ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.1.13

Παράδοση ή ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!!


Από το Πολιτικό Κοράκι
Στο εθνοσωτήριο τόξο συνασπίστηκαν και τυπικά πλέον οι πτωχούληδες/καθυστερημένοι της σωτηρίας, ΝΔ και Δημαρ.Η “σωτηρία”χρειαζόταν…ανανέωση…νέο αίμα…νέα ώθηση. Νέα στηρίγματα. Φρέσκα επιχειρήματα.  Πολλαπλασιασμό των Γουρουνιών.
Το Μαύρο Μέτωπο που συγκροτήθηκε είχε και έχει σαν μοναδικό στόχο τη…συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Της πολιτικής των Μνημονίων.
Της Εξαθλίωσης του Λαού και της Υποταγής της Χώρας.  Σήμερα η Πατρίδα και οι Ανθρωποί της οδηγούνται από μια  Οργανωμένη Τρικομματική Μαφία στο…Τελικό στάδιο Εξόντωσης. Οι συνθήκες είναι κατά πολύ χειρότερες απ’ότι πριν τρία χρόνια.
Η Οικονομία εξαϋλώνεται, η Κοινωνία Εξαπονδρίζεται.
Η Εθνική Ανεξαρτησία/Κυριαρχία Παραδίδεται  σε Ξένα συμφέροντα και Επικυρίαρχους. Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, το Δίκαιο αμφισβητούνται και υπονομεύονται ευθέως, με περισσή Προθυμία και Ευκολία. 
Θεσμοί και Αρχές, καταλύονται ανεμπόδιστα. Εισοδήματα, Συμβάσεις, Κοινωνικό Κράτος πλήττονται θανάσιμα.Σήμερα το μόνο που παραμένει “σώον και αβλαβές” είναι τα Διλήμματα, οι Εκβιασμοί, η Κινδυνολογία, η Κρατική Βία. Ακριβώς όπως και αρχές του 2010…
Το πρωτοδίλημμα “Μνημόνιο ή Χρεοκοπία” επανέρχεται σταθερά, εδώ και 3 χρόνια, ανά τρίμηνο, σε νέες, εμπλουτισμένες εκδοχές.
Το ίδιο δίλημμα τίθεται ήδη από την τρικομματική Μαφία. Με επικοινωνιακές παραλλαγές ή μουρμουρητά κομματικού πατριωτισμού.
Με μπλε λεονταρισμούς και πράσινη “αυτοκριτική”.
Με δημαρίτικη αριστερωσύνη.
Με την καθοδήγηση της Πλουτοκρατίας και την αμέριστη συμπαράσταση καθεστωτικών ΜΜΕ και φερέφωνων. Η τρικομματική Μαφία επιβάλλει τους όρους της. Οι πιθανότητες να “επιτύχει στο έργο της” είναι μεγάλες.
Κι ο Λαός;;
ΕΜΕΙΣ;; Τι ρόλο βαράμε;; 
Τώρα που γνωρίζουμε τις προθέσεις τους… 
Τώρα που γευθήκαμε τον πατριωτισμό τους…
Τώρα που διαπιστώνουμε τη Συμπαιγνία/Συνενοχή τους…
Υποκύπτουμε/Παραδινόμαστε…ή….

…Ξ Ε Σ Η Κ Ω Ν Ο Μ Α Σ Τ Ε ;;!!

Όποιος Έλληνας σέβεται αντισυνταγματικό νόμο δεν είναι πατριώτης.


Όχι μόνο δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε και να υπακούμε σε αντισυνταγματικούς νόμους, σε αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σε αντισυνταγματικές υπουργικές αποφάσεις κ.λ.π., αντιθέτως είμαστε υποχρεωμένοι να μην τους εφαρμόζουμε. Ποιος το λέει αυτό; Το ίδιο το Σύνταγμα, αν τέλος πάντων, θεωρήσει κάποιος ότι εξακολουθεί να έχει οντότητα αυτό το Σύνταγμα που έχουμε και δεν έχει de facto καταλυθεί.
Συγκεκριμένα το άρθρο 120 παρ. 2 του Συντάγματος λέει ότι «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό ….. αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων». Επομένως a contrario, ο σεβασμός αντισυνταγματικών νόμων δεν αποτελεί υποχρέωση των Ελλήνων. Πιο κάτω στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου λέει ότι «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων……».
Με βάση λοιπόν τις πιο πάνω διατάξεις του ίδιου του Συντάγματος, όποιος Έλληνας σέβεται και εφαρμόζει νόμο που δεν συμφωνεί με το Σύνταγμα, παραβιάζει το Σύνταγμα των Ελλήνων και δεν είναι πατριώτης, αφού ο πατριωτισμός επιβάλει την τήρησή του. Σεβόμενος λοιπόν κάποιος Έλληνας αντισυνταγματικούς νόμους, κάνει κακό στη δημοκρατία, στην πατρίδα του και στους υπόλοιπους Έλληνες.
Η χώρα μας δυστυχώς δεν έχει Συνταγματικό Δικαστήριο (και μάλιστα αντικειμενικό με κλήρωση) ώστε να ξεκαθαρίζει αμέσως την αντισυνταγματικότητα ενός νόμου, ούτε περιέχει ασφαλιστικές δικλείδες που να προστατεύουν τους πολίτες. Έτσι, όποιος πολίτης ατομικά δεν εφαρμόσει αντισυνταγματικό νόμο μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την καταδίκη από την ελεγχόμενη από την εκτελεστική εξουσία δικαιοσύνη. 
Η μόνη λύση είναι η οργανωμένη αντίδραση και μη εφαρμογή αντισυνταγματικών νόμων, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου κ.λ.π. Θα πρέπει να αντιληφθούμε πως ο αποπροσανατολισμός του λαού από τα καυτά θέματα και το “διαίρει και βασίλευε” που επιχειρεί το πολιτικό σύστημα, είναι τακτικές που μας σπρώχνουν σε κατά μόνας αντιμετώπιση αυτού του αντιδημοκρατικού συστήματος και επομένως σε ήττα. 
Πέτρος Χασάπης
 
 

"Αγοράστε ένα όπλο και ετοιμαστείτε": Οικονομολόγοι προειδοποιούν για επικείμενη Οικονομική 11η Σεπτεμβρίου


Παρά τις πρόσφατες αναφορές ότι η οικονομία των ΗΠΑ "συνέρχεται" και ότι υπάρχουν σημάδια οικονομικής ανάπτυξης, ορισμένοι αναλυτές είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με αυτά που βλέπουν να γίνονται στο άμεσο μέλλον. Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς φοβισμένοι.
Ο Harry Dent, συγγραφέας του "Το Μεγάλο Κραχ Μπροστά," (“The Great Crash Ahead”) πιστεύει ότι η παγκόσμια φούσκα του χρέους πρόκειται να σκάσει και όταν αυτό γίνει, θα υπάρξει μια μαζική κατάρρευση της αγοράς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια αναθεώρηση της προηγούμενης πρόβλεψής του ότι το κραχ θα χτυπήσει το 2012. Λέει ότι οι προβλέψεις του τροποποιηήθκαν, επειδή οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει στις αγορές τόσα πολλά χρήματα, και στα αποθέματα έχει δοθεί μια προσωρινή ώθηση. Αλλά προειδοποιεί ότι μόλις η βραχύβια ώθηση έρθει στο τέλος, το κραχ θα είναι σκληρό.
"Αυτό θα είναι μια επανάληψη του 2008-09, μόνο που θα είναι μεγαλύτερο, όταν χτυπήσει τελικά," είπε οDent στην USA Today.
Αριστερά προς δεξιά: Harry Dent, Robert Prechte, & Gerald Celente
Ο Gerald Celente, αναλυτής της αγοράς στο Trends Research Institute, θεωρεί ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να περιμένουν αυτό που αποκαλεί μια"οικονομική 11η Σεπτεμβρίου" (“economic 9/11”). Κατηγορεί εκείνους που χαράζουν πολιτική για την αδυναμία τους να λύσουν τα οικονομικά δεινά του κόσμου, σύμφωνα με αναφορά του USA Today.
Μόλις έλθει η κατάρρευση, λέει, θα οδηγηθούμε σε κοινωνική αναταραχή, αντικυβερνητικάσυναισθήματα, υποτίμηση του αμερικάνικου δολαρίου και ανεργία στα ύψη.
"Ο Celente δεν αποκλείει ένα χρηματοοικονομικό πανικό που θα μπορούσε να προκαλέσει αρκετό φόβοώστε να υπάρξει μαζικό τρέξιμο στις τράπεζες από τους καταθέτες," λέει η USA Today. "Ο κίνδυνος αυτός θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει «οικονομικό στρατιωτικό νόμο» και να καλέσει μια «τραπεζική αργία » και να κλείσει τις τράπεζες όπως έκανε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης».
"Βλέπουμε μια τέτοια απειλή αυτού του μεγέθους," είπε ο Celente σε μια πρόσφατη συνέντευξη.
Ο Robert Prechter, συγγραφέας του βιβλίου "Κατακτήστε το Κραχ" (“Conquer the Crash”), χαρακτηρίστηκε ως “still bearish” (απαισιόδοξος) επειδή πιστεύει ότι υπάρχουν τρομακτικές ομοιότητεςμεταξύ της σημερινής οικονομίας και της φάσης πριν από τη Μεγάλη Ύφεση και προειδοποιεί ότι η Αμερική θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα "τύπου 1930 αποπληθωρισμό".
«Ο Prechter προβλέπει ότι οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ, όπως ο Dow Jones Industrials και Standard & Poors 500, θα βυθιστούν κάτω από τα χαμηλά όρια του Μαρτίου του 2009 κατά την τελευταία οικονομική κρίση», αναφέρει η USA Today. "Η σύντομη ανάκαμψη θα αποτύχει, όπως συνέβη στη δεκαετία του 1930, λέει."
Τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, αν ο Prechter είναι σωστός, τα αποθέματα κινδυνεύουν να χάσουν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους.
«Η οικονομική ανάκαμψη υπήρξε ασθενής και έτσι η επόμενη κρίση θα πρέπει να δημιουργήσειεκτεταμένες κακές ειδήσεις» δήλωσε ο Prechter σε συνέντευξή του μέσω e-mail. «Για τρίτη φορά μέσα σε δώδεκα χρόνια, η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε πολύ ‘bearish’ θέση."
Αλλά τι γίνεται με όλες αυτές τις "θετικές" οικονομικές ειδήσεις που ακούμε;
Πάρτε, για παράδειγμα, τις πρόσφατες αναφορές ότι οι αγορές ανακάμπτουν. Πολλοί οικονομολόγοι έχουν επισημάνει ότι οι αγορές πλησιάζουν στα προ του 2008 επίπεδα.
"Τα αποθέματα Tech στο Nasdaq Composite διαπραγματεύονται σε επίπεδα που εμφανίστηκαν τελευταία το 2000. Τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, την κατασκευή και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκονται σε ανάπτυξη. Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι επίσης σε άνοδο. Το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 8,3% τον Ιανουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδό του σε τρία χρόνια ", υποστηρίζει η USA Today.
Περαιτέρω, οικονομολόγοι και αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ένα ελπιδοφόρο και φωτεινό οικονομικό μέλλον. Ορισμένοι μάλιστα στοιχηματίζουν ότι η ευρωζώνη θα σταθεροποιηθεί.
Επομένως, γιατί ο Prechter, ο Celente και ο Dent ανησυχούν τόσο;
"Ο Dent λέει ότι ο συνδυασμός της γήρανσης της γενιάς των Baby Boomers (έκρηξη γεννήσεων που σημειώθηκε το 1946-1964) και της εξόδου τους από τις παλαιότερες μεγάλες χρονιές δαπανών τους και της στροφή προς τη μείωση του χρέους και τη λιτότητα σε όλο τον κόσμο θα προκαλέσει στην οικονομία άλλη μια σοβαρή καθίζηση, καθιστώντας πιο δύσκολο για την κυβέρνηση και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αποτρέψουν μια νέα κατάρρευση», αναφέρει η USA Today.
Ο Celente, από την άλλη πλευρά, ο οποίος έχει επίσης προειδοποιήσει για την οικονομική καταστροφήεδώ και χρόνια, πιστεύει ότι το δημόσιο χρέος και «η εισοδηματική ανισότητα» έχει θέσει τις ΗΠΑ σε ένα πολύ επικίνδυνο μέρος.
Προειδοποιεί ότι το bank run (το ενδεχόμενο μιας μαζικής απόσυρσης καταθέσεων), λόγω τηςκοινωνικής αναταραχής, θα σπείρει τον όλεθρο του οικονομικού χάους. Προειδοποιεί επίσης ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα μπορούσε πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πραγματική βία. Πιστεύει ότι οι αγορές θα πρέπει να γυρίσουν ανάποδα, όχι μόνο στην κρίση της ευρωζώνη αλλά και στην κρίση από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου που οφείλεται στην αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.
«Το 2012 είναι, όταν πολλές από τις μεγάλες κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές τάσεις που σιγοβράζουν και έχουν προβλευθεί κορυφωθούν», έγραψε ο Celente στο ενημερωτικό του δελτίο “Top 12 Trends 2012”.
«Όταν σταματήσει η ροή χρήματος προς τον άνθρωπο στους δρόμους, θα ξεκινήσει το αίμα να ρέει στουςδρόμους", πρόσθεσε σε συνέντευξή του.
Έτσι, αν και μερικοί οικονομολόγοι συμβουλεύουν τους επενδυτές να ξεκινήσουν και πάλι στις αγορές, αυτοί οι τρεις αναλυτές προειδοποιούν ότι μια διαφορετική στρατηγική απαιτείται.
"Φύγετε από το δρόμο," συμβουλεύει ο Dent.
Η λύση του; Αγοράστε βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια των ΗΠΑ και δολάρια ΗΠΑ, που θα επωφεληθούν από το ασφαλές καταφύγιο ταμειακών ροών. Ξεχάστε τα αποθέματα. Θα πέσουν σε αξία.
Ο Celente συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν χρυσό - δεν θα χάσει την αγοραστική του δύναμη, όταν το δολάριο πιάσει πάτο. Επίσης, λέει, να αγοράσετε ένα όπλο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιδρομείς που θα αναζητάνε τρόφιμα και χρήματα. Συμβουλεύει επίσης τους ανθρώπους να προγραμματίσουν μια απόδραση σε μέρη με "πιο σταθερές οικονομίες και κυβερνήσεις."
Η συμβουλή του Prechter; Απλή: «κρατήσει το μπαρούτι σας στεγνό (keep your powder dry)» και αγοράστε όταν η οικονομία αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.
«Όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά τρομακτικό, όπως στις αρχές του 2009, γίνομαι επιθετικός (I get bullish)», είπε.

Βενιζέλος προς διαγραμμένους: «Αθωώστε» με κι επιστρέφετε!



Οι 164 βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν το φορολογικό (162 συν τους Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι απουσίασαν παίζοντάς το… αρχηγοί) είναι η βάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας όπου θα στηριχτεί η τρικομματική κυβέρνηση προκειμένου να περάσει τη γραμμή της κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, μια γραμμή που συνοψίζεται στο: Παραπέμπουμε τον Παπακωνσταντίνου και «καθαρίζουμε» για όλους τους άλλους εμπλεκόμενους!
Ωστόσο η πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και για τους Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο θολώνει το κλίμα κι έχει δημιουργήσει μέγα άγχος στους τρεις συνεταίρους.
Και μπορεί μεν το Μαξίμου, όπως έχει αποκαλύψει τοNewsbomb, να έχει επιδοθεί σε μάχη για να πείσει τους «ύποπτους» γαλάζιους βουλευτές «να βοηθήσουμε τον Βαγγέλη, γιατί έτσι βοηθιέται και η κυβέρνηση», μπορεί να έχουν επιστρατευτεί ακόμα και εκβιασμοί του επιπέδου«αν παραπεμφθεί ο Βαγγέλης πέφτει η κυβέρνηση» (αλήθεια, γιατί;) , ωστόσο το άγχος παραμένει.
Φοβούνται δηλαδή διαρροές –κυρίως απ’ το γαλάζιο στρατόπεδο- κι επίσης φοβούνται ακόμα κι αποκαλύψειςτης τελευταίας στιγμής που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το κλίμα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Κι επειδή… ο φόβος φυλάει τα έρμα, επιστρατεύουν κάθε όπλο που διαθέτουν, ώστε να σχηματιστεί η αναγκαία πλειοψηφία προς αποφυγή παραπομπών Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι (όπως αποκαλύψαμε) πάνε… χέρι-χέρι τουλάχιστον για το θέμα αυτό.
Έτσι τις τελευταίες μέρες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επιστρατεύσει το δέλεαρ της επιστροφής στην Κ.Ο. κάποιων βουλευτών τους οποίους έχει διαγράψει επειδή δεν ψήφισαν το τελευταίο μνημόνιο.
Τους έχει δηλαδή διαμηνύσει μέσω συνεργατών του ή και σε απευθείας συζητήσεις μαζί τους, ότι αν ψηφίσουν κατά της δικιάς του παραπομπής, τότε θα τους δεχτεί ξανά πίσω στην πράσινη Κ.Ο.!
Αποδέκτες αυτού του μηνύματος έχουν γίνει οι Κ. Σκανδαλίδης, Γ. Κουτσούκος (οι οποίοι έχουν συμφωνήσει, όπως όλα δείχνουν), Μ. Κασής, Α. Γκερέκου.
Άλλωστε οι Σκανδαλίδης και Κουτσούκος ψήφισαν και το φορολογικό κι έτσι «διευκολύνουν» τον Βενιζέλο προκειμένου να τους επαναφέρει στην Κ.Ο….
Ενώ με την Α. Γκερέκου προτίθεται να κάνει κατ’ ιδίαν συνάντηση τις αμέσως επόμενες μέρες…
Πιο δύσκολη φαίνεται η περίπτωση του Μ. Μπόλαρη, ο οποίος φαίνεται ότι βαδίζει προς την πολιτική πρωτοβουλία του Α. Λοβέρδου κι επίσης έχει κάνει δήλωση με σαφέστατες αιχμές κατά Βενιζέλου, για τους χειρισμούς του για τη λίστα Λαγκάρντ…
Βέβαια ήρθε κι η δημοσκόπηση της V-PRC (στην εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο») να κάνει το τοπίο ακόμα πιο θολό, αφού δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ποινικές ευθύνες έχουν και οιΒενιζέλος και ΓΑΠ (για το κλίμα που διαμορφώνεται δημοσκοπικά για το θέμα αυτό σας είχε ενημερώσει το Newsbomb) αλλά αυτό που προέχει τώρα για τους εταίρους της συγκυβέρνησης είναι η πολιτική τους διάσωση, μέσω της… διάσωσης του Βενιζέλου (και συνακόλουθα και του ΓΑΠ)

Πήγαν να παγιδεύσουν τον Διώτη και “τελείωσαν” τον Παπανδρέου!



20130112-134328.jpgΤο χάι τεκ φιάσκο που επιστρατεύθηκε για να ρίξουν όλα τα κακώς κείμενα με την λίστα στον Ι. Διώτη, μετατρέπεται σε στοιχείο που μπορεί να “τελειώσει” τον Παπανδρέου!
Όπως πολύ σωστά σημειώνει σήμερα η “Εφημερίδα των Συντακτών”, την ημέρα κατά την οποία προέκυψε αλλοίωση του αρχείου που κατείχε ο Διώτης, αποδεικνύεται συνάντηση Παπανδρέου – Διώτη – Βενιζέλου με θέμα την …φοροδιαφυγή!
Έτσι εξηγείται και η σιγουριά του Διώτη, αφού παρουσία των δύο πολιτικών του προϊσταμένων, μπορεί άνετα να υποστηρίξει ότι εκτέλεσε εντολή. Άλλωστε, μετά και την κατάθεση Μπάνου που στην ουσία αθωώνει τον Καπελέρη, κανείς δεν πιστεύει ότι οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ έπαιζαν με λίστες και στικάκια με προσωπική τους πρωτοβουλία. Αντίθετα, μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι αυτοί που προσπαθούν διακαώς να κρατήσουν τον Παπανδρέου έξω από το κάδρο. Φανταστείτε να αρχίσει και η εξεταστική τι θα βγει.
Τσάμπα οι χάι – τεκ αναλύσεις, δικαιωμενη η Κωνσταντοπούλου που ήθελε από την αρχή τον Παπανδρέου στο κάδρο. Το τόνισε μάλιστα και το πρωΐ στον Alpha.

Οι τριάντα τρεις αλλαγές στο φορολογικό που θα αδειάσουν τις τσέπες μας



Οι τριάντα τρεις αλλαγές στο φορολογικό που θα αδειάσουν τις τσέπες μας
Το νέο σύστημα που τέθηκε πια σε εφαρμογή εκτοξεύει τα φορολογικά βάρη για μισθωτούς συνταξιούχους και επαγγελματίες. Με το νέο καθεστώς, οικογενειάρχες μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισόδημα από 15.000 το χρόνο και άνω θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο εισοδήματος 140 ευρώ έως 3.470 ευρώ σε σχέση με το 2012. Επιπλέον, 700.000 αυτοαπασχολούμενοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ θα επωμιστούν πρόσθετα βάρη εξαιτίας της επιβολής φόρου 26% στα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ.
Συγκεκριμένα:
1. Καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Στη θέση του θεσπίζεται σύστημα έκπτωσης φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 21.000 ευρώ. Αυτή η έκπτωση μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ εισοδήματος, μέχρι μηδενισμού της.
2. Καθιερώνονται δυο κλίμακες φορολόγησης διαχωρίζοντας τη φορολογία για φυσικά πρόσωπα και επιτηδευματίες.
3. Τίθεται σε ισχύ νέα κλίμακα για μισθωτούς –συνταξιούχους έχει συντελεστή 22% για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, 32% για 25.001-42.000 ευρώ και 42% για μεγαλύτερα.
4. Καταργούνται τα αφορολόγητα ποσά των παιδιών και θεσπίζεται ενιαίο μηνιαίο επίδομα 40 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι τα δυο. Από το τρίτο παιδί και πάνω χορηγείται ετήσιο επίδομα 500 ευρώ για κάθε παιδί. Επιβάλλεται εισοδηματικό όριο 45.000 ευρώ.
5. Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα υποβάλλονται από 1η Φεβρουαρίου και μέχρι 30η Ιουνίου κάθε έτους.
6. Διατηρείται η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων στην εφορία για την διατήρηση του αφορολόγητου ορίου. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος που δηλώνουν στην εφορία. Για το ποσό των αποδείξεων που δεν συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 22% αντί για 10% που ίσχυε φέτος.
7. Εκπίπτει το 10%, από το φόρο για δαπάνες από ιατρικά (κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος, και για δαπάνη μέχρι 3.000 ευρώ), από την διατροφή μεταξύ συζύγων (με πλαφόν φόρου 1.500 ευρώ), από τις δωρεές (πλαφόν 5% επί του συνολικού εισοδήματος), από την δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και ασθενοφόρων.
8 . Επιβάλλεται φόρος 15% (από 6%) στις αμοιβές των πληρωμάτων πλοίων και 10% (από 3%) για τα κατώτερα πληρώματα.
9. Δεν κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ, καθώς καταργείται η σχετική διάταξη. Δίνεται η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να ζητήσει με αίτησή του προς την εφορία την αποκοπή του τέλους από το λογαριασμό.
10. Ενεργοποιείται η νέα κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις (ΟΕ, ΕΕ, αστικές, κερδοσκοπικές, συμμετοχικές, κοινοπραξίες και κοινωνίες αστικού δικαίου) προβλέπει συντελεστή 26% για έσοδα μέχρι 50.000 ευρώ και 33% για μεγαλύτερα
11. Οι νέοι επιτηδευματίες θα φορολογούνται με συντελεστή 13% για τα πρώτα 10.000 ευρώ των εσόδων τους κατά την πρώτη τριετία άσκησης του επαγγέλματος.
12. Αυξάνει στα 650 ευρώ από 500 ευρώ το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες. Αυξάνει στα 650 ευρώ για εμπορικές επιχειρήσεις και στα 600 ευρώ για τα υποκαταστήματα.
13. Παρατείνεται για ένα ακόμα χρόνο, μέχρι 31.12.2013, η απόσυρση οχημάτων μέχρι 2.000 κυβικών.
14. Παρέχεται και η δυνατότητα δεύτερης απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης οχημάτων στους τρίτεκνους που έγιναν πολύτεκνοι.
15. Εκπίπτει σε 30 δόσεις η χρεωστική διαφορά (η απώλεια) από τα ομόλογα που κούρεψαν οι επενδυτές με τη διαδικασία του PSI+.
16. Αυξάνει σε 26% από 20% ο συντελεστής φορολόγησης των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
17. Επιβάλλεται συντελεστής 13% σε εισοδήματα από γεωργική επιχείρηση από το 2014. Για το 2013 οι αγρότες θα φορολογηθούν με βάση τη φορολογική κλίμακα των μισθωτών.
18. Φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 10% τα εισοδήματα από ενοίκια και μέχρι 12.000 ευρώ και πέραν του ποσού αυτού με 33%. Το ακαθάριστο ποσό από ενοίκια συνεχίζει να υπόκειται σε συμπληρωματικό φόρο 1,5%, ενώ παραμένει και η φορολόγηση με 3% για κτίσματα επιφάνειας άνω των 300 τ.μ.
19.Μείωση φόρου 200 ευρώ για το φορολογούμενο και κάθε πρόσωπο που τον βαραίνει με αναπηρία 67% και άνω.
20. Αυξάνει στο 15% από 10% ο φόρος στις καταθέσεις από 1.1.2013.
21. Μειώνεται ο παρακρατούμενος φόρος 20% στους τόκους από καταθέσεις στο εξωτερικό όταν ο δικαιούχος είναι φυσικό πρόσωπο και 33% για νομικά πρόσωπα. Σήμερα ο συντελεστής είναι 40% ανεξαρτήτως φυσικού ή νομικού προσώπου.
22. Επιβάλλεται φόρος υπεραξίας 20% στις μετοχές εταιρειών μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο κατά τη μεταβίβαση τους έναντι 5% αυτοτελούς φορολόγησης επί της πραγματικής αξίας σήμερα.
23. Επιβάλλεται συντελεστής 20% από 1.7.2013 στα κέρδη από πώληση μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο εφόσον πουληθούν σε τιμή ανώτερη της τιμής απόκτησης.
24. Για να εκπέσει η επιχείρηση τα έξοδα μισθοδοσίας και αμοιβής προσωπικού από τα ακαθάριστα έσοδα της πρέπει να έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές.
25. Καθιερώνεται νέο σύστημα αποσβέσεων. Ο συντελεστής 0,5% για πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων εφαρμόζεται και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
26. Εκπίπτουν σε ποσοστό 50% τα έξοδα για πρόσβαση στο διαδίκτυο.
27. Με αντικειμενικό σύστημα προσδιορίζονται τα έσοδα των επιτηδευματιών κατά τη διαδικασία ελέγχου.
28. Επιβάλλεται φόρος υπεραξίας 20% κατά τη μεταβίβαση των ακινήτων, με βάσει τους συντελεστές παλαιότητας (0,60 -0,90).
29. Μειώνεται στο 10% από 25% ο συντελεστής παρακράτησης φόρου στα μερίσματα των ΑΕ, ενώ αυξάνεται στα κέρδη.
30. Αυξάνει στο 20% από 15% ο συντελεστής παρακράτησης φόρου εισοδημάτων από παράγωγα.
31. Αυξάνει στο 40% από 35% ο συντελεστής παρακράτησης φόρου για αμοιβές μελών διοικητικού συμβουλίου και τόκους από ιδρυτικούς τίτλους και προνομιούχες μετοχές.
32. Με 40% αντί 25% θα φορολογούνται και οι αμοιβές και τα κέρδη ΑΕ που παίρνουν με τη μορφή μπόνους τα μέλη του ΔΣ ή τα στελέχη.
33. Μειώνεται στο 10% από 25% ο συντελεστής παρακράτησης φόρου στα κέρδη που διανέμουν οι συνεταιρισμοί και οι ΕΠΕ σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα.




dailynews24

Τράγκας: «Και εγώ θα δηλώσω Γερμανός»






«Έκλαιγε ο Ράιχενμπαχ όταν του έλεγε ο Γλέζος για τα κατοχικά δάνεια»

 «Οι Γερμανοί είναι οι πιο...αριστεροί...»


Με το δικό του τρόπο σχολίασε σήμερα από την συχνότητα του Real Fm ο Γιώργος Τράγκας την «προσήλωση» που δείχνουν οι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι στους Γερμανούς και στην Κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ. 
Το υλικό το μάζεψε ο (επί χρόνια συνεργάτης του) Ιωσήφ Καλαμαράκης και στην συνέχεια ο έμπειρος δημοσιογράφος  εξαπέλυε σχόλια και κριτικές με αιχμηρό χιούμορ...
Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει πως είναι «Γερμανός» χάριν αστεϊσμού φυσικά.
Ακούστε το ηχητικό που ακολουθεί...


Μινωικός υπολογιστής 3500 ετών!

Ο ερευνητής δρ Μηνάς Τσικριτσής ανέσυρε από τα αρχεία του Μουσείου Ηρακλείου ένα εύρημα που αλλάζει τη γνώση μας για τον μινωικό πολιτισμό: το πρώτο ηλιακό ρολόι και αναλογικό υπολογιστή γεωγραφικού πλάτους και εκλείψεων, που προηγείται του μηχανισμού των Αντικυθήρων κατά 1.400 χρόνια. Είναι διαστάσεων πυξίδας, αλλά έχει και «γιγάντιο αδελφό»: το πασίγνωστο Στόουνχεντζ!

 Στα τέλη Φεβρουαρίου μια παρουσίαση βιβλίου έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Αναλύοντας εκεί το περιεχόμενο του βιβλίου του, «Αστρονομία Κρητομυκηναϊκού Πολιτισμού», ο ερευνητής αιγαιακών γραφών δρ Μηνάς Τσικριτσής προέβη σε πρωτότυπες παγκοσμίως αποκαλύψεις, που αφορούν την τεχνολογία και την επιστημονική γνώση των Μινωιτών. Αποκαλύψεις οι οποίες προέκυψαν από την ερμηνεία παραστάσεων που απεικονίζονται σε δύο πλακίδια, από το Παλαίκαστρο Σητείας.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ρωτήσαμε τον ερευνητή:

-  Κύριε Τσικριτσή, πώς φθάσατε στη μελέτη αυτών των ευρημάτων; 

«Τα τελευταία δύο χρόνια, ασχολούμενος με μινωικά ευρήματα που έχουν σχέση με την αστρονομία του κρητομυκηναϊκού πολιτισμού, έχω έλθει σε επαφή με πολλά ευρήματα αστρονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία περιγράφω στο πρόσφατο βιβλίο μου. Τις εικόνες της μήτρας από το Παλαίκαστρο τις βρήκα δημοσιευμένες στην “Αρχαιολογική Εφημερίδα” του 1900, αλλά και ως σκίτσα στο βιβλίο του ανασκαφέα της Κνωσού, Εβανς, “The palace of Minos, etc.”. Ο Εβανς αναφέρει ότι οι εικόνες _ που βρέθηκαν χαραγμένες σε πλακίδια αργιλικού σχιστόλιθου του 15ου αι. π.Χ. _ εμφανίζουν σύμβολα της Σελήνης και του Ηλίου. Επειδή οι εικόνες δεν ήταν ευκρινείς, ζήτησα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την άδεια να μελετήσω το εύρημα. Ο διευθυντής κ. Γ. Ρεθεμνιωτάκης και η αρχαιολόγος Κ. Αθανασάκη με έφεραν σε επαφή με εικόνες υψηλής ανάλυσης. Με βάση αυτές και τη συσχέτιση με άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και ιστορικά και αστρονομικά στοιχεία που αφορούν μονάδες μέτρησης χρόνου και πρόβλεψη εκλείψεων Σελήνης και Ηλίου, κατέληξα σε μία ερμηνεία για τη χρήση της μοναδικής αυτής μήτρας».

- Η οποία ερμηνεία, συνοπτικά, είναι; 

«Οτι μέσω της μήτρας αυτής περιγράφεται αναλογικός υπολογιστής που μετρά χρόνο, προσδιορίζει γεωγραφικό πλάτος και προβλέπει σεληνιακές εκλείψεις!».

- Ενα τέτοιο επίτευγμα, στην εποχή των Αργοναυτών, ακούγεται αδιανόητο. Πώς οδηγηθήκατε σε μια τέτοια ερμηνεία; 

«Αρχικά μελέτησα και κατανόησα το πώς λειτουργεί ο δίσκος που αποτυπώνεται αριστερά στη μήτρα και έπειτα μελέτησα τον ακτινωτό δίσκο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της. Στο κέντρο του δίσκου εμφανίζεται ένας σταυρός _ ο οποίος παγκοσμίως θεωρείται σύμβολο απεικόνισης του Ηλίου. Μεγεθύνοντας το εύρημα, απαρίθμησα 18 στιγμές γύρω από το σύμβολο του σταυρού και, κάτω από τον κύκλο, διέκρινα το σύμβολο της Σελήνης (με μορφή μηνίσκου) και 28 αριθμημένες στιγμές στον εξωτερικό κύκλο. Αν οι 18 στιγμές γύρω από το σύμβολο του Ηλίου αντιπροσωπεύουν 18 χρόνια, τότε σωστά ο δημιουργός αυτής της εικόνας τοποθέτησε 28 στιγμές γύρω από το σύμβολο της Σελήνης, καθώς το πλήθος των σεληνιακών εκλείψεων ανά 18 χρόνια και 11 ημέρες είναι 28. Το φαινόμενο της επανάληψης των σεληνιακών εκλείψεων κάθε 18 χρόνια και 11 ημέρες ήταν γνωστό στους Χαλδαίους και το αποκαλούσαν “Σάρο”».

- Ομως... τα αρχαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα αναφοράς του Σάρου από τους Χαλδαίους εντοπίζονται στο 750 π.Χ. Μια τέτοια γνώση της περιοδικότητας των εκλείψεων προϋποθέτει είτε ότι οι Μινωίτες είχαν προπορευθεί αστρονομικά ή ότι η γνώση αυτή προϋπήρχε στους Βαβυλώνιους ή τους Σουμέριους και την είχαν δανειστεί από εκεί. Επιπλέον, υπάρχει ένα deja vu: την ίδια πρόβλεψη βάσει του Σάρου την είδαμε και στον μηχανισμό των Αντικυθήρων! 

«Είμαι πλέον βέβαιος ότι οι Μινωίτες ήταν από τους πρώτους _ αν όχι οι πρώτοι _ που ανακάλυψαν την έννοια του Σάρου. Οσο για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, ορθά επισημαίνετε τον παραλληλισμό. Θεωρώ ότι το “νέο” αυτό εύρημα δεν μειώνει την αξία του ευρήματος των Αντικυθήρων, αλλά μετατοπίζει τον χρόνο δημιουργίας 14 αιώνες πίσω. Ξαναγράφουμε έτσι το κεφάλαιο εισαγωγής στην ιστορία των επιστημών, με αρχή τον “υπολογιστή του Παλαίκαστρου”, του 1500 π.Χ.».

- Για να προβλέψουν τις σεληνιακές εκλείψεις, οι κατασκευαστές του μηχανισμού των Αντικυθήρων χρησιμοποιούσαν έναν, απίστευτο για την εποχή τους, συνδυασμό γραναζιών. Σε αυτή τη μήτρα βλέπουμε να απεικονίζεται απλά ένα εγχάραγμα με κουκκίδες. Πώς καταφέρνει να επιτελεί τον υπολογισμό; 

«Είναι όντως ένα θαύμα κομψής λύσης στη μέγιστη απλότητα κατασκευής. Δείτε: Ο εσωτερικός κύκλος χωρίζεται σε δύο ημικύκλια, που το καθένα έχει 29 και 30 χαράξεις. Αυτά τα ημικύκλια αναπαριστούν δύο σεληνιακούς μήνες, 29 και 30 ημερών, που αρχίζουν και τελειώνουν με πανσέληνο. Αν, κάθε ημέρα, μετακινούμε δεξιόστροφα μία βελόνα στον εσωτερικό κύκλο και κάθε 15 ημέρες μετακινούμε μια άλλη βελόνα αριστερόστροφα στην περιφέρεια με τα ακτινωτά τριγωνικά δόντια, παίρνουμε την πορεία της Σελήνης ως προς την πορεία του Ηλίου».



- Και γιατί αντιστοιχίζεται αυτή η διττή πορεία με τις σεληνιακές εκλείψεις; 


«Αναλογισθείτε ότι έκλειψη σημαίνει στην πράξη “εξαφάνιση στη σκιά”. Αν το επίπεδο της τροχιάς της Σελήνης και της Γης συνέπιπταν, τότε θα είχαμε κάθε μήνα μια έκλειψη Ηλίου και μια έκλειψη Σελήνης. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, διότι οι τροχιές Σελήνης και Γης βρίσκονται σε επίπεδα που έχουν μεταξύ τους μια κλίση 5 μοιρών. Τα σημεία όπου το επίπεδο της τροχιάς της Σελήνης τέμνει το επίπεδο της γήινης τροχιάς λέγονται “σεληνιακοί δεσμοί”. Οταν η Σελήνη βρίσκεται στη θέση της πανσελήνου και ο Ηλιος κοντά στη θέση ενός από τους δύο σεληνιακούς δεσμούς, τότε έχουμε έκλειψη Σελήνης. Αυτά τα δύο σημεία (οι δεσμοί) ολοκληρώνουν μια πλήρη περιφορά κάθε 18 χρόνια. Ετσι, κάθε 12 μήνες, οι κόμβοι μετακινούνται τρεις θέσεις κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, πάντα σε διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Ο κύκλος της περιφέρειας με τις 58 οπές στον “υπολογιστή του Παλαικάστρου” αντιπροσωπεύει την περιστροφή των δεσμών. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου των 18,5 ετών επαναλαμβανόταν ο ίδιος κύκλος των σεληνιακών εκλείψεων. Τα στοιχεία πείθουν ότι οι κατασκευαστές της μήτρας είχαν ανακαλύψει αυτόν τον κύκλο κίνησης των δεσμών».

- Επαληθεύσατε στην πράξη ότι ο «υπολογιστής» αυτός βρίσκει σωστά τις εκλείψεις; 

«Βεβαιότατα! Υπολόγισα την πρόσφατη ολική σεληνιακή έκλειψη, που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2010, και έπειτα βρήκα ότι με την ίδια λογική λειτουργίας μπορούσα να προβλέψω τις εκλείψεις που θα συμβούν το 2011, όπως και άλλες που θα συμβούν τα έτη 2015, 2017 και 2018».

- Συναρπαστικό... Αλλά μιλήσατε και για υπολογισμό ωρών και γεωγραφικού πλάτους. Αυτοί οι υπολογισμοί πώς γίνονται; 

«Δείτε: Αν προσανατολίσουμε τον κεντρικό σταυρό σε κατεύθυνση Βορρά - Νότου και τοποθετήσουμε στο κεντρικό βαθούλωμα μια βελόνα κατακόρυφα, τότε η σκιά της βελόνας δείχνει το σημείο του ακτινωτού δίσκου που αντιστοιχεί στην ώρα της παρατήρησης. Φαίνεται λοιπόν ότι ο μηχανισμός αυτός μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ημερήσιο “ηλιακό ρολόι χειρός”, με ώρα που αντιστοιχεί σε περίπου 58 λεπτά _ δηλαδή, πολύ κοντά στην ώρα που χρησιμοποιείται σήμερα. Θεωρώντας ότι κάθε τριγωνικός δείκτης του ακτινωτού τμήματος αντιστοιχεί σε περίπου μισή ώρα, οι πέντε κουκκίδες του κάθε δείκτη τον χωρίζουν σε 5 μικρότερες μονάδες χρόνου, διάρκειας περίπου 6 σημερινών λεπτών». 

-  Εφόσον αυτά επαρκούν για τον υπολογισμό της ώρας, τα υπόλοιπα σύμβολα της μήτρας τι σημαίνουν; 


«Σωστά το παρατηρήσατε: στη μήτρα, πάνω από τον δίσκο, υπάρχουν τρία εργαλεία για τον προσδιορισμό του γεωγραφικού πλάτους. Αν ο χρήστης του δίσκου χρησιμοποιούσε ως όργανα τις δύο βελόνες και την ημικυκλική λαβίδα που υπάρχει στο αποτύπωμα της πίσω πλευράς της μήτρας, και σημείωνε ανά εβδομάδα την άκρη της σκιάς όταν μεσουρανεί ο Ηλιος, τότε μπορούσε _ με τη γωνία ω που σχηματίζουν οι βελόνες _ να καταγράφει το γεωγραφικό πλάτος του τόπου όπου βρίσκεται. Σε μελλοντική μετατόπισή του, δεν είχε παρά να μετρήσει τη σκιά της βελόνας στην αντίστοιχη εβδομάδα για να προσδιορίσει πόσο βόρεια κατευθύνθηκε, ώστε να μπορεί να επιστρέψει!».


- Κύριε Τσικριτσή, η ερμηνεία αυτή που δίνετε στη μήτρα πιστεύετε ότι είναι και η μοναδική; 


«Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η λογική της ερμηνείας μου στέφθηκε με επιτυχείς μετρήσεις τόσο των εκλείψεων όσο και της ώρας και του γεωγραφικού πλάτους. Ωστόσο το θέμα παραμένει ανοιχτό, διότι μπορεί κάποιος άλλος να προτείνει μια άλλη χρήση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο αναλογικό υπολογιστή της ανθρωπότητας _ και αυτός έχει μινωική προέλευση».


- Είναι ασύλληπτο το πόσα πρέπει να γνώριζαν για να φθάσουν σε μια τέτοια πολυπυξίδα! Συνειδητοποιείτε βέβαια, κύριε Τσικριτσή, ότι αυτή η ερμηνεία σας ανατρέπει πολλά από όσα πιστεύονται ως σήμερα για τον μινωικό πολιτισμό;.. 

«Θεωρώ ότι πρέπει να απεμπλακούμε από τις αγκυλώσεις που έχουν δημιουργήσει οι έως τώρα παραδοχές ότι αυτός ο πολιτισμός οικοδομήθηκε αντλώντας στοιχεία και γνώσεις του βαβυλωνιακού και του αιγυπτιακού. Η κατανόησή του οφείλει να γίνεται με μια διαθεματική προσέγγιση στα λιγοστά καμένα ευρήματά του. Χαρακτηριστικά, θα αναφερθώ σε δύο γνωστές φωτογραφίες που εμφανίζουν μινωικά καράβια. Το πρώτο καράβι απεικονίζεται σε ένα κυκλαδικό “τηγανόσχημο” σκεύος του 2300 π.Χ., με 14 ζεύγη κουπιών, πράγμα που μας παραπέμπει σε σκάφος μήκους 32 μέτρων. Σε μια άλλη παράσταση, από την τοιχογραφία της Σαντορίνης του 1640 π.Χ., διακρίνουμε ένα μεγάλο καράβι, με 26 ζεύγη κουπιών, που κατά τον συγγραφέα Cavin Menzies αντιστοιχεί σε σκάφος 54 μέτρων. Η ναυτική αυτή εξέλιξη ακούγεται λογική για χρονική περίοδο 700 χρόνων. Δεν είναι όμως λογικό ένας πολιτισμός που είχε αναπτύξει το θαλάσσιο εμπόριο από το 2800 π.Χ. έως το 1200 π.Χ. να μην είχε αναπτύξει αντίστοιχη επιστήμη και για τις ανάγκες του. Θα έπρεπε, εκτός των άλλων, να είχε αναπτύξει τα μαθηματικά και την αστρονομία. Πράγμα που αποδεικνύουν αυτά τα ευρήματα!».

-  Υπάρχει κάτι, κατά την όλη μελέτη σας, που σας εξέπληξε προς άλλη κατεύθυνση; 

«Οντως, προέκυψε κάτι το συγκλονιστικό: Οτι υπάρχει μεγάλη σύμπτωση της μήτρας με τον μεγαλιθικό σχηματισμό του Στόουνχεντζ! Την ιδέα μού την έβαλε ο γιος μου Δημήτρης, που σπουδάζει στην Αγγλία, ο οποίος παρατήρησε ότι η μήτρα έχει τον ίδιο αριθμό οπών (29 + 30 στον εσωτερικό κύκλο και 57 στον εξωτερικό) με αυτές του Στόουνχεντζ. Εκεί, υπάρχει ο λεγόμενος “Κύκλος Ζ” από 29 οπές και γύρω από αυτόν ο “Κύκλος Υ” με 30 οπές. O εξωτερικός τελικός κύκλος, που περιβάλλει όλο το Στόουνχεντζ, αποτελείται από 57 οπές και ονομάζεται Κύκλος Ομπρι (Aubrey Holes). Επίσης, στο κέντρο του “ναού” υπάρχουν 19 πέτρες (το λεγόμενο Πέταλο από Γαλαζόπετρες), αλλά το ίδιο πλήθος μικρών οπών υπάρχει σε δύο περιοχές του εσωτερικού σταυρού της μήτρας του Παλαικάστρου».

-  Αν αυτό δεν αποτελεί σύμπτωση και πράγματι το Στόουνχεντζ ήταν μια «μεγέθυνση» της μήτρας του Παλαικάστρου, πώς αιτιολογείτε τη συσχέτιση των δύο πολιτισμών; 

«Η κατασκευή του Στόουνχεντζ είχε αποδοθεί στους αρχαίους Κέλτες και στους Δρυίδες τους, αλλά τα ανασκαφικά ευρήματα τη χρονολογούν στη 2η χιλιετία π.Χ. Την εποχή του Χαλκού, οι γνωστοί πολιτισμοί που θα μπορούσαν να σχετισθούν με τέτοιον “ναό” θα ήταν οι μεσοποτάμιοι, ο αιγυπτιακός και ο κρητομυκηναϊκός. Ωστόσο τα μόνα κυκλικά κατασκευάσματα που έχουμε σε όλους αυτούς είναι οι τύμβοι των Μυκηνών (του 16ου αι. π.Χ.) _ που όμως είναι τάφοι και όχι ναοί _ και το... λεγόμενο “δαχτυλίδι του Μίνωα”. Στο δαχτυλίδι αυτό διακρίνουμε ένα κυκλοτερές κτίσμα στην κορυφή ενός λόφου, που περιβάλλεται από ορθόλιθους. Αν η κατασκευή αντιπροσώπευε ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, θα μπορούσαμε να το συσχετίσουμε με την κυκλική δομή κατασκευής του Στόουνχεντζ. Ισως, τελικά, ο μινωικός πολιτισμός να είχε σχέση με τους “Υπερβόρειους” της Βρετανίας, όπως είχε γράψει ο Διόδωρος Σικελιώτης».


Τον αποχαιρέτισα «ζαλισμένος». Στον νου μου φτερούγιζαν εικόνες από τον στρογγυλό ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς και το «τέμενος Απόλλωνος μεγαλοπρεπές, σφαιροειδές τω σχήματι» των Υπερβορείων, που περιέγραφε ο Διόδωρος. Μα... από εκεί δεν ήρθε ο Αβαρις ο Υπερβόρειος που έγινε φίλος του Πυθαγόρα; Και ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, που περιέπλευσε το 331 π.Χ. τη Βρετανία και «υπολόγισε το μέγεθός της»... μήπως είχε έναν μινωικό υπολογιστή για να βρίσκει τη θέση του πλοίου του στην ομίχλη; Μύρια απίστευτα κατορθώματα της ναυτικής μαεστρίας Ελλήνων και Φοινίκων θα έβρισκαν την εξήγησή τους αν μια τέτοια «πολυπυξίδα» ήταν το μυστικό των καπετάνιων από την εποχή των Αργοναυτών ως εκείνη του Αρχιμήδη (212 π.Χ.). Σίγουρα ο Αρχιμήδης και οι σοφοί της Αλεξάνδρειας και της Ρόδου βρίσκονταν πίσω από τη μετεξέλιξή της στον «μηχανισμό των Αντικυθήρων», με όλη τη μικρομηχανική τελειότητα εκείνου. Αλλά αν η γνώση είχε τον σπόρο της στους Μινωίτες, τότε... μας μένουν πολλά ακόμη να ανακαλύψουμε για εκείνα που χάθηκαν στον ελληνικό Μεσαίωνα, στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής, των σεισμών και των λιμών μετά τον Πόλεμο της Τροίας.

Κοίταξα στον ορίζοντα την Ακρόπολη με νέα μάτια: Αυτή η χώρα είναι τελικά ανεξάντλητη σε εκπλήξεις. Για την αποδοχή ή όχι της ερμηνείας του κ. Τσικριτσή μένει να αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα. Αν τελικά ευσταθεί, ένας νέος πρόλογος θα έχει γραφτεί για την Ιστορία των Επιστημών, με κρητική υπογραφή!



http://sofoscrete.blogspot.gr

"Η φοροδιαφυγή φταίει!"...και άλλοι μύθοι...



Του Άγη Βερούτη 
Πέραν των 250.000 που σιτίζει για ελεημοσύνη η Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στην παρούσα φάση, πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.

 Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν λαμβάνουν βοήθεια από την οικογένεια, καθώς το κράτος λειτουργεί μόνο για να παίρνει από τον απλό παραγωγικό πολίτη, και να αναδιανείμει στους εκλεκτούς έμμισθους ψηφοφόρους και κομματικούς χρηματοδότες.

Παράλληλα τελευταία γίνονται ολοένα και συχνότερα τα φαινόμενα όπου έχει καταρρεύσει οικονομικά ο πρώην “Άντρας ο Κουβαλητής” που μέχρι πρότινος δούλευε ως στέλεχος, ως ελεύθερος επαγγελματίας ή ως μικρομεσαίος επιχειρηματίας, και ζούσε την οικογένειά του από τους καρπούς του μόχθου του. Αυτόν σήμερα τον ζει η γυναίκα του από το μισθό της, που ολοένα συμπιέζεται, και με το φόβο της ανεργίας και της ολοκληρωτικής οικονομικής  καταστροφής του κάνει το βίο αβίωτο.

Ένας γνωστός μου σε παρόμοια κατάσταση μου είπε λίγο πριν τις γιορτές, ότι η γυναίκα του τού εκμυστηρεύτηκε πως φοβόταν μην τυχόν και αυτοκτονήσει από την απόγνωση της οικονομικής του καταστροφής, και βρεθεί μετά εκείνη να ψάχνει να βρει λεφτά για την κηδεία του.

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στα χρόνια της κρίσης, γίνεται μια επισταμένη προσπάθεια από τους χειρότερους εκφραστές του πολιτικού μας συστήματος, να εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά την παραγωγική τάξη, ότι δήθεν μοιράζεται και αυτή την ευθύνη για την κατάρρευση της κοινωνίας με τα λαμόγια των υπεξαιρέσεων των 700.000.000 ευρώ που φημολογείται ότι εξήχθησαν από τη χώρα από τον υπόδικο και προφυλακισθέντα πρώην μεγιστάνα κ. Λαυρεντιάδη, κατόπιν του κρατικού δανεισμού αυτών των χρημάτων των φορολογούμενων στην τράπεζά του, για να διασωθεί από την κατάρρευση.

Υποστηρίζεται δε ευρέως από κάποιους νυν και πρώην ανεγκέφαλους πολιτικούς ότι “μαζί τα φάγαμε”, όπως υποστήριξε ο ευτυχώς αποσυρθείς από την πολιτική κ. Πάγκαλος. Απλά το παλαιότερο “μαζί τα φάγαμε” έχει μετονομαστεί στον πιο εύηχο αφορισμό “η φοροδιαφυγή φταίει”,σε μια ακόμη απέλπιδα απόπειρα να πεισθεί ο πολίτης ότι είναι συνυπεύθυνος και άρα ορθώς και καλώς υποφέρει τώρα, και θα υποφέρει στο διηνεκές λόγω της κρίσης, και ορθώς δεν έχει απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος, ούτε καν αν έκλεψε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τους φόρους μας, ή αν χρησιμοποίησε την θέση ισχύος που είχε ως όργανο της τάξης για να πουλάει ναρκωτικά στα παιδιά μας, ή αν αποπλανούσε τα παιδιά μας και τα βίαζε αξιοποιώντας την ιδιότητά του ως δάσκαλός τους.

Βέβαια από τους εκφραστές του δόγματος “η φοροδιαφυγή φταίει” ουδείς θα μπει στον κόπο να εξηγήσει τους λόγους που ο Κώδικας Βιβλίων & Στοιχείων υπέστη ένα μικρό face-lift και ξαναδόθηκε στη χρήση, κανείς δεν θα δώσει λόγο επειδή η φορολογική επιβάρυνση της αγοράς έχει αποτέλεσμα την απώλεια σχεδόν του 30% του ΑΕΠ στα προηγούμενα 3 χρόνια, και κανείς δεν θα εξηγήσει ότι μεσοσταθμικά η φοροδιαφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 16%, ενώ στην Ελλάδα είναι 8% περισσότερο κατά τις μαντικές εικασίες αυτών που βγάζουν αυτά τα νούμερα, ενώ το παραεμπόριο αφήνεται να λειτουργεί ανενόχλητο μπροστά από τα καταστήματα που καταστρέφει, και μπροστά στα αδιάφορα μάτια της αστυνομίας.

Το γεγονός ότι τώρα εισπράττονται τα ίδια χρήματα για φόρους σε απόλυτους αριθμούς με χρονιές που το ΑΕΠ ήταν 25%-30% υψηλότερο δεν σημαίνει ότι πιάστηκε η φοροδιαφυγή, αλλά ότι η οικονομία υπερφορολογείται!

Σήμερα άκουσα ότι σκέπτονται να προσπαθήσουν να φορολογήσουν τις ελληνικές ναυτιλιακές για έσοδα και πλούτο που κερδίζουν σε διεθνή ύδατα. Έχει να πέσει πολύ γέλιο!

Τα πλοία συνήθως είναι ιδιοκτησίες ανωνύμων εταιριών (μια για κάθε πλοίο) των οποίων οι μετοχές μεταβιβάζονται σε χρόνο συντομότερο από ένα απόγευμα, και αλλάζουν σημαία και όνομα εν πλω. Η κραταιά Βρετανία που πριν λίγα χρόνια αποπειράθηκε να φορολογήσει τη ναυτιλία, τα μάζεψε ως βρεγμένη γάτα για να μη χάσει σημαντικό μέρος του ΑΕΠ της. Και μόνο η φυγή των ναυτιλιακών από την Ελλάδα προς πιο φιλόξενα μέρη όπως π.χ. το Μονακό ή η Ελβετία, θα επιφέρει πλήγμα μείωσης του ελληνικού ΑΕΠ περισσότερο από 10% και θα ερημώσει τον Πειραιά.  Ό,τι έγινε με την υπερφορολόγηση των καυσίμων θα συμβεί με τη φορολόγηση της ναυτιλίας. Αστεία πράγματα.

Φυσικά η επαπειλούμενη φορολογική κατάρρευση των εσόδων έχει κάνει τους αποφασίζοντες να ψάχνουν για καινούριες αγελάδες προς άρμεγμα.

Την ίδια στιγμή, η Λετονία που έχασε το 2008 και 2009 το 20% του ΑΕΠ της λόγω των μέτρων του δικού της μνημονίου, και μείωσε τους κατώτατους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και απέλυσε το 30% των δημοσίων υπαλλήλων της χωρίς να αυξήσει τη φορολόγησή της, εμφάνισε ετήσια ανάπτυξη πάνω από 5% τα τελευταία 2 χρόνια, και μείωση της ανεργίας της από περίπου 20% στο 13%. Ταυτόχρονα δεν άντλησε το 40% των χρημάτων που της προσφέρθηκαν από το ΔΝΤ, ενώ ήδη έχει επιστρέψει σημαντικό μέρος των δανεισθέντων. Βέβαια σημαντικός αριθμός Λετονών μετανάστευσε.

Αντίστοιχα, η Ιρλανδία που υπέστη την εκτόξευση του δημοσίου χρέους της από τη διάσωση των τραπεζών της σχεδόν ταυτόχρονα με την Ελλάδα, έκοψε τις δαπάνες και τους μισθούς κατά 15% χωρίς να αυξήσει τη φορολόγησή της ούτε μισό τοις εκατό, παρά τις εκ του πονηρού πιέσεις της Γερμανίας, και πριν λίγες μέρες επέστρεψε στις αγορές και άντλησε από αυτές τα πρώτα 4,3 δισ. ευρώ από τότε που βγήκε εκτός.

Εμείς έχουμε στην καλύτερη περίπτωση να ελπίζουμε για μια διετία ύφεσης ακόμη, με πιθανότατη την κοινωνική έκρηξη που ιστορικά εγγυάται η υπερφορολόγηση, και την αδιαμφισβήτητη πλέον υπεροχή των εκφραστών των συμφερόντων του κράτους - δυνάστη, έναντι των νοικοκυραίων και της παραγωγικής οικονομίας.

Θα ήταν πολύ βολικό να φταίει η φοροδιαφυγή, όμως η ουσία είναι ότι δεν είναι η φοροδιαφυγή που ευθύνεται για τη σημερινή μας κατάντια, ούτε για την επερχόμενη λαίλαπα για την ελληνική κοινωνία και οικογένεια.

Αυτό που ευθύνεται είναι η εθελοτυφλία μας στο απλό γεγονός ότι η Ελλάδα διατηρεί και πληρώνει με τους φόρους της μέγεθος κράτους δυσανάλογα μεγάλου και απόλυτα αναποτελεσματικού στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες που πληρώνουν για αυτό.

Αντί να υπάρχει το κράτος για να υπηρετεί τους πολίτες, υπάρχουν οι πολίτες για να υπηρετούν το κράτος.

Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε...

"Ετσι έθαψε τη λίστα ο Παπακωνσταντίνου"



 Με τίτλο: "Ετσι έθαψε τη λίστα ο Παπακωνσταντίνου" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει όλη την κατάθεση-φωτιά του πρώην συνεργάτη του, Αναστάσιου Μπάνου. Σύμφωνα με την κατάθεση, "ο πρώην υπουργός κράτησε στο συρτάρι του τη λίστα Λαγκάρντ επί οκτώ μήνες, παρότι ενημερώθηκε εν συσκέψει στις 24/1/2011 από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη ότι ο έλεγχος στα δέκα πρόσωπα που του είχε υποδείξει απεκάλυπτε πως τα δηλωθέντα εισοδήματά τους δεν δικαιολογούσαν το ύψος των καταθέσεών τους στην ελβετική τράπεζα ΗSBC". Επίσης, η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της αναφέρεται στο "πώς και πότε έφτασε στην Ελλάδα το CD" καθώς και στον "αγγελιαφόρο της πρεσβείας και την πτήση-εξπρές από το Παρίσι στην Αθήνα". Παράλληλα, η Realnews φέρνει στη δημοσιότητα ολόκληρη την "απολογία" του πρώην "τσάρου" της Οικονομίας στον ανακριτή.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Η "βία" της υποκρισίας!". Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη βίλα Αμαλία αναφέρεται δε -μεταξύ άλλων- στο γεγονός ότι "οι πολιτικοί μας ταγοί ψηφοθηρούν απροκάλυπτα μετατρέποντας συχνά σε πεδίο σύγκρουσης το κέντρο της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων".

thrakisnews@gmail.com

'' TO KOINOBOΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ''...


.

"Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της συγκυβέρνησης για την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας δεν πέρασε", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός...
εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς αναφορικά με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
"Καταψηφίσαμε το επονείδιστο νομοσχέδιο με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και έτσι σύρουμε πλέον τη μνημονιακή πλειοψηφία στην Ολομέλεια για συζήτηση.
Χωρίς την αρνητική ψήφο των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα εφαρμοζόταν το άρθρο 108 παράγραφος 6 του Κανονισμού της Βουλής και το νομοσχέδιο θα ψηφιζόταν στην Ολομέλεια τηΔευτέρα χωρίς συζήτηση", τόνισε.

Όλοι στον δρόμο! Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 Ώρα 6 μ.μ. και όσο αντέξει!

183899_10151104132403176_2036033206_n

Κράτος – Ενέχυρο: Την Δευτέρα φέρνουν νόμο-όνειδος με το οποίο υποθηκεύεται το κράτος στους δανειστές!

Ένα νόμο-όνειδος που καθιστά την Ελλάδα κράτος-ενέχυρο πρόκειται να καταθέσει την Δευτέρα η κυβέρνηση στην Βουλή.
Με το νόμο αυτό κωδικοποιείται η πρόβλεψη του Μνημονίου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου τον περασμένο Φεβρουάριο σύμφωνα με την οποία το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στην διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπλήρωση των δανείων που έδωσαν οι ξένοι για να πληρωθούν πάλι τα δικά τους δάνεια!
Aλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ενεργοποιηθεί με την
ψήφιση σχετικού νόμου, αφού πρόκειται για έναν ντροπιαστικό και κατάπτυστο νόμο για όποιον αισθάνεται Έλληνας και σίγουρα θα ξεσηκώσει σντιδράσεις.
Εφ’εξής δεν θα εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους -ούτε καν της Τραπέζης της Ελλάδος- από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει.
Αυτό, δεδομένης της αδυναμίας της Ελλάδας, σημαίνει ότι ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ σταματούν να μας δίνουν δόσεις και ξεκινούν τις κατασχέσεις κρατικής περιουσίας (αφορά και τις Καρυάτιδες στην φωτό), αλλά όχι μόνο: Και οι ιδιώτες βρίσκονται στο έλεος των δανειστών με την έννοια ότι ισχύουν οι διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημοσίου συμφέροντος!
Αυτά τα εξευτελιστικά προβλέπει μία από τις πέντε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η Κυβέρνηση επειδή το είχαν θέσει οι δανειστές ως προαπαιτούμενο για τις δόσεις αναχρηματοδότησης των δανείων τους.
Ο νόμος έρχεται να ψηφιστεί με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» –ενώ όλοι ασχολούνται με την γελοία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όπου η κυβέρνηση παραπέμπει τους μισούς ενόχους και αθωώνει τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο– και κανείς από τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας που θα τον ψηφίσουν δεν πρέπει να είναι υπερήφανος στην υπόλοιπη ζωή του για την θετική ψήφο που θα δώσει στο νόμο που θα μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα ενέχυρο λήψης δανείου για να πληρωθεί ένα άλλο τοκογλυφικό δάνειο..
Ο νόμος αυτός θα εισαχθεί στη Βουλή την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα ψηφιστεί την Δευτέρα, με εντολή Γιάννη Στουρνάρα.
Η εξευτελιστική διάταξη (αλήθεια, τι χώρα θα παραδώσουν αυτοί που υπογράφουν τέτοια πράγματα;) είχε περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης. Εκεί ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».
Ουσιαστικά ενσωματώνεται έτσι στο εθνικό δίκαιο ο όρος πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους και τα πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματά του υπόκεινται σε κατάσχεση, ακόμα και τα ιδιωτικά, αν το ζητήσουν οι δανειστές.
Το ζήτημα είναι ότι τα παραπάνω είτε έχουν επικυρωθεί, είτε πρόκειται να επικυρωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, του οποίου τα λόγια περί «φιλοπατρίας» περισσεύουν, αλλά όχι οι πράξεις του…
πηγή

Ποινικές ευθύνες και για Βενιζέλο


«Αποπροσανατολισμό» ως προς την ουσία του ζητήματος χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη διαχείριση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ από τα άλλα κόμματα, ωστόσο είναι βάσιμη η εκτίμηση ότι στην κάλπη θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι στις επίσημες τοποθετήσεις του συμμερίζεται την ανάγκη διερεύνησης ποινικών ευθυνών όχι μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Το ΚΚΕ ζήτησε τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων που περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ ζητά διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων και εν γένει η θέση του για το συγκεκριμένο σκάνδαλο βρίσκεται πιο κοντά σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα το ΚΚΕ εξαρχής σημείωσε ότι «η διερεύνηση δεν μπορεί να περιοριστεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά να επεκταθεί σε όσους αναμείχθηκαν, χειρίστηκαν την υπόθεση και έχουν σχετικές ευθύνες για την απόκρυψη, αλλοίωση στοιχείων ή άλλα σχετικά αδικήματα». Ως εκ τούτου, επιβάλλεται «να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα διερεύνησης της υπόθεσης» και να αποδοθούν ευθύνες.
Με νέα της ανακοίνωση χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα εμφανίζεται να συμφωνεί ως επί το πλείστον στα αδικήματα που περιγράφει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: μιλά για νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία όσον αφορά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος όσον αφορά τον Ε. Βενιζέλο.
Ταυτόχρονα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η έρευνα της υπόθεσης δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στους πιο πάνω αναφερόμενους, αλλά θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκομένου, και ιδιαίτερα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, που ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη».
Από την άλλη, ενώ μιλά για προκλητική «προσπάθεια συγκάλυψης από τις κυβερνήσεις που χειρίστηκαν την υπόθεση», καθώς και για «υποκρισία και τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που μιλούν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ίδια ώρα αυξάνουν τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και ληστεύουν τον λαό», η τοποθέτηση του ΚΚΕ δεν δείχνει να στρέφεται ευθέως κατά του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Καθαρά χέρια»
Πολιτικά και ιδεολογικά, ο Περισσός διαχωρίζει τη στάση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο αποδίδει την προσπάθεια «εξυγίανσης» του συστήματος τη στιγμή που ανάλογες επιχειρήσεις τύπου «καθαρά χέρια» πουθενά δεν απέδωσαν, όπως σημειώνεται στον «Ριζοσπάστη». Στις δε επίσημες ανακοινώσεις σημειώνεται πως «σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τη “λίστα Λαγκάρντ” τονίζουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και τις αερολογίες των υποστηρικτών του περί εξυγίανσής του».
Την ίδια ώρα ο Περισσός υπερασπίζεται τη θέση του ότι τα σκάνδαλα και η διαφθορά είναι σύμφυτα με το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στη «νόμιμη κλοπή» του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, επομένως η μόνη λύση είναι η ανατροπή του.
Παράλληλα, το ΚΚΕ σημειώνει ότι δεν αρκεί η προκαταρκτική, αλλά επιβάλλεται και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών για την αποφυγή κάθε περίπτωσης παραγραφής.
Όλα τα παραπάνω προδιαγράφουν περίπου το πλαίσιο με το οποίο θα κινηθεί στη Βουλή, στηρίζοντας ενδεχομένως την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, με διακριτό πολιτικό σκεπτικό.
Τέλος, το ΚΚΕ υπογραμμίζει πώς ο λαός πρέπει να δει ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» και βέβαια να απορρίψει την κοινωνική ενοχοποίηση περί φοροδιαφυγής που εκπορεύεται από το σύστημα προκειμένου να περάσει τα «βάρβαρα» και αντιλαϊκά μέτρα, καθώς «εκείνοι που τα ονόματά τους φιγουράρουν στις διάφορες λίστες δεν είναι εργαζόμενοι άνθρωποι του μόχθου», αλλά μεγαλοεπιχειρηματίες, κεφαλαιοκράτες που μετέφεραν χρήματα σε ξένες τράπεζες, είτε με νόμιμο είτε με λιγότερο νόμιμο τρόπο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που κατοχυρώνει η Ε.Ε. για «ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων».
πηγή

Τσιμέντωσαν τις πόρτες της ΔΟΥ Λεωνιδίου!


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας άγνωστοι δράστες έφραξαν με τσιμεντόλιθους και τσιμέντο τις τρεις εισόδους του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Λεωνιδίου... Οι άγνωστοι όπως γράφει το leonidion.gr με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν στην χθεσινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, να μεταφερθεί η ΔΟΥ Λεωνιδίου στο Παράλιο Άστρος.
 leonidion.gr

Στουρνάρια είμαστε !!! (ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..)

 


Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας μισθωτός που έχει μισθό 700 ευρώ (είναι δηλαδή προνομιούχος) οπότε ετησίως έχει εισόδημα 9800 (με αφεντικό λεβέντη που του δίνει και δώρα). Και ας υποθέσουμε ότι αυτός ο μισθωτός μένει σε ένα σπίτι 60 τμ και δεν έχει αυτοκίνητο ή κάποιο άλλο τεκμήριο. Δηλαδή θα φορολογηθεί επί των πραγματικών του εσόδων (πράγμα σπάνιο για τους απλούς μισθωτούς, ανέργους και άλλες αναξιοπαθούντες κατηγορίες οι οποίοι θα φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν έχουν).

Αυτός λοιπόν ο μισθωτός θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 2450 ευρώ. Να δούμε λιγάκι επί πραγματικών σεναρίων και όχι σεναρίων τύπου Στουρνάρα όπου τα 700 ευρώ είναι το απογευματινό καφεδάκι.
Έξοδα που



εξαιρούνται: ενοίκιο 12*350 = 4200

                                       ΔΕΗ      180*6 =   1080 (πρόσθεσε εδώ και το χαράτσι)

                                      ΝΕΡΟ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ 150

                                       Κοινόχρηστα 40*12 = 480

                                      Πετρέλαιο θέρμανσης 1500 ( ανάβει καλοριφέρ σε γιορτές και επετείους)

                                      Εισιτήρια να πάει στη δουλειά του = 3*25*12=900

 Στην καλύτερη περίπτωση αυτός ο μισθωτός θα έχει ξοδέψει 8310 χωρίς αυτά να μπορεί να συμπεριλάβει στις αποδείξεις.

Αν υποθέσουμε ότι ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό πάει σε είδη διατροφής και δεν του ξεφεύγει ούτε ένα ευρώ χωρίς να πάρει απόδειξη τότε θα έχει ένα έλλειμμα 960 ευρώ σε ποσό αποδείξεων. Οπότε πέρα από την φορολόγηση θα πληρώσει και μια ποινή 22% επί της διαφοράς των αποδείξεων, δηλαδή επιπλέον 211 και κάτι ψιλά ευρώ.

Εννοείται ότι για να μπορέσει να πληρώσει τους φόρους και την ποινή θα πρέπει να κόψει τα λαιμό του να βρει τα λεφτά…

Αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί φόνος εκ προμελέτης; Ή καλύτερα γενοκτονία;   


ΥΓ Ενδιαφέρον έχει η ερώτηση: αφού γνωρίζουν τι κάνουν γιατί το κάνουν; Έχει σχέση με την αποικία και τις ειδικές οικονομικές ζώνες; Έχει σχέση με το ξεπούλημα; Με τι μπορεί να έχει σχέση;

ΥΓ2 Σύμφωνα με το Σύνταγμα κάθε πολίτης επιβαρύνεται με φόρους ανάλογα με τις δυνατότητες του. Άνεργος άνευ εισοδήματος που δεν μένει σε παγκάκι αλλά σε σπίτι έχει τεκμήριο (ας πούμε 90τμ) 4600 και επιπλέον 3000 τεκμήριο επιβίωσης... μας κάνει 7600. Αν του έχει ξεμείνει και αυτοκίνητο 1200 κυβικά (που πας με τόσα κυβικά) επιπλέον 2800. σύνολο: 10400 ευρώ υποτιθέμενο εισόδημα. αυτός ο άνθρωπος αν και άνευ πραγματικού εισοδήματος θα φορολογηθεί και επιπλέον αν δεν μαζέψει με το ανύπαρκτο εισόδημα του αποδείξεις 2600 ευρώ θα φάει και ένα 22% επιπλέον ποινή επί των αποδείξεων. Και αυτό είναι συνταγματικό ε;