ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.3.10

Κύριε Παπακωνσταντίνου έχετε υπόψη σας ότι χτυπάτε οικογένειες με παιδιά;

Γιάννης Παπαϊωάννου

Διαβάζουμε στο Εθνός: Απολύσεις σε ΔΕΚΟ και Δήμους

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών υπογράμμιζαν ότι το σχέδιο προβλέπει μειώσεις προσωπικού στο Δημόσιο μέσω της μη ανανέωσης των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου σε ΔΕΚΟ, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς και οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό και παρέπεμπαν στην Εκθεση προόδου που έχει ήδη αποσταλεί στην Κομισιόν στο πλαίσιο της αυστηρής κοινοτικής επιτήρησης και εποπτείας.

Σύμφωνα με την Εκθεση το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί έναντι των κοινοτικών οργάνων ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω της κατάργησης των συμβάσεων έργου, της μη ανανέωσης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καθώς και του περιορισμού του αριθμού των ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Από το μέτρο αναμένεται εξοικονόμηση δαπανών ύψους 120 εκ. ευρώ μέσα στο 2010.

Ηδη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει δώσει εντολή προς όλες τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των οργανισμών και φορέων που υπάγονται στο Δημόσιο, καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης να «περάσουν από κόσκινο» όλες τις συμβάσεις εργασίας, καθώς και τις μισθολογικές καταστάσεις και να παραδώσουν τα στοιχεία στις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου.

================================

Κύριε Παπακωνσταντίνου:

Όλα καλά με το “σκληρά και άδικα μα απολύτως αναγκαία” μα πρέπει η εξουσία να μιλά και αυτοπεριορίζεται από την κοινωνική ευθύνη. Στην Ελλάδα ιδεολογικά η εξουσία (ακόμη και η χειρότερη Δεξιά ακόμη και οι Βασιλείς, οι Δικτατορίες ή η εκλησία ) κατά παράδοση σκέφτεται και μεριμνά για τους πολίτες της χωρας και ειδικότερα τους πιο αδύναμους.

Αυτό λέγεται Φιλανθρωπία και δεν εμπίπτει στο δίπολο Σοσιαλισμός ή «αποτελεσματικότητα» που μοιάζει να σας κατατρέχει. Όμως αποτελεί διαχρονικά ιδιότητα της εξουσίας σε όλο το πλανήτη.

Ως μέλλος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζεται βεβαίως ότι την φιλανθρωπία της Δεξιάς την ιδεολογικοποιούμε μιλώντας για κοινωνική δικαιοσύνη. Μα οι έννοιες σε τούτες στις στιγμές χάνουν το ιδεολογικό περίβλημα τους και μένουν γυμνές να μιλούν πάλι για φιλανθρωπία.

Θα πρέπει λοιπόν να αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος το παραμύθι των Βρυξελών. Εξαντλήθηκε και είναι γνωστό ότι κάνεις δεν μπορεί να επιβάλει ούτε μισθολογική ούτε πολιτική προσλήψεων και απολύσεων στην χώρα μας. Οι απολύσεις και οι περικοπές μισθών είναι αποκλειστικά δική σας απόφαση και ευθύνη. Απόφαση που προέρχεται από την αδυναμία σας να μαζέψετε έσοδα.

Όμως κύριε μου αντιληφθείτε ότι χτυπάτε χορδές που αφορούν την επιβίωση της κοινωνίας. Χτυπάτε οικογένειες με παιδιά. Χτυπάτε τον πιο αδύναμο κρίκο της κοινωνικής αλυσίδας. Αν δεν θέλετε να δείτε απελπισμένους ή οπλισμένους πρόχειρα στους δρόμους παρακαλώ μετριάστε αυτόν τον εξουσιαστικό σας οίστρο.

Σίγουρα μπορείτε να βρείτε τα 120 εκ. ευρώ (γελοίο ποσό δηλαδή) με άλλα μέσα και σίγουρα δεν είναι αυτό το ποσό το προβλημα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: