ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.7.13

REUTERS Η υπόθεση Ρέστη. Οι εφοπλιστές δεν φορολογούνται επί των κερδών τους, με τζίρο των ναυτιλιακών ίσο με 5% ΑΕΠ.



"Οι ναυτιλιακές κάνουν τζίρους περίπου όσο το 5% του ΑΕΠ.
  

Οι πλούσιοι εφοπλιστές στην Ελλάδα, οι οποίοι ελέγχουν περίπου το 15% ​​του παγκόσμιου στόλου, έχουν τύχει ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης για δεκαετίες, καθώς πληρώνουν φόρους με τη χωρητικότητα των πλοίων τους, αντί των κερδών τους".





Greek shipowner arrested on money laundering charges

Businessman investigated over bad loans of up to €500 million at troubled bank


Wed, Jul 24, 2013


Greek shipowner Victor Restis was arrested on charges of money laundering and embezzlement yesterday, becoming one of just a few prominent businessmen to be detained by police since Greece sank into crisis.




 Victor Restis (second from right) escorted by plainclothes policemen as he left a court in Athens yesterday. Photograph: John Kolesidis/Reuters

Έλληνας εφοπλιστής συνελήφθη με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
 
Επιχειρηματίας διερευνάται για επισφαλή δάνεια ύψους μέχρι € 500 εκατ. ευρώ σε προβληματική τράπεζα
 
Ο Έλληνας εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης συνελήφθη με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για υπεξαίρεση χθες, έχοντας γίνει ένας από τους λίγους εξέχοντες επιχειρηματίες που κρατούνται από την αστυνομία, αφότου η Ελλάδα βυθίστηκε σε κρίση.


Ο κ. Ρέστης, ο οποίος κατέχει μερίδιο στην κορυφαία σε πωλήσεις εφημερίδα στην Ελλάδα και άλλα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στον στόλο του, αποτελεί αντικείμενο έρευνας για επισφαλή δάνεια ύψους μέχρι € 500 εκατ. ευρώ στην FBBbank, μια  προβληματική τράπεζα που εκκαθαρίστηκε φέτος, δήλωσε ένας δικαστικούς αξιωματούχος. Έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του στην τράπεζα για να εξασφαλίσει ένα δάνειο  € 5.8 εκ. για εταιρείες που συνδέονται με τον ίδιο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η οικογένειά του κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών στην FBBbank, η οποία είχε περίπου € 1.6 δισεκατομμυρίων αξίας των περιουσιακών στοιχείων πριν εκκαθαριστεί, με τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού της να τα απορροφά η Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Ρέστης αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία, όταν εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα για να του απαγγελθεί επισήμως κατηγορία, δήλωσε ένας δικαστικός αξιωματούχος. Τηλεφωνήματα προς την εταιρεία του δεν απαντήθηκαν. Ο δικηγόρος του δεν μπόρεσε να βρεθεί για ένα σχόλιο.
Θα εμφανιστεί ενώπιον εισαγγελέα την Παρασκευή, δήλωσαν δικαστικοί αξιωματούχοι.
Συνελήφθη έξω από το γραφείο του σε ένα βόρειο προάστιο της Αθήνας, είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.. Ένας Έλληνας εισαγγελέας έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για δύο ακόμη υπόπτους για την ίδια υπόθεση.

 
Ενώ κατέχει το νούμερο 56 στην Lloyds List top 100 με τις κορυφαία σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της ναυτιλίας, ο κ. Ρέστης έχει δραστηριοποιηθεί σε τομείς όπως ξηρού φορτίου, δεξαμενόπλοια και υπεράκτιες αγορές, διαχειρίζοντας κατ εκτίμηση 80 έως 85 πλοία. «Αυτό είναι μια μεγάλη έκπληξη για τη ναυτιλιακή βιομηχανία - είναι ένας μεγάλος παίκτης στον κλάδο," δήλωσε ένας ναυτιλιακός αξιωματούχος.
Ένας άλλος σημαντικός Έλληνας επιχειρηματίας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, φυλακίστηκε τον Δεκέμβριο εν αναμονή της δίκης για συμμετοχή σε τραπεζικό σκάνδαλο. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παρατυπία.
Η κάθοδος της Ελλάδα σε βαθιά οικονομική κρίση έχει προκαλέσει δημόσια οργή εναντίον της πολιτικής και επιχειρηματική ελίτ που θεωρούνται ευρέως θεωρηθεί ως προνομιούχες και διεφθαρμένες, προτρέποντας τους εισαγγελείς να επισπεύσουν τις έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς.
Οι ναυτιλιακές κάνουν τζίρους περίπου όσο το 5% του ΑΕΠ. Οι πλούσιοι εφοπλιστές στην Ελλάδα, οι οποίοι ελέγχουν περίπου το 15% ​​του παγκόσμιου στόλου, έχουν τύχει ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης για δεκαετίες, καθώς πληρώνουν φόρους με τη χωρητικότητα των πλοίων τους, αντί των κερδών τους.


Μετάφραση: LEFTeria-news




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: