ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.11.10

Μόδα είναι θα περάσει

Όπως μας είπε ο τέως προστάτης μας, ο Χρυσοχοΐδης, η επιβάρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων είναι μια μόδα που πρέπει να αλλάξει.

Τελικά δεν πέσαμε θύματα μιας καταστροφικής πολιτικής αλλά μιας μόδας. Κουράγιο Έλληνες. Η μόδα αλλάζει κάθε σαιζόν. Οπότε του χρόνου θα μας πάρουν άλλα μοδάτα μέτρα.

Βέβαια η φετινή μόδα είχε τις δυσκολίες της. Με το ζόρι να βάλουμε τα δυο μας πόδια σε ένα παπούτσι. Και μάλιστα πέντε νούμερα μικρότερο.

Θα ήθελα να ήξερα ποιος είναι ο σχεδιαστής αυτής της μόδας. Να τον βάλω να φορέσει το παπούτσι με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες.

Είμαστε μια ανάσα από τις επαναληπτικές εκλογές και ο Γιωργάκης δεν έδωσε καμιά διακαναλική συνέντευξη. Κρίμα. Γιατί με την προηγούμενη το ΠΑΣΟΚ έχασε μόνο 10 μονάδες.

Βέβαια κατά το ΠΑΣΟΚ οι 10 μονάδες λιγότερο σημαίνουν νίκη και επιδοκιμασία της πολιτικής τους. Αναρωτιέται κανείς στις πόσες λιγότερες ποσοστιαίες μονάδες έρχεται η αποδοκιμασία;

Αλλά και ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης είναι χαρούμενος που μείωσε η ΝΔ τα ποσοστά της κατά 2 μονάδες. Όπως και να το κάνεις το 32% απέχει κατά πολύ από τα ποσοστά που είχε συνηθίσει με την Πολιτική Άνοιξη.

Λένε ότι ο Δημαράς θέλει να κάνει ένα νέο κόμμα. Το κόμμα του ΠΑΡΟΝΤΟΣ. Φαντάσου να είχε πει και όχι στο μνημόνιο. Δέκα κόμματα θα δημιουργούσε. Και λίγα λέω.

Είναι προφανώς της μόδας η δημιουργία νέων κομμάτων. Με παλιά υλικά όμως. Κόμμα ο Κουβέλης, κόμμα η Ντόρα, κόμμα ο Δημαράς…

Θα νομίζουν πως αν χωριστούν σε μικρές ομάδες θα καταφέρουν να μας μπερδέψουν.
Όπως η Ντόρα.

Που θα φτιάξει ένα νέο Νέο Κόμμα. Για να καλύψει το κενό ανάμεσα στην δεξιά και την δεξιά.

Εντάξει. Η ίδια ήταν πρωτοκλασάτη υπουργός στην κυβέρνηση Κωστάκη αλλά δεν είχε καμιά ευθύνη. Ταξίδευε και δεν καταλάβαινε τι γινόταν στην Ελλάδα. Δεν είχε χρόνο να διαβάσει και καμιά εφημερίδα… Δίκιο έχει.

Νέα και άφθαρτη. Με επίσης νέα και άφθαρτα πρόσωπα όπως ο Κιλτίδης και ο Μαρκογιαννάκης.

Εδώ και λίγο καιρό έχουν αρχίσει κάποιοι από την κυβέρνηση, όπως ο Πάγκαλος και ο Καστανίδης αλλά και τα παπαγαλάκια της προπαγάνδας να μιλάνε για επιμήκυνση του χρέους. Των 110 δις.

Βλέπουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει η Ελλάδα να είναι συνεπής με την συμφωνία. Δεν ξέρω τι στο διάολο οικονομολόγους έχει η κυβέρνηση ή η τρόικα αλλά και έναν μαθητή δημοτικού να ρωτούσες τον Μάιο που έγινε η συμφωνία θα σου έλεγε ότι τέτοια θαύματα ούτε ο Ιησούς δεν έκανε.

Εδώ δεν μπορούμε να μαζέψουμε 20-25 δις θα μπορέσουμε να μαζέψουμε τα 110 της τρόικας και τα 70 των περασμένων ετών;

Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τώρα κατάλαβαν ότι είναι αδύνατον αυτό.

Απλά βάζοντας σου το μαχαίρι στο λαιμό μπορούν πιο εύκολα να σου αδειάσουν την τσέπη.

Και φυσικά θα μας παρουσιάσουν ως μεγάλη επιτυχία την επιμήκυνση του χρέους. Όπως αργότερα και την ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη πτώχευση.

Μέχρι τότε οι Πυρήνες της Φωτιάς (;) θα στέλνουν πακέτα με τρακατρούκες και οι Πυρήνες της Πασοκικής τρόικας θα στέλνουν πακέτα με μέτρα.

Και όποιος αντέξει.

Τελικά στην δεύτερη Κυριακή ψηφίζουμε για το μνημόνιο, για τον Σγουρό ή για τον Καλλικράτη;

Τις μονές μέρες οι ψηφοφόροι δεν είναι αγέλη και δεν τους δίνουμε γραμμή και τις ζυγές μέρες είναι πρόβατα και τα καθοδηγούμε.

Το κακό είναι ότι τα πρόβατα πιστεύουν ότι είναι πολίτες και δεν αντιδρούν.

Θα καεί ο Ομέρ Πριόνης στο Καμίνι ή τα εναπομείναντα δέντρα θα μετακομίσουν σε άλλη πόλη μπας και σωθούν;

Κόκκινη γραμμή για τους μισθούς βάζει η κυβέρνηση. Οι μισθοί δεν θα μειωθούν. Απλά θα αναπροσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Στην ουσία θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα 700 ευρώ αλλά σε βάθος χρόνου.

Ας πούμε σε 2 μήνες αντί για κάθε μήνα. Επιμήκυνση των μισθών.
Μικρός Φωκίων

Ο Ιδιοκτήτης του Παρκινγκ της Κεντρικής Πλατείας Ιωαννίνων Ζητά από την Τροχαία, με έγγραφο του, να κόβει κλήσεις για να έχει πελατεία

Βρισκόμαστε στο 2007 και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Νίκος Γκόντας ετοιμάζετε να εγκαινιάσει το Ιδιωτικό  Παρκινγκ στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.
 
Ο επιχειρηματίας του Παρκινγκ φοβούμενος την αποδοκιμασία του κόσμου για τον τρόπο με τον οποίο πήρε την κατασκευή και λειτουργία του Παρκινγκ, απευθύνει έκκληση – Διαταγή στην τροχαία Ιωαννίνων που ορθά κοφτά λέει:
 
«Αρχίστε να κόβεται κλήσεις για παρκάρισμα ώστε να έχω πελατεία».
 
Αυτό το Δήμαρχο είχαμε στα Γιάννενα και αυτή είναι η Φίλοι του.
 
Αύριο καταδικάστε τους.
 
 

InEpirus

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ. ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός του μνημονίου και δύο υπουργοί του με δηλώσεις τους, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, παραποιούν σκοπίμως την λαϊκή ετυμηγορία, για το μνημόνιο. Παράλληλα κάποιοι άλλοι υπουργοί άρχισαν να ψελλίζουν αοριστίες και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, για το θέμα της μείωσης των μισθών κάτω από το όριο του κατωτάτου μισθού. Παρουσιάζουμε σήμερα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο ιός της Μαργαρίτας, με το μνημόνιο, για τις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα. Ιδού λοιπόν η αλήθεια για το τι πρόκειται να συμβεί από την επομένη Δευτέρα, αν οι Έλληνες πολίτες επιτρέψουν στην κυβέρνηση του μνημονίου να συνεχίσει το έργο της, ώστε να μην βρεθεί κάποιος να πει «δεν το ήξερα» :

Φ
 

Αυτό είναι το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας του 21ου αιώνα…

Ηττήθηκε ο “επικοινωνιολόγος” του Σημίτη…
Όταν η απουσιάζουν πολιτική πρόταση και ιδεολογία, μπαίνουν στο παιχνίδι οι αμόρφωτοι και απολιτικοποίητοι επιτήδειοι διαφημιστές του κακού καιρού...
Οι «ηγέτες» νομίζουν πως μπορούν να κρύψουν τη γύμνια τους και μέσω αποτυχημένων πλασιέ, κονσέρβες που έχουν λήξει, προσπαθούν να πουλήσουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, για να καλύψουν την πολιτική τους ανικανότητα...
Αυτό είναι το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας του 21ου αιώνα…

Πακιστανοί : "εμείς στηρίζουμε τον Καμίνη στις 14, και αυτός θα στηρίξει μετά εμάς"

Αυτη η αφισα κυκλοφορει πολυ τελευταια στους δρομους της Αθηνας.Η γλώσσα είναι η Πακιστανική και λέει "εμείς στηρίζουμε τον Καμίνη στις 14, και αυτός θα στηρίξει μετά εμάς".Τα συμπεράσματα δικά σας! αναγνωστρια

 mygreek

Με υπογραφή…Μπους!

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΘΑ μιλήσουμε σκληρά για τον Μπους. Όσο σκληρές και οι βόμβες του «αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως» και με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ για άλλοθι. Και, βέβαια, ο «εξελιγμένος» καουμπόι δεν εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Μια συνέχεια είναι και στα χέρια του στριφογύριζε τρελά ο πλανήτης. Σαν να’ χε πιει το ίδιο κρασί με τον τέως αλκοολικό, που δεν του έφραξαν το δρόμο. Κανένας και καμιά δύναμη. Κι ήταν τόσο εύκολο να «κυβερνάς» τον κόσμο…
ΔΕΝ ήξερε τι έκανε; Του φέρνανε χαρτιά να υπογράψει κι ήταν αγράμματος; Αδιάφορος ήταν, μειωμένης αντιλήψεως άτομο και τον μεταχειρίστηκαν. Το κατεστημένο, με τους κρυφούς και φανερούς δημιουργούς του. Κι όταν «χρειάστηκε» να χτυπήσουν τους Δίδυμους Πύργους (2001) και μ’ αυτό το πρόσχημα να εισβάλουν στο Αφγανιστάν τον επόμενο μήνα, τον έστειλαν μια βόλτα να πάρει αέρα. Μη δει και καταλάβει. Μη συγκινηθεί(;!) και αποκαλυφθεί αυτός και η αλήθεια. Μετά 2 χρόνια, βομβάρδισαν (με τον συνεταίρο του) το Ιράκ γιατί «έκρυβε όπλα μαζικής καταστροφής», για να το αναιρέσει αργότερα κι όταν ο «πόλεμος» τέλειωσε.
ΣΗΜΕΡΑ γράφει (και αυτός) βιβλία. Στ’ αχνάρια του Μπλερ και, παραπέρα, του Κλίντον και του Γκορμπατσώφ. Έτσι κάνουν οι…πατριώτες. Οι «πρόεδροι» που «δεν βλέπουν τα ραδίκια κ.λπ.», με μια σφαίρα στο σβέρκο. Τους πετάνε σε μιαν ακρογιαλιά για διακοπές, αφού τους έχουν ξεζουμίσει. Με τα έγγραφα και τα στοιχεία που θα χρειαστούν για τα απομνημονεύματά τους περασμένα από χοντρά, ψιλά και μέτρια φίλτρα. Ό,τι κατακράτησαν τα φίλτρα βρίσκονται καταχωνιασμένα στους μυστικούς φωριαμούς της CIA, περιμένοντας τον ιστορικό του μέλλοντος και της ιστορίας των ΗΠΑ, που κι αυτός θα’ ναι…αμερικανός. Οι παραπάνω «χρησιμοποιημένοι» πρόεδροι ανοίγουν το ντοσιέ με τις εντολές για τον βηματισμό τους. Θα δώσουν διαλέξεις σε στημένο ακροατήριο, θα υπογράψουν βιβλία και οι κάμερες θα ταξιδέψουν την…αθωότητά τους σε κάθε γωνιά της γης. Θα διαλαλήσουν τα «έργα» τους, θα καθαρίσουν για την τιμή της Αμερικής των ΗΠΑ.
ΟΙ βόμβες που έσκασαν αναγομώνονται, τα θύματα περιμένουν. Θα’ ναι το Ιράν του (αμερικανοσπουδαγμένου) Προέδρου του σε ρόλο Σαντάμ Χουσεΐν; Θα’ ναι κάποιος «ατίθασος» λαός στην άλλη άκρη της γης; Θα τον προλάβουν οι (ΝΑΤΟικές) βόμβες-τρέχουν ταχύτερα.
ΣΤΟ μεταξύ, τα μαστόρια περιποιούνται το πιθηκίσιο πρόσωπο του κ. Μπους. Μας το περνούν για ανθρώπινο και υπεράνω υποψίας, άσχετο με εκείνο εγκληματιών πολέμου. Βοηθάει και ο ίδιος, με τις (ελεγχόμενες) αποκαλύψεις του. Ομολογεί πως υπέγραψε τη χρήση της…υπτιοσανίδας που «έσωσε ανθρώπινες ζωές από τρομοκράτες», υπογράφει και το βιβλίο του. Στην «έδρα» (Λονδίνο) του συνεταίρου του (Τόνι Μπλερ). Ωστόσο, αποκρύπτει πως οι βασανιζόμενοι είναι κρατούμενοι, σιδηροδέσμιοι και απλά ύποπτοι. Και, βέβαια, ξέρουμε τι πάει να πει ύποπτος για τις μυστικές τους υπηρεσίες. Να (κατα)δικαστεί ο κ. Μπους, είπατε; Και ποιος θα βρεθεί να τον (τους) δικάσει;
*Υπτιοσανίδα: Εργαλείο βασανισμού. Ξαπλώνουν το θύμα πάνω της και ρίχνουν συνέχεια νερό στο πρόσωπο. Το αίσθημα πνιγμού το(ν) «τρελαίνει».

Τι "παιδί" αυτός ο Παπατόλιας!!!

Απίστευτο. Ο κ. Παπατόλιας, την ώρα που πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και τους στόχους που χάνονται, την ώρα που ανακοινώνεται ότι η Θεσσαλία είναι θύλακας ανεργίας, η οποία αυξήθηκε κατά 4,5%, στήνει τηλεοπτικούς μονολόγους – παρωδίες – καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δημοκρατίας και ισονομίας μετατρέποντας ακόμα και το νόμο Ραγκούση σε κουρελόχαρτο. Ο πανικός τελικά είναι κακός σύμβουλος.

Νίκος Αμβροσιάτος

Τα ναζιστικά γουρούνια Ισραήλ διασκεδάζουν με τις κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων - The Nazi pigs of israel having fun with the demolition of Palestinian homes – Ι maiali nazistι israeliani si divertono con la demolizione delle case dei Palestinesi


GAZA-Israelis soldiers celebrating the destruction of houses
Ανέβηκε απÏ� kasman1. - Νέα video που σας ενδιαφέρουν.
sibilla

Ψηφίστε Καμίνη να βγει η αστυνομία στους δρόμους!

Ο Μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ ζει τις παλιές καλές ημέρες
Το ΠΑΣΟΚ έχει ως πρωταρχικό του στόχο την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη γιατί πιστεύουν πως έτσι θα κλέψουν τις εντυπώσεις και αυτό θα οδηγήσει σε λευκή επιταγή για αυτά που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές.
Αυτό έχει οδηγήσει τον κομματικό μηχανισμό του, σε πολλές περιπτώσεις να θυμίζει τις παλιές καλές εποχές που η προπαγάνδα ήταν το Α και το Ω.
Τρανό παράδειγμα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας. Ήδη από την Τετάρτη στην Πλατεία Κολιάτσου και συγκεκριμένα στην λαϊκή αγορά 5-6 άτομα με μια ντουντούκα φώναζαν επί λέξη: “Ο Κακλαμάνης είναι παρελθόν. Ψηφίστε Γ. Καμίνη για να βγει η αστυνομία στους δρόμους. Για να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι στο σπίτι σας“. Οι ίδιοι άνθρωποι διέρρεαν στους κατοίκους πως την εβδομάδα που μας έρχεται έχουν κανονιστεί προσευχές μουσουλμάνων στις πλατείες τους. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την Πέμπτη και σήμερα σε άλλες γειτονιές (πλ.Αττικής κ.α). Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να τα παίζει όλα για όλα και μην σας φανεί παράξενο αν επιχειρηθεί καμία επιχείρηση ευρύτερης προπαγάνδας την τελευταία στιγμή είτε μέσω των δικών του καναλιών, είτε μέσω καλοθελητών. Ο Λαλιώτης έχει αφήσει το στίγμα και στο κίνημα υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να τον ξεπεράσουν.
Το ότι θα την βγάλει την αστυνομία στον δρόμο ο φασίστας Καμίνης, είναι σίγουρο… Ενάντια στους κατοίκους της βέβαια! Αφού ο άνθρωπος το δήλωσε ξεκάθαρα: «Αντιδρά ο τοπικός πληθυσμός.. Δεν μπορούμε να ζούμε όμως συνέχεια με την απειλή των τοπικών πληθυσμών…!!!»
Για να δείτε πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν οι τοπικοί πληθυσμοί, δείτε το τέλος του βίντεο:


olympia

12.11.10

Είστε Ελληνες. Εμείς στην Αργεντινή έχουμε μόνο δύο αιώνες ιστορίας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμη της ιστορίας της!!!


Αργεντινός Οικονομολόγος Καθηγητής Πανεπιστημίου: Απαλλαγείτε από τους τοκογλύφους!Συνομιλώντας με τον μελετητή της κρίσης της Αργεντινής, οικονομολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες, Κλαούντιο Κατς, αποκομίζει κανείς την πεποίθηση ότι υπάρχει ζωή μετά τον (οικονομικό) θάνατο.
Ο Κατς ήρθε στην Αθήνα της μιζέριας, της οικονομικής ασφυξίας και της αυτομαστίγωσης για να μας θυμίσει ότι όσα ζούμε, τα έζησαν κι άλλοι. Και επιβίωσαν....
Ότι μπορούμε να βγούμε από το τέλμα πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε.
Οτι η οικονομία της Αργεντινής είδε άσπρη μέρα μόνον όταν σταμάτησε να κάνει ό,τι της ζητούσαν οι πιστωτές.Όπως η Ελλάδα σήμερα, έτσι και η Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όφειλε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει.
«Δεν έχετε να πληρώσετε; Δώστε μας τα πετρέλαια. Πουλήστε τις τηλεπικοινωνίες, την ύδρευση, τις αερογραμμές, τη συγκοινωνία, το φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση Μένεμ τούς τα έδωσε όλα. Και βρέθηκε η Αργεντινή στην παράδοξη κατάσταση να έχει πουλήσει τα πάντα και το χρέος της να αυξάνεται αντί να μειώνεται» λέει, χειρονομώντας ζωηρά.
«Μας έστυψαν όσο μπορούσαν, το ίδιο κάνουν τώρα μ’ εσάς. Ηξεραν ότι η αποπληρωμή είναι αδύνατη, αλλά η στρατηγική τους ήταν μη σκέφτεστε, δώστε».Ο Kατς είναι οικονομολόγος, αλλά θεωρεί ότι σε προβλήματα όπως αυτά, τον πρώτο λόγο έχει η πολιτική. «Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό», επισημαίνει. «Πρέπει πρώτα να ληφθεί μια θεμελιώδης πολιτική απόφαση και εν συνεχεία υπάρχουν δύο – τρεις εναλλακτικές λύσεις στο πεδίο της οικονομίας».Η απόφαση αυτή είναι ότι η χώρα σταματά να εξοφλεί τους διεθνείς πιστωτές, είτε προχωρώντας σε στάση πληρωμών, όπως η Αργεντινή, είτε αρχίζοντας λογιστικό έλεγχο του χρέους, όπως το Εκουαδόρ.
«Το Εκουαδόρ δημιούργησε διεθνή επιτροπή ειδικών που προχώρησε σε λογιστικό έλεγχο του χρέους και κατέληξε ότι το πραγματικό χρέος ήταν μικρότερο από το ονομαστικό χρέος», υπογραμμίζει.
Ρωτώ πόσο επίπονη ήταν η στάση πληρωμών για την Αργεντινή. «Εκμεταλλευθήκαμε την περίοδο 2002-2005 για την οξυγόνωση της οικονομίας», απαντά.
«Είχαμε χρήματα για τα λογικά πράγματα, για μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, για κάποιες επενδύσεις».Το λάθος της Αργεντινής είναι ότι περίμενε έως ότου χρεοκοπήσει, δεν προχώρησε στη στάση πληρωμών οργανωμένα και συντεταγμένα.
«Το πρώτο και κύριο πράγμα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει θα ήταν να αναλάβει έγκαιρα η κυβέρνηση τον πλήρη έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Δεν μιλώ για εθνικοποίηση, μιλώ για προσωρινό πλήρη έλεγχο. Αυτό θα εμπόδιζε τη μαζική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, που δημιούργησε πολλά προβλήματα», λέει.
«Για να διαπραγματευθεί όμως μια κυβέρνηση με τις τράπεζες σε μια τέτοια στιγμή, πρέπει να βάλει στο τραπέζι το διάταγμα της εθνικοποίησής τους, ως απειλή, προκειμένου αυτές να συμφωνήσουν να δώσουν προσωρινά τον έλεγχο».Ενώ η στάση πληρωμών ήταν αναπόφευκτη, η κυβέρνηση της Αργεντινής έκανε τα πάντα για να την αποτρέψει , περιλαμβανομένης της δέσμευσης των καταθέσεων της μεσαίας τάξης προκειμένου να πληρωθούν οι πιστωτές.
«Αυτό ήταν το μοιραίο τους λάθος, καθώς η μεσαία τάξη ενώθηκε με τους φτωχούς που είχαν αρχίσει πραγματικά να πεινάνε», λέει. Δέκα μήνες διαδηλώσεων κορυφώθηκαν στην εξέγερση της 19ης και 20ής Δεκεμβρίου 2001, που υποχρέωσε τον πρόεδρο Ντε λα Ρούα να φύγει με ελικόπτερο από το πολιορκούμενο προεδρικό μέγαρο και τον διάδοχό του να κηρύξει στάση πληρωμών και να αποσυνδέσει το πέσο από το δολάριο.
Ελεγχος του ευρώ «Καμία κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της κάτι τέτοιο, πρέπει να υποχρεωθεί από κάτω», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι απαιτείται και εθνικός έλεγχος της νομισματικής πολιτικής. «Συνειδητοποιείτε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ;» ερωτώ.
«Μπορείτε να αποφασίσετε να μείνετε στο ευρώ, να φύγετε ή να επιλέξετε μια μέση λύση. Πρώτα οι Ελληνες θα αναλάβουν τον έλεγχο του νομίσματος που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Μετά απ’ αυτό, θα μπορέσετε να συζητήσετε για το μέλλον του ευρώ με άλλους όρους».Και η άποψή του για τις τρομακτικές αντιδράσεις που θα προέκυπταν; «Αυτή είναι η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού. Ότι είστε φτωχοί και εκείνοι έχουν όλη την εξουσία.
Ότι εσείς δεν έχετε τίποτα και εκείνοι τα έχουν όλα. Ότι είστε ανάξιοι, διεφθαρμένοι και λοιπά. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε τη δύναμή σας και μετά να συζητήσετε μαζί τους με σωστούς όρους. Το μυστικό στην πολιτική διαμάχη είναι να ξέρεις ποιες είναι οι δυνάμεις σου».
Ο Κατς τονίζει ότι η οικονομική διαφορά ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η διαφορά ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Αργεντινή, τη Βολιβία ή το Εκουαδόρ.
«Όμως, όλες αυτές οι μικρές χώρες μπόρεσαν να διαπραγματευθούν με τη μεγάλη δύναμη. Στη Λατινική Αμερική δεν επαναλαμβάνουμε ό,τι λένε οι νεοφιλελεύθεροι. Είστε Ελληνες», λέει και δείχνει με πάθος την γκραβούρα του Παρθενώνα, που συμπτωματικά κρέμεται πάνω από το τραπέζι μας. Εμείς στην Αργεντινή έχουμε μόνο δύο αιώνες ιστορίας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμη της ιστορίας της.

Τι σχέση έχει ο Ψωμιάδης με το 11888 ;


Το 2002 εκλέχτηκε 1ος
Το 2006 εκλέχτηκε 1ος
Επί 8 χρόνια στη Νομαρχία
Έκανε 125 σχολειά, δηλαδή 1+2+5=8
350 αθλητικά έργα, δηλαδή 3+5=8
Σύνολο: 11888
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ.
ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...
Του Κωνσταντινου Zουλα

Παρά το σιωπητήριο που κήρυξε προχθές το Μαξίμου προκειμένου να πάψει η ομφαλοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, δεν έλειψαν και χθες οι -σαφώς λιγότερες από ό, τι τις δύο προηγούμενες ημέρες, πάντως- παραφωνίες στελεχών, και ας μένουν μόνον τρεις ημέρες για τη δεύτερη μάχη των εκλογών. Χαρακτηριστικότερη ήταν αυτή του κ. Δημ. Ρέππα, ο οποίος όχι μόνον δεν δήλωσε ικανοποιημένος από το μήνυμα της κάλπης, αλλά παραδέχθηκε δημοσίως ότι αν κάτι συνέτεινε στη δυσμενή κυβερνητική επίδοση ήταν ο απολογισμός του υπουργείου Οικονομικών, καρφώνοντας, έτσι, και εκείνος τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά την κ. Λ. Κατσέλη. «Εχουμε υστέρηση εσόδων και πρέπει να βελτιώσουμε την επίδοσή μας» είπε (στον 9,84) και αφού απέδωσε το πρόβλημα όχι μόνον στη βούληση της κυβέρνησης αλλά και στην αποτελεσματικότητα του μηχανισμού διοίκησης πρόσθεσε με τη γνωστή του γλαφυρότητα: «Εκεί πράγματι μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχουμε πετύχει τα θαυμαστά αποτελέσματα τα οποία πρέπει να πετύχουμε κάποια στιγμή για να αγγίξουμε και τους στόχους μας...».
Σημειωτέον, δε, ότι ο υπουργός Υποδομών εμμέσως επανέφερε στο προσκήνιο και το σενάριο των πρόωρων εκλογών. «Πολιτικό συμπέρασμα με έναν τρόπο που είναι ασφαλής μπορεί να εξαχθεί μόνο μέσω των βουλευτικών εκλογών» υποστήριξε, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, υποτιμώντας προκαταβολικά τα όποια πολιτικά μηνυματα προκύψουν την προσεχή Κυριακή.
«Δεν είναι ώρα κριτικής και είναι απαράδεκτο αν υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που επιτίθενται σε άλλους» σχολίαζε (στο Βήμα fm) ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, σαν να απαντούσε χωρίς να το γνωρίζει στον κ. Ρέππα. Η δε κ. Εύα Χριστοφιλοπούλου με συνέντευξή της (ράδιο 9) υπερθεμάτιζε: «Είμαστε μέσα στη μάχη και δεν είναι ώρα να πούμε πού πήγαμε καλά και πού όχι». Η υφυπουργός Παιδείας ωστόσο προεξοφλώντας εν τη ρύμη του λόγου της ένα (ακόμη) κακό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε αυτό ακριβώς που είχε ήδη ζητήσει από την Κυριακή ο κ. Π. Μπεγλίτης: «Από Δευτέρα πρέπει να γίνει αξιολόγηση και βεβαίως να αποδοθούν ευθυνες» είπε, φωτογραφίζοντας πρωτίστως το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού...
Σημειώνεται ότι οι δημόσιες αυτές αυτοκριτικές αναφορές πρέπει να εκληφθούν ως ασήμαντες μπροστά σε έναν πρωτοφανή ενδοκυβερνητικό πόλεμο που βρίσκεται υπογείως τα τελευταία 24ωρα σε εξέλιξη. Ακόμη και πρωτοκλασάτα στελέχη απειλούν πλέον να διαφοροποιηθούν δημοσίως τη Δευτέρα από τον στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Παπανδρέου προδικάζοντας ότι θα είναι ακόμη χειρότερα για το ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα, ενώ οι άνθρωποι του προέδρου απαντούν ότι σε περίπτωση ήττας σε συγκεκριμένες περιφέρειες και δήμους θα αποδώσουν ευθύνες ακόμη και σε υπουργούς, που όχι μόνον δεν στήριξαν αλλά και υπονόμευσαν τους πράσινους υποψηφίους.


http://www.kathimerini.gr/


parembasis

Από τη μια “πτωχεύουμε” κι απ΄την άλλη συζητάμε για…φρεγάτες! – Η πολιτική αλητεία στα ύψη …

Για Παρίσι ταξιδεύει την ερχόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και χθες είχε σύσκεψη με τον υπουργό Επικρατείας και Επενδύσεων Χάρη Παμπούκη και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι τρεις τους,εν όψει του πρωθυπουργικού ταξιδιού στη Γαλλία και της συνάντησης που θα έχει ο κ.Παπανδρέου με το Νικολά Σαρκοζί,λέγεται ότι (ξανα)συζήτησαν το πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων έως έξι φρεγατών από τους Γάλλους,για το οποίο πιέζει ο Νικολά Σαρκοζί.

Είναι δυνατόν θα αναρωτηθείτε την ίδια στιγμή που νέα σκληρά μέτρα κατά των νοικοκυριών είναι όπως όλα δείχνουν έτοιμα να ανακοινωθούν,την ίδια ώρα που όλοι πλέον συζητούν ανοιχτά της «αναδιάρθρωση του χρέους» μας ,συζητάμε για την προώθηση ενός εξοπλιστικού προγράμματος μαμούθ που όπως λένε οι εκτιμήσεις θα μας κοστίσει από  …….. 4 έως 6 δις ευρώ!!! Αν πρέπει οπωσδήποτε να συζητηθεί η προμήθεια οπλικών συστημάτων που πραγματικά είναι απαραίτητα για την επιχειρησιακή λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων,ασφαλώς και πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση και αν χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις. Όμως την ώρα που τα Γενικά Επιτελεία «εκλιπαρούν» για την αγορά ανταλλακτικών ώστε να δουλέψουν τα οπλικά συστήματα που ήδη έχουμε αγοράσει σε πολύ υψηλές τιμές σε κάποιες περιπτώσεις,είναι λογικό να γίνονται έστω θεωρητικές συζητήσεις για εξοπλιστικά προγράμματα τόσων δις και μάλιστα αμφιβόλου αναγκαιότητας και χρησιμότητας; Δεν παριστάνουμε τους ναυάρχους και τους ειδικούς.
Μεταφέρουμε τους προβληματισμούς ανθρώπων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες του ΠΝ και έχουν εκφράσει δημοσίως τον προβληματισμό τους για την αναγκαιότητα της ναυπήγης των συγκεκριμένων φρεγατών.
Πρώτος απ΄ όλους ο ναύαρχος Νίκος Παππάς. Εμβληματική φυσιογνωμία του ΠΝ,ο ναύαρχος με επιστολές του έχει εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του.Γράφει ο επίτιμος Α/ΓΕΝ:
Με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις περί προσκτήσεως για το Πολεμικό μας Ναυτικό (Π.Ν.) 6 νέων φρεγατών τύπου Fremm, εκτοπίσματος καθεμιάς 6.000 τόνων, που ήδη ναυπηγούνται από και για το γαλλικό και ιταλικό ναυτικό, έναντι αρχικής δαπάνης 2,4 δισ. ευρώ, η οποία μέχρι την παράδοση των πλοίων θα αυξηθεί σημαντικά, θα είναι ίσως χρήσιμη η ακόλουθη παρουσίαση ορισμένων συναφών εμπειριών, που απέκτησα κατά τη σχεδόν σαραντάχρονη υπηρεσία μου σε καίριες θέσεις στο Π.Ν.

Είναι γνωστό ότι η ολική τιμή για την πρόσκτηση ενός μάχιμου πλοίου είναι περίπου ανάλογη προς το εκτόπισμά του. Ετσι τα πλοία που επιλέγονται, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες των θαλασσών όπου κυρίως θα επιχειρούν και τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν.

Είναι επίσης προφανές ότι το κόστος για τη λειτουργία και συντήρηση του μεγάλου πλοίου είναι ανάλογα πολύ υψηλότερο. Είναι ακόμη καταφανές ότι ένα μεγάλο πολεμικό πλοίο αποτελεί στόχο μεγάλης αξίας (high value target) και η κατά προτεραιότητα στοχοποίησή του και η πιθανή απώλειά του θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για το Π.Ν., του οποίου το θέατρο επιχειρήσεων είναι κυρίως η περιορισμένη, αλλά άκρως επικίνδυνη περιοχή του Αιγαίου.
Στο Π.Ν. παρά το ότι η κυρίαρχη περιοχή άμυνας είναι το Αιγαίο, επικρατεί από παλαιά, κακώς κατά την κρίση και εμπειρία μου, η προτίμηση σε μεγάλα πλοία, που έχουν και μεγάλες απαιτήσεις και επιβαρύνσεις κάθε είδους. Ενδεικτική είναι η μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο απόκτηση του εκτοπίσματος 10.000 τόνων καταδρομικού «Ελλη», που πήραμε στο πλαίσιο ιταλικών επανορθώσεων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε μόνο για μεταφορές αρχηγών κρατών, που επισκέπτονται επίσημα την Ελλάδα.
Στα τέλη του 1970, η ηγεσία του Π.Ν. επιθυμούσε την πρόσκτηση φρεγατών εκτοπίσματος 3.600 τόνων που κατασκευάζοντο στην Ολλανδία για το ολλανδικό ναυτικό, το οποίο είχε οικονομικά συμφέροντα μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό και ήθελε να τα διασφαλίσει. Τότε, ως διοικητής αντιτορπιλικών που ήμουν, κλήθηκα από τον ΥΠΕΘΑ, αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ, μαζί με τους ανώτερους αξιωματικούς διοικητές των άλλων στολίσκων του Π.Ν., για να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας, παρουσία του Α/ΓΕΝ και επιτελών του. Ως αρχαιότερος διοικητής μίλησα εκ μέρους και των άλλων διοικητών και ανέπτυξα πολλά βάσιμα επιχειρήματα για τα πλεονεκτήματα των μικρότερου εκτοπίσματος φρεγατών, κατάλληλων για το Αιγαίο, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.
Το 1983, όταν ήμουν Α/ΓΕΝ ανατέθηκε στη Ναυπηγηκή Σχολή του ΕΜΠ η συγκριτική μελέτη συμπεριφοράς στο Αιγαίο τής τότε νεότευκτης ολλανδικής κατασκευής φρεγάτας «Λήμνος», εκτοπίσματος 3.600 τόνων και ενός παλαιού αντιτορπιλικού συνοδείας τύπου «Αετός», αμερικανικής κατασκευής του 1944, που είχε το περίπου μισό εκτόπισμα. Συμπέρασμα της μελέτης ήταν η διπλάσιου εκτοπίσματος φρεγάτα «Λήμνος», ήταν επιχειρησιακά μόλις 7,5% πιο αξιοποιήσιμη υπό τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, που συνήθως επικρατούν στο Αιγαίο, από το περίπου μισού εκτοπίσματος αντιτορπιλικό «Αετός».
Συμπερασματικά και για πολλούς ακόμη σοβαρούς λόγους, που δεν συνιστάται να αναλύσω και να επεκταθώ εδώ, το Π.Ν. πρέπει να προτιμάει φρεγάτες κατάλληλες κυρίως για το Αιγαίο, εκτοπίσματος περίπου 1.800 τόνων, που να διαθέτουν πλήρη, σύγχρονη αντιαεροπορική και αντιβληματική αυτοάμυνα”.
Ο επίτιμος Α/ΓΕΝ δεν είναι μόνος του. Και δεύτερος ναύαρχος θέτει τα ίδια ερωτήματα. Ο Γ.Ντουνιαδάκης επισημαίνει ότι τέτοιου είδους πλοία μπορεί να εξυπηρετούν νατοϊκές ανάγκες,όχι όμως το ελληνικό ΠΝ:
«Ο Ναύαρχος παραθέτει την εμπειρία του από την περίοδο, που σχεδιαζόταν η πρόσκτηση των ολλανδικών φρεγατών (τύπου S) που, ας σημειωθεί, ήδη αποτελούν τον κορμό του ελληνικού στόλου. Με βάση μελέτη του ΕΜΠ εκείνης της εποχής, γράφει ο Ναύαρχος Παπάς, οι φρεγάτες αυτές των 3500 τόνων ήταν μόλις κατά 7,5% περισσότερο αξιοποιήσιμες στο Αιγαίο από σκάφη του μισού περίπου εκτοπίσματος 1800 τόνων. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι και άλλες φορές προ 20ετίας «φίλοι και σύμμαχοι» προσπάθησαν να μας «χορηγήσουν» άλλα μεγαθήρια, που με την σοβαρή αντίδραση φωτισμένων αξιωματικών του ΠΝ αποκλείστηκαν. Στην επιστολή ακόμη τονίζεται το προφανές, ότι μαζί με το εκτόπισμα των σκαφών πάει και το κόστος απόκτησης και διατήρησης τους.
Επίσης ο Ναύαρχος παραθέτει και την πολύ σημαντική γνώμη του, σχετικά με την επιχειρησιακή αξιοποίηση πλοίων τέτοιου μεγέθους, σημειώνοντας για τις ολλανδικές φρεγάτες, ότι η χώρα που τις κατασκεύασε είχε κτίσεις μακρινές στους ωκεανούς, τις οποίες ήθελε να διασφαλίσει και ότι σε μια ενδεχόμενη σύρραξη στο Αιγαίο η χώρα θα διακινδυνεύσει πολλά παρατάσσοντας «στόχους υψηλής αξίας» (6000 τόνων), που πλην όμως δεν θα έχουν πλήρως αξιοποιηθεί!
Τα λέει πολύ καλά ο κος Αρχηγός! Εμείς τι άλλο να πούμε; Να πούμε ότι τα σκάφη αυτά θα τα έχομε αποκτήσει, στελεχώσει, συντηρήσει, μόνο και μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και τα συμφέροντα των κυρίαρχων χωρών στις λυκοσυμμαχίες αυτές;»
Το άλλοθι της «πολιτικής-διπλωματικής» αναγκαιότητας για αγορές εξοπλισμών μπορεί σε άλλες εποχές –και πρόσφατες- να «πέρναγε» ως επιχείρημα. Όχι όμως σήμερα. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτό το επιχείρημα ότι πρέπει να «αγοράσουμε φρεγάτες για να είμαστε …ευπαρουσίαστοι στις νατοϊκές αποστολές». Όχι δεν κάνουμε μαύρο χιούρορ. Έχει ακουστεί στα σοβαρά αυτό το «επιχείρημα»!

πηγή

ΝΟΘΕΙΑ

Κάποιον που βλέποντας τον τίτλο περίμενε να βρει ένα κομματόσκυλο που θα ορύεται οργισμένος επειδή οι κακοί αντίπαλοι δεν άφησαν τον εκλεκτό του να εκλεγεί, δε θα τον κακολογίσουμε. Έτσι έμαθε τόσα χρόνια να σκέφτεται.

Σφήνα ερμηνευτικού λεξικού...
ωρύομαι: ουρλιάζω (εκ του ωρυγή=ουρλιαχτό). Ίδιον κομματόσκυλων, καθώς και φανατικών αριστεροδεξιών και ποδοσφαιρόφιλων. Τέλος, όποιος ωρύεται... ορίεται, δηλαδή βρίσκεται στα όριά του. Αλλά αυτή η λέξη δεν υπάρχει.

Υπάρχει όμως κάτι άλλο...
Τα κομματόσκυλα και μη κομματόσκυλα που χρησιμοποιούνται στις κάθε είδους εκλογές ως εκλογικοί αντιπρόσωποι, νοθεύουν συστηματικά. Όχι κρυφά ο ένας από τον άλλο. Όχι. Όλοι οι "δημοκράτες" παρεΐτσα, μόλις αρχίσει η καταμέτρηση σταυρώνουν τους υποψήφιους της αρεσκείας τους στα ψηφοδέλτια που χωρούν επιπλέον σταυρούς. Μάλιστα η σταυρονοθεία γίνεται συστηματικά από... πάντα. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γιατί γίνεται τόσο απροκάλυπτα...

Ξου Ρωμιοσύνη ανάβαθη που ρεύεσαι σαπίλα! 

Κι εσύ λαέ κουρασμένε μην ξεχνάς το τηλεκοντρόλ..

Δημήτρης Γιαννακόπουλος, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία
 
Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Κ. Καραμανλής δήλωσε κουρασμένος στον Χατζηνικολάου και αποχώρησε από τον πρωθυπουργικό θώκο. Το ίδιο αίσθημα κοπώσεως βασανίζει και τον φίλο μου τον Γρηγόρη, αν και φαινομενικά μοιάζει να προέρχεται από άλλα αίτια.
Τούτος αποφάσισε να απέχει από τις εκλογές γενικώς, διότι κουράστηκε να ψηφίζει και να βλέπει ότι η ψήφος του δεν είναι ικανή να βελτιώσει τη ζωή του. Στην πραγματικότητα όμως ο Γρηγόρης, όπως και ο Κώστας παλαιότερα, ταλαιπωρείται από την απεικόνιση της οικονομικής καταστάσεως μέσω της τηλεοράσεως. Ξέρεις τι είναι κάθε βράδυ να ακούς για μέτρα και κόντρα μέτρα λιτότητας και να βλέπεις τον πρωθυπουργό αποφασισμένο να σου ..αλλάξει τα φώτα, καθώς έχει λάβει εντολή από την τρόικα να τα αλλάξει όλα, τα οποία θα άλλαζε αλλιώς αν η ζωή τα  φερνε αλλιώς ! Ταλαιπωρείται η ψυχή σου, κλονίζεται η πίστη στον εαυτό σου και στον συνάνθρωπο, καθώς η πίστη σου στους πολιτικούς έχει μάλλον εδώ και πολλά χρόνια κλονιστεί. Ο Κώστας μάλιστα δεχόταν διπλό κτύπημα. Το μεσημέρι του λέγανε τι μέτρα όφειλε να λάβει και το βράδυ από τα κανάλια, τι θα πάθαινε αν τα ελάμβανε. Συνήθως μάλιστα του τα λέγανε οι ίδιοι και το μεσημέρι και το βράδυ. Ζωντανό πτώμα είχε καταντήσει ο άνθρωπος.
Να σκεφτείτε, ο Γιώργος Παπανδρέου τις ώρες των «δελτίων» και γενικότερα των ενημερωτικών εκπομπών, δεν παρακολουθεί τηλεόραση. Του το έχει απαγορεύσει ο θεράπων επικοινωνιολόγος του. Προτιμά ή να κάνει δηλώσεις ή να κάνει διαλογισμό, οραματιζόμενος την παγκόσμια διακυβέρνηση, ως την νιρβάνα του σύμπαντος, σύμφωνα με το κινεζικό δόγμα All-Under-Heaven (tianxia). Αυτά που διαβάζει την επομένη ημέρα απευθυνόμενος στο ημεδαπό κοινό ή στην διεθνή κοινή γνώμη, είναι προφανώς το αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της ψυχοσωματικής και πνευματικής άσκησης. Δεν εξηγείται αλλιώς το υπερβατικό της υπόθεσης και η φρεσκάδα του πρωθυπουργού μας.
Μέχρι εδώ όμως τα χωρατά. Ο Γρηγόρης είναι κουρασμένος διότι τον ταλαιπώρησε η χρόνια έλλειψη πολιτικής στην χώρα μας, που υποκαταστάθηκε, από τις αρχές του 1990, από την τηλεπολιτική. Αυτή η μορφή τηλεοπτικής αναπαράστασης των εξουσιαστικών σχέσεων, παθητικοποίησε το εκλογικό σώμα και οδήγησε στην απάθεια ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού. Ιδιαίτερα εκείνους που δεν είχαν συμμετοχή στην κοινωνία των πολιτών. Μάλιστα, με τον καιρό το φαινόμενο επεκτάθηκε σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής έκφρασης στην κοινωνία, προσδίδοντας στην πολιτική δράση χαρακτηριστικά μετα-τηλεπολιτικής. Ο πολιτικός λόγος, δηλαδή, ξεκίνησε να δομείται αποκλειστικά με τηλεοπτικούς όρους, ασχέτως πού εκφραζόταν, τι μέσα χρησιμοποιούσε και σε ποιο ιδιαίτερο κοινό απευθυνόταν. Το φαινόμενο αυτό αποκαλείται αμερικανοποίηση της πολιτικής και είναι σχεδόν παγκόσμιο.
Σε περιόδους κρίσεως, μάλιστα, η απάθεια του λαού ως προς την πολιτική συμμετοχή μοιάζει να αυξάνει, στον βαθμό που το καθεστώς πετύχει να προσδώσει μεγαλύτερη ένταση, μέσω των καναλιών, στα οικονομικά μέτρα και στις επαπειλούμενες κοινωνικές συνέπειες. Έχω υπόψη μου τι έγινε σχετικά στη Ρωσία από το 1990 έως το 2006 και βρίσκω «υπέροχες» ομοιότητες με αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, σε ότι αφορά στην αποχή από τις εκλογές.
Όταν αγαπητοί φίλοι, παρατηρείται το καθεστώς να σας τρελαίνει με οικονομικά μέτρα και απειλές, να γνωρίζετε ότι υπάρχει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα και ότι το καθεστώς βρίσκεται σε διαδικασία μετεξέλιξης. Και το αντίστροφο, οι οικονομικές μεταβολές συνήθως συνοδεύονται σε επίπεδο τηλεπολιτικών, με έντονες συζητήσεις αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα. Στην Ελλάδα βιώσαμε πρώτα την δεύτερη φάση και τώρα αποκτούμε την εμπειρία της πρώτης, της απείρως κουραστικότερης. Η δεύτερη προσπαθεί να προκαλέσει την συμμετοχή του πολίτη στις εκλογές, ενώ η πρώτη να τον αποτρέψει να επισκεφτεί την κάλπη, ώστε το καθεστώς να προλάβει να οργανωθεί και να ρυθμίσει την συμπεριφορά των πολιτών προς την κατεύθυνση που επιθυμεί.
Οι Έλληνες κουράστηκαν από τα μέτρα, πριν καλά-καλά αισθανθούν τις συνέπειες από αυτά. Αυτή ήταν η επικοινωνιακή στρατηγική του καθεστώτος και σε αυτό το πλαίσιο ερμηνεύονται οι αντιφατικές δηλώσεις για «μέτρα και σταθμά» των κυβερνητικών αξιωματούχων, πηγών κλπ. Αποφάσισαν να μας ξεκάνουν επικοινωνιακά για να αδρανοποιηθούμε πολιτικά. Και ασφαλώς τα κατάφεραν, καθώς η θεωρία που διακονώ έχει εκατοντάδες φορές μέχρι σήμερα επιβεβαιωθεί εμπειρικά, σε ανατολή και δύση. Ο πανικός για την οικονομία είναι ικανός να ακινητοποιήσει ακόμη μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού και μάλιστα να τους προκαλέσει χρόνια αποστροφή προς τα πολιτικά πράγματα και τους πολιτικούς. Και αυτό έχει τσεκαριστεί και επιβεβαιωθεί εμπειρικά σε αρκετές περιπτώσεις.
Παρόλα αυτά η αριστερά προσδοκά να αναπτυχθεί ρεύμα που θα την αναδείξει σε κυρίαρχη δύναμη το αμέσως επόμενο διάστημα. Με τις ευχές μου, αλλά η επιστήμη δεν συμφωνεί! Θα μου πεις αστική επιστήμη είναι, θα διαψευστεί και αυτή από τον λαό. Ιστορικά πάντως η επιστήμη από τον μόνον που διαψεύδεται διαρκώς είναι από τον εαυτό της και όχι από τον λαό. Ο λαός μπορεί να διαψεύδει την ηγεσία του, και αυτό μόνον στο βαθμό που η ηγεσία του έχει χάσει ή δεν απέκτησε ακόμη την ικανότητα να ηγείται, ενταγμένη σε ένα καθεστώς αναμφισβήτητης ηγεμονίας.
Με απλά λόγια, αν δεν αμφισβητηθεί η ηγεμονία του καθεστώτος στην Ελλάδα, η μόνη ελπίδα είναι να χαλάσει μόνιμα το τηλεκοντρόλ του κάθε πολίτη ή να πέσει μαύρο για πάντα στα κανάλια. Πράγμα μεταφυσικό, άρα και λογικά άτοπο. Άσε που και μαύρο να πέσει δεν θα είναι λίγες οι συσκευές που θα παραμείνουν ανοιχτές!
Πώς θα μπορούσε να αμφισβητηθεί η ηγεμονία της πολιτικής τάξης της χώρας, λοιπόν; Όχι ασφαλώς μέσω της πολιτικής κριτικής ή εκδηλώσεων εναντίον συγκεκριμένων οικονομικών ή θεσμικών μέτρων, αλλά με την παρουσίαση μιας εναλλακτικής ηγεμονίας. Ενός άλλου ηγεμονικού μοντέλου. Ποιοι θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό; Προφανώς όχι εκείνοι που είναι ενσωματωμένοι στο πολιτικό σύστημα ή εκείνοι που προσδοκούν οφέλη από την διατήρηση του καθεστώτος, έστω και με ελαφρώς διαφοροποιημένη διάσταση και εκπροσώπηση. Γνωρίζω πολλούς πολίτες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεν μπορώ να εικάσω όμως - και δεν θα ήταν σωστό , την βούληση των κομμάτων που εμφανίζονται ως αντικαθεστωτικά. Αυτά δεν έχουν παρά να δηλώσουν ευθαρσώς τις προθέσεις τους.
Κάθε συζήτηση για τα μέτρα της κυβέρνησης, δηλαδή της τρόικας, αλλά και κάθε είδους αντίδραση προς αυτά, λειτουργεί ως μία μορφή διαβούλευσης, έστω και σε ένα άκρως ανθυγιεινό περιβάλλον με δακρυγόνα, ξυλοκοπήματα και προληπτικές συλλήψεις, με την κυβέρνηση και την εποπτεύουσα αρχή, το ΔΝΤ. Τα συμβάντα αυτά δραματοποιούνται από τα κανάλια και διαχέεται ένα μήνυμα που νομιμοποιεί το καθεστώς μέσω της άρθρωσης των τηλεπολιτικών. Προσοχή, το μήνυμα αυτό δεν δικαιολογεί οπωσδήποτε τα μέτρα, ούτε την στάση των οργάνων του κράτους, αλλά νομιμοποιεί την ασκούμενη εξουσία του καθεστώτος, η οποία σε αυτήν την φάση δεν επιχειρεί να μας πείσει για την ικανότητα της πολιτικής τάξης να δίνει λύσεις, αλλά για το ότι δεν υπάρχει λύση έξω από το πολιτικό σύστημα.
Η στρατηγική αυτή είναι φυσικό να παραλύει τα ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού. Για να ενεργοποιηθούν απαιτείται να δουν και να πιστέψουν ότι υπάρχει εναλλακτική στρατηγική για την διαχείριση της κρίσης από δω κι εμπρός. Δίχως την χρησιμοποίηση τηλεοπτικών διαύλων και των Νέων Μέσων επικοινωνίας, είναι αδύνατον επίσης να βρει το σχετικό μήνυμα τους δυνητικούς αποδέκτες του και να τους ενεργοποιήσει, ακόμα και στην περίπτωση που το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας συνέπραττε. Όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση, η δομή των τηλεπολιτικών θα παρέμενε η ίδια και οποιαδήποτε κατάληξη από την αντιπαράθεση καθεστωτικών-αντικαθεστωτικών θα κατέληγε ή στην ήττα των δεύτερων, ή πιθανότερα, στην ενσωμάτωση των ιδίων στο σύστημα. Άρα, αγαπητοί φίλοι, δεν μπορούμε σοβαρά να μιλούμε για την διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας στην χώρα, εάν προηγουμένως οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις δεν αποκτήσουν τον έλεγχο, μέρους τουλάχιστον των καναλιών. Δεν εννοώ πρόσβαση, αλλά δυνατότητα διαμόρφωσης του συνολικού προϊόντος που μεταδίδεται. Εκεί εντοπίζεται σήμερα το βασικό πρόβλημα και είναι αυτό που λειτουργεί στην πραγματικότητα διασπαστικά, για την ανάπτυξη οποιουδήποτε κινήματος.
Υ.Γ. Το παράδειγμα της Ρωσίας έδειξε ότι η κόπωση της κοινωνίας από την οικονομική κρίση οδηγεί σε παραίτηση ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, τα οποία στο τέλος
είναι έτοιμα να δεχτούν ως λύτρωση αυταρχικές πολιτικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. 

stopcartel

Πυρ και μανία η οικογένεια Πάγκαλου με το ΠΑΣΟΚ

Αρχισαν τα όργανα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.Ο κόσμος καίγεται,καταιγίδα νέων μέτρων αναμένεται από Δευτέρα και η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη κηρύσσει πόλεμο στους "συντρόφους"!
Η οικογένεια Πάγκαλου είναι πυρ και μανία με το ΠΑΣΟΚ και δια της συζύγου και μέχρι την προηγούμενη Κυριακή υποψηφίας Δημάρχου Σαρωνικού επιτίθεται κατά μέτωπο στο κόμμα."Εχασα το δήμο γιατί δεχτήκαμε πόλεμο ακόμα και μέσα από το ΠΑΣΟΚ",δηλώνει στην εφημερίδα Αποκαλύψεις που κυκλοφορεί αύριο.Προσέξτε λέει δεχτήκαμε και φυσικά δεν είναι πληθυντικός ευγενείας αλλά προφανέστατα συμπεριλαμβάνει και τον κύριο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.Αναφέρεται σε σκοτεινούς μηχανισμούς και δολοπλόκους επιχειρηματίες που της στέρησαν την επί ίσοις όροις διεκδίκηση του Δήμου.Στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζει ότι δεν στήριξε ουσιαστικά την υποψηφιότητά της.Της φταίνε οι πάντες εκτός από τη δική της καμπούρα που δεν δίστασε πέντε μέρες πριν τις εκλογές να κάνει αγωγή σε φοιτητή υποψήφιο άλλης παράταξης απαιτώντας 1 εκατομμύριο ευρώ.Πληροφορίες λένε πως η κυρία Χριστοφάκη ξεσπαθώνει και σε Κυριακάτικες εφημερίδες,ο δε κύριος Πάγκαλος κρατιέται με το ζόρι ώσπου να τελειώσει κι ο δεύτερος γύρος των εκλογών και μετά να εκραγεί.

Συμμετέχετε ως δημοσιογράφοι και εκδότες στην προετοιμασία του εδάφους για την περικοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης

Εξανδραποδισμός

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
Στην αναμπουμπούλα (της οικονομικής κρίσης) ο λύκος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής δεν κρύβει τις προθέσεις του.
Πρόβλημά του είναι το κράτος. Και στόχος η άλωσή του. Η εκποίηση παντός του δημοσίου προς όφελος των ιδιωτών… Αφορμές, δηλαδή πραγματικά γεγονότα και δυσπλασίες, υπάρχουν: υπεράριθμοι υπάλληλοι, σπατάλες, κακοδιαχείριση, εξοργιστικά επιδόματα, αχρείαστοι και άχρηστοι κρατικοί οργανισμοί. Αντί, όμως, να παρέμβει δυναμικά η κεντρική διοίκηση και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις παρεκβάσεις, δηλαδή να δώσει το κατάλληλο φάρμακο για να σταματήσει η κεφαλαλγία, προτιμά να κόψει το κεφάλι. Δηλαδή, να χαρίσει την κρατική περιουσία αντί πινακίου φακής στους ιδιώτες, με άλλοθι τα υπαρκτά αλλά αντιμετωπίσιμα παθογενή… Ο εξανδραποδισμός αυτός, δηλαδή η υποδούλωση του δημοσίου στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ξεκίνησε επί Μητσοτάκη, συνεχίστηκε επί Σημίτη και Καραμανλή και ολοκληρώνεται με άλλοθι την κρίση και το Μνημόνιο από τη σημερινή κυβέρνηση… Πρόκειται για στυγερή επιχείρηση, η οποία διεκπεραιώνεται με την αρωγή της κακοήθους προπαγάνδας, η οποία συκοφαντεί κοινωνικές ομάδες, παραποιεί στοιχεία, ψεύδεται και κανιβαλικά στρέφεται εναντίον εκείνων που αντιδρούν ή ενίστανται… Αψευδής μάρτυς του κυβερνητικού κυνισμού η επιστολή που δημοσιεύει σήμερα η στήλη στη θέση τού «Επωνύμως» *** Γιατί τέτοια αγάπη της Κουβελικής ομάδος για τον κ. Σγουρό; Ισως γιατί πιστεύουν ότι μαζί με το (σγουρό) βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα…
ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Εγώ, η… «λησταρχίνα»

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ
«Ούτε λίγο ούτε πολύ στις παρατιθέμενες λίστες φέρομαι ως λησταρχίνα.
Στη λίστα εμφανίζεται με συντομογραφία το όνομά μου ως “Γκ. Αγγ.” και δίπλα η ιδιότητά μου “νευρολόγος” και μου αποδίδεται η “ληστεία” ότι σε 625 συνταγές που εξέδωσα κατά τον μήνα Ιούνιο 2010 η αξία των συνταγογραφήσεων αυτών ήταν 20.316,20 ευρώ (δηλ. 32,50 ευρώ ανά συνταγή). Επειδή δεν υπάρχει άλλος νευρολόγος του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα με τα αρχικά αυτά, γεγονός που γνωρίζουν και όλοι οι συνάδελφοί μου, αλλά κυρίως επειδή είμαι εγώ που συνέταξα τις συνταγές αυτές ως συμβασιούχος ιατρός του ΙΚΑ, επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω.
Είμαι γιατρός νευρολόγος και εργάζομαι στο ΙΚΑ Καλλιθέας – Παλαιού Φαλήρου, εργαζόμενη 13 χρόνια σε αυτό, ως συμβασιούχος, ανασφάλιστη και παίρνοντας μισθό 1.050 ευρώ. Καθημερινά έχω 25 κλεισμένα ραντεβού, τα οποία για να τα κλείσουν οι ασθενείς, χρειάζονται 35 περίπου ημέρες αναμονής. Ως εκ τούτου μαζί με τα επείγοντα περιστατικά που αναγκάζομαι να εξετάζω κάθε μέρα, φτάνουν τους 35-40 οι ασθενείς που εξετάζω την ημέρα. Πρέπει να συμπληρώσω ότι σε αυτό το καταιγιστικό κλίμα της άσκησης των ιατρικών μου καθηκόντων, και εντός δεκαλέπτου, οφείλω απέναντι στον εαυτό μου και τους ασθενείς μου να κάνω ολοκληρωμένη εξέταση, σωστή διάγνωση και κατάλληλη συνταγογράφηση.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και για την αποκατάσταση της αλήθειας, αρκεί μια απλή αριθμητική πράξη (όπως σωστά διατυπώνεται και στο άρθρο της εφημερίδας) 6 ασθενείς την ώρα x 5,5 ώρες σημαίνουν 33 ασθενείς την ημέρα, δηλαδή 759 ασθενείς τον μήνα (23 εργάσιμες ημέρες), τουλάχιστον. Οι ασθενείς αυτοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα (νόσος Alzheimer, Parkinson, κ.λπ., ανίατα νευρολογικά νοσήματα) και για την επιβίωσή τους καθώς και για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους χρειάζεται συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.
Ερωτώ, λοιπόν, πώς ληστεύω το ΙΚΑ;
Επειδή έδωσα τα απαραίτητα, εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ -και εντός λίστας- φάρμακα σε πολλούς από τους 750 περίπου ασθενείς που εξέτασα, οι οποίοι χρειάζονται 2 και 3 φάρμακα ο καθένας; Για να είμαι “αρεστή” για το σύστημα γιατρός, έπρεπε να αφήσω τους ασθενείς μου χωρίς φάρμακα;
Αυτός είναι ο στόχος: Να καταργηθεί το δικαίωμα των ανθρώπων στη φαρμακευτική περίθαλψη, όπως θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στη Δωρεάν Δημόσια Υγεία, τη Δωρεάν Δημόσια Παιδεία, τη σύνταξη και την κοινωνική ασφάλιση.
Συμμετέχετε ως δημοσιογράφοι και εκδότες στην προετοιμασία του εδάφους για την περικοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης. Πρώτα τα δημοσιεύματα για την ακατάσχετη φαρμακομανία των Ελλήνων… Τώρα με κανιβαλικό τρόπο διασύρονται επιστήμονες, διαλύονται συνειδήσεις, προσβάλλονται προσωπικότητες και καταπατάται η υπόληψη ανθρώπων που μάχονται χρόνια για να είναι η υγεία δημόσιο αγαθό».

Έτοιμη η «σούπα» του ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα της Μακεδονίας!


Ο Μπόλαρης στηρίζει Τρεμόπουλο-Soros και παρεμβαίνει υπέρ του για θέμα που βρίσκεται στη Δικαιοσύνη! Άλλωστε ένας άνθρωπος που είπε ότι η Θεσσαλονίκη δεν ήταν Ελληνική, που είπε ότι οι Σκοπιανοί είναι ΕΘΝΙΚΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ", που στήριξε το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" αναγνωστικό του Ουρανίου Τόξου, που πήρε υποτροφία από τον Soros, που δεν θέλει να γίνει ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, και που ζήτησε να φύγουν (!) οι Πόντιοι από τη Θράκη ... δεν γίνεται να ΜΗΝ στηριχθεί από τον κ. Μπόλαρη. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!.


 

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ..... (ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΗΝ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΟ "ΧΑΡΤΙ" ΜΑΣ. ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ.....)

Όταν τη βρωμιά την κρύβεις κάτω από το χαλί , τότε το σκηνικό σαπίζει και αναπαράγεται στο διηνεκές.
Γνωρίζετε ότι ΝΤΟΠΑ ΑΠΟ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΣΙΒΑΡΙΣΤΑ;
Όπως αναφέρει παλαιότερο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» «Τριανταεξάχρονος αρσιβαρίστας, ελληνικής καταγωγής, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Σουηδίας χτυπημένος από τη νόσο των ‘τρελών αγελάδων’. Ο αθλητής έκανε χρόνια και αλόγιστη χρήση αυξητικής ορμόνης που προερχόταν από την υπόφυση ανθρώπινων πτωμάτων τα οποία έκλεβαν λαθρέμποροι της ντόπας από νεκροτομεία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δωροδοκώντας τους φύλακες των νεκροθαλάμων με 25 ευρώ το κεφάλι!
Ο αρσιβαρίστας θάφτηκε σε πόλη της βόρειας Ελλάδας και ο θάνατός του σχετίζεται -από παράγοντες της WADA- με το χαμό της 39χρονης Αμερικανίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ, που εξέπνευσε το 1998 πιθανότατα από την ίδια αιτία» .
Την αποκάλυψη έκανε στην «Espresso» ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες δημοσιογράφους, ο Γιώργος Στεργιάδης, με καριέρα στις μεγάλες έρευνες για τις απαγορευμένες ουσίες στο εξωτερικό. Ο Στεργιάδης εργάστηκε επί 25 χρόνια στη δημόσια τηλεόραση και στο ραδιόφωνο της Σουηδίας και διατέλεσε επί 17ετία ανταποκριτής της ΕΡΤ στις σκανδιναβικές χώρες.
Ο Γιώργος Στεργιάδης δήλωνε στο σχετικό ρεπορτάζ: «Το τραγικό περιστατικό, το οποίο δεν είναι το μόνο που αφορά την Ελλάδα, πληροφορήθηκα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, γύρω στο 2000» λέει ο δημοσιογράφος.
«Έψαξα να βρω λεπτομέρειες. Έμαθα ότι επρόκειτο για αρσιβαρίστα 36 ετών, ομογενή, που ερχόταν από χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ και είχε ελληνοποιηθεί. Νοσηλεύτηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, σε πτέρυγα -ίσως τη μόνη στον κόσμο- η οποία φιλοξενεί μακροχρόνιους χρήστες αναβολικών και βρίσκεται δίπλα σε άλλη, στην οποία νοσηλεύονται θύματα από βασανισμούς που υπέστησαν σε δικτατορικά καθεστώτα»
Στο τέλος ο δημοσιογράφος Γιώργος Στεργιάδης συμπλήρωνε: «Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές από την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, διακινούνται 20-30 χιλιάδες ντόπες, ειδικά στις παιδικές ηλικίες. Φαινόμενο πολύ άσχημο για τα παιδιά μας, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2000 έως το 2004, βάσει έρευνας που παρουσιάστηκε στη Δράμα, 131 έφηβοι χάθηκαν από αιφνίδιους θανάτους χωρίς ποτέ κανένας να μάθει το γιατί».
Ερωτήματα: Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός γνώριζε  σχετικά με τον θάνατο του αθλητή; Το ερωτώ γιατί η  έρευνα του Έλληνα δημοσιογράφου προβλήθηκε το 2001 στη σουηδική τηλεόραση και σόκαρε. Στην Ελλάδα όμως …. έκαναν ότι δεν βλέπουν!
Και το ερωτώ γιατί ο κ. Σγουρός ,είναι γνωστό,  ότι το κρίσιμο αυτό διάστημα ήταν η κεφαλή της άρσης βαρών και του αθλητισμού αργότερα.. Δηλαδή ο κ. Σγουρός διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών από το 1984 μέχρι το 1996 και ήταν εκ των πρωτεργατών των πολλών «ελληνοποιήσεων» ( με και χωρίς εισαγωγικά).
Ο κ. Σγουρός ήταν γνώστης των όσων κατήγγειλε ο δημοσιογράφος κ.Γιώργος Στεργιάδης ,σχετικά με τους 131 αιφνιδίους θανάτους εφήβων, χωρίς ποτέ κανένας να μάθει το γιατί, το χρονικό διάστημα 2000-2004;
Το ερωτώ καθώς (και εδώ) ο κ. Σγουρός ήταν ο καθ` ύλην αρμόδιος το κρίσιμο αυτό διάστημα  , αφού ως γνωστόν από το 2000 έως το 2005 ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Bookmark It

Το στοίχημα...το σχέδιο...η υποταγή

Το σχέδιο του μεγάλου εραστή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης γίνεται πλέον ορατό μέσα απο τις λεπτομέρειες που συνθέτουν την σημερινη πραγματικότητα.

Τα στοιχήματα (credit default swaps)(CDS) για την χρεωκοπία της Ελλάδας έδωσαν και πήραν το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κάποιος ποιός τελικά θα κερδίσει. Με δηλώσεις τους οι υποτακτικοί της παγκόσμιας τραπεζικής... χούντας έσκιζαν και σκίζουν τα ιμάτια τους οτι χρεωκοπία της Ελλάδας αποκλείεται διότι θα ήταν τραγωδία...

Τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει τόσο το ΔΝΤ όσο και το πολιτικό προσωπικό της παγκόσμιας κυβέρνησης είναι τόσο απογοητευτικά που ακόμη και ένας πρωτοετής των οικονομικών επιστημών θα καταλάβαινε οτι η χρεωκοπία ήταν και είναι αναπόφευκτη. Τόσο η συνταγή του ΔΝΤ όσο και ο υπερβάλλων ζήλος εφαρμογής των υποτακτικών ήταν απο την αρχή λάθος διότι η Ελλάδα εστερείτο εθνικού νομίσματος το οποίο στις περιπτώσεις επιβολής μέτρων λιτότητας υποτιμάται.

Το πείραμα με την Ελλάδα συνίσταται απο δύο σκέλη. Τό πρώτο σκέλος αφορά στην είσπραξη των στοιχημάτων απο την χρεωκοπία της χώρας ενώ το δεύτερο αφορά στον τρόπο χρεωκοπίας.

Η χρεωκοπία όμως δεν αποτελεί μία μονοσήμαντη διαδικασία η οποία γίνεται με μοναδικό τρόπο. Εάν μιά κυβέρνηση ενδιαφέρεται γιά τον λαό της τότε υπάρχει τρόπος μιά χώρα να χρεωκοπήσει με τρόπο που ο λαός να μην υποστεί τις συνέπειες.

Οι υποτακτικοί όμως της παγκόσμιας τραπεζικής χούντας είναι αποφασισμένοι , εάν εξακολουθήσουν να εξουσιάζουν την χώρα, να προχωρήσουν στην λεγόμενη “ελεγχόμενη χρεωκοπία”η οποία θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τους Ελληνες, αποτελέσματα χειρότερα απο τα δεινά που επεσσώρευσε η γερμανική κατοχή. Ομως για να φτάσουν εκεί τα πράγματα θα πρέπει να οδηγηθούν βάσει σχεδίου δράσης από αυτούς που θα έχουν κέρδος οικονομικό απο την χρεωκοπία. Κάποιος πρέπει να φταίει.

Πρέπει οι υποτακτικοί της χούντας των τραπεζιτών να αποποιηθούν την ευθύνη της χρεωκοπίας και να την φορτώσουν σε όλο τον ελληνικό λαό ο οποίος να θεωρηθεί υπεύθυνος γιά όλα τα δεινά που οι ίδιοι δημιούργησαν. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη αρχίσει. Η διακαναλική συνέντευξη του υπαλλήλου των παγκόσμιων τοκογλύφων τραπεζιτών ,μετά την βύθιση του Τιτανικού αποτελεί το δεύτερο βήμα, για την ανακοίνωση της χρεωκοπίας.

Ή εγώ ή για οτιδήποτε γίνει θα φταίτε εσείς!!! Οι υποτακτικοί της τραπεζικής χούντας πετσόκοψαν το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων σε βάθος χρονου δεκαετιών και ο λαός μαστουρωμένος απο τα λόγια τα ωραία τα μεγάλα δεν αντέδρασε.

Αυτό όμως χάλαγε τα σχέδια και γι’ αυτό από κάπου έπρεπε να υπάρξει αντίδραση. Γι’ αυτό και οι υποτακτικοί της τραπεζικής χούντας αντιδρούν οι ίδιοι με δηλώσεις που προκαλούν τις “αγορές” με εντολή των ιδίων των “αγορών”. Γιά δύο λόγους.

Ο πρώτος και κύριος είναι οτι έτσι θα προχωρήσει το σχέδιο της “ελεγχόμενης χρεωκοπίας” και είσπραξης των στοιχημάτων.

Ο δεύτερος οτι η χρήση βίας είναι ενδεχόμενο να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις που θα μπορούσαν να χαλάσουν το σχέδιο. Ετσι κατέληξε σε μια μορφής σύγκρουσης που θα εξελιχθεί χρονικά ,εάν δεν ξεφύγει, στην περίοδο πού το σχέδιο προβλέπει. Ποιός όμως θα ωφεληθεί απο την πληρωμή των στοιχημάτων και ποιός θα χάσει; Το παιγνίδι εδώ είναι περίπλοκο.

Η χρεωκοπία της Ελλάδας θα κάνει τους κατόχους ελληνικού δημόσιου χρέους να υποφέρουν.

Εκτός κι άν είναι μεγάλες τράπεζες οι θεσμικοί επενδυτές οι οποίοι αγόρασαν μαζί με το χρέος και το ανάλογο credit default swap προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειες απο μιά χρεωκοπία. Ελβετικές, Γαλλικές και η Γερμανική τράπεζα θεωρούνται οτι είναι μεγάλοι παιχτες στοιχημάτων. Δηλαδή πέραν του ελληνικού δημόσιου χρέους που έχουν στα χέρια τους κατέχουν και στοιχήματα χρεωκοπίας. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα γιά το άν θα κερδίσουν περισσότερα απο μιά χρεωκοπία της Ελλάδας κατέχοντας τα δελτία στοιχημάτων.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε μιά μέγγενη λιτότητας ενώ στην πλάτη του παιζονται στοιχήματα. Κύριος υπεύθυνος γι’ αυτή την κατάσταση είναι ο εραστής της παγκόσμιας κυβέρνησης της τραπεζικής χούντας (ονόματα δεν λέμε, αλλά όλοι ξέρουμε ποιός είναι…). Αλλά ο φέρων την μεγαλύτερη ευθύνη, αυτήν της ανοχής και συνέχισης του έργου εξολόθρευσης της Ελληνικής οικονομίας -και όχι μόνο-, είναι ο ίδιος ο Ελληνικός λαός, που ανέχεται να τον κυβερνούν ενσυνείδητοι και κατ’ επανάληψη ψεύτες…

Πηγή
κοντυλοφορος

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ 2009 (15,4%) ΚΑΙ Η ΑΣΤΟΧΙΑ 2010 (9,9%)

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΔΕΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΤΡΟΪΚΑ
Σε μισθούς, ΔΕΚΟ, δημόσιες επενδύσεις, νοσοκομεία, το μάρμαρο των 6 δισ.

Με εκρηκτικό πακέτο μέτρων καταφτάνει η τρόικα στην Αθήνα για να καλύψει απόκλιση περίπου 6 δισ. ευρώ από το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 και την αστοχία εσόδων και δαπανών του φετινού προϋπολογισμού.

Η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 φαίνεται να εξελίσσεται στον χειρότερο εφιάλτη για...
το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για έλλειμμα 15,4% το 2009 έναντι 13,6% του Μνημονίου. Κι όπως εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η εξέλιξη αυτή μπορεί να «φουσκώσει» το φετινό έλλειμμα ακόμα και στο 9,9%, δηλαδή 5,5% χαμηλότερο του περσινού.
Σκληρότερο Μνημόνιο

Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μιλούν ήδη για ένα νέο «αναθεωρημένο» Μνημόνιο που θα περιλαμβάνει νέο πακέτο μέτρων, με εστίαση σε:

1Δραστική περικοπή των δαπανών στις ΔΕΚΟ, που θα ξεπεράσει και τα 2 δισ. ευρώ. Κι επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών καλύπτουν οι μισθολογικές δαπάνες, όπως άλλωστε επανειλημμένως έχει επισημάνει η κυβέρνηση, θεωρείται αναπόφευκτη η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.

Θα συνοδευτεί από καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών. Δεν απουσιάζουν και οι «σκληροπυρηνικοί» που συστήνουν να προχωρήσουν ακόμα και σε απολύσεις εργαζομένων.

2Περικοπές αποδοχών και στον δημόσιο τομέα μέσω του Ενιαίου Μισθολογίου. Τα σχέδια που αφήνει να διαρρεύσουν μιλούν για μείωση συνολικών αποδοχών μέσω της ενσωμάτωσης των ειδικών απολαβών και των επιδομάτων, ενώ μπαίνει οριστικό μαχαίρι σε αποδοχές από υπερωριακή εργασία.

3Δραστική μείωση των δαπανών στα νοσοκομεία κυρίως μέσω του περιορισμού της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, που μπορεί να ξεπεράσει και το 1,5 δισ. ευρώ το 2011.

4Επιπλέον των 300 εκατ. ευρώ έρχεται πρόσθετη περικοπή 300-400 εκατ. ευρώ στις λειτουργικές δαπάνες.

5Και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα δεχτεί νέο πλήγμα. Πέραν του 1,3 δισ. ευρώ, που κόπηκε φέτος, θα το μαζέψουν κατά 300 εκατ. ευρώ ακόμα, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 8,7 δισ. ευρώ από 9 δισ. ευρώ. Οι περικοπές το ΠΔΕ συνεχίζονται και στο 2011 κατά 400 εκατ. ευρώ ακόμα, με το τελικό ποσό να πέφτει στα 8,3-8,4 δισ. ευρώ.

6Από το πακέτο μέτρων δεν θα απουσιάζουν και οι φόροι, που θα αφορούν αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 12-13% με μετάταξη των πολυτελών προϊόντων στο 23% και των τροφίμων στο 6-6,5%, καθώς και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τσιγάρα και ποτά. Η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης δεν αποκλείεται να έρθει νωρίτερα από το αρχικό σχέδιο για το φθινόπωρο του 2011.

Και δεν αποκλείεται το «αναθεωρημένο» Μνημόνιο να συνοδευτεί ακόμα και από επιμήκυνση του χρόνου ισχύος του.

Δεδομένης της αναθεώρησης του ΑΕΠ το περσινό έλλειμμα εκτιμάται ότι διαμορφώνεται στα 34,3 δισ. ευρώ και είναι περίπου 3,5 δισ. ευρώ υψηλότερο από τον αρχικό στόχο των 30,9 δισ. ευρώ.

2,5 δισ. φετινή αστοχία

Σε αυτά τα 3,5 δισ. ευρώ έρχεται να προστεθεί μια «αστοχία» 2,5 δισ. ευρώ του φετινού προϋπολογισμού, που έχει εντείνει τις ανησυχίες του οικονομικού επιτελείου, καθώς μετά την υστέρηση των εσόδων διαπιστώνουν και υπέρβαση στις δαπάνες.

Πάντως τα χθεσινά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνουν τις χειρότερες προβλέψεις:

* Η υστέρηση στα έσοδα αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 1.993 εκατ. ευρώ. Αυξάνουν με ρυθμό 3,7% έναντι ετήσιου στόχου 8,7% με το ποσό αύξησης να διαμορφώνεται στα 1.475 εκατ. ευρώ, ενώ θα έπρεπε να ήταν 3.468 εκατ. ευρώ. Ανάκαμψη εμφανίζουν τα έσοδα από ΦΠΑ, τα οποία τον Οκτώβριο αυξάνουν με ρυθμό 15%, ενώ στο δεκάμηνο περιορίζεται στο 4,4%.

**Η μεγαλύτερη ανησυχία προκαλείται από την υπέρβαση των δαπανών κατά 460 εκατ. ευρώ, καθώς μειώθηκαν 7% έναντι στόχου 7,8%, δηλαδή κατά 4.025 εκατ. αντί 4.485 εκατ. που θα έπρεπε να είχαν μειωθεί.

**Ατονεί η μείωση του ελλείμματος, το οποίο μειώνεται 30% έναντι στόχου 32% βάσει του Προγράμματος και διαμορφώνεται στα 17.405 εκατ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να προσδοκά στα έσοδα 700 εκατ. από την περαίωση, 1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας και 1 δισ. ευρώ από το φόρο στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Με απόκλιση 6 δισ. ευρώ, που είναι ήδη εν γνώσει των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας τα οποία «ξεψαχνίζουν» τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας από τη Δευτέρα (παράλληλα με τους εκπροσώπους του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch, που χθες συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών), είναι βέβαιο ότι οι επικεφαλής Σερβάζ Ντερούζ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) δεν θα έρθουν με τις καλύτερες διαθέσεις και ούτε θα δώσουν τόσο εύκολα το «ΟΚ» αυτή τη φορά για την εκταμίευση της τρίτης δόσης των 9 δισ. ευρώ.

* Οι τελευταίες εξελίξεις εν μέσω και της προεκλογικής περιόδου έχουν εντείνει τον «πόλεμο» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ. Πάνου Παναγιωτόπουλου για «κρυφή ατζέντα του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε χθες το βράδυ: «Τους πληροφορούμε ότι υπάρχει τόση κρυφή ατζέντα όσο υπάρχει και πρόταση της Ν.Δ. για διαφορετικό μίγμα στην οικονομική πολιτική για την έξοδο από την κρίση, δηλαδή ανύπαρκτη».Πηγή...