ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.2.13

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ "ΔΙΑΣΩΣΗΣ"! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;


Η μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική παραπλάνηση στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών είναι ότι το μνημόνιο έχει στόχο τη διάσωση της χώρας και την ομαλή έξοδό της από την κρίση.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα», το πρόγραμμα της τρόικας αποσκοπεί σε μια ες αεί υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ως δομικό στοιχείο της συνταγής και όχι ως μεταβατικό στάδιο που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει στο κείμενό του ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής, Πάνος Παναγιώτου, αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή του μνημονίου, το οποίο έχει στόχο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, μέχρι να ολοκληρωθεί θα έχει επιφέρει συνέπειες εξίσου καταστροφικές με αυτές ενδεχόμενης επιστροφής της χώρας στη δραχμή.
Η περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα είναι αντίστοιχη με αυτή που θα επικρατούσε αν η Ελλάδα υιοθετούσε πάλι το εθνικό νόμισμά της, με τη διαφορά ότι δεν θα έχει τα οφέλη απ’ αυτό αλλά ούτε και προοπτική ανάκαμψης. Θα πρόκειται στην ουσία για ένα βιοτικό επίπεδο επιστροφής στη δραχμή, εντός ευρώ όμως.
Το 2009 οι ενέργειες της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης Παπανδρέου, έδωσαν μια άλλη διάσταση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, κάνοντας μέσα σε μια νύχτα την πτώχευσή της και την προσφυγή σε ένα μηχανισμό στήριξης ουσιαστικά αναπόφευκτες.
Αυτό διαφαίνεται και στην παραδοχή, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως αποτυπώνεται σε «ευαίσθητο» έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στα Wikileaks.
Όπως αναφέρουν τα «Επίκαιρα», σύμφωνα με το έγγραφο, σε εμπιστευτικές συζητήσεις που έγιναν στις 18 και 21 Δεκεμβρίου στην Αθήνα μεταξύ του αμερικανού εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης, Μάθιου Χάαρσαγκερ, και αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «υπάρχει η συνειδητοποίηση πως μια χώρα της Ευρωζώνης μπορεί να πτωχεύσει και ότι η ΕΕ ή το ΔΝΤ θα πρέπει να παράσχουν στήριξη αν προκύψει μια τέτοια κατάσταση».
Έξι μήνες αργότερα η Ελλάδα υπέγραφε το μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ. Οι επίσημες προβλέψεις της τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης έκαναν λόγο για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές στα τέλη του 2012.
Η πραγματική πρόβλεψη του ΔΝΤ, ωστόσο, ήταν διαφορετική απ’ αυτή που δημοσιεύτηκε το 2010 απλώς και μόνο για να πειστεί ο ελληνικός λαός να αποδεχτεί το μνημόνιο και ήταν πολύ πιο κοντά σε αυτή που δημοσιεύτηκε στην πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος, όπου αναφέρονται τα εξής: «Η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει χαμηλότερα από τα μέσα προ κρίσης επίπεδα για μια παρατεταμένη περίοδο εντός του πλαισίου της εμπειρίας από χώρες που υλοποίησαν εσωτερικές υποτιμήσεις. Στην πραγματικότητα, η απαραίτητη ανακατανομή των πόρων προς τον εμπορεύσιμο τομέα δείχνει ότι η τρέχουσα ύφεση έχει ένα σημαντικό συστατικό μονιμότητας».
Είμαστε ακόμη στο 50% της εσωτερικής υποτίμησης
Δεν είναι τυχαίο που ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προβλέπει την αθροιστική συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας στο 25% μέχρι το 2014 ούτε θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν το ΑΕΠ μειωθεί ακόμη περισσότερο, αφού αυτό θα αποτελεί απλώς αναθεωρημένο στόχο του μνημονίου, το οποίο εξαρχής επιδιώκει την ύφεση ως μέσο επίτευξης της επιθυμητής εσωτερικής υποτίμησης. Ούτε θα πρέπει να θεωρείται συμπτωματική η απογείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά «παράπλευρη απώλεια», την οποία η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση γνώριζαν και αποδέχτηκαν απ’ την πρώτη στιγμή, αφού η εσωτερική υποτίμηση προκαλεί ύφεση και η ύφεση μείωση του ΑΕΠ και εκτίναξη του λόγου χρέους/ΑΕΠ.
Έτσι, στην πραγματικότητα η πτώχευση της Ελλάδας δεν ήταν μια απροσδόκητη συνέπεια του μνημονίου ή της αποτυχίας υλοποίησής του, καθώς το ίδιο το μνημόνιο αποτελεί από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, με μοναδικό στόχο αυτή να κρατηθεί πάση θυσία εντός ευρώ για να μην απειληθούν ευρωπαϊκά και άλλα συμφέροντα.
Σύμφωνα με δύο ανεξάρτητες εκθέσεις, η πρώτη από το ίδρυμα Open Europe στο Λονδίνο και η δεύτερη από το πανεπιστήμιο London School of Economics και το ίδρυμα CERP, η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει πετύχει μόλις το μισό της εσωτερικής υποτίμησης που επιθυμεί η τρόικα και προβλέπεται στο μνημόνιο. Σε συνομιλία που είχε ο συντάκτης του κειμένου με τον επικεφαλής της έρευνας για την έκθεση του Open Europe, Ραούλ Ρουπάρελ, είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα έχει να υποστεί από δω και πέρα «άλλο τόσο» εσωτερική υποτίμηση όσο υπέστη μέχρι τα τέλη του 2012.
Είναι λοιπόν δεδομένο ότι για την τρόικα η εσωτερική υποτίμηση και επομένως η ύφεση και η αύξηση της ανεργίας πρέπει να συνεχιστούν μέχρι η Ελλάδα να θεωρείται ανταγωνιστική έναντι της Γερμανίας μέσα στην Ευρωζώνη και κάτι τέτοιο συνεπάγεται περισσότερα μέτρα και μεγαλύτερη οικονομική αποδυνάμωση των Ελλήνων, με άμεσους ή έμμεσους τρόπους.
Η Ελλάδα λοιπόν χρειάζεται το συντομότερο μια νέα συμφωνία, αφενός με τους πολίτες και αφετέρου με τους εταίρους της, Ευρωπαίους ή μη, η οποία θα πρέπει να έχει βραχυπρόθεσμους και ρεαλιστικούς στόχους και ουσιαστική και μακροπρόθεσμη προοπτική.

ΠΗΓΗ: www.defencenet.gr

ΠΡΟΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ "ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ" ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ: Σκεφθείτε καλά και αποφασίστε... Ίσα που προλαβαίνετε να κάνετε πίσω... Υ.Γ. Δεν θα ξεχάσουμε σύντροφοι ούτε θα συγχωρέσουμε.


Σε μια κοινωνία όπου οι άριστοι είναι λίγοι, αυτοί που θα ηγηθούν θα είναι μέτριοι και ολίγιστοι...

  Γράφει ο Στέφανος Μυτιληναίος
 
ΠΡΟΣ τους 3000 συνέδρους του ΠΑΣΟΚ! Είστε συνυπεύθυνοι σε εγκλήματα κατά του Ελληνικού Λαού και της πατρίδας! Είστε προδότες της δημοκρατικής παράταξης και της 3ης Σεπτέμβρη! Με τη συμμετοχή σας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ νομιμοποιείτε όλες τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και θα εφαρμοστούν! Να ξέρετε ότι σας ξέρουμε και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε! Αυτή τη φορά δεν θα ξεχάσουμε! Το αίμα του ελληνικού λαού που χύθηκε είναι πάνω σας, καθάρματα!
Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά νεοφιλελεύθερα γουρούνια στο ΠΑΣΟΚ! Εκσυγχρονιστές, μεταρρυθμιστές, ΓΑΠιστές κ.α. Αυτοί είναι εχθροί μου, όπου τους βρω τους πατάω σαν σκουλήκια.
Στους άλλους όμως, τους δήθεν "αριστερούς" που όχι απλώς παραμένουν στο απόκομμα αλλά θα πάνε και σύνεδροι στο συνέδριο των δωσίλογων τους προκαλώ να δουν αυτό το βίντεο:

Να σκεφθούν καλά με ποια πλευρά είναι!
Και να γνωρίζουν ότι η τελευταία τους ευκαιρία να πετάξουν το μίασμα από πάνω τους είναι να φύγουν ΤΩΡΑ από το ΠΑΣΟΚ!
Η συμμετοχή τους στο συνέδριο είναι πράξη που δεν θα συγχωρεθεί από κανέναν μας και από εδώ και πέρα θα τους λογαριάζουμε ως εχθρούς μας.
ΔΕΙΤΕ το βίντεο, σκεφθείτε και αποφασίστε με ποιους είστε! Με το λαό ή με τα γουρούνια!
 
 
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι εναπομείναντες ΠΑΣΟΚοι είναι να κρυφτούν στις τρύπες τους αντί να διαφημίζουν τη συμμετοχή τους στο συνέδριο της ξεφτίλας! Γιατί και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν, η άγνοια κινδύνου συγχωρείται, η ξεδιαντροπιά όμως ποτέ!
Άντε 5%, χαρείτε το τελευταίο σας συνέδριο ως κοινοβουλευτικό κόμμα... Και χειροκροτείστε τα στελέχη σας, όσο ακόμα κυκλοφορούν έξω από τη φυλακή!
 
Θα ήθελα, παρακαλώ, μια λίστα των συνέδρων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ! Να την έχουμε καβάτζα, να ξέρουμε -όταν έρθει η ώρα- ποιοι ακόμα και αυτή τη στιγμή συμμετέχουν στο μπουρδελόκομμα ως "στελέχη"... 
Διότι εάν νομίζετε πρώην σύντροφοι ότι μετά τη συμμετοχή σας και σε αυτή τη σύναξη προδοτών και λαμογιών θα έχετε πολιτικό μέλλον, μετά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, είστε μακριά νυχτωμένοι! Η συμμετοχή σας στο συνέδριο σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με όλες τις... πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα και αυτό σας καθιστά δωσίλογους και απόλυτα συνυπεύθυνους, εχθρούς του λαού!
Σκεφθείτε καλά και αποφασίστε... Ίσα που προλαβαίνετε να κάνετε πίσω...

Υ.Γ. Δεν θα ξεχάσουμε σύντροφοι ούτε θα συγχωρέσουμε.

Η χούντα είναι ένα πολύ κακό «πολίτευμα». Ευτυχώς που δεν υπάρχει χειρότερο!



Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Στα χείλη αμέτρητων πολιτών είναι κολλημένος ο όρος «χούντα» για να περιγράψει τη σημερινή πολιτική κατάσταση. Άνθρωποι με ψευδεπίγραφες ιδεολογικές θέσεις γαντζωμένοι στις καρέκλες υπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό και συμφέροντα άσχετα με το συμφέρον του λαού και εφευρίσκουν τα πλέον παιδαριώδη επιχειρήματα για να μας πείσουν ότι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε οποιαδήποτε τιμή και με “οποιοδήποτε κόστος” συμφέρει εμάς και όχι τα λαμόγια και ότι αυτή η εκποίηση θα μειώσει δήθεν το χρέος.
«Θα προστατεύσω με κάθε κόστος τις επενδύσεις» των χρυσωρύχων διεκήρυξε ο πρωθυπουργός, για να καθησυχάσει τους Καναδούς «επενδυτές». Έτσι εξηγείται και η άνοδος του υπουργού Δημόσιας Τάξης μετά του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στις Σκουριές αμέσως μετά το περιστατικό της επίθεσης κουκουλοφόρων και τον βανδαλισμό εξοπλισμού και εγκαταστάσεων της εταιρείας. Πάντως, η εν λόγω επίθεση από 40 [όχι δύο ή τρία ή δεκατρία] άτομα δεν χαρακτηρίσθηκε «τρομοκρατική», εξ ου και δεν έχει αναμιχθεί στη διερεύνησή της η Αντιτρομοκρατική. Οι δράστες παραμένουν και θα παραμείνουν ασύλληπτοι. Όπως όλοι αυτοί που έχουν διαλύσει τούτο τον τόπο.
Μετά τη μη τρομοκρατική επίθεση ανακοινώθηκε ότι θα εγκριθεί και η άλλη επένδυση των ιδίων επενδυτών στη Θράκη. Δεν ακούσθηκε πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η «επένδυση». Να δεχθώ ότι θα δημιουργήσει 10.000 αμέσως και εμμέσως. Να δεχθώ ότι το περιβάλλον θα παραμείνει αλώβητο και δεν θα μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Μπορεί ο πρωθυπουργός να μας πει μια λεπτομέρεια; η επένδυση θα γίνει με τραπεζική χρηματοδότηση από το εσωτερικό ή από το εξωτερικό; Έχει και τούτο τη σημασία του. Άλλο επένδυση με κεφάλαια εισαγόμενα και άλλο επένδυση με κεφάλαια προερχόμενα από τις τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, για τη διασφάλιση των οποίων έχει δανεισθεί το Δημόσιο € 230.000.000.000. Άλλο «φέρνω επενδύσεις» και άλλο «φέρνω επιχειρηματίες».
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η αποφασιστικότητα* του πρωθυπουργού να προστατεύσει «με κάθε κόστος» την επένδυση και όχι τις θέσεις εργασίας. Με κάθε κόστος;
Μακάρι να προστάτευε με το ίδιο κόστος το εισόδημα των συνταξιούχων και εργαζομένων.
Μακάρι να προστάτευε με το ίδιο κόστος τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη στέλνοντας στην ανεργία κι’ άλλους πολίτες. Πολύ περισσότερους από αυτούς που θα βρουν δουλειά στα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής και της Θράκης. [ΣΗΜ: κάποτε είχε διακηρύξει ο ίδιος άνθρωπος ότι όταν έλθει εν τη εξουσία, θα ερευνήσει όλες τις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες από το 1974 και μετά. Αν αρχίσει ποτέ από τις επενδύσεις στη Θράκη, ίσως μάθουμε κάποτε πόσες "επενδύσεις" έγιναν εκεί και πόσες χρηματοδοτήσεις καταβρόχθισαν πολλοί επενδυτές].
Μακάρι να προστάτευε με το ίδιο κόστος τους πολίτες από τις τράπεζες και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από τις επιβουλές της γείτονος.
Μακάρι να προστάτευε με το ίδιος κόστος τον λαό από τα γαμψά νύχια των γυπαετών που ζυγιάζονται κάτω από τον καταγάλανο ουρανό.
Λέτε η επίθεση των κουκουλοφόρων στις Σκουριές να έχει σχέση με την πτώση της βουλγαρικής κυβέρνησης;
* Σε συνέντευξή του διάβασα ότι είναι αποφασισμένος να κινηθεί με αποφασιστικότητα. Ελπίζω η αποφασιστικότητά του να είναι αποφασιστική.
TaXalia

Άγκυρα: «Εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας οι άδειες της ΤΡΑΟ»


Ο χάρτης της υπ΄αριθμ. 2012/2974 απόφασης με την οποία εξουσιοδοτείται η ΤΡΑΟ για έρευνες νότια της Ρόδου και συμπλέγματος Καστελόριζου.
φωτό: Ο χάρτης της υπ΄αριθμ. 2012/2974 απόφασης με την οποία εξουσιοδοτείται η ΤΡΑΟ για έρευνες νότια της Ρόδου και συμπλέγματος Καστελόριζου.
Απάντηση με την οποία επιμένει στη νομιμότητα των κινήσεών της γνωστοποίησε η Άγκυρα, μετά την Ελληνική ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ, με αφορμή τις άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων που έχουν δοθεί στην τουρκική κρατική εταιρεία TPAO. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας: «Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο. Οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών. Οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στον ΤΡΑΟ είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς. Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώμα-τά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο. Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επω-φελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων».
strategyreports

Δείτε όλους τους χάρτες με τις παραχωρήσεις στην ΤΡΑΟ από την Τουρκία

Το θέμα της παραχώρησης άδειας σε θαλάσσιες περιοχές από την Τουρκία στην ΤΡΑΟ, την τουρκική εταιρεία υδρογονανθράκων, κάθε άλλο παρά αποτελεί εξέλιξη των τελευταίων ημερών. Αντιθέτως, η γειτονική χώρα είχε σπεύσει να προβεί στην παραχώρηση τον περασμένο Απρίλιο και η απόφαση δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης στις 27 Απριλίου 2012, εννέα μόλις ημέρες πριν από τις πρώτες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα. Τότε, μάλιστα, επειδή μεταξύ τωνβ περιοχών που έχουν παραχωρηθεί, συμπεριλαμβάνονται και περιοχές στο βόρειο τμήμα της Κύρπου, ο κυβερνητικός εκκρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, κ. Στεφάνου είχε προβεί σε σχετικές δηλώσεις, ενώ το συγκεκριμένο θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου.
Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση δείτε το επίσημο φύλλο της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης με τους χάρτες.
http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/04/20120427.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/04/20120427.htm


dailynews24

ENERGA - HELLAS POWER: Ο Α.Φλώρος εγκέφαλος για το κόλπο – Στους λογαριασμούς του τα λεφτά του Δημοσίου ! ! !




 Kουμπάροι, ξαδέλφια.... και καταγωγή άπαντες από τα Ιωάννινα !
Ένα αποκαλυπτικό  ρεπορτάζ για τον Α. Φλώρο που αποδεικνύεται ως ο εγκέφαλος της σπείρας στην υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER φιλοξενεί στην αυριανή έκδοσή του το «ΘΕΜΑ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Δ. Μαρκόπουλος, μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο λογαριασμών και offshore επιχειρήσεων οι στενοί συνεργάτες και φίλοι του κ. Aρη Φλώρου, οι κύριοι Στέφανος Σιαφάκας, Νίκος Δεκόλης και Χαράλαμπος Σμυρλιάδης, διοχέτευσαν στο εξωτερικό τα χρήματα της ΔΕΗ και τουΔΕΣΜΗΕ σε χρόνο μετά την πώληση της εταιρείας στις 14/11/11 στη ρωσικών συμφερόντων Worldwide Energy Ltd.

Πρόκειται για 78 εκατ. ευρώ, τα οποία ενώ έπρεπε να αποδοθούν στο κράτος πήγαν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους μετά την πώληση της εταιρείας, και.....
ειδικότερα μέσα στους πρώτους μήνες του 2012.
Την ίδια στιγμή, ο άλλος κατηγορούμενος για την ίδια υπό θεση, ο κ. Βασίλης Μηλιώνης, φέρεται βάσει των στοιχείων να έχει λάβει 20 εκατ. ευρώ σε έναν λογαριασμό στην EFG (Eurobank) Monaco ακριβώς μετά την πώληση της εταιρείας του Hellas Power (σ.σ.: είναι το συμφωνηθέν με τους Ρώσους τίμημα), τα οποία πιστώθηκαν στις 22/11/2011. Οι κινήσεις λογαριασμών προς τις ελβετικές τράπεζες φαίνεται να έγιναν μετά την αποχώρησή του και την ανάληψη της διοίκησης της Hellas Power από τον κ. Δεκόλη, έναν άνθρωπο που συνδέεται με τον κ. Αχιλλέα Φλώρο μέσω του εξαδέλφου του κ. Σιαφάκα, ο οποίος υπήρξε συμμαθητής του Αχιλλέα Φλώρου και συντοπίτης του στα Γιάννενα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η νέα διοίκηση (Φλώρος, Σιαφάκας, Δεκόλης και Σμυρλιάδης) πραγματοποιεί διασπορά των κρατικών χρημάτων σε λογαριασμούς και offshore επιχειρήσεις. Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι οι κατηγορούμενοι, οι κύριοι Αχιλλέας και Αρης Φλώρος, Σιαφάκας, Δεκόλης και Σμυρλιάδης, έχουν κοινούς δεσμούς (κουμπάροι, ξαδέλφια και καταγωγή άπαντες από τα Ιωάννινα).

Η πορεία των εμβασμάτων, λοιπόν, όπως αποκάλυψε η έρευνα, έχει ως εξής: Στις 2/5/2011 ο κ. Αρης Φλώρος ως ιδιοκτήτης της Energa Power Trading μεταβίβασε για λογαριασμό της εταιρείας του στον λογαριασμό της ελβετικής τράπεζας Clariden Leu από την ελληνική EFG Eurobank το ποσό των 390.000 ευρώ. Το εν λόγω έμβασμα πήγε σε λογαριασμό με δικαιούχο τον ίδιο και με αριθμό IBAN CH94 0506 5162 6242 52000. Την επόμενη μέρα έγινε η ίδια διαδικασία για ποσό 176.000 ευρώ από τη Eurobank, ενώ πάλι στις 3/5/2011 από τη Millennium Bank πηγαίνουν στην ελβετική τράπεζα και στον ίδιο λογαριασμό 12.260.000 ευρώ!

Μέχρι και το τέλος του 2011, λίγο πριν από την εξαγορά από τα ρωσικά κεφάλαια, με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης της Energa έβγαλε εκτός Ελλάδος ποσό 44.701.000 μέσω δέκα διαφορετικών εμβασμάτων – τα ποσά που αφορούσαν τις επιστροφές χρημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως τα χρήματα που μεταβιβάστηκαν στην ελβετική τράπεζα από την έτερη εξαγορασθείσα από τους Ρώσους επιχείρηση, την Hellas Power, δηλαδή, βγήκαν όπως φαίνεται όταν τη διοίκηση ασκούσε ο στενός φίλος του κ. Αχιλλέα Φλώρου, ο κ. Δεκόλης.
Σύμφωνα λοιπόν με τη δικογραφία, ο κ. Δεκόλης έδωσε εντολή να πάει έμβασμα από τη Marfin Bank στις 5/12/2011, ύψους 30.092.000 ευρώ, στην Clariden Leu και σε λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ CH94 0506 5135 8396 42000. Υστερα από εννέα ημέρες ακολούθησε κι ένα δεύτερο, πολύ μικρότερο, έμβασμα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ.
Από τις 2/12/2011 κι ενώ πλέον οι Energa και Hellas Power έχουν πουληθεί, μετακινούνται 40.041.998 ευρώ από τον λογαριασμό της Hellas Power στην ελβετική τράπεζα Clariden Leu παράλληλα με κατάθεση του συγκατηγορούμενου κ. Σμυρλιάδη και της εταιρείας Global Power Systems, η οποία συνεργαζόταν με τον κ. Αρη Φλώρο.

Από εκεί και πέρα ξεδιπλώνεται ένα απίστευτο γαϊτανάκι offshore εταιρειών και λογαριασμών μεταξύ Νήσων Μάρσαλ, Χονγκ Κονγκ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εταιρικών σχημάτων όπως οι International Electricity Traders,Neptune International LtdWWE, Κύπρος Ανάκριση Εταιρείες, Hector International Ltd, στις οποίες διαχειριστές είναι άτομα φιλικά στον κ. Αρη Φλώρο.

Η επιστροφή των χρημάτων προς το Ελληνικό Δημόσιο έπρεπε να γίνει στα τέλη του 2011. Η Hellas Power φαινόταν να έχει τραπεζικά διαθέσιμα 31,2 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, καθώς και μηδενικό δανεισμό όταν πουλήθηκε. Στο υπ’ αριθμ. 996/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρεται πως η πώληση της Hellas Power A.E. έλαβε χώρα με διαφανείς διαδικασίες και με πληρωμή των σχετικών φόρων στην αρμόδια ΔΟΥ. Εν τούτοις, η απόδοση των χρημάτων στο κράτος δεν έγινε ποτέ.

ksipniste.gr

Να που πάνε τα λεφτά σου Έλληνα ! Πλήρωνε Φόρους και Χαράτσια. Όλα για τις Τράπεζες.

Κρατάς ελληνική σημαία; Είσαι φασιστόμουτρο!

ellas
Χθες, ημέρα της γενικής απεργίας ένας νεαρός άνδρας έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος διότι διέπραξε το αμάρτημα να φέρει την ελληνική σημαία. Αντίστοιχη επίθεση δέχθηκαν σε άλλη πολή διαδηλωτές για τον ίδιο λόγο.
του Στρατή Μαζίδη
stratis1Εξελίξεις απολύτως φυσιολογικές ΑΝ αυτά είχαν συμβεί σε κάποια πλατεία της Αγκυρας και του Γκαζιαντέπ. Όμως συνέβησαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Μέλος του ΕΠΑΜ ο πρώτος, μέλη των ΑΝ.ΕΛ. οι δεύτεροι, όπως διαβάσαμε σε κάποια blogs.
Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω αυτά τα χάσματα που πάνε κάποιοι να μας επιβάλλουν και ορισμένοι άλλοι τόσο εύκολα υιοθετούν.
Για παράδειγμα, η σημαία, τα εθνικά σύμβολα και η θρησκευτική παράδοση ταυτίζονται πλέον με την ακροδεξιά. Η λέξη πατριώτης έχει προσλάβει αρνητική σημασία. Συγκεκριμένο πλέον κόμμα ηγεμονεύει σε αυτές τις έννοιες.
Αντίστοιχα, όροι όπως κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή, με το λαό, για το λαό, στήριξη λαϊκών στρωμάτων, ταξική πάλη, ανατροπή, έχουν ταυτιστεί με την παγκοσμιοποιημένη αντιεθνική και όχι πατριωτική αριστερά.
Δηλαδή σε αυτή τη χώρα αποκλείεται να χαρακτηρίζεσαι από όλα αυτά και να μην ανήκεις πουθενά. Πρέπει ντε και καλά να σε κατατάξουμε κάπου. Μίλησες για λαθρομετανάστες; Είσαι χρυσαυγίτης, ρατσιστής, φασίστας. Μίλησες για λαϊκούς αγώνες; Είσαι αναρχοσυριζαίος και εχθρός του έθνους. Το να μην είσαι τίποτε από τα δύο, αποκλείεται.
Την ώρα που το πλοίο βυθίζεται ή που το αεροπλάνο κάνει βουτιά, κάποιοι τσακώνονται μεταξύ τους. Παιδιά που μοιράστηκαν τα ίδια σχολεία, τις ίδιες παιδικές χαρές, έγιναν θανάσιμοι εχθροί. Χτυπούν ο ένας τον άλλο βγάζοντας ασπροπρόσωπους αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν την κοινωνία σε ένα νέο εθνικό διχασμό ή ακόμη και εμφύλιο.
Ανάλογα τις καταβολές και τις χαραμάδες του χαρακτήρα σου, θα σε πλευρίσουν οι μεν ή οι δε.
Δεν είναι όμως έτσι. Δε γίνεται σχεδόν 70 χρόνια μετά τον εμφύλιο, οι Ελληνες να χτυπήσουν πάλι Ελληνες.
Υπάρχει λαϊκή οργή, υπάρχει αγανάκτηση, υπάρχει θυμός. Κι όμως! Αντί όλα αυτά να ενωθούν και να οδηγήσουν στην ανατροπή του σάπιου κατεστημένου και την αλλαγή πορείας, βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου.
Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι, στο απυρόβλητο, ξεπουλάνε τη χώρα όσο όσο… Εσείς πλακωθείτε μεταξύ σας άνετα. Κι όταν τελειώσετε, ρίξτε μια ματιά γύρω σας να δείτε αν θα έχει απομείνει τίποτε σε αυτό το βασανισμένο τόπο.

 http://freepen.gr/

Ενόψει σοβαρού επεισοδίου με τους Τούρκους

Ενόψει σοβαρού επεισοδίου με τους Τούρκους
Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο  κυβερνητικό και στρατιωτικό επιτελείο  για τις εξελίξεις στο Αιγαίο .
 Οι Τούρκοι δηλώνουν πως έχουν κυριαρχικά δικαιώματα και θα συνεχίσουν τις έρευνες στο Αιγαίο επικαλούμενοι το διεθνές δίκαιο,  καθώς υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο. . Άκουσον άκουσον…

Αλήθεια τώρα θυμήθηκαν  οι Τούρκοι  ότι υπάρχει διεθνές δίκαιο! Ειρωνεία…

Το επόμενο βήμα τους θα είναι η προσφυγή στον ΟΗΕ ακολουθώντας την Ελλάδα.Οι εξελίξεις Θα είναι ραγδαίες. Οι παραβιάσεις  των Τούρκων από αέρα και από θάλασσα με πλοία στο Αιγαίο γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές και όπως υποστήριξαν ανώτατοι αξιωματικοί στο  BriefingNews.  Ένα σοβαρό επεισόδιο θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ πιθανό αν η Τουρκία συνεχίσει να ακολουθεί τις γνωστές τακτικές της.

Η ελληνική κυβέρνηση τι άραγε έχει στα σχέδια της; Πως θα αντιδράσει; Και πως  θα αντιμετωπίσει την επερχόμενη κρίση; 
 
 briefingnews

VIDEO - Μίκης Θεοδωράκης ( Παρέμβαση στον Γ. Αυτιά - ΣΚΑΙ σήμερα) : Η λύση είναι ΑΟΖ τώρα με Έξοδο από τα μνημόνια και την ΤΡΟΙΚΑ . Τα κοιτάσματα φτάνουν και περισσεύουν για να είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ μιά για πάντα.

«Είμαστε μισό μέτρο από την πηγή και δεν πίνουμε νερό» δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα της ΑΟΖ ο Μίκης Θεοδωράκης.
 «Να φύγουμε από την τρόικα, πρέπει να γίνει τώρα», ανέφερε επίσης.
 Κατηγόρησε ως εξαρτημένους όσους ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί η  ΑΟΖ. Πρόσθεσε ότι στην αξιοποίησή της αντιδρούν εφοπλιστές, αλλά και οι ιδιοκτήτες των διυλιστηρίων, κύριοι Λάτσης και Βαρδινογιάννης, γιατί η εκμετάλλευση της ΑΟΖ θα επιφέρει κατάργηση των δυο διυλιστηρίων, όπως είπε.


Δείτε και ακούστε την τηλεφωνική παρέμβαση του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ  στην σημερινή  εκπομπή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ  στον ΣΚΑΙ

Ο Μίκης τα είπε όπως ακριβώς έχουν τα πράγματα

Πολλές δεκαετίες ξέρουν όλοι ότι υπάρχει μία θάλασσα πετρελαίου - φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο εθνικό μας χώρο αλλά σταμάτησαν κάθε προσπάθεια αποκάλυψης και φυσικά ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ τους από εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ

Τώρα δεν θέλουν να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ γιατί φοβούνται ότι μπορούμε με μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Κυβέρνηση να τα εκμεταλλευτούμε και έτσι να μην έχουμε ανάγκη κανέναν τους. Φρόντισαν λοιπόν
όλα αυτά τα χρόνια να μας ΕΞΑΡΤΗΣΟΥΝ  με κυβερνήσεις και μηχανισμούς ώστε να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Η απειλή για δήθεν επίθεση της Τουρκίας είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ  και φυσικά όλοι αυτοί που τα υποστηρίζουν αφού έστω και ένα Ευρώ να μπει στο ταμείο μας πηγαίνει κατευθείαν στα χέρια των "δανειστών " και όχι προς όφελος του Ελληνικού Λαού

Η λύση είναι ΜΙΑ :
Ενωμένος ο λαός να αναδείξει μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  που θα ανακηρύξει αμέσως την ΑΟΖ ώστε όλα τα κοιτάσματα μια για πάντα να είναι ΔΙΚΑ μας και να φύγουμε από τα μνημόνια ΤΩΡΑ.
Με την εκμετάλλευση των εθνικών μας πλέον Στρατηγικών ενεργειακών αποθεμάτων ( ανέρχονται σε πολλά ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ )   έχουμε την δυνατότητα να πούμε στους "δανειστές " μας ότι : Αναγνωρίζουμε το μέρος του χρέους μας που δεν είναι επαχθές και σας ξοφλάμε την επόμενη κιόλας στιγμή. Από εκεί και πέρα είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ  να κάνουμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ  σε όφελος μόνο του ΛΑΟΥ  μας και κανενός ΞΕΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.
Ο λαός μας περιμένει 200 χρόνια να γίνει αυτό. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ( ΚΑΠ - ΣΠΙΘΑ ) με ηγέτη του τον Μίκη Θεοδωράκη παλεύει και θα παλεύει για να γίνει αυτό. Για να γίνουμε μια μέρα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ



Το κεφάλαιο παραμένει ως έχει και οι δανειολήπτες θα καταβάλουν για τέσσερα χρόνια μόνο τόκους


«Για τέσσερα χρόνια παγώνει η καταβολή της δανειακής δόσης και ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τη δόση του τόκου», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς , μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.
Ο κ. Σκορδάς χαρακτήρισε τη ρύθμιση ως «προσπάθεια ανακούφισης» των πιο δοκιμασμένων δανειοληπτών.
Σε αυτή τη ρύθμιση μπορούν να μπουν όσοι έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ και έχει μειωθεί το εισόδημά του την τελευταία τριετία πάνω από 35%.
Επίσης μπορούν να μπουν όλοι οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι μακροχρονίως πάσχοντες και όλοι οι συμπολίτες μας με αναπηρία», υπογράμμισε ο υφυπουργός.
Ερωτηθείς για τις κριτικές που δέχεται η κυβέρνηση ότι το όριο των 25.000 ευρώ είναι χαμηλό, ο Αθανάσιος Σκορδάς σημείωσε ότι «είναι γεγονός και δε λέμε ότι είμαστε ευτυχείς αλλά αυτό είναι το μέγεθος το οποίο μπορούμε».

 dailynews24

“Διψασμένη” για χιλιάδες απολύσεις έρχεται η τρόικα

Share

Αποφασισμένοι να θέσουν επί τάπητος και να πάρουν σαφείς απαντήσεις, όχι μόνο για τις ακριβείς κατηγορίες προσωπικού του Δημοσίου από τις οποίες θα προκύψουν οι 25.000 «διαθέσιμοι» μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο, αλλά και για το πόσοι θα απολυθούν μέσα στο 2014, καταφτάνουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του Μηχανισμού Στήριξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα, στη διάρκεια των συσκέψεων-φωτιά, που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα με τους Ελληνες αξιωματούχους, αναμένεται να ζητήσει, μεταξύ άλλων:
-Ακριβές πλάνο του ανθρώπινου δυναμικού προς διαθεσιμότητα ανά υπηρεσία του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
-Ποσοστό στο οποίο θα φτάσουν οι απολύσεις επί της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο θα δοθεί και η… μάχη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Μηχανισμού Στήριξης, καθώς παραμένει ακόμα ερώτημα εάν ζητηθεί να είναι ένα ποσοστό 50% (με λίγα λόγια, να απολυθούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε βάθος ενός χρόνου 12.500 διαθέσιμοι) ή το ποσοστό αυτό θα είναι μικρότερο.
Μάλιστα, οι απαιτήσεις των εκπροσώπων του Μηχανισμού Στήριξης θα τεθούν και ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς τη χώρα μας.
Ο εκτροχιασμός των εσόδων, που παραμένουν ακόμα εκτός στόχων, αναμένεται να κάνει ακόμα πιο επιτακτικό το αίτημα της Τρόικας να «ματώσει» εδώ και τώρα ο δημόσιος τομέας. Ολο αυτό συνδέεται με τη ρήτρα απόκλισης, που υπέγραψε η χώρα μας με την Τρόικα. Σύμφωνα με αυτή, σε κάθε απόκλιση από τους στόχους θα υπάρχει αυτόματη μείωση δημόσιων δαπανών (ενδεχομένως δηλαδή και απολύσεις), εξαιρουμένων μισθών και συντάξεων.
Η ελληνική πλευρά καθιστά σαφές πως οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, που θα πρέπει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της χώρας μας απέναντι στο Μηχανισμό Στήριξης, να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στον Ιούνιο, θα προκύψουν από δύο κατηγορίες:
-Από τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου. Πρόκειται για μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων, που σήμερα απασχολούνται σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
-Από τα νέα οργανογράμματα του κράτους, που θα φέρουν δραστική συρρίκνωση σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων υπουργείων, με άμεσο αντίκτυπο και στις θέσεις απασχόλησης, οι οποίες με τη σειρά τους θα μειωθούν. Στο στενό πυρήνα του Δημοσίου απασχολούνται περίπου 55.000 άτομα, ενώ υπολογίζεται πως περίπου 2.000 θα περάσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι πως η πλειονότητα των 25.000 «διαθεσίμων» θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες σε προσωπικό. Μέλημα του υπουργείου είναι να μπει φραγμός στη μετακίνηση προσωπικού, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου στο στενό «πυρήνα» του Δημοσίου, καθώς θα εκληφθεί, με βάση το Μνημόνιο, ως νέα πρόσληψη. Η πολιτική που έχει χαραχθεί αφορά:
-Στη μετακίνηση μόνιμων υπαλλήλων μέσα στο όριο του στενού Δημοσίου και
-στη μετακίνηση εργαζομένων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου σε άλλους οργανισμούς και φορείς.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που υπάλληλος παραμείνει στη διαθεσιμότητα για περισσότερο από ένα χρόνο και δεν μεταφερθεί, τότε αντιμετωπίζει το φάσμα της απόλυσης.
Στις τάξεις του Μηχανισμού και μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φαίνεται να υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον, διχογνωμία σχετικά με το πότε και πόσες απολύσεις θα περιλαμβάνονται στον αριθμό των 25.000, που θα πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο.
«Δεδομένου ότι στο Μνημόνιο αναφέρεται ότι μέσα στο 2013 οι 25.000 μόνιμοι υπάλληλοι “είτε θα βγουν σε σχήμα κινητικότητας είτε θα απολυθούν”, υπάρχουν δύο προσεγγίσεις από τους δανειστές. Η πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αντιμετωπίζει με πιο χαλαρό τρόπο το θέμα και δεν ασκεί πιέσεις μέχρι τώρα, για να δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση πόσοι από τους 25.000 θα απολυθούν», αναφέρει στον Τύπο της Κυριακής υψηλόβαθμο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα, σημειώνει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχεται το πλάνο για τις 12.500 αποχωρήσεις (κινητικότητα) να παρουσιαστεί από την Ελλάδα τον Ιούνιο, σε αντίθεση με τη… σκληρή γραμμή του ΔΝΤ. «Το Ταμείο υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρχει διαδοχική επίτευξη του στόχου της μείωσης του προσωπικού ανά τρίμηνο. Θεωρεί ότι οι απολύσεις είναι απόλυτα αναγκαίες, ακόμα και μέσα στα υπουργεία», συμπληρώνει.
Στο στόχαστρο επίορκοι και «κοπανατζήδες»
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα των εντεινόμενων πιέσεων από την Τρόικα για συρρίκνωση του απασχολούμενου προσωπικού σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι επίορκοι, οι «κοπανατζήδες», αλλά και όσοι έχουν… πειράξει το προφίλ των προσόντων τους, καταθέτοντας πλαστά έγγραφα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για να τεθούν μέσα στο επόμενο διάστημα εκτός εργασίας.
Στην κόκκινη γραμμή της εξόδου βρίσκονται:
-Υπάλληλοι που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από το πόστο τους. Οπως ορίζει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι… βλέπουν αυτόματα την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο. «Η ποινή της οριστικής παύσης μπορεί να επιβληθεί μόνο για παραπτώματα, όπως η αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων πάνω 22 εργάσιμες ημέρες συνεχώς ή πάνω από 30 εργάσιμες ημέρες σε διάστημα ενός έτους», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες της TaskForce, ετοιμάζει σχέδιο ανεύρεσης των αδικαιολογήτως απόντων. «Στο μικροσκόπιο βρίσκονται, κατά κύριο λόγο, οι άδειες που χορηγούνται για λόγους υγείας. Υπάρχουν πολλοί που κάνουν χρήση αυτών αδικαιολόγητα και απουσιάζουν συστηματικά από την εργασία τους, καλυπτόμενοι πίσω από αυτές τις άδειες. Σε πολλές υπηρεσίες δεν τηρείται σύστημα ελέγχου της καθημερινής προσέλευσης των εργαζομένων. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι όποιες αυθαίρετες απουσίες είτε να μην καταγράφονται είτε να καλύπτονται εκ των υστέρων, με προσκόμιση δικαιολογητικών», αναφέρουν στον Τύπο της Κυριακής στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.
-Υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί από δικαστήρια για σοβαρά αδικήματα, όπως αυτά απαριθμούνται στο νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Από τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκύπτει ότι περίπου 800 επίορκοι υπάλληλοι τέθηκαν ήδη σε αργία. Παράλληλα, αναμένεται να τεθούν άμεσα στο… μικροσκόπιο 7.000 εκκρεμείς υποθέσεις, προκειμένου όσοι υπάλληλοι κατηγορούνται για αδικήματα που επισύρουν την αυτοδίκαιη αργία να τεθούν εκτός Δημοσίου.
-Εργαζόμενοι που έχουν δηλώσει τίτλους και προσόντα, που, ουσιαστικά, δεν έχουν, καταθέτοντας πλαστά έγγραφα. Οι προσωπικοί φάκελοι υπαλλήλων με την καταγραφή πτυχίων και δεξιοτήτων, όπως οι ξένες γλώσσες και η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα εξεταστούν ενδελεχώς για τη νομιμότητά τους. Οσοι διαπιστωθεί πως έχουν καταθέσει ψευδή στοιχεία, θα κατηγορούνται για το αδίκημα της πλαστογραφίας, που οδηγεί σε αυτοδίκαιη αργία.
 «Διευθύνσεις και ονόματα» θέλει ο Τραά
Η αδιάλλακτη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο θέμα των απολύσεων από ολόκληρο το φάσμα του Δημοσίου αποτυπώνεται και στην εξέλιξη των τελευταίων εικοσιτετραώρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε στον αντιπρόσωπο του Ταμείου στην Αθήνα, Μπομπ Τραά, λίστα υπηρεσιών του Δημοσίου από τις οποίες μέχρι το τέλος του 2013 μπορούν να προκύψουν όχι 25.000, αλλά 35.000 εργαζόμενοι προς διαθεσιμότητα. Ποια ήταν η απάντηση του κ. Τραά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες; Οτι μαζί με τη σχετική λίστα θα πρέπει να προσδιοριστούν επακριβώς και οι υπάλληλοι που θα περάσουν σε υποχρεωτικές αποχωρήσεις, άρα απολύσεις.
Δημήτρης Γκάτσιος, στον “Τύπο της Κυριακής” 

antinews

22.2.13

Ο όρκος του Άδωνι Γεωργιάδη


1
Γράφει ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου
Το θέμα είναι πως σαν λαός, παρ’ όλο που σήμερα είναι εγγράμματος παραμένει φανατικά αμόρφωτος.
Σας δίνω ένα παράδειγμα:
Η κυβέρνηση αφού μείωσε τις συντάξεις στα 180 ευρώ, τους μηνιαίους μισθούς στα 400 ευρώ, αφού πουλώντας την ΕΥΔΑΠ  ο ιδιώτης αυξάνει την τιμή του κυβικού μέτρου στο διπλάσιο, ξεσηκώνει τον λαό και παραιτείται..
Μετά τις εκλογές, σε μια τηλεοπτική συζήτηση, ο δημοσιογράφος ρωτά τον πρώην υπουργό της Κυβέρνησης, που τώρα είναι αντιπολίτευση:
” Πες τε μου, γιατί χάσατε τις εκλογές, τι δεν κάνατε σωστό;”
Ο πρώην Υπουργός, που του αρέσει να τον αποκαλούν υπουργό επειδή ο τίτλος αποτελεί αριστοκρατικό αξίωμα,απαντά:
” Κάναμε σοβαρά λάθη …, συνεχίζει σαν να ερωτήθηκε, ….δεν ολοκληρώσαμε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, όπως την μείωση των συντάξεων , τις αποκρατικοποιήσεις κλπ”
Την επόμενη μέρα, το τηλεοπτικό κανάλι κάνει μια δημοσκόπηση για να διαπιστώσει την θετική ή αρνητική εντύπωση που προκάλεσε ο λόγος του πρώην Υπουργού στα ερωτήματα που του έθεσε ο δημοσιογράφος.
Το αποτέλεσμα, δείχνει ότι το χειρότερο ποσοστό που μπόρεσε να πάρει ο Υπουργός, είναι το ποσοστό των πρόσφατων εκλογών.
Ποιο συμπέρασμα συνάγεται;
Αν το απαντήσετε, θα καταλάβετε γιατί μας Κυβερνά ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, ο Βορίδης, ο Άδωνης, ο Δένδιας.
Θα καταλάβετε γιατί ο λαός δεν πρόκειται να ρίξει την Κυβέρνηση.
Γιατί οι εργαζόμενοι που απεργούν Δεν θέτ ουν ζήτημα παραίτησης της Κυβέρνησης.
Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι η απόκτηση γνώσης, Γυμνασιακή, Λυκειακή, Πανεπιστημιακή, δεν σε κάνει μορφωμένο.
Η γνώση χρησιμοποιείται, ως εργαλείο που το χρειάζεσαι για να εργασθείς,   να κερδίσεις χρήματα, να ζήσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου.
Όταν επιστρέφεις στο σπίτι σου μετά την εργασία σου, προφανώς δεν παίρνεις την δουλειά σου μαζί σου..
Αφήνεις την δουλειά σου στον χώρο εργασία σου, αφήνεις τα εργαλεία σου στον χώρο δουλειά σου, πχ τον υπολογιστή  το κατσαβίδι, τον γκασμά, την μηχανή κλπ. .
Μαζί με τα εργαλεία που αφήνεις πίσω σου αφήνεις και τις γνώσεις σου, γιατί τις υποβίβασες σε εργαλείο που σου εξασφαλίζει μισθό.
Η γνώση σε κάνει μορφωμένο αν αποτελέσει τρόπο ζωή σου. Όταν η γνώση δεν σου επιτρέπει κριτική σκέψη, κριτική στάση ζωής, αναζήτηση επιπλέον γνώσεων, αναζήτηση περισσότερων πηγών πληροφόρησης, ικανότητα να ξεχωρίζεις τα σκουπίδια απο την πληροφορία και ταυτόχρονα δεν σε κοινωνικοποιεί ως νοήμονα αλλά μόνο ως έρμαιο παραδοσιακών  παραδοξολογιών του τύπου κομματική στρούγκα, τότε είσαι εγγράμματος μεν, άχρηστος δε.


πηγη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΦΑΜΕ ΛΑΧΑΝΟ" ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!! ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΘΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ!!




ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΕΨΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ" ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ 20.2.2013, Ο ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΝΟΜΟ

ΓΙΑ... ΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙKΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΑΛΛΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ