ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.2.13

Επιτέλους. Ο Πεπόνης καλεί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για τη δανειοδότηση των κομμάτων


Ανοίγει ο φάκελος για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης
Εξηγήσεις για τα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων καλούνται να δώσουν στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.
Ο κ. Πεπόνης έχει καλέσει στις 18 Φεβρουαρίου τους γενικούς διευθυντές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για ανωμοτί εξηγήσεις σε σχέση με τα δάνεια που πήραν τα δύο κόμματα έναντι κρατικών επιχορηγήσεων το διάστημα από το 2001 έως το 2012ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η εξέταση των υπευθύνων του ΚΚΕ.
Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το newsbomb.gr με ρεπορτάζ στις 27 Ιανουαρίου 2013, οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι έτοιμοι να ανοίξουν το φάκελο «τραπεζικά δάνεια» καλώντας να καταθέσουν πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.
Μάλιστα το ρεπορτάζ έκανε λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που αναμένεται να αποκαλυφθούν, αυτό της ανεξέλεγκτης δανειοδότησης των κομμάτων.
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο τρόπος της κλήτευσης σημαίνει ότι τα στελέχη των κομμάτων θα μπορούσαν στη συνέχεια –αν δεν πειστεί ο οικονομικός εισαγγελέας–να καταστούν κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία στο Δημόσιο με τις ιδιαίτερα επιβαρυντικές προβλέψεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.
Κριτήριο για τις κλητεύσεις αυτές είναι και το γεγονός ότι η οικονομική εισαγγελία διαχωρίζει τα κόμματα που τηρούν ενήμερα τα δάνειά τους με εκείνα που δεν τα εξυπηρετούν κανονικά.
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκηςπροσπαθούσε να δημιουργήσει συνθήκες ισότιμης πρόσβασης των νέων πολιτικών σχημάτων στην κρατική κομματική χρηματοδότηση. (Εν τω μεταξύ ο κ. Αυγενάκης έχει επανενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία). Ο κ. Αυγενάκης έχει παραδώσει στον εισαγγελέα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι συνολικά το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν πάρει από τις τράπεζες ώς σήμερα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 120 εκατομμύρια ευρώ αφορούν τη Νέα Δημοκρατία (105 την Αγροτική Τράπεζα και 15 την Τράπεζα Πειραιώς). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει οφειλές 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατομμύρια είναι στην Αγροτική Τράπεζα, 10 εκατομμύρια στη Μarfin και 5 εκατομμύρια στην Τράπεζα Πειραιώς. Αλλα 22 εκατομμύρια αφορούν την Τράπεζα Αττικής και ένα μικρότερο ποσό τη Eurobank.
Εκτός από τους γενικούς διευθυντές των δύο κομμάτων, ο οικονομικός εισαγγελέας είχε καλέσει σε προηγούμενη φάση να καταθέσουν στην προανάκριση που διενεργείται ως ύποπτοι στελέχη διαφορετικών διοικήσεων των τραπεζών Εθνικής και Αγροτικής, που είχαν δώσει τη μεγαλύτερη μερίδα των δανείων στα κόμματα. Είχαν κληθεί επίσης και κατέθεσαν υπάλληλοι των τμημάτων χορηγήσεων από την Αγροτική που χορηγούσε χαμηλότοκα δάνεια έναντι μελλοντικών επιχορηγήσεων. Επειδή το ύψος της επιχορήγησης υπολογίζεται με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Αυγενάκης και άλλοι επικριτές του συστήματος χρηματοδότησης των κομμάτων, αναφέρουν ότι τα δάνεια είναι επισφαλή, καθώς δεν πρόκειται να εισπραχθούν από τη Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ επιχορηγήσεις ανάλογου ύψους, επειδή πολύ απλά παίρνουν λιγότερες ψήφους.
Ωστόσο, νομικοί που παρακολουθούν την υπόθεση τονίζουν ότι κατά τον διαχωρισμό της ΑΤΕ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, τα δάνεια των κομμάτων περιελήφθησαν στο χαρτοφυλάκιο της καλής Τράπεζας -που αγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς- επειδή είχαν κριθεί από την Blackrock βιώσιμα.
Από την άλλη πλευρά, δικαστικές πηγές υπογραμμίζουν ότι αρκεί και η επαπειλούμενη ζημία για να προκύψουν ενδείξεις φυσικής και ηθικής αυτουργίας σε απιστία εις βάρος του Δημοσίου και αυτή φαίνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: