ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.9.10

Η θα πληρώσουν οι έχοντες και φοροδιαφεύγοντες ή θα επιβληθούν νέα μέτρα, λέει το ΔΝΤ


Ελέγξτε τους πλούσιους, βάλτε φυλακή τους χοντρο-φοροδιαφεύγοντες, λέει σε έκθεσή του το ΔΝΤ (μήπως είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;) - Ζητάει ανατροπή της ισχύος των συμβάσεων - Νέες δυσοίωνες προβλέψεις γα απώλεια 175000 θέσεων εργασίας από την ΓΣΕΕ - Στο δρόμο φορτηγά, σιδηροδρομικοί και ΠΑΜΕ

Το μαχαίρι στο κόκκαλο θέτει η πρώτη έκθεση-αποτίμηση της πορείας υλοποίησης του μνημονίου που δημοσιοποιήθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και με απόλυτη σαφήνεια ξεκαθαρίζει: Η θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα ή δεν θα αποφευχθεί νέα αύξηση φόρων και νέα μείωση δημοσίων δαπανών για τα επόμενα χρόνια.

Κάτι ήξερε λοιπόν ο πρωθυπουργός που δεν δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στη ΔΕΘ για χρονοδιάγραμμα επιστροφής σε καλύτερες ημέρες, βελτίωση της εικόνας της αγοράς, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και γενικότερα για επιστροφή σε εποχή - όχι βέβαια παχαίων - αλλά τουλάχιστον χορτασμένων ...αγελάδων.

Μόνο που το ΔΝΤ θεωρεί, όπως αναφέρει στην έκθεσή του ότι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το πρόβλημα θα λύσει η βελτίωση της φορολογικής συνείδησης των Ελλήνων ενώ καθένας γνωρίζει ότι μόνο η δημιουργία ικανών και αποτελεσματικών μηχανισμών σε συνδυασμό με την πλήρη και απόλυτη εφαρμογή του Πόθεν έσχες μπορούν να λύσουν ή έστω να περιορίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σχετίζεται με την κουλτούρα των Ελλήνων η οποία είναι συνδεδεμένη με την φοροδιαφυγή και την μη πληρωμή των χρεών, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΔΟΥ.

Πάντως το ΔΝΤ προτρέπει την κυβέρνηση να εφαρμόσει ταχύτατα τους νέους νόμους και να εντατικοποιήσει τους ελέγχους και κυρίως στους πλούσιους φορολογούμενους μέχρι και να φυλακίσει κάποιους που σχετίζονται με τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παρανομιών.

Παράλληλα ανοίγει νέο θέμα στα εργασιακά αφού προτρέπει αντιστροφή της ισχύος των συμβάσεων. Δηλαδή οι συμβάσεις ανά επιχείρηση να υπερισχύουν των κλαδικών και εκείνες να υπερισχύουν της συλλογικής. Αυτό αν δεν καταλάβατε σημαίνει, σε περίπτωση που θα εφαρμοστεί ότι η Συλλογική Σύμβαση εργασίας αλλά και οι κλαδικές δεν θα έχουν καμία ισχύ και σημασία.

Άλλο αξιοπρόσεκτο σημείο της έκθεσης του ΔΝΤ είναι ότι χαρακτηρίζει επαρκή την ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, παρότι οι τράπεζες προσφέρουν χρήμα με το σταγονόμετρο, κάτι που παραδέχτηκε και προσφάτως και ο κ. Παπανδρέου, εκφράζοντας τον προβληματισμό του. (Εάν λοιπόν είναι επαρκής η ρευστότητά τους γιατί δεν διοχετεύουν χρήμα στην αγορά που ασφυκτιά;)

Αέρας θα γίνουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας

Εν τω μεταξύ η ΓΣΕΕ μέσα από την ετήσια έκθεσή της για την ελληνική οικονομία (που παρουσιάζεται την Πέμπτη) προειδοποιεί, ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα χαθούν 175000 θέσεις εργασίας και η η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα θα φτάσει στο 20%, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 50 ετών. Πρόσφατη έρευνα που έγινε κατ'εντολή της ΓΣΕΒΕ προέβλεπε κλείσιμο 170000 επιχειρήσεων και απώλεια 350000 θέσεων εργασίας (προφανώς είναι το άθροισμα μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων).

Η έκθεση της ΓΣΕΕ προβλέπει επίσης (συμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας) ότι

-Την προσεχή τριετία το βιοτικό επίπεδο μισθωτών και συνταξιούχων θα επιδεινωθεί τουλάχιστον κατά 30%

-Οι μέσες πραγματικές αποδοχές ανά απασχολούμενο στην Ελλάδα αναμένεται να μειωθούν κατά 4,4% το 2010

-Οι αποδοχές των Ελλήνων συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες των Ευρωπαίων, θα υποχωρήσουν στο 78%.

Αλλά οι αρνητικές ειδήσεις δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας Α.Ε. οι ακάλυπτες επιταγές τον Αύγουστο έφτασαν στο υψηλότερο σημείο για μήνα του 2010. Οι συνολικές επιταγές που δεν πληρώθηκαν ανήλθαν σε 19.943 με συνολική αξία 191.354.809 ευρώ.

Φορτηγά, σιδηροδρομικοί και ΠΑΜΕ στο δρόμο

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και οι κινητοποιήσεις καλά κρατούν

-Οι ιδιοκτήτες Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης στη σύσκεψη των ομοσπονδιών αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διατηρώντας σε παράταξη σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών τα οχήματά τους.

-Συγκεκριμένα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας στις 21 - 23 και 28 - 30 Σεπτεμβρίου αποφάσισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ενώ σχεδιάζει να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας, συλλαλητήρια και καταλήψεις όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, τον Οκτώβριο.

-Συλλαλητήριο στις 23 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην Ομόνοια εξήγγειλε το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική και στην προοπτική αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, το πετρέλαιο θέρμανσης και στο ΦΠΑ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: