ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.12.08

ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ!!!!..... ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ..... "ΟΧΙ ΣΤΟΝ BIG BROTHER"

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ
Αποσύρουμε το linκ της κάμερας-ρουφιάνοι δεν γινόμαστε
"To troktiko αποφάσισε να μην ξαναβάλει καμία κάμερα και να δείξει πλάνα από την πορεία κυρίως γιατί γίνεται ζουμ σε πρόσωπα και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους διαδηλωτές.

Μετά από παράκληση αναγνωστών μας ΔΕΝ λινκάρουμε στην πορεία και όποιος θέλει μπορεί να στείλει το video του, όχι όμως σε ζωντανή σύνδεση για να βλέπει και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ...
Μας συγχωρείτε αλλά είδαμε κάποια πρόσωπα και ρουφιάνοι δεν γινόμαστε όσα κλικ και αν δώσετε....Το link το είχαμε πάρει από την "Γκάρντιαν" και μετά διαπιστώσαμε ότι το έπαιρνε από την "Ζούγκλα" οπότε να μας λείπει για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις με τον κόσμο. Αυτοί που δουλεύουν γιαυτό ας έχουν την ευθύνη. Μην μας πουν ότι τους κλέβουμε"


KAI ΜΕ ΤΟΝ «ΝΟΜΟ» Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ «BIG BROTHER»
QUIZ............CAMERA
ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ...... ΕΙΚΟΝΕΣ?????

ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΡΤΟΥΣΑΜΕ .... ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΩΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ) ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ……

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ …ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ………

ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ;;


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
http://salonica-press.blogspot.com/

Τα Indymedia του Soros oργάνωσαν τον εξευτελισμό της Ελλάδας παγκοσμίως

Δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Σε χρόνο μηδέν η Σάρα και η Μάρα του παγκόσμιου δικτύου των Indymedia έτρεξε να σκίσει Ελληνικές Σημαίες και με ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ να τραβήξει την διεθνή προσοχή των ΜΜΕ στον θάνατο ενός νεαρού στην Ελλάδα. Όλα τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΜΕ...εμφάνισαν μία Ελλάδα με ασταθές πολίτευμα, ένα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ κράτος που εκτελεί ανήλικα ενώ όλος ο Ελληνισμός κατέβηκε στους δρόμους για να προκαλέσει την πτώση της Ιμπεριαλιστικής Κυβέρνησης του Κωστάκη και της Νατάσας Καραμανλή.

Την ίδια μέρα...όλο το φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό από τις διαδηλώσεις σε ξένες χώρες ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στην ιστοσελίδα απ'όπου έφυγε η εντολή για τη δημιουργία χάους, δηλαδή στο Ελληνικό Indymedia.Εκεί οργανώθηκε,ταξινομήθηκε και διατίθεται στους ενδιαφερόμενους για να κατανοήσουν τις δυνατότητες της καταστρεπτικής μηχανής που στήθηκε μέσω του Indymedia.
Παρόλα αυτά...ΚΑΝΕΝΑ ELLHNIKO ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ δεν αναφέρθηκε στα Indymedia του George Soros και ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφέρθηκε αυτή η λέξη προσπαθώντας να πείσουν τους Έλληνες...ότι επρόκειτο για μία κοινωνική έκρηξη που την προκάλεσε η ανεργία, τα προβλήματα στην παιδεία και το ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ κράτος. Κουραφέξαλα δηλαδή...που στοχεύουν στην πτώση του Καραμανλή ... που ΔΕΝ γουστάρουν πλέον οι ΗΠΑ.
Ο παγκόσμια πρόβα-τζενεράλε δημιουργίας τρομοκρατικού κλίματος μέσω SMS και email...ήταν απόλυτα επιτυχής και οι αναρχοπίθηκοι των Indymedia είναι πλέον ανά πάσα στιγμή έτοιμοι , έμπειροι κι οπλισμένοι με τόλμη, σιγουριά και μολότωφ για να προκαλέσουν το χάος με το που θα δοθεί το σύνθημα.

Φυσικά το σύνθημα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ για

το 1.000.000 νεκρών της Γιουγκοσλαβίας ,

το 1.000.000 νεκρών του ΙΡΑΚ,

τους 1500 άμαχους νεκρούς της Οσετίας,

για την σφαγή στη Ρουάντα

ή για τα βασανιστήρια του Γκουντάναμο.

ΚΑΜΙΑ απ' όλες αυτές τις ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ του ΝΑΤΟ δεν σκότισε τους πιθήκους των Indymedia.

Αντιθέτως αρκούσε ένας μόνος τυχαίος θάνατος στα Εξάρχεια της Αθήνας για να προκαλέσουν 50.000.000 ευρώ ζημιές...ΟΧΙ στην ΕΚΑΛΗ...αλλά στην Πατησίων . Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά στα Δημόσια Πανεπιστήμια των φτωχών. Όχι στις PORSCHE αλλά στα PUNTO.

Σε μία εποχή γενικευμένης κρίσης κι ανεργίας το ΕΛΛΗΝΙΚΟ INDYMEDIA δεχόμενο εντολές από τα γνωστά κέντρα...κατάφερε σε μία νύχτα να στείλει στην ανεργία 2.500 εργαζόμενους και να δημιουργήσει μία ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΙΚΟΝΑ χάους κι αναρχίας στην Ελλάδα που στοχεύει στην δραματική μείωση του τουρισμού αλλά και στην απόσυρση ξένων κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική κυβέρνηση θα ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά τη συνεργασία της με τον Πούτιν και θα σταματήσει να χαλάει τα σχέδια των ΗΠΑ για τη "Μακεδονία". Κι όλα αυτά τα "υπέροχα" αποτελέσματα... τα οφείλουμε ...σε ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ... που κάνουν χρήση του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ασύλου που ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΑ και ΜΕ ΧΑΡΑ τους παρέχει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Πανεπιστημιακή κοινότητα. Μέγας χορηγός ο George Soros που χρηματοδοτεί διεθνώς ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Για τον κεντρικό συντονισμό των Indymedia και την λεπτομερή παροχή πληροφοριών που αφορούν ΟΛΕΣ τις καταστροφές ανά τον πλανήτη... ακόμα και οι Αμερικάνικες εφημερίδες παραπέμπουν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ Athens-Indymedia.
Εκεί υπάρχουν οι οδηγίες για την πραγματοποίηση επιθέσεων αλλά και όλο το αποδεικτικό υλικό της "σπουδαίας" και "δημιουργικής" δράσης του βασιλείου της ΒΙΑΣ των ΗΛΙΘΙΩΝ. Φυσικά το Indymedia φιλοξενείται στους server του Πολυτεχνείου το οποίο οι Πρυτανικές Αρχές ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ να το βλέπουν να καίγεται προκειμένου να ξανατσεπώσουν ΜΙΖΕΣ για τον καινουργιό εξοπλισμό που αγοράζεται σε ετήσια βάση πλέον.
macedonia-greece

Αναρχισμός

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
O Αναρχισμός είναι ένα ιδεολογικό, πολιτικό & κοινωνικό κίνημα το οποίο αγνοούν παντελώς όσοι πιστεύουν ότι σημαίνει χάος κοινωνικοπολιτικό & τον ταυτίζουν με βομβιστικές, τρομοκρατικές ενέργειες & άλλα παρόμοια. Η σύνδεσή του με τη βία είναι προπαγανδιστικό αστικό εφεύρημα. Παντού & ποτέ οι μεγαλύτεροι στην ιστορία Αναρχικοί δεν αντιμετώπισαν τη βία ως μέσο διεξαγωγής των αγώνων τους.

Η πρώτη αναφορά της λέξης Αναρχία γίνεται στο έργο "Επτά επί Θήβαις" του Αισχύλου (467 π.Χ.), όπου η Αντιγόνη αρνείται να αποδεχτεί τις διαταγές των κρατούντων ν' αφήσει άθαφτο το πτώμα του αδερφού της Πολυνείκη, ως τιμωρία για τη συμμετοχή του στην επίθεση κατά των Θηβών, λέγοντας: "Ακόμα κι αν κανείς άλλος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην ταφή, εγώ μόνη μου θα τον θάψω & θ' αναλάβω τον κίνδυνο που θα μου φέρει η ταφή του αδερφού μου. Δεν ντρέπομαι καθόλου να δράσω ενάντια στη βούληση των κρατού ντω ν (έχουσα άπιστων την αναρχίαν πόλει).

Ο Αναρχισμός ως ξεχωριστή πολιτική ιδεολογία, εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα & -με λίγα λόγια- προωθεί συστηματικά & ανυποχώρητα την αυτοδιαχείριση, εστιάζοντας στην προσωπική ευθύνη που έχει το άτομο για τις πράξεις του απέναντι στις κάθε λογής κοινωνικοπολιτικές ηγεσίες & τα ενεργούμενά τους (στρατό, δυνάμεις καταστολής κ.λπ.).

Ναι, είναι αλήθεια ότι οι Αναρχικοί πιστεύουν σε μια κοινωνική επανάσταση, με ό,τι αυτό σημαίνει & συνεπάγεται.
Τέλος, οι Αναρχικοί είναι πολύ λιγότεροι από όσους υπολογίζουν οι άσχετοι των μαζικών μέσων ενημέρωσης & τα παπαγαλάκια τους.

Νίκος Χρ. Κουκολιάς
http://www.politistiki.gr

Αυτό κάτι λέει……..κ. Λιανουρίδη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Η οικογένεια Λιανουρίδη, κατάγεται από τον Βόρειο Έβρο.
Εγκαταστάθηκε στην Κομοτηνή, στο τέλος της 10ετίας του ’40, ή στις αρχές της 10ετίας του ’50.
Με την εγκατάστασή της στην Κομοτηνή η οικογένεια Λιανουρίδη,άνοιξαν ραφτάδικο, στην γωνία Όθωνος και Κανάρη, στην Κομοτηνή.
Κύρια ασχολία στό επάγγελμά τους, ήταν η ραφή της στολής των «ανδρών», της τότε τυρανικής «Βασιλικής Χωροφυλακής».

(Σ’ αυτά τα πέτρινα χρόνια η πλειοψηφία των ραφτάδων της Κομοτηνής, ήταν Αριστεροί με αγώνες ενάντια στον φασισμό, επίσης οι τσαγγαράδες, οι καπνεργάτες, οι φοντάδες, οι σιδεράδες οι Καροποιοί οι δερματάδες, οι ταβερνιάρηδες οι λαμαρινάδες, οι μαραγκοί, οι μπερμπέρηδες, οι μπαξεβάνηδες, οι μυλωνάδες, οι σερβιτόροι(Ο πατέρας του Δημάρχου Τασου Βαβατσικλή, ο κυρ Νίκος εργαζόταν στο καφενείο των οικοδόμων), οι παντοφλάδες, οι φουρναραίοι, οι παντοπώλες, οι οικοδόμοι, οι τσουκαλάδες, ακόμη και μεγαλοτσιφλικάδες, όπως ο αείμνηστος Αιμίλιος Γερασίμου.
Αγγελος φύλακας της καθημερινότητάς τους ήταν η «Βασιλική Χωροφυλακή. Που να δούν μερακάματο από το Δημόσιο, μόνο στο τζάμπα, και ο ατομικός και οικογενειακός φάκελλος στην ασφάλεια γέμιζε, και με το τζάμπα, συγχώριο δεν υπήρχε.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τους αείμνηστους αγωνιστές ενάντια στον φασισμό, ραφτάδες: Ταξιλδάρης, Μανίκας, Κεραμέας, Σκαγιάς, Γιάννης Κάσσας και τόσοι άλλοι ).

Αυτή η δραστηριότητα, δηλ. το ράψιμο της στολής των «ανδρών» της μετέπειτα Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίσθηκε μέχρι τις αρχές της 10ετίας του ’80.
Αυτή η ιστορική αναδρομή κάτι πάει να πεί, εν γένει για την συμπεριφορά, την νοοτροπία και τις «αυτόφωτες ή ετερόφωτες πρωτοβουλίες και δράσεις» που ανέλαβε να «συνετίσει» τους φοιτητές, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, απόγονου την εκ του Βορείου Έβρου, οικογένειας Λιανουρίδη!!!!!!!!

ΣΣ. Όταν είμασταν παιδιά, (τέλη της 10ετίας του ’50), ακούγαμε τους γονείς μας και τα ισνάφια παρέες τους όταν συζητούσαν ψυθιριστά και συνωμοτικά, να λένε: Μα όλοι μας ψηφίσαμε, την Αριστερά. Πως γίνεται πρώτο κόμμα να είναι η ΕΡΕ, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του επονομαζόμενου και Εθνάρχη, γιατί διατηρούσε τους τόπους εξορίας, μέχρι την ημέρα της δραπεύσης του στο ερωτικό Παρίσι.
Όταν μεγαλώσαμε λίγο, ζήσαμε το κράτος της βίας και νοθείας της ΕΡΕ στο πετσί μας.
Τότε καταλάβαμε τι σημαίνει δεξιά, και γιατί αγωνιζόταν εναντίον της με πάθος οι γονείς μας. Και σήμερα δυστυχώς, ζούμε το παρακράτος της βίας και νοθείας.

Emilio Salvatore e Dolores Ibaruri (Pasionaria)-

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

Για ακόμη μια φορά, δυστυχώς, οι προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται! Ήδη από τις 9 Δεκέμβρη είχαμε προειδοποιήσει για ενδεχόμενη κατάληψη που θα διοργάνωναν οι παρατάξεις ΕΑΑΚ και Αριστερή Ενότητα (βλέπε εδώ). Την Πέμπτη, και ενώ όλοι περιμέναμε να είναι έστω και για λίγο ανοικτό το Πάντειο, μέχρι να γινει η Συνέλευση (όπως αποκαλούν στη δικιά τους γλώσσα τη μάζωξη 100 το πολυ εξωπανεπιστημιακών, στην πλειοψηφία τους, στοιχείων), αντικρίσαμε το εξής ιλαροτραγικό.

Η ΠΚΣ, φοβούμενη την "πρωτοπορία" σε αγωνιστικότητα των ΕΑΑΚ και της Αριστερής Ενότητας (τους φοιτητικους σχηματισμούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) έκλεισε πραξικοπηματικά το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με συνένοχο τις Πρυτανικές Αρχές που άφησαν το Πάντειο βορά στις παρατάξεις της Αριστεράς.

Η Αριστερή Ενότητα και τα ΕΑΑΚ με 80 περίπου άτομα (ελάχιστοι Παντειακοί), μετά από την ανεπιτυχή τους προσπάθεια να σπάσουν την πόρτα προκειμένου να μπουν στη Σάκη Καράγιωργα και να κάνουν συνέλευση, με τη βοήθεια 3 καθηγητών (!!!) ανοιξαν το Γυάλινο Κτίριο (όπου στεγάζεται και το Στέκι των Αναρχικών) και έκαναν Συνέλευση.
Οι μεγάλες παρατάξεις ήταν παντελώς απούσες. Η μεν ΔΑΠ με ελάχιστα μέλη της να χαζεύουν την κατάσταση και να κρυφογελούν για την κόντρα ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Κ.Κ.Ε. δεν έπραξαν τίποτε προκειμένου το Πάντειο να μείνει ανοικτό. Αντίθετα προτίμησαν να πάνε για καφέ αμέριμνοι, ξεχνώντας το καθήκον τους. Η δε ΠΑΣΠ, με επίσης ελάχιστα στελέχη της, βρισκόταν σε διεργασία με την Αριστερή Ενοτητα και τα ΕΑΑΚ. Αν και η σύσταση Γενικής Συνελεύσεως ήταν παράνομη, αφού για να γίνει Γ.Σ. πρέπει να βγάλει απόφαση το Δ.Σ. των Φοιτητών, κάτι που δεν είχε γίνει σε καμία περίπτωση, μέλη της ΠΑΣΠ μπήκαν στην παράνομη Συνέλευση και την παρακολούθησαν (!!).

Το αποτέλεσμα: Το Πάντειο είναι κλειστό εδώ και μια βδομάδα, με τους φοιτητές να μην έχουν κάνει δηλώσεις μαθημάτων, χωρίς βιβλία και χωρίς να κάνουν μάθημα!!
Η Φ.Ο.Σ. Παντείου, πάντοτε μέσα στα γεγονότα προκειμένου να σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις, την ώρα που άλλες παρατάξεις έχουν εξαφανιστεί, σας παραθέτει φωτογραφικές αποδείξεις για το τι συνέβη την Πέμπτη:

Οι φοιτητές που κατέβηκαν Πάντειο. Μόνο για μάθημα δεν κατέβηκαν

Αριστερή Ενότητα με καλλιτεχνικές ανησυχίες!!!

Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των αναρχικών στα καινούργια ταμπλό του Παντειου. Τα εγκαινίασαν με τον καλύτερο τρόπο!!
Η γκαλερί του Παντείου σας περιμένει να τη θαυμάσετε!!


Η άποψη Αριστερής Ενότητας-ΕΑΑΚ και η καλλιτεχνική παρέμβαση της ΠΚΣ που θίχτηκε να βρίσκεται το ΚΚΕ ανάμεσα από ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.
Ιδου η ζωγράφος με τον βοηθό της εν ώρα εργασίας! Αν διαβάζατε με τον ίδιο ζήλο θα χατε παρει πτυχίο τώρα!!!


Οι καθηγητές-καθοδηγητές, υποστήριξαν με πάθος τα "παιδιά" που ήθελαν να κάνουν συνελευση (και να αποφασίσουν για κατάληψη)!!! Αυτά για όσους ισχυρίζονται ότι οι καθηγητές δεν παίζουν κομματικά παιχνίδια εις βάρος του Παντείου Πανεπιστημίου.
Μεταξύ αυτών, ο γνωστός διανοητής και προοδευτικός οπαδός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., απ' το γνωστό για τις προδοτικές του θέσεις Τμημα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Άλκης Ρήγος. Αλλοι δυο καθηγητές (;;) συζητούν για τις επόμενες κινήσεις τους.
http://fospanteion.blogspot.com/

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ…. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ..ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ΑΡΧΙΣΕ Ο Ε Ξ Ο Σ Τ Ρ Α Κ Ι Σ Μ Ο Σ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ


Οι οσφυοκάπτες δημοσιογραφίσκοι της σφαλιάρας , άρχισαν να παίζουν με την

Λέξη εξοστρακισμός.

Μας παρουσίασαν τον ΚΟΥΓΙΑ ο οποίος άρχισε να την πλασάρει και μέχρι το

Βράδυ είμαι σίγουρος ότι όλα τα ΜΜΕ θα κάνουν αναπαραγωγή των δηλώσεων.

Το θέμα λοιπόν είναι ο εξοστρακισμός και όχι το πιστόλι ,διότι άμα πας στον άλλο

Κόσμο με Εξοστρακισμένη σφαίρα ,θα έχεις και μια δικαιολογία εκεί που θα είσαι

Για να σκέφτεσαι , ότι ουσιαστικά πήγες στον παράδεισο από ΣΦΑΙΡΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΕΝΗ που στόχο είχε μια κάποια ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΑ ,αλλά η σφαίρα δεν

Ήταν δυνατόν να αποφύγει

Στο Μέλλον πιθανώς να χρειαστείς να απαντήσεις στην συντηρητικοποιούμενη , μέσω των ΜΜΕ .κοινωνία μας ,τι δουλειά ήθελες 15 χρονών να πηγαίνεις σε δρόμους

Κακόφημους ,και μην χρειασθεί να σε καλέσουν πίσω για να αποζημιώσεις τον ιδιοκτήτη της Ζαρτινιέρας και μέσω αυτού <πιθανώς κάποιον αγανακτισμένο πολίτη >

Το ίδιο το Κράτος ,για τα έξοδα που είχε κάνει για την εκπαίδευση ατόμων και ειδικά

Στο Μάθημα! ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΑΣΚΟΠΩΣ.- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΟΠΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΦΑΙΡΩΝ.

Θέλω να πιστεύω ότι αρχίζεις να υποψιάζεσαι αμυδρά πού έχεις μπλέξει, σε τι κινδύνους

Έχεις βάλει τα ΟΡΓΑΝΑ του Νόμου <ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΦΑΙΡΑΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΑΣ-ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΡΓΑΤΟΩΡΩΝ ΑΠΟ 2 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ Κ.Λ.Π.> για αυτό ,το μόνο πού μπορώ να σε συμβουλεύσω είναι,

ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ,να κάτσεις στα αυγά σου, μέχρι να ξεχασθεί <γιατί θα ξεχασθεί> και μετά όταν γυρίσεις μην ξαναπεράσεις από αυτό τον

Κακόφημο δρόμο.

Μέχρι τότε να μας σκέφτεσαι .

ΠΑΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν κάνω πορείες. Τι είμαι, εργάτης;


Η απάντηση αυτή του αναρχικού -κουκουλοφόρου στον Σταύρο Θεοδωράκη είναι όλα τα λεφτά.Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν συμμετέχει στις πορείς απαντάει σχεδόν με αποστροφή.Σαν να είναι βρισιά να είσαι εργάτης.Δικαιωνόμαστε όταν λέμε οτι οι κουκουλοφόροι είναι κακομαθημένα καλόπαιδα των Β.Π
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ..........
«Δεν μπορώ τους πλούσιους, τους μπάτσους, τους δημοσιογράφους και τους υπουργούς»

Η μηχανή κυλούσε στο ρελαντί, φορούσα κράνος- η Αστυνομία είναι πολύ αυστηρή αυτή την εποχή με τους παραβάτες- και κατηφόριζα στη Διαμαντίδου. Λίγο πριν είχα περάσει από «το σπίτι του Αλέξη», στα ορεινά του Ψυχικού. Ανάμεσα σε πρεσβείες και βίλες- φρούρια, μια ωραία, μοντέρνα σχεδόν, πολυκατοικία ξεχώριζε. Δεν χρειάστηκε να ρωτήσω. Μικρές παρέες παιδιών στο πεζοδρόμιο μαρτυρούσαν ότι ήμουν στο σωστό σημείο. Ένα ξανθό κοριτσάκι βιάστηκε να μου απαντήσει: «Δεν μιλάμε στους δημοσιογράφους». Την είχα προσπεράσει όταν μου το είπε και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να γυρίσω και να της χαμογελάσω πατρικά. Λίγα μέτρα πιο πάνω, ένας νεαρός με οξύ βλέμμα παρακολουθούσε τις κινήσεις μου. Το ίδιο και εγώ. Δεν συμμετείχε σε κανένα από τα πηγαδάκια. Ήταν πιο μεγάλος- 16, 17 ίσως. Ένα αδιάβροχο ασπρόμαυρο σακίδιο στην πλάτη και ένα μπλε φούτερ με κουκούλα από αυτά που τραβάνε σαν μαγνήτης τις κάμερες και τους «μπάτσους». Στο καφέ που τον ξαναείδα έπινε μόνο νερό. «Είναι νωρίς για μπίρα» αστειεύτηκε.

Από πορεία σε πορεία; Άκυρος είσαι. Εγώ δεν κάνω πορείες. Συγγνώμη,δηλαδή δεν συμμετέχεις σε όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες;

Συμμετέχω, αλλά δεν κάνω πορείες. Τι είμαι, εργάτης;

Τον ήξερες προσωπικά; Τι σημασία έχει; Σου είπα δεν θα μιλήσω για τον Αλέξανδρο. Δεν θέλει και η οικογένειά του. Ε,τι θα συζητήσουμε; Για τους μπάτσους που σκοτώνουν 15χρονα παιδιά.

Τους μισείς τους μπάτσους; Εντάξει, δεν τους γουστάρω. Αν μπορούσες,θα τους εξαφάνιζες δηλαδή;

Αυτόν τον συγκεκριμένο θα τον σκότωνα. Τους άλλους πώς να τους σκοτώσω; Είναι σαν αρκούδες, σαν στρατιώτες. Με ασπίδες, κράνη, σίδερα στα πόδια. Πώς να τους σκοτώσεις;

Ε,άμα τους πετύχεις με μια μολότοφ,μπορείς να τους κάψεις.

Εγώ δεν πετάω μολότοφ. Πέτρες; Πέτρες πετάω. Στο γήπεδο πας; Συχνά. Την Κυριακή όμως δεν πήγα, είχαμε κατέβει στα Εξάρχεια.

ΑΕΚ; Μόνο. Ο Αλέξης ήταν Παναθηναϊκός. Σου είπα, δεν θα σου πω για τον Αλέξη. Δεν ήταν όμως αναρχικός. Σαν κι εμάς ήτανε. Αλλά τώρα θέλουν όλοι να κόψουν από ένα κομματάκι.

Τι σου αρέσει στο γήπεδο; Έχει φάση στην εξέδρα. Δεν πρέπει να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα στα γήπεδα;Να δούμε και λίγο μπάλα;

Ναι, όταν μας κυνηγάνε οι κωλόγαυροι και οι Παναθηναϊκοί, εμείς τι πρέπει να είμαστε, λαγοί;

Είσαι κι εσύ στο «κλαμπ της Οriginal» της Μεσολογγίου;

Όχι, εγώ δεν είμαι σε κανένα σύνδεσμο. Ξέρω τα παιδιά δηλαδή, τα περισσότερα είναι ξηγημένα, αλλά εμένα δεν μου αρέσουν οι αρχηγοί και οι πρόεδροι.

Είσαι αντιεξουσιαστής; Είμαι εναντίον κάθε εξουσίας. Δεν μπορώ τους πλούσιους, τους δημοσιογράφους, τους μπάτσους και τους υπουργούς. Αυτά που λένε οι Εξαρχιώτες,στο indy.gr, για μερικούς φιλάθλους της ΑΕΚ,τα έχεις διαβάσει;

Υπάρχει μια κόντρα της Μεσολογγίου με τα Εξάρχεια, αλλά εγώ και τα περισσότερα παιδιά δεν έχουμε πρόβλημα. Πάμε όπου θέλουμε.

Θα χτυπούσες ποτέ έναν άνθρωπο; Όχι. Μόνο αν ήταν χαφιές ή μπάτσος. Ξαναπήγες στη Μεσολογγίου μετά τη δολοφονία του Αλέξη;

Όλοι πήγαν. Άμα πας εκεί που σκοτώθηκε, θα δεις λουλούδια και κασκόλ. Και της ΑΕΚ έχουμε βάλει. Αυτά κάποιος τα άφησε. Υπάρχουν κάποιοι που τον θυμούνται και δεν τον ξέχασαν σε 2-3 μέρες.
ventetta/

Φίλοι μου, ας αναλογιστούμε λίγο...

Φίλοι μου, ας αναλογιστούμε λίγο την εξέλιξη των γεγονότων και ας μην «σπάζει» το ηθικό μας τόσο εύκολα. Ας μη ψάξουμε ακόμα για να μοιράσουμε τις ευθύνες. Τώρα όμως είναι ώρα να μιλήσουμε για την «αποδομητική» ιδεολογία που πλασάρεται με πρωτοφανή ένταση την τελευταία δεκαετία. Είναι επίσης καιρός να δούμε και ποιες ήταν οι αντιδράσεις του απλού κόσμου στον κίνδυνο.
Υπήρξαν σημάδια αυτό-οργάνωσης;
Υπήρξαν άνθρωποι που αναρωτήθηκαν μα
ποιοι είναι όλοι αυτοί που καίνε και καταστρέφουν;
Υπήρξαν άνθρωποι που αναρωτιόντουσαν μα γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι κλέβουν;
Υπήρξαν πολλοί που αναρωτιόντουσαν μα υπάρχουν τόσοι πολλοί ξένοι που είναι έτοιμοι να κάνουν κακό ανεξέλεγκτα και μάλιστα σε μια «εύκολη» κρίση;
Τι θα γίνει σε ένα πόλεμο;
Πρέπει να ανοίξουμε συζητήσεις που θα φέρουν νέες πολιτικές. Πρέπει να απαιτήσουμε από τις ηγεσίες μας από τον ξύλινο καταγγελτικό λόγο που φέρνει τη βία να περάσουμε σε ένα εποικοδομητικό λόγο που θα φέρει νέο αέρα στην χώρα. Είναι αδύνατο να ανεχτούμε αυτό το συνεχές σφυροκόπημα σκανδάλων «φούσκα» χωρίς ουδεμία πολιτική πρόταση.
Εν πολλοίς το «συμμάζεμα» της κατάστασης δεν έγινε από την καταστολή που δεν υπήρξε αλλά από τον φόβο των υποκινούντων ότι αν οδηγήσουν στα άκρα τα πράγματα θα χάσουν κάθε έλεγχο γιατί υπήρξε ξεκάθαρη κοινωνική αντίδραση στη βία. Και αυτό γιατί υπήρξε αυτό-οργάνωση του κόσμου. Πολλοί βιάζονται να εκτοξεύσουν χαρακτηρισμούς «ακροδεξιός» ή «παρακρατικός».
Αν συνεχίσουν να το κάνουν χωρίς να ενσκήπτουν στα προβλήματα στο τέλος θα τους βρει αυτό που απεύχονται. Δυστυχώς γι’ αυτούς που φορούν τις ιδεολογικές τους παρωπίδες ο λαός στην Ελλάδα έχει ένα σχετικά καλό επίπεδο ζωής και δεν έχει καμιά διάθεση να το θυσιάσει στο όνομα καμιάς ιδεολογίας και κανενός πολιτικού προσώπου που παίζει εκτός των κανόνων της Δημοκρατίας μας. Αυτό είναι πλέον αποδεδειγμένο.
Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε το κράτος μας γιατί μας παρέχει την ασφάλεια που είναι απαραίτητη στην ζωή μας. Αν υπάρχουν χώροι ή πολιτικοί που βάζουν την προσωπική τους ανέλιξη ή τις ιδεοληψίες τους πάνω από το συμφέρον του κράτους θα λογοδοτήσουν στην ιστορία αλλά πρώτα θα εισπράξουν την χλεύη και την κατακραυγή στην κάλπη.
Τίποτα δεν είναι χαμένο.
Τίποτα δεν δείχνει ότι η ψυχή του έλληνα έχει πεθάνει.
Ίσα, ίσα που αυτά ακριβώς τα επεισόδια έδηξαν ότι είμαστε ακόμα εδώ και είμαστε ακόμα δυνατοί.
Μπορούμε να παλέψουμε.
Όλοι μαζί.

Ελευθέριος Β.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

ΧΑΛΙΑ ...ΜΑΥΡΑ!!!!!

Χάλια μαύρα! Δυστηχώς χάσαμε τον αυτοσεβασμό μας! Στο όνομα καμιάς "αδικίας" δεν δικαιολογούνται οι λεηλασίες και οι καταστροφές! Κρίμα!

Οι πρωθυπουργοί του "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν".



Μόλις είχε «ξημερώσει» ο Δεκέβριος του 1893 και ο τότε πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης εκστόμισε στη Βουλή την ιστορική φράση "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν".
Έκτοτε δεν είναι λίγες οι φορές που η χώρα έφτασε στο παραπέντε της χρεοκοπίας…
Δεκέμβριος του 1994 πάλι οι εκρηκτικές διαστάσεις του δημοσίου χρέους βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας καθώς η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που είχε διαδεχτεί ένα χρόνο πριν την κυβέρνηση Μητσοτάκης είχε παραλάβει κυριολεκτικά «καμένη γη» στην οικονομία.
Με την εξίσου ιστορική φράση "΄Η θα περιορίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει τη χώρα" ο Ανδρέας Παπανδρέου έδειξε να κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος, σήμανε το κώδωνα του κινδύνου και "κήρυξε" τον πόλεμο στους "ραντιέρηδες", αυτούς που δάνειζαν το καταχρεωμένο Δημόσιο αγοράζοντας έντοκα γραμμάτια με επιτόκια κοντά στο 15%.
Δεκέμβριος 2008, και ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης αναρωτιέται με δέος: "Μα αντέχει η Ελλάδα να πληρώνει δύο μονάδες πάνω στα επιτόκια, σε σχέση με τη Γερμανία;" ενώ ήδη στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους διακινούνται σενάρια ότι σύντομα, φέτος ή του χρόνου, κάποιο ομόλογο δεν θα βρει αγοραστές και η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να κηρύξει στάση πληρωμών.
Χαμένος όμως στο δικό του κόσμο ο έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλης παραδέχεται μεν, από τις Βρυξέλλες που είχε πάει για τη σύνοδο κορυφής, ότι το δημόσιο χρέος είναι υψηλό και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική οικονομία και χωρίς να συνειδητοποιεί το μέγεθος του κινδύνου δηλώνει αισιόδοξος ότι η Ελλάδα καλύπτει και θα καλύπτει κανονικά όλες τις χρηματοδοτικές τις δαπάνες.
Φαίνεται δηλαδή να είναι ο μόνος που δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα του προβλήματος όπως δυστυχώς συμβαίνει με όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε ως τώρα και γι αυτό παρεμβαίνει πάντα εκ των υστέρων.
Και για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος που ο πρωθυπουργός δεν θέλει να δει και να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός θα επισημάνω ότι μεταξύ 2004 και 2009 το χρέος προβλέπεται πως θα αυξηθεί κατά 88 δισ. ευρώ και να φθάσει στα 267 δις. ευρώ από 179 δισ. ευρώ που το παρέλαβε δηλαδή αυξήθηκε κατά 49% από τη κυβέρνηση που υποσχέθηκε, διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς και της σπατάλης.
Φέτος ο δημόσιος δανεισμός ίσως και να υπερβεί τα 44 δισ. ευρώ αντί του αρχικού στόχου για 37 δισ. ευρώ ενώ για το 2009 θα χρειαστούμε κοντά στα 53 δις. ευρώ και ο πρωθυπουργός μας δηλώνει αισιόδοξος ότι θα βρεθούν πρόθυμοι δανειστές.
Αν λοιπόν δεν συμβαίνει κάτι άλλο, κάποια διεθνής συνωμοσία σαν αυτές που διακινούν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου, είναι πολύ πιθανό ο κ. Καραμανλής -αφού τίποτα μεγάλο δεν πέτυχε μέχρι τώρα- να επιδιώκει να μείνει στην ιστορία ως ο δεύτερος πρωθυπουργός που θα πει το "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν".

Δυστυχώς….

KAI ΜΕ ΤΟΝ «ΝΟΜΟ» Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ «BIG BROTHER»

Πρόεδρος Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Αδειασε Σανιδά - κυβέρνηση για τις κάμερες


Πα 26/9/2008

Την ανάγκη να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία που να ρυθμίζει συνολικά το καυτό θέμα της λειτουργίας των καμερών σε δημόσιους χώρους επισήμανε ο νέος πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Χρ. Γεραρής, χαρακτηρίζοντας ατυχή την πρόσφατη κυβερνητική ρύθμιση που άναψε το πράσινο φως για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των διαδηλώσεων στο όνομα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Το θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα καθ’ ημάς, με δεδομένη την πρόσφατη συζήτηση για τις κάμερες παρακολούθησης που τοποθέτηση αυθαίρετα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, εξωτερικά του κτιρίου.
Κατά την πρώτη επίσημη εμφάνισή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Γεραρής δήλωσε ότι είναι εσφαλμένη η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά που επέτρεψε στην ΕΛ.ΑΣ. να βιντεοσκοπεί τις δημόσιες συναθροίσεις υπό το πρόσχημα της τέλεσης ενδεχόμενων κακουργηματικών πράξεων, δικαιολογώντας έτσι και τις ομαδικές παραιτήσεις του προηγούμενου προέδρου της Αρχής και των μελών της σε ένδειξη διαμαρτυρίας (επιτρέπεται τη χρήση των καμερών μόνον για τη διαχείριση της κυκλοφορίας).

Το ίδιο επικριτικός εμφανίσθηκε και για την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που υιοθέτησε την εισαγγελική γνωμοδότηση. «Αν μη τι άλλο, είναι ατυχής και ατελής», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι σήμερα δεν υπάρχει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση δημόσιων χώρων με συνέπεια «να καλείται κάθε φορά η Αρχή να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/09/2008

------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ….. ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ…..

ΤΙ ΤΙΜΗ ΠΙΑΣΑΜΕ ??????

ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ?????

ΑΥΤΗ Η ΚΑΜΕΡΑ ΟΝ LINE ....ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ!!!!!

ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ……ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ……ΓΙΑ ΑΥΤΟ……. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΟΔΩΝ……….. KAI ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ......

Ν.2472/1997, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ Ν.3471/2006 ......

ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.......ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ..........

ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΥΤΟ??????

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;;;;;;

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ...ΤΑ ΜΜΕ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΟΝΤΑΙ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

"Κάθε μέρα που περνά, τόσο αποκαθηλώνονται τα Ελληνικά ΜΜΕ. Προκαλεί εύλογα ερωτήματα πως βίντεο όπως αυτό που ακολουθεί αποκρύπτονται από τους βαρώνους της ενημέρωσης. Τέτοια θέματα απογειώνουν τις τηλεθεάσεις και συμβάλλουν στην πληρέστερη καταγραφή της επικαιρότητας. Όταν αποκρύπτονται, σημαίνει ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ μάλλον έχουν λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα από αλλού. Ίσως κάποια υπόγεια που υπαγορεύουν την καθημερινή θεματολογία ανάλογα τις ορέξεις και τα συμφέροντα τους. Φερέφωνα που καλούσατε τον κο Φούρα για να εκπροσωπήσει τον Πατραϊκό λαό, γιατί δεν προβάλλατε την άμεση απάντηση του λαού στο πρόσωπο του; Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, στο βίντεο που ακολουθεί είναι σαφές ότι οι κάμερες σας ήταν εκεί."

Βρεγμένη σανίδα... Φαφλατά!

http://string-gr.blogspot.com/

Αστυνομικοί σκότωσαν 15χρονο στη Μελβούρνη!

Σοκ προκάλεσε στην αυστραλιανή κοινή γνώμη ο θανάσιμος πυροβολισμός ενός 15χρονου από τρεις αστυνομικούς! Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να συγκρίνουν το συμβάν με τον θάνατο του, επίσης, 15χρονου μαθητή στην Αθήνα.

Το επεισόδιο έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο πάρκο All Nations, πίσω από την κεντρική αγορά του Νόρθκοτ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεαρός (του οποίου η ταυτότητα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα) φέρεται να έκλεψε δυο μαχαίρια από το κατάστημα K-mart και να απείλησε μέλη του προσωπικού.

Περιπολικό με αστυνομικούς έφτασε στην περιοχή και όπως ισχυρίζονται οι άντρες προσπάθησαν να ηρεμήσουν το παιδί, αλλά μάταια.

Ο 15χρονος έτρεξε προς το διπλανό πάρκο και απειλούσε ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς με τα μαχαίρια που κρατούσε.

Οι αστυνομικοί, ανάμεσά τους δυο γυναίκες, φέρονται να έριξαν μια προειδοποιητική βολή και στη συνέχεια «φοβούμενοι ότι απειλείται η ζωή τους» από απόσταση περίπου 14 μέτρων πυροβόλησαν και σκότωσαν το παιδί.

Ήδη ξεκίνησε ιατροδικαστική έρευνα για να εξακριβωθούν οι πραγματικές συνθήκες του θανάτου του 15χρονου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουρκικά ινστιτούτα για τις προκλήσεις στο Αιγαίο Δεν αποκλείουν θερμό επεισόδιο

Η Κύπρος προσδιόρισε τη δική της ΑΟΖ, αλλά η Ελλάδα επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν θέλει να ανοίξει κι άλλα μέτωπα, έχει αποφύγει να θέσει θέμα ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Μπορεί η Ελλάδα να "χορεύει" στους ρυθμούς του σκανδάλου του Βατοπεδίου, αλλά την ίδια στιγμή έχουν επισυμβεί δύο σημαντικά γεγονότα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, τα οποία παραμένει άγνωστο πού θα οδηγήσουν.
Και τα δύο αυτά γεγονότα είναι αφενός οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο και η προσπάθειά της να ανακόψει έρευνες της Κύπρου εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας, αφετέρου δε η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για δήθεν παραβίαση της "Ενδιάμεσης Συμφωνίας", λόγω του βέτο που ασκήθηκε στην ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ.
Τα σημαντικά αυτά γεγονότα "κρατήθηκαν χαμηλά" στην επικαιρότητα τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία μεσούσης της οικονομικής κρίσεως "δεν γνωρίζει πού πατά και πού βρίσκεται".
Οι δύο κινήσεις των γειτόνων, εκ Βορρά και εξ Ανατολών, σημειώνονται όταν ουσιαστικά έχει κλείσει (ή το άνοιγμά του έχει μετατεθεί για το μακρινό μέλλον) ο ευρωπαϊκός δρόμος της Άγκυρας και των Σκοπίων, η δε οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τις πόρτες όλων και ως εκ τούτου η, εκ μέρους τους, εξαγωγή των δικών τους εσωτερικών κρίσεων είναι μια παλαιά και δοκιμασμένη συνταγή, ασχέτως της αποδοτικότητάς της τουλάχιστον κατά το παρελθόν.
Ο Κώστας Καραμανλής περιορίσθηκε να δηλώσει στη Βουλή, ότι "δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το βαθμό της έως τώρα ανταπόκρισης της Τουρκίας στην ειλικρινή βούληση της Ελλάδας για διαρκή βελτίωση των σχέσεών μας" και να προσθέσει πως η Ελλάδα "δεν θέλει ένταση, αλλά βελτίωση και πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων και δεν πρόκειται, όμως, να δεχτεί τετελεσμένα γεγονότα".
Μπορεί ο πρωθυπουργός να προσεγγίζει την τουρκική προκλητικότητα με τον φραστικό αυτό τρόπο, πλην, όμως, παραμένει άγνωστο αν έχει "μετρήσει" ότι:

Πρώτον: Ινστιτούτα στρατηγικών μελετών της Τουρκίας (ΑSAM) προβλέπουν ακόμα και θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, που ενδεχομένως θα επεκταθεί και στο Αιγαίο και Δεύτερον: στις 19 Οκτωβρίου ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΝ Μετίν Ατάτς είχε εκτιμήσει ότι "η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων λόγω της πετρελαϊκής σπουδαιότητας που θα αποκτήσει προσεχώς. Εξ αιτίας των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σ' έναν δεύτερο Αραβικό Κόλπο. Η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί και να αντιδράσει".

Και διστάζει...

Βεβαίως ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα "έχει και διατηρεί ακέραιη τη δυνατότητα να ασκήσει όλα τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως προκύπτουν από τις Διεθνείς Συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο και, βεβαία, το Δίκαιο της Θάλασσας".
Τι σημαίνει αυτό που ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, αλλά που η Ελλάδα διστάζει να πράξει;
Σύμφωνα με τη σύμβαση του Μοντέγο Μπέϊ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, την οποία δεν έχει συνυπογράψει η Τουρκία, κάθε παράκτιο κράτος έχει δικαίωμα να ορίζει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) εύρους μέχρι και 200 μιλίων, η οποία υπερκαλύπτει την υφαλοκρηπίδα, δηλαδή έχει και δικαίωμα αλιείας, αλλά και εξορύξεως υδρογονανθράκων από τον βυθό. Η Τουρκία έχει οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με βάση την προβλεπόμενη αρχή της μέσης γραμμής και συνεπώς έχει αποδεχθεί στην πράξη τα οριζόμενα από τη Σύμβαση, αλλά την ίδια στιγμή η Ελλάδα επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν θέλει να ανοίξει κι άλλα μέτωπα, έχει αποφύγει να θέσει θέμα ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Η Κύπρος προχώρησε...

Όμως, την ίδια στιγμή η Κύπρος προσδιόρισε τη δική της ΑΟΖ, με συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Λίβανο και έκανε έρευνες για πετρέλαιο στις νότιες ακτές της, προκαλώντας τη αντίδραση της Τουρκίας μέχρι και λίαν προσφάτως, αλλά η Άγκυρα γνωρίζει ότι "δεν μπορεί να το παρατραβήξει" καθώς δύσκολα θα πιάσουν οι όποιες πιέσεις της σε κράτη όπως η Αίγυπτος και ο Λίβανος... Η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στη διεθνοποίηση του ζητήματός της, με διαβήματα και στον ΟΗΕ, ο δε Κώστας Καραμανλής συζήτησε την τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδος και της Κύπρου στις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Οικονομικό ζήτημα

Το ζήτημα, όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, δεν είναι μόνο νομικό ή πολιτικό, αλλά βαθύτατα οικονομικό και δη μεσούσης της οικονομικής κρίσεως - και αυτό δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας.

Εν πάση, όμως, περιπτώσει η Τουρκία -επαναφέροντας στη νου την τριήμερη κρίση του Μαρτίου του 1987, όταν οι δύο χώρες βρέθηκαν στα πρόθυρα θερμής αναμετρήσεως στο Αιγαίο- επέλεξε αυτήν περίοδο να κάνει έρευνες, με το νορβηγικό σκάφος M/V Malene Ostervold, εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο και έτσι να αμφισβητήσει de facto και εκ νέου τα ελληνικά δικαιώματα στην περιοχή και να επαναφέρει τις τουρκικές απαιτήσεις και τις πάγιες διεκδικήσεις της.
Έμπειροι διπλωμάτες λένε πως το Καστελόριζο έχει κρίσιμη θέση στη ρύθμιση των ορίων της υφαλοκρηπίδας και στην οριοθέτηση της ΑΟΖ. Με βάση δε την αρχή της μέσης γραμμής η ύπαρξη του Καστελόριζου εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής (αν και όταν οριοθετηθεί) με την κυπριακή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και οι δύο αυτές παρεμβάλλονται μεταξύ της τουρκικής και της αιγυπτιακής, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Ι. ΜΕΓΑΔΟΥΚΑ

12.12.08

Ευριπίδης Στυλιανίδης : Τζάμπα μάγκας και καραμπουζουκλής!!!

Διπλοπενιές, λουλουδοπόλεμος και άφθονο αλκοόλ συνόδευσαν τον Ευριπίδη Στυλιανίδη το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου στην Ιερά Οδό, όπου παραβρέθηκε με τον υφυπουργό Χρήστο Ζώη για … κοινωνική συνεύρεση, ακούγοντας Πασχάλη Τερζή και Έλενα Παπαρίζου!!! Λίγες ώρες πριν ο 16χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός, από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια. Τι πιο φυσικό λοιπόν, για έναν «υπουργό» Παιδείας να βγει μετά να διασκεδάσει και να μην χαλάσει με τίποτα το σαββατοκύριακο του.

Πήγε ή δεν πήγε με την δολοφονία του μαθητή ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στα μπουζούκια;
Πήγε!!! Και αυτό επιβεβαιώνετε και από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, όπου σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Παντελή Ζαγοριανίτη, αποκαλύπτεται ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διασκέδαζε μέχρι τις 4:30 το πρωί στα μπουζούκια.
Διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ της εφημερίδας ή στην
ιστοσελίδα της εφημερίδας:

Ένας υπουργός στα … μπουζούκια
Ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τη νύχτα του Σαββάτου διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούν ο Πασχάλης Τερζής και η Ελενα Παπαρίζου, μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Ζώη και τις συζύγους τους, προσκεκλημένοι ενός κοινού τους φίλου, Νίκου.
Τι το μεμπτό θα αναρωτηθείτε;

Τίποτε, εκτός του ότι στις 9 το ίδιο βράδυ είχε δολοφονηθεί στα Εξάρχεια ένας 15χρονος μαθητής και ήδη είχαν αρχίσει οι πρώτες κινητοποιήσεις και ταραχές, ενώ οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί με έκτακτα δελτία αναφέρονταν εκτενώς στο γεγονός και στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν. Κι επειδή προφανώς το πρόγραμμα δεν αρχίζει τόσο νωρίς, η πρώτη απορία που δημιουργείται είναι: Μα καλά, δύο υπουργοί και δεν βρέθηκε κανείς να τους ενημερώσει;
Ο κ. Στυλιανίδης υποστηρίζει ότι μόλις, περί τις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα, πληροφορήθηκε το θλιβερό συμβάν έσπευσε να φύγει από το μαγαζί. Άλλες ασφαλείς πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι η συντροφιά του κ. Στυλιανίδη διασκέδαζε στο τραπέζι νούμερο 8, μπροστά στην πίστα, έως τις 4.30 τα ξημερώματα. Και όχι μόνο αυτό. Την επομένη το βράδυ στις 8 -κι ενώ καιγόταν ήδη όλη η Αθήνα-, ο κ. Στυλιανίδης φωτογραφήθηκε στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό, ομάδα της εκλογικής του περιφέρειας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι προσήλθε για να συζητήσει με πολιτικούς του φίλους που είχαν κατέβει από την Κομοτηνή για τον αγώνα. Μόνο που φωτογραφήθηκε στα επίσημα μαζί με τον πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Γιώργο Κιντή.
Από συνεργάτες του υπουργού επισημαίνεται ότι τα σχετικά δημοσιεύματα και η διάδοση της πληροφορίας για την παρουσία του στα μπουζούκια προέρχονται από οργανωμένη προβοκάτσια, που ως στόχο έχει να βλάψει την πολιτική εικόνα του υπουργού, ιδιαίτερα τώρα που το υπουργείο του βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Από την "καρφίτσα" στο νέο παρακράτος του Καραμανλισμού

Ομάδες «πραιτόρων», με «φόρμες» και «κράνη» (χρώματος μαύρου κατά προτίμηση...) και με εντολή να εισβάλλουν στις κινητοποιήσεις με στόχο τη σύλληψη των διαδηλωτών.
Ασφαλίτες με πολιτικά, χωρίς διακριτικά της Αστυνομίας, με ειδικές «φόρμες εργασίας», με στόχο να παρεισφρέουν στις πορείες, να χαφιεδίζουν, να φακελώνουν και να συλλαμβάνουν...

ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΩ..............


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΟ ALTER ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ..... ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ .........
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΠΕ:
"...... Η ΕΛ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.........."
ΜΙΛΑΜΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ....................
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ!!!!!!!!!!!

Σχολή’ για την Ευρώπη οι εξεγέρσεις στην Ελλάδα;

Θα μπορούσαν οι εξεγέρσεις της νεολαίας στην Ελλάδα να δημιουργήσουν ΄σχολή’ και να εξαπλωθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη; Οι καθηγητές Χούρελμαν και Χουίσκιν δίνουν την απάντηση.






Η λεγόμενη γενιά των 700 ευρώ δεν είναι άγνωστη έννοια και στη Γερμανία. Ο συνεργάτης της εκπομπής μας Παναγιώτης Κουπαράνης μίλησε με τον κοινωνιολόγο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μπίλεφελντ Κλάους Χούρελμαν για το εάν θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια παρόμοια κατάσταση στη Γερμανία.



«Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως οι νέοι εδώ ανέχονται τόσο υπομονετικά αυτή την κατάσταση» απαντά ο καθηγητής «και δεν με εκπλήσσει καθόλου από την άλλη πλευρά ότι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπου η κατάσταση είναι ακόμα πιο οξυμένη από ότι εδώ στη Γερμανία, αρκεί μια σπίθα για να ανάψει η φωτιά.»



Οι εξεγέρσεις αυτές έχουν άραγε έναν επαναστατικό χαρακτήρα; Και πόση σχέση έχουν με όσα συνέβησαν πριν από μερικά χρόνια στα προάστια του Παρισιού. Ο επίσης κοινωνιολόγος από τη Βρέμη αυτή τη φορά καθηγητής Φρικ Χουίσκιν λέει σχετικά: «Η λέξη επανάσταση με παραπέμπει σε καθολική ανατροπή. Όμως σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως πρόκειται για το ξέσπασμα ενός θυμού, μιας οργής από απογοητευμένους νέους, οι οποίοι περιμένουν περισσότερα από το κράτος τους.»



Για το λόγο αυτό ο καθηγητής Χουίσκεν πιστεύει πως αυτές οι αντιπαραθέσεις δεν θα οδηγήσουν σε μια βαθιά πολιτικοποίηση των νέων. «Η πολιτική διάσταση του θέματος έτσι όπως την κατάλαβα και από τη γενική απεργία εξαντλείται στην αλλαγή κυβέρνησης.»



Ίσως οι νέοι πολιτικοποιηθούν περισσότερο πλέον





Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Η άθλια κατάσταση στην παιδεία και η αγωνία για το μέλλον που κατεβάζουν τα παιδιά στους δρόμους θα μπορέσει να φέρει μακροπρόθεσμες αλλαγές. Ο καθηγητής Χούρελμαν επισημαίνει: «Στην Ελλάδα θα μπορούσε να διαμορφωθεί μια καινούργια κατάσταση. Και θα μπορούσε μάλιστα να μεταφερθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί εδώ πρόκειται για μορφωμένους νέους, με πολλά προσόντα, με πολιτικά ενδιαφέροντα. Στη Γερμανία αυτούς τους συναντάμε κυρίως στο οικολογικό κίνημα, στις διαδηλώσεις εναντίον των πυρηνικών αποβλήτων. Και όταν βλέπω πόσο λίγο ασχολούνταν με την πολιτική οι νέοι μας στον κόσμο ολόκληρο, στην Ευρώπη, στη Γερμανία, προβλέπω ότι αυτό στο μέλλον θα αλλάξει και οι νέοι θα ασχοληθούν και πάλι με την πολιτική. Και αυτό που ζούμε τώρα είναι τα πρώτα σημάδια.»


http://www.dw-world.de/

«Η εξέγερση των καλομαθημένων»

Και πάλι η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις αναλύσεις και τα σχόλια του ευρωπαϊκού τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Παραθέτουμε δύο αναλύσεις από τον γερμανικό τύπο.

Η γερμανική, εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit αναλύει σε εκτενές σχόλιό της με τίτλο «Η εξέγερση των καλομαθημένων» τα πρωτοφανή γεγονότα στην Ελλάδα:

«Η αθηναϊκή εξέγερση προέρχεται από τα μεσαία στρώματα, είναι ελληνική, αλλά στρέφεται εναντίον Ελλήνων, εναντίον ενός σάπιου κράτους, εναντίον ενός πελατειακού συστήματος και εναντίον των βεβιασμένων μεταρρυθμίσεων.»

«Από πού πηγάζει όμως η ανεκτικότητα έναντι των παραβάσεων της έννομης τάξης;

Χωρίς την τραυματική ιστορία της Ελλάδας στον 20ου αιώνα δεν είναι ερμηνεύσιμη. Οι παππούδες, αυτών που βρίσκονται στο δρόμο, υπέφεραν στην ναζιστική κατοχή, μετά την κατοχή ακολούθησε ο εμφύλιος και το μακελειό των ακροδεξιών τραμπούκων που κυνηγούσαν και δολοφονούσαν ακόμη και όποιον έμοιαζε με κομμουνιστή.

Οι πληγές του παρελθόντος είναι λοιπόν που τροφοδοτούν την παρούσα ανεκτικότητα.»

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: «Η παρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη, αλλά οι αλλαγές είναι ακόμη πιο απαράδεκτες»

«Η Ελλάδα δεν βιώνει την επανάσταση των καταραμένων, αλλά την εξέγερση των καλομαθημένων, που σήμερα στέκονται μπροστά στο τίποτα.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πολύ σύγχρονο φαινόμενο.

Πολλοί από τους Έλληνες που βρίσκονται τώρα στους δρόμους απέκτησαν το πολυπόθητο πτυχίο τους με φροντιστήρια που πληρώθηκαν ακριβά από τους γονείς τους. Απέκτησαν ελληνικό πτυχίο, μάστερ στην Αγγλία, ξέρουν δύο με τρεις ξένες γλώσσες και πέντε διαφορετικά προγράμματα στο κομπιούτερ.

Έφτασαν στα 35 τους, ζουν ακόμη στο πατρικό τους σπίτι, δεν βρίσκουν δουλειά, και αν έχουν, δεν μπορεί να ζήσουν απ’ αυτή.

Τους καλούς βαθμούς ακολούθησαν κακοπληρωμένες δουλειές.

Όμως κάθε Έλληνας ξέρει τουλάχιστον κάποιον που έκανε καριέρα με κακούς βαθμούς, αλλά με κάποιο θείο σε κυβερνητικό κόμμα.»

«Στους δρόμους της Αθήνας μαίνονται ‘οι δήθεν επαναστάτες’, που θέλουν να ξαναζωντανέψουν το μύθο του χθες.

Το ελληνικό δίλημμα: Η παρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη, αλλά οι αλλαγές είναι ακόμη πιο απαράδεκτες.

Στο θέμα αυτό ο Λένιν και ο Στάλιν είχαν σαφώς μεγαλύτερη έμπνευση.»

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια καμπή της ιστορίας της»Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:

«Οι μέρες του χάους αφήνουν στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας βαθιά σημάδια» σημειώνει στην επίσης γερμανική Frankfurter Rundschau ο Γκερντ Χέλερ:

«Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη στις ικανότητες της κυβέρνησης να διαχειρίζεται κρίσεις, αυτό που βιώνει η Ελλάδα από το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Στους πιο ηλικιωμένους θυμίζει τα Δεκεμβριανά.

Η σύγκριση μπορεί να είναι τραβηγμένη, αλλά η Ελλάδα βρίσκεται όντως σε μια παρόμοια καμπή της ιστορίας της.

Το κράτος βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση, για πολλούς Έλληνες απέτυχε ξανά, όπως συνέβη ήδη στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Οι Έλληνες αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους, έτσι μαγαζάτορες στην Πάτρα, τη Λάρισα και το Ηράκλειο της Κρήτης πήραν τα πράγματα στα χέρια τους δημιούργησαν ομάδες, και με ό,τι βρουν ξύλα και σιδερόβεργες, προστατεύουν τα μαγαζιά τους.»

«Η αλλαγή της κυβέρνησης από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα.»

«Κάθε κρίση όμως είναι και μια ευκαιρία για έναν νέο ξεκίνημα.

Αναρωτιόμαστε μόνον, εάν τα ελληνικά κόμματα έχουν τη δύναμη να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Μέχρι τώρα δεν διακρίνουμε να υπάρχει ετοιμότητα για την αυτοκριτική ανάλυση των γεγονότων.»

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι τα γεγονότα στην Ελλάδα έγιναν πια στον γερμανόφωνο τύπο θέμα στις επιφυλλίδες, ενώ γνωστοί Έλληνες πολιτικοί, όπως η Μαρία Βασιλάκου, η πρόεδρος των Πράσινων της Βιέννης, καλλιτέχνες και συγγραφείς όπως η Νάνα Μούσχουρη και ο Περικλής Μονιούδης καλούνται να πουν τη γνώμη τους για τα πρωτοφανή επεισόδια.

http://www.dw-world.de/

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ :«ΕΚΛΕΙΣΕ» ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ


«Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ»
ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΠΕ..
«…..ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ….

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» ΑΥΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ QUIZ.........


TO ...............ΒΡΗΚΑΤΕ???????
ΔΩΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ....ΛΥΠΑΜΑΙ.......... ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ.......

Οι κουκουλοφόροι του κ. Παυλόπουλου


Ένας διαδηλωτής που συγκρούεται με τα ΜΑΤ (ή σπάει τράπεζες) φοράει κουκούλα για προφανείς λόγους: για να μην «ταυτοποιηθεί» και υποστεί τις συνέπειες του νόμου.

Οι κουκουλοφόροι της φωτογραφίας, αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ., ποια ακριβώς «αποστολή» είχαν; Το ερώτημα απευθύνεται προσωπικά στον πολιτικό τους προϊστάμενο κ. Παυλόπουλο, που, εκτός από υπουργός Εσωτερικών, τυγχάνει και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου.

Προς διευκόλυνσή του διευκρινίζουμε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στα Χαυτεία το μεσημέρι της Τετάρτης...


Ο Ιός

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/12/2008

QUIZ............CAMERA


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ...............ΜΗ.......




ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?????




ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ "ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ" ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ..................




  • .....ΑΝΗΚΟΥΝ...........ΣΤΗΝ "ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ" .....ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ????"
  • ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ....ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ?????
  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ;;;
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ !!!!!! ............... ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΥΤΟ????
O ΕΥΡΩΝ ……… ΚΕΡΔΙΖΕΙ….. ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!!!!!