ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.2.14

Η Ελλάδα ανήκει στους Νταβάδες της…


 
Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Αν δεν είχε προηγηθεί ο Umberto Eco, θα απαιτείτο να αποδείξω πως: σήμερα μια χώρα ανήκει σε αυτόν που ελέγχει τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα την τηλεόραση. 
Κάνετε λάθος όσοι θεωρείτε τον τουρισμό ως την βαριά βιομηχανία στην αποβιομηχανοποιημένη Ελλάδα! Η «βαριά βιομηχανία» μας είναι και παραμένει, παρά την πτώχευση, η Τηλεόραση των Νταβάδων. Και είναι «βαριά βιομηχανία» με την έννοια πως η πολιτικοοικονομική ισχύς έχει μετατοπισθεί από.......
αυτούς που ελέγχουν τα μέσα παραγωγής στην Ελλάδα σε εκείνους που ελέγχουν την παραγωγή του προϊόντας της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας (διασκέδασης ορθότερα). Έτσι τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα η Τηλεόραση έγιναν ο παράγοντας που καθορίζει τον έλεγχο και την λειτουργία και την νομιμοποιητική διαδικασία των υπολοίπων κλασικών μέσων παραγωγής, άρα και την έννοια της αλλοτρίωσης στην ελληνική συγκυρία.
Ποιος ελέγχει τα σημαντικά ΜΜΕ, ποιος ελέγχει τα κανάλια πανελλαδικής εκπομπής; Ποιος ρυθμίζει τον τρέχοντα ελληνικό πολιτισμό και δομεί κοινή γνώμη; Από ποιόν εξαρτώνται οι οικονομικοί, παραγωγικοί, παράγοντες στην Ελλάδα; Από ποιόν εξαρτάται η τρέχουσα διάσταση των εργασιακών σχέσεων και η σημασιοδότηση της ίδιας της έννοιας «εργασία» ή «ανεργία» στην ελληνική συγκυρία της εσωτερικής υποτίμησης; Από ποιον εξαρτάται η διαρκώς και συνειδητά (ηγεμονικά) μεταβαλλόμενη εικόνα και σημασία της τρόικας; Από ποιόν εξαρτώνται οι αξιολογικές κατηγορίες και ιεραρχήσεις που αφορούν στο πολιτικό μας σύστημα; Από ποιόν εξαρτάται ο πολιτικός και τα κόμματα; Ποιος στην πραγματικότητα ελέγχει και αναδιαμορφώνει προς το συμφέρον του το πολιτικό προσωπικό και επηρεάζει συστηματικά κάθε κομματική ηγεσία, στον βαθμό που δεν την επιλέγει ο ίδιος; Ποιος, αναγνώστη μου, διαπραγματεύεται στην πραγματικότητα με την τρόικα; 
Μα, ο Νταβάς! Έτσι όπως τον προσδιόρισε ο Ανδρέας, τον όρισε ο Έβερτ και τον εννοούσε ο Κώστας Καραμανλής, άπαντες συνεργάτες του (με τον τελευταίο μάλιστα προϊόν του) και θύματά του. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε πει εντίμως και πολιτικώς ορθώς, αναπαριστώντας ταυτόχρονα το όραμα και την στρατηγική του: Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Το ακούει ο αρχιλαϊκιστής  Ανδρέας και αντιτάσσει: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Παραμύθια αναγνώστη μου, η Ελλάδα ανήκει στους Νταβάδες της!
Δεν υπάρχει περίπτωση να ανατείλει μια νέα μεταπολίτευση αν δεν αλλάξει η ιδιοκτησία και μεταβληθεί ουσιωδώς η ποιότητα κυρίως της Τηλεόρασης. Αν δεν απαλλαγεί η χώρα από τους Νταβάδες της, ιδιοκτητών των μέσων παραγωγής της πολιτικής και κυριάρχων διαμορφωτών των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων και συμπεριφορών. Τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει με όρους κοινωνικής προόδου, αν δεν μεταβληθεί αντίστοιχα και αναλογικώς το κεντρικό μήνυμα  προς την κοινωνία, το οποίο διαμορφώνουν και διαδίδουν με ενιαίο ύφος και αλληλοσυμπληρούμενη στρατηγική οι Νταβάδες της Ελλάδας. Μήνυμα με την πολιτική του σημασία είναι αυτή καθ’ εαυτή η κυριαρχία του Νταβά…
Σε αυτούς ανήκεις και εσύ, όπως θα συνέβαινε και σ’ εμένα αν αποφάσιζα να ζήσω στην πατρίδα μας, ή απλώς να παρακολουθήσω τα κανάλια τους. Τώρα τους ανήκω μερικώς… δια του Τύπου τους! Όσοι δεν ανήκουν στο προλεταριάτο τους, μονάζουν αυστηρώς ή δραπέτευσαν εντελώς από την «βιομηχανία» τους, χάνοντας πλέον κάθε επαφή με την κυρίαρχη πολιτική αφήγηση στην Ελλάδα. Και αυτοί είναι λίγοι, ελάχιστοι στον αριθμό.
Την μεγαλύτερη πλάκα από όλους την έχουν όσοι αντιδρώντας στο μήνυμα (στο Μέσο) των Νταβάδων, νομίζουν πως παράγουν αντισυστημικό λόγο. Και καλά, να το λέει αυτό ο ακροδεξιός ή ο ενθουσιώδης νέος του αριστερισμού, λες… τόσα ξέρουν, τόσα καταλαβαίνουν, αλλά να το ισχυρίζονται και αριστερά κόμματα, είναι τραγωδία! Δόξα τω θεώ η επιστήμη της (μαζικής) επικοινωνίας  έχει προχωρήσει αρκετά από την εποχή του Mc Luhan, τόσο που θα έπρεπε να έχουν σβήσει οι ψευδαισθήσεις. Και μόνον η συμμετοχή σου σε μια τηλεοπτική εκπομπή θα έπρεπε να εκλαμβάνεται (επειδή είναι κυριολεκτικώς) οπορτουνισμός.
Παρακαλώ, διαβάστε σωστά αυτά που γράφω! Δεν «κάνω τον πονηρό» και δεν επιθυμώ να περάσω το μήνυμα «πάψτε να βλέπετε τηλεόραση και να συμμετέχετε σε τηλεοπτικές εκπομπές»! Απλώς εκθέτω εντίμως το πρόβλημα, το οποίο σήμερα είναι ένα πάρα πολύ κρίσιμο για τους έλληνες πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει πολιτικώς να αντιμετωπιστεί. Πολύ θα ήθελα να το δω ως δίλημμα του προεκλογικού αγώνα και ως βασικό στοιχείο ενός προγράμματος εκδημοκρατισμού και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Θα ήθελα μάλιστα να παρακαλέσω να πάψει η διαστροφή πως δήθεν δεν θα μπορούσε η πολιτεία να απαλλαγεί θεσμικώς από τους Νταβάδες της και πως τάχαμου η ένταξή μας στην ΕΕ μας υποχρεώνει να τους ανεχτούμε ως ιδιόκτητες των ΜΜΕ και κυρίως των τηλεοπτικών διαύλων. Η πολιτεία είναι πάνοπλη και θα μπορούσε να εξοπλιστεί θεσμικώς και διοικητικώς ακόμη καλύτερα και να εξοβελίσει τους Νταβάδες από το πεδίο ρύθμισης των πολιτικών, παραγωγικών και κοινωνικών σχέσεων.
Αναγνώστη μου στο ζήτημα έχεις εξαπατηθεί πολύμορφα και επανειλημμένως! Το ζήτημα για τον νομοθέτη είναι πώς θέτει το ζήτημα του αποκλεισμού και όχι πώς το εννοεί στην πολιτική του αφήγηση. Εδώ ο νομοθέτης σε εξαπάτησε με τα περί «βασικού μετόχου». Το θέμα τέθηκε έτσι ώστε να απορριφθεί - ορθότατα νομικά - ένας αποκλεισμός που είχε σκηνοθετηθεί, έτσι ώστε να θεμελιώσει με την απόρριψή του την κατοχή της Τηλεόρασης από τους Νταβάδες! Ήταν ένα νομικό κόλπο, ένα πολιτικό στρατήγημα μέσω μιας απελευθερωτικής πολιτικής αφήγησης. Ένα κλασικό κόλπο των πολιτικάντηδων, μια κίνηση λαϊκισμού που αποσκοπούσε δια του έντεχνου «αποκλεισμού» που θα κατέπιπτε νομικώς, να διαμορφώσει συνθήκες κυριαρχίας και κυριότητας από τους Νταβάδες στο συγκεκριμένο υπό ρύθμιση πεδίο. Αυτό το κόλπο έχει επαναληφθεί σε όλα σχεδόν τα πεδία ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας, αλλά οι αφελείς τα βάζουν με την ΕΕ και έτσι «ησυχάζουν» και αυτοί και η διαπλοκή! 
Για την απορρύθμιση του 1990 στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο με την εγκαθίδρυση του καθεστώτος των Νταβάδων, δεν φταίνε οι θεσμοί της Ένωσης, ήταν επιλογή του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος της Ελλάδας και ασφαλώς σε αυτήν συνέβαλε με πρόστυχο μάλιστα, διπλοπρόσωπο τρόπο και η κοινοβουλευτική αριστερά. Ναι, η αριστερά - και το ΚΚΕ ασφαλώς – είναι ή τουλάχιστον υπήρξε παράγοντας διαπλοκής και μηχανισμός που εξυπηρέτηση την διαμόρφωση του καθεστώτος των Νταβάδων στην Ελλάδα. Όσοι με γνωρίζετε θα πρέπει μάλλον να ξέρετε πως αυτός ο ισχυρισμός δεν στηρίζεται απλώς στην γνώση μου επί της θεσμικής μεθοδολογίας, αλλά και στην γνώση που αφορά πρόσωπα και πράγματα (πολιτικές σχέσεις), που δια της ραδιοτηλεοπτικής απορρύθμισης που ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του ’80 περάσαμε στο καθεστώς κυριαρχίας των Νταβάδων για να καταλήξουμε σήμερα  να είναι εκείνοι που ορίζουν απολύτως τις εξελίξεις σε ό, τι αφορά στην διαχείριση της κρίσης και να επηρεάζουν καθοριστικά το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο σε συνάρτηση με το κοινωνικό θα χαρακτηρίσει τη νέα μεταπολίτευση.
Κοιτάξτε, ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο βασικός σήμερα εκφραστής του αιτήματος για εκδημοκρατισμό και παραγωγική ανασυγκρότηση βρίσκεται απολύτως εγκλωβισμένος εντός του καθεστώτος των Νταβάδων. Αυτοί είναι που ορίζουν ουσιαστικά και το μήνυμά του προς την κοινωνία. Ο ίδιος είναι επικοινωνιακά απολύτως ανίσχυρος και το μόνο που έχει πετύχει μέχρι σήμερα, παρά την τεράστια αύξηση της απήχησής του στο εκλογικό σώμα, είναι να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση πως έχει την δυνατότητα τουλάχιστον να μην ετεροκαθορίζεται δια των ΜΜΕ. Παραμύθια! Και ο ΣΥΡΙΖΑ ως γενική εικόνα, γενικό μήνυμα και προοπτική από τους Νταβάδες κατασκευάζεται και από το δίκτυο των αχυρανθρώπων τους οργανώνεται στο αντιληπτικό σύστημα της ελληνικής κοινωνίας, που αποκαλείται κοινή γνώμη. Το μέσον, σεβαστέ μου αναγνώστη, δεν έπαψε να είναι μήνυμα. Και αυτό κατασκευάζει τελικά έναν ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα της διαπλοκής. Αυτόν και όχι κάποιον άλλον, θα κληθείς εσύ κι εγώ, που δεν είμαστε στελέχη του κόμματος, να ψηφίσουμε ή να μην ψηφίσουμε αύριο.
Έχοντας αυτά υπόψιν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει με στοιχειώδη αξιοπιστία να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό ενόψει εθνικών εκλογών, θα πρέπει στο πρόγραμμά της και μάλιστα στο προοίμιο αυτού, να εντάξει μία συγκεκριμένη θεσμική διαδικασία αποκλεισμού των Νταβάδων τουλάχιστον από το τηλεοπτικό πεδίο. Αυτό θα έπρεπε να είναι όρος για οποιαδήποτε προοπτική εκδημοκρατισμού και παραγωγικής αναδιοργάνωσης έξω από το φάσμα και το πλέγμα των πολιτικοοικονομικών σχέσεων της διαπλοκής. Ας μην αυταπατώμεθα. Στην συνέχεια, ακόμη κι αν τα μεγάλα ΜΜΕ στην Ελλάδα πέσουν στα πιο δημοκρατικά χέρια που μπορείτε να φανταστείτε, η συνθήκη υποταγής του λαού σε αυτά δεν πρόκειται να αλλάξει. Αν δεν μεταβληθεί ριζικά το ηγεμονικό μοντέλο σε σοσιαλιστικό, ακόμη και ο λαός να διεύθυνε τα ΜΜΕ η αλλοτρίωση του πολίτη από αυτά δεν θα έπαυε να ισχύει. 
Εγώ εδώ δεν αναφέρομαι σε ουτοπικές καταστάσεις. Ισχυρίζομαι με την υποστήριξη της επιστήμης, της πολιτικής ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας και την γνώση επί του θεσμικού οικοδομήματος της ΕΕ, πως με τον αποκλεισμό των Νταβάδων τουλάχιστον από την τηλεόραση, θα διαμορφώνονταν συνθήκες έντιμου πολιτικού αγωνισμού, ενώ θα ανέτειλε η πιθανότητα βελτίωσης του ύφους και της γενικότερης ποιότητας των προγραμμάτων των ραδιοτηλεοπτικών διαύλων. Θα διαμορφωνόταν, δηλαδή, ένα νέο πεδίο αντίληψης και διαπραγμάτευσης του δημόσιου χώρου και άρα του δημόσιου και ιδιωτικού συμφέροντος. Αυτό και μόνο θα αποτελούσε μία σημαντική συνθήκη για την κοινωνική πρόοδο στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει να ανήκει στους Νταβάδες της, όχι για να επιστρέψει στον λαό της, αλλά για να έρθει απλώς σε επαφή με τον λαό της.   
καφενειο

Πιπεράτο «άδειασμα» του κ Σαμαρά από την Εurostat!...




Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


         Διαβάζω στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ τις δηλώσεις του Διευθυντή της Eurostat

        
         ο οποίος ουσιαστικά στην συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα όχι μόνο «αδειάζει» αλλά, κυριολεκτικά, «ξεμπροστιάζει» τον κ Σαμαρά (και φυσικά ολάκερη την Ελληνική Κυβέρνηση) και, ειλικρινά, δεν μένω απλά άφωνος αλλά αποσβολωμένος!...
         Στην συνέχεια διαβάζω το άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ που αφορά στις δηλώσεις που έκανε πριν λίγες ώρες βγαίνοντας από σύσκεψη στο Μαξίμου ο Υπουργός Οικονομικών κ Στουρνάρας

    
           Και συνειδητοποιώ κάτι που είχα σχεδόν λησμονήσει, δηλαδή ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε.!!!


       Δεν προτίθεμαι να κάνω κανένα απολύτως κακοπροαίρετο σχόλιο ούτε για τα όσα μας λένε οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας ούτε για όσα είπε χωρίς να κρατήσει έστω τα τυπικά ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ επιπέδου Δημοσίων Σχέσεων εάν όχι διπλωματικής δημόσιας τοποθέτησης ο Διευθυντής της Eurostat…
       Επειδή, όμως, τα δημοσιεύματα αυτά σήμερα προκαλούν εχέφρονες  Έλληνες, Ελληνίδες και  Ελληνόπουλα, θα κάνω μόνο μία δημόσια πρόταση στους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα:

       Εφόσον, κατά τα λεγόμενα δημοσίως από τον κ Διευθυντή της Eurostat, και μάλιστα σε μια από τις πλέον αξιόπιστες Γερμανικές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας,
      τα πάντα θα αποκαλυφθούν μετά την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ συλλογής και σχετικής επεξεργασίας των οικονομικών δεδομένων, και
       εφόσον η συνέντευξή του αποτελεί ουσιαστικά «άδειασμα και ξεμπρόστιασμα» της Ελληνικής Συν-Κυβέρνησης, τότε τον Απρίλιο
      ΕΦΟΣΟΝ αποδειχθεί ότι το δίκαιο είναι με την Ελληνική Κυβέρνηση σε ότι αφορά το περιβόητο πλέον ελληνικό «πρωτογενές πλεόνασμα» ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ Σαμαράς να ζητήσει και να πετύχει την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ Ράντερμαχερ!
       Εάν, όμως, αποδειχθεί ότι ο κ Ράντερμαχερ «σωστά τα είπε» τότε ας μην καθυστερεί την ιστορική του απόφαση για τριπλές εκλογές ο κ Σαμαράς.
       Ας κηρύξει τριπλές εκλογές για να ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ…

       Γιατί, μεταξύ μας, δεν περιμένω «παραιτήσεις…»

Ως το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή των 300 τόνων χρυσού της Γερμανίας από τις ΗΠΑ


Οι 300 τόνοι μεταφέρονται σταδιακά από τη Νέα Υόρκη
Φρανκφούρτη
Οι 300 τόνοι χρυσού που η Γερμανία επαναπατρίζει από ένα θησαυροφυλάκιο της Νέας Υόρκης, μεταφέρονται λίγα-λίγα και η μεταφορά τους δεν θα ολοκληρωθεί πριν από το 2020, ανακοίνωσε η γερμανική κεντρική τράπεζα.
Στη Γερμανία διατυπώνονται τακτικά ερωτήματα σχετικά με το γιατί το 45% των βάρους 3.391 τόνων ράβδων χρυσού της χώρας είναι αποθηκευμένο βαθιά στα υπόγεια της Fed, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Η αρχική αιτία ήταν ότι η Δυτική Γερμανία είχε αποκτήσει το χρυσό αυτό μέσω εμπορικών πλεονασμάτων στη δεκαετία του 1950 και του 1960 και ουδέποτε τον μετέφερε εκτός ΗΠΑ ώστε να είναι σίγουρη ότι δεν θα τον έχανε σε περίπτωση που η Σοβιετική Ένωση εισέβαλε στη Γερμανία.
Η γερμανική κεντρική τράπεζα, η Bundesbank, απάντησε σήμερα σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ηandelsblatt» που έκανε λόγο για μυστηριώδεις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα επαναπατρισμού του γερμανικού χρυσού.
Η εφημερίδα επικαλέσθηκε ένα συντηρητικό πολιτικό, τον Πέτερ Γκαουβάιλερ, ο οποίος έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα και εξέφρασε αμφιβολίες ότι ο χρυσός είναι άμεσα διαθέσιμος στη Νέα Υόρκη, όπως διαβεβαιώνεται.
Εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας στη Φραγκφούρτη δήλωσε πως αυτό δεν είναι αλήθεια και πως ο επαναπατρισμός του χρυσού σε μικρές ποσότητες έχει προτιμηθεί για λόγους ασφαλείας.
Η εκπρόσωπος απέρριψε επίσης κατηγορίες ότι η Γερμανία δεν παρακολουθεί αρκετά στενά το χρυσό που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.
«Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για την αξιοπιστία των εταίρων μας», δήλωσε.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι 5 τόνοι χρυσού επαναπατρίσθηκαν πέρυσι από τη Νέα Υόρκη, μαζί με 32 τόνους που επαναπατρίσθηκαν από το Παρίσι, και ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται.
Η Ηandelsblatt επισημαίνει πως οι ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν μόνο αεροπορικές αποστολές φορτίων χρυσού και όχι αποστολές με πλοία, ενώ δεν ασφαλίζουν αποστολές φορτίων άνω του ενός τόνου τη φορά.
Η Γερμανία έχει στόχο να παραμείνει μόνο το 37% του χρυσού της στη Fed στη Νέα Υόρκη, όπου το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αποθηκεύει το χρυσό του. Μεταβιβάσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιούνται εύκολα, μεταφέροντας απλώς το χρυσό από το θαλαμίσκο μιας χώρας σ’ αυτόν μιας άλλης μέσα στο θησαυροφυλάκιο.
Η πτώση της τιμής του χρυσού μείωσε πέρυσι το Δεκέμβριο την αξία των συνολικών αποθεμάτων χρυσού της Bundesbank κατά 31%, στα 94,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
BHMA

Κατρούγκαλος και Χρυσόγονος: «Ετοιμάζουν νοθεία στην κάλπη του Μαΐου»


Οι δύο κορυφαίοι συνταγματολόγοι, Γ. Κατρούγκαλος και Κ. Χρυσόγονος, προειδοποιούν: Αντισυνταγματική η κατάργηση του δικαιώματος των ετεροδημοτών να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής.

Καταστρατηγεί τον "Καλλικράτη" η μεταφορά των ευρωεκλογών στη δεύτερη Κυριακή.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκαλούν τεχνητή αύξηση της αποχής, ώστε να αποδυναμώσουν επικοινωνιακά το επερχόμενο εις βάρος τους αποτέλεσμα.

Ετοιµάζουν πραξικόπηµα

«Προµελετηµένη νοθεία του εκλογικού αποτελέσµατος» χαρακτηρίζουν οι συνταγµατολόγοι τη ρύθµιση που αναµένεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και η ο οποία καταργεί τη δυνατότητα των ετεροδηµοτών να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους. 

Στόχος τους φυσικά... η αυξηµένη αποχή.

Στο ΧΩΝΙ την Κυριακή

Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι !!!! Δέσμευση καταθέσεων και ειδικό φόρο περιουσίας ζητούν οι δανειστές!


 ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Δέσμευση καταθέσεων και ειδικό φόρο περιουσίας ζητούν οι δανειστές!)

Πολύ «βαριές» εξασφαλίσεις από την πλευρά της Ελλάδας για τη νέα αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους επεξεργάζονται οι δανειστές! 

Η είδηση του Bloomberg ότι επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα σε ΔΝΤ και Γερμανία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος για την επόμενη διετία, διαβάστηκε μόνο από τη θετική της πλευρά. 

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, η συμφωνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, διότι «κολλάει» ακόμη στους όρους και της εξασφαλίσεις που θα επιβληθούν στην ελληνική πλευρά.  

Επ” αυτού, οι προτάσεις που συζητιούνται είναι δύο:

 Πρώτο, η δέσμευση μέρους των καταθέσεων σε ειδικό λογαριασμό επί του οποίου δεν θα έχει πρόσβαση η ελληνική πλευρά! 
Δεύτερο, η επιβολή φόρου περιουσίας (επί της ιδιοκτησίας και παντός τύπου περιουσιακών στοιχείων)!
Τις απαιτήσεις αυτές προαναγγέλλουν η ύποπτα διαρκής επιμονή της Bundesbank ότι οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς (όχι στους μισθούς, αλλά στην περιουσία…), αλλά και το σιγοντάρισμα αυτής της άποψης από το νέο πρόεδρο του κόμματος των Γερμανών Φιλελευθέρων κ. Κρίστιαν Λίντνερ και της εκπροσώπου του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, που μίλησαν για εφάπαξ επιβολή κεφαλαιακού φόρου.
Η δεύτερη εξασφάλιση, δηλαδή η δέσμευση μέρους των καταθέσεων σε ειδικό λογαριασμό, δεν είναι απ” αυτές που λέγονται δημοσίως ούτε σαν υπόθεση – για προφανείς λόγους… 
Σε αυτή τη δεύτερη εξασσφάλιση όμως επιμένει κυρίως το ΔΝΤ. Το Ταμείο θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με περαιτέρω επιμήκυνση κατά 20 χρόνια και μείωση του επιτοκίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα δεν αποκαθιστά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, απλώς αποκαθιστά τη βιωσιμότητα της διαχείρισής του μεσοπρόθεσμα

Για να συμφωνήσει λοιπόν σε μια τέτοια λύση, απαιτεί να εξασφαλιστεί προκαταβολικά ότι θα πάρει πίσω τα λεφτά του. Και θεωρεί επαρκή εξασφάλιση μόνο τη δέσμευση μέρους των καταθέσεων σε ειδικό λογαριασμό τον οποίο θα διαχειρίζονται οι δανειστές! Αν για οποιοδήποτε λόγο και οποιαδήποτε στιγμή η ελληνική πλευρά αδυνατεί να εξυπηρετήσει το χρέος, θα κατάσχεται ανάλογο τμήμα των δεσμευμένων καταθέσεων…
Το ΔΝΤ επιμένει σε αυτή τη ρύθμιση και για έναν ακόμη λόγο: η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές εξαιτίας του tapering (σταδιακή διακοπή του προγράμματος «ποσοτικής χαλάρωσης» εκ μέρους της αμερικανικής κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας- FED) έχει κάνει ακόμη πιο «επιθετικές» τις χώρες-μετόχους του Ταμείου από τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Έτσι, χωρίς χειροπιαστές και επαρκείς εξασφαλίσεις, το ΔΣ του ΔΝΤ δεν θα μπορέσει να υπερψηφίσει τη συνέχιση της παραμονής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα…

Πότε θα έρθει αυτός ο «μποναμάς»; Ύστερα από τις ευρωεκλογές…
=================================================



ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ:ΠΡΟΣ ΑΝΕΥΡΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ! ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 100.000 ΕΥΡΩ

 ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ:ΜΠΟΥΟΥΜΜ!!! ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΥΡΩ!! ΗΛΙΘΙΕ!! ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ!! ΚΑΛΟ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΗΛΙΘΙΕ




 ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ:ΚΑΤΣΕΛΗ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: "ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ" (ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Οι ΑΝ.ΕΛ. εξετάζουν το ενδεχόμενο να στηρίξουν Καρυπίδη...

Tο ενδεχόμενο να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για τη Δυτική Μακεδονία, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξετάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η υποψηφιότητα του...
κ. Καρυπίδη αναμένεται να συζητηθεί στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με την γραμματεία Αυτοδιοίκησης, ενώ σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Καμμένου -με τον οποίο μίλησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ- το θέμα θα διερευνηθεί, ενώ θα ληφθεί υπόψη και η εισήγηση της βουλευτού Κοζάνης Ραχήλ Μακρή.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα διεκδικήσουν τους δήμους Αθηναίων και Πειραιώς με υποψηφιότητες βουλευτών του κόμματος, ενώ αναμένουν εξελίξεις στις περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, στον δήμο Αθηναίων θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του βουλευτή του κόμματος Βασίλη Καπερνάρου, ενώ στον Πειραιά θα υποστηριχθεί ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εφόσον «καταθέσει την κομματική του ταυτότητα και παραμείνει συνεπής στις δηλώσεις του κατά των Μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες περιμένουν απάντηση από τον Γιάννη Δημαρά για την περιφέρεια Αττικής, και εάν ο συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες βουλευτής απαντήσει αρνητικά, τότε πιθανότατα θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Νίκου Νικολόπουλου.

Αναφορικά με την περιφέρεια Ιονίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουν τις εισηγήσεις των συντονιστικών επιτροπών τους για την πιθανή στήριξη του προερχόμενου από την κεντροαριστερά Θόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος ήταν και κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση υποψήφιος. Εάν τελικά δεν προταχθεί η υποψηφιότητα Γαλιατσάτου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πιθανότατα θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του νυν αντιπεριφερειάρχη ιονίων Νήσων Χρήστου Άνθη.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου
θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του στελέχους του κόμματος Γιώργου Αναγνωστάκου, ενώ στον δήμο Λέσβου θα είναι υποψήφιος ο γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σπύρος Γαληνός.

Στην Στερεά Ελλάδα
αναμένεται να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Θανάση Γιαννόπουλου, υπό τον όρο ότι θα καταθέσει την κομματική του ταυτότητα και θα τοποθετηθεί εναντίον του μνημονίου.

Στην Κρήτη συζητείται η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γύπαρη. Για τον δήμο Θεσσαλονίκης, τέλος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουν τις εξελίξεις, ενώ θα ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις των τοπικών στελεχών και βουλευτών.

 
protothema.gr

Η δήλωση – κόλαφος της Ζωής Γεωργαντά στην Πόπη Σουφλή για τις ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ. Τι απαντά σε Πορτοσάλτε – Παπαδημητρίου.


Κυρία Σουφλή, κατ’ αρχήν σας συγχαίρω για την ενημέρωση που προσφέρετε στον χειμαζόμενο Έλληνα πολίτη από τα δεινά που μας συσσώρευσαν οι κυβερνώντες μας με την διαφθορά τους, την ανικανότητά τους και την αμειβόμενη ξενοδουλεία τους. 
Σας συγχαίρω και για το σθένος σας που δεν το βάζετε κάτω παρά τα προβλήματα που σας δημιουργούν κάθε τόσο διάφοροι εχθροί της πατρίδας μας, αλλά συνεχίζετε να αγωνίζεστε. 
Τονίζω το θάρρος σας να αναδείξετε το θέμα της εγκληματικής αλλοίωσης των στοιχείων του χρέους και του ελλείμματος και να μας στηρίξετε όταν ο επίορκος Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο συστημικός Τύπος και τα συστημικά τηλεοπτικά μέσα προσπαθούσαν να διαψεύσουν εσάς και άλλους αξιοπρεπείς δημοσιογράφους με το να μας αποδίδουν φτηνά κίνητρα και να μας απεικονίζουν ως «φαιδρούς».
Ακόμα και σήμερα, κυρία Σουφλή, μετά από τόσες αποκαλύψεις, δικαστικές έρευνες που επιβεβαιώνουν την εγκληματική διόγκωση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009, αποδεδειγμένες παρεμβάσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη και αφόρητες πιέσεις από διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς για την συγκάλυψη των εγκληματιών, αποκαλυπτικές δημοσιεύσεις ακόμα και στον Τύπο των Βρυξελλών για την παράνομη επίρριψη δισεκατομμυρίων ευρώ στο χρέος και στο έλλειμμα του 2009 και όχι μόνον, υπάρχουν ακόμα σήμερα άνθρωποι τύπου Μπάμπη Παπαδημητρίου και Προτοσάλτε που πληρώνονται για να λένε ανοησίες, και να προσπαθούν απελπισμένα να κοροϊδέψουν τον κόσμο, καταφεύγοντας μάλιστα σε χαχανητά με προφανή σκοπό την σύγχυση για τα αντιφατικά και ανούσια λεγόμενά τους περί χρέους, περί πρόσφατου «τερατώδους» πλεονάσματος, περί του πλούτου που δήθεν παράγει σήμερα η χώρα μας χάριν της Τρόικας, κοκ.
Θα σας στείλω συντόμως ένα σχόλιο-δείγμα της οικονομικής ψευτο-εμπειρογνωμοσύνης τους όπως προκύπτει από την πρωϊνή εκπομπή των δύο αυτών ατόμων την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014, στον Σκάι.
Θα ήθελα να τονίσω δύο σημεία για την σημερινή εξέλιξη της υπόθεσης Πεδιαδίτη-ΕΛΣΤΑΤ:
 Πρώτον:  Επιβεβαιώνω το αξιόπιστο των πληροφοριών σας για την δικαστική πορεία της υπόθεσης της πειθαρχικής δίωξης της Ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη η οποία προσπάθησε να «ξεπλύνει» το φρικιαστικό και πρωτοφανές έγκλημα του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος αλλοίωσε τα στοιχεία του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας μας με σκοπό, όπως εκτιμώ, την υποδούλωση της χώρας μας και την ταπείνωση και εξαθλίωση του περήφανου λαού μας.

Ο Αρεοπαγίτης Επιθεωρητής που ορίστηκε να διερευνήσει την υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης κατά της κ. Ε. Πεδιαδίτη στάθηκε στο ύψος του και δεν δίστασε να κρίνει ότι η Πρωτοδίκης συνάδελφός του παραβίασε την δικαστική νομιμότητα και την παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η ποινική έρευνα για την ύπαρξη δόλου εκ μέρους της.

Τονίζω τα εξής σημαντικά σημεία
Η κ. Πεδιαδίτη φαίνεται ότι έχει εξαφανίσει βασικό ανακριτικό υλικό που έπρεπε να υπάρχει στην δικογραφία, αλλά δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, όπως άλλωστε το έχουμε δηλώσει στις καταθέσεις μας στον Αρεοπαγίτη κύριο Επιθεωρητή που εξέταζε το ζήτημα «Πεδιαδίτη». Ψάξαμε για το υλικό αυτό και το ψάχνουμε. 
Φαίνεται ότι η κ. Ανακρίτρια κοινώς «μας ψάρευε», ανίχνευε το σκεφτικό μας για να αποφασίσει ποιό ανακριτικό υλικό θα αποκρύψει.
Δυστυχώς είμαστε θύματα της κυρίας Ανακρίτριας. 

Έχει προκύψει νέα πληροφορία, όπως η εξής πολύ πρόσφατη: Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποκάλυψε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός, Γ. Α. Παπανδρέου, δήλωσε ότι εκβιάστηκε από την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ για να βάλει την χώρα μας στο ΔΝΤ.
Αν έγινε αυτό, πόσο μάλλον ο Γερμανός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) κ. Ράντερμάχερ, έχει εκβιάσει τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ για να φουσκώσει το δημόσιο έλλειμμα με δισεκατομμύρια ευρώ.
Το φούσκωμα έχει γίνει καθ’ υπόδειξη, έχει κατατεθεί στις Δικαστικές Αρχές ηλεκτρονική αλληλογραφία και άλλη μαρτυρία.
 Το Δικαστήριο Εφετών έχει τον λόγο τώρα.

Η εξέλιξη της υπόθεσης Πεδιαδίτη-ΕΛΣΤΑΤ προς την ορθή κατεύθυνση σηματοδοτεί την συνέχιση και ολοκλήρωση του τελευταίου σταδίου της ποινικής δίωξης του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο που έθεσαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κκ Πεπόνης και Μουζακίτης, τους οποίους προσπάθησε να ακυρώσει η κ. Πεδιαδίτη μεταχειριζόμενη πονηρούς τρόπους και κόλπα. Ευελπιστώ ότι το Δικαστήριο Εφετών θα πράξει το καθήκον του αδέκαστα.

Δεύτερον: Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ έχει υπερβεί κάθε όριο μιας μίνιμουμ ευπρεπούς διοίκησης της Στατιστικής μας Υπηρεσίας πάνω στη επιστημονική εργασία της οποίας βασίζεται η οικονομική και κοινωνική ευημερία της Ελληνικής Πληθυσμιακής Οντότητας.
Τα στοιχεία είναι η βάση για την χάραξη των ορθών πολιτικών και αν τα στοιχεία είναι σαθρά και παραποιημένα, η καταστροφή είναι εξασφαλισμένη. Επισυνάπτω σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, όπου γίνεται φανερή η καταστροφή που έχει προξενήσει ο πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ.
Εκτιμώ ότι το όλο στατιστικό έργο έχει υποβαθμιστεί σε τέτοιο σημείο που παρουσιάζει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση έτσι που να διευκολύνει την περαιτέρω εξαθλίωσή μας και να δικαιολογεί την σύναψη δανείων επί δανείων με εξαντλητικούς όρους.
Η οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται στο ναδίρ της και η χρεοσυσσώρευση που έχει καλά εγκατασταθεί στην πατρίδα μας λόγω των στατιστικών αλχημειών του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ θα γίνει το νεκροκρέβατό μας, εκτός και αν η Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστήριο Εφετών δεν πατήσει φρένο ανοίγοντας το δικαστικό ακροατήριο της υπόθεσης της διόγκωσης του χρέους και του ελλείμματος του 2009: Για να μπεί ο κάθε κατεργάρης στην θέση του. 
 Ενώ το στατιστικό μας σύστημα έχει πλήρως υποδουλωθεί στις ορέξεις μιας μονοπρόσωπης εξαρτημένης εξουσίας, η Βουλή μας στην πλειοψηφία της «χαριεντίζεται», ο αγώνας των κομματικών δελφίνων για τις παχυλές αμοιβές της Ευρωβουλής βρίσκεται στο απόγειό του, ενώ οι αιώνιοι επιτήδειοι συνεχίζουν να αρμέγουν τα υπολείμματα του Ελληνικού κράτους εκμεταλλευόμενοι την ακύρωση των νόμων και του Συντάγματος στην πράξη.
Όλα αυτά βρίσκονται σε κατάφορη αντίθεση προς τις εντολές του Ελληνικού Εκλογικού Σώματος.
 Ο νοών νοείτω.
Ζωή Γεωργαντά, 6 Φεβρουαρίου 2014
 

Οι Γερμανοί βλέπουν εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ στο 31,5% και οι Αμερικανοί τη Νέα Δημοκρατία τρίτο κόμμα! - Αμφιβολίες για το αν θα αντέξει η κυβέρνηση!

Γερμανική επιθεώρηση προβλέπει θρίαμβο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Τι θα σημάνει αυτό για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες

Ποσοστό κοντά στο 31,5% και ανάδειξή του σε πρώτη δύναμη προβλέπει για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές η γερμανική εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση "Wirtschaftswoche", σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει των εκλογών του Μαϊου.
Επισημαίνει δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2009, όταν η ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές οδήγησε σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
«Επίθεση εναντίον του κατεστημένου», είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο γίνεται παρουσίαση των δυνάμεων εκείνων οι οποίες εκφράζουν επιφυλάξεις για την ευρωπαϊκή πολιτική. «Κόμματα από το αριστερό και δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος θα ενισχυθούν στις ευρωεκλογές στο τέλος Μαϊου όσο ποτέ πριν. Στις Βρυξέλλες προκαλούν οι ευρωσκεπτικιστές μεγάλη ανησυχία», αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά επισημαίνεται και ως θετική επίπτωση το γεγονός ότι «επιτέλους γίνεται σοβαρή συζήτηση για το τι θα πρέπει να ρυθμίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση - και τι όχι».
Ειδικά για τον κ. Τσίπρα, σε λεζάντα κάτω από την φωτογραφία του και το ποσοστό που προβλέπεται να λάβει (31,5%) αναφέρεται: «Ελπίζει σε μια επανάληψη του 2009: το κακό αποτέλεσμα της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές υποχρέωσε τότε σε νέες εκλογές που οδήγησαν σε αλλαγή κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει εκλογές με κάθε κόστος».
Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση
Στο βασικό άρθρο εξηγείται ότι στο παρελθόν οι απώλειες σε ευρωεκλογές κλόνισαν κυβερνήσεις. «Στην Ελλάδα αναγκάστηκε η συντηρητική ΝΔ, έπειτα από ένα άθλιο αποτέλεσμα το 2009, σε νέες εκλογές, τις οποίες έχασε. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο και δεν χάνει ευκαιρία να διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξει το 2014 νέες εκλογές. Ειδικά όμως εάν ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, βυθιστεί στο υπόγειο, όπως προβλέπεται, τέτοιες δηλώσεις έχουν μικρή αξία», αναφέρει το δημοσίευμα.
Μάνος Χωριανόπουλος news247
--------------------------------------
- Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές βλέπουν οι Financial Times σε άρθρο τους
- "Η Χρυσή Αυγή θα κοντραριστεί με τη Νέα Δημοκρατία για τη δεύτερη θέση"
- "Ελλάδα: Η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται για εκλογική μάχη καθώς οι ηγέτες της φυλακίζονται" είναι ο τίτλος του άρθρου
- Φιλοξενούνται δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη που επιμένει πως θα διοικήσει το δήμο Αθηναίων ακόμη και μέσα από τη φυλακή
Μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές του Μαΐου πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» διεθνείς αναλυτές σύμφωνα με τους Financial Times.
«Κάποιοι αναλυτές τώρα προβλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να συγκεντρώσει 15%-20% στις ευρωεκλογές του Μαΐου και να κοντραριστεί με την Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την δεύτερη θέση, πίσω από τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στο άρθρο των FT.
newsit.gr

Οι άνθρωποι του Γ. Παπανδρέου προσφέρουν σήμερα τις “υπηρεσίες” τους στον Α. Τσίπρα! Συμπτώσεις;

Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Πλησιάζοντας τις ευρωεκλογές και τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση εντάθηκαν οι ζυμώσεις στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με τις...
συνεχείς μεταλλάξεις των θέσεων του, ακόμη κι αυτών που ψηφίστηκαν πρόσφατα στο ιδρυτικό του Συνέδριο, δημιουργούν ένα κλίμα που δεν είναι καθόλου ευνοϊκό για το αντιμνημονιακό μέτωπο κι ειδικότερα την λεγόμενη ανανεωτική αριστερά.
Ένα λάθος μου σε προηγούμενη σημείωσή μου στο “PRESS-GR”, όπου εκ παραδρομής ανέφερα την κα Barbara Spinelli ως σύζυγο του κ. Rutelli,  η σημερινή επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Ιταλία και η καρατόμηση του Καρυπίδη από τους υποψηφίους Περιφερειάρχες  του ΣΥΡΙΖΑ… με προκάλεσαν.
Αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν η σύζυγος ενός συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου, στενή φίλη του, αλλά και του υπόδικου Γ. Παπακωνσταντίνου,  να ηγείται μιας ιταλικής κι ευρωπαϊκής καμπάνιας υπέρ της υποψηφιότητας του Α. Τσίπρα για την προεδρία της ΕΕ. Πως μπορεί μια κυρία δημοσιογράφος υπέρμαχος των μνημονιακών πολιτικών να υποστηρίζει ένα ριζοσπαστικό κόμμα της αριστεράς και μάλιστα τον ηγέτη του;
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραπάνω με τις υποθέσεις Καρυπίδη, αλλά και Βουδούρη;
Μοιάζει με παραμύθι κι ιστορία συνομωσιολογίας…
Λοιπόν, η κυρία Barbara Spinelli, ήταν η σύντροφος του Padoa Schioppa, του συμβούλου του Γ. Παπανδρέου.
Ποιος ήταν ο Padoa Schioppa;
Η περιγραφή από τον αριστερό χωρίς εισαγωγικά Γερουσιαστή Fernando Rossi, στις 23 Αυγούστου 2010: «Είναι εξέχων στέλεχος των πιο ισχυρών μασονικών και σιωνιστικών οργανώσεων, όπως: «Ομάδα των 30» (Gruppo dei 30), το Ινστιτούτο Aspen (Aspen Institute), την Τριμερή Επιτροπή και τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (Commissione Trilaterale e il Club Bilderberg). Μάλιστα η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ που αποφάσισε, μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, να βάλει την οικονομική θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στην ίδια τη χώρα-θύμα.
Έχει στενές σχέσεις με τους Rothschild (πασιφανές γεγονός μιας και σ’ όλες οι εθνικές Τράπεζες συμμετέχουν οι Rothschild και δεν θα μπορούσαν να ηγηθούν των τραπεζών πρόσωπα που δεν είναι αρεστά στην οικογένεια των σιωνιστών τραπεζιτών)…
».
Ποιος σύστησε τον Padoa Schioppa για «σύμβουλο» του Γ. Παπανδρέου;
Άραγε τι συμβουλές έδινε στον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με το ΔΝΤ, την τρόικα, τα CDS, την κρατική ΕΛΛΗΝΙΚΗ τράπεζα Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Θα μπορέσουμε κάποτε να μάθουμε;
Το ότι ο Schioppa κι η Spinelli, ο πρώτος που αποβίωσε κι η σύζυγός του είναι εβραίοι το θρήσκευμα, λίγο απασχολεί τον οποιοδήποτε. Το ότι είναι σιωνιστές μας απασχολεί. Ο σιωνισμός, ταυτόσημος με τον ρατσισμό. Οι σιωνιστές ταυτίζουν την εβραϊκή θρησκεία με τον θεό και την «ράτσα», και ταυτίζονται απολύτως με τον ναζισμό.
Άραγε σχετίζεται η καρατόμηση Καρυπίδη με την χυδαία παρέμβαση του σιωνιστικού κινήματος σ’ όλο τον κόσμο στα εσωτερικά ενός ελληνικού πολιτικού κόμματος;
Λέγεται ότι για να γίνει πρωθυπουργός στην Ελλάδα πρέπει να φορέσεις πρώτα κιπά… Κι όλα δείχνουν, εκτός αν υπάρξει τεκμηριωμένη διάψευση, ότι ο Γ. Παπανδρέου φόρεσε κιπά στον Α. Τσίπρα χωρίς καν να επισκεφθεί το Ισραήλ, τον λαό που επέλεξε ο Θεός να κυβερνάει τον πλανήτη.
Κι οι «συμπτώσεις» είναι πολλές για να πρόκειται περί φαντασίας…
Να σημειώσουμε ότι μόνον ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου δεν φόρεσε ΠΟΤΕ κιπά -όπως ο γιος του- και μάλιστα δεν αναγνώρισε ΠΟΤΕ το παράνομο ισραηλινό κράτος. Το οποίο αναγνώρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη κι ο τότε υπουργός των Εξωτερικών Α. Σαμαράς, που τότε επισκέφθηκε το Ισραήλ και φόρεσε κιπά!
Αξίζει να δούμε κάποιες αναρτήσεις εποχής του ελεύθερου διαδικτύου που απλώς πιστοποιούν τον ενεργό ρόλο που έχουν σήμερα οι ευρωπαίοι φίλοι του Α. Τσίπρα.
- Ο ιταλός Γερουσιαστής Fernando Rossi, για τον υπουργό Padoa Schioppa και την πρόσληψή του ως συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου!
"Ι bamboccioni"... Γιώργο Παπανδρέου, για να γνωρίζεις, μερικές από τις “λύσεις” που πρότεινε ως υπουργός οικονομίας ο Tommaso Schioppa, ο νέος σου σύμβουλος…
- Περίεργες φήμες διατρέχουν τον αιφνίδιο θάνατο του Tommaso Padoa-Schioppa…
- Αγιογραφία στον Αλέξη Τσίπρα… στην ναυαρχίδα της ιταλικής μνημονιακής “κεντροαριστερής” εφημερίδας “La Repubblica”

Κοινή συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα και της Μπ. Σπινέλλι στο ιταλικό κανάλι La7:
 

Διασυρμός Βούλτεψη στη ΔΤ: Γιατί να καρφώσω τους φίλους μου στην κυβέρνηση;



Από τη Σίβυλλα

Ετοιμάζεται μεθοδικά «σκηνικό» στη Θράκη, κοιμηθείτε…



Του Παντελή Καρύκα
Η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη Γερμανία είχε, από ότι φαίνεται και μια άλλη παράμετρο, η οποία έμεινε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Εντελώς τυχαία, αλίμονο, στις 4 Φεβρουαρίου βρισκόταν στη Γερμανία και αντιπροσωπεία του «Κόμματος Ισότητας, Φιλίας και Ειρήνης» (DEB), αλλά και της διαβόητης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», με επικεφαλής τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς και τον Χαλίντ Χαμπίπογλου, αντίστοιχα. 
Οι δύο κύριοι επισκέφτηκαν τον Τούρκο γενικό πρόξενο στο Έσεν, της Γερμανίας Μετέ Ζαΐμογλου. Στην συνάντηση ο Τσαβούς έθεσε στον Τούρκο πρόξενο το ζήτημα της καταπάτησης, από την Ελλάδα, των δικαιωμάτων των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης, τα οποία απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Δήλωσε επίσης στον πρόξενο, ότι η Ελλάδα απέχει πολύ από τις λοιπές χώρες της ΕΕ, όσον αφορά την εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας, αφού αγνοεί, ακόμα και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία, ήταν υπέρ των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης.
Τσαβούς και Χαμπίπογλου, ανακοίνωσαν επίσης ότι οι δύο οργανώσεις τους έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας, με σκοπό, τους επόμενους έξι μήνες, να κινηθούν από κοινού, πραγματοποιώντας μια «εκστρατεία ενημέρωσης» στη Γερμανία, με στόχο τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης που ζουν εκεί. Ή μήπως όχι μόνο;
Ο Τούρκος πρόξενος τους απάντησε ότι είναι ενήμερος για το δύσκολο έργο τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» έχει παραρτήματα σε κάθε, σχεδόν, μεγάλη γερμανική πόλη.
Το μόνο που μπορεί να σχολιάσει κανείς, είναι υπό τη μορφή υπενθύμισης, μπας και «συγκινηθεί» κάποιος υπεύθυνος, ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, BND, είχε ενημερώσει τον – άκρως παρεξηγημένο και με ουσιαστική προσφορά στα εθνικά θέματα για όσους πληροφορήθηκαν πολλά χρόνια αργότερα το παρασκήνιο… – τότε εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, στρατηγό Γρυλλάκη, ότι εντός των επομένων 15 ετών οι Τούρκοι σκοπεύουν να ανοίξουν στην Ελλάδα θέμα Θράκης.
Δεν υποστηρίζουμε ότι τώρα κάνουν κάτι διαφορετικό από όσα έκαναν τις τελευταίες δεκαετίες, όμως θα ήμασταν αφελείς εάν δεν επισημαίναμε την ειδοποιό διαφορά. Με την… εκνευριστική μεθοδικότητά τους, οι Τούρκοι πετυχαίνουν να κάνουν ένα μικρό, ανεπαίσθητο «βηματάκι» στην κατεύθυνση του αντικειμενικού σκοπού, κάθε χρόνο.
Κατά συνέπεια, λίγοι αντιλαμβάνονται τη «μετατόπιση» και για «χάρη της ειρήνης» τα προβλήματα θάβονται κάτω από το «χαλί», με τις κυβερνήσεις να αυταπατώνται ότι το θέμα είναι υπό έλεγχο, ή απλώς, πιο κυνικά, δεν βρέθηκε η «καυτή πατάτα» στα δικά τους χέρια.
Οι δε Τούρκοι που είναι επαρκώς «μελετημένοι» έχουν αποφανθεί, ότι απλά ήμαστε αυτοκαταστροφικοί ως έθνος και πως στον παρορμητισμό μας, χωρίς αν το καταλάβουμε, θα οδηγηθούμε στο σημείο όπου θα διαπιστώσουμε απλά ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Θα πάρει κάποιες γενιές ενδεχομένως, όμως η επιμονή και η υπομονή – αρετές που δεν μας χαρακτηρίζουν συχνότατα – φέρνουν αποτελέσματα στις διεθνείς σχέσεις.
Defence-Point

Πρώτη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Κυπριακό: Το αναμενόμενο "ναι" (για την ΕΕ, ρε γαμώτο)

Τεστ για όλους το Κυπριακό
08.02.2014
Αυγή

Νέο σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού κυοφορείται αυτή την περίοδο. Μέσα σ' έναν ταραγμένο διεθνή περίγυρο, με χαίνουσες τις πληγές της Συρίας και με την Τουρκία να ζει στο λυκόφως του νεοϊσλαμικού μεγαλείου του Ερντογάν, με την Κύπρο να προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τον νέο διεθνή ρόλο της μετά την τραπεζική καταστροφή και την Ελλάδα να συνειδητοποιεί ότι προτεραιότητά της είναι η δική της οικονομική - κοινωνική ανόρθωση, η λύση του Κυπριακού μοιάζει να εξαρτάται από νέες μεταβλητές, που καθιστούν αναγκαία, όχι βεβαίως την εκ προοιμίου συμφωνία, αλλά σίγουρα τη συζήτηση χωρίς το σύνδρομο περί "απόρριψης και ενδοτισμού", που σκληρά έχει πληρώσει ο κυπριακός λαός. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές βρίσκονται σε φάση μετάβασης και όχι εγκαθιδρυμένης ισχύος.


Οι γενικές σταθερές που προσιδιάζουν σε μια λύση δικοινοτικής - διζωνικής ομοσπονδίας, με μία και αδιαίρετη κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, παραμένουν αναγκαίες για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωζώνη υπήρξε κυρίως γεωπολιτική επιλογή για την ασφάλεια της χώρας. Γι' αυτό, παρά τη δικαιολογημένη οργή των πρώτων μηνών μετά το αναπάντεχο κούρεμα των καταθέσεων, καμιά πολιτική δύναμη δεν επιμένει στην έξοδο από το ευρώ. Η ευρωπαϊκή διάσταση του Κυπριακού αποτελεί τη βασική συνιστώσα της διεθνοποίησής του.

Δεν χρειάζονται βιαστικές κρίσεις. Πρέπει να διασφαλιστεί η δυνατότητα του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, να πληροφορηθεί με επιχειρήματα τις υπό διαμόρφωση νέες ρυθμίσεις και να κρίνει κυριαρχικά με δημοψηφίσματα. Σ' αυτό το στάδιο κρίνεται η ποιότητα των πολιτικών ηγεσιών, στην Αθήνα και τη Λευκωσία, η ικανότητά τους να συνεισφέρουν στην υπέρβαση της κακοδαιμονίας που μαστίζει την Κύπρο, καθώς και του δόγματος που συνοδεύει κάθε απόπειρα λύσης, σύμφωνα με το οποίο "κάθε προηγούμενη λύση ήταν καλύτερη της νεότερης". Δέκα χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν, απομένει να αποδειχθεί εάν υπάρχει η πολιτική βούληση για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση. Ή αν οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν σιωπηρά συνομολογήσει τη "λύση της μη λύσης", την ντε φάκτο επικράτηση της σημερινής διχοτομικής πραγματικότητας. Δηλαδή σε γενικές γραμμές την αποδοχή των τετελεσμένων του Αττίλα.

Πηγη: Lenin Reloaded

Τσίπρας: Για την κρίση φταίει η «υπερκατανάλωση με δανεικά»! Κι εμείς οι μ@λάκες νομίζαμε ότι φταίει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής... όπως μας έλεγε για να τσιμπήσουμε

Για αναθεώρηση του μνημονίου και όχι για κατάργηση του μίλησε και στην Ιταλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε πως πρέπει να αλλάξει η συνταγή διαχείρισης της κρίσης. Καταθέτοντας για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά του στην εξουσία των μονοπωλίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Ιταλία όπου βρέθηκε χτες, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ως υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, όχι μόνο επανέλαβε τα περί «κρίσης χρέους», αλλά ουσιαστικά αποφάνθηκε ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι...
αποτέλεσμα «ενός λανθασμένου αναπτυξιακού μοντέλου υπερκατανάλωσης με δανεικά»!
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα»  υποστηρίζει ότι αν γίνει πρωθυπουργός το πρώτο μέτρο που θα λάβει «θα είναι η αναθεώρηση του χρεοκοπημένου μνημονίου που επεβλήθη στην Ελλάδα αλλά και όλης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης». Έσπευσε να διαβεβαιώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του ευρώ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης λέγοντας πως «η διέξοδος δεν είναι να εγκαταλείψουμε το ενιαίο νόμισμα, εργαζόμαστε, αντιθέτως, για ένα νέο κοινωνικό σύμβολο της ηπείρου μας, για την απασχόληση και την ανάπτυξη».
Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι η κρίση στην Ευρώπη δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του «λανθασμένου αναπτυξιακού μοντέλου», αλλά ότι «είναι κυρίως το αποτέλεσμα των περιορισμών και των ασυμμετριών της νομισματικής ένωσης. Συνεπώς, δεν είναι κρίση μεμονωμένων κρατών, της Ελλάδας, της Ιταλίας και άλλων, όπως σκόπιμα διακηρύσσουν διάφοροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, επισήμανε ότι τις ευθύνες για την κρίση στην Ευρώπη φέρει «το πολιτικό κατεστημένο», το οποίο εφάρμοσε «το νεοφιλελεύθερο μοντέλο», της «πολιτικής της λιτότητας». Όσο για το τι προτείνει, ανέφερε και πάλι ως θετικό παράδειγμα τις ΗΠΑ, παίρνοντας σαφή θέση στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς για το μείγμα διαχείρισης. Ανέδειξε την πολιτική της Γερμανίας σαν εχθρό της ευρωπαϊκής ανάπτυξης λέγοντας ότι «η γραμμή της Μέρκελ φέρνει μόνο φτώχεια, για να την νικήσω αναζητώ συμμάχους στην Ιταλία».
Ζήτησε «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λειτουργεί ως μια πραγματική κεντρική τράπεζα, σαν την αμερικανική, που να δανείζει χρήματα στα κράτη και όχι στις τράπεζες. Και στη συνέχεια να θεσπίσει κανόνες που να χωρίσουν τις επενδυτικές δραστηριότητες από εκείνες των τραπεζών».
Με τις τοποθετήσεις του ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να εμφανίσει την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν σαν την καταλληλότερη για την επανεκκίνηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ευρωζώνη ισχυριζόμενος ότι «οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές αποσυνθέτουν την Ευρώπη. Και μέχρι τώρα συντηρητικοί και μεταρρυθμιστές πήγαν και οι δυο προς αυτή την κατεύθυνση» ενώ ο ίδιος «ως Έλληνας πρωθυπουργός» θα τεθεί «επικεφαλής μιας σκληρής διαδικασίας επαναδιαπραγμάτευσης στην ΕΕ, για λογαριασμό όλης της νότιας Ευρώπης».
"902" μέσω "Σίβυλλα"

Πτώση στις εξαγωγές στο σύνολο του έτους για πρώτη φορά από το 2010 - Νέα συντριβή το Δεκέμβριο: Στο πιο σύντομο ανέκδοτο εξελίχθηκε η σαμαρική "ανάκαμψη"

Mειωμένες, για πρώτη φορά από το 2010, εμφανίζονται οι ελληνικές εξαγωγές σε ετήσια βάση, το 2013, τόσο σε συνολική αξία (-0,2%), όσο και σε αξία εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών (-2,2%).
Όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), αιτία της μείωσης είναι οι ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε συνολικά το εξωτερικό εμπόριο της χώρας... το τελευταίο δίμηνο του 2013, εξαιτίας του δυσμενούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και των αρνητικών επιδόσεων του κλάδου των πετρελαιοειδών.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο έτος η εορταστική περίοδος του Δεκεμβρίου, όχι μόνο δεν ευνόησε τις ελληνικές εξαγωγές, αλλά ενίσχυσε τις πιέσεις στους περισσότερους κλάδους εξωστρεφούς εμπορικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την ανάλυση του ΠΣΕ και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των εκτιμήσεων της ΕΛΣΤΑΤ, τον περασμένο Δεκέμβριο η συνολική αξία των εξαγωγών μειώθηκε κατά 14,2% στα 2,09 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, προκύπτει μείωση της τάξης του 3,7%% στο 1,32 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι πιέσεις αυτές συνέχισαν το αρνητικό σερί του περασμένου Νοεμβρίου, οπότε η συνολική αξία των εξαγωγών μειώθηκε κατά 21,5% (-6% εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών). Το αποτέλεσμα αυτών των μειώσεων τους δύο τελευταίους μήνες του 2013 ήταν να περιοριστούν οι εξαγωγές κατά σχεδόν 1 δισ. ευρώ, σε σχέση με τις επιδόσεις του τελευταίου διμήνου του 2012.
Ως συνέπεια, σε επίπεδο 12μήνου 2013 καταγράφεται πλέον οριακή μείωση στη συνολική των εξαγωγών κατά 0,2% στα 27,53 δις. ευρώ, ενώ, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, προκύπτει μείωση κατά 2,2% στα 16,81 δισ. ευρώ. Σε σχέση με το 2008, οπότε και άρχισε η κρίση, οι ελληνικές εξαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 29,12% - ή κατά 56,6% από τα χαμηλά του 2009.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των εξαγωγών τον περασμένο Δεκέμβριο κατά 14,2%, αυτή αποδίδεται κυρίως στη μείωση των εξαγωγών προς Τρίτες Χώρες (-19,2%), που αφορούν κυρίως τα πετρελαιοειδή, και λιγότερο προς τις χώρες της Ε.Ε. (-6,8%). Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι ελληνικές εξαγωγές προς Τρίτες Χώρες μειώθηκαν κατά μόλις 1,4% και στις χώρες της Ε.Ε. κατά 5,2%.

Αντίστοιχη κατρακύλα σημειώνουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ (πλην του τουρισμού, ο οποίος βέβαια είχε υποστεί καθίζηση νωρίτερα, οπότε η όποια άνοδός του εθεωρείτο νομοτελειακή και φυσικά ανεπαρκής στο να αντισταθμίσει το γενικό ναυάγιο) ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, συνεπώς επιβεβαιώνεται ότι υπό το καθεστώς της μνημονιακής υποδούλωσης δεν εξακολουθούν να καταστρέφονται μόνο οι άνθρωποι, αλλά να επιδεινώνονται ακόμα και οι αριθμοί.

(ΠΗΓΕΣ:
Εφημερίδα των Συντακτών
από καφενειο

Δεν έχουν, δεν πληρώνουν



 
Πραγματική αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις έχουν οι φορολογούμενοι, γεγονός που ανεβάζει τους… σφυγμούς στα στελέχη του ΥΠΟΙΚ, διότι δυσκολεύονται να κάνουν τα καλά παιδιά στην τρόικα. Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί με αγωνία τις κρατικές εισπράξεις του Ιανουαρίου και τα στοιχεία μόνο ενθαρρυντικά δεν χαρακτηρίζονται.
Έως και την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν καταβληθεί στις τράπεζες περίπου 300 εκατ. ευρώ, από τα 800 εκατ. συνολικά που αναμένονταν από τους πέντε φόρους οι οποίοι έπρεπε να εξοφληθούν έως και τις 31 Ιανουαρίου.
Οι εισπρακτικές επιδόσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου – διάστημα στο οποίο ολοκληρώνεται ένας σημαντικός κύκλος φόρων στα ακίνητα – θα αποτελέσουν καταλύτη για το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Η αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όμως, προβληματίζει για τις τελικές «επιδόσεις» σε αυτό τον τομέα. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2013, μόνο σε ό,τι αφορά τους φόρους ακινήτων, τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στο 1 δισ. ευρώ.
Στο μεταξύ, ο Φεβρουάριος φέρνει νέες υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους, καθώς στα τέλη του μήνα αναμένονται 500 εκατ. ευρώ από τις τρεις δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013, και η τελευταία δόση του χαρατσιού για το 2013.
Το Ποντίκι

Τι σημαίνει η απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι.

 

Η δικαστική απόφαση που θα κρίνει οριστικά εάν είναι αντισυνταγματικό ή όχι το πρώτο χαράτσι που εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έχει μεγάλη ακόμη διαδρομή.


Ωστόσο..μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή, οι πολίτες οφείλουν να πληρώνουν κανονικά το χαράτσι που επιβάλλεται και πληρώνεται μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Με άλλα λόγια, σ το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το πρώτο χαράτσι (έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών) που είχε επιβληθεί.

Η απόφαση του Δ΄ Τμήματος ελήφθη με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου αναγκαστικά παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για νέα κρίση.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μιχ. Θεοχαρίδης πρέπει μέσα στο επόμενο διάστημα να ορίσει την ημέρα που θα συζητηθεί (δικάσιμος) η επίμαχη υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Αφού συζητηθεί η υπόθεση μετά θα εκδοθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας δύο πράγματα μπορεί να πει:

Πρώτον, ότι το χαράτσι είναι συνταγματικό. Στην περίπτωση αυτή δεν αλλάζει τίποτα και καλώς όλοι οι πολίτες πλήρωσαν το χαράτσι.

Δεύτερον, ότι το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό. Στην δεύτερη αυτή περίπτωση αυτή η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ). Και θα οδηγηθεί στο ΑΕΔ, καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει ότι το χαράτσι είναι συνταγματικό, αλλά δεν μπορεί να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση που δεν πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το ΑΕΔ στη δεύτερη αυτή περίπτωση, επιλαμβάνεται καθώς το Σύνταγμα αναφέρει ότι εάν υπάρξουν αντίθετες αποφάσεις για το ίδιο θέμα μεταξύ των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο της Επικρταείας, Άρειος Πάγος και Ελεγκτικό Συνέδριο), τότε την τελική και οριστική απόφαση θα την έχει αυτό (ΑΕΔ).

Όλες αυτές οι δικαστικές διαδικασίες μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση απαιτούν -περίπου- χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Αναγκαίο είναι εξάλλου να αναφερθεί ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου αφορά το πρώτο χαράτσι. Δηλαδή αυτό που ήδη έχει εισπραχθεί. Άρα δεν τίθεται καν θέμα πληρωμής ή όχι. Σήμερα, οι πολίτες πληρώνουν χαράτσι που έχει επιβληθεί με νεότερο νομοθετικό καθεστώς για το οποίο δεν έχουν επιληφθεί ακόμα τα δικαστήρια.