ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.12.11

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ... ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

Το διαρθρωτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την εξυγίανση του Δημοσίου «προβλέπει και μείωση του κόσμου στο δημόσιο τομέα μέχρι το 2015 κατά 150.000 άτομα: είτε συντάξεις, είτε αποχωρήσεις, είτε οτιδήποτε. Υποθέτω πως μέσα εκεί είναι και οι απολύσεις... Δε νομίζω ότι βγαίνει η μείωση του Δημοσίου μόνον με τις συνταξιοδοτήσεις».
Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου,  Τάσος Γιαννίτσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη είχε πει πως μετά την αποτυχία της εφεδρείας «δεν έχουμε κανένα κόλλημα σε απολύσεις, όχι όμως όπως γίνονται σήμερα, αλλά ως αποτέλεσμα μιας μεταρρύθμισης στο κράτος, ύστερα από αξιολόγηση των υπαλλήλων».
Είναι προτιμότερο να φύγουν 30.000 από 500.000 άτομα
Μάλιστα, ο Τ. Γιαννίτσης έθεσε το, σκληρό, όπως είπε, δίλλημα: «Δεν είμαι κανένας που αρέσκεται να μιλάει για απολύσεις. Το θέμα  όμως είναι αν, ξεπερνώντας το συναισθηματικό στοιχείο όταν μιλάμε για απολύσεις, θα πονέσουν 10-20.30.000 άνθρωποι και οι οικογένειές του και αν θα βρω τρόπο να τους στηρίξω στη διαδικασία αυτή ή αν οι επιπτώσεις θα είναι για πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Για 100.000, 200.000, 500.000 ανθρώπους. Αυτό είναι ένα δίλλημα το οποία είναι εξαιρετικά σκληρό. Η θέση μου είναι ότι όσο κανείς μπορεί αν αποφύγει τις απολύσεις να το κάνει. Αλλά αν πρόκειται με το να μην το κάνει να βυθίζεται η  χώρα, να βυθίζονται οι μισθοί, οι συντάξεις, η ανταγωνιστικότητα, όλα να βυθίζονται και να τελματώνονται, εκεί νομίζω θα βρεθούμε κάποια στιγμή στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε με πιο καθαρούς όρους αυτό το δίλλημα»
Παράλληλα χαρακτήρισε «οριζόντιο» και «αψυχολόγητο» το μέτρο της εφεδρείας: «Η εφεδρεία ήταν υποκατάστατο για τις απολύσεις προκειμένου να αποφύγουμε ένα πιο σκληρό μέτρο. Δεν απέδωσε. Πιστεύω ότι -καταρχήν- ήταν αναμενόμενο να μην αποδώσει. Δεύτερον, έχει να κάνει κανείς με ένα, από πολλές πλευρές,  οδυνηρό θέμα, γιατί οι απολύσεις, η εφεδρεία έτσι όπως έγινε ήταν μια γραμμική προσέγγιση, η οποία έσπασε έντονα το ηθικό των δημόσιων υπάλληλων», υπογράμμισε.
Να σημειωθεί πως το μεσημέρι Τ. Γιαννίτσης και Δ. Ρέππας δίνουν κοινή συνέντευξη Τύπου για το Εθνικό Ληξιαρχείο,  ωστόσο αναμένεται «βροχή» ερωτήσεων και προς τους δύο υπουργούς από τους δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο θέμα.
Για να δείτε τη συνέντευξη Γιαννίτση στη ΝΕΤ και το επίμαχο σημείο (23:50'') κάντε κλικ εδώ

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: