ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.12.11

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ !!! ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ



Τρομερή ανακοίνωση συνδέσμων του ΠΑ.Ο.Κ για τα πολιτικά συνθήματα και τα πρόστιμα

Κοινή Ανακοίνωση Συνδέσμων Π.Α.Ο.Κ. Ρόδου & Κω

Μπράβο στα ΠΑΟΚια γι αυτή την ανακοίνωση. Αντε να παίρνουν κι άλλοι σειρά...
Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε από τα γραφόμενα στα ΜΜΕ και τις αθλητικές ιστοσελίδες, πως η αγαπημένη μας ομάδα
τιμωρήθηκε με πρόστιμο 700 € για το σύνθημα περί Βουλής, που ακούστηκε στον αγώνα μπάσκετ με τον Κολοσσό Ρόδου.

Ένα σύνθημα που φώναξαν...

και φίλαθλοι Έλληνες πολίτες του Κολοσσού και καταχειροκροτήθηκε παρατεταμένα από...

όλο σχεδόν το κλειστό του Βενετοκλείου, πλην κάποιων παρισταμένων, που προφανώς θεωρούν το συγκεκριμένο «κτίριο» τσιφλίκι τους.

Ένα σύνθημα που γνωρίζει πλέον και ο τελευταίος λαθρομετανάστης αυτής της χώρας και χαίρει της εκτίμησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ως μέσο αντίδρασης, απέναντι σε όλα τα δεινά που τραβάει από την “υψηλού επιπέδου” πολιτική ζωή, αυτής της χώρας, των παρασκηνίων, των σκανδάλων, της διαφθοράς, του δοσιλογισμού και της ανικανότητας.

Μετά τις μειώσεις μισθών συντάξεων και την επιβολή έκτακτων φόρων και χαρατσιών με “εκβιασμό” μέσω ΔΕΗ… έρχεται και η φίμωση του Έλληνα πολίτη.
Έλληνες πολίτες ξεκίνησαν να σας φωνάζουν το σύνθημα και απλά έτυχε να φοράνε διακριτικά του Π.Α.Ο.Κ. επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά, πως στη συνέχεια το φώναξε και το χειροκρότησε όλο το κλειστό. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες αφού δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη.

Επειδή όμως ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. “ενοχλεί” και θα είναι πάντα απέναντι σας και ποτέ μαζί σας, αφού δεν μπορείτε να τον φιμώσετε, επιβάλετε τιμωρίες στην ομάδα του, ως μέσο πίεσης, με τον προσφιλή σας εκβιαστικό τρόπο.

Να χαίρεστε τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη σας, που εσείς οι ίδιοι καταντήσατε παγκόσμιο περίγελο.

ΥΓ 1. Θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντί σας, εφιάλτης στα όνειρα σας.
ΥΓ 2. Δε θα σταματήσουμε να σας θυμίζουμε πως είστε όλοι σας υπάλληλοι μας και πληρώνεστε για να μας υπηρετείτε.
ΥΓ 3. Οι εκλογές είναι κοντά και τότε κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του μαζί με τους ακόλουθους του.
ΥΓ 4. Μάθαμε τελευταία πως η εξύβριση κτιρίων αποτελεί άνομη πράξη.
ΥΓ 5. ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΠΟΥΤ… Η ΒΟΥΛΗ.

Οι Σύνδεσμοι Π.Α.Ο.Κ. Ρόδου & Κω


egersis2

Κάνοντας rafting στην ... Βουλιαγμένης!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Η κακιά μου μοίρα το έφερε προχθές βράδυ να διασχίσω την λεωφόρο Βουλιαγμένης στο “ρέμα” (κυριολεκτικά) προς Αθήνα!
Ναι η λεωφόρος έμοιαζε με ρέμα όπου ποτάμια νερού σχημάτιζαν σε πολλά σημεία υψηλόποντες λίμνες από όπου προσπαθούσαν να περάσουν οι δυστυχείς γιωταχήδες  εκ των οποίων πολλοί έμεναν στη μέση του δρόμου προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο!
Κατά την διάρκεια των σλάλομ που έκανα (μου θύμιζε rafting με καγιάκ στο ποταμό Άραχθο στην διαδρομή Άγραφα Άρτας) σκεφτόμουν πως είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό εδώ και πολλά χρόνια σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της “πρωτεύουσας” και το κράτος με τις υπηρεσίες του να μην κάνει ΤΙΠΟΤΑ!
Αλλά πως να κάνει αφού το μέλημα όλων αυτών που κυβερνούν (εδώ και δεκαετίες) ήταν πως θα κλέψουν και πως θα εξυπηρετήσουν τους χορηγούς και τους κομματικούς τους φίλους!
Τίποτα δεν δουλεύει πλέον σε αυτή την Χώρα-Μπουρδέλο όπου οι πολιτικονταβατζήδες επιτρέπουν στους τραπεζίτες και στους ΜερκοΣαρκοζί να “πηδάνε” ένα ολόκληρο λαό!
Τίποτα δεν δουλεύει σ’ αυτή την χουντοδημοκρατία εκτός από τους παραπληροφοριοδότες δημοσιοκάφρους και τα όργανα καταστολής δηλ. τα ΜΑνΤρόσκυλα, τους κουκουλοφόρους και τους παρακρατικούς!!!

Με τέτοιους "εγκέφαλους", τι να σου κάνει και το "πνεύμα των Χριστουγέννων";


Οι τελευταίες εξελίξεις σ’ αυτό που κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται «πολιτικό σκηνικό» της χώρας δεν αφήνουν περιθώρια να ελπίσει κανείς ότι θα επικρατήσει το «πνεύμα των Χριστουγέννων» - και σε καμία περίπτωση το πνεύμα της λογικής.
Η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, έχει εντελώς εξευτελιστεί και ταπεινωθεί, έχει χαθεί η χαρά, έχει χαθεί η πίστη, κανείς δεν γιορτάζει, όλοι περνούν αυτές τις μέρες μέσα στην αγωνία, κανείς δεν...  περιμένει κάτι καλύτερο για το 2012.
Και μάλιστα και με τη βούλα του Ευρωβαρόμετρου, που εμφάνισε τους Έλληνες ως τον πιο απαισιόδοξο λαό της Ευρώπης. (Μιλάμε για έναν λαό που κατείχε την πρωτιά στην αισιοδοξία, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της Ιστορίας του).
Σχηματίστηκε μια κυβέρνηση και τώρα διαπιστώνεται πως ουδείς γνωρίζει για ποιον λόγο μπήκαμε στην περιπέτεια.
Ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός και τώρα συνειδητοποιούμε πως δεν τον είχε διαβάσει κανείς – όπως έγινε και με το Μνημόνιο και όπως συμβαίνει με ό,τι ψηφίζεται εδώ και χρόνια - και μάλιστα από ανθρώπους που προκάλεσαν τη διεθνή έκπληξη με την ανθηρή τους περιουσιακή κατάσταση.
Όλοι αναγνωρίζουν πως ό,τι έγινε μέχρι τώρα συνιστά εγκληματικό λάθος, αλλά ουδείς κάθεται να σκεφθεί κάτι το ριζοσπαστικό, προκειμένου να δοθεί μια λύση έστω και την ύστατη στιγμή.
Η γενική αίσθηση είναι πως πηγαίνουμε κατ’ ευθείαν στον γκρεμό.
Ρωτάμε πώς πάει το PSI και δεν ξέρει να μας πει κανείς τίποτε.
Πληροφορούμεθα ότι η εφεδρεία απέτυχε, αλλά η διαδικασία συνεχίζεται και υποβάλλονται αιτήματα για εξαιρέσεις.
Υπουργικά συμβούλια αναβάλλονται για διαβουλεύσεις, υπουργοί ασχολούνται με τα καθήκοντά τους στα διαλείμματα των εσωκομματικών τους ενασχολήσεων, το οικονομικό επιτελείο δεν ξέρει τι του γίνεται, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να επιβληθεί στο υπουργικό του συμβούλιο, η χώρα παραμένει ακυβέρνητο καράβι.
Καμιά πρωτοβουλία, καμιά έμπνευση, κανένα στιβαρό χέρι, κανένα μυαλό σε λειτουργία, λαπαδιασμένοι εγκέφαλοι, κανένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό και στη χώρα.
Μέσα στη σύγχυση, ξαναχτύπησαν (άλλοι) 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με έναν κατάλογο προτάσεων.
Έναν τόσο μακρύ κατάλογο προτάσεων προς τον πρωθυπουργό και προς διάφορα υπουργεία, που θαρρείς πως γράφτηκαν για… να μην εφαρμοστεί ούτε μία!
Προτείνουν μάλιστα και συγκρότηση… Ομάδας Διοίκησης Έργου στα… πρότυπα της ολυμπιακής προετοιμασίας «η οποία θα διασφαλίσει την οριζόντια διασύνδεση και συνέργεια των εμπλεκόμενων κατά περίπτωση φορέων».
Αν εξαιρέσουμε αυτές που απλώς γράφτηκαν για να γραφούν (ενίσχυση του προσωπικού των ειρηνοδικείων, μείωση του διαστήματος που απαιτείται για τις διαδικασίες για τη χορήγηση αναπηρικού επιδόματος, ολοκλήρωση των διαδικασιών ανανέωσης της χορήγησης αναπηρικής σύνταξης εντός ενός μήνα, έλεγχος των τιμών στα είδη βασικής κατανάλωσης, αναδιάρθρωση των δανείων τα οποία έχουν χορηγηθεί από ιδιωτικές τράπεζες), όλες οι υπόλοιπες απαιτούν να συμβεί στη χώρα μια πραγματική κοσμογονία.
Συγγνώμη, αλλά αν ήταν δυνατόν να συμβούν όλα αυτά, δεν θα είχαν ήδη συμβεί;
Και συγγνώμη, όταν το κάθε υπουργείο μόνο του δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του, μπορεί να θεωρηθεί λογικός όποιος προτείνει να συνεργαστούν όλα μαζί;
Αδύνατον!
Πριν προλάβουμε να χωνέψουμε τον μακρύ κατάλογο των «27», μας ήλθε κατακέφαλα και άλλος κατάλογος, από 14 αυτή τη φορά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Αυτός πια είναι σκέτο ευχολόγιο.
Ζητούν τη δημιουργία μιας… Εθνικής Επιτροπής η οποία θα σχεδιάζει και θα εφαρμόζει ως Ενιαίο Επιχειρησιακό Κέντρο Συντονισμού τις δράσεις για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Και αμέσως τα συνθήματα:
«Κανείς συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να μένει μόνος και αβοήθητος.
Σκοπός μας είναι:
«Κανένα παιδί χωρίς γάλα και φαγητό»,
«Κανένα παιδί χωρίς εμβόλιο»,
«Κανείς συνάνθρωπός μας να μην τρώει από τα σκουπίδια και να κοιμάται στις πλατείες»,
«Κανείς συνάνθρωπός μας να μην στερείται την αναγκαία για την ζωή του φαρμακευτική αγωγή».
Πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται.
Πιστεύουμε βαθύτατα ότι ο ελληνικός λαός θα επικροτήσει κάθε προσπάθεια που καλλιεργεί Συλλογικές Αξίες για μια Ελλάδα της Αλληλεγγύης και της Ανθρωπιάς»!
Φυσικά, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επικροτήσει τίποτε από όλα αυτά, διότι έχει χάσει την πίστη του.
Επομένως; Επομένως αν δεν γίνει αντιληπτό πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, διάφοροι ανόητοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το βλέμμα στις εκλογές, παριστάνοντας τους σωτήρες και ψηφοθηρώντας.
Και πάνω απ’ όλα πιστεύοντας ακόμη ότι «κάνουν για τη δουλειά».
Και το χειρότερο. Όσο περνά ο καιρός, στους παλαιούς προστίθενται και νέοι «σωτήρες»…

Υ.Γ. Με τέτοιους «εγκέφαλους», τι να σου κάνει και το «πνεύμα των Χριστουγέννων»;

22.12.11

Η «οικογένεια» Παπανδρέου κρατάει τα κλειδιά των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ

Οι κυριότεροι εκπρόσωποι και εκφραστές του κ. Βενιζέλου εκτιμούν ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι ο παράκλητος αρχιερέας που θα σώσει την παρτίδα και συνεπώς την πατρίδα.
Προκειμένου να επιτύχει το εγχείρημα του κ. Βενιζέλου έχει, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, μετέλθει διαφόρων μεθόδων. Βασικός άξονας στον οποίο στηρίζεται και κινείται η προσπάθεια του είναι από την μια τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ (ΒΗΜΑ-MEGA) και από την άλλη η οικογένεια Παπανδρέου, αφού όπως διατείνεται ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έχει ............
συμφωνήσει για τα περαιτέρω με τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.
 
Ο υπουργός Οικονομικών θα προσπαθήσει να κινηθεί πλέον σε μια ιδεολογική βάση η οποία φυσικά δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε στο μυαλό του όταν δημιουργούσε εκ του μηδενός το κόμμα του. Γιατί ο κ. Βενιζέλος θα στηριχθεί στους μηχανισμούς του θεσμοποιημένου αντικομμουνισμού και θα μιλήσει απερίφραστα πλέον για την χρησιμότητα του καπιταλισμού. Η αντιπαράθεση του σε πολιτικό επίπεδο με την Αριστερά σε αυτή την φάση θα είναι σκληρή αφού δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση ότι τα επιχειρήματα του αρκούν να πείσουν την διογκούμενη αριστερή πτέρυγα της Βουλής.
 
Πέραν όμως από το ιδεολογικοπολιτικό σχέδιο του κ. Βενιζέλου- το οποίο εν πολλοίς έχει διαφανεί- έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται και το μοντέλο το οποίο έχει επιλέξει προκειμένου να αναρριχηθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το μοντέλο αυτό περιέχει ποικιλία δράσεων και μεταξύ αυτών παρασκηνιακές συνεργασίες με όσα πολιτικά κέντρα θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τον σκοπό του.
 
Οι εξελίξεις μέχρι σήμερα δείχνουν, εν μέσω αχλής βέβαια, τι συμφώνησε εκείνη την νύχτα πριν από τον τελευταίο ανασχηματισμό του κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Για τον κ. Βενιζέλο είναι εξόχως σημαντικό να ξεκαθαρίσει το τοπίο η οικογένεια Παπανδρέου και να πει ανοιχτά  τι ακριβώς θέλει για το μέλλον του Γιώργου αλλά και των υπολοίπων μελών της. Γιατί ξέρει ότι είναι αδύνατον να θεωρηθεί ηγεμόνας ιδεολογικός και πολιτικός του ΠΑΣΟΚ εάν δεν έχει προηγουμένως κλείσει οριστική συμφωνία με την οικογένεια.
 
Προς τούτο διαδίδεται και από τις δυο ήδη συνεργαζόμενες πλευρές ότι τα «κλειδιά της διαδοχής» κρατάει ο Γιώργος Παπανδρέου. Γιατί για να είναι κάποιος υποψήφιος αρχηγός θα πρέπει να έχει 105 υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου ή το 1/3 των κομματικών οργανώσεων. Η βενιζελική πτέρυγα διατείνεται ότι αυτή τη δυνατότητα διαθέτει μόνο ο κ. Παπανδρέου και ότι δεν απέχει πολύ από να του την εκχωρήσει. Αντιθέτως-όπως οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου ισχυρίζονται- ο κ. Λοβέρδος στερείται και των δυο αυτών πλεονεκτημάτων.  Από την άλλη πλευρά υποστηρίζεται ότι υποψήφιος θα μπορεί να θεωρηθεί ο καθένας και ότι η διαδικασία θα γίνει όπως και με τον κ. Σκανδαλίδη όταν διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή θα θεωρηθεί δεδομένο ότι ο κάθε υποψήφιος διαθέτει τις υπογραφές που χρειάζονται χωρίς αυτές να ζητηθούν.
Αλλά αυτό δεν φαίνεται να το αποδέχεται ο κ. Βενιζέλος αφού όπως όλα δείχνουν έχει συμφωνήσει με τον κ. Παπανδρέου να κατατεθούν οι υπογραφές είτε των μελών του Εθνικού Συμβουλίου είτε των κομματικών οργανώσεων που απαιτούνται.

Δεν αγγίζονται τα 35 εκατ. ευρώ για τα επιδόματα των βουλευτών...

Μπόνους και αυθαιρεσία...Γράφει η Λώρη Κέζα, μέσω "press-gr"

  
Ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος θεωρεί ότι οι πολίτες έχουν μνήμη κουνουπιού. Παρουσιάζει λοιπόν τον περιορισμό των δαπανών της Βουλής ως είδηση. Εξέδωσε ανακοίνωση όπου λέει πανηγυρικά ότι επιστρέφει στο Λογιστήριο του Κράτους 21,5 εκατ. ευρώ. Εξηγεί ότι τα χρήματα προέρχονται από τις περικοπές των βουλευτικών αποζημιώσεων, από το τη μείωση των δαπανών μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Βουλής. Είπε ακόμη ότι περιόρισε τις λειτουργικές δαπάνες. Ο προκάτοχός του υπήρξε πολύ πιο...
γλαφυρός. Έλεγε ότι θα αλλάξει τους λαμπτήρες, θα περιορίσει τις φωτοτυπίες και άλλα τέτοια που εξοικονομούσαν πολλά λεφτά. Ο κ. Πετσάλνικος υποκλίνεται στη δύναμη των αριθμών. Πετάει στα μούτρα του κόσμου τα «21,5 εκατομμύρια» έχοντας τη βεβαιότητα ότι ένα νούμερο από μόνο του είναι ικανό να καλμάρει όλους αυτούς που αίφνης απέκτησαν μεγάλο σεβασμό στα κέρματα.
Αυτό που παρουσιάζεται ως «περιορισμός δαπανών» είναι το σφίξιμο που υπέστησαν όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου. Δεν βγήκε κανένας άλλος να κάνει ανάλογη δήλωση, να καμαρώσει για την εφαρμογή μιας απόφασης. Κάθε υπουργός έχει κι ένα τέτοιο επιμνημόνιο νούμερο να επιδείξει. Ο κ. Πετσάλνικος λοιπόν κινείται εκ του πονηρού. Θέλει να θολώσει τις εντυπώσεις από την πληροφορία που έγινε γνωστή σχετικά με τα μπόνους των υπαλλήλων της Βουλής που θα υποκαταστήσουν τους περίφημους παραπανίσιους μισθούς (το 15ο και τον 16ο). Στο προϋπολογισμό της Βουλής για το 2012 το σχετικό κονδύλι εμφανίζεται με τον κωδικό 519 «λοιπές πρόσθετες παροχές και αποζημιώσεις». Πρόκειται για πέντε εκατ. ευρώ τα οποία, όπως μαθεύτηκε, θα τα μοίραζε ο κ. Πετσάλνικος κατά το δοκούν. Δηλαδή ο ίδιος θα έδινε όσα ήθελε, σε όποιον ήθελε, στο τέλος της σεζόν, δηλαδή τον Ιούνιο.
Το πρόβλημα δεν τα λεφτά. Πέντε πάνω, πέντε κάτω δεν σώζεται η ελληνική οικονομία. Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία των πολιτικών παλαιάς κοπής. Ο κ. Πετσάλνικος νομίζει σήμερα ότι ξεχάσαμε αυτά που μαθεύτηκαν προχθές, νομίζει ότι αδυνατούμε να τοποθετήσουμε την πληροφορία σε ένα γενικό πλαίσιο, νομίζει ότι δυσκολευόμαστε να συγκρίνουμε τον αριθμό που δημοσιοποιεί με το όλον: ο προϋπολογισμός της Βουλής για το έτος 2012 περιλαμβάνει πιστώσεις 170,9 εκατ. ευρώ. Σε αυτά δεν αγγίζονται τα 35 εκατ. ευρώ για τα επιδόματα των βουλευτών. Έτσι ο πρόεδρος της Βουλής επιδιώκει μια επικοινωνιακή νίκη λέγοντας ότι έβαλε σε κουμπαρά όσα ουσιαστικά εξοικονομήθηκαν από την υλοποίηση του Μνημονίου. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο προϋπολογισμός της Βουλής είναι γραμμένος από ποιητές του συμβολισμού. Καθένας το ερμηνεύει με τα εργαλεία που διαθέτει, κατόπιν αναθεωρεί και προωθεί μια άλλη οπτική. Τι θέλουμε να πούμε. Ότι τα χρήματα από έναν κωδικό μπορούν να πάνε σε άλλον κωδικό και γενικώς να πάνε αλλού. Για το λόγο τούτο τα κόμματα της αριστεράς αρνούνται να υπογράψουν τον απολογισμό προηγούμενων ετών, χωρίς -όπως διευκρινίζουν, να υπονοούν κάτι για τη χρηστή διαχείριση. Το νόημα είναι «δεν λέμε ότι τα κλέψατε αλλά δεν ξέρουμε πού πήγαν».
Δυστυχώς για τον κ. Πετσάλνικο και όσους μοιράζονται την ίδια νοοτροπία, ο κόσμος ξύπνησε. Βρίσκεται απέναντι -όχι μόνον χωροταξικά…
 
 
 

Σε εφεδρεία λοιπόν και η ''δημοκρατία'' γιά να έχουμε γρήγορες αποδόσεις. Γρήγορα στην Εφεδρεία 300+1!!!!


Επειδή P ≠ NP <=> 7 + 27 = 120;
Του καθηγητή κ. Νίκου Γεωργαντζά από Νέα Υόρκη.


Γιατί το Σύνταγμα της Ελλάδος έχει 120 άρθρα, ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ έχει μόνον επτά; Ακόμα και με τις 27 στο σύνολο Τροποποιήσεις στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, το σύνολό των άρθρων δεν ξεπερνάει τα 34.*

Μήπως τελικά πάσχουμε και από πληθωρισμό συνταγματικών άρθρων; Μπορεί να είναι αυτός ένας από τους λόγους που οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν χαμηλές αποδόσεις, ειδικά ως προς το κοινό ώφελος της ελληνικής κοινωνίας στην Ελλάδα, αλλά και του ελληνικού μας κόσμου πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη;

Πως να κάνει δουλειά ο Λουκάς Παπαδήμος; Διορισμένος πρωθυπουργός ελέω θεού σε μία μη εκλεγμένη κυβέρνηση, με τόσα πολλά άρθρα στο σύνταγμα της χώρας, το καθένα από αυτά να τον κοιτά κατάματα ως μία δαμόκλειος σπάθη, πως να αποδόσει ο άνθρωπος προς το κοινό ώφελος της ελληνικής κοινωνίας στην Ελλάδα, αλλά και του ελληνικού μας κόσμου πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη;

Ίσως βγάζοντας τους 300+1 πολιτικούς σε εφεδρεία να βοηθηθεί και η όλη κατάσταση και η απόδοση του Λουκά Παπαδήμου. Και όσους υπουργούς χρειάζεται, εύκολα μπορεί να τους βρει με μερικά τηλεφωνήματα στον κόσμο του της χρηματιστικής.

Σε εφεδρεία λοιπόν και η 'δημοκρατία' γιά να έχουμε γρήγορες αποδόσεις. Εύκολα θα μπορούσαμε να ανακηρύξουμε τον Λουκά Παπαδήμο αιρετό τύραννο, τροποποιώντας έτσι την 'δημοκρατία', προσωρινά βέβαια, σε αισυμνητεία.

Θα είναι όμως μάλλον λιγάκι δύσκολο να εξηγήσουμε όλες αυτές τις περίπλοκες, ελληνικές πολιτικές μας επιλογές στους Γάλλους και στους Γερμανούς. Αλλά γιατί όχι, δεν πρέπει να κάνουν και αυτοί κομματάκι χαβαλέ, χρονιάρες μέρες που είναι;

Θα μου πείτε τώρα ποιός είναι ο σκοπός γιά όλα αυτά; Ίσως όμως ο Αντώνης Σαμαράς, μιάς και θα είναι σε εφεδρεία, να καταφέρει επιτέλους να διαψεύσει και τον μύθο ότι δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε, είτε γενικά, είτε με την ελληνική μας πολιτική ιστορία και εθνική παράδοση.

Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία και χαρά πατρίδα Ελλάδα,

Νίκος Γεωργαντζάς


* Οι πρώτες 10 Τροποποιήσεις στο Σύνταγμα των ΗΠΑ αναφέρονται ως ‘Διακήρυξη των Δικαιωμάτων’ (Bill of Rights). Είναι οι νομικοί περιορισμοί που χρησιμεύουν γιά την προστασία των φυσικών δικαιωμάτων της ατομικής ελευθερίας και της προσωπικής ιδιοκτησίας.
 

Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ 150 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΡΙΘ. 6113 ΤΗΣ 25ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΛΟΓΟΙ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ

Ενα παράξενο «τρίγωνο» στο ΠαΣοΚ. Η σταθερή προσέγγιση των κκ. Ν. Χριστοδουλάκη και Α. Τσοχατζόπουλου και οι νέοι συσχετισμοί.

Πώς ο Πρωθυπουργός κατάφερε να διαμορφώσει μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο βασικών οικονομικών υπουργών
Ενα παράξενο «τρίγωνο» στο ΠαΣοΚ
Η σταθερή προσέγγιση των κκ. Ν. Χριστοδουλάκη και Α. Τσοχατζόπουλου και οι νέοι συσχετισμοί
 
Ενα παράξενο «τρίγωνο» στο ΠαΣοΚ
Οι κκ. Ν. Χριστοδουλάκης (δεξιά) και Α. Τσοχατζόπουλος αποτελούν εσχάτως την ευχάριστη έκπληξη στο εσωκομματικό και ενδοκυβερνητικό τοπίο του ΠαΣοΚ
 
Οπως συμβαίνει με όλα τα συστήματα ασταθούς ισορροπίας, το ΠαΣοΚ βρίσκει κατά καιρούς απίθανους τρόπους να αυτορρυθμίσει την εσωτερική αταξία του. Το τελευταίο παράδειγμα αποτυπώνεται σε ένα παράξενο τρίγωνο, που στην πραγματικότητα είναι το άθροισμα δύο εξίσου παράξενων ζευγαριών. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης και ο υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης είναι το ένα ζευγάρι. Ο κ. Χριστοδουλάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλος είναι το άλλο. Τους τελευταίους μήνες διαμορφώνεται μεταξύ τους μια ιδιόμορφη τριμερής ισορροπία, ακατανόητη για όσους επιχειρούν ακόμη να κρίνουν τα εσωτερικά του ΠαΣοΚ με τους όρους του 1996 ή ακόμη και του 1999, όταν σε δύο διαδοχικά συνέδρια οι «εκσυγχρονιστές» του κ. Σημίτη αναμετρήθηκαν με τις δυνάμεις που ακολουθούσαν τον κ. Τσοχατζόπουλο και επιβλήθηκαν κατά κράτος. Τότε ο κ. Χριστοδουλάκης ήταν ένας «αριστερός τεχνοκράτης» που βρέθηκε στην πολιτική περίπου από τύχη. Σήμερα είναι ένα είδος καταλύτη ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον κ. Τσοχατζόπουλο. Σε πολλές περιπτώσεις και ιδίως στη χάραξη της ευρύτερης οικονομικής πολιτικής ο Πρωθυπουργός συζητά «εκ του σύνεγγυς» με τον υπουργό Ανάπτυξης με ενδιάμεσο τον υπουργό Οικονομίας.
Πολλοί εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση Σημίτη που προέκυψε μετά το τελευταίο συνέδριο του Κινήματος τον περασμένο Οκτώβριο ανέδειξε σχεδόν αμέσως τον ενεργό άξονα Ακη - Χριστοδουλάκη. Η έκπληξη μεγάλωσε όταν συνειδητοποίησαν ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος και ο νέος υπουργός Οικονομίας είχαν βρει κοινή γλώσσα και είχαν επαφές πολύ νωρίτερα. Ο τυπικός εκπρόσωπος του «σημιτικού πυρήνα» του ΠαΣοΚ και ο αυθεντικότερος συνεχιστής της «παπανδρεϊκής συνιστώσας» είχαν πριν από το συνέδριο του 2001 κάτι περισσότερο από μια καλή προσωπική σχέση. «Σημιτοφύλακας», ψυχρός διαχειριστής των αριθμών και κέρβερος του κρατικού θησαυροφυλακίου ο ένας, υπέρμαχος του «κοινωνικού ΠαΣοΚ», διεκδικητής της ηγεσίας και «εγγυητής της ενότητας» ο άλλος, υπερέβησαν τους παραδοσιακούς ανάμεσα στο «ιστορικό ΠαΣοΚ» και στους «νεοφερμένους» της εποχής Σημίτη και διέψευσαν τις προβλέψεις που τους ήθελαν φυσικούς αντιπάλους.
Πώς τα κατάφεραν; Ο κ. Χριστοδουλάκης σέβεται την κομματική υπόσταση του κ. Τσοχατζόπουλου στον οποίο αναγνωρίζει αποτελεσματικότητα και πολιτική οξυδέρκεια και ο υπουργός Ανάπτυξης έχει σε μεγάλη εκτίμηση την επιστημονική κατάρτιση και την ατομική διαδρομή του στενότερου συνεργάτη και κατά κάποιο τρόπο «προστατευόμενου» του εσωκομματικού του αντιπάλου. Της «γενιάς του Πολυτεχνείου» και αργότερα «πρωτοπαλίκαρο του εκσυγχρονισμού» ο κ. Χριστοδουλάκης, της «γενιάς του ΠΑΚ» και ο πιο κοντινός άνθρωπος του Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Τσοχατζόπουλος. Ωστόσο οι δύο άνδρες συνεννοούνται περίφημα και τα εσωκομματικά χαρακώματα δεν εμπόδισαν ποτέ τον έναν να μιλάει με ειλικρίνεια στον άλλον, ακόμη και σε περιόδους όπου τα στρατόπεδα που εκπροσωπούν βρίσκονται επί ποδός πολέμου. Ο υπουργός Οικονομίας δεν επηρεάστηκε ποτέ από την κακεντρέχεια των «εξαπτέρυγων του εκσυγχρονισμού» προς τον κ. Τσοχατζόπουλο. Και ο νυν υπουργός Ανάπτυξης δεν επέτρεψε σε κανέναν από τους δικούς του να πουν το παραμικρό για τον κ. Χριστοδουλάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνεδριάσεις κυβερνητικών οργάνων όπου ο υπουργός Οικονομίας βάλλεται από επιφανείς εκσυγχρονιστές, ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ο πιο χρήσιμος σύμμαχός του και τούμπαλιν. Οσοι μάλιστα είναι σε θέση να γνωρίζουν την οικειότητα των επαφών τους, είναι πρόθυμοι να ξαναγράψουν την ιστορία της τελευταίας πενταετίας του ΠαΣοΚ από την αρχή.
Ισως ο μόνος που αντελήφθη ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος και ο κ. Χριστοδουλάκης μπορούσαν να συνυπάρξουν ήταν ο ίδιος ο κ. Σημίτης. Αλλιώς δεν θα μετακόμιζε τον κ. Τσοχατζόπουλο στην οδό Μιχαλακοπούλου, όταν μετακίνησε στην πλατεία Συντάγματος τον κ. Χριστοδουλάκη. Λέγεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα είχε αρνηθεί τη συμμετοχή στην κυβέρνηση με οποιονδήποτε άλλον στο υπουργείο Οικονομίας. Για πρώτη φορά σε κυβέρνηση Σημίτη το λεγόμενο «οικονομικό επιτελείο» έχει αδιατάρακτη συνεργασία. Στα προηγούμενα σχήματα, με την κυρία Βάσω Παπανδρέου και τον κ. Ι. Παπαντωνίου σε αντίστοιχους ρόλους, οι συγκρούσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη. Το «αταίριαστο ζευγάρι» Ακη - Χριστοδουλάκη εξελίχθηκε σε ισχυρό ενδοκυβερνητικό δίδυμο, που είναι σε θέση να λύνει ακόμη και τις διαφωνίες του με «φιλικό διακανονισμό». Απόδειξη τα τελευταία επεισόδια με την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τα μέτρα για τα καύσιμα και άλλες συναφείς αποφάσεις. Οι διαφορές του υπουργείου Ανάπτυξης με το υπουργείο Οικονομίας για τους χειρισμούς είναι τόσο μεγάλες που σε άλλες περιπτώσεις θα ισοδυναμούσαν με κυβερνητική κρίση. Οι κκ. Τσοχατζόπουλος και Χριστοδουλάκης τις διευθετούν με άνεση και αμοιβαίες υποχωρήσεις και κυρίως χωρίς τον παραμικρό προσωπικό διαγκωνισμό. Για ένα κόμμα σαν το ΠαΣοΚ, στο οποίο μια κουβέντα του ενός μπορεί να τον φέρει στα μαχαίρια με τον άλλον, αυτό είναι κάτι περισσότερο από θαύμα.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα θαύμα. Ολα είναι υπόθεση ρεαλισμού. Ο κ. Τσοχατζόπουλος γνωρίζει ότι όποιες διαφορές είχε με τον κ. Σημίτη διευθετήθηκαν εκ των πραγμάτων και στο μέλλον δεν θα υπάρξει καμία σύγκρουση μεταξύ τους. Ο κ. Σημίτης ομοίως αντιλαμβάνεται ότι δεν θα ξαναβρεί στον δρόμο του τον υπουργό Ανάπτυξης. Και ο κ. Χριστοδουλάκης είναι το πρόσωπο στο οποίο αυτές οι παράλληλες εκτιμήσεις παίρνουν σάρκα και οστά. Μέσω της διυπουργικής συνεργασίας Τσοχατζόπουλου - Χριστοδουλάκη ο Πρωθυπουργός εξασφαλίζει κατά κάποιο τρόπο τα νώτα του από εκείνο το τμήμα του ΠαΣοΚ που δεν τον αναγνώρισε ποτέ ως διάδοχο του Ανδρέα Παπανδρέου. Μέσω του κ. Χριστοδουλάκη ο κ. Τσοχατζόπουλος υπερφαλαγγίζει όσους του γύρισαν την πλάτη το 1996 για να υποστηρίξουν τον κ. Σημίτη. Και μέσω του κ. Τσοχατζόπουλου ο κ. Χριστοδουλάκης νομιμοποιεί την υπόσταση του δελφίνου σε ένα κόμμα στο οποίο προσχώρησε μόλις το 1994. Κάπως έτσι διαμορφώνεται μια τριμερής στρατηγική συμμαχία που προκαλεί εκνευρισμό σε πολλούς στο ΠαΣοΚ.
Από καιρό όταν μιλούσε «για τον Ακη» ο κ. Χριστοδουλάκης έδινε την εντύπωση ότι γνωρίζονται από παλιά και ας μην είχαν καμία σχέση ως τη στιγμή που κάθησαν μαζί στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου. Και όταν ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφερόταν στον κ. Χριστοδουλάκη προσέθετε πάντα ότι «είναι ο μόνος που καταλαβαίνει». Η αντικατάσταση του ενός από τον άλλο στο υπουργείο Ανάπτυξης ήταν η μόνη αλλαγή φρουράς που δεν έφερε τα πάνω κάτω. Για πολύ μεγάλο διάστημα ο κ. Τσοχατζόπουλος διατήρησε στις θέσεις τους τούς στενούς συνεργάτες του κ. Χριστοδουλάκη, όπως ο κ. Ι. Καλογήρου που αποχώρησε μόνο όταν ο κ. Χριστοδουλάκης τον κάλεσε στην πλατεία Συντάγματος. Οταν άλλοι υπουργοί «σκούπισαν» κυριολεκτικά τους συνεργάτες των προκατόχων τους, στην οδό Μιχαλακοπούλου υπάρχουν ακόμη φίλοι του κ. Χριστοδουλάκη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος συνέχισε την πολιτική του προκατόχου του σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η ενέργεια και οι αποκρατικοποιήσεις, χωρίς να εγείρει ποτέ οποιαδήποτε ένσταση, ακόμη και εκεί που βρήκε καθυστερήσεις. Πράγμα σπάνιο για κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, οι δύο υπουργοί έχουν πάντα ανοικτό το «κόκκινο» τηλέφωνο μεταξύ τους και πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να κάνει τον ενδιάμεσο σε δύο υπουργεία από τα οποία εξαρτάται εν τέλει η ουσία της κυβερνητικής πολιτικής.
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ Τα παλαιά εσωκομματικά σχήματα
Το τρίγωνο Σημίτης - Ακης - Χριστοδουλάκης κάνει πολλούς στο ΠαΣοΚ να αναθεωρούν τη στρατηγική τους για το μέλλον, ιδίως όταν προσθέτουν τις εκ παραλλήλου καλές σχέσεις των δύο υπουργών με έναν τρίτο: τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, τον άνθρωπο που διατηρεί τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει μια μέρα το τιμόνι του ΠαΣοΚ. Κομματικός παράγων που γνωρίζει καλά τις κυλιόμενες εσωτερικές ισορροπίες αποφαίνεται ότι η σταθερή προσέγγιση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης ακυρώνει τα παλαιά εσωκομματικά χαρακώματα και διαμορφώνει νέους άξονες επί των οποίων θα διαμορφωθεί το τοπίο της «μετά Σημίτη» εποχής. Προς το παρόν όλοι αρκούνται στην ικανοποίηση της έκπληξης που συνιστά η συναντίληψη των δύο οικονομικών υπουργών και προφανώς ο πλέον ικανοποιημένος είναι ο ίδιος ο κ. Σημίτης.

 tovima.gr

Η (βρεγμένη) σανίδα

thumb

Αν και η κυβέρνηση Παπαδήμου εμφανίστηκε ως η σανίδα από την οποία μπορεί να πιαστεί ο πνιγμένος, γίνεται φανερό ότι - για την ελληνική κοινωνία - δεν υπάρχει σωτηρία. Όχι χωρίς τη δική της συμμετοχή και κινητοποίηση. Άλλωστε η αποστολή της κυβέρνησης δεν ήταν η σωτηρία ούτε της οικονομίας ούτε της κοινωνίας ούτε καν του πολιτικού συστήματος.
Για την αποστολή της ίσως πολλά θα μπορούσαν να πουν αυτοί που την επέβαλαν. Αν ποτέ βγουν μπροστά. Αλλά και αυτοί που σίγουρα κερδίζουν: οι Γερμανογάλλοι και το λοιπό τοκογλυφικό συνονθύλευμα... Διότι αυτοί ωφελούνται από μια κυβέρνηση μαριονέτα, η οποία ανέλαβε - αθόρυβα και κυρίως... συναινετικά - να τελειώσει τη βρόμικη δουλειά και να επιμερίσει το πολιτικό κόστος στους εγχώριους μετόχους της εξουσίας.
Η πολιτική αναξιοπιστία όσων κρατούσαν το τιμόνι της χώρας επί δεκαετίες και το παρατεταμένο σοκ στο οποίο υποβάλλεται επί διετία η ελληνική κοινωνία έκαναν την κυβέρνηση Παπαδήμου (και τον ίδιο) να φαντάζουν ως η τελευταία λύση. Πράγματι, η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί μια... λύση, όχι όμως για την ελληνική κοινωνία. Είναι η «συναινετική» λύση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της ελεγχόμενης πτώχευσης.
Με άλλα λόγια ο... ειδικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης είναι να μαζέψει τα ρέστα της χώρας και της κοινωνίας και να τα παραδώσει στους πιστωτές με υποτιθέμενο αντάλλαγμα ένα νέο κολοσσιαίο πακέτο δανεικών υπό το αποικιοκρατικό αγγλικό δίκαιο. Με δικαίωμα των τοκογλύφων για κατάσχεση της Ελλάδας.
Όταν ο ειδικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης ολοκληρωθεί, δεν θα έχει καμία σημασία ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, καθώς δεν θα έχει απομείνει το παραμικρό πολιτικό δίλημμα αναπάντητο. Ούτε κάτι προς διαπραγμάτευση. Για όλα - ποιος θα καρπωθεί τι και πόσα, για τον κατά κεφαλήν λογαριασμό που θα πληρώσουν οι Έλληνες - την απάντηση θα δώσει από τώρα η «πολυμετοχική» κυβέρνηση Παπαδήμου.
Το µόνο ίσως αναπάντητο δίλημμα, που ενδεχομένως θα καθορίσει κάποια μελλοντική εκλογική αναμέτρηση, θα έχει να κάνει με το ποιος θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους της καταστροφής. Με τιμωρία όχι μόνο πολιτική, αλλά και ποινική...

To Ποντικι

Μεγάλη συγκέντρωση των αντιμνημονιακών της ΝΔ

«Εμείς δοσίλογοι δεν θα γίνουμε ποτέ.» Αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική φράση του ψηφίσματος που εξέδωσαν χθες βράδυ οι γαλάζιοι αντιμνημονιακοί.
Συγκεντρώθηκαν στο κέντρο «Αντιμνημόνιο» στη Δάφνη και αφού εξαπέλυσαν μύδρους κατά του Μνημονίου , διασκέδασαν υπό της ήχους της μουσικής της «Αντιμνημονιακής κομπανίας.

Πρωτοστάτησαν, ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού Γιάννης Μανώλης, ο Νίκος Κιουτσούκης από την ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και ο Ηλίας Ηλιόπουλος από την ΔΑΚΕ Δημοσίου.

Η εκδήλωση όμως είχε ιδιαίτερο συμβολισμό για το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αφού έδωσαν το παρόν και στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά όπως ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Μουρούτης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ, Κώστας Μπούρας.

Παρόντες ήταν δεκάδες πρόεδροι συλλόγων , φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων που πρόσκεινται στην ΝΔ και πολλά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ο Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Ζωντανός και πολλοί άλλοι. Έλειπαν όμως οι βουλευτές καθώς είχε εκδοθεί απαγορευτικό στην συμμετοχή τους για να μην εμφανιστεί κανείς ότι παίρνει προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε άλλου συνυποψήφιου του.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παρευρισκόμενων, εκτός από την αντιμνημονιακή τους στάση, ήταν και η μεγάλη αδυναμία που τρέφουν στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ αλλά και οι μεγάλες προσδοκίες που έχουν από αυτόν. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο Ηλίας Ηλιόπουλος.

«Θέλουμε ο Πρόεδρος να βγάλει τον πολιτικό τσαμπουκά που διαθέτει και πρέπει να το κάνει τώρα,» είπε ο συνδικαλιστής και τόνισε με νόημα ότι η ιστορία γράφεται με τα «όχι» και η προδοσία με τα «ναι».

Το κλίμα που επικρατούσε για τον κ. Παπαδήμο στα «πηγαδάκια» ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Ωστόσο στο κείμενο, υπό την μορφή ψηφίσματος, που διαμορφώθηκε από την αποκαλούμενη «οργανωτική επιτροπή» της εκδήλωσης οι αναφορές στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν πιο ήπιες.

«Μπορούμε να τη δούμε μόνο σαν τακτικό ελιγμό και μια λοξοδρόμηση που δεν μας κάνει να ξεχνάμε τον προορισμό μας ο οποίος είναι η ανατροπή του μνημονίου και η ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και το μέσο για να διεξαχθούν οι εκλογές άμεσα και να επιτευχθεί αυτοδυναμία της ΝΔ,» είπαν χαρακτηριστικά..

Το κείμενο περιείχε σκληρή φρασεολογία για την κυβέρνηση Παπανδρέου και σκληρή γλώσσα για την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και η ερμηνεία του όρου «λαϊκή δεξιά» για την οποία σημειώθηκε ότι αποτελεί τίτλο τιμής. Έριξαν όμως, εμμέσως πλην σαφώς , και καρφιά που εκτιμήθηκε ότι αφορούν ορισμένους κοσμοπολίτες βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας πως η λαϊκή δεξιά δεν κυκλοφορεί σε κοσμικές εκδηλώσεις lifestyle.

eglimatikotita

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΕΙ.

Η εκρηκτική κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και η οποία αναμένεται να χειροτερέψει τους επόμενους μήνες, κινητοποιεί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ανησυχούν έντονα για τα φαινόμενα της ακραίας φτώχειας, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι χαρακτηριστικά.
Δώδεκα βουλευτές, σχεδόν όλων των τάσεων, μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης Καρύδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης και άλλοι, απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, ζητώντας του να διαμορφώσει ένα «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Συνοχή  και Αλληλεγγύη».  Το σχέδιο αυτό θα είναι στοχευμένο ειδικά σε παιδιά και Τρίτη ηλικία. Οι βουλευτές επισημαίνουν στον κ. Παπαδήμο ότι «πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται».
Τι συνέβει λοιπόν μ αυτα τα λεβεντόπαιδα???
1. Ξέχασαν σε ποιο κόμμα ανήκουν και αναδεικνύουν σε ρόλο Μεσσία το δοτό πρωθυπουργό...
2. Λησμόνησαν για ποιές πολιτικές σήκωναν χρόνια τωρα το ντροπιασμένο χέρι τους.
Και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι η κοινωνία την οποία εξαθλίωσαν έχει ξεπεράσει τα όρια της, και αναζητούν τη λύτρωση μέσα από την υποκρισία. Οχι γιατί την αγάπησαν, αλλά γιατί κάποιοι διαισθάνονται πως η ώρα της κρίσης αργά ή γρήγορα θα έρθει.
Η "Ντροπή και το Αίσχος" όμως, δεν αφορά μονάχα στους αδίστακτους του επικίνδυνου θίασου.
Αφορά και σ όλους εκείνους τους αμετανόητους υποκριτές που επιμένουν να εξαπατούν τους πάντες για πάντα...


Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ
 τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης,
κ. Λουκά  Παπαδήμο
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Συνοχή  και Αλληλεγγύη.
«Να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται»
Κύριε Πρωθυπουργέ,
H πρωτοφανής οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, έχει προκαλέσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα σε ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού το οποίο καθημερινά αυξάνεται.
Η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, εξαπλώνονται ολοένα και περισσότερο σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Πάνω από 20-25% έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2010 οι συμπολίτες μας που προστρέχουν σε συσσίτια και είναι άστεγοι.
Η Ελληνική κοινωνία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις  και τα θύματα της κρίσης είναι πρώτα απ’ όλα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.
Έχουμε εκατοντάδες παραδείγματα μικρών παιδιών που υποσιτίζονται. Που δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.
Ενήλικες ,που λόγω του ότι έχασαν την δουλειά τους ή έκλεισαν τα μαγαζιά τους , έχουν μείνει χωρίς εισόδημα με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στα συσσίτια ή να μένουν άστεγοι, δημιουργώντας μια γενιά νεόπτωχων.
Συνταξιούχους οι οποίοι μετά την μείωση των συντάξεών τους, αδυνατούν να αγοράσουν αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα ή χρόνια πάσχοντες και ΑΜΕΑ που κυριολεκτικά απειλείται η ζωή τους λόγω της ανέχειας.
Πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, που είναι βέβαιο ότι θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια, απλά και μόνο με ακραίες  και ισοπεδωτικές καταγγελίες. Επιλέγουν όχι την αντιμετώπιση ή τον περιορισμό τους, αλλά την εμπλοκή τους στην πολιτική διαμάχη.
Εμείς πιστεύουμε ότι μια προοδευτική πολιτική πρόταση οφείλει να απαντά καθημερινά στα προβλήματα, δημιουργώντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα εκείνων των συμπολιτών μας που φθάνουν στα όρια της ακραίας φτώχειας.
Η  περιθωριοποίηση και ο κοινωνικός αποκλεισμός πρέπει να αφυπνίσει τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων. Να ξαναφέρει στο προσκήνιο την Ενότητα του έθνους, την Ανθρωπιά και την Αλληλεγγύη.
Το Κεντρικό Κράτος, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, η Εκκλησία, οι Κοινωνικές Οργανώσεις, οι Δημόσιες Επιχειρήσεις, ο Ιδιωτικός Τομέας, τα Κινήματα Εθελοντισμού, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είναι περισσότερο από κάθε φορά επιβεβλημένο να αναλάβουν από κοινού ενιαία και συντονισμένη δράση επιστρατεύοντας κάθε δυνατό μέσο που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην προσπάθεια αυτή.
Η παρέμβαση αυτή για να έχει ουσιαστικά και χειροπιαστά αποτελέσματα θα πρέπει να πάρει τον χαρακτήρα και τη δομή «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης», με δεσμευμένους ποσοτικά πόρους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη τριετία.
Ρεαλιστικές αναλύσεις, εκτιμούν τον απαιτούμενο ελάχιστο προϋπολογισμό του προγράμματος δράσης σε 1% του ΑΕΠ ετησίως.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
δεν ζητούμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού που μόλις ψήφισε η βουλή. Ζητούμε να υπάρξουν άμεσα στοχευμένες δράσεις κοινωνικής προστασίας και φροντίδας.
Για να συγκεντρωθεί το ποσό αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθούν:
- Εθνικοί πόροι αλληλεγγύης και κοινωνικής στήριξης,
- Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και  Μέτρα δράσης του ΕΣΠΑ
- Χορηγίες Ιδιωτών και κάθε είδους προσφορές των εθελοντικών Οργανώσεων.
- Δράσεις , Εταιρικής   Κοινωνικής Ευθύνης που αναπτύσσουν φορείς του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, Τραπεζών και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων.
Μεγάλα ποσά από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, λιμνάζουν και παραμένουν αναξιοποίητα στα αρμόδια Υπουργεία.
Παρ’ ότι είναι γνωστό ότι οι πόροι αυτοί προορίζονται και είναι δεσμευμένοι σε ενεργητικές πολιτικές όπως, η απασχόληση και η κατάρτιση, τα σημερινά οξυμένα  κοινωνικά προβλήματα επιβάλουν τον αναπροσανατολισμό ορισμένων δράσεων με την αντίστοιχη μεταφορά πόρων για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, της φτώχειας και της περιθωριοποίησης των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο επ’ ευκαιρία της αναθεώρησης  του ΕΣΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη, να τεθεί επιτακτικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανάγκη συντονισμένης κοινής δράσης για την κοινωνική φροντίδα συνανθρώπων μας, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, διαφορετικά η ελληνική κοινωνία θα βρεθεί μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Εργασίας  και Εσωτερικών, σε άμεση συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών,  την Κεντρική Ένωση Δήμων, την Εκκλησία της Ελλάδος, οφείλουν να παρουσιάσουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο αντιμετώπισης των ακραίων κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης.
Η δημιουργία μιας Εθνικής Επιτροπής η οποία θα σχεδιάζει και θα εφαρμόζει ως Ενιαίο Επιχειρησιακό Κέντρο Συντονισμού τις δράσεις για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, κρίνεται απολύτως απαραίτητη.
Κανείς συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να μένει μόνος και αβοήθητος.
Σκοπός μας είναι :
 «Κανένα παιδί χωρίς γάλα και φαγητό»,
«Κανένα παιδί χωρίς εμβόλιο»,
 «Κανείς συνάνθρωπός μας να μην τρώει από τα σκουπίδια και να κοιμάται  στις πλατείες»,
 «Κανείς συνάνθρωπός μας να μην στερείται την αναγκαία για την ζωή του φαρμακευτική αγωγή».
Πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται.             
Πιστεύουμε βαθύτατα ότι ο ελληνικός λαός θα επικροτήσει κάθε προσπάθεια που καλλιεργεί Συλλογικές Αξίες για μια Ελλάδα της Αλληλεγγύης και της Ανθρωπιάς.
Με τιμή
Οι Υπογράφοντες Βουλευτές:
1.Καρύδης Δημήτρης
2.Αράπογλου Xρύσα
3. Αρβανιτίδης Γιώργος
4.; Βλατής Γιάννης
5.; Γικόνογλου Αθανάσιος
6. Κατρίνης Μιχάλης
7. Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
8. Μαργέλης Σπυροπάνος
9.Μοσχόπουλος Σπύρος
10.Παπουτσής Δημήτρης
11 Ρενταρή   Όλγα
12.Στασινός Παύλος
 

Δημοσκόπηση: Δύο στους τρεις δεν εμπιστεύονται τον Παπαδήμο


Δεν μπορούν να κρύψουν το φιάσκο της συγκυβέρνησης.Επιχείρηση στήριξης του δικοματισμού που..βγάζει μάτι.Σε απόγνωση το καθεστώς που δεν του βγαίνει κανένα σενάριο !
Την αλλαγή κλίματος εις βάρος της κυβέρνησης Παπαδήμου καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 65% των πολιτών δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται, έναντι του 26% που υποστηρίζει το αντίθετο.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 12,5 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς συγκεντρώνουν συνολικά 32,5%.
Η ΝΔ έρχεται πρώτη με 30,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 18%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%, η Δημοκρατική Αριστερά με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 7%, και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2% και το Άρμα Πολιτών με 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 28%.
Το 55% των πολιτών υποστηρίζει ότι θα προσέλθει στις κάλπες την ημερομηνία των εκλογών, ενώ το 57,8% ότι κανένα κόμμα δεν δείχνει σωστή πολιτική στάση. bankingnews.gr



stopcartel Newsdesk

Το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου κατά ενός ολόκληρου λαού



συμβολαιο θανατου κατα του ελληνικου λαου
Θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την 
καταστροφή της χώρας και την αιχμαλωσία των Ελλήνων; ΟΧΙ!
Θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας και την αιχμαλωσία των Ελλήνων; ΟΧΙ!

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις, αφενός «μάντρωσαν» τους κουΐσλινγκ των διεθνών κερδοσκόπων στην συγκυβέρνηση αφαιρώντας τους και το τελευταίο ψήγμα νομιμότητας, αφετέρου ανάστησαν ξανά το νόημα του ΟΧΙ μέσα από τις παλλαϊκές αντιδράσεις σε όλες τις παρελάσεις ανά την χώρα.

Το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου κατά ενός ολόκληρου λαού -πειραματόζωου των «αγορών» και των «αόρατων» αφεντικών που κρύβονται από πίσω τους-, που άρχισε την άνοιξη του 2010, έρχεται να ολοκληρωθεί τώρα με το πραξικόπημα της κυβέρνησης «εθνικής συνεννόησης» και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης

Για πρώτη φορά ένα ανεξάρτητο, όσο κι αν ήταν αυτό, κράτος αποδέχεται χωρίς πολεμική αναμέτρηση να παραχωρήσει όλο τον πλούτο του και τα έσοδά του στους ορκισμένους εχθρούς του, οι οποίοι του παρουσιάζονται με την προβιά του «φίλου» και «σωτήρα».

Το πόσο βαθειά υπόλογοι απέναντι στις σημερινές και τις επόμενες γενιές Ελλήνων είναι για την αντεθνική και ψυχοπαρανοϊκή, συγχρόνως, συμπεριφορά τους όλοι οι «πρόθυμοι» το εξέφρασε ένας από τους ίδιους τους κυβερνητικούς βουλευτές, την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης. Συνειδητοποιώντας την κατάντια του γι’ αυτό που ψήφιζε, είπε: «Θα κουβεντιάζουν τα γομάρια με τα γομάρια… θάμαστε μια χαρούμενη παρέα και θα βαδίζουμε όλοι μαζί προς το Γουδί» (Αργύρης Λαφαζάνης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ).

Προκαλεί απίστευτο θυμό και φέρνει σύγκρυο στην ψυχή του κάθε Έλληνα η ανάγνωση και μόνο των άρθρων του κειμένου των «Συμπερασμάτων» της Συνόδου Κορυφής της 26-27 Οκτωβρίου:
τα χαράτσια και τα έσοδα της χώρας πάνε κατευθείαν στους τοκογλύφουςμπαίνει ως εγγύηση ολόκληρη η ιδιωτική και δημόσια περιουσίαξεπουλιούνται όλα τα κτίρια των κρατικών υπηρεσιώνμετατρέπεται η μισή χώρα σε «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» δουλοπαροίκωνεκποιούνται όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές. Παραχωρούνται επίσης όλα τα έσοδα από το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στους δανειστές για αποπληρωμή των δανείων.

Το πιο εγκληματικό απ’ όλα είναι η υπαγωγή του συνόλου του δημόσιου χρέους υπό το βρετανικό δίκαιο, μια πισώπλατη μαχαιριά στον τόπο και τον ελληνικό λαό για την οποία και μόνο οι «πρόθυμοι» βουλευτές δεν πρόκειται να «ξεπλυθούν» ποτέ, εις τους αιώνας των αιώνων. 
Οι ξένοι δυνάστες μας πίστευαν ότι ο λαός μας ήταν ήδη σε κώμα, οι ντόπιοι ολιγάρχες ότι είχαν να κάνουν με «κοπρίτες» και η διεφθαρμένη ιντελιγκέντσια ότι ούτως ή άλλως είμαστε «ανώριμοι» να δούμε το συμβόλαιο θανάτου μας, που εκτελούσαν όλοι μαζί, και να καταλάβουμε το ιστορικό χρέος μας.

Όμως, όλη αυτή η απίστευτη προδοσία έχει ήδη ενεργοποιήσει το ηφαίστειο της λαϊκής μνήμης και οργής, την κληρονομιά του ’21, του ’40, του Πολυτεχνείου και τώρα έρχεται η καυτή λάβα που θα σαρώσει τα πάντα. 

Ο λαός σπρώχνεται στην ακραία αντίδραση, την άμυνα μέχρις εσχάτων χωρίς δισταγμούς, ιδιοτέλειες, προσωπικές φυγές και διχαστικές ιδεοληψίες.

Ομως το χάος και η αιματοχυσία δεν προοιωνίζει την καλύτερη διέξοδο. Αυτοί που παίζουν σκάκι εις βάρος των λαών και θέλουν όλα τα πιόνια δεν θα διστάσουν, μετά την αδυσώπητη προπαγάνδα και την πιο βάρβαρη καταστολή, να επιτρέψουν στους στρατούς των ευρωκρατών και του ΝΑΤΟ, όταν δεν θα επαρκούν οι πραιτωριανοί φονιάδες, να εισβάλουν και να μετατρέψουν την προδομένη πατρίδα σε ένα απέραντο νεκροταφείο. 

Ο λαός το αντιλαμβάνεται αυτό και, παρ’ όλο που είναι έτοιμος να κάνει το βήμα μπροστά, παρ’ όλο που ήδη έχουν αναδειχθεί νέα κινήματα και λαϊκές πρωτοπορίες, άνθρωποι με αίσθηση πατρίδας και ψυχή βαθειά, όλοι είναι ακόμα «μουδιασμένοι» γιατί φοβούνται ότι θα προδοθούν -μετά από τους πολιτικούς, τους θεσμικούς παράγοντες, τους πνευματικούς ανθρώπους και τους ιεράρχες- και από το τελευταίο τμήμα του έθνους που απομένει να μιλήσει:τον ελληνικό στρατό.

Οι ένστολοι πάλι - αν και εκεί η κατάσταση σιγοβράζει, όλο και περισσότερα στελέχη των ΕΔ ομολογούν ότι αυτά που συμβαίνουν συνιστούν εσχάτη προδοσία και για πρώτη φορά είδαμε τόσες διαδηλώσεις όλων των σωμάτων με συνθήματα των πλατειών και αντιστασιακά τραγούδια - φοβούνται να εκδηλωθούν γιατί βρίσκονται ακόμα υπό το σοκ της χούντας και της προδοσίας της Κύπρου.

Αλλά, η ελληνική ιστορία δεν γράφτηκε μόνον με ξενοκίνητες χούντες και αντιλαικά πραξικοπήματα...έχει να δείξει και 1843 και 1909. Αν ανατρέξουμε δε στην ήπειρο μας ας θυμηθούμε και την Επανάσταση των Γαρυφάλλων το 1974 στην Πορτογαλλία που σφράγισε ανεξίτηλα το προοδευτικό και αντιφασιστικό κίνημα όλης της Ευρώπης.

Άλλωστε η σιωπή και η αφασία, την ώρα που η Ελλάδα ολόκληρη είναι στα χέρια μιας δράκας αδίστακτων βιαστών, ισοδυναμεί με ένα άλλου τύπου αντισυνταγματικό πραξικόπημα. Αν το ένοπλο κομμάτι του έθνους δεν θέλει να στιγματιστεί ξανά, εδώ και τώρα πρέπει να σταθεί δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό και ενάντια στις καταστροφικές ορέξεις των αρπακτικών της ευρωζώνης και της νέας τάξης πραγμάτων.

Έρχεται αναπόφευκτα η ώρα που θα είναι καθοριστικός ο ρόλος του ελληνικού στρατού στην τιτάνια προσπάθεια να πάρει μια για πάντα ο ίδιος ο ελληνικός λαός τις τύχες της χώρας στα χέρια του.

Αυτό θα γίνει όταν, αυτοί που μπορούν, θα πάρουν τα ρίσκα που χρειάζονται και θα γείρουν την πλάστιγγα εκεί που πρέπει.


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη 
Συγγραφέας - Δημοσιογράφος

thesecretrealtruth.

Να απαντήσει τώρα η κυβέρνησηΠηγαίνουν ή όχι τα δάνεια σε μισθούς και συντάξεις;




Το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε χθες το υπουργικό συμβούλιο με αφορμή το θέμα της προωθούμενης περικοπής των επικουρικών συντάξεων αποδεικνύει τον βιαστικό, εξαναγκαστικό και επομένως αντιπαραγωγικό τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνεργασίας, που δεν στηρίχθηκε σε καμιά προγραμματική συμφωνία.

Κατά την συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο δεν επήλθε συμφωνία, καθώς ήδη από την προηγουμένη η Νέα Δημοκρατία είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα αποδεχθεί περικοπή συντάξεων, με αποτέλεσμα η συζήτηση να μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα προγραμματισθέντα, η τροπολογία για τις περικοπές επρόκειτο να κατατεθεί στα μέσα του Ιανουαρίου και οι ρυθμίσεις της να ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Με τη Νέα Δημοκρατία να υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να παραβιάσει την βασική υπόσχεσή της για αποτροπή οποιασδήποτε περαιτέρω μείωσης των συντάξεων και τα εκτός κυβέρνησης κόμματα να καταγγέλλουν πως η περικοπή των επικουρικών συντάξεων περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από τα τρία κόμματα τα οποία μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι σαφές πως η κυβέρνηση Παπαδήμου ζει τον πρώτο της σοβαρό τριγμό.
Αποτελεί και αυτό άλλη μια απόδειξη της ανωμαλίας, καθώς και ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε πακέτο με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την νέα κυβέρνηση, ως μέρος του γενικότερου εκβιασμού για τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης, προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση.

Επρόκειτο για έναν προϋπολογισμό που καταρτίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και ουσιαστικά ψηφίστηκε χωρίς να συζητηθεί στις λεπτομέρειές του, καθώς επρόκειτο για προαναγγελθέν γεγονός.

Άλλωστε και η ίδια η συζήτηση επί του προϋπολογισμού ουδεμία σχέση είχε με αυτό καθαυτό το θέμα και τις λεπτομέρειές του, καθώς αναλώθηκε σε παράλληλους μονολόγους αυτοκριτικής, κριτικής και δικαιολόγησης της παρούσας κατάστασης και του σχηματισμού της «κυβέρνησης ανάγκης».

Έτσι, οι μεν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Γ. Κουτρουμάνης, συνεχίζουν να φέρνουν νομοσχέδια βάσει του προϋπολογισμού, οι δε εταίροι από τη Νέα Δημοκρατία και του ΛΑΟΣ, ανακαλύπτουν τώρα πως ο ίδιος ο προϋπολογισμός, που ψηφίστηκε με κλειστά μάτια λόγω έκτης δόσης, περιλάμβανε, όπως ήταν φυσικό, μέτρα.

Αντιμέτωπος με την παράδοξη κατάσταση βρίσκεται και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, που χθες ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο για τις επικουρικές πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ξεκινώντας διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του και αναζητώντας διέξοδο μέσω κάποιων αλλαγών και αποδοχής αντιπροτάσεων.

Όσο για τον κ. Κουτρουμάνη, είπε χθες πως έχει ενημερώσει την τρόικα ότι πιθανόν οι ρυθμίσεις επί τους θέματος να καθυστερήσουν έναν ή δύο μήνες, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος.


Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στο υπουργικό συμβούλιο συμφώνησαν όλοι πως υπάρχει ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση του θέματος, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. 

Ήδη από χθες κυκλοφορούν διάφορα στοιχεία και αριθμοί, από όπου προκύπτει ότι αν δεν υπάρξει περικοπή επικουρικών συντάξεων, πολύ σύντομα τα Ταμεία δεν θα διαθέτουν την αναγκαία ρευστότητα για να συνεχίσουν να τις καταβάλλουν.

Με μια διαφορά: Οι επικουρικές συντάξεις είναι χρήματα που έχουν συνεισφέρει αποκλειστικά οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στη διάρκεια του εργασιακού βίου και επομένως είναι εντελώς ανταποδοτικές.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Σύνταγμα, το Κράτος εγγυάται τις συντάξεις. Βέβαια, δεν αναφέρεται πουθενά το ύψος των συντάξεων, οπότε μπορεί κανείς να σκεφθεί πως είναι δυνατόν να καταλήξουν αυτές σε ψίχουλα – αρκεί να τις εγγυάται το κράτος!

Και τέλος, θα πρέπει κάποτε να μας πουν οι κυβερνώντες πού πηγαίνουν τα χρήματα από τις δόσεις των δανείων.


Διότι ακούμε συνεχώς να επαναλαμβάνεται το επιχείρημα πως αν δεν λάβουμε την τάδε δόση, δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Αλλά αν οι συντάξεις… εξαερωθούν εντελώς, τότε γιατί παίρνουμε τις δόσεις των δανείων;

Η κυβέρνηση, αλλά και η τρόικα, οφείλουν να απαντήσουν ευθέως: Λαμβάνει ή όχι η χώρα τα δάνεια για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις;

Διότι αν τα δάνεια χρησιμεύουν στην καταβολή συντάξεων, τότε αυτές (οι ήδη κουτσουρεμένες) πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλονται χωρίς περαιτέρω περικοπές.

Ας απαντήσουν, λοιπόν, οι λεγόμενοι τεχνοκράτες. Και ας δώσουν επιτέλους λογαριασμό για το πού πηγαίνουν τα δανεικά που λαμβάνουμε ζώντας κάθε φορά ένα θρίλερ.

"Έλληνες φύγετε από την Ευρωπ. Ένωση και το ευρώ, για να σωθείτε"!


Ακραίες αναφορές για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα από τον Άγγλο ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ

Ακραίες αναφορές για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα έκανε ο Άγγλος ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ. Πρότεινε στους Έλληνες να απορρίψουν, αν θέλουν να σωθούν, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ". Υποστήριξε συγκεκριμένα: "Αυτό που ονομάζουμε Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί χωρίς αμφιβολία, όσο δε....

γρηγορότερα γίνει αυτό, τόσο λιγότερες οι συνέπειες της κατάρρευσης της.
Εάν η Ελλάδα μπορέσει να διαφύγει τώρα, θα είναι η πρώτη από τις τυχερές χώρες. Οι υποστηρικτές της Ενωσης προσπαθούν να επιρρίψουν τα τεράστια σφάλματά τους στις αγορές και στους Έλληνες, αλλά κατά βάθος η αποτυχία τους οφείλεται στην ελλειπή ρύθμιση και απορρύθμιση τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι αγορές απλώς έπραξαν αυτό που τους επέτρεψαν να πράξουν ή σε μερικές εκ των περιπτώσεων σε αυτό που υποχρεώθηκαν".

http://www.katoci.com/

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ PREDATOR STATE TOY JAMES GALBRAITH

ΤΟ ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Οι μνηστήρες … παραληρούν!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

«Ελπίζω να έρθουν έτσι τα πράγματα και να μου δοθεί κάποτε η ευκαιρία να ασκήσω ως υπουργός οικονομικών την οικονομική πολιτική που πιστεύω ως ωφέλιμη για την χώρα»

Η παραπάνω δήλωση θυμίζει την χιουμοριστική ατάκα από τις κωμωδίες του Ελληνικού Κινηματογράφου που έλεγε ...

«Κάνε με Πρωθυπουργό για μια βδομάδα και θα δεις τι θα κάνω».
Όμως φίλες/οι δυστυχώς για εμάς ειπώθηκε πριν λίγες μέρες από τον κ. Βενιζέλο ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες είναι αντιπρόεδρος αλλά και υπουργός οικονομικών της νυν αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης!
Παραλογισμός; Αφέλεια; Ηλιθιότητα; Ποιος άραγε από τους τρεις χαρακτηρισμούς θα μπορούσε να αποδοθεί για τα λεγόμενα αλλά και για τον συγκεκριμένο άνθρωπο;
Προσωπικά δεν του αποδίδω κανέναν από τους παραπάνω αλλά μόνο αυτόν της σκοπιμότητας και της μεθοδευμένης προσπάθειας σύγχυσης του Ελληνικού λαού που ακόμα ανέχεται τον εν λόγω κύριο ο οποίος στην πολύχρονη πολιτική του διαδρομή το μόνο ωφέλιμο που παρήγαγε ήταν οι νόμοι της ασυλίας και της παραγραφής τον πολιτικών συναδελφολαμογιών του που καταλήστεψαν την χώρα μας!
Ο κύριος αυτός έχοντας το χάρισμα του λεκτικού αποπροσανατολισμού (μπορεί να μιλάει ώρες χωρίς να λέει ΤΙΠΟΤΑ) κατά καιρούς δεν διστάζει να αυτοαναιρηθεί χωρίς να έχει την “τσίπα” και το θάρρος να δώσει καμία εξήγηση! (Τον Ιούνιο μας έλεγε ότι είναι ανεπίτρεπτο να εκβιάζεται ο πολίτης μέσω της ΔΕΗ και το φθινόπωρο μας επέβαλε με κυνικό και απειλητικό ύφος το γνωστό χαράτσι.)
Έτσι είναι σίγουρο ότι η παραπάνω δήλωση του έγινε στα πλαίσια της στρατηγικής που ακολουθεί για τον επερχόμενο εσωκομματικό πόλεμο για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
Να είστε λοιπόν σίγουροι ότι την κατάλληλη στιγμή θα προσπαθήσει να αποποιηθεί των ευθυνών του ρίχνοντας όλα τα λάθη και τις παραλήψεις στον κ. Παπανδρέου, όπως έκαναν ήδη οι άλλοι δύο μνηστήρες της προεδρίας οι κ. Χρυσοχοίδης και Λοβέρδος!
Κύριοι υποψήφιοι!... είναι αργά για κροκοδείλια δάκρυα και για σοσιαλιστικές πατριωτικές κορώνες μια και το κόμμα που θέλετε να ηγηθείτε το καταντήσατε “οίκο ανοχής” που μέσα εκπορνεύσατε τα οράματα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού ο οποίος κατάλαβε πλέον ότι η αξία, ο λόγος και οι πράξεις σας δεν διαφέρουν σε τίποτα από την αξία, το λόγο και τις πράξεις ενός κοινού … Νταβατζή!!!
 

Σπρώχνουν για κάλπες

Ενώ εντείνεται η αβεβαιότητα για την έκβαση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI), από την οποία θα εξαρτηθεί η επιτυχής υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης , νέα ερωτηματικά ανακύπτουν όσον αφορά τη δυνατότητα της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου να ασκήσει αποτελεσματική πολιτική, λαμβάνοντας μέτρα που θεωρούνται αναγκαία για την έξοδο από τη δημοσιονομική κρίση. Την έλλειψη συνοχής επιβεβαίωσε χθες και η αδυναμία λήψης αποφάσεων για περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Αν και οι αναλογιστικές μελέτες δείχνουν ότι αν δεν γίνουν περικοπές θα χρειασθεί να (ξανα)μειωθούν οι κύριες συντάξεις μέσα στο 2012, ΝΔ και ΛΑΟΣ αρνήθηκαν να τις ψηφίσουν , έχοντας κατά νουν τις κάλπες. Η αποστολή της μεταβατικής κυβέρνησης γίνεται λοιπόν όλο και πιο δύσκολη, καθώς τα δύο από τα τρία κόμματα που την στηρίζουν, δεν της αφήνουν το παραμικρό περιθώριο χειρισμών. Θέλουν μόνον να διεκπεραιώσει «κουτσά-στραβά» ό,τι άπτεται της δανειακής σύμβασης με την τρόικα, αφήνοντας όλα τα σημαντικά θέματα – ακόμη και τα επειγούσης φύσεως – στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
Προσπαθούν δηλαδή να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως συμπολίτευση και αντιπολίτευση, στηρίζοντας αφ’ ενός την κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν, στερώντας της όμως αφ’ ετέρου τη δυνατότητα να σχεδιάσει, να αποφασίσει και να εφαρμόσει μέτρα που υπαγορεύονται από την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν ουσιαστικά να ακυρώσουν τη συζήτηση που έχει αρχίσει σχετικά με την ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου ζωής της μεταβατικής κυβέρνησης και να οδηγήσουν τη χώρα όσο το δυνατόν ταχύτερα στις κάλπες – ει δυνατόν στην ημερομηνία που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών (19 Φεβρουαρίου).
Οι χειρισμοί τους διευκολύνονται από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ διανύει περίοδο εσωστρέφειας, καθώς έχει τεθεί ήδη θέμα ηγεσίας, που προκαλεί εσωτερικές αντιπαραθέσεις και διαφοροποιήσεις, καθιστώντας ανέφικτη την υιοθέτηση ενιαίας πολιτικής γραμμής σε κρίσιμα ζητήματα.
Ομως αυτό το άτυπο μποϋκοτάρισμα της κυβέρνησης Παπαδήμου και η άρνηση ΝΔ και ΛΑΟΣ να συναινέσουν στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, δεν θα έχει ουσιαστικά κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους συνταξιούχους. Οποιες μειώσεις αποφασισθούν στο μέλλον, πιθανότατα θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012. Ετσι οι απώλειες των συνταξιούχων θα φανούν μεγαλύτερες, καθώς στη συνέχεια θα γίνονται κρατήσεις έναντι της αναδρομικής μείωσης.
Πάντως το πρόβλημα που ανακύπτει δεν αφορά μόνον τους συνταξιούχους και τις περικοπές των επικουρικών, αλλά είναι γενικότερο. Η προφανής αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει στη λήψη αναγκαίων μέτρων - λόγω απροθυμίας των κομμάτων να τη στηρίξουν εμπράκτως – αυξάνει τη δυσπιστία των αγορών.
Ολο και πιο έντονες αμφιβολίες εκφράζονται ως προς τη δυνατότητα επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων το 2012, δεδομένου μάλιστα ότι η νέα δημοσιονομική χρήση θα ξεκινήσει με «μείον» περίπου 4,2 δισ. από τη σημαντική απόκλιση του 2011. Παράλληλα αυξάνεται η απροθυμία ξένων ομολογιούχων να συμμετάσχουν στο PSI. Αποκορύφωμα η αποχώρηση από την ομάδα διαπραγμάτευσης του ισπανικού fund Vega Asset Management, το οποίο επιδιώκει τώρα να θεωρηθεί «πιστωτικό γεγονός» το ελληνικό haircut, ώστε να ενεργοποιηθούν τα CDS.



sofokleusin