ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

31.1.13

Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών


Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών. Στις περιπτώσεις που μειωθούν, θα φέρουν ελαφρύνσεις σε φόρους που είναι συνδεδεμένοι με αυτές
Σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο οι νέες τιμές να προσεγγίζουν τις πραγματικές τιμές της αγοράς, οι οποίες, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σήμερα, βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω της κρίσης.
Η απόφαση αυτή ελήφθη σε μεγάλο βαθμό και έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν σχετικά με το νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα, ο οποίος αναμένεται ότι (με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα) θα φέρει σημαντικές επιβαρύνσεις σε περίπου 2.800.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αναμένεται να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα υποβάλλει τις προτάσεις της μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Στην απόφαση του κ. Στουρνάρα, αναφέρεται ότι έργο της επιτροπής, θα είναι «η μελέτη και εισήγηση για την αναθεώρηση της διαδικασίας προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, προκειμένου να εξομοιωθούν κατά το δυνατόν, με τις εμπορικές αξίες». Σημειώνεται ότι η σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών αποτελεί δέσμευση που έχει αναληφθεί με το Μνημόνιο.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αναπροσαρμογή θα οδηγήσει σε μείωση των σημερινών αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα χαμηλότερα επίπεδα που βρίσκονται οι εμπορικές τιμές τους, με αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές να προσαρμοστούν ανάλογα και οι φόροι που καταβάλλονται σήμερα στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Συνολικά, οι αντικειμενικές τιμές επηρεάζουν 16 φόρους και τέλη, από το χαράτσι της ΔΕΗ και τα τεκμήρια διαβίωσης έως τα δημοτικά τέλη και τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιών και δωρεών.
Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, στις περιπτώσεις που γίνει προς τα κάτω, θα φέρει, παράλληλα, ελαφρύνσεις και στον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα διαμορφώνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες. Ο φόρος αυτός, αναμένεται να εφαρμοστεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει, κάνουν λόγο για αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας ατομικής ακίνητης περιουσίας. Συνολικά ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα επιβαρύνονται με τον ενιαίο φόρο ακινήτων αν τελικά δεν ισχύσει κανένα αφορολόγητο ανέρχεται σε 5.569.000. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 50.000 ευρώ διαθέτουν 2.769.000 άτομα, ενώ 1.356.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν συνολική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, τα εκτός σχεδίου ακίνητα (αγροτεμάχια, αγροί, βοσκοτόπια κτλ.) θα φορολογηθούν με διαφορετική κλίμακα από αυτήν που θα εφαρμοστεί στα εντός σχεδίου ακίνητα. Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη σύσκεψη που είναι προγραμματισμένο να θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.


eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια: