ Σερήφ πού εἴχαμε παλαιότερα καταγγείλει); Νά ποῦμε γιά τά παράνομα νηπιαγωγεῖα πού λειτουργοῦν σέ Ροδόπη καί Ξάνθη ἀπό τόν Σύλλογο Ἐπιστημόνων Μειονότητας; Γιά τά Κοράν Κουρσού τῶν τουρκομουφτήδων; Τελειωμό δέν ἔχει αὐτός ὁ κατάλογος!

¨”Αντιφωνητής”, 16/3/2010

Πιθανές απολύσεις ατόμων με αναπηρία και στην Κέρκυρα;;; και αυτή τη φορά η κοινωνία, οι αναπηρικές οργανώσεις και οι οικογενειες τους θα αντισταθούν!


Για ακόμη μια φορά η πιο αδικημένη κοινωνική ομάδα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία πλήττεται με 80% ανεργία, απειλείται με απολύσεις.
Για ακόμη μια φορά γίνονται προσπάθειες να ΄΄πεταχθούν στο δρόμο΄΄ και στην αφάνεια άτομα με αναπηρία.
Όχι κύριοι, δεν θα το επιτρέψουμε!!!
Θα κατεβάσουμε τον κόσμο στους δρόμους, θα στείλουμε τους φίλους των ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, έξω από στα σπίτια των ηθικών αυτουργών και των διοικητικών πιονιών τους και θα διαδηλώσουμε για το δικαίωμα των ΑμεΑ στη ζωή.
Θα εκπλαγείτε με τη δύναμη του αναπηρικού κινήματος της Κέρκυρας τις οργανώσεις τους και τους φίλους του!
Αν νομίζετε ότι θα επιτρέψουμε σε πολίτες ΑμεΑ να μετατραπούν σε ζητιάνους στις πλατείες είσαστε γελασμένοι.
Η απάντηση θα είναι δυνατή, μαζική και ανθρώπινη.

Ανδρέας Σκούπουρας
Πρόεδρος του ΔΣ.
Του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ
Κέρκυρας
πηγη

Υπ Οικ. καλεί Τζούλια ( χωρίς λόγια )

Μισθό συμβούλου του υπουργείου οικονομικών θα διεκδικήσει η Τζούλια τις ερχόμενες μέρες ...

ΖΝΤΟΙΝΓΚ !!!

bloging

Εξαπολύει ευθείες βολές κατά του Υπουργού κ. Καστανίδη ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδης με αφορμή την ίδρυση Εφετείου


Nέος κύκλος εσωστρέφειας ανοίγει στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά από το Βουλευτή Α. Μακρυπίδη ο οποίος επιτίθεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης με αφορμή την ίδρυση νέων Εφετείων. Ο κ. Μακρυπίδης παίρνει θέση στη κόντρα Μεσολογγίου – Αγρινίου για την έδρα του Εφετείου και καταγγέλλει τον Υπουργό κ. Καστανίδη και την κυβέρνηση κατ έπεκταση τονίζοντας χαρακτηριστικά «Τέτοιες ενέργειες «αποφασίζουμε για εσάς, χωρίς εσάς» με βρίσκουν αντίθετο και δεοντολογικά και ουσιαστικά.» Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σύσταση Εφετείου Δυτικής Ελλάδος( με έδρα την πόλη του Αγρινίου όπως όλα δείχνουν) εξαπολύει ευθείες βολές κατά του Υπουργού κ. Καστανίδη τον οποίο κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς ότι αποφασίζει μόνος του παρακάμπτοντας όλους τους θεσμικούς φορείς της Αιτωλοακαρνανίας. «Εκφράζω την αντίθεση μου στην αιφνιδιαστική και χωρίς την απαιτούμενη διαβούλευση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για την σύσταση Εφετείου Δυτικής Ελλάδας, παρακάμπτοντας τους Βουλευτές, θεσμικούς εκπροσώπους του Ελληνικού λαού και τους φορείς του νομού Αιτωλοακαρνανίας.» επισημαίνει ο Βουλευτής. Με αφορμή την αντίδραση του κ. Μακρυπίδη και την αναμενόμενη αντίδραση των θεσμικών εκπροσωπών της πόλης του Μεσολογγίου η ίδρυση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας θα αποτελέσει το αντικείμενο σύσκεψης που συγκαλεί την προσεχή Τετάρτη 14 Απριλίου, στο γραφείο του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι βουλευτές και ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου και Αγρινίου και οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Μεσολογγίου και Αγρινίου.

Ύποπτη υποβάθμιση της Ελλάδας ; καθόλου ύποπτη, διατεταγμένη υπηρεσία ; Ίσως…

Euro-pieces-billets

Το 2010, η Ελλάδα πρέπει να δανειστεί 53 δισ. ευρώ. Που αναλύονται ως εξής: 30 δισ. δάνεια που λήγουν , 13 δισ. ευρώ για τις πληρωμές τόκων και 10 δισεκατομμυρίων για τη χρηματοδότηση του δημοσίου ελλείμματος. Από την αρχή του έτους, η Αθήνα έχει ήδη σηκώσει 18 δισεκατομμύρια από τις αγορές αγοράς. Απομένει να βρεθούν 35 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά με τα επιτόκια που εφαρμόζουν σήμερα οι αγορές οι αγορές, αυτό θα κοστίσει περισσότερο από 0,5% του ΑΕΠ ανά χρόνο , δηλαδή ένα σημαντικό ποσοστό του σχεδίου λιτότητας, που θα πρέπει έτσι να γίνει πιο σκληρό προκειμένου να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του. Κατάσταση ανυπόφορη λοιπόν, ακόμα περισσότερο που η χώρα θα πρέπει να δανειστεί και το το 2011 και το 2012…

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch παίζει τους εμπρηστές: υποβάθμισε την Ελλάδα από ΒΒΒ + σε ΒΒΒ-, επειδή "η απότομη άνοδος των επιτοκίων που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση (...) θα καταστήσει πιο δύσκολο για την κυβέρνηση να επιτύχει το στόχο του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 8,7% του ΑΕΠ το τρέχον έτος. "

Ένας φαύλος κύκλος, όπου η δημοσιονομική επιδείνωση προκαλεί αυτόματα την αύξηση των επιτοκίων και η αύξηση των επιτοκίων την εκ νέου δημοσιονομική επιδείνωση…

Το απόσπασμα είναι από το πολύ καλό blog Coulisses de Bruxelles, UE του Jean Quatremer. Το υπόλοιπο καλό άρθρο αναφέρεται στον ακριβή μηχανισμό της βοήθειας και του κόστους της, για κάθε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά το ενδιαφέρον για μας είναι άλλου.

Μόλις ο Τρισέ ανακοίνωσε ότι θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα μέχρι ΒΒΒ-, η Fitch - και τα συμφέροντα πίσω από την κάθε Fitch -μας υποβάθμισε στο όριο του ΒΒΒ-. Αν ο Τρισε συνεχίσει να μας στηρίζει – και πιο ακριβώς αν ο Τρισέ συνεχίσει να μην θέλει το ΔΝΤ στα χωρικά ύδατα της ευρωζώνης – θα πρέπει να πει ότι θα εξακολουθήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα και κάτω από αυτή την αξιολόγηση. Τότε θα πουν ότι βάζει σε κίνδυνο το ευρώ, την αξιοπιστία της ευρωζώνης και φυσικά θα τον αναγκάσουν να δεχτεί το ΔΝΤ.

Η υποβάθμιση της Fitch δεν είναι ύποπτη. Είναι διατεταγμένη υπηρεσία κατά της Ελλάδας προφανώς αλλά ακόμα περισσότερο κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης και των αντιστάσεων που κάποιοι κύκλοι της Ευρώπης – που ο Τρισε αντιπροσωπεύει – δείχνουν απέναντι σε μια αμερικανό-γερμανική συμφωνία πλεύσης κατά της διευρυμένης Ευρώπης και της διευρυμένης ευρωζώνης.

Αν συρθούμε στο ΔΝΤ δεν θα είναι μόνο από λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης αυτής. θα είναι κύρια για τρεις λόγους

Από την αλόγιστη πολιτική όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων που οργάνωσαν την ηγεμονία τους επί της κοινωνίας με δανεικά

Από το ιστορικό λάθος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που αποδέχτηκε μεν την νομισματική ολοκλήρωση της Ευρώπης αλλά απέτυχε να επιβάλει μια στοιχειώδη πολιτική ολοκλήρωση που θα ήταν το ελάχιστο αντάλλαγμα

Και τέλος από την αδυναμία ενός μέρους της Ευρώπης – με πρωτεργάτη την κυβερνητική Γερμανία – να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει το ελληνικό πρόβλημα με πολιτική και όχι λογιστική και τιμωρητική νοοτροπία διασυνοριακού ελεγκτή παλαιάς κοπής.

Γιατί αν πρέπει η Ελλάδα να τιμωρηθεί – και μάλλον πρέπει – δεν μπορεί το γιατρικό να είναι χειρότερο από την ασθένεια. Και η ελληνική ασθένεια είναι υπό μετάσταση. Είναι πιθανό ότι το παιχνίδι μας ξεπερνά, αλλά είναι σίγουρο ότι σαν χώρα κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποτελέσουμε το πρώτο και εύκολο υποχείριο αυτής της διατλαντικής σύρραξης.

sxolio

ΒΑΖΟΥΝ "ΚΟΥΡΤΙΝΑ" ΣΤΑ BLOGGS ΠΟΥ "ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ???

Το πολιτικό σαφάρι εδώ http://politikosafari.blogspot.com/2010/03/blogs.html μας είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις των φασιστόμουτρων Γραφωντας : "Εδώ και μερικές ημέρες έγινε σύσκεψη στο ΛΑΟΣ με τον Καρατζαφέρη προκειμένου να βρεθεί τρόπος να κλείσουν τα blogs, τα οποία κάνουν αποκαλύψεις γιά τον Καρατζαφέρη ή γιά όσους έκ των βουλευτών του ενέχονται σε σκάνδαλα.."

ΤΟ BLOGG "IXNOS" ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Εμείς ξαναρωτάμε Κε ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ? είσαστε, Παρ΄ ολιγον ….δίγαμος;


ΚΑΙ........... ΤΣΟΥΠ..... ΝΑ Η "ΚΟΥΡΤΙΝΑ".............

ΑΜΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΜΕ "ΚΟΥΡΤΙΝΑ" ΕΕΕΕΕΕ!!! ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο .....ΔΙΑΒΟΛΟΣ!!!!!!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΙΑΔΑ ΕΔΩ

Όταν τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους


Ας δούμε λοιπόν τι έχουν να μας πουν τα επίσημα στοιχεία από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για τη διεθνώς πλέον γνωστή ως "Ελληνική Κρίση".

Κάρτα 1
Χρονοδιάγραμμα των Λήξεων Ομολόγων του Ελληνικού Κράτους
Περίπου 140 δις ευρώ χρέους θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Δηλαδή περίπου το 50% του συνολικού χρέους της χώρας. Αυτό και μόνο μπορεί να εξηγήσει πολλά.

Κάρτα 2
Οι ημερομηνίες λήξης των ελληνικών κρατικών ομολόγων μαζί με τα αντίστοιχα ποσά σε εκατ. ευρώ
Δηλαδή, αν το 2010 λέμε ότι έχουμε κρίση λόγω υψηλού χρέους, τότε το 2012 τι θα έχουμε? Φέτος πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν 19 δις ευρώ χρέους, ενώ το 2012 θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν 31 δις ευρώ !!!

Ίσως η μόνη μας ελπίδα είναι να επαληθευτεί το σενάριο της διάσημης ταινίας "2012"...

Κάρτα 3
Η χρονική μεταβολή των μέσων επιτοκίων δανεισμού και της μέσης διάρκειας των κρατικών ομολόγων

Αλήθεια, τι συνέβη από το 2005 μέχρι και το 2008, ώστε τα επιτόκια δανεισμού να ξανασκαρφαλώσουν στο επίπεδο του 2002 ???

Κάρτα 4
Η χρονική μεταβολή των αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Η πρώτη υποβάθμιση έγινε το 2009 με στοιχεία που διέθεταν οι οίκοι για το 2008. Μπορείτε να παρατηρήσετε ότι η ελληνική οικονομία παρέμενε σε σταθερή εκτίμηση από το 2000, σχεδόν σε όλους τους διεθνείς οίκους.

Εμείς, παραθέτουμε τη φωτογραφία του αρμόδιου υπουργού οικονομικών για την επίμαχη περίοδο, ώστε να ερωτηθεί αν χρειαστεί...

Και τέλος, σε ποιους τελικά χρωστάμε ???

Κάρτα 5
Κάρτα 6

Τι βλέπουμε, λοιπόν, στις 2 προηγούμενες κάρτες? Ότι η Ελλάδα χρωστάει στους Βρετανούς (52%) και κατά πολύ λιγότερο στους Γάλλους (11%) και στους Γερμανούς (9%). Επίσης, βλέπουμε ότι χρωστάει κυρίως σε ιδιωτικές τράπεζες (45%), κατά πολύ λιγότερο σε αμοιβαία κεφάλαια (19%) και ασφαλιστικές εταιρείες ή ιδρύματα (14%), ενώ χρωστάει ακόμα λιγότερα, δηλ. μόλις 5%, σε άλλα κράτη (δηλαδή στις κεντρικές τους τράπεζες).

Σε ποιους λοιπόν χρωστάει η Ελλάδα παραπάνω από τα μισά της χρέη? Μα σε ποιους άλλους??? Σε Βρετανούς τραπεζίτες. Σε ιδιωτικές τράπεζες που εδρεύουν στη Βρετανία και που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι θυγατρικές τραπεζικών κολοσσών από τις ΗΠΑ!!!


Εμείς παραθέτουμε μία οικογενειακή φωτογραφία του μεγάλου δανειστή μας
Rothschild Family

και εδώ τη σχέση της οικογένειας με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Παραθέτουμε, επίσης, ένα απόσπασμα από μία ιστορική ομιλία του Αβραάμ Λίνκολν:
The money powers prey upon the nation in times of peace and conspire against it in times of adversity. It is more despotic than a monarchy, more insolent than autocracy, and more selfish than bureaucracy. It denounces as public enemies, all who question its methods or throw light upon its crimes… As a result of the war, corporations have been enthroned and an era of corruption in high places will follow, and the money powers of the country will endeavor to prolong it’s reign by working upon the prejudices of the people until all wealth is aggregated in a few hands and the Republic is destroyed.Abraham Lincoln

Οι δυνάμεις του χρήματος χρησιμοποιούν ως θήραμα το έθνος στην περίοδο της ειρήνης και συνωμοτούν εναντίον του στην περίοδο της αντιπαλότητας. Είναι πιο δεσποτικές από μια μοναρχία, πιο θρασείς από τη μονοκρατορία, και πιο εγωιστικές από τη γραφειοκρατία. Καταγγέλλουν ως δημόσιους εχθρούς, όλους αυτούς που εξετάζουν τις μεθόδους τους, ή ρίχνουν φως πάνω στα αδικήματά τους... Μέσα από τους πολέμους, οι εταιρείες έγιναν πανίσχυρες και εποχές διαφθοράς για τους υψηλά ιστάμενους πρόκειται να έρθουν. Οι δυνάμεις του χρήματος στη χώρα θα προσπαθήσουν να παρατείνουν τη βασιλεία τους στηριζόμενες επάνω στις προκαταλήψεις των ανθρώπων, έως ότου όλος ο πλούτος αθροιστεί σε μερικά χέρια και η Δημοκρατία καταστραφεί.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ….. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥΣ… ΜΕ ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ


Το όνομα Χαραλαμπόπουλος Αθανάσιος στον πολύ κόσμο δεν θυμίζει κάτι. Πρόκειται όμως για τον ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος έχει παρασημοφορηθεί από την Πολιτεία πολλές φορές για ανδραγαθήματα, και τιμηθεί για τις ικανότητές του σε διάφορες επιχειρήσεις διάσωσης Ελλήνων πολιτών και άλλες επικίνδυνες αποστολές της υπηρεσίας του που έφερε με επιτυχία σε πέρας. Ο αξιωματικός αυτός, κατηγορήθηκε για την γνωστή υπόθεση των συνθημάτων που υποτίθεται ότι ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ο πολιτικός προϊστάμενός του, υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης πριν κάν αρχίσει η ήδη διεξαγόμενη ΕΔΕ, έσπευσε να τον χαρακτηρίσει ανεγκέφαλο και ρατσιστή. Χθές έγιναν οι κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα. Ο ήρωας όπως τον αποκαλούν στη υπηρεσία του, αλλά και το επιβεβαιώνει η Ελληνική Πολιτεία με τις τιμητικές διακρίσεις που του έχει απονείμει, δεν εκρίθη προακτέος, κατόπιν παρεμβάσεως της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, με την δικαιολογία ότι διεξάγεται εις βάρος του ΕΔΕ. Άντε και να καταπιώ αυτό το φαιδρό επιχείρημα. Όμως το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για άλλους λιμενικούς οι οποίοι προήχθησαν ενώ εκκρεμούσαν εις βάρος τους ΕΔΕ. Η εμπάθεια και η αρρωστημένη πολιτική σκέψη του κ. Χρυσοχοΐδη είναι βέβαιο ότι προκαλεί βλάβη στις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους, αλλά και καταρρακώνει το ηθικό ανδρών και γυναικών που υπηρετούν σε αυτά. Δικαιολογημένα λοιπόν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και η κατρακύλα θα συνεχίζεται, όσο αξιωματικοί-υποδείγματα ήθους και ικανοτήτων, με ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ, θα υβρίζονται και θα χλευάζονται, από ανθρώπους με το ανάστημα του κ. Χρυσοχοΐδη. Από ποιόν από τον Χρυσοχοΐδη...Καταλάβατε; Από τον Χρυσοχοΐδη...


Ο τιμηθείς λοιπόν τρείς φορές με μετάλλιο ανδρείας ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Χαραλαμπόπουλος Αθανάσιος, εκρίθη ως μη προακτέος, στις χθεσινές κρίσεις. Είναι αλήθεια ΝΑΙ ἤ όχι, ότι ο επικελευστής Ν.Α., ενώ είχε συλληφθεί για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών, εξακολουθεί να παραμένει στην υπηρεσία του, να προάγεται κανονικά και να οπλοφορεί;; Ας βρεθεί κάποιος με ευμεγέθεις γεννητικούς αδένες να πει την αλήθεια για το τι ακριβώς συμβαίνει. Άλλωστε θα χρειαστεί σύντομα να ενεργήσει με μοναδικό γνώμονα το Εθνικό συμφέρον και κριτήριο τον ανδρισμό του.
Α.Α.


ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΡΑΥΓΗ :: ΑΣΣΙΧΤΙΡ [assihdir]


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Με την αριθ. Α.Σ.252/ 29714/Ζ2 απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 6 του άρθρου 3 του Ν. 695/1977 (ΦΕΚ 264/16−9−1977 τ. Α΄) «Περί θεμάτων διδακτικού προσωπικού Μειονοτικών Σχολείων» και του άρθρου 13 του Ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167/30−9−1985 τ. Α΄) «Δομή και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», διορίζονται σε κενές θέσεις μουσουλμάνων δημοσίων εκπαιδευτικών λειτουργών των μειονοτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με βαθμό Γ΄ και με Μ.Κ. 18 οι παρακάτω μουσουλμάνοι δάσκαλοι, απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και διαθέτονται στο Συντονιστικό Γραφείο Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θράκης, για τοποθέτηση. Οι διοριζόμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν στο Συντονιστή Μειονοτικών Σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θράκης για ορκωμοσία και ανάληψη Υπηρεσίας έως και πέντε (5) ημέρες μετά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
α/α Επώνυμο Όνομα Όνομα Πατρός Ημερομηνία υποβ.αίτησης
1 Χόμκο Σιενγιούλ Μουσταφά 25−6−1998
2 Μουμίν Σαλή Ερντίν Τζεμαλή 25−6−1998
3 Βελή Μπασά Μουσταφά Μεχμέτ−Εμήν 25−6−1998
4 Ναλμπάντ Αλή Μεμέτ 25−6−1998
5 Αλή Μπας Χαμδή Σουκρή 26−6−1998
6 Δελή Χασάν Μεχμέτ Αλή 26−6−1998
7 Σαρή Νουράι Ναζήφ 30−6−1998
8 Ιμπράμ Μουσταφά Σαλή 30−6−1998
9 Αρναούτ Μουσταφά Αχμέτ Εμίν 3−7−1998
10 Σοφτά Κασήμ Σαλή 17−7−1998
11 Μπερμπάτ Μπιλιάλ Αχμέτ 6−8−1998
12 Δελή−Σακήρ Λουτφή Μεχμέτ 26−8−1998
13 Χουσεΐν Σελιαμή Σαμή 26−8−1998
14 Μουσταφά Ιμπραχήμ Μεμέτ 26−8−1998
15 Μπαμπαχασάν Μεμέτ Αλή 14−10−1998
16 Σαλή Ογλού Εκρέμ Αλής 15−10−1998
17 Ουζεΐρ Γκιουνούλ Ισμαήλ 19−10−1998
18 Αχμέτκο Ισμέτ Χασάν 26−10−1998
19 Καμπάκ Χουσεΐν Χασάν 30−10−1998
20 Αχμετζίκ Αχμέτ Μουσταφά Χασάν 30−11−1998
21 Μποσνάκ Ασαάντ Σαμπρή 21−12−1998
22 Καπζά Μεχμέτ Μεχμέτ 29−1−1999
23 Αρήφ Οσμάν Μεμέτ Αμέτ 22−6−1999
24 Αχμέτ Μπεντιχά Αχμέτ 25−6−1999
25 Δελή Χασάν Ριτβάν Ναζήφ 25−6−1999
26 Μπεκήρ−Ουστά Χασάν Αλή 25−6−1999
27 Χακσεβέρ Ιρφάν Χακή 25−6−1999
28 Καδρή Σουζάν Νουρή 28−6−1999
29 Αζήζ Ορχάν Νουρή 7−7−1999
30 Δαγλή Γιασάρ Αχμέτ 22−7−1999
31 Μουσταφά Πασά Ναΐλ Οσμάν 30−7−1999
32 Καραμπουγιουκλού Χαλήλ Χασάν 6−8−1999
33 Ιμάμ Μπιλάλ Απτουραχήμ 24−9−1999
34 Μπιμπέρ Ναζιέ Χασάν 5−10−1999
35 Ιμπραΐμογλου−Καφάζ Ραχίμ Χασάν 7−10−1999
(Αριθμ. βεβ. Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. 4518/16−3−2010/Φ.19. ειδ.φ.19−210)
Φ

9.4.10

Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ....

Κατάπιε τη γλώσσα του για τη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου

Σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο Γ. Καρατζαφέρης επανέλαβε το σύνολο των αντιδραστικών προτάσεων του κόμματός του

Κουβέντα δε βρήκε να πει για το ρόλο του ΝΑΤΟ στις εξελίξεις στο Αιγαίο που στόχο έχουν τη διχοτόμηση για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των ιμπεριαλιστών, ο λαλίστατος κατά τα άλλα πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες στη Θεσσαλονίκη. Περιορίστηκε να πει πως από τη συνάντηση Δρούτσα - Νταβούτογλου ελπίζει ότι «δε θα υπάρξουν αμέσως δεσμεύσεις οι οποίες θα μας δημιουργήσουν πρόσθετους πονοκεφάλους τόσο στο Αιγαίο, όσο στη Θράκη και στην Κύπρο».

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επιβεβαίωσε την στήριξή του στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για τη διάσωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «εμείς δεν πρόκειται να βγάλουμε τον κόσμο στο δρόμο». Ετσι είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις σωστές επιλογές της κυβέρνησης και να κάνει κριτική στις λανθασμένες, σημειώνοντας με νόημα ότι «ο πρωθυπουργός έχει καλό αυτί».

Προέτρεψε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Είπε ότι δεν προτείνει προσφυγή στο ΔΝΤ, αλλά να διερευνήσουμε τους όρους με τους οποίους θα δάνειζε τη χώρα ώστε να τους έχουμε ως παρακαταθήκη για να απευθυνθούμε στις αγορές. Πρότεινε η χώρα να αναζητήσει δανειστές σε άλλες χώρες, έξω από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Ερωτώμενος για τη φορολόγηση της εκκλησίας και τις περικοπές στο δημόσιο, σημείωσε ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να απουσιάσει από το εθνικό προσκλητήριο» όμως ευθύς αμέσως παρουσίασε κάποιους που θα μπορούσαν και να λείψουν από την εθνική προσπάθεια, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ. για πλήρη φοροαπαλλαγή των κερδών που θα επανεπενδύονται, στο όνομα της ανάπτυξης, για κινητοποίηση των χρημάτων της παραοικονομίας με κατάργηση του πόθεν έσχες π.χ. στην Οικοδομική δραστηριότητα, κλπ. Μάλιστα, πρότεινε και παράταση των συμβάσεων παραχώρησης των διοδίων για 5 χρόνια ως αντάλλαγμα οι κατασκευαστικές εταιρίες που τα εκμεταλλεύονται να υλοποιήσουν έργα ύψους 15 δισ. ευρώ.

Επανέλαβε την αντίθεσή του στη νομιμοποίηση των μεταναστών προβάλλοντας το επιχείρημα ότι θα οδηγήσουν στην ανεργία χιλιάδες Ελληνες εργαζόμενους καθώς θα προτιμούνται από τους εργοδότες ως πιο φθηνό και ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό.

Τέλος, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη στον Δήμο Αθηναίων και του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγη

Για όσους ακόμα πιστεύουν ότι το Σκοπιανό είναι διμερές ζήτημα

aΟ πρόεδρος Γκιόργκι Παρβάνοφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία θα χαιρετίσει την επίτευξη συμφωνίας για την επίλυση της διαφοράς για την ονομασία της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσω διατύπωσης, που δεν θα δημιουργήσει δυνατότητες να προβάλλονται μελλοντικές διεκδικήσεις σε βάρος της Βουλγαρίας από την πλευρά της Μακεδονίας. Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι στις συνομιλίες του για το θέμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Γκιόργκι Ιβάνοφ έχει τονίσει, ότι η αποδοχή της ονομασίας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με ορισμένο γεωγραφικό περιεχόμενο, πρέπει να συμπεριλαμβάνει και ρητές εγγυήσεις για τη βουλγαρική πολιτεία”.

Αυτό υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, που εκδόθηκε έπειτα από τη συνάντηση που είχε, σήμερα, ο πρόεδρος Γκιόργκι Παρβάνοφ, με τον δήμαρχο του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), Σλάφτσο Ατανάσοφ και τον πρόεδρο της νεοσύστατης παράταξης VMRO – NIE, αντιδήμαρχο Πλόβντιφ, Πέτκο Ατανάσοφ (η παράταξη ιδρύθηκε, έπειτα από τη διάσπαση του κόμματος VMRO, με πρόεδρο τον Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, τον Μάρτιο του 2010). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σκοπός της συνάντησης ήταν να παρουσιαστούν στον κ. Παρβάνοφ οι κύριες προτεραιότητες της παράταξης, στη δημιουργία της οποίας προχώρησαν στελέχη που διαφωνούν με ορισμένες ακραίες εθνικιστικές θέσεις του VMRO, κατά τον βουλγαρικό Τύπο.

Στη συνάντηση με τον κ. Παρβάνοφ, ο πρόεδρος του VMRO-NIE τόνισε ότι, η παράταξή του αναμένει να εκφραστεί η ενιαία και ομόφωνη θέση της Βουλγαρίας “για τη διευθέτηση της διαφοράς μεταξύ της Ελλάδας και της Μακεδονίας αναφορικά με την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας με τρόπο που δεν θίγει τα εθνικά συμφέροντα της Βουλγαρίας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Ο κ. Ατανάσοφ επισήμανε την ανάγκη να προσδιοριστούν με σαφή τρόπο οι συγκεκριμένοι όροι, που αποτελούν προϋπόθεση για την υποστήριξη, εκ μέρους της Βουλγαρίας, της ένταξης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και το ΝΑΤΟ”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη πως ο κ. Ατανάσοφ τόνισε την ανάγκη να εγκαταλειφθεί “η γλώσσα του μίσους” των μέσων ενημέρωσης της ΠΓΔΜ εναντίον της Βουλγαρίας, όπως και να παύσει η “αρπαγή και πλαστογράφηση της βουλγαρικής ιστορίας”. Ο Βούλγαρος πρόεδρος -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- υπογράμμισε ότι η βουλγαρική κοινωνία πρέπει να αντιπαρατίθεται αποφασιστικά σε ριζοσπαστικές ιδέες, που υποδαυλίζουν την ένταση σε εθνική και θρησκευτική βάση, ως απάντηση στην ανησυχία για εξάπλωση ορισμένων θέσεων του ριζοσπαστικού εθνικισμού στη Βουλγαρία, την οποία εξέφρασε η ηγεσία του VMRO- NIE. Σε δηλώσεις του, έπειτα από τη συνάντηση με τον κ. Παρβάνοφ, ο επικεφαλής του VMRO – NIE είπε πως “εμείς (το κόμμα) προσπαθούμε να ξεκινήσουμε δημόσιο διάλογο σχετικά με την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση”.

Στη συνάντηση του κ. Παρβάνοφ με την ηγεσία του VMRO-NIE αναφέρεται το ηλεκτρονικό έντυπο “Mediapool”, όπου επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως “ο πρόεδρος Παρβάνοφ `νομιμοποίησε` την ομάδα, η οποία αποχώρησε από το κόμμα VMRO” και προστίθεται ότι ο Βούλγαρος πρόεδρος “συζήτησε με την ηγεσία της παράταξης, μελλοντικές, κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες”. Στο ίδιο σχόλιο τονίζεται ότι ο δήμαρχος του Πλόβντιβ εξελέγη με την κοινή υποστήριξη του VMRO και του κυβερνώντος κόμματος GERB. Στη συνέχεια, ο αυτοδιοικητικός συνασπισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας διαλύθηκε, λόγω διαφορών των δύο παρατάξεων και τώρα η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο στηρίζεται στο αντιπολιτευόμενο σοσιαλιστικό Κόμμα.-

Τα Πραγματα

Θα δώσει τελικά χρίσματα η Νέα Δημοκρατία. Σε σκληρή αναμέτρηση θα εξελιχθούν οι εκλογές του Καλλικράτη.

Σε μια από τις πιο σκληρές πολιτικές αναμετρήσεις αναμένεται να εξελιχθούν οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση του Νοεμβρίου. Η Νέα Δημοκρατία παρά τις έως τώρα διαρροές για "απελευθέρωση" των ψηφοφόρων της, θα δώσει τελικά χρίσματα στους υποψηφίους.

Παίζοντας με τις λέξεις χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία, ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας προχθές σε συγκέντρωση στελεχών της αυτοδιοίκησης του κόμματος του, είπε ότι « θα δώσουμε στήριξη και όχι χρίσμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης (www.e-aftodioikisi.gr) ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι αυτό δεν θα γίνει μόνο στις αιρετές περιφέρειες και στους δήμους- πρωτεύουσες νόμων, αλλά όπου χρειαστεί.

Μετά από αύτη την εξέλιξη αναμένεται και η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος.
Προς το παρόν η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στην παρουσίαση του σχεδίου Καλλικράτης και στη υποδοχή που θα τύχει ο νέος χάρτης από τους αιρετούς και τους επίδοξους υποψήφιους.

Πάντως ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, έχει τονίσει ότι θα υπάρξει επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο, το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εθνικό Συμβούλιο, τα επί μέρους βήματα και την εφαρμογή τους, για την επιλογή και τη στήριξη υποψηφίων.
.e-aftodioikisi

Όσοι κατάλαβαν ότι χρεοκοπήσαμε τον Γενάρη έβγαλαν πολλά λεφτά σε βάρος μας.

Δεν πρέπει υπάρχει μια αμφιβολία ότι η Ελληνική οικονομία έμεινε στο τόπο στο τέλος Γενάρη του 2010 δηλαδή με την πρώτη άνοδος των spread στις 400 μονάδες βάσης. Το είπα τότε εδω: Κύριοι Χαλαρώστε… Χρεοκοπήσαμε! Η Ελλάδα μέχρι εκείνη την στιγμή ψυχορραγούσε επί τρίμηνο στα χέρια της κυβέρνησης που έψαχνε με βιογραφικά τους γιατρούς της. Το Οικονομικό Επιτελείο και ο πρωθυπουργός πολύ καθυστέρημένα άρχισε να αντιδρά σε αυτό το γεγονός λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στο φόρουμ Νταβός .

Έκτοτε όμως ότι και εάν έκανε η κυβέρνηση έπεφτε σε ένα βαθύ μαύρο πηγάδι που κατέληγε στις τσέπες των κερδοσκόπων και όσων ήταν αρκετά “γάτοι” και κατάλαβαν στην χρεοκοπίας μας.

Με την κάθε ημέρα να είναι χειρότερη από την προηγούμενη η μη κατανόηση της πραγματικότητας εγκαίρως απο την πλευρά μας κόστισε στο ελληνικό Λαό σε Εθνικό πλούτο. Συγκεκριμένα η χώρα μας εξέδωσε τρείς φορές ελληνικά ομόλογα στις αγορές με επιτοκίο πάνω από 6 κάνοντας πολύ κόσμο γύρω μας αρκετά πλουσιότερο.

Κάποιοι έβγαλαν πολλά λεφτά σε βάρος μας. Βεβαίως στο Κύριοι Χαλαρώστε… Χρεοκοπήσαμε! το φώναξα όσο πιο δυνατά μπορούσα αλλά ήμουν “φωνή βοώντος εν τη ερήμο”.

Τώρα πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αίτημα για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης σημαίνει αδυναμία δανεισμού της Ελλάδος δηλαδή χρεοκοπία. Η ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού σημαίνει δανεικά χρήματα από την Ευρώπη και το ΔΝΤ με όρους ΔΝΤ.

Καμία προσπάθεια επικοινωνιακού εξωραϊσμού δεν είναι αρκετή για να κρύψει αυτή την πραγματικότητα. Χρειάζεται σιωπή και περισυλλογή.

Όμως αυτή η ενεργοποίηση αύτή θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα και να έχουμε γλυτώσει τα τοκογλυφικά επιτόκια του φεβρουαρίου και μαρτίου και πάρα πολλά χρήματα.

Χρήματα που θα πληρώσουν τα παιδιά μας χρήματα κλεμένα απο το μέλλον της χώρας και… δεν θέλω να επεκεταθώ άλλο.

Κρίμα.

Γιάννης Παπαϊωάννου

Κυβέρνηση Goldman Sachs

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση για ενεργοποίηση του πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας στην οποία… κατέληξαν οι Ευρωπαίοι Εταίροι λήφθηκε μια μέρα μετά την αποκάλυψη του εσωτερικού εγγράφου της Goldman Sachs, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα. Με τον τρόπο αυτό απαντήθηκε επιτέλους και το παλαιό ερώτημα αναφορικά με το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και όχι μόνο:Η Goldman Sachs. Πολύ σύντομα, απ ότι φαίνεται, θα δούμε και μια κυβέρνηση- μαριονέτα της, καθώς η παρούσα, αφού ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά δε θα μπορέσει να σταθεί…

Επειδή τις προσεχείς λίγες μέρες θα αντιμετωπίσουμε μια ανελέητη εκστρατεία (παρα)πληροφόρησης καλό θα είναι να μην ξεχνούμε κάποια βασικά:

  1. Με βάση τους αριθμούς (ύψος χρέους, τοκοχρεολύσια, ΑΕΠ) η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.
  2. Η μη ομολογία της χρεοκοπίας έχει στόχο να προστατεύσει τους πιστωτές και τα κεφάλαιά τους
  3. Οι αποφάσεις στήριξης και τα πακέτα που ανακοινώνονται και θα ανακοινωθούν τόσο από την ΕΕ όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελληνικών ταμειακών υποχρεώσεων της ερχόμενης τριετίας.
  4. Η προσφερόμενη «βοήθεια» έχει στόχο την εγκατάσταση ενός μηχανισμού διαχείρισης του ελληνικού χρέους, δηλαδή, της ελληνικής οικονομίας και του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πόρων.
  5. Τα όποια οικονομικά πακέτα προσφέρονται έναντι τρομακτικών ανταλλαγμάτων:περικοπές μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ανατροπή εκ βάθρων των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού.

Στόχος της επίθεσης στο εισόδημα των εργαζομένων δεν είναι η οικονομία. Είναι η ουσιαστική υποτίμηση του νομίσματος (είτε επιστρέψουμε στη δραχμή είτε μας τα πάρουν με μειώσεις και φόρους, θα έχουμε το προσεχές διάστημα πολύ λιγότερα ευρώ στη τσέπη) και η συνολική απορρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και η υπονόμευση των δυνατοτήτων της χώρας.

Με απορυθμισμένη την οικονομία της χώρας και εξουθενωμένο και φοβισμένο τον λαό της, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του γνωστού και συνηθισμένου σχεδίου που ακολουθείται κατά γράμμα όπου επεμβαίνει το ΔΝΤ: Το ξεπούλημα των πόρων.

Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτιμήσει τη δημόσια περιουσία η οποία φτάνει στα 300. δισ ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το χρέος. Κανείς δε γνωρίζει τι περιλαμβάνει αυτή η περιουσία…

Αυτό που ήδη είναι γνωστό, είναι πως η κυβέρνηση την ερχόμενη βδομάδα θα πάρει αποφάσεις για την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις προς εκποίηση επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και ο ΟΠΑΠ!

Η εκποίηση των δημόσιων πόρων (επιχειρήσεις, υποδομές, φυσικό κάλος, ορυκτά κλπ) είναι το αντάλλαγμα με το οποίο θα ανταμειφθούν αυτοί που θα δανείσουν την Ελλάδα. Το τραγικό σε αυτήν την περίπτωση είναι πως οι πόροι εκποιούνται δια παντός ενώ τα δανεικά δε φτάνουν για να καλύψουν ούτε τις ανάγκες του προσεχούς έτους

skakistis

Τα Ψέματα Αστυνομίας-Παπαγάλων για τον Αφγανό Η φωτογραφία ντοκουμέντο τους διαψεύδει

«Να συλληφθούν οι δολοφόνοι», ζήτησε και πάλι σήμερα ο «πατέρας» του 15χρονου
Αφγανού. Ο κ. Βούγιας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της πολιτείας στην οικογένεια Νατζαφί.Η Εκκλησία του Λιάπη θα μεριμνήσει για τη στέγαση σε κατοικία στην Πεντέλη, τη διατροφή και το ρουχισμό της αφγανικής οικογένειας, ώστε να τους «κλείσουν το στόμα».

Λοιπόν τους «δολοφόνους» τους γνωρίζουν οι εργοδότες του «Πατέρα».Αυτοί που έδωσαν την βόμβα με το ελαττωματικό ρολόι στο παιδί.
Όλο το «σενάριο» διαψεύδεται από τη φωτογραφία-ντοκουμέντο, από τη σκηνή του εργατικού ατυχήματος.

Είπαν: Η 10χρονη κόρη της που έχει τραυματιστεί, βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένα ταξιδιωτικό σάκο και άνοιξε να δει τι περιείχε.

Ψέμα. Δεν υπάρχει ούτε ταξιδιωτικός σάκος και ούτε κάδος απορριμμάτων (FOTO 2).

Είπαν: Ο γιος πλησίασε είδε ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο γι' αυτό θεώρησε ότι ήταν άχρηστο και πήρε τον σάκο να τον πετάξει. Τότε σημειώθηκε η έκρηξη.
Ψέμα. Η βόμβα βρισκόταν κρυμμένη μέσα στο μπουφάν του. Για αυτό όταν εξερράγη τον ξεκοίλιασε . Το παιδί εκτινάχθηκε στα σκαλιά από την έκρηξη .Το σώμα του απορρόφησε την έκρηξη και δεν έπαθαν τίποτα τα δενδρύλλια.

Η φωτογραφία μιλάει μόνη της. Και τη δημοσιεύουμε για να σταματήσουν τα ψέματα. Το τραύμα, είναι στη κοιλιακή χώρα και όχι στα πλευρά και δεν υπάρχει κάδος.



ΥΓ.Πρός συνεργάτες κ. Προ-πο.Έχουμε σειρά λεπτομερών φωτογραφειών.Μαζευτείτε.Τέρμα τα δίφραγγα ,πως το λένε!

Δελτίο των 11

Έλεγχος και Τιμωρία!


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο τίτλος μου έχει τη σημειολογία του καθώς αφορά δύο έννοιες ΠΑΝΤΕΛΩΣ απούσες από το καθημερινό ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΝΟΜΙΚΟ λεξιλόγιο της σύγχρονης Ελλάδας.

Δεν θα σταθώ στις πολύ σημαντικές έννοιες που είναι « το σύστημα» ή «η οργάνωση» και «η λογική» όπως και «η μέθοδος» και τελικά «η ηθική» καθώς τις είχαμε δανείσει πριν πολλούς αιώνες στους μη - Έλληνες και εκείνοι από τη στιγμή που τις έμαθαν και τις ενσωμάτωσαν στη γλώσσα τους (δηλώνοντας την ετυμολογική τους προέλευση ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ) και φρόντισαν να τις ενσωματώσουν λειτουργικά στις δομές της ατομικής τους προσωπικότητας και των συλλογικών τους οργάνων.

Τι κρίμα που από την ώρα που πληροφορηθήκαμε ότι οι ξένοι τις «έμαθαν» εμείς ή ξεχάσαμε ή δεν φροντίσαμε να τις πάρουμε πίσω με αποτέλεσμα να αποτελούν στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα «αγαθά σε ανεπάρκεια» και έννοιες ΑΓΝΩΣΤΕΣ και μη εφαρμόσιμες στην δική μας εθνική καθημερινότητα!

ΕΣΤΕΙΛΑΝ στον Εισαγγελέα, λέει το ρεπορτάζ, 2 (τι λέτε ρε παιδιά, ΔΥΟ;;;;) στελέχη της Πολεοδομίας κάποιων «κοσμικών νησιών» που δεν μπορούν λέει να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ τα εκατομμύρια που έχουν σε ακίνητα και τραπεζικούς λογαριασμούς με μηνιαίους μισθούς κάτω ων 3 χιλιάδων ευρώ!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και μπράβο σας που μας κάνατε να κλάψουμε από τα γέλια!!! Πιάσατε 2, ξανά και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…

Αυτές τις μέρες, εβδομάδες, μήνες με τα πρωτόγνωρα για ΟΛΟΥΣ μας «ζόρια» που τραβάμε πόσο χρήσιμο θα ήταν να είχαν δουλέψει οι Κυβερνήσεις του κ Σημίτη, του κ Καραμανλή και τώρα του κ Παπανδρέου «συστηματικά και μεθοδικά» και να είχαν «οργανώσει λογικά» τους απαιτούμενους και απόντες ΕΛΕΓΧΟΥΣ στα περιουσιακά στοιχεία όλων εκείνων που αψήφησαν τις «ηθικές» τους υποχρεώσεις και απονευρώνοντας τις ενοχές τους αδρανοποίησαν τις ερινύες καθώς η έλλειψη ΕΛΕΓΧΟΥ και η παντελής έλλειψη του φόβου της ΤΙΜΩΡΙΑΣ μας οδήγησαν σε περίοπτες παγκοσμίως θέσεις ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και τελικά, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ και όχι μόνο…Οικονομικής! ΔΕΝ μας εμπιστεύονται λέει οι αγορές!

ΠΩΣ ΝΑ μας εμπιστευθούν όταν ΔΕΝ έχει πάει ΕΝΑΣ κλέφτης και καταχραστής του Δημοσίου χρήματος μέχρι σήμερα στη ΦΥΛΑΚΗ;

ΠΩΣ ΝΑ μην μας λοιδορούν όταν χρόνια τώρα περιμέναμε μετά τις ανακοινώσεις «Ονομάτων και…εγκλημάτων» σε δελτία ειδήσεων και νυχτερινές εκπομπές να οδηγηθούν στους Εισαγγελείς οι «δακτυλοδεικτούμενοι» των εκπομπών πρωί-πρωί αλλά αυτό ΔΕΝ γινότανε;

ΠΩΣ ΝΑ μην απαξιωθούμε ΕΘΝΙΚΑ όταν Υπουργοί συγχέουν το «νόμιμο» με το «ηθικό» και όταν τα ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ δείχνουν πραγματικά πρόσωπα και κατηγορούν για μίζες και διασπάθιση Δημοσίου πλούτου χωρίς κανείς να ΦΟΒΑΤΑΙ τον ΕΛΕΓΧΟ και την ΤΙΜΩΡΙΑ;

«Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς…» είπε με τον γνωστό του τρόπο Πέμπτη στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA o κ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ…

Κύριε Βενιζέλε, Η Κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε ως Υπουργός πότε θα «μιλήσει» ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ και ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ λαμόγια, κλέφτες, καταχραστές, και αχρείους;

ΔΕΝ το τόλμησε η Κυβέρνηση Καραμανλή δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε χιλιάδες άλλους να λεηλατήσουν το Δημόσιο!

ΕΧΕΤΕ την πολυτέλεια να μην το κάνετε και εσείς ενώ κατά γενική ομολογία…βουλιάζουμε;

Τα ψεύδη του Α.Νταβούτογλου: Ιδού το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας - $48 δισ.για όπλα το 2023!

ImageΤο σημερινό ανακοινωθέν από την επίσκεψη του ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα στην Άγκυρα σκόρπισε οποιεσδήποτε θετικές σκέψεις που θα μπορούσε να έχει ο κάθε καλοπροαίρετα σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης, που ακόμα πιστεύει ότι τα εθνικά θέματα αποτελούν προτεραιότητα με την έννοια της προώθησης των εθνικών συμφερόντων και της διαφύλαξης της εθνικής ασφάλειας για τους Έλληνες πολιτικούς. Εν μέσω μίας άνευ προηγουμένου τρομοκρατίας των ΜΜΕ για την οικονομία της χώρας, με την κυβέρνηση να πέφτει από την μία γκάφα στην επόμενη (βλ. δηλώσεις Παπανδρέου στο κυβερνητικό Συμβούλιο την Μ. Τρίτη περί επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας στήριξης της ΕΕ) ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρά σε "τυφλά" βήματα προσέγγισης με την Τουρκία αγνοώντας τα πραγματικά δεδομένα και την έκταση της απειλής.

Φαίνεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός αγνοεί ότι από το 1999 η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο στρατηγικής δυναμικής έχει διαταραχθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν επιτρέπει από ελληνικής πλευράς καμία κίνηση "καλής θέλησης" χωρίς αυτή να συνοδεύεται με απώλεια κεκτημένων από πλευράς μας. Και βέβαια εξασκολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ότι η μη τήρηση των δεσμεύσεων της Άγκυρα, για την μείωση της έντασης μεταξύ των δύο κρατών και την τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, αποκαλύπτουν τις αληθινές προθέσεις της Τουρκίας: Σε γεωστρατηγικό επίπεδο την απάλειψη της Ελλάδας από βασικό παίκτη της περιοχής και σε επιχειρησιακό επίπεδο την ανάληψη του ελέγχου του Αιγαίου κατ'αρχήν με διχοτόμησή του.

Όσο περνά ο καιρός, ο πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται να λειτουργεί ιδεοληπτικά περισσότερο από ποτέ, κυνηγώντας ένα άπιαστο όνειρο, την εξημέρωση του θηρίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι οι σχέσεις της Ελλάδας και την Τουρκίας δεν είναι οι σχέσεις που έχουν η Νορβηγία με τη Σουηδία.

Στην περίπτωση μας έχουμε ένα παιχνίδι ισχύος με την Τουρκία να δράττει τώρα τους κόπους μίας εικοσαετίας συνεχών αμφισβητήσεων και αύξησης της στρατιωτικής της ισχύς.

Και ενώ σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειχνε να έχει καταλάβει ότι η περίοδος ύφεσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά το 1999 ήταν μόνο ένα διάλειμμα, κυρίως διότι η Τουρκία βρισκόταν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, σήμερα παρουσιάζεται μία διαφορετική πολιτική προσέγγιση.

Είναι πραγματικά απίστευτη η επιμονή του Έλληνα πρωθυπουργού να θέλει να ανοίξει όλα τα εθνικά θέματα αυτή τη χρονική στιγμή, που όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, η χώρα κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση. Πραγματικά μπορεί στο μέλλον η παρούσα εξωτερική πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου να διδάσκεται στις διπλωματικές Ακαδημίες του κόσμου ως παράδειγμα προς αποφυγή, η πραγματικότητα όμως σήμερα είναι ότι ο ελληνικός λαός απορεί με την επιμονή του Έλληνα πρωθυπουργού να αναπτύξει στενότερες σχέσεις με μία χώρα που ανοικτά πλέον διεκδικεί το μισό Αιγαίο και προσπαθεί να θέσει βάσεις συγκυβέρνησης της Δυτικής Θράκης.

Σε ότι αφορά την Δυτική Θράκη είναι βέβαιο ότι θα αποβεί καταστροφική, σε μεσοπρόθεσμο διάστημα, η "διευκόλυνση" που θα παρέχεται εφ'εξής στην έκδοση βίζας. Και αυτό με δικαιολογία την ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά του Ανατολικου Αιγαίου, κυρίως! Νομίζουμε ότι η ρήση του Βλαντιμίρ Ιλιτς Λένιν, με τις ανάλογες ποσαρμογές, ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή μας: "Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σχοινί για να τους κρεμάσουμε". Για ένα εφήμερο οικονομικό όφελος θα πλημμυρίσει το Α.Αιγαίο και η Δ.Θράκη με Τούρκους "τουρίστες".

Είναι απίστευτος ο στρουθοκαμιλισμός της ελληνικής κυβέρνησης στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου δεν είναι η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο χωρών. Αξίζει να σημειωθεί το σχόλιο του Τούρκου ΥΠΕΞ για τις συχνές επισκέψεις των πλοίων του τουρκικού Ναυτικού στην περιοχή του Σουνίου όπου κατά τα λεγόμενα του «οι πλόες που πρόσφατα ακολούθησαν τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο είναι απολύτως σύμφωνοι με το διεθνές δίκαιο και την εθιμική πρακτική».

Ο ίδιος δε δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τα ελληνικά ΜΜΕ ότι διόγκωσαν το ζήτημα χωρίς λόγο.

Την ίδια στιγμή αυτός ο μάγος της «απονεύρωσης και χειραγώγησης» του αντιπάλου, προτείνει την αμοιβαία μείωση των στρατιωτικών δαπανών, τη στιγμή που το 2009 η Τουρκία δαπάνησε 4 δις δολάρια για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων ενώ το 2008 το ποσό αυτό ήταν 3,5 δις δολάρια.

Μετά από αυτά το ερώτημα που τίθεται είναι απλό. Πως μπορεί να γίνει πραγματικότητα μία τέτοια πρόταση, όταν η Τουρκία προμηθεύτηκε ή έχει προγραμματίσει να προμηθευτεί μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ετών τα ακόλουθα οπλικά συστήματα:

4 ιπτάμενα ραντάρ
4 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου
2 ιπτάμενα κέντρα διοίκησης
30 μαχητικά F-16
100 μαχητικά stealth JSF
1 κατασκοπευτικό δορυφόρο
8 κορβέτες
6 αντιτορπιλικά AAW
1 Ελικοπτεροφόρο
16 περιπολικά ανοικτής θαλάσσης
4 κορβέτες για το Λιμενικό Σώμα
8 αποβατικά σκάφη LCT
2 αποβατικά πλοία LST
6 υποβρύχια Τ214ΤΝ
127 ελικόπτερα γενικής χρήσης
51 επιθετικά ελικόπτερα
250 νέα άρματα μάχης εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής
54 πλωτές επιθετικές αμφίβιες γέφυρες
100 τουλάχιστον βαλλιστικούς πυραύλους Yildirim

Πως μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η πρόταση, όταν η τουρκική πολεμική βιομηχανία υπάρχει χάρις στις αγορές οπλικών συστημάτων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πως μπορούμε να πιστέψουμε τα λόγια του Τούρκου ΥΠΕΞ όταν ο σχεδιασμός του τουρκικού κράτους για τον τομέα της άμυνας μέχρι το 2023 περιλαμβάνει την αύξηση των αμυντικών δαπανών από 130 δολάρια/άτομα το 2002 στα 534 δολάρια/άτομο το 2023.

Πως μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η «δελεαστική» πρόταση, όταν η πρόβλεψη για τον τουρκικό αμυντικό προϋπολογισμό του 2023 είναι αυτός να φτάσει τα 48 δις δολάρια. Πόση πειστικότητα έχουν τα λόγια του Νταβούτογλου όταν στόχος του τουρκικού κράτους είναι το 2023 είναι να απασχολούνται 60.000 εργαζόμενοι στην πολεμική βιομηχανία της χώρας από τις 25.000 που ήταν το 2002

Για άλλη μία φορά η Ελλάδα έπεσε στην παγίδα των ΜΟΕ, συμφωνώντας στην υλοποίηση σειράς μέτρων που μάλλον θα προκαλέσουν τον γέλωτα και τον σκεπτικισμό των Ελλήνων πολιτών παρά το αισιοδοξία τους για το μέλλον.

Προτάσεις όπως η σύσταση ενός Συμβουλίου Υψηλής Συνεργασίας με 10 Έλληνες και 10 Τούρκους Υπουργούς μάλλον απορία προκαλούν στους Έλληνες πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε η ηττημένη μεταπολεμική Γερμανία που προσπαθούσε να διώξει από πάνω της το ναζιστικό παρελθόν, δεν δημιούργησε μία τέτοια επιτροπή κατά τη διάρκεια του φημισμένου γερμανογαλλικού άξονα συνεργασίας.

Πόσο δε στην περίπτωση της Ελλάδας όπου οι Τούρκοι υπουργοί αυτής της ελληνοτουρκικής Επιτροπής θα είναι οι ίδιοι οι υπουργοί που με τις πολιτικές τους θα κάνουν ότι μπορούν για να θέσουν υπό τον έλεγχο της Άγκυρας τη Θράκη, τα νησιά του Αν Αιγαίου. Θα είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που στέλνουν καθημερινά δεκάδες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα αποβλέποντας στην μελλοντική τους πολιτική «αξιοποίηση».

Πριν από 77 χρόνια η ναζιστική Γερμανία ακολούθησε μία πολύ απλή και συνάμα αποτελεσματική πολιτική έναντι της Αυστρίας. Για πέντε χρόνια η Γερμανία έπαιζε με τα νεύρα των αυστριακών. Την μία φορά η Γερμανία, με διάφορες ενέργειες και επεισόδια έστελνε μηνύματα για επικείμενη εισβολή στην Αυστρία, η οποία αμέσως κινητοποιούσε τον αυστριακό Στρατό για να υπερασπίσει τη χώρα.

Αντί όμως για εισβολή ακολουθούσε μία περίοδος χαλάρωσης από την πλευρά της Γερμανίας και μια περίοδος επίθεσης φιλίας προς την Αυστρία με ειρηνικά συνθήματα, τα οποία εφησύχαζαν τους αυστριακούς. Μετά ακολουθούσε πάλι ένταση μεταξύ των δύο χωρών με τους Γερμανούς να στέλνουν πάλι μηνύματα εισβολής και μετά πάλι ακολουθούσε χαλάρωση.

Στο τέλος και μετά από πέντε χρόνια συνεχόμενων εναλλαγών, η συνείδηση και οι αντιστάσεις των αυστριακών μούδιασαν απονευρώθηκαν, ρίχνοντας έτσι τις αντιστάσεις τους. Την ίδια στιγμή η παγκόσμια κοινή γνώμη αδιαφορούσε πια για το παιχνίδι της Γερμανίας με τους ταλαίπωρους αυστριακούς. Έτσι αφού οι αντιστάσεις των αυστριακών είχαν πέσει και αφού η τότε παγκόσμια κοινή γνώμη είχε κουραστεί από αυτό το γερμανικό παιχνίδι και τις διαμαρτυρίες των αυστριακών, η Γερμανία βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία και εισέβαλε ανενόχλητη στην Αυστρία. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Ίσως τελικά αυτή την πολιτική να ακολουθεί η Τουρκία τα τελευταία 36 χρόνια και εμείς δεν το έχουμε αντιληφθεί. Οι πρόσφατες αναπάντητες από την Ελλάδα αεροπορικές και ναυτικές τουρκικές προκλήσεις, σηματοδοτούν την πλήρη αποθράσυνση της Τουρκίας και την σταδιακή μείωση των ελληνικών αντανακλαστικών σε αυτές. Τα δε ΜΟΕ που συμφώνησαν ο Έλληνας ΑΝΥΠΕΞ και ο Τούρκος ΥΠΕΞ οδηγούν την Ελλάδα σε μία νέα εποχή που δυστυχώς αποδεικνύει ότι η δορυφοριοποίηση της χώρας πλησιάζει όσο ποτέ άλλοτε.

Τμήμα αναλύσεων defencenet.gr

DW: Ελληνικό Δημόσιο; Χαλαρά..(ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΕΝΟ VIDEO)

Ελληνικό δημόσιο: Υπερβολές;

Ελληνικό δημόσιο: Υπερβολές;

«Μια δύσκολη μέρα στο ελληνικό δημόσιο: Ξεκούραση και χαλαρότητα». Με μπόλικη δόση ειρωνείας ξεκινά το ρεπορτάζ της Ντόιτσε Βέλε που αναφέρεται στον υπερτροφικό δημόσιο τομέα της χώρας μας.
Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους στο The Insider.

Το γερμανικό δίκτυο μεταδίδει ότι ένας στους επτά εργαζόμενους στην Ελλάδα είναι δημόσιος υπάλληλος και μεταφέρει τις αντιδράσεις του κόσμου για την γραφειοκρατία.

Το ρεπορτάζ μεταφέρει και την άποψη των δημοσίων υπαλλήλων που υποστηρίζουν ότι επωμίζονται δυσανάλογο βάρος για την έξοδο από την κρίση. Προσθέτει όμως ότι οι αλλαγές είναι αναγκαίες. «Η κρίση έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης πολλών Ελλήνων», λέει χαρακτηριστικά.

Το ρεπορτάζ καταλήγει με το συμπέρασμα ότι οι «δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα αποχαιρετούν τις παλιές καλές μέρες, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποφύγει την χρεοκοπία».

theinsider

Πόσο επηρεάζουν οι βρετανικές εκλογές την Ελλάδα;

Ανεξαρτήτως όμως του ποιος θα είναι ο νικητής- το κόμμα των Συντηρητικών ή των Εργατικών ή το «κόμμα» της ακυβερνησίας- οι εκλογές αυτές έχουν τη δική τους ιστορική και συμβολική σημασία.

Θάνος Δημάδης

Οι εκλογές της 6ης Μαϊου που προκηρύχθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία εκτιμάται ότι θα είναι η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση της τελευταίας δεκαπενταετίας. Ανεξαρτήτως όμως του ποιος τελικά θα είναι ο νικητής- το κόμμα των Συντηρητικών ή των Εργατικών ή το «κόμμα» της ακυβερνησίας- οι εκλογές αυτές έχουν τη δική τους ιστορική και συμβολική σημασία. Διενεργούνται σε μία συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για τη Βρετανία αλλά και συνολικότερα την Ευρώπη. Τα δημόσια οικονομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο απειλούνται από το διαρκώς διογκούμενο δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, που πέρυσι εκτινάχθηκε στο 12%. Μπράουν και Κάμερον ξιφουλκούν σε καθημερινή πλέον βάση για το ποιος από τους δύο έχει το σχέδιο να εξοικονομήσει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες δις λίρες για να τιθασευτούν τα ανεξέλεγκτα δημοσιονομικά μεγέθη.

Οι εργατικοί πρότειναν αύξηση κατά 1% στις ασφαλιστικές εισφορές και τις κρατήσεις μισθών προκαλώντας τη μήνιν του ιδιωτικού τομέα που θεωρεί ότι μία τέτοια φορολογική επιβάρυνση θα βάλει «ταφόπλακα» στην αγορά εργασίας με την απώλεια χιλιάδων θέσεων απασχόλησης. Οι Συντηρητικοί από τη μεριά τους αν και ωφελούνται πολιτικά από τις αντιδράσεις για την πρόταση Μπράουν, δεν έχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμενοποιήσει το πού θα βρούνε τα λεφτά. Η απάντηση του Κάμερον ότι θα κόψει από τις δαπάνες του σπάταλου κράτους παραμένει στο επίπεδο της ασάφειας δίνοντας χθες λαβή στον Μπράουν να αναδιπλωθεί κατηγορώντας τους Συντηρητικούς ότι αν σχηματίσουν κυβέρνηση θα πλήξουν τις δομές του κοινωνικού κράτους.

Από το ποιος όμως θα είναι τελικά ο νικητής δε θα εξαρτηθεί μόνο το αν η βρετανική οικονομία θα «υποτροπιάσει» στην προ ενός έτους οικονομική κρίση. Ο συμβολισμός των εκλογών έγκειται και σε μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την πολιτική συνοχή της Ευρώπης και την θέση της χώρας μας μέσα σε αυτήν. Οι φόβοι που εκφράζονται για διεθνή απομόνωση της Βρετανίας στην περίπτωση που ο Κάμερον είναι τελικά ο νικητής των εκλογών εδράζονται στη θατσερική αντίληψη που τον διέπει για τη θέση της χώρας του στην ευρωπαϊκή σκακιέρα. Τα κατάλοιπα της Θάτσερ παραμένουν στο DNA των Συντηρητικών, παρότι αυτή τη φορά ελαφρά μεταλλαγμένα με μορφή ήπιου συντηρητισμού κυρίως σε θέματα προστασίας των κοινωνικών δομών του κράτους.

Αν όμως υπάρχει κάτι που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι ο βαθμός στον οποίον ο Ντ. Κάμερον θα αντιγράψει την πολιτική της Θάτσερ στη διαχείριση των ευρωπαϊκών θεμάτων, ιδιαίτερα μάλιστα σε μία περίοδο που η πολιτική υπόσταση της Ευρώπης τίθεται εν αμφιβόλω και στην πιθανότητα που η Βρετανία κληθεί να βάλει πλάτες για να στηρίξει το ευρώ. Ήταν γνωστές οι σκληρές απόψεις της πάλαι ποτέ σιδηράς κυρίας του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία δεν ήταν απλά πολέμιος στη ιδέα του ευρώ αλλά είχε υιοθετήσει την ακραία άποψη για τη χώρα της να αποχωρήσει ακόμα και από την Ε.Ε. Η στάση αυτή σίγουρα δεν προδιαγράφει την πολιτική που κρατήσει σήμερα ο Ντ. Κάμερον. Αν κρίνει όμως κανείς από την αποχώρηση (!)των Συντηρητικών με προσωπική απόφαση του Κάμερον από συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις έντονες δόσεις φιλοευρωπαϊσμού στην πολιτική, τότε αν μη τι άλλο η Ευρώπη -σε περίπτωση εκλογής του- δεν μπορεί να περιμένει πολλά από τη Βρετανία. Αν η ενδεχόμενη εκλογή Κάμερον συνοδευτεί από μία ακόμα πιο έντονα παρεκκλίνουσα πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η Ευρώπη δε θα θεωρείται απλά όμηρος των κερδοσκόπων όπως σήμερα αλλά όμηρος του ίδιου της του εαυτού. Και τότε η Ελλάδα όσο πολιτική στήριξη και να ζητάει από τους εταίρους της στο μέλλον, δε θα προσκρούει στην πεισματική άρνηση μίας και μόνο Μέρκελ αλλά σε μία συνολικότερη δυναμική αποσύνθεσης του πολιτικού και κατ επέκταση οικονομικού ιστού της Ένωσης. Άρα μήπως το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών μάς αφορά ως χώρα παραπάνω απ’ όσο κανείς φαντάζεται;

www.ellispoint.gr