ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.3.14

Άει αντιπολιτεύσου!!!


the_liar_
Την χώρα δεν την καταδίκασαν οι κυβερνήσεις αλλά οι αντιπολιτεύσεις. Τα Μνημόνια δεν τα ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις αλλά τους έστρωνε χαλί η κάθε λογής…αντιπολίτευση.
Η “μάχη” που δόθηκε στο κοινοβούλιο από αντιπολιτευόμενους για την κατάργηση της “Ακαδημία Ελευθερίας” με έδρα το Μεσολόγγι και του ιδρύματος “Ο Γέρος του Μοριά” σε κάνει για μια φορά ακόμη, αν όχι να γελάσεις, να λυπηθείς με την κατάντια όλων ψαράδων ψηφαλακίων από κάθε πτέρυγα. Κατακεραυνώνοντας τον υιό Μητσοτάκη και ξυπνώντας μέσα τους η επανάσταση του είπαν ότι η κατάργηση αυτών των ιδρυμάτων γίνεται για να ξεχαστεί κάθε έννοια μνήμης και επανάστασης στην Ελλάδα.
Μπαρουτοκαπνίστηκε η βουλή από τις ομοβροντίες των αντιπολιτευομένων επαναστατών. Κανένας όμως δεν τόλμησε να πει στον υιό Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να κάνει οικονομία για την πατρίδα, να καταργήσει και τα Ιδρύματα Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Γ.Παπανδρέου, Σημίτη, Μητσοτάκη, Ελ. Βενιζέλου τα οποία όχι μόνο απομυζούν τον κρατικό κορβανά αλλά παίζουν και ύποπτο ρόλο (το Ίδρυμα Καραμανλή είναι αδελφοποιημένο με το Ίδρυμα Αντενάουερ). Τα ποσά τα οποία παίρνουν ακόμη και σήμερα είναι αμύθητα και αδιαφανή γι’ αυτό και είναι γνωστά μόνο κάποια δεκάδες εκατομμύρια από τα εκατοντάδες που μασάνε. Εκτός από την πριμοδότηση με κτίρια δωρεάν δεν έχουν δασμούς, απαλλάσσονται από τους φόρους και το φοβερό ότι έχουν δικαίωμα μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων χωρίς κανείς να ξέρει την προέλευσή τους. Κάνουν κι άλλα αυτά τα ιδρύματα αλλά η αντιπολίτευση επαναστάτησε για τα άλλα στα οποία έχουν εκλογική πελατεία.
Γέλασες μέχρι εδώ; Πάρε και την απάντηση του υιού Μητσοτάκη ο οποίος διετέλεσε επί τριετία πρόεδρος του Ιδρύματος του μπαμπά Μητσοτάκη: “Δηλαδή, τι θα επιθυμούσατε να κάνουμε; Ένα δημόσιο οργανισμό για κάθε ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα; Ένα για τον Ανδρούτσο, ένα για τον Καραϊσκάκη;”
Αν εσύ ήσουν αντιπολιτευόμενος τι θα απαντούσες στον υιό του Μητσοτάκη; Το πολύ απλό και λογικό: “Καταργήστε πρώτα τα ιδρύματα των άχρηστων πατεράδων σας και μετά ας καταργηθούν και των ηρώων!” Τόσο απλά.
Δεν γέλασες πάλι; Έχουμε κι άλλο αντιπολιτευτικό γέλιο.
Με την ανακοίνωση της εξαγοράς των υδροηλεκτρικών φραγμάτων από ιδιώτες βγήκαν οι συνδικαλιστές όλων των χρωμάτων διορισμένοι και βολεμένοι χρόνια και καλούν τον λαό να σηκωθεί από τον καναπέ, να αντισταθεί, γιατί τού παίρνουν ακόμη και το νερό. Τώρα το πήραν χαμπάρι. Καλούν εσένα που σου έκοψαν το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα -οι ίδιοι αυτοί υπάλληλοι με τσαμπουκά- να αγωνιστείς γιατί ο ιδιώτης ουσιαστικά δεν θα συνεχίσει να τους ταΐζει το πιλάφι στο παράδεισο των κομματόσκυλων που ζούσαν τόσα χρόνια. Όταν η παράταξή τους έλεγε ΝΑΙ σε όλα ή όταν η αντιπολίτευση αρκούνταν σε ποιοτικές συναυλίες αντίστασης αντί να βάλει νέφτι στον κώλο των εργαζομένων της ΔΕΗ να παγώσουν τα πάντα δίνοντας το μήνυμα ότι εδώ θα γίνει της πουτάνας, κανενός δεν ίδρωνε το αφτί. Είχαν σίγουρο τότε ότι θα βολευτούν μεταπηδώντας σε κανέναν άλλον οργανισμό “Κράτος εν Κράτει” όπως ήταν η ΔΕΗ μέχρι προχθές.
Και νομίζεις ότι εκεί κάπου στην άκρα αντιπολίτευση της αριστεράς έχεις την τελευταία γραμμή άμυνας. Αμ δε! Το πρώτο πράγμα που ξεστόμισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Κουτσούμπας, στις 26 Μαΐου 2013 ήταν το εξής: “Είναι επείγουσα και απαραίτητη περισσότερο από ποτέ η εκτροπή του Αχελώου που θα μπορούσε να ποτίσει όλο τον θεσσαλικό κάμπο”. Δεν γνώριζε τίποτε το 2013 για την ιδιωτικοποίηση του νερού ο Κουτσούμπας, η οποία δρομολογήθηκε από το 2009 με κοινή υπουργική απόφαση επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, και με την οποία οι υδάτινοι πόροι για λόγους τουριστικής ανάπτυξης παραχωρούνταν σε ιδιώτες μετά βαΐων και κλάδων. Δεν γνώριζε ότι με την εκτροπή του Αχελώου μπαίνει μπροστά το φράγμα Συκιάς που θα πάει και αυτό σε ιδιώτη παρέα με όλο τον Αχελώο. Τα ποτίσματα του θεσσαλικού κάμπου τον μάραναν. Να μας πει τώρα ο Κουτσούμπας πόσο θα κοστίζει το κυβικό για πότισμα μέσω της ιδιωτικής εταιρείας διότι, αν δεν το γνωρίζει, ο Χρυσοχοΐδης γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την αρνητική απόφαση του ΣτΕ για την εκτροπή του Αχελώου, ανακοίνωσε ότι τα έργα ξεκινούν άμεσα.
Μην γελάς, έχει κι άλλο.
Τώρα που σκίζεσαι για τον σωτήρα που θα ψηφίσεις για τους καλλικρατικούς δήμους, με την συνεργασία ιδιωτικών κερδοσκοπικών εταιρειών ξεκίνησαν να παραχωρούνται ολόκληρα πλέον χωριά σε ευρωπαίους συνταξιούχους για την ανάπτυξη. Ο υποστηριζόμενος από την αντιπολίτευση Μπουτάρης παραχώρησε ήδη το πρώτο χωριό. Την Περικοπή Φλώρινας στα 1,420 μέτρα στις πλαγιές του Βίτσι. Το χωριό των καπεταναίων των ανταρτών, Αμύντα, Βαϊνά Τσαβέλα και Γαλάνη που τον Αύγουστο του 1947 κάηκε ολοσχερώς από τον Ελληνικό στρατό ως κέντρο ανταρτών. Πού είσαι, ρε αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση της αριστεράς; Δεν έχει κάμερες και ντόρο τόσο ψηλά; Πού είστε ρε μορμολύκεια, των καναλιών και της φανφάρας να πείτε στον μπάρμπα Μπουτάρη πως εκεί που κρεμούσαν οι αντάρτες τ’ άρματα δεν μπορούν να κρεμούν τα βρακιά τους τα Ευρωπαϊκά ραμολιμέντα εν ονόματι της δικής σας προδοσίας.
Είναι να γελάς μέχρι δακρύων ενθυμούμενος ότι όταν χώριζαν την Ελλάδα σε Καλλικρατικούς Δήμους το μέλημα όλων των αντιπολιτευόμενων ήταν όχι να μην γίνουν αλλά ποια θα είναι τα χωριά που θα μπουν στην σφαίρα επιρροής του μητροπολιτικού δήμου για τα ψηφαλάκια.
Δεν ξέρω αν γέλασες με την παράσταση η “Αντιπολιτευόμενη Συμπολίτευση εν Δράσει” αλλά αυτά είναι ψήγματα μπροστά σε αυτά που έρχονται, διότι, αφού τολμούν προεκλογικά να εγκληματούν με τέτοια άνεση φαντάσου μετεκλογικά με την δημοκρατική ψήφο σου τι έχουν στον συρτάρι των υπογεγραμμένων άνευ αντίστασης συμβολαίων τους.
Κυρίες και κύριοι, αγαπημένα μου παιδιά, η παράσταση “Ελλάδα” έλαβε τέλος.
Καλή σας νύχτα.

Ανεπιθύμητος στους Έλληνες διπλωμάτες ο Βενιζέλος !!



Αποφεύχθηκε διάβημα προς Σαμαρά κατά του υπουργού Εξωτερικών

Προβληματισμός και αναστάτωση επικρατεί τελευταία στις τάξεις των Ελλήνων διπλωματών για την αδράνεια που επιδεικνύει ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα εθνικά, αλλά και στα διεθνή ζητήματα.


Και μάλιστα, σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα μας θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή σκακιέρα.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ακούστηκαν πρόσφατα σε δείπνο που παρέθεσαν συνταξιούχοι διπλωμάτες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο πρώην επικεφαλής του ΥΠ.ΕΞ. έγινε δέκτης έντονων παραπόνων για την τακτική του διαδόχου του και για την εικόνα διάλυσης που επικρατεί σήμερα στην έδρα της ελληνικής διπλωματίας, με εκείνον να μην σχολιάζει τις αιτιάσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κριτική τους επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, όπως στη διάσωση του ΠΑΣΟΚ και στην «προσωπική του πολιτική επιβίωση», έχοντας αφήσει στον «αυτόματο πιλότο» τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ε.Ε. και η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αναβάθμιση της χώρας μας με την ανάληψη πρωτοβουλίας εκτόνωσης της κρίσης», σχολιάζει άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον χώρο της ελληνικής διπλωματίας.

Αντίστοιχη εικόνα «εγκατάλειψης» παρουσιάζεται και στα εθνικά θέματα, τη στιγμή που έχει ανοίξει εκ νέου το ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού, οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό είναι σε εξέλιξη και η Τουρκία βρίσκεται σε διαρκή κρίση, από την οποία ελλοχεύει ο κίνδυνος «εξαγωγής» της στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω εξελίξεις έχουν τεθεί υπόψιν και του Μαξίμου, όπως επίσης ακόμα ένα παρ’ ολίγον «ατύχημα» εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως μάθαμε, προ ημερών απεφεύχθη κίνηση των εν ενεργεία διπλωματών, οι οποίοι ετοίμαζαν διάβημα κατά του κ. Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας από την αδιαφορία και την προχειρότητα που επιδεικνύει σε σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο κ. Βενιζέλος.



Οι "μαύρες χήρες" της διαπλοκής ...τεστάρουν την νοημοσύνη του λαού με τα σιγανά "ποταμάκια" της υπηρεσίας τους !

Η ΔΗΜΑΡ ήταν η αρχή. Η Χρυσή Αυγή ήταν ο Εθνικιστικός μπαμπούλας ...και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αρχίσουν την δημιουργία των φαστ φουντ  κομμάτων τύπου Σταύρου Θεοδωράκη. Αντί να μπαίνουμε σε βαθυστόχαστες αναλύσεις και άλλα παραμύθια της ς ...δείτε απλά πως γίνεται το παιχνίδι.

Οταν άρχισε η κατάρρευση ΠΑΣΟΚ ...και αφού είχαν εξασφαλίσει τον παντός καιρού Καρατζαφέρη έφτιαξαν την περιβόητη συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Στην συνέχεια τον "ξεδόντιασαν" ...και πήραν τους θεληματικούς "στρατιώτες" Αδωνι και Βορίδη και τον άφησαν να βολοδέρνει έξω από το "μπουρδέλο",όπως αποκάλεσε ο ίδιος την ΝΔ , που παλιότερα ο ίδιος έλεγε πολυκατοικία.
Την ίδια στιγμή είχαν προετοιμάσει την ΔΗΜΑΡ των Κουβέληδων και την πεισματάρα Ντόρα ...και τους έπαιζαν κορώνα γράμματα ...με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα. Παράλληλα γιγάντωναν με τον δικό τους, υπόγειο και σκοτεινό προπαγανδιστικό και οικονομικό μηχανισμό τους την Χρυσή Αυγή !
Ετσι μας βγήκε η ΣαμαροΒενιζελοΚουβελοκυβέρνηση ! Και τον Εθνικιστικό μπαμπούλα να "γαμ...και να δέρνει" εκτονώνοντας έτσι την λαϊκή οργή. Όταν βέβαια είδαν ότι δεν τους τιθασεύουν ...τους έκαναν "συμβόλαιο" εξάρθρωσης .
Ετσι τώρα λάνσαραν "Το Ποτάμι" αφού οι τονωτικές "φραπελιές" στο ΠΑΣΟΚ δεν βγάζουν αισιόδοξα μηνύματα. Οπότε τι έκαναν, έβγαλαν το φασφουτάδικο νέων πειραμάτων. Το σιγανό ποταμάκι ...του ακομμάτιστου , του μετριοπαθή που θα λειτουργήσει σαν αμορτισέρ στον αγανακτισμένο κεντροδεξιό χώρο .
Δηλαδή  ψάχνουν πειραματόζωα ψηφοφόρους ...Και δεν θα το έκαναν στις Βουλευτικές απευθείας γιατί μπορεί να τους γυρνούσε μπούμερανγκ. Το βγάζουν στις κατ εξοχήν ..."πειραματικές" εκλογές όπως είναι οι Ευρωεκλογές. 
Οπότε αν υπάρχουν σκεπτόμενοι πολίτες ...και ψηφοφόροι που δεν θέλουν να γίνουν για πολλοστή φορά πειραματόζωα ...και να "φάνε" την φαστ φουντ σαβούρα τους ...να μην  "ψωνίσουν" για μια ακόμα φορά από τα κομματίδια και τα αποκόμματα της διαπλοκής του !

Όταν ο πόνος γίνει μεγαλύτερος από τον φόβο


more-pain-for-Greece


Λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, η επίσημη κυβερνητική γραμμή επιμένει ότι τα δύσκολα έχουν περάσει και μπροστά μας βρίσκονται η ανάπτυξη και η συνεπαγόμενη βελτίωση του καταρρακωμένου έως ανύπαρκτου για πολλούς βιοτικού επιπέδου. Η έξοδος από το Μνημόνιο και η επιστροφή στις αγορές προβάλλονται διαρκώς ως οι επόμενες κινήσεις που θα σηματοδοτήσουν επιτέλους μια ανοδική πορεία της οικονομίας, τα οφέλη της οποίας υποτίθεται ότι θα αισθανθούν οι Έλληνες στο όχι μακρινό μέλλον. Στο ίδιο πλαίσιο, το πρωτογενές πλεόνασμα, που ακόμη δεν έχει επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, θεωρείται απόδειξη της επιτυχίας της ακολουθούμενης πολιτικής και η συζήτηση που γίνεται αφορά στη διανομή του. 
Δυστυχώς η τρόικα ούτε αυτό το περιθώριο αφήνει στην κυβέρνηση, αμφισβητώντας τα οικονομικά μεγέθη και αγνοώντας την πολιτική αναγκαιότητα ενόψει ευρωεκλογών. Όχι επειδή δεν πείθεται για το ένα ή δεν καταλαβαίνει το άλλο, αλλά διότι ο σχεδιασμός της είναι μέτρα κι άλλα μέτρα, φόροι κι άλλοι φόροι, βαθύτερη εσωτερική υποτίμηση, μηδενισμός της προσωπικής ακίνητης και άλλης περιουσίας, αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους -κράτους γενικώς- μέχρι να μην μείνει τίποτα που να θυμίζει ότι εδώ κάποτε υπήρχε κανονική χώρα. Με μεγάλα προβλήματα, στρεβλώσεις, διαφθορά κ.λπ., αλλά πάντως χώρα και όχι εργαστήριο πειραμάτων της διεθνούς κερδοσκοπικής αλητείας.
Η εκδοχή του success story στο οποίο επιμένει η κυβέρνηση έχει σημαντικές αδυναμίες, καθώς αποσιωπά σοβαρά προβλήματα που κρατούν την πραγματική οικονομία σε ύφεση και την ανεργία στο 28%. Παραβλέπει, επίσης, το αυστηρό ευρωπαϊκό πλαίσιο δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής, που θα συνεχίσει να δυσκολεύει τη χώρα ακόμη κι αν υποτεθεί ότι θα μπορέσει να αποδεσμευτεί από το Μνημόνιο με τη σημερινή του μορφή. Η κυβέρνηση στέκεται υπερβολικά στο πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά δεν εξηγεί για ποιο λόγο μειώνονται σταθερά οι εξαγωγές από τα μέσα του 2013, η αύξηση των οποίων αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάκαμψη της οικονομίας, σύμφωνα με το ίδιο το πρόγραμμα που εφαρμόζει. Γιατί οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να συνεχίσουν τη διείσδυση σε ξένες αγορές, αλλά χάνουν έδαφος και στην ελληνική αγορά, ενώ οι μισθοί έχουν κατρακυλήσει; Οι εξαγωγικοί φορείς έχουν επισημάνει μια σειρά από εμπόδια, όπως η έλλειψη ρευστότητας, το υψηλό κόστος δανεισμού, η υψηλή φορολογία, το αφόρητο ενεργειακό κόστος, με το οποίο μόλις πρόσφατα ασχολήθηκε σοβαρά το οικονομικό επιτελείο και αφού η βαριά βιομηχανία της χώρας «χαιρέτησε».
Η ελληνική οικονομία δεν θα απαλλαγεί από το βρόχο που επιβάλλουν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, επειδή θα συνεχίσει να δεσμεύεται από τους αυστηρούς κανόνες επιτήρησης που ισχύουν από πέρσι στην ΕΕ, ιδιαίτερα για τις χώρες που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωζώνη. Εάν δεν υπάρξει, όπως όλα δείχνουν, πραγματικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει συνεχώς υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα τα επόμενα χρόνια, το οποίο θα κλιμακώνεται από 2,9 δις ευρώ φέτος (1,5% του ΑΕΠ) σε 8,7 δις ευρώ (4,5% του ΑΕΠ) το 2016 και τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να παραμείνει στα επίπεδα αυτά. Είναι φανερό ότι η επίτευξη τόσο υψηλού πλεονάσματος δεν είναι απλώς πολύ δύσκολη, αλλά ως στόχος έχει τεθεί ακριβώς για να μην επιτυγχάνεται ώστε να επιβάλλονται διαρκώς νέα μέτρα λιτότητας και νέοι δανεισμοί, με σκοπό την ολοκληρωτική αφαίμαξη της χώρας και τον οικονομικό εξανδραποδισμό του πληθυσμού.
Πρόγευση για τη σκληρή γραμμή που θα κρατήσει το Βερολίνο στο θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας μετά τις ευρωεκλογές έδωσε το κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν η Γερμανία και η Φινλανδία, με το οποίο επέκριναν δριμύτατα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο σε έξι χώρες της Ευρωζώνης -μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ισπανία- για να μειώσουν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Η Επιτροπή έδωσε στην Ισπανία προθεσμία έως το 2016 και στη Γαλλία έως το 2015 για να φτάσουν στο όριο αυτό, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δύο χώρες είχαν λάβει μέτρα, αλλά ότι υπό τις συνθήκες ύφεσης που αντιμετώπιζαν οι οικονομίες τους δεν θα μπορούσαν να μειώσουν ταχύτερα το έλλειμμα χωρίς να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στο Βερολίνο (και τον ιπποκόμο του, το Ελσίνκι), που θεώρησε αυθαίρετη την ανάλυση της Επιτροπής και τόνισε ότι «το πλαίσιο της δημοσιονομικής εποπτείας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη σύμφωνα με τους κανόνες βασίζεται στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα… και όχι στα δημοσιονομικά μέτρα». Δηλαδή δεν έχει σημασία αν πεινάτε ή πεθαίνετε, αν έχετε ύφεση επί επταετία, γεν¬κή ανεργία 30% και στους νέους 60% σημασία έχει να επιτύχετε τους δημοσιονομικούς στόχους (πεθαίνοντας).
Την περασμένη εβδομάδα, οι Βρυξέλλες έθεσαν υπό επιτήρηση τη γαλλική και την ιταλική οικονομία. Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι όμως, που είχε ταχθεί κατά των δημοσιονομικών περιορισμών της ΕΕ, ανακοίνωσε ένα μεγάλο πακέτο ελαφρύνσεων στη φορολογία εισοδήματος ύψους 10 δις ευρώ, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα σεβαστεί το όριο του 3% του ΑΕΠ για το έλλειμμα. Επιλογή που η Ελλάδα δεν έχει λόγω Μνημονίου.
Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα και από τη Φρανκφούρτη, από την οποία οι αγορές περίμεναν να ανακοινώσει την αγορά ομολόγων από τις χώρες της Ευρωζώνης την περασμένη Πέμπτη, κάτι που τελικά δεν συνέβη.
Δυστυχώς στο ορατό μέλλον δεν φαίνεται πρόθεση αλλαγής πλεύσης από τους δανειστές στην πολιτική τους έναντι της Ελλάδας. Οπότε το βάρος της εξεύρεσης τρόπου απεμπλοκής της χώρας από τη διαδικασία θανάτου στην οποία έχει εγκλωβιστεί με ευθύνη και εγχώριων πολιτικών δυνάμεων πέφτει εκ των πραγμάτων στις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις… Το ποιες από αυτές έχουν ικανότητα, σχέδιο και διάθεση για ένα εθνικό εγχείρημα εξόδου της χώρας από τη σπηλιά του Κύκλωπα -και αν υπάρχουν στην παρούσα φάση τέτοιες δυνάμεις- εναπόκειται στους Έλληνες να το κρίνουν. Οι δανειστές, βέβαια, έχοντας προβλέψει την πιθανότητα αντίδρασης, έχουν φροντίσει να περιορίσουν ασφυκτικά τα όποια περιθώρια κινήσεων ενάντια στη θέληση τους -είτε από την παρούσα είτε από άλλη κυβέρνηση-, έτοιμοι να προβούν σε ωμούς εκβιασμούς και να επιβάλουν υψηλό κόστος. 
Το ερώτημα είναι πότε οι Έλληνες θα κρίνουν ότι ο πόνος που υφίστανται, όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι, είναι μεγαλύτερος από το φόβο ενός μεγαλύτερου πόνου αν αντιδράσουν. Και σε αυτό δεν φαίνεται ότι μπορεί να απαντήσει κανένα πολιτικό κόμμα. Μόνο οι ίδιοι, μόνο αυτοί που πονάνε.
Στρυμών – ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Έρχεται διεθνής ένοπλη κατοχή για την Ελλάδα»

ΒΙΝΤΕΟ - Δημ. Καζάκης: «Έρχεται διεθνής ένοπλη κατοχή για την Ελλάδα»
Ο οικονομολόγος και γενικός γραμματέας. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, Δημήτρης Καζάκης αποκαλύπτει τα σχέδια των δανειστών και των εν Ελλάδι συνεργατών τους για τη χώρα μας.

Ο Δ. Καζάκης μίλησε στον Maximum FM 93.6 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιού ''Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε''.

Ακούστε προσεκτικά τα όσα λέει και σκεφθείτε πόσες φορές έπεσε έξω ο Καζάκης στο παρελθόν...

H TΡΟΪΚΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΑΝΑΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
H τρόικα παίζει το χαβά και κυριολεκτικά χορεύει στο ταψί την κυβέρνηση.
Για άλλη μια φορά οι δήθεν "διαπραγματεύσεις" της κυβέρνησης με την τρόικα, εξαρχής ναρκοθετημένες και σε επιζήμιο για την ελληνική οικονομία έδαφος, εξελίσσονται σε πλήρη κυβερνητική παράδοση.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί άτακτα και στο θέμα του φρέσκου γάλακτος, πράγμα που θα έχει ως συνέπεια να θεωρείται "φρέσκο" γάλα μέχρι 10 ημερών! ( βλέπε αναλυτικό ρεπορτάζ παρακάτω)
Αυτό απλά σημαίνει ότι σχεδόν απελευθερώνονται και μάλιστα αιφνίδια και σπασμωδικά, οι"εισαγωγές" γάλακτος στη χώρα, γεγονός που θα επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στην εγχώριακτηνοτροφία και τη γαλακτοβιομηχανία, την ώρα μάλιστα που διανύουν φάση σκληρής δοκιμασίας.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι βαθύτερες επιδιώξεις της τρόικας είναι να "αφοπλίσουν" και νααπορρυθμίσουν κάθε πτυχή της ελληνικής οικονομίας,με στόχο να ευνοήσουν την περαιτέρω διείσδυση και άλωση όλων των τομέων της από το κυρίαρχο ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο και τελικά να καταστήσουν την Ελλάδα πρότυπο και παράδειγμα στην ΕΕ και όχι μόνο, απόλυτης προσαρμογής στη νεοφιλελεύθερη αγοραία παγκοσμιοποίηση.
ΔΗΘΕΝ "ΔΙΑΜΑΧΕΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
"Εμπλοκή" παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη δίωρη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων από το Δημόσιο για το 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία, με την κυβέρνηση να μην αποδέχεται την απαίτηση της τρόικας για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων το 2015, που τέθηκε την τελευταία στιγμή στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως το θέμα παραπέμπεται στο πλαίσιο της συνολικής διαπραγμάτευσης, δηλαδή σε ανώτερο επίπεδο, ενώ τόνιζαν ότι «εμείς θέλουμε πλέον ποιοτικούς στόχους και όχι ποσοτικούς».
Μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η τρόικα συναντάται με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ θα ακολουθήσουν το απόγευμα ραντεβού με τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Στο πεδίο των εργασιακών η τρόικα ζητά απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέακατάργηση των τριετιών, καθώς και την επαναφορά της ανταπεργίας των εργοδοτών (lock out), δηλαδή το δικαίωμα του εργοδότη να κλείνει την επιχείρηση σε περίπτωση απόφασης των εργαζομένων να απεργήσουν.
Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τις διαπραηματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας για τα εργασιακά: «η τρόικα βαράει τον ταμπουρά και η κυβέρνηση χορεύει»
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για τα εργασιακά αποδεικνύονται, για άλλη μια φορά, κόκκινες κορδέλες συσκευασίας της ουσιαστικής συμφωνίας της με τις θρασύτατες και αποικιακού τύπου απαιτήσεις της τρόικας για ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, που θα αυξήσει περισσότερο την ανεργία και για μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που αποτελεί δώρο σε ορισμένες μόνο πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και κατάκαρδη μαχαιριά στην κοινωνική ασφάλιση.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν με τους αγώνες και την ψήφο του λαού – και οι ευρωεκλογές μπορούν να ανοίξουν το δρόμο – πριν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της θα είναι είτε άνεργοι, είτε εργαζόμενοι – σύγχρονοι σκλάβοι, είτε πάμφτωχοι συνταξιούχοι.
ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - "ΣΚΟΥΠΑ" ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ - "ΦΩΤΙΑ"
Στην απόφαση να φέρουν στη Βουλή σε ένα ενιαίο νομοσχέδιο το σύνολο των μέτρων - "φωτιά"κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΕυάγγελοςΒενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ημερήσιο τύπο, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής δίωρης σύσκεψης με τον πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχε και ο Γ. Στουρνάρας, καθώς θεωρούν ότι ... το θέμα θα τελεσιδικήσει μέχρι την Κυριακή.
Στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται οι λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές του ΟΟΣΑ, οι αλλαγές σταεργασιακά (ανταπεργία, απελευθέρωση αποιλύσεων κλπ) και η διαδικασία της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τον λογαριασμό της οποίας θα κληθεί να πληρώσει και πάλι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές οι υπάλληλοι της τρόικαςκατέληξαν στη λύση του νομοσχεδίου - "σκούπα' προκειμένου να αποφευχθούν οι "διαρροές" και να καταστεί έτσι πιο ευχερής η υπερψήφισή του από τους βουλευτές της συμπολίτευσης!
ΣΧΕΔΟΝ "ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε εννέα ημέρες από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τράπεζες, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα, θα μπορέσει η Eurobank να προχωρήσει σε γενική συνέλευση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και την ιδιωτικοποίησή της, διευκρίνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά την εξάωρη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας, κατά την οποία έκλεισε ουσιαστικά και ένα μεγάλο «αγκάθι», αυτό για το μέλλον των τραπεζών.
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, το νομοσχέδιο για τις τράπεζες ενδέχεται να κατατεθεί πριν από τα άλλα νομοσχέδια που αφορούν στη διαπραγμάτευση και στα προαπαιτούμενα («το έχουμε έτοιμο κατά 99,9%», είπε χαρακτηριστικά). Σχετικά με το ποσοστό που θα διατηρήσει στη Eurobank το Δημόσιο, ο ίδιος επισήμανε ότι «εμείς θέλουμε ένα ποσοστό να παραμείνει στο Δημόσιο, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα».
Εκτός από τις τράπεζες, στη διαπραγμάτευση για τις οποίες ήταν παρούσα και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, η συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών αφορούσε και στο δημοσιονομικό σκέλος. Όπως ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «η κυβέρνηση βρίσκεται εντός του χρονικού στόχου. Έγινε μεγάλη πρόοδος και σήμερα το βράδυ θα ξέρουμε εάν θα μπορέσουμε να έχουμε συμφωνία το βράδυ της Κυριακής ή το αργότερο τη Δευτέρα».
Πάντως, καθώς υπάρχουν ανοικτά πολλά «μέτωπα», από σήμερα το πρωί θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις υπουργών της κυβέρνησης με την τρόικα.
Ειδικότερα, με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό:
--ολοκληρώθηκε η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο), κατά την οποία δεν υπήρξε "σύμπτωση απόψεων" και τα ζητήματα παραπέμφθηκαν για επίλυση σε ανώτερο επίπεδο
--θα ακολυθήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση (ομαδικές απολύσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, πρόσθετες απαιτήσεις τρόικας για κατάργηση τριετιών, lock out)
--στις 14.00, η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντο, Γιάννη Μανιάτη (το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία), και
--στις 15.00 με τον υπουργός Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ).
Συνάντηση με την τρόικα αναμένεται να έχει σήμερα και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς να έχει καθοριστεί η ώρα.
"ΦΡΕΚΟ" ΓΑΛΑ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ!
Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λέξη «φρέσκο» για γάλα χαμηλής παστερίωσης, δηλαδή, έως δέκα ημερών (!), πράγμα που πρακτικά σημαίνει πλήρης "απελευθέρωση" της αγοράς γάλακτος στιςαθρόες εισαγωγές, είναι η πρόταση που θα συζητηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και δανειστών, στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για την υιοθέτηση εκείνων των μέτρων τηςπερίφημης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία.
Η θέση του υπουργείου Ανάπτυξης,να απαλειφθεί η χρήση του χαρακτηρισμού «φρέσκο» στο γάλα χαμηλής παστερίωσης, δεν ισχύει πλέον και η νέα συζητούμενη λύση είναι να παραμείνει ως έχει η δυνατότητα χρήσης του όρου «φρέσκο» στις συσκευασίες, αλλά να απελευθερωθεί πλήρως η διάρκεια του γάλακτος, μέχρι του χρονικού ορίου που προσδιορίζεται επιστημονικά (θεωρείται ότι η διαδικασία της παστερίωσης εξασφαλίζει την καταλληλότητα του γάλακτος για ένα διάστημα 10 ημερών περίπου).
Παράλληλα, δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία ξεχωριστής κατηγορίας γάλακτος μιας-δύο ημερών, όπως ζητούσε αρχικώς η κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει πλήρη,σχεδόν,εξόντωση των εγχώριων κτηνοτρόφων και βιομηχανιών.
ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αντίθετος στην παράταση της ημερομηνίας για το φρέσκο γάλα έχει δηλώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Ο κ. Τσαυτάρης έχει επανειλημμένα τονίσει πως  το φρέσκο γάλα μπορεί να έχει διάρκεια το πολύ πέντε ημέρες. Κατά τον ίδιο η αύξηση της διάρκειας του γάλακτος δεν είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών για τον καταναλωτή, καθώς στην Ελλάδα πωλούνται ήδη γάλατα μακράς διαρκείς (ελληνικά και εισαγωγής) με υψηλότερες τιμές από το φρέσκο γάλα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Ευρωπαϊκή Ένωση στον σχετικό κανονισμό δεν έχει δώσει ενιαία διάρκεια για το φρέσκο γάλα, αλλά άφησε τα κράτη μέλη να την ορίσουν, γνωρίζοντας ότι κάθε χώρα έχει ιδιαιτερότητες τόσο στο παραγωγικό σύστημα όσο και στις κλιματολογικές συνθήκες.


iskra

Στο «εδώλιο» οι δικαστές που δίκασαν τις φούσκες του Χρηματιστηρίου

Στο «εδώλιο» οι δικαστές που δίκασαν τις φούσκες του Χρηματιστηρίου

Κόλαφος για τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αθώωσαν τους 42 κατηγορούμενους για τις μετοχές φούσκες είναι η αίτηση αναίρεσης της απόφασης που υπογράφεται από το αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ο κ. Βουρλιώτης χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για τους δικαστές τονίζοντας ότι «δεν ασχολήθηκαν ουδόλως» με τη ροή ψευδών πληροφοριών που διοχετεύθηκαν στην χρηματιστηριακή αγορά, κρίσιμο μέγεθος για την παραπλάνηση των επενδυτών.
Ειδικότερα ο κ. Αντιεισαγγελέας αναφέρει «Η παραδοχή ότι οι επενδυτές ουδεμία περιουσιακή βλάβη υπέστησαν, διότι κατά τον κρίσιμο χρόνο της αγοράς των εν λόγω μετοχών, απέκτησαν αντιπαροχή ίσης αξίας με την παροχή στην οποία αυτοί προέβησαν, για τον λόγο ότι μπορούσαν να εκποιήσουν τις μετοχές χωρίς δυσκολία την ίδια ημέρα που τις αγόρασαν, εισπράττοντας ισάξιο τίμημα, δεν αποτελεί αιτιολογία σύστοιχη των χαρακτηριστικών της απαιτούμενης δικανικής πεποίθησης, αλλά συνιστά υπερασπιστικό αντίλογο, η ευδοκίμηση του οποίου δεν στηρίζεται σε γεγονότα αλλά αποκλειστικά σε υπόθεση, η οποία δεν ανατρέπει την ενεστώσα περιουσιακή βλάβη που έχει συντελεστεί σε βάρος των ανωτέρω επενδυτών, οι οποίοι είχαν ήδη σπεύσει και αγοράσει τις υπερτιμημένες μετοχές».
Στην ουσία οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου ελέγχονται για εναρμόνιση με την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορυμένων ενώ ο κ. Βουρλιώτης επισημαίνει ότι δεν μπορούν να αξιολογούνται από το δικαστήριο μεμονωμένα τις ενέργειες καθενός εκ των κατηγορουμένων και να παραβλέπεται το γεγονός ότι οι ελεγχόμενες πρακτικές τους ήταν «αποτέλεσμα συναπόφασης και σύμπραξης», δίκην σχεδίου, το οποίο επινόησαν και έθεσαν σε εφαρμογή.



πηγη

Παιχνίδια πολέμου και στην Μεσόγειο θάλασσα από τους Ρώσους


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα ξεκινήσουν « στρατιωτικές ασκήσεις» και «εκπαίδευση» πάνω από την Μεσόγειο Θάλασσα, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού, στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ στις 14 Μαρτίου 2014.
Ο Εκπρόσωπος του ρωσικού ναυτικού πλοίαρχος Vadim SERGA, αποκάλυψε ότι η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει ασκήσεις τακτικής για τεχνικές μάχης με την εμπλοκή εναέριων στόχων.
Ο ίδιος ανέφερε ότι το ρωσικό αεροπλανοφόρο «ναύαρχος Κουζνέτσοφ» του Βορείου Στόλου συμμετέχει στις ασκήσεις με μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi SU – 33 και ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου Kamov Ka – 27.
Ο πλοίαρχος Vadim SERGA αναφέρει ότι οι ασκήσεις αυτές νε μεν δεν αφορούν την ένταση με την Ουκρανία, αλλά διεξάγονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την μελλοντική ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Το κοινοβούλιο της Κριμαίας θα ψηφίσει για να ενσωματωθεί και τυπικά στην Ρωσία σε δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου. Οι κάτοικοι της Κριμαίας θα κληθούν να ψηφίσουν για το αν η δημοκρατία τους θα πρέπει να ενταχθεί στην Ρωσία η να παραμείνει τμήμα της Ουκρανίας.
Η άσκηση έρχεται ακριβώς την χρονική στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθούν στο Λονδίνο για συνομιλίες της τελευταίας στιγμής πριν από το δημοψήφισμα της Κριμαίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν ήδη 12 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και 300 άτομα προσωπικό στην Πολωνία για την διεξαγωγή αεροπορικής άσκησης για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ουκρανίας, ενώ το ΝΑΤΟ έχει αποστείλει αεροσκάφη Awacs [εναέριο σύστημα προειδοποίησης] και αεροσκάφη σε Πολωνία και Ρουμανία, με σκοπό την παρακολούθηση της κατάστασης στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά την έγκριση χορηγήθηκε από τους πρεσβευτές των εν λόγω χωρών της συμμαχίας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ 13% ΣΤΟ “ΠΟΤΑΜΙ”: Ο “ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΣ” ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

dimoskopisi-potami

Ο Νίκος Μαραντζίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται συχνά-πυκνά στα τηλεοπτικά πάνελ ως ένα από τα βασικά στελέχη του πολιτικού φορέα “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη.
Αυτό που διαπιστώσαμε-μετά από ρεπορτάζ και διασταύρωση πληροφοριών- είναι ότι ο προαναφερόμενος “σύντροφος” του Σταύρου Θεοδωράκη είναι από τους καθηγητές που συντονίζουν και οργανώνουν τις έρευνες-δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!
Συγκυρία ή σύμπτωση η Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-που κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου- που δίνει 13% στο “Ποτάμι”; Την συγκεκριμένη δημοσκόπηση συντόνισε ο Επίκουρος καθηγητής κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ο οποίος φέρεται να είναι βοηθός του κ. Μαραντζίδη.
marantzidis-nikos
Για του λόγου το αληθές διαβάστε ΕΔΩ παλαιότερη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την Χρυσή Αυγή την οποία υπογράφει-μεταξύ άλλων-ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης.

http://www.makeleio.gr/

Θα τους δώσουν κάτι παραπάνω ... για τις υπηρεσίες τους!



Η είδηση ....
Με "εντολή" Σαμαρά οι αστυνομικοί θα πάρουν επιπλέον χρήματα στο μισθό τους από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο σχολιασμός....
Φυσικά όλοι αναγνωρίζουμε πως οι αμοιβές στα σώματα ασφαλείας είναι μικρές αλλά στο καιρό του Μνημονίου αυτό συμβαίνει σε όλες τις εργασιακές ομάδες ενώ σχεδόν 2.000.000 συμπολίτες μας είναι άνεργοι χωρίς κανένα εισόδημα. Το λογικό λοιπόν θα ήτανε αν υπάρχουν αυτά τα χρήματα να διατεθούν στην ανάπτυξη για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να ανακουφιστούν κάποιοι συνάνθρωποι μας. Όμως αυτό δεν έγινε και πιστεύω ότι η επιλογή του Πρωθυπουργού είναι προϊόν πανικού του ίδιου, αλλά και των υπολοίπων της εξουσίας για το επερχόμενο τσουνάμι οργής του Ελληνικού λαού οπότε θέλουν καλοταϊσμένουςκαι ευχαριστημένους τους "φύλακες" τους.                                 

Φίλοι αστυνομικοί μη θεωρείτε τους εαυτούς σας "τυχερούς" γιατί για όλους αυτούς τους γραβατοφορεμένους "Κατσαπλιάδες" είστε απλά "εργαλεία" για την προστασία τους αλλά και ο "σάκος" του μποξ του θυμού και της αγανάκτησης (για τα πεπραγμένα τους) όλης της Ελληνικής κοινωνίας αφού σας χρησιμοποιούν ως τάγματα τρόμου της Κοινοβουλευτικής Δικτατορίας τους.


 Όσο για τα "ψίχουλα" που σας τάζουν και ενδεχομένως θα σας δώσουν να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα σας ζητήσουν να τα εξαργυρώσετε για άλλη μία φορά με γκλοπς, με χημικά και με προβοκάτσιες εις βάρος των δικαίως διαμαρτυρομένων συμπολιτών σας.




πηγη


Η άγρια ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ



Εως και τέσσερα διαφορετικά χαράτσια, όπως είναι φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρος πολυτελούς διαβίωσης, θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένα οι φορολογούμενοι. Κι αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε να ενημερώσει χθες ότι εκτός των άλλων φόρων που θα πληρωθούν άμεσα με την εκκαθάριση της δήλωσης θα πληρωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος πέρυσι πληρώθηκε ξεχωριστά από τις φορολογικές δηλώσεις. 

Και οι τέσσερις φόροι θα περιλαμβάνονται στα φετινά εκκαθαριστικά της δήλωσης, τα οποία, εκτός των άλλων, θα είναι -σχεδόν στο σύνολό τους- χρεωστικά, λόγω της κατάργησης του βασικού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, του αφορολογήτου των παιδιών, αλλά και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
 
Σύμφωνα με χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, το εκκαθαριστικό σημείωμα των φετινών δηλώσεων ενσωματώνει:
1. Τον φόρο εισοδήματος.
2. Την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται με συντελεστές 1% -4% για όσους απέκτησαν το 2013 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
3. Το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι», οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση.
4. Τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους είχαν το 2013 στην κατοχή τους αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.
 
Από φέτος τίθενται σε ισχύ επαχθείς ρυθμίσεις που προβλέπουν την κατάργηση του βασικού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και των εκπτώσεων από τον φόρο εισοδήματος:
 
1) Κατάργηση του βασικού αφορολόγητου ορίου εισοδήματος των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα.
 
2) Κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου των 2.000 ευρώ για κάθε ανάπηρο φορολογούμενο και αντικατάστασή του με έκπτωση φόρου 200 ευρώ.
 
3) Κατάργηση όλων των μειώσεων του φόρου εισοδήματος, που υπολογίζονταν με ποσοστά έως και 10% επί των ετήσιων δαπανών κάθε φορολογουμένου για ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις. Μόνοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα δικαιούνται έκπτωσης φόρου ίσης με το 10% του ποσού της δαπάνης για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, το οποίο υπερβαίνει το 5% του συνολικού ετήσιου φορολογούμενου εισοδήματός τους από μισθούς ή συντάξεις.
 
Οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να δηλώσουν και τα εισοδήματα που απαλλάχθηκαν από τη φορολογία ή φορολογήθηκαν αυτοτελώς, όπως τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας, τα μερίσματα από συμμετοχές σε εταιρίες, τα κέρδη από πωλήσεις μετοχών, τα εισοδήματα από ρέπος, ομόλογα και καταθέσεις στο εξωτερικό. Μέχρι πέρυσι τα ποσά αυτά δηλώνονταν αθροιστικά στους κωδικούς 659-660 του πίνακα 6 της φορολογικής δήλωσης. Φέτος το καθένα από τα ποσά αυτά απαιτείται να γραφτεί ξεχωριστά! Σημειώνεται ότι για τα ποσά αυτά οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%, εφόσον τα συνολικά ατομικά εισοδήματα που απέκτησαν το 2013 υπερέβησαν τα 12.000 ευρώ.
 
Στέλιος Κράλογλου - Δημοκρατία

Πτήση 370 ... ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ!...


   Παρακολουθούμε από προχθές, μιά σειρά ανακοινώσεων των Αμερικανών Κυβερνητικών αξιωματούχων να μιλούν για πιθανή αεροπειρατεία από τρομοκράτες και ότι πετούσε σε άλλη κατεύθυνση (Ινδικός) για 4-5 ώρες ακόμα μετά το χάσιμο του ίχνους του από τα RADAR…
Και ενώ οι ...Μαλαισιανές Αρχές απέρριπταν αρχικά αυτό το ενδεχόμενο, σήμερα στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα λεχθέντα των Αμερικανών. Διαβάζουμε στοhttp://gr.news.yahoo.com:
  • «..."η τελευταία επικοινωνία του με δορυφόρο έγινε 6 ώρες από τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του από τις οθόνες των ραντάρ. Σύμφωνα με αυτά τα δορυφορικά δεδομένα το Μπόινγκ μπορεί να ακολούθησε δύο αεροδιαδρόμους: είτε αυτόν της Βόρειας Ταϊλάνδης μέχρι τα σύνορα του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν είτε, νοτιότερα, αυτόν της Ινδονησίας προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό"...  
   Ας βάλουμε κάποια δεδομένα σε μιά λογικοφανή σειρά, μήπως βρούμε την άκρη του «Μίτου» στο νέο «παραμυθάκι» μας!
   Μήπως το έχουμε ξαναδεί αυτό το movie?
   ΘυμίζωΑεροσκάφη«υπό πειρατεία τρομοκρατών», Δίδυμοι Πύργοι, ”America Under Attack”, “Al Quida” κλπ, κλπ...

  Έχουμε λοιπόν ...πάλι:

   Αεροπειρατές, Αεροσκάφος (ένα αυτή τη φορά), Τρομοκρατία (με την... κουκούλα της αρκούδας), ...
   «Δυστυχώς» όμως,
...λείπει ο «στόχος»...για να γνωρίζαμε το «αποτέλεσμα»!
   Αγνοείται λοιπόν, ή ....παίζει και ένα "παραμυθάκι" που ο «Μίτος» μας θυμίζει κάτι από το πρόσφατο παρελθόν;

Για να δούμε τί έχουμε από τα πενιχρά στοιχεία που διαθέτει η φαρέτρα μας.
   Το ερώτημα που έχει δύο σκέλη είναι: α) αν θα μπορούσε, το συγκεκριμένο πολιτικό αεροσκάφος να διανύσει χωρίς ανεφοδιασμό την μεγάλη αυτή απόσταση Κουάλα Λουμπούρ- Κίεβο, των περίπου 5,500 μιλίων και β) αν θα μπορούσε να "μην είναι ορατό"....

         α) Στο http://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia_Airlines_fleet#Boeing_777 διαβάζουμε:
         All Malaysia Airlines Boeing 777-200 aircraft are Extended Range (ER) models. The airline deployed these aircraft to fly medium-to-long-haul routes, such as Auckland, Frankfurt, Amsterdam, Istanbul, Tokyo and Shanghai. The Boeing 777 aircraft have a maximum flight range of 12,779 km (6,900 nm). Malaysia Airlines owns all of its 17 777-200ERs.
   Άρα, το α) σκέλος του ερωτήματος μας απαντήθηκε:Mπορεί να φτάσει ως το Κίεβο.
         β) Από τη στιγμή που θα απογειωνότανε "απείραχτο" δεν θα μπορούσε να "μεταπέσει" σε "αόρατο". Μιλάμε πάντα για τον "κωδικό αναγνώρισης" με ...παραλήπτες τα RADAR Εναέριας Κυκλοφορίας και τους Δορυφόρους εντοπισμού, που εκπέμπει κάθε ιπτάμενο αντικείμενο. Όμως,  ΔΕΝ υπάρχει (για προφανείς λόγους) "επιλογέας" ON-OFF ή καμία ασφάλεια ρεύματος (FUSE) στο COKPITή σε οποιονδήποτε προσβάσιμο χώρο του αεροσκάφους μετά την αναχώρησή του από το TERMINAL και κατα την διάρκεια τροχοδρόμησης ή πτήσης. Άρα, θα μπορούσε να γίνει "αόρατο" μόνο με ανθρώπινη ενέργειαπρίν ακόμη το αεροσκάφος παραληφθεί από το πλήρωμα για πτήση...ένας "τεχνικός" λ.χ. στα πλαίσια της πρό πτήσεως επιθεώρησης, θα μπορούσε να παρέμβει, στο χώρο των ηλεκτρονικών του αεροσκάφους (ELECTRONICSCOMPARTMENT) και να τοποθετήσει μια "προγραμματισμένη" συσκευή που θα έθετε το υπόψη σύστημα OFF έπειτα απο κάποια ώρα...!
Άρα και το β) σκέλος του ερωτήματός μας απαντήθηκε....:Μπορεί να γίνει αόρατο.
   Το "παραμυθάκι" μας λοιπόν, θα είχε την "αίσια" έκβασή του σύμφωνα με τους "εμπνευστές" του σχεδίου τους, ΑΝ...
...ΑΝ η «αρκουδίτσα» μας, δεν είχε την δυνατότητα να ανιχνεύει "αόρατους στόχους" που απειλούν το τομάρι της...! Και τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;

   Ότι ορατό ή «αόρατο» αποτελεί θανάσιμη απειλή, Καταρρίπτεται!
   Μένει λοιπόν, να δούμε ποιός «έκον ή άκων», (οι εμπνευστές ή η αρκουδίτσα μας) θα ξεσκεπάσει το "παραμυθάκι" μας και να γίνει της Πόπης, με το παραμυθάκι μας να μετατρέπεται αυτόματα σε Ιστορία...
ΙΔΩΜΕΝ.

Ασμχος ε.α.

O Bαρουφάκης επιμένει: Η Ελλάδα ...τετέλεσται


O Bαρουφάκης επιμένει: Η Ελλάδα ...τετέλεσται

Είναι, πλέον, εμφανές ότι η χώρα μας έχει απολέσει πλήρως τη δυνατότητα να διαφεντεύει το μέλλον της, γράφει στο protagon.gr ο Γιάννης Βαρουφάκης και προτείνει τρεις τρόπους για να ξαναβρεί τον χαμένο της εαυτό.

Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης στο protagon.gr
Όταν την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνάντηση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, οι υπουργοί των «κραταιών» χωρών αποσύρθηκαν κατ' ιδίαν για να συσκεφτούν για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το ελληνικό δημόσιο χρέος, χωρίς καν να προσκαλέσουν τον έλληνα υπουργό Oικονομικών, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα... τετέλεσται. Ότι οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις (Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά) έχουν εκχωρήσει τις τύχες της χώρας στους δήθεν «ισχυρούς» της ΕΕ, ελπίζοντας ότι κάτι καλό θα ελεήσουν και για εμάς, ενώ κατά βάθος γνωρίζουν ότι το μόνο που, σε τελική ανάλυση, τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα επιμηκύνουν την... Κρίση μας ώστε να μη χρειαστεί να παραδεχθούν ότι έσφαλαν το 2010, το 2011, το 2012, πέρσι – ότι η ιδέα να δώσουν, υπό τον όρο της δραστικής συρρίκνωσης του εθνικού της εισοδήματος, το μεγαλύτερο δάνειο στην πιο πτωχευμένη χώρα του κόσμου, και κατόπιν να της δώσουν κι άλλα δάνεια για να καλύψουν την αποτυχία των προηγούμενων, ήταν εγκληματικά ανόητη.
Τρία χρόνια τώρα επιχειρηματολογώ ότι πρέπει να σταματήσουμε να πασχίζουμε για την επόμενη δόση δανείων που μας βυθίζουν ακόμα περισσότερο στις μαύρες μας τρύπες. Στο πιο πρόσφατό μου άρθρο, εδώ στο protagon, άλλη μια φορά επιχειρηματολόγησα υπέρ μιας σκληρής διαπραγματευτικής στάσης και παράθεσα τρεις στόχους που πρέπει να έχουμε – δεν θα τους επαναλάβω εδώ (όποιος θέλει μπορεί να τους δει εδώαριθμημένους, στο τέλος του κειμένου εκείνου). Πολλοί έθεσαν, θεμιτά, το ερώτημα:
«Ποια ακριβώς θα είναι απειλή μας, ώστε να πετύχουμε τους στόχους αυτούς στο πλαίσιο μιας εφ' όλης της ύλης, και εκ του μηδενός, πολιτική διαπραγμάτευση της δανειακής συμφωνίας μας με τα αφεντικά της τρόικας (κι όχι με τους υπαλλήλους Τόμσεν και Μαζούχ);».
Απαντώ άμεσα και σταράτα:
1. Έως ότου αρχίσει η διαπραγμάτευση που η Γερμανία αρνείται, μονομερής διακοπή των συνομιλιών με τους υπαλλήλους της τρόικας και της εφαρμογής του συμφωνημένου «προγράμματος προσαρμογής», π.χ. διαθεσιμότητα σε υπηρεσίες που είναι ανόητος ο θεσμός (π.χ. στα πανεπιστήμια όπου οι γραμματείες πάσχουν από μεγάλες ελλείψεις προσωπικού) - όχι όμως και των μεταρρυθμίσεων που εμείς κρίνουμε ότι έχει ανάγκη η χώρα. Π.χ. θα πρότεινα τη μονομερή εφαρμογή της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων που δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν υπό περιορισμό (π.χ. διάθεση φαρμάκων που δεν απαιτούν συνταγογράφηση από όσα καταστήματα θέλουν να τα πωλούν), κατάργηση του νόμου περί απολύσεων (μιας και, πρώτον, όποια επιχείρηση θέλει να απολύσει βρίσκει τον τρόπο να το κάνει και, δεύτερον, ο υπουργός των Οικονομικών ισχυρίζεται ότι καμία μεγάλη επιχείρηση δεν θέλει να προβεί σε απολύσεις), κ.λπ.
2. Ανακοίνωση ότι τα ομόλογα του δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ δεν θα αποπληρώνονται όταν ωριμάζουν όσο το ελληνικό δημόσιο χρέος παραμένει μη βιώσιμο (σύμφωνα με το ΔΝΤ) και το κράτος μας αναγκάζεται να δανείζεται από την ΕΚΤ (μέσω των πτωχευμένων «ιδιωτικών» τραπεζών) ώστε να «αποπληρώνει» την... ΕΚΤ.
3. Η ελληνική κυβέρνηση θα καταψηφίσει κάθε εδάφιο και άρθρο της δήθεν τραπεζικής ενοποίησης η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επέκταση του Κυπριακού μοντέλου «επίλυσης» μιας τραπεζικής κρίσης σε όλες τις χώρες της Περιφέρειας – με αποτέλεσμα να κρατά ζωντανή την απειλή του κουρέματος των καταθέσεων στις πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης, συντηρώντας έτσι το αρνητικό κλίμα που ροκανίζει σαν «σαράκι» την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις χώρες μας. Αν η Γερμανία θέλει να περάσει αυτό το εξάμβλωμα δήθεν τραπεζικής ένωσης από την ΕΕ, να ξέρει ότι θα καταβάλει το αντίτιμο: τη γενναία απομείωση του ελληνικού χρέους έτσι ώστε, τουλάχιστον, να μην κινδυνεύουν άμεσα οι καταθέσεις με την πρώτη (νέα) τραπεζική κρίση (σε μια Ευρώπη που μας υπόσχεται επανάληψη του Κυπριακού «επεισοδίου»).
Κι αν το Βερολίνο δεν ενδώσει στην τριπλή απειλή μας; Τι θα κάνουμε;
Υπομονή! Αυτό θα κάνουμε.
Αν η κυβέρνηση λέει την αλήθεια, κι έχουμε πράγματι πρωτογενές πλεόνασμα, απλά το ελληνικό δημόσιο θα ζει από τα έσοδά του. Ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα, εφόσον οι εταίροι μας κόπτονται για τη δήθεν, κάλπικη τραπεζική τους ενοποίηση και η ΕΚΤ δεν θέλει να παραδεχθεί ότι ανοήτως αντιστάθηκε στο κούρεμα των ομολόγων μας το 2010 και το 2012. Εκτός κι αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μύθος (οπότε ας μας το πουν για να ξέρουμε)...
Το μόνο ρίσκο με αυτή την τριπλή απειλή είναι να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ να κλείσει τη στρόφιγγα στη ρευστότητα που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ και το ELA. Δεν είναι αδύνατον κάτι τέτοιο. Ισοδυναμεί όμως με άμεση εκπαραθύρωση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και γρήγορη αποδόμηση της τελευταίας. Πεποίθησή μου είναι ότι αν μπορούσαν να είχαν ακρωτηριάσει την Ελλάδα θα το είχαν κάνει. Ότι θα το κάνουν ό,τι και να κάνουμε εμείς. Από το 2010 όμως επιχειρηματολογώ ότι οι γερμανοί ιθύνοντες ξέρουν πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον χωρίς να καταρρεύσει η Ευρωζώνη.
Αν μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση προβεί στις τρεις πιο πάνω μετριοπαθείς ανακοινώσεις, είναι αδύνατον (τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά) να περάσει από το ΔΣ της ΕΚΤ η απόφαση διακοπής του ELA για τις ελληνικές τράπεζες. Απλά δεν θα το τολμήσουν σε μια περίοδο όπου οι αναπτυσσόμενες οικονομίες τελούν υπό πανικό και οι ΗΠΑ, η ΕΕ κ.λπ. κρατούν τις αναπνοές τους. Οπότε, ο χρόνος θα τρέχει πραγματικά υπέρ της χώρας μας αλλά και υπέρ της Ευρωζώνης. Κακά τα ψέματα: όσο καθυστερούν να λύσουν τον δήθεν γρίφο του «ελληνικού προβλήματος» τόσο επιμηκύνεται καταστροφικά η Κρίση του Ευρώ. Θα είναι δώρο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη η πιο πάνω τριπλή απειλή καθώς θα αναγκάσει το Βερολίνο να αποδράσει από μια Άρνηση που κάνει κακό όχι μόνο στον λαό μας αλλά στην ευρωπαϊκή ιδέα γενικότερα.