ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.7.13

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΧΑΠΑΤΑ!!! ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!!...

ΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΞΑΕΡΩΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!

16 Ιούλ 2012
Καμαρώστε τον...
Απολαύστε τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη...
Μαθήματα πλουραλισμού, ελεύθερης έκφρασης και δημοκρατικής αντιμετώπισης των διαφωνούντων με την κυβέρνηση...

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι ακριβώς είπε ο κ. Γεωργιάδης για αυτούς που πάνε κόντρα...

"Στην προσπάθεια της κυβερνήσεως να τρέξει με αστραπιαία ταχύτητα στις αποκρατικοποιήσεις και στις μεταρρυθμίσεις, όποιος πάει κόντρα είτε είναι εντός Ν.Δ είτε εκτός, πρέπει να συντριβεί...
ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ...ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ."
 
 Υ.Γ
Και καλά αυτούς που είναι εντός Ν.Δ...θα τους συντρίψει...
τους άλλους που είναι εκτός, πως θα τους συντρίψει...και μάλιστα αμείλικτα και χωρίς δισταγμό;;
Μου θυμίζει το: "Διότι δεν συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις..."
 
 

Το κράτος κατεβάζει ρολά και οι απατεώνες αποθρασύνονται


Και η κυβέρνηση Σαμαρά είναι νομότυπη και όχι νόμιμη, όπως όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Κατέχει την εξουσία προφασιζόμενη ένα εκλογικό ποσοστό το οποίο ήταν αποτέλεσμα απάτης του λαού.
Αυτή η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ήδη παυθεί, επειδή προξενεί πλείστα όσα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, δημιουργεί νέα αδιέξοδα και οδηγεί την χώρα στο απόλυτο μηδέν, στην απόλυτη εξαθλίωση, αλλά και σε μία νέα εθνική τεραστίων διαστάσεων ήττα.
Όσοι Έλληνες αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχει σήμερα την χώρα, αλλά και το τραγικότατο αποτέλεσμα της ασκούμενης εξουσίας των ανθυπο-κυβερνώντων μαριονετών, έχουν υποχρέωση να συνταχθούν παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές τους (εντέχνως δημιουργημένες και τοποθετημένες από το σαθρό και απολύτως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που βιάζει κατ’ εξακολούθηση τη χώρα και επιτρέπει την μετατροπή της σε αποικία και χώρο εκποίησης) και να σταθούν απέναντι στα σκύβαλα που απειλούν ευθέως την συνολική ύπαρξη της Ελλάδας.
Οι ευθύνες των δουλικών των τραπεζών είναι τεράστιες και καταγεγραμμένες.
Όμως οι ευθύνες των πολιτών είναι ακόμη μεγαλύτερες, αφού έχουν την ιστορική ευθύνη να αποτρέψουν την καταστροφή και να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ολική της επαναφορά.
Το κράτος κυριολεκτικά κατεβάζει ρολά. Υπάρχει για να εξυπηρετεί ένα χρέος που δεν ελέγχθηκε ποτέ και που οι εθελόδουλοι διαχειριστές του το πέρασαν στις πλάτες του Ελληνικού λαού.
Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Η ασυδοσία των ισχυρών γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη καιθύματά τους, είμαστε όλοι εμείς.
Δύο περιστατικά ενδιαφέροντα, για να καταλάβουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε:
1ο περιστατικό: Γυναίκα τρίτης ηλικίας πηγαίνει στην τράπεζα και πληρώνει το παράβολο του κτηματολογίου. Πηγαίνοντας στο γραφείο του κτηματολογίου την ενημερώνουν πως εδώ και δύο μήνες έχει δοθεί εντολή να μην εισπράττουν οι τράπεζες το σχετικό παράβολο (μόλις είκοσι ευρώ, στην συγκεκριμένη περίπτωση). Η γυναίκα επιστρέφει στην τράπεζα και ζητάει τα χρήματά της πίσω. Της αρνούνται. Πηγαίνει στον διευθυντή της τράπεζας, του δείχνει την απόδειξη κατάθεσης της ίδιας της τράπεζας και ο διευθυντής αρνείται να της τα επιστρέψει. Υπάρχει παράνομη είσπραξη και παρακράτηση χρημάτων από την τράπεζα, αλλά ο διευθυντής δεν συναινεί στη νομιμότητα. Η γυναίκα βρίζει επί μισή ώρα, αλλά δεν την απομακρύνει κανείς. Ούτε φωνάζουν την Αστυνομία… Γιατί άραγε; Και όμως για είκοσι ευρώ η τράπεζα δυσφημείται, ο διευθυντής εξευτελίζεται, αλλά δεν ιδρώνει κανενός το αφτί. Στο τέλος η γυναίκα παίρνει όλα της τα χρήματα από την τράπεζα, διαγράφει τον λογαριασμό της και φεύγει ωρυόμενη.
2ο περιστατικό: Άνεργος καλείται να πληρώσει φόρο επειδή έχει μέρισμα από το πατρικό του σπίτι, στο οποίο δεν κατοικεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύζυγό του. Ο φόρος ανέρχεται στο ύψος των 300 ευρώ! Ο λογιστής προειδοποιεί πως εάν υπάρχουν δάνεια τα οποία πληρώνονται θα πρέπει να δηλωθούν επειδή αποτελούν τεκμήριο εισοδήματος!!! Ο λογιστής τον ενημερώνει πως η πληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών του τον εξαναγκάζει να πληρώσει για εισόδημα το οποίο ποτέ δεν είχε, και θεωρείται πως υποκρύπτει εισόδημα!!!
Κανένας δεν ρωτάει πως τα πληρώνει αυτά τα χρήματα και από που τα βρίσκει (τα πληρώνουν οι γονείς του από τις συντάξεις τους).
Κανένας δεν αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να τον κυνηγάει το κράτος – εφορία, επειδή προσπαθεί να είναι συνεπής, παρά το ότι δεν έχει να ζήσει ο ίδιος.
Κανένας δεν αναρωτιέται αν έχει τιμωρηθεί εκείνος που τον κατέστρεψε οικονομικά όταν κατέστρεψε την οικονομία και ο ίδιος έμεινε άνεργος.
Θα τιμωρηθεί όμως (απειλείται – τρομοκρατείται με πρόστιμο), επειδή παρά το ότι εξαπατήθηκε από τους κυβερνώντες που τον καθησύχασαν και πήρε δάνειο όταν ακόμη εργαζόταν, αυτός προσπαθεί να είναι συνεπής (για όσο ακόμη μπορεί)!!!

Αυτό το πράγμα εσείς το λέτε κράτος;
Αυτό το πράγμα εσείς το λέτε νομιμότητα;
Αυτό το πράγμα ξέρετε πως λέγεται;
Ληστεία, κανονικότατη. Είτε από την τράπεζα, είτε από την εφορία, ο πολίτης καταληστεύεται και είναι αδύναμος απέναντι σε κολοσσούς που δαπανούν τεράστιες ποσότητες χρήματος για να έχουν νομική κάλυψη, την ίδια στιγμή που ο άνεργος, εξαπατηθείς ή ληστευθείς πολίτης πρέπει να καταβάλει 100 ευρώ για το παράβολο της μήνυσης, 50 ευρώ για το δικαίωμα παράστασης και άγνωστο ποσό για δικηγόρο…, ενώ η υπόθεση θα δικαστεί μετά από μερικά χρόνια…
Υπάρχει ακόμη κανείς που ισχυρίζεται ότι δεν είχαν σχέδιο οι απατεώνες που ισχυρίζονται ότι μας διασώζουν;
Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως δεν έχουν και σήμερα σχέδιο αφανισμού μας;
Αν υπάρχει, μία ευχή του δίνω: Να ζήσει να δει τα παιδιά του να καταστρέφονται ολοκληρωτικά, επειδή ο ίδιος στήριξε ακούσια ή εκούσια μία φάρα ληστών, μία οργανωμένη πολιτική μαφία, ένα σύστημα που δεν διστάζει να παραβιάζει νόμους ή να νομοθετεί καταπατώντας βασικές αρχές του Συντάγματος.
Κυριακίδης Παναγιώτης

«Φωτιά και τσεκούρι» στη χούντα των δωσίλογων ανδρεικέλων


Η«δημοκρατία» του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», γιορτάζει σήμερα την «αποκατάσταση της δημοκρατίας»!!!
Τι μακάβριος ιστορικός μορφασμός…
Τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ έχουν ξεπεράσει, κατά πολύ, σε πανουργία κτηνώδους καταλήστευσης του ελληνικού λαού και δικτατορικής βαναυσότητας, τη χούντα των συνταγματαρχών και μιλάνε για «αποκατάσταση της δημοκρατίας»!!!
Η χούντα των συνταγματαρχών ωχριά μπροστά σ’ αυτή τη χούντα των δωσίλογων ανδρεικέλων του σύγχρονου, νεοταξικού φασισμού: Του φασισμού του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού, των πλανητικών μαφιόζων του χρήματος.
Υπάρχει πιο δόλιος και πιο αποτρόπαιος ΦΑΣΙΣΜΟΣ από τη «νομιμότητα» των ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ;
Υπάρχει πιο απάνθρωπα θηριώδης ΦΑΣΙΣΜΟΣ από το νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν αύριο (Πέμπτη), για το φορολογικό;
Ένα νομοσχέδιο ασύλληπτης δικτατορικής φρενοβλάβειας: Οι εφορίες θα μπορούν να κατάσχουν σπίτια, μισθούς, συντάξεις, επιδοτήσεις και καταθέσεις, από όσους χρωστούν από 300 ευρώ και πάνω και δεν έχουν πληρώσει το χρέος τους εντός τριάντα ημερών.
Οι κατασχέσεις θα γίνονται χωρίς δικαστική απόφαση και αν ο έφορος δεν κινεί εγκαίρως τη διαδικασία, θα υφίσταται σοβαρές πειθαρχικές κυρώσεις.
Δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών γίνεται δια νόμου και ελεγκτής και δικαστής και εκτελεστής: ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ…
Εκτενές ρεπορτάζ ΕΔΩ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/07/30.html

Έτοιμη είναι και η επαναφορά του διατάγματος (άλλο «αποφασίζουμε και διατάζουμε») για τους πλειστηριασμούς: Για την ΚΛΟΠΗ των κατοικιών του κατασπαραγμένου ελληνικού λαού.

Αυτοί λοιπόν οι πωρωμένοι γκάνγκστερ-εκτελεστές των διεθνών φασιστικών συμμοριών του κεφαλαίου, έχουν το απύθμενο θράσος να μιλούν για «αποκατάσταση της δημοκρατίας».

Προφανώς εννοούν σαν «αποκατάσταση της δημοκρατίας» τη «δημοκρατία» της ακραίας, ασύδοτης και δικτατορικής «ελευθερίας» και ΕΠΙΒΟΛΗΣ των πειρατών της Νέας Τάξης…

Εννοούν τη «δημοκρατία» των νέων αποικιοκρατών και τη «δημοκρατία» του δικού τους φρενοβλαβούς δωσιλογισμού: Άνευ ορίων, ενοχών και αναστολών…

Το ερώτημα, το πελώριο ερώτημα είναι: ΤΙ ΚΑΝΕΙ λεγόμενη «αριστερά»;

Θα συνεχίζει, απλώς, να προβαίνει σε στείρες καταναλωτικές καταγγελίες, ΑΛΛΑ να νομιμοποιεί την ΚΑΤΟΧΙΚΗ Βουλή του 4ου Ράιχ και τη «νομιμότητα» των δικτατορικών της «αποφασίζουμε και διατάζουμε»;

Θα συνεχίζει ακόμα, όπως το ΚΚΕ, να ισχυρίζεται ότι δεν βρισκόμαστε κάτω από ένα στυγνό και ύπουλο καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ;

Πότε σκέφτεται να αντιδράσει δυναμικά στο ΔΡΟΜΟ αυτή η «αριστερά»; Όταν ο ελληνικός λαός θα έχει ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ολοκληρωτικά ή όταν θα τον έχουν αφανίσει και δεν θα υπάρχει;

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. Αυτή η «αριστερά» είναι το άλλοθι του νέου ΦΑΣΙΣΜΟΥ, γρανάζι του αναπόσπαστο.
ΚΑΙΡΟΣ να απαλλαγούμε από τις αυταπάτες μας, να βγούμε από τα όρια της δικτατορικής τους «νομιμότητας», να ξεχυθούμε και να οργανωθούμε στο δρόμο, ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ και ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ…
Αγώνας χωρίς όρια, λοιπόν, και να ζωντανέψουμε, ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ και ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ, το σύνθημα του Κολοκοτρώνη: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»…
resaltomag

Η εκδίκηση του νοικάρη για την έξωση

 20130727-114342.jpg
olympia

Τρόικα: Σας περιμένει «καυτό» φθινόπωρο

 

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου
Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, οι κεντρικές τράπεζες των εταίρων της Ελλάδας στην ευρωζώνη αρνούνται πλέον επισήμως να εφαρμόσουν τμήμα της συμφωνίας του περασμένου Δεκεμβρίου, δημιουργώντας στο ελληνικό πρόγραμμα πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης ύψους σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων στις αρχές του 2014.

Οι κεντρικές τράπεζες καταγγέλλουν παράκαμψη της ανεξαρτησίας τους από τα 17 υπουργεία οικονομικών του ευρώ, που αποφάσισαν ερήμην, ότι 4 δισ. ελληνικών ομολόγων που ήταν στην κατοχή τους θα ανακυκλώνονταν υποχρεωτικά με τη λήξη τους, ώστε η Ελλάδα να μη χρειαστεί να αναζητήσει 4 δισ. σε νέα δάνεια.

Τα 4 αυτά δισ. υπάρχουν έτσι κι αλλιώς στο δημόσιο χρέος, όμως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο και ακριβό να τα αναζητήσει από μόνο του το ελληνικό υπουργείο οικονομικών σε τρίμηνα γραμμάτια. Η πρώτη τράπεζα που αντιδρά στο roll over των Anfas, όπως ονομάζονται, είναι η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας. Αυτή κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό από τα 4 δισ., κάπου 2,2 για την ακρίβεια.

Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας θεωρεί ότι ένα τέτοιο υποχρεωτικό rollover αποτελεί άμεση χρηματοδότηση κράτους μέλους. Την ίδια ερμηνεία για παράδειγμα δεν δίνει το ελληνικό υπουργείο οικονομικών, που μέχρι πρότινος αντιμετώπιζε το ζήτημα με μια και μόνη φράση: «δεν είναι αυτό δικό μας πρόβλημα, είναι πρόβλημα των εταίρων».

Στην πράξη όμως η ανησυχία ήταν υπαρκτή ήδη από τον Ιούνιο και το Eurogroup του Λουξεμβούργου, όπου αρμόδιοι παράγοντες έψαχναν να βρουν μια πρακτική λύση, μεταφέρουν στο Real.gr κοινοτικές πηγές με πολύ καλή γνώση του θέματος.

Με την χθεσινή όμως δήλωση κοινοτικού αξιωματούχου που σχετίζεται με την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, το πρόβλημα έγινε αυτομάτως ελληνικό, έγινε πρόβλημα της κυβέρνησης με τους εταίρους, πρόβλημα της εικόνας της χώρας στις αγορές και τη Δευτέρα που θα δοθεί επισήμως «σε χαρτί» κανείς δεν θα μπορεί να το αγνοήσει.

Το ελληνικό πρόγραμμα είναι υπο-χρηματοδοτούμενο, το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα 4 δισ. των Anfas (που το Real.gr είχε αναδείξει από τον Μάιο), αλλά και το βασικό ζήτημα πως για το 3ο και 4ο τρίμηνο του 2014 δεν υπάρχουν λεφτά, παρεκτώς από τα 1,8 + 1,8 δισ. του ΔΝΤ – που για να τα λάβει η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα και να είναι παντελώς σίγουρο ότι βγαίνει στις αγορές. Όπως και αν έχει δεν θα φτάσουμε όμως εκεί διότι η ευρωζώνη θα συρθεί από το ΔΝΤ να λύσει το θέμα το φθινόπωρο.

Κατά τα λοιπά η έκθεση που θα τελειοποιηθεί το Σαββατοκύριακο από το προσωπικό της DGECFIN και θα δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα, αφού ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης θα περιέχει εξής στοιχεία:

1. Χρηματοδοτικό κενό 3,8 δισ. στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο μέσα στο 2014.

2. Η τρόικα θα ζητήσει από τους εταίρους να το καλύψουν, δεν γνωρίζει όμως πως...

3. Η τρόικα θα ξαναδεί την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους τον Απρίλιο του 2014 όταν η eurostat πιστοποιήσει το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα.

4. Με πρωτογενές έλλειμμα 3 δισ. έκλεισε το 2012.

5. Για να παραμείνει το δημοσιονομικό σκέλος εντός τροχιάς χρειάστηκε η εμπροσθοβαρής εισαγωγή μέτρων του 2014 στο 2013.

6. Η τήρηση των στόχων θα εξαρτηθεί από τη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο.

7. Η κινητικότητα ήταν ιδέα της ελληνικής κυβέρνησης και συμφωνήσαμε μαζί της, 12.500 υπαλλήλους ως την 1/10 και άλλους 12.500 ως την 31/12.

8. 4.000 απολύσεις φέτος και 15.000 ως το τέλος του 2014.

9. Στα θετικά η μείωση του κόστους μονάδας εργασίας, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

10. Πρέπει να γίνουν τεράστιες προσπάθειες στη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και να δοθεί μάχη για τη φοροδιαφυγή.

11. Η τρόικα κατανάλωσε τεράστιο χρόνο για να πείσει την κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει για τα φορολογικά έσοδα και τη διαφθορά σε αυτόν τον έλεγχο.

12. Ανάπτυξη το 2014 μόνο αν επιβεβαιωθούν τα θετικά σημάδια από τον τουρισμό και η κυβέρνηση πληρώσει τα arrears.

13. Περιορισμένη η επιτυχία των ιδιωτικοποιήσεων, ο στόχος θα καλυφθεί το 2014 υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

14. Ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα προετοιμάζουν εκθέσεις για επιχειρηματικό περιβάλλον και εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

15. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η ανεργία – θα εφαρμοστεί πιλοτικά το εγγυημένο εισόδημα και προγράμματα απασχόλησης με χρηματοδότηση του ταμείου συνοχής.

16. Νέος γύρος απελευθέρωσης κλειστών επαγγελμάτων τον Σεπτέμβριο.

17. Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και ιδιωτικοποίησης/αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ υποσχέθηκε η κυβέρνηση για το τέλος του 2013.

18. Οι 4 μεγάλες τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και πρέπει να επιστρέψει η ρευστότητα στην αγορά.

19. Νέα stress test και αξιολόγηση κεφαλαιακών αναγκών το φθινόπωρο.

20. Ιδιωτικοποίηση Εurobank ως 1/1/14.

21. Πλάνα αναδιάρθρωσης τραπεζών ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

22. Πολλά νέα μέτωπα για συζήτηση από το Σεπτέμβρη.

23. Η δικομματική κυβέρνηση, πιο συνεκτική από την τρικομματική.



real

ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ - ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ???

Δύστυχο κράτος στα νύχια αχόρταγων απατεώνων!!! Καμαρώστε ανικανότητα και τσαπατσουλιά!!! Δεν έχει καμιά σημασία, αν βρήκαν τρόπο και τα διέθεσαν...
ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
Αυτό που μετρά είναι ότι τα διάθεσαν παράνομα, λόγω μη σύννομης τήρησης των κανόνων δημοσιότητας!!! Σας έχω πει και άλλες φορές, ότι...

Από αυτή τη συμμορία, όλα πρέπει να τα περιμένουμε. Η έγκαιρη δημοσίευση στο ΦΕΚ, των αποφάσεων της δημόσιας διοίκησης, είναι η ουσιαστική διαύγεια. Αντίθετα, όταν αποφάσεις -ιδίως οικονομικού περιεχομένου- έχουν ήδη υλοποιηθεί και η δημοσίευση της κρατικής διακήρυξης στο ΦΕΚ γίνεται εκ των υστέρων, αυτό δείχνει και το μέγεθος της σαπίλας και της διαφθοράς σε ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!!! 
Δεν έχει κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ νόημα, να δημοσιευθεί το πρόγραμμα δημοπρασίας ή προεγγραφών αγοραστών, των προς διάθεση εντόκων γραμματίων του δημοσίου, μια βδομάδα μετά την προεγγραφή ή την… δημοπρασία!!! ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ!!! Είναι σαν να μεθοδεύτηκε η συγκεκριμένη ενέργεια, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΑ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ή ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ!!! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΕΚ!!! 

26.7.13

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!! Πραξικόπημα! Απολύσεις στο Δημόσιο και χωρίς την έγκριση της Βουλής με τροπολογία Στουρνάρα-Μητσοτάκη

Τροπολογία με την οποία εφεξής επιτρέπεται με Προεδρικά Διατάγματα να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.  Επειδή δε η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, φέρει την υπογραφή και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη. 



Σύμφωνα με την τροπολογία, με Προεδρικά Διατάγματα θα είναι δυνατό επίσης να αντικαθίστανται ή να τροποποιούνται οι Οργανισμοί, αλλά και να καταρτίζονται ενιαίοι οργανισμοί για κατηγορίες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. 

Προβλέπεται, επίσης, ότι είναι δυνατόν με τα ίδια Προεδρικά Διατάγματα να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων

Η κατάρτιση των Οργανισμών θα βασίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης των οργανικών μονάδων τους που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Ανάμεσα στα όσα θα προβλέπουν οι Οργανισμοί μπορεί να είναι και η σύσταση νέων θέσεων προσωπικού, καθώς και η κατάργηση, κατά κατηγορία και κλάδο, υφιστάμενων θέσεων που πλεονάζουν ή ακόμα και η μεταφορά θέσεων προσωπικού σε άλλους κλάδους. 

Πρόκειται ουσιαστικά για την καθιέρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγιας πρακτικής για την οργάνωση και λειτουργία του στενού δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Βουλής. Παρά την ευελιξία που παρέχει στην κυβέρνηση η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της έκδοσης τους προϋποθέτει ότι γνωμοδοτεί προηγούμενως το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των προβλεπομένων.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος της τροπολογίας είναι η ορθολογική και αποτελεσματική αναδιοργάνωση των δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών ώστε να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες. 

Ο νέος χάρτης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης θα αποτυπωθεί κανονιστικά με τα προεδρικά διατάγματα στα οποία θα καθοριστεί το περιεχόμενο, η έγκριση και η τροποποίηση των οργανισμών των δημοσίων υπηρεσιών, αναφέρεται στην έκθεση τονίζεται όμως ότι «προηγουμένως θα έχει ελεγχθεί διοικητικά και πρακτικά ως προς την εφαρμοσιμότητά του, καθώς θα έχει προκύψει με βάση υλικοτεχνικές μελέτες, σύμφωνα με τις μεθόδους της σύγχρονης διοικητικής επιστήμης». 

Η επέκταση της έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγια πρακτική για το νέο χάρτη της δημόσιας διοίκησης αποτυπώνεται ουσιαστικά στην επισήμανση της αιτιολογικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία «η επιλογή του νομικού εργαλείου του προεδρικού διατάγματος για τη θέση σε ισχύ των νέων οργανισμών υπαγορεύεται από την ανάγκη της ευελιξίας και της ύπαρξης διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης ως προς την οργάνωσή της αλλά και από τη δικαιοκρατική εγγύηση προηγούμενου ελέγχου των Προεδρικών Διαταγμάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας». 


Πρέπει, άμεσα η αντιπολίτευση να αντιδράσει εντός κοινοβουλίου! να το φτάσει μέχρι τα άκρα, ακόμα και μπλοκάροντας διαδικασία, με κάθε τρόπο.(αποχώρηση, κομμάτων, πρόταση μομφής). Θα απολύουν σε μία νύχτα δημόσιους υπαλλήλους, χωρίς να έχουν πλέον θέμα με απείθαρχους βουλευτές!

Αποτελεί πραξικόπημα, και παρακάμπτεται οριστικά Κοινοβούλιο από τον έλεγχο του Δημόσιου Τομέα. Μία μικρή ομάδα, και επίσημα μας κυβερνάει, χωρίς να λογοδοτεί ούτε στο κοινοβούλιο!

470.000 € ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η "ΚΑΡΕΚΛΑ" ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΓΟΥΡΟΥΝΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΠΑΣΟΚ


BMfM0HUCMAExnn9
Η Εύα Καϊλη όταν δεν επιδίδεται σε λουλουδοπόλεμο με το Σαββίδη του Πάοκ στα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης ή όταν ξεκλέβει χρόνο από τα πάρτι του Νammos με το Ρέμο στη Μυκόνο (στο 0.37) , δίνει και αντιμνημονιακές συνεντέυξεις στο RT Russia! Εκεί χωρίς σκονάκι δηλώνει:
Screen shot 2013-07-26 at 4.01.52 PM
ότι οι πειραματισμοί της τρόικας με τη λιτότητα οδήγησαν σε 27% ανεργία, ότι ένα χρέος 300 δις δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο και ότι τελικά τα (κομμένα πια τα) δανεικά χρήματα έχουν δαπανηθεί μόνο για την εξόφληση των χρεών. Θεωρεί μάλιστα ότι χώρα έφτασε στο σημείο χωρίς επιστροφή...
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/6359-kai-i-eya-kaili-sto-antimnimoniako-metopo#sthash.RqL0TCA3.dpuf
BMfM0HUCMAExnn9
Η Εύα Καϊλη όταν δεν επιδίδεται σε λουλουδοπόλεμο με το Σαββίδη του Πάοκ στα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης ή όταν ξεκλέβει χρόνο από τα πάρτι του Νammos με το Ρέμο στη Μυκόνο (στο 0.37) , δίνει και αντιμνημονιακές συνεντέυξεις στο RT Russia! Εκεί χωρίς σκονάκι δηλώνει:
Screen shot 2013-07-26 at 4.01.52 PM
ότι οι πειραματισμοί της τρόικας με τη λιτότητα οδήγησαν σε 27% ανεργία, ότι ένα χρέος 300 δις δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο και ότι τελικά τα (κομμένα πια τα) δανεικά χρήματα έχουν δαπανηθεί μόνο για την εξόφληση των χρεών. Θεωρεί μάλιστα ότι χώρα έφτασε στο σημείο χωρίς επιστροφή...
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/6359-kai-i-eya-kaili-sto-antimnimoniako-metopo#sthash.RqL0TCA3.dpuf
BMfM0HUCMAExnn9
Η Εύα Καϊλη όταν δεν επιδίδεται σε λουλουδοπόλεμο με το Σαββίδη του Πάοκ στα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης ή όταν ξεκλέβει χρόνο από τα πάρτι του Νammos με το Ρέμο στη Μυκόνο (στο 0.37) , δίνει και αντιμνημονιακές συνεντέυξεις στο RT Russia! Εκεί χωρίς σκονάκι δηλώνει:
Screen shot 2013-07-26 at 4.01.52 PM
ότι οι πειραματισμοί της τρόικας με τη λιτότητα οδήγησαν σε 27% ανεργία, ότι ένα χρέος 300 δις δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο και ότι τελικά τα (κομμένα πια τα) δανεικά χρήματα έχουν δαπανηθεί μόνο για την εξόφληση των χρεών. Θεωρεί μάλιστα ότι χώρα έφτασε στο σημείο χωρίς επιστροφή...
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/6359-kai-i-eya-kaili-sto-antimnimoniako-metopo#sthash.RqL0TCA3.dpuf
Βενιζέλος
Περίπου 470.000 ευρώ το χρόνο κοστίζει το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2013 αναφέρεται αναλυτικά πόσο θα μας κοστίσει η «καρέκλα» του κ. Βενιζέλου στην αντιπροεδρία. Γιατί διαθέτει και άλλη «καρέκλα», αυτή του υπουργού των Εξωτερικών. Ο λογαριασμός είναι λοιπόν 235.000 ευρώ για τη σύσταση και λειτουργία του γραφείου τους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, με τους απαραίτητους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, μετακλητούς διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου.
Διαβάστε περισσότερα στο karfitsa.gr

SUCCESS STORY MΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΑΤ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ

Δωδώνη

Ένταση, πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» στα Ιωάννινα.

Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο, που συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας, διεκδικώντας να εξοφληθούν για το γάλα που έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα, έσπασαν την κεντρική πύλη της επιχείρησης, προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο.
Σε ετοιμότητα στο σημείο βρίσκονται τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες, είναι παρατεταγμένες απέναντι σε κτηνοτρόφους που είχαν συνάντηση με τη διοίκηση.
Τα αίματα άναψαν όταν ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση ότι τα οφειλόμενα του Απριλίου θα τα πάρουν τον Αύγουστο και του Μαΐου το Σεπτέμβριο. Κλειστά παραμένουν και τα 2 ρεύματα της Εθνικής Οδού.



paraskhnio

Τα γερμανοτσογλάνια δεν καταλαβαίνουν ΤΙΠΟΤΑ! Κι εσύ ρε καραγκιοζάκο τι ρόλο παίζεις;

Συμεών Κεδίκογλου (Υφυπουργός Παιδείας) «Οφείλω μια διευκρίνηση. Η τροπολογία για τη διαθεσιμότητα μπήκε στο νομοσχέδιο κατ’ απαίτηση της τρόικας» 
Κι εσύ ρε καραγκιοζάκο τι ρόλο παίζεις;

Με απαίτηση της τρόϊκας, η Eurobank θα περάσει μόνο σε ξένους ιδιοκτήτες




Η τρόικα επιβάλει την πώληση της Eurobank μόνο σε ξένο επενδυτή. Η αναφορά στο επικαιροποιημένο μνημόνιο είναι σαφής και αποκλείει τυχόν ενδιαφερόμενους Ελληνες επενδυτές, δικαιώνοντας όσυς εξέφραζαν υπόνοιες για αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος.
Επισημαίνει επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινη" ότι η πώληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου 2014.
Σύμφωνα με το κείμενο, η κυβέρνηση δεσμεύεται να επιλεγούν μέχρι το τέλος Αυγούστου σύμβουλοι οι οποίοι θα αναζητήσουν επενδυτές, βήμα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου. Κατόπιν οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα πρέπει όχι αργότερα από το τέλος Νοεμβρίου (2013) να μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες οικονομικού και νομικού ελέγχου της Eurobank (due diligence). Παράλληλα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κινήτρων για τους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της τράπεζας σε βάθος χρόνου. Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η ρητή αναφορά σε ξένο στρατηγικό επενδυτή γίνεται για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής στη διαδικασία άλλης εγχώριας τράπεζας, ουσιαστικά για να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα αναβίωσης της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank. Σε άλλο σημείο του Mνημονίου επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για την ύπαρξη τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίες θα λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικά - εμπορικά κριτήρια.
Στο Μνημόνιο γίνεται αναφορά και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημειώνοντας ότι ώς τα μέσα Σεπτεμβρίου θα επανεξεταστεί ο ρόλος του σε συνεργασία με την τρόικα. Για το stress test αναφέρεται ότι η άσκηση έχει αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμόσει κανένα δημοσιονομικό μέτρο που θα υπονομεύσει την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών. Οπως τονίζεται, οι τράπεζες δεν θα υποχρεωθούν σε καμία καταβολή μερίσματος για τις προνομιούχες μετοχές ή ειδικές αμοιβές ή φόρους εκτός αν διανείμουν κέρδη στους μετόχους τους. Από τα κέρδη εξαιρούνται έκτακτα κέρδη που μπορεί να προκύψουν από συγχωνεύσεις ή πώληση θυγατρικών στο εξωτερικό.




topstory

ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ. EUROBANK: "ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΑΣ…ΔΕΝ_ΜΠΟΡΕΙ_ΝΑ_ΚΑΝΕΙ_ΤΙΠΟΤΑ"



Σύμφωνα με το αρ.πρω.1744/22-07-2013 έγγραφο

της Τράπεζας της Ελλάδος, η Eurobank ανήκει πλέον από την 30-04-2013 κατά κυριότητα στο Ταμείο Χρημ/κής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Συνεπώς, η Eurobank δεν μπορεί να παραστεί στα δικαστήρια με την παλαιά Νομική της Μορφή ως «Εurobank AΕ», αλλά μόνο το ΤΧΣ, ως o νέος πλέον ιδιοκτήτης. Αυτό σημαίνει ότι σε δίκες για κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ. η παρουσία της Eurobank είναι άκυρη λόγω «έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης» ως αποτέλεσμα «έλλειψης εννόμου συμφέροντος», διότι πλέον ο ζημιωθείς είναι το ΤΧΣ (υπό προυποθέσεις). Συναφώς, μια ένσταση έλλειψης νομίμου πληρεξουσιότητας κατά του δικηγόρου της Eurobank, τον αποβάλλει από την δίκη! (*) Περαιτέρω: Ο νέος αγοραστής της Eurobank, διαδικασία που θα χρειαστεί πλέον των δύο ετών, θα την αγοράσει ΧΩΡΙΣ τα ληξιπρόθεσμα κόκκινα δάνεια, αφού σπάσει πρώτα σε καλή και κακή τράπεζα, όπως έγινε κα με την ΑΤΕ, Proton, Ταχ. Ταμ/ριο, Millennium κλπ. Συνεπώς, τα μικρομεσαία ληξιπρόθεσμα δάνεια θα σβηστούν από τις ίδιες τις τράπεζες. ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ και ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ…δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα, αρκεί να βρείτε δικηγόρους με παντελόνια που να προβάλλουν τις παραπάνω απλές ενστάσεις κι επιχειρήματα.
Ή, καλύτερα, καλέστε εμένα για μάρτυρα. Δεν θέλω τίποτα…ούτε ψήφο!!...η καριέρα μου τελείωσε, πριν αρχίσει…είμαστε όμως συμπολεμιστές στα ίδια χαρακώματα και ο θάνατος του διπλανού μου είναι και δικός μου.

(*) έτσι ακριβώς έγινε σε μια δίκη την 03-07-2013 με την Millennium, στην οποία παρέστην ως μάρτυρας! και την δημοσίευσα στον Στοχασμό-Πολιτική

Δημ.Αντωνίου

ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΣΤΥΓΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


 
Όχι, δεν έχουμε χούντα. Μακάρι να είχαμε. Μια δικτατορία αντιμετωπίζει αυταρχικά τους πολίτες της υιοθετώντας αντιδημοκρατικούς νόμους –τους οποίους όμως σέβεται... 
 
της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑ
 
Μια δικτατορία θέτει νέους όρους διακυβέρνησης, χαράσσει νέες κόκκινες γραμμές ως προς το τι είναι αποδεκτό στον δημόσιο βίο, καλώντας τους πάντες να τοποθετηθούν έναντι της νέας τάξης πραγμάτων. Μια δικτατορία καταδικάζεται ηθικά και απομονώνεται πολιτικά από τη διεθνή κοινότητα. Σε μια δικτατορία, και οι κυβερνώντες και οι πολίτες και η διεθνής κοινότητα κινούνται εντός νέων μεν, αλλά σαφώς καθορισμένων πλαισίων.

Το καθεστώς της μνημονιακής Ελλάδας δεν είναι δικτατορικό, ούτε βέβαια δημοκρατικό. Είναι άναρχο. Άνευ σημείου αναφοράς στον Νόμο. Οι κυβερνώντες αδιαφορούν προκλητικά για τις επιταγές του Νόμου –είτε πρόκειται για τον κοινό νόμο, το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, είτε για αποφάσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Παράλληλα, όμως... 
 
Αρνούνται να διαμορφώσουν ρητά ένα άλλο δικαιικό σύστημα, έστω και αντιδημοκρατικό. Σε αυτό τον αχαρτογράφητο χώρο μη-δικαίου, οι κόκκινες γραμμές της σχέσης πολιτείας-πολίτη είναι ασαφείς, μετακινούνται συνεχώς, με κριτήρια αυθαίρετα, παγιδεύοντας εν δυνάμει τους πάντες σε μια δικαιική κινούμενη άμμο. 
Το μόνο σημείο αναφοράς για τον πολίτη είναι μια κυβερνητική ελίτ που διοικεί στο κενό. Έχει υπερβεί τα παλαιά όρια χωρίς να θέτει νέα.

Το καθεστώς της μνημονιακής Ελλάδας δεν αντέχει το βάρος της αλήθειας. Προκειμένου να αποφύγουν τη μαζική εξέγερση, οι κυβερνώντες δεν παραδέχονται ότι προσπαθούν να μεταλλάξουν τις αρχές της αστικής δημοκρατίας. Αντίθετα, χρησιμοποιούν το παλαιό καθεστώς ως προκάλυμμα για να νομιμοποιήσουν τη βίαιη καταστολή όλων των λαϊκών κινητοποιήσεων. Ξέρουν βέβαια ότι δεν θα μπορέσουν να επιβληθούν μόνιμα διά της βίας. Επιδιώκουν, επομένως, να δημιουργήσουν συναίνεση εξαπατώντας τον λαό. 

Πρώτον, αντιστρέφουν τα δεδομένα: η κυβερνητική ελίτ, που διοικεί συνειδητά σε καθεστώς ανομίας και αταξίας, εμφανίζεται ως υπέρμαχος του νόμου και της τάξης, ενώ όσοι αντιστέκονται σε αυτήν ακριβώς την αναίρεση της δημοκρατίας, από τους απλούς διαδηλωτές ώς τους διάφορους ακτιβιστές, εμφανίζονται ως εχθροί της ευνομίας και ευταξίας, και πατάσσονται σκληρά ως τέτοιοι. 

Δεύτερον, απαξιώνουν συλλήβδην το πολιτικό εκείνο πλαίσιο που γέννησε τη μεταπολιτευτική αστική δημοκρατία. Η Μεταπολίτευση στηλιτεύεται αφηρημένα ως φορέας μη κατονομασμένων κακών που, με απροσδιόριστο τρόπο, ευθύνονται για τη σημερινή κρίση. 

Τέλος, ψεύδονται ασύστολα. Οχι, δεν υπάρχει τρόπος να ταυτοποιηθούν οι αστυνομικοί εκείνοι που έχουν επιτεθεί βάναυσα σε διαδηλωτές και φωτορεπόρτερ. Οχι, δεν υπήρξαν βασανισμοί προσαχθέντων αντιφασιστών. Οχι, δεν υπάρχουν καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία εις βάρος μεταναστών. Οχι, δεν έγιναν παράνομες λήψεις γενετικού υλικού στη Χαλκιδική. Οχι, δεν ευτελίζεται η Βουλή με την αναίρεση της νομοθετικής και ελεγκτικής λειτουργίας της. Ναι, είναι νόμιμες οι αναιτιολόγητες επιτάξεις απεργών. Ναι, είναι νόμιμη η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού. Ναι, είναι νόμιμο το ρίξιμο του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και είναι νόμιμη η μη συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ναι, είναι νόμιμη η απεριόριστη υπέρβαση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης. 
Σφυροκόπημα αναλήθειας. Ωσπου ο πολίτης να ξεχάσει τι σημαίνει νομιμότητα.

Το καθεστώς της μνημονιακής Ελλάδας θυμίζει ντεκόρ ταινίας ουέστερν, όπου οι προσόψεις κτιρίων κατά μήκος ενός δρόμου δημιουργούν την ψευδαίσθηση πόλης, και οι ηθοποιοί υποδύονται ότι ζουν σε μια κανονική πόλη. Οι κυβερνώντες προβάλλουν μια πρόσοψη δημοκρατίας που επιτρέπει στη διεθνή κοινότητα να υποδύεται ότι βρίσκεται πάντα ενώπιον μιας ευνομούμενης Πολιτείας. Η κυβερνητική ελίτ επαινείται και ενθαρρύνεται να συνεχίσει το έργο της. Δεν προβλέπεται επομένως καμία διεθνής πολιτική καταδίκη. Είτε λόγω ευρύτερου κλονισμού των θεμελίων της αστικής δημοκρατίας είτε λόγω κοντόφθαλμων εθνοκεντρικών πολιτικών των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Η δικτατορία ατσαλώνει τους εχθρούς της. Το άναρχο καθεστώς της μνημονιακής Ελλάδας προκαλεί ίλιγγο. Διότι αναδύεται σε δικαιικό κενό. Και δεν μπορεί παρά να παρασύρει στο κενό τους πάντες.
 
info by ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Μπαίνουν κι άλλοι εκπαιδευτικοί στη διαθεσιμότητα! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



Με τροπολογία που θα καταθέσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας και θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο θα ανακοινώνεται η ένταξη και όσων εκπαιδευτικών είχαν εξαιρεθεί από την διαθεσιμότητα, δηλαδή όσοι έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους ή διδακτορικό.
Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει και άλλες ειδικότητες που είχαν εξαιρεθεί όπως τους δημοτικούς αστυνομικούς.
Η τρόικα υποστήριξε πως ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στην διαθεσιμότητα είναι μικρότερος από αυτόν που είχε συμφωνηθεί. Πρόκειται για το 22ο και τελευταίο προαπαιτούμενο για την έγκριση της δόσης.
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που δήλωνε ότι δεν θα μπει κανένας άλλος εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα αναγκάζεται να προσθέσει κι άλλους στον μακρύ κατάλογο των 1.600 καθηγητών.
Η επίμαχη τροπολογία θα κατατεθεί σήμερα και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης.
Παράλληλα από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια. Από τον Σεπτέμβριο καταργούνται 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.
Παράλληλα υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί.
Εκτός όμως από τις καταργήσεις φαίνεται ότι το υπουργείο προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς όταν τελικά λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 – αφού οι αλλαγές υλοποιούνται σχεδόν στα μισά του οικονομικού έτους – ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 


real

Περί εικονικής πραγματικότητας…


Περί εικονικής πραγματικότητας...


του Νίκου Χατζηνικολάου
Η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα δεν προσέφερε τελικά τίποτε ουσιαστικό στην προσπάθεια της χώρας μας για ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Οι φόβοι που εκφράσαμε την περασμένη εβδομάδα για τον προεκλογικό χαρακτήρα του ταξιδιού του επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Η Ελλάδα, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Σόιμπλε αποκλειστικά και μόνον ως «φόντο» για την προβολή του στο εσωτερικό της χώρας του, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου. Μίλησε δηλαδή στους Ελληνες για να ακούσουν οι Γερμανοί ψηφοφόροι. Και γι’ αυτό οι τοποθετήσεις του στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του χρέους μας, την ανάπτυξη της οικονομίας μας, την έξοδό μας από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, αλλά και τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, όχι μόνο δεν έπεισαν τους πολίτες για την ορθότητα του γερμανικού «δρόμου» που έχει επιβληθεί στον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά αντίθετα μάλιστα ενίσχυσαν την ήδη έντονη ανησυχία ότι η πολιτική που μας έχει υπαγορεύσει το Βερολίνο είναι απολύτως αδιέξοδη.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ συνέβαλε δυστυχώς και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την επίσκεψη του Γερμανού αξιωματούχου η ελληνική κυβέρνηση. Οπως ακριβώς είχε πράξει και όταν ήρθε στην Αθήνα η καγκελάριος Μέρκελ, έτσι και τώρα δημιούργησε μια εικονική πραγματικότητα βολική για τον προσκεκλημένο της, αλλά όχι και για τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, υπέρ των οποίων όφειλε να διαπραγματευθεί. Ο κ. Σόιμπλε δεν είδε την Αθήνα της κρίσης. Πέρασε με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων από τους έρημους και αστυνομοκρατούμενους για την περίσταση δρόμους της και μέσα σε λίγα λεπτά είχε φθάσει από την VIP αίθουσα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην πολυτελή σουίτα του Hilton όπου φιλοξενήθηκε. Και στη συνέχεια με την ίδια ταχύτητα, που δεν επιτρέπει ούτε καν… οπτική επαφή με την εθνική μας κατάθλιψη και μιζέρια, βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, απέναντι από τον ειδυλλιακό Εθνικό Κήπο, για τις συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Στο ενδιάμεσο των πολιτικών επαφών συνάντησε επιχειρηματίες και δημοσιογράφους. Ούτε έναν απλό πολίτη…
Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ υπουργός Οικονομικών δεν είδε στην Αθήνα τίποτε από αυτά που έχει προκαλέσει η πολιτική του. Δεν είδε τα σημάδια της φτώχειας και της ανεργίας, δεν είδε τους δυστυχισμένους συμπολίτες μας που ψάχνουν για τροφή στους κάδους των απορριμμάτων, ούτε αυτούς που επιβιώνουν χάρη στα συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας, δεν είδε τα λουκέτα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ούτε τα κλειστά καταστήματα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, δεν είδε τη θλίψη και την απελπισία στα πρόσωπα των ανθρώπων, ούτε τις ειδήσεις για τις καθημερινές αυτοκτονίες. Και προφανώς πιστεύει, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του, ότι στην Ελλάδα όλα κινούνται και λειτουργούν με τον ιδανικό τρόπο που ο ίδιος περιγράφει στις κατά καιρούς συνεντεύξεις του απέναντι σε προσεκτικά επιλεγμένους δημοσιογράφους φιλικών του μέσων ενημέρωσης. Στις ίδιες αυτές συνεντεύξεις στις οποίες αποκαλεί το μνημόνιο που επέβαλε στη χώρα μας… «πρόγραμμα», χωρίς να διευκρινίζει βέβαια ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για «πρόγραμμα» ενίσχυσης της γερμανικής επιρροής στην Ελλάδα και για «πρόγραμμα» αφαίμαξης της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές της.
ΒΕΒΑΙΑ, αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς ειλικρινείς, ο κίνδυνος της εικονικής πραγματικότητας, μέσα στην οποία κινήθηκε ο κ. Σόιμπλε κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην Αθήνα, απειλεί σήμερα και την ελληνική κοινωνία. Η αποκλειστική αναφορά στις υπαρκτές και μεγάλες γερμανικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας ενέχει τον κίνδυνο να ξεχάσουμε τις δικές μας. Αν για παράδειγμα οι Γερμανοί -όπως εύστοχα με ρώτησε προχθές ο αγαπητός φίλος Αν. Λαυρέντζος- άλλαζαν στάση και έδιναν όλα τα χρήματα που μας χρωστούν από την περίοδο της κατοχής, τι έχει αλλάξει σήμερα στην Ελλάδα από όσα μας οδήγησαν στη χρεωκοπία, ώστε να ελπίζουμε βάσιμα στην έναρξη μιας νέας, καλύτερης πορείας; Εχει γίνει πολιτική κάθαρση; Εχει ανανεωθεί σε πρόσωπα και ιδέες το πολιτικό μας σύστημα; Εχει παταχθεί η διαφθορά; Εχει αντιμετωπισθεί η γραφειοκρατία; Εχει αναδιαρθρωθεί το ελληνικό κράτος; Εχει αλλάξει η νοοτροπία της ευκολίας, του βολέματος και της «κομπίνας» που επικρατεί σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας; Και κυρίως: Εχει διαμορφωθεί ένα εθνικό αναπτυξιακό όραμα; Εχει συγκροτηθεί ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό εθνικό σχέδιο, με ευρεία πολιτική και λαϊκή αποδοχή, για την έξοδο της χώρας από τη βαθειά και πολύπλευρη κρίση; Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά ας τις δώσει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά. Μήπως και συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να δώσουμε στη συνέχεια όλοι μαζί την εθνική μας απάντηση στην ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια, τη μιζέρια…



Όταν ο Απόστολος Κακλαμάνης ήταν "Σταρ".

κλικ στην φωτο για αναγνωση

Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ


 

Αν κάποιος λέει δεν πληρώσει εντός 30 ημερών τους φόρους του θα του πάρουν το σπίτι, κινητά, ακίνητα κι αμίλητα κι αγέλαστα κι όλα! Και σταματάει εκεί και μ΄εχει αφήσει σε μια αγωνία…
Δηλαδή δεν θα τον δένουν στη μέση της πλατείας για 3 μερόνυχτα γδυτό, ξυρισμένο, να περνάνε οι υπόλοιποι να τον φτύνουν?
Δεν θα του ρίχνουν κι ένα χέρι ξύλο για συμμόρφωση?
Δεν θα τον θάβουν με το κεφάλι μόνο απέξω κάτω από τον ήλιο μέχρι να πει ήμαρτον?
Κι αν επιζήσει από όλα αυτά θα του επιτρέπουν να κυκλοφορεί ανάμεσα στους καθώς πρέπει νομοταγείς πολίτες? Δεν θα τα στέλνουν όλα αυτά τα μιάσματα σε κάποιο νησί τύπου «Απόδραση από Νέα Υόρκη» μαζί με όλα τα υπόλοιπα αποβράσματα…
Δηλαδή, οφειλέτες της ΔΕΗ, των τραπεζών, και λοιπών ευγενών ιδρυμάτων?
Κι εκείνοι που θα επιβιώσουν χωρίς σπίτι, χωρίς, δουλειά, χωρίς φαΐ, χωρίς τίποτα, παρέα με τους ηλικιωμένους του σωματίου “και δεν πεθαίνουν κιόλας”… τι θα τους κάνουμε? Έτσι θα περιφέρονται καταναλώνοντας πολύτιμο αέρα?
Όχι δεν είναι σωστό. Νομίζω πως πρέπει να προχωρήσουμε δυναμικά και σ΄αλλα μέτρα αποτελεσματικά τα οποία να μην τρομοκρατούν απλά τον πολίτη. Να τον απειλούν ξεκάθαρα. Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου. Τι μισόλογα είναι αυτά? Εντός 30 ημερών… Σιγά μην τους το ανακοινώνουμε και με τρόπο μην τους συγχύσουμε!
Εν τω μεταξύ το νέο δυναμικό κίνημα που ονομάζεται «γιατί, αλλιώς τι? Ε? Τι?» όλο και γιγαντώνεται. Επίσης ισχύ αποκτά και το προκλητικό νεοεμφανιζόμενο «θα μου…..μια μάντρα……..» όπως και το αρμονικότερο και φιλικό «ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος». Και φυσικά το διαχρονικό  «μολών λαβέ», που έχει αποκτήσει ένα διεθνή χαρακτήρα χάρη στην  απαράμιλλη έκφραση του Leonidas -Gerard  - come and get them!
vasiliskos2

ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

                                                                                                            twitter: @egerssi

            Συμπληρώθηκαν 39 χρόνια «αποκατάστασης της Δημοκρατίας» από την «επάρατο» χούντα των Συνταγματαρχών και ο διορισμένος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, από τα πτωχευμένα κόμματα της μεταπολιτεύσεως, Κάρολος Παπούλιας, έκανε «βαρυσήμαντες» δηλώσεις προς τα καθοδηγούμενα από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων ΜΜΕ, για να τις μεταφέρουν στον υπνωτισμένο, αποχαυνωμένο και ακρωτηριασμένο Ελληνικό λαό. Είπε, λοιπόν μεταξύ άλλων ο «λαοφιλής» και «λαοπρόβλητος» Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που δεν μπορεί να ξεμυτίσει βήμα χωρίς την πολυάριθμη φύλαξή του, γιατί ως κύριος υπεύθυνος της σημερινής ανθρωπιστικής κρίσεως που περνάει ο λαός της πατρίδας μας, θα εισπράξει την οργή του: «…η ανοδική πορεία της περιόδου της μεταπολίτευσης σταμάτησε με “βίαιο τρόπο” καθ΄ ότι ήταν ασταθές το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε… η μάχη είναι για τη διασφάλιση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας που αποτελεί όρο για την Εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μάχη εναντίον της υποχώρησης της δημοκρατίας…».
Αλλά όμως, εξοχότατε δερβέναγα και δυνάστη του Ελληνικού λαού, οργίζομαι με τις διαπιστώσεις σας στο έτος 2013! Διαπιστώσεις για γεγονότα που θα βιώναμε στις ημέρες της Προεδρίας σας; Έτσι, αναίσχυντα διαπιστώνετε σήμερα όλα εκείνα για τα οποία ενημέρωσε την «εξοχότητά σας» η κ. Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή; Δηλαδή, όταν κατά την πρώτη θητεία σας στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα σας προσφώνησε εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων, για τον διορισμό σας, στις 12/12/2004  από χειρογράφου και εσείς συνειδητά υπομείνατε χωρίς αντίλογο, τα όσα θλιβερά και Εθνικά επικίνδυνα σας απηύθυνε η κ. Μπενάκη; «…αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…».
Αυτά τα υποτιθέμενα επιστημονικής φαντασίας σενάρια παρακολούθησε κεραυνόπληκτος τότε ο Ελληνικός λαός και είδε τον νέο του Πρόεδρο, άφωνο και απαθή να μην αντιδρά σε όλα αυτά που ετοίμαζε για τα επόμενα χρόνια η Νέα Τάξη Πραγμάτων, μέλος της οποίας ήταν και εξακολουθεί να είναι ο κ. Παπούλιας.
Όμως, δυστυχώς, μέσα σε λίγα χρόνια αυτά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, έλαβαν σάρκα και οστά και έγιναν εφιάλτης για τους Έλληνες. Η Εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας δεν υφίσταται πλέον, γιατί φρόντισαν γι΄ αυτό τα 166 πολιτικά παχύδερμα της τρικομματικής-μνημονιακής-προδοτικής κυβέρνησης Σαμαρά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), όταν την Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013, στην Ελληνική Βουλή, το Ναό της Δημοκρατίας μας, «Έλληνες» βουλευτές κατ΄ ευφημισμό, κύρωσαν διά της ψήφου τους, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναφέρει: «…ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης» (ΦΕΚ 240/2012). Αυτή η συγκεκριμένη τροποποίηση της δανειακής σύμβασης, υποδήλωσε πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα υπόκεινται σε κατάσχεση από τους δανειστές μας, εάν και εφ΄ όσον δεν εκπληρωθεί η υποχρέωση πληρωμής, έστω και μιας δόσεως προς τους τροικανούς. Άλλωστε, η κατοχή της πατρίδας μας υλοποιείται, ήδη δια μέσω των ξένων γκαουλάιντερ-επιτρόπων, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στα Υπουργία και τις τράπεζες, προκειμένου σε μηνιαία βάση να ελέγχουν εάν οι προϋπολογισμοί τους εκτελούνται. Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν δεν έχουν επιτευχθεί οι προαποφασισμένοι στόχοι, τότε θα μπορούν να αντικαταστήσουν τις διοικήσεις τους με αυτά τα οικονομικά στελέχη-τεχνοκράτες από χώρες της ΕΕ. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, όλοι αντιλαμβανόμεθα πως η χώρα μας είναι υπό ομηρία. Δεν είναι, πλέον, μια ανεξάρτητη χώρα. Τα δε Εθνικά μας σύνορα, πολύ σύντομα θα περιοριστούν προς χάριν των συμφερόντων των Ευρωπαίων «φίλων» μας (αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, δημιουργία ΕΟΖ στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης μας, αξιώσεις-απαιτήσεις των Τούρκων στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων-Καστελόριζου) από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι αποικία χρέους και τα μνημόνια αυτό και μόνο (χρέος) εξυπηρετούν.
Τα δικαιώματα των πολιτών έχουν υποστεί τεράστιες μεταβολές και από ευυπόληπτοι πολίτες, έχουν καταντήσει ζήτουλες μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Ο ανθρωπιστικός Αρμαγεδδών κάθε μέρα που περνά χτυπά και νέες πόρτες Ελλήνων, οδηγώντας στην αυτοκτονία όλο και περισσότερους Έλληνες. Και όσοι προσπαθούν να αντέξουν, βιώνουν τις δραστικές μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την επιβολή δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών, την ανεργία των 1 εκ. 700 χιλ. ανθρώπων (400 χιλ. οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμενο), το κλείσιμο ασύλληπτου αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το εγκληματικό κούρεμα (PSI) της ομολογιακής αποταμίευσης, την αρπαγή χρυσών οικογενειακών κειμηλίων μέσα από τα σπίτια, το διώξιμο των νέων παιδιών της Ελλάδος σε άλλους οικονομικούς Παραδείσους, με αποτέλεσμα τον αφανισμό της φυλής μας, αφού κανένας νέος άνθρωπος δεν δύναται να δημιουργήσει οικογένεια. 
            Και ενώ Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο ο πολίτης έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την ίδια του τη ζωή, σύμφωνα και με τα λεγόμενα της Μπενάκη, είναι παντελώς απών και ήδη δοκιμάζει νέας μορφής διακυβέρνηση. Αυτής την τυφλής βίας του αστυνομικού κράτους Δένδια-Σαμαρά, που προεξέχον μέλημα έχουν την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, τους οποίους κατέστησαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και βεβαίως τον ρατσισμό κατά των Ελλήνων. Αυτού του κράτους που μετά και το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βάζει οριστική ταφόπλακα στην όποια έσχατη ελπίδα των πολιτών και στην προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας μας.
            Άλλωστε, χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα του έντυπου τύπου την ημέρα «αποκατάστασης της Δημοκρατίας». «Σφαγή από όλα τα Υπουργεία στην διαθεσιμότητα, επιπλέον 3.000 απολύονται από υγεία και τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Κατασχέσεις εξπρές και για χρέη 300 ευρώ», διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία». «Στο στόχαστρο 10.200 υπάλληλοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ για να καλυφθεί το κενό της διαθεσιμότητας», διαβάζουμε στον «Ελεύθερο Τύπο». «Κατασχέσεις fast track ακινήτων καταθέσεων», αναφέρει η «Αυγή». Και από την άλλη μεριά διαβάζουμε στον «Λόγο» δημοσκόπηση: «To  70% των Ελλήνων περιμένει τα χειρότερα που δεν έχουν ακόμη έρθει». Και επιπλέον, στην «εφημερίδα των Συντακτών»: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κέρδισε 80 δις ευρώ από τους τόκους των ομολόγων». Την δε επομένη ημέρα (25/7/2013) η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει πρωτοσέλιδα και στο κύριο άρθρο της! «Τελική επίθεση στην πρώτη κατοικία. Η τρόικα εκβιάζει για αποφάσεις που θα φέρουν κοινωνική έκρηξη. 150.000 σπίτια με «κόκκινα» δάνεια στο στόμα των λύκων».
            Συμπερασματικά, αυτή είναι η Ελλάδα, κε Πρόεδρε επί των ημερών σας. Μια Ελλάδα εξαθλιωμένη, πτωχευμένη, που ζει μια Γενοκτονία, έναν αφανισμό. Μια Ελλάδα που την κυβερνούν άθλια, μικρόμυαλα, δειλά ανθρωπάκια, έρμαια των διαλυτικών και κατακτητικών ορέξεων της Μέρκελ. Πολιτικών μιασμάτων που πάνω από το συμφέρον της πατρίδος και του λαού της, βάζουν το συμφέρον των δανειστών-τοκογλύφων που ρουφούν το αίμα των Ελλήνων.
            Το χειρότερο όλων όμως, κε Πρόεδρε, είναι πως είστε στυγνά αμετανόητος. Ενώ γνωρίζατε τα πάντα από το 2004 (και ακόμη πιο πίσω σαν πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός στις κυβερνήσεις του), δεν κάνατε απολύτως τίποτε για να ανατρέψετε αυτήν την κατάσταση. Απολαμβάνετε καλά γηρατειά στη χλιδή των ανακτόρων σας και εξακολουθείτε να νομιμοποιείτε με την υπογραφή σας όλες τις προδοτικές πράξεις-αποφάσεις των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά.
            Τελειώνοντας, κε Πρόεδρε, ελπίζω και εύχομαι ο Θεός να σας δίνει μακροημέρευση, για να αντέξετε μέχρι την ημέρα που τίμιοι Δικαστές, εν ονόματι του Ελληνικού λαού, θα σας καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου με την εξευτελιστική κατηγορία της Εσχάτης Προδοσίας κατά του λαού και του Συντάγματος της πατρίδας μας.