ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.2.13

Ο ΨΥΧΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου




      Προ ολίγων ημερών στο άρθρο μου «ο εχθρός της πατρίδας μας είναι ο νεοφιλελευθερισμός», διατύπωνα τη θέση πως σήμερα δεν υπάρχουν τα πολιτικά ψευτοδιλήμματα του χτες, τα οποία δημιουργούσαν πολιτικούς διαχωρισμούς, δεξιών και αριστερών. Ο διαχωρισμός βρίσκεται ανάμεσα στους πατριώτες και στους νεοφιλελεύθερους. Αυτός ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός διέπει τα περισσότερα μέλη της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, όπως, ακριβώς και τις προηγούμενες κυβερνήσεις των Παπανδρέου και Παπαδήμου και ο οποίος βασίζεται στην οικονομική επανάσταση των ελεύθερων αγορών, δηλαδή επιδιωκόμενο είναι ο περισσότερος καπιταλισμός και το λιγότερο κράτος. Αυτό το μόρφωμα πολιτικής έχει ως κεντρική ιδέα να μετατρέψει μια οικονομική κρίση ή ένα γεγονός καταστροφής ή ένα πόλεμο, σε ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε ένα κράτος, εις βάρος των πολιτών, και οι οποίες πραγματοποιούνται από τη στιγμή που έχουν φωλιάσει στο μυαλό των πολιτών, ο φόβος και οι ενοχές. Έτσι, οι πολίτες γίνονται  ανεκτικοί και απαθείς σε επαναλαμβανόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι κάτι άλλο χειρότερο έρχεται σύντομα. Αυτή η ισοπεδωτική πολιτική του νεοφιλελευθερισμού προκάλεσε και τη γενική απορύθμιση των αγορών και την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Πινοσέτ (Χιλή), Ρίγκαν (ΗΠΑ), Θάτσερ (Ην.Βασίλειο) και πολλοί άλλοι εφάρμοσαν αυτόν τον καταστροφικό νεοφιλελευθερισμό.
      Ένα από τα πολυτιμότερα γρανάζια νεοφιλελευθερισμού της σημερινής κυβερνητικής μηχανής είναι ο τεχνοκράτης-διορισμένος Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Ο κ. Στουρνάρας είναι βέβαιο πως δεν είναι ελεγχόμενος, πλέον, από τον κ. Σαμαρά, γιατί προφανώς αντλεί την παντοκρατορία του από τη στήριξη της νεοφιλελεύθερης Καγκελαρίου της Γερμανίας, της κ. Μέρκελ, η οποία έχει θέσει ως στόχο την απόλυτη διάλυση της Ελλάδος. Γιατί πως αλλιώς, μπορούν να ερμηνευτούν συνεχή απαξιωτικά δημοσιεύματα, φιλικών εφημερίδων του κ. Σαμαρά («Ελεύθερος Τύπος» και «Δημοκρατία»), προς το πρόσωπο του Στουρνάρα και καθημερινά ξιφουλκούν κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης;



            Πως αλλιώς, μπορεί να ερμηνευτεί, η προ ημερών φραστική επίθεση Στουρνάρα, στενού συνεργάτη του Σημίτη, κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος δήλωσε σύμφωνα με τα "ΝΕΑ": «…Ο μεγάλος εκτροχιασμός έγινε τη διετία 2007-2009, τότε χάθηκε το  παιχνίδι. Βεβαίως, η χαλάρωση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, ήδη από το 2004, αλλά η έκρηξη συνέβη τη συγκεκριμένη διετία. Πιστεύω πως ναι, το Μνημόνιο θα μπορούσε να αποσοβηθεί  αν το 2007 είχαν ληφθεί σοβαρά μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας…». Αυτές οι δηλώσεις πυροδότησαν μεγάλη αντιπαράθεση στη ΝΔ και κυρίως από τους κυρίους Παυλόπουλο και Στυλιανίδη (υπουργός, όπως και ο Στουρνάρας, στην κυβέρνηση Σαμαρά).
            Ωστόσο, αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών και υπουργών της ΝΔ, ωχριά μπροστά στη νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε προχθές, μετά την πρόθεση Στουρνάρα για τη νέα σημαντική αύξηση στη φορολογία των ακινήτων. Έτσι, ο κ. Στουρνάρας μπήκε στο στόχαστρο δυο ακόμη κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μάκης Βορίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στο σχεδιασμό για την νέα απάνθρωπη και λεηλατική αύξηση φορολογίας των ακινήτων. Ο κ. Βορίδης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεν γίνεται να περιμένουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση να τη φέρουν οι φόροι στα ακίνητα. Είναι λάθος πολιτική και δεν θα φέρει έσοδα…». Ο δε κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Η φορολογική πολιτική στην ουσία δημεύει την ακίνητη περιουσία. Είναι παράλογο να συσσωρεύονται σε μία χρονιά πέντε φόροι: Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2010, του 2011, του 2012, το Ειδικό Τέλος Ακινήτων και ο καινούργιος φόρος, ο οποίος θα έρθει να αντικαταστήσει τους υπόλοιπους. Προσθέστε σ’ αυτό και τους δημοτικούς φόρους και τη φορολογία από τα ενοίκια για κάποιον ο οποίος νοικιάζει το ακίνητό του και θα διαπιστώσουμε γιατί σήμερα τόσοι πολλοί πολίτες έχουν πραγματικό πρόβλημα, πραγματική αδυναμία πληρωμής των φορολογικών τους υποχρεώσεων». Επίσης, επεσήμανε πως απώλεια της μικροϊδιοκτησίας θα φέρει κοινωνικές εκρήξεις.
            Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σε άρθρο μου στις 21 Απριλίου 2011 και με τίτλο: «Στο πυρ το εξώτερο η απόκτηση πρώτης κατοικίας»,
κατήγγειλα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί μέσα σε ένα πλαίσιο φοροεισπρακτικών μέτρων, προς υποτιθέμενη αύξηση των εσόδων της και των δεσμεύσεων που απορρέουν από το μνημόνιο, σκεπτόταν να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές που προέκυπταν από τους τόκους των στεγαστικών δανείων. Επεσήμαινα, «πως στην πατρίδα μας πρωτεύον μέλημά μας είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα «κεραμίδι» πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας, προκειμένου να στεγάσουμε τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Γι’ αυτό η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στον τομέα της ιδιοκατοίκησης. Αυτό το όνειρο σκέπτεται αυτή η κυβέρνηση να το αφαιρέσει από τον λαό της, παραγνωρίζοντας επιπρόσθετα, ότι ένα τέτοιο μέτρο θα βυθίσει ακόμη περισσότερο την οικονομική δραστηριότητα, μέσω της οποίας ζουν πολλά επαγγέλματα που ήδη βρίσκονται στο ναδίρ των δραστηριοτήτων τους. Κατά αυτόν δε τον τρόπο θα αυξήσει και τα ποσοστά ανεργίας που ήδη έχουν εκτιναχτεί σε ποσοστό άνω του 15%. Αντί λοιπόν να προσφέρει επιπλέον φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση πρώτης κατοικίας κυρίως νέων ζευγαριών, μέσω στεγαστικών δανείων, με ευμενείς όρους, σκέπτεται να κάνει ακριβώς το αντίθετο».
            Δυστυχώς, την τελευταία τριετία στην πατρίδα μας το δικαίωμα της ιδιοκτησίας αποτελεί κακούργημα. Από 250.000 ευρώ που ήταν το αφορολόγητο, μειώθηκε στο 120.000 ευρώ και στόχος του Στουρνάρα είναι να πάει στις 50.000 ευρώ. Αυτή η νέα αφαίμαξη των πολιτών, δημιουργεί τεράστιες αναταράξεις στα θεμέλια της κυβέρνησης, η οποία παραμένει πιστή στις εντολές της ΕΕ και της Μέρκελ, και θα επιτάσσει-κατάσχει το σπίτι που με αίμα και θυσίες απέκτησε ο κάθε πολίτης, μετά από την διαπιστωμένη αδυναμία να πληρώνει το χαράτσι ακίνητης περιουσίας, το οποίο ξεκίνησε ως προσωρινό μέτρο και πλέον, θα γίνει μόνιμο, καθώς και από τη νέα πτώση του αφορολόγητου.
            Συνεπώς, η πολιτική Στουρνάρα και της κυβέρνησης Σαμαρά γενικότερα, είναι η απόλυτη συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Συνεχώς, μας τρομοκρατούν, βασιζόμενοι στο φόβο μας για το χειρότερο αύριο. Όμως, εμείς, οι Έλληνες πολίτες, θα εξακολουθήσουμε να παραμένουμε ανεκτικοί και απαθείς; Θα τους επιτρέψουμε να κατάσχουν το βιός μας; Τους επιτρέψαμε να κλέψουν τα όνειρά μας και την ελπίδα μας. Θα τους επιτρέψουμε να μας πετάξουν και από τα σπίτια μας;
Πόσο άλλο θα υπομείνουμε μέχρι να επαναστατήσουμε;           




Πούλησαν στην Τουρκία νησί ! - Κρύβονται για να μην το ανακοινώσουν - Που πάει η χώρα; Κοινοποιήστε-Αντιδράστε !!!


Διαστάσεις μείζονος εθνικού σκανδάλου λαμβάνει το ξεπούλημα σε Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι συνηθέστατα είναι "το μακρύ χέρι της ΜΙΤ", (αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι που διαφημίζουν στη χώρα τους τα "θετικά" των τουρκικών επενδύσεων στο εξωτερικό) με πιο πρόσφατο "επίτευγμα" τη αγορά νησιού από Τούρκο επιχειρηματία! Ναι, αυτό που διαβάσατε είναι αληθινό:Πούλησαν σε Τούρκο ελληνικό νησί!

Και το ερώτημα είναι πιο νησί; Αν και αυτό μικρή σημασία έχει, εν τούτοις αν το νησί βρίσκεται στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο επάνω στις γραμμές περιπολίας των τουρκικών υποβρυχίων που προέρχονται από την βάση που διατηρούν στην Αλβανία;

Και ποιος ενέκρινε την πώληση του νησιού; Μήπως πρέπει να ενημερωθούν στο υπουργείο Τουρισμού ότι υπάρχουν και ειδικά δικαστήρια, αλλά και στρατοδικεία που θα πρέπει να λογοδτήσουν αν κάτι πάει στραβά για τα ελληνικά συμφέροντα στα ελληνοτουρκικά και κριθεί ότι π.χ. η τουρκική ιδιοκτησία στην μαρίνα της Μυτιλήνης έπαιξε πρακτόρικο ρόλο σε ένα "θερμό" επεισόδιο;

Έτσι, μετά το εξευτελιστικό ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στον μεγάλο τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, Doğus Grubu, τώρα, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Türkiye, ένα μεγιστάνας, αναφέρει ότι πρόεδρος γνωστής τουρκικής λέσχης, αγόρασε πρόσφατα και για πρώτη φορά ένα ελληνικό νησί για να το μετατρέψει, όπως υποστήριξε, σε τουριστικό παράδεισο, φυσικά με όλα τα οικονομικά οφέλη να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην Τουρκία.

Το νέο αυτό σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, η πώληση αυτού του νησιού είναι η αρχή και νέων πωλήσεων ελληνικών νησιώτικων εκτάσεων στους Τούρκους .

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Έλληνες αναγνώρισαν πως οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι πελάτες στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται συνεχώς στην ελληνική αγορά.

Ο ίδιος ο Έλληνας πρόεδρος της Eurοpean Travel Tours, (το ευρωπαϊκό τους μάρανε), Παύλος Σωτηρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά στους Τούρκους ότι "Eνώ υπάρχουν περί τις δέκα ξένες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά νησιώτικης γης στην Ελλάδα, (καθώς όλα πλέον ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας από την προδοτική κλίκα που μας κυβερνά), οι Τούρκοι φέροντα σαν οι πιο σοβαροί πελάτες και για τον λόγο αυτό προτιμούνται από την ελληνική κυβέρνηση και πληρώνουν όσοσ-όσο"!

Η διευθύντρια του Eurοpean Travel Tours, Κατερίνα Πάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι οι πιο σοβαροί πελάτες για αγορά ελληνικής τουριστικής γης και μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι Τούρκοι επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού έχουν ήδη ανοίξει επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων σε… 12 ελληνικά νησιά.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο περίφημος Τούρκος μεγιστάνας που πρώτος αγόρασε ελληνική νησιώτικη γη, η Κ.Πάλα δεν αποκάλυψε το συγκριμένο όνομα του προφανώς για ευνόητους λόγους.

Το ζήτημα είναι ποιο ελληνικό νησί αγόρασαν οι Τούρκοι; Όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr στις 21/01/2013 αγγελία πώλησης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα privateislandsonline.com έφερε να πωλούνται οι οι νησίδες Τοκμάκια στα ανοικτά του Μανταμάδου της Λέσβου, πολύ κοντά στην μικρασιατική ακτή με τιμή εκκίνησης τα 4.000.000 ευρώ.

Λεπτομέρεια: Οι βραχονησίδες όπως φαίνεται και στο χάρτη βρίσκονται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απέναντι από την Β.Α ακτή της Λέσβου. Ελέγχουν το δίαυλο του νησιού με την μικρασιατική ακτή και κατά συνέπεια αποτελούν έδαφος υψηλού στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Γράφαμε τότε ότι: "Προφανώς κάποιοι κύκλοι επεξεργάζονται την ανάδειξη και ενδεχομένως τον εποικισμό των βραχονησίδων του Ανατολικού Αιγαίου, με απώτερο στόχο την μείωση της ελληνικής κυριαρχίας καθώς σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο: "Σε ένα νησί αναγνωρίζεται υφαλοκρηπίδα μόνον όταν στο έδαφός του ασκείται έστω και μικρή οικονομική δραστηριότητα".

Μέχρι σήμερα, τα νησάκια ενοικιάζονταν από τους ιδιοκτήτες τους, σε βοσκούς. Βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τις ακτές της Λέσβου ενοικιάζονταν από τους ιδιοκτήτες τους σε βοσκούς. Η ομορφιά τους, αφήνει τους επισκέπτες άφωνους.

Πρόκειται για ομάδα μικρών νησιών ανατολικά της Λέσβου στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη κτηνοτροφία, το ψάρεμα και τον τουρισμό. Χαρακτηρίζονται από απόκρημνες και βραχώδεις ακτές).

Συγκεκριμένα πρόκειται για περισσότερα από 1,900 στρ. της περιοχής που καλύπτονται από τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας ΝΗΣIΔΕΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΣYΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΜΑΡΟΝΗΣIΩΝ, ΚIΔΩΝΑΣ, ΑΓIΟΣ ΓΕΩΡΓIΟΣ, ΓΛΑΡΟΝΗΣI, ΚΛΠ.).

Οι νησίδες Τοκμάκια πρωταγωνιστούσαν σε συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιοποίηση πολλών βραχονησίδων του Αιγαίου στα μέσα της δεκαετίας του 90’.

Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1995 η ελληνική κυβέρνηση μελετούσε ένα πρόγραμμα εποικισμού μικρονησίδων με κρατική επιδότηση. Ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα αποσκοπούσε στην ανάπτυξη μιας μορφής αγροτικού τουρισμού.

Και να πούμε και κάτι άλλο:Είναι γεγονος ότι με νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου, εξαιρέθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πιο συγκεκριμένα το ΓΕΝ από την κατάθεση γνωμοτότησης, η οποία μπορούσε να μπλοκάρει τέτοιου είδους πωλήσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή το ΓΕΝ ή το ΓΕΕΘΑ πρέπει να παρακολουθούν άπραγοι αυτό που συμβαίνει στην χώρα και να μην θέτουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας...

defencenet.gr

Πολιτική γέφυρα ΠΑΜΕ- ΣΥΡΙΖΑ ...στα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ ?


Προμήνυμα επιδιώξεων συνεργασίας στα συνδικάτα και στη ΓΣΕΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ μετά την αμέριστη συμπαράσταση στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας και τα όσα επακολούθησαν εκεί.

Αν και δύσκολο εκτιμούν πολιτικοί κύκλοι ..βλέπουν να υπάρχει διάθεση συνεργασίας τουλάχιστον σε επίπεδο βάσης !
Ωστόσο στην ΓΣΕΕ παίζονται ευρύτερα πολιτικοοικονομικά και προσωπικά συμφέροντα ... και οι   ετερόκλητες  συμμαχίες ακόμα και για λειτουργικά θέματα  είναι απρόβλεπτες! Πάντως το ΠΑΜΕ θα μπορούσε να έβλεπε μια συνεργασία για ΓΣΕΕ προς ταξικό προεδρείο ...ώστε να επανέλθει λειτουργικά και σε επίπεδο προεδρείου μετά το ΣΥΝΕΔΡΙΟ που είναι το προσεχές δίμηνο.
Πάντως σε επίπεδο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και Διοίκησης υπάρχει συμμαχία και εκδίδονται ανακοινώσεις και αποφάσεις που δεν είναι αρεστές στην ηγετική ομάδα.
Γενικά η  εκτίμηση είναι οτι η ΓΣΕΕ είναι ένα δυνατό οικονομικό και πολιτικό εργαλείο για όποιον το έχει στα χέρια του ...αλλά και σε επίπεδο μοιρασιάς αναλογία! Οπότε παρά μερικά καταγγελτικά μηνύματα προς τα έξω, μπαίνουν "αριστερές" πλάτες να στηριχθούν ...αποφάσεις που προκαλούν ανατριχήλα και δεν αφορούν κατ ανάγκη πολιτικά αλλά προσωπικά και οικονομικά ζητήματα !

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΓΡΥΛΟΣ ΣΟΥ


Είναι μερικές φορές που η πραγματικότητα σε κολλάει στον τοίχο. Ξέρεις ότι θέλεις να γράψεις πολλά, να πεις ακόμη περισσότερα, αλλά γνωρίζεις πως όλα αυτά κάπου τα έχεις ξαναπεί, κάποτε τα είχες ξαναγράψει... 

Όλοι έχουν ακούσει το ανέκδοτο με τον τύπο που παθαίνει λάστιχο και μετά από πολύ ώρα σκέψεων για το πώς θα... κάνει τον γείτονα να του δώσει το γρύλο του για να βάλει τη ρεζέρβα, καταλήγει να τον μπινελικώνει με το που τού ανοίγει την πόρτα του σπιτιού. Άντε γαμήσου κι εσύ κι ο γρύλος σου, του λέει και σηκώνεται και φεύγει με το λάστιχο σκασμένο. 

Άντε γαμήσου κι εσύ κι ο γρύλος σου λοιπόν.Που ακόμα μας περνάς για τόσο μεγάλους μαλάκες που θα κάτσουμε να χάψουμε ότι από τη γαμημένη τη λίστα Λαγκάρντ χάσατε το CD, τα χαρτιά, το στικάκι, τα παράβολα, τα εισιτήρια, το δρόμο για την εισαγγελία. 
Που μας νομίζεις ακόμη πιο μαλάκες και βγαίνεις μετά από δύο χρόνια για να μας πεις ότι δεν λέγαμε τίποτα εμείς οι τηλεδημοσιογράφοι για το χρέος που δεν ήταν βιώσιμο, επειδή έτσι προστατεύαμε τη χώρα μας. Που μας θεωρείς ντιπ βούρλα, για να πιστεύουμε ότι... 


Σε κάθε κυβερνητική κρίση θα βρίσκεται μια ανώνυμη επιστολή, ένα μυστήριο τηλεφώνημα, κάποιος άγνωστος αυτόπτης μάρτυρας και θα ανακαλύπτουμε νέους Πυρήνες της Φωτιάς, εμπρηστές της Μαρφίν και τρομοκράτες της Κερατέας. 
Που μας κάνεις να νιώθουμε τόσο ζώα, όταν μας λες ότι κάναμε λάθος με τα νούμερα που σας γαμήσανε τη ζωή εδώ και δυο χρόνια, όμως σφάλματα γίνονται και γι' αυτό τώρα σκάστε, κολυμπάτε και πληρώνετε. 
Που τώρα κατάλαβες ότι το λαϊκό κίνημα κυνηγιέται σαν τα ποντίκια σε πολιορκούμενη πόλη που την έφαγε ο λιμός, από ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ασφαλίτες, Δένδιες και ΔΙΑΣ, ενώ έβλεπες για μήνες ανθρώπους που εσύ βάφτισες προβοκάτορες, να βασανίζονται και να διαπομπεύονται δημόσια. 

Που με θεωρείς τόσο μαλάκα για να έρθω και πάλι κοντά σου επειδή δηλώνεις αριστερός-δημοκράτης-πατριώτης, που οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους ενώ φωνάζεις ΜΑΤ με πλαστικές σφαίρες έξω απ΄τα γραφεία σου και βγάζεις λάδι τον άνθρωπο που έκανε το Σύνταγμα της Ελλάδας αντισυνταγματικό. 
Που ακόμη και τώρα νομίζεις ότι θα πιστέψω πως υπάρχουν πάνω από ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι που σε ακολουθούν, γιατί αυτό λένε εκείνοι που είπαν ότι αποφάσισαν να κρύψουν από τον κόσμο αλήθειες “για το καλό της χώρας και της οικονομίας”. 
Που πέφτουν πυροβολισμοί στην κηδεία του καριόλη του Ντερτιλή κι εσύ κάνεις πρώτο θέμα δυο αναποδογυρισμένες καρέκλες στο γραφείο του κάθε τυχάρπαστου Βρούτση. Για όλα αυτά και για πολλά ακόμη μην περιμένεις από μένα να επιχειρηματολογήσω, ούτε να το ρίξω στη λογική. Ένα μόνο έχω να σου πω, με όση δύναμη μου έχει απομείνει. Άντε γαμήσου κι εσύ κι ο γρύλος σου. Καριόλη. 

ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΥΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΓΑΠ! Έδιωξαν και πάλι τον Παπανδρέου από εστιατόριο στην Αθήνα


Άλλη μία φορά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποτέλεσε το κόκκινο πανί για τους θαμώνες γνωστού εστιατορίου στην Κηφισιά, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό βουλγαρικό site "Βουλγάρικα Νέα" ("Български новини"), το οποίο απευθύνεται σε βούλγαρους που διαμένουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Μάλιστα, αναφέρεται πως μία γυναίκα ήταν αυτή που έλαβε το θάρρος να απευθυνθεί προς τον πρώην πρωθυπουργό , λέγοντάς του να ολοκληρώσει γρήγορα το γεύμα του, καθώς η παρουσία του προκαλεί τους υπολοίπους θαμώνες, και να εγκαταλείψει το εστιατόριο. Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Παπανδρέου μαζί με τους συνδαιτημόνές του, έφυγε.

 dailynews24

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: "ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ"



Αυτή την δήλωση έκανε πριν από λίγο στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα στον real fm ο πρόεδρος της προανακριτικής για την λίστα Λαγκαρντ κος Μαρκογιαννάκης επισημαίνοντας ότι "η επανάληψη των ερωτήσεων προς τον εξεταζόμενο αποτελούν πλήγμα στην αλήθεια". Δηλαδή κατά τον κύριο Μαρκογιαννάκη η "απάντηση" του εξεταζόμενου αν είναι μεμπτή προς την ΑΛΗΘΕΙΑ δεν έχει καμία σημασία αλλά η επανάληψη της ερώτησης για την ανατροπή του ψεύδους και την λάμψη της αλήθειας είναι λόγος για την συγκάλυψη του σκανδάλου!! Ρεεεε!!! αυτοί οι τύποι θα μας τρελάνουν με τα σαθρά επιχειρήματα τους.

Επιτέλους. Ο Πεπόνης καλεί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για τη δανειοδότηση των κομμάτων


Ανοίγει ο φάκελος για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης
Εξηγήσεις για τα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων καλούνται να δώσουν στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.
Ο κ. Πεπόνης έχει καλέσει στις 18 Φεβρουαρίου τους γενικούς διευθυντές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για ανωμοτί εξηγήσεις σε σχέση με τα δάνεια που πήραν τα δύο κόμματα έναντι κρατικών επιχορηγήσεων το διάστημα από το 2001 έως το 2012ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η εξέταση των υπευθύνων του ΚΚΕ.
Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το newsbomb.gr με ρεπορτάζ στις 27 Ιανουαρίου 2013, οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι έτοιμοι να ανοίξουν το φάκελο «τραπεζικά δάνεια» καλώντας να καταθέσουν πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.
Μάλιστα το ρεπορτάζ έκανε λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που αναμένεται να αποκαλυφθούν, αυτό της ανεξέλεγκτης δανειοδότησης των κομμάτων.
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο τρόπος της κλήτευσης σημαίνει ότι τα στελέχη των κομμάτων θα μπορούσαν στη συνέχεια –αν δεν πειστεί ο οικονομικός εισαγγελέας–να καταστούν κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στο Δημόσιο με τις ιδιαίτερα επιβαρυντικές προβλέψεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.
Κριτήριο για τις κλητεύσεις αυτές είναι και το γεγονός ότι η οικονομική εισαγγελία διαχωρίζει τα κόμματα που τηρούν ενήμερα τα δάνειά τους με εκείνα που δεν τα εξυπηρετούν κανονικά.
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκηςπροσπαθούσε να δημιουργήσει συνθήκες ισότιμης πρόσβασης των νέων πολιτικών σχημάτων στην κρατική κομματική χρηματοδότηση. (Εν τω μεταξύ ο κ. Αυγενάκης έχει επανενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία). Ο κ. Αυγενάκης έχει παραδώσει στον εισαγγελέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι συνολικά το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν πάρει από τις τράπεζες ώς σήμερα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 120 εκατομμύρια ευρώ αφορούν τη Νέα Δημοκρατία (105 την Αγροτική Τράπεζα και 15 την Τράπεζα Πειραιώς). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει οφειλές 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατομμύρια είναι στην Αγροτική Τράπεζα, 10 εκατομμύρια στη Μarfin και 5 εκατομμύρια στην Τράπεζα Πειραιώς. Αλλα 22 εκατομμύρια αφορούν την Τράπεζα Αττικής και ένα μικρότερο ποσό τη Eurobank.
Εκτός από τους γενικούς διευθυντές των δύο κομμάτων, ο οικονομικός εισαγγελέας είχε καλέσει σε προηγούμενη φάση να καταθέσουν στην προανάκριση που διενεργείται ως ύποπτοι στελέχη διαφορετικών διοικήσεων των τραπεζών Εθνικής και Αγροτικής, που είχαν δώσει τη μεγαλύτερη μερίδα των δανείων στα κόμματα. Είχαν κληθεί επίσης και κατέθεσαν υπάλληλοι των τμημάτων χορηγήσεων από την Αγροτική που χορηγούσε χαμηλότοκα δάνεια έναντι μελλοντικών επιχορηγήσεων. Επειδή το ύψος της επιχορήγησης υπολογίζεται με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Αυγενάκης και άλλοι επικριτές του συστήματος χρηματοδότησης των κομμάτων, αναφέρουν ότι τα δάνεια είναι επισφαλή, καθώς δεν πρόκειται να εισπραχθούν από τη Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ επιχορηγήσεις ανάλογου ύψους, επειδή πολύ απλά παίρνουν λιγότερες ψήφους.
Ωστόσο, νομικοί που παρακολουθούν την υπόθεση τονίζουν ότι κατά τον διαχωρισμό της ΑΤΕ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, τα δάνεια των κομμάτων περιελήφθησαν στο χαρτοφυλάκιο της καλής Τράπεζας -που αγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς- επειδή είχαν κριθεί από την Blackrock βιώσιμα.
Από την άλλη πλευρά, δικαστικές πηγές υπογραμμίζουν ότι αρκεί και η επαπειλούμενη ζημία για να προκύψουν ενδείξεις φυσικής και ηθικής αυτουργίας σε απιστία εις βάρος του Δημοσίου και αυτή φαίνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα.
newsbomb.gr

ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ : Έλλειμμα 6% ή 15,4% ; Καραμανλής ή ΓΑΠ στο Ειδικό Δικαστήριο ; Εσείς Αποφασίζετε !

Ένα σοβαρό δίλλημα θα τεθεί το επόμενο διάστημα στους βουλευτές της ΝΔ, από το οποίο δεν θα καταφέρουν αυτή τη φορά να ξεφύγουν.
Θα κληθούν να αποφασίσουν ποιός τελικά αλλοίωσε το έλλειμμα του 2009.
Ο Καρμαμανλής ή ο Παπανδρέου ;

Γιατί αν δεν τεθεί ζήτημα αλλοίωσης και ποινικών ευθυνών στο 15,4% της συμμορίας Γεωργίου, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, τότε αποτελεί αλλοίωση το 6% της Κυβέρνησης Καραμανλή.

Δεν μπορεί να είναι σωστά και τα δύο.
Ή συνιστά αλλοίωση το 15,4%, ή συνιστά αλλοίωση το 6%.

Και επειδή η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων συνιστά πλαστογράφηση του ελλείμματος με ζημία του Ελληνικού Δημοσίου, σε κάθε περίπτωση υπάρχει κακουργηματική πράξη, για την οποία, λόγω του ύψους της ζημίας, ο ποινικός κώδικας προλέπει ως ποινή την ισόβια κάθειρξη.

Ρωτάω λοιπόν τους βουλευτές της ΝΔ :
Ποιό από τα δύο ελλείμματα ήταν το σωστό και ποιό το πλαστογραφημένο;
Το 6% ή το 15,4% ;

Ποιόν θα στείλετε κατηγορούμενο στο Ειδικό Δικαστήριο κυρίες και κύριοι βουλευτές της ΝΔ για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ ;
Τον Κώστα Καραμανλή ή τον Γιώργο Παπανδρέου ;
 
Dr. Kiriakos Tobras

Διαψεύδει τα περί ίδρυσης νέου κόμματος ο Γ. Στουρνάρας


 
Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα να σχεδιάζει την ίδρυση νέου κόμματος διαψεύδει με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρεται σε αυτήν: «Τα περί δημιουργίας νέου κόμματος αποτελούν φαντασιόπληκτες ανοησίες. Κινούνται στην ίδια σφαίρα εξωφρενικής φαντασίας με τα δημοσιεύματα περί νέων φόρων στα ακίνητα.
Για μια ακόμη φορά επισημαίνω ότι οι σχετικές αποφάσεις για το νέο φόρο που θα αντικαταστήσει και ενσωματώσει τους υπάρχοντες στα ακίνητα, θα ληφθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής. Όλα τα υπόλοιπα είναι μυθεύματα που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από την τεράστια προσπάθεια ανάτασης της χώρας».


πηγη

1.2.13

Η Νέμεσις διεκδικεί τον πρώτο ρόλο στο Ελληνικό δράμα



«Αν ο λαός επιμένει για τη ζωή η μοίρα πρέπει να υπακούσει και η νύχτα θα φύγει και οι χειροπέδες θα σπάσουν. Όμως σ’ αυτόν που δεν αρέσει ν’ ανέβει στα βουνά θα ζει πάντα στη λάσπη». [Στίχοι από Παλαιστινιακό τραγούδι]
Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
Τα γεγονότα που ζούμε τα τρία τελευταία χρόνια φωτίζουν και στο μυαλό των πιο δύσπιστων το νόημα της προσφώνησης της προέδρου της Βουλής του 2005 στην ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας: «κατά την διάρκεια της θητείας σας… θα περιορισθεί ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας…».
Είχαν θεωρηθεί αμφιλεγόμενα και αινιγματικά τα λόγια αυτά τότε και έδωσαν τροφή για πολλές συζητήσεις. Όσοι έβλεπαν τι έρχεται και προσπάθησαν να το εξηγήσουν κατηγορήθηκαν ότι ανέπτυσσαν θεωρίες συνωμοσίας, τα πράγματα όμως τους δικαίωσαν κατά την διάρκεια του 2010, όταν η Ελλάδα βρέθηκε αλυσοδεμένη στην επιτροπεία της τρόϊκας.

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια και σήμερα, που η τρικομματική κατοχική κυβέρνηση διολισθαίνει απροκάλυπτα στον αυταρχικό κατήφορο, καταργώντας πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες –που τότε θεωρούντο αυτονόητες- επιβεβαιώνεται και το κομμάτι εκείνο των δηλώσεων που έλεγε ότι «η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις» και θα έχουμε «νέες μορφές διακυβέρνησης». Σήμερα έχουμε την αποικιοκρατία του Χρέους και την «χούντα» των τραπεζιτών…
Θυμάμαι ακόμα έναν παλιό πολιτικό να λέει ότι τους χάρτες των κρατιδίων στα οποία θα διαλυθεί η Ελλάδα τους είχε έτοιμους από το ’92 το ΝΑΤΟ, αλλά και πολύ παλιότερα, σε ανύποπτο χρόνο, ένα Γάλλο, στέλεχος της ΕΟΚ, να μιλάει για την προοπτική κατάργησης του κοινωνικού κράτους. Προέβλεπε, μάλιστα, ότι έξι πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες θα μείνουν μόνο σε όλη την Ευρώπη, όπου θα έχει καταργηθεί κάθε ίχνος κοινωνικού ασφαλιστικού ταμείου.
Βρισκόμαστε, με λίγα λόγια, στον δρόμο προς την κόλαση που χάραζε από χρόνια η υπερεθνική ελίτ της παγκοσμιοποίησης, η μαφία των τραπεζιτών και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Στον δρόμο αυτόν έχουμε να δούμε πολλά ακόμα, κάθε είδος χειραγώγησης, ποταπής προπαγάνδας, καλυμμένου και ανοικτού φασισμού, απάτης και πλάνης, που μας ετοιμάζει ο Οίκος Εξαπάτησης της ανθρωπότητας και οι μηχανές του καθεστώτος, αν παραμείνουμε δειλοί θεατές του αργού θανάτου μας.
Οι πολλές συζητήσεις που γίνονται ακόμα για το τι να κάνουμε και πώς θα συγκροτηθεί ο ενιαίος μαζικός σχηματισμός της λαϊκής αντίστασης, σε λίγο δεν θάχουν νόημα. Η κοινωνία θάχει συνθλιβεί και η μειοψηφία, που ενστικτωδώς θα αντιδράσει δυναμικά, θα εγκλωβιστεί χωρίς σχέδιο στο αδιέξοδο των τεθωρακισμένων μισθοφόρων του κατοχικού κράτους, της προβοκάτσιας και των παρακρατικών συμμοριών.
Το σημείο βρασμού της ελληνικής κοινωνίας πλησιάζει και δεν υπάρχει ο καιρός του αναστοχασμού. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο καθώς τα κινήματα, που διεκδίκησαν την έκφραση του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου, ασθμαίνουν στα μισά του ανηφορικού δρόμου (ή άλλα δεν ξεκίνησαν καν) και ο αντιμνημονιακός χώρος ταλανίζεται ακόμα από πολλαπλές φυγόκεντρες τάσεις.
Είμαστε πλέον πολύ πίσω από την ιστορία, η οποία εναγωνίως μας καλεί να πάρουμε την σκυτάλη της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.
Αν δεν μπει όσο πιο καθαρά γίνεται το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας, τότε δεν έχει νόημα το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο και σ’ αυτό η αριστερά κωφεύει απελπιστικά και έχει την κύρια ευθύνη για το ότι ο αντιμνημονιακός χώρος παραμένει διασπασμένος. Το να υπερασπίζεις, όμως, μόνο τον μισθό σου, την ώρα που χάνεται η πατρίδα, είναι άκρως αντιδραστικό.
Η ελληνική αριστερά, που κάποτε πρωτοστατούσε στα μέτωπα των εθνικοαπελευθερωτικών και δημοκρατικών αγώνων, σήμερα αποπροσανατολίζει τις μάζες τάζοντας σοσιαλιστικούς παραδείσους… μετά τον θάνατο που τους επιφυλάσσει ο μνημονιακός οδοστρωτήρας που ισοπεδώνει τις ζωές τους.
Για να συγκροτηθεί η μνημονιακή πρόταση με σαφείς στόχους ανατροπής και όρους εξουσίας, πρέπει να θέσει ξεκάθαρα εξ αρχής την άρνηση όλου του πλαισίου κατοχής της χώρας: Χρέη, ΔΝΤ, Ευρώ, τους όρους των τοκογλύφων, τους αντιλαϊκούς θεσμούς της ευρωζώνης και της Ε.Ε., το σύνολο των δεσμεύσεων που ανέλαβε παράνομα το δωσιλογικό πολιτικό σύστημα.
Να κατακτήσουμε με συγκροτημένο σχέδιο την νομισματική κυριαρχία της χώρας με άμεση αποκοπή μας από το άρμα της Γερμανίας και του ευρώ, του νέου ράϊχμαρκ, πριν το πληρώσουμε ξανά με νέα εθνική καταστροφή όπως το 1897, το ’22 και το ’40-’44. Κάθε υπολογισμός και διστακτικότητα γύρω από το θέμα, την ώρα που είναι επί θύραις είτε η ολοκληρωτική καθίζηση της κοινωνίας με τα νέα μέτρα είτε η χρεωκοπία, είναι ανασταλτικοί παράγοντες, νοθεύουν την ικανότητα του πατριωτικού χώρου να ξεσηκώσει το πατριωτικό αίσθημα, τον δείχνει άτολμο, αβέβαιο, «λίγο» μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις για τον λαό και την χώρα μας.
Το πόσο ανησυχούν οι ευρωκράτες φάνηκε από τις εργασίες της Λέσχης Bilderberg, στις 3 Ιουνίου 2012, όπως αποτυπώθηκαν σε άρθρο τωνFinancial Times, γνωστού φερεφώνου της Λέσχης. Ο αρθρογράφος Alvin Subramanian εφιστά την προσοχή να κρατήσουν γερά τα λουριά της Ελλάδας γιατί αν, λέει, επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, ΘΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ, που θα λειτουργήσει σαν μεταδοτική νόσος και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θα διαλύσει το «ευρωπαϊκό σχέδιο».
Έχουμε να κάνουμε με μια κοινωνία που έχει ναρκωθεί επί δεκαετίες με την «ευρωπαϊκή προοπτική» και τα φληναφήματα των «ανοιχτών συνόρων» και της παγκοσμιοποίησης, της οποίας ένα σημαντικό διαστρωματικό κομμάτι (νεολαία, μισθωτοί, συνταξιούχοι) έχει χάσει την αίσθηση της πατρίδας.
Διαμορφώνεται ακόμα ένα αντιδραστικό στρώμα της κοινωνίας στην λογική του μαυραγοριτισμού μέσα στα πλαίσια της νέας κατοχής και, τέλος, μια κάστα ανθρώπων που θάχει εξαθλιωθεί τελείως, θα ζει παρασιτικά στο περιθώριο των μαυραγοριτών, ενσωματωμένων πλήρως στην λογική της υποταγής.
Απέναντι σ’ αυτή την κοινωνική πραγματικότητα πρέπει να σταθούμε γενναία και καθαρά και να προκαλέσουμε ένα ηθικό και πολιτισμικό σοκ για να ξυπνήσει πραγματικά η κοινωνία, να γίνει το πύρωμα των καρδιών κι αυτό γίνεται χωρίς μπακαλίστικους, φοβικούς, υπολογισμούς και χωρίς ταξικές διακηρύξεις την ώρα που η πατρίδα χάνεται.
Αλλά, πρώτα και πάνω απ’ όλα, για να βρεθεί το κλειδί του μέλλοντος για τον τόπο, που είναι η εμπιστοσύνη στους νέους θεσμούς, στην ανάγκη για συλλογική προσπάθεια, σε μια νέα πολιτειακή δομή, πρέπει να προηγηθεί η Νέμεσις. Η σκληρή τιμωρία των ενόχων και των δωσιλόγων που παρέδωσαν αμαχητί την πατρίδα, που επέτρεψαν να διακυβεύονται τεράστια εθνικά ζητήματα εις βάρος της κυριαρχίας της χώρας, που οδηγούν κυνικά τον ελληνικό λαό στην φτωχοποίηση και την οριστική περιθωριοποίηση στον σύγχρονο κόσμο.
Η μάστιγα της ντόπιας δωσιλογικής ελίτ των ξεπουλημένων πολιτικών «δυναστειών», των αργυρώνητων ακαδημαϊκών και των γκαιμπελίσκων δημοσιογράφων, που θησαύρισαν αναίσχυντα στις πλάτες μιας κατεστραμμένης χώρας και ενός εξαπατημένου λαού, πρέπει να ξεριζωθεί οριστικά από το παλλαϊκό εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα, όπως η λερναία ύδρα από τον Ηρακλή στην αρχαιότητα.
Μόνο έτσι θα ξεμπερδέψουμε οριστικά από κάθε μορφή δωσιλογισμού και εθνομηδενισμού με δεξιό ή αριστερό πρόσημο, «εθνικιστικό» ή «διεθνιστικό» προσωπείο.
Μόνο έτσι ο ελληνικός λαός θα πάρει δύναμη για να σταθεί στα πόδια του, να εγκαθιδρύσει μια νέα, συντακτική εθνοσυνέλευση, να βάλει τις βάσεις μιας αυτοδύναμης οικονομίας, να ανασυγκροτήσει την διατροφική αυτάρκεια της χώρας και τον βιομηχανικό τομέα της παραγωγής, να αναστήσει την αγροτιά.
Αυτός είναι ο δρόμος για να αποτραπεί το ξεπούλημα του κοινωνικού και φυσικού μας πλούτου, να λειτουργήσουν δημοκρατικές και δημοψηφισματικές δομές, να γίνουν νέες συμμαχίες με άλλο προσανατολισμό, που θα προστατεύσουν τα ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο, στην Κύπρο, τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.
Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η ιστορία, τι θυσίες θα χρειαστούν, το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων…, ξέρω, όμως, και το πιστεύω ακράδαντα, ότι στο τέλος αυτής της δύσκολης πορείας περιμένει ένα νέο Γουδί!
[Hellenic Nexus, τεύχος 71, Φεβρουαρίου 2013]