ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.3.10

Στον Καιάδα του ΔΝΤ η Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου ( Ένα άρθρο που πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Έλληνες)

ΣΤΟΝ ΚAIΑΔΑ ΤΟΥ ΔΝΤ Η ΕΛΛΑΔΑ

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 21-03-10 σε βίντεο...

Σ’ αυτή τη χώρα το κάθε λαμόγιο και τσογλάνι δημοσιοκάφρος (βλέπε Τάνια Μυλωνά),μπορεί να γράφει ψέματα; Υπάρχει ΕΣΗΕΑ;Υπάρχουν έντιμοι δημοσιογράφοι:


Απάντηση της πρεσβείας του Ιραν σε δημοσίευμα του "ΑΤ"
"Σχετικά με τη ψευδή είδηση που δημοσιεύθηκε στις 9 Μαρτίου του 2010 στην εφημερίδα σας και την αβάσιμη συσχέτιση του με τις Ισλαμικές αρχές και ειδικότερα τον ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Ιμάμ Χομεϊνί, και με βάση του δικαιώματος μας για απάντηση στους αβάσιμους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος παραθέτουμε τα παρακάτω και αναμένουμε τη δημοσίευση της επιστολής αυτής στην εφημερίδα.
Η απαράδεκτη και απορριπτέα πράξη της παιδεραστίας είναι από τις πλέον αποτρόπαιες πράξεις σύμφωνα με την ισλαμική νομοθεσία και κανένα άλλο έγκλημα δεν φέρει μεγαλύτερη ποινή από την πράξη αυτή. Είναι αξιοπερίεργο που η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν κατηγορείται από τη μια για εφαρμογή αυστηρών ποινών για τέτοιες αποκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές και από την άλλη να εμφανίζεται πως αυτές οι βάρβαρες και κτηνώδεις πράξεις έχουν την ευλογία των θρησκευτικών ηγετών της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Είναι φανερό πως η προβολή αυτής της ψεύδoυς είδησης δεν μπορεί να έχει γίνει από Ελληνικά μέσα και εφημερίδες λόγο της βαθιάς τους γνώσης για το Ιράν αλλά η ανάδειξη αυτής της ανήθικης και απάνθρωπης πράξης έχει γίνει από τους εχθρούς του ένδοξου πολιτισμού του Ιράν και των εχθρών των σχέσεων των δύο αρχαίων και πλούσιων πολιτισμών του Ιράν και της Ελλάδας.
Ελπίζουμε πως οι αγαπητοί υπεύθυνοι της εφημερίδας με σκοπό την αποφυγή δημιουργίας νέων παρεξηγήσεων και πολιτισμικών διαφορών να μη δημοσιεύσουν στο μέλλον παρόμοια ανύπαρκτα και ψευδή ζητήματα".

* Η "εφημερίδα" του κυρίου Δημήτρη Ρίζου, που στηρίζεται οικονομικά στην κρατική διαφήμιση, δηλαδή στα χρήματα του ελληνικού λαού, είναι αμέτοχη; Καμία ανακοίνωση για τη γελοία δημοσιοκάφρου;

Τρομερό τέλος θα έχει το ελληνικό δράμα, προβλέπει σε συνέντευξή του στο Focus ο πρόεδρος του φημισμένου Ifo-Institut του Μονάχου Hans-Werner

Να αφήσει η Ελλάδα το ευρώ προτείνει ο Hans-Werner Sinn 1000drx6Τρομερό τέλος θα έχει το ελληνικό δράμα, προβλέπει σε συνέντευξή του στο Focus ο πρόεδρος του φημισμένου Ifo-Institut του Μονάχου Hans-Werner Sinn.
Κατά τον Hans-Werner Sinn, πρόκειται για μια ελληνική τραγωδία της οποίας το τέλος είναι πάντα φοβερό.
Τρεις δυνατότητες λέει, υπάρχουν. Η μία είναι να χαρίσουμε στην Ελλάδα τα χρήματα. Η άλλη είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μια βαθειά ύφεση με συνεχώς μειούμενες τιμές και μισθούς, μέχρι να αυξήσει και πάλι την ανταγωνιστικότητά της. Η Τρίτη δυνατότητα είναι να βγει από το ευρώ με ταυτόχρονη παύση πληρωμών. Η πρώτη δυνατότητα, υποστηρίζει, είναι τρομερή διότι, θα αναγκαστούμε τα επόμενα χρόνια να χρηματοδοτήσουμε και άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Η δεύτερη είναι τρομερή γιατί θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Κάθε κοινωνική ομάδα που θα υπόκειται σε μειώσεις θα ριζοσπαστικοποιείται. Η Τρίτη δυνατότητα είναι φοβερή διότι η ευρωζώνη θα έχανε ένα μέλος της και οι κερδοσκόποι θα την έπεφταν στο επόμενο θύμα τους και οι γερμανικές τράπεζες θα υποχρεωθούν να διαγράψουν ένα μεγάλο μέρος των 32 δις ευρώ ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Στην ερώτηση ποια είναι η λιγότερο φοβερή δυνατότητα, ο Hans-Werner Sinn απάντησε:
“Η πρώτη δυνατότητα είναι η καλύτερη για την Ελλάδα αλλά όχι αποδεκτή από τη Γερμανία και τους άλλους χορηγούς. Η δεύτερη δυνατότητα, δηλαδή η ύφεση, δεν ωφελεί κανένα και οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και τη θεωρώ απαράδεκτη” τονίζει.
“Η Τρίτη δυνατότητα είναι η δεύτερη καλύτερη για την Ελλάδα και η καλύτερη για εμάς παρά το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ως ντόμινο. Αν γίνει σαφές στις αγορές, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διότι μπήκε με σημαδεμένα χαρτιά στη ζώνη του ευρώ, θα είναι πιο εύκολη η σταθεροποίηση του ευρώ, παρά αν παρέμενε η Ελλάδα στην ευρωζώνη.”
kentri

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΔ 182 ΠΟΥ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

19780100040
Ευχαριστούμε τους φίλους μας ακτοφύλακες

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ "ΕΞΩ" ΓΙΑ ΕΜΑΣ? «Η σιωπή είναι χρυσός, κε Παπανδρέου», λέει η Wall Street Journal


Αγαπητοί μας
Οφείλουμε να ενημερωνόμαστε και να μαθαίνουμε και από τα διεθνή ΜΜΕ, που δεν απευθύνονται σε μερικές μόνο χιλιάδες νεο-Έλληνες αλλά σε εκατομύρια αναγνωστών. Διαμορφώνουν παράλληλα & την άποψη της διεθνούς σκηνής.
«Η-σιωπή-είναι-χρυσός,-κε-Παπανδρέου»,-λέει-η-Wall-Street-Journal

Exantas
=====================================================================
Να σταματήσει η σύγχυση που έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ζητά σε άρθρο της η Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι αναλυτές και οι χώρες της ευρωζώνης έχουν μείνει «έκθαμπες» από τις συναντήσεις και τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Η Ελλάδα έχει δημιουργήσει «κομφούζιο» βάλλοντας κατά των κερδοσκόπων, των hedge funds και των «βάρβαρων» επιτοκίων που δανείζεται, κάτι το οποίο δεν τη βοηθά καθόλου στη μείωση των spreads, σε μία περίοδο μάλιστα που χρειάζεται να επανεκδώσει 22 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και τον Μάιο, αναφέρει το άρθρο της WSJ.

Αυτήν την εβδομάδα ο κ. Παπανδρέου κάλεσε για ευρωπαϊκή βοήθεια, απειλώντας ότι θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν χρειάζεται κανένα από τα δύο. Και συνεχίζει η WSJ, όλη αυτή η κινητικότητα προκάλεσε νέα αύξηση των spreads κατά 0,16%.

Τέλος, η Wall Street Journal συστήνει στον Έλληνα πρωθυπουργό να σταματήσει να προκαλεί σύγχυση με το τι έχει ανάγκη η Ελλάδα, και να χαιρετήσει την λύση της από κοινού βοήθειας ΕΕ-ΔΝΤ, ώστε να αποφύγει και το πολιτικό κόστος που θα προκαλέσει η βοήθεια μόνο από το ΔΝΤ. Οι Έλληνες, όπως επισημαίνεται, θα δεχθούν τη λύση μόνο από το ΔΝΤ ως συμμετοχή των ΗΠΑ στο εσωτερικό της χώρας, αφού θεωρούν το ΔΝΤ ως «βραχίονα» των ΗΠΑ.


ΜΕΤΑ ΤΑ "ΣΚΟΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο "ΑΓΩΓΟΣ" ΕΓΙΝΕ...."ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ" Επικαιρότητα ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς και σύντομες διαδικασίες, όπως αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός Περιβάλλοντος

Δέκα ημέρες πριν από το πολύ σημαντικό ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου στην Μόσχα, η κυβέρνηση κατέθεσε ξαφνικά πριν λίγο στη Βουλή και με τον χαρακτηρισμό του «έργου μείζονος εθνικής σημασίας», το νομοσχέδιο για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Το νομοσχέδιο μάλιστα έχει πρόβλεψη για ένα σημαντικό «αγκάθι» του όλου ζητήματος αυτό των απαλλοτριώσεων.
Το νομοσχέδιο απέστειλε την Πέμπτη η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ζητώντας του να συγκαλέσει τη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου. Το νομοσχέδιο θεσπίζει τους όρους βάσει των οποίων θα επιβληθούν περιορισμοί στη χρήση γης και δόμησης και προβλέπει τη διενέργεια απαλλοτριώσεων υπέρ του δημοσίου, χρησιμοποιώντας ειδικό νομικό πλαίσιο που επιλέχθηκε για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ με το νόμο 1929/1991. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να ολοκληρωθεί το εν λόγω έργο με ταχείς ρυθμούς και σύντομες διαδικασίες, όπως αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός. Ειδικότερα, το νομοσχέδιο θεσπίζει τους όρους βάσει των οποίων θα επιβληθούν περιορισμοί στη χρήση γης και δόμησης σε ζώνες ορισμένου πλάτους από τον άξονα του αγωγού, σε εκείνες τις περιοχές που θα διέλθει και προβλέπει τη διενέργεια απαλλοτριώσεων υπέρ του ελληνικού δημοσίου με δαπάνες της κατασκευάστριας εταιρίας για τυχόν επιπλέον εκτάσεις, οι οποίες θα είναι απολύτως αναγκαίες για ορισμένες εγκαταστάσεις (πχ αντλιοστάσια κλπ) και οι οποίες θα παραχωρηθούν σε αυτήν κατά χρήση.
Οι περιορισμοί επιβάλλονται κατ' εφαρμογή του άρθρου 18, παρ. 5 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι μπορεί με νόμο να προβλεφθεί και κάθε άλλη στέρηση της ελεύθερης χρήσης και κάρπωσης της ιδιοκτησίας όταν προστρέχουν ιδιαίτερες περιστάσεις. Η διαδρομή του αγωγού θα οριστεί με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Το ειδικό νομικό πλαίσιο επιλέχθηκε για τις ανάγκες του Μπουργκάς-Αλεξανδρουπολης στα «πρότυπα ΔΕΠΑ» επειδή ακριβώς έχει κριθεί από σειρά δικαστικών αποφάσεων ως συμβατό με τα άρθρα 17 και 18 του Συντάγματος και το άρθρο 1 του πρόσθετου πρωτοκόλλου των Παρισίων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Βάση του ν.1929/1991, θεσπίζονται ορισμένοι περιορισμοί στη χρήση των ακινήτων σε βάρος των ιδιοκτητών και λοιπών δικαιούχων τους, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 5 του Συντάγματος. Οι περιορισμοί αυτοί, για τους οποίους όμως προβλέπεται αποζημίωση προς τους ιδιοκτήτες, κρίθηκαν από τον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο Επικρατείας ως συμβατοί με το Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ.

Για τους περιορισμούς χρήσης γης και δόμησης οι ιδιοκτήτες, νομείς ή κάτοχοι λαμβάνουν ως αποζημίωση ποσό ανερχόμενο στο 25% της αγοραίας αξίας των ακινήτων τους που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακώλυτα. Την αγοραία αξία καθορίζει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας. Σε περίπτωση διαφωνίας ως προς το ύψος αυτής ο δικαιούχος μπορεί να προσφύγει στο κατά τόπον αρμόδιο Μονομελές Πρωτοδικείο της περιφέρειας του ακινήτου για την επίλυση της διαφοράς. Με τις ίδιες διαδικασίες προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους και σε περιπτώσεις ζημίας των ακινήτων από τη διέλευση του αγωγού. Παρέχεται στη διεθνή εταιρεία του έργου, την Trans Balkan Pipeline Oil Company, η δυνατότητα να χρησιμοποιεί χωρίς αποζημίωση δημοτικές ή κοινοτικές εκτάσεις αναγκαίες για την κατασκευή του αγωγού και σε περίπτωση που αυτές είναι κοινόχρηστες να τις επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση με δικές της δαπάνες.

Οι απαλλοτριούμενες αναγκαίες εκτάσεις προβλέπεται, όπως αναφέρεται, να παραδίδονται στην εταιρεία κατά χρήση. Κατά των πράξεων απαλλοτρίωσης προβλέπεται η άσκηση ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας αίτησης ακυρώσεως και η εκδίκαση αυτής εντός σύντομων προθεσμιών.
Για την τοποθέτηση του ακροτελεύτιου τμήματος του αγωγού παρέχεται η δυνατότητα παραχώρησης στην εταιρεία δικαιώματος χρήσης τμημάτων του αιγιαλού και χορήγησης άδειας εγκατάστασης στον θαλάσσιο πυθμένα. Προς διευκόλυνση απόκτησης από την εταιρεία ακινήτων κατά κυριότητα που είναι αναγκαία για το έργο παρέχονται οι παρεκκλίσεις των άρθρων 29 του ν. 1337/1983 και 1 του α.ν 431/1968 καθώς και του άρθρου 25 του ν. 1892/1990 ως προς τις παραμεθόριες περιοχές. Τέλος, για την ανέγερση των αναγκαίων εγκαταστάσεων για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού προβλέπονται ορισμένες παρεκκλίσεις ως προς τους όρους δόμησης κλπ από τις σχετικές ρυθμίσεις του άρθρου 1 του Π.Δ 24/31-05-1982.
ΧΡΟΝΟΣ

Προφήτης ο ΜΠΟΣΤ !


Προσέξτε (όλες) τις λεπτομέρειες...

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΜΑΡΚΑ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ
ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΜΑΚΡΥΝΟΥΣ
ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΡΘΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΑΙ ΑΜΝΗΣΤΕΒΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

ΣΚΙΣΟΝ ΠΛΟΙΟΝ ΤΑΣ ΘΑΛΑΣΑΣ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΟΝ ΝΑ ΕΙΜΕ ΦΤΑΣΑΣ
ΣΚΙΣΟΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΡΟΠΕΛΑΙ
ΑΡΑΧΝΙΑΣΑΝ ΑΙ ΜΑΣΕΛΛΕ

--
Έχουμε γη & πατρίδα όταν έχουμε πλοία & θάλασσα!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως... Και η Μπατζελή κατά την τακτική του προκατόχου της "ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ" (ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ??)

Βολέψαμε τα «παιδιά μας». Σαράντα υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (μόνιμοι, μετακλητοί, συμβασιούχοι κ.ά.) θα μοιραστούν 28.800 ώρες υπερωρίες. Δηλαδή, 500-600 ευρώ ο καθένας τον μήνα, για όλο το 2010. Στη σχετική απόφαση της κ. Μπατζελή αναφέρονται οι συνήθεις δικαιολογίες για την υπερωριακή απασχόληση. Εντύπωση προκαλεί μια από τις δικαιολογίες. Θα δουλέψουν -λέει- για την εκκαθάριση των οργανισμών βάμβακος και καπνού. Δύο οργανισμών που έπαψαν να λειτουργούν πριν από 15 χρόνια. Βολέψαμε τα «παιδιά μας». Γνωστή κρατική ασφαλιστική εταιρεία προσέλαβε, μέσω γνωστής πολυεθνικής εταιρείας μίσθωσης εργαζομένων, γύρω στα 25 άτομα. Φημολογείται ότι η μεσολαβήτρια εταιρεία εισπράττει 1.400 ευρώ το κεφάλι και πληρώνει 700 ευρώ. Το εξωφρενικό: ανάμεσα στους 25 ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, και 5-6 παιδιά μόνιμα εργαζόμενων στην κρατική εταιρεία. Συνέπειες λειτουργίας της ελεύθερης οικονομίας, στον κρατικό τομέα.

"ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ" ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΔ 182 ΤΗΝ 22/3/1978

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΡΩΝΕΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΘΈΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!
ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ 20% ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΞΆΓΓΕΙΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ "ΕΞΑΙΡΕΣΗ" ΔΙΑ ΠΔ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΩΣ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΆΤΤΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΟΜΟΘΡΗΣΚΩΝ ΤΩΝ Ή ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ Κ.Ι.Σ.
===================================================================

Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο
Γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!! Με βάση το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο....όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει.
Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο.!!!
troktiko

ΓΑΠ ...Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ "ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ"... ΙΔΡΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ...ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ!

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση των τεχνοκρατών μετά από ένα τρίμηνο συνεχών και κατάκοπων προσπαθειών αφού είδε και από είδε...τελικώς τα ΚΑΤΑΦΕΡΕ και μας έμπασε στο ΔΝΤ ,.... και για να χρυσώσει το "χάπι" δια μέσω βέβαια των συμφεροντολόγων εταίρων μας της ΕΕ που δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη , θα μας πλασάρουν ως ισοσκελισμό ότι ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΕ και όχι το ΔΝΤ.
'Έτσι η φιλελευθεροσοσισαλιστική κυβέρνηση θα πανηγυρίσει ότι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΓΑΠ κατάφερε το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΣΟΚ!!
===================================================================
Γιάννης Παπαϊωάννου

Μετά την επικοινωνία πρόεδρου της Κομισιόν επικοινώνησε με τον κ. Παπανδρέου (από όπου προκύπτει κοινή δράση ΔΝΤ και ΕΕ και η κουβέντα φτάνει στο ρευστό) τα νέα Δεδομένα μοιάζει να έχουν ως εξής:

Ο δανεισμός από το ΔΝΤ ειναι οριστικός καταγράφεται στην ιστορία ως χρεοκοποπία της χώρας μας υπό τον Γεώργιο Παπανδρεου τον νεότερο.

Mε αυτή την “λύση” ξεπερνιέται το πρόβλημα της Γερμανίας και των υπολοίπων που δεν αντέχουν πολιτικά να βάλουν το χέρι στην τσέπη ενώ τηρούνται τα προσχήματα και δεν πλήττεται η ευρωζώνη από την είσοδο του Αμερικανοκινούμενου ΔΝΤ στα πράγματα.

Ταυτόχρονα επιτρέπεται στοιχειωδώς να μην εφαρμοστεί η καταστροφική πολιτική του ΔΝΤ αλλά μια πολιτική σχεδιασμένη στην ΕΕ με στόχο την σωτηρία του ευρώ κυρίως, ενώ ίσως αυξάνεται το όριο της βοήθειας που μπορεί να λάβει η Ελλάδα

θα πρέπει να ειπωθεί ότι η πολιτική αυτή βρίσκεται σε συνέχεια του σχεδιασμού που εφαρμόζεται από την ΕΕ προς την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και την είδαμε στην έκτακτη διακυβερνητική του Φεβρουαρίου. Αναφέρομαι στην πολιτική «σκληρή επιτήρηση με τεχνική στήριξη από το ΔΝΤ».

Η Ελλάδα και η κυβέρνηση της προφανώς απονευρώνεται οριστικά και μετά από αυτό ότι και να πει δημόσια «δεν θα μετράει»

Καθώς όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες πρέπει να ειπωθεί ότι για να ανοίξει το «χρηματοκιβώτιο» του ΔΝΤ θα πρέπει κάποιος να το ζητήσει και να κρατηθούν τα σχετικά στοιχεία του αιτούντος για το αρχείο.

Μένει να δούμε αν θα αναγκάσουν τον Γιώργο να ζητήσει επίσημα χρήματα από το ΔΝΤ παραδεχόμενος την πανωλεθρία του ή αν θα του επιβάλουν να τα πάρει με το ζόρι ως κηδεμονευόμενος.

Τυχών άρνηση το Γιώργου να συνεργαστεί θα σημαίνει καταστροφή για όλη την ΕΕ όποτε το σενάριο «δεν παίζει». Θα μας την πέσει ο Στόλος.

Αντε βρε ιδρώσαμε αλλά τα καταφέραμε να χρεοκοπήσουμε.

Οι ΗΠΑ φιμώνουν την ελευθερία του τύπου: Protest the US' silencing of Palestinian journalist Mohammed Omer. Σιγά μην ευαισθητοποιηθεί η ΕΣΗΕΑ...

Protest the US' silencing of Palestinian journalist Mohammed Omer
Effectively canceling a planned speaking tour, the US consulate in the Netherlands has put an extended hold on the visa application of award-winning Palestinian journalist and photographer Mohammed Omer, scheduled to speak on conditions in Palestine, on 5 April in Chicago...
Ο Mohammed Omer τιμήθηκε το 2007 για τη δημοσιογραφική του δουλειά, με το Μartha Gellhorn Prize

ΕΧΕΤΕ ΓΕΙΑ ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ, ΛΟΓΓΟΙ, ΒΟΥΝΑ, ΡΑΧΟΥΛΕΣ…


Το ιππουργείο προστασίας της κ. Κούνεβα, έχει δώσει τα ρέστα του. Στην αρχή της χάρισε ένα σπίτι, στην συνέχεια ένα αυτοκίνητο, ενώ αργότερα διοργανώθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στην Λάρισα, πρός τιμήν της προστατευομένης του. Όταν εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες υλικών παροχών, κατέφθασαν οι εφεδρείες. Ο έγκυρος-έγκριτος-αδέσμευτος-αξιόπιστος κλπ, δημοσιογράφος κ. Στ. Θεοδωράκης με μια συνέντευξη της κ. Κούνεβα καθήλωσε το Πανελλήνιο. Όμως τι να προσφέρει μια συνέντευξη; Η κ. Αλεξανδράτου για να κτίσει το οικοδόμημά της, εμφανίζεται καθημερινώς στην τηλεόραση. Εν όψει του αδιεξόδου εις το οποίο περιήλθε το ιππουργείο προστασίας της κ. Κούνεβα, ελλείψει παροχών, έγινε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία της κ. Αλ Σαλέχ, της γνωστής μασκώτ του ιππουργείου και της πολιτικής ηγεσίας του, στην οποία απεφασίσθη να διατεθεί φρουρά αποτελουμένη από (4) τέσσερις αστυνομικούς. Αποστολή της φρουράς είναι βεβαίως η καθημερινή και επί εικοσιτετραώρου βάσεως προστασία της γνωστής βουλγάρας συνδικαλίστριας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ζητήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Βενιζέλο να διαθέσει τιμητικό άγημα, αποτελούμενο από έξι στρατιώτες, δύο από κάθε όπλο, για την απόδοση των κεκανονισμένων τιμών εις το πρόσωπον της κ. Κούνεβα, κάθε φορά που θα εισέρχεται ή θα εξέρχεται της εις αυτήν δωρηθείσης, υπό του Ελληνικού δημοσίου, κατοικίας. Προκειμένου δε, να καλυφθεί και το διάστημα κατά το οποίον η κ. Κούνεβα θα παραμένει στην οικία της, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης δέχεται αφόρητες πιέσεις από τον κ. Βούγια, να διαθέσει για την ψυχαγωγία της εκλεκτής συμπολίτιδός μας, την φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, που θα παιανίζει τον Εθνικό ύμνο της Βουλγαρίας, αλλά και Ελληνικό ρεπερτόριο αποτελούμενο από δημώδη άσματα όπως το γνωστό εις όλους: Έχετε γεια βρυσούλες, λόγγοι, βουνά, ραχούλες κλπ. Ας είναι καλά το γνωστό blog "ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ" από στο οποίο αλίευσα το σχετικό έγγραφο του υφιππουργού κ. Βούγια, προς επίρρωση των γραφομένων μου. Θλίβομαι που θα το πώ, αλλά με την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας, οι Έλληνες ιθαγενείς έχουν δύο επιλογές. Να τραγουδήσουν όλοι μαζί, όπως μόνον αυτοί ξέρουν, "πότε θα κάνει ξαστεριά". Αν δεν το κάνουν, τότε το μόνο που θα τους απομένει είναι, πιασμένοι χέρι-χέρι σαν τις Σουλιώτισσες, να στήσουν το χορό του Ζαλόγγου και να πηδηχτούν από το παράθυρο.....
Ει μη ήλθον και ελάλησα αυτοίς, αμαρτίαν ουκ είχον!
Τάσος Κ.
Φ

ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!.. με φόντο την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


Με απόφαση του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Φασούλα ο Δήμος Πειραιά, θα συμμετάσχει, όπως και πέρυσι, στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ».



Το Σάββατο 27/3/2010 και ώρα 21.00 θα σβήσουν για μία ώρα τα φώτα σε όλα τα Δημοτικά κτίρια. Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φασούλας καλεί τους δημότες, να πράξουν το ίδιο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, στους ηγέτες όλων των χωρών και ιδιαίτερα των αναπτυγμένων, για την λήψη μέτρων ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το παραπάνω είναι δημοσιευμένο στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου. Έτσι και εγώ πήρα την αφορμή να ρωτήσω τον κύριο Δήμαρχο.

ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ δεν είναι οι ακάθαρτοι δρόμοι;

Δεν είναι η πλημμελής αποκομιδή των απορριμμάτων;

Δεν είναι η ανάμειξη ανακυκλώσιμων και αστικών απορριμμάτων;

Δεν είναι οι ρυπαρές παραλίες; Δεν είναι η ανυπαρξία πρασίνου ;

Δεν είναι η τσιμεντοποίηση και η αλλαγή χρήσης γης ;

Δεν είναι τόσα και τόσα που έπρεπε να είχατε κάνει και δεν κάνατε;


Έχοντας αγανακτήσει από την πρωτοφανή υποκρισία των ''ηγετών'' κάθε μορφής και κυρίως από τα ''πρόβατα'' που προθύμως τους ακολουθούν, δηλώνω ευθαρσώς ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες σαχλαμάρες που θα γίνουν παγκοσμίως. Από πού και ποιούς θα σώσουμε τον πλανήτη; Από αυτούς που τον έχουν καρατομήσει τόσες εκατονταετίες και εξακολουθούν ακόμη μέχρι σήμερα;

Φυσικά στη σαχλαμάρα ο Δήμος μας και η χώρα μας θα διεκδικήσουν την πρωτιά. Στα καραγκιοζιλίκια είμαστε πρώτοι. Σε θέματα ουσίας είμαστε ουραγοί. Ας κλείσετε κανένα εργοστάσιο από αυτά που ρυπαίνουν τις θάλασσες, τολμάτε; Ας επιβάλλετε πρόστιμα και φυλάκιση σε αυτούς που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στη φύση και μετά ας μας πουλήσετε πληρωμένες σαχλαμάρες για τα φώτα. Δηλαδή εάν δεν σβήσουν τα φώτα για μια ώρα ο πλανήτης θα πεθάνει ; Έτσι δεν σώνεται ο πλανήτης και φυσικά κανένα, μα κανένα, ηχηρό μήνυμα δεν πρόκειται να σταλεί στους παγκόσμιους ηγέτες. Οι ηγέτες θέλουν άλλα πράγματα για να συνετιστούν και όχι ΄΄παιχνίδια΄΄ με τους διακόπτες. Εκτός και εάν όλοι αυτοί που θα κλείσουν το διακόπτη, τους βοηθήσει να κοιμηθούν ήρεμα το βράδυ, νομίζοντας ότι έκαναν κάτι για το περιβάλλον. Μάλλον περί αυτού πρόκειται. Είναι οι ίδιοι που θα πετάξουν το τσιγάρο κάτω, θα πετάξουν τη σακούλα των σκουπιδιών από το μπαλκόνι τους, θα μπουν στο αυτοκίνητο για να ψωνίσουν από την επόμενη γωνία του σπιτιού τους, θα πετάξουν στο δρόμο το κουτί από το αναψυκτικό κ.λ.π. και αφού κλείσουν το διακόπτη το βράδυ του Σαββάτου, θα κυλήσει ένα δάκρυ από το μάγουλό τους για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν για τη σωτηρία της γης, περιμένοντας την επόμενη χρονιά! Αυτό τους είπαν να κάνουν οι άνθρωποι αυτό κάνουν. Και μόνον τα αποτελέσματα αυτής της γελοίας πράξης αν αναλογιστείς καταλαβαίνεις για την κενότητα της σκέψης τους. Ψεύτες και υποκριτές.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι ότι εμφανίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης όλων των οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων ο γόνος της γνωστής εβραϊκής οικογένειας τραπεζιτών, ο Ντέϊβιντ Ροκφέλερ (οργάνωσε και το τεράστιο φεστιβάλ «Live Earth» για την υπερθέρμανση του πλανήτη και έχει γράψει και το ομότιτλο βιβλίο). Ακολούθησε ο Αλ Γκόρ, ο Φίσερ (που τάχθηκαν ανοικτά υπέρ του βομβαρδισμού της Σερβίας από το ΝΑΤΟ) και εκατοντάδες άλλοι Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Νομάρχες και Δήμαρχοι σε όλη τη Γη. Δυστυχώς όμως επέλεξαν να προωθήσουν μόνο τις ιδέες των οικολόγων που δεν έβλαπταν το οικονομικό κατεστημένο.

Γη δεν ξέρω αν τo έμαθες, αλλά η Ελλάδα προσπαθεί να είναι πρώτη σε συμμετοχές για την Σαββατιάτικη ΄΄ Ώρα σου "! Τώρα μπορείς να κοιμηθείς ήσυχη. Θα προτιμούσα η Ελλάδα να είναι πρώτη σε οικολογική συνείδηση και όχι τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια. Θα προτιμούσα να διάβαζα ότι οι Έλληνες θα ήταν περισσότερο οικολογικοί και ευαίσθητοι για το περιβάλλον όχι μόνο το Σάββατο που θα μας έρθει, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου. Δεν είμαστε, όμως. Η περίφημη πλέον ΄΄Ώρα της Γης" είναι η καλύτερη αφορμή για να απενοχοποιηθούμε και να πιστέψουμε μέσα μας ότι κάτι κάναμε κι εμείς για να βοηθήσουμε τον δύσμοιρο πλανήτη μας. Αυτές οι δράσεις είναι το καλύτερο γιατρικό στις τύψεις μας, είναι η καλύτερη δικαιολογία για να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Αν σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα το Σάββατο θα έχουμε κάνει την καλή πράξη, ανεξάρτητα αν όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου το χέρι μας ξεχνάει να πατήσει τον διακόπτη του off. Το Σάββατο θα κατεβάσουμε τον διακόπτη για μία ώρα, αλλά την ίδια μέρα θα έχουμε πετάξει τα χαρτιά μας στον κάδο απορριμμάτων και όχι σε αυτόν της ανακύκλωσης. Έτσι είμαστε, δεν αλλάζουμε. Δώστε μας δημοσιότητα και πάρτε μας την ψυχή. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα σωθεί ο πλανήτης, αλλά να ακουστεί σε κάθε γωνιά του ότι η Ελλάδα ήταν πρώτη σε συμμετοχές στην "Ωρα της Γης".

Υπάρχει και ο αντίλογος, αυτός που θα πει ότι "κάλλιο αργά παρά ποτέ" ή αυτός που θα πει με εμφατικό τρόπο πως "καλά τα λες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Σάββατο δεν θα πάρω μέρος στην Ώρα της Γης για να... πιστοποιήσω την ταυτότητά μας". Συμφωνώ. Μακάρι αυτή η "Ωρα της Γης" να είναι αρχή για έναν καλύτερο και πιο οικολογικό κόσμο. Έχω, όμως την εντύπωση πως την επόμενη ώρα θα τα έχουμε ξεχάσει όλα, θα έχουμε κάνει την αυτοκάθαρσή μας επειδή υποτίθεται πως κάναμε την καλή πράξη και θα γυρίσουμε στον κλασικό τρόπο ζωής. Σε αυτόν που περνάει σε πρώτη μοίρα το εγώ και μετά το εμείς.

Αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στους «παλαίμαχους» της οικολογίας, οι οποίοι βλέπουν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι. Αυτοί που κατέχουν το χρήμα καπηλευτήκαν την οικολογία και φυσικά δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον. Για αυτό και βλέπετε σε όλες τις χώρες της Γης το καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης να επικρατεί, είτε οι χώρες είναι Σοσιαλιστικές ή Κομμουνιστικές, είτε όχι.

Σ. Α. Νικολάου

PP

ΟΙ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΑ. ΚΑΙ ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Είχαμε αναρτήσει ΕΔΩ και των τις αλητείες του κράτους το οποίο καθώς διαφάνηκε εκ του αποτελέσματος είναι αιχμάλωτο των κυκλωμάτων και των διαπλοκών των εθνοαποδομητώνανθελληνων ,αφού είναι ανίσχυρο να επιβάλει τις αποφάσεις των δικαστηρίων και δη του ΣτΕ.
Θυμίζουμε την υπόθεση ΛΙΑΚΟΥ - ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ και την καταγγελία μας στους φίλους αναγνώστες.
Ο Αντώνης Λιακος ποὺ υπογράφει σὰν «καθηγητὴς» του «Πανεπιστημίου Αθηνών», και το κείμενο συμπαράστασης στην Θάλεια Δραγώνα, δεν είναι καθηγητής . ΕΧΕΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟ. Η εκλογή του έχει ακυρωθεί τελεσίδικα με την απόφαση 3138/1996 του 3ου Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. (Το Πανεπιστήμιο Αθηνών για χάρη του Λιάκου αρνείται 13 χρόνια να εφαρμόσει την απόφαση). Επομένως είναι «ψευδοκαθηγητής», και η επίκληση της ιδιότητος συνιστά απάτη.

Το θέμα έφτασε στην Βουλή και έγινε σχετική ερωτ
ηση στον αρμόδιο Υπουργό ο οποίος και απάντησε με το έγγραφο το οποίο σας παραθέτουμε παρακάτω (κλικ στην φώτο) και στο οποίο διαφαίνεται περίτρανα ότι οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν καταστήσει την πολιτεία έρμαιο αφού οι αποφάσεις της δικαιοσύνης καταστρατηγούνται στο όνομα των άνομων επιδιώξεων εκδίδοντας ΜΥΣΤΙΚΕΣΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ και οι οποίες δεν κοινοποιούνται στον έχοντα έννομο συμφέρον ώστε να λάβει γνώση για να εξασκησει τα περαιτέρω δικαιώματα του που του δίνει ο νόμος.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ
ΓΝΩΣ
Η ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΤΖΑΡΑ.... ΣΧΟΛΙΑΣΕ:
Κύριε Χατζάρα,

Για τα έγγραφα που μου κοινοποιήσατε έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Την απόφαση 3510/2002 δεν τη γνωρίζω, επειδή δεν μου κοινοποιήθηκε.
Επί πλέον τη θεωρώ παράνομη, γιατί έρχεται σε αντίθεση με το Πρακτικό 12/1999 της επιτροπής του Π.Δ. 413/1985, με το οποίο το εν λόγω Συμβούλιο της Επικρατείας διαπίστωσε ότι δεν είχε εφαρμοστεί η υπ' αρ.3138/1996 απόφασή του.
Κατά συνέπεια, δεν είναι νοητό το Συμβούλιο της Επικρατείας αφ' ενός να διαπιστώνει παρανομία και, αφ' ετέρου να αρνείται να προχωρήσει στην άρση της παρανομίας αυτής. Άρα η απόφαση υπ'αρ. 3510/2002 είναι παράλογη - άρα υπαγορεύτηκε από κριτήρια όχι απλώς πολιτικά αλλά καθεστωτικά. Κατά συνέπεια δεν την αναγνωρίζω.
Πέρα από αυτά, υπενθυμίζω, κ. Χατζάρα, ότι κατά τα έτη 2000-2004 ήμουνα, για λόγους ιδεολογικούς, άνεργος - κατά συνέπεια, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Το θέμα, δηλαδή, είναι καθαρά καθεστωτικό... και τουλάχιστον εγώ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Δημήτρης Μιχαλόπουλος


ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ "ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΕΛ.ΑΣ. ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

4 αστυνομικοί φυλάνε την κ.Κούνεβα

19.3.10

ΓΑΠ .... ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ "ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ" ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

Ο Πρωθυπουργός ενώ είχε επιδοθεί σε ένα ακατάσχετο συναγωνισμό κινδυνολογίας με τον ίδιο του τον εαυτό για την ελληνική οικονομία ,με αποκορύφωμα την δραματική του ομιλία - διάγγελμα στον ελληνικό λαό όπου δια μέσω "κλάψας" προέβη στην δήλωση ότι η χώρα έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία αλλά και στην πρόσφατη ομιλία του πριν ανακοινωθούν τα δυσβάσταχτα μέτρα για την λήψη των οποίων το βασικό επιχείρημα ήταν η επικείμενη πτώχευση της χώρας .., σήμερα ,....έκανε το απίστευτο ,το οποίο όμως αναμφίβολα τον θέτει ως τον επικρατέστερο νικητή για το όσκαρ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗΣ αλλά και επάξια πλέον μπορεί να φέρει τον τίτλος του βασιλέα της αυτοακύρωσης.
Σήμερα το βράδυ ο Πρωθυπουργός με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα σενάρια χρεωκοπίας της χώρας και εξόδου από ευρωζώνη, σενάρια που τροφοδοτήθηκαν από φήμες για δήθεν διάγγελμα του πρωθυπουργού
Ο πρωθυπουργός απάντησε και στη φημολογία και τις δηλώσεις περί αποπομπής χωρών με μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα από την Ευρωζώνη. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της χώρας στη νομισματική Ένωση "όπως ορισμένοι άσχετοι υποστηρίζουν" σημείωσε.


ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ

Μόλις σήμερα το μεσημέρι, από το συνέδριο της ΓΣΕΕ, Ο ΙΔΙΟΣ δήλωσε ότι “η χώρα είναι ένα βήμα πριν την αδυναμία δανεισμού”.


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!!!!!!!!!!

Κομισιόν: ΔΝΤ και ΕΕ θα δουλέψουν μαζί για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να δουλέψει χέρι-χέρι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στα προβλήματα χρέους της Ελλάδας, είπε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Πάντως, αξιωματούχος της γαλλικής κυβέρνησης τον οποίο επικαλείται το Bloomberg τόνισε ότι ο Nicolas Sarkozy είναι αντίθετος σε μία λύση ΔΝΤ. Όπως είπε, το Παρίσι προτιμά μια ευρωπαϊκή λύση.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Jose Manuel Barroso και ο αρμόδιος επίτροπος Olli Rehn συμφώνησαν πλήρως στα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για την ενίσχυση της Ελλάδας, είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Νωρίτερα, ο Barroso δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όμως, κάλεσε την ΕΕ να δημιουργήσει έναν μηχανισμό που θα προσφέρει βοήθεια σε κάθε χώρα μέλος που τη χρειάζεται.

Ο Rehn κάλεσε την ΕΕ να καταλήξει σε κάτι πιο συγκεκριμένο ως προς την πιθανή οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, την επόμενη εβδομάδα.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν αποκλείει την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, παρότι φαίνεται ότι η λύση που προωθείται από την Angela Merkel βρίσκει αντίθετο τον Wolfgang Schaeuble.

Την ΚΑΠΑ Reasearch έλαβαν υπόψιν τους για να καταρτίσουν το Φορονομοσχέδιο??(ΜΟΝΟ Δύο στους 10 Έλληνες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.)

Έξι στους 10 Έλληνες έχουν χρέη, αλλά μόνο οι δύο/τρεις στους 10 δεν μπορούν να αποπληρώσουν καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, όπως προκύπτει από έρευνα της ΚΑΠΑ Reasearch που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο σχετικά με την υπερχρέωση των νοικοκυριών. (Η έρευνα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά)
============================================================================
Αυτή η έρευνα αποτέλεσε σίγουρα την βάση δεδομένων προκειμένου εκπονηθεί το άδικο του "δίκαιου" φορονομοσχεδίου . Κατά την έρευνα τα ελληνικά νοικοκυριά δεν είναι χρεωμένα και καταρρίπτεται ο ευφάνταστος ισχυρισμός του χρέους των νοικοκυραίων, επίσης αντιλαμβανόμαστε από την έρευνα ότι οι οικογενειάρχες σφύζουν από οικονομική ευρωστία αλλά και ρευστότητα. Το πιο σημαντικό δε είναι ότι η μεσαία τάξη , ..γιατί η ανωτέρα δεν συνάπτει καταναλωτικά δάνεια,.... δεν έχει με την έλευση του Μεσσία ΓΑΠ την ανάγκη νέων δανείων αλλά ούτε έχουν ανάγκη για φιλικό διακανονισμό με τις Τράπεζες !!!!
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ...ΔΙΚΑΙΩΣ .... ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ Κ@@ΛΟΟΟΟ!!!!!
ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!

ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ??? ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΟΥ!! ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ "ΧΕΡΙ"!

Παπακωνσταντίνου: “Η χώρα είναι τυχερή που έχει πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου”



Η χώρα είναι τυχερή που έχει πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου,”
απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συνέχισε λέγοντας ότι «όταν δίνει τη μάχη κι εσείς λέτε ότι πυροβόλησε το πόδι του, δεν είναι μόνον το κακό που κάνετε, αλλά δεν αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία που έχουμε και τις προσπάθειες που κάνουμε για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας».

πηγή: ΑΘΗΝΑ 19/03/2010

==============

Σχόλιο: Το Μέτρο χάνεται και άλλος ένας που μας κάνει την χάρη να μας κυβερνά…

Η πρωθυπουργία κυριε μου δεν είναι δουλεία για την οποία θα έπρεπε να αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε κάποιον να την κάνει. Η πρωθυπουργία είναι καθήκον που επιφορτίζεσαι και είναι τιμή σου να το επιτελέσεις πλήρως έναντι της ιστορίας της χωρας και για το συμφέερον του έθνους.

Σιγά μην σας έχουμε και υποχρέωση δηλαδή ρε… πάτε καλά;;;

Φρίκη: το Τέταρτο Ράϊχ δίνει τώρα Ελληνικά νησιά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Γερμανική διάλυση της ΕΕ.


Όπως βλέπετε από τον χάρτη, που κυκλοφόρησε στα Γερμανικά με τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (!) και διανέμετε σε πολλά αντίτυπα για την ενημέρωση Γερμανόφωνου Ευρωπαϊκού κοινού, τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία. Σε αντάλλαγμα και για στάχτη στα μάτια μας δίνουν την Ίμβρο. Αυτός ο μελετημένος χάρτης, φτιαγμένος από επαγγελματίες, είναι καθαρά μία απόδειξη ότι η Τουρκία έχει τους Γερμανόφωνους συμμάχους της εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Αυτό το τρανταχτό στοιχείο, σε συνδυασμό με την Γερμανική εκστρατεία δυσφήμισης του Ελληνικού λαού μπορεί να οδηγήσει σε κάποια εσφαλμένα ή σωστά συμπεράσματα, για μία νέα Γερμανοτουρκική υπόγεια συμμαχία, παρόμοια με αυτές που είχαν οι δύο χώρες τόσες φορές μέχρι τώρα. Η Γερμανική συμπεριφορά της Ντόϊτσε Μπάνκ μόνο Τέταρτο Ράϊχ μπορεί να θυμίσει. Πόλεμο και διάλυση της ΕΕ προβλέπουν σενάρια που πρόσφατα δημοσίευσε η Ντόϊτσε Μπάνκ, και η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα. Η Γερμανία με το ευρώ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις εξαγωγές της Κίνας, και αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί σε κατάρρευση, διότι είναι βιομηχανική χώρα που λόγω σοβαρής αρτηριοσκλήρυνσης στη σκέψη και λόγω μεγάλης πληθυσμιακής γήρανσης, δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική σε βάθος χρόνου. Η οικονομική κατάρρευση της Γερμανίας είναι ζήτημα χρόνου, και αυτό προσπαθεί να κρύψει από τον λαό της, ρίχνοντας πρώτα ευθύνες σε άλλους. Αυτό που προβάλει η Γερμανική προπαγάνδα στο κοινό της σαν κύρια πηγή των προβλημάτων της είναι η ενεργειακή της εξάρτηση από άλλους, αλλά πάνω από όλα κατηγορεί τους άχρηστους εταίρους της, τα PIGS, δηλαδή τα γουρούνια όπως λένε του Ευρωπαϊκού νότου. Κάποιοι Γερμανοί έχουν φτάσει και πάλι σε ακρότητες, και πρέπει να ερευνηθεί εάν ανήκουν στους ίδιους κύκλους που αρνούνται τις αποζημιώσεις προς την Ελλάδα. Πρέπει επίσης να ερευνηθεί κατα πόσο αυτοί οι κύκλοι είναι απευθείας απόγονοι των εγκληματιών εκείνων οι οποίοι έκαναν τα απίστευτα άγνωστα και άγρια μαζικά εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού λαού κατα τη διάρκεια της Κατοχής, εμπνευσμένοι από ρατσιστικές ιδεολογίες. Ας μην ξεχνάμε ότι την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας πάλι η Γερμανία την ξεκίνησε, με μεγάλες αποστολές παράνομου οπλισμού και παραστρατιωτικών νεοναζιστών εθελοντών, διότι ποτέ δεν της συγχώρησε την αντίσταση κατα τη διάρκεια του Β πολέμου. Μόνο μετά τις ενέργειες της Γερμανίας μπήκε και η Αμερική στο παιχνίδι, για να πάρει και αυτή μέρος από την πίτα. Άς μη μας πιάνει πανικός για το τι μέλει γενέσθαι. Όλα δείχνουν ότι η Ναζιστική φιλοσοφία δεν έχει ηττηθεί. Η διάλυση της ΕΕ και ο πόλεμος για την Γερμανία γίνετε και πάλι πιθανή λύση. Άν κάποιοι Γερμανοί και κάποιοι Ρώσοι ίσως, υποκύψουν στον πειρασμό της συμμαχίας με την Οθωμανία, διότι αυτή τους ανοίγει τις μεγάλες Ισλαμικές αγορές τις οποίες έχουν ανάγκη, υπάρχουν αρκετοί ακόμη οι οποίοι μπορούν να καταστρέψουν κάθε όνειρο για διαμελισμό του Αιγαίου. Ας είμαστε ρεαλιστές, η Τουρκία με την υπόθαλψη των τρομοκρατών που επιτίθενται στην Ρωσία και με την τεράστια οικονομική της παρουσία εντός Ρωσίας, πέτυχε να την κάμψει και να την κάνει σύμμαχο. Την άλλη μέρα που η Ρωσία αποφασίσει να κινηθεί ενάντια στην Τουρκία, θα ξεσηκωθεί το Ισλαμικό στοιχείο της Ρωσίας ενάντιά της με πλήθος τρομοκρατικών ενεργειών. Η δυναμική του Ισλαμισμού εντός και νότια της Ρωσίας είναι τεράστια. Μόνο με συμμαχία με το Ισλάμ μπορεί να επιβιώσει η Ρωσία. Προς το παρόν, η στρατηγική ανικανότητα των Αμερικανών πέτυχε να δώσει την Ρωσία στην αγκαλιά του Ισλάμ.

Από την αρχή της Επανάστασης του 1821 μέχρι σήμερα το ζήτημα επιλογής συμμάχων είναι αυτό που συχνά διαιρεί τον Ελληνισμό, με τραγικές συνέπειες. Η όλη αντιπαράθεση μεταξύ Βασιλικών – Βενιζελικών και αργότερα Αριστερών - Δεξιών ήταν ακριβώς αποτέλεσμα επιλογής διαφορετικών συμμάχων (Κεντρικές Δυνάμεις versus Αντάντ, Αγγλοαμερικάνοι versus Ρώσων). Σφαχτήκαμε μεταξύ μας βασικά επειδή πιστέψαμε ότι μόνο με τους μεν ή τους δε μπορεί η Ελλάς να πάει μπροστά, και έτσι τελικά κάναμε εισαγωγή στην Ελλάδα διεθνών κρίσεων και αντιπαραθέσεων. Ένα σημαντικό δεδομένο, το οποίο πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη μας, είναι ποιοι είναι οι σύμμαχοι της Τουρκίας. Η Τουρκία παραμένει εχθρός: δεν αναγνωρίζει τις γενοκτονίες, δεν αποζημιώνει, δεν ελευθερώνει την Κύπρο, παραβιάζει, ζητάει συνεχώς επέκταση, δεν εγκαταλείπει τον χώρο τον οποίο κατέλαβε με αλλεπάλληλους συνεχείς και αιματηρούς επεκτατικούς πολέμους. Ελλάδα και Τουρκία ίσως δεν πρέπει να βρίσκονται στις ίδιες συμμαχίες, για τον απλούστατο λόγο του ότι οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται το μέγεθός τους και την σπουδαιότητά τους μέσα στην κοινή συμμαχία, πάντα σε βάρος της Ελλάδας. Από αυτής της πλευράς, η μεταπολεμική μας επιλογή κοινών συμμάχων με την Τουρκία ήταν λανθασμένη, αλλά αναπόφευκτη. Επιβλήθηκε από όλους τους ξένους, και από τον ίδιο τον Στάλιν, ο οποίος έδωσε την Ελλάδα στην λεγόμενη Δύση για να πάρει άλλα ανταλλάγματα. Η ουσιαστική ατιμωρησία των συνεργατών των Γερμανών και η επιβολή του ανεπιθύμητου βασιλέα ήταν μία τραγική εξέλιξη που οδήγησε στον εμφύλιο και την βίαια πρόσδεση της Ελλάδος στο άρμα της Δύσης, με όλα τα μαζικά βασανιστήρια και τις απίστευτες εκκαθαρίσεις και διώξεις που έγιναν. Η ατιμωρησία των φασιστών δοσίλογων κατά την άποψή μου είναι η πηγή των μεγαλυτέρων προβλημάτων που σήμερα αντιμετωπίζουμε σαν χώρα και κοινωνία και αυτό είναι μεγάλο θέμα για ανάλυση. Το ζήτημα τώρα είναι πως ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και με ποιους συμμάχους. Οι συσχετισμοί αλλάζουν συνεχώς, και δεν πρέπει να είμαστε αγκυλωμένοι και αμετακίνητοι στο θέμα αυτό.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με το ποιοι ακριβώς εξέδωσαν αυτό το χάρτη και σε ποιο ακριβώς έντυπο, μπορείτε να δείτε στο http://ellinikesaxies.blogspot.com

Ομολογίες και φορολογίες πίστεως


Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Ομολογίες και φορολογίες πίστεως “Ο έχων δύο χιτώνες, διαπραγματεύεται το ΦΠΑ”. Δεν θυμάμαι τέτοια εκκλησιαστική ρήση. Θυμάμαι αυτή που θυμούνται όλοι. Αν υπάρχει Θεός, και αν αγαπά ιδιαίτερα τους έλληνες όπως θέλουμε να πιστεύουμε, τότε σίγουρα προτιμά απ το να του καίμε δυό γραμμάρια παραφίνης υπό μορφήν κεριού, να βοηθήσουμε αυτή τη χώρα να ζήσει.

Με μεγάλο κόπο θα παραβλέψω τον αρνητικό ρόλο της Εκκλησίας όταν η Ελλάδα το είχε ανάγκη. Θα πως πως υπήρχαν μόνο Παπαφλέσσες και όχι Γρηγόριοι Ε που καλούσαν τον λαό να μην επαναστατήσει ενάντια στους Τούρκους. Πως υπήρχαν μόνο παπα Ανυπόμονοι και παπα Πυρουνάκηδες, αντάρτες και πατριώτες, και όχι ιεράρχες που “διάβαζαν” επί Χούντας ή Άνθιμοι που φωτογραφίζονταν δίπλα στον Παπαδόπουλο και τον Πατακό. Θα τα παραβλέψω αυτά και θα μείνω σε αυτά που δεν μας χωρίζουν αλλά μπορεί να μας ενώνουν. Τον πνευματικό ρόλο της Εκκλησίας.

Στο σημείο αυτό επίσης δεν θυμάμαι εκκλησιαστικό κείμενο, να διαπραγματεύεται πώληση μετοχών, εκτάσεων, συμφωνητικά ενοικιάσεων και συμβόλαια αγορών. Αντιθέτως θυμάμαι καλά νομίζω την εισβολή του Ναζωραίου στο ναό του Σολομώντα, γιατί είχαν μετατρέψει τον Οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου. Θυμάμαι όλες τις παραβολές της Καινής Διαθήκης, γεμάτες από ταπεινούς, καταφρονεμένους, φτωχούς που διεκδικούσαν την Βασιλεία των Ουρανών. Ούτε χρυσοποίκιλτους σταυρούς σε κοιλιές χοντρών δεσποτάδων (παχαίνει η νηστεία τελικώς) , ούτε διαμαντένιες μήτρες.

Ο πνευματικός ρόλος λοιπόν της Εκκλησίας είναι μια χρυσή εργολαβία που έχει αναθέσει στο Κράτος. Το οποίο Κράτος, είναι Κράτος ελλήνων, ορθόδοξων, καθολικών, μουσουλμάνων, άθεων, αδιάφορων, θρησκόληπτων ακόμα και αυτών που πιστεύουν πως προερχόμαστε απ τον Άρη. Το Κράτος, -δηλαδή ακόμη και οι άθεοι ή όποιοι άλλοι- είναι υποχρεωμένο να πληρώνει, αυτά που πρέπει να πληρώνει η Εκκλησία για να κάνει το πνευματικό της έργο.

Αυτή τη στιγμή η Εκκλησία είναι ο τελευταίος τσιφλικάς στην Ελλάδα. Έχει στην κατοχή της 1.300.000 στρέμματα γης. Μερικές χιλιάδες ακίνητα. Το 1,9 των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και μετοχές στην Πειραιώς και στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το 2007 μάλιστα η Εκκλησία ως καλός επενδυτής –όσο και πνευματικώς άραγε- όταν είδε να πέφτει το χρηματιστήριο αγόρασε 1.600.000 επιπλέον μετοχές στην Εθνική. Η οικονομική λειτουργία της Εκκλησίας κρύβεται σε 10.000 περίπου νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και σε εταιρείες. Τελευταία ανακαλύφθηκαν και οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Την ίδια ώρα το Κράτος πληρώνει 268.000.000 ευρώ γα μισθοδοσία και συντάξεις ιερέων. Τα 4,3 απ αυτά πάνε σε 100 μόλις ιεράρχες. Ακόμη και το παλιό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανήκε στην Εκκλησία και αυτή εισέπραττε ενοίκιο από το υπουργείο που πλήρωνε τους ιερείς της. Ούτε μια δωρεά δεν έκανε.

Γίνεται λοιπόν συζήτηση για την φορολόγηση της Εκκλησίας. Και οι χρυσοποίκιλτοι δεσποτάδες διαπραγματεύονται το ποσοστό. Και ξεχνάμε το αυτονόητο. Τι χρειάζεται η Εκκλησία την περιουσία; Τι θέλει τα χωράφια, τα κτήρια ,τις μετοχές , τις κρατικές Μερσεντές; “Για να κάνει φιλανθρωπικό έργο” είναι η απάντηση. Φαντάζομαι πως αν κάτι τέτοιο ήθελε ο Χριστός θα είχε δώδεκα Αποστόλους Τραπεζίτες και πλούσιους. Αλλά μάλλον δεν ήθελε.

Θα ήταν μια θαυμάσια ιδέα να αφήσουν την Εκκλησία να κάνει το πνευματικό της έργο χωρίς κρατική διαμεσολάβηση. Να πληρώνει με την περιουσία της ιερείς, μερσεντές και ό,τι άλλο θέλει. Αν δεν θέλει, να παραδώσει την περιουσία στο Κράτος. Οι κλαυθμοί και οι οδυρμοί των ιεραρχών πως θα καταρρεύσει το φιλανθρωπικό έργο δεν είναι και πολύ πειστικό επιχείρημα. Το φιλανθρωπικό έργο συνοδεύεται δεκαετίες τώρα με το βόλεμα παρατρεχάμενων, συμπεθέρων, υποτακτικών, νεωκόρων για να σταματήσω εδώ και να μην επεκταθώ στο πόσοι άλλοι τρώνε και πώς. Όχι απαραιτήτως φτωχοί όπως αποκάλυψαν οι δημοσιευθείσες συνομιλίες ιεράρχη με τα αντικείμενα της “φιλανθρωπίας” του.

Δεν ζούμε στο 1821, ούτε στο Βυζάντιο για να ζητείται από τους ιερείς να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους ζωσμένοι φυσεκλίκια ή εκρηκτικά. Ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο που ιεράρχες και Εκκλησία πρέπει να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους στα πνευματικά, δίνοντας τα υλικά σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Η κυβέρνηση, δεν μπορεί από την άλλη με τον φόβο του πολιτικού κόστους και της μη ωριμότητας των πολιτών, να διαιωνίζει μια προκλητική και αντιδημοκρατική κατάσταση. Η Εκκλησία έχει υποχρέωση να πληρώνει τους ιερείς της. Εγώ πάλι όχι.

Το Βατοπαίδι ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο, αλλά βγήκε μέσα απ τον αμαρτωλό εναγκαλισμό κράτους και εκκλησίας. Ιεράρχες που θεωρούν πως τους ανήκει η εξουσία και πολιτικοί που το αναγνωρίζουν. Στη Εκκλησία δεν πρέπει να ανήκει καμιά εξουσία. Το προσευχητάρι δεν μπορεί να μπερδεύεται με μπλοκ επιταγών. Γιατί το κακό είναι για όλους και πρώτα για την Εκκλησία. Οι ομολογίες Πίστεως ανήκουν στους Ιεράρχες. Και οι φορολογίες στο Κράτος.
To Koυτι της Πανδωρας

Ιδού το φορολογικό νομοσχέδιο ! (ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΟΣ)

ΤΕΛΙΚΟ_ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ_ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ-1 (1)

Ομιλία ΓΑΠ προς λοβοτομημένους Αυστραλοπιθήκους


«Ξέρουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας»
Ο Αβάπτιστος στο Υπουργικό Συμβούλιο (18/03/2010)

«Ξέρουμε ότι ο λόγος μας έχει αξία»
Ο Αβάπτιστος στο Υπουργικό Συμβούλιο (18/03/2010)

«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα ούτε των κούφιων λόγων, ούτε των υποσχέσεων που συνεχώς αθετούνται»
Ο Αβάπτιστος στο Υπουργικό Συμβούλιο (18/03/2010)

Το προκλητικό δεν είναι ότι μιλάει έτσι αυτός που συνεχώς αθετεί τις υποσχέσεις του αλλά ότι κανένα από τα χουντοκάναλα δεν σχολίασε την απύθμενη θεας΄θτητα των επικοινωνιολόγων του Αβάπτιστου.

«Βάζουμε τέλος στο σύστημα που ευνοούσε κάποιους προνομιούχους, με πολλά πραγματικά εισοδήματα, αλλά με ελάχιστες έως και μηδαμινές φορολογικές υποχρεώσεις. Βάζουμε τέλος, επίσης, σε εκείνες τις συντεχνίες που εξασφάλιζαν προνομιακούς συντελεστές φορολόγησης και ασυλία από το σύστημα».
Ο Αβάπτιστος στο Υπουργικό Συμβούλιο (18/03/2010)

Για τον λόγο αυτό παραμένει σε ισχύ, το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, είναι απαλλαγμένο από την καταβολή φόρων, για το εισόδημα από τη διαχείριση των πόρων του, και δεν καταβάλλει φόρο στο Ελληνικό Δημόσιο κράτος για την απόκτηση, δωρεά, αγορά, οποιασδήποτε κινητής ή ακίνητης περιουσίας και δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους Εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αλλά και από (Ντονμέ) χριστιανούς, αντί του ελληνικού κράτους!!!

«Αποκαθιστούμε με κάθε τρόπο την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα».
Ο Αβάπτιστος στο Υπουργικό Συμβούλιο (18/03/2010)

Για τον λόγο αυτό η υπάλληλος Ξ.Μ που υπηρετούσε στα Σκόπια, ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες, με «διαταγή μετακίνησης» και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, αλλά εξακολουθεί να λαμβάνει 9.600 ευρώ ανά δίμηνο ως επίδομα αλλοδαπής, ενώ εργάζεται στο εσωτερικό. Σστο γραφείο του αναπληρωτού κ. Δρούτσα, η κυρία Γ.Ι., επίσης ορμώμενη -με «διαταγή μετακίνησης» και αυτή- από το Βουκουρέστι, και εισπράττει και αυτή το επίδομα αλλοδαπής.
Η «διαταγή μετακίνησης», επιβάλει και «ημερήσια αποζημίωση» για την μετακίνηση στο σπίτι της ,(90 ευρώ την ημέρα x 30 = 2.700 ευρώ μηνιαίως ). 4.800 ευρώ επίδομα αλλοδαπής, συν 2.700 «ημερήσια αποζημίωση» , 7500 ευρώ πάνω από τον κανονικό μισθό..

Νόμιμα όλα αυτά; Νομιμότατα!


«Γι' αυτό και φέρνουμε τη διαφάνεια στο επίκεντρο της πολιτικής μας, ώστε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός πού πάνε τα λεφτά του».
Ο Αβάπτιστος στο Υπουργικό Συμβούλιο (18/03/2010)

Για τον λόγο αυτό κατατέθηκε η ντροπολογία Σαραγκούση που με την οποία «παρέχεται η δυνατότητα στον Πρωθυπουργό, σε θέματα κατεπείγοντα και μείζονος εθνικής σημασίας, να αναθέτει απευθείας σε επιτροπές την εκπόνηση μελετών και έργων και να καθορίζουν με τον υπουργό Οικονομίας την αμοιβή των μελετητών», ώστε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός πού πάνε τα λεφτά του».
Νόμιμον κι αυτό; Νομιμότατον! Ηθικόν όμως;

«Κάνουμε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για μια δίκαιη κατανομή των υποχρεώσεών μας απέναντι στην Πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο, αλλά και για την αναδιανομή των εισοδημάτων στη χώρα».
Ο Αβάπτιστος στο Υπουργικό Συμβούλιο (18/03/2010)

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση, φορολογεί και την αγορά πρώτης κατοικίας, καταργεί ουσιαστικά το αφορολογήτο ορίο των 12.000 ευρώ, για να πληρώσει φόρο εισοδήματος η φτωχολογιά, αυξάνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, και παράλληλα ο φορολογικός συντελεστής στα μη διανεμόμενα επιχειρηματικά κέρδη μειώνεται από 25% σε 20%. Και από τη λεγόμενη «ενιαία κλίμακα φορολόγησης» εξαιρούνται οι τόκοι από ομόλογα, πρός όφελος των τραπεζών και των «επενδυτών».

Σπύρος Χατζάρας

YΓ. Το, «Ξέρουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας», το είπε πρός αυτούς με τους οποίους έχει υπογράψει προσωπικα και οικογενειακά, συμβόλαια.

Η προσφυγή στο ΔΝΤ εξυπηρετεί την Ελλάδα ή τους δανειστές της;

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Ιδρύθηκε το 1945 στην Ουάσιγκτον και συμμετέχουν σε αυτό σχεδόν όλα τα μέλη του Ο.Η.Ε. με ελάχιστες εξαιρέσεις. Χορηγεί σχετικά χαμηλότοκα δάνεια σε χώρες που βρίσκονται υπό πτώχευση. Ο πραγματικός του στόχος όμως δεν είναι η ανάπτυξη των οικονομιών τους άλλα κυρίως η αποπληρωμή των παλαιών δανείων που έχουν λάβει αυτές οι χώρες από μεγάλες τράπεζες....

Έτσι δικαιολογείται η στήριξη που έχει παράσχει στο παρελθόν ακόμη και σε απολυταρχικά καθεστώτα όπως στην Αργεντινή του Βιντέλα η στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δάνεια που είχαν λάβει από μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες.
Συνεπώς ο πραγματικός ρόλος της ύπαρξής του δεν είναι η προστασία των χωρών που προσφεύγουν σ’ αυτό αλλά η εξασφάλιση των μεγάλων τραπεζών που κερδοσκοπούν σε βάρος κρατών.
Δεν είναι τυχαίο που στο ΔΝΤ προσφεύγουν σχεδόν αποκλειστικά τριτοκοσμικές χώρες. Στην ήπειρό μας, με εξαίρεση τη Βρετανία πριν από... 35 χρόνια, προσέφυγαν την τελευταία εικοσαετία μόνο εξαθλιωμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έπεσαν σε τριτοκοσμικό επίπεδο, μετά την κατάρρευση του «ανύπαρκτου σοσιαλισμού» και την πλήρη αποσύνθεση της οικονομίας τους μέχρι να ανασυγκροτηθεί σε καπιταλιστική βάση: Ουκρανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Λετονία καθώς και η απολύτως εξαθλιωμένη Ρωσία του Μπορίς Γέλτσιν πριν από 15 χρόνια - τότε που όσα έπαιρνε μια Ρωσίδα πόρνη σε ντισκοτέκ της Κόκκινης Πλατείας για να πάει με έναν δυτικό τουρίστα αντιστοιχούσαν στους μισθούς... ενός χρόνου μιας Ρωσίδας δασκάλας!
Τι σημαίνει λοιπόν για το κύρος της χώρας μια προσφυγή στο ΔΝΤ;

(1) Bγάζουμε μόνοι μας το πόδι έξω από την Ευρωζώνη, στην οποία μπήκαμε ύστερα από πολιτικές δεκαετιών. Το άλλο πόδι θα μας το βγάλουν οι εταίροι, που πιθανότατα θα εξοργισθούν ακόμη περισσότερο με εμάς, αφού θα θεωρήσουν την κίνηση υπονομευτική για το ευρώ.
(2) Η επιβολή πακέτου δυσμενέστατων και εξευτελιστικών μέτρων που δεν μπορούν να προσδιορισθούν. Η Ουγγαρία π.χ αναγκάστηκε να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους και να κάνει δραστικές περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η Ισλανδία μείωσε μισθούς και συντάξεις, αύξησε φόρους και προέβη σε περικοπή δημοσίων δαπανών. Η Ρουμανία απέλυσε 137.000 δημόσιους υπαλλήλους, μείωσε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες και αύξησε τους φόρους, με αποτέλεσμα από 7% αύξηση που είχε το ΑΕΠ της χώρας το 2008, καταβαραθρώθηκε σε μείωση 8% το 2009 που ήρθε το ΔΝΤ!. Η Λετονία προέβη σε τετραπλασιασμό του ΦΠΑ της και μείωση κατά 20% των μισθών, και τέλος η Τουρκία αναγκάστηκε σε μείωση κατά 20% των μισθών και σε κατακόρυφη αύξηση των επιτοκίων.
(3) Από οικονομικής πλευράς, προσφυγή στο ΔΝΤ μπορεί να σημάνει ακόμη και επιστροφή στη δραχμή, προκειμένου να γίνει μία γενναία υποτίμηση, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία και τότε να επιστρέψει στο ευρώ, αν βέβαια μας δεχθούν, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο. Στο διάστημα πάντως που θα διαρκέσει η δραχμοποίηση, οι διεθνείς συναλλαγές μας θα γίνονται φυσικά με ευρώ και δολάρια, που σημαίνει ότι οι πάντες και η χώρα μαζί τους θα χάσουν την αγοραστική τους δύναμη. Και να μην ξεχνάμε ότι το δάνειο που θα εξασφαλίσουμε από το ΔΝΤ δεν θα είναι ούτε απεριόριστο, ούτε επαναλαμβανόμενο.
(4) Από πολιτικής πλευράς πιθανότατα θα επηρεασθεί σημαντικότατα το πολιτικό σκηνικό της χώρας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και στη κυβέρνηση θα προκληθεί σύγχυση και αναταραχή, με τους ευρωπαϊστές να ξεσηκώνονται και να απειλούν με απόσχιση.
(5) Οι αγορές τόσο στα ομόλογα όσο και στο χρηματιστήριο αντέδρασαν ήδη αρνητικότατα και μόνο στην προοπτική η Ελλάδα να καταφύγει στο ΔΝΤ. Ήταν ξεκάθαρα ένα μήνυμα της αγοράς ότι η “λύση” του ΔΝΤ ελλοχεύει πολλούς κινδύνους.
(6) Παρέμβαση του ΔΝΤ ακόμη και στην αναδιάταξη του εσωτερικού τραπεζικού χάρτη της χώρας.
Τι θα συμβεί λοιπόν αν δεν ευοδωθούν οι συναντήσεις και οι επαφές με την Ε.Ε, αν δεν αποδώσουν οι έμμεσες απειλές μας; Αν αναγκασθούμε τελικά εγκλωβισμένη στη ρητορεία μας να στραφούμε στο ΔΝΤ; Η απόφαση αυτή πολύ φοβούμαι ότι θα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό της χώρας ως εφιάλτης στο σύνολο του πολιτικού του βίου, αφού θα προκαλέσει στη χώρα μεγάλα δεινά, κατατάσσοντας την αυτομάτως στην κατηγορία των ανυπόληπτων, εξαθλιωμένων και αφερέγγυων χωρών.
Όταν εκτοξεύεις μια απειλή θα πρέπει να υπολογίσεις ότι ίσως αναγκαστείς να την κάνεις και πράξη.
Μήπως όμως η προσφυγή στο ΔΝΤ πλασάρεται και ως αναγκαίο κακό, ως άλλοθι προκειμένου να παρθούν εκείνα τα επώδυνα μέτρα(όχι από μας αλλά από τους οικονομικούς μας νταβατζήδες) που αδυνατεί να λάβει η κυβέρνηση λόγω της «κατάρας» που ονομάζεται πολιτικό κόστος και καταδυναστεύει την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου;
Ευχής έργο θα είναι βέβαια και για τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης να αντιληφθούν έγκαιρα ότι το καράβι δεν μπορεί να συνεχίσει σε λάθος ρότα και ότι θα χρειαστούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις για να μην εξοκείλει και τσακιστεί στα βράχια, συμπαρασύροντας στο βυθό όχι μόνο τους επιβάτες αλλά και τους δημιουργούς του./blogingr

Δημοκρατική Αναγέννηση: Χυδαίοι και αισχροί Πάγκαλος Ξυνίδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/3/10

Γενικά η εσωκομματική Δημοκρατία εξακολουθεί τόσα χρόνια να είναι είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία και ζητούμενο στην Ελλάδα. Τελευταία θλιβερή πρόκληση η φραστική βαναυσότητα των κυρίων Πάγκαλου και Ξυνίδη εναντίον των μελών της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης τα οποία καθ? ό είχαν δικαίωμα γνωμάτευσαν εναντίον του νομοσχεδίου μαζικής απονομής ιθαγένειας και ψήφου στους ξένους.

Αισθανόμαστε ότι δεν συνιστά ανάμιξη στα εσωτερικά άλλου κόμματος να αποδοκιμάσουμε μετά βδελυγμίας την χυδαιότητα και την αισχροέπεια των δύο αξιωματούχων.

Αμφότεροι προσβάλλουν έργω τη Δημοκρατία.

Ο ΤΖΕΦΡΙ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ, ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ!!!!

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ JEFFREY, ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΟΛΥΒΙ ΣΤΑ ΤΕΦΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ.

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ??? ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΕΜΑΘΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ???

"Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να συμβάλουν, με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου,στο οποίο συζητήθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του φορολογικού νομοσχεδίου, που παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου."

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ.

Το κορυφαίο πατριωτικό καθήκον αυτού του λαού, είναι να καταργήσει άμεσα εσένα και το θίασο τον ανικάνων που μας κουβάλησες, αν θέλει να δει ο τόπος του προκοπή, αν θέλει να έχουν μέλλον τα παιδιά του...

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.

Το κόμμα της «Βόρειας Μακεδονίας».
Το κόμμα που πούλησε τα Ιμια και τον Οτσαλάν.
Το κόμμα των Παγκαλοσημίτηδων.
Το κόμμα που δεν ακούει την αγωνία των Πομάκων και παραδίδει τη Θράκη στα σχέδια της Αγκυρας.
Το κόμμα της Δραγώνα και των ΜΚΟ.
Το κόμμα που ψευδολογώντας και παραπλανώντας ξεπουλά αδίστακτα την Εθνική ταυτότητα και προχωρά αδίστακτα στον εξισλαμισμό της χώρας???

ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΟΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.
Ένας πρωθυπουργός που διαμηνύει απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων προς κάθε κατεύθυνση. Ένας πρωθυπουργός που δε δίστασε να στοχοποιήσει οτιδήποτε εθνικό.
Ένας πρωθυπουργός που έκανε αντιπρόεδρο στο θίασό του τον Πάγκαλο του Οτσαλάν και των Ιμίων.
Ένας πρωθυπουργός που δέχτηκε να πάρει το ντροπιαστικό δακτυλίδι από το Σημίτη των νεκρών Ηρώων και των γκρίζων ζωνών???

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΤΖΕΦΡΥ???
ΞΕΡΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΛΜΑΣ ΕΣΥ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ???
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΙΜΑ ΕΧΕΙ ΧΥΘΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ???

ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΦΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ???
ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ ΤΖΕΦΡΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΛΟΒΙΤΟΥΡΕΣ, ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ???

ΟΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ???

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ???
Αναρτήθηκε από Reporto - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ

Πως το οικονομικό Δ Ράιχ πνίγει την Ελλάδα!

germany234556Το γερμανικό σχέδιο οικονομικής ηγεμονίας στην Ευρώπη, με στόχο τη δημιουργία ενός Τέταρτου Ράιχ με οικονομικά μέσα, βρίσκεται πίσω από την ασφυκτική πίεση στην Ελλάδα, ενώ και οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συνειδητοποιούν τώρα, ότι αργά ή γρήγορα θα γίνουν οι επόμενοι στόχοι αυτής της γερμανικής προέλασης.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, η γερμανική πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, που τείνει να μετατρέψει τα επόμενα χρόνια όλες τις χώρες της Ευρωζώνης σε φτηνές βάσεις παραγωγής της Γερμανίας:

- Το 1995, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, το μοναδιαίο κόστος εργασίας στην Γερμανία έφθασε στο ιστορικό αποκορύφωμά του και έκτοτε πάγωσε, με συνεχείς μεταρρυθμίσεις που συμπιέζουν τα εισοδήματα των εργαζομένων, με «αντάλλαγμα» τη διατήρηση θέσεων εργασίας. Παράλληλα, συμπιέζεται και η ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών, που θα μπορούσαν να εξάγουν οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης στην Γερμανία.

- Το αποτέλεσμα της φρενήρους κούρσας της Γερμανίας προς όλο και μεγαλύτερη μείωση του εργατικού κόστους είναι δραματικό, ιδιαίτερα για τις χώρες του Νότου, αλλά τελευταία και για την Γαλλία: το κόστος εργασίας στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 17% από το ’95, της Ισπανίας κατά 30% και της Ιταλίας κατά 75%. Τα διεθνή μερίδια αγοράς των χωρών του νότου συρρικνώνονται, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας έχει ξεπεράσει τα 120 δις. ευρώ και είναι πλέον υπερδιπλάσιο από το πλεόνασμα της Γαλλίας (49 δις. ευρώ).

- Η δημιουργία της νομισματικής ένωσης έδωσε ακόμη μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στην Γερμανία, διευρύνοντας τις ανισορροπίες: οι χώρες που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη γερμανική κούρσα ανταγωνιστικότητας έχουν χάσει τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις των νομισμάτων τους, ενώ τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που έχει διατηρήσει η ΕΚΤ εδώ και δέκα χρόνια εξυπηρετούσαν μεν τη γερμανική οικονομία, που είχε χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά συνέβαλαν στη μεγάλη αύξηση των ιδιωτικών και δημόσιων χρεών στις χώρες του Νότου, όπως και στην αύξηση των ελλειμμάτων των ισοζυγίων πληρωμών.

- Η παγκόσμια κρίση επέτεινε το πρόβλημα, καθώς οι χώρες του Νότου βρέθηκαν αντιμέτωπες με το πάγωμα της ανάπτυξης και με νέα χρέη, για να στηρίξουν τις οικονομίες στη διεθνή ύφεση, η Γερμανία πάτησε ακόμη περισσότερο το «γκάζι» των εξαγωγών, για να τις χρησιμοποιήσει ως μηχανισμό εξόδου από την κρίση και παράλληλα συγκράτησε ακόμη περισσότερο το εργατικό κόστος, βυθίζοντας ακόμη χαμηλότερα τη ζήτηση στην αγορά της.

Καθώς οι χώρες του Νότου, με πρώτη την Ελλάδα, γονατίζουν από το βάρος των χρεών και της οικονομικής καχεξίας, η Γερμανία περνά στο επόμενο και πιο επικίνδυνο στάδιο της πολιτικής της, που έχει θορυβήσει ακόμη και την Γαλλία, ιστορικό εταίρο των Γερμανών στο σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, μετά το μακελειό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι Γερμανοί, αρχής γενομένης από την Ελλάδα, προτείνουν σε όσες χώρες «γονατίζουν», αντιμετωπίζοντας τεράστια ανοίγματα στο ισοζύγιο πληρωμών, που είναι το πραγματικά σοβαρό πρόβλημα, πέρα από τα δημοσιονομικά ελλείμματα, μια συνταγή που δεν έχει ακολουθηθεί καν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: εισηγούνται αιματηρά μέτρα σταθεροποίησης, χωρίς καν να παρέχεται στα κράτη η χρηματοδοτική στήριξη που συνοδεύει πάντα ακόμη και τα σκληρότερα προγράμματα του ΔΝΤ.

Πρόγραμμα ΔΝΤ, χωρίς λεφτά ΔΝΤ

«Η Ελλάδα εφαρμόζει πρόγραμμα του ΔΝΤ, χωρίς τα λεφτά του ΔΝΤ», επισήμανε χθες χαρακτηριστικά ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο διεθνούς φήμης καθηγητής Ζαν Πισανί-Φερί, συμφωνώντας απόλυτα με την τοποθέτηση, νωρίτερα, του Γιώργου Παπανδρέου στην ίδια συζήτηση. «Η Ευρώπη πρέπει να θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα υπό όρων παροχής βοήθειας», τόνισε ο καθηγητής, αλλά την ίδια ώρα η γερμανική πλευρά επέμενε σε μια «κλειστή» ερμηνεία της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, λέγοντας συνεχώς «όχι» στην υποστήριξη της Ελλάδας.

Εφαρμογή «αιματηρών» μέτρων λιτότητας (η BNP έχει τονίσει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το αυστηρότερο πρόγραμμα που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 1978!) χωρίς χρηματοδοτική υποστήριξη οδηγεί σε κάθετη υποχώρηση εισοδημάτων και βαριά υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου μιας χώρας. Η γερμανική ηγεσία, όμως, δεν φαίνεται να θορυβείται από την προοπτική αυτή, ούτε και να ανησυχεί από τον κίνδυνο πτώχευσης μιας ή περισσότερων χωρών. Στην πιο ακραία εκδοχή της γερμανικής πολιτικής, που πλέον υιοθετείται και δημόσια από την Μέρκελ ή τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όποιος δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ, μπορεί και να φύγει!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι θα εκπληρωθεί ο επόμενος στόχος του γερμανικού σχεδίου: χώρες με τρομακτικά οικονομικά προβλήματα, που θα είναι υποχρεωμένες να υποστούν βαθιά ύφεση και συμπίεση εισοδημάτων, θα είναι έτοιμες να ενδώσουν στις επεκτατικές διαθέσεις των γερμανικών πολυεθνικών.

Το οικονομικό Δ’ Ράιχ ευελπιστεί, ότι για πρώτη φορά από την έναρξη της ευρωπαϊκής διαδικασίας ενοποίησης, θα σπάσουν οι εθνικές γραμμές αντίστασης στις εξαγοράς στρατηγικών επιχειρήσεων από ξένες εταιρείες και, αργά ή γρήγορα, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ασθενέστερων χωρών θα περάσουν με ελάχιστο κόστος στα χέρια γερμανικών, ώστε να επεκτείνουν θεαματικά τις βάσεις παραγωγής τους και να συνεχίσουν με νέα μέσα και δυνατότητες την κούρσα ανταγωνιστικότητας, για την κατάκτηση μιας παγκοσμίως πρωταγωνιστικής θέσεις, δίπλα στις εξαγωγικές υπερδυνάμεις της Ασίας, νέες και αναδυόμενες.

Άλλωστε, αυτή την επέκταση παραγωγικής βάσης προώθησαν με επιτυχία οι Γερμανοί στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και σε αυτή την επέκταση στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό το διεθνές ανταγωνιστικό θαύμα των τελευταίων ετών από τις γερμανικές πολυεθνικές. Σήμερα, όπως ιστορικές βιομηχανίες, σαν την τσεχική Skoda, βρέθηκαν στον έλεγχο γερμανικών πολυεθνικών με ψίχουλα, οι Γερμανοί ελπίζουν ότι κάτι ανάλογο θα επαναληφθεί και σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης, όσο αυτές θα βρίσκονται σε όλο και μεγαλύτερη οικονομική αδυναμία.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει με τον ΟΤΕ: την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, οι Γερμανοί της Deutsche Telekom έχουν ζητήσει επισήμως την άδεια από το υπουργείο Οικονομικών, για να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί μετοχές του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο και να αποκτήσουν την πλειοψηφία και τον πλήρη έλεγχο. Προς το παρόν η κυβέρνηση αρνείται την… ευγενική προσφορά, αλλά ουδείς γνωρίζει πόσο ακόμη θα αντέξει την πίεση.

Αν η Ελλάδα πέσει σε ακόμη βαθύτερη ύφεση, πτωχεύσει ή εκδώσει δραχμές με τριτοκοσμικές ισοτιμίες με το ευρώ, ίσως το κακόγουστο αστείο γερμανικών media («πουλήστε την Κέρκυρα ή την Ακρόπολη για να σωθείτε») να πάψει να είναι τόσο αστείο: μετρημένες στα δάχτυλα γερμανικές πολυεθνικές και εύποροι Γερμανοί θα μπορούν να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί από στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, μέχρι τα καλύτερα «φιλέτα» του ελληνικού real estate.

Το ξύπνημα της Γαλλίας

Για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η απειλή αρχίζει να γίνεται πλέον ορατή. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, η Κριστίν Λαγκάρντ, καταφέρθηκε ευθέως αυτή την εβδομάδα κατά της γερμανικής πολιτικής, από τις στήλες μάλιστα της βρετανικής «ναυαρχίδας» του οικονομικού Τύπου, των Financial Times. Η Λαγκάρντ καυτηρίασε τη συνεχή μείωση του εργατικού κόστους στη Γερμανία, για να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα, καθώς διαπιστώνει ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να πουλήσουν αγαθά στο βασικό εμπορικό εταίρο της Γαλλίας.

Οι Γάλλοι διαπιστώνουν με έκπληξη, ότι ο ιστορικός συμβιβασμός των αρχών της δεκαετίας του ’90, όταν η Γερμανία δέχθηκε να θυσιάσει το πολύτιμο μάρκο της στο βωμό της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αρχίζει να χάνει την αξία του, όσο το Βερολίνο εφαρμόζει μια ακραία επιθετική πολιτική στο εμπορικό και οικονομικό πεδίο, θυσιάζοντας αυτή τη φορά όχι τις ζωές στρατιωτών, αλλά τα εισοδήματα πολιτών. Η Γερμανία, όπως διαπιστώνει το Παρίσι, δεν ακολουθεί πλέον πολιτικές σύγκλισης και ενίσχυσης των θεσμών οικονομικής συνεργασίας, αλλά στρατηγικές που επιτρέπουν όλο και μεγαλύτερες αποκλίσεις, ανάμεσα στους ισχυρούς και τους ασθενέστερους οικονομικά στην Ευρωζώνη.

Οι Γάλλοι βλέπουν με αγωνία το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας να αυξάνεται με ρυθμούς που οι ίδιοι είναι αδύνατο να παρακολουθήσουν, χωρίς να θυσιάζουν εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών και το βιοτικό επίπεδο που σήμερα απολαμβάνουν και δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν τη γερμανική προέλαση.

Από μια άλλη οπτική γωνία, επίσης, το master plan των πολιτικών της Δεξιάς και των συμμάχων τους στη γερμανική βιομηχανία αρχίζει να ενοχλεί τους τραπεζίτες στην ίδια τη Γερμανία: η ΕΚΤ διαφωνεί με την προτροπή στην Ελλάδα να απευθυνθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γιατί αντιλαμβάνεται, ότι η Ουάσιγκτον θα βάλει με αυτό τον τρόπο «πόδι» στην επικράτειά της, ενώ ο Γιόζεφ Άκερμαν της Deutsche Bank προειδοποίησε χθες την Μέρκελ, ότι αν η Ελλάδα δεν στηριχθεί, θα έχουν πολλά να χάσουν οι γερμανικές και οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως έμπειρος στη διεθνή διπλωματία, έχει διαγνώσει την τάση απομόνωσης που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη η στρατηγική και οι τακτικές της γερμανικής ηγεσίας και επιδιώκει να το εκμεταλλευθεί στο έπακρο. Έχοντας κερδίσει την υποστήριξη της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Γαλλίας και των περισσότερων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο αίτημα της Ελλάδας να παρουσιασθεί επιτέλους δημόσια ο μηχανισμός στήριξης της χώρας που θα ενεργοποιηθεί αν χρειασθεί, ο κ. Παπανδρέου σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη διπλωματική του εκστρατεία στη Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου, στις 25 Μαρτίου.

Το μήνυμά του προς τους ηγέτες θα είναι απλό: «αν δεν μας στηρίξετε, προσφεύγουμε άμεσα στο ΔΝΤ». Οι περισσότεροι ηγέτες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ήδη υποστηρίξει το αίτημα της Ελλάδας και πλέον θα κληθεί η γερμανική ηγεσία να δώσει την οριστική της απάντηση, αντιμετωπίζοντας πιθανότατα συνθήκες πολιτικής απομόνωσης πρωτοφανείς στο χρονικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολιτικοί παρατηρητές τονίζουν, ότι δεν θα είναι εύκολο για την κυβέρνηση Μέρκελ να πει ένα «όχι» που ουσιαστικά θα κλονίζει τα θεμέλια της μεταπολεμικής συνεργασίας στην Ευρώπη, που έχει προσφέρει 70 χρόνια ειρηνικής συνύπαρξης των ευρωπαϊκών λαών. Αν οι Γερμανοί υποχρεώσουν τους εταίρους τους να αμυνθούν απέναντι σε μια νέα γερμανική προέλαση, έστω ειρηνική αυτή τη φορά, το Βερολίνο θα έχει πολλά να χάσει: η ιστορία έχει αποδείξει, ότι η γερμανική ισχύς μπορεί να φαίνεται ανυπέρβλητη, αλλά αργά ή γρήγορα δημιουργεί τόσο ισχυρές αντισυσπειρώσεις, που οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στην ήττα.

sofokleous10