ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.9.10

Πως η Wall Street έστειλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, σε απλά ελληνικά

Τα αμερικανάκια της Wall Street αποφάσισαν μια μέρα : <<Θα δώσουμε δάνεια και σε πιθήκους>>, όπερ και εγένετο. Άσπροι, μαύροι και κόκκινοι έπαιρναν πανεύκολα στεγαστικά δάνεια ακόμη και χωρίς κανένα εισόδημα. Τα μπόνους έπεφταν βροχή, μελλοντικά κέρδη γραφόντουσαν στους ισολογισμούς και τα χαμόγελα κυκλοφορούσαν φαρδιά πλατιά στην διάσημη οδό.

Τι συνέβαινε όμως πίσω από την κουρτίνα; Οι τράπεζες, όπως και οι θυγατρικές τους οι ασφαλιστικές χρησιμοποιούν εξελιγμένους αλγόριθμους που μπορούν να προβλέψουν πολλά πράγματα στο οικονομικό πεδίο. Ένα απ’ αυτά είναι και οι επισφάλειες, κοινώς οι πιστολιές στα χρέη. Στα δάνεια των <<πιθήκων>> οι αριθμοί χτυπούσαν κόκκινο. Αντί όμως οι εν λόγω εταιρίες να θορυβηθούν τι πραγματικά συνέβη;

Πάνω σε αυτά τα μελλοντικά κέρδη (τα βεβαίως μη εισπραχθέντα ποτέ) εκδόθηκαν ομολογίες δεκαπλάσιας αξίας που μοσχοπουλήθηκαν στους πελάτες των κολοσσών (Lehman Brothers κλπ) και έπειτα επάνω σε αυτές τις ομολογίες εκδόθηκαν παράγωγα και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα πολλαπλάσιας αξίας που εκτόξευσαν τα μετρητά των εμπλεκομένων στελεχών – manager σε αστρονομικά ύψη. Κοινώς επάνω στην άμμο χτίστηκαν παλάτια που τα αγόραζαν αφελείς επενδυτές ανά τον κόσμο με την εμπιστοσύνη ότι οι κολοσσοί δεν πεθαίνουν ποτέ.

Είναι προφανές ότι έκαναν λάθος. Είναι επίσης σαφές ότι οι επικεφαλείς των κολοσσών γνώριζαν τον γκρεμό και το πότε με ακρίβεια χιλιοστού. Τέλος είναι επίσης βέβαιο ότι γνώριζαν πως θα διασωθούν. Πως το γνώριζαν; Πρόεδρος των Η.Π.Α τότε ήταν ένα ‘’καλόπαιδο’’ που λεγόταν George W. Bush. Αυτό και μόνο τους έφτανε. Ήταν το δικό τους παιδί, το παιδί του μπαμπά Bush και των πετρελαϊκών εταιριών και ήταν όλα συμφωνημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει καθώς τότε θα μιλούσαμε για σχιζοφρένεια τραπεζών, μια αρρώστια που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους.

Το χρήμα έχει μια μοναδική ιδιότητα. Από τη στιγμή που θα εκδοθεί (είτε από κεντρική τράπεζα είτε από απλή) δεν μπορεί να εξαφανιστεί. Κάπου υπάρχει σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Σήμερα ακούμε παντού για κρίση ρευστότητας, ταμειακές δυσκολίες κλπ. Αυτό δεν έγινε γιατί κάποια ποσότητα χρήματος έχει καταργηθεί αλλά γιατί αυτή η ποσότητα χρήματος έχει συγκεντρωθεί κάπου. Που;

Σίγουρα εκτός της παραδοσιακής αγοράς. Κυρίως σε θυρίδες και ‘’μυστήριους’’ τραπεζικούς λογαριασμούς εξωτικών νησιών. Αποτελούν τα κέρδη, τα μπόνους και τους χρυσαφένιους μισθούς των γερακιών που περιγράφηκαν παραπάνω. Προσέξτε! Αποτελούν τα ατομικά τους κέρδη και όχι των εταιριών καθώς τέτοια δεν υπήρξαν ποτέ. Έτσι φτάσαμε στους πλούσιους υπαλλήλους και αφεντικά και τις φαλιρισμένες εταιρίες που διασώθηκαν κακήν κακώς.

Τι σχέση έχει η πτώχευση της Ελλάδας με όλ’ αυτά; Οι κολοσσοί που περιγράφηκαν παραπάνω επένδυαν τα χρήματα των απλών ανθρώπων σε ομόλογα, μετοχές κλπ. Και υπήρχε ρευστότητα στο σύστημα. Αυτοί οι απλοί άνθρωποι δεν υπάρχουν πια. Πανικόβλητοι τοποθετούν τα χρήματα τους σε άλλες πιο σίγουρες επενδύσεις όπως γη, χρυσό κ.α, και μιλάμε για όσους έχουν ακόμη μετρητά, καθώς πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι ή σε υποβαθμισμένη εργασία με μειωμένες αποδοχές.

Έτσι η Ελλάδα δεν χρηματοδοτήθηκε φέτος από αυτό το σύστημα και ίσως και για πολλά χρόνια ακόμα. Μεσολάβησαν βέβαια τραγικοί χειρισμοί του πολιτικού προσωπικού που απλά όμως επιτάχυναν μια προδιαγεγραμμένη πορεία. Αντί για το 2012 ή το ‘18 η Ελλάδα πτώχευσε το 2010. Ίσως να είναι και καλύτερα τελικά.

Τέλος θα αναφερθώ στην λεγόμενη ανάπτυξη και πως αυτή θα επανέλθει. Και μιλώ για την παγκόσμια ανάπτυξη καθώς η ελληνική έχει πολλά να λύσει πριν μπει στην ανοδική της πορεία. Κάποια στιγμή και για ανεξήγητο λόγο θα βγουν τα χρήματα από τα σεντούκια και τις θυρίδες και θα επενδυθούν πάλι. Έτσι γίνεται για αιώνες έτσι θα γίνει ξανά. Μην ξεχνάτε, το χρήμα δεν καταστρέφεται, ούτε εξαφανίζεται, τα χρήματα που ‘’χάθηκαν’’ όπως λένε τα μέσα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν χρήματα που απλώς άλλαξαν χέρια και πήγαν από τους πολλούς στους λίγους.

Το μόνο ερωτηματικό είναι πως θα συμπεριφερθούν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο (στο επόμενο παγκόσμιο κόλπο που σαν φάρσα θα ξαναζήσουμε) στους νεόπλουτους-κερδοσκόπους που θα στερέψουν το σύστημα από ρευστό για άλλη μια φορά. Αν αποφασίσει να τους τιμωρήσει ο κόσμος θα αναπνεύσει και θα υπάρξει μια υποτυπώδης αναδιανομή πλούτου, σε αντίθετη περίπτωση δεν μένει παρά η τελική λύση.


Himaira

Το χθεσινό αποκλειστικό για τα 1000 ευρώ ανώτατατος μισθός επιβεβαιώνεται.


Εχθές δώσαμε το Αποκλειστικό: 1000 ευρώ ο ανώτατος Μισθός και όποιος δεν γουστάρει παραιτείται.

και σήμερα Περικοπές μισθών στους υπαλλήλους τους εισηγούνται οι τραπεζίτες

Τη μείωση μισθών των τραπεζοϋπαλλήλων ζήτησε η Ένωση Ελληνικών τραπεζών (ΕΕΤ) από την ΟΤΟΕ , στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Η ΕΕΤ ζήτησε την κατάργηση του χρονοεπιδόματος, δηλαδή της αυτόματης αναπροσαρμογής του μισθού ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας εκάστοτε υπαλλήλου.

Η ΟΤΟΕ, από την πλευρά της, αντέτεινε ότι κατά την τελευταία τριετία το μισθολογικό κόστος μειώθηκε κατά 9,5% και επισήμανε την αναγκαιότητα να εκπονηθεί κοινωνικό σχέδιο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε περίπτωση συγχωνεύσεων και εξαγορών στον τραπεζικό κλάδο.

Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το θέμα των μισθών η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην επόμενη συνάντηση των δύο μερών η ημερομηνία της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

===========

Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου,: Είπαμε όποιος δεν γουστάρει παραιτείται.

ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ;

WALL STREET JOURNAL : Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ.... (ΚΑΙ ...Ο ΓΑΠ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ)


H ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία, στο τέλος θα χρεοκοπήσει” τονίζει η WALL STREET JOURNAL σε ανάρτηση στο blog (Source) της εφημερίδας.
Σχολιάζοντας την κατηγορηματική διαβεβαίωση του υπουργού των οικονομικών στην FINANCIAL TIMES ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, η WALL STREET JOURNAL ερμηνεύει (και παραφράζει) τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου ως εξής: Εάν η Γερμανία δεν εξακολουθήσει να δίνει χρήματα στην Ελλάδα η Ελλάδα θα καταστρέψει το ενιαίο νόμισμα, μ’ άλλα λόγια με ένα άκομψο τρόπο, αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να εκβιάζει την ευρωζώνη.
Η WSJ αμφισβητεί όχι μόνο τη δέσμευση από την πλευρά της Ελλάδας να θέσει τα οικονομικά της υπό έλεγχο, αλλά ακόμα και την προθυμία της να επιβάλλει τα μέτρα λιτότητας για τα οποία έχει δεσμευτεί. Όσο δεν το κάνει αυτό – προσθέτει – η Ευρώπη και ιδίως η Γερμανία θα είναι αναγκασμένη να διοχετεύει συνεχώς χρήματα στην Ελλάδα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία δηλ. στην ουσία την αποχώρηση από το ευρώ. Και αυτό διότι σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, είναι πιθανόν οι αγορές να εξαναγκάσουν και τα άλλα κράτη στην περιφέρεια της ευρωζώνης σε χρεοκοπία.
Παραπέμπει αναλυτικά στο πρόσφατο άρθρο του Michael Lewis στο Vanity Fair, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας χαρακτηρίζεται ως «η ευρωπαϊκή χώρα με τη μεγαλύτερη διαφθορά στην ΕΕ», μία χώρα στην οποία είναι λογικό να υποθέτει κανείς ότι όλοι σχεδόν – συμπεριλαμβανομένων των μελών του κοινοβουλίου – ψεύδονται αναφορικά με τη φορολογική τους κατάσταση. Κάνει επίσης λόγο για «κουλτούρα διαφθοράς», για «συστηματικά ψευδή καταγραφή στατιστικών στοιχείων» και χαρακτηρίζει «πολύ -πολύ ανόητο» το να δείξει κανείς εμπιστοσύνη στα ελληνικά στατιστικά, ιδίως εάν επενδύει τα δικά του χρήματα του (είναι πιο εύκολο να το κάνει κανείς εάν είσαι πχ η ΕΕ και ξοδεύεις τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων σημειώνει χαρακτηριστικά).
Όσον αφορά τα στοιχεία για τη μείωση των δημοσίων δαπανών σημειώνει: θα ήταν μη ρεαλιστικό να πιστέψει κανείς ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ωραιοποιεί αυτά τα στατιστικά αυτά στοιχεία. Οι Έλληνες αναζητούσαν ανέκαθεν τον εύκολο τρόπο προς την αξιοπιστία. Έχε μου εμπιστοσύνη λένε και μετά λένε ψέματα. Μπορεί με ασφάλεια να υποθέσει κανείς ότι είναι ακόμη χαμηλότερα από ότι λέγεται επισήμως και οι δαπάνες ακόμη υψηλότερες, άσχετα με το τί λένε ΕΕ και ΔΝΤ. Δεν τους συμφέρει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και θα πουν ακόμα και ψέματα. Αυτό όμως που γι αυτούς είναι γκρίζα ζώνη για τους συνετούς επενδυτές είναι δεν είναι.
Με δεδομένο λοιπόν ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πολύ δύσκολη κατάσταση τί κίνητρο έχει ώστε να κάνει κάτι περισσότερο από απλή πλαστική, κυρίως αν πιστεύει ότι η δέσμευση της Γερμανίας απέναντι στο ευρώ είναι μεγαλύτερη από την απέχθεια του να συνεχίζει τη διάσωση της Ελλάδας; Καμία. Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνει κάτι. Δίνοντας την εντύπωση ότι κάνει κάτι -ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει σκοπό να κάνει και πάρα πολλά – η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα έχει συνεχή στήριξη. Οποιαδήποτε ένδειξη άλλωστε ότι αυτή η υποστήριξη μπορεί να σταματήσει μπορεί να αντιμετωπιστεί με νέες απειλές και νέες υποσχέσεις.
πηγή : "listonplace" , http://ideopigi.blogspot.com/
Ακολουθεί το κείμενο στην Αγγλική
In a not very subtle way, the Greek government is blackmailing the euro zone.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η απάντηση του Κωστακη στην Πελέκη Γιατί νόμιζε ότι του "κατέβασε" τα παντελόνια!!!


Απο το http://ta-anthi-toy-kakoy.blogspot.com/

Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ "ΚΡΑΤΑ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ"...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ...


Η "ΚΑΤΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑΡΑΜΑ"........
================

Η Ιπποκράτους και οι δοτοί δημοσκόποι κατασκεύασαν δημοσκοπήσεις -μετρήσεις που εντός των ημερών θα τις "βγάλουν" και λαχανί σοσιαλιστικά blogs αλλά και κρατικοδίαιτες εφημερίδες και αργυρώνητοι δημοσιογράφοι όπου θα ανακοινώνουν την ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΝΙΚΗ του ΠΑΣΟΚ στις 13 περέρειες και μάλιστα από τον ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ!!!!

Κρατήστε το αυτό !!! μάλιστα εκείνο που θα αποτυπώνει την "αντικειμενικότητα" των δημοσκόπων .... θα είναι η έκφραση της "αγωνίας" δηλαδή ντέρμπι σε τουλάχιστον δύο περιφέρειες της χώρας εκ των οποίων η μια θα είναι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ!!!! Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ!!!!.....

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ!!!! Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ "ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΝΗΣΙΟΥ" ΟΠΟΥ ΟΙ ΔΟΤΟΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΊΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΕΊ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΤΕΛΟΣ ΠΟΑΝΤΩΝ!!!
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑΡΑΜΑ ...... ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ" ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.......... ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ!!!
ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ!!!! ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΔΗ Ο ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ!!!!! ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΏΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΝΊΣΧΥΡΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ!!!
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ "ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΛΑ"!!!! ΑΦΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ "ΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ"



ΣΣ: ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ...... ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!!! ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ???

Μέρκελ: Οι αδύνατοι ας χρεοκοπήσουν!


«Αφήστε τους αδύνατους της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσουν!»: αυτό είναι το σαφές μήνυμα που έστειλε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στους Ευρωπαίους ομολόγους της στις Βρυξέλλες, προδιαγράφοντας έτσι έμμεσα και την τύχη της Ελλάδας, στην περίπτωση που «ναυαγήσει» η εφαρμογή του τριετούς σταθεροποιητικού προγράμματος.
Ως συνήθως, το θέμα της «οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης», που τέθηκε χθες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, δημιούργησε έντονες πολιτικές εντάσεις και διχογνωμίες, ενώ η Γερμανία φάνηκε να απομονώνεται στις σκληρές θέσεις της, υπέρ της καθιέρωσης μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας στη ζώνη του ευρώ, καθώς ακόμη και η Γαλλία τηρεί σαφείς αποστάσεις από την πολιτική του Βερολίνου. Όμως, στην πραγματικότητα η καγκελάριος Μέρκελ έχει κάνει από χθες ένα γιγάντιο βήμα προς την κατεύθυνση της επιβολής των γερμανικών θέσεων, αρχίζοντας ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση για την καθιέρωση του μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας με ανεξέλεγκτη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας των κρατών που θα «πέφτουν»: n Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ χθες δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο συζήτησης επί της πρότασης που έχει διατυπωθεί στο παρασκήνιο από πολλές κυβερνήσεις, για παράταση της λειτουργίας του ειδικού μηχανισμού διάσωσης οικονομιών της Ευρωζώνης από τη χρεοκοπία, με 1 τρις. ευρώ από τις κυβερνήσεις και το ΔΝΤ, ο οποίος τυπικά έχει έγκριση λειτουργίας μέχρι την άνοιξη του 2013. n «Ήταν ένα πολύ καθαρό μήνυμα στους συναδέλφους μου», είπε η ίδια η Μέρκελ στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες: «Πρώτον, η Γερμανία δεν θα υποστηρίξει την παράταση ισχύος της υφιστάμενης ομπρέλας διάσωσης. Δεύτερον, θα πρέπει να εργασθούμε σκληρά για να φθάσουμε γρήγορα σε μια συμφωνία για κυρώσεις (σ.σ.: στις χώρες με υπερβολικά ελλείμματα) και στο νέο πλαίσιο που θα πρέπει να διαμορφωθεί με βάση τα διδάγματα από την κρίση». n Ουσιαστικά, ο κύβος ερρίφθη από την Γερμανία στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής: εφόσον το Βερολίνο αρνείται οριστικά να συνεχίσει να χρηματοδοτεί «πακέτα» διάσωσης ασθενών οικονομιών, όπως αυτό που ενεργοποιήθηκε για την Ελλάδα, αλλά και το ευρύτερο σχέδιο στήριξης του 1 τρις. ευρώ, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να επιβάλλουν παράταση της ισχύος των «πακέτων» μετά το 2013, ή το 2014 (στην περίπτωση της Ελλάδας). n Κλείνοντας τον κρουνό της χρηματοδότησης σχεδίων διάσωσης, η Γερμανία είναι πλέον σε θέση να οδηγήσει στην κατεύθυνση που επιθυμεί τη συζήτηση στην Ευρώπη, όσο και αν αντιδρούν άλλες χώρες στη σκληρή γραμμή της για το μηχανισμό οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης και τις ελεγχόμενες χρεοκοπίες που προτείνει η γερμανική πλευρά. Ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπέι είναι χαρακτηριστικό ότι υποχρεώθηκε χθες να κάνει λόγο για «πραγματική πιθανότητα» να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για ένα μόνιμο μηχανισμό χρεοκοπίας, παρότι για να ισχύσει κάτι τέτοιο θα χρειασθεί αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών. Η γερμανική πρόταση για τέλος στις χρηματοδοτήσεις ασθενών οικονομιών και ελεγχόμενη χρεοκοπία με διεθνή οικονομική κηδεμονία από τους πιστωτές βρίσκει σύμφωνη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πριν από λίγες ημέρες, ο Ζαν Κλωντ Τρισέ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης ασθενών οικονομιών, γιατί θα εκδηλωθούν σοβαρές αντιδράσεις από την κοινή γνώμη ,ο Γάλλος τραπεζίτης δεν το διευκρίνισε, αλλά η χώρα όπου θα εκδηλωθούν τέτοιες αντιδράσεις με τη μεγαλύτερη ένταση είναι η Γερμανία. Τι σημαίνει, λοιπόν, στην πράξη η γερμανική ιδέα για το νέο μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης; Και πώς θα εφαρμοσθεί στην περίπτωση της Ελλάδας, αν κάτι πάει στραβά με την εφαρμογή του τριετούς σταθεροποιητικού προγράμματος, με αποτέλεσμα η χώρα να μην καταφέρει να καλύψει τις τεράστιες δανειακές ανάγκες της από τις αγορές; Και πώς υπολογίζει το Βερολίνο, ότι θα αντέξει το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας στις πιέσεις μιας χρεοκοπίας χώρας της Ευρωζώνης; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι απλή και έχει δοθεί ήδη από τον Ιούλιο, όταν διέρρευσε στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» το γερμανικό σχέδιο για ελεγχόμενες χρεοκοπίες: n Όποια χώρα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την αγορά, θα κηρύσσει στάση πληρωμών και θα ακολουθείται διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της, με «κούρεμα» των απαιτήσεων των πιστωτών. n Όμως, η αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμη η εξυπηρέτησή του και να επανέλθει η χρεοκοπημένη χώρα στην αγορά, θα γίνεται με ταυτόχρονη επιβολή ενός δρακόντειου καθεστώτος κηδεμονίας στη χρεοκοπημένη χώρα, η οποία θα ασκείται από κράτη και ιδιώτες πιστωτές, μέσω του «Κλαμπ του Βερολίνου», μιας νέας λέσχης πιστωτών, που η Γερμανία επιδιώκει να συστήσει. Στο κλαμπ θα έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης όλοι οι πιστωτές χρεοκοπημένων χωρών της Ευρωζώνης και με τη σειρά του το κλαμπ θα έχει δικαίωμα ακόμη και να διορίζει υπουργό Οικονομικών της επιλογής του στη χώρα «θύμα». n Σε ό,τι αφορά τις παρενέργειες στο πιστωτικό σύστημα της Γερμανίας, το Βερολίνο έχει διαμορφώσει μια πολύ σαφή αντίληψη των επόμενων κινήσεων. Όπως εκτιμά η γερμανική πολιτική ηγεσία, η ισχυρή οικονομική και δημοσιονομική θέση της χώρας θα της επιτρέψει να ενισχύσει κεφαλαιακά τις τράπεζες για να αντέξουν όση πίεση και αν τους ασκήσει μια χρεοκοπία στην Ευρωζώνη. Οι Γερμανοί ψηφοφόροι, που θα.. έπαιρναν με τις πέτρες μια κυβέρνηση, αν αποφάσιζε νέες ενισχύσεις π.χ. στην Ελλάδα, πολύ πιο εύκολα θα αποδέχονταν την ανάγκη ενίσχυσης των γερμανικών τραπεζών από την κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. n Αυτή η γερμανική στρατηγική για το τραπεζικό σύστημα ουσιαστικά στρέφεται ευθέως κατά της Γαλλίας και μακροπρόθεσμα μπορεί να αλλάξει δραστικά τις ισορροπίες ανάμεσα στις δύο ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάμεις, υπέρ των Γερμανών. Η γαλλική κυβέρνηση έχει ελάχιστα δημοσιονομικά περιθώρια να ενισχύσει τις τράπεζες σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας χώρας της Ευρωζώνης, γι’ αυτό και επιμένει στην ανάγκη διεθνών «πακέτων» για τη διάσωση ασθενέστερων οικονομιών. Αν περάσουν οι γερμανικές προτάσεις, η δημοσιονομικά ασθενής Γαλλία θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και η πολιτική ισχύς της έναντι της Γερμανίας θα εξασθενίσει σημαντικά. Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ότι αυτή η επιθετική πολιτική της Γερμανίας δικαιολογεί απόλυτα την ανησυχία που κατ’ επανάληψη έχει εκφράσει ο Πρωθυπουργός για απώλεια εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας και εξηγεί εν μέρει την επιμονή της κυβέρνησης να εφαρμόσει χωρίς την παραμικρή απόκλιση το μνημόνιο, ώστε να μη βρεθεί από το 2014 στη θέση του «πειραματόζωου» του νέου μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας, που εισηγείται η Γερμανία.. πηγη sofokleous10.gr

O τελευταίος των Τροϊκανών! και ίσως ο τελευταίος πολιτικός ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

Αν είναι δυνατόν! Ο επικεφαλής των επιτηρητών του ΔΝΤ -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας- τώρα λέει ότι έδωσαν λάθος συνταγή για την Ελλάδα. Αυτό κι αν είναι καταστροφή.
Τόσα κυβερνητικά στελέχη έχουν επιχειρηματολογήσει υπέρ της συνταγής. Τόσοι βουλευτές έχουν ξευτελιστεί ψηφίζοντάς την. Τόσοι υποψήφιοι για τις εκλογές έχουν δηλώσει ότι δεν θέτουν θέμα μνημονίου. Τόσοι τηλε-δημοσιογράφοι και μη έχουν κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων υπέρ του μνημονίου. Τόσους τόνους μελάνι έχουν χύσει για τις θυσίες υπέρ πατρίδος και πίστεως. Τόσα κατηγορώ σε όσους έλεγαν ότι η θεραπεία είναι χειρότερη από την ασθένεια. Τόση ειρωνεία σε όσους έλεγαν ότι υπάρχει άλλος δρόμος.
Και τώρα; Θα κάνουν undo; E όχι βέβαια… Ο Γιώργος θα συνεχίσει στο δρόμο που άνοιξε για τον οποίο στην πραγματικότητα κάνεις δεν τον υποχρέωσε, όσο και αν τον βολεύει να το λέει. Έκανε τις επιλογές του και τώρα θα επιμείνει έστω και αν μείνει ο τελευταίος των Τροϊκανών.
ΠΗΓΗ: http://antistachef.wordpress.com/

Γιατί οι εβραίοι αποκαλούν τον GAP Νταλάρας Παπανδρέου... ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς; :))



Πάμε στο Google translate και γράφουμε αγγλικά ή ελληνικά:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

το μεταφράζουμε στα εβραϊκά και μας βγάζει αυτό:

יורגוס פפנדראו



Πάμε μετά στο Google search και ψάχνουμε για το Παπανδρέου (יורגוס פפנדראו) στα εβραϊκά:

μας βγάζει πρώτο αποτέλεσμα αυτό από την εβραϊκή wikipedia:





Πατάμε το [ Translate this page ] και μας βγάζει αυτό σαν μετάφραση από τα εβραϊκά στα αγγλικά και αυτό από τα εβραϊκά στα ελληνικά:


Τυχαίο; Δε νομίζω...

Και έχω και μια απορία;
Μέχρι πριν 6 μήνες τον μετέφραζαν ως Γκερέκος Παπανδρέου;




http://dexiextrem.blogspot.com

Τι μας ...ποτίζουν;


Από την Ρούλα Τάκη

Δεν μπορεί κάτι πρέπει
να μας ρίχνουν στο νερό. Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται να συμβαίνουν όλα αυτά τα κοσμογονικά γεγονότα στην χώρα και εμείς να την βγάζουμε στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση. Διαβάζω σε όλα τα blogs τι απόψεις των συμπατριωτών μου για την κατάσταση στην χώρα. Όλοι μιλάνε για το μνημόνιο, πως θα βγούμε από αυτό, αν θα βγούμε, ότι θα πρέπει να πέσει η κυβέρνηση, ο κόσμος δεν αντέχει πλέον ζει με ελάχιστα χρήματα, ποιος θα αναλάβει μετά τον ΓΑΠ και ένα σωρό άλλα. Θλίβομαι για την κατάντια μας. Για την κατάντια των απογόνων του 1821, της 28ης Οκτωβρίου, του Πολυτεχνείου. Θλίβομαι γιατί...
καθόμαστε μπροστά από ένα υπολογιστή βγάζοντας το άχτι μας, γράφοντας μόνο, χωρίς να σηκωνόμαστε να κάνουμε κάτι.
Θλίβομαι γιατί έχουν όλοι ποδοπατήσει τα όνειρά μας και εμείς στεκόμαστε και κοιτάμε, ανήμποροι να ξεσηκωθούμε, αμέτοχοι, λες και κάποιος μας χαπακώνει για να είμαστε σε λήθαργο. Το συγκλονιστικό δε, είναι ότι και τα νέα παιδιά, που από αυτά θα περίμενε κανείς να είναι μπροστάρηδες, αφού το δικό τους μέλλον αν είναι υποθηκευμένο, όλη την ημέρα την περνάνε στις καφετέριες και την νύχτα στα μπαράκια. Τα υπόλοιπα νέα παιδιά που είναι υποψιασμένα έχουν ήδη φύγει για το εξωτερικό.
Και ξαναλέω και ας το ψάξει κάποιος με ποιον τρόπο μας χαπακώνουν γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Σε ποια εποχή ο ΄Ελληνας θα ανεχόταν να του κόβουν τον μισθό, την σύνταξη, και να μην μιλάει. Εδώ και στις απεργίες δεν κατεβαίνει κανένας. Τι πλύση εγκεφάλου είναι αυτή μου μας έχουν κάνει;
press

17.9.10

Το ΔΝΤ σε παράκρουση και η τρόικα σε αμηχανία


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Μπαστούνια τα βρίσκει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα και η φαγωμάρα μεταξύ των επιμέρους φορέων του «μηχανισμού», καθώς παρατηρούν το μνημόνιο να μην επιφέρει τα αποτελέσματα που φαντάζονταν. Αφού αλληλοκατηγορήθηκαν όλον τον Αύγουστο, τώρα στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του Γιώργου και του πολιτικού συστήματος, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να βρει την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στις πρόνοιες του μνημονίου (των μνημονίων για την ακρίβεια).

Το πρόβλημα, κατά το ΔΝΤ, είναι η αδυναμία της κυβέρνησης στην είσπραξη φόρων και στον περιορισμό της παραοικονομίας. Την περασμένη Παρασκευή, μάλιστα, έγινε ο κακός χαμός στην Ουάσιγκτον κατά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου, κατά την ....

οποία τα άκουσε ο φουκαράς Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που εκπροσωπούσε την ελληνική πλευρά. Στα συμπεράσματα αυτής της συνεδρίασης τίθεται ουσιαστικά σε αμφισβήτηση ολόκληρη η στρατηγική που υιοθέτησε το ελληνικό κοινοβούλιο με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της κ. Μπακογιάννη, για την έξοδο από την κρίση. Ποια κρίση ακριβώς, ίσως πλέον να μην ενθυμείστε, καθώς τεχνηέντως οι «κρίσεις» μπερδεύτηκαν. Το μνημόνιο ήρθε να απαντήσει στην κρίση δανεισμού της χώρας ή στην κρίση δημοσιοοικονομικού χαρακτήρα; Όποιος απαντήσει ότι το μνημόνιο ήρθε για να δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, προφανώς δεν γνωρίζει τίποτα από την επιστήμη της οικονομίας.

Ίσως σήμερα ακόμη και τα στελέχη της τρόικας να αμφιβάλουν για τις γνώσεις τους, καθώς πίστεψαν – όπως τουλάχιστον δηλώνουν – ότι η κυβέρνηση θα κατάφερνε να ενεργοποιήσει τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους και να αυξήσει τα έσοδα. Τώρα παρατηρούν να μειώνονται, έστω και με μερική εσωτερική στάση πληρωμών οι δαπάνες, αλλά να υστερούν σοβαρά τα έσοδα, δίχως μάλιστα να πιστεύουν ότι μπορεί αυτή η κατάσταση να βελτιωθεί δομικά και όχι περιστασιακά, μέσω ελεεινών τεχνουργημάτων, με χειρότερο παράδειγμα τις λεγόμενες «περαιώσεις».

Τώρα που οι εγγυήτριες δυνάμεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρώπη βρίσκονται πολύ κοντά στο να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο καθεστώς οικονομικής διακυβέρνησης, το οποίο ουσιαστικά θα επικυρωθεί ως διακήρυξη τον Νοέμβριο στην Λισσαβόνα, με τις υπογραφές του Ομπάμα, του προέδρου της ΕΕ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, άρχισαν να ανησυχούν για την θεραπεία – σοκ που επέλεξαν για την Ελλάδα. Τρομάζουν πλέον με την ιδέα ότι η άναρχη περιστολή δαπανών του ελληνικού κράτους, που ουσιαστικά στράφηκε εναντίον του παράγοντα εργασία, του κοινωνικού κράτους και της κατανάλωσης, βυθίζοντας παράλληλα την χώρα στην ύφεση και παράγοντας στασιμοπληθωρισμό, την στιγμή που δεν συνοδεύεται από σημαντική αύξηση των εσόδων, θα οδηγήσει τελικά αναπόδραστα σε κοινωνική έκρηξη.

Αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και οι σύμβουλοί της ήταν να προκαλέσουν απορρύθμιση στην λειτουργία της οικονομίας, την στιγμή που άφησαν ανέγγιχτη την παραοικονομία. Έτσι, όχι μόνον δεν επλήγησαν οι μηχανισμοί της δεύτερης, αλλά δημιουργούνται προϋποθέσεις διόγκωσής της στο άμεσο μέλλον.

Η κατάσταση αυτή τρομοκρατεί πλέον τις αγορές και οδηγεί κάποιους να αναρωτιούνται αν η κυβέρνηση τρελάθηκε και σκοπεύει να μηδενίσει τον προϋπολογισμό καταστρέφοντας το κράτος. Την απορία αυτή δεν την έχουν αποκλειστικά κρατιστές, αλλά ακόμη και μια μερίδα των φιλελευθέρων η οποία δεν εννοεί ότι η «θεωρία καταστροφής» είναι δυνατόν να εφαρμοστεί σε κράτη. Οι σκανδιναβοί μάλιστα αντιπρόσωποι στο ΔΝΤ δεν διστάζουν να κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι εγκληματεί εναντίον του ελληνικού λαού, μειώνοντας μήνα με τον μήνα τις δαπάνες, επειδή ακριβώς δεν…πιάνει τους στόχους που έχει θέσει το μνημόνιο για τα έσοδα.

Θα πείτε ίσως, όλοι αυτοί αισθάνθηκαν ξαφνικά αλληλέγγυοι του ελληνικού λαού; Όχι ασφαλώς! Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι η συνεργασία τρόικας – κυβέρνησης είναι καταστροφική πλέον για το ίδιο το σύστημα, καθώς ο λαός θα οδηγηθεί σε εξέγερση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου κρίση, όχι απλώς στην ευρωζώνη, αλλά σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η κατάσταση έφτασε εδώ που έφτασε διότι οι «ξένοι» αποδείχθηκε ότι, όχι μόνον δεν είχαν καταλάβει την φύση του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, αλλά ούτε καν την φύση του ελληνικού κράτους. Υπήρξαν δραματικά επιπόλαιοι και βιαστικοί, θεωρώντας ότι το ζήτημα ήταν υπόθεση οικονομικών ροών και όχι τόσο θεσμών. Και επιπλέον αγνόησαν ότι θεσμοί δεν είναι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του κράτους και της αγοράς, αλλά κυρίως η βαθιά δομή του κράτους και η αντίστοιχη της αγοράς. Ως βαθιά δομή θεωρούμε το σύστημα που λειτουργεί εθιμικά και άτυπα και όχι αυτό που ελέγχεται στο πλαίσιο της άσκησης τυπικών αρμοδιοτήτων. Τυφλωμένοι από την ορθολογιστική ανάλυση των αγορών δεν κατάλαβαν ότι το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα έχει διαμορφώσει έναν ιδιόμορφο καπιταλισμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από βαθιά παραοικονομική δομή. Η έννοια του βάθους συναρτάται ασφαλώς με το μη-υλικό υπόβαθρο των οικονομικών σχέσεων: με την κουλτούρα των οικονομικών σχέσεων, δηλαδή, που εμπεδώθηκε σιγά-σιγά στην πατρίδα μας. Αυτή η κουλτούρα έλαβε υλική μορφή, η οποία με την σειρά της συνδέθηκε αναπόσπαστα με το πελατειακό κράτος. Ακόμα και ο πιο υγιής επιχειρηματίας στην χώρα μας, για παράδειγμα, είναι αδύνατον να ευδοκιμήσει αν δεν ενταχθεί σ’ αυτές τις παρα-οικονομικές δομές. Στον βαθμό που ενταχθεί θα τις αναπαράγει. Αν δεν καταφέρει να εισέλθει ή να παραμείνει σ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο, είναι αναγκασμένος να αποχωρήσει από την αγορά.

Το σύστημα αυτό είναι σήμερα τόσο ισχυρό και ολοκληρωμένο, που δεν θα επέτρεπε ποτέ να κατεδαφιστεί επειδή το υποσχέθηκε ο Γιώργος στους συνομιλητές του. Η κατάσταση στο σημείο αυτό εμφανίζεται μάλιστα απολύτως φαιδρή καθώς το πελατειακό καθεστώς (schema) τροφοδοτείται (recourses) από ένα διπλό σύστημα που είναι συνδεδεμένο με τα ελλείμματα και τις ευρωπαϊκές προσόδους, από την μια πλευρά και την πολυποίκιλη παραοικονομία από την άλλη. Αν μειωθούν τα δύο πρώτα (όπως πράγματι μειώνονται) το καθεστώς θα επιδιώξει ακόμη πιο βίαιη αναδιανομή από κάτω προς τα πάνω (όπως συμβαίνει με τις φορολογικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην άμεση και έμμεση μορφή τους ) με ταυτόχρονη αύξηση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής μεγάλων επιχειρήσεων. Ασφαλώς, επειδή η παραοικονομία λειτουργεί και αυτή με τους κανόνες της αγοράς, τα φαινόμενα αυτά θα συνεχίσουν να υφίστανται σε όλο το μήκος της αλυσίδας των συναλλαγών.

Θα μου πείτε, καινούρια είναι όλα αυτά; Καθόλου καινούρια και καθόλου άγνωστα. Τα είχαμε μάλιστα επισημάνει εγκαίρως στην κυβέρνηση πριν από τις «προγραμματικές δηλώσεις» της, αλλά μάλλον ακαδημαϊκά, καθώς μπορεί ο Γιώργος να δηλώνει ότι αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος, δεν αδιαφορεί όμως για τα συμφέροντα που αντικειμενικά υπηρετεί. Άλλωστε τα συμφέροντα αυτά φροντίζουν και για την διαχείριση του … κόστους.

Αν στην χώρα υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση, αντί να εγκλωβίσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, θα είχε φροντίσει ευθύς εξαρχής να παρέμβει δυναμικά και αποφασιστικά στο θεσμικό πλαίσιο (τυπικό και άτυπο) που ορίζει αυτές τις ροές. Μη γελάτε…αστειεύομαι μήπως και καταλάβετε την φάρσα μέσα στην οποία ζούμε. Η φάρσα αυτή δεν είναι καθόλου αστείο, διότι όπως είδατε, ούτε «σημειολογικά» δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να επιβάλει πλαφόν στους βενζινοπώλες για να μην αναγκαστεί να θίξει δύο οικογένειες, βάζοντας πλαφόν σε ολόκληρη την αλυσίδα του κλάδου.

Αφού ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι υποδουλωμένο στους παραοικονομούντες και σε μεγάλο βαθμό προϊόν του μηχανισμού τους, πώς είναι δυνατόν η τρόικα να φαντάστηκε ότι το καθεστώς θα είχε διάθεση να ορθολογικοποιήσει την λειτουργία του; Κόβοντας την ουρίτσα του πελατειακού συστήματος στην χώρα, ασφαλώς δεν σκοτώνεις το αδηφάγο τέρας της παραοικονομίας. Το πολιτικό μας σύστημα δεν φτιάχτηκε για να υπηρετεί πολίτες, αλλά πελάτες. Τώρα με την κρίση, όμως, σέρβις θα έχουν αποκλειστικά οι μεγάλοι και καλοί πελάτες. Οι υπόλοιποι ας διαλέξουν σε πιο στρατόπεδο νταβά θα ενταχθούν ή ας περιοριστούν σε ψίχουλα.

Το καθεστώς έφερε το ΔΝΤ στη χώρα για να ξεπλύνει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, αλλά και τα άπλυτα μιας ντουζίνας οικογενειών. Η τρόικα φάνηκε να μην έχει αντίρρηση να διαγραφούν οι κλοπές τους και οι «διαφυγές» τους και άναψε το πράσινο φως στην κυβέρνηση να κάνει το κουμάντο της, απαλλάσσοντας την ευγενή τάξη των παρα-οικονομούντων, των πάσης φύσεως καταπατητών, των λαμογιών και των κομματικών χορηγών από τις ευθύνες τους, γράφοντας ολόκληρο το ποινικό και διοικητικό δίκαιο στα παλιά της τα παπούτσια. Τώρα όμως, οι «ξένοι» διαπιστώνουν ότι λεφτά δεν θα υπάρχουν για το επόμενο εξάμηνο, με αποτέλεσμα να απαιτούνται και άλλες μειώσεις δαπανών …και άλλες. Εδώ όμως αρχίζει η κόκκινη ζώνη. Μέσα σε αυτήν δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε η κυβέρνηση, ούτε το μνημόνιο. Να γιατί η παράκρουση! Αυτό με τη σειρά του προκαλεί ευρύτερη ανησυχία, στους πολιτικούς κύκλους της ΕΕ, διότι για πρώτη φορά συνειδητοποιούν αυτό που δεν έχουν ακόμη καταλάβει όλοι οι Έλληνες: ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύση στην κρίση, καθώς είναι μέρος του προβλήματος. Αδιέξοδο; Όχι ακριβώς…στην ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν όμως καθεστώτα που προκαλούν συνεχώς αδιέξοδα, όταν βρίσκονται τα ίδια σε αδιέξοδο και έχουν επιλέξει τα συμφέροντα που θα εξυπηρετήσουν. Η ιστορία στην Ελλάδα θα κινηθεί στον βαθμό που θα αλλάξει σημαντικά η ισορροπία συμφερόντων ή εάν συμφέροντα εκτός της χώρας αποφασίσουν ότι οι ημεδαποί νταβάδες δεν ταιριάζουν πλέον στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Τότε θα αρχίσει το πραγματικό πάρτι στην Ελλάδα

Λάβρος κατά των "δυνάμεων του χάους" ο Μίκης!

Γράφει ο Δ.Αλειφερόπουλος
Σκληρή γλώσσα από τον Μίκη Θεοδωράκη σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πολιτικού Κοινοβουλίου, κατά των παγκόσμιων οικονομικών κέντρων που επιδιώκουν το χάος
Λάβρος κατά των παγκόσμιων οικονομικών κέντρων - όπως είπε - εμφανίστηκε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της 9ης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Πολιτικού Κοινοβουλίου.
Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι "φτάσαμε σήμερα στο αποκορύφωμα των δόλιων δυνάμεων του χάους, με τη δημιουργία ενός διευθυντηρίου που στηρίζεται σε 4-5 διεθνή κέντρα εξουσίας, με επίκεντρο τις ΗΠΑ".
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έκανε λόγο για "στρατιωτικές δυνάμεις καταστολής και τεράστια οικονομικά μέσα καταστολής και επιβολής που έχουν ως εκτελεστικά όργανα τον στρατό και τις τράπεζες και επιχειρούν να επιβάλλουν επίμονα και συστηματικά τη νέα τάξη της παγκοσμιοποίησης, με μόνο στόχο και επιδίωξη τη ριζική αλλοίωση του παγκόσμιου χάρτη".
Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε λόγο για "κάποιους με κοστούμια και γραβάτες που έχουν οδηγήσει τη δύναμή τους στα όριά της" και παρομοίασε τα πρόσωπα αυτά με τον Αδόλφο Χίτλερ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είναι οι εκφραστές του χάους".
Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Από "ΕΘΝΟΣ"

Το συνολικό κόστος και αυτού του ταξιδιού (καύσιμα κλπ έξοδα αεροπλάνου, εισιτήρια γιά τους υπόλοιπους, ξενοδοχεία, Ουάσιγκτον, αυτοκίνητα, φαγητά κλ

π) εκτιμάται σε περίπου 700,000 δολάρια.!!! Ρε πεινασμένοι ? καθίστε στις καλύβες σας θέλετε και Αμέρικα , Λιγδιάρηδες!!!!


''Λεφτά υπάρχουν'': Μαζί με τον πρωθυπουργό έρχονται στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και ο υφυπουργός Σπ. Κουβέλης (18 Σεπτ.). Την Δευτέρα (20 Σεπτ.) και ο υφυπουργός γιά Απόδημους, Δ. Δόλλης. Η αντιπροσωπεία, συνολικά, είναι -το ελάχιστο- 25 άτομα, χώρια οι της κρατικής Τηλεόρασης κ.ά... Θα μείνουν στο ξενοδοχείο ''Le Parker Méridien New York'' (119 West 56th Street, Manhattan), όπου οι τιμές κυμαίνονται από 725.28 ίσαμε 1,356.40 δολ., την βραδυά. Το συνολικό κόστος και αυτού του ταξιδιού (καύσιμα κλπ έξοδα αεροπλάνου, εισιτήρια γιά τους υπόλοιπους, ξενοδοχεία, Ουάσιγκτον, αυτοκίνητα, φαγητά κλπ) εκτιμάται σε περίπου 700,000 δολάρια.
(Σημ.: Τα έξοδα γιά τις ''φιλενάδες'' μελών της συνοδείας του GAP και τα ψώνια στα πολυτελή καταστήματα της 5ης λεωφόρου, όπως έγινε Μάρτιο και Ιούνιο 2010, πιστεύουμε θα πληρωθούν από τους ίδιους).
- Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη: Δυσαρέσκεια στο αυθεντικό γκέττο μας, της Αστόριας.
www.kalami.us
www.kalami.net

ΤΟ 666 ΕΡΧΕΤΑΙ!! ΔΙΑ ΤΗΣ "ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"... ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΤΑΣΗ/ΣΙΩΠΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΓΙΟΚΟ






















Τέλος οι αστυνομικές ταυτότητες, έρχεται η Κάρτα του Πολίτη.
Έχει το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών και έχει δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί.
Στην κάρτα θα περιέχονται εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.
Η διαδικασία αντικατάστασης της αστυνομικής ταυτότητας αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2011.
hellenicspace

Τώρα τέλειωσαν οι διακοπές για την κ. Πιπιλή...;


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Θα χρησιμοποιήσω μια φράση που έλεγε η θεία μου στη μάνα μου (έχουν ακόμα την γνωστή κόντρα νύφης-κουνιάδας, αλλά γερνούν και σιγάζει με τον καιρό) όταν ήθελε να την πικάρει και να την ειρωνευτεί, σχεδόν πάντα αδίκως (χρέωσε την προσωπική κρίση στον υποκειμενισμό που πηγάζει από το οιδιπόδειό μου).

"Καλότυχη και καλογραμμένη" της έλεγε και η μάνα μου "φτιαχνόταν". Αν και την έχω συνδυάζει μ' αυτή τη σκηνή, θα τη δανειστώ για να χαρακτηρίσω -σε άλλο τόνο- την βουλευτή της ΝΔ, κ. Φωτεινή Πιπιλή, καθώς απ' ότι φαίνεται από το status που πριν λίγες ώρες έβαλε στο προφίλ της στο facebook, μόλις γύρισε από διακοπές. Καλά έκανε, αφού είχε το χρήμα και το χρόνο να λιώσει και να ξεκουραστεί, αλλά απορώ. Τόσες μέρες δεν στήριζε έμπρακτα την υποψηφιότητα Κικίλια στην εκλογική περιφέρειά της;

"Fotini Pipili B Νιώθω οπως καί ολοι ,οταν τελειώνουν οι διακοπές!Τά κεφάλια μέσα.Και τό κυριότερο,ειμαι καί πάλι αναγκασμένη νά βλέπω ολα τά δελτία ειδήσεων καί νά διαβάζω,καθημερινά πολλές εφημερίδες. καλό φθινόπωρο."

Πότε θα κάνει ντου ο Εισαγγελέας;




Γνωστοποιήθηκε ότι ο Εισαγγελέας έκανε έφοδο στην οικεία του Προέδρου της Deutsche Telekom με αφορμή την υπόθεση SIEMENS. Αυτό έγινε βέβαια στη Γερμανία! Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο σπίτι των...

...Βουρλούμη και Τσαμάζ (τα κεφάλια του ΟΤΕ για όσους δεν γνωρίζουν) πότε θα κάνει ντου ο Εισαγγελέας;


Εμείς απλά ρωτάμε...

Πηγη

«Ευτυχώς που έχουμε δημοκρατία.»

Ήμουν κι εγώ μία από τους 1500 που έγραψαν στην ανοιχτή διαβούλευση, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά μου για τη νομιμοποίηση του τζόγου.

Σαν μητέρα κι εγώ ανησυχώ για την ασφάλεια των παιδιών μας και για τους αμέτρητους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτόν. Απ’ ότι φαίνεται, οι υπουργοί μας όμως, με πρωτοστάτη τον κ. Παπακωνσταντίνου, δε συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες του απλού πολίτη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μαζί με τους ενδιαφερόμενους διοργανώνουν ημερίδα στις 21 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν υποτίθεται τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής δημόσιας διαβούλευσης.

Η ιστορία δυστυχώς έχει δείξει, ότι ποτέ δεν εισακούστηκε η φωνή του απλού πολίτη, και ότι όλες αυτές οι δημόσιες διαβουλεύσεις έγιναν απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Πολύ φοβάμαι ότι έτσι θα γίνει κι αυτή την φορά. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα συναντηθούν όχι για να διαβάσουν και να συζητήσουν τα αμέτρητα αρνητικά σχόλια, αλλά για να μοιράσουν τα «μερίδια».

Ευτυχώς που έχουμε δημοκρατία.

Ε.Λ.

Πολιτικός Θίασος

«Φίλες και φίλοι, μικροί και μεγάλοι, έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου…»

Έτσι πρέπει να ξεκινήσει την ομιλία του ο κος Παπακωνσταντίνου την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και μετά να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης για τη Ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων. Αυτή η εισαγωγή, η οποία μοιάζει με θιάσου, θα είναι πιο ειλικρινής αφού η κυβέρνηση πίστευε ότι μπορεί να κοροϊδέψει τους πολίτες με την υποτιθέμενη κοινωνική πολιτική της αναρτώντας διαβούλευση για τη Ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων μέσα στον Αύγουστο.

Ας καταλάβουν κάτι: ήταν πασιφανές ότι η διαβούλευση έγινε για τα μάτια του κόσμου και ει δυνατόν, θα μοιραζόταν η πίτα των τυχερών παιχνιδιών σε αυτούς που είχε υποσχεθεί. Για να αποφευχθεί όμως η κατακραυγή έγινε μια διαβούλευση σε περίοδο διακοπών, τουλάχιστον για τους περισσότερους Έλληνες. Παρόλα αυτά, ήταν εκατοντάδες οι πολίτες που σχολίασαν αρνητικά το νομοσχέδιο, αλλά φαίνεται και πάλι να μην εισακούστηκαν.

Έτσι λοιπόν την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, με όλο το θίασο επί σκηνής, θα ανακοινώσει τα «θετικά» αποτελέσματα της διαβούλευσης, παρουσία διεθνών επίτιμων καλεσμένων, μεγαλοκαζινάδων, κολοσσών τζόγου και λοιπών βαρόνων όπως ο κος Κόκκαλης, τους οποίους προσκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση. Τους ανθρώπους δηλαδή στους οποίους έχει υποσχεθεί μερίδιο της αγοράς πριν από κάθε διαβούλευση. Επίσης, θεωρώ ότι πολύ εύστοχα η κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης http://www.opengov.gr/minfin/?p=498, έχει βάλει τη φράση «Ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων» σε εισαγωγικά, αφού έτσι φανερώνεται η πραγματικότητα για την υποτιθέμενη πρόθεση ρύθμισης της αγοράς, μιας και όλα ήταν προσχεδιασμένα.

Να και μια ένδειξη ειλικρίνειας για εκείνους τους πολίτες που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πάντοτε τους παραπλανεί!


Μαρίνος

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ....Π Ρ Ο Ε Ι Δ Ο Π Ο Ι Η Σ Η


Π Ρ Ο Ε Ι Δ Ο Π Ο Ι Η Σ Η
ΟΣΟΙ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,
ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΑΓΟΡΑ
ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ :
1. Να βρεθούν και νέοι δρόμοι (πάντα σε βάρος της ΔΕΗ) ώστε οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες να συνεχίσουν να φουσκώνουν τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς τους.
2. Να περάσει η άποψή τους για την αύξηση της Ο.Τ.Σ. (και πάλι σε βάρος της ΔΕΗ), κάτι που θα τους αποφέρει σίγουρα κέρδη.
3. Να συνεχιστεί η κλοπή της ΔΕΗ στην Εμπορία
4. Να φτιάξουν το έδαφος για την εναρμόνιση της χώρας μας με την Οδηγία 72, μέσω της εκδοχής του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού, εάν τους «βγαίνει» ή έστω του όσο πιο βλαπτικού σεναρίου για τα συμφέροντα της ΔΕΗ.
Με βάση αυτά, με κάθε σοβαρότητα, προειδοποιούμε ότι δεν ανεχόμαστε τα απαράδεκτα και στημένα παιχνίδια.
Επαναλαμβάνουμε:
Είναι άλλο πράγμα ο ελεύθερος και υγιής ανταγωνισμός
και εντελώς διαφορετικό το στημένο παιχνίδι.
Όσο δε για την εναρμόνιση της χώρας μας με την Οδηγία 72, ξεκαθαρίζουμε ότι η ίδια η Οδηγία δίνει τρεις (3) δυνατότητες, εκ των οποίων τη μία από αυτές υποστήριξε με σθένος η τότε Κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση και σημερινή Κυβέρνηση.
Συνεπώς δε διανοούμαστε καν για την ίδια την Κυβέρνηση (το τι θέση έχει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι άλλη υπόθεση) να μην υποστηρίξει την άποψή της.
Όπως επίσης δε διανοούμαστε, όσοι ενώ έχουν δεσμευτεί δημόσια για διάλογο με τους εργαζομένους, που όπως λένε τους θεωρούν -στο πλαίσιο και της δημοκρατικής τους κουλτούρας- βασικότατο παράγοντα στις όποιες εξελίξεις και ενώ η ημερομηνία εναρμόνισης με την Οδηγία 72 λήγει τον Μάρτιο του 2011, να μεθοδεύουν οτιδήποτε άλλο…
ΟΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ
ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η (εθνική) μαγκιά πληρώνεται


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΧΟΥΜΕ παρελθόν, παρόν…μπορεί και να’ χουμε και μέλλον. Ως λαός, κοινωνία και άτομα. Δεκαετίες ανεμελιάς κι όποιος προλάβει. Να γελάσεις τον διπλανό σου; Μαγκιά. Να μην πληρώσεις φόρους; Τίτλος τιμής. Τι κι αν δεν έχεις Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνίες; Τι κι αν η λακκούβα χάσκει περιμένοντας τον υποψήφιο του «Καλλικράτη» να νοιαστεί παρατώντας την «καμπάνια» των υποσχέσεων και των παχέων λόγων; Πρώτα το κομπόδεμα του νεοέλληνα, με…σοσιαλισμό είτε με καπιταλισμό. Πάνω ο ισχυρός, κάτω εσύ και καθόλου χώρος για την ηθική και πρόνοια για το αύριο.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, είχαμε ξεσαλώσει. Κορυφή και βάση. Πολιτικοί και ψηφοφόροι. Τηλεόραση και «Εκπαίδευση». Λαός και…Κολονάκι. Δεν έκλεβε άμεσα ο φτωχός (γιατί δεν μπορούσε), ανέχονταν την αλητεία της «άσπρης μπλούζας» για να περιφέρεται με μια τσάντα άχρηστα φάρμακα και στο ταμείο του τον λογαριασμό. Αφηνιασμένος με το καρότσι στο σούπερ μάρκετ και πνιγμένος στα περιττά υπηρέτησε με πάθος την υπερκατανάλωση (ενίοτε των ακριβοπληρωμένων σκουπιδιών). Έκλεβε ο ισχυρός με την κάλυψη του πολιτικού και μ ε το αζημίωτο του τελευταίου, ακολουθούσε κι ο φτωχός (στη τσέπη και στα μυαλά), με κουτοπονηριά και ρουσφετομανία. Έκανε την αρπαχτή του ο υπουργός, φροντίζοντας, νωρίτερα, για την ατιμωρησία του, με νόμο και σφραγίδα. Ήρθε η στιγμή της έκρηξης κι όλοι στο πόδι. Για φωνές, τσιρίδες, κατάρες και αφορισμούς.

ΚΑΙ ποιος δεν το’ λεγε πως μας χρειάζεται ένας καλοπληρωμένος…Γερμανός για να μας βάλει σε τάξη; Ένας «Ρεχάγκελ» της κοινωνίας μας με στοιχεία ευρωπαϊκής πειθαρχίας και με τη ακρίβεια των αριθμών.

ΗΡΘΑΝ, λοιπόν, (τους φέραμε) και μπήξαμε τις φωνές. Κάτι μυρίστηκαν από αρπαχτές ελλήνων εργολάβων, μια ματιά στο υδροκέφαλο δημόσιο, αηδία για τη γραφειοκρατία, απορία για το φακελάκι, μια γύρα στα νησιά, η οσμή από φοροκλοπή στα σκυλάδικα, σκάνδαλα πολιτικών με τις μίζες, τις αρπαχτές και με τη νόμιμη(!) ασυλία τους, οπότε…τέλος τα «ευρωπαϊκά» χαμόγελα. Η Ευρώπη θα πάρει τα δανεικά της, οι «νεοφώτιστοι» έχουν σειρά κι εμείς έχουμε αύριο. Με λιγότερες εξυπνάδες ατομικά, εθνικά, συνολικά.

Ολοταχώς προς το βυθό(;)


Το εφιαλτικό σενάριο μιας βαθιάς διόρθωσης προς τα χαμηλά έτους - ή και ακόμη χαμηλότερα - επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς το σκηνικό άλλαξε άρδην στο ΧΑ μετά το κλείσιμο των Παραγώγων και ο ΓΔ βρίσκεται κάτω από την περιοχή έσχατης στήριξης. Τα ξένα funds που είχαν διακόψει προσωρινά τις ρευστοποιήσεις και τις ανοιχτές πωλήσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στην αγορά να "ανασάνει", επανήλθαν μετά το κλείσμο των Παραγώγων, εντείνοντας τις πιέσεις στα blue chips. Εξαιρετικά αβέβαιες γίνονται τώρα οι βραχυχρόνιες προοπτικές στην ελληνική αγορά, ενώ το ρίσκο αυξάνεται. Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι παρά την επιδείνωση των τεχνικών ενδείξεων και του ψυχολογικού κλίματος, το ΧΑ θα έχει μια "τελευταία ευκαιρία" να αντιδράσει στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας. Η αφορμή θα είναι τα νέα σενάριο που θα ακουσθούν, όσον αφορά κυβερνητικές αποφάσεις για το ιδιοκτησιακό μέλλον κρατικών τραπεζών και πιθανά deals
Οι πιθανότητες αντίδρασης είναι βέβαια πολύ περιορισμένες, λαμβανομένης υπόψη και της αβεβαιότητας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, οι οποίες φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να κινούνται χωρίς σαφή κατεύθυνση, με έντονες διακυμάνσεις.
Βαρόμετρο στο ΧΑ θα είναι η συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής, που ανακοίνωσε ότι θα κόψει την Τρίτη το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ και στην έκδοση άμεσα μετατρέψιμων ομολογιών.
Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες πολλά ξένα χαρτοφυλάκια - κυρίως βρετανικά, αμερικανικά και συνδεόμενα με την Deutsche Bank - πραγματοποίησαν μαζικές ανοιχυές πωλήσεις Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς (λόγω και της διαγραφής της συγκεκριμένης μετοχής από τον δείκτη FTSE All-World). Η αναδιάρθρωση των δεικτών του FTSE ήταν επίσης η αιτία για τη συνέχιση των πιέσεων σε ορισμένες μετοχές όπως η MIG (-4,4%) η Τρ. Αττικής (-8,6%), ο Αστήρ κλπ

"Με το ένα πόδι στο γκρεμό"
Με καταιγισμό πωλήσεων κατά το τελευταίο δίωρο της συνεδρίασης και στα call auctions, ο ΓΔ τερμάτισε -0,76% στις 1.524,15 μονάδες και βρίσκεται πλέον στο "βάραθρο", παραμένοντας για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση κάτω από τη στήριξη των 1.560 μονάδων, που ήταν η τελευταία γραμμή άμυνας.
Οπως επισημαίνεται στην εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση της Emporiki Sec, "η διάσπαση πιστοποιείται αν ο δείκτης παραμείνει χαμηλότερα από τη στήριξη για δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις. Οσο μεγαλύτερος είναι όγκος συναλλαγών, τόσο πιο αξιόπιστη θεωρείται η διάσπαση".
Τονίζεται επίσης ότι αν ο ΓΔ υποχωρήσει χαμηλότερα από την περιοχή των 1.550-1.535 μονάδων, ακυρώνεται το ανοδικό σήμα, η τάση αλλάζει και η περιοχή αυτή βραχυπρόθεσμα αντιμετωπίζεται ως stop loss.
πηγη

Thanks but no thanks!..... (ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ... Ο ΓΑΠ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)


Γράφει η Κουκίδα

Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε ήταν το μήνυμα που εισέπραξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τους ξένους επενδυτές. Στα λόγια η στήριξη είναι εμφανέστατη, στην πράξη όμως...

Τα μεγάλα πορτοφόλια προτιμούν να περιμένουν μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα της ελληνικής οικονομίας και μετά να αποφασίσουν αν θα ρίξουν χρήμα προς τα εδώ. Βλέπετε οι εικόνες που λαμβάνουν είναι διφορούμενες. Άλλα λένε τα νούμερα και άλλα η πραγματικότητα και σε χαλεπούς καιρούς κανείς δεν επενδύει σε χώρα που παλεύει με τη γραφειοκρατία, την αυτοαναιρούμενη κυβέρνηση, τα εργασιακά, την κοινωνία που «βράζει» και τις στρεβλώσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Το μήνυμα ελήφθη από τον υπουργό οικονομικών που άρχισε τώρα, μεθοδικά, να παραδέχεται ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Μιλώντας στα ξένα μέσα (έξω δεν μπορεί να κρυφτεί) δήλωσε ότι ο μηχανισμός στήριξης (το μνημόνιο δηλαδή) δεν είναι μακροπρόθεσμη λύση. Επανέλαβε ότι η επιστροφή στις αγορές για δανεισμό θα γίνει μέσα στο 2011.

Από την άλλη, οι τροϊκανοί δήλωσαν ακριβώς το αντίθετο!!! Ότι είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την Ελλάδα και μετά την λήξη του δανείου, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί κατά γράμμα το μνημόνιο.

Σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι η τρόικα θέλει να συνεχίσει να μας δανείζει εάν τα επιτόκια της αγοράς παραμείνουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση φανερώνεται πλέον η αγωνία ότι ακόμα και με την εφαρμογή του τελευταίου μέτρου, υπάρχει περίπτωση αποτυχίας, άρα οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές. Βλέπετε δεν φτάνουν οι αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Πρέπει να δουλέψει φουλ και ο κρατικός μηχανισμός. Πού οδηγούν όλα αυτά; Μήπως στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους; Μήπως μας σπρώχνουν και φανερά πλέον στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους; Με τις ευλογίες των Γιώργηδων πάντα…

Το Ποντικι

Αποκλειστικό: 1000 ευρώ ο ανώτατος Μισθός και όποιος δεν γουστάρει παραιτείται.


Πριν λίγο έφτασαν στο blog πληροφορίες από ανώτερο τραπεζικό στέλεχος ότι ο σχεδιασμός του νέου μνημονίου έχει ξεκινήσει με βάση ότι τότε οι Έλληνες τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδωτικό τομέα θα έχουν ανώτατο μισθό τα 1000 ευρώ.

Η κλίμακα στο Δημόσιο θα ξεκινά απο τα 440 για νεοδιοριζόμενο και θα κλιμακωνεται μεχρι τα 1000 ευρώ για Γενικό γραμματέα υπουργείου.

κάτι πήγα να πώ και με πρόλαβε λέγοντας…

“Όποιος δεν γουστάρει παραιτείται”.

======= Γιάννης Παπαϊωάννου

"ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ" ΔΙΑΛΟΓΟΙ


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


Φυσικά και δεν υπήρξα αυτήκοος μάρτυρας σε τέτοιους διαλόγους αλλά επειδή εμείς οι Έλληνες διαθέτουμε πλούσια φαντασία έτσι απλά και χωρίς κακή πρόθεση επέτρεψα στον εαυτό μου να γίνει – και βέβαια στον κόσμο της φαντασίας μου – αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας σε κάποιους διαλόγους όπως σας τους παραθέτω παρακάτω (κάθε πιθανή ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι απολύτως…τυχαία και, φυσικά, φανταστική!)

*****

Συνάντηση επιπέδου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και μεταξύ του Dr. Michael Spindelegger, Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, κάτοχο «Ντοκτορά» από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης (όπου και υπήρξε Lecturer and Researcher at the Institute of Criminal Law) και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος προκύπτει ο παρακάτω «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ» διάλογος:

«Δημήτρη τελικά την κατέθεσες την Διατριβή σου για το Διδακτορικό; Ρωτώ επειδή θα χαρώ πολύ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ να είμαστε απόφοιτοι του Πανεπιστημίου που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Πατρίδας μου…Ά, και μετά χαράς παρατήρησα ότι επιτέλους έχουν διαγραφεί από το βιογραφικό σου εκείνα τα «ΛΑΘΗ» που ανέδειξαν τα blogs αλλά τα πέρασαν στο «ντούκο» τα μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα ΜΜΕ, ότι δηλαδή είχες και εσύ μια θέση σαν και αυτή που είχα εγώ στο Πανεπιστήμιο Βιέννης και είχες πάρει εκεί και το διδακτορικό σου…»

*****

Και ακούω σε έναν άλλο «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ» διάλογο τον δικό μας τώρα ΠΡΩΗΝ Υπουργό να λέει στην δική μας ΠΡΩΗΝ πρώτη Κυρία,

«Έ, καλά τώρα μην το κάνεις θέμα ότι εγώ πήρα το πτυχίο μου – όπως έχει ακουστεί - από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα χρόνια που ήμουν Υπουργός γιατί έχει επίσης ακουστεί ότι και εσύ πήρες το δικό σου και μαζί «ντοκτορά» χωρίς να είσαι πάντα εκεί και ενώ ήσουν αυτή που ήσουν στην Πολιτική ζωή της χώρας μας…»


*****


Δεν τον άκουσε κανείς τον συγκεκριμένο «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ» διάλογο όπου ο μέχρι πριν λίγες μέρες ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ της παρούσας Κυβέρνησης λέει με τον γνωστό βροντόφωνο και επιτακτικό του τρόπο στον αιφνιδίως προκύψαντα ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ και ΜΙΣΟ (!) του νεοσυσταθέντος σχήματος Κυβέρνησης:

«Καλά, εσύ στα σοβαρά πιστεύεις ότι θα δεχθώ εγώ την αφεντιά σου για…καπέλο; Αμ, δεν! Θα ξεσηκωθώ σαν τους Βενζινοπώλες και θα το πάρεις πίσω το Νούμερο ΕΝΑΜΙΣΗ όπως πήρες ο συνάδελφός μας ο Ντίνος ο Ρόβλιας το…πλαφόν! Άντε μην τα πάρω στο κρανίο σαν τον Νίκο τον Χατζηνικολάου προχτές στον ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ διάλογο (;) με τον πρόεδρο των Φορτηγατζήδων…Άντε, τώρα…»

*****


Θα προκύψει, οσονούπω, αυτός ο διάλογος ανάμεσα στον Έλληνα Υπουργό των Οικονομικών κάτοχο και Αγγλικού «Ντοκτορά» και πολλούς όχι μόνο Άγγλους αλλά και άλλους συναδέλφους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Καλά εμείς στις πατρίδες μας υποχρεώνουμε σε παραιτήσεις ακόμη και κολλητούς μας Υπουργούς που ακούμπησαν – παράνομα – τον κρατικό κορβανά ή δέχτηκαν –παράνομα – «βοήθεια» μεγεθών όπως 10 και 20 και 30 χιλιάδων ευρώ και εσείς στη δική σας Επικράτεια κουβεντιάζετε για 10 και 20 και 30 εκατομμύρια ευρώ και ακόμα «εξετάζεται» στις ειδικές ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ τα σχετικά θέματα;»

Δεν άκουσα, ακόμη, την απάντηση του Έλληνα Υπουργού για τα Οικονομικά μας θέματα στο παραπάνω ερώτημα, αλλά την…περιμένω!


*****


Τον άκουσαν οι συμμετέχοντες στην Εξεταστική Επιτροπή Βουλευτές τον συγκεκριμένο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ διάλογο, τον μετέφεραν στα ΜΜΕ και τον ακούσαμε χτες όλοι από τα δελτία ειδήσεων και ήταν, περίπου, ίσως όχι ακριβώς όπως παρακάτω:

«Δηλαδή Κυρία μου, εσείς ποιους θεωρείτε…ένοχους;»

«Εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα, αλλά δεν δείχνει να συνειδητοποιούν ότι όταν φοράει κανείς παντελόνια αναλαμβάνει και τις ευθύνες του! Ρωτήστε τον κ Καραμανλή, τον κ Ρουσσόπουλο και τον κ Αγγέλου!!!»

*****


Αμ και ο άλλος ο φοβερός διάλογος ανάμεσα στον Καλαματιανό και τον Πόντιο; Σκέτη τρέλα:

«Πανίκα παλικάρι μου να την ξεχάσουμε την παρεξήγηση τώρα μάλιστα που ο Καρατζαφέρης έβαλε απέναντί σου τον δικό του βουλευτή και ο μπαγάσας μου ΕΚΛΕΨΕ για το Δήμο τον πρόεδρο της δικιάς μου ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα και τον έβαλε απέναντι στον δικό μας τον τέως Υπουργό και Βουλευτή, και ήρθε και η Ντόρα με αγκαλιές και φιλιά και – εβίβα να πάνε τα φαρμάκια κάτω - τσούγκρισε ποτήρια με τον Μπουτάρη!!! Σε σένα έχω ΟΛΕΣ τις ελπίδες μου γιατί αλλιώς στις 15 του Νοέμβρη με βλέπω να κάνω διάλογο με την άδεια Προεδρική μου καρέκλα..»

*****


Είχα την ψευδαίσθηση ότι θα ακούσω και άλλους διαλόγους Πέμπτη βράδυ προς Παρασκευή πρωί αλλά…Ξύπνησα!

Καλημέρα λοιπόν και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους μας!


Τρεις και ο κούκος, άλλα περιμένανε στο ΠΑΣΟΚ και άλλα τους έφερε ο Καμίνης


Και περιμέναμε να δούμε τι θα βγάλει η επιλογή του ΠΑΣΟΚ για την Αθήνα, ποιόν θα έβαζε αντιμέτωπο με τον Κακλαμάνη; και τελικά τι έβγαλε;..ΚΑΜΙΝΗ. Όλοι συμφώνησαν πως πρόκειται για επιλογή ήττας αλλά με αρκετά πολιτικά οφέλη από το άνοιγμα στην αριστερά. Μερικές όμως ημέρες μετά αποδείχτηκε πως τελικά ούτε αυτό φαίνεται στον ορίζοντα. Αφού προηγηθήκαν ομηρικές μάχες στην νομαρχιακή με διαφωνίες και αποχωρήσεις κομματικών ήρθε η ημέρα της πρώτης συγκέντρωσης του νέου υποψηφίου.Τα συμπεράσματα μπορεί να τα βγάλει κάποιος πολύ εύκολα από τις φωτογραφίες. Ούτε το ΠΑΣΟΚ τον τίμησε ούτε η αριστερά. Γύρω στα 150 άτομα παραβρέθηκαν από τα οποία αν αφαιρέσεις τους υποψηφίους και τους περίεργους δεν περισσεύει και τίποτα. Με λίγα λόγια, αν το ΠΑΣΟΚ δεν βρει τον παλιό καλό του εαυτό και δεν πουσάρει τον Καμίνη με καμιά από τις γνωστές “αντικειμενικές” δημοσκοπήσεις τότε το όνειρο θα ξεθωριάσει γρήγορα.

πηγη

Κόβουμε τις συντάξεις αν δεν αποδείξετε ότι ζείτε!

Αποκαλυπτικό το έγγραφο που στέλνει σε συνταξιούχους το ΙΚΑ Καλαμάτας

Δε φτάνει το μακάβριο σαφάρι που ξεκίνησε, τηλεφωνώντας σε λαϊκές οικογένειες και ρωτώντας αν εξακολουθούν να ζουν οι ηλικιωμένοι, τώρα η κυβέρνηση λέει ορθά – κοφτά στους συνταξιούχους πως αν δεν αποδείξουν ότι ζουν, θα πάψουν να παίρνουν σύνταξη!

Σε επιστολή του που στέλνει σε συνταξιούχο το Τμήμα Συντάξεων του υποκαταστήματος Καλαμάτας του ΙΚΑ, ο διευθυντής ζητά «στα πλαίσια της απογραφής και τον έλεγχο των συνταξιούχων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ παρακαλούμε εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών προσέλθετε αυτοπροσώπως στην Υπηρεσία μας» «με την αστυνομική σας ταυτότητα» και συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση. Στην οποία, ο/η δηλών /ούσα πρέπει να δηλώσει αν πέρα από τη σύνταξη του ΙΚΑ παίρνει και άλλη σύνταξη, και αν ναι, από πού και να βεβαιώνει ότι …«βρίσκεται στη ζωή»!

Και η επιστολή συνεχίζει: «Εφιστούμε την προσοχή σας και σας γνωρίζουμε ότι αν δεν προσέλθετε εντός της ανωτέρω προθεσμίας η υπηρεσία μας θα αναγκαστεί να αναστείλει την καταβολή της σύνταξής σας σύμφωνα με το άρθρο 18 του Κανονισμού Ασφαλιστικής Αρμοδιότητας του ΙΚΑ»!

Στην ίδια κατεύθυνση και προσπαθώντας να εμφανιστεί … αμείλικτος «κυνηγός» όσων «βουλιάζουν» τα ασφαλιστικά ταμεία, η κυβέρνηση έδωσε κατεύθυνση και στις 9.9.2010 ο Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ κυκλοφόρησε επείγον έγγραφο, με θέμα: «Ενέργειες για την ελαχιστοποίηση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ του θανάτου του συνταξιούχου και της διακοπής της συνταξιοδότησής του». Τις προηγούμενες μέρες, το ΚΚΕ με Ερώτησή του έφερε στη Βουλή περίπτωση 92χρονης ηλικιωμένης απ’ τη Λαμία στην οποία τηλεφώνησε υπάλληλος του ΙΚΑ ζητώντας με επιμονή να πληροφορηθεί αν βρίσκεται ή όχι εν ζωή. Ο υπάλληλος μάλιστα ζήτησε – όταν έμαθε ότι η ηλικιωμένη ζει – να καλέσει την αστυνομία προκειμένου να πιστοποιήσει ότι είναι ζωντανή και η σχετική βεβαίωση να κατατεθεί στο ΙΚΑ!

Βαφτίζουν θύτες τα θύματα
Η επιστολή από το ΙΚΑ Καλαμάτας

Η κυβέρνηση κάνει οτιδήποτε για να αποπροσανατολίσει από την αντιασφαλιστική θύελλα που εξαπολύει και να ρίξει το φταίξιμο για τα ελλείμματα και τα αδιέξοδα των Ταμείων στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους! Ετσι, πρόσφατα ανακάλυψε πως για τις «τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων φταίνε οι υπεραιωνόβιοι συνταξιούχοι (όπως φρόντισαν να αναπαράγουν με καθημερινά ρεπορτάζ και τα αστικά ΜΜΕ). Βέβαια, από την άλλη μεριά, θεωρεί αδιαπραγμάτευτο ζήτημα το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων και την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας τους. Μέλημά της είναι το «νοικοκύρεμα» των Ταμείων στην κατεύθυνση που βολεύει τη μεγαλοεργοδοσία. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι επανειλημμένα στελέχη της κυβέρνησης στέκονται στην ανάγκη να καλυφθούν οι «τρύπες» των Ταμείων, όχι γιατί νοιάζονται για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά γιατί έτσι μπορούν να μειωθούν οι εισφορές και να δοθεί ώθηση στην «ανταγωνιστικότητα»…

καραβι κοκκινο

16.9.10

Παγκόσμια σύναξη του τζόγου στην Αθήνα οργανώνει ο Παπακωνσταντίνου την επόμενη βδομάδα

Πιστή στην παράδοση του «ΘΑ» που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει υποσχέσεις ότι «ΘΑ κάνει, ΘΑ φέρει, ΘΑ καταφέρει» και όλα τα συναφή και προσπαθεί να βρει τρόπους να ξεγελάσει το λαό ότι τηρεί αυτές τις υποσχέσεις. Τουλάχιστον ως προς αυτά που κανονικά έπρεπε να γίνουν για το καλό του τόπου και της κοινωνίας. Γιατί κατά τα άλλα μια χαρά τις τηρεί τις υποσχέσεις της στους ήδη εκατομμυριούχους και σύντομα δισεκατομμυριούχους βαρόνους του τζόγου. Τζόγο παντού υποσχέθηκε το Υπουργείο Οικονομίας και τζόγο παντού θα βάλει.

Υποσχέθηκε κι επενδύσεις όμως ο Παπακωνσταντίνου, κι επενδύσεις σοβαρές δεν είδαμε ακόμη. Αλλά πώς να δούμε με τη φορολογία που επιβάλλει το κράτος; Ποιος θα ήθελε να επενδύσει σε μια οικονομία που είναι ακόμα ζωντανή στη σκηνή (του παραλόγου), κι αν την αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα; Ας μην ανησυχούμε όμως γιατί ένα από τα υποσχόμενα για επενδύσεις «ΘΑ», θα γίνει πραγματικότητα ανεξάρτητα από το αν θα γίνει με το σωστό τρόπο.

Ο τζόγος ήρθε για να μας καταστρέψει και άρχισαν να έρχονται και οι επενδύσεις που θα μας δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Γιατί δεν πρόκειται για επενδύσεις υγιείς, όπως ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι στην Ελλάδα, επενδύσεις που θα αυξήσουν τα εισοδήματα, επενδύσεις που θα φέρουν ρευστότητα στην αγορά που αιμορραγεί, επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις που θα δώσουν ώθηση σε βιομηχανίες που κινδυνεύουν να απαξιωθούν ολοκληρωτικά. Ο Παπακωνσταντίνου θα φέρει τις άλλες, μεγάλες επενδύσεις που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της κυβέρνησης και ίσως τη σώσουν από την κρεμάλα, αλλά θα μας φάνε όλα τα λεφτά. Ακόμη κι αυτά που θα απομείνουν, αν απομείνουν, στις τσέπες των άμοιρων συμπολιτών μας που θα πέσουν θύματα της λαίλαπας του τζόγου με την ελπίδα ότι θα αυξήσουν τα πενιχρά τους εισοδήματα. Αυτές είναι οι επενδύσεις που μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Τα είχε σχεδιάσει όλα τέλεια. Πρώτα η ανακοίνωση του νομοσχεδίου, έπειτα η δήθεν διαβούλευση μέσα στον Αύγουστο – γιατί αν είχε γίνει άλλη περίοδο οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ χειρότερες και θα έπρεπε η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της το λαό, αντίθετα με την λογική που ακολουθεί τελευταία – και τώρα το πάρτι για τους ξένους επενδυτές

Οπότε η μεγάλη ώρα είναι τώρα για τους ξένους παίχτες του τζόγου καθώς η κυβέρνηση μοιράζει άδειες και χώρους για φρουτάκια μαζί με… σάκους συλλογής χαρτονομισμάτων, σαν αυτούς που έχουν οι επαγγελματίες ληστές τραπεζών που βλέπουμε στις ταινίες! Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπακωνσταντίνου έχει προγραμματίσει τη σύναξη του παγκόσμιου τζόγου στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Γνωστές ξένες εταιρίες του χώρου θα τρέξουν να προλάβουν τη χρυσή ευκαιρία. Αφού ο Υπουργός μας ανακοινώσει πανηγυρικά τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης, επιλεκτικά βέβαια γιατί τα σχόλια των εκατοντάδων πολιτών που αντιτίθεται σε αυτήν δε τον συμφέρουν, θα κάνει μια μικρή δημοπρασία για να δει ποιος θα δώσει τα πιο πολλά και ποιος είναι ο πιο ικανός να πάρει τα πιο πολλά και πιο γρήγορα από τον ελληνικό λαό.

Σύντομα λοιπόν θα ξέρουμε ποιοι θα είναι οι αλλοδαποί μνηστήρες, πλην όμως συνέταιροι ή έστω «φίλοι» των δικών μας τζογο-αρχόντων που θα μοιραστούν την πολυπόθητη πίτα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Θλιβερό γεγονός όμως παραμένει ότι ο τζόγος είναι εθιστικός και καταστρέφει ζωές. Εντάξει, τις ζωές των Ελλήνων το καταλάβαμε, η κυβέρνηση δεν τις υπολογίζει. Μήπως όμως τελικά μεγαλύτεροι τζογαδόροι από τους πολίτες είναι τα ίδια τα στελέχη της που στο όνομα της εξόδου από την κρίση και της υποτιθέμενης ρύθμισης της αγοράς για την προστασία των πολιτών από την παρανομία εναποθέτουν τις ελπίδες τους για εύκολο κρατικό κέρδος από το τζόγο με ένα κοινωνικό και οικονομικό κόστος που ακόμη ούτε οι ίδιοι δεν έχουν αντιληφθεί;

Τι πρέπει πια να κάνουμε ώστε αυτή η κυβέρνηση που έλεγε ότι «ΘΑ» έχει τον πολίτη στο επίκεντρο, που υποσχόταν ότι «ΘΑ» ακούει το λαό, ότι «ΘΑ» λαμβάνει αποφάσεις δημοκρατικά, ως είθισται σε μια Δημοκρατία, να σταματήσει να πράττει αυθαίρετα για τον ελληνικό λαό χωρίς αυτόν;

poor journalisto