ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.5.10

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ..... "ΒΛΕΠΕΙ"...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ "ΘΕΜΑ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ:

" ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΥΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ....ΟΤΑΝ ΕΚΡΑΓΕΙ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .."

Χωρίς σχόλιο..................

Δυστυχως αποψε στο Κυτταρο δεν υπαρχει καποιος εκπροσωπος των νταβατζηδων…Για να δει την Ελλαδα που ερχεται να τους καψει!


ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ, απο παλικαρια και κοριτσια ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ, να τραγουδουν την επ- ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Οπου μιλαν Ελληνικα βλεπετε, εχει δικα μας παιδια. Και ηρθε η ωρα να μιλησουμε παλι.

ΤΡΕΜΕΤΕ, ψαξτε τρυπες να κρυφτειτε πισω απο τα γελοια πρωτοσελιδα. ΤΡΕΜΕΤΕ καπηλευτες, ερχονται αυτοι που νομιζατε οτι πνιξατε. Ερχονται αυτοι που νομιζατε πως χρεωσατε. Που νομιζατε πως πουλησατε. Στιχοι απο ατσαλι και παλι ρυθμοι μεγαλοι.

olympiada

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ..ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ...ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Γιατί κ. Σημίτη;

shmiths-pagkalos-webΑφού τεκμηριώθηκε ότι δύο από τους στενούς σας συνεργάτες λαδώθηκαν με "χορηγίες" είτε για τα παιδιά τους είτε για το κόμμα, γιατί δεν αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη ως εκείνος που τους επέλεξε και τους τοποθέτησε στα ύψιστα αξιώματα, παρέχοντάς τους την δυνατότητα να προχωρήσουν στις άνομες πράξεις;

Θεωρείτε πως βρίσκεστε σε επίπεδο που δεν πρέπει να δώσετε εξηγήσεις για τα έργα και ημέρες σας;

ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ κ. ΣΗΜΙΤΗ.

Και αποτύχατε όχι μόνο για την διακυβέρνηση επί ημερών σας, της ψευτιάς, του εντυπωσιασμού και της αρπαχτής (που ήταν προοίμιο της ακόμη πιο επαίσχυντης του Καραμανλή) που οδήγησε την χώρα στην χρεωκοπία, το έθνος στην διεθνή ξεφτίλα, την Ελλάδα στην υποτέλεια και τους Έλληνες στην φτώχεια και ανέχεια.

Αποτύχατε κυρίως γιατί απεδείχθη ότι η ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ για την οποία μας πιπιλίζατε τ' αυτιά επί μια οκταετία, υπήρχε στα λόγια για να μπορούν να κονομάνε όλα τα λαμόγια που διατηρούσατε υπό τον μανδύα σας.

Και πολύ περισσότερο δηλώνετε την αποτυχία σας με την σημερινή απαράδεκτη δήλωσή σας, με την οποία προσπαθείτε να επικαλεσθείτε πλείστες όσες δικαιολογίες για να μην αναγκασθείτε να μας πείτε για ποιόν λόγο αποδεχθήκατε τότε την παραίτηση του κ. Καστανίδη (που έθετε θέμα διαφάνειας στις συμβάσεις, συμφωνίες και προμήθειες) και σπεύσατε να τοποθετήσετε στην θέση του το δεξί σας χέρι τον λαδιάρη Μαντέλη.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ του ψεύδους, της φυγομαχίας και της αποτυχίας.

Η δήλωσή του πρώην πρωθυπουργού, που πρέπει να αποτελέσει μνημείο υπεκφυγής και δειλίας έχει ως εξής:

«Το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις. Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά, θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις, φραστικές προσβολές και καταγγελίες», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και συνεχίζει: «Το ζητούμενο είναι όμως η αλήθεια και όχι η προσωπική ή η κομματική αντιπαράθεση. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απλώς και μόνο σκοπεύει να ενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ.Σαμαρά. Η εξεταστική επιτροπή έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα».

Ακτιβιστης

Σκάνδαλα εναντίον σκανδάλου! (ΠΟΣΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ)


Conceptual_18webΤου Δημήτρη Γιαννακόπουλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η στρατηγική του καθεστώτος η οποία έχει εγκριθεί - στο βαθμό που δεν αποτελεί έμπνευσή τους - από τους αμερικανούς συμβούλους της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησε την χώρα στο … ναυάγιο και τον διεθνή διασυρμό.

Με δύο λόγια, η στρατηγική αυτή συνίσταται στην ανάδευση του μίγματος των σκανδάλων των τελευταίων δέκα-δεκαπέντε ετών, ώστε η προσοχή της κοινής γνώμης να στραφεί αποκλειστικά σε νοσηρά φαινόμενα του πολιτικού συστήματος, τα οποία στο πλαίσιο αυτό εμφανίζονται και αντιμετωπίζονται ως μεμονωμένες περιπτώσεις. Γνωρίζετε ασφαλώς οι περισσότεροι ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 έγινε με βασικό στόχο την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών και ότι η αναθεώρηση αυτή ήταν συναινετική, καθώς την ψήφισαν πάνω από 260 βουλευτές, ενώ μάλιστα ήταν η πιο εκτεταμένη.

Γνωρίζετε επίσης ότι μέσω της αναθεώρησης αυτής θεσπίστηκε ένα πλαίσιο κανόνων δικαίου που ....

εξασφάλισαν την ατιμωρησία των μελών των κυβερνήσεων για τυχόν αξιόποινες πράξεις τους και την μη παραπομπή τους στην δικαιοσύνη, όπως συμβαίνει με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Είναι προφανές ότι με την συνταγματική αυτή ρύθμιση ο δικομματισμός φρόντισε να απαλλαγούν από ποινικές εμπλοκές όσοι συμμετείχαν και θα συμμετείχαν στο μέλλον στο μεγάλο, εκσυγχρονισμένο φαγοπότι, που ξεκίνησε με τη νέα του μορφή στα τέλη της δεκαετίας του ’90, για να πάρει μία οργιαστική διάσταση προτού καταλήξουμε στην πτώχευση και στο ΔΝΤ.

Υπενθυμίζω επίσης ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν την ευκαιρία με την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, να καταργήσουν την διαβόητη διάταξη του άρ. 86 περί ευθύνης υπουργών, με την οποία θεσπίζονται ιδιαίτερα προνόμια των υπουργών όσον αφορά ποινικές διώξεις σε βάρος τους. Σύμφωνα με αυτή την διάταξη η βουλή έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να ασκεί ποινική δίωξη κατά υπουργών και υφυπουργών, ενώ διασφαλίζεται η εξαιρετικά σύντομη παραγραφή των εν λόγω εγκλημάτων, η οποία επέρχεται μετά «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει από την τέλεση του αδικήματος», πρακτικά μετά από 2- 6 χρόνια. Την … ευκαιρία την είχαν ασφαλώς θεωρητικά, καθώς πρακτικά άλλο ήταν το ζήτημα: έπρεπε να διασφαλισθεί όχι ακριβώς ο συμψηφισμός στην ατιμωρησία των επιφανών στελεχών του δικομματισμού, αλλά μάλλον ο συμψηφισμός της … μίζας!

Αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο, το οποίο ασφαλώς είναι πολιτικό, πολιτικότατο και το οποίο εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από αυτό. Αυτοί οι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού δεν μπορεί να έχουν θέση στη σημερινή πολιτική σκηνή και δεν νομιμοποιούνται να αρθρώνουν λόγο καταγγελτικό εναντίον νοσηρών και δήθεν μεμονωμένων περιπτώσεων αργυρώνητων κυβερνητικών στελεχών, τη στιγμή που οι ίδιοι φρόντισαν να τους καλύψουν πολιτικά και να τους δώσουν την ευκαιρία να τα … αρπάξουν δίχως ρίσκο. Άλλωστε τη στιγμή που τα «αρπάζει» το κόμμα γιατί να μην τα «πιάσει» και αυτός που κάνει παιχνίδι ως διαμεσολαβητής και επιπλέον εκτίθεται βάζοντας την υπογραφή του κάτω από τις συμβάσεις της μίζας;

Σήμερα πανικόβλητο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα επιχειρεί να διακρίνει, ή ακόμα και να ανακαλύψει διαφορές μεταξύ πολιτικής και ποινικής ευθύνης, κατά τη στιγμή που ο κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι το είδος αυτό των σκανδάλων αποτελεί προϊόν της πολιτικής πρακτικής στη χώρα μας. Τούτη την ώρα ολόκληρο το καθεστώς αγωνίζεται να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης σε συγκεκριμένους αργυρώνητους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την λειτουργία του διαπλεκόμενου καθεστώτος, γρανάζι του οποίου αποτελούν προφανώς και οι λαδωμένοι υπουργοί. Βγάζουν λοιπόν στην φόρα επιμέρους σκάνδαλα που αφορούν αποκλειστικά σε πρόσωπα κυβερνητικών αξιωματούχων – και αυτό με μέτρο και προσοχή – για να καλύψουν το μέγιστο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, που δεν είναι τίποτε άλλο από την λειτουργία του δικομματισμού και των φορέων του.

Όχι, ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι θα σωθούν μέσω αυτής της στρατηγικής. Αποσκοπούν αποκλειστικά στο να κερδίσουν χρόνο ώστε το καθεστώς να μπορέσει οργανωμένα να αναδιατάξει τις δυνάμεις του και να διαμορφώσει ένα άλλο ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα από το διεθνές κέντρο στο οποίο έχει υπαχθεί πλέον προδήλως η χώρα. Ταυτόχρονα ασφαλώς, η ανάδευση του μίγματος των σκανδάλων αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας κοινωνικο-ψυχολογικής δομής που θα καταστήσει τους έλληνες πολίτες ακόμα πιο αδρανείς, απολύτως μηδενιστές και έτοιμους να ανεχθούν όσα μέτρα απαιτούνται για να καταλήξουμε να ευθυγραμμισθεί το συντομότερο η ελληνική κοινωνία με την αλβανική και την βουλγαρική!

Μια, λοιπόν, και «ο ασκός του Αιόλου», όπως λένε και τα παιδιά στα ΜΜΕ, άνοιξε, ας ρίξω κι εγώ λάδι στην φωτιά, θέτοντας ένα ερώτημα που νομίζω ότι απαιτεί και αυτό για την απάντησή του … εξεταστική επιτροπή! Εννοώ ότι μια και τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειας της Ελλάδας χάνονται στις εξεταστικές επιτροπές της βουλής και καθώς η πολιτική επικαιρότητα κινείται σ’ ένα απολύτως σαδομαζοχιστικό πλέον φάσμα - πονάνε οι έλληνες … θα ματώσουμε και άλλα παρόμοια - ας υποβάλω κι εγώ ένα ερώτημα για να ξύσω πληγές. Έτσι, για να μπούμε όλοι στο σαδομαζοχιστικό παιχνίδι που αποτελεί την αυλαία του πολιτικού φρενοκομείου «Ελλάς».

Τι συμβαίνει αγαπητοί με τον χρυσό της Ελλάδας; Πόσο χρυσό έχουνε πουλήσει οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή κρυφά για να καλύψουν τρύπες στο έλλειμμα και με ποια νομιμοποίηση; Εκτός από τους 20 τόνους χρυσού που εκποίησε το 2003 η κυβέρνηση Σημίτη όταν διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδας ήταν ο Νίκος Γκαργκάνας, και το οποίο αντιστοιχούσε στο 12% περίπου της συνολικής ποσότητας του χρυσού που διέθετε τότε η Ελλάδα, πότε άλλοτε έγιναν πωλήσεις; Σε τι τιμές και πόσος χρυσός απέμεινε στα χέρια του ελληνικού δημοσίου; Αφού απαντήσετε, εξηγείστε και γιατί το κάνατε την στιγμή που κάτι αντίστοιχο δεν έκανε καμία απολύτως χώρα μεταξύ των παλαιών μελών της ΕΕ. Αν δυσκολεύεστε στην απάντηση, δεν έχετε παρά να συστήσετε μία ακόμη εξεταστική επιτροπή για να περάσει καλά το φιλοθεάμον κοινό.

Η εφημερίδα «Σημερινή», απαντά με κύριο άρθρο στον Στ. Στεφάνου

Η εφημερίδα «Σημερινή», απαντά με κύριο άρθρο στον Στ. Στεφάνου (και όλους τους υποστηρικτές της τουρκικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που παρευρέθηκαν στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ)

Η Σημερινή απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Στεφάνου και τις «κασσανδρολογίες» του εναντίον όσων απορρίπτουν την τουρκική ρατσιστική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία κατά την διάρκεια του πρόσφατου κωμικού συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ στις ΗΠΑ. Απευθυνόμενος ουσιαστικά σε μια 100αριά άτομα που χρηματοδοτούνται τα πλείστα από τις εκάστοτε κυπριακές κυβερνήσεις και κανένας δεν τολμά να αντιδικήσει μαζί τους μπας και τους κοπούν οι... χορηγίες. Ακόμα και κάποιοι οργανισμοί που ξεκίνησαν απορρίπτοντας την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία κάθονται και τα ακούνε και χειροκροτούν σιωπηρά για τα «τριάντα αργύρια».

Φέτος αισθητή ήταν η απουσία των προσφύγων Κερυνειωτών, συμπατριωτών του προέδρου της ΠΣΕΚΑ Κερυνειώτη Φίλιπ Κρίστοφερ. Η «Αδούλωτη Κερύνεια» αποφάσισε να μην συμμετέχει φέτος, τους φτάνει η 35χρονη κοροιδία. Ούτε η ΕΚΕΚΑ (Επιτροπή Κατεχομένων Εδαφών Αγγλίας) δεν συμμετείχε.

Φανούλα Αργυρού

Λονδίνο

Το δίλημμα είναι: τουρκική λύση, ή Κυπριακή Δημοκρατία

28/05/2010 ΘΕΣΗ

www.simerini.com

Εάν το δίλημμα, όπως το έθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο συνέδριο της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, και όπως το θέτουν συχνά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ, είναι «διζωνική ή διχοτόμηση», τότε η ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού, συλλήβδην, πρέπει να λογοδοτήσει για όλα τα δεινά που επέρχονται, κατά τον ισχυρισμό του Στέφανου Στεφάνου. Διότι, το δόγμα ή το σλόγκαν «διζωνική ή διχοτόμηση» έμπρακτα εφαρμόζεται από το 1974, από όλους τους κατά καιρούς ηγέτες, και αποδείχθηκε ότι οδηγεί εκεί που ο κ. Στεφάνου προδιέγραψε: Στην επικυριαρχία της Τουρκίας εφ' όλης της Κύπρου, σε απόλυτη κυριαρχία της στο βορρά, και σε μικτό κράτος στο νότο.

Συνεπώς, η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να επισείει ως δαμόκλεια σπάθη αυτό το ψευδεπίγραφο δόγμα, διότι εδώ και 36 χρόνια, οι ηγέτες του Ελληνισμού τη διζωνική ομοσπονδία είχαν ως λάβαρο αγώνα και, όμως, όχι μόνο δεν απέτρεψαν τη διχοτόμηση, αλλά την εμπέδωσαν.

Εάν, λοιπόν, και τώρα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν επιτύχει λύση διζωνικής και οδηγηθούμε στην τραγική κατάσταση που περιγράφει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα πρέπει να λογοδοτήσει στην ιστορία. Διότι θα έχει οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε οριστική διχοτόμηση, υπό την επικυριαρχία της Τουρκίας και ουσιαστικά σε δύο κράτη, ένα καθαρώς τουρκικό και ένα μικτό, ή μιξοβάρβαρο.

Όμως, η αλήθεια και τα διλήμματα δεν είναι αυτά που περιέγραψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Αυτά που είπε, συνιστούν έναν αδίστακτο εκφοβισμό εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού, με στόχο να αποδεχθεί το οποιοδήποτε μόρφωμα λύσης, με περίβλημα την ομοσπονδία, που θα μας προκύψει από τις συνομιλίες, υπό τον εκβιασμό ότι, εάν δεν γίνει αποδεκτή αυτή η λύση, θα οδηγηθούμε στην κατάσταση που περιγράφει ο κ. Στεφάνου.

Αλλά, ας μην έχει ψευδαισθήσεις ούτε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε το ΑΚΕΛ, ούτε οποιοσδήποτε διατηρεί τις ίδιες φοβίες με αυτούς. Ο κυπριακός Ελληνισμός, ανεξαρτήτως των όποιων εκβιασμών, των όποιων φοβητσιάρικων σεναρίων, των όποιων απειλών, δεν πρόκειται να εγκρίνει την όποια λύση, για να ανακόψει, δήθεν, τη διχοτόμηση.
Αυτούς τους εκβιασμούς και τις χίλιες πληγές του Φαραώ, που θα προέκυπταν αν δεν λέγαμε «ναι» στο σχέδιο Ανάν, τα ζήσαμε και το 2004. Και ο λαός τα αγνόησε.

Το δίλημμα, όμως, από 'δώ και πέρα είναι άλλο. Δεν είναι διζωνική ή διχοτόμηση, αλλά νομιμοποίηση της διχοτόμησης ή διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνέχιση του αγώνα γι' απελευθέρωση.

Όσοι προκρίνουν το πρώτο, είναι οι λιπόψυχοι και οι οδηγήσαντες το Κυπριακό στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Ο λαός προκρίνει το δεύτερο, διότι δεν πρόκειται να παραδώσει την προεδρία του κράτους του σε Τούρκο, ούτε να δεχθεί 50 χιλιάδες εποίκους και σταθμισμένες ψήφους.

Όσοι αμφιβάλλουν, θα το αντιληφθούν σε ένα ενδεχόμενο νέο δημοψήφισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ "ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ".... ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"....(ΟΛΑ !!! ΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ!)

Τελικά στο ατύχημα δεν χάθηκαν μόνο 164 ζωές αλλά και μια χώρα!!!


Όταν μαθεύτηκε ότι κατέπεσε λίγα χιλιόμετρα από το Μινσκ το αεροπλάνο που σκότωσε τον πρόεδρο της Πολωνικής δημοκρατίας Καζίνσκι στέλνοντας στον τάφο, τον ίδιο, την οικογένεια του, τον "αφρό" της επιχειρηματικής ζωής της Πολωνίας και την ελίτ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, ίσως επειδή διαβάζω σχολαστικά ιστορία και τέτοια "ατυχήματα" μετά από χρόνια αποδεικνύονται καλοστημένες δολοφονικές ενέργειες, ο νους μου πήγε σε διάφορα συνομωσιολογικά σενάρια.

Έχοντας κρίση και αντίληψη καταλάβαινα ότι μου λείπανε διάφορα κομμάτια του παζλ που θα μου έδιναν μια ολοκληρωμένη εικόνα αφήνοντας για λίγο τη φαντασία μου σε ύπνωση και πείθοντας τον εαυτό μου ότι όπου υπάρχει καπνός μπορεί να μην είναι φωτιά απλά καπνογόνο!

Μέχρι που έπεσε σήμερα μια γαλλική εφημερίδα της προηγούμενης Κυριακής που μου χάριζε το κομμάτι που έλειπε για να μαι σίγουρος ότι τους έφαγαν τους ανθρώπους τα πολύ γνωστά και παγκόσμια συμφέροντα. Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω απλά θα σας παραθέσω τα στοιχεία του άρθρου και η κρίση δική σας.

Η Πολωνία από όλες τις... τέως ανατολικές χώρες ήταν η μόνη με ρυθμό ανάπτυξης 2% όταν όλες οι άλλες Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Λιθουανία είναι πλέον χρεοκοπημένες χώρες άμοιροι του ΔΝΤ! Ήταν η μόνη χώρα που απέκρουε τα "φλερτ" της ευρωπαϊκής ένωσης για άμεση σύνδεση και μεγάλη προσφορά χρυσών ευρώ. Επίσης ήταν η μόνη χώρα του τέως μπλοκ μέσω του προέδρου της που αρνιότανε τον πολύτιμο δάνειο του ΔΝΤ για περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο συγχωρεμένος ο Καζίνσκι αληθινός πατριώτης - σε αντίθεση με κάτι άλλους - αντιστεκόταν με μένος και σθένος στις καλές προθέσεις (ληστρικές όπως γνωρίζουμε όλοι) των ΕΕ και ΔΝΤ γιατί δεν ήθελε όπως είχε δηλώσει να κατεδαφίσει το σύστημα περίθαλψης,συντάξεων και μισθών του δημοσίου (κάτι σας θυμίζει;) σε αντίθεση με τον φιλοευρωπαϊστή μέχρι δουλικότητας Ντόναλντ Ντάσκ, που τον διαδέχτηκε και είναι σύμφωνος με όλα τα μέτρα που προτείνουν οι σωτήρες της ανθρωπότητας.

Επειδή λοιπόν ο Καζίνσκι δεν θέλησε να γίνει πελάτης και να παραδώσει εν μια νυκτί τη χώρα του (καλή ώρα του δικού μας) στους ξένους κερδοσκόπους αποφάσισε να δεθεί με το άρμα της Ρωσίας και η επίσκεψή του στην Μόσχα σκοπό είχε την στενότερη σύνδεση και συνεργασία με την εναλλακτική υπερδύναμη για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων. Αλλά για κακή τύχη της Πολωνίας και της δικής του τον σταμάτησε το ατύχημα και έτσι όλως βολικός και περιέργως άνοιξε ο δρόμος στη αγέλη των λύκων όπως ονόμασε ο Ολι Ρεν χθες στην συνεδρίαση του Εκοφίν τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τα συμπεράσματα δικά σας... και ίσως έτσι να καταλάβετε και λίγο την ανθρώπινη πλευρά του πρωθυπουργού μας που προτίμησε να γραφτεί στην ιστορία ως εθνικός μειοδότης παρά ως αποθανών εν υπηρεσία σε αεροπορικό ατύχημα.

ΥΓ. Που κολλάνε οι στρατιωτικοί θα μου πείτε, ξέχασα μια μικρή λεπτομέρεια: η Πολωνική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αρνιότανε κατηγορηματικά στην ανάπτυξη νατοϊκών πυραύλων στο έδαφος της με στόχευση την Ρωσική επικράτεια!!

Τελικά στο ατύχημα δεν χάθηκαν μόνο 164 ζωές αλλά και μια χώρα!!


Σχόλιο apneagr: Το παραπάνω σχόλιο αναγνώστη δημοσιεύτηκε στο troktiko με τίτλο ανάρτησης "Μας αφορά όλους κι ας έγινε αλλού..." η ανάρτηση περιέργως κατέβηκε την επόμενη μέρα.
Πηγή..

ΚΑΙ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ "ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΣΕ" ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ!! ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙΑποκάλυψη: ο υιός Μαντέλης εργάζεται στη Siemens Ελλάς! (video)-ANT1


Quantcast

Οι μέρες είναι πολιτικά φορτισμένες και το όνομα Μαντέλης δεν εκφέρεται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι άδικα.

Ο λόγος για το δελτίο του ΑΝΤ1, του οποίου ο παρουσιαστής κάνει λόγο για “αποκάλυψη” στις σχέσεις Ζίμενς- οικογένειας Μαντέλη: “σας αποκαλύπτουμε ότι από το 2004 ο γιος του πρώην υπουργού εργάζεται στη Ζίμενς Ελλάς”,

για να συνεχίσει ο ρεπόρτερ Γ. Κούρος ότι “είναι ένα γεγονός που υπό το βάρος των εξελίξεων δημιουργεί συνειρμούς και εντυπώσεις, μπορεί, όμως, και να μην σημαίνει και τίποτα, καθώς ο υιός Μαντέλης έχει κάνει πολύ καλές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό”.

ΠΗΓΗ

Ο Ismail Haniya, ο εκλεγμένος δημοκρατικά πρωθυπουργός της Γάζας, άφοβα σε πλοιάριο, αναμένοντας τα πλοία με την ανθρωπιστική βοήθεια - .....

........The Ismail Haniya, the democratically elected prime minister in Gaza, without fear or a boat, waiting for ships with humanitarian aid


ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΣΣΙΑ...MAITREYA..



Ψάχνοντας στο internet βρήκα μία Ιστιοσελίδα http://share-international.org/maitreya/Ma_main.htm που υποτίθεται ότι μας παρουσιάζει τον καινούργιο σωτήρα που ήρθε στην Γη...
Το παράξενο είναι ότι αυτός έχει πολούς οπαδούς..
Σε κάποιο σημείο της ιστοσελίδας παρουσιάζονται και διάφορα παράξενα φωτεινά γεγονότα στον ουρανό που προμηνύουν την έλευση του Μεσσία στην γή..
Δείτε εδώ http://share-international.org/maitreya/Ma_starsign.htm

Υποτίθεται ότι έχει έρθει.Ενοούμε το ανέβασμα στο θρόνο της παγκόσμιας κυβέρνησης.
Συνδέστε το και με τα τρία απο κάτα άρθρα που ανέρτησα και θα καταλάβετε πολλά..Σάν πολύ καλά δεν δένουν όλα...
http://hellasxg.blogspot.com/2010/05/maitreya-blue-beam-project-haarp.html
http://hellasxg.blogspot.com/2010/05/ufos-holograms-blue-beam-project.html
http://hellasxg.blogspot.com/2010/05/o_4837.html


ΤΟ ΛΣ ΤΟ "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ" ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Από αυτό το βήμα έχουμε αποκαλύψει πολλές φορές την "οσφυοκαμπτική τακτική" της εξωτερικής μας πολιτικής και ειδικά σε θέματα που άπτονται της πρακτικής που ακολουθά η χώρα μας σε θέματα του ΑΙΓΑΙΟΥ των νήσων του και των βραχονησίδων του.
Περίπου πριν ένα χρόνο και με αφορμή την "αποβίβαση" ...ως ισχυρίστηκε και κατόπιν ξεφτιλίστηκε από την αποκάλυψη μας τότε.... του δημοσιογράφου της ΣΦΗΝΑΣ Σπύρου Καρατζαφέρη στην μία εκ των βραχονησίδων των ΙΜΙΑ , ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ήταν και είναι πάντα σε θέση όσον αφορά αυτό ειδικά το ευαίσθητο θέμα , να αποκαλύπτει όποιες εντολές έχει το καθ ύλην αρμόδιο Σώμα ΛΣ από την εκάστοτε κεντρική ηγεσία της χώρας από το 1996 και μετά όσον αφορά το δόγμα που έχει επικρατήσει για την αυτογκριζοποίηση καίριων θέσεων στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Είναι παγγίνως γνωστό ότι το ΛΣ δεν είναι ένα κοινό Σώμα ασφάλειας αφού πραγματικά είναι αλληλένδετο ως εκτελεστικό όργανο πάντα ,με την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.
Είναι γεγονός πλέον ότι ουδείς μπορεί να ανέβει στις βραχονησίδες Ίμια άλλωστε λίαν προσφάτως η εκπομπή ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του κ. Κ. Χαρδαβέλα κατήγγειλε την ΕΝΤΟΛΗ που έχει το αρμόδιο Λιμεναρχείο ΚΑΛΥΜΝΟΥ όσον αφορά την φύλαξη και την αποτροπή των ντόπιων και οιουδήποτε να "ανέβει" στα ΙΜΙΑ
Σήμερα με την έλευση της νέας διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -δώστα όλα- το σχέδιο προχώρησε ένα βήμα παραπάνω με την πλήρη ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗ του ΛΣ ακόμα και του ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ του στο θέμα ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ στο Αιγαίο που αφορά την κερκόπορτα για την παράδοση του ΑΙΓΑΙΟΥ στον "φίλο" γείτονα μας Τούρκο .
Οι εντολές της κεντρικής εξουσίας προς το ΛΣ αλλά και η πολιτική που ακολουθείται ανά βραχονησίδα ποικίλουν αλλά πάντα έχουν ως κοινή συνισταμένη την αυτογκριζοποίηση "κομματιών" του Αιγαίου τα οποία Ω! Του Θαύματος είναι περιοχές όπου η Τουρκία έχει εκδηλώσει σχετικό "ενδιαφέρον"
Το παρακάτω άρθρο του Τειρεσία αφορά μια άλλη περιοχή του Αιγαίου την βραχονησίδα ΛΑΔΟΞΕΡΑ για την οποία οι ντόπιοι ΨΑΡΑΔΕΣ έχουν εκφράσει την αντίθεση τους για την "απαγόρευση" τους από την πολιτεία να ΑΛΙΕΥΟΥΝ πέριξ αυτής .
Το θέμα αυτό βέβαια είναι παλιό καθόσον κατά τα έτη 2001 2003 2006 τα τότε συναρμόδια Υπουργεία ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και του τότε ΥΕΝΑΝΠ είχαν ενοχληθεί για την επιβαλλόμενη απαγόρευση των αλιέων μας από τους συλλόγους και τους επαγγελματίες αλιείς. Από το έτος 1998 ΕΞΥΦΑΙΝΟΝΤΑΝ οι πολιτικές των ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ
Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ................. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΕΝΕΚΟΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ
ΣΣ: ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΑΟΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ

====================

Σιωπηρά Τουρκεύουν οι βραχονησίδες στο Αιγαίο - Απαγορεύεται να πλησιάζουν Έλληνες στη Λαδόξερα

Καταγγελίες σοκ φθάνουν στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο κατοίκους στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες δυστυχώς επιβεβαιώνονται από ειδικό σήμα, του Λιμενικού.

Πρόκειται για την απαγόρευση ανάρτησης Ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Λαδόξερα ή Ζουράφα καθώς και το δικαίωμα να αποβιβαστούν Έλληνες στην αδιαμφισβήτητα Ελληνική βραχονησίδα !

Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες, το Λιμενικό απαγόρευσε τη μετάβαση, με την απίστευτη δικαιολογία ότι η ανάρτηση του ιστού της σημαίας ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιές στο φάρο που υπάρχει στο έδαφος του νησιού...


Μήπως χρειαζόμαστε διαβατήριο για να επισκεφθούμε τις Ελληνικές βραχονησίδες;

Μήπως καμιά ειδική άδεια απο το Τουρκικό προξενείο κ.Πρωθυπουργέ;

Για όσους δεν γνωρίζουν η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα βρίσκεται σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και αποτελεί βασικό στοιχείο οριοθέτησης των ελληνικών συνόρων προς τα ανατολικά, στον κρίσιμο χώρο του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Δείτε τι σκαρφίστηκαν !

Το Λιμενικό εκτελώντας άνωθεν εντολές στην προσπάθεια να αποτρέψει τους Έλληνες να πλησιάζουν την Ελληνική βραχονησίδα απαγόρευσε ακόμη και την αλιεία στον πλούσιο αυτό ψαρότοπο.

Οι Έλληνες ψαράδες που περιπλέουν στη Λαδόξερα καταγγέλουν όμως ότι παρενοχλούνται συχνά από την Τουρκική Ακτοφυλακή, τη στιγμή όπου οι Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν εκεί ανενόχλητοι υπό την προστασία των Τούρκων.

Μήπως τελικά ο Παπανδρέου συνεχίζει το έργο του Σημίτη ;

Σε αντίθεση με τα Ίμια, το σημείο όπου βρίσκεται η βραχονησίδα Λαδόξερα , δεν αποτέλεσε ποτέ «γκρίζα ζώνη», δηλαδή η κυριότητα επί της νησίδας δεν έχει επισήμως αμφισβητηθεί ποτέ στο παρελθόν από την Άγκυρα.

Τι αλλάζει σιωπηρά στο Αιγαίο ;;;

Θυμάστε τη διαβεβαίωση Παπανδρέου οτι πετρέλαιο δεν έχουμε;;

Το όνομα Λαδόξερα δεν είναι καθόλου τυχαίο , όπως τυχαία δεν είναι και η ξαφνική έγνοια του Λιμεναρχείου για τον πλούσιο αυτό ψαρότοπο.

Η Λαδόξερα πήρε το όνομα της επειδή στο σημείο αυτό η θάλασσα "λαδώνει" κατα περιόδους αφού η "φλέβα" πετρελαίου που βρίσκεται εκεί είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα που το πετρέλαιο αναβλύζει περιοδικά απο μόνο του !!!

Το γεγονός είναι γνωστό από την αρχαιότητα κατά την οποία φαίνεται ότι ήταν κατοικημένη περιοχή , αφού πάνω στη βραχονησίδα έχουν βρεθεί υπολείμματα αρχαίου οικισμού.

Η βραχονησίδα Λαδόξερα αποτελεί, υπόλειμμα αρχαϊκού ηφαιστειογενούς συμπλέγματος τεσσάρων νησιών, και λόγω του τεραστίου κοιτάσματος πετρελαίου το νησί βυθίζεται σταδιακά.

Καθόλου τυχαίο λοιπόν δεν είναι το ενδιαφέρον της Τουρκικής ακτοφυλακής που περιπολεί εκει προστατεύοντας δήθεν τους Τούρκους ψαράδες ... την ίδια στιγμή που το Ελληνικό Λιμενικό εκτελεί εντολές της κυβέρνησης απαγορεύοντας στους Έλληνες να πλησιάσουν !

Εάν όλα αυτά δεν είναι προδοσία και σιωπηρή παραχώρηση Εθνικής κυριαρχίας , τότε τί είναι ;

Που είναι τώρα η δήθεν αντιπολίτευση της ΝΔ; ... Ξεπλένει σκάνδαλά;
Ο "πατριωτικός" ΛΑΟΣ ; ... Η "εργατική" Aριστερά;

Που κρύβονται τώρα όλοι αυτοί οι δήθεν "αποκαλυπτικοί " δημοσιογράφοι που γράφουν επώνυμα ;;;

Σιωπηρά παίζουν όλοι το παιχνίδι τους για να κερδίσουν απο κάθε σπιθαμή Ελλάδας που ξεπουλιέται σιωπηρά...

Δείτε με τι πατριωτισμό φωνάζει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ

"Συνέλληνες ξυπνάτε" λέει "Μπήκε λύκος στο μαντρί"

Μπράβο ρε "εθνοτσοπάνηδες" όλοι σας που προστατεύεται τα "προβατάκια" σας απο τους "λύκους" !!!!

Την άλλη μέρα βέβαια... πιστός στη γραμμή Καρατζαφέρη ... ο κ.Βελόπουλος ... Χέρι χέρι.... Σιωπηρά !!!

Και μετά αναρωτιέστε γιατί τα "πρόβατα" φωνάζουν "Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή"

Θα "βελάζουν" γιατί φαίνεται οτι ΞΥΠΝΑΝΕ κ.Βελόπουλε...




Έντρομο το ΠΑΣΟΚ ενόψει δημοτικών!!! (ΟΥΤΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΟΥΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΟΥ)

Ούτε ο Καλλικράτης αλλά ούτε και το νομοσχέδιο περι ιθαγένειας δείχνουν ικανά να σώσουν το ΠΑΣΟΚ από το βατερλό που είναι ορατό για τις δημοτικές εκλογές.
Η δυσφορία του κόσμου είναι κάτι που δεν μπορεί να αναχαιτισθεί εύκολα και οι καλύτεροι πράσινοι εκλογομάγειροι βρίσκονται επι ποδός.
Μπροστά σε αυτη την πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με έμμεσους τρόπους αλλά και την γνωστή συνταγή περί δήθεν συναίνεσης να καλλιεργήσει το κλίμα κατάργησης του 50%+1 για δημάρχους και περιφερειάρχες και να το μετατρέψει σε 42%.
Και ενώ από την μία μας λένε πως το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει με την πάγια θέση του που είναι το 50% από την άλλη ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι γνωστές ατάκες όπως ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο πάγιο σύστημα ή ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συναίνεση και συνεργασία και άλλα πολλά ώστε στο τέλος να επιβάλουν "δημοκρατικά" το 42% και να σώσουν ότι σώζεται και αν σώζεται!
Το πρόβλημα όμως δεν είναι αν θα μετατρεπεί το 50% σε 42%, το πρόβλημα είναι πως το σύστημα ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην καταλαβαίνει ούτε τις εποχές αλλά ούτε και τον κόσμο και συνεχίζει να "παίζει" με εκλογοπαιχνίδια σαν και αυτά που έφτασαν το παρόν πολιτικό σύστημα να είναι πιο κάτω και από τον πάτο.
giatietsigoystaro

Κύπρος: Απαγόρευση απόπλου στα πλοία για τη Γάζα... με πολλά ερωτηματικά για την στάση της πολιτικής ηγεσίας (5 κρατών)

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Έθνους

"Στο υπουργείο Εξωτερικών στο Ισραήλ εκλήθησαν την Πέμπτη οι πρεσβευτές της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Σουηδίας και της Ιρλανδίας, όπου και τους τονίστηκε η πάγια ισραηλινή θέση για θέματα σαν το τωρινό, με κατακλείδα ότι "το Ισραήλ θεωρεί πρόκληση" τον κατάπλου του στολίσκου."

Σχετικό Ρεπορτάζ από ΤΑΝΕΑ
Απαγόρευση απόπλου πλοίων με προορισμό τη Γάζα από κυπριακά λιμάνια εξέδωσε η κυπριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, «δεν εισακούστηκε παράκληση της κυβέρνησης να αποφύγουν τη χρήση του εδάφους και των λιμανιών της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αφετηρία ή ορμητήριο της εκδήλωσης τους».

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω προέδρω Τίτος Χριστοφίδης σε δήλωσή του λέει πως η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει αγώνα επιβίωσης και ότι πρέπει να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε ενέργειες, που προκαλούν δυσκολίες, ακόμα και ζημιά σε αυτό τον αγώνα.

Προσθέτει ότι η απαίτηση να αρθεί ο αποκλεισμός «είναι δίκαιη και ανταποκρίνεται στα ανθρωπιστικά αισθήματα όλων μας, πιστεύουμε δε, ότι θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο, το στόχο εξεύρεσης, το συντομότερο δυνατόν, ειρηνικής λύσης στο παλαιστινιακό πρόβλημα. Εκφράζουμε ακόμη μια φορά την πλήρη αλληλεγγύη μας προς το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Στήριξη στη κυβέρνηση για την ενέργεια της εξέφρασε ο ΔΗΣΥ και η ΕΔΕΚ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εξήγησε ότι κάθε κράτος πρέπει να βλέπει και τα δικά του προβλήματα, παρά τη συμπάθεια που ολόκληρος ο κυπριακός λαός τρέφει προς τους Παλαιστινίους ενώ η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «ανεξάρτητα από την απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου σκαφών από κυπριακά λιμάνια, με προορισμό τη Γάζα, υποστηρίζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι δεν θα επιτρέψει στα πλοία να προσεγγίσουν τη Γάζα. Επιπλέον, θα δώσει εντολή να καταληφθούν από το Ναυτικό και να οδηγηθούν σε ισραηλινό λιμάνι για έλεγχο.
Στοχασμός Πολιτική

H Πόλις Εάλω

Σημερινός υφυπουργός ήταν στενός συνεργάτης του Τ. Μαντέλη!...


Από το "press-gr"

















Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών την περίοδο 1998-2001, ήταν ο νυν υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης!

Από τον Χρήστο Σοφιανό

Τώρα που ο Τ. Μαντέλης είναι κατηγορούμενος και επίσημα για το σκάνδαλο της Siemens, ακούω ότι έρευνα σε πολιτικό επίπεδο θα γίνει και για τον (στενότερο και ευρύτερο) κύκλο των προσώπων με τα οποία συνεργαζόταν. Και νομίζω ορθώς, χωρίς τούτο να σημαίνει κατ' ανάγκην κάτι επιλήψιμο για τα πρόσωπα αυτά.
Ανατρέχοντας πάντως στη σχετική λίστα, διαπιστώνει κανείς ότι Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Μεταφορών, κατά την επίμαχη περίοδο που ο κ. Μαντέλης ήταν υπουργός επί κυβέρνησης Σημίτη, ήταν ο...

σημερινός υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (και βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ) κ. Γιάννης Μανιάτης!!!
Όπως προκύπτει και από το επίσημο βιογραφικό του (δείτε το εδώ), ο κ. Μανιάτης διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών από τις 20.11.1996 έως τις 14.11.1998 και αναβαθμίστηκε σε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου από τον κ. Μαντέλη στις 15.11.1998, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 31.06.2001...

ΓΑΠ: "Είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε από τη σήψη και να τελειώνουμε με τη διαφθορά"...ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΣ!



Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «για να βγούμε από τη σήψη και να τελειώνουμε με τη διαφθορά όπου και αν βρίσκεται», εξέφρασε από την Κομοτηνή, την οποία επισκέπτεται από το πρωί, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. «Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια. Η κυβέρνηση αυτή δεν μένει στα προσχήματα. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν» τόνισε χαρακτηριστικά.


Πιάνομαι από την δήλωση αυτή για να θέσω το ερώτημα για το πόσο αποφασισμένος είναι ο Πρωθυπουργός των δολιχοδρομήσεων της αμφισημότητας και τέλος της εξαπάτησης αφού εκεί κρατά επάξια τα πρωτεία μια και στην ιστορία δεν έχει καταγραφεί προηγούμενο τέτοιας κωλοτούμπας και συμπεριφοράς από πολιτικό που υποσχέθηκε τα πάντα και κατόπιν των εκλογών και της μεγαλειώδους νίκης του αφού εξαπάτησε τον λαό που τον εμπιστεύθηκε πολιτικολογεί και αποφασίζει ως φεουδάρχης άλλων εποχών.
Ο πρωθυπουργός της επικοινωνιακής διακυβέρνησης αν και κατοχικός , καταβάλει αγωνιώδεις προσπάθειες για να "περνά" ως κυβερνήτης της χώρας.

Λίγο πολύ είναι γνωστή η επικοινωνιακή διακυβέρνηση της χώρας από τους συμβούλους του ΓΑΠ.
Σήμερα η επικαιρότητα μονοπωλεί την ομολογία του Μαντέλη για τις ΜΙΖΕΣ στην υπόθεση SIEMENS. Μετά την ομολογία Τσουκάτου ο εξ ευωνύμων του Πρωθυπουργού Σημίτη ,Μαντέλης ,ομολογεί ότι είναι ένας εξ αυτών που δέχθηκαν μίζες για την προώθηση των συμφερόντων της Γερμανικής εταιρείας.
Η Κυβέρνηση κομπάζει ότι επί των ημερών της "αποκαλύπτει" τους διεφθαρμένους αφού έχει την ΒΟΥΛΗΣΗ να δώσει ένα τέλος στους "τσογλαναράδες" που ζημίωσαν την χώρα και τους πολίτες της και επίσης να επιφέρει την πολυπόθητη "πολιτική κάθαρση".
Έστω να δεχθούμε ότι η κυβέρνηση έχει την Βούληση να πραγματώσει την επιθυμία του κοινού αισθήματος!
Το θέμα όμως δεν είναι μόνον η διαπόμπευση ,η οποία μπορεί κανείς να ισχυριστεί κατά την λαϊκή ρήση ότι "από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα" ή και η φυλακή (όνειρο θερινής νυκτός) ακόμα για τον επίορκο. Όμως στην χώρα εξακολουθούν να γίνονται προμήθειες, υφίστανται οι ίδιοι ανάδοχοι των έργων και των συμβάσεων του δημοσίου, εξακολουθούν να "οργώνουν" εταιρείες τύπου siemens αλλά
και η ίδια πρωταγωνιστεί ως λήπτης έργων και εισαγωγέας τρίτων.

Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Μαντέλης δια των υπογραφών τους συντήρησαν τις τριγωνικές συναλλαγές τις υπερτιμολογήσεις των έργων με τελικό αποτέλεσμα και επιχειρηματικό ζητούμενο την υψηλή κερδοφορία τόσο της εταιρείας siemens όσο και των ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΔΟΧΩΝ.

Εδώ τίθεται το ερώτημα !!! Οι ανάδοχοι των έργων , οι Ελληνικές εταιρείες δηλαδή που είναι συνένοχες στο έγκλημα είναι γνωστές ,και μάλιστα ως λήπτριες των έργων δημοσιοποιούσαν στον Τύπο την συμμετοχή τους στα δημόσια έργα .

Για αυτούς τους συνενόχους και μάλιστα ηθικούς αυτουργούς στο έγκλημα της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος …η κυβέρνηση….δεν λέει τίποτα!!!.....


Και το χειρότερο!!!....δεν ακούμε για αυτό τίποτα και από τα άλλα κόμματα του κοινοβουλίου!!!

Δεν χρειάζονται υποθέσεις για την επιτελούμενη ΣΙΩΠΗ των ταγών της Δημοκρατίας μας!!!

Η απάντηση ,δεν αποτελεί αποκάλυψη ,είναι γνωστή στους πάντες ,απλά η κυβέρνηση αλλά και το πολιτικό σύστημα δεν αφήνει την κοινή σκέψη να φτάσει ως απαίτηση της κοινής γνώμης η οποία ενδόμυχα γνωρίζει πολύ καλά που «πήγαν τα λεφτά»!!!

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας υποκρίνονται για την πολιτική κάθαρση η οποία προς το παρόν είναι «απαραίτητη» μια και ο λαός τους έχει απαξιώσει συνειδητά και αυτοί πρέπει να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη του για να τον ξανακοροϊδέψουν στην συνέχεια.

Άπαντες των κομμάτων έχουν ως χορηγούς κάποιους εκ των ΑΝΑΔΟΧΩΝ των δημοσίων έργων και των προμηθευτών του δημοσίου ,συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ ,το οποίο βέβαια δεν έχει χορηγό αλλά δια μέσω της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ του τους έχει πελάτες!!!

Όσον αφορά την SIEMENS εμείς θα πούμε έναν ΑΝΑΔΟΧΟ ο οποίος κατέκλεψε το δημόσιο αφού φυσικά έδωσε την ανάλογη ΜΙΖΑ ………. ΙΝΤΡΑΚΟΜ το όνομα αυτού!!!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ??? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ………

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΑΝΤΕΛΗ??

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ

ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ ….. Τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δέσμευσε λογαριασμούς που διατηρούσε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ο πρώην Υπουργός Τάσος Μαντέλης, είναι απολύτως αναληθή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.


ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!

ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΒΑΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΤΗΣ...

28.5.10

Στο δρόμο της Ελλάδας τώρα η Ισπανία. Το ντόμινο, μόλις ξεκίνησε…

AM10_MON2054Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας από “ΑΑΑ” σε “AA +”, λόγω των κακών προοπτικών ανάπτυξης που προκαλούνται από το βαρύ ιδιωτικό χρέος της χώρας. “Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψη ότι η διαδικασία προσαρμογής σε ένα χαμηλότερο επίπεδο του ιδιωτικού και του εξωτερικού χρέους θα μειώσει σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας σε μεσοπρόθεσμη βάση”, σύμφωνα με τον οίκο ο οποίος στερεί την Ισπανία από την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση “ΑΑΑ”, μειώνοντας την σε “AA +”.

Το ιδιωτικό χρέος της Ισπανίας περιλαμβάνει τα χρέη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Ο οίκος Fitch διατηρεί πάντως την προοπτική της οικονομίας σε “σταθερή”. Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες της ζώνης του ευρώ που ανησυχεί τους επενδυτές λόγω της επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών της. Τα ισπανικά δημοσιονομικά ελλείμματα έχουν εκτοξευθεί στο 11,2% του ΑΕΠ το 2009 και η σοσιαλιστική κυβέρνηση χρειάστηκε να λάβει αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας για να προσπαθήσει να τα μειώσει σε 6% το 2011 και σε 3% το 2013.-

Τα Πραγματα

Οι “τελειωμένοι” στην Ρωμαϊκή Αρένα…

chris vasiliadis

Σύντροφε Γιώργο, Σύντροφε Πρόεδρε, πετάς στον εξαγριωμένο ΛΑΟ τους “τελειωμένους”…σαν σε Ρωμαϊκή Αρένα.

Αυτούς που ο ΛΑΟΣ έχει καταδικάσει με την ψήφο του, τους έχει βάλει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και τους έχει πλέον ΞΕΧΑΣΕΙ!

Θέλεις να εκτονώσεις την οργή του αγανακτισμένου κόσμου…

Εμείς όμως Πρόεδρε δεν μασάμε κουτόχορτο!

Πες στα παιδάκια του επικοινωνιακού σου επιτελείου να πάρουν τα κουβαδάκια τους και να πάνε σε άλλη παραλία…ok???

Η σιωπή των (δυο) «μεγάλων»

ΕΙΔΑΝ τα…δόντια του αγριεμένου λαού. Μυρίστηκαν μπαρούτι. Φόρεσαν τη μάσκα του καλού, του μεταμελημένου, «την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι». Έτοιμου να αγωνιστεί για τα συμφέροντα της βάσης, να…αρπαχτεί για τον πολίτη, να καθαρίσει για την τιμή και την υπόληψή του. Ποιος; Ποιοι; Οι κύριοι (και κυρίες) του κοινοβουλίου μας. Οι «επαγγελματίες» που άλλον αγώνα δεν έδωσαν πέραν από εκείνον για τα προνόμια, την αποζημίωση, τις υπερωρίες τους και τους διορισμούς ευνοουμένων τους.

ΚΙ αν πρόκειται για υπουργούς του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος; Ανάμεσά τους κάποιοι μιζαδόροι, που οι άλλοι «δεν τους είδαν, δεν τους…ψυλλιάστηκαν, δεν ξέρουν». Κι αν ο Τριανταφυλλόπουλος τους τρίψει στη μούρη υπογραφές για κατάργηση του νόμου που έφτιαξε ατιμώρητους άρπαγες, τότε σκύβουν το κεφάλι με…συντριβή. Χωρίς κανένας τους να παραιτείται από ντροπή, χωρίς να κάνει χαρακίρι(!).

ΚΑΙ, βέβαια, ήρθε και η σειρά των «μεγάλων». Με την ευθύνη των συνεργατών τους στις πλάτες. Ωστόσο, Καραμανλής και Σημίτης μας βλέπουν αφ’ υψηλού και δεν νιώθουν την ανάγκη να μας δώσουν λογαριασμό. Σαν «τότε» που ο ένας έφτιαχνε…Καλατράβες κι έτρεφε Μαντέληδες, Γιάννους, Άκηδες κι ο άλλος περιστοιχίζονταν από «παραπλανημένους» και (κάποιους) μαφιόζους. Βγάζει λαυράκι (Μαντέλης) η δημοσιογραφική έρευνα, ρίχνει φως στο Βατοπέδι και οι «μεγάλοι» αντιδρούν με ανακοινώσεις και με τη…σιωπή. Και, βέβαια, οι σημερινοί αρχηγοί προβαίνουν και σε…απολύσεις. Παυλίδης, Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος παρελθόν για τη Ν.Δ.! Το λέει ο Σαμαράς και…”η γη τον ετρομάζει”. (Τον ήδη αυτοδιαγραμμένον Ριρή, με τις τρεις βίλες απ’ τη…δημοσιογραφία).

«ΔΟΞΑΣΤΕ μας», λοιπόν, «ως πρωθυπουργούς, αλλά μη μας κατεβάζετε απ’ το βάθρο. Δεν προσερχόμαστε, δεν καταθέτουμε, δεν διευκολύνουμε. Για να παραμείνουν πηχτά τα σκοτάδια, να μη βγει άκρη, να μην τιμωρηθεί κανένας και, βέβαια, μη πειραχτεί τρίχα μας». Άλλοτε έστηναν εδώλια για το τίποτα και δίκαζαν «γουνάκια». Τροχονόμος φόρεσε χειροπέδες σε κοπέλα. Ο Μαντέλης παρέμεινε «εντός». Όταν θέλουν…

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

thanikolaidi@hotmail.com

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΣΣΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!!!

Επιστολή-κόλαφος μαθητή στην Άννα Διαμαντοπούλου


"Κι εγώ μαθητής είμαι αλλά έχω την ατυχία να μην έχω μάνα υπουργό. Η δική μου μητέρα είναι μια απ' αυτούς που λες πως δε σε νοιάζουν γιατί εσύ νοιάζεσαι μόνο για μας τους μαθητές. Είμαι γιος αναπληρώτριας κι επειδή μάλλον τα έχεις μπλεγμένα λίγο και δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό θα σου πω εγώ που το ξέρω από πρώτο χέρι. ......Να σου πω πρώτα για τη λέξη ασέπ...

Λοιπόν για μένα η λέξη αυτή σημαίνει να μαγειρεύω μόνος , να τρώω μόνος, να πλένω τα ρούχα μου και της μαμάς μου,να μετακομίζω στο σπίτι της γιαγιάς σε έκτακτες ανάγκες.. Έγινε αυτό κάμποσες φορές. Έπειτα άρχισαν τα ταξίδια.. .Δε θα σου πω τι σημαίνει σ' άλλο σχολείο να κάνω αγιασμό κι από άλλο να παίρνω απολυτήριο της τάξης, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στην αρχή επαναστατούσα, μετά συμβιβάστηκα, τώρα καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω και τη λέξη "οικονομία" που κάνει μόνη της η μάνα μου για να μη μου στερήσει εμένα τίποτα.

Αλλά εγώ κάνω τη δική μου οικονομία και δεν της λέω πως τα τζιν μου κόντιναν και τα παπούτσια μου θέλουν τσαγκάρη.Τα καλοκαίρια δε μ' αρέσουν. Η μάνα μου ιδρώνει και ξεϊδρώνει μπροστά στον υπολογιστή να κατεβάζει πίνακες και να μετράει ποσοστά. Αλλά φέτος το μεγάλο πανηγύρι άρχισε από πιο νωρίς. Η μάνα μου φέτος μου υποσχόταν πως πολλά θ' αλλάξουν γιατί διορίζεται επιτέλους. Αλλά το τροπάρι άρχισε ν' αλλάζει από νωρίς. 13 Απρίλη ημέρα Τρίτη ήταν το αποκορύφωμα. Δεν την ξεχνώ αυτή τη μέρα. Από τότε έγινα εγώ ο μεγάλος κι αυτή η μικρή.

Πολλές φορές έχω ζηλέψει τα παιδιά που την είχαν δασκάλα, πάντα της το φυλούσα που έβαζε τη δουλειά πάνω από μένα. Αλλά τώρα πια μόνον την πονάω και φοβάμαι και για τους δυό μας. Οι συμμαθητές μου περιμένουν το καλοκαίρι πως και πως. Εγώ τρέμω πως θα 'ναι το χειρότερο απ' όλα. Δε με νοιάζει που δε θα πάω διακοπές, έχω συνηθίσει. Δε με νοιάζει για πράγματα, ρούχα κι ανέσεις που δεν έχω. Το φόβο στο βλέμμα της δεν αντέχω άλλο. Εσείς βάζετε πρώτα εμένα από τη μαμά μου, έτσι λέτε στην τηλεόραση. Η μάνα μου γιατί λέει πως μας αφανίζετε και τους δυο?
Αυτά...

Σας καλημερίζω"
Ένας μαθητής α' λυκείου.

Πηγή:http://aliartos-city.blogspot.com
Κοντυλοφορος

Ραγκούσης: Διάλογος για την αλλαγή του 50%+1

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το 50+1% στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου που προβλέπει ο "Καλλικράτης", αν συμφωνήσουν όλα τα κόμματα κατά τη διάρκεια διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας πριν λίγο της Βουλή, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει με την πάγια θέση της (όπως αυτή, άλλωστε, ψηφίστηκε σήμερα στον "Καλλικράτη" -το νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε και επι των άρθρων - και ορίζει ποσοστό εκλογής για δημάρχους και περιφερειάρχες το 50% συν μία ψήφο) αλλά καθιστά σαφές σε όλα τα κόμματα ότι θα τους ζητηθεί να εξεύρουν κοινό σημείο συνάντησης, επιδιώκοντας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.

«Έγινε μεγάλη συζήτηση και με τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία έχουν την πάγια θέση τους για απλή αναλογική και συζήτηση που προκλήθηκε από την άποψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την πρόταση για την ανάδειξη με ποσοστό 42% από την πρώτη εκλογή. Θέλω να γνωρίζει η Βουλή και τα κόμματα ότι έχουμε πραγματική και ειλικρινή διάθεση - και είμαστε αποφασισμένοι να την αποδείξουμε - για συναντίληψη, συναπόφαση και συνάντηση διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Δηλώνω ότι το προσεχές διάστημα θα κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω σε αυτό το θέμα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύση είτε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές είτε για γενικά για τις δημοτικές εκλογές που διαμορφώνεται σε ένα πάγιο σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

«Θεωρούμε καλοδεχούμενη τη συζήτηση», απάντησε εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής Χρήστος Ζώης αλλά ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%. «Αν η σημερινή σας δήλωση προετοιμάζει το έδαφος για μια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη. Αν όμως ρίχνετε μια φωτοβολίδα, ή ψαρεύετε σε θολά νερά για να δείτε αντιδράσεις χωρίς να έχετε σαφέστερη θέση, τότε απλά κερδίζετε χρόνο για να δείτε ποιο θα είναι το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο θα κληθείτε να δώσετε ως κόμμα τον αγώνα στις επόμενες δημοτικές εκλογές», είπε ο κ. Ζώης.

Η προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και το "σύστημα Διαμαντόπουλου"

Να υπενθυμίσουμε ότι η κατάργηση του 42% και η επαναφορά του 50%+1 αποτελεί προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ, κάνοντας κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=4239). Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να επικαλεσθεί το διάλογο με τα κόμματα, προκειμένου να βρει ένα ενδιάμεσο εκλογικό σύστημα στο οποίο θα υπάρχει μία μίνιμουμ συμφωνία.

Άλλωστε, όπως είχε γράψει σε ρεπορτάζ στις 17/2/2010 η αυτοδιοίκηση gr υπήρχαν πολλές γκρίνιες δημάρχων του ΠΑΣΟΚ για την επαναφορά της "καρμανιόλας του 42%" (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5850), οι οποίοι πρότειναν ένα ενδιάμεσο σύστημα, σύμφωνα με σχετική πρόταση που έχει καταθέσει ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου Θανάσης Διαμαντόπουλος.

Σύμφωνα με αυτή, η εκλογή του δημάρχου από τον α΄ γύρο μπορεί να γίνεται όταν το άθροισμα του ποσοστού του σχετικά πλειοψηφούντος και της διαφοράς του από τον δεύτερο ξεπερνούν το 50%. Δηλαδή το 42% να μην αρκεί όταν ο δεύτερος βρίσκεται στο 38, 39 ή και 40% αλλά κάτω από το 34%, καθώς, όπως υποστηρίζεται, «μ’ αυτό το εκλογικό σύστημα αποτυπώνεται καλύτερα η λαϊκή βούληση».

Μια τέτοια πρόταση εκτιμάται ότι θα μπορούσε να γίνει δεκτή τόσο από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, όσο και από τα κόμματα της Αριστεράς.
aftodioikisi.gr