ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.9.08

"ΚΥΡΙΕ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ....ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΕΚΝΑ"

Eρωτήματα προς την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Στα χέρια μου ,κ.κ. Υπουργέ,Υφυπουργέ,Γενικέ Γραμματέα,Αρχηγέ Λ.Σ.,έχω τα ΦΕΚ υπ'αριθ.298/29-12-2000 και υπ'αριθ.4/14-01-2003.
Το πρώτο περιέχει το Π.Δ.Νο.345 περί "τοπικών κλιμακίων επιθεώρησης πλοίων" και το δεύτερο,το Π.Δ.05,περί "μετάταξης λιμενικών σταθμών σε λιμεναρχεία."
Βάσει των όσων ορίζονται στα διατάγματα αυτά και των ελέγχων που έκανα στην συνέχεια για την εφαρμογή των,διεπίστωσα τα κάτωθι:
Από το 2003,τα λιμενικά τμήματα της Γλυφάδας,Περάματος και Σαλαμίνας, "Θα έπρεπε να είχαν ΜΕΤΑΤΑΓΕΙ σε ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ" ,οπότε θα αυξανώταν ο αριθμός του προσωπικού τους και εκτός των άλλων,θα ιδρύοντο και τοπικά κλιμάκια επιθεώρησης πλοίων,βάσει του Π.Δ.345/2000.
Αυτό θα είχε σαν συνέπεια "αύξηση των ελέγχων στις περιοχές τους "και καλύτερη αστυνόμευση .
ΜΟΝΟ στην ....Γλυφάδα, δυστυχώς ,συνεστήθη τοπικό κλιμάκιο,το οποίο και επιθεωρεί τα κόττερα και τις θαλαμηγούς των μαρίνων ,από τον Φλοίσβο μέχρι την Βουλιαγμένη.
( Για την περιφρούρηση και ΜΟΝΟΝ των περιουσιακών στοιχείων των "επωνύμων". Εκεί ,εφηρμόσθη το Π.Δ.)
Για το ΠΕΡΑΜΑ και την ΣΑΛΑΜΙΝΑ;........ Εκεί γιατί δεν έγινε τίποτα;
Γιά ΠΟΙΟΥΣ λόγους "μ ε ρ ι κ ο ί" δεν ήθελαν,και ΠΟΙΟΙ δεν θέλουν να αναβαθμιστούν οι συγκεκριμένοι αυτοί Λιμενικοί σταθμοί,ώστε" να μην υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι ,τόσο στην επισκευαστική κλίμακα του Περάματος όσον και της Σαλαμίνας",ως επίσης και στα "ferry boats" της περιοχής αυτής;
Υπεύθυνοι για την εφαρμογή των Προεδρικών αυτών Διαταγμάτων είσθε "ΕΣΕΙΣ".Είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΝ,από το 2003 μέχρι και σήμερα.
Με την απραξίαν σας αυτή,που συνεχίζεται μέχρι και αυτή την στιγμή που γράφεται αυτή μου η καταγγελία,οι ωφελούμενοι είναι οι" ιδιοκτήτες των καρνάγιων,"τα "διάφορα συνεργεία "που εργάζονται σε αυτά,μια και οι παρανομίες των δεν ελέγχονται,λόγω του ελάχιστου προσωπικού που διαθέτουν οι λιμενικοί σταθμοί. Επίσης
"Ενας εκ των μεγάλων ωφελημένων",ο γνωστός σας - μια και ανήκει στο σινάφι σας - τέως Αρχηγός Λιμενικού Σώματος Ναύαρχος ΔΕΛΗΜΙΧΑΛΗΣ Χρήστος,ο οποίος διαθέτει "μετοχές" στα ferry boats της γραμμής Πέραμα - Παλούκια.Φυσικά δεν σας κομίζω γλαύκες.......
Αλλωστε,επί αρχηγίας του έπρεπε να εφαρμοστεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα,το οποίο "δεν τον βόλευε"......και γι'αυτό δεν το εφήρμοσε.Το "αυτάκι ",του το τράβηξε κανένας;
Αυτό δεν είναι παρανομία; Και τι αδίκημα διαπράττει;
Οι χαμένοι όμως ποιοί είναι; Διερωτηθήκατε ποτέ;Μήπως στους χαμένους συγκαταλέγονται και οι νεκροί της επισκευαστικής ζώνης και οι οικογένειές τους;
Μήπως θα τολμήσετε να εκφράσετε αμφιβολίες για το ότι "ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΕΚΡΟΙ", εάν ο λιμενικός σταθμός Περάματος είχε επανδρωθεί με επιπρόσθετο προσωπικό,λόγω της μετάταξής του σε Λιμεναρχείο;
ΚΑΙ ΒΕΒΑΊΩΣ θα υπήρχε η ευχέρεια διενέργειας ελέγχων στα επισκευαζόμενα πλοία, επί 24ώρου βάσεως.
Ενώ τώρα.........."αφήστε τα Π.Δ. στα συρτάρια σας να πιάνουν αράχνες" .....για να "γεμίζουν τα σεντούκια" ορισμένων.....
Κύριοι ,Υπουργέ Ναυτιλίας Βουλγαράκη,υφυπουργέ Καμμένε,Γ.Γ.του ΥΕΝ,Αρχηγέ Λ.Σ.Ρεντσεπιέρη - με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού,για τον αγώνα και την φροντίδα του για την αποκατάσταση των παιδιών του - αποτελει πρωταρχική υποχρέωσή σας, να διασφαλίζετε -αν όχι το μέλλον των άλλων παιδιών - "οπωσδήποτε την ΖΩΗ των πατεράδων τους."
Επισημαίνω τέλος ,πως κάθε μέρα που περνάει χωρίς την υλοποίηση - εφαρμογή των Π.Δ. ,που "αραχνιάζουν" στα συρτάρια σας από το 2003,καθιστά υποχρεωτική την παρέμβαση ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.-
Ιωάννης Εμμ.Νομικός

Η αλληλεγγύη στον μπλόγκερ, συγγραφέα Carlo Ruta, παίρνει ευρωπαϊκές διαστάσεις

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Carlo Ruta
Η απόφαση του δικαστηρίου της Σικελίας εναντίον του συγγραφέα μπλόγκερ Carlo Ruta, είναι καταδίκη της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.
Η καταδίκη ενός μπλόγκερ που αγωνίζεται εναντίον της Σικελικής Μαφίας ντροπιάζει τη δήθεν δημοκρατική Ευρώπη.
Ας δείξουμε κι εμείς οι Έλληνες μπλόγκερς την έμπρακτη αλληλεγγύη μας!
ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ
Μηνύματα συμπαράστασης στον Carlo Ruta:
carlo.ruta@tin.it
Μηνύματα διαμαρτυρίας:
Ιταλική Πρεσβεία
ambasciata.atene@esteri.it
Ιταλικό Προξενείο
consolato.atene@esteri.it
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
segreteria.iicatene@esteri.it
Ένημέρωση:
1 Σεπτέμβρη 2008
2. Ο δικαστής Antonio Di Pietro (Καθαρά Χέρια), πρώην υπουργός και σήμερα βουλευτής, καταδικάζει τη φίμωση των μπογκς
Η ανακοίνωση στους ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ:
Σ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ....."Η ΥΕΝΑΝΠ/ΔΕΕ ...-ΠΕΡΑ ΒΟΣΚΕΙ-.."

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΜΑΧΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ..ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΤΟ email ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΟΣΎΝΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ..................
ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στίς 02/09/08 μου κάνατε την τιμή [ ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ http://tolimeri.blogspot.com/2008/09/blog-post_02.html] να αναρτήσετε την καταγγελία μου για ένα τόσο πολύ σοβαρό θέμα,που αφορά την ασφάλεια των επιβατών,που "ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ" ταξιδεύουν με τα πλοία του Αργοσαρωνικού,επισήμανση που έκανα εγώ προσωπικά,ταξιδεύοντας με την "ΝΕΦΕΛΗ",ένα μήνα νωρίτερα.
Φυσικά αναφέρομαι και στά πλοία ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ - ΑΡΤΕΜΙΣ κλπ.που έχουν τα ίδια προβλήματα και υπάρχει ο φόβος -"φτου στο στόμα μου" - να θρηνήσουμε θύματα,σε περίπτωση ατυχήματος,πυρκαιάς κλπ.....

Μόλις πρό ολίγου έγινα κοινωνός "έκθεσης ελέγχου αυτοψίας",που διενεργήθηκε στο Ε/Γ - Ο/Γ "ΑΡΤΕΜΙΣ" τον Μάιο του 2008, από κλιμάκιο επιτροπής,η οποία συγκροτήθηκε με την υπ' αριθ.12/2008/22-04-08 απόφαση ΥΕΝ-ΑΝΠ,σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. αριθ.2/83008/0022/11-12-2000 (ΦΕΚ 1503 Β/2000),απαρτιζόμενον από τους:

1.- Υποναύαρχο Λ.Σ. ΣΑΡΛΗ Μ. (Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Ε.Π)
2.- Υποπλοίαρχο Λ.Σ. ΚΑΡΠΗ Ν.( Γραμματεύς της Ε.Ε.Ε.Ε.)
3.- ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος ( Μέλος Ναυτικού Επιμ/ρίου ,ναυπηγός)
4.- ΜΑΝΙΟΣ Εμμανουήλ (Μέλος Τεχνικού Επιμ/ρίου,ναυπηγός)

Ληφθείτω υπ'όψιν σας ότι κατά την διάρκεια της αυτοψίας,παρέστησαν και οι :

1.- Αντιεισαγγελέας Ναυτοδικείου Πειραιά,κυρία ΜΠΙΜΠΙΛΑ Χριστίνα
2.- ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ Κοσμάς (εκπρόσωπος ΚΕΕΠ)
3.- ΜΠΗΤΡΟΣ Παναγιώτης(Πλοίαρχος του πλοίου)

Ανέβηκαν όλοι τους στο κατάστρωμα του αναφερόμενου πλοίου, όπου "φεύ",διεπίστωσαν ότι το ύψος ρίψης ανεμόσκαλας από το κατάστρωμα,ήταν " 9,5 μέτρα"!!!!!!!
Επίσης διεπιστώθη ότι η ανεμόσκαλα "άγγιζε" την επιφάνεια της θαλάσσης,με "άφορτη κατάσταση".Πόσο μάλλον όταν ήταν πλήρες επιβατών το πλοίο.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η. - Σύμφωνα με τους κανονισμούς,η εγκατάλειψη πλοίου πρέπει να γίνεται από τα 4,5 μέτρα και όχι με ανεμόσκαλες.Συνεπώς,"θα έπρεπε προ πολλού",να είχαν τοποθετηθεί τα απαιτούμενα μέσα από τον κανονισμό της EUROSOLAS!!!!!
H δε εξαίρεση που έχει δοθεί για το εν λόγω πλοίο,Α Ν Τ Ι Κ Ε Ι Τ Α Ι ΠΛΗΡΩΣ στην προυπόθεση του άρθρου 7,παρ.3 της EUROSOLAS.

Κανονικά το πλοίο δεν έπρεπε να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά.
Ο πλοίαρχος του πλοίου κ.ΜΠΗΤΡΟΣ Παναγιώτης,ανέφερε ότι το πλοίο είναι ικανό να φύγει ,σύμφωνα με ( ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ) τον ....υπεύθυνο κατά Νόμον Πλοίαρχον του πλοίου,για κάτι που συνεφώνησε και ο παριστάμενος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού ( ΠΕΠΕΝ ).

Εγώ προσωπικά και στους δύο αυτούς συναδέλφους μου,άν μου επιτρεπώταν,θα τους έλεγα τι δουλειά να πάνε να κάνουνε....
Πρός το παρών,"καταδικάζω" την απόφασή τους αυτή.{ Είπαμε ,κύριοι, Πλοίαρχος = ο μετά Θεόν }
ΟΧΙ όμως μέχρι αυτού του σημείου η "υπεροψία σας" κύριοι συνάδελφοι.....
Να σας δώ όμως,που θα "κρυφτείτε" όταν συμβεί το μοιραίο και ...........
Τότε θα ζητάτε επιείκια ,όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συνυπεύθυνοι για το ότι δεν απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου,ήσαν - κατά τον Νόμον - τόσον η κ.Εισαγγελεύς ,όσον και ο Υπον/ρχος Λ.Σ. κ.ΣΑΡΛΗΣ Μ.

Τίθενται τα εξής ερωτήματα όμως.
1.- Γιατί παραιτήθη στην συνέχεια η κ.εισαγγελεύς ?( Με ποιό δικαίωμα και βάσει ποίου Νόμου;) Και ποιός αντικατέστησε την παραιτηθείσα εισαγγελέα?
2.- Που "βόσκει" το πόρισμα της συγκεκριμένης αυτής αυτοψίας?
3.- Τι έχει να μας πεί η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και μέχρι πότε θα ενεργούν μερολιπτικά υπέρ των εφοπλιστών ΄"ρισκάροντας" την ζωή των επιβατών και πληρώματος?
4.- " ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ " !!!!!!!!!!!!!!

Επεται και συνέχεια ,κύριοι.......

Ιωάννης Εμμ.Νομικός

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΗΘΟΠΟΙΟΥ" ΣΤΗΝ ΔΕΘ








Υπό την "σκιά" ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΩΝ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ και εν μέσω ...- για άλλη μια φορά- σκανδάλων αλλά και της οικονομικής κατάρρευσης των Δημόσιων Ταμείων.....ο "καταλληλότερος" Ηγέτης της "αναξιοπαθούσης" Νέας Διακυβέρνησης θα δώσει την ....γνωστή "επικοινωνιακή" του παράσταση στην καθιερωμένη ομιλία στις παραγωγικές τάξεις στην ΔΕΘ.

Και ο "ίδιος" ξέρει ότι τα "χαρτιά" του έχουν καεί . Όλοι γνωρίζουμε αλλά και έχει ανακοινωθεί εμμέσως από τους κυβερνητικούς κύκλους ότι ο Πρωθυπουργός στο "καλάθι" του δεν θα κρατά καμία εξαγγελία παροχής.

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ
(Καθώς το μοναδικό "χαρτί" είναι ο ίδιος μια και τα άλλα έχουν καεί ή έρχεται η σειρά τους)

Η ομιλία του θα επικεντρωθεί -και μόνον- στο μεταρρυθμιστικό του έργο και στην απόφαση του να συνεχίσει την πορεία του.
Αλλά και την απόφαση του να συγκρουστεί με το κατεστημένο.
Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πρώτο Ενικό πρόσωπο και θα ΔΙΑΧΩΡΊΣΕΙ την ΘΕΣΗ του και αυτόν προσωπικά από τους Υπουργούς του.
Θα ζητήσει από τον λαό για άλλη μια φορά την υπομονή του αλλά και να πιστέψει στις καλλίτερες μέρες που ο ίδιος θα εξακολουθήσει να υπόσχεται.
Το δε πιο σημαντικό είναι ότι θα προτάξει τον ΕΑΥΤΌ ΤΟΥ ως ΛΥΣΗ στα προβλήματα των ελλειμμάτων που παρουσιάζονται στο Δημόσιο αφού θα επιδιώξει να δώσει ο ίδιος την πολυπόθητη ΛΥΣΗ!!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ...... ΠΟΥ ΛΕΝΕ......
Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ .......ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ!!!!!!!

ΩΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ! ....ΜΕΓΑΣ!!!....... (το έχουμε ξανά πει http://tolimeri.blogspot.com/2008/06/blog-post_16.html).... ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΛΟΒΙΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΙΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

5.9.08

H γενιά των 1.000 ευρώ . . . (η λύση)

Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε ο φίλος theminio και σας το κοινοποιώ γιατί μου φαίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη και πιστεύω πως θα μπορούσε να ήταν και βιωματικό στις μέρες μας.

"Σας παρουσιάζω αναλυτικά τους 10 λόγους που άλλαξαν τη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα να έχω χεστεί στο χρήμα λόγω της πολύ καλής οικονομικής πολιτικής της υπαρκτής ολιγαρχίας που με ανάγκασε να εξοικονομήσω χρήματα. Το έκανε για μένα, για εσάς, για όλους.

Οι 10 λόγοι:

1. Έκοψα το τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα...)
2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ***τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)

Η "σούμα":

1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη

Αποτέλεσμα...:

Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ!!!!

Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:

1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη"

http://thorivox.blogspot.com/

Άρχισαν να θίγονται οι μαφιόζοι ανά την υφήλιο! Θεωρούν ότι η κυβέρνηση του ΚΑΠΟΦΑΜΙΛΙΑ, με τις οικογένειες του, προσβάλουν την Μαφία!

by http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Ποτέ ένας μαφιόζος δεν θα είχε το «θράσος» να διορίζει τον ταμία των offshore (υπεράκτιων) επιχειρήσεων του, ως πρόεδρο ενός ασφαλιστικού Ταμείου.
Ο αρχηγός της οικογένειας (Βουλγαράκη, Πελέκη και ποιος ξέρει πόσω ακόμα…) μας είπε – τον ακούσαμε και τον είδαμε οι ίδιοι – ότι:
1. Ως τα 28 ήταν φτωχός και άνεργος (σπούδαζε).
- Και… τραμπούκος στις ομάδες κρούσεις της δεξιάς;
2. Μετά έγινε πολιτικός…
- Άντε, πρώτα δέρνεις με αλυσίδες τα κομούνια και ως έπαθλο σε κάνουν βουλευτή;
3. Αρχίζει να σκέφτεται το μέλλον των παιδιών του και γίνεται πολιτικός-επιχειρηματίας;
- Αν δεν είσαι νταβατζής, τέκτονας, ή μαφιόζος, αυτό ΜΟΝΟ στις ταινίες του Χόλυγουντ μπορεί να συμβεί. Δεν μας λέει τον τρόπο και σ’ εμάς; Έτσι θα βγαίνει αιωνίως βουλευτής και θα σώσει τον ελληνικό λαό.
4. Υπουργός, λίγο αργότερα.
- Έτσι, έχει πολύ ελεύθερο χρόνο να αυξήσει τις επιχειρήσεις του και με τον ιδρώτα της εργασίας του να γίνει εκατομμυριούχος. Και χωρίς να ντρέπεται τον ακούσαμε να περηφανεύεται για το ότι έγινε εκατομμυριούχος.
5. Για έκανε να γλιτώσει φόρους – το είπε και αυτό ο ξεφτιλισμένος – έκανε offshore εταιρία.
- Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες οι offshore (υπεράκτιες) επιχειρήσεις είναι παράνομες. Γιατί ξεπλένουν μαύρο χρήμα, κυρίως από εμπόριο ναρκωτικών. Και ο Βουλγαράκης μας λέει ότι αυτός τις έκανε για να γλιτώσει φόρους! Άντε να δεχτούμε ότι το έκανε για να γλιτώσει φόρους. Ο υπουργός που βάζει φόρους, κάνει offshore (υπεράκτιες) για να μην πληρώσει φόρους στην κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος.
Έλα μ…. στον τόπο σου!
6. Τον Ταμία των offshore επιχειρήσεων του τον διορίζει ΠΡΟΕΔΡΟ στο ΝΑΤ!
- Ναι, δεν είμαστε τρελοί, έτσι είναι! Ναι, είμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ!

Και πριν από λίγο, μετά από όλα αυτά, αντί να διευκολύνει την «κατάσταση» και να παραιτηθεί, τι συμβαίνει;
Ο Ταμίας του Π. Παπαγιαννόπουλος και Πρόεδρος του στο ΝΑΤ, παραιτείται «για λόγους ευθιξίας» από πρόεδρος του ΝΑΤ!
Αν υπήρχαν δικαστές και εισαγγελείς σ’ αυτή τη Μιζούπολη-Ελλάδα, θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι!
Το ίδιο αν υπήρχε πρωθυπουργός κι όχι Καποφαμίλιας!
Από πού πηγάζει αυτός ο τσαμπουκάς του Βουλγαράκη;
«Κρατάει» ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τον ΚΑΠΟΦΑΜΙΛΙΑ Καραμανλή:
Ο γόρδιος δεσμός μεταξύ των «πνευματικών τέκνων» του Εφραίμ, του Κ. Καραμανλή και των νέων τζακιών της δεξιάς...

"Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ"



Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΑ.......................
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ...... ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ....ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ


Πηγή: ALPHA

Από την ερχόμενη Δευτέρα η υπόθεση των Συμβολαίων Βατοπεδίου και Δημοσίου ανατίθεται στις Δικαστικές Αρχές και συγκεκριμένα στον κύριο Σανιδά για την περαιτέρω έρευνα.


ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΌ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΦΟΥ .......

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.......


Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ....... ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....... ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ.....ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ" ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ .........


ΟΛΑ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ";.... Ο ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ ΜΑΣ!!!!!!




Πόσο "σαδομαζοχιστές" μπορούμε να χαρακτηριστούμε ως λαός; που έχουμε καταστεί (ακόμα...) αμνοί στις αντιδράσεις μας σε όλο αυτό το μπαράζ καταγγελιών που έχουν ισοπεδώσει την ηθικοπολιτική ζωή της χώρας μας; και όταν η λήψη μέτρων για να σωθούν οι "εκμεταλλευτές" μας λαμβάνονται μονομερώς κάθε φορά ώστε να χαρακτηριζόμαστε είλωτες όχι μόνο στην παραγωγή μας αλλά και στον λόγο μας;

Είναι "ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ" ....... "ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ";
.........όταν η απομυθοποίηση της πολιτικής και των πολιτικών τελέστηκε εν έτη 2008 αφού και ο "μεταρρυθμιστής" πρωθυπουργός μας σήμερα.... που διατείνονταν πριν αναλάβει τα ηνία της εξουσίας ως άλλος "εξολοθρευτής" ότι θα πάτασε την διαφθορά και την διαπλοκή του δημόσιου βίου με τα "ικανά" και τα εμποτισμένα την ΝΕΟ Καραμανλική φιλοσοφία στελέχη του, ......ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς.... αφού εκ του αποτελέσματος συνάγεται αβιάστως το συμπέρασμα με τις τελευταίες οικτρές κατά τα άλλα αποκαλύψεις ότι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ως λειτούργημα έχει απορριφθεί συνειδητά από τους σημερινούς Έλληνες πολιτικούς .

Είναι τουλάχιστον λυπηρό ...αν όχι εξοργιστικό .....όταν τα επιχειρήματα δικαιολογίας ενός πολιτικού περιορίζονται ως το "νόμιμων και δίκαιον είναι"...όταν ο "δόλος" εξαγιάζεται δια μέσω του πολιτικού λόγου.....όταν τα "τέκνα" αποτελούν άλλοθι για τις πράξεις του "λειτουργού"...όταν συνειδητά ο πολιτικός διαχωρίζεται από το λαό που έδωσε όρκο να υπηρετεί ....όταν το Σύνταγμα προβάλλεται ως νόμος και όχι ως ηθικό πλαίσιο αξιών για την Δημοκρατία.....όταν συνειδητά ο πολιτικός δεν διέπεται από την ηθική αξία που επιβάλει η θέση και το λειτούργημά του και συγκαλύπτεται πίσω από την νομιμότητα των νόμων που ....θεέ μου.....τι ειρωνεία τους έχει ψηφίσει προτάσσοντας την ηθική για την ψήφο του.....όταν.....όταν......

"ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ";.................... και οι πολιτικοί αποτελούν πλέον την ΒΑΡΟΝΙΑ στην χώρα μας;;

Η "ΒΑΣΙΛΕΙΑ" ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΖΕΤΑΙ Η "ΒΑΡΟΝΙΑ"...ΟΧΙ!!!!! Επικαλείται ότι η εξουσία της είναι δοθείσα από τον ΛΑΟ και όχι "ελέω θεού". Δεν εκ διώχνεται αλλά μπορούμε να της αφαιρέσουμε την εξουσία. Στο χέρι μας είναι.

Ο

ΕΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

SOS...SOS...SOS ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ

ΕΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
"Argyris Paspalas ,
Kalispera se olous, thelw na zitisw mia xari... na proothisete to parakatw minima se osous kserete:
'Stis 13 avgoustou to apogevma 3 me 5, metaxi 78ou - 79ou xiliometrou stn ethniki odo athinwn - lamias egine ena thanatiforo troxaio atixima me ena prasino Lancia Delta kai ena mauro Yamaha Fazer. se afto to atyxima skotothike o odigos tis mixanis, o aderfos mou ... KWSTANTINOS PASPALAS, 30 etwn. Episis apo oti me exoun enimerwsei apo tin troxaia den iparxei KANENAS martiras. Oloi exete aderfia kai mporeitai na katalavetai. to kinito mou einai 6979206490 kai to email mou
argyris_paspalas@yahoo.gr... ean iparxei kapoios pou na kserei to otidipote sas parakalw as epikoinonisei mazi mou, apla thelw na mathw...
sas efxaristw poli' kai esas olous sas efxaristw akoma pio poli
."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΣΙΟΥΦΑ 5-9-08.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ Σ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΠΑΣΟΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Λασιθίου και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης σε απάντηση της πρωτοβουλίας του κ Υπουργού Ναυτιλίας να ζητήσει την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για να αποφύγει τον τεκμηριωμένο με ΦΕΚ Κοινοβουλευτικό Έλεγχο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ευθεία εμπλοκή του Υπουργού σε εταιρείες ακινήτων, αλλά και offshore (υπεράκτιες) εταιρείες, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά την κατάθεση αγωγών κατά βουλευτών, στελέχη της Κυβέρνησης Καραμανλή μηχανεύονται και νέους τρόπους προκειμένου να αποφύγουν τον θεμιτό και τεκμηριωμένο Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, αυτή την φορά μη διστάζοντας να εμπλέξουν και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής.

Λυπούμαστε που πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας το αυτονόητο:

Όλοι οι Έλληνες πολίτες προσπαθούν να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους. Και δυσκολεύονται ιδιαίτερα λόγω της αποτυχημένης και αδιαφανούς οικονομικής διαχείρισης της Κυβέρνησης Καραμανλή. Αν, όμως, όλοι οι Έλληνες πολίτες έκαναν αυτό που με ευκολία παραδέχεται ο κ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, διαχειρίζονταν, δηλαδή, την οικογενειακή περιουσία τους μέσω υπεράκτιων (offshore) εταιρειών, εταιρειών συνδεδεμένων στις συνειδήσεις όλων με μεθοδεύσεις φοροαποφυγής, που τελικά πληρώνει η πλειοψηφία των άδικα βαριά φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών, τότε η εθνική μας οικονομία θα είχε καταρρεύσει. Και το μέλλον των παιδιών όλων μας, θα ήταν ιδιαίτερα δυσοίωνο.

Είναι, λοιπόν, λυπηρό να χρειάζεται να εξηγήσουμε στον κ. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, των ακινήτων, των σκαφών αναψυχής, των υπέρογκων ετήσιων οικογενειακών αποδοχών, των επιχειρήσεων real estate, ότι κινείται έξω από κάθε έννοια πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας και αποτελεί πρόκληση για την Ελληνική κοινωνία, αυτό που ο ίδιος παραδέχθηκε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του: ΌΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ, ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΗΝ LENTMAR HOLDINGS LTD, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΧΡΗΣΗ «ΣΥΝΤΑΓΩΝ» ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΪΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

Το ότι η Lentmar Holdings Ltd στα πλαίσια των οικονομικών δραστηριοτήτων της ίδρυσε ως μόνος μέτοχος το 2000 και μία Ελληνική ΕΠΕ με την επωνυμία «ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ», η οποία σήμερα έχει μεταβιβαστεί στον ίδιο τον Υπουργό και τη σύζυγό του, δεν καταργεί την offshore, ούτε την μεταφέρει στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, επειδή ακριβώς η Lentmar Holdings Ltd είναι μία υπεράκτια εταιρεία, που δεν είναι καταχωρημένη στα ελληνικά μητρώα εταιρειών, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τίποτα για τη σύνθεση της, το εύρος και το σύνολο των υπολοίπων δραστηριοτήτων της. Γι’ αυτό ακριβώς θέτουμε όλα αυτά τα ερωτήματα για τις οικογενειακές επιχειρηματικές δραστηριότητες, εγχώριες και υπεράκτιες, σε σχέση με τον κ. Υπουργό.

Ο κ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε, επίσης, ότι το μοναδικό – κατ’ αυτόν – ακίνητο, που η άλλη εταιρεία του, η ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΕ, με 18.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο μόνο και χωρίς καμία άλλη οικονομική δραστηριότητα, κατάφερε να αγοράσει, το πούλησε το 2007 σε Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία και μάλιστα εφοπλιστή, προς τον οποίο ισχυρίστηκε ότι έγινε η μεταβίβαση της εταιρείας. Πέρα από τα μεγάλα ηθικά και πολιτικά ζητήματα που δημιουργεί η ύπαρξη τέτοιων πρόσφατων επιχειρηματικών συναλλαγών του σημερινού Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας με … εφοπλιστές, ζητάμε να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν διαθέτουν την επιχειρηματική εμπειρία του Υπουργού στον τομέα των offshore εταιρειών, τους λόγους για τους οποίους το υπ’ αριθμ. 67.828/2007 συμβόλαιο της ίδια της συζύγου του αναφέρει ότι αγοραστής της Υπουργικής εταιρείας που είχε στην ιδιοκτησία της το σχετικό ακίνητο, με τίμημα 70,000 ευρώ, ήταν η MOBICOR COMMERCIAL LTD, Κυπριακή εταιρεία συσταθείσα το Δεκέμβρη του 2006, με μόνο διευθυντή και γραμματέα ένα ονοματεπώνυμο τρίτου προσώπου χωρίς αναφορά κανενός άλλου στοιχείου του!

Ας μην υποτιμά, λοιπόν, ο κ. Υπουργός την νοημοσύνη των πολιτών και ας μην διαμαρτύρεται πως καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Αν δεν είχε ακολουθήσει την οδό των offshore και είχε διαχειριστεί επώνυμα την περιουσία του, τότε θα του ήταν πολύ εύκολο να αποδείξει και τι είναι και τι δεν είναι

3.9.08

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ..ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑΣ

Φιλοτέχνησε :panic-gr.blogspot.com
"ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΟΣ" Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ............"ΓΑΛΑΖΙΑ"
ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ "ΟΜΠΡΕΛΑ".... ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ
ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ"

"ΚΑΛΥΦΘΕΙΤΕ"

Ο Anemos ειπε:
http://thorivox.blogspot.com/

Με αφορμή την ανάρτηση των φίλων από το skeftomasteellhnika
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2008/08/blogg_30.html

Πολύς λόγος γίνεται για blogs που κλείνουν από τις κυβερνήσεις.Για φίμωση της άποψης.Για περιορισμό της ελευθερίας.Για να σκεφτούμε αλλιώς κάποια πράγματα...

Πόσο υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι bloggers για τον περιορισμό της έκφρασης;

Πόσο ίσως είναι υπάλληλοι της ίδιας της υπαρκτής ολιγαρχίας;

Πόσο σίγουροι είμαστε για την ειλικρινή στάση τους και για τη μη συμμετοχή τους στον περιορισμό της έκφρασης, με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται το ελάχιστο του πολιτιακο-κομματικού κόστους, δείχνοντας στον κόσμο το πόσο κακή μπορεί να είναι η ελευθερία της άποψης;

Πόσο οι διαφωνούντες με τα εκάστοτε ανελεύθερα καθεστώτα πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα, πριν έρθει η ώρα;

Πόσο όσοι έκαναν κάποτε ζούγκλα τα γήπεδα στην Αγγλία είναι υπεύθυνοι για το ότι πλέον δε μπορούν καν να πανηγυρίζουν παθιασμένα, ούτε οι αγνοί φίλαθλοι; Και πόσο αυτό εξυπηρέτησε την εξουσία, η οποία από την αρχή είχε διαπιστώσει κινδύνους στη συγκέντρωση τόσων φιλάθλων και είχε απαγορέψει το ποδόσφαιρο για χρόνια;

Πόσο θα είχε πετύχει οποιαδήποτε επανάσταση, αν μιλούσαν οι πρωτεργάτες της γι αυτή μέσω internet σε όλο τον κόσμο με λόγια που θα μπορούσε να τα καταλάβει κι ένα παιδάκι;

Πόσο πιθανό είναι οι κυνηγημένοι bloggers να είναι στην πραγματικότητα προβοκάτορες της ελευθερίας του λόγου εκφραζόμενοι εσκεμμένα και εν πλήρη γνώση, λίγο πιο ελεύθερα απ' όσο θα ανεχόταν η εξουσία;

Πόσο μπορείς να βρίσεις το αφεντικό σου χωρίς να σε απολύσει και ταυτόχρονα να φανεί σε όλους πως εκείνος έχει δίκιο;

Πόσο οι ηλίθιοι που φοράνε εκρηκτικά και σκοτώνουν συμπατριώτες τους, είναι υπεύθυνοι για τη συνέχιση και διαιώνιση της καταδυνάστευσής αυτών υπέρ των οποίων υποτίθεται πως μάχονται;

Ποιος νόμος έγινε ποτέ προληπτικά, πριν η εξουσία διαπιστώσει τον κίνδυνο;

Πόσο η διαπίστωση του κινδύνου συνέβη συγχρόνως με τη με το ζόρι "συνειδητοποίηση" των ψηφοφόρων, πως ο περιορισμός της ελευθερίας ήταν για το κοινό καλό;

Πόσο θα είχε επικρατήσει η βολική για την εξουσία "yes master" άποψη του χριστιανισμού, αν οι προπαγανδιστές του δεν είχαν από πριν "ανακαλύψει" και πλασάρει στον κόσμο το υπέρτατο κακό, πρώτοι μετά από χιλιάδες χρόνια θρησκειών;

Πόσο ακόμη και τώρα μου επιτρέπεται να κάνω αυτές τις επισημάνσεις, όταν στην περίπτωση που έχω δίκιο θα βρουν τον τρόπο να με βαφτίσουν τρομοκράτη, για να σταματήσω να ρίχνω σπόρους αμφισβήτησης;

Πόσο ξέρουμε όλοι μας του νόμους που διέπουν τα blogs, ώστε να μην υπερβαίνουμε τα εσκαμμένα, προκειμένου να μη γίνουμε ποτέ υπεύθυνοι για τον περιορισμό της έκφρασης των υπόλοιπων μέσω της δαιμονοποίησής μας;

Και σε τελική πόσο αγνοί μπορούμε να είμαστε για να πιστέψουμε αθώα, πως όταν η εξουσία ορίζει κάποιους κανόνες, δεν έχει εξασφαλίσει ήδη την κοινωνική ανοχή;

Και πόσο σίγουροι είμαστε πως στην εξασφάλιση αυτής της κοινωνικής ανοχής δε βοηθήσαμε κι εμείς, με την υπέρμετρη αμεσότητα της έκφρασής μας;

Δε θα έκανε ποτέ το λάθος η εξουσία να ορίσει σκληρούς νόμους αν δεν είχε πειστεί από πριν ο ψηφοφόρος πως έτσι πρέπει.

Κάθε φορά που θα περιορίζεται η έκφραση στην πραγματική ζωή ή στο διαδίκτυο, θα έχουν βάλει το χεράκι τους σε αυτό και όσοι είπαν περισσότερα απ' όσα έπρεπε, με λάθος τρόπο.

Ίσως να είμαστε και μεις μέσα σε αυτούς. Ίσως πρέπει να αλλάξουμε στάση και να σπέρνουμε τις ιδέες μας πιο έντεχνα, ώστε να μη γινόμαστε απόλυτα κατανοητοί.

Ίσως πρέπει να πλάθουμε αλληγορικούς μύθους αντί να μιλάμε άμεσα. Αυτό το τελευταίο πολλές φορές στο παρελθόν έχει διατηρήσει άσβεστες φλόγες ακόμη και για αιώνες. Γιατί και να καταλάβει η εξουσία πως δε συμφωνείς μαζί της, ξέρει επίσης πως ελέγχει και την παιδεία και την κρατάει αρκετά χαμηλά ώστε ο ψηφοφόρος να μη καταλαβαίνει τίποτα απ' όσα λες και να σε αγνοεί, ή τουλάχιστον να αγνοεί το τι πραγματικά θέλεις να πεις.

"Ζαβαρακατρανέμια"είπε κάποτε κάποιος που γράφοντας στίχους με άμεσα εκφρασμένες απόψεις λογοκρινόταν συνεχώς από το καθεστώς. Και συνέχισε με διάφορα άλλα, "ακατάληπτα". " Ίλεως ίλεως, λάμα λάμα νάμα νάμα νέμια".Πόσο θα μπορούσε και αυτός ο στίχος να λογοκριθεί από την εξουσία τη στιγμή που τίποτα δεν έλεγε; Καθόλου. Και δε λογοκρίθηκε.

Κι όμως μαζί με τη μουσική στην οποία φορέθηκαν οι "στίχοι" του τραγουδιού "ακούστηκαν" κατά κάποιο τρόπο αυτά ακριβώς που ήθελε να πει ο ποιητής και καθόλου ακατάληπτα δεν έμοιαζαν...

Ήταν ευφυές. Το κατάλαβαν όλοι. Αλλά δε λογοκρινόταν. Ακόμη και σήμερα ψάχνονται. Τι ήθελε να πει; "Λάβαρα μαύρα ανέμισαν, έλεος"; "Λάβαρα κάστρα νηνεμία" Αλλά πόση σημασία έχει; Είτε έτσι το πεις είτε αλλιώς, είτε δε σημαίνει τίποτα, ακούγεται το ίδιο...Το "Αλληλούια"* που έμενε στο τέλος φώναζε πως οι προηγούμενοι στίχοι μιλάνε για καταστάσεις που πρόκειται να οδηγήσουν στο "Αλληλούια". Και το κατάλαβαν όλοι...

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ


  • Ο κ. Βουλγαράκης επισήμως δήλωσε:
«Το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν απαγορεύει … την συμμετοχή μου, ως εταίρου στην ΕΠΕ. … Η ορθή ανάγνωση του ανάγνωση του αρ. 57 του Συντάγματος… αποδεικνύει πλήρως ότι η συμμετοχή μου ως εταίρου στην ΕΠΕ δεν δημιουργούσε κανένα ασυμβίβαστο, διότι η εταιρεία ρητώς καθόριζε τον σκοπό της που δεν ενέπιπτε σε καμία από τις απαγορεύσεις του αρ. 57 του Συντάγματος.»

ΚΑΙ ΟΜΩΣ σύμφωνα με το αρ. 57 του Συντάγματος

«Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητά του ιδιοκτήτη ή ΕΤΑΙΡΟΥ ή μετόχου… επιχείρησης, η οποία: (α) Αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα. …(ε) μισθώνει για εμπορικούς λόγους ακίνητα του Δημοσίου.» Ακριβώς στην επόμενη παράγραφο το ίδιο το Σύνταγμα δίνει την ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ στην έννοια «Δημόσιο».

ΕΝΩ το καταστατικό ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΕ με ΕΤΑΙΡΟ τον κ. Βουλγαράκη (ΦΕΚ ΤΑΕ ΕΠΕ 1443/7-3-05) αναφέρει:«Σκοπός της εταιρείας είναι: 1. Η αγορά, πώληση, μίσθωση και η εν γένει εκμετάλλευση ακινήτων, κτιρίων, κατοικιών, οικοπέδων και αγρών. 2. Η διαχείριση επ’ αμοιβή ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ακινήτων. 3. Η οικιστική ανάπτυξη γης…»

Πράγματι η εταιρεία καθορίζει ρητώς τον σκοπό της. Και στον σκοπό αυτό περιλαμβάνονται πάσης φύσεως ακίνητα, ενώ σε καμία από τις σκοπούμενες δραστηριότητες της εταιρείας δεν αποκλείεται το Δημόσιο. Δεν υποτιμούμε την νοημοσύνη του Υπουργού και δεν περιμέναμε ποτέ από αυτόν και την νομικό σύζυγό του να δηλώσουν ρητώς αυτό που απαγορεύεται. Σίγουρα όμως δεν ενδιαφέρθηκαν για λόγους που, μόνο οι ίδιο γνωρίζουν, να αποκλείσουν ρητώς αυτό που επίσης ρητώς απαγορεύεται από το ίδιο το Σύνταγμα.

  • Ο κ. Βουλγαράκης επισήμως δήλωσε ακόμα:

«Από την πώληση και μετά αγνοώ την πορεία της εταιρείας»

(εν. της εταιρείας που μεταβίβασε στην υπεράκτια MOBICOR COMMERCIAL LTD)

Και όμως η δήλωση αυτή διαψεύδεται πανηγυρικά από την ίδια την υπογραφή της συζύγου του Υπουργού. Την υπογραφή της που τέθηκε την 21/4/08, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την πώληση της εταιρείας, σε συμβολαιογραφική πράξη (νέα τροποποίηση καταστατικού) της ΕΠΕ που ίδρυσε ο κ. Υπουργός και που επιμένει να δηλώνει ότι δήθεν μετά την πώλησή της το 2007 αγνοεί την πορεία της. Μία απλή ανάγνωση, σαν αυτή που αναφέρει αλαζονικά ο κ. Υπουργός, του ΦΕΚ 2404/22-4-08 ΤΑΕ – ΕΠΕ, αποδεικνύει ότι οι ιδρυτές όχι μόνο γνωρίζουν την πορεία του «επιχειρηματικού τέκνου» τους, αλλά διαχειρίζονται και τα συμβόλαιά της με όλες τις λεπτομέρειές τους (τροποποιήσεις, αυξήσεις κεφαλαίου – καθώς φαίνεται πάει καλά η εταιρεία -, μεταφορά έδρας σε νέα γραφεία στη Γλυφάδα, κλπ)

Αυτά ως προς την αξιοπιστία του Υπουργού Ναυτιλίας.

Οι απαντήσεις του δεν χαρακτηρίζονται από την υπευθυνότητα που αρμόζει στον θεσμό που υπηρετεί.

Κατά συνέπεια, απομένει η υπεύθυνη διερεύνηση όλων των σοβαρών ζητημάτων που τίθενται και οι απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ......

ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ !!!

ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ.

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ (ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΡΧΕΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ) ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟ Ε.Τ.ΑΚ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2008 ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΕΣΟΔΑ.

ΕΠΙΣΗΣ Ο Κος ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ.Π.Σ. ΦΥΣΙΚΑ.

ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΙΣΩΝ ;

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 2.000.000 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ Ε.Τ.ΑΚ. ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΣΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ.
ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ BLOG ΦΩΝΑΞΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ (ακριβώς...)

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

2.9.08

Yπό τη σκιά της πρόκλησης

Αρχίζουν αύριο οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Δ. Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλή Ταλάτ. Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα και η προεδρεύουσα της Ε.Ε. Γαλλία, εκφράζουν την ευχή, οι διαπραγματεύσεις να επιτρέψουν να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην επανένωση του νησιού. Ευχή του κυπριακού λαού είναι να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, παρόλο που η έναρξη του διαλόγου έχει επισκιαστεί αρνητικά από την υπαναχώρηση της τουρκικής πλευράς και των κατοχικών αρχών να μην επιτρέψουν την ειρηνική μετάβαση των κατοίκων της Τηλλυρίας στου Μόρφου από το οδόφραγμα του Λιμνίτη για να προσκυνήσουν στο ναό του Αγίου Μάμα.
Γίνεται αντιληπτό, πως οι πιέσεις που άσκησε η στρατιωτική ηγεσία στα κατεχόμενα, ανάγκασαν τον Τ/κ ηγέτη να υπαναχωρήσει από ένα μέτρο το οποίο αρχικά ο ίδιος είχε δηλώσει στα Ην. Εθνη πριν τρεις περίπου μήνες πως αποδέχεται.
Φαίνεται, όμως, πως τις αντιδράσεις της Αγκυρας και μερίδας εθνικιστών στα κατεχόμενα που δεν ευνοούν το διάλογο για λύση και επανένωση δεν συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Τ/κ οι οποίοι χθες σε μια μαζική συγκέντρωση διατράνωσαν μαζί με Ε/κ πολίτες υπέρ της ειρήνης και της επανένωσης του νησιού.
Ε/κ και Τ/κ άναψαν χθες κεριά για την ειρήνη και περπάτησαν οι μεν από τις κατεχόμενες περιοχές και οι δε από τις ελεύθερες, συναντήθηκαν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν υπέρ της ειρήνης, υπέρ της κοινής συμβίωσης και της ειρηνικής συμβίωσης των δύο κοινοτήτων.
Μαζί στον κοινό αγώνα για μια ενωμένη Κύπρο, πατρίδα όλων, Ε/κ και Τ/κ. Ο λαός μας, μπορεί να λειτουργήσει ως το αντίπαλο δέος κατά της κατοχής και της διαίρεσης.
Ο λαός στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια και του εύχεται καλή επιτυχία, δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο που αρχίζει από αύριο.
ΧΑΡΑΥΓΗ OnLine

....................................................
Κύριε Χριστόφια Δημήτρη Πρόεδρε, έχετε δεσμευθεί για τα παρακάτω:

Η συνεχεια εδώ:http://makelio.blogspot.com/2008/09/y.html



Online Δημοσκόπηση για το θέμα της νοθείας

http://parapolitiki.blogspot.com/2008/09/online.html
Η Παραπολιτική για ακόμα μια φορά καλεί τους αναγνώστες της να καταθέσουν την άποψη τους για την επικαιρότητα

ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ


ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.......... ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ........
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΠΕΙΡΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΊΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ "ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΟΥ" ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ¨ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ".
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΎΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΜΑΣ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ..ΙΣΧΥΡΙΣΘΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ....ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.............
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ...ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ... "ΜΟΝΟΝ" ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ!!! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!

"ΑΛΜΥΡΗ"...ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!!!!

ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πρός Αντιεισαγγελέα κ.Μπιρμπίλα Χριστίνα

Αξιότιμη Κυρία,

Πρό μηνός περίπου και συγκεκριμένα στις 06/08/08,έστειλλα στους "bloggers" καταγγελία μου,στην οποία - όσο πιό απλά γινώταν - αναφέρομαι σε ένα ταξίδι μου στον Αργοσαρωνικό και αναλύω σοβαρές παραβάσεις,που "είναι αδύνατον" να μην έχουν επισημάνει οι "χαραμοφάιδες" του Υ.Ε.Ν. και της Ε.Ε.Πλοίων και οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των επιβατών.
Την καταγγελίαν μου αυτή,την κοινοποίησα και σε σας,με την "αμυδρή" ελπίδα ότι ίσως επιληφθείτε του θέματος,προτού συμβεί το μοιραίον και θρηνήσουμε θύματα.
Ως επίσης στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας,στον Αρχηγό Λ.Σ., ΥΕΝ,ΕΕΠ,ΠΝΟ,ΜΜΕ.
Ατυχώς όμως,ουδείς των ιθυνόντων ευαισθητοποιήθηκε και η "πλάστιγκα" πάλι της Δικαιοσύνης,έγυρε προς την μεριά των πλοιοκτητών,ως συνήθως.
Αυτή την φορά όμως κυρία Εισαγγελεύ,θέλετε δεν θέλετε,θα επιληφθείτε του θέματος,μια και άπτεται της αρμοδιότητός σας,μια και το Υπουργείο Ναυτιλίας και οι Πλοιοκτήτες,είναι "σιαμαία" αδελφάκια και αλληλοκαλύπτουν τις ευθύνες τους.
Και στό σημείο αυτό,επιτρέψτε μου να σας πω,ότι για την "περίεργη" αυτή σχέση ΥΕΝ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ,ο καταγγέλλων γνωρίζει περισσότερα απ'όσα εσείς.

Συνοπτικά αναφέρομαι στα καταγγελθέντα,που έχουν ως εξής: Τα Ε/Γ - Ο/Γ πλοία κλειστού τύπου,χρησιμοποιούν σαν σωστικά μέτρα ,πλευστικές συσκευές ρίψης( βαρελάκια )
Η εγκατάλειψη των επιβατών,που ως επί το πλείστον είναι παιδιά και γέροντες,πρέπει να γίνεται από ύψος 4 - 4,5 μέτρα. Ατυχώς όμως, για το ανυποψίαστο επιβατικό κοινό,το ύψος των πλοίων αυτών,όπως π.χ. ΝΕΦΕΛΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ - ΑΡΤΕΜΙΣ κ.λ.π.υπερβαίνει το "2ΠΛΑΣΙΟΝ"!!!!!και καλούνται τα γυναικόπεδα και οι γέροντες,όταν δωθεί σήμα εγκατάλειψης πλοίου,ή να κατέβουν από τις ανεμόσκαλες (αλήθεια κυρία Εισαγγελεύς ,έχετε κατεβεί ποτέ από ανεμόσκαλα για να δείτε πόσο εύκολη είναι η κατάβαση;) ή να πέσουν στην θάλασσα από ύψος 10 με 11 μέτρα φορώντας το σωσσίβιο.(και πάλι σας ερωτώ,έχετε πέσει στην θάλασσα από τέτοιο ύψος και φορώντας σωσσίβιο;)
ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΝΝΟΗΘΕΙΤΕ - ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ - ΓΙΑΤΙ Η ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ Η ΘΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ!!!
Και εδώ τίθεται το ερώτημα σε σας,την εποπτεύουσα αρχή,θα προστατεύσετε τις ζωές μας επιτέλους; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Για να μην ψάχνετε τον κώδικά σας,σας ενημερώνω ότι παραβαίνονται οι:
1.- Υ.Α. 1218.17. 1.91/ 05-05-91 ( Β΄629/91)2.- Ο κανονισμός 1119 Κ.Ο. 98/118/εκ ( Π.Δ. 103/99 - Α΄-110 όπως τροποποιήθηκε) Επίσης ,σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 7 (γ - δ - ε) Υ.Α. 1218.17.01.91 / 05 - 07 - 91, στα περισσότερα των Ε/Γ - Ο/Γ πλοίων του Αργοσαρωνικού,προσωπικά εγώ -γνώστης των κανονισμών - έχω διαπιστώσει ότι δεν πληρούνται οι κανονισμοί που αφορούν τα σημεία συγκέντρωσης και επιβίβασης στα σωστικά μέσα,εν σχέσει με το ποσοστό του χώρου ανά επιβαίνοντα, για τον σκοπό αυτό.

Ποιός όμως ενδιαφέρθηκε από το Στρατιωτικό αλλά και πολιτικό ανθρώπινο δυναμικό της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων,να προβεί σε ελέγχους,μελέτες υπολογισμούς,βάσει του Πρωτόκολλου επιθεώρησης κάθε πλοίου;
Αυτοί όλοι ασχολούνται με τα της τσέπης τους,από που και πως θα τα "αρπάξουν" κάνοντας τα στραβά μάτια.........
Πως θα υπογράψουν το "έχει καλώς" και εκδώσουν Πρωτόκολλο επιθεώρησης "ΛΕΥΚΟ " και βγάλουν τα έξοδα των καλοκαιρινών διακοπών τους.......
Πως......πολλά πως, τα οποία τεκμηριώνονται με έγγραφα που θέτω στην διάθεσίν σας,αρκεί να έχετε την θέληση και το τσαγανό να βάλετε βαθειά το νυστέρι και να μην κλείσετε τα μάτια,μια και θα με συναντήσετε απέναντί σας.
Το λέω και το πιστεύω,γιατί πονάει η ψυχή μου,μια και ουδείς των ιθυνόντων " ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ".
Από παντού ακούγεται ...."θα"..."θα".....αλλά φως από πουθενά δεν φαίνεται.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Εμμ.ΝομικόςΠλοίαρχος Ε.Ν.

P.R. BY... ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ


Αλήθεια...."στων σκανδάλων τον Καιρό".... -μια και η Νέα Διακυβέρνηση Ως Αντιπολίτευση τα κατάγγειλε, αλλά ως κυβέρνηση τα λούζεται..."σεμνά και ταπεινά"- ....δεν θα είμαστε 0ut να αναμοχλεύσουμε το προσφάτως παρελθοντολογικό σκάνδαλο SIEMENS..... και το προσφιλές πρόσωπο του κυρίου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ που η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη .... τον "άφησε" ......ήσυχο ........... για τις θερινές διακοπές του..............


Τον "ΑΦΗΣΕ" όμως;;;; ή τους "ΑΦΗΣΕ";;;


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ.....ΩΣ "ΜΠΛΕΓΜΕΝΟ"....ΧΑΡΗΝ .....ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤOΣ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ" ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑΙ ,ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ...... ΑΠΕΒΛΕΠΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ "ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ"...ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΗΣ (P.R.) ΛΟΙΠΟΝ...... ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟΥ"

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΑΣΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ

SOS....SOS ...SOS ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΙΜΑ !!!!!!

http://motoleonidio.blogspot.com/2008/08/sos.html

SOS



Να ενημερώσω ότι δυο παιδία από το Λεωνίδιο χρειάζονται αίμα. Είναι στο Παναρκαδικο νοσοκομείο Τρίπολης και περιμένουν να χειρουργηθούν. Ο Παντελής Δολιανιτης 25 ετων και Ο Παναγιώτης Λάτσης 17 ετων. Όσοι μπορούν, από οπουδήποτε, να δώσουν. (Απλά να αναφέρουν τα ονόματα και το νοσοκομείο.)


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

"ΔΟΥΛΕΙΕΣ... ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ";;;;;




Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Στον απόηχο της αποκάλυψης των μεθόδων μιας Κυβέρνησης αδίστακτης, εθισμένης σε πρακτικές νοθείας, εκφοβισμού, κατάλυσης θεμελιακών αρχών της δημοκρατίας μας, προσβολής των θεσμών και του δημοσίου συμφέροντος, ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης) αποκαλύπτει ότι εν ενεργεία Υπουργός, μαζί με τη συμβολαιογράφο σύζυγό του, ιδρύει το 2005 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ’ ΑΜΟΙΒΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ κλπ. και μετά την μεταβιβάζει σε αγνώστων λοιπών στοιχείων off shore φοροαποφυγής… (MOBICOR COMMERCIAL LTD) ενώ λίγο αργότερα με την ίδια σχεδόν επωνυμία της αρχικής ΕΠΕ εμφανίζεται ανώνυμη εταιρεία με Διοικητικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από τα ίδια πρόσωπα που απαρτίζουν το ΔΣ της κατασκευαστικής που εμπλέκεται στην αξιοποίηση της με αδιαφανείς μεθόδους διαρκώς αυξανόμενης ακίνητης περιουσίας της Μονής Βατοπεδίου

Στο εθισμένο σε αντιθεσμικές μεθοδεύσεις και αδίστακτες συμπεριφορές αυταρχισμού και το στιγματισμένο από εκτεταμένα φαινόμενα συγκάλυψης (ακόμα και εισαγγελικών δικογραφιών που αφορούν εν ενεργεία Υπουργούς), ασυδοσίας και ατιμωρησίας «καθεστώς Καραμανλή», Υπουργός, ισχύοντος του ασυμβιβάστου, δεν διστάζει να ανοίγει «κατασκευαστικές δουλειές» με τη σύζυγό του – συμβολαιογράφο των σκανδαλωδών ανταλλαγών της υπόθεσης Βατοπεδίου και κατόπιν να τις μεταβιβάζει σε υπεράκτια εταιρεία… αγνώστου φορολογικού παραδείσου. Σε ένα τέτοιο «καθεστώς» οι σατανικές συμπτώσεις και ομοιότητες μεταξύ της Υπουργικής εταιρείας με εμπορικό αντικείμενο τα ακίνητα και μία ανώνυμης εταιρείας με συναφές αντικείμενο που διοικείται από τα ίδια πρόσωπα που διοικούν την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου, δημιουργεί εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες θεσμικές αρχές.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ – «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ» ΙΔΡΥΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 57 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩΝ

Στις 3/3/05 και, ενώ διατελεί Υπουργός, το συγκεκριμένο στέλεχος της Κυβέρνησης Καραμανλή από κοινού με τη σύζυγό του (γνωστή από την εμπλοκή της ως μοναδικής συμβολαιογράφου με παραστάντα δικηγόρο τον αδελφό της στις ζημιογόνες για το Δημόσιο χαριστικές ανταλλαγές ακινήτων τεράστιας αξίας από την Κυβέρνηση Καραμανλή στη Μονή Βατοπεδίου), ιδρύουν την «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΠΕ» με σκοπό την επ’ αμοιβή με οποιονδήποτε τρόπο διαχείριση ή εκμετάλλευση ακινήτων. Στο καταστατικό της εν λόγω εταιρείας, όπου οι σκοποί της περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την «διαχείριση επ’ αμοιβή ακινήτων πάσης φύσεως» και την «οικιστική ανάπτυξη γης», δεν γίνεται καμία αναφορά στον αποκλεισμό από τον σκοπό της εταιρείας εμπορικών δραστηριοτήτων που αφορούν δημόσια ακίνητα ή συναλλαγές με το Δημόσιο, παρά την ρητή απαγόρευση του αρ. 57 του Συντάγματος, που ίσχυε τότε, δημιουργώντας ασυμβίβαστα για τους βουλευτές με ποινή την έκπτωσή τους από το βουλευτικό αξίωμα. (ΦΕΚ ΤΑΕ-ΕΠΕ 1443/7-3-05)

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗΝ OFF SHORE ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ … ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ

Στις 2/4/07 ο εν ενεργεία Υπουργός και η σύζυγός του μεταβιβάζουν την εταιρεία τους σε … υπεράκτια εταιρεία με την επωνυμία «MOBICOR COMMERCIAL LTD», αγνώστων λοιπών στοιχείων. Ο Υπουργός επιλέγει απροκάλυπτα … τους παραδείσους φοροαποφυγής, αλλά και την συσκότιση του εύρους και των τελικών αποδεκτών των συναλλαγών της εταιρείας του!!! Και όπως αναφέρει το κωδικοποιημένο καταστατικό της στο συγκεκριμένο ΦΕΚ, «η Εταιρεία δύναται να συμμετέχει… και σε ΑΕ …, καθώς και να συμμετέχει, εκπροσωπεί και συνεργάζεται σε άλλες επιχειρήσεις ήδη υφιστάμενες ή που πρόκειται να συσταθούν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και οι οποίες επιδιώκουν τον ίδιο ή παρεμφερή σκοπό με αυτόν της παρούσης Εταιρείας»….

(ΦΕΚ ΤΑΕ-ΕΠΕ 2278/3-4-07)

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ…

  • ΠΡΩΤΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!

    Λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 5/10/07 (ΦΕΚ ΤΑΕ-ΕΠΕ 11792/10-10-07), εμφανίζεται μια νέα εταιρεία, ανώνυμη αυτή τη φορά, με την επωνυμία «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ», επωνυμία που ομοιάζει με αυτήν της Υπουργικής ΕΠΕ…

  • ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!

    Της νέας αυτής ΑΕ σκοπός είναι η «εκμίσθωση ιδιόκτητων ακινήτων», για την επίτευξη του οποίου, όπως αναφέρει στο καταστατικό της

    «μπορεί να συνεργάζεται με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο εξωτερικό,… να συμμετέχει… και να αντιπροσωπεύει κάθε ημεδαπή ή αλλοδαπή επιχείρηση που έχει ίδιους η παρεμφερείς σκοπούς…»,

    δηλαδή, λχ. μια εταιρεία σαν αυτή που ίδρυσε ο εν λόγω Υπουργός με τη σύζυγό του και αργότερα μεταβίβασε σε υπεράκτια εταιρεία…

  • ΤΡΙΤΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ

    Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας, ως ΑΕ, δεν εμφανίζεται στα ΦΕΚ... εμφανίζεται μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ανεξάρτητα από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες - μετόχους. Ωστόσο, τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ της «ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.» είναι τα ίδια που στελεχώνουν το ΔΣ της «ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», της εταιρείας που καταγγέλθηκε, χωρίς να διαψευσθεί, ότι διαχειρίζεται μεγάλο μέρος των ακινήτων που χάρισε το Δημόσιο στη Μονή Βατοπεδίου… (ΦΕΚ ΤΑΕ-ΕΠΕ 12901/27-11-06).

Όχι μόνο «κοινούς» Προέδρους και μέλη ΔΣ, αλλά μέχρι και «κοινούς» ελεγκτές εταιρικών χρήσεων έχουν οι δύο αυτές – νομικά … διαφορετικές – εταιρείες!

ΤΑ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ…

Πέρα από τα μείζονα ηθικά, δεοντολογικά, ενδεχομένως και νομικά ζητήματα που δημιουργεί η σύσταση εταιρείας διαχείρισης ακινήτων από εν ενεργεία Υπουργό της Κυβέρνησης Καραμανλή, με σύζυγο που – κατά την εξέλιξη των γεγονότων – εμπλέκεται ως συμβολαιογράφος στην υπόθεση Βατοπεδίου, αλλά και πέρα από την προκλητική επιλογή του Υπουργού να μεταβιβάσει την εταιρεία του σε off shore, πρακτική που παραπέμπει σε μία από τις συνήθεις μεθόδους … φοροαποφυγής, οι παραπάνω σατανικές συμπτώσεις γύρω και από την υπόθεση του Βατοπεδίου δημιουργούν εύλογα ερωτήματα. Και είναι αναγκαίο να διερευνηθεί πλήρως η πιθανότητα συμμετοχών στις μετοχικές συνθέσεις και οι οποιεσδήποτε εταιρικές σχέσεις μεταξύ της Υπουργικής «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΕ» (που ξαφνικά μεταβιβάστηκε σε off shore) και της σχεδόν ομώνυμης «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ», μιας εταιρείας που κάλλιστα μπορεί να εκμισθώνει τα ακίνητα που αγοράζει η εμπλεκόμενη στην υπόθεση Βατοπεδίου «ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ», καθώς οι δύο αυτές εταιρείες έχουν την ίδια Διοίκηση!

ΕΠΕΙΔΗ, και μόνο η ίδρυση κατασκευαστικής εταιρείας από εν ενεργεία Υπουργό και τη σύζυγό του, που εμπλέκεται ως συμβολαιογράφος στην σκανδαλώδη υπόθεση Βατοπεδίου, χωρίς πρόνοια στο καταστατικό της εν λόγω εταιρείας για τις περιπτώσεις ασυμβιβάστου που ορίζει το Σύνταγμα, δημιουργεί μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

ΕΠΕΙΔΗ, παραμένει αδιανόητο ένας Υπουργός να μεταβιβάζει την κατασκευαστική του σε off shore, ακόμα και αν ανήκει σε μια Κυβέρνηση, που με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων (λχαποποινικοποίηση πλαστών και εικονικών τιμολογίων) κλείνει το μάτι στους φοροφυγάδες.

ΕΠΕΙΔΗ, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως απευθυνόμαστε σε μια αδίστακτη Κυβέρνηση πολιτειακών εκτροπών νοθείας, συγκάλυψης και ασυδοσίας, οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε τον υποβαθμισμένο από την Κυβέρνησή σας θεσμό του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ενόψει μιας τόσο σοβαρής καταγγελίας

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ, μετά την πραξικοπηματική κατάργηση της Αρχής Ζορμπά, αρμόδιος να εκκινήσει τους απαιτούμενους ελέγχους είναι πλέον ο εποπτεύον την ΥΠΕΕ και την νέα «Επιτροπή» για το μαύρο χρήμα Υπουργός Οικονομικών, που μαζί με τον Υπουργό που ίδρυσε την εν λόγω κατασκευατική, διαθέτουν τις δύο πιο πλούσιες και δραστήριες, όπως φαίνεται, συζύγους

Καλείσθε:

  • Να ενημερώσετε την Ελληνική Βουλή για τη θέση της Κυβέρνησης Καραμανλή απέναντι στο φαινόμενο εν ενεργεία Υπουργός με σύζυγο εμπλεκόμενη ως συμβολαιογράφο στην δύσοσμη υπόθεση Βατοπεδίου, να έχει ιδρύσει το 2005 κατασκευαστική εταιρεία, την οποία το 2007 μεταβίβασε σε υπεράκτια εταιρεία, αγνώστων λοιπών στοιχείων, δημιουργώντας εύλογες εντυπώσεις απόπειρας φοροαποφυγής! Θα ακολουθήσετε και στην περίπτωση αυτή τη γραμμή της αντιθεσμικής συγκάλυψης που ακολουθήσατε σε άλλες δύσοσμες υποθέσεις στελεχών σας, όπως λ.χ. του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και στην νεότερη υπόθεση των καταγγελιών για «μίζα» και αδιαφανείς αναθέσεις στην άγονη γραμμή τότε εν ενεργεία Υπουργού της Κυβέρνησής σας;
  • Να ενημερώσετε την Ελληνική Βουλή για τις δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας εν ενεργεία Υπουργού, για τις οποίες δεν υπάρχει ειδικός περιορισμός σε σχέση με τον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα στο καταστατικό της, παρά το γεγονός ότι κατά την ίδρυσή της και μέχρι την μεταβίβασή της σε off shore, ίσχυε το ασυμβίβαστο του αρ. 57 του Συντάγματος για όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου. Υπάρχουν συναλλαγές τις συγκεκριμένης εταιρείας που εμπίπτουν στο ασυμβίβαστο; Είναι μήπως αυτός ένας από τους λόγους που η εταιρεία μεταβιβάστηκε σε off shore, λοιπών αγνώστων στοιχείων;
  • Να ενημερώσετε την Ελληνική Βουλή για τον τρόπο και τον βαθμό φορολογικού ελέγχου μιας ΕΠΕ που έχει μεταβιβαστεί σε off shore εταιρεία, μια πρακτική την οποία πολλές φορές η Κυβέρνησή σας (στα λόγια, γιατί στην πράξη μέχρι και η εποπτευόμενη από τον Υπουργό Οικονομικών Εθνική Τράπεζα ίδρυσε θυγατρική για τέτοιου είδους … εξυπηρετήσεις σε ισχυρούς πελάτες της) έχει στηλιτεύσει καθιστώντας την συνώνυμη της εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Ποια είναι τα πραγματικά φυσικά πρόσωπα πίσω από την συγκεκριμένη υπεράκτια εταιρεία;
  • Να μεριμνήσετε άμεσα ώστε κινητοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί προκειμένου να εξακριβωθούν πιθανές σχέσεις της ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΕ, που ιδρύθηκε από τον εν λόγω Υπουργό της Κυβέρνησης σας και την σύζυγό του, συμβολαιογράφο των σκανδαλωδών «ανταλλαγών» της υπόθεσης Βατοπεδίου, με τις κοινής Διοίκησης εταιρείες ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ και ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ, γνωστή από την εμπλοκή της στη εκμετάλλευση της διαρκώς αυξανόμενης, εξαιτίας ζημιογόνων για το δημόσιο συμφέρον μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης Καραμαμλή, ακίνητης περιουσίας της Μονής Βατοπεδίου. Ποια είναι αναλυτικά η μετοχική σύνθεση των δύο τελευταίων εταιρειών, η οποία δεν εμφανίζεται στα ΦΕΚ ΤΑΕ-ΕΠΕ που αποτυπώνουν μόνο την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου; Να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή.
  • Υπάρχουν και άλλα στελέχη της Κυβέρνησης Καραμανλή έχουν καταφύγει… στη λύση των υπεράκτιων εταιρειών φοροαποφυγής, την οποία καλλιεργεί τελικά η Κυβέρνησή σας, όχι μόνο με ανεπίτρεπτες νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά, όπως φαίνεται, και με το παράδειγμά της, το κόστος της οποίας, η Κυβέρνηση Καραμανλή το μετακυλύει με άδικα εισπρακτικά μέτρα στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών;