ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.1.12

Κυριακάτικες εφημερίδες


22-1-2012

........































































kafeneio

Όταν πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν πόρνες... ίσως πάρουμε μπροστά

Όταν σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν πουτάνες που κλαίμε όταν μας κόβουν το μερίδιο από τα δεδουλευμένα μας και όταν αυξάνουν τα ποσοστά παρακρατήσεων των υπηρεσιών που δίνουμε, ίσως πάρουμε μπροστά.

Διότι εσύ με το σκυμμένο κεφάλι που νομίζεις ότι τελείωσε ο κόσμος γιατί μίκρυνε ο δικός σου μικρόκοσμος πρέπει να δεις από κάτοψη την όλη κατάσταση και να σταματήσεις να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Εκτός αν είσαι κομματοβολεμένο κτήνος και χάνεις τα ποσοστά από το νταβατζιλίκι. Εσύ κομματόσκυλο της όποιας παράταξης, ούτως ή άλλως πουτάνα είσαι εκ γενετής. Πεθαμένος από την μήτρα της μάνας σου. Προδοτική λανθάνουσα γέννα που πρέπει να εξαλειφθεί από κύτταρο χωρίς ίχνος οίκτου.

Αλλά απευθύνομαι στον άλλον, σε αυτόν που... δούλεψε, που ονειρεύτηκε έναν καλύτερο κόσμο και πέρα από τον κώλο του, που έκανε οικογένεια γιατί το πόθησε και όχι για τα μόρια διορισμού. Σε αυτόν που τα χέρια του ακόμα και στις τσέπες κρυμμένα γίνονται γροθιές όταν βλέπει το άδικο να εξελίσσεται μπροστά του κι ας μην είναι δική του δουλειά.

Εσύ, λοιπόν, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να φέρεσαι σαν πόρνη.
Εσύ και μόνο εσύ έχεις το δικαίωμα να επιζήσεις και να ξαναρχίσεις από την αρχή.
Αν σκεφτείς ότι στεναχωριέσαι για πολύχρωμα χαρτάκια με το όνομα χρήμα θα μειδιάσεις.
Εσύ δεν γεννήθηκες για να ανταλλάσσεσαι, μην το κάνεις λοιπόν τώρα στα δύσκολα.
Το χρήμα εφευρέθηκε για τους ανάπηρους στην ψυχή. Γι'αυτούς που δεν μπορούσαν να κατακτήσουν το όνειρο με την ψυχή τους αλλά να το κλέψουν από αυτούς που μπορούσαν να το δημιουργήσουν.
Ρώτα τον εαυτό σου: Αν από αύριο το πρωί σου έδιναν 10.000 ευρώ μισθό μέχρι τον θάνατό σου, θα ήσουν καλά;
Αν σκεφτόσουν ότι «είμαι πλούσιος αλλά πατρίδα να σταθώ δεν έχω», τότε είσαι από αυτούς που γεννήθηκαν με την κατάρα του Δικαίου. Έχεις δικαίωμα να πατάς αυτό το χώμα γιατί απ’ ό,τι είδες η ελευθεριότητα να το πατά το τακούνι της κάθε πουτάνας μας έφερε εδώ που μας έφερε.

Αν δεις καθαρά τα πρόσωπα όλων αυτών, που σε εκφοβίζουν με νομικίστικους και οικονομικούς όρους μέσω των ΜΜ"Ε" καθημερινά, θα βάλεις τα γέλια.
Πάρτους έναν- έναν και πες μου ποιον θα εμπιστευόσουν από αυτούς να σταθεί στο πλάι σου σε έναν πόλεμο που μπορεί να ξεκινήσει ίσως κι αύριο.
Βρήκες κανέναν, διότι εγώ, όταν τους βλέπω τελευταία από κάτοψη, σκέφτομαι ότι σε έναν πόλεμο που ίσως ξεκινήσει αύριο, δεν θα περπατήσω μέχρι τα σύνορα να απωθήσω τον εχθρό.
Θα πάω στα σπίτια τους.
Από εκεί θα ξεκινήσω τον πόλεμο για να έχω τουλάχιστον τα νώτα μου σίγουρα.
Να μην σκοτωθώ από εγχώρια πουτάνα, ούτε από εισαγόμενο νταβαντζή.
Να σκοτωθώ από αυτόν που εγώ θα επιλέξω.

Κάνει πολύ κρύο τις τελευταίες ημέρες και το πετρέλαιο έχει φθάσει στην τελευταία γραμμή στον λέβητα ενώ στο ντουλάπι έχουν μείνει τρία πάκα μακαρόνια, δύο κιλά ρύζι και δύο γάλατα.
Ίσως αύριο να μην έχω καν σύνδεση να δω αν διάβασες τούτο το γράμμα.
Σίγουρα αύριο όμως θα είμαι με 3 κουβέρτες πάνω μου και θα σε σκέφτομαι, Έλληνα, να είσαι κι εσύ στην ανάλογη θέση με μένα.
Σήκωσε το κεφάλι σου, χάραξε τον δρόμο, σφίξε στην αγκαλιά το παιδί σου και ετοιμάσου για τα δύσκολα που δεν θα βρίσκουν λύση ούτε με όλο το χρυσό του κόσμου.
Και πάρτο απόφαση ότι οι δικές σου πληγές δεν γιατρεύονται με χρήμα.
Είναι τόσο βαθιές όσο και οι ρίζες τούτης της χώρας.
γράφει ένας απλός άνθρωπος
από το simplemangreek

Με πολιτικούς ή άνευ;


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Tου Aποστολου Δοξιαδη

Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που αναρωτιέται αν οι πολιτικοί είναι απαραίτητοι στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας. Η απορία κυριαρχεί στην καθημερινότητα των πολιτών, που συζητούν εναγώνια το ίδιο ερώτημα: υπάρχει ελπίδα; Και αν ναι, ποια; Και κυρίως: ποιοι θα την κάνουν πράξη;  

Οι απόψεις διχάζονται. Οι πιο απόλυτοι λένε ότι οι πολιτικοί, δηλαδή αυτοί που εξέθρεψαν, συντήρησαν και γιγάντωσαν το αδιέξοδό μας, είναι εξ ορισμού ανίκανοι να μας βγάλουν από αυτό. Οι υπόλοιποι, χωρίς να τους θαυμάζουν –ο θαυμασμός δεν ανήκει στο ρεπερτόριο των συναισθημάτων μας για τους πολιτικούς– αναφέρονται στο ρεαλιστικό αξίωμα ότι κανένα πράγμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επαγγελματίες.

Το αξίωμα ισχύει αυτονόητα σε πολλές δραστηριότητες: για να σε εγχειρήσει θα προτιμήσεις τον, έστω μέτριο, χειρουργό, από τη φίλη σου που ήταν καλή στη βιολογία. Για τα λογιστικά θα πας σε λογιστή, και για τα μπετά στον μπετατζή. Και στις τρεις περιπτώσεις, ο λόγος που προτιμάς τον επαγγελματία είναι ο ίδιος: αυτό που ζητάς απαιτεί ειδικές δεξιότητες, πας δηλαδή σε αυτόν που ξέρει να κάνει αυτό που θες καλύτερα από κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας. 

Στην πολιτική όμως; Τι ξέρει να κάνει ο πολιτικός, που δεν το ξέρουν οι άλλοι; 

Αναζητώ την απάντηση σε ένα θεμελιώδες κείμενο για την ανάλυση της εξουσίας στις δημοκρατίες, το «Η Πολιτική ως Επάγγελμα» του Μαξ Βέμπερ. Παραδόξως, η δεξιότητα που θεωρεί απαραίτητη στον πολιτικό είναι στην «πάλη για εξουσία». Βάσει αυτής, όμως, οι πολιτικοί μας είναι απολύτως επαγγελματίες, αφού ξέρουν πολύ καλύτερα από όλους μας να αποκτούν εξουσία: ακόμη και άνθρωποι που δε θα προσλαμβάνονταν ως κατώτερα στελέχη σε μια επιχείρηση, εκλέγονται ξανά και ξανά, ενίοτε φτάνοντας σε ανώτατα αξιώματα.  

Πώς το πετυχαίνουν; Κατά τον Βέμπερ, γιατί είναι επαγγελματίες!

Βέβαια, οι δεξιότητες του επαγγέλματός τους δεν είναι αξιοζήλευτες: για να έχει εξουσία ο πολιτικός πρέπει να ξέρει να κάνει ρουσφέτια, να τάζει λαγούς με πετραχήλια και να μην υλοποιεί τις υποσχέσεις, άλλα να πιστεύει κι άλλα να λέει (με αποτέλεσμα στο τέλος να μην πιστεύει τίποτε), να συμβιβάζεται, να κολακεύει κ.λπ. Σε αυτά οι πολιτικοί είναι πολύ ειδικότεροι από τον μέσο πολίτη, οπότε δεν είναι απορίας άξιον γιατί βρίσκονται στις θέσεις τους αντί άλλων, λογικά απείρως αξιότερων. 

Μήπως όμως αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ειδικά των Ελλήνων πολιτικών; 

Δεν νομίζω. Ακούστε τον πολίτη όποιας δυτικής χώρας να κρίνει τους πολιτικούς του: πάνω κάτω τα ίδια πράγματα θα ψέξει, με μόνη διαφορά το ρουσφέτι, που είναι σπεσιαλιτέ μας, ανατολίτικης προελεύσεως, σαν το ιμάμ μπαϊλντί. Τα άλλα, η αναξιοπιστία, η γαλιφιά, οι κωλοτούμπες, περιγράφουν παντού τον μέσο πολιτικό.

Υπάρχει όμως στην Ελλάδα μια βασικότατη διαφορά. Ο Βέμπερ, πάλι, λέει ότι οι πολιτικοί είναι αναγκαίοι στη δημοκρατία ως αντίβαρο στη γραφειοκρατία, δηλαδή στον μόνιμο μηχανισμό που κάνει όσα χρειάζεται για να λειτουργεί ένα κράτος, δηλαδή διαχειρίζεται τη νόμιμη βία, εισπράττει φόρους, διοικεί τις δημόσιες υπηρεσίες. Οι πολιτικοί υπάρχουν ώστε να μη γίνει η γραφειοκρατία αυτοσκοπός, να μην καταλήξει το κράτος-τέρας. Εδώ όμως φαίνεται καθαρά το ελληνικό πρόβλημα: οι πολιτικοί μας είναι τραγικά ανεπαρκείς, γιατί εδώ δεν έχουμε αποτελεσματική γραφειοκρατία ή δημόσιες υπηρεσίες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που οφείλονται στην αυταπάρνηση, σε βαθμό διαστροφής, κάποιων ρομαντικών υπαλλήλων – καλή τους ώρα! Δεν έχουμε δηλαδή κράτος, στο οποίο να σταθούν αντίβαρο, κι αυτό με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών, για να μπορεί η δική τους εξουσία να είναι απόλυτη. 

Το κακό πάντα υπήρχε, μα απόγινε τη δεκαετία του 1980, όταν το ΠΑΣΟΚ, ανενδοίαστα και εγκληματικά, κομματικοποίησε ό,τι υπήρχε από τον κρατικό μηχανισμό. (Γι’ αυτό και μόνο, ομολογώ, θα αισθανθώ ότι αποδίδεται δικαιοσύνη αν εξαφανισθεί από τον πολιτικό χάρτη, όπως προμηνύεται).

Αρα, το δικό μας ζητούμενο αυτήν τη στιγμή από την αιρετή εξουσία δεν είναι, όπως σε μια εύρυθμη δημοκρατία, να προΐσταται στο κράτος, αλλά να το γιατρέψει από τα δεινά του, να το κάνει αποτελεσματικό και ανεξάρτητο από τα κόμματα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή που αυτά εξέθρεψαν, προς ίδιον όφελος. Αλλά αυτό σίγουρα δε θέλουν να το κάνουν οι επαγγελματίες πολιτικοί –χώρια που δεν ξέρουν κιόλας– για τον απλούστατο λόγο ότι θα οδηγούσε, αν πετύχαινε, στην κατάργηση του επαγγέλματός τους

Ετσι, ενώ σε μια στοιχειωδώς επαρκή δημοκρατία, στο ερώτημα αν θα λειτουργούσε καλύτερα χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς, έστω με τα απεχθή στον μέσο νου ανθρώπινα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε, η απάντηση είναι σαφώς «όχι», στη χώρα της οποίας το κύριο πρόβλημα είναι η ανυπαρξία κράτους, ανυπαρξία για την οποία ευθύνονται κυρίως οι πολιτικοί και τα κόμματα, η απάντηση πρέπει να είναι, αναγκαστικά, «ναι».

Ομως στα ανθρώπινα πράγματα δεν υπάρχουν απόλυτες επιτυχίες, οπότε η συνολική εξαφάνιση των υπαρχόντων πολιτικών είναι μια ουτοπία. Η ρεαλιστική προσδοκία είναι να μπουν στα κοινά όσο περισσότεροι καινούργιοι άνθρωποι γίνεται, με τις οργανωτικές ικανότητες που τώρα χρειαζόμαστε, και να μείνουν απ’ τους πολιτικούς όσο λιγότεροι και καλύτεροι (συγκριτικά) γίνεται, με όσο πιο εξασθενημένα τα κόμματα εξουσίας. Σε αυτά περιλαμβάνω και της Αριστεράς, που εξουσίασε με τα πρότυπά της τόσα χρόνια, με καταστρεπτικές συνέπειες, τις αποφάσεις των πολιτικών ακόμη και της Δεξιάς.
 

Ο αυριανός ήρωας είναι ο γείτονάς σου

Ο άνθρωπος μαθαίνει το σωστό είτε ηθελημένα (με εσωτερική αναζήτηση), είτε με το στανιό (το σύμπαν δουλεύει γι’ αυτόν).
Η πλειοψηφία των πολιτών σήμερα μαθαίνει με τον δεύτερο τρόπο. Σε αναγκάζει, με τα γαμίσια που σου στέλνει, να καταλάβεις το σωστό.  (Αν το καταλάβεις δεν γίνεται να μην το πράξεις, δεν σ’ αφήνει).
Τον αυριανό ήρωα μην τον ψάχνεις σε αυτούς που ξέρουν τα πολλά και «κηρύττουν» στους λοιπούς (εμού συμπεριλαμβανομένης), ούτε σε ομάδες «αντιστασιακές» (στους σαν στρατιωτάκια παραταγμένους), μην τον ψάχνεις στον πνευματικό κόσμο, στα έδρανα, στα υψηλά πατώματα. Τον αυριανό ήρωα αναζήτησέ τον στον.. ΓΕΙΤΟΝΑ!!!
Ο γείτονάς σου αυτή τη στιγμή δεν πράττει, δείχνει να μην έχει καταλάβει, μένει και βράζει στο ζουμί του. Αυτό θα τον κάνει ήρωα! Έτσι δουλεύει το μηχάνημα άνθρωπος. Βράζεις στο ζουμί σου, σε πνίγει το άδικο, μαζεύεις, καταπίνεις, υπομένεις, και σκας! Όταν σκάσεις σού γυρίζει το κεφάλι κι αρχίζεις να γαμάς το άδικο. (Γαμώντας το άδικο, αναγκαστικά φέρνεις το δίκαιο).
Ο γείτονάς σου θα δώσει τη μάχη, κι αυτός θα την κερδίσει (φυσικά). Μετά θα πάει μόνο του (θα τον πάει, δεν θα το πάει). Θα μπαστακώνει το δίκαιο, το σωστό επειδή δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς.
Προειδοποίηση: Εσύ που ρημαδοζείς έχοντας πλάτη την πολιτεία, εσύ που συμμετέχεις ή συναινείς στον ορυμαγδό, άρχισε από τώρα να φοβάσαι τον γείτονα. Απ’ αυτόν θα την βρεις και κανένας και τίποτα δεν θα μπορέσει να σε σώσει. (Με παράδειγμα: Αν αύριο πετάξεις ένα σκουπίδι κάτω, δεν θα βρεθείς αντιμέτωπος με κάνα πρόστιμο, ο γείτονας θα σε πλακώσει. Αν αύριο σκάσεις μύτη με κουρσάρα, δεν θα έρθεις αντιμέτωπος με την εφορία, στον γείτονα θα δώσεις λογαριασμό κοκ).
Ένα τελευταίο.. Αυτόν που σήμερα ξέρει τα πολλά μην τον υπολήπτεσαι. Γιατί έχει βάλει τελεία. Η εποχή θέλει να ξεχάσεις ό,τι ήξερες, μέχρι και τ’ όνομά σου. Νέα πράγματα έρχονται, πρωτοφανέρωτα. Αυτός, που μέσα από τον ορυμαγδό, θα ξεχάσει μέχρι και τ’ όνομά του, αυτός θα τα φέρει.

Στεφανία Λυγερού

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ "το Λάδι και τα προφυλακτικά"…!!!


ΜΙΧ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΥΠΟΥΡΓΟΣ «ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ»…!!!
 
Όλοι στον τραπεζικό χώρο γνωρίζουν πολύ καλά ότι την περίοδο του 1975-1980 όλες οι τράπεζες απέχτησαν μηχανοργάνωση, αυτό όμως που ξέρουν ελάχιστοι Έλληνες , είναι ότι στην Εμπορική Τράπεζα τότε συνέβη κάτι το πρωτοφανές που θα πρέπει να αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα για τους σημερινούς κυβερνώντες και να τους προβληματίσει ανάλογα…!!!
Ο τότε Διοικητής της Εμπορικής, μετά από συνεννόηση με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ενώ δεν είχε χρήματα η δεν ήθελε να διαθέσει πόρους από την τράπεζα για την μηχανοργάνωση, κάλεσε τους  Έλληνες  πορτοκαλοπαραγωγούς και αφού ενημερώθηκε για την ποσότητα και προσδιόρισαν μαζί την τιμή εμπορείου στο πορτοκάλι, έκανε ένα ταξίδι στην ΙΑΠΩΝΙΑ και σε συνεργασία με τους εκεί φορείς  συζήτησε να ανταλλάξει πορτοκάλια με υπολογιστές…!!

Ξεκίνησε μια  συνεργασία που έλυσε το πρόβλημα μηχανοργάνωσης της Εμπορικής Τράπεζας, και θα θυμούνται οι μεγαλύτεροι την διαφήμιση του « πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα»,  με σκοπό να προωθηθούν τα Ελληνικά προϊόντα…!!!
Σήμερα τι γίνεται:
Ενώ  έχουμε την κορυφαία ποιότητα στον κόσμο διαφόρων προϊόντων όπως:
·         Ελαιόλαδο.
·         Φέτα.
·         Πορτοκάλια.
·         Κλπ..κλπ..κλπ…
Αντί να ξεχυθούν οι υπουργοί μας στις παγκόσμιες αγορές να εξασφαλίσουν πελάτες, περιμένουν , αν είναι δυνατόν, τις επιδοτήσεις και τα ΕΣΠΑ…!!
Και βλέπουμε έναν ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  να «φουσκώνει» και να καμαρώνει που πέτυχε να πάρει κονδύλια για επιδοτήσεις και τέτοια.
Σήμερα που μιλάμε, το κορυφαίο λάδι του πλανήτη φεύγει από τον παραγωγό 1,80 ευρώ και πωλείται σε διεθνείς αγορές  έως και 10 ευρώ…!!!
Το χειρότερο δε είναι, ότι πολλές φορές βαφτίζεται ΙΤΑΛΙΚΟ, ΙΣΠΑΝΙΚΟ, κλπ, που αποδεικνύει  ότι οι ανάλογοι υπουργοί αυτών των χωρών κάνουν καλλίτερα την δουλειά τους από τους δικούς μας.
Τέλος κύριοι, δεν ξέρετε να κυβερνήσετε την χώρα και να προστατεύσετε τον Έλληνα παραγωγό , πρέπει να σηκωθείτε και να φύγετε, να έρθουν αυτοί που πονάνε τον τόπο και τον λαό, αυτοί που ξέρουν να εκτιμούν τα αγαθά και τον κόπο του λαού και μπορούν να τον υπερασπιστούν…!!!
Κύριε ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ,
ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, σταμάτα να φουσκώνεις  και να λες ότι κάνετε λάθη,…!!!
Πάρε ένα αεροπλάνο αύριο το πρωί και σήκω φύγε, πήγαινε στην κίνα στην Ρωσία , στο Ιράν , οπουδήποτε, Νορβηγία, Σουηδία,  και συζήτα για ανταλλαγές, μην ξαναγυρίσεις να δεν εξασφαλίσεις την προώθηση των προϊόντων…!!!
Λάδι με πετρέλαιο…!!!
Λάδι με βαγώνια...!!!
Λάδι με λογισμικά...!!!
Φέτα με φάρμακα...!!!
Πορτοκάλια με τραίνα…!!!
Λάδι  με  προφυλακτικά…!!!
κλπ...κλπ...κλπ....κλπ...κλπ...!!!
Έλεος πια σταματήστε την εσωστρέφεια  και την φιλογερμανική πολιτική, δεν βλέπετε που μας έχει καταντήσει…;
THOUREIOS

Ο Σαχινίδης έπεσε σε… Zoνκ!


 Στο larissanet.gr στις 29 Οκτ 2011 γράφτηκε:
Σαχινίδης: «Το κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες στα «τάρταρα» και θα χρειαστεί όσο ποσό κουρέψουμε να το αναπληρώσουμε εκδίδοντας καινούργιο χρέος για να το στηρίξουμε.
Στο larissanet.gr στις 21 Ιαν. 2012 ο Σαχινίδης
“εκτιμά πως το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους, δίνει την ευκαιρία να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ παρέχει τη δυνατότητα να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.”
Ζονκ!

Ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος ο Καμμένος...


Το οριστικό του διαζύγιο με τη ΝΔ ανακοινώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει, να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Μιλώντας στον "Τύπο της Κυριακής", ο κ. Καμμένος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, για πρώτη φορά, να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα και μάλιστα ανακοινώνει και...
 την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η σχετική εκδήλωση, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να σκέφτεται να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ
 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ………………..ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ……….

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Απολύσεις υποσχέθηκαν, απολύσεις δίνουν…


  • Ο Γέροντας Ιωσήφ είπε επίσης ότι όταν "θα τραβηχτεί πίσω το πετρελαϊκό κεφάλαιο", θα "απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι". Αλλά με τι κριτήρια; Σε πρώτο στάδιο, να πώς θα βγάλουν από τη μέση όσους αυτοί θα επιλέξουν, "αξιοκρατικά", ανεξάρτητα από την αρχαιότητα...
Παραμένει η δέσμευση προς την τρόικα για μείωση κατά 150.000 του προσωπικού του Δημοσίου ως το 2015, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Βολές κατά όσων «χτυπούν» τον Γ. Παπανδρέου.

«Το να απολύσεις με τυφλό τρόπο προσωπικό από το Δημόσιο οδηγεί σε δυσμενείς συνέπειες» υποστήριξε το πρωί του Σαββάτου στη ΝΕΤ ο Δημήτρης Ρέππας, αναφερόμενος στην αποτυχία του προγράμματος της εργασιακής εφεδρείας και της μείωσης των οργανισμών του Δημοσίου. Παρά ταύτα ο υπουργός επέμεινε ότι με την εφεδρεία «έπεσε ένα ταμπού για την εργασιακή υπερπροστασία στο Δημόσιο».

«Αυτό που χρειάζεται», κατά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι «αξιολόγηση, η οποία θα περιλαμβάνει γραπτά τεστ και προφορικές συνεντεύξεις και η οποία θα εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ».

Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της προς τους δανειστές της Ελλάδας, ότι οι απασχολούμενοι στο Δημόσιο θα έχουν μειωθεί κατά 150.000 ως το τέλος του 2015.
Όσον αφορά πάντως την πιθανότητα άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο τομέα, ουσιαστικά επανέλαβε ότι είναι αδύνατο να γίνει τα επόμενα χρόνια. Κάτι τέτοιο απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε ο κ.Ρέππας.

Υπενθυμίζεται ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να γίνει μετά από μία θητεία Βουλής που θα είναι προπαρασκευαστική και άλλη μία που θα θεσμοθετήσει τις συμφωνηθείσες τροποποιήσεις υπερψηφίζοντάς τες. Κατά συνέπεια θα πρέπει οι επόμενες εκλογές να αποδώσουν Βουλή που θα ξεκινήσει τη διαδικασία και να έρθει η επόμενη Βουλή (δηλαδή από νέες εκλογές) να συζητήσει και να υπερψηφίσει αυτές τις αλλαγές.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο αίτημα των οικονομικών εισαγγελέων να μεταβιβαστεί στη Βουλή η υπόθεση παραποίησης των μεγεθών της ΕΛΣΤΑΤ για διερεύνηση τυχόν ευθυνών του τέως πρωθυπουργού και άλλων στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε «ντροπή» την προσπάθεια να τεθεί εκτός πολιτικής ζωής ο Γ. Παπανδρέου.

Πρόκειται για μία συζήτηση που φτάνει στα όρια της προδοσίας, όπως είπε, αλλά προσέθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί την πραγματοποίηση της έρευνας. «Δεν φοβηθήκαμε τις έρευνες που πλήττουν στελέχη και του δικού μας χώρου», όπως υποστήριξε.

Ο κύριος Ρέππας, παρ’ όλα αυτά ξέχασε να αναφερθεί στο πως θα γίνει η αξιολόγηση… Αν πάρουμε υπόψη μας -με τα όσα και σήμερα γίνονται- πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει καθόλου, τότε μάλλον η αξιολόγηση θα έχει πράσινο… φίλτρο. Και μόνο ότι -εν πρώτοις- εμπλέκεται το ΑΣΕΠ, που "απέτυχε" παταγωδώς στην επιβολή αξιοκρατικών προσλήψεων, μας δίνει να καταλάβουμε ότι την έξοδο από την εργασία θα την δούνε όσοι δεν έχουν προσβάσεις στο ΠΑΣΟΚ.

πηγη

Πώς στήθηκε το σκηνικό λεηλασίας

thumbΤο Βερολίνο έχει εδώ και μήνες (από τον Μάιο του 2010) καταστήσει σαφές και χωρίς περιστροφές το πώς εννοεί την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα. Ήταν η περίοδος του περασμένου Οκτωβρίου και της επίσκεψης του αντικαγκελαρίου Φίλιπ Ρέσλερ, που τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου «διαφήμιζε» ότι, μαζί με τους 100 επιχειρηματίες που τον συνόδευαν, έφερνε μαζί του και τα βαλιτσάκια με το γερμανικό χρήμα για επενδύσεις.
Δυστυχώς τα... βαλιτσάκια γνωρίζουμε πολύ καλά από άλλες υποθέσεις και πώς και για... ποιους έρχονται.
Οι προσεκτικοί στα λόγια του Ρέσλερ διάβασαν την αλήθεια. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Γερμανίας ανέφερε ως άμεση προτεραιότητα (δηλαδή προϋπόθεση) της «Πρωτοβουλίας για Επενδύσεις και Ανάπτυξη στην Ελλάδα» τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) όπου θα εφαρμόζονται ειδικά νομικά ή διοικητικά πλαίσια. Ξεκάθαρες οι γερμανικές βουλές, οι οποίες δεν δικαιολογούν τον πανηγυρικό τόνο που είχε δώσει η Αθήνα στην επίσκεψη: χαμηλό εργατικό κόστος, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αλλά και ειδικό φορολογικό και νομικό καθεστώς είναι το... τετράπτυχο που προωθούν οι Γερμανοί.

Οι Ειδικές Ζώνες
Στο υψηλό εργατικό κόστος, το οποίο υποτίθεται ότι καθιστά μη ανταγωνιστική την Ελλάδα (έναντι χωρών της ανατολικής Ευρώπης), είχε αναφερθεί ο Martin Knapp στους «Financial Times». Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σε συνέντευξή του σημείωνε πως «...στην ελληνική αγορά δραστηριοποιούνται περί τις 150 γερμανικές επιχειρήσεις, όμως όλες ασχολούνται με την πώληση προϊόντων που παράγονται αλλού και αυτό είναι το πρόβλημα».
Εδώ και καιρό οι δανειστές, κυρίως οι Γερμανοί, απαιτούν μισθούς... Πολωνίας, Ουγγαρίας ή Βουλγαρίας. Η Ελλάδα έχει χάσει τη μάχη προσέλκυσης επενδύσεων από τα πρώην κομμουνιστικά κράτη, που είναι τώρα μέλη της Ε.Ε. Ευέλικτη, με χαμηλές αποδοχές ή εκ περιτροπής εργασία με μισθούς... ανατολικής Ευρώπης, θα ήταν το ιδανικό μοντέλο για τις αποικιοκρατικού τύπου επενδύσεις των δανειστών και, κυρίως, των Γερμανών στην ελληνική αγορά.
Όμως, για να ισχύσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να περάσει ειδικό νομικό πλαίσιο (στα όργανα της Ε.Ε. - καθώς το συζητούμενο καθεστώς για τις ΕΟΖ αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία), το οποίο αυτομάτως θα παρέχει ανάλογο δικαίωμα για τυχόν άλλους ενδιαφερομένους. Αποτελεί κοινή εκτίμηση στα γερμανικά ΜΜΕ πως το γερμανικό οικονομικό επιτελείο, από την πρώτη στιγμή που προσέγγισε διάφορους επιχειρηματίες βολιδοσκοπώντας την πρόθεσή τους να επενδύσουν στην Ελλάδα, συνάντησε σφοδρές επιφυλάξεις και αντιδράσεις.
Το κλίμα επιβαρύνθηκε από τη στιγμή που εγέρθηκε ζήτημα εγγυήσεων από την πλευρά της Φινλανδίας, πυροδοτώντας ανάλογες απαιτήσεις από άλλες δανείστριες χώρες. Το Βερολίνο, προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες των Γερμανών επιχειρηματιών, κυρίως της σκληρής πτέρυγας του Bundesverband der Deutschen Industrie - BDI (του γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών), βάζει στο παιχνίδι την Kreditanstalt fur Wiederaufbau - KfW (την κρατική τράπεζα επενδύσεων στον χώρο της ενέργειας), ζητώντας όμως πρόσθετες εγγυήσεις από την ελληνική πλευρά.

Εσωτερική υποτίμηση 40% έως 45%!
Για να έχουμε ένα μέτρο του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους του BDI θα πρέπει να θυμηθούμε πως τον Απρίλιο 114 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του υπεραμύνονταν της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη (και μάλιστα εντός 24 ωρών, με fast trac k διαδικασίες). Προσώρας υπερισχύει η μετριοπαθής γραμμή του Hans - Peter Keitel , προέδρου του πανίσχυρου Συνδέσμου, ο οποίος όμως θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την εγγύηση των κεφαλαίων που θα επενδυθούν μέχρι και από πόρους του ΕΣΠΑ.
Πρόσθετοι λόγοι που διατυπώνονται για να στριμωχτεί περισσότερο η ελληνική πλευρά είναι ο υψηλότατος επενδυτικός κίνδυνος, το αυξημένο ρίσκο, που δημιουργεί υψηλά ασφάλιστρα διασφάλισης. Επιπλέον το κόστος χρήματος και η επιβάρυνση εξυπηρέτησης αναχρηματοδότησης παραμένουν τα υψηλότερα στην ευρωζώνη, καθιστώντας αποτρεπτική οποιαδήποτε σκέψη για άμεσες ξένες επενδύσεις.
Το πακέτο των διασφαλίσεων και της εγγύησης προς τους Γερμανούς επενδυτές θα μπορούσε να αναλάβει η KfW σε συνεργασία με ελληνικούς φορείς για τη δημιουργία μιας επενδυτικής τράπεζας.
Οι Γερμανοί σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός χρηματοπιστωτικού εργαλείου (χαρτοφυλακίου) που θα μπορεί να απορροφά (και να αντασφαλίζει) τα κεφάλαια που θα επενδύουν. Είναι προφανές πως το Βερολίνο εδώ και καιρό μεθοδικά ετοιμάζει την προσαρμογή του κόστους (εργατικού, ασφαλιστικού κ.λπ.) σε χαμηλότερα έως πολύ χαμηλότερα επίπεδα.
Η υποτίμηση του κόστους (άρα εργατικής αμοιβής και εισφορών) υπολογίζεται πως θα πρέπει να είναι ανάλογη της αύξησης που σημειώθηκε από το 2004 μέχρι το 2011, δηλαδή (κατά μέσο όρο) περίπου 40%-45%. Από αυτή την άποψη μόνο «τυχαίος» δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ο... διάλογος που έχει αρχίσει μεταξύ επιχειρηματιών, συνδικαλιστών, κυβέρνησης και δανειστών για 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και τη μείωση του κατώτατου μισθού.
Οι δανειστές θέλουν υποτίμηση του εργατικού κόστους και στον ιδιωτικό τομέα ώστε να πετύχουν φθηνότερες αμοιβές από τον ΟΤΕ (όπου η Deutsche Telekom ελέγχει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου) ή τη ΔΕΗ (που όπως όλα δείχνουν θα διαμοιραστεί και σε γερμανικά συμφέροντα) μέχρι μεγάλες - μεσαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις στις οποίες πιθανότατα θα αποκτήσουν συμμετοχή.
Μα, επιτέλους, ποιοι κακεντρεχείς μιλούν για σχεδιασμένη λεηλασία; Να συλληφθούν πάραυτα από τη (νέα) Βέρμαχτ...

Το Ποντικι

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



 Από την ομιλία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στην Κυπαρισσία.
 
Παρελθόν και Μέλλον

Χωρίς μνήμη του πολιτικού παρελθόντος δεν μπορείς να έχεις, δεν μπορείς να οικοδομήσεις την μνήμη, την μουσική, την πολιτική μουσική του μέλλοντος, το σχέδιο.

Τα παλιά κόμματα μη – κόμματα, ουσιαστικά συρρικνωμένες γραφειοκρατίες της Αθήνας μη - Αθήνας αποφεύγουν την συζήτηση για το παρελθόν. Όπως «ο διάβολος το λιβάνι».
 
Στερούνται βεβαίως ως συνήθως ιδεών για το μέλλον. Παρ’ όλο που πληρώνονται από το Κράτος, από τους πολίτες να παράγουν ιδέες, για την λειτουργία και την πρόοδο του συστήματος – Χώρα, του συστήματος - Ελλάδα.

Οι ευθύνες για την σημερινή κατάσταση ανήκουν στα κόμματα που κατέλαβαν την κεντρική Κυβέρνηση. Στην PEPSI και την COLA όπως τους αποκαλώ. Ανήκουν όμως εξίσου και στα άλλα κόμματα. Το άλλοθι των αποκαλούμενων προοδευτικών αριστερών κ.λ.π κομμάτων ότι δεν ευθύνονται γιατί δεν κυβέρνησαν είναι μια ακόμα απόδειξη της διανοητικής και μορφωτικής στειρότητας αυτών των ομάδων αλλά και του αδιόρθωτου του χαρακτήρα τους. Αυτό το αγωνιώδες άλλοθι έχει πολλές... πλευρές. Το έχω αναλύσει παλαιόθεν. Δεν διδάσκονται και αυτοί από το παρελθόν τους.

Μια συζήτηση με όρους ορθού λόγου, όχι παραμυθίασης και φλυαρίας – καφενοκουβέντα - αποδεικνύει ότι αυτά τα κομματικά μορφώματα δεξιά και αριστερά ήταν καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση στις παθολογίες τους.


Μνημονιακοί π.χ. ήταν όλοι τους. Επί χρόνια δούλευαν για αυτό. Ο υιός έδωσε το τελικό κτύπημα όπως και ένα από τα αρχικά κτυπήματα.


Έχουμε κρίση του πολιτικού συστήματος γιατί δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα. «Δεν έχουμε κόμματα» όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης. Τη μεταπολιτευτική διαδρομή που οδήγησε στο τέλος των κομμάτων, τις στιγμές του θανάτου τις αναλύω στο βιβλίο «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ».


Ποιο είναι το μέλλον; ποιοι είναι οι δρόμοι, τα πεδία της Αναγέννησης της πολιτικής στην χώρα;


Το πρώτο πεδίο είναι αυτό των ιδεών, της παιδείας, των λέξεων.

Χωρίς μορφωτική και ηθική αλλαγή, επανάσταση δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική Αναγέννηση. Το παλιό πολιτικό, ξύλινο μάλιστα, λεξιλόγιο είναι κακή αρχαιολογία. Απαιτούνται νέες λέξεις, ένα νέο λεξιλόγιο που δεν το διακρίνει κανείς σήμερα σε συνθήκες διανοητικής ερήμου ή μεταβολής της πολιτικής σε λογιστική, κακά μαθηματικά.


Το αίτημα ήταν η εμφάνιση στο πολιτικό προσκήνιο νέων πρωταγωνιστών που θα είναι σε ένα ανταγωνισμό με τα κομματικά υπολείμματα, ερείπια της μεταπολίτευσης. Τα συντηρούμενα από την τηλεκρατία και τον δημόσιο προϋπολογισμό.


Αυτό μας εμπόδισαν, με εμπόδισαν να κάνω το 2000. Ο χώρος αυτός ήταν ο μόνος που νομιμοποιούνταν ιστορικά, πολιτικά να το κάνει. Αυτό λέει η Επιστήμη. Η χώρα πληρώνει αυτήν την αντιδημοκρατική απαγόρευση του 2000. Θύμιζε το 1961. Ορισμένοι το ομολογούν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

Το αίτημα όμως αυτό είναι σήμερα στην ημερήσια διάταξη. Η ιστορία και οι ανάγκες της χώρας θέτουν το ζήτημα της δημιουργίας ενός μεγάλου ιστορικού τύπου νέου Δημοκρατικού Κόμματος. Θα οικοδομείται σε νέα πεδία ιδεών, λέξεων, παιδείας, σχεδίων, υποκειμένων. Κυρίως στις νέες γενιές. Αυτές που οι παλιές τις αφήνουν αντιπαραδείγματα, αρνητικές κληρονομιές. Κυρίως τις αφήνουν πολύ ψέμα για το ποιος φταίει. Μίλησα στους Φοιτητές του Ρεθύμνου για αυτό. Ο νέος κύκλος ανήκει στους νέους ανθρώπους. Νέους στις ιδέες, στις προσδοκίες ζωής αλλά προ πάντων στο ήθος.



Τι θα κάνει οικοδομούμενο ένα νέο μεγάλο κίνημα Ελλήνων Δημοκρατών, ένα νέο Δημοκρατικό Κόμμα; Θα επικαιροποιήση χωρίς φονταμενταλισμούς ότι καλό υπάρχει στην σύγχρονη πολιτική μας παράδοση. Κυρίως όμως θα δημιουργήσει, θα παράγει μια νέα. Οι σύγχρονοι μετασχηματισμοί απαιτούν νέα διανοητική και πολιτική παραγωγή. Ιδιαίτερα σε μια χώρα που κυριαρχείται από τους Φονταμενταλισμούς της δεξιάς και της αριστεράς. Που επί δεκαετίες είναι στραμμένη στο παρελθόν και όχι προς το μέλλον (Ακόμη είναι στο Γράμμο και το Βίτσι).

 Όταν μάλιστα Ελληνική σκέψη και φονταμενταλισμός είναι έννοιες ασύμβατες.

Θα επαναφέρω αυτό που πίστευα και για το οποίο αγωνίσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες και η ιστορία μου έδωσε δίκαιο. Δεν υπολόγισα όπως έπρεπε τους εφιάλτες που ήταν εντός. Πιστεύω ότι παρ’ όλη την σημερινή συγκυρία οι ιστορικές, γεωοικονομικές, γεωπολιτικές συνθήκες είναι τόσο ευνοϊκές για εμάς που μας επιτρέπουν στον νέο ιστορικό κύκλο όχι μόνο να φθάσουμε τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας μας αλλά και να τις υπερβούμε. Άλλοι θα σας έλεγαν είναι δύσκολο. Εγώ σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι είναι πολύ εύκολο.
Αυτές οι συνθήκες παραμένουν και ενισχύονται όχι μόνον στις Εθνικές αλλά και τις Παγκόσμιες δυναμικές τους. Ιδιαίτερα σήμερα που οι πεφωτισμένοι άνθρωποι όχι μόνον στην Ευρώπη αλλά και σε όλον τον Πλανήτη αναζητούν στην Ελληνική κληρονομιά τα εφόδια της ύπαρξης και απελευθέρωσης των σύγχρονων ανθρώπων. Όπου ο άνθρωπος δεν θα είναι όργανο, μέσο, δούλος ούτε του κράτους, ούτε και της αγοράς. Ιδιαίτερα με την μορφή του χρηματιστικού απανθρωπισμού.


Ποτέ ως τόπος, όσο εδώ στην Ελλάδα, μη - Ελλάδα και ποτέ ως χρόνος τις τελευταίες δεκαετίες αυτή η κληρονομιά δεν συκοφαντήθηκε κατά έναν παρά φύσιν τρόπο. Αυτό ήταν έργο, αυτό το έργο ανέλαβαν, ολοκληρωτικού, φασιστικού τύπου ομάδες, «δεξιές και αριστερές». Κρατικές και παρακρατικές, εκ των έσω και έξωθεν τροφοδοτούμενες.


Ακαλλιέργητες θα έλεγε ο Ησίοδος. Έτσι εκτός των άλλων ερημοποιήθηκε η Ελληνική ύπαιθρος. Δέστε, μάλλον μελετήστε το βιβλίο μου ΑΓΡΟΦΙΛΙΑ.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΑ "ΕΦΑΓΑΝ" Ο ΓΑΠ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ.!!!

 
 
 
 
 
 








































Ύστερα από επίμονες ερωτήσεις του . Αλέξη Τσίπρα και μετά την παρέμβαση του. Προκόπη Παυλόπουλου ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή από τα οποία φαίνεται ότι είχαν εγκριθεί κονδύλια ύψους 18 εκατ. ευρώ και τελικώς δαπανήθηκαν 56.073.300 ευρώ για το 2010, ενώ για το 2011 είχε εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, ύψους 34,15 εκατ. ευρώ! 
















































Έχουμε και λέμε λοιπόν: Επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, δαπανήθηκαν σε μυστικά κονδύλια 90.223.300 ευρώ την ώρα που η χώρα βουλιάζει στη δίνη της χρεοκοπίας.  
 
Ο Παπανδρέου, ο στενός φίλος του κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο στενός συνεργάτης του κ. Σταύρος Λαμπρινίδης καθώς και όσοι συμμετείχαν στο ιεραρχικό επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών θα πρέπει να λογοδοτήσουν ποιους δημοσιογράφους λάδωσαν με αυτά τα λεφτά για να λιβανίζουν τις προδοτικές αποφάσεις τους και να αφήσουν τις μπούρδες περί εθνικών λόγων και εξυπηρέτησης εξωτερικής πολιτικής .
 
Όλοι ξέρουν ότι δεν έχουμε, ούτε εξωτερική πολιτική αφού είναι εντολοδόχοι ,ούτε εθνική αφού είναι προδότες.  
 
Ο υφυπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δηλώνει αναρμόδιος να απαντήσει ενώ ο τότε υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης επικαλείται ο νόμο 3566/2007 που προβλέπει την καταστροφή των σχετικών παραστατικών. ΕΑΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΛΕΨΕ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ;
 
Η δημοσίευση των εγγράφων από το newsbomb αναφέρουν ότι στις 2 Μαρτίου 2010 εκταμιεύθηκαν κονδύλια ύψους 2,7 εκατ. ευρώ και μετά άλλο 1,575 εκατ. ευρώ έγινε με την υπογραφή του…. αναρμόδιου για το θέμα υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, ο οποίος βρισκόταν στο στενό περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού:
 
 
ixnos

Εχουμε 10 εβδομάδες για να αποφασίσουμε αν θα σηκώσουμε το κεφάλι ή αν θα το ακουμπήσουμε στον παγκο του δήμιου!

Μέχρι χθές  είχαμε αντιληφθεί ότι  οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού είχαν  δύο ορμητήρια , αυτό του Δ΄Ραϊχ ( βλ. Ε.Ε)  και εκείνο  του προσωρινού διαχειριστή της Νέας Τάξης Πραγμάτων (βλ. ΗΠΑ).
Αν και ο  γενικός σκοπός  των δύο επιτελείων  ήταν και παραμένει ο ίδιος ( η  μετατροπή του μέχρι χθές  προτεκτοράτου τους σε δουλοπαροικία), ωστόσο  είχε  γίνει  εμφανής   η  διαφορά  στο περιεχόμενο  αυτών  των επιθέσεων  και το οποίο ασφαλώς  ήταν ενδεικτικό της  εσωτερικής φραγωμάρας που  υπάρχει στην  παγκόσμια  λυκοσυμμορία  η οποία  ακόμα δεν έχει  "εκλέξει" τον "νονό".
Τις τελευταίες  ειδικά ημέρες  παρατηρούμε μία  περίεργη "σύγκλιση" στις  εκτιμήσεις   αυτών των δύο επιτελείων  σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί στην πατρίδα μας τις επόμενες  10  εβδομάδες!Βλέπουμε δηλαδή  τόσο  η Ατλαντική   μαφία όσο και η Ευρωπαϊκή να  αναφέρονται σε  μία χρεοκοπία της Ελλάδας η οποία  θα επισυμβεί έως  τις 20 Μαρτίου.Όλα αυτά σε συνδυασμό με την περίεργη και πάντως όψιμη ενασχόληση  των ελληνικών ΜΜΕ  με το θέμα  "επιστροφή  στην δραχμή" , ζήτημα που μεχρι πρότινος   αποτελούσε "ταμπού"  για τους μισθωμένους κοντυλοφόρους της εξουσίας , καταδεικνύουν  ότι  η σημερινή  ευρωατλαντική  τρομο- προπαγάνδα  περιέχει μιά αλήθεια.Ότι δηλαδή   εντός των  επομένων εβδομάδων , το σχέδιο  εξόντωσης της Ελλάδας και  μεγάλου μέρους του πληθυσμού της  θα έχει ολοκληρωθεί.
Μας προετοιμάζουν  δηλαδή  όχι μόνο για  την  επερχόμενη ολοκληρωτική συνθηκολόγηση και παράδοση  στον  εχθρό  μέσω  της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία βέβαια θα υπογραφεί όταν θα έχει ολοκληρωθεί το τάϊσμα  των πεινασμένων για ανθρώπινο κρέας  Ελλήνων και ξένων τραπεζιτών, πετρελαιάδων , καναλαρχών, πολιτικών κλπ (βλ. PSI), αλλά και για  την επιστροφή  στην δραχμή.
Μια δραχμή όμως που  θα κυκλοφορεί σε  μία κυριολεκτικά και απο κάθε άποψη κατοχική Ελλάδα, σαν  ένα  "εσωτερικό" νόμισμα  το οποίο  θα αφορά  μόνο  τους  λιμοκτονούντες  "ιθαγενείς".Οι  μαυραγορίτες του αύριο  έχουν ήδη στήσει τα  μαγαζιά τους  και με την μεταμφίεση του "σαράφη"  αγοράζουν  απο σήμερα  χρυσαφικά και κοσμήματα   πληρώνοντας προς το παρόν σε υποτιμημένο ευρώ.
Θα το ξαναπούμε για άλλη μιά φορά .
Η δραχμή ή τέλος πάντων  η  επιστροφή  μας σε εθνικό νόμισμα  δεν αποτελεί απο μόνη της  σωτηρία.,αν  δεν   συνδυαστεί με : 
1)Μονομερή  διαγραφή  όλου του χρέους ,το οποίο  δεν θα εξυπηρετηθεί ακόμα και αν  μας  επιτρέψουν να κόβουμε στο νομισματοκοπείο μας όσα μάρκα μπορούμε
2)Έξοδο απο την  ευρωζώνη  και την Ε.Ε  που με τους κανόνες  τους μας οδήγησαν σε αυτήν την οικονομική ασφυξία  αφού  μας απαγόρευαν  οποιανδήποτε  ωφέλιμη  γιατον τόπο  μας διακρατική συμφωνία
3)Εθνικοποίηση  όλων των ελληνικών τραπεζών . οι οποίες μέχρι σήμερα  δεν  λειτουργούν  ούτε  ως τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα , ούτε κάν  ως  σαράφικες επιχειρήσεις , αλλά ως  ένας   σωλήνας   ο οποίος απλώς μεταφέρει   με ρυθμιζόμενη  ροή το αίμα  των Ελλήνων  στις  δεξαμενές της ΕΚΤ  , του ΔΝΤ  και των άλλων  δεξαμενών  λίπους του συστήματος.
Αν δεν συμβούν  όλα τα παραπάνω , τότε  η δραχμή  απο  ζωγόνος  εθνική βιταμίνη  θα γίνει το  θανατηφόρο Zyclon B του ευρωατλαντικού θαλάμου αερίων , για την κατασκευή του οποίου  έχυσαν πολύ ιδρώτα (με το αζημίωτο)  οι ντόπιοι εργολαβοι  και υπεργολάβοι  της βουλής , των ΜΜΕ , των τραπεζών κλπ.
Πρέπει να γίνει σε όλους μας αντιληπτό ότι  δεν έχουμε  χρόνο.
Δεν  μπορούμε  να εθελοτυφλούμε ελπίζοντας   ότι ο  Παπαδήμος και η τρικομματικής στήριξης και διακομματικής ανοχής  κυβέρνησή του, θα  ενδιαφεθούν για την σωτηρία της χώρας μας.Το μόνο που τους ενδιαφέρει  είναι αφ΄ενός να τελειώσουν γρήγορα  την εργολαβία της  εθνικής μας καταστροφής και αφ΄ετέρου να έχουν διασφαλίσει  την σωτηρία των μελών  του  "συνεργείου" τους.
Είναι λοιπόν  προφανές ότι  η  μοναδική μας επιλογή  είναι ένας ειρηνικός  εθνικοπελευθερωτικός  αγώνας  ο οποίος  θα  π΄ρεπει να αρχίσει εδώ και τώρα.
Δεν  έχουμε τώρα την πολυτέλεια  για πολλές μεταξύ μας διαβουλεύσεις , ούτε και προλαβαίνουμε   να πολυεξετασουμε απο που βαστάει  η σκούφια του καθε ενός που  θα  συμμετάσχει σε αυτόν. Τώρα  πρέπει να  δώσουμε  τις απαραίτητες μάχες  και  χρειάζονται όλοι.
Ξέρω  ότι  ανάμεσά μας υπαρχουν αρκετοί   προβατόσχημοι λύκοι , πράκτορες, πεμπτοφαλαγγίτες, αριβιστές , τυχοδιώκτες  και προβοκάτορες.Όμως  εδώ που φτάσμαε  δεν  νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε   πίσω. Ή θα προχωρήσουμε  αντιστεκόμενοι  στα σχέδια  των ξένων και ντόπιων  "λυκόμορφων φορολογητών "  (όπως  έλεγε ο Άγιος Ευγένιος Γιαννούλης) και τοκογλύφων  τώρα  που μπορούμε , ή θα περιμένουμε  να δούμε  το  λέπίδι  του δημίου, όταν δηλαδή θα είναι αργά ,  για να σηκώσουμε κεφάλι.
 

VIDEO Η ΝΔ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ "ΛΟΥΖΕΤΑΙ" ΜΕ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ


Χθες όμως ο Γιάννης Βρούτσης και Ευρυπίδης Στυλιανίδης «τα άκουσαν» από τους κατοίκους της Νάξου, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με έντονες αποδοκιμασίες.Οι δύο βουλευτές βρέθηκαν στο νησί, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στην Πάρο και τη Νάξο, αυτό το σαββατοκύριακο. Όμως αιφνιδιάστηκαν όταν ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή των κατοίκων του νησιού που άρχισαν να τους βρίζουν ενώ πολιόρκησαν και το δημαρχείο επί δύο ώρες.


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ! ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ!!! .... ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΝΕΣΤΙΟΣ!!

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει νέα έκτακτη εισφορά «μόνιμου χαρακτήρα», παρόμοια με το χαράτσι της ΔΕΗ. Ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα και η σχετική εισήγηση θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του εθνικού φορολογικού 

συστήματος. Όπως γράφει σήμερα η «καθημερινή», το υπουργείο σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με βάση την αντικειμενική τους αξία. !